Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 164 din 21 mai 2003  pentru aprobarea Procedurii de tarifare si a Listei cuprinzand tarifele de utilizare a spectrului, datorate anual catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 164 din 21 mai 2003 pentru aprobarea Procedurii de tarifare si a Listei cuprinzand tarifele de utilizare a spectrului, datorate anual catre Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei

EMITENT: MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 384 din 4 iunie 2003
În temeiul dispoziţiilor <>art. 19 alin. (1) şi (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 591/2002 ,
în temeiul dispoziţiilor <>art. 62 alin. (1) şi (4) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 , modificatã prin <>Legea nr. 591/2002 ,
având în vedere prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.337/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei,
având în vedere prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.594/2002 privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei,

ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei emite prezentul ordin.

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezentul ordin are ca obiect aprobarea Procedurii de tarifare şi a Listei cuprinzând tarifele de utilizare a spectrului, datorate anual cãtre Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei, în temeiul licenţelor eliberate în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
(2) Prevederile prezentului ordin nu se aplica pentru benzile de frecventa alocate prin Tabelul naţional de atribuire a benzilor de frecventa pentru utilizare guvernamentalã.
(3) În conformitate cu <>art. 62 alin. (5) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 , modificatã prin <>Legea nr. 591/2002 pentru aprobarea <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, prevederile prezentului ordin nu se aplica serviciilor publice de radiodifuziune şi televiziune.
ART. 2
În sensul prezentului ordin, urmãtorii termeni se definesc astfel:
a) O.U.G. nr. 79/2002 - <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 ;
b) <>Legea nr. 504/2002 - <>Legea audiovizualului nr. 504/2002 , modificatã prin <>Legea nr. 591/2002 pentru aprobarea <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor;
c) MCTI - Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei;
d) IGCTI - Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei;
e) licenţe - licentele pentru utilizarea frecventelor radioelectrice, eliberate în conformitate cu prevederile art. 13 din O.U.G. nr. 79/2002, licentele de emisie eliberate în conformitate cu prevederile <>art. 59 din Legea nr. 504/2002 şi licentele la care fac referire prevederile art. 62 alin. (1) din O.U.G. nr. 79/2002;
f) tarife - tarifele de utilizare a spectrului, care sunt datorate anual de titularii de licenţe sau de proprietarii reţelelor de radiocomunicatii şi care sunt încasate anual sau trimestrial, dupã caz, de IGCTI, în temeiul licenţelor eliberate în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare;
g) decizie - actul administrativ emis de directorul general al IGCTI sau de directorii direcţiilor teritoriale ale IGCTI, prin care se individualizeazã cuantumul tarifelor datorate de titularii de licenţe, în temeiul art. 19 alin. (1) din O.U.G. nr. 79/2002 şi al <>art. 62 alin. (1) şi (4) din Legea nr. 504/2002 , sau de proprietarul reţelei de emisie, în temeiul <>art. 62 alin. (2) din Legea nr. 504/2002 , dupã caz, şi care constituie titlu de creanta în sensul <>Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare;
h) documente de asignare - licentele şi anexele acestora;
i) înãlţime efectivã - diferenţa calculatã pe un azimut dat între înãlţimea centrului de radiaţie al antenei emitatorului (din amplasamentul fix dat) deasupra nivelului marii şi media inaltimii terenului deasupra nivelului marii, calculatã pe o distanta fata de amplasamentul antenei, cuprinsã între:
● 3-15 km în cazul radiodifuziunii;
● 1-15 km pentru celelalte servicii;
j) înãlţime efectivã maxima - valoarea maxima care rezulta din valorile inaltimilor efective, calculate pe toate azimuturile luate din 10 în 10 grade în jurul antenei;
k) putere aparent radiatã - produsul dintre puterea de emisie şi câştigul antenei pe diferite azimuturi, produs din care se scad pierderile pe traseul dintre borna de ieşire a emitatorului şi borna de intrare în antena;
l) putere aparent radiatã maxima - valoarea puterii aparent radiate, calculatã pentru câştigul maxim al antenei;
m) putere de emisie - puterea la borna de ieşire a emitatorului.
ART. 3
(1) Lista tarifelor prevãzute la art. 1 este cuprinsã în anexa nr. 1 la prezentul ordin.
(2) Tarifele sunt stabilite în euro şi se plãtesc în lei la cursul de referinta al Bãncii Naţionale a României din data emiterii deciziei.
(3) Tarifele cuprinse în anexa nr. 1 sunt anuale şi nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
(4) În cazul licenţelor acordate în urma unei proceduri de selecţie competitivã sau comparativa, tarifele de utilizare a spectrului prevãzute în anexa nr. 1 constituie tarife minimale.
ART. 4
Obligaţia de plata a tarifelor incumba titularilor de licenţe, cu excepţia cazului în care, în conformitate cu prevederile <>art. 62 alin. (2) din Legea nr. 504/2002 , titularul licenţei de emisie utilizeazã reţele de emisie închiriate, când plata tarifului cade în sarcina proprietarului reţelei.

