Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 103 din 1 iunie 2005  privind aprobarea Normei de metrologie legala NML 032-05 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 103 din 1 iunie 2005 privind aprobarea Normei de metrologie legala NML 032-05 "Mijloace de masurare a concentratiei alcoolice"

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 664 din 26 iulie 2005

În temeiul <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 11/1994 , cu modificãrile ulterioare,
în baza instrucţiunilor de metrologie legalã I.M.L. 2-04 "Aprobarea de model" şi I.M.L. 3-04 "Trasabilitatea rezultatelor masurarilor efectuate cu mijloace de mãsurare supuse controlului metrologic legal", aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 862/2004 privind aprobarea instrucţiunilor de metrologie legalã, cu modificãrile ulterioare, şi a <>Hotãrârii Guvernului nr. 193/2002 privind organizarea şi funcţionarea Biroului Roman de Metrologie Legalã, cu modificãrile ulterioare,

directorul general al Biroului Roman de Metrologie Legalã emite urmãtorul ordin:
ART. 1
Se aproba Norma de metrologie legalã NML 032-05 "Mijloace de mãsurare a concentratiei alcoolice", cuprinsã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Norma de metrologie legalã prevãzutã la art. 1 înlocuieşte Norma de metrologie legalã NML 9-03-94 "Alcoolmetre şi areometre pentru alcool", Norma de metrologie legalã NML 9-05-95 "Ebuliometre" şi Procedura de încercare/verificare metrologica P156-01 "Aparat pentru determinarea conţinutului de alcool din bere şi vin", cu excepţia cazurilor la care se referã art. 3.
ART. 3
Se admite utilizarea în continuare, în paralel cu norma de metrologie legalã prevãzutã la art. 1, a reglementãrilor prevãzute la art. 2, pentru mijloacele de mãsurare care au aprobãri de model acordate în baza acestor norme, dupã cum urmeazã:
- pana la expirarea valabilitãţii aprobãrii de model, dar nu mai mult de 5 ani de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, pentru verificare metrologica iniţialã;
- o perioada de 10 ani de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, pentru verificãri metrologice periodice şi dupã reparaţii.
ART. 4
Unitãţile din structura şi în subordinea Biroului Roman de Metrologie Legalã, precum şi laboratoarele autorizate de acesta vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 5
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data publicãrii lui.

Directorul general al Biroului Roman de Metrologie Legalã,
Ştefan Ocneanu

Bucureşti, 1 iunie 2005.
Nr. 103.

ANEXA

Norma de metrologie legalã NML 032-05 "Mijloace de mãsurare a concentratiei alcoolice"

