Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1 din 14 ianuarie 2008  privind modificarea si completarea   Ordinului guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei nr. 5/2005 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aplicabile institutiilor de credit    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1 din 14 ianuarie 2008 privind modificarea si completarea Ordinului guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei nr. 5/2005 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aplicabile institutiilor de credit

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 52 din 23 ianuarie 2008

În temeiul prevederilor <>art. 4 alin. 3 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 34 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 48 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bãncii Naţionale a României, cu modificãrile ulterioare,

Banca Naţionalã a României emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul guvernatorului Bãncii Naţionale a României nr. 5/2005 pentru aprobarea Reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.182 şi 1.182 bis din 28 decembrie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Reglementãrile contabile prevãzute la art. 1 se aplicã şi instituţiilor financiare nebancare înscrise în Registrul general, potrivit prevederilor titlului I din <>Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor mãsuri financiar-fiscale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 , precum şi Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar (denumit în continuare Fond), înfiinţat potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
2. La articolul 2, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) În cuprinsul reglementãrilor contabile prevãzute la art. 1, referirile la instituţiile de credit se vor citi şi ca referiri la instituţiile financiare nebancare sau la Fond, dacã din context nu rezultã contrariul, iar referirile la instituţii se vor citi ca referiri la instituţiile de credit, instituţiile financiare nebancare sau la Fond, dupã caz."
3. Reglementãrile contabile conforme cu directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit, prevãzute în anexa la <>Ordinul guvernatorului Bãncii Naţionale a României nr. 5/2005 , publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.182 bis din 28 decembrie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumite în continuare Reglementãrile contabile conforme cu directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit, se modificã şi se completeazã potrivit prevederilor cuprinse în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. II
Concordanţele dintre unele conturi din planul de conturi prevãzut de <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.752/2005 pentru aprobarea reglementãrilor contabile conforme cu directivele europene, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, utilizate de Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar pânã la data de 31 decembrie 2007, şi conturile prevãzute de Reglementãrile contabile conforme cu directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit, aprobate prin <>Ordinul guvernatorului Bãncii Naţionale a României nr. 5/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sunt prezentate în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. III
Prevederile prezentului ordin sunt aplicabile începând cu exerciţiul financiar al anului 2008.
ART. IV
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã orice dispoziţii contrare.
ART. V
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Guvernatorul Bãncii Naţionale a României,
Mugur Constantin Isãrescu

Bucureşti, 14 ianuarie 2008.
Nr. 1.

ANEXA 1

REGLEMENTĂRI CONTABILE
conforme cu directivele europene,
aplicabile instituţiilor de credit

1. La punctul 3, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Prezentele reglementãri se aplicã şi instituţiilor financiare nebancare înscrise în Registrul general potrivit prevederilor titlului I din <>Ordonanţa Guvernului nr. 28/2006 privind reglementarea unor mãsuri financiar-fiscale, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 266/2006 , precum şi Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar (denumit în continuare Fond), înfiinţat potrivit <>Ordonanţei Guvernului nr. 39/1996 privind înfiinţarea şi funcţionarea Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
2. La punctul 3, alineatul (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) În cuprinsul prezentelor reglementãri, referirile la instituţiile de credit se vor citi şi ca referiri la instituţiile financiare nebancare sau la Fond, dacã din context nu rezultã contrariul, iar referirile la instituţii se vor citi ca referiri la instituţiile de credit, instituţiile financiare nebancare sau la Fond, dupã caz."
3. Dupã punctul 199^11, denumirea subtitlului "Operaţiuni cu clientela, precum şi operaţiuni între instituţiile financiare nebancare şi instituţiile de credit" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Operaţiuni cu clientela, operaţiuni între instituţiile financiare nebancare şi instituţiile de credit, precum şi între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii"
4. Dupã punctul 199^25 se introduce un nou punct, punctul 199^25a, cu urmãtorul cuprins:
"199^25a. Împrumuturile primite de Fond de la instituţii de credit, societãţi financiare şi de la alte instituţii, respectiv plasamentele efectuate de Fond în depozite la termen, certificate de depozit şi alte instrumente financiare se înregistreazã cu ajutorul conturilor deschise în cadrul grupei 22 "Operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii"."
5. Dupã punctul 199^81 se introduce un nou punct, punctul 199^81a, cu urmãtorul cuprins:
"199^81a. (1) Sumele reprezentând resurse financiare ale Fondului, provenite din contribuţiile iniţiale, anuale, inclusiv contribuţiile majorate şi speciale ale instituţiilor de credit, încasãrile din recuperarea creanţelor, donaţiile şi sponsorizãrile primite, asistenţa financiarã, precum şi alte venituri stabilite conform legii sunt înregistrate cu ajutorul conturilor deschise în cadrul grupei 56 «Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar», din clasa 5 «Capitaluri proprii, asimilate şi provizioane».
(2) Resursele financiare ale Fondului vor fi utilizate cu respectarea condiţiilor prevãzute de prevederile legale aplicabile."
6. Punctul 202 din cadrul capitolului 6 "Planul de conturi aplicabil instituţiilor de credit şi instituţiilor financiare nebancare" se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
a) Denumirea clasei 2 se modificã şi va fi "Operaţiuni cu clientela, operaţiuni între instituţiile financiare nebancare şi instituţiile de credit, precum şi între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii".
b) În cadrul clasei 2 se introduce grupa 22 "Operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii", cu urmãtoarele conturi:


"Grupa 22 OPERAŢIUNI ÎNTRE FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL
BANCAR ŞI INSTITUŢIILE DE CREDIT, SOCIETĂŢILE FINANCIARE SAU ALTE
INSTITUŢII*5a)
B 221 Conturi curente la instituţiile de credit sau la instituţii
financiare
B 2211 Conturi curente la instituţii de credit
B 2212 Conturi curente la instituţii financiare
B 2217 Creanţe şi datorii ataşate
A 22171 Creanţe ataşate
P 22172 Datorii ataşate
P 222 Împrumuturile primite de la instituţii de credit, societãţi
financiare sau alte instituţii
P 2221 Împrumuturile primite de la instituţii de credit
P 2222 Împrumuturile primite de la societãţi financiare
P 2223 Împrumuturile primite de la alte instituţii
P 2227 Datorii ataşate
A 223 Depozite la termen, certificate de depozit şi alte instrumente
financiare ale instituţiilor de credit
A 2231 Depozite la termen
A 2232 Certificate de depozit
A 2233 Alte instrumente financiare
A 2237 Creanţe ataşate
A 225 Valori de recuperat de la instituţiile de credit, societãţile
financiare sau alte instituţii
A 2251 Valori de recuperat de la instituţiile de credit, societãţile
financiare sau alte instituţii
A 2257 Creanţe ataşate
P 226 Alte sume datorate instituţiilor de credit, societãţilor financiare
sau altor instituţii
P 2261 Alte sume datorate instituţiilor de credit, societãţilor
financiare sau altor instituţii
P 2267 Datorii ataşate"


-----------
*5a) Conturile din grupa 22 "Operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii" se utilizeazã numai de cãtre Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar.

c) În cadrul clasei 5 "Capitaluri proprii, asimilate şi provizioane" se introduce grupa 56 "Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar", cu urmãtoarele conturi:


"Grupa 56 FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL BANCAR*7a)
P 561 Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar
P 5611 Fond constituit din contribuţiile instituţiilor de credit
P 56111 Fond constituit din contribuţiile iniţiale
P 56112 Fond constituit din contribuţiile anuale, inclusiv
contribuţiile majorate
P 56113 Fond constituit din contribuţiile speciale
P 5612 Fond constituit din încasãrile din recuperarea creanţelor
P 5613 Fond constituit din alte resurse - donaţii, sponsorizãri,
asistenţã financiarã
P 5614 Fond constituit din veniturile din investirea resurselor
financiare disponibile
P 5619 Fond constituit din alte venituri, stabilite conform legii"


-----------
*7a) Conturile din grupa 56 "Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar" se utilizeazã numai de cãtre Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar.

d) În cadrul grupei 60 "Cheltuieli de exploatare" din clasa 6 "Cheltuieli" se introduc urmãtoarele conturi:


"A 6095 Cheltuieli din operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor
în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile
financiare sau alte instituţii*9a)
A 60951 Dobânzi la conturile curente
A 60955 Dobânzi privind alte sume datorate
A 60959 Comisioane"


--------------
*9a) Conturile de gradul III deschise în cadrul contului 6095 "Cheltuieli din operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii" se utilizeazã numai de cãtre Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar.

e) În cadrul grupei 70 "Venituri din activitatea de exploatare" din clasa 7 "Venituri" se introduc urmãtoarele conturi:


"P 7095 Venituri din operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor
în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile
financiare sau alte instituţii*12a)
P 70951 Dobânzi de la conturile curente
P 70952 Dobânzi de la depozitele la termen
P 70953 Dobânzi de la certificatele de depozit
P 70954 Dobânzi de la alte instrumente financiare
P 70955 Dobânzi privind valorile de recuperat
P 70959 Comisioane"


-----------
*12a) Conturile de gradul III deschise în cadrul contului 7095 "Venituri din operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii" se utilizeazã numai de cãtre Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar.

7. Punctul 204 se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
a) Dupã precizãrile aferente conţinutului conturilor din grupa 20, referitoare la conturile în care sunt înregistrate creditele acordate instituţiilor financiare, se introduc conturile deschise în cadrul grupei 22, cu urmãtorul cuprins:



"Grupa 22 OPERAŢIUNI ÎNTRE FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL
BANCAR ŞI INSTITUŢIILE DE CREDIT, SOCIETĂŢILE FINANCIARE SAU ALTE INSTITUŢII