CAP. 2
Modalitatea de plata

ART. 5
În vederea încasãrii tarifelor prevãzute la art. 1, MCTI va comunica IGCTI câte o copie a licenţelor prevãzute la art. 2 lit. e), în termen de cel mult 3 zile calendaristice de la data emiterii acestora.
ART. 6
(1) Tarifele se încaseazã anual, cu excepţia tarifelor prevãzute la cap. I pct. 3, 4 şi 5.2, cap. II pct. 1, 3.1, 3.2, 3.3, 3.4 şi 3.8, cap. IV, cap. V, cap. VI pct. 1, cap. VIII şi cap. IX din anexa nr. 1 la prezentul ordin, care se încaseazã trimestrial.
(2) Cuantumul tarifelor care se încaseazã trimestrial este egal cu valoarea tarifului prevãzut în anexa nr. 1, multiplicat cu 1/4.
(3) Plata tarifelor se face în baza deciziilor emise, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin, de directorul general al IGCTI sau de directorii direcţiilor teritoriale ale IGCTI, în baza delegarii date de directorul general.
(4) Deciziile prevãzute la alin. (3) vor fi întocmite în doua exemplare originale şi vor fi însoţite de una sau mai multe facturi fiscale, dupã caz.
ART. 7
(1) În cazul tarifelor care se încaseazã anual, deciziile se emit pana la data de 31 ianuarie a fiecãrui an.
(2) În cazul tarifelor care se încaseazã trimestrial, deciziile se emit pana la data de 30 a primei luni a fiecãrui trimestru.
(3) Pentru anul obţinerii licenţei deciziile vor fi emise în termen de 10 zile calendaristice de la data obţinerii copiilor prevãzute la art. 5, cu excepţia acelor decizii pentru tarifele care se încaseazã trimestrial, care se emit pana la sfârşitul trimestrului în care a fost emisã licenta.
(4) În cazul tarifelor prevãzute la cap. X din anexa nr. 1, deciziile vor fi emise în termen de 3 zile calendaristice de la data obţinerii copiilor prevãzute la art. 5.
(5) Deciziile vor fi transmise titularilor licenţei sau proprietarilor reţelei, dupã caz, în termen de 5 zile calendaristice de la emitere, fie prin posta, cu scrisoare recomandatã cu confirmare de primire, fie prin alte mijloace ce asigura transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia.
(6) IGCTI nu poate fi ţinut rãspunzãtor de neprimirea deciziilor, din motive independente de vointa sa, de cãtre titularii de licenţe sau proprietarii reţelelor de emisie.
ART. 8
(1) În cazul tarifelor prevãzute la art. 7 alin. (1), titularii licenţelor sau proprietarii reţelelor de emisie, dupã caz, sunt obligaţi sa plãteascã tarifele pana la data de 20 a lunii februarie a fiecãrui an.
(2) În cazul tarifelor prevãzute la art. 7 alin. (2), titularii licenţelor sau proprietarii reţelelor de emisie, dupã caz, sunt obligaţi sa plãteascã tarifele pana la data de 20 a lunii imediat urmãtoare lunii în care s-a emis decizia.
(3) În situaţiile prevãzute la art. 7 alin. (3), titularii licenţelor sau proprietarii reţelelor de emisie, dupã caz, sunt obligaţi sa plãteascã tarifele pana la data de 20 a lunii imediat urmãtoare lunii în care s-a emis decizia, în cazul tarifelor care se încaseazã anual, respectiv pana la data de 20 a primei luni a trimestrului imediat urmãtor celui în care s-a emis decizia, în cazul tarifelor care se încaseazã trimestrial.
(4) În cazul tarifelor prevãzute la art. 7 alin. (4), titularii licenţelor sunt obligaţi sa plãteascã tarifele în termen de 60 de zile calendaristice de la data emiterii licenţelor.
(5) În situaţia în care titularii licenţelor sau proprietarii reţelelor de emisie, dupã caz, nu au primit deciziile într-un termen de 10 de zile calendaristice de la data limita a emiterii acestora în conformitate cu prevederile art. 7 alin. (1)-(3), aceştia au obligaţia sa solicite de îndatã IGCTI comunicarea deciziei.
ART. 9
(1) Prin excepţie de la prevederile art. 8, pentru primul an de emisie titularii licenţelor eliberate conform <>art. 59 alin. (1) din Legea nr. 504/2002 au obligaţia sa plãteascã tariful de utilizare a spectrului în termen de 15 zile calendaristice de la obţinerea licenţei.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1) deciziile vor fi emise în termen de 3 zile calendaristice de la data comunicãrii copiilor prevãzute la art. 5.
(3) Prevederile art. 6 alin. (3) şi (4), art. 7 alin. (5) şi (6) şi ale art. 8 alin. (5) se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 10
(1) Pentru anul, respectiv trimestrul obţinerii licenţei, valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului prevãzut în anexa nr. 1, multiplicata cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pana la sfârşitul anului, respectiv pana la sfârşitul trimestrului, luna obţinerii licenţei fiind inclusã în acest numãr.
(2) Pentru anul, respectiv trimestrul expirãrii termenului de valabilitate a licenţei, valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului prevãzut în anexa nr. 1, multiplicata cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse de la începutul anului, respectiv trimestrului, şi pana la data expirãrii licenţei, luna expirãrii fiind inclusã în acest numãr.
ART. 11
(1) Modificarea parametrilor cuprinşi în licenţe sau în anexele la acestea, în baza cãrora au fost calculate tarifele de utilizare a spectrului, conduce la retarifare conform noilor condiţii prevãzute în licenţe sau în anexele la acestea modificate, începând cu luna imediat urmãtoare emiterii documentelor referitoare la modificãrile respective, în cazul tarifelor care se încaseazã anual, şi începând cu prima luna a trimestrului imediat urmãtor, în cazul tarifelor care se încaseazã trimestrial.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), pentru tarifele care se încaseazã anual, valoarea tarifului datorat este egala cu valoarea tarifului prevãzut în lista din anexa nr. 1, multiplicata cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pana la sfârşitul anului, luna efectuãrii modificãrilor nefiind inclusã în acest numãr.
(3) Prevederile art. 6 alin. (3) şi (4), art. 7 alin. (5) şi (6) şi ale art. 8 alin. (5) se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 12
(1) Tarifele se reduc cu 75% pentru reţelele de radiocomunicatii folosite exclusiv pentru legãturile destinate operaţiunilor de salvare de vieţi omeneşti (staţii de salvare, salvamont, salvamar etc.) şi pentru frecventele din serviciul mobil maritim şi mobil aeronautic, utilizate în exclusivitate pentru salvari de vieţi omeneşti.
(2) Tarifele se reduc cu 50% pentru staţiile din serviciul de amator ale titularilor care au calitatea de veteran de rãzboi, student sau elev la cursuri de zi, ale persoanelor care poseda certificat legal de persoana cu handicap sau ale altor categorii de persoane care pot beneficia de astfel de reduceri, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
(3) Pentru a putea beneficia de reducere, documentele care atesta acest drept trebuie depuse la IGCTI cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de emiterea deciziei, în cazul tarifelor care se încaseazã anual, şi cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de emiterea deciziei pentru primul trimestru, în cazul tarifelor care se încaseazã trimestrial.
(4) Documentele prevãzute la alin. (3) sunt valabile pentru o perioada de un an, cu excepţia cazului în care în perioada de valabilitate a respectivelor documente au dispãrut motivele care justifica acordarea reducerii.
ART. 13
(1) În cazul în care termenul de plata a tarifului expira într-o zi nelucrãtoare, plata se considera în termen dacã este efectuatã în ziua lucrãtoare imediat urmãtoare.
(2) În cazul plãţilor în numerar obligaţia de plata a tarifului se considera executatã la data înscrisã în documentul de plata eliberat de personalul abilitat al IGCTI.
(3) În cazul plãţii efectuate prin decontare bancarã sau prin mandat poştal, obligaţia de plata a tarifului se considera executatã la data creditarii contului IGCTI.
ART. 14
(1) Pentru neplata la termen a tarifelor se aplica dobânzi şi penalitãţi de întârziere calculate în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 .
(2) Dacã în termen de 90 de zile calendaristice de la data scadentei titularul licenţei de utilizare a frecventelor radioelectrice nu achitã tarifele, dobânzile şi penalitãţile de întârziere datorate, IGCTI va notifica MCTI în vederea suspendãrii sau retragerii licenţei, în conformitate cu dispoziţiile art. 57 alin. (2) din O.U.G. nr. 79/2002.
(3) Dacã în termen de 45 de zile calendaristice de la data scadentei titularul licenţei de emisie nu depune la IGCTI dovada achitãrii tarifelor, IGCTI va notifica MCTI în vederea retragerii licenţei de emisie, în conformitate cu dispoziţiile <>art. 65 lit. e) din Legea nr. 504/2002 .
ART. 15
(1) În cazul în care titularul licenţei solicita retragerea acesteia înainte de data expirãrii perioadei de valabilitate, în cazul tarifelor care se încaseazã anual, tarifele plãtite, aferente perioadei cuprinse între luna urmãtoare retragerii licenţei şi sfârşitul anului, vor fi returnate, iar tarifele neîncasate sunt datorate pentru perioada cuprinsã între începutul anului şi luna retragerii.
(2) Pentru anul retragerii licenţei, valoarea tarifului ce urmeazã a fi returnat este egala cu valoarea tarifului prevãzut în anexa nr. 1, multiplicata cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pana la sfârşitul anului, luna retragerii nefiind inclusã în acest numãr.
(3) Valoarea tarifului datorat în cazul prevãzut la alin. (1) este egala cu valoarea tarifului prevãzut în anexa nr. 1, multiplicata cu 1/12 şi cu numãrul lunilor scurse de la începutul anului şi pana la data retragerii licenţei, luna retragerii fiind inclusã în acest numãr.
(4) În situaţia prevãzutã la alin. (1), în cazul tarifelor care se încaseazã trimestrial, tarifele încasate nu se returneazã, iar tarifele neîncasate sunt datorate pentru tot trimestrul în care s-a solicitat retragerea.
(5) În situaţia în care licenta este restrasa din vina titularului, tarifele plãtite nu se returneazã, iar tarifele neîncasate sunt datorate pentru perioada rãmasã pana la sfârşitul anului, respectiv trimestrului.
ART. 16
(1) La cererea temeinic justificatã a debitorilor, persoane juridice sau fizice, IGCTI va putea acorda, în condiţiile legii, cu avizul prealabil al MCTI şi fãrã a afecta în vreun fel mediul concurential din domeniul comunicaţiilor electronice, pentru obligaţiile restante la plata a tarifelor pe care le încaseazã, eşalonãri sau amânãri la plata tarifelor, dobânzilor şi/sau a penalitatilor de orice fel şi/sau reduceri ori scutiri la plata dobânzilor şi/sau penalitatilor de orice fel.
(2) Eşalonarea la plata a tarifelor, dobânzilor şi/sau penalitatilor de orice fel va putea fi acordatã pe o perioada de cel mult 5 ani, cu termen de graţie de pana la 6 luni cuprins în perioada de eşalonare.
(3) Amânarea la plata a tarifelor, dobânzilor şi/sau penalitatilor de orice fel va putea fi acordatã pana cel mult la data de 29 decembrie a anului fiscal în curs.
(4) Înlesnirile la plata tarifelor, dobânzilor şi/sau penalitatilor de orice fel vor fi acordate în funcţie de vechimea şi cuantumul debitului, gradul de solvabilitate şi comportamentul fiscal ale debitorului. Debitorul va transmite IGCTI toate documentele solicitate în vederea analizarii posibilitatii acordãrii inlesnirii la plata.
(5) Graficul şi condiţiile în care se acorda înlesnirile se stabilesc printr-o convenţie încheiatã între IGCTI şi debitor. În caz de nerespectare a termenelor de plata şi a condiţiilor în care s-au aprobat înlesnirile la plata, prin decizie a directorului general, cu avizul prealabil al MCTI, IGCTI va putea denunta unilateral convenţia şi va putea dispune, dupã caz, începerea sau continuarea executãrii silite pentru intreaga suma neplatita, inclusiv dobânzile şi penalitãţile de întârziere calculate de la data la care termenele şi/sau condiţiile nu au fost respectate.
(6) Pentru acordarea înlesnirilor la plata, IGCTI va solicita debitorilor constituirea de garanţii.
(7) Pentru tarifele datorate şi neachitate dupã data de 1 ianuarie 2003 garanţia este de 100% din totalul creanţei pentru care s-a acordat înlesnirea şi poate fi sub forma de scrisoare de garanţie bancarã, gaj ori ipoteca, precum şi orice alta forma de garanţie prevãzutã de lege.