1. Domeniu de aplicare
1.1. Prezenta norma de metrologie legalã stabileşte cerinţele metrologice şi tehnice şi modalitatii atestare a legalitãţii, specifice mijloacelor de mãsurare a concentratiei alcoolice din soluţii apa-alcool etilic, din bere sau vin, în scopul asigurãrii corectitudinii tranzacţiilor comerciale cu bãuturi alcoolice în cadrul cãrora suma de plata se calculeazã în funcţie de concentratia alcoolicã, în aplicarea legislaţiei privind producţia de alcool şi în masurarile efectuate în laboratoarele de expertiza care emit buletine de analiza oficiale.
Pentru a putea fi introduse pe piata, puse în funcţiune sau utilizate în masurarile din domeniile de interes public, mijloacele de mãsurare a concentratiei alcoolice trebuie sa îndeplineascã cerinţele metrologice şi tehnice, prevãzute în prezenta norma, precum şi cerinţele aplicabile din norma de metrologie le NML 001-05 "Cerinţe metrologice şi tehnice comune mijloacelor de mãsurare supuse controlului metrologic legal". Aplicabilitatea cerinţelor din normele mai sus menţionate rezulta din tabelele 5, 6 şi 7.
1.2. Prezenta norma de metrologie legalã nu se referã la mijloacele de mãsurare a concentratiei alcoolice utilizate exclusiv în scopuri industriale, de control al calitãţii producţiei sau de control interfazic.
1.3. Terminologie
În sensul prezentei norme de metrologie legalã, termenii specifici utilizaţi au urmãtoarele semnificatii:
1.3.1. Fractie masica: raportul între masa de alcool etilic pur dizolvat şi masa soluţiei exprimat în procente cu simbolul "% masa".
1.3.2. Fractie volumica: raportul între volumul de alcool etilic pur dizolvat şi volumul soluţiei exprimate în procente cu simbolul "% vol".
1.3.3. Alcoolmetru: mijloc de mãsurare din sticla, utilizat pentru determinarea concentratiei alcoolice exprimatã ca fractie masica sau a concentratiei alcoolice exprimate ca fractie volumica a unui amestec de apa şi etanol, gradat la o temperatura de referinta de 20°C în concordanta cu valorile din tabelele alcoolmetrice internaţionale publicate de Organizaţia Internationala de Metrologie Legalã.
1.3.4. Ebuliometru: mijloc de mãsurare folosit la determinarea concentratiei alcoolice exprimatã ca fractie volumica a vinului sec.
1.3.5. Analizor de bere/vin: mijloc de mãsurare folosit la mãsurarea concentratiei alcoolice din bere/vin, exprimatã ca fractie volumica şi fractie masica.
2. Unitãţi de mãsura
Concentratia masurata trebuie sa fie afişatã ca fractie masica, simbol % masa sau ca fractie volumica simbol % vol. Simbolul unitãţii de mãsura trebuie sa fie inscripţionat sau sa fie afişat pe dispozitivul indicator al aparatului.
3. Cerinţe metrologice şi tehnice specifice alcoolmetrelor din sticla
3.1. Erorile determinate în condiţii nominale de funcţionare trebuie sa fie mai mici decât erorile maxime tolerate prevãzute în tabelul 1.
Aparatele sunt împãrţite în patru clase de exactitate. Producãtorul trebuie sa specifice prin inscriptionare clasa de exactitate a alcoolmetrului.

Tabelul 1

Erorile maxime tolerate ale alcoolmetrelor din sticla


┌──────────────────-┬────────────────┬────────────-┬────────────-┬────────────-┐
│ Clasa de │ │ │ │ │
│ exactitate │ I │ II │ III │ IV │
├──────────────────-┼────────────────┼────────────-┼────────────-┼────────────-┤
│Eroare maxima │ │ │ │ │
│ tolerata │1/2 din valoarea│Valoarea unei│Valoarea unei│Valoarea unei│
│(% masa sau % vol.)│ unei diviziuni │ diviziuni │ diviziuni │ diviziuni │
└──────────────────-┴────────────────┴────────────-┴────────────-┴────────────-┘



3.2. Erorile maxime tolerate ale termometrelor încorporate în alcoolmetre sau neincorporate dar utilizate împreunã cu acestea, sunt cele din tabelul 2.

Tabelul 2

Erorile maxime tolerate ale termometrelor


┌────────────────────────────────────┬────────────-┬────────────-┬────────────-┐
│ Valoarea diviziunii, °C │ 0,1 │ 0,2 │ 0,5 │
├────────────────────────────────────┼────────────-┼────────────-┼────────────-┤
│ Eroare maxima tolerata °C │ ±0,10 │ ±0,20 │ ±0,20 │
└────────────────────────────────────┴────────────-┴────────────-┴────────────-┘



