Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1 din 30 ianuarie 2013  pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea raportarii contabile anuale pentru necesitati de informatii ale Ministerului Finantelor Publice, aplicabile institutiilor de credit    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1 din 30 ianuarie 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea raportarii contabile anuale pentru necesitati de informatii ale Ministerului Finantelor Publice, aplicabile institutiilor de credit

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 93 din 14 februarie 2013

    Având în vedere prevederile art. 5 alin. (4) din Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 27/2010 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aplicabile instituţiilor de credit, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, ale art. 4 alin. (3) lit. a) din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 420 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 227/2007, cu modificările şi completările ulterioare,

    Banca Naţională a României emite următorul ordin:

    ART. 1
    (1) Se aprobă Normele metodologice privind întocmirea raportării contabile anuale pentru necesităţi de informaţii ale Ministerului Finanţelor Publice, aplicabile instituţiilor de credit, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    (2) Normele metodologice aprobate prin prezentul ordin se aplică instituţiilor de credit prevăzute la art. 3 lit. a)-e) din Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 27/2010 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aplicabile instituţiilor de credit, cu modificările şi completările ulterioare.
    ART. 2
    Administratorii, directorii financiar-contabili, contabilii-şefi şi orice alte persoane care au obligaţia gestionării patrimoniului instituţiilor de credit răspund, potrivit legii, pentru însuşirea şi aplicarea corectă a acestor reglementări. De asemenea, aceste persoane răspund pentru adaptarea corespunzătoare a programelor informatice utilizate pentru prelucrarea datelor financiar-contabile, precum şi pentru exactitatea şi realitatea datelor care sunt prelucrate, respectiv înscrise în raportarea contabilă anuală pentru necesităţi de informaţii ale Ministerului Finanţelor Publice (denumită în continuare raportare contabilă anuală), prevăzută în prezentul ordin.
    ART. 3
    Prezentul ordin se aplică începând cu raportarea contabilă anuală aferentă exerciţiului financiar al anului 2012.
    ART. 4
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                   Preşedintele Consiliului de administraţie
                        al Băncii Naţionale a României,
                           Mugur Constantin Isărescu

    Bucureşti, 30 ianuarie 2013.
    Nr. 1.


    ANEXĂ

                               NORME METODOLOGICE
      privind întocmirea raportării contabile anuale pentru necesităţi de
                     informaţii ale Ministerului Finanţelor
                  Publice, aplicabile instituţiilor de credit

    CAP. I
    Reguli generale privind întocmirea, semnarea, verificarea şi depunerea raportării contabile anuale

    1. Generalităţi
    1.1. Instituţiile de credit au obligaţia să întocmească şi să depună raportări contabile anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
    1.2. Instituţiile de credit depun raportarea contabilă anuală la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în formă scrisă (pe suport hârtie) şi în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă. Instituţiile de credit pot depune raportarea contabilă anuală la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunătăţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de către operatorii economici şi alţi contribuabili. Depunerea raportării contabile anuale se realizează pe suport magnetic, împreună cu raportarea listată cu ajutorul programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice, semnată şi ştampilată, potrivit legii.
    2. Prezentarea, semnarea, depunerea raportării contabile anuale, precum şi reguli generale referitoare la modul de completare a acesteia
    2.1. Instituţiile de credit întocmesc şi depun o raportare contabilă anuală care cuprinde următoarele formulare:
    a) Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10);
    b) Contul de profit sau pierdere (cod 20);
    c) Date informative (cod 30);
    d) Imobilizări corporale şi necorporale (cod 40);
    e) Defalcarea anumitor elemente din contul de profit sau pierdere (cod 50);
    f) Alte informaţii (cod 60).
    2.2. Instituţiile de credit completează datele de identificare (denumirea, adresa, telefonul şi numărul de înregistrare la registrul comerţului), precum şi pe cele referitoare la forma de proprietate şi codul unic de înregistrare, fără a se folosi prescurtări sau iniţiale. În căsuţe se trec codurile care delimitează încadrarea instituţiei de credit. Nomenclatorul formelor de proprietate este prevăzut la cap. VIII din anexa la Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 10/2012 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă semestrială aplicabil entităţilor ce intră în sfera de reglementare contabilă a Băncii Naţionale a României.
    2.3. Necompletarea corectă pe prima pagină a formularului "Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii" a datelor prevăzute la pct. 2.2. conduce la imposibilitatea identificării instituţiei de credit şi, în consecinţă, se consideră că raportarea nu a fost depusă, instituţia de credit fiind sancţionată potrivit prevederilor art. 42 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    2.4. Instituţiile de credit înscriu codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activităţi), din Clasificarea activităţilor din economia naţională - CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, cu modificările ulterioare.
    2.5. Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar al acestora.
    2.6. Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
    a) directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
    b) persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Prin altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie se înţelege orice persoană angajată, potrivit legii, care îndeplineşte condiţiile prevăzute de Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.
    2.7. Instituţiile de credit care au în subordine sucursale sau alte subunităţi fără personalitate juridică verifică şi centralizează informaţiile aferente acestora, întocmind raportarea contabilă anuală cu respectarea prevederilor din prezentul ordin.
    2.8. Raportarea contabilă anuală se depune la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, la termenul prevăzut în prezentele norme, împreună cu o copie de pe codul unic de înregistrare, o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice, precum şi o declaraţie din care să rezulte că toate formularele au fost editate în condiţiile prevăzute de prezentele reglementări, întocmirea şi, după caz, listarea formularelor s-au făcut pe baza fişierelor puse la dispoziţia instituţiei de credit de către Ministerul Finanţelor Publice, iar completarea datelor s-a efectuat cu respectarea prezentelor reglementări şi a instrucţiunilor tehnice.
    2.9. Formatul electronic al raportării contabile anuale, conţinând formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentă, se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice. Programul de asistenţă este pus la dispoziţia instituţiilor de credit gratuit de unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau poate fi descărcat de pe portalul Ministerului Finanţelor Publice, de la adresa www.mfinante.ro
    2.10. O copie a fişierelor conţinând formularele, completate cu datele raportării contabile anuale, se păstrează de către instituţia de credit, potrivit prevederilor art. 23 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    2.11. Formularele care compun raportarea contabilă anuală se completează în lei.
    2.12. Raportarea contabilă anuală a organizaţiilor cooperatiste de credit trebuie să reflecte operaţiunile şi situaţia lor financiară. Raportarea contabilă anuală întocmită de cooperativele de credit trebuie vizată de casa centrală a cooperativelor de credit.
    2.13. Instituţiile de credit care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la data de 31 decembrie a anului de raportare,precum şi cele care se află în curs de lichidare, potrivit legii, nu întocmesc raportarea contabilă anuală.
    3. Termenul pentru depunerea raportării contabile anuale
    3.1. Depunerea raportării contabile anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice se efectuează în termen de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.
    3.2. În cazul în care ultima zi a termenului de depunere a raportării contabile anuale este o zi nelucrătoare, raportarea contabilă anuală se depune cel târziu până în prima zi lucrătoare ulterioară acesteia.
    3.3. Netransmiterea fişierelor cu formularele raportării contabile anuale completate cu date, pe baza cărora a fost listată raportarea contabilă anuală, nedepunerea raportării contabile anuale listate, semnate şi ştampilate, la termenul prevăzut în prezentele norme metodologice, precum şi prezentarea unei raportări contabile anuale care conţine date eronate sau necorelate se sancţionează conform prevederilor art. 42 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Informaţii privind completarea raportării contabile anuale
    4.1. Completarea raportării contabile anuale se efectuează folosind Planul de conturi aplicabil instituţiilor de credit, prevăzut la cap. VI din Reglementările contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aplicabile instituţiilor de credit, aprobate prin Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 27/2010, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea prevederilor corespunzătoare din Normele metodologice privind întocmirea situaţiilor financiare FINREP la nivel individual, conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aplicabile instituţiilor de credit în scopuri de supraveghere prudenţială, aprobate prin Ordinul Băncii Naţionale a României nr. 3/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
    4.2. Formatul formularelor de raportare contabilă anuală aplicabile instituţiilor de credit este cel prevăzut la cap. II din prezentele norme metodologice, iar corelaţiile din cadrul formularelor, precum şi între formulare sunt cele prevăzute la cap. III din prezentele norme metodologice.

