Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 169 din 19 februarie 2008  privind infiintarea comisiilor consultative ale Ministerului Sanatatii Publice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 169 din 19 februarie 2008 privind infiintarea comisiilor consultative ale Ministerului Sanatatii Publice

EMITENT: MINISTERUL SANATATII PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 148 din 27 februarie 2008

Având în vedere Referatul de aprobare nr. E.N. 1.548 din 19 februarie 2008 al Direcţiei generale politici, strategii şi managementul calitãţii în sãnãtate,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Pentru coordonarea activitãţii de specialitate, elaborarea strategiei terapeutice şi a pachetului de bazã de servicii medicale ce se acordã populaţiei în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate, precum şi a proiectului listei cu medicamentele de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, în tratamentul ambulatoriu, se înfiinţeazã şi funcţioneazã urmãtoarele comisii consultative ale Ministerului Sãnãtãţii Publice:
a) Comisia naţionalã de transparenţã;
b) Comisia de strategie terapeuticã;
c) comisiile de specialitate.
ART. 2
Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii Publice este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 3
Componenţa nominalã a Comisiei naţionale de transparenţã este prevãzutã în anexa nr. 2.
ART. 4
Componenţa nominalã a Comisiei de strategie terapeuticã este prevãzutã în anexa nr. 3.
ART. 5
Componenţa comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii Publice este prevãzutã în anexa nr. 4.
ART. 6
Participarea persoanelor nominalizate prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice la activitatea comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii Publice constituie atribuţie de serviciu, se înscrie în fişa postului şi se apreciazã în raportul anual de evaluare a performanţelor profesionale.
ART. 7
(1) Membrii comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii Publice se supun prevederilor referitoare la confidenţialitate şi conflictul de interese, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare.
(2) Aceştia sunt obligaţi, în termen de 30 de zile de la numire, sã întocmeascã şi sã depunã declaraţia de interese şi angajamentul de confidenţialitate la Secretariatul general al Ministerului Sãnãtãţii Publice.
(3) Declaraţiile de interese se vor afişa pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii Publice.
(4) Modelul declaraţiei de interese şi modelul angajamentului de confidenţialitate sunt prevãzute în anexele nr. 5 şi 6.
(5) Nerespectarea prevederilor alin. (2) atrage pierderea calitãţii de membru al comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii Publice.
ART. 8
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 9
Membrii care fac parte din comisiile consultative ale Ministerului Sãnãtãţii Publice, precum şi direcţiile de specialitate din Ministerul Sãnãtãţii Publice vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 10
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului sãnãtãţii publice nr. 466/2006 privind înfiinţarea comisiilor consultative ale Ministerului Sãnãtãţii Publice publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 434 din 19 mai 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 11
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Bucureşti, 19 februarie 2008.
Nr. 169.


ANEXA 1

REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a comisiilor consultative
ale Ministerului Sãnãtãţii Publice

A. COMISIA NAŢIONALĂ DE TRANSPARENŢĂ

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
Comisia naţionalã de transparenţã este structura consultativã a Ministerului Sãnãtãţii Publice care are rolul de a elabora şi de a prezenta ministrului sãnãtãţii publice proiectul Listei cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã.
ART. 2
(1) Comisia naţionalã de transparenţã este formatã din 11 membri, reprezentanţi de marcã ai lumii medicale româneşti.
(2) Conducerea Comisiei naţionale de transparenţã se exercitã prin rotaţie, la fiecare şedinţã aceasta alegându-şi un preşedinte dintre membrii sãi.
(3) Secretariatul Comisiei naţionale de transparenţã este asigurat de cãtre secretarul tehnic al Comisiei de strategie terapeuticã.
ART. 3
(1) Comisia naţionalã de transparenţã îşi desfãşoarã activitatea în şedinţe plenare, organizate lunar sau ori de câte ori este nevoie, la solicitarea ministrului sãnãtãţii publice.
(2) Şedinţele Comisiei naţionale de transparenţã sunt conduse, prin rotaţie, de un preşedinte ales dintre membri.
(3) Şedinţele Comisiei naţionale de transparenţã se desfãşoarã numai în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul membrilor sãi cu drept de vot.
(4) Deciziile Comisiei naţionale de transparenţã se iau prin votul majoritãţii membrilor prezenţi.
(5) Preşedintele de şedinţã al Comisiei naţionale de transparenţã are dreptul la un singur vot.
(6) Secretarul Comisiei naţionale de transparenţã nu participã la procesul de adoptare a deciziilor.
(7) Pentru informaţii terapeutice suplimentare, Comisia naţionalã de transparenţã poate solicita participarea unor experţi în domeniu sau poate solicita date suplimentare de la Comisia de strategie terapeuticã ori de la comisiile de specialitate.
(8) La şedinţele Comisiei naţionale de transparenţã poate participa în calitate de invitat preşedintele Comisiei de strategie terapeuticã.
(9) Ministrul sãnãtãţii publice poate participa la lucrãrile Comisiei naţionale de transparenţã şi în acest caz prezideazã lucrãrile şedinţei.
ART. 4
Comisia naţionalã de transparenţã este coordonatã de ministrul sãnãtãţii publice sau de un secretar de stat desemnat de cãtre acesta.
ART. 5
(1) Membrii Comisiei naţionale de transparenţã, cu drept de vot, completeazã declaraţia de interese şi semneazã angajamentul de confidenţialitate, prevãzute în anexele nr. 5 şi 6.
(2) Declaraţiile de interese şi angajamentele de confidenţialitate ale membrilor Comisiei naţionale de transparenţã se actualizeazã anual sau ori de câte ori apar modificãri semnificative şi se pãstreazã la secretarul general al Ministerului Sãnãtãţii Publice, de unde sunt puse la dispoziţia celor care le solicitã în mod expres, numai cu aprobarea ministrului sãnãtãţii publice.
(3) Declaraţiile de interese se vor publica pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii Publice.
ART. 6
Comisia naţionalã de transparenţã se întruneşte la sediul Ministerului Sãnãtãţii Publice.
ART. 7
Cheltuielile de deplasare, prilejuite de participarea membrilor Comisiei naţionale de transparenţã şi a invitaţilor la lucrãrile ei, sunt suportate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii Publice.

CAP. II
Atribuţiile Comisiei naţionale de transparenţã

ART. 8
Comisia naţionalã de transparenţã are urmãtoarele atribuţii:
a) analizeazã şi evalueazã propunerile Comisiei de strategie terapeuticã şi definitiveazã Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe care o propune spre aprobare ministrului sãnãtãţii publice;
b) verificã respectarea criteriilor privind includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor din Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie, aprobate prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice;
c) analizeazã şi soluţioneazã contestaţiile formulate de solicitanţi cu privire la neincluderea sau excluderea medicamentelor din Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã; deciziile adoptate în urma soluţionãrii contestaţiilor vor fi comunicate atât contestatarilor, cât şi Comisiei de strategie terapeuticã;
d) analizeazã propunerile Comisiei de strategie terapeuticã privind procentul de compensare şi îl valideazã sau propune modificarea lui;
e) evalueazã structura listei de medicamente compensate şi gratuite, astfel încât aceasta sã fie în concordanţã cu nevoile de sãnãtate ale populaţiei;
f) informeazã periodic ministrul sãnãtãţii publice şi Comisia de strategie terapeuticã asupra modului de aplicare a actului normativ prin care este aprobatã Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã;
g) analizeazã propunerile Comisiei de strategie terapeuticã pentru pachetul de bazã de servicii medicale; definitiveazã pachetul de bazã de servicii medicale şi îl propune pentru aprobare ministrului sãnãtãţii publice;
h) îndeplineşte şi alte sarcini la cererea ministrului sãnãtãţii publice.
ART. 9
Comisia naţionalã de transparenţã nu poate include în Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, decât propunerile primite de la Comisia de strategie terapeuticã.
ART. 10
Comisia naţionalã de transparenţã poate solicita, prin intermediul secretariatului, direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice, materiale documentare şi alte informaţii necesare activitãţii ei.

