Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 170 din 3 aprilie 2001  pentru aprobarea Normelor metodologice privind criteriile si metodologia pentru eliberarea licentelor si brevetelor de turism    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 170 din 3 aprilie 2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind criteriile si metodologia pentru eliberarea licentelor si brevetelor de turism

EMITENT: MINISTERUL TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 225 din 3 mai 2001
În temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 24/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului,
în temeiul <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 privind condiţiile de acordare a licenţei şi brevetului de turism,

ministrul turismului emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Normele metodologice privind criteriile şi metodologia pentru eliberarea licenţelor şi brevetelor de turism, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga <>Ordinul ministrului turismului nr. 125/1998 pentru aprobarea Normelor metodologice privind activitatea de comercializare a serviciilor turistice, criteriile şi metodologia de acordare a licenţelor şi brevetelor de turism, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 462 din 2 decembrie 1998, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi orice alte dispoziţii contrare.

Ministrul turismului,
Matei-Agathon Dan


ANEXA 1


NORME METODOLOGICE
privind criteriile şi metodologia pentru eliberarea licenţelor şi brevetelor de turism

CAP. 1
Dispoziţii generale

1.1. Prezentele norme metodologice, elaborate în conformitate cu prevederile <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 privind condiţiile de acordare a licenţei şi brevetului de turism, se aplica persoanelor juridice şi fizice care desfãşoarã activitate de turism în România.
1.2. În sensul prezentelor norme metodologice urmãtorii termeni se definesc astfel:
● agentul economic din turism reprezintã societatea comercialã sau persoana fizica autorizata, care presteazã sau comercializeazã servicii turistice;
● filiala agenţiei de turism constituie un punct de lucru al societãţii comerciale, titular al licenţei de turism, situat în afarã sediului agenţiei, în care se desfãşoarã activitãţi specifice agenţiei de turism.

CAP. 2
Acordarea, vizarea, radierea, suspendarea şi retragerea licenţei de turism

2.1. Acordarea, vizarea şi radierea licenţei de turism
--------------------------------------------------
2.1.1. Licenta de turism se elibereazã de cãtre Ministerul Turismului - Direcţia generalã de autorizare şi control, la cererea agenţilor economici.
2.1.2. Criteriile minime de acordare a licenţei şi brevetului de turism sunt prevãzute în anexa nr. 1 şi, respectiv, în anexa nr. 2 care fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
2.1.3. Macheta licenţei de turism este prezentatã în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice pentru agenţii de turism şi, respectiv, în anexa nr. 3 bis pentru filiale.
2.1.4. În vederea obţinerii licenţei de turism agentul economic va prezenta urmãtoarele documente:
a) cerere de eliberare a licenţei de turism;
b) certificat constatator de la oficiul registrului comerţului din care sa rezulte urmãtoarele informaţii: obiectul de activitate al societãţii, structura actionariatului, datele de identificare a societãţii ce se înscriu în certificatul de înmatriculare şi sediul punctului de lucru unde se înfiinţeazã agenţia de turism*);
c) copie de pe brevetul de turism al persoanei care conduce agenţia de turism;
d) copie de pe contractul de munca al persoanei care deţine brevetul de turism;
e) dovada achitãrii contravalorii prestaţiei efectuate pentru eliberarea licenţei.
2.1.5. Documentaţia astfel întocmitã se transmite reprezentantului zonal al Ministerului Turismului - Direcţia generalã de autorizare şi control, care verifica documentaţia primitã, solicitând eventuale completãri. Termenul de soluţionare a cererii este de 30 de zile şi curge de la data înregistrãrii documentaţiei complete.
Eliberarea licenţei se face dupã consultarea cu reprezentanţii din teritoriu ai asociaţiei profesionale de profil şi verificarea la fata locului a îndeplinirii criteriilor minime prevãzute în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
2.1.6. La schimbarea sediului agenţiei de turism sau a titularului licenţei agentul economic în cauza este obligat sa solicite eliberarea unei noi licenţe, întocmind în acest sens urmãtoarea documentaţie:
a) cerere;
b) certificat constatator de la oficiul registrului comerţului privind noul sediu*);
c) licenta de turism eliberata anterior, în original;
d) dovada achitãrii contravalorii prestaţiei efectuate.
Termenul şi procedura de eliberare a noii licenţe de turism sunt cele prevãzute la pct. 2.1.5.
2.1.7. Pentru înscrierea filialei unei agenţii de turism se va întocmi urmãtoarea documentaţie:
a) cerere;
b) certificat constatator de la oficiul registrului comerţului privind sediul filialei*);
c) licenta de turism a agenţiei de turism, în copie;
d) brevetul de turism şi contractul de munca, în copie, al persoanei care conduce filiala din alta localitate decât agenţia de turism sau copie de pe documentul de calificare ca agent de turism şi contractul de munca al persoanei care conduce filiala din aceeaşi localitate cu agenţia de turism;
e) dovada achitãrii contravalorii prestaţiei efectuate.
Termenul şi procedura de eliberare a noii licenţe de turism sunt cele prevãzute la pct. 2.1.5.

