Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.741 din 6 septembrie 1996  privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor referitoare la executarea silita a bunurilor imobile din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.741 din 6 septembrie 1996 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor referitoare la executarea silita a bunurilor imobile din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 291 din 18 noiembrie 1996

    Ministru de stat, ministrul finanţelor,
    în baza prevederilor art. 109 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobată şi modificată prin Legea nr. 108/1996, şi ale art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, republicată,
    emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor referitoare la executarea silită asupra bunurilor imobile din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, anexă la prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţia generală de evaluare şi executare silită a veniturilor statului, Direcţia generală de contabilitate publică şi trezorerie a statului, Direcţia generală a vămilor şi unităţile sale teritoriale, direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti şi unităţile lor subordonate vor lua măsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    ART. 3
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României.

                  Ministru de stat,
                ministrul finanţelor,
                 Florin Georgescu

    ANEXA


                               NORME METODOLOGICE
                         pentru aplicarea prevederilor
         referitoare la executarea silită asupra bunurilor imobile din
    Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare


    TITLUL III DIN ORDONANŢA
    Secţiunea a 3-a
    Executarea silită a bunurilor imobile

    1. Referitor la art. 58
    1.1. Bunurile imobile urmăribile ale debitorului sunt supuse executării silite, prin modalităţile prevăzute de lege, în măsura în care este necesar pentru acoperirea creanţei bugetare.
    Debitorul persoana fizica sau juridică, în condiţiile legii, este obligat sa prezinte organului de executare toate bunurile imobile pe care le are în proprietate exclusiva, în proprietate comuna sau indiviză, sa-i dea informaţii complete asupra tuturor acestor bunuri, asupra bunurilor imobile pe care le deţine dar sunt proprietatea altor persoane, precizînd locul unde se afla fiecare, precum şi sa prezinte orice documente şi evidente referitoare la bunurile menţionate.
    1.2. Sunt supuse executării silite orice bunuri imobile ale debitorului, cu excepţiile prevăzute de lege, care îi aparţin în proprietate exclusivă sau în proprietate comună ori indiviză, cum ar fi: case de locuit, sedii, clădiri cu altă destinaţie, magazii, garaje, depozite, terenuri situate în mediul rural şi urban, precum şi cele care prin natura sau prin destinaţia lor sunt bunuri imobile potrivit dispoziţiilor art. 462 şi următoarele din Codul civil.
    Când debitorul deţine în proprietate indiviză bunuri imobile, organul de executare poate proceda la valorificarea bunurilor, dacă este cunoscută cota-parte ce revine debitorului.
    Atunci când nu se cunoaşte cota-parte ce revine debitorului, bunurile aflate în proprietate indiviză nu pot fi supuse executării silite şi valorificării. În acest caz, organul de executare poate cere instanţei competente împărţirea acestor bunuri.
    1.3. Organul de executare se va deplasa la locul unde se află imobilul, în scopul identificării şi obţinerii tuturor datelor privind dreptul de proprietate şi limitele acestuia, sarcinile care îl grevează, suprafaţa, vecinătăţile, calitatea şi felul construcţiilor, numărul camerelor, gradul de uzură etc.
    Procesul-verbal de identificare a bunului imobil supus executării silite se va întocmi, de către organul de executare, în trei exemplare, dintre care unul va fi inminat debitorului, al doilea exemplar va fi transmis pentru înscrierea în evidenţele de publicitate imobiliară, potrivit legii, iar al treilea exemplar se va reţine de către organul de executare.

    2. Referitor la art. 59
    2.1. Nu se va putea trece la executarea silită imobiliară decât după expirarea termenului de 15 zile de la comunicarea înştiinţării de plată prevăzute în art. 23 din ordonanţa.
    Cu 5 zile înainte de a se trece la executarea silită imobiliară, organul de executare va comunica debitorului o nouă somaţie, conform modelului elaborat de Ministerul Finanţelor.
    Această somaţie se va întocmi în trei exemplare, dintre care unul va rămâne la organul de executare, al doilea exemplar se va transmite debitorului, iar al treilea exemplar, organului competent pentru înscrierea în evidenţele de publicitate imobiliară. Comunicarea somaţiei se va face conform procedurii prevăzute la art. 23 din ordonanţă.
    2.2. Conform prevederilor Codului de procedură civilă, dacă debitorul încetează din viaţă înaintea începerii executării silite, organul de executare va putea începe executarea silită impotriva moştenitorilor debitorului după expirarea unui termen de 15 zile de la data comunicării unei somaţii la ultimul domiciliu al debitorului către moştenitorii acestuia.
    În cazul în care debitorul încetează din viaţă în cursul executării silite, organul de executare va transmite o somaţie pe numele moştenitorilor, la ultimul domiciliu al defunctului. După expirarea termenului de 15 zile de la comunicarea acestei somaţii colective, dacă debitul nu se achită, executarea silită se va continua de la ultimul act de executare silită.
    Somaţiile menţionate la alin. 1 şi 2 sunt cele prevăzute la art. 23 din ordonanţă şi urmăresc înştiinţarea colectivă a moştenitorilor debitorului (fără a se arată numele şi calitatea fiecărui moştenitor).
    Atunci când moştenitorii debitorului sunt şi minori sau interzişi, executarea silită se suspendă până la sesizarea şi numirea de către autoritatea tutelară competentă a unui reprezentant.

