Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 113.139 din 21 decembrie 2006  pentru punerea in aplicare a Normelor privind forma si continutul raportarilor pe care trebuie sa le intocmeasca brokerii de asigurare si/sau reasigurare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 113.139 din 21 decembrie 2006 pentru punerea in aplicare a Normelor privind forma si continutul raportarilor pe care trebuie sa le intocmeasca brokerii de asigurare si/sau reasigurare

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.053 din 29 decembrie 2006
În temeiul prevederilor art. 4 alin. (27) şi ale <>art. 35 alin. (5) lit. f) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, potrivit Hotãrârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor din 21 decembrie 2006, prin care s-au adoptat Normele privind forma şi conţinutul raportãrilor pe care trebuie sã le întocmeascã brokerii de asigurare şi/sau reasigurare,

preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se pun în aplicare Normele privind forma şi conţinutul raportãrilor pe care trebuie sã le întocmeascã brokerii de asigurare şi/sau reasigurare, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin intrã în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2007.
ART. 3
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã urmãtoarele acte normative:
a) <>Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor nr. 3.117/2005 pentru punerea în aplicare a Normelor privind forma şi conţinutul raportãrilor financiare, precum şi informaţiile, documentele şi certificãrile necesare pentru întocmirea acestor raportãri, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 694 din 2 august 2005;
b) pct. 5 din <>Norma nr. 1/2001 privind cuantumul şi termenul de platã a taxei de funcţionare datorate de asigurãtori şi de brokerii de asigurare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 394 din 18 iulie 2001, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
Direcţia generalã stabilitate financiarã şi actuariat din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor va asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere
a Asigurãrilor,
Angela Toncescu

Bucureşti, 21 decembrie 2006.
Nr. 113.139.

ANEXĂ

NORME
privind forma şi conţinutul raportãrilor pe care trebuie
sã le întocmeascã brokerii de asigurare şi/sau reasigurare

ART. 1
(1) Brokerii de asigurare şi/sau reasigurare au obligaţia de a pune la dispoziţia Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor informaţiile solicitate care sã permitã acesteia efectuarea unei analize fundamentate a situaţiei financiare de care dispun la un moment dat şi urmãrirea evoluţiei în timp a principalilor indicatori privind activitatea desfãşuratã.
(2) Raportãrile transmise de cãtre brokerii de asigurare şi/sau reasigurare, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 32/2000 - privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi ale prezentelor norme, trebuie sã conţinã informaţii privind: numãrul de contracte şi volumul primelor de asigurare intermediate, numãrul de dosare de daunã regularizate şi valoarea dosarelor de daunã regularizate, structura veniturilor realizate, taxa de funcţionare, structura şi evoluţia capitalului social, numãrul de salariaţi şi cheltuielile cu salariile, situaţia litigiilor, indicatori privind activitatea de brokeraj în asigurãri şi alte informaţii cu privire la activitatea desfãşuratã.
(3) Informaţiile din raportãrile transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, în conformitate cu prezentele norme, trebuie sã corespundã cu evidenţele financiar-contabile şi tehnico-operative ale brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare.
(4) În conformitate cu prevederile art. 5 lit. j) si <>art. 35^1 din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor poate solicita prezentarea oricãror informaţii şi documente necesare în vederea clarificãrii unor aspecte rezultate din analiza raportãrilor prevãzute de reglementãrile legale în vigoare, inclusiv a datelor înregistrate în evidenţa operativã şi a documentelor care stau la baza înregistrãrilor în contabilitate, sau pentru actualizarea condiţiilor în baza cãrora s-a acordat autorizarea.
ART. 2
(1) Raportãrile pe care brokerii de asigurare trebuie sã le întocmeascã şi sã le transmitã Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, conform prevederilor prezentelor norme, se semneazã de cãtre persoanele abilitate în conformitate cu prevederile <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale prevederilor <>art. 35 alin. (15) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Persoanele prevãzute la alin. (1) rãspund atât de realitatea şi exactitatea datelor cuprinse în raportãri cât şi de respectarea termenelor de transmitere a acestora cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor.
(3) Raportãrile incluse în prezentele norme vor fi transmise de cãtre brokerii de asigurare şi/sau reasigurare atât în formã scrisã cât şi electronicã - on-line în aplicaţia CSA-EWS. Numai în cazuri excepţionale se acceptã transmiterea raportãrilor şi informaţiilor solicitate prin prezentele norme pe suport CD. Pentru transmiterea on-line, brokerii de asigurare şi/sau reasigurare au obligaţia de a se înregistra ca utilizatori în aplicaţia CSA-EWS, în baza formularului de înregistrare existent pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor.
ART 3
(1) Raportãrile pe care brokerii de asigurare şi/sau reasigurare trebuie sã le întocmeascã şi termenele de transmitere ale acestora, cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, sunt urmãtoarele:
I - raportãri anuale:
a) situaţiile financiare anuale, în forma prevãzutã de reglementãrile contabile în vigoare;
b) raportarea privind evoluţia şi structura capitalului social, în forma prevãzutã în Anexa 1;
c) raportarea privind angajaţii şi nivelul de salarizare, în forma prevãzutã în Anexa 2;
d) raportarea privind litigiile brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare, în forma prevãzutã în Anexa 5;
(2) Raportãrile prevãzute la lit. a)-d) se transmit în termen de 120 de zile calendaristice de la încheierea exerciţiului financiar.