------------
*) Agentul economic poate furniza informaţiile respective şi prin prezentarea copiilor de pe actele oficiale ale societãţii, din care rezulta informaţiile sus-menţionate.

2.1.8. Pentru vizarea, din 3 în 3 ani a licenţei pentru agenţia de turism şi filiala acesteia se va întocmi urmãtoarea documentaţie:
a) cerere;
b) licenta de turism, în original, pentru agenţie şi, respectiv, anexa licenţei pentru filiala;
c) brevetul de turism al persoanei care conduce agenţia, în copie;
d) contractul de munca al persoanei care deţine brevetul de turism, în copie;
e) dovada achitãrii contravalorii prestaţiei efectuate.
Termenul şi procedura de acordare sunt cele prevãzute la pct. 2.1.5 pentru eliberarea licenţei de turism.
2.1.9. Pentru radierea agenţiei de turism şi, respectiv, a filialei acesteia se va prezenta urmãtoarea documentaţie:
a) cerere;
b) licenta de turism şi, respectiv anexa licenţei de turism, în original.
Termenul şi procedura de operare a modificãrilor sunt similare cu cele prevãzute la pct. 2.1.5.
2.2. Suspendarea licenţei de turism
------------------------------
2.2.1. Licenta de turism se suspenda de cãtre Ministerul Turismului în cazul în care se constata nerespectarea uneia dintre situaţiile prevãzute la <>art. 8 din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 . Suspendarea se face pentru o perioada de pana la un an.
2.2.2. În cazul în care cu ocazia verificãrilor efectuate în vederea vizarii licenţei de turism se constata ca nu mai sunt îndeplinite condiţiile care au stat la baza acordãrii acesteia, licenta se suspenda pana la remedierea deficienţelor.
2.2.3. Licenta de turism este suspendatã din oficiu pe perioada în care agentul economic nu are încheiatã polita de asigurare pentru riscul de insolvabilitate sau faliment al agenţiei.
2.3. Retragerea licenţei de turism
-----------------------------
2.3.1. Retragerea licenţei de turism de cãtre Ministerul Turismului - Direcţia generalã de autorizare şi control se face în situaţiile prevãzute la <>art. 9 din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 .
2.3.2. În situaţia în care, la verificarea efectuatã de reprezentanţii Ministerului Turismului - Direcţia generalã de autorizare şi control se constata ca agenţia de turism nu mai funcţioneazã la sediul înscris în licenta de turism, aceasta se retrage din oficiu, în termen de 15 zile de la notificarea agentului economic, titular al licenţei în cauza, prin scrisoare recomandatã.
2.4. Alte prevederi
--------------
2.4.1. Desfãşurarea de activitãţi turistice specifice agentiilor de turism de cãtre agenţii economici fãrã licenta de turism se sancţioneazã potrivit prevederilor <>art. 41 lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfãşurarea activitãţii de turism în România, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 309 din 26 august 1998.
2.4.2. Agenţilor economici care desfãşoarã activitãţi turistice specifice agentiilor de turism fãrã licenta sau dupã retragerea ori suspendarea licenţei le sunt aplicabile sancţiunile prevãzute la <>art. 6 alin. 1 din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei impotriva unor activitãţi comerciale ilicite, cu modificãrile ulterioare.
2.4.3. Desfãşurarea de activitãţi turistice specifice agentiilor de turism de cãtre agenţii economici cu licenta de turism suspendatã, nevizata sau cu viza expiratã se sancţioneazã potrivit <>art. 14 lit. a) din Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 privind condiţiile de acordare a licenţei şi brevetului de turism.

