Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 133 din 26 februarie 2009  pentru aprobarea procedurii de restituire a unor sume reprezentand diferente de taxa pe poluare pentru autovehicule    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 133 din 26 februarie 2009 pentru aprobarea procedurii de restituire a unor sume reprezentand diferente de taxa pe poluare pentru autovehicule

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 136 din 5 martie 2009
În temeiul prevederilor <>art. 5 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 57/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi ale <>art. 10 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice,
în baza prevederilor <>art. IV alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 218/2008 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule,
în baza prevederilor art. II alin. (2) şi ale <>art. VII din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 7/2009 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule,

ministrul mediului şi ministrul finanţelor publice emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Prin prezentul ordin se aprobã:
a) Procedura de restituire a sumelor prevãzute la <>art. IV alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 218/2008 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule; şi
b) Procedura de restituire a sumelor prevãzute la <>art. II alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 7/2009 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, prevãzute în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Se aprobã modelul şi conţinutul urmãtoarelor formulare:
a) Cerere de restituire a unor sume reprezentând diferenţe de taxã pe poluare pentru autovehicule, prevãzutã în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin;
b) Referat de calcul al taxei pe poluare pentru autovehicule, în vederea restituirii unor sume reprezentând diferenţe de taxã, prevãzut în anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezentul ordin;
c) Înştiinţare de restituire a unor sume reprezentând diferenţe de taxã pe poluare, prevãzutã în anexa nr. 4, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Administraţia Fondului pentru Mediu şi Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã, precum şi structurile subordonate acestora, în calitate de instituţii aflate în coordonarea Ministerului Mediului, respectiv în subordonarea Ministerului Finanţelor Publice vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 4
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului,
Nicolae Nemirschi

Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Pogea


ANEXA 1

PROCEDURI

CAP. I
Procedura de restituire a sumelor prevãzute la <>art. IV alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 218/2008 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule

1. Cadru general

1.1. Fac obiectul prezentei proceduri diferenţele dintre sumele plãtite cu titlu de taxã pe poluare pentru autovehicule, potrivit dispoziţiilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 pentru stabilirea unor mãsuri privind taxa pe poluare pentru autovehicule, şi cele datorate în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, cu modificãrile ulterioare, în vigoare pânã la data publicãrii <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 , denumite în continuare diferenţe de taxã pe poluare.
1.2. Stabilirea diferenţei de taxã pe poluare de restituit se face de cãtre organul fiscal competent, aflat în subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, iar restituirea efectivã a sumelor care fac obiectul prezentei proceduri se face de cãtre unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal competent.
1.3. Prin organ fiscal competent se înţelege:
a) în cazul persoanelor juridice şi al persoanelor fizice care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent sau exercitã profesii libere - organul fiscal la care persoana este înregistratã ca plãtitor de impozite şi taxe;
b) în cazul persoanelor fizice - organul fiscal în a cãrui razã teritorialã îşi are domiciliul fiscal persoana fizicã.
1.4. În vederea stabilirii diferenţelor de taxã pe poluare şi a restituirii efective a sumelor cuvenite contribuabililor, potrivit legii, persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare solicitanţi, depun la organele fiscale competente documentaţia necesarã, în conformitate cu dispoziţiile prezentei proceduri.
1.5. Calculul taxei pe poluare, în baza elementelor de calcul prevãzute în anexele la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 , cu modificãrile ulterioare, astfel cum era acest act normativ în vigoare pânã la data publicãrii <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 , se face cu ajutorul aplicaţiei informatice-suport, realizatã şi implementatã de Direcţia generalã de tehnologia informaţiei din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã.
1.6. Stabilirea diferenţei de taxã pe poluare se face prin decizie de restituire, emisã de organul fiscal competent, în conformitate cu dispoziţiile <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.899/2004 pentru aprobarea Procedurii de restituire şi de rambursare a sumelor de la buget, precum şi de acordare a dobânzilor cuvenite contribuabililor pentru sumele restituite sau rambursate cu depãşirea termenului legal.
1.7. În conformitate cu prevederile <>art. 117 alin. (6) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dacã solicitantul înregistreazã obligaţii fiscale restante, sumele prevãzute la pct. 1.1 se restituie numai dupã efectuarea compensãrii.
1.8. În conformitate cu prevederile <>art. 70 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, termenul de soluţionare a cererilor de restituire a sumelor cuvenite solicitanţilor, potrivit dispoziţiilor legale, este de 45 de zile de la data înregistrãrii cererii de restituire la organul fiscal competent.
1.9. În temeiul dispoziţiilor <>art. 124 alin.(1) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru sumele de restituit de la buget contribuabilii au dreptul la dobândã din ziua urmãtoare expirãrii termenului legal de soluţionare a cererii. Dobânzile cuvenite solicitantului se suportã din bugetul Fondului pentru mediu, din contul din care se efectueazã compensarea şi/sau restituirea, dupã caz, a sumei pentru care s-a solicitat plata dobânzii.

