Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.809 din 29 decembrie 2006  pentru aprobarea Normelor privind avizarea declaratiei de export al medicamentelor de uz uman    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.809 din 29 decembrie 2006 pentru aprobarea Normelor privind avizarea declaratiei de export al medicamentelor de uz uman

EMITENT: MINISTERUL SANATATII PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 20 din 12 ianuarie 2007

Având în vedere:
- prevederile titlului XVII "Medicamentul" din <>Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Ordonanţa Guvernului nr. 125/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 594/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, cu modificãrile ulterioare,
vãzând Referatul de aprobare al Direcţiei farmaceutice nr. E.N. 8.504 din 29 decembrie 2006,

ministrul sãnãtãţii publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele privind avizarea declaraţiei de export al medicamentelor de uz uman, potrivit anexei care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã orice dispoziţie contrarã.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Bucureşti, 29 decembrie 2006.
Nr. 1.809.

ANEXĂ

NORME
privind avizarea declaraţiei de export al medicamentelor de uz uman

ART. 1
În conformitate cu prevederile art. 1 din Reglementãrile privind exportul medicamentelor de uz uman, aprobate prin <>Ordinul ministrului sãnãtãţii publice nr. 894/2006 , pentru aplicarea <>art. 846 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, la solicitarea fabricantului, exportatorului sau a autoritãţilor dintr-o ţarã importatoare, Agenţia Naţionalã a Medicamentului avizeazã declaraţia de export al medicamentelor de uz uman.
ART. 2
(1) Pentru fiecare medicament care se exportã se completeazã o declaraţie de export, dupã caz, conform anexei nr. I, respectiv anexei nr. II la Reglementãrile privind exportul medicamentelor de uz uman, aprobate prin <>Ordinul ministrului sãnãtãţii publice nr. 894/2006 .
(2) Pentru fiecare operaţie de export al unui medicament se solicitã la Agenţia Naţionalã a Medicamentului avizarea declaraţiei de export.
(3) Pentru avizarea declaraţiei de export, solicitantul depune la Agenţia Naţionalã a Medicamentului o cerere în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 1, însoţitã de 3 exemplare originale ale fiecãrei declaraţii de export şi de urmãtoarele documente/informaţii:
a) certificatul care atestã calitatea de persoanã calificatã, eliberat de Agenţia Naţionalã a Medicamentului (copie);
b) în situaţia în care persoana calificatã este farmacist, dovada calitãţii de membru al Colegiului Farmaciştilor din România (copie);
c) autorizaţia de fabricaţie (copie);
d) autorizaţia de import (copie) eliberatã de Ministerul Sãnãtãţii Publice, valabilã 2 ani de la data emiterii, sau autorizaţia de import (copie) eliberatã de Agenţia Naţionalã a Medicamentului, conform titlului XVII "Medicamentul" din <>Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
e) seria/seriile şi cantitatea/cantitãţile care se exportã, pentru fiecare medicament care face obiectul unei declaraţii de export.
ART. 3
(1) În termen de 3 zile de la depunerea documentaţiei, Agenţia Naţionalã a Medicamentului - Departamentul inspecţie farmaceuticã verificã corectitudinea informaţiilor şi modul în care acestea au fost completate în declaraţia de export, precum şi prezenţa tuturor documentelor depuse în sprijinul declaraţiei de export, conform art. 2 alin. (3).
(2) Dacã documentaţia prezentatã este în acord cu prevederile art. 2 alin. (3), solicitantul este anunţat (conform modelului prevãzut în anexa nr. 2) cu privire la valoarea tarifului calculat pentru fiecare declaraţie de export; în acelaşi timp, Departamentul inspecţie farmaceuticã anunţã (conform modelului prevãzut în anexa nr. 4) Departamentul economic din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului cu privire la tariful care trebuie achitat de respectivul solicitant pentru avizarea declaraţiei/declaraţiilor de export.
(3) Dacã informaţiile furnizate în declaraţia de export nu sunt reale, nu sunt completate corect sau nu sunt însoţite de toate documentele prevãzute la art. 2 alin. (3), solicitantul este anunţat (conform modelului prevãzut în anexa nr. 3) cu privire la necesitatea refacerii declaraţiei şi/sau completãrii documentaţiei ataşate.
ART. 4
(1) În momentul confirmãrii efectuãrii plãţii de cãtre Departamentul economic (conform modelului prevãzut în anexa nr. 5), Agenţia Naţionalã a Medicamentului - Departamentul inspecţie farmaceuticã avizeazã cele 3 exemplare originale ale declaraţiei de export, prin semnare de cãtre şeful Departamentului inspecţie farmaceuticã, ce aplicã ştampila "Avizat".
(2) Solicitantului i se elibereazã douã exemplare originale ale fiecãrei declaraţii de export avizate.
ART. 5
Toate informaţiile privind exportul medicamentelor de uz uman cuprinse în declaraţiile de export avizate de Agenţia Naţionalã a Medicamentului se înregistreazã în baza de date creatã şi administratã de Agenţia Naţionalã a Medicamentului - Departamentul inspecţie farmaceuticã.
ART. 6
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme.