CAP. 3
Acordarea brevetului de turism

3.1. Conducerea operativã a agenţiei de turism, a filialei acesteia din alte localitãţi, a hotelului, a motelului, a campingului (cu o capacitate de peste 100 de locuri de cazare), a satului de vacanta, a cabanei şi a unitãţii de alimentaţie pentru turism de categoria I şi "Lux", cu o capacitate mai mare de 50 de locuri la mese, se asigura de persoane care deţin brevet de turism.
3.2. În funcţie de nivelul şi de pregãtirea profesionalã, precum şi de îndeplinirea criteriilor minime prevãzute în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice se elibereazã brevet de turism pentru urmãtoarele funcţii:
a) manager în activitatea de turism;
b) director de agenţie de turism touroperatoare;
c) director de agenţie de turism detailista;
d) director de hotel;
e) director de restaurant;
f) cabanier.
Posesorul brevetului de turism poate ocupa şi alte funcţii decât cele înscrise pe acesta, astfel:
a) managerul în activitatea de turism poate ocupa oricare dintre funcţiile prevãzute la pct. 3.1;
b) directorul de agenţie de turism touroperatoare poate ocupa fie funcţia înscrisã în brevet, fie funcţia de director de agenţie de turism detailista;
c) directorul de hotel poate asigura fie funcţia înscrisã în brevet, fie conducerea operativã a activitãţilor unui alt tip de unitate de cazare.
Macheta brevetului de turism este prezentatã în anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice.
3.3. În vederea obţinerii brevetului de turism persoana în cauza trebuie sa prezinte urmãtoarea documentaţie:
a) cerere;
b) dovada privind deţinerea permisului de munca în România, în cazul cetãţenilor strãini;
c) curriculum vitae cu precizarea expresã a pregãtirii profesionale şi a experienţei profesionale, precum şi cu urmãtoarea declaraţie: "Declar pe propria rãspundere ca datele cuprinse în prezentul înscris sunt reale, iar în cazul în care se constata contrariul, sa imi fie anulat brevetul de turism".;
d) copie de pe actul de identitate;
e) copii de pe actele care atesta pregãtirea profesionalã;
f) copii de pe documentele de atestare a perioadei lucrate în turism;
g) atestat de limba strãinã de circulaţie internationala, cu excepţia cabanierului şi a directorului agenţiei de turism detailiste;
h) atestat de limba romana pentru cetãţenii strãini;
i) certificat de cazier judiciar;
j) dovada achitãrii contravalorii prestaţiei efectuate.
3.4. Documentaţia întocmitã potrivit pct. 3.3 se transmite reprezentantului teritorial al Ministerului Turismului - Direcţia generalã de autorizare şi control, care va verifica şi va solicita eventualele completãri.
În situaţia în care solicitantul nu îndeplineşte condiţiile pentru eliberarea brevetului de turism, i se comunica în scris motivul.
Termenul de eliberare sau de rãspuns, dupã caz, este de 30 de zile de la data primirii şi înregistrãrii documentaţiei complete.
3.5. Brevetul de turism se elibereazã pe o perioada nelimitatã.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

