Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 101 din 1 iunie 2005  privind aprobarea Normei de metrologie legala NML 047-05 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 101 din 1 iunie 2005 privind aprobarea Normei de metrologie legala NML 047-05 "Cisterne"

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 664 din 26 iulie 2005

În temeiul <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1992 privind activitatea de metrologie, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 11/1994 , cu modificãrile ulterioare,
în baza instrucţiunilor de metrologie legalã I.M.L. 2-04 "Aprobarea de model" şi I.M.L. 3-04 "Trasabilitatea rezultatelor masurarilor efectuate cu mijloace de mãsurare supuse controlului metrologic legal", aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 862/2004 privind aprobarea instrucţiunilor de metrologie legalã, cu modificãrile ulterioare, şi a <>Hotãrârii Guvernului nr. 193/2002 privind organizarea şi funcţionarea Biroului Roman de Metrologie Legalã, cu modificãrile ulterioare,

directorul general al Biroului Roman de Metrologie Legalã emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Norma de metrologie legalã NML 047-05 "Cisterne", cuprinsã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Norma de metrologie legalã prevãzutã la art. 1 înlocuieşte Norma de metrologie legalã NML 1-05-01 "Cisterne auto" şi Norma tehnica de metrologie NTM 1-124-82 "Verificarea metrologica a vagoanelor cisterna", cu excepţia cazurilor la care se referã art. 3.
ART. 3
Se admite utilizarea în continuare, în paralel cu norma de metrologie legalã prevãzutã la art. 1, a Normei de metrologie legalã NML 1-05-01 "Cisterne auto" şi a Normei tehnice de metrologie NTM 1-124-82 "Verificarea metrologica a vagoanelor cisterna" pentru mijloacele de mãsurare care au aprobare de model acordatã în baza acestor norme, dupã cum urmeazã:
- pana la expirarea valabilitãţii aprobãrii de model, dar nu mai mult de 5 ani de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, pentru verificare metrologica iniţialã;
- o perioada de 10 ani de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, pentru verificãri metrologice periodice şi dupã reparaţii.
ART. 4
Unitãţile din structura şi în subordinea Biroului Roman de Metrologie Legalã, precum şi laboratoarele autorizate de acesta vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 5
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare la data publicãrii lui.

Directorul general al Biroului Roman de Metrologie Legalã,
Ştefan Ocneanu

Bucureşti, 1 iunie 2005.
Nr. 101.

ANEXA

Norma de metrologie legalã NML 047-05 "Cisterne"