CAP. 3
Individualizarea tarifelor

ART. 17
(1) Tarifele prevãzute la cap. I pct. 1 din anexa nr. 1 se încaseazã pentru fiecare canal duplex de 25 kHz pentru reţeaua NMT 450 sau de 200 kHz pentru reţelele GSM 900 şi GSM 1800 (DCS 1800).
(2) Pentru individualizarea tarifului prevãzut la cap. I pct. 1.2.1, 1.3.1 şi 1.4.1 din anexa nr. 1, se va avea în vedere ca, în cazul în care un canal este alocat la nivel naţional prin transformarea unui canal alocat iniţial la nivel local, titularul de licenta datoreazã un tarif suplimentar egal cu diferenţa dintre valoarea tarifului datorat pentru un canal naţional şi valoarea tarifului datorat pentru canalul local transformat în canal naţional, multiplicata cu 1/12 şi cu numãrul lunilor rãmase pana la sfârşitul anului respectiv, luna transformarii alocãrii fiind inclusã.
(3) Tarifele prevãzute la cap. I pct. 1.4 din anexa nr. 1 se datoreazã pentru fiecare canal radioelectric CDMA 450 de 1,23 MHz.
(4) Tarifele prevãzute la cap. I pct. 2 din anexa nr. 1 se încaseazã pentru fiecare canal duplex de 25 kHz alocat.
(5) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. I pct. 3 din anexa nr. 1 se vor respecta urmãtoarele criterii:
a) tariful se multiplica cu numãrul frecventelor asignate prin documentul de asignare, în cazul reţelelor/statiilor care au asignate mai mult de o frecventa;
b) la pct. 3.1 tariful se aplica fiecãrei staţii de baza, corespunzãtor inaltimii efective maxime (Hef) şi puterii aparent radiate maxime (PAR);
c) tariful se multiplica cu 5 pentru reţele funcţionând în benzile de frecvente VHF şi UHF care nu respecta prevederile Tabelului naţional de atribuire a benzilor de frecventa referitoare la ecartul între canalele adiacente, cu excepţia titularilor de licenţe prevãzuţi la art. 12 alin. (1) şi a reţelelor prevãzute la lit. d);
d) tariful se reduce cu 50 % pentru reţelele funcţionând în banda de frecvente 30-87 MHz.
(6) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. I pct. 4 din anexa nr. 1 se vor respecta urmãtoarele criterii:
a) tariful se multiplica cu numãrul canalelor duplex sau semiduplex asignate prin documentul de asignare, în cazul reţelelor/statiilor care au asignate mai mult de un canal;
b) tariful se aplica fiecãrei staţii de baza, corespunzãtor inaltimii efective maxime (Hef) şi puterii aparent radiate maxime (PAR);
c) tariful se multiplica cu 5 pentru reţele funcţionând în benzile de frecventa VHF şi UHF care nu respecta prevederile Tabelului naţional de atribuire a benzilor de frecventa referitoare la ecartul între canalele adiacente, cu excepţia titularilor de licenţe prevãzuţi la art. 12 alin. (1) şi a reţelelor prevãzute la lit. d);
d) tariful se reduce cu 50 % pentru reţelele funcţionând în banda de frecvente 30-87 MHz.
(7) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. I pct. 5.2 din anexa nr. 1 tariful se aplica fiecãrei staţii de baza, corespunzãtor inaltimii efective maxime (Hef) şi puterii aparent radiate maxime (PAR).
ART. 18
(1) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. II pct. 1 din anexa nr. 1 se vor respecta urmãtoarele criterii:
a) tariful se aplica fiecãrei staţii de radioreleu a legãturii bilaterale/unilaterale (inclusiv repetoarelor pasive), pentru fiecare frecventa de emisie, ţinându-se cont de largimea de banda asignata;
b) tarifele prevãzute la pct. 1.1 şi 1.2 se aplica şi pentru legãturi punct la punct între staţii fixe ale reţelelor menţionate la pct. 3, 4 şi 5 ale cap. I din anexa nr. 1;
c) tariful prevãzut la pct. 1.2 se multiplica cu 3, în cazul statiilor de radioreleu cu largime de banda asignata mai mare de 25 kHz, care au frecvente de emisie aflate în una dintre subbenzile: 380-400 MHz, 410-430 MHz şi 440-450 MHz.
(2) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. II pct. 2 din anexa nr. 1 tariful se aplica fiecãrei staţii de baza (inclusiv repetoarelor) corespunzãtor puterii aparent radiate maxime (PAR).
(3) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. II pct. 3.1 din anexa nr. 1 se vor respecta urmãtoarele criterii:
a) tariful se aplica fiecãrei staţii de baza, corespunzãtor inaltimii efective maxime (Hef) şi puterii aparent radiate maxime (PAR);
b) tariful se multiplica cu numãrul canalelor duplex asignate;
c) tariful, multiplicat cu 5, se aplica şi pentru reţelele tip URTES şi SIRAM care nu funcţioneazã în benzile stabilite prin Tabelul naţional de atribuire a benzilor de frecventa pentru radiotelefonia ruralã cu acces multiplu.
(4) Pentru largimi de banda mai mari de 1 MHz, tarifele prevãzute la cap. II pct. 3.3. se multiplica cu numãrul rezultat din divizarea largimii de banda asignata cu 1 MHz.
(5) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. II pct. 3.5 din anexa nr. 1 se vor respecta urmãtoarele criterii:
a) tarifele se multiplica cu 9 pentru o largime de banda de 1 GHz alocata iniţial prin licenta;
b) în situaţia alocãrii de spectru suplimentar sau a reducerii alocãrii fata de spectrul alocat iniţial prin licenta, tarifele se multiplica cu numãrul rezultat din divizarea largimii totale de banda alocate cu 112 MHz.
(6) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. II pct. 3.8.1 din anexa nr. 1 se vor respecta urmãtoarele criterii:
a) tariful se aplica fiecãrei staţii din reţea;
b) pentru staţii din reţea conectate punct la punct, care fac şi transmisii punct-multipunct, se aplica numai tariful specificat la cap. II pct. 3.8.2 din anexa nr. 1.
(7) Tariful prevãzut la cap. II pct. 3.8.2 din anexa nr. 1 nu se aplica statiilor de abonat.
ART. 19
(1) Tarifele prevãzute la cap. III pct. 1 şi 2 din anexa nr. 1 se aplica pentru fiecare frecventa asignata corespunzãtor puterii de emisie (Pem) înscrise în licenta audiovizuala/licenta de emisie.
(2) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. III pct. 3 din anexa nr. 1 se vor respecta urmãtoarele criterii:
a) tariful se aplica pentru fiecare frecventa asignata corespunzãtor puterii aparent radiate maxime (PAR) şi inaltimii efective maxime (Hef) înscrise în licenta audiovizuala/licenta de emisie;
b) tarifele pentru staţiile care au timpul de antena partajat se datoreazã de fiecare titular de licenta de emisie sau, dupã caz, de proprietarul reţelei de emisie, indiferent de timpul de antena acordat prin licenta audiovizuala;
c) tariful se multiplica cu 2 pentru emitatoare care au emisiuni stereofonice.
(3) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. III pct. 4 din anexa nr. 1 se vor respecta urmãtoarele criterii:
a) tariful se aplica pentru fiecare frecventa asignata corespunzãtor puterii aparent radiate maxime (PAR) şi inaltimii efective maxime (Hef) înscrise în licenta audiovizuala/licenta de emisie;
b) tarifele pentru staţiile care au timpul de antena partajat se datoreazã de fiecare titular de licenta de emisie sau, dupã caz, de proprietarul reţelei de emisie, indiferent de timpul de antena acordat prin licenta audiovizuala.
ART. 20
(1) Tarifele prevãzute la cap. IV pct. 1 şi 2 din anexa nr. 1 se aplica şi pentru navele din apele interioare.
(2) Tarifele prevãzute la cap. IV pct. 3 şi cap. V pct. 3 din anexa nr. 1 se multiplica cu numãrul frecventelor asignate prin documentul de asignare a frecvenţei, în cazul statiilor care au asignate mai mult de o frecventa.
(3) Tariful prevãzut la cap. VI pct. 1.3 din anexa nr. 1 se aplica şi pentru terminale mobile instalate pe nave, suplimentar fata de cerinţele GMDSS, precum şi pentru terminale mobile amplasate în aeronave.
(4) Titularii statiilor transportabile folosite pentru transmisii ocazionale, prevãzute la cap. VI pct. 1.6 din anexa nr. 1, au obligaţia de a notifica IGCTI, în prealabil utilizãrii statiei, locul, data şi perioada în care va avea loc transmisia.
(5) Tarifele prevãzute la cap. VI pct. 2 din anexa nr. 1 se aplica pentru fiecare titular de licenta de utilizare a frecventelor pentru sisteme G-MPCS / S-PCS, inclusiv în cazul în care, la momentul facturarii, sunt în vigoare mai multe licenţe pentru acelaşi sistem G-MPCS / S-PCS.
(6) Tariful prevãzut la cap. VII pct. 4 din anexa nr. 1 se aplica proporţional cu perioada pe care este acordat indicativul special pentru statia de radioclub respectiva.
(7) Tarifele prevãzute la cap. VIII şi IX din anexa nr. 1 se aplica fiecãrei staţii, pentru fiecare frecventa (banda de frecventa) de emisie asignata.
ART. 21
(1) Tarifele prevãzute la cap. X din anexa nr. 1 sunt aplicabile numai pentru persoanele fizice/juridice strãine şi pentru fiecare transmisie ocazionala.
(2) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. X pct. 1 din anexa nr. 1 se va avea în vedere ca, în cazul în care transmisiile se efectueazã în intervalul de pana la 6 zile calendaristice consecutive, la tariful primei zile sa se adauge un tarif egal cu 700 euro pentru fiecare zi în plus solicitatã.
(3) Pentru individualizarea cuantumului tarifelor prevãzute la cap. X pct. 2 din anexa nr. 1 se va avea în vedere ca, în cazul în care transmisiile se efectueazã în intervalul de pana la 3 sãptãmâni consecutive, la tariful primei sãptãmâni sa se adauge un tarif egal cu 2.600 euro pentru fiecare saptamana în plus solicitatã.

