Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 111 din 30 ianuarie 2007  pentru aprobarea Regulilor privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Rezervatiei Biosferei Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 111 din 30 ianuarie 2007 pentru aprobarea Regulilor privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii"

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 124 din 20 februarie 2007
În temeiul prevederilor art. 8 alin. (1) lit. e) din anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 367/2002 privind aprobarea Statutului de organizare şi funcţionare a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" şi a componenţei nominale a Consiliului ştiinţific, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 5 alin. (8) din Hotãrârea Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul mediului şi gospodãririi apelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulile privind accesul şi circulaţia pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Sulfina Barbu

Bucureşti, 30 ianuarie 2007.
Nr. 111.

ANEXĂ

REGULI
privind accesul şi circulaţia pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii"

ART. 1
(1) Prezentele reguli se aplicã tuturor navelor şi ambarcaţiunilor care navigheazã pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", cu excepţia Dunãrii, de la Cotul Pisicii la Ceatalul Izmail, şi a braţelor sale, Chilia, inclusiv pe braţele Babina şi Cernovca, Tulcea, Sulina şi Sfântu Gheorghe.
(2) Fac excepţie de la prezentele reguli ambarcaţiunile nemotorizate, propulsate cu rame sau vele.
ART. 2
În sensul prezentului ordin, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
a) navã - mijlocul de navigaţie utilizat pentru realizarea activitãţii de transport de mãrfuri şi/sau persoane şi a altor servicii pe apã, precum şi echipamentele plutitoare, cum ar fi aparate fluviale (drãgi, elevatoare plutitoare, macarale plutitoare, graifere plutitoare) şi instalaţii plutitoare (docuri plutitoare, debarcadere plutitoare, pontoane, hangare plutitoare, platforme de foraj, faruri plutitoare şi altele asemenea);
b) ambarcaţiune de agrement - orice navã, indiferent de tip şi de modul de propulsie, al cãrei corp are o lungime de la 2,5 m pânã la 24 m, mãsuratã conform standardelor armonizate aplicabile, destinatã sã fie utilizatã în scopuri sportive şi recreative;
c) agrement nautic - activitate cu scop recreativ sau sportiv, efectuatã cu echipamente specifice şi/sau cu ambarcaţiunile menţionate la lit. b);
d) activitate de agrement - activitatea de transport naval efectuatã în interes propriu de cãtre persoane fizice, în scopuri sportive şi de recreere;
e) activitate comercialã de agrement - activitatea de transport naval organizatã de cãtre persoane fizice sau juridice;
f) permis de acces în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunãrii", denumit în continuare permis de acces - documentul eliberat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", care certificã dreptul de acces şi circulaţie în zona Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii";
g) documente de atestare - un brevet sau un certificat de capacitate care dã dreptul titularului sã efectueze serviciul pe funcţia corespunzãtoare şi sã îndeplineascã la bordul unei nave pentru ape interioare navigabile atribuţiile pe care le presupune nivelul de responsabilitate, specifice acelui document.
ART. 3
(1) Indiferent de scop, perioadã calendaristicã şi de duratã, accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor de agrement pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" se fac numai pe baza permisului de acces eliberat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii".
(2) Permisul de acces se elibereazã pentru fiecare navã sau ambarcaţiune de agrement şi are o valabilitate de pânã la un an, în funcţie de trasee şi activitãţi.
(3) Permisul de acces se pãstreazã la bord pe toatã perioada în care nava sau ambarcaţiunea de agrement se aflã în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii".
(4) Populaţia care are domiciliul în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" poate utiliza nave sau ambarcaţiuni de agrement proprietate personalã pentru satisfacerea nevoilor personale ori familiale, fãrã a fi necesarã eliberarea permisului de acces.
(5) Pentru navele sau ambarcaţiunile de agrement prevãzute la alin. (4), care sunt utilizate în scopul desfãşurãrii unor activitãţi comerciale de agrement nautic sau sunt închiriate altor persoane în acelaşi scop, este necesarã obţinerea permisului de acces.
(6) Pentru navele şi ambarcaţiunile de agrement care navigheazã pe Dunãre şi pe braţele sale, Chilia, inclusiv braţele Cernovca şi Babina, Tulcea, Sulina şi Sfântu Gheorghe, nu trebuie sã se solicite eliberarea permisului de acces.
ART. 4
(1) Pentru eliberarea permisului de acces sunt necesare urmãtoarele acte:
a) actul de naţionalitate al navei (atestatul de bord sau certificatul de ambarcaţiune de agrement);
b) actele de stare tehnicã eliberate de autoritãţile competente;
c) chitanţa ce dovedeşte achitarea taxei de eliberare a permisului de acces;
d) autorizaţia de efectuare a activitãţilor de transport naval, eliberatã de Autoritatea Navalã Românã, pentru cei care desfãşoarã activitãţi economico-comerciale.
(2) Forma, fondul şi dimensiunile permisului de acces se stabilesc de Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii".
(3) La eliberarea permisului de acces pentru desfãşurarea activitãţilor de turism şi agrement, Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" va înmâna titularului permisului de acces harta cu traseele turistice stabilite prin prezentul ordin.
