Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 189 din 16 decembrie 2005  privind aprobarea Listei perimetrelor pentru concesionarea de activitati de explorare, Runda nr. 47/2005    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 189 din 16 decembrie 2005 privind aprobarea Listei perimetrelor pentru concesionarea de activitati de explorare, Runda nr. 47/2005

EMITENT: AGENTIA NATIONALA PENTRU RESURSE MINERALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.177 din 27 decembrie 2005
În temeiul <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 756/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, al <>art. 40 din Normele pentru aplicarea Legii minelor nr. 85/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.208/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emite prezentul ordin.

ART. 1
Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale, în calitate de autoritate competentã abilitatã sã aplice prevederile <>Legii minelor nr. 85/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, organizeazã concurs public de oferte pentru concesionarea de activitãţi miniere de explorare în perimetrele aprobate potrivit prezentului ordin.
ART. 2
Perimetrele în cuprinsul cãrora urmeazã a fi concesionate activitãţi de explorare, inclusiv coordonatele topogeodezice şi resursa mineralã, sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
(1) Ofertele redactate în limba românã pot fi depuse, potrivit legii, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale din Bucureşti, str. Mendeleev nr. 36-38, sectorul 1.
(2) Termenul de depunere a ofertelor este ora 15,00 a celei de-a 35-a zile lucrãtoare de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin.
(3) Dacã termenul prevãzut la alin. (2) se împlineşte într-o zi nelucrãtoare, acesta se prorogã pânã la ora 15,00 a primei zile lucrãtoare urmãtoare.
ART. 4
Ofertele persoanelor juridice române sau strãine interesate vor cuprinde, cu respectarea prevederilor <>art. 42-45 din Normele pentru aplicarea Legii minelor nr. 85/2003 , aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.208/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare norme, urmãtoarele documente şi informaţii:
I. plic exterior:
A. în cazul persoanelor juridice române:
a) declaraţie de participare, semnatã şi ştampilatã de ofertant, fãrã ştersãturi sau adãugãri, care va cuprinde angajamentul de a menţine valabilitatea ofertei, menţionarea perimetrului la care se referã, respectiv denumirea, poziţia din anexa la prezentul ordin potrivit art. 2 şi coordonatele topogeodezice, aşa cum au fost publicate, precum şi asumarea rãspunderii ofertantului asupra datelor şi declaraţiilor din ofertã.
Menţionarea în cuprinsul declaraţiei de participare a altor coordonate topogeodezice decât cele publicate în conformitate cu prezentul ordin atrage descalificarea ofertei, fãrã a se mai proceda la deschiderea plicului interior;
b) date şi informaţii privind ofertantul, respectiv denumirea, sediul social, codul unic de înregistrare, capitalul social, asociaţii/acţionarii, precum şi numele, funcţia, telefonul/faxul persoanei împuternicite de ofertant, cu care se vor face comunicãrile;
c) copii, certificate pentru conformitate, de pe actul constitutiv şi certificatul de înregistrare ale ofertantului;
d) certificat constatator privind ofertantul, emis de oficiul registrului comerţului, în termenul de valabilitate;
e) lista cuprinzând menţionarea datelor şi informaţiilor incluse în Fondul geologic naţional (F.G.N.) şi/sau în Fondul naţional de resurse/rezerve minerale (F.N.R./R.M.), utilizate la elaborarea ofertei; în cazul utilizãrii de date şi informaţii publice referitoare la resurse minerale se va indica sursa din care provin acestea;
f) dovada privind deţinerea legalã a datelor şi informaţiilor incluse în F.G.N. şi/sau în F.N.R./R.M., utilizate la elaborarea ofertei, respectiv factura emisã de Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale şi ordinul de platã sau chitanţa corespunzãtoare acesteia, precum şi acordul de confidenţialitate pentru utilizarea datelor şi informaţiilor geologice incluse în F.G.N. şi/sau în F.N.R./R.M. încheiat între ofertant şi Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale;
g) scrisoare de bonitate cuprinzând situaţia lichiditãţii globale, a solvabilitãţii patrimoniale, a ratei profitului brut şi a rentabilitãţii financiare a ofertantului. Lipsa menţionãrii situaţiei oricãrui indicator privind bonitatea financiarã, precum şi prezentarea altor indicatori decât cei prevãzuţi de art. 59 alin. (1) din norme atrag depunctarea ofertei;
h) certificate constatatoare/adeverinţe emise de autoritãţile/instituţiile publice care administreazã bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, bugetul asigurãrilor pentru accidente de muncã şi boli profesionale, precum şi bugetele locale;