2. Stabilirea diferenţei de taxã pe poluare

2.1. Persoanele fizice sau juridice care au achitat taxa pe poluare în cuantumul stabilit în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 şi care solicitã restituirea diferenţei de taxã pe poluare depun la organul fiscal competent o cerere de restituire a sumelor în cauzã, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2 la ordin.
2.2. Cererea de restituire va fi însoţitã de urmãtoarele documentele:
a) cartea de identitate a vehiculului - în original şi în copie;
b) certificatul de înmatriculare al acestuia - în original şi în copie;
c) documentul doveditor al plãţii taxei de poluare pentru autovehicule, aşa cum a fost aceasta calculatã conform dispoziţiilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 , respectiv chitanţa pentru încasarea de impozite, taxe şi contribuţii/ordinul de platã şi extrasul de cont, dupã caz, care sã ateste efectuarea plãţii acesteia - în copie.
2.3. În cazul autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing, la cererea de restituire se anexeazã documentele prevãzute la punctul precedent, în copii conforme cu originalul, pe baza propriei declaraţii.
2.4. În cazul autovehiculelor rulate achiziţionate din alte state, solicitantul va depune, în original şi în copie, un document din care sã rezulte data primei înmatriculãri.
2.5. Documentele în original se restituie contribuabilului dupã verificarea conformitãţii şi înscrierea vizei "conform cu originalul" pe copiile care rãmân la organul fiscal competent, în cadrul compartimentului cu atribuţii de compensare/restituire.
2.6. Compartimentul cu atribuţii de compensare/restituire procedeazã la verificarea operaţiunii de platã a taxei pe poluare, calculatã conform dispoziţiilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 , în sensul virãrii sumei în cauzã la bugetul Fondului pentru mediu, solicitând în scris, de îndatã, unitãţii Trezoreriei Statului confirmarea plãţii, care va fi fãcutã de cãtre aceasta în termen de 3 zile de la data solicitãrii.
2.7. Concomitent, în vederea stabilirii diferenţei de taxã pe poluare, rezultatã din aplicarea prevederilor <>art. IV al Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 218/2008 , compartimentul cu atribuţii de compensare/restituire transmite Compartimentului registru contribuabili, declaraţii fiscale şi bilanţuri o copie a întregii documentaţii depuse de solicitant.
2.8. Pe baza elementelor de calcul prevãzute în anexele la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 , cu modificãrile ulterioare, astfel cum era acest act normativ în vigoare pânã la data publicãrii <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 , Compartimentul registru contribuabili, declaraţii fiscale şi bilanţuri stabileşte valoarea taxei pe poluare şi întocmeşte "Referatul de calcul al taxei pe poluare pentru autovehicule, în vederea restituirii unor sume reprezentând diferenţe de taxã", potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 3 la ordin.
2.9. Referatul se întocmeşte în douã exemplare, se verificã, se vizeazã de şeful compartimentului de specialitate şi se înainteazã, împreunã cu documentaţia, spre aprobare, directorului executiv adjunct coordonator/şefului administraţiei adjunct coordonator, dupã caz.
2.10. În termen de cel mult 5 zile lucrãtoare de la primirea documentaţiei de la compartimentul cu atribuţii de compensare/restituire, Compartimentul registru contribuabili, declaraţii fiscale şi bilanţuri transmite acestuia un exemplar al referatului aprobat, în vederea calculãrii diferenţei dintre taxa pe poluare plãtitã de solicitant în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 şi taxa pe poluare stabilitã de compartimentul de specialitate, prin referatul întocmit.

