Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 13 din 27 decembrie 2001  pentru punerea in aplicare a Normelor privind forma si continutul rapoartelor financiare, inclusiv ale raportului privind asigurarile de viata, precum si informatiile, documentele si certificarile necesare pentru intocmirea acestor rapoarte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 13 din 27 decembrie 2001 pentru punerea in aplicare a Normelor privind forma si continutul rapoartelor financiare, inclusiv ale raportului privind asigurarile de viata, precum si informatiile, documentele si certificarile necesare pentru intocmirea acestor rapoarte

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 43 din 22 ianuarie 2002
Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor,
în temeiul prevederilor art. 4 alin. (27) şi ale <>art. 47 pct. 2 lit. c), d) şi f) din Legea nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor,
potrivit Hotãrârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor din data de 28 noiembrie 2001, prin care s-au adoptat Normele privind forma şi conţinutul rapoartelor financiare, inclusiv ale raportului privind asigurãrile de viata, precum şi informaţiile, documentele şi certificarile necesare pentru întocmirea acestor rapoarte,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se pun în aplicare Normele privind forma şi conţinutul rapoartelor financiare, inclusiv ale raportului privind asigurãrile de viata, precum şi informaţiile, documentele şi certificarile necesare pentru întocmirea acestor rapoarte, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Secretariatul general al Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor va asigura aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Preşedintele Comisiei
de Supraveghere a Asigurãrilor,
Nicolae Eugen Crisan


ANEXA 1

NORME
privind forma şi conţinutul rapoartelor financiare, inclusiv ale
raportului privind asigurãrile de viata, precum şi
informaţiile, documentele şi certificarile necesare
pentru întocmirea acestor rapoarte

