Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.670 din 30 septembrie 1997  pentru aprobarea Precizarilor privind reflectarea in contabilitate a unor operatiuni in valuta, a diferentelor de curs valutar si a altor operatiuni    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.670 din 30 septembrie 1997 pentru aprobarea Precizarilor privind reflectarea in contabilitate a unor operatiuni in valuta, a diferentelor de curs valutar si a altor operatiuni

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 298 din 3 noiembrie 1997
Ministru de stat, ministrul finanţelor,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor,
având în vedere prevederile <>art. 3 din Hotãrârea Guvernului nr. 704/1993 pentru aprobarea unor mãsuri de executare a <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 ,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Precizãrile privind reflectarea în contabilitate a unor operaţiuni în valuta, a diferenţelor de curs valutar şi a altor operaţiuni, prezentate în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţia generalã legislaţie contabila va lua mãsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României.

Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Mircea Ciumara

ANEXA 1

PRECIZĂRI
privind reflectarea în contabilitate a unor operaţiuni în valuta, a diferenţelor de curs valutar şi a altor operaţiuni

1. Înregistrarea în contabilitate a subscrierii şi varsarii capitalului social în valuta
Înregistrarea capitalului social subscris în valuta se face la cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Nationala a României, din data subscrierii.
Vãrsarea capitalului social în valuta se înregistreazã la cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Nationala a României, din ziua vãrsãmântului consemnat în extrasele de cont, iar diferenţele de curs valutar stabilite între momentul subscrierii şi data vãrsãmântului se înregistreazã în contul 1068 "Alte rezerve", analitic distinct (<>Hotãrârea Guvernului nr. 252/1996 , cu modificãrile ulterioare).
Acelaşi regim se aplica diferenţelor de curs valutar aferente vãrsãmintelor, reprezentând aportul în natura al actionarilor (asociaţilor) strãini.
În aceasta situaţie, diferenţele de curs valutar se stabilesc ca diferenţa între cursul de schimb al pieţei valutare din data subscrierii şi cursul de schimb valutar din data vãrsãmântului, respectiv din data declaraţiei vamale de import.

2. Evaluarea disponibilitãţilor în valuta
2. - (1) La închiderea exerciţiului financiar, disponibilitãţile în valuta se evalueaza la cursul de schimb al pieţei valutare, în vigoare la acea data, iar diferenţele de curs rezultate se înregistreazã în contabilitate ca venituri sau cheltuieli financiare, dupã caz, cu excepţia diferenţelor de curs aferente disponibilitãţilor reprezentând capital social în valuta, care se înregistreazã în contul 1068 "Alte rezerve", analitic distinct, fãrã a influenta rezultatele financiare ale agenţilor economici.
Exerciţiul financiar, în sensul alineatului precedent, începe la 1 ianuarie şi se încheie la 31 decembrie, cu excepţia primului an de activitate, când acesta începe la data infiintarii, respectiv a înmatriculãrii, potrivit legii.
2. - (2) Disponibilitãţile în valuta, constituite ca depozite bancare la termen, conform contractelor încheiate cu societãţile bancare, se înregistreazã în contul 267 "Creanţe imobilizate", analitic distinct, la cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Nationala a României, potrivit <>art. 1 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 155 din 29 aprilie 1997 privind efectuarea şi reflectarea în contabilitate a operaţiunilor în valuta. Aceeaşi regula se aplica şi în cazul deschiderii acreditivelor în valuta.
La închiderea exerciţiului financiar, diferenţele de curs valutar, fata de data înregistrãrii în contabilitate a depozitului bancar în valuta, se înregistreazã în contul de diferenţe de conversie şi se reiau la deschiderea exerciţiului financiar urmãtor.
La expirarea termenului şi la lichidarea depozitului bancar, înregistrarea în contabilitate se efectueazã la valoarea înregistratã la data constituirii depozitului bancar.
2. - (3) În cazul disponibilitãţilor în valuta, provenite din avansuri de la clienţi, societãţile comerciale au dreptul sa constituie provizioane, pe seama cheltuielilor, provizioane care sunt deductibile fiscal la nivelul pierderii nete, din diferenţele de curs valutar, respectiv dintre valoarea creanţelor şi a datoriilor evaluate la cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Nationala a României, din ultima zi a exerciţiului financiar şi cursurile valutare la care acestea au fost înregistrate în contabilitate, conform prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 335/1995 , republicatã, şi ale <>Ordinului ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.459 din 7 august 1995 (anexa nr. 1 la prezentele precizãri).