CAP. 4
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 22
(1) În cazul creanţelor devenite exigibile şi pentru care s-au emis facturi înainte de intrarea în vigoare a prezentului ordin, decizia directorului general sau decizia directorului direcţiei teritoriale, dupã caz, va fi emisã în termen de 60 de zile calendaristice de la publicarea prezentului ordin.
(2) Deciziile prevãzute la alin. (1) constata cuantumul tarifelor datorate cãtre IGCTI şi constituie titlu de creanta în accepţiunea <>Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 .
(3) Începând cu data scadentei prevãzute în cuprinsul facturii, debitorul datoreazã cãtre IGCTI dobânzi şi penalitãţi de întârziere, în condiţiile legii.
ART. 23
(1) În cazul actelor administrative la care se referã art. 62 alin. (1) din O.U.G. nr. 79/2002, pentru perioadele de tarifare aferente anului 2002, titularii acestora datoreazã tarifele percepute de IGCTI pentru anul 2002.
(2) Plata tarifelor prevãzute la alin. (1) se va face pe baza deciziei directorului general al IGCTI sau a directorilor direcţiilor teritoriale ale IGCTI, dupã caz, decizie care va fi emisã în termen de 30 de zile calendaristice de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin.
(3) Prevederile art. 7 alin. (5) şi (6) şi ale art. 8 alin. (3) şi (5) se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 24
(1) Pentru licentele eliberate în temeiul <>Legii nr. 504/2002 şi al O.U.G. nr. 79/2002, anterior intrãrii în vigoare a prezentului ordin, deciziile directorului general al IGCTI sau ale directorilor direcţiilor teritoriale ale IGCTI, dupã caz, de încasare a tarifelor de utilizare a spectrului vor fi emise în termen de 30 de zile calendaristice de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin.
(2) Prevederile art. 7 alin. (5) şi (6) şi ale art. 8 alin. (3) şi (5) se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 25
(1) În cazul licenţelor şi autorizaţiilor la care se referã art. 62 alin. (1) din O.U.G. nr. 79/2002, revizuite, respectiv care vor fi revizuite în conformitate cu art. 62 alin. (3) din O.U.G. nr. 79/2002, pentru anul 2003, şi în cazul licenţelor de emisie la care fac referire prevederile art. 47 din <>Ordinul ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei nr. 365/2002 privind procedura de autorizare a difuzãrii sau transmisiei serviciilor de programe audiovizuale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 921 din 17 decembrie 2002, tarifele sunt datorate începând cu data de 1 ianuarie.
(2) Deciziile de încasare a tarifelor prevãzute la alin. (1) vor fi emise în termen de 6 luni de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin.
(3) Prevederile art. 7 alin. (5) şi (6) şi ale art. 8 alin. (3) şi (5) se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 26
(1) În cazul cesionarii licenţelor, acordul prealabil al MCTI este condiţionat de plata integrala cãtre IGCTI a tarifelor, dobânzilor şi penalitatilor neachitate pana la momentul solicitãrii acordului;
(2) În vederea obţinerii acordului prealabil prevãzut la alin. (1), titularul licenţei va depune la MCTI dovada plãţii integrale a tarifelor, dobânzilor şi penalitatilor datorate IGCTI.
ART. 27
Prezentul ordin intra în vigoare la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 28
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Comunicaţii şi Informatica nr. 398/1999 privind aprobarea Procedurii de tarifare şi a listei cuprinzând tarifele practicate de Regia Autonomã "Inspectoratul General al Comunicaţiilor" în exercitarea atribuţiilor ce îi revin conform legislaţiei în vigoare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 108 din 10 martie 2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

Ministrul comunicaţiilor
şi tehnologiei informatiei,
Dan Nica

Bucureşti, 21 mai 2003.
Nr. 164.