1. Domeniul de aplicare
1.1. Prezenta norma de metrologie legalã stabileşte cerinţele metrologice şi tehnice pe care trebuie sa le îndeplineascã cisternele mobile destinate transportului rutier sau feroviar al produselor lichide care, în afarã funcţiei de transport, sunt utilizate şi ca mijloace de mãsurare a cantitãţilor de lichide în tranzacţiile comerciale.
1.2. Cisternele sunt o categorie de mijloace de mãsurare care cuprinde doua sortimente: cisterne auto şi cisterne de cale feratã.
1.3. Deoarece volumul lichidelor conţinute în cisterne variaza cu temperatura, mãsurarea volumului de lichide cu aceste mijloace de mãsurare se face conform unor proceduri de mãsurare în care este prevãzutã şi mãsurarea altor marimi (ex: temperatura şi densitatea lichidului) în vederea stabilirii masei sau volumului la temperatura de referinta ale lichidelor conţinute.
1.4. Cisternele pot fi considerate mijloace de mãsurare numai pentru lichidele a cãror vascozitate nu depãşeşte 17 mPa.s la temperatura de mãsurare.
1.5. Cisternele pot fi compartimentate, fiecare compartiment fiind considerat ca o cisterna separatã.
Cisterna sau compartimentul sunt mãsuri de volum constituite din:
- un corp;
- eventual, un dom amplasat la partea superioarã a corpului;
- un dispozitiv de golire format, de obicei, dintr-o conducta de golire şi un robinet de închidere.
În general, umplerea fiecãrui compartiment se face pana la un reper materializat. În cazurile în care reperul nu exista, determinarea nivelului lichidului conţinut în vederea stabilirii volumului acestuia se face prin mãsurarea inaltimii lichidului sau a distantei golului (a se vedea punctul 2 din prezenta norma).
La livrare, cantitatea de lichid continuta în compartiment este complet golita.
2. Terminologie
În prezenta norma de metrologie legalã, termenii specifici utilizaţi au urmãtoarele semnificatii:
2.1. capacitate nominalã: volumul de lichid conţinut în cisterna în condiţiile prevãzute de funcţionare, la temperatura de referinta.
2.2. calibrare: ansamblul de operaţii efectuate în vederea determinãrii capacitãţii cisternei pana la unul sau mai multe nivele de umplere, materializate sau nu.
2.3. verticala de mãsurare: linia verticala care corespunde poziţiei stabilite pentru mãsurarea nivelelor lichidului. În cazul masurarii nivelului cu ajutorul unei ferestre de vizare cu rigla gradata, verticala de mãsurare trece prin mijlocul domului.
2.4. punct de referinta (P): punct situat pe verticala de mãsurare în raport cu care sunt mãsurate distanţele golului.
2.5. înãlţime totalã martora (H): distanta masurata pe verticala de mãsurare între punctul de referinta şi intersectia acestei verticale cu suprafata interioarã a cisternei sau cu o placa de referinta.
2.6. sensibilitate a cisternei în vecinãtatea unui nivel de umplere h: raportul dintre creşterea nivelului DELTA h şi creşterea relativã a volumului DELTA V/V, pentru volumul V conţinut corespunzãtor inaltimii h.
2.7. distanta a golului (C): distanta masurata pe verticala de mãsurare de la nivelul suprafeţei libere a lichidului pana la punctul de referinta.
2.8. tabela de calibrare: relatie funcţionalã tabelara între volumul de lichid conţinut V, în dmc, şi înãlţimea lichidului h sau a distantei golului C, exprimate în numere întregi de cm.
3. Cerinţe metrologice şi tehnice comune cisternelor auto şi cisternelor de cale feratã
3.1. Erori tolerate
3.1.1. Incertitudinea extinsã cu care se determina capacitatea cisternei (compartimentului) trebuie sa nu depãşeascã 0,2% din valoarea ei.
Nota: Fãrã o convenţie contrarã indicatã în certificatul de calibrare, capacitatea conductei de golire pana la robinetul de închidere face parte din capacitate cisternei (compartimentului).

