Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 198 din 28 septembrie 2009  pentru aprobarea Instructiunilor tehnice privind modul de evidenta, raportare, calcul si plata a taxei pe activitatea miniera si a redeventei miniere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 198 din 28 septembrie 2009 pentru aprobarea Instructiunilor tehnice privind modul de evidenta, raportare, calcul si plata a taxei pe activitatea miniera si a redeventei miniere

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 648 din 1 octombrie 2009
ORDIN nr. 198 din 28 septembrie 2009
pentru aprobarea Instrucţiunilor tehnice privind modul de evidenţã, raportare, calcul şi platã a taxei pe activitatea minierã şi a redevenţei miniere
EMITENT: AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 648 din 1 octombrie 2009


Având în vedere,
- Avizul Ministerului Finanţelor Publice nr. 351.181 din 25 septembrie 2009;
- prevederile <>art. 119 alin. (2) din Normele pentru aplicarea Legii minelor nr. 85/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.208/2003 , cu modificãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 756/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,

preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Instrucţiunile tehnice privind modul de evidenţã, raportare, calcul şi platã a taxei pe activitatea minierã şi a redevenţei miniere, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 74/2004 pentru aprobarea <>Instrucţiunilor tehnice privind modul de raportare şi de calcul al valorii producţiei şi redevenţei miniere datorate de cãtre titularii actelor de dare în administrare sau de concesiune, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 381 din 30 aprilie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
Prezentul ordin intrã în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Agenţiei Naţionale
pentru Resurse Minerale,
Gelu Agafiel Mãrãcineanu

Bucureşti, 28 septembrie 2009.
Nr. 198.


ANEXÃ

INSTRUCŢIUNI TEHNICE
privind modul de evidenţã, raportare, calcul şi platã
a taxei pe activitatea minierã şi a redevenţei miniere