ANEXA 1

LISTA
cuprinzând tarifele de utilizare a spectrului,
datorate anual cãtre Inspectoratul General pentru Comunicaţii
şi Tehnologia Informatiei


CAP. 1
Serviciul mobil terestru

1. Reţele naţionale de telefonie mobila celulara
1.1. Tarife pentru reţea de telefonie mobila celulara
analogica NMT 450:
1.1.1. Tarif pentru un canal alocat la nivel naţional 2.000 euro/canal
1.1.2. Tarif pentru un canal alocat la nivelul
municipiului Bucureşti 220 euro/canal
1.1.3. Tarif pentru un canal alocat la nivelul unei
localitãţi, alta decât municipiul Bucureşti 22 euro/canal
1.2. Tarife pentru reţea de telefonie mobila celulara
digitala GSM 900:
1.2.1. Tarif pentru un canal alocat la nivel naţional 154.000 euro/canal
1.3. Tarife pentru reţea de telefonie mobila celulara
digitala GSM 1800 (DCS 1800):
1.3.1. Tarif pentru un canal alocat la nivel naţional 154.000 euro/canal
1.3.2. Tarif pentru un canal alocat la nivelul
municipiului Bucureşti 23.000 euro/canal
1.3.3. Tarif pentru un canal alocat la nivelul unei
localitãţi, alta decât municipiul Bucureşti 1.500 euro/canal
1.4. Tarife pentru reţeaua de telefonie mobila
celulara digitala CDMA 450:
1.4.1. Tarif pentru un canal alocat la nivel naţional 1% din cifra de
afaceri, dar nu
mai puţin de
300.000 euro/canal
2. Reţele naţionale de radiocomunicatii mobile
digitale trunked tip TETRA
2.1. Tarif pentru un canal alocat la nivel naţional 2.200 euro/canal
2.2. Tarif pentru un canal alocat la nivel 44 euro/canal
3. Reţele de radiocomunicatii mobile în mod de
utilizare simplex
3.1. Tarife pentru reţea de radiocomunicatii mobile
cu statie de baza:

- euro -
┌──────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬──────┬───────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
┌──────────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ Hef (m) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ≤ 10 │ ≤ 20 │≤ 40 │≤ 80 │≤ 160 │≤ 320 │≤ 640 │≤ 1.280│> 1.280│
│PAR (W) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┬──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 0 │ ≤ 2 │ 22 │ 33 │ 49 │ 73 │ 110 │ 165 │ 247 │ 371 │ 556 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 1 │ ≤ 4 │ 28 │ 42 │ 64 │ 95 │ 143 │ 214 │ 322 │ 482 │ 723 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 2 │ ≤ 8 │ 37 │ 55 │ 83 │ 124 │ 186 │ 279 │ 418 │ 627 │ 940 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 3 │ ≤ 16 │ 48 │ 72 │ 107 │ 161 │ 241 │ 362 │ 543 │ 815 │ 1.223 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 4 │ ≤ 32 │ 62 │ 93 │ 140 │ 209 │ 314 │ 471 │ 706 │ 1.060 │ 1.590 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 5 │ ≤ 64 │ 81 │ 121 │ 181 │ 272 │ 408 │ 612 │ 918 │ 1.378 │ 2.066 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 6 │ > 64 │ 105 │ 157 │ 236 │ 354 │ 531 │ 796 │1.194 │ 1.791 │ 2.686 │
└───┴──────────┴──────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┘

3.2. Tarife pentru reţea de radiocomunicatii mobile formatã din staţii
mobile şi portabile:
3.2.1. Tarif pentru un canal asignat la nivel local

- euro -
┌──────┬──────┬─────┬──────┬──────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
┌──────────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│PAR (W) │ ≤ 2 │ ≤ 4 │ ≤ 8 │ ≤ 16 │ ≤ 25 │
├──────────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┤
│Tarif (euro) │ 22 │ 28 │ 37 │ 48 │ 62 │
└──────────────┴──────┴──────┴─────┴──────┴──────┘

3.2.2. Tarif pentru un canal alocat la nivelul unui judeţ 62 euro/canal
4. Reţele de radiocomunicatii mobile în mod de utilizare semiduplex
sau duplex

- euro -
┌──────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬──────┬───────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
┌──────────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ Hef (m) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ≤ 10 │ ≤ 20 │≤ 40 │≤ 80 │≤ 160 │≤ 320 │≤ 640 │≤ 1.280│> 1.280│
│PAR (W) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┬──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 0 │ ≤ 2 │ 44 │ 66 │ 98 │ 146 │ 220 │ 330 │ 494 │ 742 │ 1.112 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 1 │ ≤ 4 │ 56 │ 84 │ 128 │ 190 │ 286 │ 428 │ 644 │ 964 │ 1.446 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 2 │ ≤ 8 │ 74 │ 110 │ 166 │ 248 │ 372 │ 558 │ 836 │ 1.254 │ 1.880 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 3 │ ≤ 16 │ 96 │ 144 │ 214 │ 322 │ 482 │ 724 │1.086 │ 1.630 │ 2.446 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 4 │ ≤ 32 │ 124 │ 186 │ 280 │ 418 │ 628 │ 942 │1.412 │ 2.120 │ 3.180 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 5 │ ≤ 64 │ 162 │ 242 │ 362 │ 544 │ 816 │1.224 │1.836 │ 2.756 │ 4.132 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 6 │ > 64 │ 210 │ 314 │ 472 │ 708 │1.062 │1.592 │2.388 │ 3.582 │ 5.372 │
└───┴──────────┴──────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┘

5. Reţele radiopaging
5.1. Tarif pentru o frecventa alocata la nivel naţional 1.500 euro/canal
5.2. Tarife pentru o frecventa asignata la nivel local sau zonal:

- euro -
┌──────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬──────┬───────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
┌──────────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ Hef (m) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ≤ 10 │ ≤ 20 │≤ 40 │≤ 80 │≤ 160 │≤ 320 │≤ 640 │≤ 1.280│> 1.280│
│PAR (W) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┬──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 0 │ ≤ 2 │ 22 │ 33 │ 49 │ 73 │ 110 │ 165 │ 247 │ 371 │ 556 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 1 │ ≤ 4 │ 28 │ 42 │ 64 │ 95 │ 143 │ 214 │ 322 │ 482 │ 723 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 2 │ ≤ 8 │ 37 │ 55 │ 83 │ 124 │ 186 │ 279 │ 418 │ 627 │ 940 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 3 │ ≤ 16 │ 48 │ 72 │ 107 │ 161 │ 241 │ 362 │ 543 │ 815 │ 1.223 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 4 │ ≤ 32 │ 62 │ 93 │ 140 │ 209 │ 314 │ 471 │ 706 │ 1.060 │ 1.590 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 5 │ ≤ 64 │ 81 │ 121 │ 181 │ 272 │ 408 │ 612 │ 918 │ 1.378 │ 2.066 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 6 │ > 64 │ 105 │ 157 │ 236 │ 354 │ 531 │ 796 │1.194 │ 1.791 │ 2.686 │
└───┴──────────┴──────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┘