3.1.2. Abaterea maxima a valorii capacitãţii cisternei, determinata la o verificare periodicã, fata de valoarea determinata la verificarea anterioarã, trebuie sa nu depãşeascã, în modul, 0,4% din valoarea ei.
3.2. Durabilitate
Alegerea formelor, materialelor, a elementelor de intarire şi a metodelor de formare şi de asamblare folosite trebuie facuta astfel încât cisterna sa fie suficient de rezistenta la acţiunea agenţilor atmosferici şi a lichidelor conţinute şi practic sa fie nedeformabila în condiţiile nominale de funcţionare.
3.3. Adecvare
3.3.1. Îndeplinirea cerinţelor de construcţie, impuse de funcţiile de stocare şi de transport ale cisternei, nu trebuie sa afecteze funcţia de mãsurare a cisternei.
3.3.2. Cisternele utilizate sub presiune trebuie sa suporte o proba de rezistenta la presiune. Aceasta cerinta va fi verificata de constructor, care va prezenta rezultatele obţinute cu ocazia incercarii pentru aprobarea de model.
3.3.3. Dupã umplerea cisternei la presiune atmosferica, cisterna trebuie sa nu prezinte urme de scurgere sau umezeala în zona sudurilor şi a imbinarilor armaturilor metalice.
3.3.4. Orice cisterna sau compartiment trebuie sa aibã o astfel de forma încât sa fie împiedicatã formarea pernelor de aer la umplere şi reţinerea lichidului la golire în orice poziţie uzualã de folosire a echipamentului.
3.3.5. Dispozitivul de golire trebuie sa asigure golirea completa şi rapida a lichidului conţinut în cisterna; în acest scop dispozitivul trebuie racordat la partea cea mai de jos a corpului cisternei.
3.3.6. Spargatoarele de valuri şi elementele de intarire, care exista eventual în interiorul cisternei, trebuie sa aibã o astfel de forma încât sa nu împiedice umplerea şi golirea normalã a cisternei. Pentru a se asigura posibilitatea controlului vizual al interiorului cisternei, spargatoarele de valuri trebuie prevãzute cu orificii.
3.3.7. Este interzis sa se plaseze în interiorul cisternei corpuri corectoare, care sa permitã ajustarea capacitãţii la o valoare data, sau orice alt corp a cãrui îndepãrtare sau schimbare sa ducã la modificarea capacitãţii cisternei.
3.4. Protecţie impotriva interventiilor neautorizate
3.4.1. Dacã este cazul, poziţia reperelor materializate pana la care se face umplerea cisternei trebuie sa poatã fi asigurata prin sigilare.
3.4.2. Dacã exista, serpentinele de încãlzire trebuie sigilate la imbinarea lor cu corpul cisternei.
3.5. Informaţii pe care trebuie sa le prezinte cisterna
Pe corpul fiecãrei cisterne trebuie fixate, la o înãlţime convenabila, una sau mai multe plãci cu inscripţii care sa fie vizibile şi uşor de citit. Inscripţiile trebuie sa fie neambigue şi sa nu poatã fi şterse.
Plãcile trebuie astfel fixate încât demontarea lor sa nu fie posibila fãrã distrugerea unor sigilii pe care s-au aplicat marcajele metrologice.
Informaţiile pe care trebuie sa le conţinã plãcile cu inscripţii sunt indicate la pct. 4.5.1, 4.5.2, 4.5.3, 5.3.1 şi 5.3.2.
3.6. Posibilitatea evaluãrii conformitatii
3.6.1. Domul trebuie sa aibã dimensiuni adecvate pentru a permite inspecţia interiorului cisternei. Este recomandat un diametru de cel puţin 500 mm.
3.6.2. Cisterna trebuie prevãzutã cu un acces convenabil pentru a permite operatorului sa deschidã şi sa inchida orificiul de umplere, sa observe nivelul lichidului, sa ia esantioane de lichid şi sa observe interiorul cisternei.
4. Condiţii metrologice şi tehnice specifice cisternelor auto
4.1. Erori tolerate
4.1.1. În cursul umplerii unei cisterne (compartiment), înãlţimea totalã martora H nu trebuie sa se modifice cu mai mult decât cea mai mare valoare din urmãtoarele doua valori: 2 mm sau H/1000 (H în mm).
4.1.2. Variatia capacitãţii unui compartiment în raport cu starea de umplere a compartimentelor vecine (pline sau goale), nu trebuie sa depãşeascã 1/1000 din valoarea sa.
4.1.3. La sfârşitul probei de golire completa, cantitatea de lichid rãmasã într-un compartiment trebuie sa nu depãşeascã 1/5 din eroarea maxima admisã la calibrare. Golirea compartimentului se face în situaţia cea mai defavorabila de golire a compartimentelor, vehiculul fiind aşezat pe un teren orizontal.
Nota: Condiţia nu se aplica cisternelor monoax.