II - raportãri semestriale:
a) raportãri contabile în forma prevãzutã de reglementãrile contabile în vigoare;
b) raportarea privind evoluţia şi structura capitalului social, în formna prevãzutã în Anexa 1;
(3) Raportãrile contabile semestriale prevãzute la pct. a) se vor transmite pânã la termenul stabilit prin sistemul de raportare contabilã semestrialã.
Raportãrile prevãzute la pct. b) se vor transmite pânã în ultima zi lucrãtoare a lunii unnãtoare încheierii semestrului.

III - raportãri trimestriale:
a) raportarea trimestrialã privind activitatea desfãşuratã de brokerii de asigurare şi/sau reasigurare şi veniturile obţinute, în formele prevãzute în Anexa 4, Formularele 1 şi 2. Se raporteazã veniturile cumulate de la începutul exerciţiului financiar pânã la data de raportare.
b) raportarea privind situaţia elementelor de activ şi pasiv din evidenţele brokerilor de asigurare, în forma prevãzutã în Anexa 6;
c) raportarea privind situaţia modificãrilor capitalurilor proprii în forma prevãzutã în Anexa 7;
(4) Raportãrile trimestriale se transmit pânã în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare încheierii trimestrului.

IV - raportãri lunare:
a) raportarea lunarã privind taxa de funcţionare, în forma prevãzutã în Anexa 3, Formularul 1, se transmite pânã în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare celei pentru care se face raportarea;
b) în cazul transmiterii unei situaţii rectificative, aceasta se va face în forma prevãzutã în Anexa 3, Formularul 2. Este admisã transmiterea cãtre Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor a unei singure situaţii rectificative/lunã aferentã taxei de funcţionare.
(5) Virarea sumelor datorate se efectueazã în contul Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor (vezi site www.csa-isc.ro), pânã în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare celei pentru care se face raportarea.
(6) Brokerii de asigurare şi/sau reasigurare trebuie sã transmitã Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, poliţa de asigurare de rãspundere civilã profesionalã (în copie) în termen de 2 zile lucrãtoare de la data intrãrii în vigoare a acesteia, precum şi copii ale documentelor care atestã plata ratelor primei de asigurare aferente contractului de asigurare de rãspundere civilã profesionalã, pe mãsura achitãrii acestora.
ART. 4
Nerespectarea prevederilor prezentelor norme se sancţioneazã în condiţiile şi potrivit prevederilor <>art. 39 din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


ANEXA 1
-------
la norme
--------



Raportare semestrialã/anualã

Situaţia privind evoluţia şi structura
capitalului social la data de ........

