Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 112 din 19 aprilie 2001  privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind productia de apa grea in perioada 2001-2004 la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si acumularea acesteia de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 112 din 19 aprilie 2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind productia de apa grea in perioada 2001-2004 la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si acumularea acesteia de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat

EMITENT: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 222 din 2 mai 2001


Ministrul finanţelor publice şi ministrul industriei şi resurselor,
în temeiul prevederilor <>art. 14 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, respectiv, ale <>art. 4 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 19/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei şi Resurselor şi având în vedere dispoziţiile <>art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apa grea în perioada 2001-2004 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat,
emit urmãtorul ordin:

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apa grea în perioada 2001-2004 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 155 din 29 martie 2001, cuprinse în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.


Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Ministrul industriei şi resurselor,
Dan Ioan Popescu

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
pentru aplicarea prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apa grea în perioada 2001-2004 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare, denumita în continuare regie, va produce şi va livra, în perioada 2001-2004 o cantitate de 500 tone de apa grea, care se acumuleaza de cãtre Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat, ca stoc de rezerva de stat, în vederea punerii în funcţiune a Unitãţii nr. 2 de la Centrala Nuclearoelectrica (CNE) Cernavoda.
(2) Acumularea de apa grea se face prin compensare cu obligaţiile de plata restante sau curente, dupã caz, ale regiei cãtre bugetul de stat şi cãtre furnizorii de bunuri şi servicii, precum şi cu obligaţiile de plata restante ale acestor furnizori cãtre bugetul de stat.
(3) Dacã furnizorii regiei nu înregistreazã obligaţii de plata restante cãtre bugetul de stat, dar au obligaţii de plata, rezultate din relaţii contractuale cu anumiti agenţi economici, obligaţiile de plata restante datorate bugetului de stat se compenseazã de cãtre agenţii economici respectivi.
(4) Obligaţiile de plata restante cãtre bugetul de stat ale furnizorilor se vor compensa la nivelul contravalorii obligaţiilor contractuale ale regiei cãtre aceşti furnizori, iar obligaţiile de plata restante fata de bugetul de stat ale agenţilor economici se vor compensa în limita sumelor datorate de regie furnizorilor sãi şi ale acestora cãtre agenţii economici respectivi.
ART. 2
Rãspunderea pentru producerea şi acumularea cantitãţii de apa grea în limita valoricã aprobatã revine:
a) regiei, pentru producerea şi livrarea cantitãţii de apa grea şi pentru realitatea sumelor cuprinse în facturile emise;
b) Ministerului Industriei şi Resurselor, pentru confirmarea încadrãrii în limitele valorice anuale aprobate a sumelor cuprinse în facturile emise de regie, de furnizorii regiei şi de agenţii economici;
c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru încheierea contractelor de vanzarecumparare cu regia şi receptionarea cantitãţii de apa grea şi încadrarea în limitele valorice anuale aprobate.
ART. 3
(1) Compensarea se face în anul 2001 pana la data de 24 decembrie, la nivelul obligaţiilor datorate bugetului de stat atât de regie, cat şi de furnizori şi agenţi economici, în limita valoricã de maximum 1.700 miliarde lei.
(2) Pentru perioada 2002-2004 plafonul valoric maxim în limita cãruia se va face compensarea va fi aprobat pentru fiecare an prin hotãrâre a Guvernului.

