Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 134 din 8 aprilie 1997  pentru completarea si modificarea   Ordinului ministrului comunicatiilor nr. 394/1996 privind infiintarea Consiliului Consultativ de Telecomunicatii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 134 din 8 aprilie 1997 pentru completarea si modificarea Ordinului ministrului comunicatiilor nr. 394/1996 privind infiintarea Consiliului Consultativ de Telecomunicatii

EMITENT: MINISTERUL COMUNICATIILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 86 din 9 mai 1997
Ministrul comunicaţiilor,
avînd în vedere prevederile <>Legii telecomunicatiilor nr. 74/1996 ,
în baza <>Hotãrîrii Guvernului nr. 453/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Comunicaţiilor,
emite prezentul ordin.

ART. 1
Ordinul ministrului comunicaţiilor nr. 394/1996 privind înfiinţarea Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii se completeazã şi se modifica dupã cum urmeazã:
1. Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii îşi va desfasura activitatea în baza regulamentului de organizare şi funcţionare cuprins în anexa la prezentul ordin.
2. Instituţiile nominalizate în anexa la Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii îşi vor desemna reprezentanţii oficiali în termen de 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin.
3. Articolele 3, 4 şi 6 din Ordinul ministrului comunicaţiilor nr. 394/1996 , precum şi anexa la acesta se abroga.
ART. 2
Prezentul ordin intra în vigoare la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României şi va fi pus în aplicare prin grija Direcţiei strategia dezvoltãrii.

Ministrul comunicaţiilor,
Sorin Pantis

ANEXA 1

REGULAMENTUL
de organizare şi funcţionare a Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii

CAP. 1
Scopul şi obiectivele Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii

ART. 1
(1) Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii, constituit în conformitate cu <>Legea telecomunicatiilor nr. 74/1996 , reprezintã organismul care asigura consultarea între Ministerul Comunicaţiilor, în calitate de autoritate publica responsabilã cu strategia şi reglementarea sectorului de telecomunicaţii, şi ansamblul pãrţilor implicate sau interesate în cadrul acestuia.
(2) În activitatea sa Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii va asigura transparenta procesului de decizie în materie de strategie şi reglementare şi va contribui la îndeplinirea prevederilor cuprinse în strategia de aderare a României la Uniunea Europeanã, prin armonizarea cadrului legislativ sectorial cu cel din statele membre ale Uniunii Europene.
ART. 2
În realizarea scopului sau, Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii va face recomandãri, din proprie initiativa sau la solicitarea Ministerului Comunicaţiilor, printre altele, cu privire la:
- principiile politicii de dezvoltare şi reglementare a sectorului de telecomunicaţii;
- conţinutul licenţelor;
- tratarea sesizarilor utilizatorilor şi operatorilor.

CAP. 2
Organizarea Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii

ART. 3
(1) Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii este compus din reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor, ai altor autoritãţi publice implicate, ai utilizatorilor, producãtorilor de echipamente de telecomunicaţii, titularilor de licenta, operatorilor de reţele de telecomunicaţii autorizaţi, precum şi din experţi tehnici şi de reglementare.
(2) Solicitarea persoanelor juridice menţionate în alin. (1) de a avea reprezentanţi în Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii va fi înaintatã Ministerului Comunicaţiilor. La desemnarea membrilor Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii, în vederea asigurãrii unui cadru de lucru eficient, Ministerul Comunicaţiilor va promova, în special, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale implicate în sectorul de telecomunicaţii.
(3) Coordonarea Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii va fi asigurata de un reprezentant al Ministerului Comunicaţiilor.
ART. 4
(1) Membrii Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii sînt numiţi prin ordin al ministrului comunicaţiilor, la propunerea persoanelor juridice menţionate la art. 3 alin. (1), pe o perioada de 3 ani. Aceştia îşi pierd calitatea de membru înainte de expirarea termenului, în cazul retragerii împuternicirii persoanelor juridice care i-au desemnat.
(2) Prin excepţie, membrii primului Consiliu Consultativ de Telecomunicaţii sînt numiţi pe o perioada de un an, la propunerea persoanelor juridice menţionate în anexa la prezentul regulament. Dupã primul an, Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii va analiza şi va face, eventual, propuneri de modificare a regulamentului de organizare şi funcţionare privind componenta şi modul de lucru.
(3) În cazul indisponibilitatii membrului desemnat, participarea la întrunirile consiliului se asigura de cãtre membrul supleant respectiv, numit, de asemenea, prin ordin al ministrului comunicaţiilor.