lei
┌────┬────────────────────┬───────────────┬─────────┬───────────┬───────────┐
│Nr. │Date informative │ Soldul iniţial│Majorãri │ Diminuãri │Sold final │
│crt.│ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │Capital social │ │ │ │ │
│ I. │subscris - total, │ │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ 1. │- în numerar │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │- investitor strãin-│ │ │ │ │
│ │ valoare │ │ │ │ │
│ ├────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │cota de participare │ │ │ │ │
│ │(%)/investitor │ │ │ │ │
│ │strãin │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ 2. │- în naturã │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │- investitor strãin-│ │ │ │ │
│ │valoare │ │ │ │ │
│ ├────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │- cota de partici- │ │ │ │ │
│ │pare (%)/investitor │ │ │ │ │
│ │strãin │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│II. │Capital social │ │ │ │ │
│ │vãrsat - total, │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ 1. │- în numerar │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │- investitor strãin │ │ │ │ │
│ │ valoare │ │ │ │ │
│ ├────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │cota de participare │ │ │ │ │
│ │(%)/investitor │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ 2. │- în naturã │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │- investitor strãin-│ │ │ │ │
│ │valoare │ │ │ │ │
│ ├────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │cota de participare │ │ │ │ │
│ │(%)/investitor │ │ │ │ │
│ │strãin │ │ │ │ │
├────┼────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │Acţionari/Asociaţi │ │ │ │ │
│III.│ semnificativi │ │ │ │ │
│ │(defalcaţi pe │ │ │ │ │
│ │fiecare persoanã │ │ │ │ │
│ │juridicã sau │ │ │ │ │
│ │fizicã, dupã caz) - │ │ │ │ │
│ │valoare │ │ │ │ │
│ ├────────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────┼───────────┤
│ │cota de participare │ │ │ │ │
│ │(%)/acţionari │ │ │ │ │
│ │ semnificativi │ │ │ │ │
└────┴────────────────────┴───────────────┴─────────┴───────────┴───────────┘




ANEXA 2
-------
la norme
--------


Raportare anualã


Situaţia privind angajaţii şi nivelul de salarizare

┌───────┬──────────────────┬────────┬─────┬───────────────────────┐
│ │ Specificaţie │ │Total│ din care: │
│ │ │ U/M │ ├───────────┬───────────┤
│ Nr. │ │ │ │Cu carte de│Cu carte de│
│ crt. │ │ │ │ muncã pe │ muncã pe │
│ │ │ │ │ perioadã │ perioadã │
│ │ │ │ │ nedeter- │ deter- │
│ │ │ │ │ minatã: │ minatã: │
├───────┼──────────────────┼────────┼─────┼───────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │3=4+5│ 4 │ 5 │
├───────┼──────────────────┼────────┼─────┼───────────┼───────────┤
│ │ Numãr total de │ nr. │ │ │ │
│ │ angajaţi │ │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │ │
│ 1. ├──────────────────┼────────┼─────┼───────────┼───────────┤
│ │-în conducerea │ nr. │ │ │ │
│ │ executivã │ │ │ │ │
│ ├──────────────────┼────────┼─────┼───────────┼───────────┤
│ │-în conducerea │ nr. │ │ │ │
│ │ operativã │ │ │ │ │
├───────┼──────────────────┼────────┼─────┼───────────┼───────────┤
│ 2. │Cheltuieli de │ lei │ │ x │ x │
│ │naturã salarialã, │ │ │ │ │
│ │ din care: │ │ │ │ │
│ ├──────────────────┼────────┼─────┼───────────┼───────────┤
│ │- cheltuieli cu │ │ │ │ │
│ │salariile │ lei │ │ │ │
│ │angajaţilor │ │ │ │ │
├───────┼──────────────────┼────────┼─────┼───────────┼───────────┤
│ 3. │Salariul maxim │ lei │ │ x │ x │
│ │lunar/angajat │ │ │ │ │
├───────┼──────────────────┼────────┼─────┼───────────┼───────────┤
│ 4. │Salariul mediu │ lei │ │ x │ x │
│ │lunar/angajat │ │ │ │ │
└───────┴──────────────────┴────────┴─────┴───────────┴───────────┘




ANEXA 3
-------
la norme
--------

Formular 1

Raportare lunarã

S.C. .......... SA/SRL
Str. ......... Nr ....... Bl.....
sc. .... ap. ....... sector/judeţ ........
Localitate ........., tel. ...../fax .....
Persoanã de contact .....................
tel. ........, mail .....................