CAP. 2
Compensarea obligaţiilor de plata datorate bugetului de stat

ART. 4
(1) Pentru compensarea obligaţiilor de plata proprii datorate bugetului de stat de regie aceasta va întocmi procesul-verbal cuprins în modelul prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, în 5 exemplare, completand la pct. 1.1 contravaloarea apei grele produse ce urmeazã sa fie livrata.
(2) Cele 5 exemplare ale procesului-verbal vor fi înaintate Direcţiei generale a finanţelor publice a judeţului Mehedinti pentru înscrierea la pct. 2.1 a obligaţiilor proprii datorate de regie bugetului de stat.
(3) Dupã efectuarea operaţiunii prevãzute la alin. (2) regia va înscrie la pct. 3.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apa grea livrata, care nu poate sa fie mai mare decât obligaţiile de plata datorate bugetului de stat, înscrise în procesul-verbal la pct. 2.1.
(4) Apoi, procesele-verbale vor fi transmise de cãtre regie Ministerului Industriei şi Resurselor şi Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, care vor confirma, pe propria rãspundere încadrarea sumelor înscrise de regie la pct. 1.1 şi 3.1 din procesul-verbal atât în limita valoricã a plafonului maxim aprobat pentru fiecare an, cat şi în limita obligaţiilor de plata datorate bugetului de stat de cãtre regie, menţionate la pct. 2.1 din procesul-verbal.
(5) Procesele-verbale confirmate potrivit alin. (4) sunt transmise de regie Direcţiei generale a finanţelor publice a judeţului Mehedinti pentru aprobarea compensãrii obligaţiilor datorate bugetului de stat de cãtre aceasta.
(6) Dupã aprobarea proceselor-verbale de compensare Direcţia generalã a finanţelor publice a judeţului Mehedinti îşi retine doua exemplare, unul pentru operarea în evidenta pe plãtitori a stingerii obligaţiilor de plata datorate bugetului de stat de cãtre regie şi unul pentru preluarea şi prelucrarea datelor în cadrul Serviciului buget, iar celelalte exemplare se transmit:
a) regiei, pentru operarea în evidenta contabila a stingerii obligaţiilor de plata cãtre bugetul de stat;
b) Ministerului Industriei şi Resurselor, pentru evidentierea încadrãrii în limita valoricã anuala aprobatã a acumularii de apa grea prin compensare;
c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru operare în evidenta contabila.
ART. 5
(1) Pentru compensarea obligaţiilor de plata datorate bugetului de stat de cãtre sucursalele sale regia va întocmi procesul-verbal de compensare, prezentat în modelul cuprins în anexa nr. 1, în 7 exemplare, completand la pct. 1.1 contravaloarea apei grele produse care urmeazã sa fie livrata.
(2) Cele 7 exemplare ale procesului-verbal vor fi transmise de regie organului fiscal în evidenta cãruia se afla înregistratã sucursala regiei care are obligaţii de plata fata de bugetul de stat neachitate, provenite din impozitul pe veniturile din salarii, pentru înscrierea acestora la pct. 7.1.
(3) Dupã efectuarea procedurii prevãzute la alin. (2) regia transmite cele 7 exemplare ale procesului-verbal Direcţiei generale a finanţelor publice a judeţului Mehedinti pentru înscrierea la pct. 2.1 a obligaţiilor de plata proprii datorate de regie la bugetul de stat.
(4) Dupã efectuarea operaţiunii prevãzute la alin. (3) regia va înscrie la pct. 3.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apa grea livrata, care nu poate sa fie mai mare decât obligaţiile de plata datorate bugetului de stat, înscrise în procesul-verbal la pct. 2.1 şi 7.1.
(5) Prevederile art. 4 alin. (4) se aplica în mod corespunzãtor.
(6) Regia transmite procesele-verbale confirmate organului fiscal teritorial în evidenta cãruia se afla înregistratã sucursala regiei, pentru aprobarea compensãrii prevãzute la pct. 7.2. Organul fiscal îşi retine un exemplar pentru operarea în evidenta pe plãtitori a stingerii obligaţiilor de plata cãtre bugetul de stat ale sucursalei şi un exemplar îl transmite sucursalei, pentru operarea în evidenta contabila a stingerii obligaţiilor cãtre bugetul de stat, iar celelalte 5 exemplare le transmite Direcţiei generale a finanţelor publice a judeţului Mehedinti pentru aprobarea compensãrii obligaţiilor datorate bugetului de stat de cãtre regie, prevãzutã la pct. 6.1.
(7) Prevederile art. 4 alin. (6) se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 6
(1) Pentru compensarea obligaţiilor de plata restante datorate bugetului de stat de cãtre furnizorii cu personalitate juridicã ai regiei, aceasta întocmeşte în 6 exemplare procesul-verbal de compensare, cuprins în modelul prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
(2) Regia înscrie la pct. 1.1 din procesul-verbal contravaloarea apei grele ce urmeazã sa fie livrata şi la pct. 1.2 din procesul-verbal menţioneazã totalul obligaţiilor de plata datorate furnizorului şi transmite toate exemplarele procesului-verbal acestui furnizor, pentru confirmarea obligaţiilor de plata. Dupã confirmarea obligaţiilor de plata fata de el furnizorul transmite proceseleverbale organului fiscal teritorial în evidenta cãruia este înregistrat.
(3) Organul fiscal prevãzut la alin. (2) va înscrie la pct. 4.1 din procesul-verbal obligaţiile de plata datorate bugetului de stat de cãtre furnizor şi le transmite regiei.
(4) Regia va înscrie la pct. 5.1 din procesul-verbal contravaloarea facturilor emise pentru cantitatea de apa grea livrata, dupã care le transmite Ministerului Industriei şi Resurselor şi Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, pentru a fi confirmate.
(5) Procesele-verbale de compensare a obligaţiilor de plata se transmit apoi, prin grija regiei, organului fiscal teritorial în evidenta cãruia se afla înregistrat furnizorul, pentru aprobarea compensãrii prevãzute la pct. 8.1 în acelaşi cuantum cu cel al valorii menţionate la pct. 1.2 din procesul-verbal.
(6) Dupã aprobarea compensãrii organul fiscal teritorial în evidenta cãruia se afla înregistrat furnizorul îşi va retine un exemplar din procesul-verbal pentru operarea în evidenta pe plãtitori a stingerii obligaţiilor de plata bugetare datorate de furnizor, iar celelalte 5 exemplare le transmite:
a) regiei;
b) Ministerului Industriei şi Resurselor;
c) Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat;
d) furnizorului, pentru înregistrarea în evidenta contabila a operaţiunii de compensare;
e) Direcţiei generale a finanţelor publice a judeţului Mehedinti, pentru preluarea şi prelucrarea datelor în cadrul Serviciului buget.
ART. 7
(1) În cazul în care furnizorul este o filiala sau o sucursala fãrã personalitate juridicã regia întocmeşte în 8 exemplare procesul-verbal cuprins în modelul prezentat în anexa nr. 2 şi înscrie la pct. 1.1 din acesta contravaloarea apei grele care urmeazã sa fie livrata, iar la pct. 1.2, totalul obligaţiilor de plata datorate furnizorului şi apoi transmite toate exemplarele procesului-verbal acestuia pentru confirmarea obligaţiilor de plata.
(2) Dupã confirmarea obligaţiilor de plata furnizorul transmite procesele-verbale la organul fiscal teritorial în evidenta cãruia acesta se afla înregistrat, pentru înscrierea la pct. 4.1 a obligaţiilor de plata restante fata de bugetul de stat.
(3) În cazul în care suma datoratã furnizorului de cãtre regie este mai mare decât obligaţiile de plata restante fata de bugetul de stat ale furnizorului, diferenţa înscrisã la pct. 9 din procesulverbal va fi utilizata pentru stingerea obligaţiilor de plata datorate bugetului de stat de persoana juridicã în componenta cãreia se afla furnizorul. În acest caz organul fiscal prevãzut la alin. (2) va transmite procesele-verbale organului fiscal teritorial în evidenta cãruia se afla persoana juridicã în a carei componenta este furnizorul, pentru înscrierea la pct. 10.1 a obligaţiilor datorate bugetului de stat de cãtre persoana juridicã.
(4) În continuare se aplica în mod corespunzãtor prevederile art. 5 alin. (4), (5), (6) şi (7).
ART. 8
(1) Pentru compensarea obligaţiilor de plata restante fata de bugetul de stat ale agenţilor economici fata de care furnizorii regiei au datorii rezultate din relaţii contractuale regia va întocmi în 7 exemplare procesul-verbal cuprins în modelul prezentat în anexa nr. 2.
(2) Compensarea prevãzutã la alin. (1) se efectueazã în limita sumelor datorate de regie furnizorilor şi a sumelor datorate de furnizori agenţilor economici.
(3) Prevederile art. 6 alin. (2), (3), (4), (5) şi (6) se aplica în mod corespunzãtor.
ART. 9
În cazul în care agentul economic este o filiala sau o sucursala fãrã personalitate juridicã regia întocmeşte în 9 exemplare procesul-verbal cuprins în modelul prezentat în anexa nr. 2, aplicând în mod corespunzãtor prevederile art. 7 alin. (1), (2), (3) şi (4).