ART. 5
Permisul de acces îşi înceteazã valabilitatea în urmãtoarele situaţii:
a) la expirarea termenului pentru care a fost eliberat;
b) la încetarea activitãţii;
c) în situaţia în care oricare dintre actele menţionate la art. 4 şi-a pierdut valabilitatea;
d) pentru nerespectarea prevederilor cuprinse în acesta;
e) la propunerea autoritãţilor cu atribuţii de control prevãzute în prezentul ordin.
ART. 6
(1) Conducerea navelor şi ambarcaţiunilor de agrement se face numai de cãtre persoane posesoare ale documentelor de atestare prevãzute de legislaţia în vigoare pentru fiecare tip de navã.
(2) Persoanele care desfãşoarã activitãţi comerciale de agrement şi închiriazã navele unor persoane fizice pentru a desfãşura activitãţi de agrement în interes propriu au obligaţia sã verifice dacã acestea posedã documentele de atestare prevãzute de legislaţia în vigoare pentru fiecare tip de navã.
(3) Persoanele care desfãşoarã activitãţi comerciale de agrement au obligaţia sã asigure conducerea ambarcaţiunilor de agrement pe care le utilizeazã pentru aceste activitãţi de cãtre persoane care sã posede documentele de atestare prevãzute de legislaţia în vigoare pentru fiecare tip de navã.
ART. 7
(1) Viteza maximã admisã a navelor şi ambarcaţiunilor de agrement, care navigheazã pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", prevãzute în anexa nr. 1, este de 40 km/orã, apropierea de malurile lacurilor la o distanţã mai micã de 50 m nefiind permisã.
(2) Viteza maximã de circulaţie admisã în afara canalelor şi lacurilor prevãzute în anexa nr. 1 este de 20 km/orã.
(3) Navele vor fi dotate cu radiotelefon de marinã funcţionând pe canalele 16 şi 14, canalul 14 fiind obligatoriu pentru navele care navigheazã pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii".
(4) Navele care navigheazã pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" trebuie sã fie dotate permanent cu echipajul minim de siguranţã, conform prevederilor legale.
(5) Oprirea sau staţionarea navelor este admisã numai în zonele special destinate şi semnalizate corespunzãtor şi menţionate în permisul de acces.
(6) Ambarcaţiunile de agrement vor fi echipate în mod obligatoriu cu veste de salvare pentru toate persoanele aflate la bord.
(7) Pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" este interzisã utilizarea de ski-jet-uri şi schiuri nautice în practicarea activitãţilor de agrement nautic.
(8) Pentru reglementarea unor situaţii deosebite, Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" şi Autoritatea Navalã Românã emit comunicate, respectiv avize cãtre navigatori, care sunt afişate la centrele de informare ale Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", sediul cãpitãniilor de port şi la sediul primãriilor şi care sunt aduse la cunoştinţã publicã prin orice mijloace.
(9) Aducerea la cunoştinţã a comunicatelor se face şi prin intermediul radiotelefoanelor prevãzute la alin. (3).
(10) Conducãtorii navelor şi ambarcaţiunilor de agrement sunt obligaţi sã respecte prevederile avizelor cãtre navigatori.
ART. 8
(1) Transportul substanţelor periculoase în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" se va realiza în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(2) Este interzis accesul ambarcaţiunilor amfibii de tipul aeroglisoarelor, indiferent de scop.
ART. 9
(1) Navele şi ambarcaţiunile de agrement ce navigheazã în perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" trebuie sã fie dotate cu instalaţii de stocare sau de tratare a deşeurilor, instalaţii de epurare a apelor uzate şi racorduri de descãrcare, dacã normele legale în vigoare prevãd aceasta.
(2) Se interzice abandonarea deşeurilor în afara locurilor special amenajate şi semnalizate pentru colectare, dacã existã.
(3) În cazul producerii unei poluãri accidentale, conducãtorul navei este obligat sã anunţe imediat Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" şi cãpitãnia portului şi sã ia toate mãsurile pentru limitarea poluãrii şi a urmãrilor acesteia.
ART. 10
(1) Debarcarea pasagerilor este permisã numai în locurile special amenajate şi semnalizate, cu excepţia cazurilor de forţã majorã.
(2) În zonele de protecţie integralã navigaţia este interzisã.
ART. 11
Supravegherea şi controlul respectãrii prezentelor reguli speciale se realizeazã de:
a) Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", prin Serviciul inspecţie şi supraveghere ecologicã;
b) Garda Naţionalã de Mediu, prin Comisariatul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii";
c) Autoritatea Navalã Românã.
ART. 12
Prezentele reguli, cu excepţia art. 8 şi 9, nu se aplicã navelor militare ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", Autoritãţii Navale Române, unitãţilor din sistemul de siguranţã naţionalã şi nici navelor sanitare aflate în misiuni.
ART. 13
(1) Lista canalelor şi lacurilor interiore din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" pe care viteza maximã admisã este de 40 km/orã este prevãzutã în anexa nr. 1.
(2) Traseele turistice din Rezervaţia Biosferei "Delta Dunãrii" sunt prevãzute în anexa nr. 2.
(3) Pe traseele turistice prevãzute la alin. (2) Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" stabileşte locurile permise pentru oprirea navelor şi ambarcaţiunilor de agrement.
(4) Amenajarea locurilor pentru oprirea navelor şi ambarcaţiunilor de agrement stabilite de Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" este realizatã prin grija operatorilor de turism.
(5) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele reguli.

