Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Având în vedere prevederile <>art. 1 şi 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 463/2002 pentru aprobarea procedurii privind exportul de animale vii, în temeiul prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului şi al prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii veterinare, ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului emite urmãtorul ordin: ART. 1 (1) Speciile de animale vii, categoriile de producţie, greutatea minimã şi perioada admisã pentru export în anul 2004 sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin. (2) Nu este admis la export tineretul ovin, femele, provenit din exploataţiile aflate în controlul oficial al producţiei. (3) Agenţia Naţionalã pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" va întocmi şi va pune la dispoziţie celor interesaţi lista exploataţiilor de ovine aflate în controlul oficial al producţiei. ART. 2 Pentru admiterea exportului de animale vii din categoria celor pentru tãiere: vaci adulte reformate, tineret bovin, femele peste 18 luni, reformat, ovine adulte reformate, se va proceda astfel: a) se constituie comisii mixte alcãtuite din specialişti din cadrul direcţiilor veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, dupã caz, precum şi din cadrul unitãţilor de ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene, în vederea examinãrii tehnice, pe specii şi categorii, a animalelor propuse a fi reformate; b) tabelele cu animalele, pe specii şi categorii, individualizate, propuse pentru reformare, vor cuprinde pentru fiecare animal cauza reformãrii. Procesul-verbal de reformare şi tabelele cu animalele reformate vor fi avizate, pe fiecare paginã, de cãtre direcţia veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã şi a municipiului Bucureşti, dupã caz, precum şi de cãtre unitatea de ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţeanã. ART. 3 Direcţia generalã de implementare şi reglementare din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor, Apelor şi Mediului şi Agenţia Veterinarã pentru Siguranţa Alimentelor vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin şi îl vor difuza tuturor celor interesaţi. ART. 4 Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I. Ministrul agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului, Ilie Sârbu Bucureşti, 2 martie 2004. Nr. 168. ANEXĂ
SPECIILE
de animale vii, categoriile de producţie,
greutatea minimã şi perioada admise pentru export
A. Animale pentru tãiere
┌─────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ │ Greutatea minimã în viu - kg/animal │
│ Specia şi categoria ├───────────────────┬──────────────────┤
│ │ pentru ţãrile │ pentru ţãri │
│ │membre ale Uniunii │ terţe │
│ │ Europene │ │
├────────────┬────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- tineret bovin mascul │ 400 │ 400 │
│ Bovine ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- tineret bovin, femele │ │ │
│ │peste 18 luni, reformat │ 380 │ 380 │
│ ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- vaci adulte reformate │ 400 │ 400 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- cabaline adulte │ │ │
│ │reformate │ 400 │ 400 │
│ Ecvidee ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- asini adulţi │ 150 │ 150 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- tineret ovin │ 12 │ 20 │
│ Ovine ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- berbec adulţi │ │ │
│ │reformaţi*) │ 45 │ 45 │
│ ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- oi adulte reformate*) │ 30 │ 30 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- tineret caprin │ 15 │ 20 │
│ Caprine ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- ţapi adulţi │ │ │
│ │reformaţi*) │ 40 │ 40 │
│ ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- capre adulte │ │ │
│ │reformate*) │ 30 │ 30 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ Porcine │- porci graşi │ 100 │ 100 │
└────────────┴────────────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘
*) Exportul este permis în perioada 1 mai-31 octombrie. B. Animale de creştere sau îngrãşare
┌─────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│ │ Greutatea minimã în viu - kg/animal │
│ Specia şi categoria ├───────────────────┬──────────────────┤
│ │ pentru ţãrile │ pentru ţãri │
│ │membre ale Uniunii │ terţe │
│ │ Europene │ │
├────────────┬────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- tineret bovin mascul │ 230 │ 270 │
│ Bovine ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- boi │ 550 │ 550 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ Bubaline │- bivoli │ 430 │ 430 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ Ovine │- tineret ovin │ 12 │ 20 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ Caprine │- tineret caprin │ 15 │ 20 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ Porcine │- porci graşi │ 15 │ 15 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- cabaline │ 400 │ 400 │
│ Ecvidee ├────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │- asini │ 150 │ 150 │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ Fazani │ │ fãrã greutate │ fãrã greutate │
│ │ │ minimã │ minimã │
├────────────┼────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ Iepuri │ │ fãrã greutate │ fãrã greutate │
│ │ │ minimã │ minimã │
└────────────┴────────────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘
---------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.