    3. Referitor la art. 60
    3.1. Imobilele urmărite silit de către organele de executare se valorifică prin:
    - vânzare directă;
    - vânzarea făcută de debitor cu acordul organului de executare;
    - vânzarea prin licitaţie publică;
    - alte modalităţi prevăzute de lege.
    3.2. Pentru valorificarea prin vânzare directă a bunurilor imobile, organul de executare va aduce la cunoştinţă, prin publicaţie de vânzare afişată la sediul organului de executare în a cărui rază teritorială se află bunul imobil supus executării silite, dată la care are loc vânzarea bunurilor imobile şi locul unde urmează a fi efectuată. Publicaţia de vânzare se comunică şi celor interesaţi să cumpere bunurile imobile puse în vânzare.
    Vânzarea bunurilor imobile se face chiar dacă se prezintă un singur cumpărător. În cazul în care se prezintă pentru cumpărare mai mulţi solicitanţi, organul de executare va vinde bunul imobil celui care oferă cel mai mare preţ faţă de preţul de evaluare, astfel încât, ţinând seama de interesul legitim şi imediat al creditorului, cât şi de drepturile şi obligaţiile debitorului urmărit, executarea silită să se realizeze cu rezultate cât mai avantajoase.
    La vânzarea directă, organul de executare va întocmi un proces-verbal în care va consemna desfăşurarea acesteia.
    Cumpărătorul va efectua plata preţului convenit cel târziu a doua zi de la data încheierii procesului-verbal. Un exemplar al procesului-verbal se va elibera cumpărătorului a doua zi după ce acesta va face dovada plăţii preţului imobilului vândut.
    Procesul-verbal constituie titlu de proprietate pentru bunul imobil vândut, pe baza căruia se face înscrierea în registrele de publicitate imobiliară.
    3.3. După întocmirea procesului-verbal de identificare a bunului imobil supus executării silite, debitorul poate solicita organului de executare să procedeze el însuşi la vânzarea bunului imobil.
    Solicitarea debitorului, prevăzută la alineatul precedent, va fi formulată în scris şi va cuprinde, printre altele, numele şi adresa potenţialilor cumpărători, preţul propus, precum şi termenul în care aceştia se obligă să depună acest preţ la dispoziţia organului de executare.
    Organul de executare îşi poate da acordul privind vânzarea bunului imobil de către debitor, dacă:
    - cumpărătorul este o persoană fizică sau juridică solvabilă;
    - termenul în care se poate realiza valorificarea bunului imobil este rezonabil (mai mic sau egal cu cel necesar pentru efectuarea procedurii de vânzare prin licitaţie);
    - preţul propus este cel puţin egal cu preţul de evaluare a bunului imobil.
    În acordul scris organul de executare va menţiona expres că în contractul de vânzare-cumpărare încheiat între debitorul-vânzator şi cumpărător preţul convenit de părţi va fi consemnat la dispoziţia organului de executare, în care sens se va indica numărul de cont şi organul unde urmează a se face consemnarea preţului.
    Organul de executare va cere, în condiţiile legii, organelor abilitate să ţină evidenţa publicităţii imobiliare, radierea inscripţiei ipotecare, numai după primirea de la cumpărător a preţului bunului imobil vândut.