CAP. 3
Modul de lucru al Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii

ART. 5
Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii se reuneste cel puţin de patru ori pe an, la convocarea preşedintelui sau la solicitarea scrisã a cel puţin jumãtate din numãrul membrilor sãi. În convocare se va preciza ordinea de zi a lucrãrilor şi se vor anexa, dupã caz, documentele de lucru.
ART. 6
Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii delibereazã în prezenta a cel puţin jumãtate din numãrul membrilor sãi şi a preşedintelui. Recomandãrile acestuia se adopta, de regula, prin consens, iar în caz extrem, prin votul majoritãţii simple. În acest caz, partea minoritara are dreptul de a solicita ca într-o anexa a recomandãrilor respective sa se precizeze şi pãrerea sa.
ART. 7
(1) Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii poate crea, în cadrul sau, comisii sau grupuri de lucru specializate, poate desemna raportori pe probleme specifice şi poate invita experţi tehnici şi de reglementare, dupã caz. În cazul comisiilor sau grupelor de lucru, Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii va stabili termenii de referinta ai acestora.
(2) Secretariatul şi logistica Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii se asigura de cãtre Ministerul Comunicaţiilor.
ART. 8
Consiliul Consultativ de Telecomunicaţii va întocmi şi va face public anual un raport cu privire la activitatea desfasurata în cursul anului calendaristic anterior.
ART. 9
(1) Membrii Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii acţioneazã în calitate de reprezentanţi ai interesului public şi ai categoriei de participanţi la activitatea de telecomunicaţii din care fac parte.
(2) Reprezentanţii operatorilor, furnizorilor de servicii şi producãtorilor de echipamente, care îşi desfãşoarã activitatea într-un cadru concurential, nu vor susţine în cadrul Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii interesele singulare ale persoanei juridice care i-a desemnat.
ART. 10
Membrii Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii au obligaţia de a asigura confidenţialitatea faptelor, informaţiilor sau documentelor de care au luat cunostinta în exercitarea sau cu ocazia exercitãrii funcţiilor lor în cadrul consiliului. Încãlcarea acestei obligaţii duce la retragerea calitãţii de membru, fapt care trebuie adus la cunostinta persoanei juridice pe care o reprezintã.
ART. 11
Participarea la activitãţile Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii nu este remuneratã.
ART. 12
Propunerile privind modificarea prevederilor prezentului regulament se dezbat în plenul Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii şi se aproba prin ordin al ministrului comunicaţiilor.

ANEXA
la regulament

COMPONENTA
Consiliului Consultativ de Telecomunicaţii
-------------------------------------------------------------------------------
Nr. Numãrul de
crt. Persoana juridicã reprezentanţi
-------------------------------------------------------------------------------
1. Guvernul României - Departamentul pentru Integrare Europeanã 1
2. Ministerul Comunicaţiilor - Direcţia generalã reglementãri în
domeniul comunicaţiilor 2
3. Ministerul Comunicaţiilor - Direcţia strategia dezvoltãrii 2
4. Ministerul Apãrãrii Naţionale 1
5. Ministerul Industriei şi Comerţului 1
6. Ministerul Cercetãrii şi Tehnologiei 1
7. Universitatea "Politehnica" Bucureşti - Facultatea de Electronica
şi Telecomunicaţii 1
8. Oficiul Concurentei 1
9. Oficiul pentru Protecţia Consumatorului 1
10. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor 1
11. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale 1
12. Institutul Naţional de Studii şi Cercetãri în Comunicaţii 1
13. Regia Autonomã "Rom-Telecom" 1
14. Regia Autonomã "Radiocomunicatii" 1
15. Regia Autonomã "Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor" 1
16. Societatea Comercialã "Telefonica România" - S.A. 1
17. Societatea Comercialã "Mobifon" - S.A. 1
18. Societatea Comercialã "Mobilrom" - S.A. 1
19. Societatea Comercialã "Global One Communications România" - S.A. 1
20. Societatea Comercialã "Logic" - S.R.L. 1
21. Asociaţia pentru Tehnologia Informatiei şi Comunicaţii din România 1
22. Asociaţia Romana a Operatorilor de Radiocomunicatii (A.R.O.R.) 1
23. Asociaţia Profesionalã Romana de Comunicaţii prin Cablu (A.P.R.C.C.) 1
24. Asociaţia Romana pentru Comunicaţii Audiovizuale 1
25. Regia Autonomã "Posta Romana" 1
26. Ministerul de Interne 1
27. Serviciul Roman de Informaţii 1
-------------------------------------------------------------------------------
--------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016