ART. 1
(1) Asiguratorii autorizaţi sa practice activitatea de asigurãri generale şi/sau activitatea de asigurãri de viata au obligaţia de a pune la dispoziţie Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor informaţiile necesare, astfel încât sa se permitã efectuarea unei analize fundamentate a situaţiei financiare de care dispun la un moment dat şi urmãrirea evoluţiei în timp a principalilor indicatori privind activitatea desfasurata.
(2) Raportarile transmise de cãtre asiguratori în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor şi ale prezentelor norme trebuie sa conţinã informaţii privind: activele, obligaţiile, capitalurile proprii, veniturile şi cheltuielile, profitul, respectiv pierderea înregistratã, portofoliul de asigurãri, numãrul de contracte, separat pentru persoane fizice sau juridice şi pentru asigurãri individuale sau de grup, principalele canale de distribuţie, numãrul şi valoarea daunelor avizate, numãrul şi valoarea daunelor estimate, nivelul expunerii asiguratorului la riscuri de catastrofa, programul de reasigurare, structura actionariatului şi structura organizatoricã (numãrul şi calificarea personalului).
(3) Aceste informaţii sunt obţinute din evidentele contabile şi operative pe care asiguratorii au obligaţia sa le conducã, potrivit prevederilor <>art. 20 alin. (3) din Legea nr. 32/2000 şi normelor emise în aplicarea acestei legi.
(4) Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor poate solicita, în baza prevederilor <>art. 5 lit. h) din Legea nr. 32/2000 , prezentarea de informaţii şi de documente necesare pentru clarificarea unor aspecte rezultate din analiza raportarilor prevãzute de legislaţia în vigoare, inclusiv a informaţiilor conţinute în evidenta extracontabila şi a documentelor care stau la baza înregistrãrii lor, sau pentru actualizarea condiţiilor în baza cãrora s-a acordat autorizarea.
ART. 2
(1) Pentru transmiterea informaţiilor cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor asiguratorii vor întocmi urmãtoarele raportari care vor fi prezentate la termenele prevãzute la alin. (2):
a) situaţiile financiare anuale, în forma prevãzutã de reglementãrile contabile în vigoare;
b) raportul privind activitatea de asigurãri de viata, întocmit în forma prevãzutã în anexa nr. 1;
c) raportul privind tranzacţiile efectuate, rezervele tehnice aferente activitãţii de asigurãri generale şi modul de investire a activelor care le acoperã, pe clase de asigurãri şi printr-un centralizator, în forma prevãzutã în anexa nr. 2;
d) raportul privind marja de solvabilitate pentru activitatea de asigurãri generale, respectiv activitatea de asigurãri de viata, în forma prevãzutã în anexa nr. 3;
e) situaţia privind evoluţia şi structura capitalului social, în forma prevãzutã în anexa nr. 4;
f) numãrul angajaţilor, fondul de salarii, nivelul salariului maxim şi mediu pe societate, în forma prevãzutã în anexa nr. 5;
g) raportarea privind virarea contribuţiei la Fondul de protejare a asiguraţilor, în forma prevãzutã în anexa nr. 6;
h) raportarea privind virarea taxei de funcţionare, în forma prevãzutã în anexa nr. 7;
i) raportarea privind activitatea de asigurare obligatorie, în forma prevãzutã în anexa la normele privind asigurãrile obligatorii;
j) situaţia privind disponibilitãţile bãneşti, în forma prevãzutã în anexa nr. 8;
k) informaţii privind litigiile societãţilor de asigurare cu angajaţii, asiguraţii, asiguratorii, reasiguratorii, brokerii şi agenţii de intermediere, în forma prevãzutã în anexa nr. 9.
(2) Raportarile prevãzute la alin. (1) lit. a)-f) şi k) se vor transmite anual, în termen de 4 luni de la încheierea exerciţiului financiar, cele prevãzute la alin. (1) lit. i) se vor transmite trimestrial pana la data de 30 a lunii urmãtoare încheierii trimestrului, iar raportarea prevãzutã la alin. (1) lit. g), h) şi j) se va transmite lunar pana la data de 25 a lunii urmãtoare.
ART. 3
Raportarile prevãzute la art. 2 vor fi transmise de cãtre asiguratori Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor atât pe suport magnetic, cat şi în forma scrisã.
ART. 4
Persoanele din conducerea asiguratorului, care semneazã adresele de inaintare ce însoţesc rapoartele şi celelalte documente transmise la solicitarea Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, rãspund de realitatea şi exactitatea datelor prezentate şi de respectarea termenelor de depunere a acestora.
ART. 5
Situaţiile financiare anuale certificate în conformitate cu prevederile legale, raportul administratorilor, procesul-verbal al adunãrii generale a actionarilor şi o copie de pe balanţa de verificare analitica vor fi depuse la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor în termen de 4 luni de la încheierea exerciţiului financiar.
ART. 6
Raportul privind rezultatele examinãrii anuale a activitãţii de asigurare de viata, certificat de o persoana cu o calificare adecvatã, aprobatã de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, va fi întocmit şi transmis cu respectarea prevederilor <>art. 27 alin. (2) din Legea nr. 32/2000 şi ale prezentelor norme.
ART. 7
(1) Brokerii de asigurare vor transmite Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor urmãtoarele raportari:
a) situaţiile financiare anuale, în forma prevãzutã în reglementãrile contabile în vigoare;
b) situaţia privind evoluţia şi structura capitalului social, în forma prevãzutã în anexa nr. 4;
c) situaţia privind denumirea asigurãtorilor cu care colaboreazã şi volumul primelor intermediate, în forma prevãzutã în anexa nr. 10;
d) informaţii privind litigiile cu angajaţii, asiguratorii, reasiguratorii, alţi clienţi, în forma prevãzutã în anexa nr. 11;
e) raportarea privind virarea taxei de funcţionare, în forma prevãzutã în anexa nr. 7;
f) numãrul angajaţilor, fondul de salarii, nivelul salariului maxim şi mediu pe societate, în forma prevãzutã în anexa nr. 5.
(2) Raportarile prevãzute la alin. (1) lit. a)-d) şi f) vor fi transmise anual, în termen de 4 luni de la încheierea exerciţiului financiar, iar raportarea prevãzutã la alin. (1) lit. e) se va transmite lunar pana la data de 25 a lunii urmãtoare.
(3) Brokerii de asigurare trebuie sa transmitã, de asemenea, şi dovada valabilitãţii contractului de asigurare de rãspundere profesionalã şi a plãţii primei de asigurare, anual, cu ocazia reînnoirii acestui contract.
ART. 8
Nerespectarea prevederilor prezentelor norme se sancţioneazã în condiţiile şi potrivit prevederilor <>art. 39 din Legea nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor.