CAP. 3
Reflectarea în contabilitate a operaţiunilor de compensare

ART. 10
(1) În contabilitatea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat operaţiunile de stingere a obligaţiilor de plata datorate regiei, conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 , se reflecta în creditul contului 701 "Finanţarea în baza unor acte normative speciale" analitic 701.02 "Finanţarea în baza <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 ".
(2) În creditul acestui cont se înregistreazã sumele datorate şi neachitate regiei, care intra în acţiunea de stingere a unor obligaţii bugetare, potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 .
(3) Pe baza procesului-verbal de compensare a obligaţiilor de plata datorate de cãtre regie, potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 , aprobat de organele în drept, primit de la organul fiscal teritorial, se efectueazã înregistrarea:


234 "Furnizori" = 701 "Finanţarea în baza
analitic: Regia Autonomã unor acte normative
pentru Activitãţi Nucleare speciale" - analitic:
701.02 "Finanţarea în baza
Ordonanţei de urgenta
a Guvernului nr. 45/2001"


cu sumele stinse prevãzute la pct. 6.1 şi 7.2 din procesul-verbal prevãzut în anexa nr. 1, respectiv la pct. 8.1 şi 10.2 din procesul-verbal prevãzut în anexa nr. 2, dupã caz.
(4) Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat întocmeşte "Contul de execuţie privind cheltuielile bugetare efectuate prin compensare, potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 ", conform anexei nr. 3 la prezentele norme metodologice, pe baza sumelor evidentiate în cadrul contului 701 "Finanţarea în baza unor acte normative speciale" - analitic: 701.02 "Finanţarea în baza <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 ".
(5) Contul de execuţie respectiv se prezintã ca anexa distinctã la darea de seama contabila trimestriala şi anuala pentru instituţii publice.
(6) Sumele compensate, potrivit legii, nu se cuprind în "Contul de execuţie a bugetului instituţiilor publice" (anexa nr. 10) şi "Detalierea cheltuielilor" (anexa nr. 14) la bilanţul contabil pentru instituţiile publice.
ART. 11
(1) Înregistrarea în contabilitatea Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare a compensãrii obligaţiilor de plata datorate cãtre bugetul de stat cu sumele de încasat de la Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat se face prin articolul contabil:



% = 411 "Clienţi"/analitic:
441 "Impozit pe profit" Administraţia Nationala
4423 "Taxa pe valoarea a Rezervelor de Stat
adãugatã de plata"
444 "Impozit pe salarii"
446 "Alte impozite, taxe
şi vãrsãminte asimilate"
448 "Alte datorii şi creanţe
cu bugetul statului"
cu sumele prevãzute la pct. 6.1 din anexa nr. 1.


(2) Stingerea datoriilor fata de furnizori prin compensarea acestora cu sumele de încasat de la Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat se face prin articolul contabil:


401 "Furnizori" analitic: = 411 "Clienţi" analitic:
agent economic Administraţia Nationala
a Rezervelor de Stat
cu sumele prevãzute la pct. 8.1 din anexa nr. 2.


ART. 12
(1) În contabilitatea furnizorilor Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare, care efectueazã operaţiuni de compensare potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 , se fac urmãtoarele înregistrãri contabile:



% = 411 "Clienţi" analitic:
441 "Impozit pe profit" Regia Autonomã pentru Activitãţi
Nucleare
4423 "Taxa pe valoarea adãugatã
de plata"
444 "Impozit pe salarii"
446 "Alte impozite, taxe şi vãrsãminte
asimilate"
448 "Alte datorii şi creanţe cu bugetul
statului"
cu sumele prevãzute la pct. 8.1 din anexa nr. 2.


(2) În situaţia în care furnizorii regiei nu au obligaţii bugetare, ci doar obligaţii contractuale fata de agenţii economici, compensarea va fi evidenţiatã în contabilitatea furnizorilor regiei, dupã cum urmeazã:


401 "Furnizori"/analitic = 411 "Clienţi"/analitic
agent economic Regia Autonomã pentru
Activitãţi Nucleare


ART. 13
În contabilitatea agenţilor economici fata de care furnizorii regiei au obligaţii de plata rezultate din relaţiile contractuale, pentru compensarea obligaţiilor bugetare restante, potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 , se fac urmãtoarele înregistrãri contabile:


% = 411 "Clienţi"/analitic:
441 "Impozit pe profit" furnizorul Regiei Autonome
4423 "Taxa pe valoarea adãugatã pentru Activitãţi Nucleare
de plata"
444 "Impozit pe salarii"
446 "Alte impozite, taxe şi vãrsãminte
asimilate"
448 "Alte datorii şi creanţe cu bugetul
statului"
cu sumele prevãzute la pct. 8.1 sau 10.2, dupã caz, din anexa nr. 2.



