Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ORDIN nr. 111 din 13 februarie 2003 pentru aprobarea listei cuprinzand testele analitice si organoleptice aplicate pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlata
Vazand Referatul de aprobare nr. 124.297 din 30 ianuarie 2003 al Direcţiei generale de implementare, reglementare şi de management al resurselor biotehnologice, având în vedere prevederile art. 111 lit. k) din Normele metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.134/2002 , în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, cu modificãrile ulterioare, şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor şi ministrul sãnãtãţii şi familiei emit urmãtorul ordin:
ART. 1 Se aproba lista cuprinzând testele analitice şi organoleptice aplicate pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlatã, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin. ART. 2 Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicãrii.
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, Ilie Sarbu
Ministrul sãnãtãţii şi familiei, Daniela Bartos
ANEXA 1
LISTA cuprinzând testele analitice şi organoleptice aplicate pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlatã
I. Teste analitice ale vinului 1. Stabilitatea vinului: a) expus la aer; b) expus la frig 2. Examenul microbiologic al vinului: a) vinul pãstrat în etuva; b) aspectul vinului şi al depunerilor (depozit) 3. Analizele fizice şi chimice ale vinului: a) densitatea; b) tãria alcoolicã; c) extractul sec total (obţinut prin densimetrie); d) zaharuri reducatoare; e) zaharoza; f) cenusa; g) alcalinitatea cenusii; h) aciditatea totalã; i) aciditatea volatila; j) aciditatea fixa; k) pH; l) dioxidul de sulf liber; m) dioxidul de sulf total
II. Teste organoleptice ale vinului 1. Culoarea 2. Limpiditatea 3. Mirosul 4. Gustul
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email