Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.667 din 1 octombrie 2008  pentru modificarea si completarea   Ordinului ministrului sanatatii nr. 1.487/2005 privind aprobarea Criteriilor pentru clasificarea pe categorii a unitatilor si subunitatilor sanitare si stabilirea indemnizatiilor de conducere maxime lunare, diferentiate in raport cu complexitatea si raspunderea ce revin functiei de conducere si marimea unitatii si subunitatii, precum si a indemnizatiilor pentru indeplinirea unor sarcini, activitati si responsabilitati suplimentare functiei de baza    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.667 din 1 octombrie 2008 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 1.487/2005 privind aprobarea Criteriilor pentru clasificarea pe categorii a unitatilor si subunitatilor sanitare si stabilirea indemnizatiilor de conducere maxime lunare, diferentiate in raport cu complexitatea si raspunderea ce revin functiei de conducere si marimea unitatii si subunitatii, precum si a indemnizatiilor pentru indeplinirea unor sarcini, activitati si responsabilitati suplimentare functiei de baza

EMITENT: MINISTERUL SANATATII PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 727 din 28 octombrie 2008

Vãzând Referatul de aprobare al Direcţiei generale organizare, resurse umane, dezvoltare profesionalã şi salarizare nr. E.N. 10.235 din 1 octombrie 2008,
având în vedere prevederile <>art. 6 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii publice emite urmãtorul ordin:

ART. I
<>Ordinul ministrului sãnãtãţii nr. 1.487/2005 privind aprobarea Criteriilor pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor sanitare şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime lunare, diferenţiate în raport cu complexitatea şi rãspunderea ce revin funcţiei de conducere şi mãrimea unitãţii şi subunitãţii, precum şi a indemnizaţiilor pentru îndeplinirea unor sarcini, activitãţi şi responsabilitãţi suplimentare funcţiei de bazã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 73 din 26 ianuarie 2006, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La anexa nr. 2 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a spitalelor clinice, universitare, institute şi centre medicale clinice cu personalitate juridicã şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite şi mãrimea unitãţii", la notã, dupã punctul 2 se introduce un nou punct, punctul 3, cu urmãtorul cuprins:
"3. Pentru funcţiile de conducere prevãzute în anexa nr. 6 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unitãţile sanitare publice din sectorul sanitar, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care fac parte din comitetul director al spitalelor, indemnizaţiile de conducere se acordã în baza prevederilor <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 1.501/2006 pentru aprobarea Criteriilor pe baza cãrora se stabilesc salariile de bazã pentru funcţiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalelor publice, cu modificãrile ulterioare."
2. La anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii" se eliminã asteriscurile din tabelul de la capitolul I litera A, iar nota se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"NOTĂ:
1. Unitãţile sanitare care au între 301 şi 400 de paturi pot sã utilizeze funcţia de asistent medical-şef cu o indemnizaţie de conducere maximã lunarã de 18% din salariul de bazã.
2. Categoria unitãţilor sanitare cu paturi constituite ca unitãţi cu personalitate juridicã se stabileşte luându-se în calcul numãrul total de paturi aprobat pentru fiecare unitate ca structurã a activitãţii medicale, cuprinzându-se paturile din secţiile şi compartimentele de specialitate, paturile din secţiile exterioare, din staţionarele de adulţi şi copii, paturile de însoţitori, paturile altor unitãţi ca: sanatorii, preventorii, fãrã personalitate juridicã şi integrate în structura unitãţilor sanitare respective.
3. Pentru funcţiile de conducere prevãzute în anexa nr. 6 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care fac parte din comitetul director al spitalelor, indemnizaţiile de conducere se acordã în baza prevederilor <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 1.501/2006 , cu modificãrile ulterioare."
3. La anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii" capitolul I litera B, la notã, dupã punctul 2 se introduce un nou punct, punctul 3, cu urmãtorul cuprins:
"3. Funcţiile de conducere din cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzionalã "Prof. Dr. C.T.Nicolau" Bucureşti, prevãzute în anexa nr. 7 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nu beneficiazã de indemnizaţie de conducere."
4. În anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii" la capitolul I, litera C se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"C. Unitãţi sanitare cu personalitate juridicã, altele decât cele cu paturi