B. COMISIA DE STRATEGIE TERAPEUTICĂ

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
(1) Comisia de strategie terapeuticã reprezintã structura care coordoneazã elaborarea strategiei terapeutice ce va fi aplicatã de Ministerul Sãnãtãţii Publice.
(2) Comisia de strategie terapeuticã are rolul de a analiza, elabora şi prezenta spre aprobare strategia terapeuticã, precum şi propunerile de mãsuri şi acţiuni cu caracter tehnic şi metodologic promovate de comisiile de specialitate.
ART. 2
(1) Comisia de strategie terapeuticã este formatã din personalitãţi ale lumii medicale, reprezentanţi ai Ministerului Sãnãtãţii Publice, ai Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, denumitã în continuare CNAS, şi ai Agenţiei Naţionale a Medicamentului, denumitã în continuare ANM. Numãrul persoanelor cu drept de vot din comisie va fi impar.
(2) Comisia de strategie terapeuticã este organizatã pe urmãtoarele funcţii: preşedinte, vicepreşedinte, secretar tehnic şi membri.
(3) Preşedintele Comisiei de strategie terapeuticã este preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, vicepreşedintele Comisiei de strategie terapeuticã este subsecretarul de stat coordonator al asistenţei medicale de urgenţã din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice şi secretarul tehnic este directorul general al Direcţiei generale politici, strategii şi managementul calitãţii în sãnãtate din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice.
(4) Membrii Comisiei de strategie terapeuticã sunt:
- preşedinţii comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii Publice;
- 2 reprezentanţi ai Ministerului Sãnãtãţii Publice, desemnaţi de cãtre ministrul sãnãtãţii publice;
- 2 reprezentanţi ai CNAS, desemnaţi de cãtre preşedintele acesteia;
- 3 reprezentanţi ai ANM (preşedintele şi vicepreşedintele ANM şi un reprezentant ANM desemnat de cãtre preşedinte).
(5) La lucrãrile Comisiei de strategie terapeuticã participã, în calitate de observatori permanenţi, reprezentanţi ai urmãtoarelor asociaţii:
- câte un reprezentant al asociaţiilor profesionale: Colegiul Medicilor din România (CMR), Colegiul Farmaciştilor din România (CFR), Colegiul Medicilor Dentişti din România (CMDR);
- câte un reprezentant al asociaţiilor constituite ale producãtorilor, importatorilor şi distribuitorilor de medicamente: Asociaţia Românã a Producãtorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Asociaţia Producãtorilor Români de Medicamente (APRM), Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM), Asociaţia Reţelelor de Farmacii din România (ARFR), Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) şi al patronatului farmaciştilor.
(6) Secretariatul Comisiei de strategie terapeuticã este asigurat de 4 membri, 2 membri fiind reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate şi 2 membri fiind reprezentanţii Ministerului Sãnãtãţii Publice.
(7) Comisia de strategie terapeuticã poate invita la lucrãrile sale şi alţi specialişti din domeniul sãu de activitate sau din alte domenii, în funcţie de problematica abordatã.
ART. 3
(1) Comisia de strategie terapeuticã îşi desfãşoarã activitatea în şedinţe plenare, organizate trimestrial sau ori de câte ori este nevoie, la solicitarea preşedintelui comisiei.
(2) Comisia de strategie terapeuticã poate fi convocatã şi la solicitarea a douã treimi din numãrul membrilor sãi cu drept de vot sau la solicitarea ministrului sãnãtãţii publice.
(3) Şedinţele Comisiei de strategie terapeuticã sunt conduse de preşedintele comisiei sau, în lipsa acestuia, de vicepreşedinte şi se desfãşoarã numai în prezenţa a cel puţin douã treimi din numãrul membrilor sãi cu drept de vot.
(4) Deciziile Comisiei de strategie terapeuticã se iau cu cel puţin douã treimi din numãrul voturilor membrilor cu acest drept, participanţi la şedinţã.
(5) Preşedintele Comisiei de strategie terapeuticã are dreptul la un singur vot.
(6) Secretarul tehnic al Comisiei de strategie terapeuticã are dreptul la un vot.
(7) Membrii secretariatului Comisiei de strategie terapeuticã, observatorii permanenţi şi invitaţii la lucrãrile acesteia nu au drept de vot.
(8) În situaţia egalitãţii de voturi, decizia finalã aparţine preşedintelui Comisiei de strategie terapeuticã.
ART. 4
(1) Membrii Comisiei de strategie terapeuticã, cu drept de vot, completeazã declaraţia de interese şi semneazã angajamentul de confidenţialitate, prevãzute în anexele nr. 5 şi 6.
(2) Declaraţiile de interese ale membrilor Comisiei de strategie terapeuticã se actualizeazã anual sau ori de câte ori apar modificãri semnificative, se pãstreazã la secretarul general al Ministerului Sãnãtãţii Publice şi sunt puse la dispoziţie celor care le solicitã în mod expres.
(3) Declaraţiile de interese se vor publica pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii Publice.
ART. 5
Comisia de strategie terapeuticã se întruneşte la sediul Ministerului Sãnãtãţii Publice sau într-o altã locaţie acceptatã de preşedintele Comisiei de strategie terapeuticã, iar în absenţa acestuia, de secretarul tehnic al Comisiei de strategie terapeuticã, care coordoneazã activitatea acestei comisii.
ART. 6
Cheltuielile de deplasare, prilejuite de participarea membrilor Comisiei de strategie terapeuticã şi a invitaţilor la lucrãrile ei, sunt suportate de instituţiile în care aceştia sunt încadraţi.

CAP. II
Atribuţiile Comisiei de strategie terapeuticã

ART. 7
Comisia de strategie terapeuticã are urmãtoarele atribuţii:
a) elaboreazã strategia terapeuticã şi participã la elaborarea politicilor şi strategiilor ce vor fi aplicate de Ministerul Sãnãtãţii Publice pentru îmbunãtãţirea stãrii de sãnãtate a populaţiei şi creşterea calitãţii activitãţii medicale;
b) analizeazã interdisciplinar propunerile comisiilor de specialitate pentru pachetul de bazã de servicii medicale şi prezintã proiectul acestuia, pentru definitivare, Comisiei naţionale de transparenţã;
c) avizeazã ghidurile de practicã medicalã şi protocoalele diagnostice şi terapeutice elaborate de colegiile profesionale ale personalului medical;
d) valideazã criteriile şi standardele de performanţã propuse pentru evaluarea activitãţii medicale din instituţiile sanitare;
e) analizeazã şi valideazã, din punctul de vedere al exigenţelor activitãţii medicale, criteriile şi standardele de performanţã pentru acreditarea şi autorizarea spitalelor;
f) colaboreazã cu Agenţia Naţionalã de Programe pentru organizarea şi desfãşurarea activitãţilor cuprinse în programele naţionale de sãnãtate, analizând propunerile de obiective, acţiuni şi strategii terapeutice ale programelor naţionale de sãnãtate, elaborate de comisiile de specialitate, şi le înainteazã Comisiei naţionale de transparenţã;
g) elaboreazã criteriile pentru includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor în/din Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe baza propunerilor primite de la comisiile de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii Publice care vor fi aprobate prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice, urmând a fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I;
h) stabileşte documentaţia pe care solicitanţii trebuie sã o depunã la Ministerul Sãnãtãţii Publice pentru propunerea includerii de medicamente în Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, care va fi aprobatã prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice, urmând sã fie publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I;
i) analizeazã propunerile comisiilor de specialitate privind includerea, neincluderea sau excluderea unor medicamente în/din Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, şi elaboreazã aceastã listã pe care o înainteazã Comisiei naţionale de transparenţã;
j) propune procentul de compensare a medicamentelor pe tipuri de liste;
k) analizeazã şi elaboreazã, în proiect, Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, rezultatã ca urmare a negocierilor cu CNAS, şi o propune Comisiei naţionale de transparenţã;
l) evalueazã periodic asigurarea populaţiei cu medicamente în ambulatoriu şi propune mãsuri pentru îmbunãtãţirea acesteia;
m) evalueazã activitãţile şi performanţele comisiilor de specialitate;
n) argumenteazã, dacã este cazul, Comisiei naţionale de transparenţã motivele care au determinat includerea, neincluderea sau excluderea în/din listã a unor medicamente, precum şi procentele de compensare propuse;
o) îndeplineşte şi alte sarcini la cererea ministrului sãnãtãţii publice.
ART. 8
Comisia de strategie terapeuticã poate solicita, prin intermediul direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice, materiale documentare şi alte informaţii necesare activitãţii ei.