4.2. Sensibilitate
Sensibilitatea unei cisterne (compartiment) trebuie sa fie astfel încât, în zona în care se fac reperarile de nivel al lichidului conţinut, la o variatie de volum de 1/1000 din volumul conţinut, variatia de nivel sa fie de cel puţin 2 mm.
4.3. Adecvare
4.3.1. Dacã exista, domul este montat la partea superioarã a corpului de care este asamblat prin sudura.
Dacã pereţii domului sunt montati astfel încât sa pãtrundã în interiorul corpului cisternei, trebuie prevãzute orificii sau decupari la nivelul generatoarei interioare superioare, dacã altfel nu se poate evita formarea pernelor de aer.
4.3.2. Fiecare compartiment trebuie sa aibã un singur orificiu de golire şi un singur robinet de închidere. Pentru cisternele de construcţie specialã pentru aeroporturi se admite prezenta unui decantor, care are rolul de a colecta apa şi impuritatile depuse de lichidul conţinut. Decantorul trebuie sa aibã o conducta de golire separatã de diametru redus, în cazul în care conducta de golire nu este racordata la partea cea mai de jos.
Decantorul poate fi montat:
- pe toatã partea inferioarã a cisternei;
- pe o zona redusã a partii inferioare.
Partea inferioarã a decantorului trebuie sa aibã o panta suficienta spre conducta de golire încât sa poatã fi golit complet prin cadere libera.
4.3.3. Fiecare compartiment trebuie sa aibã o conducta de golire independenta. Prezenta unui colector este autorizata numai în cazuri speciale. Aceste cazuri se referã, de exemplu, la cisternele care transporta cantitãţi mari dintr-un singur produs livrat integral la un singur beneficiar. În acest caz, în apropierea colectorului trebuie fixatã o placuta de circa 90 x 150 mm cu urmãtoarea inscripţie: "Înainte şi dupã fiecare operaţie de mãsurare verificaţi starea de umplere a compartimentelor". Existenta colectorului trebuie menţionatã în certificatul de calibrare al cisternei.
4.3.4. Robinetii de închidere trebuie sa fie uşor accesibili şi plasati în spatele sau pe partea laterala adecvatã a cisternei.
4.3.5. În cazul în care cisternele auto sunt prevãzute cu o instalatie de pompare sau cu un sistem de mãsurare cu contor pentru lichide, cu sau fãrã pompa, ele trebuie sa îndeplineascã cerinţele prezentate în continuare. Legãturile dintre robinetii de închidere ai cisternei şi aceste instalaţii trebuie sa fie realizate prin racorduri amovibile, cat mai scurte posibil şi uşor de montat şi demontat. Aceasta cerinta nu se aplica cisternelor de construcţie specialã (de exemplu, la cisternele utilizate pentru alimentarea avioanelor), dar, în acest caz, trebuie asigurata, din punct de vedere hidraulic, izolarea perfecta şi controlatã a corpului cisternei fata de aceste instalaţii.
În cazul instalaţiilor de pompare, pe lângã pompa, trebuie sa existe cel mult un filtru, iar conductele trebuie sa fi cat mai scurte şi sa nu aibã robineti şi derivatii. Instalatia trebuie sa fie astfel realizatã încât sa se goleasca în întregime prin cadere libera, fãrã manevre speciale, dupã fiecare golire a cisternei.
Nota: Sistemele de mãsurare cu contor pentru lichide fac obiectul altor norme de metrologie legalã.