ANEXA 1


la norme
--------

Formularul 1

ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI DE VIATA

CENTRALIZATOR
privind încadrarea produselor pe clase de asigurãri de viata, conform
<>Normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3/2001


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1a) Asigurãri de supravietuire │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Asigurãri de deces │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Asigurãri mixte de viata │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1b) Anuitati (asigurãri de tip renta) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1c) Asigurãri de viata suplimentare, care cuprind: asigurãri de vãtãmãri │
│ corporale din accidente, asigurãri de incapacitate de munca cauzatã │
│ de un accident, asigurãri de deces rezultat dintr-un accident │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. Asigurãri de cãsãtorie şi de naştere │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. Asigurãri de viata legate de investiţii │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. Asigurãri permanente de sãnãtate, administrate la fel ca asigurãrile │
│ de viata │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. Asigurãri de capitalizare │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Formularul 2


ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI DE VIATA

CENTRALIZATOR
privind tranzacţiile efectuate

Aferente produsului .......................................

- bucata -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│Numãr de contracte în derulare la sfârşitul perioadei de raportare│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│Numãr de contracte noi încheiate în perioada de raportare │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘

- mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Prime brute subscrise - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Prime nete subscrise - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Prime brute încasate - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Prime nete încasate - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Prime cedate în reasigurare - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Comisioane primite │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Acceptãri în reasigurare - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Comisioane plãtite │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│ Indemnizaţii brute plãtite - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Reasigurari acceptate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Indemnizaţii nete plãtite - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Sume de rãscumpãrare plãtite │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Cheltuieli cu Fondul de protejare a asiguraţilor │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Cheltuieli cu taxa de funcţionare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Cheltuieli de achiziţie şi administrare plãtite - total, │ │
│ din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Comisioane de achiziţie - total, din care: │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Aferente politelor noi vândute │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Aferente politelor în derulare │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Publicitate │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ Alte cheltuieli de achiziţie şi administrare plãtite│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘

Formularul 3


ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI DE VIATA

CENTRALIZATOR
privind obligaţiile asumate

Aferente produsului .......................................

- mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Rezerve tehnice aferente asigurãrilor de viata │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┤
│ Total valoare neta (de reasigurari) │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┤
│ Rezerva matematica │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┤
│ Valoarea neta │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Rezerva pentru beneficii şi risturnuri │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Rezerve tehnice aferente contractelor în unitãţi de cont │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┤
│ Rezerva de prime │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┤
│ Valoarea neta │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┤
│ Rezerva de daune │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┤
│ Valoarea neta │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┤
│ Rezerva pentru riscuri neexpirate │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┤
│ Valoarea neta │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Sume asigurate │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────┤
│ Valoare totalã bruta │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Valoare totalã neta │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Aferente riscului de deces │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Valoare bruta │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Valoare neta │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Aferente riscului de supravietuire │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Valoare bruta │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────┤
│ Valoare neta │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘

Formularul 4

ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI DE VIATA

ACTIVE
ce reprezintã rezerve tehnice aferente asigurãrilor de viata
şi venituri realizate din fructificarea lor
┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────┬───────────┐
│ Active │ Valoarea │ % │
│ ├──────────────┬───────────┤ │
│ │Anul precedent│Anul curent│anul curent│
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│1. Terenuri şi construcţii │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│2. Plasamente financiare │ │ │ │
│ (de la rd. 3 la rd. 14) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│3. Depozite bancare │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│4. Titluri de stat │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│5. Obligaţiuni │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│6. Obligaţiuni municipale │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│7. Alte titluri cu venit fix │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│8. Acţiuni cotate │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│9. Acţiuni necotate │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│10. Titluri de participare la societãţi│ │ │ │
│ de investiţii │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│11. Împrumuturi ipotecare │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│12. Alte împrumuturi │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│13. Casa şi conturi la bãnci │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│14. Alte creanţe │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│15. Alte active │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│16. Total active (rd. 1+rd. 2+rd. 15) │ │ │ │
└───────────────────────────────────────┴──────────────┴───────────┴───────────┘

Venituri aferente activelor ce reprezintã rezerve tehnice

- mii lei -
┌────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│1. Venituri din dobânzi │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│2. Venituri din plasamente aferente titlurilor cu venit fix │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│3. Venituri din redevenţe, locatii de gestiune şi chirii │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│4. Venituri din plasamente aferente titlurilor cu venit variabil│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│5. Venituri din sconturi obţinute │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│6. Venituri din creanţe imobilizate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│7. Venituri din diferenţe de curs valutar │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│8. Alte venituri privind plasamentele cedate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│9. Alte venituri │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│10. Total venituri (de la rd. 1 la rd. 9) │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘





ANEXA 2


la norme
--------

Formularul 1

ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI GENERALE

CENTRALIZATOR
privind tranzacţiile efectuate

Aferente clasei de asigurãri..................

- bucata -


┌────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│Numãr de contracte în derulare la sfârşitul perioadei │ │
│de raportare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Numãr de contracte noi încheiate în perioada de raportare │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘

- mii lei -
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Prime brute subscrise - total, din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Prime nete subscrise - total, din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Prime brute încasate - total, din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Prime nete încasate - total, din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Prime cedate în reasigurare - total, din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Comisioane primite │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Acceptãri în reasigurare - total, din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Comisioane plãtite │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Indemnizaţii brute plãtite - total, din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Reasigurari acceptate │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Indemnizaţii nete plãtite - total, din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Asigurãri directe │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Primiri în reasigurare │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli cu Fondul de protejare a asiguraţilor │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli cu taxa de funcţionare │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli de achiziţie şi administrare plãtite - total, │ │
│din care: │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Comisioane de achiziţie │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Publicitate │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ Alte cheltuieli de achiziţie şi administrare plãtite │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┘

Formularul 2

ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI GENERALE

CENTRALIZATOR
privind obligaţiile asumate

Aferente clasei de asigurãri.................

- mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Rezerve tehnice aferente asigurãrilor generale │
├────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┤
│ Total valoare neta (de reasigurari) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┤
│Rezerva de prime │
├────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┤
│ Valoare neta │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┤
│Rezerva de daune │
├────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┤
│ Valoare neta │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┤
│Rezerva de daune neavizate │
├────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┤
│ Valoare neta │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┤
│Rezerva pentru riscuri neexpirate │
├────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┤
│ Valoare neta │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────┤
│Rezerva de egalizare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┤
│Rezerva de catastrofa │
├────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────┤
│ Valoare neta │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────┘

Formularul 3

ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI GENERALE

ACTIVE
ce reprezintã rezerve tehnice aferente asigurãrilor generale
şi venituri realizate din fructificarea lor
┌───────────────────────────────────────┬──────────────────────────┬───────────┐
│ Active │ Valoarea │ % │
│ ├──────────────┬───────────┤ │
│ │Anul precedent│Anul curent│anul curent│
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 1. Terenuri şi construcţii │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 2. Plasamente financiare (rd.3 la │ │ │ │
│ rd.14) │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 3. Depozite bancare │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 4. Titluri de stat │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 5. Obligaţiuni │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 6. Obligaţiuni municipale │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 7. Alte titluri cu venit fix │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 8. Acţiuni cotate │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ 9. Acţiuni necotate │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│10. Titluri de participare la societãţi│ │ │ │
│ de investiţii │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│11. Împrumuturi ipotecare │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│12. Alte împrumuturi │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│13. Casa şi conturi la bãnci │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│14. Alte creanţe │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│15. Alte active │ │ │ │
├───────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│16. Total active (rd. 1+rd. 2+rd. 15) │ │ │ │
└───────────────────────────────────────┴──────────────┴───────────┴───────────┘