C. COMISIA DE SPECIALITATE A MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII PUBLICE

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
Comisia de specialitate reprezintã structura tehnicã prin care Ministerul Sãnãtãţii Publice coordoneazã din punct de vedere ştiinţific şi metodologic domeniul de specialitate din sfera de competenţã a comisiei.
ART. 2
(1) Comisia de specialitate este formatã dintr-un numãr variabil de personalitãţi ale lumii medicale, numite prin ordin de cãtre ministrul sãnãtãţii publice. Numãrul persoanelor cu drept de vot din fiecare comisie va fi impar.
(2) Comisia este organizatã pe urmãtoarele funcţii: preşedinte, membri, secretar.
(3) Comisia poate avea în structura sa una sau mai multe subcomisii.
(4) Comisia poate invita la lucrãrile sale şi alţi specialişti din domeniul sãu de activitate sau din alte domenii, în funcţie de problematica abordatã.
(5) La lucrãrile comisiei de specialitate participã în calitate de observator maximum 2 reprezentanţi desemnaţi de fiecare dintre asociaţiile reprezentative ale bolnavilor.
ART. 3
(1) Comisia de specialitate îşi desfãşoarã activitatea în şedinţe plenare, organizate lunar sau ori de câte ori este necesar, la solicitarea preşedintelui acesteia, cu acordul ministrului sãnãtãţii publice sau al preşedintelui Comisiei de strategie terapeuticã, iar în absenţa acestuia, la solicitarea secretarului tehnic al Comisiei de strategie terapeuticã.
(2) Şedinţele se desfãşoarã numai în prezenţa preşedintelui comisiei şi a cel puţin jumãtate plus unu din numãrul membrilor sãi.
(3) În situaţia în care, din motive obiective, preşedintele nu poate participa la lucrãrile comisiei, deleagã aceastã competenţã unuia dintre membrii acesteia şi îl informeazã despre aceasta pe preşedintele Comisiei de strategie terapeuticã, iar în absenţa acestuia, pe secretarul tehnic al Comisiei de strategie terapeuticã, care coordoneazã activitatea comisiilor de specialitate.
(4) Deciziile comisiei se iau cu cel puţin majoritatea simplã (jumãtate plus unu) a voturilor.
(5) Preşedintele comisiei are dreptul la un singur vot.
(6) Invitaţii care participã la lucrãrile comisiei nu au drept de vot.
(7) În situaţia egalitãţii de voturi, decizia finalã aparţine preşedintelui comisiei.
ART. 4
Activitatea comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii Publice este coordonatã de preşedintele Comisiei de strategie terapeuticã, nominalizat prin ordin de cãtre ministrul sãnãtãţii publice, iar în absenţa acestuia, de cãtre secretarul tehnic al Comisiei de strategie terapeuticã.
ART. 5
(1) Membrii comisiei de specialitate completeazã declaraţia de interese şi semneazã angajamentul de confidenţialitate, prevãzute în anexele nr. 5 şi 6. Semnarea angajamentului de confidenţialitate se realizeazã şi de cãtre reprezentanţii desemnaţi în calitate de observator pe lângã comisia de specialitate.
(2) Declaraţiile de interese ale membrilor comisiei de specialitate se actualizeazã anual sau ori de câte ori apar modificãri semnificative şi se pãstreazã la secretarul general al Ministerului Sãnãtãţii Publice.
(3) Declaraţiile de interese se publicã pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii Publice.
ART. 6
(1) Comisia de specialitate se întruneşte la sediul Ministerului Sãnãtãţii Publice sau într-o altã locaţie acceptatã de preşedintele Comisiei de strategie terapeuticã, iar în absenţa acestuia, de cãtre secretarul tehnic al Comisiei de strategie terapeuticã, care coordoneazã activitatea comisiilor de specialitate.
(2) Situaţia prezenţei membrilor comisiei, certificatã prin semnãtura preşedintelui acesteia şi cu avizul preşedintelui Comisiei de strategie terapeuticã, iar în absenţa acestuia, cu avizul secretarului tehnic al Comisiei pentru strategie terapeuticã, este depusã la secretariatul Direcţiei generale politici, strategii şi managementul calitãţii în sãnãtate din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice, lunar, pânã la data de 5 a lunii curente pentru luna expiratã.
ART. 7
(1) Cheltuielile de deplasare ocazionate de participarea în comisiile de specialitate sunt suportate de instituţiile publice respective în care persoanele sunt încadrate sau unde acestea desfãşoarã activitate prin integrare clinicã.
(2) Cheltuielile de deplasare din alte localitãţi, ocazionate de participarea în Comisia de specialitate de medicinã de familie, sunt suportate din bugetul Ministerului Sãnãtãţii Publice de la titlul II "Bunuri şi servicii - Deplasãri, detaşãri, transferãri". În vederea decontãrii, documentele de transport se depun la serviciul financiar din cadrul Direcţiei generale buget şi credite externe din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice pânã la data de 5 a lunii curente pentru luna expiratã.
(3) Specialiştii invitaţi la lucrãrile comisiei de specialitate nu beneficiazã de decontarea cheltuielilor de deplasare.

CAP. II
Atribuţiile comisiei de specialitate

ART. 8
Comisia de specialitate are urmãtoarele atribuţii:
a) coordoneazã, din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, activitatea de specialitate din domeniul sãu de responsabilitate;
b) elaboreazã propuneri pentru pachetul de bazã de servicii medicale din cadrul sistemului de asigurãri sociale şi private de sãnãtate;
c) fundamenteazã deciziile ministrului sãnãtãţii publice în probleme specifice domeniului de responsabilitate, vizând:
- elaborarea politicilor şi strategiilor Ministerului Sãnãtãţii Publice în domeniul lor de competenţã;
- elaborarea şi aplicarea ghidurilor de practicã medicalã şi a protocoalelor diagnostice şi terapeutice;
- proiectarea de criterii şi standarde de performanţã pentru organizarea şi evaluarea activitãţii medicale din instituţiile sanitare;
- achiziţia de aparaturã de înaltã performanţã pentru dotarea instituţiilor sanitare;
- pregãtirea continuã a personalului de specialitate din sistemul de sãnãtate;
- pregãtirea prin rezidenţiat a medicilor specialişti (numãrul de posturi necesar pentru pregãtirea pentru rezidenţiat, criteriile de admitere, structura pregãtirii etc.);
- elaborarea criteriilor de admitere pentru obţinerea celei de-a doua specialitãţi;
- programul de investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea sistemului de sãnãtate;
- organizarea structurilor de specialitate ale instituţiilor din sistemul de sãnãtate;
d) elaboreazã criterii specifice în vederea constituirii registrelor naţionale pentru bolile cu impact major asupra sãnãtãţii publice;
e) colaboreazã cu Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti pentru elaborarea programelor de pregãtire profesionalã, organizarea şi desfãşurarea activitãţii de învãţãmânt;
f) participã la organizarea şi desfãşurarea acţiunilor de control şi evaluare a activitãţii de specialitate întreprinse de Ministerul Sãnãtãţii Publice în instituţiile sanitare;
g) colaboreazã cu Comisia de acreditare a unitãţilor sanitare la elaborarea şi fundamentarea criteriilor şi standardelor de performanţã pentru acreditarea şi autorizarea spitalelor;
h) elaboreazã nomenclatoare de dotare cu aparaturã medicalã de înaltã performanţã, materiale sanitare, precum şi nomenclatoare cu medicamente specifice asistenţei terapeutice, pe tipuri de spitale;
i) analizeazã solicitãrile de includere, neincludere sau excludere a medicamentelor pe baza criteriilor stabilite de Comisia de strategie terapeuticã şi elaboreazã propuneri pentru Lista cu DCI-uri ale medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii, cu sau fãrã contribuţie personalã, în tratamentul ambulatoriu;
j) participã la elaborarea documentaţiei pentru achiziţiile de medicamente şi materiale sanitare pentru programele naţionale de sãnãtate;
k) consultã societãţile ştiinţifice sau asociaţiile profesionalştiinţifice în problemele majore ori de interes naţional ale specialitãţii;
l) formuleazã criteriile de evaluare a instituţiilor sau secţiilor din specialitate;
m) îndeplineşte şi alte sarcini la cererea ministrului sãnãtãţii publice, în acord cu specificul domeniului de activitate pe care îl coordoneazã;
n) evalueazã bolnavii pentru trimiterea la tratament în strãinãtate, în conformitate cu metodologia stabilitã prin <>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în strãinãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
o) analizeazã şi avizeazã, în termen de 10 zile de la primire, caietele de sarcini sau documentaţia descriptivã elaborate în vederea achiziţionãrii de medicamente, materiale sanitare, aparate/echipamente medicale şi mijloace de transport specifice, primite de la comisiile de întocmire a documentaţiei de atribuire.
ART. 9
(1) Avizul prevãzut la art. 8 lit. o) este aviz consultativ.
(2) În situaţia nerespectãrii termenului prevãzut la art. 8 lit. o), la propunerea motivatã a directorului Direcţiei logisticã, administrativ, relaţii publice şi mass-media, ministrul sãnãtãţii publice dispune înlocuirea din comisia de specialitate a persoanelor care se fac vinovate de neîndeplinirea sarcinii.
ART. 10
Comisia de specialitate colaboreazã cu Agenţia Naţionalã de Programe pentru rezolvarea urmãtoarelor probleme:
- definirea obiectivelor şi activitãţilor cuprinse în programele naţionale de sãnãtate;
- estimarea necesarului de fonduri pentru organizarea şi desfãşurarea programelor naţionale de sãnãtate;
- elaborarea de criterii şi standarde pentru evaluarea impactului oportunitãţii şi eficienţei programelor naţionale de sãnãtate;
- analiza modului de aplicare a strategiilor terapeutice şi de îndeplinire a obiectivelor programelor naţionale de sãnãtate;
- elaborarea, în proiect, a listelor de medicamente şi materiale sanitare ce urmeazã a fi achiziţionate pentru programele naţionale de sãnãtate.
ART. 11
Comisia de specialitate poate solicita, prin intermediul direcţiilor din cadrul Ministerului Sãnãtãţii Publice, materiale documentare şi alte informaţii necesare activitãţii ei.
ART. 12
Ministerul Sãnãtãţii Publice, prin direcţiile de specialitate, asigurã buna desfãşurare a lucrãrilor comisiei de specialitate.


