Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 103 din 21 decembrie 1995  pentru aprobarea Metodologiei organizarii si desfasurarii cursurilor de calificare profesionala in meseriile de baza din activitatile hoteliere si de turism    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 103 din 21 decembrie 1995 pentru aprobarea Metodologiei organizarii si desfasurarii cursurilor de calificare profesionala in meseriile de baza din activitatile hoteliere si de turism

EMITENT: MINISTERUL TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 128 din 20 iunie 1996

    Ministrul turismului,
    în baza prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 455/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului,
    având în vedere prevederile Legii învăţământului nr. 84/1995, republicată, şi ale Hotărârii Guvernului nr. 360/1990 privind calificarea muncitorilor în unităţi de stat,
    emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă Metodologia organizării şi desfăşurării cursurilor de calificare profesională în meseriile de bază din activităţile hoteliere şi de turism, care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţia generală de strategie şi reforma în turism şi Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism vor lua măsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.

                 Ministrul turismului,
                   Dan Matei Agathon

    Bucureşti, 21 decembrie 1995.
    Nr. 103.


    ANEXA 1

                                      METODOLOGIA
         organizării şi desfăşurării cursurilor de calificare profesională în
                 meseriile de bază din activităţile hoteliere şi de turism

    1. Dispoziţii generale

    1.1. Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism şi agenţii economici din turism pot organiza cursuri de calificare profesională în meseriile de bază din turism, cu respectarea prezentei metodologii.
    1.2. Meseriile de bază pentru care se vor organiza cursuri de calificare sunt prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.
    1.2.1. Pentru meseriile prevăzute în anexa nr. 1, cursurile de calificare se organizează de către Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism atît pentru salariaţii agenţilor economici din turism, cât şi pentru alte persoane, în vederea încadrării în muncă în unităţi de turism.
    1.2.2. Pentru meseriile prevăzute în anexa nr. 2, cursurile de calificare se pot organiza de către agenţii economici din turism, pentru salariaţii proprii, la locul de munca, fără scoatere din producţie, pe baza planurilor de învăţământ aprobate de Ministerul Turismului.
    1.2.3. La solicitarea agenţilor economici, Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism poate organiza cursuri şi pentru alte meserii prevăzute de Clasificarea ocupatiilor din România (C.O.R.), cu respectarea prezentei metodologii.
    1.3. Condiţiile ce trebuie îndeplinite de persoanele care doresc sa urmeze cursuri de calificare profesională organizate de Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism şi de agenţii economici din turism sunt următoarele:
    1.3.1. sa aibă motivatii şi aptitudini pentru meseria aleasă, verificate pe baza unui interviu psihosociologic;
    1.3.2. sa aibă vârsta de munca potrivit legislaţiei în vigoare şi starea sănătăţii corespunzătoare pentru a practica meseria respectiva, neavând contraindicatii medicale;
    1.3.3. sa fie absolvenţi ai învăţământului liceal, cu sau fără diploma de bacalaureat. Se admit absolvenţi ai învăţământului gimnazial sau echivalent, pentru meseriile de chelner, camerista, bucătar, cofetar, spalator textile;
    1.3.4. candidaţii la cursurile de calificare în meseriile de agent de turism, ghid de turism şi receptioner hotel sa cunoască o limba străină de circulaţie internaţionala. Nivelul cunoştinţelor se apreciază printr-un test de verificare a cunoştinţelor de cultura generală susţinut în limba străină;
    1.3.5. sa aibă recomandarea scrisă a conducătorului unităţii sau a sectorului unde îşi desfăşoară activitatea (condiţie valabilă numai pentru angajaţi);
    1.3.6. sa îndeplinească, în funcţie de cerinţele meseriei, şi alte criterii de selecţie (aspect fizic, indeminare, cunoştinţe de specialitate în domeniu), cerute/stabilite de conducerea organizatorului cursului de calificare.