    4. Referitor la art. 63
    4.1. În cazul executării silite a bunurilor imobile, ori de câte ori este necesar pentru paza, îngrijirea sau pentru administrarea chiriilor, arendei sau a altor venituri ale acestora, organul de executare poate numi un administrator-sechestru.
    Pe măsura încasărilor, administratorul-sechestru va fi obligat să consemneze la trezoreria statului sau la o unitate specializată, abilitată să facă astfel de operaţiuni, veniturile realizate, după deducerea cheltuielilor făcute pentru administrarea bunului imobil pentru care s-a pornit executarea silită, la dispoziţia organului de executare căruia i se predă recipisa de consemnare în următoarele 24 de ore.
    Veniturile consemnate vor fi considerate încasări în contul debitului pentru realizarea căruia s-a pornit executarea silită.
    Sechestrarea veniturilor unui bun imobil pentru care s-a început executarea silită încetează în momentul când acesta este transmis prin cumpărare unui alt proprietar.
    Indemnizaţia administratorului-sechestru, altul decât debitorul sau creditorul, este lunară şi va fi fixată de către organul de executare.
    Indemnizaţia acordată administratorului-sechestru este considerată cheltuiala de executare.
    Ori de câte ori este necesar, administratorul-sechestru este obligat să prezinte organului de executare situaţia veniturilor şi a cheltuielilor făcute cu administrarea bunului imobil sechestrat.
    Administrarea necorespunzătoare a bunului imobil pentru care s-a pornit procedura de executare silită atrage după sine răspunderea administrativă, civilă sau penală, după caz, a administratorului-sechestru.
    4.2. Dacă veniturile viitoare, pe timp de un an, ale bunurilor imobile supuse executării silite asigură acoperirea creanţei, inclusiv majorările de întârziere şi cheltuielile de executare aferente, debitorul poate solicita instanţei din raza teritorială în care se află bunul imobil suspendarea executării silite.
    Când organul de executare întâmpină dificultăţi în încasarea veniturilor sau dacă, ulterior, se constată că veniturile anuale ale bunurilor imobile aparţinând debitorului nu sunt suficiente pentru acoperirea creanţei, acesta va putea solicita instanţei revocarea măsurii de suspendare a executării silite. Cererea va fi judecată cu celeritate, conform prevederilor Codului de procedură civilă.

    5. Referitor la art. 65
    Ofertele de cumpărare se primesc de către organul de executare până în ziua programată pentru ţinerea licitaţiei.
    Condiţia de participare este prezentarea dovezii de plată, în contul stabilit de organul de executare, a sumei reprezentând 10% din valoarea bunului imobil.
    Ofertele de cumpărare pot fi transmise direct sau prin poştă. Nu se admit oferte telefonice, telegrafice, telex sau telefax.
    Persoanele care iau parte la licitaţie se pot prezenta şi prin mandatari care trebuie să-şi justifice calitatea prin procura specială legalizată. Debitorul nu va putea concura nici personal şi nici prin persoana interpusă.
    Licitaţiile se vor ţine în ziua şi la ora indicate în anunţul de vânzare, numai dacă sunt cel puţin doi ofertanţi.

    6. Referitor la art. 66
    Licitaţia are loc în faţa unei comisii formate din trei persoane numite prin decizie a conducătorului organului de executare.
    Licitaţia începe prin citirea publicaţiilor de vânzare, a condiţiilor vânzării, a sarcinilor ce există asupra bunului imobil, a opoziţiilor şi a hotărârilor care s-au pronunţat.
    Şedinţa va fi publică.
    Preţul se consemnează de către cumpărător la trezoreria statului sau la o unitate abilitată să facă astfel de operaţiuni, la dispoziţia organului de executare, în prima zi lucrătoare imediat următoare datei la care s-a ţinut licitaţia.
    Ofertanţilor necâştigători li se vor restitui sumele depuse, în termen de maximum 5 zile de la data adjudecării.
    În cazul în care obiectul executării silite îl formează mai multe bunuri imobile, distincte, ale debitorului, procedura de vânzare prin licitaţie publică se va îndeplini pentru fiecare bun în parte.

    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR
    Direcţia generală ......................... Nr. ..... din .......
    Unitatea ..................................
    Localitatea ...............................
    Str. ............. nr. ....................
    Nr. dosarului de executare silită ..../....