CRITERIILE MINIME
pentru eliberarea licenţei de turism




───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Agenţia Agenţia Filiala Filiala
crt. Criteriile de de tourope- detai-
turism turism ratoare*5) lista
tourope- detai-
ratoare lista
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Agentul economic trebuie sa aibã prevãzute
în obiectul de activitate servicii turistice x x
2. Agentul economic trebuie sa fie înregistrat
în registrul comerţului x x
3. Starea şi aspectul clãdirii în care
funcţioneazã agenţia:
- foarte buna şi salubra x x
- buna şi salubra x x
4. Amplasarea agenţiei în clãdire la demisol,
parter, mezanin sau la etajul I,
uşor accesibila*1) x x x x
5. Suprafata comercialã a agenţiei:
- peste 16 mp x x
- peste 10 mp x x
6. Suprafata comercialã sa fie folositã în
exclusivitate pentru turism*2) x x x x
7. Grup sanitar propriu pentru personal
sau cu acces facil x x x x
8. Persoana care conduce activitatea agenţiei
de turism trebuie sa fie posesoare a
brevetului de turism*3),*4) x x x x
9. Asigurarea cu personal calificat ca agent
de turism şi cu ghizi, posesori ai
atestatului de ghid de turism, corespunzãtor
serviciilor turistice comercializate x x x x
10. Polita de asigurare pentru riscul de
insolvabilitate sau faliment al agenţiei*6) x x
11. Utilizarea de autocare clasificate x x x x
12. Asigurarea serviciilor de cazare şi masa
numai în structuri de primire
turistice clasificate x x x x
13. Firma x x x x
14. Mobilier adecvat activitãţii desfãşurate x x x x
15. Mijloace de telecomunicaţii:
- telefon şi fax x x x x
16. Placheta cu numãrul de telefon al
Ministerului Turismului, precum şi al
Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia
Consumatorilor, conform anexei nr. 5 la
normele metodologice, amplasata în
spaţiul comercial x x x x
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



------------

*1) Pot fi acceptate şi alte amplasamente, dacã sunt situate în clãdiri cu destinaţie publica.
Agenţia de turism touroperatoare care nu are activitate de vânzare directa cãtre turişti poate funcţiona şi la alte niveluri ale clãdiri.
*2) Pot fi acceptate, în mãsura în care spaţiul permite, şi alte activitãţi, cum sunt: schimb valutar, xerox, vânzãri de suveniruri, ilustrate, cãrţi de turism, ghiduri, harti.
*3) În situaţia în care înceteazã contractul de munca încheiat între persoana brevetata şi agentul economic, înlocuirea acesteia se va face în termen de 30 de zile.
*4) În cazul filialei situate în aceeaşi localitate cu agenţia de turism persoana care conduce filiala trebuie sa fie calificatã ca agent de turism.
Persoana calificatã trebuie sa posede un document care sa certifice absolvirea uneia dintre urmãtoarele forme de învãţãmânt:
- facultate de turism;
- şcoala postliceala de turism;
- liceu sau clasa cu profil de turism;
- curs de calificare în meseria de agent de turism, organizat de instituţii autorizate.
*5) Doar agentul economic care deţine agenţie de turism touroperatoare poate infiinta filiala touroperatoare.
*6) Cuantumul sumelor asigurate pe tip de agenţie de turism şi procedura de asigurare se stabilesc periodic de Ministerul Turismului, prin ordin al ministrului turismului.




ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------


CRITERIILE MINIME
pentru eliberarea brevetului de turism

Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmãtoarea:
A = Manager în activitatea de turism
B = Director de agenţie de turism touroperatoare
C = Director de agenţie de turism detailista
D = Director de hotel
E = Director de restaurant
F = Cabanier



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Criteriile A B C D E F
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Cetãţenie
Sa îndeplineascã una dintre condiţiile:
- sa fie cetãţean al României. x x x x x x
Cetãţenii strãini trebuie:
- sa domicilieze în România; x x x x x x
- sa detina permis de munca în România. x x x x x x