221 Conturi curente la instituţiile de credit sau instituţii
financiare
2211 Conturi curente la instituţii de credit
2212 Conturi curente la instituţii financiare
2217 Creanţe şi datorii ataşate
22171 Creanţe ataşate
22172 Datorii ataşate
222 Împrumuturile primite de la instituţii de credit, societãţi
financiare sau alte instituţii
2221 Împrumuturile primite de la instituţii de credit
2222 Împrumuturile primite de la societãţi financiare
2223 Împrumuturile primite de la alte instituţii
2227 Datorii ataşate
223 Depozite la termen, certificate de depozit şi alte instrumente
financiare ale instituţiilor de credit
2231 Depozite la termen
2232 Certificate de depozit
2233 Alte instrumente financiare
2237 Creanţe ataşate
225 Valori de recuperat de la instituţiile de credit, societãţile
financiare sau alte instituţii
2251 Valori de recuperat de la instituţiile de credit, societãţile
financiare sau alte instituţii
2257 Creanţe ataşate
226 Alte sume datorate instituţiilor de credit, societãţilor
financiare sau altor instituţii
2261 Alte sume datorate instituţiilor de credit, societãţilor
financiare sau altor instituţii
2267 Datorii ataşate
--------------------------------------------------------------------------------


CONŢINUT:


221 - conturi deschise de Fond la instituţii de credit sau instituţii
financiare, destinate operaţiunilor curente de încasãri şi plãţi.
Aceste conturi au de regulã solduri debitoare, iar sumele respective pot fi
retrase de Fond în orice moment, fãrã preaviz.
Conturile curente pot avea şi solduri creditoare numai în situaţia
evidenţierii de cãtre Fond în acest cont a împrumuturilor pe termen scurt
primite de la instituţiile de credit, societãţile financiare sau de la alte
instituţii.
22171 - creanţe din dobânzi, calculate şi neajunse la scadenţã, aferente
soldurilor debitoare ale conturilor curente deschise de cãtre
Fond la instituţii de credit sau la instituţii financiare;
22172 - datorii din dobânzi, calculate şi neajunse la scadenţã, aferente
soldurilor creditoare ale conturilor curente deschise de cãtre
Fond la instituţii de credit sau la instituţii financiare;
2221 - împrumuturi primite de Fond de la instituţii de credit;
2222 - împrumuturi primite de Fond de la societãţi financiare;
2223 - împrumuturi primite de Fond de la alte instituţii;
2227 - datorii din dobânzi, calculate şi neajunse la scadenţã, aferente
împrumuturilor primite de Fond de la instituţii de credit,
societãţi financiare sau de la alte instituţii;
2231 - depozite constituite de Fond la instituţii de credit, pe termen
fix, pentru care durata iniţialã este mai mare de
o zi lucrãtoare;
2232 - depozite constituite de Fond pe baza certificatelor de depozit
emise de instituţiile de credit, care nu sunt titluri
negociabile;
2233 - depozite constituite de Fond pe baza altor instrumente
financiare ale instituţiilor de credit, care nu sunt titluri
negociabile;
2237 - creanţe din dobânzi, calculate şi neajunse la scadenţã, aferente
depozitelor la termen, certificatelor de depozit şi altor
instrumente financiare ale instituţiilor de credit.
2251 - sume de recuperat de cãtre Fond de la instituţii de credit,
societãţi financiare sau de la alte instituţii, înregistrate
provizoriu în acest cont pânã la încasarea acestora, inclusiv
alte sume plãtite, aflate în curs de clarificare;
2257 - creanţe din dobânzi, calculate şi neajunse la scadenţã,
aferente valorilor de recuperat de Fond de la instituţiile de
credit, societãţile financiare sau de la alte instituţii.
2261 - sume datorate instituţiilor de credit, societãţilor financiare
sau altor instituţii de cãtre Fond, înregistrate provizoriu în
acest cont pânã la plata acestora, inclusiv cele primite, aflate
în curs de clarificare;
2267 - datorii din dobânzi, calculate şi neajunse la scadenţã, aferente
altor sume datorate instituţiilor de credit, societãţilor
financiare sau altor instituţii de cãtre Fond.
Nu se înregistreazã în conturile: Se înregistreazã în conturile:


2232 - Certificate de depozit 302 "Titluri de tranzacţie" în
negociabile emise de conturile de titluri cu venit
instituţiile de credit şi fix
cumpãrate de Fond 303 "Titluri de plasament" în
conturile de titluri cu venit
fix
304 "Titluri de investiţii"
2233 - Alte instrumente financiare 302 "Titluri de tranzacţie" în
negociabile emise de conturile de titluri cu venit
instituţiile de credit şi fix
cumpãrate de Fond 303 "Titluri de plasament" în
conturile de titluri cu venit
fix
304 "Titluri de investiţii""


b) Conţinutul contului 3556 "Alţi debitori diverşi" se completeazã cu urmãtoarele liniuţe:
"- sumele reprezentând contribuţiile iniţiale, anuale, inclusiv contribuţiile majorate şi speciale datorate de instituţiile de credit pentru constituirea şi creşterea resurselor financiare ale Fondului;
- valoarea sumelor puse la dispoziţia bãncilor mandatate pentru efectuarea plãţilor compensatorii cãtre deponenţi;
- valoarea sumelor cuvenite Fondului, reprezentând plãţi compensatorii efectuate deponenţilor, şi alte drepturi cuvenite Fondului, înregistrate în momentul recuperãrii de la instituţiile de credit în faliment."
c) Dupã conţinutul conturilor deschise în cadrul grupei 55 se introduce conţinutul conturilor aferente grupei 56 "Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar", cu urmãtorul cuprins:



"Grupa 56 FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL BANCAR
561 Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar
5611 Fond constituit din contribuţiile instituţiilor de
credit
56111 Fond constituit din contribuţiile iniţiale
56112 Fond constituit din contribuţiile anuale,
inclusiv contribuţiile majorate
56113 Fond constituit din contribuţiile speciale
5612 Fond constituit din încasãrile din recuperarea
creanţelor
5613 Fond constituit din alte resurse - donaţii,
sponsorizãri, asistenţã financiarã
5614 Fond constituit din veniturile din investirea
resurselor financiare disponibile
5619 Fond constituit din alte venituri, stabilite conform
legii
--------------------------------------------------------------------------------

CONŢINUT:


56111 - fond constituit din contribuţiile iniţiale ale instituţiilor de
credit, în cotele şi limitele prevãzute de prevederile legale;
56112 - fond constituit din contribuţiile anuale, inclusiv
contribuţiile majorate ale instituţiilor de credit, în cotele
şi limitele prevãzute de prevederile legale;
56113 - fond constituit din contribuţiile speciale ale instituţiilor
de credit, în cotele şi limitele prevãzute de prevederile
legale;
5612 - fond constituit din încasãrile din recuperarea creanţelor faţã
de instituţiile de credit pentru care au fost deschise
procedurile falimentului;
5613 - fond constituit din resurse financiare reprezentând donaţii,
sponsorizãri, asistenţã financiarã;
5614 - fond constituit din profitul obţinut ca diferenţã dintre
veniturile din investirea resurselor financiare disponibile
şi cheltuielile acestuia, în condiţiile şi limitele prevãzute
de prevederile legale;
5619 - fond constituit din alte venituri (venituri realizate în
calitate de lichidator al instituţiilor de credit, precum şi
alte venituri stabilite conform legii)".



d) Dupã conţinutul contului 6087 "Alte cheltuieli cu prestaţiile de servicii financiare", lista conturilor deschise în cadrul contului sintetic de gradul I 609 "Alte cheltuieli de exploatare" din grupa 60 "Cheltuieli de exploatare" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:


"Grupa 60 CHELTUIELI DE EXPLOATARE
609 - Alte cheltuieli de exploatare
6092 - Cota-parte privind activitãţile şi activele controlate în comun
6093 - Venituri retrocedate privind activitãţile şi activele controlate
în comun
6094 - Cheltuieli pentru constituirea rezervei mutuale de garantare a
casei centrale
6095 - Cheltuieli din operaţiuni între Fondul de garantare a
depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit,
societãţile financiare sau alte instituţii
60951 - Dobânzi la conturile curente
60955 - Dobânzi privind alte sume datorate
60959 - Comisioane
6099 - Cheltuieli diverse de exploatare".



e) Dupã conţinutul contului 6094 "Cheltuieli pentru constituirea rezervei mutuale de garantare a casei centrale" se introduce conţinutul conturilor sintetice de gradul III deschise în cadrul contului sintetic de gradul II 6095 "Cheltuieli din operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii", cu urmãtorul cuprins:


"60951 - dobânzi şi vãrsãminte asimilate aferente soldurilor creditoare
ale conturilor curente deschise de Fond la instituţiile de credit
sau instituţiile financiare;
60955 - dobânzi şi vãrsãminte asimilate privind alte sume datorate de
Fond instituţiilor de credit, societãţilor financiare
sau altor instituţii;
60959 - comisioane aferente operaţiunilor dintre Fond şi instituţiile de
credit, societãţile financiare sau alte instituţii;".



f) Dupã precizãrile aferente conţinutului conturilor sintetice de gradul II şi III deschise în cadrul contului sintetic de gradul I 708 "Venituri din prestaţiile de servicii financiare" referitoare la contul în care sunt înregistrate comisioanele aferente operaţiunilor de creditare a clientelei, lista conturilor deschise în cadrul contului sintetic de gradul I 709 "Alte venituri din activitatea de exploatare" din grupa 70 "Venituri din activitatea de exploatare" se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:


"709 - Alte venituri din activitatea de exploatare
7092 - Cota-parte privind activitãţile şi activele controlate în comun
7093 - Cheltuieli refacturate privind activitãţile şi activele
controlate în comun
7094 - Transferuri de cheltuieli de exploatare
7095 - Venituri din operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor
în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile
financiare sau alte instituţii
70951 - Dobânzi de la conturile curente
70952 - Dobânzi de la depozitele la termen
70953 - Dobânzi de la certificatele de depozit
70954 - Dobânzi de la alte instrumente financiare
70955 - Dobânzi privind valorile de recuperat
70959 - Comisioane
7099 - Venituri diverse de exploatare".



g) Dupã conţinutul contului 7094 "Transferuri de cheltuieli de exploatare" se introduce conţinutul conturilor sintetice de gradul III deschise în cadrul contului sintetic de gradul II 7095 "Venituri din operaţiuni între Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi instituţiile de credit, societãţile financiare sau alte instituţii", cu urmãtorul cuprins:


"70951 - dobânzi şi vãrsãminte asimilate aferente soldurilor debitoare
ale conturilor curente deschise de Fond la instituţiile de
credit sau instituţiile financiare;
70952 - dobânzi şi vãrsãminte asimilate aferente depozitelor la
termen constituite de Fond la instituţii de credit;
70953 - dobânzi şi vãrsãminte asimilate aferente depozitelor
constituite de Fond pe baza certificatelor de depozit ale
instituţiilor de credit;
70954 - dobânzi şi vãrsãminte asimilate aferente altor instrumente
financiare;
70955 - dobânzi şi vãrsãminte privind valorile de recuperat de Fond
de la instituţiile de credit, societãţile financiare
sau alte instituţii;
70959 - comisioane aferente operaţiunilor dintre Fond şi instituţiile
de credit, societãţile financiare sau alte instituţii;".



h) Conţinutul contului 9931 "Creanţe scoase din activ şi urmãrite în continuare" se completeazã cu urmãtoarele prevederi:
"Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar înregistreazã în acest cont, în conturi analitice distincte:
- valoarea depozitelor de compensat şi a altor drepturi ce revin Fondului ca urmare a deschiderii procedurii falimentului pentru instituţiile de credit;
- valoarea depozitelor de compensat cãtre deponenţi de cãtre instituţiile de credit mandatate."


ANEXA 2

CONCORDANŢELE
dintre unele conturi din planul de conturi
prevãzut de Ordinul ministrului finanţelor
publice nr. 1.752/2005 pentru aprobarea
Reglementãrilor contabile conforme cu directivele
europene, cu modificãrile şi completãrile
ulterioare, utilizate de Fondul de garantare a
depozitelor în sistemul bancar pânã la data
de 31 decembrie 2007, şi conturile prevãzute
de Reglementãrile contabile conforme cu
directivele europene, aplicabile instituţiilor de credit,
aprobate prin Ordinul guvernatorului
Bãncii Naţionale a României nr. 5/2005,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare





┌───────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────┐
│ Conturile prevãzute de Reglementãrile contabile │ Conturile prevãzute de Reglementãrile contabile │
│ conforme cu directivele europene aprobate prin │ conforme cu directivele europene, aplicabile │
│ Ordinul ministrului finanţelor publice │ instituţiilor de credit, aprobate prin Ordinul │
│ nr. 1.752/2005, cu modificãrile şi completãrile │ guvernatorului Bãncii Naţionale a României │
│ ulterioare │ nr. 5/2005, cu modificãrile şi completãrile │
│ │ ulterioare │
├────────┬──────────────────────────────────────────┼────────┬──────────────────────────────────────────┤
│Simbolul│ Denumirea contului │Simbolul│ Denumirea contului │
│contului│ │contului│ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 10│CAPITAL ŞI REZERVE │Grupa 56│FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR ÎN │
│ │ │ │SISTEMUL BANCAR │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│1068 │Alte rezerve │56111 │Fond constituit din contribuţiile iniţiale│
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │56112 │Fond constituit din contribuţiile anuale, │
│ │ │ │inclusiv contribuţiile majorate │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │56113 │Fond constituit din contribuţiile speciale│
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │5612 │Fond constituit din încasãrile din │
│ │ │ │recuperarea creanţelor │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │5613 │Fond constituit din alte resurse-donaţii, │
│ │ │ │sponsorizãri, asistenţã financiarã │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │5614 │Fond constituit din veniturile din │
│ │ │ │investirea resurselor financiare │
│ │ │ │disponibile │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │5619 │Fond constituit din alte venituri, │
│ │ │ │stabilite conform legii │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │519 │Alte rezerve │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 11│REZULTATUL REPORTAT │Grupa 58│REZULTATUL REPORTAT │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│117 │Rezultatul reportat │581 │Rezultat reportat │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 12│REZULTATUL EXERCIŢIULUI FINANCIAR │Grupa 59│REZULTATUL EXERCIŢIULUI FINANCIAR │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│121 │Profit sau pierdere │591 │Profit sau pierdere │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│129 │Repartizarea profitului │592 │Repartizarea profitului │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 15│PROVIZIOANE │Grupa 55│PROVIZIOANE │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│1518 │Alte provizioane │559 │Alte provizioane │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 20│IMOBILIZĂRI NECORPORALE │Grupa 44│IMOBILIZĂRI NECORPORALE ŞI CORPORALE │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│208 │Alte imobilizãri necorporale │4419 │Alte imobilizãri necorporale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 21│IMOBILIZĂRI CORPORALE │Grupa 44│IMOBILIZĂRI NECORPORALE ŞI CORPORALE │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│2132 │Aparate şi instalaţii de mãsurare, control│44232 │Aparate şi instalaţii de mãsurare, control│
│ │şi reglare │ │şi reglare │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│2133 │Mijloace de transport │44233 │Mijloace de transport │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│214 │Mobilier, aparaturã biroticã, echipamente │4424 │Mobilier, aparaturã biroticã, echipamente │
│ │de protecţie a valorilor umane şi │ │de protecţie a valorilor umane şi │
│ │materiale şi alte active corporale │ │materiale şi alte active corporale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 26│IMOBILIZĂRI FINANCIARE │Grupa 22│OPERAŢIUNI ÎNTRE FONDUL DE GARANTARE │
│ │ │ │A DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL BANCAR ŞI │
│ │ │ │INSTITUŢIILE DE CREDIT, SOCIETĂŢILE │
│ │ │ │FINANCIARE SAU ALTE INSTITUŢII │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │Grupa 30│OPERAŢIUNI CU TITLURI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│2678 │Alte creanţe imobilizate │2231 │Depozite la termen │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │2232 │Certificate de depozit │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │2237 │Creanţe ataşate │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │3031 │Titluri de plasament │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │3037 │Creanţe ataşate │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │3041 │Titluri de investiţii │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │3047 │Creanţe ataşate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│269 │Varsãminte de efectuat pentru imobilizãri │3036 │Vãrsãminte de efectuat privind titlurile │
│ │financiare │ │de plasament │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 28│AMORTIZĂRI PRIVIND IMOBILIZĂRILE │Grupa 46│AMORTIZĂRI PRIVIND IMOBILIZĂRILE │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│2808 │Amortizarea altor imobilizãri necorporale │46119 │Amortizarea altor imobilizãri necorporale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│2813 │Amortizarea instalaţiilor, mijloacelor de │46123 │Amortizarea instalaţiilor tehnice şi │
│ │transport, animalelor şi plantaţiilor │ │mijloacelor de transport │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│2814 │Amortizarea altor imobilizãri corporale │46124 │Amortizarea altor active corporale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 30│STOCURI DE MATERII PRIME ŞI MATERIALE │Grupa 36│CONTURI DE STOCURI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│3022 │Combustibili │362 │Materiale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│3028 │Alte materiale consumabile │362 │Materiale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│303 │Materiale de natura obiectelor de inventar│363 │Materiale de natura obiectelor de inventar│
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 40│FURNIZORI ŞI CONTURI ASIMILATE │Grupa 35│DEBITORI ŞI CREDITORI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│401 │Furnizori │3566 │Alţi creditori diverşi │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│404 │Furnizori de imobilizãri │3566 │Alţi creditori diverşi │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 42│PERSONAL ŞI CONTURI ASIMILATE │Grupa 35│DEBITORI ŞI CREDITORI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│421 │Personal-salarii datorate │3511 │Personal-salarii datorate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│423 │Personal-ajutoare materiale datorate │3512 │Personal-ajutoare materiale datorate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│424 │Prime reprezentând participarea │3513 │Prime reprezentând participarea │