    CAP. II
    Formatul formularelor de raportare contabilă anuală aplicabile instituţiilor de credit

    Judeţul .............................[_]...............
    Instituţia de credit: .................................
    Adresă: localitatea: ..................................
    sectorul ................., strada ....................
    nr.: ..................................................
    Telefon ..........., fax ..............................
    Număr din registrul comerţului ........................
    Forma de proprietate ............................[_][_]
    Activitatea preponderentă (denumire clasă CAEN)
    .......................................................
    Cod clasă CAEN ............................[_][_][_][_]
    Cod unic de înregistrare [_][_][_][_][_][_][_][_][_][_]


                       Situaţia activelor, datoriilor şi
              capitalurilor proprii la data de 31 decembrie .....

   10 - lei -
 ┌─────────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────────┐
 │ ACTIV │ Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │ poziţie ├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │Încheiat │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Numerar şi echivalente de numerar │ 010 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Numerar │ 011 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Depozite la vedere şi echivalente de │ 012 │ │ │
 │ numerar │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Active financiare deţinute în vederea │ 020 │ │ │
 │tranzacţionării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente derivate deţinute în vederea │ 021 │ │ │
 │tranzacţionării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente de capitaluri proprii │ 022 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 023 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 024 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Active financiare desemnate ca fiind evaluate│ 030 │ │ │
 │la valoarea justă prin profit sau pierdere │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente de capitaluri proprii │ 031 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 032 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 033 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Active financiare disponibile în vederea │ 040 │ │ │
 │vânzării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente de capitaluri proprii │ 041 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 042 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 043 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe │ 050 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 051 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 052 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Investiţii păstrate până la scadenţă │ 060 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 061 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 062 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Instrumente derivate - contabilitatea de │ 070 │ │ │
 │acoperire │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirea valorii juste │ 071 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirea fluxurilor de trezorerie │ 072 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirea valorii juste a unui portofoliu │ 073 │ │ │
 │împotriva riscului de rată a dobânzii │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirea fluxurilor de trezorerie │ 074 │ │ │
 │aferente unui portofoliu împotriva riscului │ │ │ │
 │de rată a dobânzii │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Modificările de valoare justă aferente │ 080 │ │ │
 │elementelor acoperite în cadrul unei │ │ │ │
 │operaţiuni de acoperire a valorii juste a │ │ │ │
 │unui portofoliu împotriva riscului de rată a │ │ │ │
 │dobânzii │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Imobilizări corporale │ 090 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Imobilizări corporale │ 091 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Investiţii imobiliare │ 092 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Imobilizări necorporale │ 100 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Fond comercial │ 101 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Alte imobilizări necorporale │ 102 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Titluri de participare deţinute în filiale, │ 110 │ │ │
 │în entităţi asociate şi în entităţi │ │ │ │
 │controlate în comun │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Creanţe privind impozitele │ 120 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Creanţe privind impozitul curent │ 121 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Creanţe privind impozitul amânat │ 122 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Alte active │ 130 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Active imobilizate şi grupuri destinate │ 140 │ │ │
 │cedării, clasificate drept deţinute în │ │ │ │
 │vederea vânzării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Total activ │ 150 │ │ │
 └─────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┘

   10 - lei -
 ┌─────────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────────┐
 │ DATORII │ Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │ poziţie ├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │Încheiat │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Datorii financiare deţinute în vederea │ 200 │ │ │
 │tranzacţionării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Instrumente derivate deţinute în vederea │ 201 │ │ │
 │tranzacţionării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Poziţii scurte │ 202 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Depozite │ 203 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Datorii constituite prin titluri │ 204 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Alte datorii financiare │ 205 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Datorii financiare desemnate ca fiind │ 210 │ │ │
 │evaluate la valoarea justă prin profit sau │ │ │ │
 │pierdere │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Depozite │ 211 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Datorii constituite prin titluri │ 212 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Alte datorii financiare │ 213 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Datorii financiare evaluate la cost │ 220 │ │ │
 │amortizat │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Depozite │ 221 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Datorii constituite prin titluri │ 222 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Alte datorii financiare │ 223 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Instrumente derivate - contabilitatea de │ 230 │ │ │
 │acoperire │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirea valorii juste │ 231 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirea fluxurilor de trezorerie │ 232 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirea valorii juste a unui portofoliu │ 233 │ │ │
 │împotriva riscului de rată a dobânzii │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirea fluxurilor de trezorerie │ 234 │ │ │
 │aferente unui portofoliu împotriva riscului │ │ │ │
 │de rată a dobânzii │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Modificările de valoare justă aferente │ 240 │ │ │
 │elementelor acoperite în cadrul unei │ │ │ │
 │operaţiuni de acoperire a valorii juste a │ │ │ │
 │unui portofoliu împotriva riscului de rată a │ │ │ │
 │dobânzii │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Provizioane │ 250 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Provizioane pentru beneficiile angajaţilor │ 251 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Restructurare │ 252 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Cauze legale în curs de soluţionare şi │ 253 │ │ │
 │litigii privind impozitele │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Angajamente de creditare şi garanţii │ 254 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Alte provizioane │ 255 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Datorii privind impozitele │ 260 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Datorii privind impozitul curent │ 261 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Datorii privind impozitul amânat │ 262 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Alte datorii │ 270 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Capital social rambursabil la cerere │ 280 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Datorii incluse în grupuri destinate cedării,│ 290 │ │ │
 │clasificate drept deţinute în vederea │ │ │ │
 │vânzării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Total datorii │ 300 │ │ │
 └─────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┘

  10 - lei -
 ┌─────────────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────────┐
 │ CAPITALURI PROPRII │ Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │ poziţie ├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │Încheiat │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Capital social │ 400 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Capital vărsat │ 401 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Capital subscris nevărsat │ 402 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Prime de capital │ 410 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Alte capitaluri proprii │ 420 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Componenta de capitaluri proprii a │ 421 │ │ │
 │instrumentelor financiare compuse │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Alte instrumente de capitaluri proprii │ 422 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Rezerve din reevaluare şi alte diferenţe de │ 430 │ │ │
 │evaluare aferente: │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Imobilizărilor corporale │ 431 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Imobilizărilor necorporale │ 432 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Conversiei valutare │ 433 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Acoperirii fluxurilor de trezorerie │ 434 │ │ │
 │[partea eficientă] │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Activelor financiare disponibile în vederea│ 435 │ │ │
 │vânzării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Activelor imobilizate şi grupurilor │ 436 │ │ │
 │destinate cedării, clasificate drept deţinute│ │ │ │
 │în vederea vânzării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │- Altor elemente │ 437 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Rezerve │ 440 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Acţiuni proprii (-) │ 450 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Total capitaluri proprii │ 460 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
 │Total datorii şi capitaluri proprii │ 500 │ │ │
 └─────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┘


      Administrator, Întocmit
    Numele şi prenumele ----------
        Semnătura Numele şi prenumele
                                                 Calitatea
                                                 Semnătura

    Ştampila unităţii Nr. de înregistrare
                                         în organismul profesional

    Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
    Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
    - directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.