3. Emiterea deciziei de restituire pentru diferenţa de taxã pe poluare, compensarea eventualelor obligaţii fiscale datorate de solicitant şi restituirea sumelor

3.1. Restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxã pe poluare, precum şi plata dobânzilor aferente se fac de la bugetul Fondului pentru mediu, din contul 51.16.10.09 "Disponibil din taxe pe poluare pentru autovehicule", codificat cu codul de identificare fiscalã al contribuabililor persoane fizice sau juridice, în contul bancar indicat de cãtre solicitant prin cererea sa de restituire sau în numerar, dupã caz, cu încadrarea în soldul creditor al contului sintetic 51.16.10.09 "Disponibil din taxe pe poluare pentru autovehicule".
3.2. În situaţia în care sumele prevãzute la pct. 3.7 nu se încadreazã în soldul creditor al contului sintetic 51.16.10.09 "Disponibil din taxe pe poluare pentru autovehicule", unitãţile Trezoreriei Statului vor solicita în scris Administraţiei Fondului pentru Mediu, pe baza unei adrese aprobate de conducãtorul unitãţii, transferarea în contul 51.16.10.09 "Disponibil din taxe pe poluare pentru autovehicule", codificat cu codul de identificare fiscalã atribuit Trezoreriei Statului (8609468), a sumei necesare efectuãrii compensãrii/restituirii. Administraţia Fondului pentru Mediu are obligaţia de a vira suma astfel solicitatã, din contul 50.17 "Disponibil al fondului pentru mediu", în termen de maximum douã zile lucrãtoare de la primirea adresei de la unitatea Trezoreriei Statului.
3.3. În vederea restituirii, organul fiscal competent, prin compartimentul cu atribuţii de compensare/restituire, întocmeşte decizia de restituire a diferenţei de taxã pe poluare, în conformitate cu dispoziţiile <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.899/2004 .
3.4. Dupã emiterea deciziei de restituire se procedeazã la verificarea datelor din evidenţa analiticã pe plãtitori, sub aspectul existenţei unor obligaţii fiscale neachitate înregistrate de cãtre solicitant.
3.5. În situaţia în care, ca urmare a verificãrilor efectuate, se confirmã virarea sumei reprezentând taxa pe poluare calculatã conform dispoziţiilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 , precum şi existenţa unor obligaţii fiscale restante ale solicitantului, suma stabilitã prin decizia de restituire se compenseazã cu obligaţiile fiscale restante, în conformitate cu prevederile <>art. 116 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. În acest scop se întocmeşte, în 3 exemplare, nota privind compensarea obligaţiilor fiscale - M.F.P.-A.N.A.F., cod 14.13.41.99, în conformitate cu prevederile legale.
3.6. În cazul în care suma de restituit este mai mare decât suma reprezentând obligaţiile fiscale restante înregistrate de cãtre solicitant, organul fiscal competent efectueazã compensarea pânã la concurenţa celei mai mici sume, iar pentru diferenţã întocmeşte, în 3 exemplare, nota privind restituirea/rambursarea unor sume - M.F.P.-A.N.A.F., cod 14.13.41.99/a.
3.7. Nota privind restituirea/rambursarea unor sume se întocmeşte şi în cazul restituirii integrale a diferenţei dintre cele douã taxe, atunci când, în urma verificãrilor efectuate potrivit pct. 3.4, nu se constatã în sarcina solicitantului obligaţii fiscale restante.
3.8. Cele 3 exemplare ale notei privind compensarea obligaţiilor fiscale şi/sau ale notei privind restituirea/rambursarea unor sume, dupã caz, se transmit la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal competent, în scopul efectuãrii operaţiunilor de compensare/restituire.
3.9. În cazul solicitanţilor persoane juridice, restituirea sumelor cuvenite se va efectua numai prin decontare bancarã în contul bancar indicat prin cererea de restituire, iar în cazul solicitanţilor persoane fizice, restituirea se va efectua fie în contul bancar indicat de aceştia, fie în numerar, la ghişeul unitãţii Trezoreriei Statului, în baza notei privind restituirea/rambursarea unor sume.
3.10. În vederea efectuãrii restituirii în numerar, organul fiscal va transmite unitãţii Trezoreriei Statului, cu cel puţin 7 zile lucrãtoare înaintea împlinirii termenului legal de soluţionare a cererii de restituire, nota privind compensarea obligaţiilor fiscale şi/sau nota privind restituirea/rambursarea unor sume, împreunã cu Înştiinţarea de restituire a unor sume reprezentând diferenţe de taxã pe poluare - M.F.P.-A.N.A.F., cod 14.13.07.51, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 4 la ordin.
3.11. Programarea pe zile a solicitanţilor pentru care restituirea se face în numerar se va efectua de cãtre unitatea Trezoreriei Statului, cu încadrarea în termenul legal de soluţionare. Data la care a fost programat solicitantul în vederea ridicãrii în numerar a sumei va fi înscrisã, de cãtre unitatea Trezoreriei Statului, în înştiinţarea de restituire.
3.12. Unitatea Trezoreriei Statului va transmite organului fiscal competent, în ziua imediat urmãtoare avizãrii acestora, douã exemplare ale înştiinţãrii de restituire şi/sau ale notei de compensare, dupã caz.
3.13. Organul fiscal competent, prin compartimentul cu atribuţii de compensare/restituire, va transmite solicitantului un exemplar al înştiinţãrii de restituire şi/sau al notei de compensare, dupã caz, cel târziu în ziua imediat urmãtoare primirii acestor documente de la unitatea Trezoreriei Statului.
3.14. În situaţia în care solicitantul nu se prezintã la ghişeul unitãţii Trezoreriei Statului la data stabilitã, unitatea de trezorerie va efectua reprogramarea acestuia la o datã ulterioarã, la solicitarea sa.
3.15. Dupã efectuarea compensãrii şi/sau a restituirii, dupã caz, unitatea Trezoreriei Statului pãstreazã un exemplar al notei de compensare şi/sau al notei de restituire şi le transmite pe celelalte douã organului fiscal competent, în termen de douã zile.
3.16. Dupã primirea documentelor, organul fiscal competent va pãstra un exemplar al notei de compensare şi/sau al notei de restituire, pentru înregistrarea operaţiunilor în evidenţa analiticã pe plãtitori, şi îl va transmite pe celãlalt solicitantului, în termen de 7 zile.
3.17. Dosarele întocmite în vederea soluţionãrii solicitãrilor de restituire a diferenţelor de taxã pe poluare pentru autovehicule se arhiveazã la dosarul fiscal al contribuabilului.