│ │personalului la profit │ │personalului la profit │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│425 │Avansuri acordate personalului │3514 │Avansuri acordate personalului │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│427 │Reţineri din salarii datorate terţilor │3516 │Reţineri din salarii datorate terţilor │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│4281 │Alte datorii în legãturã cu personalul │35191 │Alte datorii în legãturã cu personalul │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│4282 │Alte creanţe în legãturã cu personalul │35192 │Alte creanţe în legãturã cu personalul │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 43│ASIGURĂRI SOCIALE, PROTECŢIA SOCIALĂ │Grupa 35│DEBITORI ŞI CREDITORI │
│ │ŞI CONTURI ASIMILATE │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│4311 │Contribuţia unitãţii la asigurãrile │35211 │Contribuţia unitãţii la asigurãrile │
│ │sociale │ │sociale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│4312 │Contribuţia personalului la asigurãrile │35212 │Contribuţia personalului la asigurãrile │
│ │sociale │ │sociale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│4313 │Contribuţia angajatorului pentru │35214 │Contribuţia angajatorului pentru │
│ │asigurãrile sociale de sãnãtate │ │asigurãrile sociale de sãnãtate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│4314 │Contribuţia angajaţilor pentru asigurãrile│35213 │Contribuţia angajaţilor pentru asigurãrile│
│ │sociale de sãnãtate │ │sociale de sãnãtate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│4371 │Contribuţia unitãţii la fondul de şomaj │35221 │Contribuţia unitãţii la fondul de şomaj │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│4372 │Contribuţia personalului la fondul de │35222 │Contribuţia personalului la fondul de │
│ │şomaj │ │şomaj │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 44│BUGETUL STATULUI, FONDURI SPECIALE ŞI │Grupa 35│DEBITORI ŞI CREDITORI │
│ │CONTURI ASIMILATE │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│444 │Impozitul pe venituri de natura salariilor│3533 │Impozitul pe venituri de natura salariilor│
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│446 │Alte impozite, taxe şi vãrsãminte │3536 │Alte impozite, taxe şi vãrsãminte │
│ │asimilate │ │asimilate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│447 │Fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte │3538 │Fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte │
│ │asimilate │ │asimilate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 46│DEBITORI ŞI CREDITORI DIVERŞI │Grupa 35│DEBITORI ŞI CREDITORI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│461 │Debitori diverşi │3556 │Alţi debitori diverşi │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│462 │Creditori diverşi │3566 │Alţi creditori diverşi │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 47│CONTURI DE REGULARIZARE ŞI ASIMILATE │Grupa 22│OPERAŢIUNI ÎNTRE FONDUL DE GARANTARE A │
│ │ │ │DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL BANCAR ŞI │
│ │ │ │INSTITUŢIILE DE CREDIT, SOCIETĂŢILE │
│ │ │ │FINANCIARE SAU ALTE INSTITUŢII │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│473 │Decontãri din operaţii în curs de │225 │Valori de recuperat de la instituţiile de │
│ │clarificare │ │credit, societãţile financiare sau alte │
│ │ │ │instituţii │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │226 │Alte sume datorate instituţiilor de credit│
│ │ │ │societãţilor financiare sau altor │
│ │ │ │instituţii │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 50│INVESTIŢII PE TERMEN SCURT │Grupa 22│OPERAŢIUNI ÎNTRE FONDUL DE GARANTARE A │
│ │ │ │DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL BANCAR ŞI │
│ │ │ │INSTITUŢIILE DE CREDIT, SOCIETĂŢILE │
│ │ │ │FINANCIARE SAU ALTE INSTITUŢII │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │Grupa 30│OPERAŢIUNI CU TITLURI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│5081 │Alte titluri de plasament │2231 │Depozite la termen │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │2232 │Certificate de depozit │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │3021 │Titluri de tranzacţie │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │3031 │Titluri de plasament │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│5088 │Dobânzi la obligaţiuni şi titluri de │2237 │Creanţe ataşate │
│ │plasament ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │3037 │Creanţe ataşate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│509 │Vãrsãminte de efectuat pentru investiţiile│3036 │Vãrsãminte de efectuat privind titlurile │
│ │pe termen scurt │ │de plasament │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 51│CONTURI LA BĂNCI │Grupa 22│OPERAŢIUNI ÎNTRE FONDUL DE GARANTARE A │
│ │ │ │DEPOZITELOR ÎN SISTEMUL BANCAR ŞI │
│ │ │ │INSTITUŢIILE DE CREDIT, SOCIETĂŢILE │
│ │ │ │FINANCIARE SAU ALTE INSTITUŢII │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│5121 │Conturi la bãnci în lei │2211 │Conturi curente la instituţii de credit │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │2212 │Conturi curente la instituţii financiare │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │22171 │Creanţe ataşate │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │22172 │Datorii ataşate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│5124 │Conturi la bãnci în valutã │2211 │Conturi curente la instituţii de credit │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │2212 │Conturi curente la instituţii financiare │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │22171 │Creanţe ataşate │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │22172 │Datorii ataşate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 53│CASA │Grupa 10│CASA ŞI ALTE VALORI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│5311 │Casa în lei │101 │Casa │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 54│ACREDITIVE │Grupa 35│DEBITORI ŞI CREDITORI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│542 │Avansuri de trezorerie │3552 │Debitori din avansuri spre decontare │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 60│CHELTUIELI PRIVIND STOCURILE │Grupa 63│CHELTUIELI CU MATERIALELE, LUCRĂRILE │
│ │ │ │ŞI SERVICIILE EXECUTATE DE TERŢI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│6022 │Cheltuieli privind combustibilul │6312 │Cheltuieli privind combustibilii │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│6028 │Cheltuieli privind alte materiale │6311 │Cheltuieli cu materialele consumabile │
│ │consumabile │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│603 │Cheltuieli privind materialele de natura │632 │Cheltuieli privind materialele de natura │
│ │obiectelor de inventar │ │obiectelor de inventar │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│605 │Cheltuieli privind energia şi apa │6342 │Cheltuieli privind energia şi apa │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 61│CHELTUIELI CU LUCRĂRILE ŞI SERVICIILE │Grupa 60│CHELTUIELI DE EXPLOATARE │
│ │EXECUTATE DE TERŢI │ │ │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │Grupa 63│CHELTUIELI CU MATERIALELE, LUCRĂRILE │
│ │ │ │ŞI SERVICIILE EXECUTATE DE TERŢI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│611 │Cheltuieli cu întreţinerea şi reparaţiile │6341 │Cheltuieli de întreţinere şi reparaţii │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│612 │Cheltuieli cu redevenţele, locaţiile de │6042 │Cheltuieli cu chiriile │