                         Contul de profit sau pierdere
                         la data de 31 decembrie .....

  20 - lei -
 ┌─────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────────────────┐
 │ Denumirea indicatorului │ Cod │Exerciţiul financiar │
 │ │poziţie ├───────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent*)│Încheiat │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │OPERAŢIUNI CONTINUE │ X │ X │ X │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Venituri din dobânzi │ 010 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Active financiare disponibile în vederea │ 011 │ │ │
 │vânzării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe │ 012 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Investiţii păstrate până la scadenţă │ 013 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Instrumente derivate - Contabilitatea de │ 014 │ │ │
 │acoperire, riscul de rată a dobânzii │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Alte active │ 015 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Cheltuieli cu dobânzile │ 020 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Datorii financiare evaluate la cost amortizat│ 021 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Instrumente derivate - Contabilitatea de │ 022 │ │ │
 │acoperire, riscul de rată a dobânzii │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Alte datorii │ 023 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Cheltuieli cu capitalul social rambursabil la│ 030 │ │ │
 │cerere │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Venituri din dividende │ 040 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Venituri din taxe şi comisioane │ 050 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Cheltuieli cu taxe şi comisioane │ 060 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Câştiguri (pierderi) realizate aferente │ 070 │ │ │
 │activelor şi datoriilor financiare care nu │ │ │ │
 │sunt evaluate la valoarea justă prin profit │ │ │ │
 │sau pierdere - net │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Active financiare disponibile în vederea │ 071 │ │ │
 │vânzării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe │ 072 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Investiţii păstrate până la scadenţă │ 073 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Datorii financiare evaluate la cost amortizat│ 074 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Altele │ 075 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Câştiguri sau pierderi privind activele şi │ 080 │ │ │
 │datoriile financiare deţinute în vederea │ │ │ │
 │tranzacţionării - net │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Câştiguri sau pierderi privind activele şi │ 090 │ │ │
 │datoriile financiare desemnate ca fiind │ │ │ │
 │evaluate la valoarea justă prin profit sau │ │ │ │
 │pierdere - net │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Câştiguri sau pierderi din contabilitatea de │ 100 │ │ │
 │acoperire - net │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Diferenţe de curs de schimb │ 110 │ │ │
 │[câştig (pierdere)] - net │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Câştiguri (pierderi) din derecunoaşterea │ 120 │ │ │
 │activelor, altele decât cele deţinute în │ │ │ │
 │vederea vânzării - net │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Alte venituri din exploatare │ 130 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Alte cheltuieli de exploatare │ 140 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Cheltuieli administrative │ 150 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Cheltuieli cu angajaţii │ 151 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Cheltuieli generale şi administrative │ 152 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Amortizarea │ 160 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Imobilizări corporale │ 161 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Investiţii imobiliare │ 162 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Alte imobilizări necorporale │ 163 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │(Provizioane) reluări de provizioane │ 170 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Deprecierea activelor financiare care nu sunt│ 180 │ │ │
 │evaluate la valoarea justă prin profit sau │ │ │ │
 │pierdere │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Active financiare evaluate la cost │ 181 │ │ │
 │[instrumente de capitaluri proprii necotate │ │ │ │
 │şi instrumente derivate legate de acestea] │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Active financiare disponibile în vederea │ 182 │ │ │
 │vânzării │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe │ 183 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Investiţii păstrate până la scadenţă │ 184 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Deprecierea activelor nefinanciare │ 190 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Imobilizări corporale │ 191 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Investiţii imobiliare │ 192 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Fond comercial │ 193 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Alte imobilizări necorporale │ 194 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Titluri de participare deţinute în filiale, │ 195 │ │ │
 │în entităţi asociate şi în entităţi │ │ │ │
 │controlate în comun │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Altele │ 196 │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Fond comercial negativ recunoscut imediat în │ 200 │ │ │
 │profit sau pierdere │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Profitul sau pierderea din active imobilizate│ 210 │ │ │
 │şi grupuri destinate cedării, clasificate │ │ │ │
 │drept deţinute în vederea vânzării, care nu │ │ │ │
 │pot fi considerate activităţi întrerupte │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Total profit sau pierdere din operaţiuni │ 220 │ │ │
 │continue înainte de impozitare │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Cheltuieli sau venituri cu impozitul aferent │ 221 │ │ │
 │profitului sau pierderii din operaţiuni │ │ │ │
 │continue │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Total profit sau pierdere din operaţiuni │ 230 │ │ │
 │continue după impozitare │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Profit sau pierdere din activităţi întrerupte│ 240 │ │ │
 │după impozitare │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼─────────┤
 │Total profit sau pierdere aferent/ă │ 250 │ │ │
 │exerciţiului │ │ │ │
 └─────────────────────────────────────────────┴────────┴───────────┴─────────┘

-------
    *) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.

       Administrator, Întocmit
    Numele şi prenumele Numele şi prenumele
         Semnătura Calitatea
                                                     Semnătura

     Ştampila unităţii Nr. de înregistrare
                                             în organismul profesional

    Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
    Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
    - directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.


                                Date informative
                         la data de 31 decembrie ......

  30 - lei -
 ┌──────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┬──────────┐
 │ I. Date privind rezultatul înregistrat │Cod poziţie│ Număr │ Sume │
 │ │ │ unităţi │ │
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
 │Unităţi care au înregistrat profit │ 101 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
 │Unităţi care au înregistrat pierdere │ 102 │ │ │
 └──────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴──────────┘