4.4. Protecţie impotriva interventiilor neautorizate
În cazul cisternelor amovibile, dispozitivele de fixare ale corpului cisternei trebuie sa poatã fi sigilate în asa fel încât ridicarea acestuia sa nu fie posibila fãrã distrugerea sigiliilor pe care s-au aplicat marcajele metrologice.
4.5. Informaţii pe care trebuie sa le prezinte cisterna
4.5.1. Pe o placa de identificare trebuie inscriptionate cel puţin urmãtoarele informaţii:
- denumirea sau sigla producãtorului;
- tipul şi anul fabricaţiei;
- numãrul de serie;
- marcajul aprobãrii de model;
- capacitatea nominalã a cisternei sau a fiecãrui compartiment (compartimentele se numeroteaza începând cu cel din fata vehiculului);
- temperatura de referinta (20°C).
4.5.2. La cisternele la care mãsurarea nivelului lichidului conţinut se face cu ajutorul riglelor gradate, în locul ultimelor doua inscripţii menţionate la pct. 4.4.1 (capacitate şi temperatura) trebuie inscripţionat numãrul certificatului de calibrare emis la verificarea metrologica iniţialã. Acest numãr se va oblitera cu ocazia primei verificãri periodice. Pentru verificãrile metrologice periodice, pe o alta placa fixatã pe un suport, trebuie inscriptionate urmãtoarele:
- tipul, anul fabricaţiei şi numãrul de serie;
- numãrul certificatului de calibrare;
- executantul şi data calibrarii.
Aceasta placa trebuie schimbatã la fiecare verificare periodicã.
4.5.3. Pentru cisternele care au fost modificate constructiv şi a cãror modificare a fost aprobatã în conformitate cu reglementãrile metrologice în vigoare, se procedeazã dupã cum urmeazã:
a) pe placa iniţialã a constructorului se taie valorile capacitãţii nominale (eventual se sterg cifrele);
b) se fixeazã alãturi o alta placa (având aceleaşi dimensiuni), pe care trebuie inscriptionate urmãtoarele:
- modificat în anul ....... de cãtre ..................;
- marcajul aprobãrii de model;
- capacitatea nominalã a fiecãrui compartiment;
- temperatura de referinta (20°C).
4.6. Indicarea rezultatului masurarii
4.6.1. Dispozitivul de reperare a nivelelor trebuie sa asigure o citire sigura, uşoarã şi neambigua şi practic independenta de inclinarea cisternei în condiţiile prevãzute de funcţionare.
Reperul (reperele) sau verticala de mãsurare trebuie sa treacã cat mai aproape de centrul secţiunilor orizontale ale cisternei.
4.6.2. În cazul în care exista, dispozitivele auxiliare pentru uşurarea citirii reperelor sau pentru indicarea automatã a nivelului lichidului la reper, trebuie sa nu producã erori suplimentare.
5. Condiţii metrologice şi tehnice specifice cisternelor de cale feratã
5.1. Sensibilitate
Sensibilitatea cisternei trebuie sa fie astfel încât, la o variatie de 2/1000 a volumului de lichid conţinut, variatia inaltimii lichidului sa fie de cel puţin 3 mm. Condiţia se aplica pe tot domeniul de mãsurare cuprins în tabela de calibrare.
5.2. Adecvare
Dispozitivul de golire al cisternei trebuie astfel realizat încât sa permitã golirea cisternei pe ambele pãrţi ale caii ferate.
5.3. Informaţii pe care trebuie sa le prezinte cisterna
5.3.1. Placa de identificare, fixatã pe unul din fundurile cisternei, trebuie sa poarte urmãtoarele inscripţii:
- denumirea sau sigla producãtorului;
- numãrul de identificare al vagonului;
- înãlţimea totalã martora, H, în mm;
- capacitatea totalã, în dmc;
- înãlţimea domului;
- marcajul aprobãrii de model;
- numãrul şi anul eliberãrii certificatului de calibrare.
5.3.2. Cisterna trebuie sa aibã doua plãci de calibrare fixate pe pãrţile laterale ale cisternei. Fiecare placa de calibrare trebuie sa poarte urmãtoarele inscripţii:
- entitatea care a executat calibrarea şi a întocmit tabela de calibrare;
- numãrul certificatului de calibrare;
- numãrul de identificare al vagonului;
- temperatura de referinta (20°C);
- numãrul serpentinelor de încãlzire, dacã este cazul;
- tabela de calibrare;
- data executãrii calibrarii.
5.4. Indicarea rezultatului masurarii
5.4.1. Cisterna trebuie sa permitã reperarea manualã a nivelului lichidului conţinut; verticala de mãsurare trebuie sa treacã cat mai aproape de centrul de greutate al cisternei şi sa intalneasca generatoare inferioarã a acesteia într-un punct în jurul cãruia, pe o raza de cel puţin 10 cm, nu exista nici un orificiu sau obstacol.
5.4.2. Cisterna trebuie sa prezinte un punct de referinta, P, clar definit şi materializat.
5.4.3. Imbinarea mantalei cilindrice a cisternei cu domul trebuie realizatã astfel încât, la mãsurarea nivelului lichidului conţinut, rigla gradata sa poatã fi menţinutã în poziţie verticala.
6. Atestarea legalitãţii
6.1. Atestarea legalitãţii cisternei pentru fiecare modalitate de control specifica introducerii pe piata sau utilizãrii se realizeazã numai dupã demonstrarea conformitatii acesteia cu cerinţele metrologice şi tehnice prevãzute în tabelele 1 şi 2.
6.2. Conformitatea unei cisterne cu cerinţele metrologice şi tehnice din prezenta norma este atestata prin aplicarea marcajelor aprobãrii de model şi verificãrii metrologice, conform prevederilor certificatului aprobãrii de model şi prin emiterea documentelor specifice (certificatul aprobãrii de model, buletinul de verificare metrologica şi certificatul de calibrare. Numãrul certificatului de calibrare trebuie înscris în buletinul de verificare metrologica.

Tabel 1

Cerinţe metrologice şi tehnice specifice modalitãţilor de control metrologic legal al unei cisterne auto