                                 PROCES-VERBAL
            de identificare a bunului imobil supus executării silite

    Încheiat astăzi .......... luna ..... anul .... ora .... în localitatea ........., str. ........ nr. ..........
    În temeiul art. 58 alin. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996, subsemnatul ............., având funcţia de ....., cu legitimaţia nr. ....., am procedat la identificarea bunurilor imobile ale debitorului ........... din localitatea .........., str. ...... nr. ....., nr. rol/cod fiscal ............, care, deşi i s-a comunicat somaţia nr. ..... din ...., nu a efectuat plata sumelor datorate, constând în:

 ┌────────────────────────────┬───────────────────────┬────────────────────────┐
 │ │ Actul normativ în │ Suma (lei) │
 │ │ baza căruia a fost ├─────────┬──────────────┤
 │ Natura debitului │ stabilită obligaţia │ Debit │ Majorări*1) │
 │ │ de plată │ │ │
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 │ TOTAL : │ │ │ │
 └────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────┴──────────────┘


    Pentru realizarea creanţelor bugetare s-a procedat la identificarea următoarelor bunuri imobile:
    - clădire în suprafaţa de ......, compusă din ...... şi construită din ................................................. situată în localitatea ....................., str. ................, nr. ...., deţinută în baza*2) ......................., evaluată la suma de ..........;
    - teren*3) ..... în suprafaţa de ........., situat în .................., str. ....... nr. ......, deţinut în baza*2) ....................., evaluat la suma de ............... .
    Identificarea bunurilor imobile s-a efectuat în prezenţa următoarelor persoane:
    - .............., domiciliat în ..........., legitimat cu .........., în calitate de ................;
    - .............., domiciliat în ..........., legitimat cu .........., în calitate de ................;
    - .............., domiciliat în ..........., legitimat cu .........., în calitate de ................;
    În legătură cu bunurile imobile identificate, debitorul ................. menţionează că nu/au fost gajate sau ipotecate anterior ......................
    Sarcini care grevează bunul imobil: ...............................
    Persoanele de faţă la identificarea bunurilor imobile formulează următoarele obiecţii:
    ............................................................................
    ............................................................................
    În legătură cu bunurile imobile identificate s-au săvârşit infracţiunile:
    ..........................................................................
    Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces-verbal de identificare a bunurilor imobile în ..... exemplare, dintre care unul pentru organul de executare, unul s-a înmânat debitorului ....................................*4).

         Reprezentantul Semnătura debitorului
    organului de executare, (sau a persoanei majore cu care locuieşte),
    ...................... ...........................

                                     Semnăturile martorilor:
                                     .......................
                                     .......................
------
    *1) Pentru neplata sumelor datorate se vor calcula majorări de întârziere conform dispoziţiilor legale, în continuare folosindu-se cota de .......
    *2) Se va menţiona actul care atestă proprietatea asupra bunului imobil.
    *3) Se va menţiona felul terenului.
    *4) Se va face menţiunea dacă debitorul nu este de faţă, refuză sau nu poate să semneze procesul-verbal de identificare a bunurilor imobile.

    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR
    Direcţia generală ......................... Nr. ..... din .......
    Unitatea ..................................
    Localitatea ...............................
    Str. ............. nr. ....................
    Nr. dosarului de executare silită ..../....

             SOMAŢIE Către*1) ..............
 pentru executarea silită a bunurilor imobile ..............

    În temeiul art. 59 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare,
    va atenţionăm ca, deoarece nu aţi achitat sumele de plată înscrise în titlul executoriu nr. ....../......, în termen de 5 zile de la înmânarea prezentei somaţii, se va proceda la executarea silită a următoarelor bunuri imobile prevăzute în procesul-verbal de identificare a bunurilor imobile nr. .... din .....:
    - clădire în suprafaţă de ........, compusă din ...... şi construită din ................, situată în localitatea ..........., str. ..... nr. ....., deţinută în bază*2) ..........., evaluată la suma de ..........,
    - teren*3) ...... în suprafaţă de ....., situat în ......, str. ...... nr. ....., deţinut în baza*2) ........, evaluat la suma de ...... .
    Precizam că s-a luat măsura înscrierii prezentei somaţii în evidenţele de publicitate imobiliară.
    Menţionăm ca până la începerea executării silite puteţi achită sumele datorate.

         Conducătorul unităţii fiscale, Şeful compartimentului de
               L.S. urmărire şi încasare,
           .................... ...................
-----
    *1) Se va comunica debitorului şi organului competent în a cărui rază teritorială se află bunul imobil, pentru înscrierea în evidenţele de publicitate imobiliară.
    *2) Se va menţiona actul care atestă proprietatea asupra bunului imobil.
    *3) Se va menţiona felul terenului.

    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR
    Direcţia generală ......................... Rol/Cod fiscal nr....
    Unitatea .................................. Nr. ..... din .......
    Localitatea ...............................
    Str. ............. nr. ....................
    Nr. dosarului de executare silită ..../....