 ┌───────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────────────────────┐
 │ │ │ │ din care: │
 │ │ │ ├───────────┬───────────┤
 │II. Date privind plăţile restante │ Cod │ Total │ Pentru │ Pentru │
 │ │poziţie│col. 2+3│activitatea│activitatea│
 │ │ │ │ curentă │ de │
 │ │ │ │ │investiţii │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Plăţi restante - total (poz. 202+ │ 201 │ │ │ │
 │206+212 la 216+221+222+227), din │ │ │ │ │
 │care: │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Furnizori restanţi - total │ 202 │ │ │ │
 │(poz. 203 la 205), din care: │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- peste 30 de zile │ 203 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- peste 90 de zile │ 204 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- peste 1 an │ 205 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Obligaţii restante faţă de bugetul │ 206 │ │ │ │
 │asigurărilor sociale - total │ │ │ │ │
 │(poz. 207 la 211), din care: │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- contribuţii pentru asigurări │ 207 │ │ │ │
 │sociale de stat datorate de │ │ │ │ │
 │angajatori, salariaţi şi alte │ │ │ │ │
 │persoane asimilate │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- contribuţii pentru fondul │ 208 │ │ │ │
 │asigurărilor sociale de sănătate │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- contribuţia pentru pensia │ 209 │ │ │ │
 │suplimentară │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- contribuţii pentru bugetul │ 210 │ │ │ │
 │asigurărilor pentru şomaj │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- alte datorii sociale │ 211 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Obligaţii restante faţă de bugetele│ 212 │ │ │ │
 │ondurilor speciale şi alte fonduri │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Obligaţii restante faţă de alţi │ 213 │ │ │ │
 │creditori │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Impozite şi taxe neplătite la │ 214 │ │ │ │
 │termenul stabilit la bugetul de │ │ │ │ │
 │stat │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Impozite şi taxe neplătite la │ 215 │ │ │ │
 │termenul stabilit la bugetele │ │ │ │ │
 │locale │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Împrumuturi primite nerambursate la│ 216 │ │ │ │
 │scadenţă - total (poz. 217 la 220),│ │ │ │ │
 │din care: │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- restante până la 30 de zile │ 217 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- restante după 30 de zile │ 218 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- restante după 90 de zile │ 219 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- restante după 1 an │ 220 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Dobânzi neplătite aferente │ 221 │ │ │ │
 │împrumuturilor primite │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Depozite băneşti primite │ 222 │ │ │ │
 │nerambursate la scadenţă - total │ │ │ │ │
 │(poz. 223 la 226), din care: │ │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- restante până la 30 de zile │ 223 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- restante după 30 de zile │ 224 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- restante după 90 de zile │ 225 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │- restante după 1 an │ 226 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────────┼───────────┤
 │Dobânzi neplătite aferente │ 227 │ │ │ │
 │depozitelor băneşti primite │ │ │ │ │
 └───────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────────┴───────────┘

 ┌──────────────────────────────────────────┬───────────┬─────────────────────┐
 │ III. Număr de salariaţi │Cod poziţie│Exerciţiul financiar │
 │ │ ├──────────┬──────────┤
 │ │ │Precedent │ Încheiat │
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
 │Număr mediu de salariaţi │ 301 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────┼───────────┼──────────┼──────────┤
 │Numărul de salariaţi existenţi la data de │ 302 │ │ │
 │31 decembrie │ │ │ │
 └──────────────────────────────────────────┴───────────┴──────────┴──────────┘

 ┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬──────┐
 │ IV. Plăţi de dobânzi, dividende şi redevenţe │ Cod │ Sume │
 │ │poziţie│ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │ A │ B │ 1 │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Venituri brute din dobânzi plătite de persoanele juridice │ 401 │ │
 │române către persoanele fizice nerezidente, din care: │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de stat │ 402 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Venituri brute din dobânzi plătite de persoanele juridice │ 403 │ │
 │române către persoanele fizice nerezidente din statele membre│ │ │
 │ale Uniunii Europene, din care: │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de stat │ 404 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Venituri brute din dobânzi plătite de persoanele juridice │ 405 │ │
 │române către persoane juridice afiliate*) nerezidente, din │ │ │
 │care: │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de stat │ 406 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Venituri brute din dobânzi plătite de persoanele juridice │ 407 │ │
 │române către persoane juridice afiliate*) nerezidente din │ │ │
 │statele membre ale Uniunii Europene, din care: │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de stat │ 408 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Venituri brute din dividende plătite de persoanele juridice │ 409 │ │
 │române către persoane nerezidente, din care: │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de stat │ 410 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Venituri brute din dividende plătite de persoanele juridice │ 411 │ │
 │române către persoane juridice afiliate*) nerezidente, │ │ │
 │din care: │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de stat │ 412 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Venituri din redevenţe plătite de persoanele juridice române │ 413 │ │
 │către persoane juridice afiliate*) nerezidente din statele │ │ │
 │membre ale Uniunii Europene, din care: │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- impozitul datorat la bugetul de stat │ 414 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Redevenţe plătite în cursul exerciţiului financiar pentru │ 415 │ │
 │bunurile din domeniul public, primite în concesiune,din care:│ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- redevenţe pentru bunurile din domeniul public plătite la │ 416 │ │
 │bugetul de stat │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Subvenţii încasate în cursul exerciţiului financiar,din care:│ 417 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- subvenţii încasate în cursul exerciţiului financiar │ 418 │ │
 │aferente activelor │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- subvenţii aferente veniturilor │ 419 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │Creanţe restante, care nu au fost încasate la termenele │ 420 │ │
 │prevăzute în contractele comerciale şi/sau în actele │ │ │
 │normative în vigoare, din care: │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- creanţe restante de la entităţi din sectorul majoritar sau │ 421 │ │
 │integral de stat │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────┤
 │- creanţe restante de la entităţi din sectorul privat │ 422 │ │
 └─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴──────┘

 ┌─────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┐
 │ V. Tichete de masă │ Cod poziţie │ Sume │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ A │ B │ 1 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │Contravaloarea tichetelor│ 501 │ │
 │de masă acordate │ │ │
 │salariaţilor │ │ │
 └─────────────────────────┴─────────────────────────┴────────────────────────┘
 ┌──────────────────────────────────────────────┬────────┬────────────────────┐
 │VI. Cheltuieli efectuate pentru activitatea │Cod │Exerciţiul financiar│
 │ de cercetare-dezvoltare**) │poziţie ├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │ Încheiat│
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Cheltuieli de cercetare-dezvoltare, din care: │ 601 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │- din fonduri publice │ 602 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │- din fonduri private │ 603 │ │ │
 └──────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴─────────┘
 ┌──────────────────────────────────────────────┬────────┬────────────────────┐
 │ VII. Cheltuieli de inovare***) │Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │poziţie ├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │ Încheiat│
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Cheltuieli de inovare - total │ │ │ │
 │(rd. 702 la 704), din care: │ 701 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │- cheltuieli de inovare finalizate în cursul │ │ │ │
 │perioadei │ 702 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │- cheltuieli de inovare în curs de finalizare │ │ │ │
 │în cursul perioadei │ 703 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │- cheltuieli de inovare abandonate în cursul │ │ │ │
 │perioadei │ 704 │ │ │
 └──────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴─────────┘
 ┌──────────────────────────────────────────────┬────────┬────────────────────┐
 │VIII. Informaţii privind cheltuielile cu │Cod │Exerciţiul financiar│
 │ colaboratorii │poziţie ├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │ Încheiat│
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Cheltuieli cu colaboratorii │ 801 │ │ │
 └──────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴─────────┘
 ┌──────────────────────────────────────────────┬────────┬────────────────────┐
 │IX. Informaţii privind bunurile din domeniul │Cod │Exerciţiul financiar│
 │ public al statului │poziţie ├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │ Încheiat│
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Valoarea bunurilor din domeniul public al │ │ │ │
 │statului aflate în administrare │ 901 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Valoarea bunurilor din domeniul public al │ │ │ │
 │statului aflate în concesiune │ 902 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Valoarea bunurilor din domeniul public al │ │ │ │
 │statului închiriate │ 903 │ │ │
 └──────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴─────────┘

-----
    *) Pentru statutul de "persoane juridice afiliate" se vor avea în vedere prevederile art. 7 pct. 21 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
    **) Se va completa cu cheltuielile efectuate pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, respectiv cercetarea fundamentală, cercetarea aplicativă, dezvoltarea tehnologică şi inovarea, stabilite potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 324/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
    ***) Cheltuielile de inovare se determină potrivit Regulamentului (CE) nr. 1.450/2004 al Comisiei din 13 august 2004 de punere în aplicare a Deciziei nr. 1.608/2003/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind producţia şi dezvoltarea statist icilor comunitare privind inovarea, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L nr. 267 din 14 august 2004.