CAP. II
Procedura de restituire a sumelor prevãzute la <>art. II alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 7/2009 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule

4. Cadru general

4.1. Fac obiectul prezentei proceduri diferenţele dintre sumele plãtite cu titlu de taxã pe poluare pentru autovehicule, calculate potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 218/2008 , achitate în vederea înmatriculãrii unor autovehicule achiziţionate înainte de data de 15 decembrie 2008 şi care au fost înmatriculate în România ulterior acestei date, şi taxa stabilitã potrivit dispoziţiilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 , cu modificãrile ulterioare, în vigoare pânã la data publicãrii <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 208/2008 .
4.2. La cererea de restituire, pe lângã documentele prevãzute la pct. 2.2., solicitantul va anexa, în original şi în copie, şi documentul care sã ateste faptul cã autoturismul a fost achiziţionat înainte de data de 15 decembrie 2008, în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 7/2009 .
4.3. În vederea restituirii diferenţelor de sume prevãzute la pct. 4.1., procedura prevãzutã la pct. 1.2.-3.17. ale cap. I se aplicã în mod corespunzãtor.


ANEXA 2


CERERE
de restituire a unor sume reprezentând
diferenţe de taxã pe poluare pentru autovehicule


Nr. ...........


Cãtre ......................................
(organul fiscal competent)

Subsemnatul/Subscrisa ......................................, cu domiciliul/sediul în localitatea ...................., str. ........................ nr. ..., bl. ...., sc. ..., ap. ..., judeţul/sectorul .............................., având C.N.P./C.U.I. .................., în temeiul prevederilor <>art. 117 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, coroborate cu*1):
----------
*1) Vor fi indicate dispoziţiile legale pe care se întemeiazã cererea de restituire.

() prevederile <>art. IV din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 218/2008 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule;
() prevederile <>art. II alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 7/2009 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule,
declar/declarãm cã suma achitatã iniţial, cu titlu de taxã pe poluare pentru autovehicule, prin Chitanţa/O.P.T. nr. ....../............., în cuantum de ..... lei, a fost achitatã pentru înmatricularea autoturismului/autovehiculului marca ............................., tipul/varianta ............................, fabricat în anul ...., având numãrul de înmatriculare ...................., numãrul de identificare ....................... şi seria cãrţii de identitate ........................., achiziţionat la data de .................... şi înmatriculat la data de .........................
Faţã de acestea, vã rog/rugãm sã procedaţi la calcularea diferenţei de taxã pe poluare conform prevederilor legale invocate şi solicit/solicitãm restituirea acestei diferenţe, cu menţiunea cã am luat cunoştinţã cã din suma de restituit vor fi compensate de cãtre organul fiscal competent eventualele obligaţii fiscale datorate şi neachitate la data restituirii.
Solicit/Solicitãm ca restituirea efectivã a sumelor cuvenite în continuare sã se efectueze*2):
----------
*2) Solicitantul persoanã fizicã va indica modalitatea agreatã pentru restituire, iar solicitantul persoanã juridicã va indica în mod obligatoriu contul bancar în care doreşte restituirea.