CAP. 4
Dispoziţii finale

ART. 14
(1) Procedura de compensare a obligaţiilor de plata datorate bugetului de stat, cuprinsã în prezentele norme metodologice, are aplicabilitate în perioada 2001-2004, prevãzutã de <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 .
(2) Aprobarea compensãrii obligaţiilor de plata bugetare se încheie pana la data de 24 decembrie a fiecãrui an cuprins în perioada prevãzutã de ordonanta de urgenta susmentionata.
(3) În operaţiunea de compensare intra numai livrãrile de apa grea, livrãrile de produse şi prestãrile de servicii cãtre regie şi de cãtre agenţi economici furnizorilor, facturate înainte de data de 24 decembrie a fiecãrui an cuprins în perioada prevãzutã de ordonanta de urgenta susmentionata, pentru încadrarea în prevederile alin. (2).
ART. 15
Sumele de plata datorate agenţilor economici de cãtre furnizorii regiei sunt confirmate de agenţii economici respectivi pe propria rãspundere, sub pedeapsa prevãzutã de Codul penal pentru fals în declaraţii, fiind verificate totodatã şi de regie pe baza facturilor din care rezulta obligaţiile de plata ale furnizorului fata de acest agent economic.
ART. 16
(1) Procesul-verbal de compensare a obligaţiilor de plata reprezintã documentul justificativ de înregistrare a operaţiunilor de compensare în evidenta analitica pe plãtitori - persoane juridice, precum şi în evidenta contabila a agenţilor economici implicaţi în procedura de compensare cuprinsã în prezentele norme metodologice.
(2) Data compensãrii obligaţiilor de plata datorate bugetului de stat de cãtre regie, furnizori şi agenţi economici este data la care conducãtorul compartimentului competent din cadrul unitãţii fiscale a aprobat operaţiunea de compensare menţionatã în procesele-verbale de compensare la pct. 6.1, 7.2 din anexa nr. 1 şi 8.1, 10.2 din anexa nr. 2, dupã caz.
ART. 17
Direcţia generalã a finanţelor publice a judeţului Mehedinti, prin Serviciul buget, va prelua şi va prelucra datele din procesele-verbale de compensare a obligaţiilor de plata datorate cãtre bugetul de stat de regie, precum şi de furnizorii direcţi sau agenţii economici şi va transmite informaţiile respective Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generalã a tehnologiei informatiei cel mai târziu pana la data de 10 ianuarie a anului urmãtor efectuãrii compensãrii, în conformitate cu instrucţiunile transmise de aceasta direcţie.

ANEXA 1


───────
la normele metodologice
────────────────────────
(model)

MINISTERUL INDUSTRIEI ŞI RESURSELOR
Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare
Sediul ...................................
codul fiscal .............................


PROCES - VERBAL Nr. ...../.....
de compensare a obligaţiilor de plata, potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apa grea în perioada 2001-2004 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat






┌────────────────────┐
│ Cod fiscal │
├────────────────────┤
│ 1) │
├────────────────────┤
│ 2) │
└────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────┬─────────┬───────────────┐
│ │ │ │
│ Explicaţii │ Nr. │ Suma │
│ │rând │ - lei - │
├───────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────────────┤
│ │ │ │
│ 1. Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 1.1. Suma reprezentând contravaloarea apei │ │ │
│ grele prevãzute │ │ │
│ pentru acumularea ca stoc de rezerva │ │ │
│ de stat │ 01 │ ....... │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 2. Organul fiscal teritorial la care este │ │ │
│ înregistratã Regia │ │ │
│ Autonomã pentru Activitãţi Nucleare - │ │ │
│ Direcţia generalã a finanţelor publice │ │ │
│ a judeţului Mehedinti │ │ │
│ 2.1. Obligaţiile datorate bugetului de stat │ │ │
│ de Regia Autonomã pentru Activitãţi │ │ │
│ Nucleare, în suma totalã de ....., │ 02 │ ....... │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la │ │ │
│ agenţii economici ....... │ 03 │ ....... │
│ b) 06.01.02. Impozit pe veniturile │ │ │
│ din salarii ........ │ 04 │ ....... │
│ c) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã ...... │ 05 │ ....... │
│ d) 20.01. Vãrsãminte din profitul net │ │ │
│ al regiilor autonome ...... │ 06 │ ....... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 3. Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 3.1. Suma reprezentând contravaloarea │ │ │
│ facturilor privind livrarea │ │ │
│ cãtre Administraţia Nationala a Rezervelor │ │ │
│ de Stat a cantitãţii de ......... apa │ │ │
│ grea pentru acumularea ca stoc de rezerva │ │ │
│ de stat │ 07 │ ....... │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 4. Ministerul Industriei şi Resurselor │ │ │
│ Confirmãm pe propria rãspundere realitatea │ │ │
│ sumelor înscrise │ │ │
│ la pct. 1.1 şi 3.1. │ │ │
│ │ │ │
│ Director, │ │ │
│ L.S. │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴─────────┴───────────────┘



1) Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare.
2) Sucursala Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare. În cuprinsul procesului-verbal se completeazã denumirea completa a sucursalei Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare care beneficiazã de compensarea obligaţiilor datorate bugetului de stat.