ANEXA 2

COMPONENŢA NOMINALĂ
a Comisiei naţionale de transparenţã


1. Acad. prof. univ. dr. Constantin Popa - Bucureşti
2. Prof. dr. Constantin Arion - Bucureşti
3. Prof. dr. Marius Bojiţa - Cluj-Napoca
4. Prof. dr. Radu Cãpâlneanu - Cluj-Napoca
5. Prof. dr. Adrian Covic - Iaşi
6. Prof. dr. Radu Deac - Târgu Mureş
7. Prof. dr. Mariana Graur - Iaşi
8. Prof. dr. Mihai Lucan - Cluj-Napoca
9. Prof. dr. Adrian Streinu Cercel - Bucureşti
10. Prof. dr. Vlad Tica - Constanţa
11. Prof. dr. Dorel Sãndesc - Timişoara
12. Conf. dr. Alexandru Irimie - Cluj-Napoca
13. Conf. dr. Cristin Vere - Craiova.
Secretar - dr. Adrian Panã - Ministerul Sãnãtãţii Publice.


ANEXA 3

COMPONENŢA NOMINALĂ
a Comisiei de strategie terapeuticã

Preşedinte - dr. Vasile Ciurchea - CNAS
Vicepreşedinte - şef de lucrãri dr. Raed Arafat - Ministerul Sãnãtãţii Publice
Secretar tehnic - dr. Adrian Panã - Ministerul Sãnãtãţii Publice
Membri:
- prof. dr. Dan Dermengiu - Bucureşti;
- prof. dr. Dan Tulbure - Bucureşti;
- prof. dr. Vasile Astãrãstoaie - Iaşi;
- prof. dr. Adrian Streinu Cercel - Bucureşti;
- prof. dr. Mircea Bãrsan - Cluj-Napoca;
- prof. Mircea Beuran - Bucureşti;
- prof. dr. Cãlin Giurcãneanu - Bucureşti;
- prof. dr. Constantin Dumitrache - Bucureşti;
- acad. prof. dr. Victor Voicu - Bucureşti;
- prof. dr. Alexandru Oproiu - Bucureşti;
- şef lucrãri dr. Gabriel Prada - Bucureşti;
- prof. dr. Ioan Victor Pop - Cluj-Napoca;
- dr. Mihaela Hoinãrescu - Bucureşti;
- dr. Rodica Narcisa Tãnãsescu - Bucureşti;
- prof. dr. Marian Neguţ - Bucureşti;
- prof. dr. Augustin Mihai - Bucureşti;
- prof. dr. Ioan Brukner - Bucureşti;
- prof. dr. Eugenia Naghi - Bucureşti;
- prof. dr. Gabriel Mircescu - Bucureşti;
- acad. prof. dr. Constantin Popa - Bucureşti;
- prof. dr. Gheorghe Peltecu - Bucureşti;
- prof. dr. Monica Pop - Bucureşti;
- prof. dr. Vasile Costinescu - Iaşi;
- prof. dr. Dumitru Orãşeanu - Bucureşti;
- conf. dr. Alexandru Irimie - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Dinu Antonescu - Bucureşti;
- prof. dr. Miron Bogdan - Bucureşti;
- prof. dr. Pompilia Dehelean - Timişoara;
- prof. dr. Mihaela Minulescu - Bucureşti;
- prof. dr. Gheorghe Iana - Bucureşti;
- prof. dr. Ruxandra Ionescu - Bucureşti;
- prof. dr. Mihai Berteanu - Bucureşti;
- prof. dr. Dana Galieta Mincã - Bucureşti;
- conf. dr. Vlad Iliescu - secretar de stat la Ministerul Sãnãtãţii Publice;
- dr. Mircea Mãnuc - secretar de stat la Ministerul Sãnãtãţii Publice;
- ec. Liliana Lukacs - director general adjunct la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate;
- dr. Anci Ionescu - medic-şef la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate;
- farm. principal Magdalena Bãdulescu - preşedinte Agenţia Naţionalã a Medicamentului;
- farm. principal Rodica Bãdescu - vicepreşedinte Agenţia Naţionalã a Medicamentului;
- farm. principal Victoria Subţiricã - Agenţia Naţionalã a Medicamentului.


ANEXA 4

COMPONENŢA
comisiilor de specialitate ale Ministerului Sãnãtãţii Publice

1. Comisia de anatomie patologicã şi medicinã legalã
2. Comisia de anestezie şi terapie intensivã
3. Comisia de bioeticã
4. Comisia de boli infecţioase şi de luptã anti-SIDA
5. Comisia de specialitãţi cardiovasculare
6. Comisia de specialitãţi chirurgicale
7. Comisia de dermato-venerologie
8. Comisia de diabet şi endocrinologie
9. Comisia de farmacologie clinicã, toxicologie şi toxicodependenţã
10. Comisia de gastroenterologie şi hepatologie
11. Comisia de geneticã medicalã
12. Comisia de geriatrie şi gerontologie
13. Comisia de hematologie şi transfuzii
14. Comisia de medicinã de familie
15. Comisia de medicinã de laborator
16. Comisia de medicinã de urgenţã şi dezastre
17. Comisia de specialitãţi medico-dentare
18. Comisia de medicinã internã
19. Comisia de medicina muncii
20. Comisia de nefrologie
21. Comisia de neurologie, neurologie pediatricã şi neurochirurgie
22. Comisia de obstetricã-ginecologie
23. Comisia de oftalmologie
24. Comisia de otorinolaringologie
25. Comisia de oncologie medicalã, oncohematologie, radioterapie, chirurgie oncologicã şi paleaţie
26. Comisia de ortopedie şi traumatologie
27. Comisia de pediatrie şi neonatologie
28. Comisia de pneumologie, alergologie şi imunologie clinicã
29. Comisia de psihiatrie şi psihiatrie pediatricã
30. Comisia de psihologie
31. Comisia de radiologie-imagisticã medicalã şi medicinã nuclearã
32. Comisia de reumatologie
33. Comisia de recuperare, medicinã fizicã şi balneologie
34. Comisia de sãnãtate publicã, epidemiologie şi promovarea sãnãtãţii

1. COMISIA DE ANATOMIE PATOLOGICĂ ŞI MEDICINĂ LEGALĂ
Preşedinte - prof. dr. Dan Dermengiu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Ioan Jung - Târgu Mureş;
- prof. dr. Doina Rãdulescu - Iaşi;
- prof. dr. Petre Florescu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Maria Sajin - Bucureşti;
- prof. dr. Alexandra Enache - Timişoara.
Secretar - dr. Sabina Andrada Zurac - Bucureşti.