    Administrator, Întocmit
    Numele şi prenumele --------
    Semnătura Numele şi prenumele
                                               Calitatea
    Ştampila unităţii Semnătura

                                               Nr. de înregistrare
                                               în organismul profesional

    Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
    Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
    - directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.


            Imobilizări corporale şi necorporale: valoarea contabilă
                          la data de 31 decembrie ....

    40 - lei -
 ┌──────────────────────────────────────────────┬────────┬────────────────────┐
 │ Denumirea indicatorului │Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │poziţie ├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │ Încheiat│
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Imobilizări corporale │ 010 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Modelul reevaluării │ 011 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Modelul costului │ 012 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Investiţii imobiliare │ 020 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Modelul valorii juste │ 021 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Modelul costului │ 022 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Alte imobilizări necorporale │ 030 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Modelul reevaluării │ 031 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼─────────┤
 │Modelul costului │ 032 │ │ │
 └──────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴─────────┘

    Administrator, Întocmit
    Numele şi prenumele Numele şi prenumele
    Semnătura Calitatea
                                                    Semnătura
    Ştampila unităţii
                                                    Nr. de înregistrare
                                                    în organismul profesional


    Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
    Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
    - directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;%0D
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.


                50 - Defalcarea anumitor elemente din contul de
               profit sau pierdere la data de 31 decembrie ......
                      Venituri şi cheltuieli cu dobânzile

  50A - lei -
 ┌──────────────────────┬───────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
 │ Dobânzi │Cod │ Venituri │ Cheltuieli │
 │ │poziţie├───────────┬──────────┼───────────┬──────────┤
 │ │ │Exerciţiul │Exerciţiul│Exerciţiul │Exerciţiul│
 │ │ │financiar │financiar │financiar │financiar │
 │ │ │precedent*)│încheiat │precedent*)│încheiat │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Instrumente de datorie│ 020 │ │ │ X │ X │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Credite şi creanţe │ 030 │ │ │ X │ X │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Depozite │ 040 │ X │ X │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Datorii constituite │ │ │ │ │ │
 │prin titluri │ 050 │ X │ X │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Alte datorii │ │ │ │ │ │
 │financiare │ 060 │ X │ X │ │ │
 └──────────────────────┴───────┴───────────┴──────────┴───────────┴──────────┘

        Câştiguri şi pierderi realizate aferente activelor şi datoriilor
  financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere

  50B - lei -
 ┌──────────────────────┬───────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
 │ Active şi datorii │Cod │ Venituri │ Cheltuieli │
 │ financiare care nu │poziţie├───────────┬──────────┼───────────┬──────────┤
 │ sunt evaluate la │ │Exerciţiul │Exerciţiul│Exerciţiul │Exerciţiul│
 │ valoarea justă prin │ │financiar │financiar │financiar │financiar │
 │ profit sau pierdere │ │precedent*)│încheiat │precedent*)│încheiat │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Active financiare │ │ │ │ │ │
 │disponibile în vederea│ │ │ │ │ │
 │vânzării │ 010 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe│ 020 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Investiţii păstrate │ │ │ │ │ │
 │până la scadenţă │ 030 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Datorii financiare │ │ │ │ │ │
 │evaluate la cost │ │ │ │ │ │
 │amortizat │ 040 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Altele │ 050 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Active şi datorii │ │ │ │ │ │
 │financiare care nu │ │ │ │ │ │
 │sunt evaluate la │ │ │ │ │ │
 │valoarea justă prin │ │ │ │ │ │
 │profit sau pierdere: │ │ │ │ │ │
 │Total │ 100 │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────┴───────────┴──────────┴───────────┴──────────┘

                  Câştiguri şi pierderi aferente activelor şi
           datoriilor financiare deţinute în vederea tranzacţionării

  50C - lei -
 ┌──────────────────────────────────────────────┬───────┬─────────────────────┐
 │ Active şi datorii financiare deţinute în │Cod │Câştiguri (pierderi) │
 │ vederea tranzacţionării │poziţie│ nete │
 │ │ ├──────────┬──────────┤
 │ │ │Exerciţiul│Exerciţiul│
 │ │ │financiar │financiar │
 │ │ │precedent │încheiat │
 │ │ │*) │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │Instrumente de rată a dobânzii şi instrumente │ │ │ │
 │derivate legate de acestea │ 010 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │Instrumente de capitaluri proprii şi │ │ │ │
 │instrumente derivate legate de acestea │ 020 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │Tranzacţii valutare şi instrumente derivate │ │ │ │
 │legate de acestea │ 030 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │Instrumente de risc de credit şi instrumente │ │ │ │
 │derivate legate de acestea │ 040 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │Mărfuri şi instrumente derivate legate de │ │ │ │
 │acestea │ 050 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │Altele │ 060 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┤
 │Active şi datorii financiare deţinute în │ │ │ │
 │vederea tranzacţionării: │ │ │ │
 │Total │ 100 │ │ │
 └──────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┘


                  Câştiguri şi pierderi aferente activelor şi
               datoriilor financiare desemnate ca fiind evaluate
                   la valoarea justă prin profit sau pierdere


  50D - lei -
 ┌────────────────────────────┬───────┬──────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
 │Active şi datorii financiare│Cod │ Câştiguri │ Pierderi │Modificarea valorii │
 │desemnate ca fiind evaluate │poziţie│ │ │juste atribuibile │
 │la valoarea justă prin │ │ │ │modificărilor riscului│
 │profit sau pierdere │ │ │ │de credit │
 │ │ ├───────────┬──────────┼───────────┬──────────┼───────────┬──────────┤
 │ │ │Exerciţiul │Exerciţiul│Exerciţiul │Exerciţiul│Exerciţiul │Exerciţiul│
 │ │ │financiar │financiar │financiar │financiar │financiar │financiar │
 │ │ │precedent*)│încheiat │precedent*)│încheiat │precedent*)│încheiat │
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Active financiare desemnate │ │ │ │ │ │ │ │
 │ca fiind evaluate la │ │ │ │ │ │ │ │
 │valoarea justă prin profit │ │ │ │ │ │ │ │
 │sau pierdere │ 010 │ │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Datorii financiare desemnate│ │ │ │ │ │ │ │
 │ca fiind evaluate la │ │ │ │ │ │ │ │
 │valoarea justă prin profit │ │ │ │ │ │ │ │
 │sau pierdere │ 020 │ │ │ │ │ │ │
 ├────────────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Active şi datorii financiare│ │ │ │ │ │ │ │
 │desemnate ca fiind evaluate │ │ │ │ │ │ │ │
 │la valoarea justă prin │ │ │ │ │ │ │ │
 │profit sau pierdere: Total │ 100 │ │ │ │ │ │ │
 └────────────────────────────┴───────┴───────────┴──────────┴───────────┴──────────┴───────────┴──────────┘


