MODELE DE ŞTAMPILE PENTRU MARCAREA CARNII
Figura nr. 1
ROMÂNIA
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI
AGENŢIA NATIONALA SANITARĂ VETERINARA
Direcţia sanitarã veterinara .......
CERTIFICAT DE SĂNĂTATE PUBLICA VETERINARA
pentru carne proaspãta/organe
****** ORIGINAL ******
Nr. ........
Autoritatea localã competenta:
Direcţia sanitarã veterinara ...........................................
Emitent: - medic veterinar oficial: Dr. ................................
- Circumscripţia sanitarã veterinara/Circumscripţia sanitarã veterinara pentru controlul alimentelor de origine animala: ...................
I. Identitatea carnii
Carne de ..................................................................
(specia de animal)
Natura produselor .........................................................
Natura ambalajelor ........................................................
Numãrul pieselor sau al unitãţilor de ambalaj .............................
Data tãierii ..............................................................
Anul şi luna congelarii ...................................................
(în cazul carnii congelate)
Greutatea neta ............................................................
II. Provenienta carnii
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de autorizare veterinara ale abatorului producãtor ....................................................................
Adresa şi numãrul de autorizare veterinara ale sãlii de transare: ...............................................................................
Adresa şi numãrul de autorizare veterinara ale frigoriferului: ...............................................................................
III. Destinaţia carnii
Carnea este expediatã din .................................................
(localitatea de expediţie)
la ........................................................................
(localitatea de destinaţie)
prin urmãtoarele mijloace de transport: ...................................
(pentru vagon şi auto, numãrul de
înmatriculare)
IV. Atestat de sãnãtate publica veterinara
Subsemnatul, medic veterinar oficial, certific urmãtoarele:
- carnea/organele provine/provin de la animale sanatoase, originare din efective şi localitãţi nesupuse unei restrictii veterinare de sãnãtate;
- ca urmare a inspecţiei ante-mortem şi post-mortem, carnea/organele a fost/au fost gasita/gãsite apta/apte necondiţionat pentru consum uman;
- mijloacele de transport îndeplinesc condiţiile de igiena.
Marca de sãnãtate Emis în .........................
publica veterinara (localitatea)
la ..............................
(data)
Numele, prenumele, numãrul de autentificare şi parafa medicului veterinar oficial .....................................................................
NOTA:
* Certificatul se foloseşte numai pe teritoriul României.
* Se bareaza ceea ce nu corespunde.
ROMÂNIA
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI
AGENŢIA NATIONALA SANITARĂ VETERINARA
Direcţia sanitarã veterinara .....
CERTIFICAT DE SĂNĂTATE PUBLICA VETERINARA
pentru carne proaspãta/organe
Nr. ........
****** COPIE ******
Autoritatea localã competenta:
Direcţia sanitarã veterinara ...........................................
Emitent: - medic veterinar oficial: Dr. ................................
- Circumscripţia sanitarã veterinara/Circumscripţia sanitarã veterinara pentru controlul alimentelor de origine animala: ...................
I. Identitatea carnii
Carne de ..................................................................
(specia de animal)
Natura produselor .........................................................
Natura ambalajelor ........................................................
Numãrul pieselor sau al unitãţilor de ambalaj .............................
Data tãierii ..............................................................
Anul şi luna congelarii ...................................................
(în cazul carnii congelate)
Greutatea neta ............................................................
II. Provenienta carnii
Adresa/adresele şi numãrul/numerele de autorizare veterinara ale abatorului producãtor: ...................................................................
Adresa şi numãrul de autorizare veterinara ale sãlii de transare: ...............................................................................
Adresa şi numãrul de autorizare veterinara ale frigoriferului: ...............................................................................
III. Destinaţia carnii
Carnea este expediatã din .................................................
(localitatea de expediţie)
la ........................................................................
(localitatea de destinaţie)
prin urmãtoarele mijloace de transport: ...................................
(pentru vagon şi auto, numãrul de
înmatriculare)
IV. Atestat de sãnãtate publica veterinara
Subsemnatul, medic veterinar oficial, certific urmãtoarele:
- carnea/organele provine/provin de la animale sanatoase, originare din efective şi localitãţi nesupuse unei restrictii veterinare de sãnãtate;
- ca urmare a inspecţiei ante-mortem şi post-mortem, carnea/organele a fost/au fost gasita/gãsite apta/apte necondiţionat pentru consum uman;
- mijloacele de transport îndeplinesc condiţiile de igiena.
Marca de sãnãtate Emis în .........................
publica veterinara (localitatea)
la ..............................
(data)
Numele, prenumele, numãrul de autentificare şi parafa medicului veterinar oficial .....................................................................
NOTA:
* Certificatul se foloseşte numai pe teritoriul României.
* Se bareaza ceea ce nu corespunde.
CODUL JUDEŢELOR
──────────────────────────────────────────────
Judeţul Codul
──────────────────────────────────────────────
ALBA AB
ARAD AR
ARGES AG
BACAU BC
BIHOR BH
BISTRITA BS
BOTOSANI BT
BRAŞOV BV
BRĂILA BR
BUZAU BZ
CARAS-SEVERIN CS
CLUJ CJ
CONSTANTA CT
COVASNA CV
DAMBOVITA DB
DOLJ DJ
GALAŢI GL
GIURGIU GR
GORJ GJ
HARGHITA HR
HUNEDOARA HD
IALOMITA ÎL
IAŞI IS
ILFOV IF
MARAMURES MM
MEHEDINTI MH
MURES MR
NEAMT NT
OLT OT
PRAHOVA PH
SATU MARE SM
SALAJ SL
SIBIU SB
SUCEAVA SV
TELEORMAN TR
TIMIS TM
TULCEA TL
VASLUI VS
VALCEA VL
VRANCEA VR
MUNICIPIUL BUCUREŞTI B
──────────────────────────────────────────────