3.3. Sticla utilizata la construcţia alcoolmetrelor trebuie sa fie transparenta şi sa nu prezinte defecte care pot impiedica citirea scãrii gradate. Sticla trebuie sa aibã un coeficient de dilatare cubica de (25 ± 2) x 10^-6 ● K^-1.
3.4. Alcoolmetrul trebuie sa aibã o singura scara gradata de tipul celor menţionate la pct. 3.6.
3.5. Inscriptionarile şi reperele scãrii gradate trebuie sa fie marcate pe un suport care are suprafata opaca şi neteda. Acest suport trebuie sa fie fixat rigid în interiorul tijei şi sa prezinte reperele de referinta care trebuie realizate astfel încât orice deplasare a scãrii şi a suportului ei fata de tija sa poatã fi observata.
3.6. Alcoolmetrele trebuie sa aibã scara nominalã gradata în % masa sau % volum, de alcool.
3.7. Lestul trebuie sa fie fixat în partea inferiora a alcoolmetrului. Dupã ce alcoolmetrul este menţinut timp de 1 ora în poziţie verticala, la temperatura de 80°C şi ulterior racit în aceiaşi poziţie, acesta trebuie sa pluteasca în poziţie verticala, cu o abatere maxima de la verticalitate de 1 grad şi 30 minute.
3.8. Diametrul exterior al tijei nu trebuie sa fie mai mic de 3,5 mm pentru alcoolmetrele clasa IV, de 3,0 mm pentru alcoolmetrele din clasa I sau II şi nu trebuie sa fie mai mic de 2,5 mm pentru cele de clasa III.
3.9. Lungimea diviziunii nu trebuie sa fie mai mica:
- de 1,5 mm pentru aparatele din clasa I;
- de 1,05 mm pentru aparatele din clasa II;
- de 0,8 mm pentru aparate din clasa III şi IV;
3.10. Intervalul de mãsurare nominal al scãrii gradate pentru alcoolmetrele din clasa I, II, III trebuie sa nu depãşeascã 10% masa sau 10% vol.; pentru cele din clasa IV trebuie sa nu depãşeascã 30% masa sau 30% vol. Valoarea minima a diviziunii trebuie sa fie de 0,1% masa sau 0,1% vol. pentru clasele I, II, III şi 0,2% masa sau vol. pentru clasa IV.
3.11. Inscriptionarile trebuie sa fie clare şi sa cuprindã: denumirea sau sigla producãtorului; clasa de exactitate; unitatea de mãsura (% masa sau % volum), temperatura de referinta: 20°C; seria şi anul fabricaţiei.
4. Cerinţe metrologice şi tehnice specifice ebuliometrelor
4.1. Erorile determinate în condiţii nominale de funcţionare trebuie sa nu depãşeascã valoarea erorii maxime tolerate care este ±0,2%.
4.2. Ebuliometrele trebuie sa cuprindã: cazan de fierbere; refrigerent; termometru; dispozitiv de încãlzire; rigla sau disc de calcul.
4.3. Asamblarea dintre cazan, robinet şi refrigerent trebuie sa fie etansa.
4.4. Volumul cazanului trebuie sa fie de minim 75 cmc.
4.5. Termometrul din componenta ebuliometrului trebuie sa aibã domeniul de mãsurare minim (88...101)°C şi valoarea maxima a diviziunii de 0,1°C.
4.6. Rigla de calcul sau discul de calcul trebuie sa cuprindã doua scãri:
- o scara fixa, gradata în unitãţi de fractie volumica (% vol.) la 20°C, cu valoarea diviziunii de 0,1% vol.;
- o scara mobila, cu dispozitiv de blocare, gradata în °C, cu valoarea diviziunii de 0,1°C, cu domeniul de mãsurare (88...101)°C.
4.7. Inscriptionarile trebuie sa fie clare şi sa cuprindã: denumirea; seria şi anul de fabricaţie; denumirea sau sigla producãtorului.
5. Cerinţe metrologice şi tehnice specifice analizoarelor de bere/vin
5.1. Erorile determinate în condiţii nominale de funcţionare şi în absenta oricãrei perturbatii trebuie sa fie mai mici decât erorile maxime tolerate prevãzute în tabelul 3.

Tabelul 3

Erorile maxime tolerate ale analizoarelor de bere/vin


┌────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────┬──────────-┐
│ Rezoluţie (% masa sau vol.) │ 0,1 │ 0,01 │ 0,001 │
├────────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────+──────────-┤
│ Eroare maxima tolerata (% masa sau % vol.) │ ±0,5 │ ±0,1 │ ±0,01 │
└────────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────┴──────────-┘



5.2. Erorile maxime admise pentru termometrele încorporate în aparate sunt cele din tabelul 4

Tabelul 4

Erorile maxime tolerate ale termometrelor încorporate


┌────────────────────────────────────┬──────────────┬────────────-┬────────────┐
│ Rezoluţie (°C) │ 0,1 │ 0,01 │ 0,001 │
├────────────────────────────────────┼──────────────┼────────────-┼────────────┤
│ Eroare maxima tolerata (°C) │ ±0,5 │ ±0,05 │ ±0,005 │
└────────────────────────────────────┴──────────────┴────────────-┴────────────┘