             Câştiguri şi pierderi din contabilitatea de acoperire

  50E - lei -
 ┌──────────────────────┬───────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
 │Câştiguri şi pierderi │Cod │ Câştiguri │ Pierderi │
 │din contabilitatea de │poziţie├───────────┬──────────┼───────────┬──────────┤
 │acoperire │ │Exerciţiul │Exerciţiul│Exerciţiul │Exerciţiul│
 │ │ │financiar │financiar │financiar │financiar │
 │ │ │precedent*)│încheiat │precedent*)│încheiat │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Modificarea valorii │ │ │ │ │ │
 │juste a instrumentelor│ │ │ │ │ │
 │de acoperire (inclusiv│ │ │ │ │ │
 │operaţiuni întrerupte)│ 010 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Modificarea valorii │ │ │ │ │ │
 │juste a elementului │ │ │ │ │ │
 │acoperit atribuibile │ │ │ │ │ │
 │riscului acoperit │ 020 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Partea ineficientă din│ │ │ │ │ │
 │acoperirea fluxurilor │ │ │ │ │ │
 │de trezorerie, │ │ │ │ │ │
 │recunoscută în profit │ │ │ │ │ │
 │sau pierdere │ 030 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Câştiguri şi pierderi │ │ │ │ │ │
 │din contabilitatea de │ │ │ │ │ │
 │acoperire: Total │ 100 │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────┴───────────┴──────────┴───────────┴──────────┘

                   Câştiguri şi pierderi din derecunoaşterea
           activelor, altele decât cele deţinute în vederea vânzării

    50F - lei -
 ┌──────────────────────┬───────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
 │Câştiguri şi pierderi │Cod │ Câştiguri │ Pierderi │
 │din derecunoaşterea │poziţie├───────────┬──────────┼───────────┬──────────┤
 │activelor, altele │ │Exerciţiul │Exerciţiul│Exerciţiul │Exerciţiul│
 │decât cele deţinute │ │financiar │financiar │financiar │financiar │
 │în vederea vânzării │ │precedent*)│încheiat │precedent*)│încheiat │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Imobilizări corporale │ 010 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Investiţii imobiliare │ 020 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Imobilizări │ │ │ │ │ │
 │necorporale │ 030 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Alte active │ 040 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Câştiguri şi pierderi │ │ │ │ │ │
 │din derecunoaşterea │ │ │ │ │ │
 │activelor, altele │ │ │ │ │ │
 │decât cele deţinute │ │ │ │ │ │
 │în vederea vânzării: │ │ │ │ │ │
 │Total │ 100 │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────┴───────────┴──────────┴───────────┴──────────┘

                   Alte venituri şi cheltuieli de exploatare

    50G - lei -
 ┌──────────────────────┬───────┬──────────────────────┬──────────────────────┐
 │Câştiguri şi pierderi │Cod │ Câştiguri │ Pierderi │
 │din derecunoaşterea │poziţie├───────────┬──────────┼───────────┬──────────┤
 │activelor, altele │ │Exerciţiul │Exerciţiul│Exerciţiul │Exerciţiul│
 │decât cele deţinute │ │financiar │financiar │financiar │financiar │
 │în vederea vânzării │ │precedent*)│încheiat │precedent*)│încheiat │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Active corporale │ │ │ │ │ │
 │evaluate utilizând │ │ │ │ │ │
 │modelul valorii juste │ 010 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Investiţii imobiliare │ 020 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Leasing operaţional │ 030 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Altele │ 040 │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────┼───────────┼──────────┼───────────┼──────────┤
 │Alte venituri şi │ │ │ │ │ │
 │cheltuieli de │ │ │ │ │ │
 │exploatare: Total │ 100 │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────┴───────────┴──────────┴───────────┴──────────┘

-----
    *) Nu se completează pentru realizările aferente exerciţiului financiar al anului 2011.

    Administrator, Întocmit
    Numele şi prenumele --------
    Semnătura Numele şi prenumele
                                               Calitatea
    Ştampila unităţii Semnătura

                                               Nr. de înregistrare
                                               în organismul profesional


    Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
    Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
    - directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.