i) certificat de atestare privind capacitatea tehnicã şi memoriu cuprinzând prezentarea activitãţilor miniere executate sau în curs de executare, în cazul ofertanţilor specializaţi şi atestaţi de Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale, sau
- documentaţie privind dotarea tehnicã a ofertantului, care va cuprinde cel puţin informaţii privind instalaţiile şi utilajele specifice activitãţilor miniere deţinute de ofertant şi titlul deţinerii acestora, precum şi personalul ofertantului, inclusiv personalul de specialitate specific activitãţilor miniere, şi un memoriu cuprinzând prezentarea activitãţilor miniere executate sau în curs de executare, în cazul ofertanţilor cu dotare tehnicã proprie, neatestaţi de Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale, sau
- copie de pe certificatul de atestare privind capacitatea tehnicã a persoanei juridice cu care urmeazã sã fie executate activitãţile miniere, semnatã şi ştampilatã pentru conformitate, memoriu cuprinzând prezentarea activitãţilor miniere executate de aceasta sau în curs de executare, precum şi actul juridic prin care s-a convenit obligaţia fermã de executare a activitãţilor miniere, dacã acestea îi vor fi concesionate, în cazul ofertanţilor fãrã capacitate tehnicã proprie;
B. în cazul persoanelor juridice strãine, plicul exterior va cuprinde documentele şi informaţiile prevãzute la lit. Aa), b), e), f) şi i), precum şi urmãtoarele:
a) scrisoarea de bonitate, fãrã prezentarea indicatorilor prevãzuţi la art. 59 alin. (1) din norme;
b) raportul anual auditat;
II. plic interior care, atât în cazul persoanelor juridice române, cât şi strãine, conţine oferta propriu-zisã, respectiv:
a) programul de explorare propus;
b) proiectul de refacere a mediului.
Programul de explorare propus va cuprinde minimal urmãtoarele: geologia regiunii cu lucrãrile de cercetare executate anterior, inclusiv harta geologicã a zonei, descrierea lucrãrilor propuse şi amplasarea acestora pe un plan de situaţie, volumele fizice şi valorice ale lucrãrilor propuse, eşalonate pe ani contractuali, fişa perimetrului propus elaboratã conform Instrucţiunii tehnice nr. 85-03/1998, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 330 bis din 1 septembrie 1998 etc.
Programul de refacere a mediului va cuprinde minimal urmãtoarele: menţionarea factorilor de mediu ce vor fi afectaţi de lucrãrile de explorare propuse, inclusiv modul de afectare a acestora, lucrãrile de refacere a mediului preconizate, volumele fizice şi valorice ale lucrãrilor propuse, eşalonate pe ani contractuali etc.
ART. 5
În conformitate cu prevederile art. 72 alin. (4) din norme, lipsa oricãrui document din plicul exterior atrage descalificarea ofertei, fãrã a se mai proceda la deschiderea plicului interior.
ART. 6
(1) În vederea formulãrii ofertelor, Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale pune la dispoziţie persoanelor juridice interesate date şi informaţii geologice.
(2) Accesul la datele şi informaţiile geologice se face, conform art. 11 din norme, în baza solicitãrii scrise, cu respectarea condiţiilor impuse de legislaţia privind informaţiile clasificate, a acordului de confidenţialitate şi în condiţiile achitãrii de cãtre solicitant a tarifelor pentru consultarea şi utilizarea de date şi informaţii din fondul geologic naţional referitoare la resurse minerale, cu excepţia petrolului, aprobate prin <>Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 143/2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 690 din 19 septembrie 2002.
ART. 7
Ofertele vor fi deschise la sediul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale la ora 10,00 a celei de-a 3-a zile lucrãtoare de la data împlinirii termenului prevãzut la art. 3.
ART. 8
(1) Organizarea şi desfãşurarea concursului public de ofertã pentru concesionarea de activitãţi de explorare se desfãşoarã în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.208/2003 privind aprobarea Normelor pentru aplicarea <>Legii minelor nr. 85/2003 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 772 din 4 noiembrie 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Modalitatea de evaluare, punctajele aferente capacitãţii financiare, capacitãţii tehnice, programului de explorare şi proiectului de refacere a mediului, precum şi datele limitã ale evaluãrii ofertelor şi cea a declarãrii câştigãtorului pot fi obţinute gratuit de participanţii la concursul public de ofertã de la sediul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.
(3) Relaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale sau la telefoanele: 317.00.96 ori 317.00.18, 317.00.94, 317.00.95/interior 115.
ART. 9
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare în termen de 3 zile de la data publicãrii.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,
Gheorghe Buliga

Bucureşti, 16 decembrie 2005.
Nr. 189.