2. COMISIA DE ANESTEZIE ŞI TERAPIE INTENSIVĂ
Preşedinte - prof. dr. Dan Tulbure - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Mircea Chioreanu - Târgu Mureş;
- conf. dr. Şerban Turconi Bubenek - Bucureşti;
- conf. dr. Natalia Hagãu - Cluj-Napoca;
- şef de lucrãri dr. Luminiţa Chiutu - Craiova;
- şef de lucrãri dr. Bãilã Lucian - Târgu Mureş;
- conf. dr. Daniela Filipescu - Bucureşti;
- conf. dr. Ioana Grigoraş - Iaşi.
Secretar - prof. dr. Dorel Sãndesc - Timişoara.

3. COMISIA DE BIOETICĂ
Preşedinte - prof. dr. Vasile Astãrãstoaie - Iaşi
Membri:
- conf. dr. Ioan Zanc - Cluj-Napoca;
- dr. Cristina Gavrilovici - Iaşi;
- prof. dr. Vladimir Beliş - Bucureşti;
- şef de lucrãri dr. Marius Popa - Constanţa;
- conf. dr. Mugurel Ştefan Ghelase - Craiova;
- conf. dr. Dan Perju Dumbravã - Cluj-Napoca;
- dr. Harald Jung - Târgu Mureş.
Secretar - dr. Carmen Sãlãvãstru - Bucureşti.

4. COMISIA DE BOLI INFECŢIOASE ŞI DE LUPTĂ ANTISIDA
Preşedinte - prof. dr. Adrian Streinu Cercel - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Emanoil Ceauşu - Bucureşti;
- prof. dr. Doina Tãtulescu - Cluj-Napoca;
- dr. Dan Oţelea - Bucureşti;
- dr. Iosif Ionel - Bucureşti;
- dr. Dan Duiculescu - Bucureşti;
- dr. Ioan Alsianu Florea - Braşov;
- prof. dr. Carmen Dorobãţ - Iaşi;
- dr. Liviu Prisecariu - Iaşi.
Subcomisia de luptã anti-SIDA:
- prof. dr. Luca Vasile - Iaşi;
- prof. dr. Valentin Cupşa - Craiova;
- conf. dr. Carmen Chiriac - Târgu Mureş;
- prof. dr. Lucian Negruţiu - Timişoara;
- conf. dr. Elisabeta Otilia Benea - Bucureşti;
- conf. dr. Sorin Ruginã - Constanţa;
- dr. Mariana Mãrdãrescu - Bucureşti;
- dr. Corina Itu - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Monica Luminos - Bucureşti;
- psiholog Odette Chirilã - Bucureşti;
- dr. Sorin Petrea - Bucureşti.
Secretar - dr. Gabriel Colţan - Bucureşti.

5. COMISIA DE SPECIALITĂŢI CARDIOVASCULARE
Preşedinte - prof. dr. Mircea Bârsan - Cluj-Napoca
Membri:
- prof. dr. Dumitru Zdrenghea - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Ştefan Drãgulescu - Timişoara;
- prof. dr. Maria Dorobanţu - Bucureşti;
- prof. dr. Eduard Apetrei - Bucureşti;
- prof. dr. Grigore Tinicã - Iaşi;
- prof. dr. Pol Kikely - Târgu Mureş;
- prof. dr. Dominic Ionescu - Craiova;
- prof. dr. Cãtãlina Arsenescu Georgescu - Iaşi;
- prof. dr. Carmen Ginghina - Bucureşti;
- conf. dr. Sorin Pescariu - Timişoara;
- dr. Horaţiu Suciu - Târgu Mureş.
Secretar - dr. Gabriel Tatu Chiţoiu - Bucureşti.

6. COMISIA DE SPECIALITĂŢI CHIRURGICALE
Preşedinte - prof. dr. Mircea Beuran - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Florin Brãtucu - Bucureşti;
- prof. dr. Ştefan Georgescu - Iaşi;
- prof. dr. Constantinoiu Silviu - Bucureşti;
- prof. dr. Traian Pãtraşcu - Bucureşti;
- prof. dr. Constantin Ciuce - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Lazãr Fulger - Timişoara;
- prof. dr. Cristian Dragomir - Iaşi;
- conf. dr. Mihnea Ionescu - Bucureşti;
- conf. dr. Marius Coros - Târgu Mureş.
Subcomisia de chirurgie toracicã:
- prof. dr. Ioan Cordoş - Bucureşti;
- prof. dr. Nicodin Constantin Alexandru - Timişoara;
- dr. Dan Nicolau - Cluj Napoca.
Subcomisia de urologie:
- prof. dr. Mihai Lucan - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Ionel Sinescu - Bucureşti;
- conf. dr. Constantin Novac - Iaşi.
Subcomisia de chirurgie plasticã şi microchirurgie reconstructivã:
- prof. dr. Ioan Lascãr - Bucureşti;
- prof. dr. Tiberiu Bratu - Timişoara;
- prof. dr. Bordeianu Ioan - Constanţa.
Secretar - dr. Cristian Iorga - Bucureşti.

7. COMISIA DE DERMATO-VENEROLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Cãlin Giurcãneanu - Bucureşti
Membri:
- conf. dr. Silviu Morariu - Târgu Mureş;
- prof. dr. Ioan Nedelcu - Bucureşti;
- prof. dr. Virgil Feier - Timişoara;
- prof. dr. Zenaida Petrescu - Iaşi;
- prof. dr. Alexandru Tãtaru - Cluj-Napoca.
Secretar - conf. dr. George Sorin Ţiplica - Bucureşti.

8. COMISIA DE DIABET ŞI ENDOCRINOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Constantin Dumitrache - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Eusebiu Zbranca - Iaşi;
- prof. dr. Imre Kun - Târgu Mureş;
- prof. dr. Ileana Duncea - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Eduard Circo - Constanţa;
- prof. dr. Marian Bistriceanu - Craiova;
- şef de lucrãri dr. Daniel Grigorie - Bucureşti;
- şef de lucrãri dr. Adina Ghemigean - Bucureşti;
- dr. Diana Loretta Pãun - Bucureşti;
Subcomisia de diabet:
- dr. Alina Nicolau - Bucureşti;
- dr. Tiberius Viorel Mogoş - Bucureşti;
- prof. dr. Mariana Graur - Iaşi;
- prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte - Bucureşti;
- conf. dr. Maria Moţa - Craiova;
- conf. dr. Romulus Timar - Timişoara;
- dr. Dana Simu - Cluj-Napoca.
Secretar - dr. Ruxandra Dãnciulescu - Bucureşti.

9. COMISIA DE FARMACOLOGIE CLINICĂ, TOXICOLOGIE ŞI TOXICODEPENDENŢĂ
Preşedinte - acad. prof. dr. Victor Voicu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Anca Buzoianu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Mihai Nechifor - Iaşi;
- prof. dr. Gheorghe Ţarãlungã - Constanţa;
- conf. dr. Liviu Miclea - Bucureşti;
- conf. dr. Andrei Tica - Craiova;
- prof. dr. Ostin Mungiu - Iaşi;
- prof. dr. Ioan Fulga - Bucureşti;
- prof. dr. Vlaicu Şandor - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Radu Macovei - Bucureşti.
Secretar - asist. univ. dr. Tudosie Mihai - Bucureşti

10. COMISIA DE GASTROENTEROLOGIE ŞI HEPATOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Alexandru Oproiu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Adrian Petru Mircea - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Oliviu Pascu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Mircea Diculescu - Bucureşti;
- prof. dr. Radu Voiosu - Bucureşti;
- prof. dr. Carol Stanciu - Iaşi;
- prof. dr. Tudorel Ciurea - Craiova;
- prof. dr. Ioan Sporea - Timişoara;
- prof. dr. Florea Voinea - Constanţa;
- conf. dr. Daniela Dobru - Târgu Mureş;
- prof. dr. Mihai Voiculescu - Bucureşti;
- conf. dr. Cristin Vere - Craiova.
Secretar - prof. dr. Emanoil Ceauşu - Bucureşti.