                              60 - ALTE INFORMAŢII
                               Elemente de activ


     60A - lei -
 ┌─────────────────────────────────────┬───────┬─────────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────┐
 │ │ │ Amortizări şi ajus- │ Active nete │ Active brute │
 │ │ │ tări pentru │ │ │
 │ Denumirea indicatorului │ Cod │ depreciere │ │ │
 │ │poziţie├──────────┬──────────┼──────────┬──────────┼──────────┬──────────┤
 │ │ │Exerciţiul│Exerciţiul│Exerciţiul│Exerciţiul│Exerciţiul│Exerciţiul│
 │ │ │financiar │financiar │financiar │financiar │financiar │financiar │
 │ │ │precedent │încheiat │precedent │încheiat │precedent │încheiat │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │Operaţiuni de trezorerie şi opera- │ 100 │ │ │ │ │ │ │
 │ţiuni interbancare │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Casa şi alte valori │ 110 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Casa │ 113 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Numerar în ATM-uri şi ASV-uri │ 116 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Alte valori │ 119 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Cont curent şi depozite la BNR, │ 120 │ │ │ │ │ │ │
 │creanţe ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Conturi de corespondent la insti- │ 130 │ │ │ │ │ │ │
 │tuţii de credit (nostro) şi creanţe │ │ │ │ │ │ │ │
 │ataşate │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Depozite la instituţii de credit, │ 140 │ │ │ │ │ │ │
 │creanţe ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Credite acordate instituţiilor de │ 150 │ │ │ │ │ │ │
 │credit, creanţe ataşate şi sume de │ │ │ │ │ │ │ │
 │amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Operaţiuni reverse repo şi titluri │ 160 │ │ │ │ │ │ │
 │luate cu împrumut, creanţe ataşate şi│ │ │ │ │ │ │ │
 │sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Valori de recuperat, creanţe ata- │ 170 │ │ │ │ │ │ │
 │şate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Operaţiuni între organizaţiile │ 180 │ │ │ │ │ │ │
 │cooperatiste de credit din cadrul │ │ │ │ │ │ │ │
 │aceleiaşi reţele, creanţe ataşate şi │ │ │ │ │ │ │ │
 │sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe restante nedepreciate, │ 190 │ │ │ │ │ │ │
 │creanţe ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe depreciate, creanţe ataşate│ 200 │ │ │ │ │ │ │
 │şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │Operaţiuni cu clientela │ 300 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe comerciale, creanţe ataşate│ 310 │ │ │ │ │ │ │
 │şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Credite de trezorerie, creanţe │ 320 │ │ │ │ │ │ │
 │ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Credite de consum şi vânzări în │ 330 │ │ │ │ │ │ │
 │rate, creanţe ataşate şi sume de │ │ │ │ │ │ │ │
 │amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Credite pentru finanţarea opera- │ 340 │ │ │ │ │ │ │
 │ţiunilor de comerţ exterior, creanţe │ │ │ │ │ │ │ │
 │ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Credite pentru finanţarea stocu- │ 350 │ │ │ │ │ │ │
 │rilor şi pentru echipamente, creanţe │ │ │ │ │ │ │ │
 │ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Credite pentru investiţii imobi- │ 360 │ │ │ │ │ │ │
 │liare, creanţe ataşate şi sume de │ │ │ │ │ │ │ │
 │amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Alte credite acordate clientelei, │ 370 │ │ │ │ │ │ │
 │creanţe ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Credite acordate instituţiilor │ 380 │ │ │ │ │ │ │
 │financiare, creanţe ataşate şi sume │ │ │ │ │ │ │ │
 │de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Operaţiuni reverse repo şi titluri │ 390 │ │ │ │ │ │ │
 │luate cu împrumut, creanţe ataşate şi│ │ │ │ │ │ │ │
 │sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Conturi curente debitoare, creanţe │ 400 │ │ │ │ │ │ │
 │ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Valori de recuperat, creanţe ata- │ 410 │ │ │ │ │ │ │
 │şate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe restante nedepreciate, │ 420 │ │ │ │ │ │ │
 │creanţe ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe depreciate, creanţe ataşate│ 430 │ │ │ │ │ │ │
 │şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │Operaţiuni cu titluri şi operaţiuni │ 500 │ │ │ │ │ │ │
 │diverse │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Active financiare deţinute în │ 510 │ │ │ │ │ │ │
 │vederea tranzacţionării │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │din care credite şi creanţe │ 511 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Active financiare desemnate ca │ 520 │ │ │ │ │ │ │
 │fiind evaluate la valoarea justă prin│ │ │ │ │ │ │ │
 │profit sau pierdere │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │din care credite şi creanţe │ 521 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Active financiare disponibile în │ 530 │ │ │ │ │ │ │
 │vederea vânzării şi creanţe ataşate │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │din care credite şi creanţe │ 531 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Investiţii păstrate până la │ 540 │ │ │ │ │ │ │
 │scadenţă şi creanţe ataşate │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │din care credite şi creanţe │ 541 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Instrumente de capitaluri proprii │ 550 │ │ │ │ │ │ │
 │evaluate la cost │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Instrumente derivate │ 560 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Conturi de decontare privind │ 570 │ │ │ │ │ │ │
 │operaţiunile cu titluri şi creanţe │ │ │ │ │ │ │ │
 │ataşate │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Decontări intrabancare şi între │ 580 │ │ │ │ │ │ │
 │organizaţiile cooperatiste de credit │ │ │ │ │ │ │ │
 │din cadrul aceleiaşi reţele │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Beneficii ale angajaţilor şi │ 590 │ │ │ │ │ │ │
 │conturi asimilate │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Asigurări sociale, protecţia │ 600 │ │ │ │ │ │ │
 │socială şi conturi asimilate │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Bugetul statului, fonduri speciale │ 610 │ │ │ │ │ │ │
 │şi conturi asimilate │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Debitori diverşi, creanţe ataşate │ 620 │ │ │ │ │ │ │
 │şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Decontări din operaţiuni în │ 630 │ │ │ │ │ │ │
 │asocieri în participaţie │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Conturi de stocuri │ 640 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Conturi de regularizare │ 650 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe restante nedepreciate, │ 660 │ │ │ │ │ │ │
 │creanţe ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe depreciate, creanţe ataşate│ 670 │ │ │ │ │ │ │
 │şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │Active imobilizate │ 700 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Credite subordonate, creanţe │ 710 │ │ │ │ │ │ │
 │ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Titluri de participare deţinute în │ 720 │ │ │ │ │ │ │
 │filiale, în entităţi asociate şi în │ │ │ │ │ │ │ │
 │entităţi controlate în comun │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Dotări pentru unităţile proprii din│ 730 │ │ │ │ │ │ │
 │străinătate │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Imobilizări în curs, imobilizări │ 740 │ │ │ │ │ │ │
 │necorporale şi corporale │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe din operaţiuni de leasing │ 750 │ │ │ │ │ │ │
 │financiar, creanţe ataşate şi sume de│ │ │ │ │ │ │ │
 │amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe restante nedepreciate, │ 760 │ │ │ │ │ │ │
 │creanţe ataşate şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │- Creanţe depreciate, creanţe ataşate│ 770 │ │ │ │ │ │ │
 │şi sume de amortizat │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │Acţionari sau asociaţi ( /-)*) │ 800 │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
 │Total │ 900 │ │ │ │ │ │ │
 └─────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────────┘

----------
    *) Sumele negative trebuie să fie precedate de semnul (-).

                   Depozite atrase de la clientela nebancară

    60B - lei -
 ┌───────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
 │ Denumirea indicatorului │ Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │poziţie├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │Încheiat │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Depozite atrase de la clientela nebancară │ 100 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Conturi curente │ 110 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Conturi de depozite │ 120 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │- Depozite la vedere │ 121 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │- Depozite la termen │ 122 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │- Depozite colaterale │ 123 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │- Depozite rambursabile după notificare │ 124 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Certificate de depozit, carnete şi librete de │ 130 │ │ │
 │economii │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │- Certificate de depozit │ 131 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │- Carnete şi librete de economii │ 132 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Datorii ataşate şi sume de amortizat │ 140 │ │ │
 └───────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘

                         Rezerve pentru riscuri bancare

    60C - lei -
 ┌───────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
 │ Denumirea indicatorului │ Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │poziţie├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │Încheiat │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Rezerve pentru riscuri bancare │ 100 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Rezerva generală pentru riscul de credit din │ 110 │ │ │
 │profitul determinat înainte de deducerea │ │ │ │
 │impozitului pe profit │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Rezerva generală pentru riscul de credit din │ 120 │ │ │
 │profitul determinat după deducerea impozitului │ │ │ │
 │pe profit │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Rezerva reprezentând fondul pentru riscuri │ 130 │ │ │
 │bancare generale │ │ │ │
 └───────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘

                       Alte active şi datorii contingente

  60D - lei -
 ┌───────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
 │ Denumirea indicatorului │ Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │poziţie├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │Încheiat │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Alte active contingente │ 100 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Alte datorii contingente │ 200 │ │ │
 └───────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘

                                Număr de clienţi

     60E - lei -
 ┌───────────────────────────────────────────────┬───────┬────────────────────┐
 │ Denumirea indicatorului │ Cod │Exerciţiul financiar│
 │ │poziţie├──────────┬─────────┤
 │ │ │Precedent │Încheiat │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │Număr clienţi, din care: │ 010 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │- Persoane fizice │ 020 │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┼─────────┤
 │- Persoane juridice │ 030 │ │ │
 └───────────────────────────────────────────────┴───────┴──────────┴─────────┘


                  Administrator, Întocmit
               Numele şi prenumele --------
                    Semnătura Numele şi prenumele
                                                         Calitatea
                                                         Semnătura

                Ştampila unităţii Nr. de înregistrare
                                                în organismul profesional


    Raportarea contabilă anuală este semnată de persoanele în drept, cuprinzând şi numele în clar ale acestora.
    Calitatea persoanei care a întocmit raportarea contabilă anuală se completează astfel:
    - directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie, potrivit legii;
    - persoane fizice sau juridice, autorizate potrivit legii, membre ale Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
    Raportarea contabilă anuală se semnează şi de către administratorul sau persoana care are obligaţia gestionării instituţiei de credit.