2. Pregãtire profesionalã
2.1. Sa fie posesor al unui atestat*1) de limba
strãinã de circulaţie internationala x x - x x -
2.2.1. Sa fie absolvent cu examen de licenta al
unei facultãţi acreditate cu profil de turism x x x x x x
2.2.2. Sa fie absolvent cu examen de licenta al
unei facultãţi acreditate sau al unui colegiu
universitar şi sa facã dovada unei activitãţi
în turism*2) de minimum ............. ani
în una dintre funcţiile:
2.2.2.1. - funcţie de conducere în societãţi
comerciale din domeniul turismului, cu excepţia
sectorului administrativ 3 2 1 2 2 -
2.2.2.2. - funcţii de specialitate în Ministerul
Turismului sau în asociaţii profesionale
din turism**) 3 2 1 2 2 -
2.2.2.3. - funcţii de specialitate în societãţi
comerciale de turism, cu excepţia sectorului
administrativ 5*) 3 2 3 3 1
2.2.2.4. - receptioner - 4*) 3*) 3 3 1
2.2.2.5. - agent de turism - 3 2 4*) 3*) 1
2.2.2.6. - lucrator gestionar în alimentaţia
publica (bucatar, gestionar, barman
cu gestiune) N N N 5*) 4*) -
2.2.2.7. - şef de sala N N N 6 5 -
2.2.2.8. - ghid de turism***) N 5*) 3*) N N 2
2.2.2.9. - cabanier N N N 5 4*) -
2.2.3. Sa fie absolvent al unei şcoli postliceale
în domeniul turismului, cu durata de 1-2 ani
sau al unui liceu cu profil de turism şi:
a) sa facã dovada unei activitãţi în turism de
minimum ......... ani în una dintre funcţiile:
2.2.3.1. - funcţii de conducere în societãţi
comerciale din domeniul turismului, cu
excepţia sectorului administrativ N 3 2 3 3 1
2.2.3.2. - funcţii de specialitate în Ministerul
Turismului sau în asociaţii profesionale
din turism N 3 2 3 3 1
2.2.3.3. - funcţii de specialitate în societãţile
comerciale de turism, cu excepţia sectorului
administrativ N 4 3 4 4 1
2.2.3.4. - receptioner - 5*) 4*) 4 4 1
2.2.3.5. - agent de turism - 4 3 5*) 4*) 1
2.2.3.6. - şef de unitate, tehnolog în alimentaţia
publica N N N 4 4 1
2.2.3.7. - lucrator gestionar în alimentaţia publica
(bucatar-gestionar, barman cu gestiune sau
şef de sala) N N N 7 6 1
b) sa fie absolvent al unui curs de formare
managerialã în industria hoteliera şi turistica,
specific funcţiei, efectuat dupã data
de 1 ianuarie 1990****) - x x x x -
2.2.3.8. - cabanier N N N 6 5 -
2.2.4. Sa fie absolvent de liceu şi:
a) sa facã dovada unei activitãţi în turism
de minimum ...... ani în una dintre funcţiile:
2.2.4.1. - funcţii de specialitate în Ministerul
Turismului sau în asociaţii profesionale
din turism N 4 3 4 4 1
2.2.4.2. - funcţii de conducere în societãţi
comerciale din domeniul turismului, cu
excepţia sectorului administrativ N 4 3 4 4 -
2.2.4.3. - receptioner - 6*) 5*) 6 5 1
2.2.4.4. - agent de turism - 6 5 6*) 5*) 1
2.2.4.5. - funcţii de specialitate în societãţi
comerciale de turism, cu excepţia sectorului
administrativ N 5 4 5 5 1
2.2.4.6. - şef de unitate, tehnolog în alimentaţia
publica N N N 5 5 1
2.2.4.7. - lucrator gestionar în alimentaţia
publica (bucatar-gestionar, barman cu gestiune
sau şef de sala) N N N 4 6 2
2.2.4.8. - cabanier N N N 6 5 1
b) sa fie absolvent al unui curs de formare
managerialã în industria hoteliera şi turistica,
specific funcţiei, efectuat dupã data
de 1 ianuarie 1990****) - x x x x -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