11. COMISIA DE GENETICĂ MEDICALĂ
Preşedinte - prof. dr. Ioan Victor Pop - Cluj Napoca
Membri:
- prof. dr. Valerica Belengeanu - Timişoara;
- prof. dr. Marius Bembea - Oradea;
- prof. dr. Mircea Covic - Iaşi;
Secretar - şef lucrãri dr. Anca Popescu.

12. COMISIA DE GERIATRIE ŞI GERONTOLOGIE
Preşedinte - şef lucrãri dr. Gabriel Prada - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Olimpia Ghidrai - Cluj-Napoca;
- şef lucrãri dr. Luiza Spiru - Bucureşti;
- conf. dr. Ioana Alexa - Iaşi.
- dr. Rodica Nicolescu - Timişoara;
- dr. Carmen Ştiru - Bucureşti.
Secretar - dr. Cristina Vâlcea - Bucureşti.

13. COMISIA DE HEMATOLOGIE ŞI TRANSFUZII
Preşedinte - dr. Mihaela Hoinãrescu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Marghit Şerban - Timişoara;
- conf. dr. Adriana Coliţã - Bucureşti;
- dr. Cristina Burcoveanu - Iaşi;
- dr. Emanoil Gheorghiţã - Braşov;
- dr. Stana Jenariu - Timişoara;
- dr. Uscãtescu Valentina - Bucureşti.
Subcomisia de transfuzii:
- dr. Alina Dobrotã - Constanţa;
- dr. Aurel Rosin - Sfântu Gheorghe;
- dr. Vuculescu Doina - Bucureşti.
Secretar - dr. Florentina Vlãdãreanu - Bucureşti.

14. COMISIA DE MEDICINĂ DE FAMILIE
Preşedinte - dr. Rodica Narcisa Tãnãsescu - Bucureşti
Membri:
- dr. Gheorghe Haber - Alba;
- dr. Adrian Darabanţiu - Arad;
- dr. Boşneag Mariana - Argeş;
- dr. Cãtãlin Andriescu - Bacãu;
- dr. Monica Eva Vajda - Bihor;
- dr. Ileana Lucia Brânza - Brãila;
- dr. Valeriu Bistriceanu - Buzãu;
- dr. Culicianu Doru - Botoşani;
- dr. Dorin Gabor - Bistriţa-Nãsãud;
- dr. Sorin Gârbacea - Braşov;
- dr. Daniel Ion Popovici - Caraş-Severin;
- dr. Doina Olteanu - Cãlãraşi;
- dr. Ana Dascãl - Cluj;
- dr. Stela Loghin - Constanţa;
- dr. Lucia Seres - Covasna;
- dr. Ileana Dumitrescu - Dâmboviţa;
- dr. Mirela Porfir - Dolj;
- dr. Valentin Boldea - Galaţi;
- dr. Mihail Gheorghe Moisescu - Gorj;
- dr. Rodica Buscu - Giurgiu;
- dr. Denes Jozsef Biro - Harghita;
- dr. Şerban Ana-Aurelia Chiş - Hunedoara;
- dr. Anca Deleanu - Iaşi;
- dr. Monica Platon - Ialomiţa;
- dr. Vasile Stefanca - Maramureş;
- dr. Carmen Mariana Tronea - Mehedinţi;
- dr. Mihãiescu Ileana - Mureş;
- dr. Angela Bica - Neamţ;
- dr. Viorel Ion Rãdulescu - Olt;
- dr. Aurelia Simona Schnelbach - Prahova;
- dr. Paul Plãticã - Satu Mare;
- dr. Dan Medve Coltofeanu - Sãlaj;
- dr. Loredana Piloff - Sibiu;
- dr. Irina Frânciuc - Suceava;
- dr. Simona Sopov - Tulcea;
- dr. Cãtãlin Adrian Ghiţã - Teleorman;
- dr. Elisabeta Spataru - Timiş;
- dr. Cristina Bãrãgãnescu - Vâlcea;
- dr. Monica Ilisei - Vaslui;
- dr. Ticu Cocioabã - Vrancea;
- dr. Marcela Vidican - Colegiul Medicilor din România;
- dr. Constantin Cârstea - Colegiul Medicilor din România;
- dr. Victor Ionescu - Bucureşti.
Secretar - dr. Sandra Alexiu - Ilfov.

15. COMISIA DE MEDICINĂ DE LABORATOR
Preşedinte - prof. dr. Marian Neguţ - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Ioan Victor Pop - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Liliana Livia Pâslaru - Bucureşti;
- conf. dr. Simona Ruţã - Bucureşti;
- conf. dr. Minodora Dobreanu - Târgu Mureş;
- conf. dr. Deaconescu Luminiţa - Cluj-Napoca;
- dr. Victor Dumitraşcu - Timişoara;
- dr. Crezante Lazãr - Bucureşti;
- dr. Mariana Patiu - Cluj-Napoca;
- dr. Dan Stanescu - Bucureşti;
- chimist pr. Constanţa Popa - Bucureşti;
- biolog pr. Adriana Protopopescu- Constanţa.
Secretar - dr. Camelia Sultana - Bucureşti.

16. COMISIA DE MEDICINĂ DE URGENŢĂ ŞI DEZASTRE
Preşedinte - şef de lucrãri dr. Raed Arafat - Târgu Mureş
Membri:
- şef lucrãri dr. Diana Cimpoeşu - Iaşi;
- dr. Vasile Popescu - Constanţa;
- dr. Leonida Iancu - Timişoara;
- şef de lucrãri dr. Luciana Rotaru - Craiova;
- dr. Marius Pascu - Piteşti;
- dr. Bogdan Opriţã - Bucureşti;
- dr. Bogdan Gabora - Galaţi;
- dr. Nicolae George Moldovan - Cluj-Napoca;
- dr. Ioan Ivanici - Mureş;
- şef de lucrãri dr. Rodica Tudoran - Constanţa;
- dr. Hadrian Borcea - Oradea;
- dr. Horia Gheorghe Simu - Cluj-Napoca;
- dr. Dumitru Vâlcu - Tulcea;
- dr. Nicolae Daniel - Prahova;
- dr. Bondar Tiberiu - Bihor;
- dr. Ovidiu Cismaru - Bucureşti;
- dr. Monica Puticiu - Arad.
Secretar - dr. Ioana Munteniţã - Bucureşti.

17. COMISIA DE SPECIALITĂŢI MEDICO-DENTARE
Preşedinte - prof. dr. Augustin Mihai - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Şerbãnescu Alin - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Stanciu Dragoş - Bucureşti;
- prof. dr. Amariei Corneliu - Constanţa;
- prof. dr. Norina Forna - Iaşi;
- prof. dr. Cãrligelu Virgil - Timişoara;
- conf. dr. Mariana Pacurar - Târgu Mureş;
- dr. Alexandru Brezoiescu - Bucureşti;
- prof. dr. Ecaterina Ionescu - Bucureşti;
- dr. Rodica Aldica - Cluj-Napoca.
Secretar - dr. Delia Barbu - Timişoara.

18. COMISIA DE MEDICINĂ INTERNĂ
Preşedinte: prof. dr. Ioan Brukner - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Emilian Caraşca - Târgu Mureş;
- prof. dr. Sorin Ruginã - Constanţa;
- prof. dr. Mircea Grigorescu - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Ioana Dana Alexa - Iaşi;
- conf. dr. Florin Petrescu - Craiova.
Secretar: conf. dr. Horia Bãlan- Bucureşti.

19. COMISIA DE MEDICINA MUNCII
Preşedinte - prof. dr. Eugenia Naghi - Bucureşti
Membri:
- şef de lucrãri dr. Elena Ana Pãuncu - Timişoara;
- dr. Doina Popa - Iaşi;
- dr. Mihaela Stoia - Sibiu;
- prof. dr. Marilena Oarga - Cluj-Napoca;
- dr. Lorand Szasz - Târgu Mureş;
- dr. Adriana Todea - Bucureşti;
- prof. dr. Ion Toma - Craiova.
Secretar- dr. Mariana Oţelea- Bucureşti.