    CAP. III
    Controlul raportării contabile anuale a instituţiilor de credit

    A. Corelaţii din cadrul formularelor de raportare contabilă anuală

    A.1. Situaţia activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii (cod 10)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectate următoarele corelaţii:
    010 = 011 + 012
    020 = 021 + 022 + 023 + 024
    030 = 031 + 032 + 033
    040 = 041 + 042 + 043
    050 = 051 + 052
    060 = 061 + 062
    070 = 071 + 072 + 073 + 074
    090 = 091 + 092
    100 = 101 + 102
    120 = 121 + 122
    150 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050 + 060 + 070 + 080 + 090 + 100 + 110 + 120 + 130 + 140
    200 = 201 + 202 + 203 + 204 + 205
    210 = 211 + 212 + 213
    220 = 221 + 222 + 223
    230 = 231 + 232 + 233 + 234
    250 = 251 + 252 + 253 + 254 + 255
    260 = 261 + 262
    300 = 200 + 210 + 220 + 230 + 240 + 250 + 260 + 270 + 280 + 290
    400 = 401 + 402
    420 = 421 + 422
    430 = 431 + 432 + 433 + 434 + 435 + 436 + 437
    460 = 400 + 410 + 420 + 430 + 440 + 450
    500 = 300 + 460
    150 = 500

    A.2. Contul de profit sau pierdere (cod 20)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectate următoarele corelaţii:
    010 = 011 + 012 + 013 + 014 + 015
    020 = 021 + 022 + 023
    070 = 071 + 072 + 073 + 074 + 075
    150 = 151 + 152
    160 = 161 + 162 + 163
    180 = 181 + 182 + 183 + 184
    190 = 191 + 192 + 193 + 194 + 195 + 196
    220 = 010 + 040 + 050 ± 070 ± 080 ± 090 ± 100 ± 110 ± 120 + 130 - 020 - 030 - 060 - 140 - 150 - 160 ± 170 ± 180 ± 190 + 200 ± 210
    230 = 220 ± 221
    250 = 230 ± 240

    A.3. Date informative (cod 30)
    I. Date privind rezultatul înregistrat
    Coloana 1
    101 + 102 = 1

    II. Date privind plăţile restante
    Controlul orizontal
    col. 1 = col. 2 + col. 3
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2 şi 3 trebuie respectate următoarele corelaţii:
    201 = 202 + 206 + 212 + 213 + 214 + 215 + 216 + 221 + 222 + 227
    202 = 203 + 204 + 205
    206 = 207 + 208 + 209 + 210 + 211
    216 = 217 + 218 + 219 + 220
    222 = 223 + 224 + 225 + 226

    VII. Cheltuieli de inovare
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectată următoarea corelaţie:
    701 = 702 + 703 + 704

    A.4. Imobilizări corporale şi necorporale: valoarea contabilă (cod 40)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectate următoarele corelaţii:
    010 = 011 + 012
    020 = 021 + 022
    030 = 031 + 032

    A.5. Defalcarea anumitor elemente din contul de profit sau pierdere (cod 50)
    I. Câştiguri şi pierderi realizate aferente activelor şi datoriilor financiare care nu sunt evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere (cod 50B)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3 şi 4 trebuie respectată următoarea corelaţie:
    100 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050

    II. Câştiguri şi pierderi aferente activelor şi datoriilor financiare deţinute în vederea tranzacţionării (cod 50C)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectată următoarea corelaţie:
    100 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050 + 060

    III. Câştiguri şi pierderi aferente activelor şi datoriilor financiare clasificate la valoarea justă prin profit sau pierdere (cod 50D)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 trebuie respectată următoarea corelaţie:
    100 = 010 + 020

    IV. Câştiguri şi pierderi din contabilitatea de acoperire (cod 50E)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3 şi 4 trebuie respectată următoarea corelaţie:
    100 = 010 + 020 + 030

    V. Câştiguri şi pierderi din derecunoaşterea activelor, altele decât cele deţinute în vederea vânzării (cod 50F)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3 şi 4 trebuie respectată următoarea corelaţie:
    100 = 010 + 020 + 030 + 040

    VI. Alte venituri şi cheltuieli de exploatare (cod 50G)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3 şi 4 trebuie respectată următoarea corelaţie:
    100 = 010 + 020 + 030 + 040

    A.6. Alte informaţii (cod 60)
    I. Elemente de activ (cod 60A)
    a) Controlul orizontal
    Pentru fiecare linie din formularul cod 60A trebuie respectate următoarele corelaţii:
    col. 1 + col. 3 = col. 5
    col. 2 + col. 4 = col. 6
    b) Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 trebuie respectate următoarele corelaţii:
    110 = 113 + 116 + 119
    100 = 110 + 120 + 130 + 140 + 150 + 160 + 170 + 180 + 190 + 200
    300 = 310 + 320 + 330 + 340 + 350 + 360 + 370 + 380 + 390 + 400 + 410 + 420 + 430
    500 = 510 + 520 + 530 + 540 + 550 + 560 + 570 + 580 + 590 + 600 + 610 + 620 + 630 + 640 + 650 + 660 + 670
    700 = 710 + 720 + 730 + 740 + 750 + 760 + 770
    900 = 100 + 300 + 500 + 700 + 800

    II. Depozite atrase de la clientela nebancară (cod 60B)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectate următoarele corelaţii:
    100 = 110 + 120 + 130 + 140
    120 = 121 + 122 + 123 + 124
    130 = 131 + 132

    III. Rezerve pentru riscuri bancare (cod 60C)
    Controlul vertical
    Pentru fiecare dintre coloanele 1 şi 2 trebuie respectată următoarea corelaţie:
    100 = 110 + 120 + 130

    B. Corelaţii între formularele de raportare contabilă anuală

    1. Corelaţii între formularul cod 20 şi formularul cod 30
 ┌──────────────────────────┬─────────┬──────────────────────────┐
 │ Formular cod 20 │ Relaţia │ Formular cod 30 │
 │ col. 2 │ │ col. 2 │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ Dacă 250 ≥ 0:250 │ = │ 101 │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ Dacă 250 < 0:- 250 │ = │ 102 │
 └──────────────────────────┴─────────┴──────────────────────────┘

    2. Corelaţii între formularul cod 40 şi formularul cod 10

 ┌──────────────────────────┬─────────┬──────────────────────────┐
 │ Formular cod 40 │ Relaţia │ Formular cod 10 │
 │ col. 1, 2 │ │ col. 1, 2 │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 010 + 020 │ = │ 090 │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 010 │ = │ 091 │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 020 │ = │ 092 │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 030 │ = │ 102 │
 └──────────────────────────┴─────────┴──────────────────────────┘

    3. Corelaţii între formularul cod 50 şi formularul cod 20

 ┌──────────────────────────┬─────────┬──────────────────────────┐
 │ Formular cod 50 │ Relaţia │ Formular cod 20 │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50B.100 (col. 1 - col. 3)│ = │ 070 (col. 1) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50B.100 (col. 2 - col. 4)│ = │ 070 (col. 2) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50C.100 (col. 1) │ = │ 080 (col. 1) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50C.100 (col. 2) │ = │ 080 (col. 2) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50D.100 (col. 1 - col. 3)│ = │ 090 (col. 1) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50D.100 (col. 2 - col. 4)│ = │ 090 (col. 2) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50E.100 (col. 1 - col. 3)│ = │ 100 (col. 1) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50E.100 (col. 2 - col. 4)│ = │ 100 (col. 2) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50F.100 (col. 1 - col. 3)│ = │ 120 (col. 1) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50F.100 (col. 2 - col. 4)│ = │ 120 (col. 2) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50G.100 (col. 1) │ = │ 130 (col. 1) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50G.100 (col. 2) │ = │ 130 (col. 2) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50G.100 (col. 3) │ = │ 140 (col. 1) │
 ├──────────────────────────┼─────────┼──────────────────────────┤
 │ 50G.100 (col. 4) │ = │ 140 (col. 2) │
 └──────────────────────────┴─────────┴──────────────────────────┘


                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016