---------------
*) Funcţiile de director de agenţie de turism touroperatoare sau detailista, director de hotel, director de restaurant pot fi ocupate numai dupã absolvirea unui curs de formare managerialã specific funcţiei, cu o durata de cel puţin 6 luni, efectuat dupã data de 1 ianuarie 1990, organizat de instituţii autorizate.
**) Vechimea în activitatea specifica categoriei de brevet solicitat va fi doveditã cu act de proprietate sau cu contract de locatie de gestiune sau de închiriere şi cu certificat de clasificare ori cu licenta de turism.
***) Vechime doveditã prin carnet de munca, contract de munca sau convenţie civilã.
****) Organizat de instituţii autorizate.

*1) Atestatul trebuie sa fie eliberat de instituţii autorizate.
Se excepteazã:
- absolvenţii unor forme de învãţãmânt cu predare într-o limba de circulaţie internationala;
- absolvenţii facultãţilor de specialitate într-o limba strãinã de circulaţie internationala şi cei ai facultãţilor de relaţii internaţionale şi turism;
- cei care fac dovada ca au lucrat la firme de turism în strãinãtate cel puţin un an;
- absolvenţii unor cursuri postuniversitare de limbi strãine.
Cetãţenii strãini trebuie sa depunã atestat de limba romana.
*2) Criteriul privind activitatea în turism se reduce cu 50% în situaţia în care solicitantul face dovada absolvirii unui curs de formare managerialã specific funcţiei, cu o durata de cel puţin 6 luni, efectuat dupã data de 1 ianaurie 1990, organizat de instituţii autorizate.
N - Nu poate ocupa funcţia respectiva.



ANEXA 3


la normele metodologice
-----------------------



ROMÂNIA
MINISTERUL TURISMULUI


LICENTA DE TURISM
VALABILĂ PANA LA DATA:


Agenţia de turism

Sediul agenţiei

Titularul ........../(denumirea agentului economic)/.......
înregistrat la Registrul Comerţului sub nr. .... din ..........
are condiţii materiale şi capacitate profesionalã de a desfasura
activitãţi turistice specifice agentiilor de turism de tip:


Prezenta licenta de turism a fost eliberata în baza
Hotãrârii Guvernului nr. ......... şi a ordinului Ministerului
Turismului nr. ......... .


MINISTRU


DIRECTOR GENERAL


Nr. ......
Bucureşti








ANEXA 3 bis


la normele metodologice
-----------------------



ROMÂNIA
MINISTERUL TURISMULUI


ANEXA
LICENŢEI DE TURISM
VALABILĂ PANA LA DATA:


Filiala agenţiei de turism

Sediul agenţiei:

Titularul ........../(denumirea agentului economic)/.......
înregistrat la Registrul Comerţului sub nr. .... din ..........
are condiţii materiale şi capacitate profesionalã de a desfasura
activitãţi turistice specifice agentiilor de turism de tip:
prin filiala agenţiei de turism .......... cu sediul în ........


Prezenta licenta de turism a fost eliberata în baza
Hotãrârii Guvernului nr. ......... şi a ordinului Ministerului
Turismului nr. ......... .


MINISTRU


DIRECTOR GENERAL


Nr. ......
Bucureşti







ANEXA 4


la normele metodologice
------------------------


ROMÂNIA
MINISTERUL TURISMULUI


BREVET DE TURISM
VALABIL PANA LA DATA:



În baza Hotãrârii Guvernului nr. ......... şi a ordinului
Ministerului Turismului nr. ........ se elibereazã prezentul brevet
de turism d-lui/d-nei ............. nãscut(a) în anul .............
luna ....... ziua ....... în localitatea ....... judeţul ..........
prin care i se atesta capacitatea de a îndeplini funcţia de .......



MINISTRU


DIRECTOR GENERAL


Nr. ......
Bucureşti






ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------


TELEFOANE
la dispoziţia turistilor

MINISTERUL TURISMULUI
01-410.12.95

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR
01-313.06.90

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016