ANEXĂ

LISTA
perimetrelor scoase la concurs public de oferte pentru concesionarea activitãţilor miniere de explorare, Runda nr. 47/2005



──────────────────────────────┬────────────────┬──────────┬───────────┬────────
Nr. Denumirea │ Coordonate │ Supra- │ │Sub-
pe perimetrului ├───────┬────────┤ fata │ Judetul │stanta
rim │ X │ Y │ -kmp- │ │
──────────────────────────────┴───────┴────────┴──────────┴───────────┴────────
1 Leurda - Valea Porcasa 369.125 341.200 1,414 Gorj Lignit
370.400 342.500
370.225 343.000
368.880 342.450
369.250 342.000
368.525 341.350
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2 Zegujani Vest 365.700 335.490 1,099 Mehedinti Lignit
364.885 335.850
364.910 334.220
365.875 334.660
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3 Valea Manastirii 372.800 337.600 0,430 Gorj Lignit
372.000 337.600
372.000 337.200
372.370 337.290
372.650 337.410
372.630 337.140
372.500 337.140
372.000 337.000
372.000 336.900
372.800 336.900
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4 Armenis Nord 417.200 290.500 0,540 Caras- Lignit
417.200 290.700 Severin
414.800 290.350
414.800 290.100
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5 Seciuri 393.875 400.112 0,092 Gorj Lignit
393.819 400.191
393.757 400.305
393.785 400.362
393.695 400.562
393.586 400.472
393.627 400.305
393.600 400.217
393.525 400.138
393.593 400.026
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6 Bandea 419.100 496.300 2,072 Arges Lignit
419.150 497.100
418.000 497.600
417.700 498.600
417.050 498.500
417.600 496.800
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7 Panceni-Leghia 596.506 363.585 4,976 Cluj Gips
596.302 363.928
595.250 363.740
594.880 363.340
594.880 363.002
592.743 363.000
592.743 360.841
593.958 360.841
593.914 361.031
594.182 361.475
594.282 361.838
594.641 362.458
594.860 362.625
595.035 362.343
595.097 362.218
596.237 363.018
596.028 363.055
596.017 363.175
596.115 363.390
cu exceptia merimetrului 595.652 362.915
595.560 363.115
595.390 363.329
595.221 363.475
595.163 363.320
595.108 363.325
595.077 363.185
595.128 363.100
595.384 362.980
595.428 362.910
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8 Capul Taului 568.750 419.500 1,375 Cluj Argila
569.250 420.000 comuna
569.250 421.000
568.250 421.000
568.250 419.500
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9 Petresti-Gaesti 357.850 521.675 4,367 Dambovita Nisip si
357.525 522.375 pietris
355.975 524.750
354.900 524.875
354.850 524.175
355.994 522.540
356.380 522.670
356.367 522.258
356.400 522.036
356.406 521.823
356.690 521.585
356.733 521.486
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10 Gavojdia 462.660 268.880 1,382 Timis Nisip si
462.440 269.520 pietris
461.920 269.760
461.700 269.760
461.570 270.020
461.620 270.250
461.240 270.640
460.850 270.380
461.120 269.650
461.600 269.370
461.830 268.970
462.380 268.580
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11 Lipova-Hadarache 516.225 241.300 0,726 Arad Nisip si
516.000 241.825 pietris
515.725 241.450
514.775 241.000
514.700 240.625
515.025 240.550
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12 Zabrani-Sat Batran 518.350 233.740 0,215 Arad Nisip si
518.200 234.120 pietris
517.870 234.130
517.980 233.540
518.180 233.470
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13 Ciucas 444.850 570.500 9,864 Prahova Apa
446.000 571.520 minerala
445.960 574.000
443.000 574.000
443.000 570.500
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016