Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 193 din 14 iunie 2001  pentru aprobarea Regulamentului privind modul de stabilire a tarifelor care se practica de gestionarii fondurilor de vanatoare pentru actiuni de vanatoare cu vanatori romani    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 193 din 14 iunie 2001 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de stabilire a tarifelor care se practica de gestionarii fondurilor de vanatoare pentru actiuni de vanatoare cu vanatori romani

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 564 din 11 septembrie 2001
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor,
având în vedere prevederile art. 50 alin. (1) din <>Legea fondului cinegetic şi a protecţiei vânatului nr. 103/1996 , cu modificãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor <>art. 7 lit. B.b) din Hotãrârea Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile ulterioare,

emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Regulamentul privind modul de stabilire a tarifelor care se practica de gestionãrii fondurilor de vanatoare pentru acţiuni de vanatoare cu vanatori romani, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Gestionãrii fondurilor de vanatoare rãspund de aplicarea prevederilor prezentului ordin, iar Direcţia regim şi inspecţie silvicã din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, împreunã cu oficiile cinegetice din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic, care funcţioneazã în subordinea aceluiaşi minister, controleazã modul aplicãrii lui.
ART. 3
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin orice dispoziţii contrare îşi înceteazã aplicabilitatea.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ovidiu Natea,
secretar de stat


ANEXA 1

REGULAMENT
privind modul de stabilire a tarifelor care se practica de gestionãrii fondurilor de vanatoare pentru acţiuni de vanatoare cu vanatori romani

