──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Susţinere
directã
din bugetul
Producţia Susţinerea Ministerului
Nr. Cultura marfã pe unitatea Agriculturii,
crt. susţinutã de produs Pãdurilor şi
(mii tone) (mii lei/ Dezvoltãrii
tonã) Rurale
(miliarde lei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Grâu + secarã - TOTAL 725 - 400
gradul I 100 700 70
gradul II 175 600 105
gradul III 450 500 225
2. Sfeclã de zahãr 750 500 375
3. Orez 5 5.000 25
4. In+cânepã pentru fibrã 3 2.500 7,5
5. Legume de serã 65 5.000 325
6. Soia 200 250 50
7. Struguri nobili pentru vinuri DOC 87,2 1.000 87,2
8. Hamei (producţie de conuri) 1 10.000 0,10
9. Produse ecologice:
- grâu+secarã 2 600 1,2
- floarea-soarelui 5 500 2,5
- legume de câmp 3 2.500 7,5
- leguminoase alimentare pentru
boabe (mazãre, fasole, nãut, 5 400 2
linte, bob şi lupin dulce)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: 1.283
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────