Situaţia privind taxa de funcţionare
pentru activitatea de brocheraj pentru luna ....



lei
┌───────┬───────────────────────────┬────────────────────┬────────────────┐
│ Nr. │ Specificaţii │Total cumulat de la │ Din care: │
│ crt. │ │ începutul anului*) │pentru luna de │
│ │ │ │ raportare │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 1 │Total venituri din │ │ │
│ │din activitatea de brokeraj│ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 2. │Cota procentualã │ │ │
│ │aprobatã de C.S.A. │ x │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 3. │Taxa de funcţionare │ │ │
│ │datoratã**) │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 4. │Majorãri de întârziere │ │ │
│ │datorate │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 5. │Suma viratã - total, │ │ │
│ │din care:** │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 6. │- aferentã taxei de │ │ │
│ │ funcţionare │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 7. │- aferentã majorãrilor │ │ │
│ │ de întârziere │ │ │
└───────┴───────────────────────────┴────────────────────┴────────────────┘


--------
*) Datele raportate de brokerii de asigurare la rândul 1 coloana 2, trebuie sã corespundã la sfârşitul fiecãrui trimestru cu cele raportate în Anexa 4, Formular 2, total coloana 2.
rd. 1, col. 2 - se înscrie volumul total al veniturilor realizate din activitatea de brokeraj, cumulat de la începutul anului, inclusiv cele aferente lunii pentru care se face raportarea
**) rd. 3 si rd. 5, col. 2 - se înscrie suma totalã a taxei de funcţionare datoratã şi viratã, cumulat de la începutul anului inclusiv cea aferentã lunii pentru care se face raportarea.


Formular 2

Raportare lunarã



S.C. .......... SA/SRL
Str. ......... Nr ....... Bl.....
sc. .... ap. ....... sector/judeţ ........
Localitate ........., tel. ...../fax .....
Persoanã de contact .....................


Situaţia rectificativã privind taxa de funcţionare
pentru activitatea de brocheraj pentru luna ....

┌───────┬───────────────────────────┬────────────────────┬────────────────┐
│ Nr. │ Specificaţii │ Suma declaratã │Suma corectatã* │
│ crt. │ │ iniţial │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 1 │Total venituri din │ │ │
│ │din activitatea de brokeraj│ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 2. │Cota procentualã │ │ │
│ │aprobatã de C.S.A. │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 3. │Taxa de funcţionare │ │ │
│ │datoratã**) │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 4. │Majorãri de întârziere │ │ │
│ │datorate │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 5. │Suma viratã - total, │ │ │
│ │din care:** │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 6. │- aferentã taxei de │ │ │
│ │ funcţionare │ │ │
├───────┼───────────────────────────┼────────────────────┼────────────────┤
│ 7. │- aferentã majorãrilor │ │ │
│ │ de întârziere │ │ │
└───────┴───────────────────────────┴────────────────────┴────────────────┘


-------

*) rd. 1 col. 3 - se înscrie suma rectificatã (care o înlocuieşte pe cea raportatã anterior)
**) rd. 3 si rd. 5, col.3 - se înscrie suma rectificatã privind taxa de funcţionare datoratã şi viratã (care o înlocuieşte pe cea raportata anterior)

Situaţia rectificativã înlocuieşte raportarea transmisã anterior, aferentã lunii respective.

ANEXA 4
-------
la norme
--------
Formular 1
Raportare trimestriala

Situaţia privind activitatea de brokeraj la data de .....