A. Obligaţiile titularilor
1. Titularii licenţelor/permiselor sunt obligaţi la plata cãtre bugetul de stat a unei taxe pentru activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale, precum şi a unei redevenţe miniere pentru activitatea de exploatare (incluzând şi exploatarea experimentalã desfãşuratã în timpul activitãţii de explorare).
2. Titularii de licenţe şi/sau de permise de exploatare au obligaţia ca, în termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a acestora, sã se înregistreze la organele fiscale la care sunt arondaţi, ca plãtitori de taxe şi redevenţe miniere.
3. În acelaşi termen titularii au obligaţia de a se prezenta pentru luarea în evidenţã la compartimentul de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la care sunt arondaţi. Pentru luarea în evidenţã, aceştia vor avea asupra lor licenţa sau permisul în original. Aceeaşi obligaţie revine titularilor şi în cazul apariţiei unor modificãri ale prevederilor licenţelor şi/sau permiselor.
B. Taxa pe activitatea minierã
1. Valoarea taxei datorate cãtre bugetul de stat este egalã cu produsul dintre suprafaţa perimetrului instituit prin actul de concesiune/dare în administrare şi valoarea unitarã specificã pe tip de activitate, prevãzutã la <>art. 44 din Legea minelor nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Calculul şi raportarea plãţii taxelor pentru activitãţile miniere se fac anticipat, în baza unei declaraţii anuale privind taxa pe activitãţi miniere, întocmitã de titularii licenţelor de explorare sau de exploatare, precum şi de titularii permiselor de prospecţiune sau de exploatare, în conformitate cu modelul şi cu instrucţiunile de completare cuprinse în anexa nr. 1 la prezentele instrucţiuni tehnice, dupã cum urmeazã:
a) pentru primul an de activitate, la data intrãrii în vigoare a actului de dare în administrare sau de concesiune, proporţional cu numãrul de luni rãmase pânã la sfârşitul anului;
b) pentru urmãtorii ani de activitate, pânã la data de 31 decembrie a anului în curs, pentru anul urmãtor;
c) pentru titularii de permis de exploatare, la data eliberãrii acestuia, pentru întreaga perioadã de valabilitate a permisului.
3. Taxa pentru activitatea de prospecţiune, explorare sau exploatare a resurselor/rezervelor minerale se declarã la organul fiscal competent în termenul legal.
C. Redevenţa minierã
1. Pentru evidenţa şi verificarea calculului redevenţei miniere, titularii concesiunilor care realizeazã producţie minierã au obligaţia de a transmite compartimentelor de inspecţie teritorialã ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale arondate rapoarte trimestriale pentru fiecare perimetru, cu date privind cantitãţile excavate sau producţia minierã realizatã şi valoarea acesteia, dupã caz, dupã cum urmeazã:
a) raportul de activitate cu datele înscrise în formularele specifice prevãzute în anexele nr. 2.1 şi 2.2 la prezentele instrucţiuni tehnice, pânã la data de 10 a lunii urmãtoare trimestrului calendaristic de raportare, respectiv în lunile: aprilie, iulie, octombrie, ianuarie.
Scadenţa de platã a redevenţei sunt datele de 20 inclusiv ale aceloraşi luni.
b) decontul trimestrial conform formularelor specifice prezentate în anexele nr. 3.1 şi 3.2 la prezentele instrucţiuni tehnice, însoţit de copii ale documentelor care confirmã plata, pânã în datele de 25 ale aceloraşi luni inclusiv.
2. Redevenţele miniere se declarã la organul fiscal competent, pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare perioadei pentru care se datoreazã.
3. Baza de calcul a redevenţei miniere va fi reprezentatã de:
a) valoarea producţiei miniere comercializabile, pentru titularii licenţelor şi permiselor ce exploateazã rezerve/resurse minerale din grupa prevãzutã la <>art. 45 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, respectiv: cãrbuni, minereuri feroase, neferoase, de aluminiu şi de roci aluminifere, de metale nobile, radioactive, pãmânturi rare şi disperse, pietre preţioase şi semipreţioase, produse reziduale miniere, roci bituminoase, ape minerale terapeutice, ape termominerale, ape geotermale şi gazele care le însoţesc, gaze necombustibile, nãmoluri şi turbe terapeutice;
b) cantitatea totalã excavatã din rezervã, în cazul licenţelor de exploatare, sau din resursã/rezervã, în cazul licenţelor de explorare şi al permiselor de exploatare - denumitã în continuare producţie minierã - pentru concesiunile încadrate în grupele de substanţe prevãzute la <>art. 45 alin. (1) lit. b)-i) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
c) cantitatea totalã de apã mineralã naturalã stabilitã la sursã, în cazul prevãzut la <>art. 45 alin. (2) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
4. Pentru substanţele cuprinse în grupele de la <>art. 45 alin. (1) lit. b)-i) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu excepţia nisipului şi pietrişului din albiile minore ale cursurilor de apã sau din lacuri, cantitatea totalã excavatã se stabileşte prin mãsurãtorile topografice de recepţie lunarã, obligatorii conform prevederilor <>art. 39 alin. (1) lit. l) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
5. Pentru nisipurile şi pietrişurile excavate din albiile minore ale cursurilor de apã sau din lacuri, cantitatea totalã excavatã se stabileşte ca raportul dintre producţia minierã netã realizatã şi gradul de recuperare în exploatare.
6. Încadrarea în grupele de substanţe
a) încadrarea în grupele de substanţe prevãzute de <>art. 45 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi unitatea de mãsurã a producţiei miniere (tonã, mc sau litri) vor fi precizate distinct în licenţã/permis. Încadrarea în grupele de substanţe este datã de produsul minier înscris în actul de concesiune/dare în administrare;