┌─────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Categoria│ Indemnizaţia de conducere în procente din salariul de bazã │
│unitãţii │ maximã lunarã │
│ ├───────────┬────────┬────────┬────────────┬────────┬─────┬────────┤
│ │ Medic │ Medic │Director│Contabil-şef│ Şef*) │ Şef │Personal│
│ │director**)│director│adjunct │ │serviciu│birou│sanitar │
│ │ │adjunct │ │ │ │ │mediu │
│ │ │ │ │ │ │ │şef/ │
│ │ │ │ │ │ │ │asistent│
│ │ │ │ │ │ │ │medical-│
│ │ │ │ │ │ │ │şef │
├─────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────┼─────┼────────┤
│ I. │ 45 │ 35 │ 35 │ 35 │ 30 │ 25 │ 10 │
├─────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────┼─────┼────────┤
│ II. │ 42 │ 30 │ 30 │ 30 │ 28 │ 23 │ 9 │
├─────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────┼─────┼────────┤
│ III. │ 40 │ 28 │ 28 │ 28 │ 25**) │ 22 │ 8 │
├─────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────┼─────┼────────┤
│ IV. │ 35 │ 25 │ 25 │ 25 │ 22 │ 20 │ 7 │
├─────────┼───────────┼────────┼────────┼────────────┼────────┼─────┼────────┤
│ V. │ 30 │ 22 │ 22 │ 22 │ 20 │ 18 │ 6 │
└─────────┴───────────┴────────┴────────┴────────────┴────────┴─────┴────────┘



NOTĂ:
1. Categoria unitãţii sanitare este cea stabilitã în anexa nr. 4.
2. Funcţiile de conducere din cadrul centrelor de transfuzie sanguinã regionale, judeţene şi al municipiului Bucureşti, prevãzute în anexa nr. 7 din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nu beneficiazã de indemnizaţie de conducere.
*) Se utilizeazã şi pentru funcţia de şef depozit-economist, inginer etc. din cadrul Oficiului Central de Stocare pentru Situaţii Speciale Bucureşti.
**) Se utilizeazã şi pentru funcţiile de director-inginer, economist etc."
5. La anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii" capitolul I litera D, nota se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"NOTĂ:
1. Ambulatoriile de specialitate ale spitalelor care nu îndeplinesc condiţia prevãzutã pentru categoria IV de unitate sanitarã vor avea un medic coordonator care va prelua atribuţiile medicului-şef şi care va fi desemnat de managerul spitalului/directorul general/comandantul la propunerea directorului medical.
2. Indemnizaţiile de conducere maxime lunare pentru ambulatoriul de specialitate fãrã personalitate juridicã din structura spitalului nu se utilizeazã pentru ambulatoriile integrate aflate în structura spitalelor din reţeaua Ministerului Sãnãtãţii Publice, cu excepţia ambulatoriilor de specialitate pentru sportivi şi a ambulatoriilor de stomatologie în care se desfãşoarã activitate de învãţãmânt."
6. La anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii" capitolul II, litera B se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"B. Laboratoare medicale


┌───────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Categoria laboratorului/centrului, indemnizaţia de │
│ │conducere maximã lunarã în procente din salariul │
│ │ de bazã: │
│ ├──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┬─────────┤
│ Funcţia │ I │ II │ III │ IV │ V │ VI │
│ ├──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│ │ peste │ 21-25 │ 16-20 │ 11-15 │ 7-10 │cel puţin│
│ │25 posturi│posturi│posturi│posturi│posturi│5 posturi│
├───────────────────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│1. Şef laborator/centru│ 25 │ 22 │ 20 │ 18 │ 15 │ 12 │
│(cu studii superioare │ │ │ │ │ │ │
│de specialitate) │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼─────────┤
│2. Asistent medical-şef│ 10 │ 9 │ 8 │ 7 │ 6 │ 5 │
└───────────────────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴─────────┘



NOTĂ:
1. Se utilizeazã şi pentru psihologul şef de laborator de la laboratoarele de psihologie CFR, auto, navale, aviaţie, organizate în reţeaua sanitarã a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
2. Se utilizeazã şi pentru laboratorul de sãnãtate mintalã/centrul de sãnãtate mintalã şi laboratorul de recuperare, medicinã fizicã şi balneologie."