┌───┬───────┬──────┬─────────────┬───────────────┬──────────────┬─────────────┐
│Nr.│Denu- │Clasa │Numãr con- │Valoarea pri- │Numar dosare │Valoare daune│
│crt│mire │de │tracte │melor inter- │de dauna │regularizate │
│ │asigu- │asigu-│intermediate │mediate*) │(soluţionate) │(aferenta │
│ │rator │rare │ **) │ │ │dosarelor │
│ │ │ │ │ │ │solutionate) │
├───┼───────┼──────┼──────┬──────┼───────┬───────┼──────┬───────┼──────┬──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├───┼───────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│ │ │ │cumu- │din │cumu- │din │cumu- │din │cumu- │din │
│ │ │ │lat de│care: │lat de │care: │lat de│care: │lat de│care: │
│ │ │ │la în-│în pe-│la în- │în pe- │la în-│în pe- │la în-│în pe-│
│ │ │ │cepu- │rioada│cepu- │rioada │cepu- │rioada │cepu- │rioada│
│ │ │ │tul e-│de ra-│tul e- │de ra- │tul e-│de ra- │tul e-│de ra-│
│ │ │ │xerci-│porta-│xerci- │porta- │xerci-│porta- │xerci-│porta-│
│ │ │ │ţiului│re │ţiului │re │ţiului│re │ţiului│re │
├───┼───────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│ │ │ │ buc │ buc │ lei │ lei │ buc │ buc │ lei │ lei │
├───┼───────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
├───┼───────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
├───┼───────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
├───┼───────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
├───┼───────┼──────┼──────┼──────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
└───┴───────┴──────┴──────┴──────┴───────┴───────┴──────┴───────┴──────┴──────┘



-------
*) Prime intermediate = valoarea primelor de asigurare intermediate, aferente comisionului cuvenit
Se vor raporta clasele de asigurare aşa cum sunt definite în Anexa 1 la <>Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, respectiv cele 18 clase pentru asigurãri generale şi cele 4 clase pentru asigurãri de viaţã.
**) Coloana 3 se referã la datele cumulate de la începutul exerciţiului financiar indusiv cele aferente perioadei de raportare, iar coloana 4 se referã la trimestrul pentru care se face raportarea.

Datele aferente acestui formular vor fi preluate din evidenţa tehnico-operativã a brokerului de asigurare.








Formular 2
Raportare trimestriala


Situaţia veniturilor obţinute de brokerii
de asigurare şi/sau reasigurare


┌────┬──────┬────────────────────────────────────────────────────┬───────┬─────────────┬──────┐
│ │ │ Venituri din activitatea de brokeraj │ │ │ │
│ │ ├─────────┬──────────────────────────────────────────│Veni- │ │ Total│
│ │ │ │ din care: │turi │ Alte │ veni-│
│Nr. │ ├─────────┼─────────┬───────┬───────┬───────┬────────│din │venituri*) │ turi │
│crt.│Denu- │Total │a)negoci-│b)efec-│c)regu-│d)comi-│e)alte │sub- │ │ │
│ │mire │venituri │erea con-│tuarea │lari- │sariat │activi- │ven- │ │ │
│ │asigu-│activita-│tractelor│inspec-│zãri în│de │tãţi în │ţii de │ │ │
│ │rãtor │tea de │de asigu-│ţiilor │caz de │avarii │legãturã│exploa-│ │ │
│ │ │brocheraj│rare si │de risc│daune │ct.7074│cu obi- │tare │ │ │
│ │ │ │reasigu- │ct.7072│ct.7073│ │ectul de│ct.741 │ │ │
│ │ │ │rare │ │ │ │activi- │ │ │ │
│ │ │ │(ct.7071)│ │ │ │tate │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ct.7075 │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤────────┼───────┼─────────────┼──────┤
│ 0 │ 1 │2=3+4+5+6│ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10=2+8│
│ │ │ +7 │ │ │ │ │ │ │ │ +9 │
├────┼──────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤────────┼───────┼─────────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Total│Veni- │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │din │turi │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │care:│din │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │chirii │ │
├────┼──────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤────────┼───────┼─────┼───────┼──────┤
├────┼──────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤────────┼───────┼─────┼───────┼──────┤
├────┼──────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤────────┼───────┼─────┼───────┼──────┤
├────┼──────┼─────────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤────────┼───────┼─────┼───────┼──────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────┴─────────┴─────────┴───────┴───────┴───────┴────────┴───────┴─────┴───────┴──────┘


-------
Pentru valorile înscrise în coloanele 3-7, se va specifica denumirea asiguratorului în coloana 1.
*) Coloana 9 cuprinde: alte venituri din exploatare, venituri financiare şi venituri extraordinare.