┌───────────────────────────────────────────────────┬─────────┬───────────────┐
│ Explicaţii │ Nr. │ Suma │
│ │ rând │ - lei -│
├───────────────────────────────────────────────────┼─────────┼───────────────┤
│ 5. Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat │ │ │
│ Confirmãm pe propria rãspundere realitatea │ │ │
│ datelor înscrise la pct. 1.1 şi 3.1. │ │ │
│ │ │ │
│ Director, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 6. Organul fiscal teritorial la care este │ │ │
│ înregistratã Regia Autonomã │ │ │
│ pentru Activitãţi Nucleare - Direcţia │ │ │
│ generalã a finanţelor publice a judeţului │ │ │
│ Mehedinti │ │ │
│ 6.1. În limita valoricã maxima aprobatã pe │ │ │
│ anul .............. pentru │ │ │
│ acumularea de apa grea se sting obligaţiile │ │ │
│ datorate bugetului de stat de cãtre Regia │ │ │
│ Autonomã pentru Activitãţi Nucleare, │ │ │
│ în suma totalã de ........, │08 │ ...... │
│ │ │ │
│ din care: │ │ │
│ │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici ......... │09 │ ...... │
│ b) 06.01.02. Impozit pe veniturile din │ │ │
│ salarii ........... │10 │ ...... │
│ c) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã ........ │11 │ ...... │
│ d) 20.01. Vãrsãminte din profitul net al │ │ │
│ regiilor autonome ...... │12 │ ...... │
│ │ │ │
│ Aprobat compensarea │ │ │
│ ──────────────────── │ │ │
│ │ │ │
│ Director/Data, Şef serviciu, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 7. Organul fiscal teritorial în evidenta │ │ │
│ cãruia se afla înregistratã │ │ │
│ sucursala Regiei Autonome pentru │ │ │
│ Activitãţi Nucleare .......... │ │ │
│ 7.1. Obligaţii datorate bugetului de stat de │ │ │
│ sucursala Regiei Autonome pentru │ │ │
│ Activitãţi Nucleare ....., în suma totalã │ │ │
│ de ........, │ 13 │ ...... │
│ │ │ │
│ din care: │ │ │
│ │ │ │
│ a) 06.01.02. Impozit pe veniturile din │ │ │
│ salarii ......... │ 14 │ ....... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 7.2. În limita valoricã maxima aprobatã │ │ │
│ pe anul ............. pentru │ │ │
│ acumularea de apa grea se sting obligaţiile │ │ │
│ cãtre bugetul de stat ale sucursalei Regiei │ │ │
│ Autonome pentru Activitãţi Nucleare ......, │ │ │
│ în suma totalã de ........., │ 15 │ ....... │
│ │ │ │
│ din care: │ │ │
│ │ │ │
│ a) 06.01.02. Impozit pe veniturile din │ │ │
│ salarii ................ │ 16 │ ....... │
│ │ │ │
│ Aprobat compensarea │ │ │
│ ──────────────────── │ │ │
│ │ │ │
│ Director/Data, Şef serviciu, │ │ │
│ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴─────────┴───────────────┘




ANEXA 2


────────
la normele metodologice
────────────────────────
(model)

MINISTERUL INDUSTRIEI ŞI RESURSELOR
Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare
Sediul ........................................
codul fiscal ..................................


PROCES - VERBAL Nr . ......../...............
de compensare a obligaţiilor de plata, potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001 privind producţia de apa grea în perioada 2001-2004 la Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare şi acumularea acesteia de cãtre Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat în relaţia cu*) .............