5.3. Domeniul de mãsurare a concentratiei alcoolice este: (0...20)% vol.
5.4. Tastele şi comutatoarele trebuie sa fie inscriptionate astfel încât sa se înţeleagã rolul lor şi sa nu permitã confuzii în manevrare.
5.5. Analizoarele de bere/vin pot fi echipate cu diverse dispozitive auxiliare, de exemplu schimbator automat de probe, cu condiţia ca acestea sa nu afecteze funcţionarea corecta.
5.6. Efectele admise ale condiţiilor de mediu climatic
5.6.1. Producãtorul trebuie sa precizeze condiţiile de mediu climatic în care este destinat sa funcţioneze analizorul, conform cerintei 2.1.3.1 din norma NML 001-05 "Cerinţe metrologice şi tehnice comune mijloacelor de mãsurare supuse controlului metrologic legal".
5.6.2. Analizoarele de bere/vin trebuie sa se încadreze în erorile tolerate specificate la punctul 5.1 şi 5.2 dupã supunerea la probele specifice aplicabile.
5.7. Inscriptionarile trebuie sa fie clare şi sa cuprindã denumirea sau sigla producãtorului, tipul analizorului (bere sau vin), seria şi anul de fabricaţie, tensiunea nominalã de alimentare sau limitele domeniului tensiunilor de alimentare.
6. Atestarea legalitãţii
6.1. Atestarea legalitãţii unui mijloc de mãsurare a concentratiei alcoolice se realizeazã numai dupã demonstrarea conformitatii acestuia cu cerinţele metrologice şi tehnice aplicabile prevãzute în tabelele 6, 7 şi 8.
6.2. Atestarea legalitãţii se realizeazã prin aplicarea marcajelor metrologice şi emiterea unor documente specifice întocmite conform prevederilor instrucţiunilor de metrologie legalã.
6.3. Marcajele metrologice se aplica conform cerinţelor prevãzute în certificatele aprobãrilor de model.

Tabelul 5

Cerinţele metrologice şi tehnice aplicabile modalitãţilor de control metrologic legal al alcoolmetrelor


┌────┬──────────────────────────-┬────────────────-┬──────────────────────────-┐
│ │ │ │ Modalitãţi de control │
│ │ │Punctul din norma├────────┬──────────────────┤
│Nr. │ Cerinta metrologica │ de metrologie │ │ Verificare │
│crt.│ sau tehnica │ legalã │Aprobare│ metrologica │
│ │ │ │de model├────────┬────────-┤
│ │ │ │ │iniţialã│periodicã│
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 1. │Documentaţie │ 1.11/NML 001-05│ X │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 2. │Informaţii inscriptionate │ 3.11/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │pe aparat şi informaţii │ │ │ │ │
│ │insotitoare (specificaţii │ │ │ │ │
│ │ale producãtorului) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 3. │Verificarea construcţiei │ 3.3/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 3.4/NML 032-05│ X │ X │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 3.5/NML 032-05│ X │ X │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 3.7/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 3.8/NML 032-05│ X │ X │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 3.9/NML 032-05│ X │ X │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 3.10/NML 032-05│ X │ X │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 4. │Adecvare │ 2.7.1/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2.7.2/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2.7.5/NML 001-05│ X │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 5. │Indicarea rezultatului │2.10.1/NML 001-05│ X │ X │ X │
│ │masurarii ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │2.10.2/NML 001-05│ X │ X │ X │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 3.6/NML 032-05│ X │ X │ X │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 6. │Posibilitatea evaluãrii │ 2.12/NML 001-05│ X │ │ │
│ │conformitatii │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 7. │Erori în condiţii nominale │ 3.1/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │de funcţionare ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 3.2/NML 032-05│ X │ X │ X │
└────┴──────────────────────────-┴────────────────-┴────────┴────────┴────────-┘