3. Înregistrarea în contabilitate a licitaţiilor valutare
Operaţiunile de licitaţie privind vânzarea sau cumpãrarea de valuta se efectueazã la cursul de schimb practicat de fiecare societate bancarã la data efectuãrii operaţiunii, conform <>art. 1 din Hotãrârea Guvernului nr. 155 din 29 aprilie 1997 (anexa nr. 2 la prezentele precizãri).

4. Reflectarea în contabilitate a creanţelor şi datoriilor în valuta
Creanţele şi datoriile în valuta se înregistreazã în contabilitate în lei, la cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Nationala a României, în vigoare la data efectuãrii operaţiunilor.
Diferenţele de curs valutar stabilite între data înregistrãrii creanţelor şi datoriilor în valuta şi data încasãrii, respectiv a plãţii lor, se înregistreazã ca venituri sau cheltuieli financiare, dupã caz (pct. 76 din Regulamentul de aplicare a <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 ).
La închiderea exerciţiului financiar, diferenţele de curs valutar, stabilite fata de data înregistrãrii în contabilitate a creanţelor şi datoriilor, se înregistreazã în conturile de diferenţe de conversie, de activ (nefavorabile) sau de pasiv (favorabile), dupã caz, şi se reiau la deschiderea exerciţiului financiar urmãtor, neadmitindu-se compensãri între acestea. Pentru diferenţele de conversie nefavorabile se constituie provizioane pentru deprecierea creanţelor (pct. 83 din Regulamentul de aplicare a <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 ).
Conform prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 335 din 16 mai 1995 privind regimul constituirii, utilizãrii şi deductibilitatii fiscale a provizioanelor agenţilor economici şi societãţilor bancare, republicatã, şi ale <>Ordinului ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.459 din 7 august 1995 pentru aprobarea Precizãrilor referitoare la reflectarea în contabilitate a prevederilor <>art. 1 din Hotãrârea Guvernului nr. 335/1995 , precum şi a altor operaţiuni, provizioanele constituite sunt deductibile fiscal la nivelul pierderii nete din diferenţele de curs valutar, respectiv dintre valoarea creanţelor şi datoriilor evaluate la cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Nationala a României, din ultima zi a exerciţiului financiar, şi cursurile de schimb la care acestea au fost înregistrate în contabilitate (anexa nr. 4 la prezentele precizãri).
Potrivit prevederilor pct. 10 alin. 3 din Regulamentul de aplicare a <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 , "convertirea în lei a preţurilor externe pentru stabilirea valorii în vama a mãrfurilor din import se face potrivit cursului valutar de schimb în vigoare în prima zi a sãptãmânii în care se înregistreazã declaraţia vamalã, conform reglementãrilor privind tariful vamal de import", curs comunicat de Banca Nationala a României conform prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 26/1993 , aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 102/1994, şi ale <>Legii nr. 141/1997 privind Codul vamal al României (anexa nr. 3 la prezentele precizãri).
5. În condiţiile în care agenţii economici, pentru bunurile livrate, lucrãrile executate şi serviciile prestate, stipuleazã în contractele încheiate decontarea în lei a preţului sau a tarifului, cu efectuarea plãţilor în funcţie de cursul unor valute din ziua plãţii obligaţiilor, sunt generate sume suplimentare de plãtit fata de factura iniţialã, reprezentând diferenţe de preţ sau de dobânzi, dupã caz. Având în vedere ca, în contabilitate, orice operaţiune patrimonialã se consemneazã, în momentul efectuãrii ei, într-un înscris ce dobândeşte calitatea de document justificativ, precum şi faptul ca plata în lei a obligaţiilor la cursul valutei din ziua plãţii genereazã sume suplimentare de plãtit (diferenţe de preţ sau de dobânzi), pentru aceste sume suplimentare furnizorul este obligat, conform legii, sa emita factura.
Obligativitatea înscrierii în factura a sumelor suplimentare menţionate, prevãzute în contractele încheiate între pãrţi, asigura, conform legii, corecta reflectare în contabilitate a cuantumului operaţiunilor economico-financiare derulate între pãrţi, precum şi stabilirea, în funcţie de acestea, a impozitelor şi taxelor datorate de cãtre contribuabili.
În anexa nr. 5 la prezentele precizãri este prezentatã monografia principalelor operaţiuni menţionate mai sus.

Prezentele precizãri nu au scopul de a reglementa, ci de a asigura aplicarea corecta şi unitarã a reglementãrilor legale în vigoare referitoare la operaţiunile economico-financiare în valuta.