                        PROCES-VERBAL
           de instituire a administratorului-sechestru
                  Anul .... luna .... ziua .....

    În baza art. 63 alin. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996,
    având în vedere că*1) ........., domiciliat/cu sediul în localitatea ......, str. ............. nr. ...., bloc ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., are de plată următoarele obligaţii bugetare:

 ┌────────────────────────────┬───────────────────────┬────────────────────────┐
 │ │ Actul normativ în │ Suma (lei) │
 │ │ baza căruia a fost ├─────────┬──────────────┤
 │ Natura debitului │ stabilită obligaţia │ Debit │ Majorări*2) │
 │ │ de plată │ │ │
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 ├────────────────────────────┼───────────────────────┼─────────┼──────────────┤
 └────────────────────────────┴───────────────────────┴─────────┴──────────────┘


    Întrucât sumele menţionate mai sus nu au fost achitate, deşi i s-au înmânat somaţiile*3) nr. ..../..... şi nr. ..../ ......., pentru lichidarea debitului s-a început procedura de executare silită imobiliară şi s-a încheiat procesul-verbal de identificare a bunurilor imobile nr. ...../..... .
    Pentru administrarea imobilului urmărit se numeşte administrator-sechestru*4) .................., din localitatea ......, str. ..... nr. ...., bloc ....., sc. ...., et. ...., ap. ...., buletin de identitate/certificat de înmatriculare seria .... nr. ...., eliberat de ......, asupra următoarelor bunuri imobile:
    - clădire în suprafaţa de ........, compusă din ...... construită din ................, situată în localitatea ..........., str. ..... nr. ....., bloc ...., sc. ...., et. ..., ap. ...., evaluată la suma de ..........;
    - teren în suprafaţă de ....., felul terenului ..........., situat în localitatea ......, str. ...... nr. ....., evaluat la suma de ...... .
    În cazul în care administrator-sechestru este numită altă persoană fizică sau juridică decât debitorul sau creditorul, organul de executare va fixa o indemnizaţie administratorului-sechestru, ţinând seama de activitatea depusă.
    Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces-verbal de instituire a administratorului-sechestru, în trei exemplare, dintre care unul rămâne la dosarul de executare, unul s-a înmânat debitorului şi unul s-a înmânat administratorului-sechestru.

    Organul de executare ...... Semnătura debitorului ........
    Numele şi prenumele .......
    Semnătura .................
    Legitimaţia ...............

    Am primit în păstrare, în calitate de administrator-sechestru, bunurile imobile menţionate în prezentul proces-verbal, de care răspund, şi am luat la cunoştinţă despre obligaţiile pe care le am.
    Obligaţiile administratorului-sechestru sunt cele prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 şi în normele metodologice de aplicare emise de Ministerul Finanţelor.

             Semnătura administratorului-sechestru,
                  ...................
-----
    *1) Numele şi prenumele sau denumirea debitorului.
    *2) Majorările de întârziere se vor calcula în continuare folosindu-se cota de .... până la achitarea sumelor datorate.
    *3) Se va indica numărul şi data somaţiilor prevăzute în art. 23 şi 59 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996.
    *4) Numele şi prenumele sau denumirea administratorului-sechestru.

    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR
    Direcţia generală ......................... Nr. ..... din .......
    Unitatea ..................................
    Localitatea ...............................
    Str. ............. nr. ....................
    Nr. dosarului de executare silită ..../....


                             PUBLICAŢIE DE VÂNZARE
                         Anul .... luna .... ziua ....

    În temeiul art. 65 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare se face cunoscut prin prezenta ca în ziua de ..... luna .... anul .... ora ...., în localitatea ...., str. ..... nr. ...., se vor vinde prin*1) ...... următoarele bunuri imobile, proprietate a debitorului*2) ....., cu domiciliul/sediul în localitatea ........., str. ..... nr. ...., bl. ...., sc. ....., et. ...., ap. ...., nr. rol/fiscal ........:
    a) clădire în suprafaţa de ........, compusă din ...... şi construită din ................, situata în localitatea ..........., str. ..... nr. ....., evaluată la suma de .......... lei;
    b) teren*3) ...... în suprafaţă de ....., situat în localitatea ......, str. ...... nr. ....., evaluat la suma de ......lei.
    Bunurile imobile mai sus menţionate sunt grevate de următoarele*4):
    .............................................................................
    .............................................................................
    Pentru bunul imobil prevăzut mai sus (clădire/teren) au comunicat titluri executorii următorii creditori*5):
    .............................................................................
    .............................................................................
    Executarea silită a bunurilor imobile din prezenta publicaţie se face în temeiul*6) ............, care constituie titlu executoriu.