Tabelul 6

Cerinţele metrologice şi tehnice aplicabile modalitãţilor de control metrologic legal al ebuliometrelor


┌────┬──────────────────────────-┬────────────────-┬──────────────────────────-┐
│ │ │ │ Modalitãţi de control │
│ │ │Punctul din norma├────────┬──────────────────┤
│Nr. │ Cerinta metrologica │ de metrologie │ │ Verificare │
│crt.│ sau tehnica │ legalã │Aprobare│ metrologica │
│ │ │ │de model├────────┬────────-┤
│ │ │ │ │iniţialã│periodicã│
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 1. │Documentaţie │ 1.11/NML 001-05│ X │ X │ X │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 2. │Informaţii inscriptionate │ 4.7/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │pe aparat şi informaţii │ │ │ │ │
│ │insotitoare (specificaţii │ │ │ │ │
│ │ale producãtorului) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 3. │Verificarea construcţiei │ 4.2/NML 032-05│ X │ X │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 4.3/NML 032-05│ X │ X │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 4.4/NML 032-05│ X │ X │ X │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 4. │Caracteristicile │ 4.5/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │termometrului │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 5. │Adecvare │ 2.7.1/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2.7.2/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2.7.5/NML 001-05│ X │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 6. │Indicarea rezultatului │2.10.1/NML 001-05│ X │ │ │
│ │masurarii ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │2.10.2/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2/NML 031-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 4.6/NML 032-05│ X │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 7. │Posibilitatea evaluãrii │ 2.12/NML 001-05│ X │ │ │
│ │conformitatii │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 8. │Erori în condiţii nominale │ 4.1/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │de funcţionare │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────-┴────────────────-┴────────┴────────┴────────-┘



Tabelul 7

Cerinţele metrologice şi tehnice aplicabile modalitãţilor de control metrologic legal al analizoarelor de bere/vin


┌────┬──────────────────────────-┬────────────────-┬──────────────────────────-┐
│ │ │ │ Modalitãţi de control │
│ │ │Punctul din norma├────────┬──────────────────┤
│Nr. │ Cerinta metrologica │ de metrologie │ │ Verificare │
│crt.│ sau tehnica │ legalã │Aprobare│ metrologica │
│ │ │ │de model├────────┬────────-┤
│ │ │ │ │iniţialã│periodicã│
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 1. │Documentaţie │ 1.11/NML 001-05│ X │ X │ X │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 2. │Informaţii inscriptionate │ 5.7/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │pe aparat şi informaţii │ │ │ │ │
│ │insotitoare (specificaţii │ │ │ │ │
│ │ale producãtorului) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 3. │Verificarea construcţiei │ 5.4/NML 032-05│ X │ X │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 5.5/NML 032-05│ X │ X │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 4. │Adecvare │ 2.7.1/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2.7.2/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2.7.5/NML 001-05│ X │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 5. │Protecţie impotriva │ 2.8.1/NML 001-05│ X │ │ │
│ │interventiilor neautorizate├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │şi a degradãrii informatiei│ 2.8.2/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2.8.3/NML 001-05│ X │ │ │
│ │ ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │ │ 2.8.4/NML 001-05│ X │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 6. │Unitãţi de mãsura │ 2/NML 032-05│ X │ X │ X │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 7. │Posibilitatea evaluãrii │ 2.12/NML 001-05│ X │ │ │
│ │conformitatii │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 8. │Erori în condiţii nominale │ 5.1/NML 032-05│ X │ X │ X │
│ │de funcţionare fãrã ├────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ │perturbatii │ 5.2/NML 032-05│ X │ X │ X │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│ 9. │Domeniul de mãsurare │ 5.3/NML 032-05│ X │ X │ X │
├────┼──────────────────────────-┼────────────────-┼────────┼────────┼────────-┤
│10. │Funcţionarea în prezenta │ 5.6/NML 032-05│ X │ │ │
│ │factorilor de influenta şi │ │ │ │ │
│ │a perturbatiilor │ │ │ │ │
│ │electromagnetice │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────-┴────────────────-┴────────┴────────┴────────-┘



--------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016