    2. Organizarea şi desfăşurarea cursurilor

    2.1. Cursurile de calificare profesională se organizează pe meserii, pe grupe (clase), cuprinzând între 10-30 de cursanţi. Dacă numărul acestora este mai mic, se pot forma grupe comune cu alte unităţi de profil din aceeaşi localitate sau din zone apropiate.
    2.2. Pentru obţinerea aprobării organizării cursurilor de calificare profesională, unitatea organizatoare va prezenta la Ministerul Turismului - Direcţia generală de strategie şi reforma în turism - documentaţia pentru aprobarea constituirii cursului de calificare profesională (model cuprins în anexa nr. 3). Se exceptează de la aceasta prevedere Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism.
    2.3. Durata cursurilor este stabilită prin planul de învăţământ pentru fiecare meserie, între 3-12 luni, în funcţie de complexitatea acesteia.
    Procesul de instruire se desfăşoară pe întreaga durată a cursului şi constă în pregătirea teoretică şi practică în baza planurilor de învăţământ şi a programelor analitice aprobate de Ministerul Turismului.
    Instruirea teoretică a cursanţilor se desfăşoară sub forma de lecţii, în limita a 8-12 ore săptămânal, în afară programului de lucru. În funcţie de condiţiile existente în unităţi, cursurile teoretice se pot organiza şi în perioade comasate, cu program zilnic de 6 ore.
    Pregătirea practica se realizează sub îndrumarea instructorilor de practica nominalizaţi de conducerea organizatorului cursurilor, conform planului de instruire practica aprobat, pe bază de caiet de practica, pe întreaga durată a cursului, la locul de muncă, în cadrul programului normal de lucru sau în laboratoare, cabinete special amenajate, ori în alte unităţi cu grad ridicat de dotare, care sa permită buna însuşire a meseriei.

    3. Evaluarea şi atestarea absolvirii

    3.1. Evaluarea nivelului de pregătire a cursanţilor se face pe toată durata cursurilor, prin verificări orale, scrise şi practice, apreciate cu note de la 10 la 1, care vor fi consemnate în catalogul-tip al cursului respectiv.
    În perioada de pregătire, în vederea încheierii mediei, cursanţii trebuie sa fie notati de cel puţin 2-3 ori la obiectele de studiu de specialitate şi de 1-2 ori la celelalte discipline.
    3.2. Pot participa la examenul de absolvire a cursului numai cursanţii care au mediile încheiate la toate obiectele de studiu şi au obţinut note de minimum 5 la toate disciplinele.
    3.3. În scopul ţinerii evidentei acestor activităţi, unităţile organizatoare vor asigura următoarele documente:
    - catalogul-tip al cursului de calificare, care cuprinde datele personale ale cursanţilor: numele, prenumele, data şi locul naşterii, locul de munca, obiectele de studiu (cu coloane separate pentru absente şi note, la fiecare disciplina, mediile încheiate);
    - condica pentru evidenta orelor predate: data şi ora, disciplina, tema, numele profesorului sau al instructorului de practica şi semnătura acestora;
    - caietul de practica pentru fiecare cursant, care va cuprinde, în prima parte, desfăşurarea planului de practica cu menţionarea temelor (activităţile, sarcinile, operaţiunile), care trebuie realizate de cursanţi în perioada de practica, iar în a doua parte, lucrările practice efectuate zilnic - cu semnătura instructorului de practica sau a indrumatorului, prin care se fac recomandări şi se apreciază cu note de la 10 la 1 executarea lucrărilor menţionate.
    3.4. Cursanţii care, din motive diferite, lipsesc într-un procent mai mare de 10% din totalul orelor de curs vor fi eliminati de la cursuri, pe bază referatului întocmit de responsabilul de curs, prin decizia directorului care a aprobat organizarea cursului.
    3.5. Pentru buna desfăşurare a cursurilor şi asigurarea însuşirii temeinice a cunoştinţelor teoretice şi practice necesare calificării profesionale în meserie a cursanţilor, cadrele de instruire şi instructorii de practica se aleg din rindul celor mai buni specialişti din societăţile comerciale, îndeosebi absolvenţi ai cursurilor de instructori ai Institutului Naţional de Formare şi Management pentru Turism, sau al unor recunoscuţi specialişti în domeniu.
    3.6. Examenul de absolvire
    3.6.1. Cursurile de calificare profesională se finalizează, după expirarea duratei de instruire, prin examen de absolvire, la care pot participa toţi cursanţii care au avut o frecventa corespunzătoare şi au mediile încheiate la toate obiectele de studiu, conform pct. 3.2.
    3.6.2. Examenul de absolvire consta in: lucrare scrisă şi proba practica de tehnologia meseriei. În plus, pentru meseriile de agent de turism, ghid de turism şi receptioner hotel se susţine examen scris sau oral, după caz, la limba străină studiata.
    3.6.3. Examenul de absolvire a cursurilor de calificare profesională se susţine în fata comisiei de examinare formată din:

    1. Preşedinte - directorul/directorul adjunct al unităţii abilitate sa
                        organizeze cursul;
    2. Vicepreşedinte - reprezentantul Ministerului Turismului sau al
                        Institutului Naţional de Formare şi Management pentru
                        Turism;
    3. Membri: - 1 reprezentant al asociaţiilor profesionale de profil;
                      - 1 profesor examinator pentru disciplina de specialitate;
                      - 1 instructor de practica examinator pentru disciplina
                        de specialitate;
                      - 1 profesor examinator pentru limba străină, după caz;
    4. Secretar - responsabilul de curs sau secretarul şcolii/unităţii
                        organizatoare.

    3.6.4. Comisia de examinare se constituie prin decizia directorului Institutului Naţional de Formare şi Management pentru Turism sau a conducătorului agentului economic din turism care organizează cursurile, pe baza propunerilor transmise de instituţiile/organizaţiile reprezentate în comisie.
    3.6.5. Cursanţii care obţin cel puţin nota 5 la lucrarea scrisă şi la proba practica şi nota 6 la limba străină (cei care susţin aceasta proba) sunt declaraţi calificaţi în meserie, pe baza procesului-verbal al comisiei de examinare, şi li se va elibera certificatul de calificare profesională-tip. Certificatul de calificare se eliberează numai acelor cursanţi care au absolvit toate probele de examen şi prin aceasta fac dovada ca au dobândit cunoştinţele şi competentele cerute pentru practicarea meseriei respective. Cei care nu au promovat una sau mai multe probe la examenul de absolvire se pot prezenta pentru o noua examinare la aceste probe în următoarele 6 luni. Dacă nici la reexaminare cursanţii nu obţin nota de promovare, nu vor fi declaraţi calificaţi în meserie.
    Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism şi agenţii economici din turism care organizează cursuri de calificare profesională vor prezenta la Ministerul Turismului - Direcţia generală de strategie şi reforma în turism -, cu 30 de zile înainte de data sustinerii examenului de absolvire, propuneri de teste şi subiecte de examen care sa cuprindă temele prevăzute în planurile şi programele de învăţământ aprobate.
    Ministerul Turismului definitivează subiectele de examen, le sigileaza şi le transmite unităţii care organizează examenul, prin preşedintele comisiei de examinare.
    Secretarul comisiei de examinare răspunde de buna desfăşurare a examenului de absolvire a cursului.
    Nerespectarea prevederilor de mai sus are drept consecinţa anularea examenelor respective.
    3.6.6. Rezultatul examenului de absolvire este consemnat într-un proces-verbal întocmit de comisia de examinare şi cuprinde: data şi locul de desfăşurare, referiri la decizia de organizare a cursului şi la aceea de numire a comisiei de examinare, meseria pentru care s-a susţinut examenul de calificare, numele şi prenumele candidaţilor, data şi locul naşterii, locul de munca, notele la fiecare proba de examen, semnăturile membrilor comisiei de examinare, precum şi ştampila unităţii organizatoare. Acesta se întocmeşte în două exemplare, se înregistrează la registratura unităţii organizatoare şi se arhivează pe timp nelimitat împreună cu celelalte documente care atesta participarea la cursuri şi absolvirea acestora. Procesul-verbal este actul oficial în baza căruia sunt eliberate certificatele de calificare profesională-tip de către unităţile organizatoare a cursurilor, sub semnătura preşedintelui comisiei de examinare.