                   Conducătorul organului de executare ..........
                   Numele şi prenumele ..........................
                   Semnătura ....................................
                                           L.S.
-----
    *1) Se va indica forma vânzării.
    *2) Se vor menţiona numele şi prenumele sau denumirea debitorului.
    *3) Se va menţiona felul terenului.
    *4) Se vor menţiona drepturile reale existente asupra bunurilor imobile şi orice alte sarcini înscrise în evidenţele de publicitate imobiliară, precum şi titularii şi domiciliul sau sediul acestora.
    *5) Se vor menţiona numele şi prenumele sau denumirea, precum şi domiciliul sau sediul creditorilor urmăritori.
    *6) Se vor menţiona denumirea, numărul şi data actului ce constituie titlu executoriu.

    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR
    Direcţia generală ......................... Nr. ..... din .......
    Unitatea ..................................
    Localitatea ...............................
    Str. ............. nr. ....................
    Nr. dosarului de executare silită ..../....


                          PROCES-VERBAL DE LICITAŢIE*1)
                   încheiat astăzi ... luna ... anul ... ora
                  ... în localitatea ....., str. .... nr. ....

    În temeiul art. 67 alin. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare,
    pentru realizarea creanţelor bugetare faţă de debitorul*2) ........ din localitatea ....., str. .... nr. ...., nr. rol/cod fiscal ....., în sumă de ....., specificate în titlul executoriu nr. ..../......., s-au identificat bunurile imobile înscrise în procesul-verbal de identificarea bunurilor imobile nr. ... din ...., întocmit de ................,
    valorificarea bunurilor imobile prin vânzare la licitaţie a fost adusă la cunoştinţa publică prin publicarea la data de .... în ziarele ...... a publicaţiei de vânzare, care a fost afişată la sediul ......*3), la ....*4), precum şi ........*5).
    În baza art. 60 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 s-a procedat la valorificarea bunurilor imobile urmărite silit prin vânzare prin licitaţie publică, după cum urmează:
    Reprezentantul organului de executare a dat citire publicaţiei de vânzare, care cuprinde:
    - datele de identificare a bunului imobil ...............................
    - descrierea sumară .....................................................
    - drepturile reale şi celelalte sarcini înscrise în evidenţele de publicitate imobiliară care grevează bunul imobil ...............
    - condiţiile vânzării ..........................................
    - preţul de evaluare a bunului imobil ..........................
    - data ..... ora ..... locul vânzării ..........................
    - domiciliul sau denumirea şi sediul debitorului ................
    - creditori urmăritori ............................................
    S-a făcut prezentarea ofertelor scrise primite şi a dovezii plăţii sumei reprezentând 10% din valoarea bunului imobil de către .........................
    Licitaţia a început de la preţul de .......................*6).
    Adjudecarea s-a făcut în favoarea*7) ...........................la preţul de ................ .
    Plata se va face integral ..... sau în ...... rate lunare, cu un avans de*8) ....... şi cu plata unei dobânzi de ...... .
    Cumpărătorul nu va putea înstrăina bunul imobil decât după plata în întregime a preţului.
    Cu privire la vânzarea la licitaţie s-au făcut următoarele obiecţii: .............................................
    Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces-verbal în ..... exemplare.

                         Semnătura debitorului
                      (sau a reprezentantului său),
                           ............

        Comisia de licitaţie: Adjudecatar:
   (numele, prenumele, semnătura) (numele, prenumele, semnătura),
             L.S. L.S.
         ................. ...................
         ................. ...................
         ................. ...................
-----
    *1) Pentru vânzarea la licitaţie a bunurilor imobile.
    *2) Numele, prenumele sau denumirea.
    *3) Organul de executare care organizează licitaţia şi consiliul local în raza căruia se află bunurile imobile identificate.
    *4) Locul stabilit de organul de executare pentru desfăşurarea licitaţiei.
    *5) Alte locuri unde a fost afişată publicaţia de vânzare.
    *6) Cel mai mare preţ dintre ofertele scrise, dacă acesta este superior celui la care s-a făcut evaluarea; în caz contrar, licitaţia va începe de la preţul de evaluare.
    *7) Numele, prenumele sau denumirea, domiciliul sau sediul, precum şi contul bancar al adjudecatarilor, după caz.
    *8) Minimum 50% din preţul de adjudecare a bunului imobil.

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016