CAP. 2
Serviciul fix terestru

1. Linii de radioreleu (legãturi punct la punct)
1.1. Tarif pentru staţii de radioreleu cu frecvente de 60 euro/
emisie sub 470 MHz şi cu largime de banda ≤ 12,5 kHz frecventa de
emisie
1.2. Tarif pentru staţii de radioreleu cu frecvente de 120 euro/
emisie sub 470 MHz şi cu largime de banda > 12,5 kHz frecventa de
emisie
1.3. Tarif pentru staţii de radioreleu cu frecvente de
emisie între 470 MHz şi 1 GHz 144 euro/
frecventa de
emisie
1.4. Tarife pentru staţii de radioreleu cu frecvente de
emisie peste 1 GHz:
- euro -
┌───┬────────────────────┬─────────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┐
│N │ Largime de banda│ │ │ │ │ │ │
│r. │ asignata │≤ 3,5 MHz│≤ 7 MHz│≤ 14 MHz│≤ 28 MHz│≤ 56 MHz│> 56 MHz│
│c │ │ │ │ │ │ │ │
│r │ │ │ │ │ │ │ │
│t. │Banda frecventa │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼─────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 1.│ 1 GHz < f < 3 GHz │ 96 │ 120 │ 168 │ 276 │ 468 │ 936 │
├───┼────────────────────┼─────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 2.│ 3 GHz < f < 12 GHz │ 72 │ 96 │ 120 │ 204 │ 348 │ 696 │
├───┼────────────────────┼─────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 3.│12 GHz < f < 17 GHz │ 48 │ 72 │ 108 │ 180 │ 312 │ 624 │
├───┼────────────────────┼─────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 4.│17 GHz < f < 30 GHz │ 36 │ 60 │ 84 │ 144 │ 240 │ 480 │
├───┼────────────────────┼─────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ 5.│ 30 GHz < f │ 24 │ 36 │ 60 │ 96 │ 156 │ 312 │
└───┴────────────────────┴─────────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┘

1.5. Tarif pentru frecvente de emisie asignate pentru 50 % din tariful
staţii de radioreleu transportabile, destinate calculat conform
transmisiilor ocazionale, temporare de pct. 1.3 sau 1.4,
radiodifuziune sonora şi/sau televiziune dupã caz
2. Reţele de transport al programelor audiovizuale punct
la punct sau punct-multipunct tip MMDS

- euro -
┌────┬──────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬──────┬───────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
┌─────────┼────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│PAR(W) │≤1W │ ≤ 2W │ ≤ 4W │≤ 8W │≤ 16W │≤ 32W │≤ 64W │≤ 128W│≤ 256W │> 256W │
├─────────┼────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ Tarif │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (euro) │ 28 │ 36 │ 48 │ 60 │ 80 │ 120 │ 160 │ 220 │ 260 │ 400 │
└─────────┴────┴──────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┘

3. Reţele locale de acces radio (WLL)
3.1. Tarife pentru reţea localã de acces radio în benzile de frecventa
146-174 MHz, 300-450 MHz:

- euro -
┌──────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬──────┬───────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
┌──────────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ Hef (m) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ≤ 10 │ ≤ 20 │≤ 40 │≤ 80 │≤ 160 │≤ 320 │≤ 640 │≤ 1.280│> 1.280│
│PAR (W) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┬──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 0 │ ≤ 2 │ 44 │ 66 │ 98 │ 146 │ 220 │ 330 │ 494 │ 742 │ 1.112 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 1 │ ≤ 4 │ 56 │ 84 │ 128 │ 190 │ 286 │ 428 │ 644 │ 964 │ 1.446 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 2 │ ≤ 8 │ 74 │ 110 │ 166 │ 248 │ 372 │ 558 │ 836 │ 1.254 │ 1.880 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 3 │ ≤ 16 │ 96 │ 144 │ 214 │ 322 │ 482 │ 724 │1.086 │ 1.630 │ 2.446 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 4 │ ≤ 32 │ 124 │ 186 │ 280 │ 418 │ 628 │ 942 │1.412 │ 2.120 │ 3.180 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 5 │ ≤ 64 │ 162 │ 242 │ 362 │ 544 │ 816 │1.224 │1.836 │ 2.756 │ 4.132 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 6 │ > 64 │ 210 │ 314 │ 472 │ 708 │1.062 │1.592 │2.388 │ 3.582 │ 5.372 │
└───┴──────────┴──────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┘

3.2. Tarife pentru reţea localã de acces radio DECT:
3.2.1. Tarif pentru reţea localã urbana de acces
radio DECT, la nivelul municipiului Bucureşti 11.000 euro/banda
DECT în partaj
3.2.2. Tarif pentru reţea localã urbana de acces
radio DECT, pentru alt oraş decât Bucureşti 4.400 euro/banda
DECT în partaj
3.2.3. Tarif pentru reţea localã ruralã de acces
radio DECT 440 euro/banda
DECT în partaj
3.3. Tarife pentru reţea localã de acces radio CDMA:
3.3.1. Tarif pentru reţea localã urbana de acces
radio CDMA, la nivelul municipiului Bucureşti 2.200 euro/banda
de maximum 1 MHz
3.3.2. Tarif pentru reţea localã urbana de acces
radio CDMA, pentru alt oraş decât Bucureşti 880 euro/banda
de maximum 1 MHz
3.3.3. Tarif pentru reţea localã ruralã de acces
radio CDMA 220 euro/banda
de maximum 1 MHz
3.4. Tarif pentru reţea DECT destinatã uzului propriu,
care funcţioneazã cu sau fãrã sistem PABX adiacent 100 euro/banda
în partaj
3.5. Tarife pentru reţea punct-multipunct tip LMDS
în banda 27,3-28,3 GHz:
3.5.1. Tarif pentru o banda de 112 MHz alocata în
municipiul Bucureşti 14.000 euro
3.5.2. Tarif pentru o banda de 112 MHz alocata în
municipiul resedinta de judeţ 7.360 euro
3.5.3. Tarif pentru o banda de 112 MHz alocata în
orice alta localitate 720 euro
3.6. Tarife pentru reţea punct-multipunct în banda
3.410-3.600 MHz:
3.6.1. Tarif pentru un canal duplex de 7 MHz alocat
la nivel naţional 70.400 euro/canal
3.6.2. Tarif pentru un canal duplex de 1,75 MHz alocat
la nivel naţional 17.600 euro/canal
3.6.3. Tarif pentru un canal duplex de 1,75 MHz alocat
la nivelul municipiului Bucureşti 2.600 euro/canal
3.6.4. Tarif pentru un canal duplex de 1,75 MHz alocat
la nivelul unei localitãţi, alta decât
municipiul Bucureşti 220 euro/canal
3.7. Tarife pentru reţea punct-multipunct în
banda 24,5-26,5 GHz:
3.7.1. Tarif pentru un canal duplex de 112 MHz alocat
la nivel naţional 105.600 euro/canal
3.7.2. Tarif pentru un canal duplex de 14 MHz alocat
la nivel naţional 13.200 euro/canal
3.7.3. Tarif pentru un canal duplex de 14 MHz alocat
la nivelul municipiului Bucureşti 3.500 euro/canal
3.7.4. Tarif pentru un canal duplex de 14 MHz alocat
la nivelul unei localitãţi, alta decât
municipiul Bucureşti 180 euro/canal
3.8. Tarif pentru reţele punct la punct şi/sau
punct-multipunct care utilizeazã tehnici de modulatie
cu spectru distribuit (spread spectrum):
3.8.1. Tarif pentru reţea punct la punct 30 euro/statie
3.8.2. Tarif pentru reţea punct-multipunct 120 euro/statie.