    4. Dispoziţii finale

    4.1. Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism şi agenţii economici din turism care organizează cursuri de calificare profesională au obligaţia sa asigure desfăşurarea cursurilor la un înalt nivel calitativ şi de exigenta, pentru însuşirea în cele mai bune condiţii a cunoştinţelor teoretice şi pentru formarea deprinderilor practice de către participanţi, astfel încât aceştia, după obţinerea calificării, sa poată contribui la ridicarea calităţii serviciilor din activităţile de turism şi hoteliere unde sunt încadraţi.
    4.2. Direcţia generală de strategie şi reforma în turism din Ministerul Turismului va urmări respectarea reglementărilor legale şi a prezentei metodologii pentru organizarea şi desfăşurarea cursurilor de calificare profesională, precum şi asigurarea exigenţei corespunzătoare la examenele de absolvire.
    4.3. Pe data intrării în vigoare a prezentei metodologii, metodologiile organizării şi desfăşurării cursurilor/programelor de pregătire profesională pentru meseriile/specializările din activităţile hoteliere şi de turism nr. 2/1986 şi nr. 4/1.322/1993 îşi încetează aplicabilitatea.

    ANEXA 1
    ──────-
la metodologie
──────────────

                              NOMENCLATORUL
    meseriilor din activitatea hotelieră şi de turism pentru care se pot
           organiza cursuri de calificare profesională de către
      Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Nr. Denumirea meseriei Durata cursului
 crt. (funcţiei) - luni -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Agent de turism/Ghid de turism 12
  2. Agent de turism 6
  3. Ghid de turism 6
  4. Contabil/Planificator în agenţia de turism 9
  5. Receptioner hotel 6
  6. Bucătar/Chelner 12
  7. Bucătar 9
  8. Cofetar-patiser 9
  9. Chelner 6
 10. Muncitor de întreţinere echipament hotelier 9
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    NOTĂ:
    La solicitarea agenţilor economici, Institutul Naţional de Formare şi Management pentru Turism poate organiza cursuri de calificare şi pentru alte meserii prevăzute în Clasificarea ocupatiilor din România (C.O.R.), cu respectarea prezentei metodologii.

    ANEXA 2
    ──────-
la metodologie
──────────────

                             NOMENCLATORUL
        meseriilor din activitatea hotelieră şi de turism pentru care se
         organizează cursuri de calificare profesională, fără scoatere din
               producţie, de către agenţii economici din turism

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  Nr. Denumirea meseriei Durata cursului
 crt. (funcţiei) - luni -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Agent de turism 9
  2. Ghid de turism 9
  3. Lucrator hotelier 9
  4. Camerista 3
  5. Bucătar 12
  6. Cofetar-patiser 12
  7. Chelner 9
  8. Spalator textile 3
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    ANEXA 3
    ──────-
la metodologie
──────────────

                       DOCUMENTAŢIA
    pentru aprobarea organizării cursurilor de calificare profesională

    a) Decizia de organizare a cursurilor
    b) Tabelul nominal al cursanţilor
    c) Tabelul cu lectorii şi instructorii cursurilor teoretice şi nominalizarea unităţilor în care se vor derula activităţi practice
    d) Graficul de desfăşurare a cursului şi a activităţilor practice conform planului şi programelor de învăţământ.

    ANEXA 3 a)
    ──────────
la metodologie
──────────────-


     SOCIETATEA COMERCIALĂ


                                                 Aprobat,
                                          MINISTERUL TURISMULUI



                        DECIZIA Nr. ...........
                            din .........
           pentru organizarea cursului de calificare în meseria
                 .........................................