7. La anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii" capitolul II, litera E se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

"E. Unitate de Primire Urgenţe - SMURD, Unitatea de Primire Urgenţã şi Compartiment de Primire Urgenţe


┌────┬────────────────────┬──────────────────────┬─────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Loc de muncã │ Funcţia de conducere │Indemnizaţia │Indemnizaţia │
│crt.│ │ │de conducere │maximã lunarã│
│ │ │ │maximã lunarã│pentru │
│ │ │ │în procente │îndeplinirea │
│ │ │ │din salariul │unor sarcini,│
│ │ │ │de bazã │activitãţi şi│
│ │ │ │ │responsabili-│
│ │ │ │ │tãţi │
│ │ │ │ │suplimentare │
│ │ │ │ │funcţiei de │
│ │ │ │ │bazã, în │
│ │ │ │ │procente din │
│ │ │ │ │salariul de │
│ │ │ │ │bazã │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 1. │Unitatea de Primire │- medic-şef │ 25 │ 10 │
│ │Urgenţã - SMURD │- asistent medical-şef│ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 2. │Unitatea de Primire │- medic-şef │ 20 │ 9 │
│ │Urgenţã │- asistent medical-şef│ │ │
├────┼────────────────────┼──────────────────────┼─────────────┼─────────────┤
│ 3. │Compartiment de │- medic-şef │ 15 │ 8" │
│ │Primire Urgenţe │- asistent medical-şef│ │ │
└────┴────────────────────┴──────────────────────┴─────────────┴─────────────┘



8. La anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii", la capitolul VII, dupã tabel se introduce o notã cu urmãtorul cuprins:
"NOTĂ:
Pentru funcţiile de conducere prevãzute în anexa nr. 8 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care fac parte din comitetul director al Serviciului de ambulanţã al municipiului Bucureşti, indemnizaţiile de conducere se acordã în baza prevederilor <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 518/2008 privind stabilirea Criteriilor pe baza cãrora se determinã salariile de bazã individuale pentru persoanele care ocupã funcţii de conducere în comitetul director al serviciilor de ambulanţã."
9. La anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii", la capitolul VIII, dupã tabel se introduce o notã cu urmãtorul cuprins:
"NOTĂ:
Pentru funcţiile de conducere prevãzute în anexa nr. 8 la <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care fac parte din comitetul director al serviciilor de ambulanţã judeţene, indemnizaţiile de conducere se acordã în baza prevederilor <>Ordinului ministrului sãnãtãţii publice nr. 518/2008 ."
10. La anexa nr. 3 "Criteriile pentru clasificarea pe categorii a unitãţilor şi subunitãţilor şi stabilirea indemnizaţiilor de conducere maxime, diferenţiate în raport de rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite, mãrimea unitãţii şi subunitãţii", la capitolul XI, dupã tabel se introduce o notã cu urmãtorul cuprins:
"NOTĂ:
Funcţiile de conducere din cadrul Centrului Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sãnãtãţii Bucureşti, prevãzute în anexa nr. 9 din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2004 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 125/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, nu beneficiazã de indemnizaţie de conducere."
11. La anexa nr. 4 "Unitãţi nominalizate pentru care categoria se stabileşte în funcţie de complexitatea şi specificul activitãţii medicale", categoria I se completeazã cu urmãtoarea unitate:
"- Centrul Naţional de Sãnãtate Mintalã".
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul sãnãtãţii publice,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Bucureşti, 1 octombrie 2008.
Nr. 1.667.
----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016