CAP. 3
Serviciul de radiodifuziune sonora şi televiziune

1. Tarife pentru staţii de radiodifuziune sonora în banda de
frecvente f ≤ 3 MHz

- euro -
┌──────┬──────┬──────┬──────┬───────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
┌──────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│Pem (KW) │ ≤ 100│ ≤ 200│ ≤ 400│ ≤ 600│≤ 1.200│> 1.200│
├──────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│Tarif (euro) │ 25 │ 32 │ 42 │ 54 │ 71 │ 92 │
└──────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┘

2. Tarife pentru staţii de radiodifuziune sonora în banda de
frecvente 3 MHz < f ≤ 30 MHz

- euro -
┌──────┬──────┬──────┬──────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
┌──────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│Pem (KW) │ ≤ 5 │ ≤ 10 │ ≤ 20 │ ≤ 40 │ > 40 │
├──────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│Tarif (euro) │ 25 │ 32 │ 42 │ 54 │ 71 │
└──────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┘

3. Tarife pentru staţii de radiodifuziune sonora în benzile de
frecvente 67 'f7 73 MHz şi 87 'f7 108 MHz

- euro -
┌──────┬──────┬──────┬──────┬───────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
┌──────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ Hef (m)│ │ │ │ │ │ │
│ │ ≤ 35 │ ≤ 70 │ ≤ 140│ ≤ 280│ ≤ 560 │ > 560 │
│PAR (W) │ │ │ │ │ │ │
├───┬──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 0 │ ≤ 100 │ 28 │ 42 │ 64 │ 96 │ 144 │ 215 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 1 │ ≤ 200 │ 43 │ 64 │ 96 │ 144 │ 215 │ 323 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 2 │ ≤ 500 │ 71 │ 106 │ 160 │ 239 │ 359 │ 538 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 3 │ ≤ 1.000 │ 92 │ 138 │ 207 │ 311 │ 467 │ 700 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 4 │ ≤ 2.000 │ 120 │ 180 │ 270 │ 404 │ 607 │ 910 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 5 │ ≤ 4.000 │ 156 │ 234 │ 350 │ 526 │ 788 │1.183 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 6 │ > 4.000 │ 202 │ 304 │ 455 │ 683 │1.025 │1.537 │
└───┴──────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┘

4. Tarife pentru staţii de televiziune (imagine şi sunet insotitor)

- euro -
┌──────┬──────┬──────┬──────┬───────┬───────┐
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
┌──────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ Hef (m)│ │ │ │ │ │ │
│ │ ≤ 35 │ ≤ 70 │ ≤ 140│ ≤ 280│ ≤ 560 │ > 560 │
│PAR (W) │ │ │ │ │ │ │
├───┬──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 0 │ ≤ 100 │ 56 │ 84 │ 128 │ 192 │ 288 │ 430 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 1 │ ≤ 200 │ 86 │ 128 │ 192 │ 288 │ 430 │ 646 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 2 │ ≤ 500 │ 142 │ 212 │ 320 │ 478 │ 718 │ 1.076 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 3 │ ≤ 1.000 │ 184 │ 276 │ 414 │ 622 │ 934 │ 1.400 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 4 │ ≤ 2.000 │ 240 │ 360 │ 540 │ 808 │ 1.214 │ 1.820 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 5 │ ≤ 4.000 │ 312 │ 468 │ 700 │1.052 │ 1.576 │ 2.366 │
├───┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┤
│ 6 │ > 4.000 │ 404 │ 608 │ 910 │1.366 │ 2.050 │ 3.074 │
└───┴──────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┘

CAP. 4
Serviciul mobil maritim

1. Tarif pentru staţii de nava echipate conform GMDSS 144 euro/statie
2. Tarif pentru staţii de nava neechipate conform GMDSS 36 euro/statie
3. Tarif pentru staţii de comunicaţii sol-nava 48 euro/frecventa
emisie
4. Tarif pentru staţii portabile în VHF 24 euro/statie

CAP. 5
Serviciul mobil aeronautic

1. Tarif pentru staţii de aeronava (R - pe rute
aeriene civile naţionale şi internaţionale) 144 euro/statie
2. Tarif pentru staţii de aeronava (OR - în afarã
rutelor aeriene civile naţionale şi internaţionale) 36 euro/statie
3. Tarif pentru staţii de comunicaţii sol-aer 96 euro/frecventa
emisie
4. Tarif pentru staţii portabile în VHF 24 euro/statie

CAP. 6
Serviciul fix şi mobil prin satelit (exclusiv segmentul spatial)

1. Tarife pentru staţii terestre de comunicaţii
prin satelit:
1.1. Tarif pentru terminale individuale fixe în
serviciul fix prin satelit 108 euro/statie
1.2. Tarif pentru terminale individuale fixe
în serviciul mobil prin satelit 72 euro/statie
1.3. Tarif pentru terminale individuale mobile
în serviciul mobil prin satelit 84 euro/statie
1.4. Tarif pentru staţii fixe coordonatoare de reţea
în serviciul fix prin satelit (comunicaţii de voce
şi/sau date, transport de programe audiovizuale
cãtre satelit etc.) 1.200 euro/statie
1.5. Tarif pentru staţii fixe coordonatoare de reţea
în serviciul mobil prin satelit (comunicaţii
de voce şi/sau date etc.) 1.800 euro/statie
1.6. Tarif pentru staţii transportabile pentru
transmisii temporare, ocazionale de radiodifuziune
sonora şi/sau televiziune 600 euro/statie
2. Tarife pentru sisteme globale de comunicaţii mobile
personale prin satelit (G-MPCS/S-PCS):
2.1. Tarif pentru sistem G-MPCS/S-PCS care utilizeazã,
pentru sensul ascendent al legãturilor de acces
(abonat spre satelit), benzi de frecventa 440 euro/sistem
sub 1 GHz G-MPCS/S-PCS
2.2. Tarif pentru sistem G-MPCS/S-PCS care utilizeazã,
pentru sensul ascendent al legãturilor de acces
(abonat spre satelit), benzi de frecventa 1.760 euro/sistem
între 1 GHz şi 1,9 GHz G-MPCS/S-PCS
2.3. Tarif pentru sistem G-MPCS/S-PCS care utilizeazã,
pentru sensul ascendent al legãturilor de acces
(abonat spre satelit), benzi de frecventa 4.400 euro/sistem
peste 1,9 GHz G-MPCS/S-PCS

CAP. 7
Serviciul de amator

1. Tarif pentru autorizaţii din clasa Restrâns,
IV sau III 1 euro/autorizaţie
2. Tarif pentru autorizaţii din clasa I sau II 2 euro/autorizaţie
3. Tarif pentru autorizaţii ale statiilor de radioclub 3 euro/autorizaţie
4. Tarif pentru staţii de radioclub, pentru perioada
utilizãrii unor indicative speciale 6 euro/autorizaţie
5. Tarif pentru staţii repetoare 6 euro/autorizaţie

CAP. 8
Radiodeterminare

1. Tarif pentru staţii de radiolocatie 48 euro/frecventa
2. Tarif pentru staţii de radionavigatie maritima 36 euro/frecventa
3. Tarif pentru staţii de radionavigatie aeronautica 60 euro/frecventa

CAP. 9
Alte servicii de radiocomunicatii

1. Tarif pentru staţii în benzile de frecventa
pana la 30 MHz inclusiv 36 euro/frecventa
2. Tarif pentru staţii în benzile de frecventa
peste 30 MHz 72 euro/frecventa

CAP. 10
Transmisii ocazionale prin satelit tip SNG

1. Tarif pentru autorizarea transmisiilor în intervalul
unei zile calendaristice 950 euro
2. Tarif pentru autorizarea transmisiilor în intervalul
a 7 zile calendaristice consecutive (o saptamana) 4.400 euro
3. Tarif pentru autorizarea transmisiilor ocazionale
în intervalul a 30 de zile consecutive (o luna) 7.900 euro
4. Tarif pentru autorizarea transmisiilor ocazionale
în intervalul a 90 de zile consecutive (3 luni) 18.500 euro