Venituri aferente activelor ce reprezintã rezerve tehnice

- mii lei -
┌────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│1. Venituri din dobânzi │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│2. Venituri din plasamente aferente titlurilor cu venit fix │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│3. Venituri din redevenţe, locatii de gestiune şi chirii │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│4. Venituri din plasamente aferente titlurilor cu venit variabil│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│5. Venituri din sconturi obţinute │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│6. Venituri din creanţe imobilizate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│7. Venituri din diferenţe de curs valutar │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│8. Alte venituri privind plasamentele cedate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│9. Alte venituri │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│10. Total venituri (rd.1 la rd. 9) │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘





ANEXA 3


la norme
--------

Formularul 1


ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI GENERALE

RAPORTARE
privind marja de solvabilitate


┌────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│X = activul net sau marja de solvabilitate de care dispune │ │
│ asiguratorul = C - D │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────── │
│A = total active, potrivit bilanţului contabil │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│B = active care nu se iau în considerare = B(1)+B(2)+B(3)+B(4) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│B(1) = active necorporale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│B(2) = acţiuni necotate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│B(3) = partea din rezervele tehnice aferentã contractelor │ │
│ cedate în reasigurare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│B(4) = activele asupra cãrora s-au creat sarcini (gaj sau │ │
│ ipoteca) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│C = activele care se iau în considerare la stabilirea marjei │ │
│ de solvabilitate = A - B │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│D = total obligaţii care se iau în considerare la stabilirea │ │
│ marjei de solvabilitate = D(1)+D(2)+D(3)+D(4)+D(5) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│D(1) = 0,5 x valoarea datoriilor subordonate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│D(2) = rezerve tehnice nete │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│D(3) = provizioane pentru riscuri şi cheltuieli │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│D(4) = depozite primite de la reasiguratori │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│D(5) = datorii, cu excepţia împrumuturilor din emisiuni de │ │
│ obligaţiuni │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│ │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Y = marja de solvabilitate minima = max (H; J) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│PBS(ad) = prime brute subscrise de cãtre asigurator aferente │ │
│ activitãţii de asigurare directe │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│PBS(r) = prime brute subscrise de cãtre asigurator aferente │ │
│ acceptarilor în reasigurare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│PA = prime anulate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│M = PBS(ad)+PBS(r) - PA │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│t(1) = echivalentul în lei a 5 milioane euro, la cursul de │ │
│ referinta al Bãncii Naţionale a României din ultima │ │
│ zi lucrãtoare a perioadei de raportare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│a(1) = raportul dintre daunele nete plãtite, la care se │ │
│ adauga variatia rezervei de daune, şi daunele brute │ │
│ plãtite, la care se adauga variatia rezervei │ │
│ de daune │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│a = max (a(1) ; 0,5) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│H = a x [min (t(1) ; M) x 0,18 + max (M - t(1) ; 0) x 0,16] │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│DP(ad) = media daunelor plãtite în ultimii 3 ani financiari, │ │
│ aferente asigurãrilor directe │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│DP(r) = media daunelor plãtite în ultimii 3 ani financiari, │ │
│ aferente acceptarilor în reasigurare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│RD(sf) = totalul rezervei brute de daune la sfârşitul ultimului │ │
│ an financiar │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│DR = media pe ultimii 3 ani financiari a daunelor recuperate de │ │
│ la terţi prin subrogarea în drepturile asiguraţilor │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│RD(i) = rezerva de daune la începutul primului an financiar │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│N = DP(ad) + DP(r) + RD(sf) - DR - RD(i) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│t(2) = echivalentul în lei a 3 milioane euro, la cursul de │ │
│ referinta al Bãncii Naţionale a României din ultima zi │ │
│ lucrãtoare a perioadei de raportare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│J = a x [min (t(2); N) x 0,26 + max (N - t(2); 0) x 0,23] │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Gradul de solvabilitate = X/Y │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘

Formularul 2

ACTIVITATEA DE ASIGURĂRI DE VIATA

RAPORTARE
privind marja de solvabilitate
┌───────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│X = activul net sau marja de solvabilitate de care dispune │ │
│ asiguratorul = C - D │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│A = total active, potrivit bilanţului contabil │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│B = active care nu se iau în considerare = B(1)+B(2)+B(3)+B(4) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│B(1) = active necorporale │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│B(2) = acţiuni necotate │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│B(3) = partea din rezervele tehnice aferentã contractelor │ │
│ cedate în reasigurare │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│B(4) = activele asupra cãrora s-au creat sarcini (gaj sau │ │
│ ipoteca) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│C = activele care se iau în considerare la stabilirea marjei │ │
│ de solvabilitate = A-B │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│D = total obligaţii care se iau în considerare la stabilirea │ │
│ marjei de solvabilitate = D(1)+D(2)+D(3)+D(4)+D(5) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│D(1) = 0,5 x valoarea datoriilor subordonate │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│D(2) = rezerve tehnice nete │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│D(3) = provizioane pentru riscuri şi cheltuieli │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│D(4) = depozite primite de la reasiguratori │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│D(5) = datorii, cu excepţia împrumuturilor din emisiuni de │ │
│ obligaţiuni │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Y = marja de solvabilitate minima = M + N + P + Q │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│M = marja de solvabilitate minima pentru asigurãrile de viata │ │
│ corespunzãtoare claselor de asigurãri prevãzute la │ │
│ pct. III.1 lit. a) şi b), pct. III.2 şi III.5 │ │
│ din Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor │ │
│ nr. 3/2001 = R(1)+R(2) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│a = rezerve tehnice │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│b(1) = raportul dintre rezervele tehnice nete şi rezervele │ │
│ tehnice brute │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│b = max (b(1) ; 0,85) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│R(1) = a x b x 0,04 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│a(1) = suma la risc aferentã contractelor cu durata de minimum │ │
│ 5 ani │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│a(2) = suma la risc aferentã contractelor cu durata cuprinsã │ │
│ între 3 şi 5 ani │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│a(3) = suma la risc aferentã contractelor cu durata de │ │
│ maximum 3 ani │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│c(1) = raportul dintre suma la risc neta şi suma la risc bruta │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│c = max (c(1) ; 0,5) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│R(2) = c x [a(1) x 0,003 + a(2) x 0,0015 + a(3) x 0,001] │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│N = marja de solvabilitate minima pentru asigurãrile de viata │ │
│ corespunzãtoare clasei de asigurãri prevãzute la │ │
│ pct. III.3 din Normele Comisiei de Supraveghere a │ │
│ Asigurãrilor nr. 3/2001 = R(3) + R(4) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│d(1) = rezervele tehnice nete aferente obligaţiilor │ │
│ contractuale rezultate din activitatea de asigurãri │ │
│ pentru care asiguratorul nu îşi asuma riscuri │ │
│ investitionale în condiţiile în care termenul │ │
│ contractelor este de peste 5 ani, iar costurile │ │
│ stipulate în contract se aloca pe o perioada mai │ │
│ mare de 5 ani │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│d(2) = rezervele tehnice nete aferente obligaţiilor │ │
│ contractuale rezultate din activitatea de asigurãri │ │
│ pentru care asiguratorul nu îşi asuma riscuri │ │
│ investitionale în condiţiile în care termenul │ │
│ contractelor este de maximum 5 ani sau de peste 5 ani, │ │
│ iar costurile stipulate în contract se aloca pe o │ │
│ perioada de maximum 5 ani, precum şi rezervele │ │
│ tehnice nete aferente obligaţiilor contractuale │ │
│ rezultate din activitatea de asigurãri pentru care │ │
│ asiguratorul îşi asuma riscuri investitionale │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│R(3) = b x (d(1) x 0,01 + d(2) x 0,04) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│e = suma la risc │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│R(4) = e x c x 0,003 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│P = marja de solvabilitate minima pentru asigurãrile de viata │ │
│ corespunzãtoare clasei de asigurãri prevãzute la │ │
│ pct. III.1 lit. c) din Normele Comisiei de Supraveghere a │ │
│ Asigurãrilor nr. 3/2001 = R(5) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│f = total prime brute datorate pentru clauze suplimentare │ │
│ ataşate contractelor din perioada de raportare minus │ │
│ primele anulate în perioada de raportare (inclusiv taxele │ │
│ aferente) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│h = echivalentul în lei a 5 milioane euro, la cursul de │ │
│ referinta al Bãncii Naţionale a României din ultima zi │ │
│ lucrãtoare a perioadei de raportare │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│g(1) = raportul dintre suma indemnizaţiilor rãmase în grija │ │
│ asiguratului dupã scãderea reasigurarilor aferente şi │ │
│ suma totalã a indemnizaţiilor │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│g = max [g(1); 0,5) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│R(5) = g x [min (h; f) x 0,18 + max (f - h; 0) x 0,16] │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Q = marja de solvabilitate minima pentru asigurãrile de viata │ │
│ corespunzãtoare clasei de asigurãri prevãzute la │ │
│ pct. III.4 din Normele Comisiei de Supraveghere a │ │
│ Asigurãrilor nr. 3/2001 = R(6) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│i = rezervele tehnice nete aferente obligaţiilor contractuale │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│R(6) = i x 0,04 │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Gradul de solvabilitate = X/Y │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘





ANEXA 4


la norme
--------

SITUAŢIA
privind evoluţia şi structura capitalului social

- mii lei -


┌────────────────────────────────┬──────────────┬────────┬────────┬────────────┐
│ Date informative │Soldul iniţial│Majorãri│Reduceri│Soldul final│
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│Capital social subscris - total,│ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│din care: │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│- în numerar │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│ - investitor strãin - valoare│ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│ - cota de participare (%) │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│- în natura │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│ - investitor strãin - valoare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│ - cota de participare (%) │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│Capital social vãrsat - total, │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│din care: │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│- în numerar │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│ - investitor strãin - valoare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│ - cota de participare (%) │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│- în natura │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│ - investitor strãin - valoare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│ - cota de participare (%) │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│Acţionari semnificativi │ │ │ │ │
│(defalcati pe fiecare persoana │ │ │ │ │
│juridicã sau fizica, dupã caz) -│ │ │ │ │
│valoare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼────────────┤
│- cota de participare (%) │ │ │ │ │
└────────────────────────────────┴──────────────┴────────┴────────┴────────────┘





ANEXA 5


la norme
--------

INFORMAŢII
privind angajaţii


┌──────────────────┬───────┬─────────────────────────┬────────────┬────────────┐
│ │ │ Cu carte de munca │ │ │
│ │ │ pe perioada │Colaboratori│ Pregãtirea │
│ │Total ├───────────┬─────────────┤ │profesionalã│
│ │ │determinata│nedeterminatã│ │ │
├──────────────────┼───────┼───────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Numãr de angajaţi │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼───────┼───────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Fond de salarii - │ │ │ │ │ │
│total (mii lei) │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼───────┼───────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Salariu maxim (mii│ │ │ │ │ │
│lei) │ │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────┼───────┼───────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Salariu mediu (mii│ │ │ │ │ │
│lei) │ │ x │ x │ x │ x │
├──────────────────┼───────┼───────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Alte drepturi de │ │ │ │ │ │
│personal (mii lei)│ │ │ │ │ │
└──────────────────┴───────┴───────────┴─────────────┴────────────┴────────────┘