ART. 1
(1) Fiecare gestionar de fond de vanatoare care autorizeaza acţiuni de vanatoare cu vanatori romani va stabili, prin decizie a conducatorului executiv, tarifele proprii care se practica pentru acţiunile de vanatoare cu vanatori romani.
(2) În cazul organizaţiilor vanatoresti deciziile vor fi emise avându-se în vedere hotãrârile luate de organul colectiv de conducere abilitat prin statutul propriu.
ART. 2
(1) Prin vanator roman se înţelege cetãţeanul roman cu domiciliul în România, posesor de permis de vanatoare eliberat în România, membru al unei organizaţii vanatoresti care gestioneazã unul sau mai multe fonduri de vanatoare.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica şi rezidenţilor care au dobândit permis de vanatoare în condiţiile prevãzute la <>art. 26 din Legea nr. 103/1996 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 3
Tarifele stabilite de fiecare gestionar conform prevederilor art. 1 nu trebuie sa fie mai mici decât tarifele minime stabilite prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 164/2001 pentru aprobarea nivelului tarifelor minime care se percep de la vanatori romani pentru acţiuni de vanatoare în România.
ART. 4
(1) Deciziile emise în conformitate cu prevederile art. 1, în cazul organizaţiilor vanatoresti, vor cuprinde şi cotizaţiile suplimentare, percepute separat, numai pentru vanatorii membri ai organizaţiei respective sau ai organizaţiilor cu care aceasta are raporturi de reciprocitate.
(2) Nivelul cotizaţiilor suplimentare se stabileşte de organul competent de conducere al organizaţiei vanatoresti.
ART. 5
Tarifele minime stabilite prin <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 164/2001 nu includ cota T.V.A.
ART. 6
Achitarea tarifului sau a cotizatiei suplimentare, dupã caz, stabilitã de fiecare gestionar de fonduri de vanatoare, da dreptul vanatorului sa vaneze exemplarul/exemplarele pentru care i s-a eliberat autorizaţia de vanatoare şi sa îşi însuşeascã, în cazul vânatului purtãtor de trofee convenţionale, trofeele prevãzute în anexa la prezentul regulament.
ART. 7
(1) Trofeele bizare sunt acele trofee care nu pot fi evaluate prin formula Consiliului Internaţional de Vanatoare - C.I.C. specifica.
(2) Vanatorii reţin trofeele bizare în baza achitãrii tarifelor de impuscare specifice prevãzute în anexa la <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 164/2001 .
ART. 8
Directorul general al Regiei Naţionale a Pãdurilor emite decizii prin care va stabili tarife pentru toate categoriile de servicii pe care le asigura vanatorilor romani în cadrul acţiunilor de vanatoare: transport, cazare, masa, organizarea acţiunii de vanatoare, fotografiere şi filmare, pregãtirea trofeelor.
ART. 9
Directorul general al Regiei Naţionale a Pãdurilor emite decizii pentru stabilirea preţurilor de vânzare, în vederea valorificãrii, în condiţiile legii, a carnii de vanat, a vânatului în carcasa, a vânatului mic în blana, a pasarilor impuscate, a pieilor, a blanurilor şi a celorlalte produse ale vânatului.
ART. 10
Fiecare gestionar de fond de vanatoare foloseşte pentru calculul sumelor care se încaseazã în urma acţiunilor de vanatoare cu vanatori romani numai tarifele şi preţurile stabilite prin decizii proprii.
ART. 11
(1) Trofeul de cervide şi de capra neagra este format din coarne şi craniu cu maxilarul superior.
(2) Trofeele prevãzute la alin. (1) se cantaresc, în vederea stabilirii tarifului de impuscare, la 24 de ore dupã fierbere şi curatare.
ART. 12
Trofeele de cervide se evalueaza în vederea stabilirii tarifului de impuscare, în conformitate cu formula C.I.C. de evaluare a trofeelor şi cu instrucţiunile de evaluare a acestora.
ART. 13
Evaluarea pentru blanurile crude se face imediat dupã jupuire, înainte de a fi conservate prin sarare, dupã formula de evaluare C.I.C. a trofeelor blana.
ART. 14
(1) Determinarea caracteristicilor în funcţie de care se stabileşte tariful de impuscare (punctajul blanii crude, evaluarea trofeului) se face de comisia special constituitã în acest scop, alcãtuitã dintr-un numãr impar de membri şi stabilitã de fiecare gestionar pentru fiecare judeţ în care acesta are fonduri de vanatoare în gestiune.
(2) Din comisia prevãzutã la alin. (1) va face parte în mod obligatoriu un reprezentant al comisiei teritoriale pentru evaluarea trofeelor de vanat, constituitã prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, care îşi desfãşoarã activitatea în judeţul respectiv.
(3) La determinarea caracteristicilor prevãzute la alin. (1) comisia funcţioneazã cu condiţia participãrii a jumãtate plus unul dintre membrii sãi, obligatorie fiind prezenta reprezentantului comisiei teritoriale pentru evaluarea trofeelor de vanat.
ART. 15
Tariful pentru piesa ranita şi nerecuperata se aplica în situaţia în care vanatorul a rãnit vanatul asupra cãruia a tras, fãrã însã ca acesta sa fie recuperat.
ART. 16
(1) Tariful pentru foc greşit se percepe pentru speciile prevãzute în anexa la <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 164/2001 , în cazul în care vanatorul a tras un singur foc asupra unei piese din aceste specii fãrã ca aceasta sa fie impuscata sau ranita.
(2) Tariful pentru foc greşit se percepe o singura data şi în situaţia în care sunt îndeplinite cumulativ urmãtoarele condiţii: au fost trase mai multe focuri gresite asupra aceleiaşi piese, din acelaşi loc şi de cãtre acelaşi vanator, fãrã ca aceasta sa fie impuscata sau ranita.
ART. 17
(1) Personalul tehnic de specialitate angajat al gestionarului fondului de vanatoare, dacã are calitatea de vanator, poate beneficia, în condiţiile legii, de autorizaţie individualã pentru impuscare fãrã plata tarifului de impuscare sau a cotizatiei suplimentare, dupã caz, pentru speciile: lup, sacal, vulpe, viezure, dihor şi nevastuica, în condiţiile în care gestionarul hotãrãşte astfel.
(2) Pentru vanatul dobândit în condiţiile prevãzute la alin. (1) vanatorul are drepturile prevãzute la art. 6 din prezentul regulament şi la lit. G şi H din anexa la <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 164/2001 .
ART. 18
(1) Gestionãrii fondurilor de vanatoare pot acorda reduceri la tarifele stabilite pentru practicarea vanatorii propriilor angajaţi care au şi calitatea de vanator.
(2) De reducerile prevãzute la alin. (1) beneficiazã şi personalul tehnic de specialitate al Direcţiei regim şi inspecţie silvicã din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor şi al oficiilor cinegetice din cadrul inspectoratelor teritoriale de regim silvic şi cinegetic.
(3) Reducerile prevãzute la alin. (1) şi (2) se stabilesc prin decizie emisã în conformitate cu prevederile art. 1.
ART. 19
În cazul speciilor de interes cinegetic pentru care nu se stabilesc tarife minime gestionãrii fondurilor de vanatoare vor stabili prin decizii proprii nivelul tarifelor de impuscare, tariful minim pentru aceste specii fiind 0.
ART. 20
(1) Tarifele de impuscare sunt aplicabile în cazul în care acţiunea de vanatoare este organizatã la solicitarea vanatorului.
(2) În cazul acţiunilor de vanatoare organizate la initiativa împuternicitului gestionarului fondului de vanatoare pentru realizarea cotelor de recolta, tarifele de impuscare nu se aplica.
(3) În situaţiile prevãzute la alin. (2) impuscarea vânatului nu da vanatorului drepturile prevãzute la art. 7 din prezentul regulament şi la lit. G din anexa la <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 164/2001 .





ANEXA 1


la regulament
-------------

LISTA
cuprinzând trofeele de vanat convenţionale



──────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Specia Trofeul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Cerb comun coarne şi craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Cerb lopatar coarne şi craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Caprior coarne şi craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Capra neagra coarne şi craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Mistret colti
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Urs blana
─────────────────────────────────────────────
craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Lup blana
─────────────────────────────────────────────
craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Ras blana
─────────────────────────────────────────────
craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Pisica salbatica blana
─────────────────────────────────────────────
craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Vulpe craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Viezure craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Caine enot craniu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016