ANEXA 2

DECIZIA
directorului general al IGCTI*)

Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei


┌───────┐ Bucureşti, Str. Italiana nr. 22, sectorul 2, cod poştal: 702042
│ IGCTI │ Cod fiscal: R 14582693
│ **) │ Cont: 500.314.582.693 deschis la Trezoreria Statului -
└───────┘ Sucursala Sectorului 2 Bucureşti
Telefon: +40-21-3032.999; fax: +40-21-3032.937

Directorul general,
în temeiul prevederilor <>art. 3 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.594/2002 privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei,
în temeiul prevederilor Ordinului ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei nr. 65/2002 privind numirea conducerii Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei,
în temeiul prevederilor art. 19 alin. (1) şi (3)/art. 19 alin. (1) şi (3) şi ale <>art. 62 alin. (1) şi (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 ,/în temeiul prevederilor <>art. 62 alin. (1) şi (4) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 , modificatã prin <>Legea nr. 591/2002 ,
în temeiul prevederilor art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei nr. 164/2003 pentru aprobarea Procedurii de tarifare şi a Listei cuprinzând tarifele de utilizare a spectrului, datorate anual cãtre Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei,
în temeiul licenţei de utilizare a frecventelor radioelectrice/licenţei de emisie nr. .......... din data de .........,
emite prezenta decizie.

Art. 1. - ................... (persoana fizica/juridicã), având sediul/domiciliul în ............ (adresa completa, inclusiv telefon şi fax), înmatriculatã/înregistratã la Oficiul registrului comerţului sub nr. ..... (în cazul persoanelor juridice - numãrul de înregistrare/codul unic de înregistrare), cod fiscal ............... (dupã caz)/identificat/identificata prin .......... (în cazul comercianţilor persoane fizice şi asociaţii familiale - actul de identitate: seria, numãrul şi emitentul şi codul numeric personal), având autorizaţia de funcţionare nr. .........., eliberata de ........., înregistrat/înregistratã la Oficiul registrului comerţului sub nr. ........ (în cazul comercianţilor persoane fizice şi asociaţii familiale), cod fiscal ......... (dupã caz), reprezentat/reprezentatã legal prin .......... (numele şi prenumele), domiciliat/domiciliata în ........... (adresa completa, inclusiv telefon), identificat/identificata prin ............ (actul de identitate: seria, numãrul şi emitentul şi codul numeric personal), datoreazã Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei suma de ........ lei, reprezentând tarif de utilizare a spectrului corespunzãtor perioadei ...... .
Art. 2. - (1) Obligaţia de plata devine scadenta la data de ....... .
(2) Dacã obligaţia de plata nu este executatã la scadenta se aplica dobânzi şi penalitãţi de întârziere, calculate în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare.
(3) Dacã în termen de 90 de zile calendaristice de la data scadentei titularul licenţei de utilizare a frecventelor radioelectrice nu achitã tarifele, dobânzile şi penalitãţile de întârziere datorate, Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei va notifica Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei în vederea suspendãrii sau retragerii licenţei, în conformitate cu dispoziţiile art. 57 alin. (2) din O.U.G. nr. 79/2002./Dacã în termen de 45 de zile calendaristice de la data scadentei titularul licenţei de emisie nu depune la IGCTI dovada achitãrii tarifelor, Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei va notifica Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei în vederea retragerii licenţei de emisie, în conformitate cu dispoziţiile <>art. 65 lit. e) din Legea nr. 504/2002 .
Art. 3. - Prezenta decizie reprezintã titlu de creanta conform legii.


Director general,
......................

Nr. ......./........ Avizat
Direcţia economicã
Direcţia juridicã


*) Dupã completarea deciziei cuvintele scrise cu caractere italice vor fi eliminate, iar în cazul sintagmelor despãrţite prin "/" se va alege varianta corespunzãtoare.
**) Antetul - INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU COMUNICAŢII ŞI TEHNOLOGIA INFORMATIEI


DECIZIA
directorului Direcţiei teritoriale a IGCTI*)

Antetul Direcţiei teritoriale

Directorul Direcţiei teritoriale,
în temeiul prevederilor <>art. 3 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.594/2002 privind organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei,
în temeiul prevederilor Ordinului ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei nr. 65/2002 privind numirea conducerii Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei,
în temeiul Deciziei nr. ......../....... a directorului general al Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei,
în temeiul prevederilor art. 19 alin. (1) şi (3)/art. 19 alin. (1) şi (3) şi ale <>art. 62 alin. (1) şi (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002 privind cadrul general de reglementare a comunicaţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 591/2002 ,/în temeiul prevederilor <>art. 62 alin. (1) şi (4) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 , modificatã prin <>Legea nr. 591/2002 ,
în temeiul prevederilor art. 6 alin. (3) din Ordinul ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informatiei nr. 164/2003 pentru aprobarea Procedurii de tarifare şi a Listei cuprinzând tarifele de utilizare a spectrului, datorate anual cãtre Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei,
în temeiul licenţei de utilizare a frecventelor radioelectrice/licenţei de emisie nr. ........ din data de ........,
emite prezenta decizie.

Art. 1. - ........... (persoana fizica/juridicã), având sediul/domiciliul în ......... (adresa completa, inclusiv telefon şi fax), înmatriculatã/înregistratã la Oficiul registrului comerţului sub nr. ..... (în cazul persoanelor juridice - numãrul de înregistrare/codul unic de înregistrare), cod fiscal ......... (dupã caz)/identificat/identificata prin ......... (în cazul comercianţilor persoane fizice şi asociaţii familiale - actul de identitate: seria, numãrul şi emitentul şi codul numeric personal), având autorizaţia de funcţionare nr. ......, eliberata de ..........., înregistrat/înregistratã la Oficiul registrului comerţului sub nr. ....... (în cazul comercianţilor persoane fizice şi asociaţii familiale), cod fiscal ...... (dupã caz), reprezentat/reprezentatã legal prin ........ (numele şi prenumele), domiciliat/domiciliata în ...... (adresa completa, inclusiv telefon), identificat/identificata prin .......... (actul de identitate: seria, numãrul şi emitentul şi codul numeric personal), datoreazã Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei suma de ........ lei, reprezentând tarif de utilizare a spectrului corespunzãtor perioadei ....... .
Art. 2. - (1) Obligaţia de plata devine scadenta la data de ....... .
(2) Dacã obligaţia de plata nu este executatã la scadenta se aplica dobânzi şi penalitãţi de întârziere, calculate în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 61/2002 privind colectarea creanţelor bugetare.
(3) Dacã în termen de 90 de zile calendaristice de la data scadentei titularul licenţei de utilizare a frecventelor radioelectrice nu achitã tarifele, dobânzile şi penalitãţile de întârziere datorate, Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei va notifica Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei în vederea suspendãrii sau retragerii licenţei, în conformitate cu dispoziţiile art. 57 alin. (2) din O.U.G. nr. 79/2002./Dacã în termen de 45 de zile calendaristice de la data scadentei titularul licenţei de emisie nu depune la IGCTI dovada achitãrii tarifelor, Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei va notifica Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei în vederea retragerii licenţei de emisie, în conformitate cu dispoziţiile <>art. 65 lit. e) din Legea nr. 504/2002 .
Art. 3. - Prezenta decizie reprezintã titlu de creanta conform legii.


Director,
...............

Nr. .../... Avizat
Compartiment economic
Compartiment juridic
-------------
*) Dupã completarea deciziei cuvintele scrise cu caractere italice vor fi eliminate, iar în cazul sintagmelor despãrţite prin "/" se va alege varianta corespunzãtoare.

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016