ANEXA 6


la norme
--------

RAPORTARE
privind virarea contribuţiei la Fondul de protejare a asiguraţilor

- lei -


┌────────┬──────────────┬────────────┬───────┬──────────┬───────────┬──────────┐
│ │Total volum │ Fondul │ │Penalitãţi│Documentul/│ Banca │
│ Luna │de prime brute│ de │ Suma │ │ data │plãtitoare│
│ │de asigurare │ protejare │virata │ │ │ │
│ │ la care │ a │ │ │ │ │
│ │ se aplica │asiguraţilor│ │ │ │ │
│ │ % │ datorat │ │ │ │ │
├────────┼──────────────┼────────────┼───────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴──────────────┴────────────┴───────┴──────────┴───────────┴──────────┘





ANEXA 7


la norme
--------

RAPORTARE
privind virarea taxei de funcţionare

- lei -


┌──────┬───────────────┬────────────┬────────┬──────────┬───────────┬──────────┐
│ │ Total volum │ │ │ │ │ │
│Luna │de prime brute │ Taxa de │ Suma │ │ │ │
│ │de asigurare/ │ funcţionare│ virata │Penalitãţi│Documentul │ Banca │
│ │ comisioane │ datoratã │ │ │ /data │plãtitoare│
│ │ la care │ │ │ │ │ │
│ │ se aplica │ │ │ │ │ │
│ │ % │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────────┼────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────────────┴────────────┴────────┴──────────┴───────────┴──────────┘





ANEXA 8


la norme
--------

SITUAŢIE
privind disponibilitãţile bãneşti

- lei -


┌────┬──────────────────┬──────────┬────────────┬─────────────┬───────────┐
│ │ │ │ Termenul │ │ Total │
│Nr. │ Denumirea │ Depozite │ scadent │ Cont curent │ societate │
│crt.│societãţii bancare│ │ la depozit │ │ bancarã │
├────┼──────────────────┼──────────┼────────────┼─────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────┴──────────┴────────────┴─────────────┴───────────┘





ANEXA 9


la norme
--------

INFORMAŢII
privind litigiile societãţilor de asigurare cu angajaţii, asiguraţii,
asiguratorii, reasiguratorii,
brokerii şi agenţii de intermediere


┌───────┬───────────┬───────────┬──────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ │ │ Procese în curs │ Hotãrâri judecãtoreşti │
│Numãr │ Valoarea │ Natura │ │definitive şi irevocabile │
│de │litigiului │litigiului ├─────────┬────────┼────────────┬──────────────┤
│litigii│ │ │numãrul │instanta│ favorabile │ nefavorabile │
│ │ │ │dosarului│ │ │ │
├───────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───────────┴───────────┴─────────┴────────┴────────────┴──────────────┘





ANEXA 10


la norme
--------

SITUAŢIA
privind denumirea asigurãtorilor cu care colaboreazã
brokerii de asigurare şi volumul primelor intermediate

- mii lei -


┌────┬────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea societãţii │ Valoarea │ │
│crt.│ │ primelor intermediate │ Comisioane încasate │
├────┼────────────────────────┼────────────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │
└────┴────────────────────────┴────────────────────────┴───────────────────────┘





ANEXA 11


la norme
--------

INFORMAŢII
privind litigiile brokerilor de asigurare cu angajaţii, asiguratorii,
reasiguratorii, alţi clienţi


┌───────┬───────────┬───────────┬──────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ │ │ Procese în curs │ Hotãrâri judecãtoreşti │
│Numãr │ Valoarea │ Natura │ │definitive şi irevocabile │
│de │litigiului │litigiului ├─────────┬────────┼────────────┬──────────────┤
│litigii│ │ │ numãrul │instanta│ favorabile │ nefavorabile │
│ │ │ │dosarului│ │ │ │
├───────┼───────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───────────┴───────────┴─────────┴────────┴────────────┴──────────────┘


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016