b) pentru licenţele active la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 262/2009 privind aprobarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 101/2007 pentru modificarea şi completarea <>Legii minelor nr. 85/2003 şi a <>Legii petrolului nr. 238/2004 , încadrarea în grupa de substanţe şi unitatea de mãsurã a producţiei miniere vor fi stabilite prin actul adiţional încheiat între titular şi autoritatea competentã, în concordanţã cu actul de înregistrare a rezervelor, în conformitate cu prevederile <>art. III din Legea nr. 262/2009
7. Modul de calcul
a) pentru titularii licenţelor/permiselor care se încadreazã în condiţiile prevãzute la <>art. 45 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, redevenţa este datã de valoarea producţiei miniere, care se calculeazã pe baza preţurilor de livrare şi a cantitãţilor de produse miniere comercializabile în perioada de raportare, indiferent de modul de comercializare (în stare brutã sau prelucrate). Din valoarea producţiei miniere rezultate nu se vor scãdea cheltuielile de prelucrare.
Cota procentualã de calcul a redevenţei miniere datorate este de 4%, aplicatã valorii producţiei miniere.
În cazul produselor miniere utilizate în cadrul aceleiaşi unitãţi economice sau al livrãrii cu titlu gratuit a acestora şi care, drept consecinţã, nu au un preţ de livrare, valoarea producţiei miniere se calculeazã pe propria rãspundere şi sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, prin luarea în considerare a preţului de cost (cheltuieli de producţie) al produselor respective, amendat cu un factor de creştere de 7%.
Din valoarea producţiei miniere se vor deduce cheltuielile de transport în afara minei/carierei.
Preţurile de livrare nu vor include TVA;
b) pentru titularii licenţelor/permiselor încadrate în grupa substanţelor cuprinse la <>art. 45 alin. (1) lit. b)-i) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, valoarea redevenţei se calculeazã ca produsul dintre cantitatea totalã excavatã din rezervã, în cazul licenţelor de exploatare, sau din resursã/rezervã, în cazul licenţelor de explorare şi permiselor de exploatare, şi cota valoricã pe unitatea de producţie minierã stabilitã pentru fiecare substanţã mineralã; unitatea de mãsurã a producţiei miniere este stabilitã în licenţã/permis;
c) pentru titularii licenţelor/permiselor încadrate în grupa substanţelor cuprinse la <>art. 45 alin. (1) lit. f)-h) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cantitãţii reprezentate de diferenţa dintre excavatul în rezervã şi produsul minier principal i se aplicã la calculul redevenţei cuantumul stabilit la <>art. 45 alin. (1) lit. c) sau e) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, categoria rocilor industriale sau de construcţii, indiferent dacã produsele secundare rezultate pot fi valorificate sau nu;
d) pentru titularii licenţelor/permiselor care se încadreazã în condiţiile prevãzute la <>art. 45 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, stocurile de la finele fiecãrui trimestru de raportare se evidenţiazã distinct, iar pentru diferenţa pozitivã de stoc (stoc final de trimestru minus stoc început de trimestru) se calculeazã şi se achitã redevenţa în conformitate cu precizãrile menţionate la lit. a).
D. Obligaţiile compartimentelor de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale
1. Compartimentele de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ţin evidenţa documentelor, datelor şi informaţiilor ce stau la baza calculului taxelor şi redevenţelor miniere, pentru fiecare perimetru arondat.
2. În baza rapoartelor de activitate (anexele nr. 2.1 şi 2.2 la prezentele instrucţiuni tehnice) şi a deconturilor trimestriale (anexele nr. 3.1 şi 3.2 la prezentele instrucţiuni tehnice), primite de la titularii concesiunilor miniere în termenul prevãzut la lit. C pct. 1 lit. a) şi b), compartimentele de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale întocmesc un raport centralizator trimestrial (anexa nr. 4 la prezentele instrucţiuni tehnice), care se transmite Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale în termen de 10 zile.
3. Raportul centralizator privind calculul şi plata taxei pe activitatea minierã, pentru toate perimetrele prevãzute la lit. B pct. 2 lit. b) şi arondate fiecãrui compartiment de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale, se întocmeşte în conformitate cu anexa nr. 5 la prezentele instrucţiuni tehnice şi se transmite Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale pânã la 20 ianuarie.
4. Rapoartele centralizatoare transmise Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale vor fi însoţite de o notã privind neconformitãţile constatate, mãsurile şi/sau sancţiunile aplicate în perioada de raportare.
E. Dispoziţii finale şi tranzitorii
1. Pentru ca licenţele în vigoare sã poatã funcţiona legal, în termenul şi condiţiile impuse de <>Legea nr. 262/2009 , autoritatea competentã şi titularii au obligaţia sã încheie un act adiţional.
Actul adiţional face parte integrantã din licenţã şi i se aplicã corespunzãtor prevederile <>art. 60 alin. (1) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Pentru perioada cuprinsã între 1 iulie 2009 şi data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 262/2009 , evidenţa, raportarea, calculul şi plata redevenţei miniere se fac conform prevederilor <>Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 74/2004 pentru aprobarea Instrucţiunilor tehnice privind modul de raportare şi de calcul al valorii producţiei şi redevenţei miniere datorate de cãtre titularii actelor de dare în administrare sau de concesiune, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Titularilor de licenţe/permise încadrate în grupele de substanţe cuprinse la <>art. 45 alin. (1) lit. b)-i) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, le revine obligaţia ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin sã-şi reactualizeze la zi planurile topografice (nivelment şi planimetrie) în format digital.
4. Nerespectarea prevederilor prezentelor instrucţiuni tehnice atrage dupã sine sancţiunile prevãzute de <>Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