ANEXA 1
-------
la norme
--------

Cãtre
AGENŢIA NAŢIONALĂ A MEDICAMENTULUI
Departamentul inspecţie farmaceuticã

Unitatea ...., reprezentatã prin persoana calificatã .../(numele, prenumele) ...,
vã rugãm sã avizaţi declaraţia/declaraţiile de export ataşatã/ataşate.
Ataşãm la prezenta cerere declaraţiile de export întocmite conform anexei nr. I/anexei nr. II la Reglementãrile privind exportul medicamentelor de uz uman, aprobate prin <>Ordinul ministrului sãnãtãţii publice nr. 894/2006 , completate cu informaţiile cerute şi documentele solicitate conform art. 2 alin. (3) din Normele privind avizarea declaraţiei de export al medicamentelor de uz uman, aprobate prin <>Ordinul ministrului sãnãtãţii publice nr. 1.809/2006 .
Vã prezentãm mai jos seria/seriile şi cantitatea/cantitãţile care se exportã (exprimatã/exprimate în unitãţi comerciale), pentru fiecare medicament care face obiectul declaraţiei de export.
......................................................................................................................................................................................................................................................

Semnãtura, ştampila
......................

ANEXA 2
-------
la norme
--------

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALĂ A MEDICAMENTULUI
Str. Av. Sãnãtescu nr. 48, sectorul 1
011478, Bucureşti
Tel. 0040 21 317.11.02;
fax: 0040 21 316.34.97

Cãtre
.............

Vã informãm prin prezenta cã, în urma studierii documentaţiei depuse la Agenţia Naţionalã a Medicamentului, solicitarea dumneavoastrã de avizare a declaraţiei/declaraţiilor de export a fost admisã.
Vã rugãm sã achitaţi tariful aferent avizãrii declaraţiei/declaraţiilor de export depuse la Agenţia Naţionalã a Medicamentului, în sumã de ..........., în conformitate cu <>Ordinul ministrului sãnãtãţii publice nr. 876/2006 .
Dupã confirmarea efectuãrii plãţii vi se vor elibera douã exemplare originale ale fiecãrei declaraţii de export, avizatã de Agenţia Naţionalã a Medicamentului - Departamentul inspecţie farmaceuticã.

Preşedinte, Şeful Departamentului
inspecţie farmaceuticã,
.................. ..........................

ANEXA 3
-------
la norme
--------

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII PUBLICE
AGENŢIA NAŢIONALĂ A MEDICAMENTULUI
Str. Av. Sãnãtescu nr. 48, sectorul 1
011478, Bucureşti
Tel. 0040 21 317.11.02;
fax: 0040 21 316.34.97

Cãtre
..............

Vã informãm cã, în vederea avizãrii declaraţiei/declaraţiilor de export depuse la Agenţia Naţionalã a Medicamentului, este necesar sã refaceţi/completaţi urmãtoarele documente, ataşate la solicitarea dumneavoastrã, şi sã ni le transmiteţi:
......................................................................................................................................................................................................................................................
Dacã documentele transmise ne vor furniza informaţiile necesare pentru avizarea declaraţiei/declaraţiilor de export, vã vom rãspunde afirmativ şi vã vom comunica tariful care trebuie achitat la Departamentul economic din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, conform <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 876/2006 .

Preşedinte, Şeful Departamentului
inspecţie farmaceuticã,
.................. ..........................


ANEXA 4
-------
la norme
--------

DEPARTAMENTUL INSPECŢIE FARMACEUTICĂ

Cãtre
Departamentul economic

Vã informãm prin prezenta cã, pentru avizarea declaraţiei/declaraţiilor de export al produsului/ produselor ......, unitatea .../(numele, adresa)..., trebuie sã plãteascã tariful în sumã de ......, în conformitate cu <>Ordinul ministrului sãnãtãţii publice nr. 876/2006 .

Şeful Departamentului inspecţie farmaceuticã,
..................................................

ANEXA 5
-------
la norme
--------

DEPARTAMENTUL ECONOMIC

Cãtre
Departamentul inspecţie farmaceuticã

Vã informãm cã pentru avizarea declaraţiei/declaraţiilor de export al produsului/produselor ..........................................................., ................................................................................................, depusã/depuse de unitatea .........., s-a încasat suma de ......, cu extrasul de cont din ...................... .
Suma a fost plãtitã în totalitate conform adresei dumneavoastrã nr. ........ .

Şeful Departamentului economic, Întocmit,
................................. ..................

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016