    Directorul Societăţii Comerciale ........., numit prin ................,
    în baza Metodologiei organizării şi desfăşurării cursurilor de calificare profesională în meseriile de baza din activităţile hoteliere şi de turism, aprobate prin Ordinul ministrului turismului nr. 103 din 21 decembrie 1995,
    având în vedere referatul întocmit de compartimentul (serviciul) ......, din care rezulta necesitatea calificării unui număr de ....... lucrători în meseriile ......, pentru care sunt disponibile locuri de munca în cadrul societăţii comerciale,
    pentru asigurarea necesarului de personal calificat în structura meseriilor specifice activităţii, în vederea ridicării calităţii producţiei şi a serviciilor turistice,

                        DECIDE:

    Art. 1. - Se aprobă organizarea unui curs de calificare la locul de munca în meseria de ......, cuprinzând un număr de ....... salariaţi, conform tabelului cuprins în anexa nr. 3 b).
    Art. 2. - Cursul de calificare se va desfăşura în perioada ....., sub îndrumarea cadrelor de instruire prevăzute în anexa nr. 3 c).
    Art. 3. - Pregătirea se realizează pe baza planurilor de învăţământ aprobate de Ministerul Turismului; pregătirea teoretică va fi efectuată în afară programului de lucru, conform graficului cuprins în anexa nr. 3 d), iar pregătirea practica, în cadrul programului normal de lucru, cu îndeplinirea sarcinilor stabilite în caietul de practica.
    Art. 4. - După terminarea pregătirii teoretice şi practice şi după expirarea duratei cursului se organizează, pe baza deciziei directorului societăţii comerciale, examenul de absolvire pentru obţinerea calificării, conform prezentei metodologii.
    Art. 5. - Responsabil de curs se numeşte dl/dna ......., care va asigura întocmirea corecta a tuturor documentaţiilor şi evidentelor, inclusiv arhivarea acestora.
    Art. 6. - Serviciul - biroul ......., profesorii şi instructorii de practica nominalizaţi, precum şi şefii unităţilor sau ai sectoarelor în care sunt încadraţi lucrătorii respectivi răspund de buna organizare şi desfăşurare a cursului, cât şi de aducerea la îndeplinire a prezentei decizii.


                     Director,



    ANEXA 3 b)
    ──────────
la metodologie
──────────────

                       TABEL NOMINAL
     cu cursanţii înscrişi la cursul de calificare în meseria de
           ...............................................

┌─────┬───────────┬─────────┬─────────────┬────────────┬──────────┬────────────┐
│ Nr. │ Numele şi │ Data şi │ Studiile şi │ Funcţia şi │ Vechimea │ Vechimea │
│crt. │ prenumele │ locul │ anul │ locul de │ totală │ în funcţia │
│ │ │ naşterii│ absolvirii │ muncă │ în muncă │ actuală │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────┼─────────────┼────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴───────────┴─────────┴─────────────┴────────────┴──────────┴────────────┘


    ANEXA 3 c)
    ──────────
la metodologie
──────────────-

                       TABEL
     cu lectorii şi instructorii de practică la cursul de calificare
              în meseria de .......................

┌─────┬───────────┬─────────────────┬─────────────┬───────────────┬────────────┐
│ │ Numele │ Funcţia actuală │ Studiile şi │ Pregătirea şi │ Disciplina │
│ Nr. │ şi │ şi locul │ anul │ experienţa │ predată │
│crt. │ prenumele │ de muncă │ absolvirii │ didactică │ │
│ │ │ │(calificarea)│ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────────────────┼─────────────┼───────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└─────┴───────────┴─────────────────┴─────────────┴───────────────┴────────────┘


    ANEXA 3 d)
    ──────────
la metodologie
──────────────

                              GRAFICUL
     de desfăşurare a cursurilor teoretice şi a activităţilor practice

┌──────┬────────────────────────────────────┬──────────────┬─────────┬─────────┐
│ Nr. │ │ Locul │ Data, │ Lector │
│ crt. │ Tema │ desfăşurării │ ora │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ A. Instruire teoretică │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ B. Activităţi practice │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ 1. Unitatea/Secţia │ │ │ │
│ │ 2. Cursanţii repartizaţi │ │ │ │
│ │ 3. Instructor (numele şi │ │ │ │
│ │ prenumele) │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└──────┴────────────────────────────────────┴──────────────┴─────────┴─────────┘

                          ________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016