┌─────────────────────┐
│ Cod fiscal │
├─────────────────────┤
│ 1. │
├─────────────────────┤
│ 2. │
├─────────────────────┤
│ 3. │
│ │
└─────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────┬───────┬──────────────────┐
│ Explicaţii │ Nr. │ Suma │
│ │ rând │ - lei - │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────────────┤
│ 1. Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 1.1. Suma reprezentând contravaloarea apei │ │ │
│ grele produse pentru constituirea ca stoc │ │ │
│ de rezerva de stat │ 01 │ ....... │
│ 1.2. Suma reprezentând totalul contravalorii │ │ │
│ facturilor privind livrarea/prestarea │ │ │
│ de cãtre*1) .............. │ 02 │ ....... │
│ │ │ │
│ Raspundem pentru datele de mai sus. │ │ │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 2. Furnizorul*1) .................... │ │ │
│ Confirmãm exactitatea datelor prevãzute │ │ │
│ la pct. 1.2. │ │ │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 3. Agentul economic fata de care furnizorul │ │ │
│ înregistreazã obligaţii de plata*2) │ │ │
│ .................................... │ │ │
│ │ │ │
│ Confirmãm pe propria rãspundere datoria │ │ │
│ furnizorului*1) │ │ │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 4. Organul fiscal teritorial .............. │ │ │
│ 4.1. Obligaţii datorate bugetului │ │ │
│ de stat de*) ......................... │ │ │
│ ...................................... │ │ │
│ ....................., în suma totalã │ │ │
│ de .............., │ 03 │ ....... │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici ..... │ 04 │ ....... │
│ b) 02.01.01. Impozit pe salarii (cota aferentã │ │ │
│ bugetului de stat pentru anul 1999) ....... │ 05 │ ....... │
│ c) 06.01.02. Impozit pe veniturile │ │ │
│ din salarii ................... │ 06 │ ....... │
│ d) 08.01.03. Impozit pe dividende de la │ │ │
│ societãţile comerciale ............. │ 07 │ ....... │
│ e) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã ..... │ 08 │ ....... │
│ f) 14.01. Accize .................. │ 09 │ ....... │
│ g) 17.01.24. Impozit pe titeiul din producţia │ │ │
│ interna şi gazele naturale .............. │ 10 │ ....... │
│ h) 17.01.04. Taxa pe activitatea de │ │ │
│ prospecţiuni, explorare şi exploatare a │ │ │
│ resurselor minerale ....... │ 11 │ ....... │
│ i) 22.01.07. Venituri din concesiuni │ │ │
│ (redevenţe) ....... │ 12 │ ....... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 5. Regia Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ 5.1. Suma reprezentând contravaloarea facturilor │ │ │
│ privind livrarea cãtre Administraţia │ │ │
│ Nationala a Rezervelor de Stat a cantitãţii │ │ │
│ de .... apa grea pentru acumularea │ │ │
│ ca stoc de rezerva de stat │ 13 │ ....... │
│ │ │ │
│ Director, Conducãtorul compartimentului │ │ │
│ L.S. financiar-contabil, │ │ │
│ │ │ │
│ 6. Ministerul Industriei şi Resurselor │ │ │
│ Confirmãm pe propria rãspundere datele prevãzute │ │ │
│ la pct. 1.1 şi 5.1 şi încadrarea în limita │ │ │
│ valoricã maxima aprobatã pentru │ │ │
│ anul ...... . │ │ │
│ │ │ │
│ Director, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 7. Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat │ │ │
│ Confirmãm pe propria rãspundere datele prevãzute │ │ │
│ la pct. 1.1 şi 5.1 şi încadrarea în limita │ │ │
│ valoricã maxima aprobatã pentru anul ........ . │ │ │
│ │ │ │
│ Director, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 8. Organul fiscal teritorial ............. │ │ │
│ 8.1. În limita valoricã maxima aprobatã │ │ │
│ pe anul ....... şi a sumelor datorate │ │ │
│ de Regia Autonomã pentru Activitãţi │ │ │
│ Nucleare cãtre furnizor şi/sau de furnizor │ │ │
│ cãtre agentul economic se sting obligaţiile │ │ │
│ cãtre bugetul de stat ale*) ............. │ │ │
│ în suma totalã de ......., │ 14 │ ....... │
│ │ │ │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici ..... │ 15 │ ....... │
│ b) 02.01.01. Impozit pe salarii (cota aferentã │ │ │
│ bugetului de stat pentru anul 1999)........ │ 16 │ ....... │
│ c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din salarii │ │ │
│ ......... │ 17 │ ....... │