ANEXA 5
--------
la norme
--------





Raportare anualã

INFORMAŢII
privind litigiile brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare
cu asiguraţii, asigurãtorii, reasigurãtorii şi alţi clienţi

A. Litigii rezultate din raporturile de asigurare:


┌────┬──────┬──────┬────────┬─────┬─────────────┬──────────────────────────┬──────────────┐
│Nr. │Clasa │Numar │Instanta│Nr. │Natura│Cali- │ Situatia litigiului │ Valoarea │
│crt.│ de │dosar │ de │dosar│liti- │tatea ├───────┬──────────────────┤ litigiului │
│ │asi- │ de │judecata│ins- │giului│proce-│proces │hotarari judecato-├───────┬──────┤
│ │gurari│daunã │sesizatã│tan- │ │sualã │in curs│reşti definitive │pretin-│admisã│
│ │ │şi │ │ţã │ │ │ │ │sã de │ de │
│ │ │data │ │ │ │ │ ├────────┬─────────┤recla- │instan│
│ │ │deschi│ │ │ │ │ │favora- │nefavora-│mant │ ţã │
│ │ │derii │ │ │ │ │ │ bile │ bile ├───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ (lei) │ (lei) │ (lei) │ (lei)│
├────┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────├───────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├────┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼──────┤
├────┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼──────┤
├────┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼──────┤
├────┼──────┼──────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ TOTAL │ TOTAL │TOTAL │TOTAL │
└────┴──────┴──────┴────────┴─────┴──────┴──────┴───────┴────────┴─────────┴───────┴──────┘


B. Alte litigii:



┌────┬────────┬─────┬─────────────┬──────────────────────────┬──────────────┐
│Nr. │Instanta│Nr. │Natura│Cali- │ Situatia litigiului │ Valoarea │
│crt.│ de │dosar│liti- │tatea ├───────┬──────────────────┤ litigiului │
│ │judecata│ins- │giului│proce-│proces │hotarari judecato-├───────┬──────┤
│ │sesizatã│tan- │ │sualã │in curs│reşti definitive │pretin-│admisã│
│ │ │ţã │ │ │ │ │sã de │ de │
│ │ │ │ │ │ ├────────┬─────────┤recla- │instan│
│ │ │ │ │ │ │favora- │nefavora-│mant │ ţã │
│ │ │ │ │ │ │ bile │ bile ├───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ (lei) │ (lei) │ (lei) │ (lei)│
├────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────├───────┼──────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼──────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼──────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼──────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼──────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ TOTAL │ TOTAL │TOTAL │TOTAL │
└────┴────────┴─────┴──────┴──────┴───────┴────────┴─────────┴───────┴──────┘




ANEXA 6
-------
la norme
--------


Raportare trimestrialã

Situaţia elementelor de activ şi pasiv din evidenţele
brokerilor de asigurare la data de: ............