│ │gestiune şi chiriile │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│613 │Cheltuieli cu primele de asigurare │63471 │Cheltuieli cu primele de asigurare │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 62│CHELTUIELI CU ALTE SERVICII EXECUTATE │Grupa 60│CHELTUIELI DE EXPLOATARE │
│ │DE TERŢI ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │Grupa 63│CHELTUIELI CU MATERIALELE, LUCRĂRILE │
│ │ │ │ŞI SERVICIILE EXECUTATE DE TERŢI │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│621 │Cheltuieli cu colaboratorii │6344 │Cheltuieli cu colaboratorii şi de │
│ │ │ │intermediere │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│622 │Cheltuieli privind comisioanele şi │63479 │Alte cheltuieli │
│ │onorariile │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│623 │Cheltuieli de protocol, reclamã şi │635 │Cheltuieli de protocol, reclamã şi │
│ │publicitate │ │publicitate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│625 │Cheltuieli cu deplasãri, detaşãri şi │6345 │Cheltuieli cu deplasãri, detaşãri, │
│ │transferãri │ │transferãri şi transportul personalului │
│ │ │ │şi bunurilor │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│626 │Cheltuieli poştale şi taxe de │6343 │Cheltuieli poştale şi taxe de │
│ │telecomunicaţii │ │telecomunicaţii │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│627 │Cheltuieli cu serviciile bancare şi │63479 │Alte cheltuieli │
│ │asimilate ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │60959 │Comisioane │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│628 │Alte cheltuieli cu serviciile executate │63479 │Alte cheltuieli │
│ │de terţi │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 63│CHELTUIELI CU ALTE IMPOZITE, taxe ŞI │Grupa 62│CHELTUIELI CU ALTE IMPOZITE, taxe ŞI │
│ │VĂRSĂMINTE ASIMILATE │ │VĂRSĂMINTE ASIMILATE │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│635 │Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │621 │Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi │
│ │vãrsãminte asimilate │ │vãrsãminte asimilate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 64│CHELTUIELI CU PERSONALUL │Grupa 61│CHELTUIELI CU PERSONALUL │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│641 │Cheltuieli cu salariile personalului │611 │Cheltuieli cu salariile personalului │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│6451 │Contribuţia unitãţii la asigurãrile │6121 │Contribuţia unitãţii la asigurãrile │
│ │sociale │ │sociale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│6452 │Contribuţia unitãţii pentru ajutorul de │6122 │Contribuţia unitãţii pentru ajutorul de │
│ │şomaj │ │şomaj │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│6453 │Contribuţia angajatorului pentru │6123 │Contribuţia angajatorului pentru │
│ │asigurãrile sociale de sãnãtate │ │asigurãrile sociale de sãnãtate │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│6458 │Alte cheltuieli privind asigurãrile şi │6127 │Alte cheltuieli privind asigurãrile şi │
│ │protecţia socialã │ │protecţia socialã │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 66│CHELTUIELI FINANCIARE │Grupa 60│CHELTUIELI DE EXPLOATARE │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│665 │Cheltuieli din diferenţe de curs valutar │6061 │Cheltuieli din diferenţe de curs valutar │
│ │ │ │aferente tranzacţiilor în valutã │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 68│CHELTUIELI CU AMORTIZĂRILE, PROVIZIOANELE │Grupa 65│CHELTUIELI CU AMORTIZĂRILE PRIVIND │
│ │ŞI AJUSTĂRILE PENTRU DEPRECIERE SAU │ │IMOBILIZĂRILE NECORPORALE ŞI CORPORALE │
│ │PIERDERE DE VALOARE │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│6811 │Cheltuieli de exploatare privind │651 │Cheltuieli cu amortizãrile imobilizãrilor │
│ │amortizarea imobilizãrilor │ │necorporale │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │652 │Cheltuieli cu amortizãrile imobilizãrilor │
│ │ │ │corporale │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│6812 │Cheltuieli de exploatare privind │6657 │Cheltuieli cu alte provizioane │
│ │provizioanele │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 75│ALTE VENITURI DIN EXPLOATARE │Grupa 74│VENITURI DIVERSE DIN EXPLOATARE │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│7588 │Alte venituri din exploatare │74997 │Alte venituri diverse de exploatare │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 76│VENITURI FINANCIARE │Grupa 70│VENITURI DIN ACTIVITATEA DE EXPLOATARE │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │Grupa 74│VENITURI DIVERSE DIN EXPLOATARE │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│763 │Venituri din creanţe imobilizate │70331 │Dobânzi │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │70341 │Dobânzi │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │70952 │Dobânzi de la depozitele la termen │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │70953 │Dobânzi de la certificatele de depozit │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│765 │Venituri din diferenţe de curs valutar │7061 │Venituri din diferenţe de curs valutar │
│ │ │ │aferente tranzacţiilor în valutã │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│766 │Venituri din dobânzi │7032 │Venituri din titlurile de tranzacţie │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │70331 │Dobânzi │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │70951 │Dobânzi de la conturile curente │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │70952 │Dobânzi de la depozitele la termen │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │70953 │Dobânzi de la certificatele de depozit │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│768 │Alte venituri financiare │7499 │Alte venituri │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 78│VENITURI DIN PROVIZIOANE ŞI AJUSTĂRI │Grupa 76│VENITURI DIN PROVIZIOANE ŞI RECUPERĂRI │
│ │PENTRU DEPRECIERE SAU PIERDERE DE │ │DE CREANŢE AMORTIZATE │
│ │VALOARE │ │ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│7812 │Venituri din provizioane │765 │Venituri din provizioane │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│Grupa 80│CONTURI ÎN AFARA BILANŢULUI │Grupa 90│ANGAJAMENTE DE FINANŢARE │
│ │ ├────────┼──────────────────────────────────────────┤
│ │ │Grupa 99│CONTURI DE EVIDENŢĂ │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│8028 │Alte angajamente primite │902 │Angajamente primite de la instituţii │
│ │ │ │de credit │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│8031 │Imobilizãri corporale luate cu chirie │991 │Bunuri luate cu chirie │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│8034 │Debitori scoşi din activ, urmãriţi în │9931 │Creanţe scoase din activ şi urmãrite în │
│ │continuare │ │continuare │
├────────┼──────────────────────────────────────────┼────────┼──────────────────────────────────────────┤
│8035 │Stocuri de natura obiectelor de inventar │9985 │Stocuri de natura obiectelor de inventar │
│ │date în folosinţã │ │date în folosinţã │
└────────┴──────────────────────────────────────────┴────────┴──────────────────────────────────────────┘



---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016