() în contul bancar nr. ..............., deschis la ................;
() în numerar, la ghişeul unitãţii Trezoreriei Statului, în baza notei privind restituirea.




Solicitantul/Reprezentantul legal al solicitantului,
................................
(numele şi prenumele)

Semnãtura
.............

L.S.
.........


Data
........





ANEXA 3




┌───────────────────────────────────────────┐
│MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE │
│AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ │
│Unitatea fiscalã .................... │
│Nr. .........../.............. │
└───────────────────────────────────────────┘


APROBAT
───────────
Director executiv adjunct coordonator/
Şef administraţie adjunct coordonator,
........................................




REFERAT
de calcul al taxei pe poluare pentru autovehicule,
în vederea restituirii unor sume reprezentând diferenţe de taxã


Prin Cererea înregistratã sub nr. ....../.......,
.........../(denumirea contribuabilului)/................................, cod de identificare fiscalã/C.N.P. ..........................., având domiciliul/domiciliul fiscal în localitatea ..........................., str. .......................... nr. ..., bl. .., sc. .., ap. .., judeţul/sectorul .., solicitã stabilirea taxei pe poluare, în temeiul dispoziţiilor*1):
----------
*1) Vor fi indicate dispoziţiile legale pe care se întemeiazã stabilirea taxei pe poluare.

() <>art. IV din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 218/2008 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule;
() <>art. II alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 7/2009 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.
Pentru stabilirea taxei pe poluare pentru autovehicule au fost depuse de contribuabil urmãtoarele documente:
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
Pe baza documentaţiei depuse, a elementelor de calcul prevãzute de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, cu modificãrile ulterioare, şi de normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 686/2008 , au rezultat urmãtoarele*2):
-----------
*2) Se detaliazã modul de calcul al taxei pe poluare.
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................




Verificat Întocmit
────────── ────────────
Funcţia ........................ Funcţia ....................
Numele şi prenumele ............ Numele şi prenumele ........
Data ........................... Data .......................

Semnãtura Semnãtura
............... .............




ANEXA 4


MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ
D.G.F.P. ........../A.F.P. ..../DGAMC
Str. ..... nr. ..., localitatea ........


ÎNŞTIINŢARE DE RESTITUIRE
a unor sume reprezentând diferenţe de taxã pe poluare

Nr. ...../data ......


Cãtre,

Nume, prenume solicitant .................
CNP/NIF ......................................
Localitatea ............., str. ............... nr. ...., bl. ....., sc. ...., ap. ....., et. ....., judeţul/sectorul .............
În urma cererii dumneavoastrã de restituire a diferenţei de taxã pe poluare, calculatã conform dispoziţiilor*):
-------------
*) Vor fi indicate dispoziţiile legale pe care s-a întemeiat cererea de restituire.

() <>art. IV din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 218/2008 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule;
() <>art. II alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 7/2009 privind modificarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule,
şi a compensãrii sumei de ....................... lei cu obligaţiile fiscale neachitate înregistrate, a rezultat de restituit suma de ............. lei.
În vederea restituirii în numerar a acestei sume este necesar sã vã prezentaţi la Trezoreria ...................., cu sediul în str. .................... nr. .., judeţul/sectorul .............., pentru ridicarea sumei cuvenite, prezentând la ghişeu aceastã înştiinţare şi buletinul/cartea dumneavoastrã de identitate.




┌──────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Unitatea Trezoreriei Statului │
│ ............................... │
Conducãtorul │Aprobat programare pentru ridicarea numerarului în data de│
unitãţii fiscale, │ .................................................. │
................. │ Conducãtorul unitãţii Trezoreriei Statului, │
│ ............................................. │
│ Data ............. │
│ Şef compartiment, │
│ .................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────┘



M.E.F.-A.N.A.F. cod 14.13.07.51

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016