ANEXA 1
-------
la instrucţiunile tehnice
-------------------------

TAXA PE ACTIVITÃŢI MINIERE

PROSPECŢIUNE [] EXPLORARE [] EXPLOATARE []

Declaraţie anualã privind taxa pe activitãţi miniere pe perioada .........
Denumirea titularului ....................................................
codul fiscal al plãtitorului .............................................
Numele şi prenumele (pentru persoane fizice) .............................
Localitatea .............., str. .............. nr. ...., judeţul/sectorul ........, codul poştal ......., telefon/fax ........



┌───────────┬───────────┬───────────────────┬────────┬───────────┬─────────────┐
│ Tipul │Nr. şi data│ Perimetrul │Perioada│Taxa anualã│Taxa datoratã│
│activitãţii│ licenţei/ ├─────────┬─────────┤ (luni) │ (lei/kmp) │ (lei) │
│ │permisului │Denumirea│Suprafaţa│ │ │ │
│ │ │ │ (kmp) │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├───────────┼───────────┼─────────┼─────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴───────────┴─────────┴─────────┴────────┴───────────┴─────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────┐
│ Document de platã │
├───────────┬─────────────┬──────────┬──────────┤
│ Tipul │ Numãrul │ Data │ Suma │
└───────────┴─────────────┴──────────┴──────────┘



Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar cã informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.
Numele ............... Funcţia .....................
Prenumele ............ Semnãtura şi ştampila .......
Instrucţiuni de completare a declaraţiei anuale privind taxa pe activitãţi miniere
Declaraţia se va completa în douã exemplare, cu urmãtoarele destinaţii:
- un exemplar se transmite compartimentelor de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale ale Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale;
- un exemplar, cu confirmarea de primire a compartimentului de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, rãmâne la plãtitor.
Coloanele formularului declaraţiei se completeazã dupã cum urmeazã:
- coloana 0 - cu activitãţile miniere pentru care sunt acordate licenţele sau permisele: prospecţiune, explorare, exploatare;
- coloana 1 - cu numãrul şi data licenţei sau permisului în baza cãruia se desfãşoarã activitatea respectivã;
- coloana 2 - cu denumirea perimetrului;
- coloana 3 - cu suprafaţa perimetrului, înscrisã în actul de dare în administrare sau de concesiune;
- coloana 4 - cu perioada, în luni, la care se referã taxa, conform prezentelor instrucţiuni tehnice;
- coloana 5 - cu taxele anuale, în lei, prevãzute la <>art. 44 alin. (2) - (5) din Legea minelor nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, corespunzãtoare tipului de activitate desfãşuratã;
- coloana 6 - cu taxa datoratã, calculatã conform prezentelor instrucţiuni tehnice.