│ d) 08.01.03. Impozit pe dividende de la │ │ │
│ societãţile comerciale ............. │ 18 │ ....... │
│ e) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã ........ │ 19 │ ....... │
│ f) 14.01. Accize .......................... │ 20 │ ....... │
│ g) 17.01.24. Impozit pe titeiul din producţia │ │ │
│ interna şi gazele naturale ............... │ 21 │ ....... │
│ h) 17.01.04. Taxa pe activitatea de │ │ │
│ prospecţiuni, explorare şi │ │ │
│ exploatare a resurselor minerale ....... │ 22 │ ....... │
│ i) 22.01.07. Venituri din concesiuni │ │ │
│ (redevenţe) ....... │ 23 │ ....... │
│ │ │ │
│ Aprobat compensarea │ │ │
│ ──────────────────── │ │ │
│ │ │ │
│ Director/Data, Şef serviciu, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 9. Obligaţii ale Regiei Autonome pentru │ │ │
│ Activitãţi Nucleare rãmase necompensate │ │ │
│ la nivelul organelor fiscale teritoriale │ │ │
│ şi transmise pentru a fi compensate, │ │ │
│ organelor fiscale teritoriale în evidenta │ │ │
│ cãrora se afla înregistrat │ │ │
│ furnizorul/agentul economic, persoana │ │ │
│ juridicã (pct. 1.2-pct. 8.1) .......... │ 24 │ ....... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ Explicaţii │ Nr. │ Suma │
│ │ rând │ - lei - │
├──────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────────────┤
│ 10. Organul fiscal teritorial la care este │ │ │
│ înregistratã ca plãtitoare persoana │ │ │
│ juridicã*3), cãreia îi este subordonat │ │ │
│ furnizorul/agentul economic │ │ │
│ ...................................... │ │ │
│ 10.1. Obligaţiile datorate bugetului de stat │ │ │
│ de*3) .........., │ │ │
│ în suma totalã de ......., │ 25 │ ....... │
│ din care: │ 26 │ ....... │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici ........ │ 27 │ ....... │
│ b) 02.01.01. Impozit pe salarii (cota aferentã │ │ │
│ bugetului de stat pentru anul 1999) │ │ │
│ .................................. │ 28 │ ....... │
│ c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din │ │ │
│ salarii ........... │ 29 │ ....... │
│ d) 08.01.03. Impozit pe dividende de la │ │ │
│ societãţile comerciale ............. │ 30 │ ....... │
│ e) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã ......... │ 31 │ ....... │
│ f) 14.01. Accize ............................ │ 32 │ ....... │
│ g) 14.01.24. Impozit pe titeiul din producţia │ │ │
│ interna şi gazele naturale ............... │ 33 │ ....... │
│ h) 17.01.04. Taxa pe activitatea de │ │ │
│ prospecţiuni, explorare şi exploatare a │ │ │
│ resurselor minerale ................ │ 34 │ ....... │
│ i) 22.01.07. Venituri din concesiuni │ │ │
│ (redevenţe) ......................... │ 35 │ ....... │
│ │ │ │
│ Director, Şef serviciu, │ │ │
│ L.S. │ │ │
│ │ │ │
│ 10.2. În limita sumelor datorate de Regia │ │ │
│ Autonomã pentru Activitãţi Nucleare │ │ │
│ cãtre furnizor şi/sau de furnizor cãtre │ │ │
│ agentul economic se sting obligaţiile │ │ │
│ cãtre bugetul de stat ale*3)....., │ │ │
│ în suma totalã de .............., │ 36 │ ....... │
│ din care: │ │ │
│ a) 01.01.01. Impozit pe profit de la agenţii │ │ │
│ economici ................ │ 37 │ ....... │
│ b) 02.01.01. Impozit pe salarii (cota │ │ │
│ aferentã bugetului de stat pentru │ │ │
│ anul 1999)..................... │ 38 │ ....... │
│ c) 06.01.02. Impozit pe veniturile din │ │ │
│ salarii ........................ │ 39 │ ....... │
│ d) 08.01.03. Impozit pe dividende de la │ │ │
│ societãţile comerciale ............. │ 40 │ ....... │
│ e) 13.01. Taxa pe valoarea adãugatã ....... │ 41 │ ....... │
│ f) 14.01. Accize .......................... │ 42 │ ....... │
│ g) 14.01.24. Impozit pe titeiul din │ │ │
│ producţia interna şi gazele naturale .... │ 43 │ ....... │
│ h) 17.01.04 Taxa pe activitatea de │ │ │
│ prospecţiuni, explorare şi exploatare a │ │ │
│ resurselor minerale ................... │ 44 │ ....... │
│ i) 22.01.07. Venituri din concesiuni │ │ │
│ (redevenţe) ............... │ 45 │ ....... │
│ │ │ │
│ Aprobat compensarea │ │ │
│ ──────────────────── │ │ │
│ │ │ │
│ Director/Data, Şef serviciu, │ │ │
│ L.S. │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────────────┘