┌────┬────────────────────────────────-┬──────-┬──────────────────────────────-┐
│ │ │ │ Modalitãţi de control │
│Nr. │ │Punctul├────────┬──────────────────────┤
│crt.│ Cerinţe metrologice şi tehnice │din NML│Aprobare│Verificare metrologica│
│ │ │ │de model├──────────┬──────────-┤
│ │ │ │ │ iniţialã │ periodicã │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 1. │Erori tolerate │ 3.1.2 │ X │ - │ X │
│ │ │ 4.1.1 │ X │ X │ - │
│ │ │ 4.1.2 │ X │ X │ - │
│ │ │ 4.1.3 │ X │ X │ - │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 2. │Sensibilitate │ 4.2 │ X │ X │ - │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 3. │Durabilitate │ 3.2 │ X │ X │ - │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 4. │Adecvare │ 3.3.1 │ X │ X │ - │
│ │ │ 3.3.2 │ X │ - │ - │
│ │ │ 3.3.3 │ X │ X │ X │
│ │ │ 3.3.4 │ X │ X │ - │
│ │ │ 3.3.5 │ X │ X │ - │
│ │ │ 3.3.6 │ X │ X │ - │
│ │ │ 3.3.7 │ X │ X │ X │
│ │ │ 4.3.1 │ X │ X │ - │
│ │ │ 4.3.2 │ X │ X │ - │
│ │ │ 4.3.3 │ X │ X │ X │
│ │ │ 4.3.4 │ X │ X │ X │
│ │ │ 4.3.5 │ X │ X │ X │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 5. │Protecţie impotriva │ 3.4.1 │ X │ X │ X │
│ │interventiilor neautorizate │ 3.4.2 │ X │ X │ X │
│ │ │ 4.4 │ X │ X │ - │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 6. │Informaţii pe care trebuie sa le │ 3.5 │ X │ X │ X │
│ │prezinte cisterna │ 4.5.1 │ X │ X │ X │
│ │ │ 4.5.2 │ X │ X │ X │
│ │ │ 4.5.3 │ X │ X │ X │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 7. │Indicarea rezultatului masurarii │ 4.6.1 │ X │ X │ X │
│ │ │ 4.6.2 │ X │ X │ X │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 8. │Posibilitatea evaluãrii │ 3.6.1 │ X │ - │ - │
│ │conformitatii │ 3.6.2 │ X │ - │ - │
└────┴────────────────────────────────-┴──────-┴────────┴──────────┴──────────-┘


Nota: În cazul neîndeplinirii cerintei de la nr. crt. 1, se întocmeşte un nou certificat de calibrare, care îl înlocuieşte pe cel eliberat la calibrarea anterioarã.

Tabel 2

Cerinţe metrologice şi tehnice specifice modalitãţilor de control metrologic legal al unei cisterne de cale feratã


┌────┬────────────────────────────────-┬──────-┬──────────────────────────────-┐
│ │ │ │ Modalitãţi de control │
│Nr. │ │Punctul├────────┬──────────────────────┤
│crt.│ Cerinţe metrologice şi tehnice │din NML│Aprobare│Verificare metrologica│
│ │ │ │de model├──────────┬──────────-┤
│ │ │ │ │ iniţialã │ periodicã │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 1. │Erori tolerate │ 3.1.2 │ X │ - │ X │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 2. │Sensibilitate │ 5.1 │ X │ X │ - │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 3. │Durabilitate │ 3.2 │ X │ X │ - │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 4. │Adecvare │ 3.3.1 │ X │ X │ - │
│ │ │ 3.3.2 │ X │ - │ - │
│ │ │ 3.3.3 │ X │ X │ X │
│ │ │ 3.3.4 │ X │ X │ - │
│ │ │ 3.3.5 │ X │ X │ - │
│ │ │ 3.3.6 │ X │ X │ - │
│ │ │ 3.3.7 │ X │ X │ X │
│ │ │ 5.2 │ X │ X │ X │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 5. │Protecţie impotriva │ 3.4.1 │ X │ X │ X │
│ │interventiilor neautorizate │ 3.4.2 │ X │ X │ X │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 6. │Informaţii pe care trebuie sa le │ 3.5 │ X │ X │ X │
│ │prezinte cisterna │ 5.3.1 │ X │ X │ X │
│ │ │ 5.3.2 │ X │ X │ X │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 7. │Indicarea rezultatului masurarii │ 5.4.1 │ X │ X │ - │
│ │ │ 5.4.2 │ X │ X │ - │
│ │ │ 5.4.3 │ X │ X │ - │
├────┼────────────────────────────────-┼──────-┼────────┼──────────┼──────────-┤
│ 8. │Posibilitatea evaluãrii │ 3.6.1 │ X │ - │ - │
│ │conformitatii │ 3.6.2 │ X │ - │ - │
└────┴────────────────────────────────-┴──────-┴────────┴──────────┴──────────-┘


Nota: În cazul neîndeplinirii cerintei de la nr. crt. 1, se întocmeşte un nou certificat de calibrare, care îl înlocuieşte pe cel eliberat la calibrarea anterioarã.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016