ANEXA 2.1
---------
la instrucţiunile tehnice
-------------------------

RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA DE EXPLOATARE
(pentru substanţele prevãzute la art. 45
alin. (1) lit. a) din <>Legea minelor nr. 85/2003 ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare)

Denumirea titularului ...................................................
Numele şi prenumele (pentru persoanele fizice) ..........................
Denumirea perimetrului/Numãrul de contract ..............................
Localitatea .............., str. .............. nr. ....., judeţul/sectorul ........., codul poştal ........, telefon/fax ...........

Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A - cantitatea;
B - unitatea de mãsurã;
C - cantitatea produselor miniere realizate şi în stoc.



┌─────────┬───────────────┬───────────────────────────────┬────────────────────┐
│Perioada │ Substanţa │ Produsele miniere realizate │ Redevenţa │
│ de │ exploatatã │ │ │
│raportare├─────────┬──┬──┼─────────┬──┬──┬──────┬────────┼───────────┬────────┤
│ │Denumirea│A │B │Denumirea│C │B │Preţul│Valoarea│ Cota │ Suma │
│ │ │ │ │ │ │ │unitar│ (lei) │procentualã│datoratã│
│ │ │ │ │ │ │ │(lei) │ │ │ (lei) │
├─────────┼─────────┼──┼──┼─────────┼──┼──┼──────┼────────┼───────────┼────────┤
│ 0 │ 1 𗈖 𗈗 │ 4 𗈙 𗈚 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├─────────┼─────────┼──┼──┼─────────┼──┼──┼──────┼────────┼───────────┼────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴─────────┴──┴──┴─────────┴──┴──┴──────┴────────┴───────────┴────────┘



Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar cã informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.
Numele ................... Funcţia .......................
Prenumele ................ Semnãtura şi ştampila .........


ANEXA 2.2
---------
la instrucţiunile tehnice
-------------------------

RAPORT PRIVIND ACTIVITATEA DE EXPLOATARE
(pentru substanţele prevãzute la art. 45 alin. (1)
lit. b)-i)şi alin. (2) din <>Legea minelor nr. 85/2003 ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare)

Denumirea titularului ...................................................
Numele şi prenumele (pentru persoanele fizice) ..........................
Denumirea perimetrului/Numãrul de contract ..............................
Localitatea .............., str. .............. nr. ....., judeţul/sectorul ........, codul poştal ......., telefon/fax .............

Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A - cantitatea;
B - unitatea de mãsurã.



┌────────────┬────────────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│ Perioada │Substanţa exploatatã│ Redevenţa │
│de raportare├────────────────────┼───────┬───────┬─────────────┬─────────────┤
│ │ Denumirea │ A │ B │Cota valoricã│Suma datoratã│
│ │ │ │ │ euro/u.m. │ (lei) │
├────────────┼────────────────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────┼────────────────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │
└────────────┴────────────────────┴───────┴───────┴─────────────┴─────────────┘



Cursul de schimb leu/euro: .......
Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar cã informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.
Numele .................. Funcţia.........................
Prenumele ............... Semnãtura şi ştampila ..........


ANEXA 3.1
---------
la instrucţiunile tehnice
-------------------------

REDEVENŢA MINIERÃ
(pentru substanţele prevãzute la art. 45
alin. (1) lit. a) din <>Legea minelor nr. 85/2003 ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare)

Decont pe trimestrul ......................... anul ...............
Denumirea titularului .............................................
Numele şi prenumele (pentru persoanele fizice) ....................
Denumirea perimetrului/Numãrul de contract ........................
codul fiscal al plãtitorului ......................................
Localitatea .............., str. .............. nr. ....., judeţul/sectorul ........, codul poştal ........., telefon/fax ............



┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ Produse miniere realizate │ Redevenţa (lei) │
├─────────┬──────────┬─────────┬────────┬────────┼───────────┬────────┬────────┤
│Denumirea│Cantitatea│Unitatea │ Preţul │Valoarea│ Cota │Datoratã│Achitatã│
│ │ │de mãsurã│ unitar │ (lei) │procentualã│ │ │
│ │ │ │ (lei) │ │ │ │ │
├─────────┼──────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├─────────┼──────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼────────┼────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┴──────────┴─────────┴────────┴────────┴───────────┴────────┴────────┤
│ Document de platã │
├────────────────────┬──────────────────┬────────────────────┬─────────────────┤
│ Tipul │ Numãrul │ Data │ Suma │
└────────────────────┴──────────────────┴────────────────────┴─────────────────┘



Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar pe propria rãspundere cã informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.
Numele ................... Funcţia .......................
Prenumele ................ Semnãtura şi ştampila .........
Instrucţiuni de completare a decontului trimestrial privind redevenţa minierã.
Decontul trimestrial privind redevenţa minierã se va completa în douã exemplare, cu urmãtoarele destinaţii:
- un exemplar se transmite compartimentului de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale;
- un exemplar, cu confirmarea de primire a compartimentului de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, rãmâne la plãtitor.
Coloanele formularului de decont se completeazã dupã cum urmeazã:
- coloana 0 - cu produsele miniere realizate, conform nominalizãrii din actul de dare în administrare sau de concesiune;
- coloana 1 - cu cantitãţile totale de produse miniere realizate în perioada de raportare;
- coloana 2 - cu unitãţile de mãsurã corespunzãtoare cantitãţilor înscrise în coloana 1;
- coloana 3 - cu preţurile unitare în lei, practicate în perioada de raportare pentru produsele miniere respective;
- coloana 4 - cu valoarea produselor miniere realizate, corespunzãtoare cantitãţilor şi preţurilor înscrise în coloanele 1 şi 3;
- coloana 5 - cu cota procentualã aplicatã conform <>art. 45 alin. (1) lit. a) din Legea minelor nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- coloana 6 - cu sumele reprezentând redevenţa minierã datoratã bugetului de stat, calculatã prin aplicarea cotei procentuale prevãzute la <>art. 45 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- coloana 7 - cu sumele achitate, reprezentând redevenţa.
Cantitãţile şi preţurile înscrise în coloanele 1 şi 3 se stabilesc în conformitate cu instrucţiunile Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale privind evidenţa, calculul, plata şi raportarea redevenţelor miniere.


ANEXA 3.2
---------
la instrucţiunile tehnice
-------------------------

REDEVENŢA MINIERÃ
(pentru substanţele prevãzute la art. 45 alin. (1)
lit. b)-i) şi alin. (2) din <>Legea minelor nr. 85/2003 ,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare)

Decont pe trimestrul ............................ anul ..............
Denumirea titularului ...............................................
Numele şi prenumele (pentru persoanele fizice) ......................
Denumirea perimetrului/Numãrul de contract ..........................
codul fiscal al plãtitorului ........................................
Localitatea .............., str. ............. nr. ..........., judeţul/sectorul ........, codul poştal .........., telefon/fax ............



┌────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ Substanţa exploatatã │ Redevenţa │
├───────────┬────────────┬───────────┼───────────┬──────────┬──────────┤
│ Denumirea │ Cantitatea │ Unitatea │ Cota │ Datoratã │ Achitatã │
│ │ │ de mãsurã │ valoricã │ │ │
│ │ │ │ euro/u.m. │ │ │
├───────────┼────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───────────┼────────────┼───────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │
└───────────┴────────────┴───────────┴───────────┴──────────┴──────────┘
┌──────────────────────────────────────────┐
│ Document de platã │
├─────────┬────────────┬──────────┬────────┤
│ Tipul │ Numãrul │ Data │ Suma │
└─────────┴────────────┴──────────┴────────┘