20. COMISIA DE NEFROLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Gabriel Mircescu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Adrian Covic - Iaşi;
- prof. dr. Alexandru Ciocâlteu - Bucureşti;
- prof. dr. Mirela Gherman-Cãprioara - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Aurel Bizo - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Grigore Dogaru - Târgu Mureş;
- conf. dr. Eugen Moţa - Craiova;
- conf. dr. Mircea Nicolae Penescu - Bucureşti;
- dr. Ion Ardeleanu - Suceava;
- dr. Ovidiu Sorin Golea - Timişoara.
Secretar - dr. Liliana Gârneata - Bucureşti.

21. COMISIA DE NEUROLOGIE, NEUROLOGIE PEDIATRICĂ ŞI NEUROCHIRURGIE
Preşedinte - acad. prof. dr. Constantin Popa - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Cristian Popescu - Iaşi;
- prof. dr. Perju Dumbravã Lãcrãmioara - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Costea Constantin - Timişoara;
- conf. dr. Dana Craiu - Bucureşti;
- conf. dr. Rodica Bãlaşa - Târgu Mureş;
- conf. dr. Mircea Gorgan - Bucureşti;
- prof. dr. Ştefan Florian - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Nicolai Ianovici - Iaşi;
- dr. Alexandru Lupşa - Târgu Mureş.
Secretar - dr. Mihai Vasile - Bucureşti.

22. COMISIA DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Gheorghe Peltecu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Bogdan Marinescu - Bucureşti;
- acad. prof. dr. Ioan Munteanu - Timişoara;
- conf. dr. Dan Mihu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Florentina Pricop - Iaşi;
- conf. dr. Bela Szabo - Târgu Mureş;
- conf. dr. Nicolae Cernea - Craiova;
- prof. dr. Vlad Tica - Constanţa;
Secretar - conf. dr. Radu Vlãdãreanu - Bucureşti.

23. COMISIA DE OFTALMOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Monica Pop - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Mihai Pop - Bucureşti;
- prof. dr. Benone Cãrstocea - Bucureşti;
- prof. dr. Cristina Vlãdutiu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Dorin Chiseliţã - Iaşi;
- conf. dr. Anna Csiszar - Târgu Mureş;
- conf. dr. Doina Bãrãscu - Craiova;
- conf. dr. Liliana Voinea - Bucureşti.
Secretar- dr. Cornel Ştefan - Bucureşti.

24. COMISIA DE OTORINOLARINGOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Vasile Costinescu - Iaşi
Membri:
- prof. dr. Stan Cotulbea - Timişoara;
- prof. dr. Elena Ioniţã - Craiova;
- şef lucrãri dr. Simona Şerban - Bucureşti;
- prof. dr. Silviu Albu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Viorel Zainea - Bucureşti;
- şef de lucrãri dr. Sorin Sabãu - Târgu Mureş;
- prof. dr. Emil Mãrginean - Oradea.
Secretar- dr. Dan Predescu - Bucureşti.

25. COMISIA DE ONCOLOGIE MEDICALĂ, ONCOHEMATOLOGIE, RADIOTERAPIE, CHIRURGIE ONCOLOGICĂ ŞI PALEAŢIE
Preşedinte - conf. dr. Alexandru Irimie - Cluj-Napoca
Membri:
- conf. dr. Monica Desiree Dragomir - Bucureşti;
- dr. Dana Lucia Stãnculeanu - Bucureşti;
- dr. Florian Nicula - Cluj-Napoca;
- dr. Cornelia Togãnel - Târgu Mureş.
Subcomisia de oncologie medicalã:
- conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Florinel Bãdulescu - Craiova;
- dr. Mircea Dediu - Bucureşti;
- dr. Smaranda Arghirescu - Timişoara;
- dr. Ladislau Ritli - Bihor.
Subcomisia de radioterapie:
- conf. dr. Ioan Valentin Cernea - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Viorica Magdalena Nagy - Cluj-Napoca;
- dr. Nicolae Mircea Savu - Bucureşti.
Subcomisia de chirurgie oncologicã:
- conf. dr. Alin Cristian Rancea - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Alexandru Blidaru - Bucureşti;
- prof. dr. Irinel Popescu - Bucureşti.
Subcomisia de oncohematologie:
- prof. dr. Anca Lupu - Bucureşti;
- dr. Leni Coban - Bucureşti;
- prof. dr. Liubomir Petrov - Cluj-Napoca.
Subcomisia de paleaţie:
- dr. Cristian Barbu - Bucureşti;
- dr. Daniela Moşoiu - Hospice ["Casa Speranţei"] Braşov;
- dr. Rãzvan Curca - Alba.
Secretar - dr. Eniu Alexandru - Bucureşti.

26. COMISIA DE ORTOPEDIE ŞI TRAUMATOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Dinu Antonescu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Gheorghe Burnei - Bucureşti;
- prof. dr. Dan Barbu - Bucureşti;
- prof. dr. Dan Goţia - Iaşi;
- prof. dr. Horia Vermeşan - Timişoara;
- prof. dr. Ors Nagy - Târgu Mureş;
- prof. dr. Dan Lucaciu - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Stefan Cristea - Bucureşti.
Secretar - prof. dr. Ioan Cristian Stoica - Bucureşti.

27. COMISIA DE PEDIATRIE ŞI NEONATOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Dumitru Orãşeanu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Constantin Arion - Bucureşti;
- prof. dr. Coriolan Ulmeanu - Bucureşti;
- prof. dr. Nicolae Miu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Dan Moraru - Iaşi;
- prof. dr. Maria Stamatin - Iaşi;
- prof. dr. Ioan Muntean - Târgu Mureş;
- prof. dr. Doina Pleşca - Bucureşti.
Secretar - conf. dr. Silvia Stoicescu - Bucureşti.

28. COMISIA DE PNEUMOLOGIE, ALERGOLOGIE ŞI IMUNOLOGIE CLINICĂ
Preşedinte - prof. dr. Miron Bogdan - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Voicu Tudorache - Timişoara;
- prof. dr. Victor Cristea - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Traian Mihãiescu - Iaşi;
- prof. dr. Gabriela Jimborean - Târgu Mureş;
- conf. dr. Florin Dan Popescu - Bucureşti;
- conf. dr. Oana Arghir - Constanţa;
- conf. dr. Doina Todea - Cluj-Napoca.
Secretar - şef de lucrãri dr. Dragoş Bumbãcea - Bucureşti.

29. COMISIA DE PSIHIATRIE ŞI PSIHIATRIE PEDIATRICĂ
Preşedinte - prof. Pompilia Dehelean - Timişoara
Membri:
- prof. dr. Roxana Chiriţã - Iaşi;
- prof. dr. Tudor Udriştoiu - Craiova;
- prof. dr. Liana Fodoreanu - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Dan Prelipceanu - Bucureşti;
- prof. dr. Constantin Oancea - Bucureşti;
- prof. dr. Aurel Nireştean - Târgu Mureş;
- prof. dr. Felicia Iftenie - Cluj-Napoca.
Secretar - dr. Laura Mateescu - Bucureşti.

30. COMISIA DE PSIHOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Mihaela Minulescu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Ion Dafinoiu - Iaşi;
- conf. dr. Daniel David - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Ion Duvac - Bucureşti;
- lector dr. Bogdan Ion - Bucureşti;
- dr. psih. Mugur Ciumãgeanu - Bucureşti.
Secretar - psiholog pr. Marinela Nicula - Bucureşti.

31. COMISIA DE RADIOLOGIE-IMAGISTICĂ MEDICALĂ ŞI MEDICINĂ NUCLEARĂ
Preşedinte - prof. dr. Gheorghe Iana - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Radu Badea - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Zoia Stoica - Craiova;
- prof. dr. Constantin Zaharia - Bucureşti;
- prof. dr. Mircea Buruian - Târgu Mureş;
- conf. dr. Florin Bârsãşteanu - Timişoara;
- conf. dr. Sorin Dudea - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Dragoş Negru - Iaşi;
- dr. Dan Stanescu - Bucureşti;
- dr. Gabriel Andrieş - Cluj-Napoca.
Secretar - dr. Ruxandra Vlãdescu - Bucureşti.