ANEXA 1


───────
la reguli
─────────

LISTA
canalelor şi lacurilor din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii", pe care este admisã viteza maximã de deplasare de 40 km/orã

1. Gârla Somova
2. Canalul Mila 35
3. Canalul Sireasa
4. Gârla Şontea
5. Canalul Olguţa
6. Canalul Rãzboiniţa
7. Canalul Eracle
8. Canalul Lopatna
9. Canalul Rãdãcinoasele
10. Canalul Pardina
11. Canalul Magistral AP Chilia
12. Canalul Cardon
13. Canalul Sfiştofca
14. Canalul Sud Popina
15. Braţul Musura
16. Canalul Stipoc
17. Canalul Magearu
18. Canalul Litcov
19. Canalul Crişan-Caraorman
20. Canalul Busurca
21. Gârla Împuţita
22. Canalul Cordon Litoral (Sulina-Sfântu Gheorghe)
23. Canalul Tãtaru
24. Gârla Perivolovca
25. Canalul Lipoveni
26. Canalul Dunavãţ
27. Canalul Mustaca
28. Canalul Dranov
29. Canalul Perişor
30. Canalul Periteaşca
31. Canalul de Centurã (canalul de legãturã dintre canalele Lipoveni, Dunavãţ şi Dranov)
32. Lacul Roşu
33. Lacul Roşuleţ
34. Lacul Puiu
35. Lacul Razim
36. Lacul Goloviţa
37. Lacul Zmeica
38. Lacul Sinoie

ANEXA 2
───────
la reguli
─────────

TRASEE TURISTICE
din Rezervaţia Biosferei "Delta Dunãrii"