lei
┌─────────────────────────────────────────────────────┬────┬───────────────────┐
│ │Nr │ Sold la │
│ Elemente de activ │rd ├─────────┬─────────┤
│ │din │începutul│sfârşitul│
│ │bi- │exerci- │perioadei│
│ │lanţ│ ţiului │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│A.III. IMOBILIZĂRI FINANCIARE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Împrumuturi acordate societatilor afiliate (ct. 2671+│ 13 │ │ │
│+2672+2964), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în euro (echivalent lei)**) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în alte valute (echivalent lei)**) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Interese de participare (ct. 263-2962), din care: │ 14 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - societati nefinanciare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - societati de intermediere financiara │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - societati auxiliari financiari │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - societati de asigurare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Împrumuturi acordate societatilor de care entitatea │ │ │ │
│este legata in virtutea intereselor de participare │ │ │ │
│(ct. 2673+2674-2965), din care: │ 15 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in euro (echivalent lei)**) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in alte valute (echivalent lei)**) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Investitii detinute ca imobilizari (ct.265-2963), │ 16 │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - actiuni cotate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - actiuni necotate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - titluri de natura datoriei emise pe termen scurt│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - obligatiuni cotate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - obligatiuni necotate │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - actiuni/unitati de fond emise de fondurile de │ │ │ │
│ investitii │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Alte imprumuturi (ct. 2675+2676+2678+2679-2966-2968),│ │ │ │
│din care: │ 17 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - imprumuturi acordate pe termen lung (2675+2676) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in euro (echivalent lei)** │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in alte valute (echivalent lei)** │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - alte creante imobilizate (2678+2679) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│B.II. CREANTE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Creante legate de activitatea de intermediere │ 23 │ │ │
│(ct. 403*+411+412-491) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│- decontari din activitatea de despagubire in │ │ │ │
│ numele asiguratorilor externi (ct. 403), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in euro (echivalent lei)** │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in alte valute (echivalent lei)** │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - decontari privind comisioanele cuvenite din │ │ │ │
│ operatiuni de intermediere (ct. 441+412) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Sumele de incasat de la societatile de care compania │ │ │ │
│este legata in virtutea intereselor de participare │ 25 │ │ │
│(ct. 452-495), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - societati nefinanciare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - societati de intermediere financiara │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - societati auxiliari financiari │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - societati de asigurare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Alte creante │ 26 │ │ │
│(ct. 425+4282+431*+437*+4382+441*+4424+4428*+443+ │ │ │ │
│444*+445*+446*+447*+4482+4581+461+464+473*-496+5182),│ │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - aferente personalului (ct. 425+4282) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - diverse decontari (+4482+4581+461+473*-496+5182)│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│III. INVESTITII PE TERMEN SCURT │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Alte investitii pe termen scurt (ct. 505+506+508-595-│ 30 │ │ │
│-596-598+5112+5113), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - obligatiuni emise si rascumparate (ct. 505) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - investitii in titluri cuvenit fix (ct. 506+5064)│ │ │ │
│ din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - obligatiuni cotate (5061) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - obligatiuni necotate (ct. 5062) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - alte titluri cu venit fix (ct. 5063) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - alte investitii pe termen scurt si creante │ │ │ │
│ asimilate (5081+5088) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - efecte comerciale (ct. 5112+5113) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│IV. CASA SI CONTURI LA BANCI (ct. 5111+512+531+532+ │ 32 │ │ │
│ +541+542) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - casa (ct. 531), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - casa in lei (ct. 5311) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - casa in valuta (ct. 5314)** │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - cecuri (ct. 5111) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - conturi curente la banci in lei (ct. 5121) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - conturi curente la banci in valuta (ct. 5124) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - alte valori (ct. 532+541+542), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - in valuta (ct. 5412)** │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────┬────┬───────────────────┐
│ │Nr │ Sold la │
│ Elemente de pasiv │rd. ├─────────┬─────────┤
│ │din │începutul│sfârşitul│
│ │bi- │exerci- │perioadei│
│ │lanţ│ ţiului │ │
│ │anu-│ │ │
│ │ al │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│D. DATORII: SUMELE CARE TREBUIE PLATITE INTR-O │ │ │ │
│ PERIOADA DE PANA LA 1 AN │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Imprumuturi din emisiunea de obligatiuni prezentandu-│ │ │ │
│se separat imprumuturile din emisiunea de obligatiuni│ │ │ │
│convertibile (ct. 161+1681-169) │ 35 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în euro (echivalent lei)**) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în alte valute (echivalent lei)**) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Sume datorate institutiilor de credit │ 36 │ │ │
│(ct. 1621+1622+1624+1625+1627+1628+5191+5192+5198), │ │ │ │
│din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - credite pe termen scurt (ct. 5191+5192+5198), │ │ │ │
│ din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în euro (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în alte valute (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - credite pe termen lung (ct. 1621+1628), │ │ │ │
│ din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în euro (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în alte valute (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - credite pe termen lung nerambursate la scadenta │ │ │ │
│ ct. (1622), din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în euro (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în alte valute (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - credite interne cu garantia statului (ct. 1627),│ │ │ │
│ din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în euro (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în alte valute (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - credite acordate de nerezidenti (ct. 1624+1625),│ │ │ │
│ din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în lei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în euro (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - în alte valute (echivalent lei) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Alte datorii, inclusiv datoriile fiscale si datoriile│ 40 │ │ │
│privind asigurarile sociale, din care: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - credite externe guvernamentale (ct. 1623+5194+ │ │ │ │
│ +5195) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - credite de la trezoreria statului (ct. 1626+ │ │ │ │
│ +5196+5197) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - alte imprumuturi si datorii asimilate (ct. 167+ │ │ │ │
│ +1687) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - personal si conturi asigurate (ct. 421+423+425+ │ │ │ │
│ +426+427+4281) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ - decontari diverse (ct. 455+456**+457+4582+462+ │ │ │ │
│ +463+473**+509) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│J. CAPITAL SI REZERVE │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│I. CAPITAL SUBSCRIS │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│Capital subscris varsat (ct. 1012), de: │ 58 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S11: societati nefinanciare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S12: alte institutii monetar financiare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S123: alti intermediari financiari │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S124: auxiliari financiari*) │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S125: societati de asigurare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S13: administratii publice │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S14: gospodariile populatiei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S15: institutiile nonprofit ce deservesc │ │ │ │
│ gospodariile populatiei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S2: Altele │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│CAPITALURI PROPRII - TOTAL, din care ale: │ 74 │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S11: societati nefinanciare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S12: alte institutii monetar financiare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S123: alti intermediari financiari │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S124: auxiliari financiari │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S125: societati de asigurare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S13: administratii publice │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S14: gospodariile populatiei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S15: institutiile nonprofit ce deservesc │ │ │ │
│ gospodariile populatiei │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼────┼─────────┼─────────┤
│ S2: Altele │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────────────┴────┴─────────┴─────────┘