32. COMISIA DE REUMATOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Ruxandra Ionescu - Bucureşti
Membri:
- conf. dr. Simona Rednic - Cluj-Napoca;
- prof. dr. Lia Georgescu - Târgu Mureş;
- prof. dr. Maria Şuta - Constanţa;
- prof. dr. Rodica Chiriac - Iaşi;
- dr. Magda Pârvu - Bucureşti.
Secretar - dr. Cãtãlin Codreanu - Bucureşti.

33. COMISIA DE RECUPERARE, MEDICINĂ FIZICĂ ŞI BALNEOLOGIE
Preşedinte - prof. dr. Mihai Berteanu - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Roxana Sanda Popescu - Craiova;
- prof. dr. Adriana Sarah Nica - Bucureşti;
- prof. dr. Liviu Pop - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Dan Nemeş - Timişoara;
- şef de lucrãri dr. Delia Cintezã - Bucureşti.
Secretar - dr. Horaţiu Dinu - Bucureşti.

34. COMISIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, EPIDEMIOLOGIE ŞI PROMOVAREA SĂNĂTĂŢII
Preşedinte - prof. dr. Dana Galieta Mincã - Bucureşti
Membri:
- prof. dr. Petru Armean - Bucureşti;
- prof. dr. Amariei Corneliu - Constanţa;
- conf. dr. Georgeta Zanovski - Iaşi;
- conf. dr. Carmen Domnariu - Sibiu;
- conf. dr. Cristina Borzan - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Mugur Ghelase - Craiova;
- dr. Jeszenszky Francisc - Târgu Mureş;
- dr. Alexandra Cucu - Bucureşti;
- prof. dr. Brigita Vlaicu - Timişoara.
Subcomisia de epidemiologie:
- prof. dr. Ioan Bocşan - Cluj-Napoca;
- conf. dr. Emilian Popovici - Timişoara;
- prof. dr. Doina Azoicãi - Iaşi;
- dr. Adrian Stoica - Piteşti;
- dr. Camelia Truica - Cãlãraşi;
- dr. Mihaela Dinisov - Constanţa;
- dr. Florin Popovici - Bucureşti.
Subcomisia de promovare a sãnãtãţii:
- şef lucrãri dr. Adriana Vasile - Bucureşti;
- dr. Eugenia Bratu - Bucureşti;
- dr. Maria Cãiescu - Neamţ;
- dr. Mariana Popa - Vâlcea.
Secretar - dr. Cristina Vladu - Bucureşti.


ANEXA 5

DECLARAŢIE DE INTERESE
a membrilor comisiilor consultative


┌──────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┐
│ Numele: │ Prenumele: │
├──────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┤
│ Funcţia: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa profesionalã: │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Locul de muncã: │
├────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Adresa │ │
├────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Strada nr. │ │
├────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Cod poştal │ Localitatea │
├────────────────┴────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│ Numãr de telefon (serviciu) │ Numãr de telefon (acasã) │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ Numãr de telefon (mobil) │ Numãr de fax │
├─────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘
│ Adresa de e-mail
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤

Comisia:
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ───────────────────────────────────────────────────────────────────────── │
│ ───────────────────────────────────────────────────────────────────────── │
│ ───────────────────────────────────────────────────────────────────────── │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



A. Interese personale
Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente, precum şi cu reprezentanţele din ţarã ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente:

1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile menţionate mai sus

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura participãrii financiare │
│ │ (deţinere de acţiuni) │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2. Activitate/Activitãţi care conduce/conduc la o remunerare personalã

2.1. Legãturã/legãturi durabilã/durabile sau permanentã/permanente (LD) (contract de muncã cu remunerare regulatã)

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura legãturii durabile │
│ │ sau permanente │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.2. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): studii clinice şi lucrãri ştiinţifice

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura studiilor sau │
│ │ lucrãrilor ştiinţifice │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.3. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): rapoarte de expertizã

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Denumirea produsului pentru │
│ │ care s-a întocmit raportul de │
│ │ expertizã │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.4. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): activitãţi de consiliere

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii de consiliere │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.5. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): conferinţe, alte acţiuni de formare

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Subiectul conferinţelor sau │
│ │ acţiunilor de formare │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.6. Altele

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui vãrsãmânt în bugetul unei instituţii

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Instituţia beneficiarã │
│ │ a vãrsãmântului │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



4. Altã/alte legãturã/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



B. Interese ale soţului/soţiei


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Nume: │ Prenume: │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente, precum şi cu reprezentanţele din ţarã ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente:

1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile menţionate mai sus

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura participãrii financiare │
│ │ (deţinere de acţiuni) │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2. Activitate/Activitãţi care conduce/conduc la o remunerare personalã

2.1. Legãturã/legãturi durabilã/durabile sau permanentã/permanente (LD) (contract de muncã cu remunerare regulatã)

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura legãturii durabile │
│ │ sau permanente │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.2. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): studii clinice şi lucrãri ştiinţifice

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura studiilor sau │
│ │ lucrãrilor ştiinţifice │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.3. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): rapoarte de expertizã

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Denumirea produsului pentru │
│ │ care s-a întocmit raportul de │
│ │ expertizã │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.4. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): activitãţi de consiliere

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii de consiliere │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.5. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): conferinţe, alte acţiuni de formare

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Subiectul conferinţelor sau │
│ │ acţiunilor de formare │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.6. Altele

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui vãrsãmânt în bugetul unei instituţii

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Instituţia beneficiarã │
│ │ a vãrsãmântului │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



4. Altã/alte legãturã/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



C. Interese ale rudelor de gradul I (pãrinţi, copii, fraţi)


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Numele, prenumele │ Tipul de rudenie │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente, precum şi cu reprezentanţele din ţarã ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente:

1. Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile menţionate mai sus

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura participãrii financiare │
│ │ (deţinere de acţiuni) │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2. Activitate/Activitãţi care conduce/conduc la o remunerare personalã

2.1. Legãturã/legãturi durabilã/durabile sau permanentã/permanente (LD) (contract de muncã cu remunerare regulatã)

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura legãturii durabile │
│ │ sau permanente │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘


2.2. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): studii clinice şi lucrãri ştiinţifice

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura studiilor sau │
│ │ lucrãrilor ştiinţifice │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.3. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): rapoarte de expertizã

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Denumirea produsului pentru │
│ │ care s-a întocmit raportul de │
│ │ expertizã │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.4. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): activitãţi de consiliere

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii de consiliere │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.5. Intervenţie/Intervenţii punctualã/punctuale (IP): conferinţe, alte acţiuni de formare

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Subiectul conferinţelor sau │
│ │ acţiunilor de formare │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



2.6. Altele

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



3. Activitãţi care conduc la obţinerea unui vãrsãmânt în bugetul unei instituţii

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Instituţia beneficiarã │
│ │ a vãrsãmântului │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



4. Altã/alte legãturã/legãturi (fãrã remunerare) (FR)

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura activitãţii │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



D. Interese ale persoanelor aflate în întreţinere


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Numele, prenumele │ Tipul de rudenie │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



Indicaţi mai jos toate legãturile cu societãţile producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente, precum şi cu reprezentanţele din ţarã ale societãţilor comerciale producãtoare, distribuitoare sau importatoare de medicamente:
Participare financiarã la capitalul unei societãţi din categoriile menţionate mai sus

[] niciuna


┌────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Denumirea societãţii │ Natura participãrii financiare │
│ │ (deţinere de acţiuni) │
├────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



Subsemnatul/Subsemnata, ___________, declar prin prezenta, pe propria rãspundere, cã toate interesele directe sau indirecte susceptibile de a aduce atingere obiectivitãţii de care trebuie sã fac dovadã în cadrul mandatului meu sunt enumerate mai sus.

Mã angajez sã declar imediat orice modificare apãrutã în legãturã cu cele menţionate mai sus.

Data ........... Semnãtura ............



ANEXA 6

ANGAJAMENT DE CONFIDENŢIALITATE
al membrilor comisiilor consultative

Subsemnatul/Subsemnata, ........., având profesia de .........la ........, membru al Comisiei de strategie terapeuticã, mã angajez prin prezentul angajament sã pãstrez confidenţialitatea tuturor documentelor discutate în cadrul comisiei, cu excepţia celor care devin publice prin publicare sau prin ordin al ministrului sãnãtãţii publice.

Data ......... Semnãtura ...........

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016