ANEXA 1
-------
la precizãri
------------



Exemplu:


- înregistrarea avansului în valuta, de la clienţi:

5124 = 419 100 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. = 700.000 lei

- înregistrarea diferenţelor de curs valutar la data de 31 decembrie (curs de schimb al pieţei valutare = 8.000 lei/U.S.D.):

5124 = 765 100 U.S.D. x 1.000 lei (diferenţa de curs) = 100.000 lei

- evaluarea obligaţiei fata de clientul-creditor:
(diferenţe de conversie - activ, nefavorabile)

476 = 419 = 100.000 lei

- constituirea provizionului pentru diferenţa nefavorabila de curs valutar, aferentã obligaţiei în valuta, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 335/1995 :

6862 = 1514 = 100.000 lei

NOTA:
Fata de situaţia prezentatã, în contul de profit şi pierderi, influenta din operaţiunile de reflectare a diferenţelor de curs valutar, aferente disponibilitãţilor şi obligaţiilor în valuta, este nulã.



ANEXA 2
-------
la precizãri
------------



Exemplu:


a) participarea la licitaţie cu lei, în vederea obţinerii de valuta (ex.: dolari S.U.A.).

ex.: - cursul de licitaţie bancarã = 7.200 lei/U.S.D.
- spezele bancare = 20.000 lei
- societatea participa la licitaţie cu suma de = 1.000.000 lei
5124 = 5121 138,89 U.S.D. = 1.000.000 lei
627 = 5121 = 20.000 lei

b) participarea la licitaţie cu valuta (ex.: dolari S.U.A.), în vederea obţinerii de lei.

ex.: - cursul de licitaţie bancarã = 7.200 lei/U.S.D.
- spezele bancare = 20.000 lei
- societatea participa la licitaţie cu suma de = 1.000 dolari
S.U.A.
5121 = 5124 1.000 U.S.D. x 7.200 lei/U.S.D. = 7.200.000 lei
627 = 5121 = 20.000 lei

Operaţiunile menţionate la lit. a) şi b) se înregistreazã în contabilitate pe baza extraselor de cont emise de societatea bancarã.




ANEXA 3
-------
la precizãri
------------



Exemplu:


(A) Import de materii prime în cont propriu, condiţia de livrare C.I.F. Port Constanta
- valoarea în vama a materiilor prime =
1.000 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. = 7.000.000 lei
- taxele vamale = 700.000 lei
- comisionul vamal = 50.000 lei
- T.V.A. în vama = 1.395.000 lei
- cheltuielile cu transportul intern
(500.000 + 90.000 T.V.A.) = 590.000 lei
- plata furnizorului extern =
1.000 U.S.D. x 8.000 lei/U.S.D. = 8.000.000 lei

1. Plata în vama a taxelor vamale, a comisionului vamal şi a T.V.A., cu ordin de plata:
446/analitic distinct = 5121 = 750.000 lei
4426 = 5121 = 1.395.000 lei

2. Înregistrarea în contabilitate a importului de materii prime conform "Declaraţiei vamale de import", "Invoice" etc.:

300 = % (Cost de achiziţie) 7.750.000 lei
----------------------------------------------------
401 1.000 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. = 7.000.000 lei
446 (taxe vamale + comision vamal) = 750.000 lei

3. Înregistrarea contravalorii transportului pe parcurs intern:

% = 401 = 590.000 lei
----------------------------------------------------
300 = 500.000 lei
4426 = 90.000 lei

4. Plata furnizorului extern:

% = 5124 1.000 U.S.D. x 8.000 lei/U.S.D. = 8.000.000 lei
------------------------------------------------
401 1.000 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. = 7.000.000 lei
665 = 1.000.000 lei

(B) Export în cont propriu de produse finite, condiţia de livrare F.O.B. Port Constanta

- cursul de schimb al pieţei valutare
la data declaraţiei vamale de export: 1 U.S.D. = 7.000 lei
- valoarea exportului: 1.000 U.S.D.
- încasarea clientului extern la 30 de zile,
cursul de schimb al pieţei valutare
la data încasãrii: 1 U.S.D. = 8.000 lei
- cota zero T.V.A.