Traseul nr. 1
Tulcea-Canalul Mila 35-Gârla Sireasa-Gârla Şontea-Canalul Olguţa-Dunãrea Veche-Mila 23 sat-Crişan-Maliuc-Tulcea

Traseul nr. 2
Tulcea-Braţ Sfântu Gheorghe-Canalul Litcov-Canalul Crişan-Caraorman-Crişan-Braţ Sulina-Maliuc-Tulcea

Traseul nr. 3
Tulcea-Maliuc-Crişan-Canalul Crişan-Canalul Caraorman-Lacul Puiu-Satul de vacanţã Roşu-Lacul Roşu-Lacul Roşuleţ-Canalul Roşu-Împuţita-Canalul Busurca-Sulina-Braţ Sulina-Tulcea

Traseul nr. 4
Murighiol-Canalul Dunavãţ-Canalul Dranov-Golful Holbina-Lacul Razim-Gura Portiţei

Traseul nr. 5
Jurilovca-Gura Portiţei

Traseul nr. 6
Crişan-Dunãrea Veche-Mila 23 sat-Canalul Eracle-Gârla Lopatna-Canalul Lopatna-Lacul Trei Iezere

Traseul nr. 7
Crişan-Dunãrea Veche-Canalul Magearu-Dunãrea Veghe-Braţul Sulina (Mila 8)-Crişan

Traseul nr. 8
Tulcea-Canalul Mila 35-Canalul Sireasa-Gârla Şontea-Canalul Rãzboiniţa-Canalul Stipoc-Canalul Pardina-Chilia Veche

Traseul nr. 9
Chilia Veche-Braţul Chilia-Braţul Babina-Braţul Cernovca-Canalul Sulimanca-Lacul Merheiu Mic-Lacul Merhei - Lacul Matiţa - Lacul Babina - Canalul Rãdãcinoasele-Canalul Pardina-Chilia Veche

Traseul nr. 10
Sfântu Gheorghe-Canalul Zãton-Canalul Buhaz-Canalul Palade-Canalul Crasnicol-Braţul Sfântu Gheorghe-Sfântu Gheorghe

Traseul nr. 11
Sulina-Canalul Cardon-Canalul Sfiştofca-Periprava

Traseul nr. 12
Sulina-Canalul Cardon-Golful Musura-Braţul Musura-Braţul Stambulul Vechi-Braţul Chilia-Periprava

Traseul nr. 13
Uzlina-Canalul Uzlina-Lacul Uzlina-Lacul Isac-Canalul Isac 3-Gârla Perivolovca-Braţul Sfântu Gheorghe-Uzlina-cu extensie spre Lacul Isac-Canalul Isac 2-Canalul Litcov-Canalul Ceamurlia-Canalul Crişan-Braţul Sulina-Centrul de Informare şi Documentare Ecologicã Crişan

Traseul nr. 14
Jurilovca-Lacul Goloviţa-Canalul V-Lacul Sinoie-Cherhana Periboina-Cetatea Histria-Canalul II-Lacul Zmeica-Lacul Goloviţa-Jurilovca

Traseul nr. 15
Tulcea-Braţul Sulina-Gorgova-Canalul Mila 22-Gârla Şontea-Dunãrea Veche-Mila 23 sat

Traseul nr. 16
Crişan-Dunãrea Veche-Canalul Bogdaproste-Lacul Bogdaproste-Lacul La amiazã-Lacul Trei Iezere-Gârla Lopatna-Canalul Eracle-Dunãrea Veche-Mila 23 sat-Crişan

Traseul nr. 17
Sulina-Canalul Busurca-Canalul Împuţita-Canalul Cordon Litoral-Canalul Tãtaru-Sfântu Gheorghe

Traseul nr. 18
Sulina-Canalul Busurca-Canalul Roşu-Canalul Împuţita-Lacul Roşuleţ-Cherhana Roşuleţ-Lacul Roşu-Lacul Puiu-Canalul Mocansca-Lacul Erenciuc-Braţul Sfântu Gheorghe-Sfântu Gheorghe

Traseul nr. 19
Tulcea-Lacul Câşla-Gârla Somova-Lacul Potica-Lacul Parcheş-Lacul Telincea
__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016