Cursul de schimb leu/euro:
Sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar pe propria rãspundere cã informaţiile din acest document sunt reale şi corecte.
Numele ................. Funcţia ........................
Prenumele .............. Semnãtura şi ştampila ..........
Instrucţiuni de completare a decontului trimestrial privind redevenţa minierã.
Decontul trimestrial privind redevenţa minierã se va completa în douã exemplare, cu urmãtoarele destinaţii:
- un exemplar se transmite compartimentului de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale;
- un exemplar, cu confirmarea de primire a compartimentului de inspecţie teritorialã pentru resurse minerale al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, rãmâne la plãtitor.
Coloanele formularului de decont se completeazã dupã cum urmeazã:
- coloana 0 - cu substanţele exploatate, conform nominalizãrii din actul de dare în administrare sau de concesiune;
- coloana 1 - cu cantitãţile totale excavate în perioada de raportare;
- coloana 2 - cu unitãţile de mãsurã corespunzãtoare substanţelor înscrise în coloana 0;
- coloana 3 - cu cota valoricã conform <>art. 45 alin. (1) lit. b)-i), dupã caz, din Legea minelor nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- coloana 4 - cu valoarea redevenţei miniere datorate;
- coloana 5 - cu sumele achitate, reprezentând redevenţa.


ANEXA 4
-------
la instrucţiunile tehnice
-------------------------

AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU RESURSE MINERALE
Compartimentul de Inspecţie Teritorialã
pentru Resurse Minerale ...........

RAPORT
privind redevenţa minierã
pe trimestrul ...... anul .......
Judeţul .................

Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A - cantitatea/unitatea de mãsurã;
B - valoarea (lei);
C - cota procentualã/cota valoricã;
D - datoratã (lei);
E - achitatã (lei);
F - restanţã (lei);
G - numãrul/data ordinului de platã;
H - nr. de sesizare a compartimentului de inspecţie teritorialã cãtre direcţia judeţeanã a finanţelor publice;
I - nr. de înregistrare la direcţia judeţeanã a finanţelor publice;
J - observaţii.



┌──────────┬────────────────────┬──────────┬──┬──────┬──┬──────────┬──┬──┬──┬──┐
│Titularul/│ Perimetrul │Denumirea │ │Preţul│ │ Redevenţa│ │ │ │ │
│Cod fiscal├─────────┬──────────┤produsului│ │unitar│ ├─┬──┬──┬──┤ │ │ │ │
│ │Denumirea│ Numãrul │ minier/ │A │(lei) │B │C│D │E │F │G │H │I │J │
│ │ │licenţei/ │substanţa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │permisului│exploatatã│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──┼──────┼──┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──┼──────┼──┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 𗈘 │ 5 𗈚 𗈛𗈜 𗈝 󧓒󧓓󧓔󧓕󧓖│
├──────────┼─────────┼──────────┼──────────┼──┼──────┼──┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴─────────┴──────────┴──────────┴──┴──────┴──┴─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘



Cursul de schimb leu/euro:
Datele din raport corespund celor din rapoartele titularilor şi respectã prevederile licenţei/permisului minier şi reglementãrile legale în vigoare.

Expert/Consilier, Întocmit
................. .................


ANEXA 5
-------
la instrucţiunile tehnice
-------------------------

AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU RESURSE MINERALE
Compartimentul de Inspecţie Teritorialã
pentru Resurse Minerale ...........

RAPORT
anual privind taxa pe activitatea minierã
Judeţul ...........

Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
T - tip de activitate;
D - denumirea;
S - suprafaţa (kmp);
P - perioada (luni);
TD - taxa datoratã (lei);
N - nr. şi data înregistrãrii la administraţia financiarã.



┌────────┬────────┬───┬─────────┬───┬───────────┬──┬────────┬───┬─────────┬────┐
│Titular/│ Nr. │ T │Perimetru│ P │Taxa anualã│TD│ Taxa │ N │Numãrul/ │Ob- │
│ Cod │şi data │ ├────┬────┤ │ (lei/kmp) │ │achitatã│ │ data │ser-│
│ fiscal │licenţei│ │ D │ S │ │ │ │ (lei) │ │ordinului│va- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de platã │ţii │
├────────┼────────┼───┼────┼────┼───┼───────────┼──┼────────┼───┼─────────┼────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 𗈛 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├────────┼────────┼───┼────┼────┼───┼───────────┼──┼────────┼───┼─────────┼────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴───┴────┴────┴───┴───────────┴──┴────────┴───┴─────────┴────┘



Numele ................ Funcţia ........................
Prenumele ............. Semnãtura şi ştampila ..........


------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016