1. Înregistrarea exportului:

411 = 701 1.000 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. = 7.000.000 lei

2. Înregistrarea încasãrii clientului extern, conform extrasului de cont:

5124 = % 1.000 U.S.D. x 8.000 lei/U.S.D. = 8.000.000 lei
--------------------------------------------------
411 1.000 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. = 7.000.000 lei
765 = 1.000.000 lei


ANEXA 4
-------
la precizãri
------------

Exemplu:
--------
Înregistrarea provizioanelor pentru pierderi din diferenţe de curs valutar, aferente creanţelor şi obligaţiilor în valuta, evidentiate în bilanţul contabil la sfârşitul exerciţiului financiar, inclusiv cele aferente creditelor pentru investiţii (conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 335/1995 şi <>Ordinului ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 1.459/1995 ).
La închiderea exerciţiului financiar, în contabilitatea societãţii comerciale sunt înregistrate:


- factura unui furnizor, neachitata =
2.000 U.S.D. x 7.500 lei/U.S.D. = 15.000.000 lei
- avansul primit de la un client =
800 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. = 5.600.000 lei
- avansul acordat unui furnizor =
600 U.S.D. x 7.100 lei/U.S.D. = 4.260.000 lei
- factura unui client, neincasata =
1.000 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. = 7.000.000 lei

Cursul de schimb al pieţei valutare la 31 decembrie, comunicat de Banca Nationala a României, este de 8.000 lei/U.S.D.

a) înregistrarea diferenţelor de conversie aferente obligaţiilor în valuta la 31 decembrie:

476 = % 1.800.000 lei


401 2.000 U.S.D. x 500 lei/U.S.D. = 1.000.000 lei
419 800 U.S.D. x 1.000 lei/U.S.D. = 800.000 lei

b) înregistrarea diferenţelor de conversie aferente creanţelor în valuta la 31 decembrie:

% = 477 1.540.000 lei
----------------------------------------------------------
409 600 U.S.D. x 900 lei/U.S.D. = 540.000 lei
411 1.000 U.S.D. x 1.000 lei/U.S.D. = 1.000.000 lei

c) constituirea provizionului pentru pierderi din diferenţe de curs valutar, aferente creanţelor şi obligaţiilor în valuta

6862 = 1514 1.800.000 lei

Potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 335/1995 , provizionul este deductibil fiscal la nivelul diferenţei nete, respectiv la nivelul sumei de 260.000 lei (1.800.000 lei - 1.540.000 lei).

d) anularea sau reluarea provizionului

1514 = 7862 1.800.000 lei

În acest caz, la anularea sau la reluarea provizionului suma de 1.540.000 lei (1.800.000 lei - 260.000 lei) nu va fi luatã în calcul la determinarea profitului impozabil.


ANEXA 5
-------
la precizãri
------------



Exemplu:


Livrarea de produse finite, cu plata în rate, pentru care contractul încheiat menţioneazã valoarea în valuta (ex.: 1.000 U.S.D.) cu plata avansului la data livrãrii şi a ratelor, în lei, la cursul de schimb al pieţei valutare, publicat de Banca Nationala a României, din ziua plãţii.
De asemenea, prin contract s-a prevãzut o dobanda lunarã, în favoarea furnizorului, de 10% din valoarea în lei a ratei, stabilitã la data livrãrii, adicã 140.000 lei la fiecare rata (200 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. x 10%).

1. Clauzele contractuale prevãd urmãtoarele:

a) Preţul de livrare, conform contractului = 1.000 U.S.D.
- cursul de schimb al pieţei valutare, publicat
de Banca Nationala a României, la data
operaţiunii (data facturii de livrare) = 7.000 lei/U.S.D.
b) Avansul la data livrãrii 40%
(400 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D.) = 2.800.000 lei.

2. Diferenţa de plãtit se efectueazã în trei rate lunare, respectiv contravaloarea lunarã a 200 U.S.D. (1.000 U.S.D. - 400 U.S.D., reprezentând avansul la livrare = 600 U.S.D.) la cursul de schimb al pieţei valutare, publicat de Banca Nationala a României, din ziua plãţii, din care:

a) prima rata

200 U.S.D. x 7.100 lei/U.S.D. curs la data plãţii = 1.420.000 lei
200 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. curs la data livrãrii = 1.400.000 lei
Diferenţa de preţ = 20.000 lei

b) rata a doua

200 U.S.D. x 7.200 lei/U.S.D. curs la data plãţii = 1.440.000 lei
200 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. curs la data livrãrii = 1.400.000 lei
Diferenţa de preţ = 40.000 lei

c) rata a treia

200 U.S.D. x 7.300 lei/U.S.D. curs la data plãţii = 1.460.000 lei
200 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. curs la data livrãrii = 1.400.000 lei
Diferenţa de preţ = 60.000 lei

3. Înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor menţionate la pct. 1 şi 2

a) Înregistrarea facturii la livrare:

411 = % 8.680.000 lei
--------------------------------------------------------------------
701 (1.000 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D.) = 7.000.000 lei
4427 (2.800.000 x 18%) = 504.000 lei
4428 (4.200.000 x 18%) = 756.000 lei
472/ (600 U.S.D. x 7.000 lei/U.S.D. x 10%) = 420.000 lei
(analitic distinct)

reprezentând:

411 = valoarea totalã a facturii (preţul de livrare plus T.V.A. şi dobanda de încasat)
701 = valoarea facturii, mai puţin T.V.A. şi dobanda aferentã ratelor
4427 = T.V.A. colectata, aferentã avansului încasat
4428 = T.V.A. neexigibila, aferentã ratelor scadente în perioadele urmãtoare
472/ = dobanda de încasat aferentã ratelor
(analitic distinct)


NOTA:
În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 70/1994, republicatã, profitul impozabil se calculeazã ca diferenţa între veniturile din livrarea bunurilor mobile, a bunurilor imobiliare pentru care s-a transferat dreptul de proprietate, servicii prestate şi lucrãri executate, inclusiv din câştiguri din orice sursa, şi cheltuielile efectuate pentru realizarea acestora, dintr-un an fiscal, la care se adauga cheltuielile nedeductibile.
În consecinta, veniturile din livrarea bunurilor, executarea lucrãrilor sau prestarea serviciilor realizate în baza unui contract cu plata în rate, precum şi veniturile din diferenţe de preţ sau dobânzile sunt supuse impunerii la emiterea facturii. Fac excepţie de la aceasta prevedere vânzãrile de active cu plata în rate, potrivit prevederilor Legii nr. 58/1991, cu modificãrile ulterioare.



b) Încasarea avansului de la client, la data livrãrii:
5121 = 411 3.304.000 lei
din care:
- 2.800.000 lei reprezintã avans
- 504.000 lei T.V.A. colectata, aferentã avansului

c) Evidentierea diferenţelor de preţ determinate fata de cursul valutei la data livrãrii şi a încasãrii ratelor scadente şi a dobânzii:
- întocmirea facturii pentru diferenţe de preţ la prima rata:

411 = % 23.600 lei


7718 (cu diferenţa de preţ aferentã) 20.000 lei
4427 (20.000 x 18%) 3.600 lei

- încasarea primei rate, a dobânzii şi a diferenţei de preţ:
5121 = 411 1.815.600 lei

din care:
- 1.400.000 lei reprezintã rata
- 252.000 lei reprezintã T.V.A. aferentã ratei
- 140.000 lei reprezintã dobanda
- 20.000 lei reprezintã diferenţa de preţ
- 3.600 lei reprezintã T.V.A. aferentã diferenţei de preţ

şi:
472/ = 766 140.000 lei - cu dobanda
(analitic
distinct)
4428 = 4427 252.000 lei - cu T.V.A. aferentã ratei

- întocmirea facturii pentru diferenţe de preţ la rata a doua şi încasarea ratei, dobânzii şi a diferenţei de preţ:

411 = % 47.200 lei
-------------------------------------------------------------------
7718 (cu diferenţa de preţ) 40.000 lei
4427 (40.000 x 18%) 7.200 lei

- încasarea:
5121 = 411 1.839.200 lei

din care:
- 1.400.000 lei reprezintã rata
- 252.000 lei reprezintã T.V.A. aferentã ratei
- 140.000 lei reprezintã dobanda
- 40.000 lei reprezintã diferenţa de preţ
- 7.200 lei reprezintã T.V.A. aferentã diferenţei de preţ

şi:
472/ = 766 140.000 lei - cu dobanda
(analitic
distinct)
4428 = 4427 252.000 lei - cu T.V.A. aferentã ratei

- întocmirea facturii pentru diferenţe de preţ la rata a treia şi încasarea ratei, dobânzii şi a diferenţei de preţ:

411 = % 70.800 lei
-------------------------------------------------------------------
7718 (cu diferenţa de preţ) 60.000 lei
4427 (60.000 x 18%) 10.800 lei

- încasarea:
5121 = 411 1.862.800 lei

din care:
- 1.400.000 lei reprezintã rata
- 252.000 lei reprezintã T.V.A. aferentã ratei
- 140.000 lei reprezintã dobanda
- 60.000 lei reprezintã diferenţa de preţ
- 10.800 lei reprezintã T.V.A. aferentã diferenţei de preţ

şi:
472/ = 766 140.000 lei - cu dobanda
(analitic
distinct)
4428 = 4427 252.000 lei - cu T.V.A. aferentã ratei


--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016