------
*) La rândul 58 brokerii de asigurare vor înregistra datele aferente capitalului subscris vãrsat la S124, auxiliari financiari, aşa cum se prevede în Norma nr. 13/2006, emisa de BNR, privind raportarea statistica a datelor pentru elaborarea bilanţului monetar.
**) Valutele vor fi trecute in lei la cursul BNR din ultima zi lucrãtoare a perioadei de raportare, suma (lei+euro+alte valute) va trebui sã fie egalã cu poziţia din bilanţ, indicatã în stânga.


ANEXA 7
------
la norme
--------


Raportare trimestrialã

Situaţia modificarilor capitalurilor proprii la data de ....
┌────┬─────────────────────────┬────────────┬────────┬────────┬──────────────┐
│Nr. │ │ Sold la │ │ │ Sold la │
│crt.│ Denumirea elementului │inceputul │Cresteri│Reduceri│sfarsitul │
│ │ │perioadei de│ │ │perioadei de │
│ │ │ raportare │ │ │ raportare │
├────┼─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ │Capitaluri proprii*) │ x │ x │ x │ x │
│ ├─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ 1 │- capitaluri proprii ale │ │ │ │ │
│ │societatilor cu │ │ │ │ │
│ │raspundere limitata │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ │- capitaluri proprii ale │ │ │ │ │
│ │societatilor pe │ │ │ │ │
│ │actiuni │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ │Capital social subscris: │ x │ x │ x │ x │
│ ├─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ 2 │- capital subscris │ │ │ │ │
│ │de societatile cu │ │ │ │ │
│ │raspundere limitata │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ │- capital subscris │ │ │ │ │
│ │de societatile pe │ │ │ │ │
│ │actiuni │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ │Capital social varsat: │ x │ x │ x │ x │
│ ├─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ 3 │- capital social varsat │ │ │ │ │
│ │de societatile cu │ │ │ │ │
│ │raspundere limitata │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────────┼────────────┼────────┼────────┤──────────────┤
│ │- capital social varsat │ │ │ │ │
│ │de societatile pe │ │ │ │ │
│ │actiuni │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────┴────────────┴────────┴────────┴──────────────┘



------
*) Se va înregistra valoarea capitalurilor proprii de la rd. 74 din formularul de bilanţ al brokerilor de asigurare şi/sau reasigurare.


---
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016