*1) Denumirea completa a furnizorului. În cazul în care este sucursala sau filiala se indica şi denumirea persoanei juridice.
*2) Denumirea completa a agentului economic fata de care furnizorul înregistreazã obligaţii de plata. În cazul în care este sucursala sau filiala se indica şi denumirea persoanei juridice.
*3) Se completeazã numai în cazul furnizorului/agentului economic, persoana juridicã, care are sucursale/filiale.



──────────
*) Se va mentiona denumirea completa a furnizorului sau a agentului economic care beneficiazã de compensare. În cazul în care este filiala sau sucursala se indica şi denumirea persoanei juridice cãreia îi este subordonata.



ADMINISTRAŢIA NATIONALA A REZERVELOR DE STAT


ANEXA 3
───────
la normele metodologice
────────────────────────
(model)

CONTUL DE EXECUŢIE
privind cheltuielile bugetare efectuate prin compensare, potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 45/2001





- mii lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Cod*) Limitele maxime Cheltuieli
indicatorului ──────────────── de compensare
Capitolul Titlul/
Articolul
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TITLUL VII: AUTORITĂŢI PUBLICE 51.01
Cheltuieli de capital 70
Stocuri pentru rezerve materiale
naţionale şi de mobilizare 71
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) Se înscriu denumirea şi simbolul capitolelor şi titlurilor de cheltuieli.



Ordonator principal de credite, Conducãtorul compartimentului
L.S. financiar-contabil,





───────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016