Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.632 din 24 aprilie 2007  privind aprobarea Regulamentului pentru reatestarea tehnico-profesionala a specialistilor verificatori de proiecte, a responsabililor tehnici cu executia si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari pentru lucrarile de montaj al dotarilor tehnologice industriale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.632 din 24 aprilie 2007 privind aprobarea Regulamentului pentru reatestarea tehnico-profesionala a specialistilor verificatori de proiecte, a responsabililor tehnici cu executia si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari pentru lucrarile de montaj al dotarilor tehnologice industriale

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 302 din 7 mai 2007

În conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 95/1999 privind calitatea lucrãrilor de montaj al dotãrilor tehnologice industriale, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 440/2002 ,
în temeiul <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2007 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale,

ministrul economiei şi finanţelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Regulamentul pentru reatestarea tehnico-profesionalã a specialiştilor verificatori de proiecte, a responsabililor tehnici cu execuţia şi a experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari pentru lucrãrile de montaj al dotãrilor tehnologice industriale, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Direcţia generalã sintezã, investiţii şi achiziţii publice împreunã cu direcţiile de specialitate din Ministerul Economiei şi Finanţelor vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 24 aprilie 2007.
Nr. 1.632.


ANEXĂ

REGULAMENT
pentru reatestarea tehnico-profesionalã a specialiştilor
verificatori de proiecte, a responsabililor tehnici cu execuţia
şi a experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari
pentru lucrãrile de montaj al dotãrilor tehnologice industriale

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prevederile prezentului regulament au în vedere respectarea exigenţelor impuse de <>Ordonanţa Guvernului nr. 95/1999 privind calitatea lucrãrilor de montaj al dotãrilor tehnologice industriale, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 440/2002 , a prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesionalã a adulţilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a actelor normative de aplicare a acestora.
ART. 2
Reatestarea tehnico-profesionalã a specialiştilor verificatori de proiecte, a responsabililor tehnici cu execuţia şi a experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari pentru lucrãrile de montaj al dotãrilor tehnologice industriale, denumiţi în continuare specialişti, are urmãtoarele obiective:
a) verificarea actualizãrii cunoştinţelor şi perfecţionarea pregãtirii profesionale;
b) însuşirea unor cunoştinţe avansate, metode şi procedee moderne necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor legale ce revin specialiştilor atestaţi în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
c) informarea specialiştilor cu privire la obligaţiile nou-apã rute ca urmare a armonizãrii legislaţiei naţionale cu directivele Uniunii Europene privind managementul riscurilor tehnologice, securitãţii şi calitãţii lucrãrilor de montaj al dotãrilor tehnologice industriale;
d) informarea specialiştilor asupra obligaţiilor care derivã din alinierea completã a legislaţiei naţionale cu acquis-ul comunitar în domeniul calitãţii lucrãrilor de montaj al dotãrilor tehnologice industriale.
ART. 3
Reatestarea specialiştilor se realizeazã distinct pentru cele 3 specialitãţi: verificatori de proiecte, responsabili tehnici cu execuţia şi experţi tehnici de calitate şi extrajudiciari.
ART. 4
Reatestarea, la expirarea duratei de valabilitate de 3 ani a certificatelor de atestare obţinute în baza prevederilor <>Ordinului ministrului industriei şi resurselor nr. 88/2003 , cu modificãrile ulterioare, se obţine prin susţinerea unui examen şi are o valabilitate de 3 ani.
ART. 5
În conformitate cu prevederile <>art. 12 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activitãţii de expertizã tehnicã judiciarã şi extrajudiciarã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 26 din 25 ianuarie 2000, aprobatã prin <>Legea nr. 156/2002 , persoanele care deţin titlul de academician, profesor universitar, doctor docent sau doctor în ştiinţe tehnice, aferente domeniilor în care se desfãşoarã lucrãrile de montaj al dotãrilor tehnologice industriale, pot beneficia de prelungirea duratei de valabilitate a atestãrii pentru prestarea activitãţilor de expert tehnic, fãrã susţinerea examenului.
ART. 6
Procedurile de reatestare a specialiştilor se vor derula avându-se în vedere prevederile:
a) <>Ordinului ministrului industriei şi resurselor nr. 88/2003 pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de atestare tehnico-profesionalã a specialiştilor verificatori de proiecte, responsabililor tehnici cu execuţia şi experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari pentru lucrãrile de montaj utilaje, echipamente şi instalaţii tehnologice industriale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 186 din 25 martie 2003;
b) <>Ordinului ministrului economiei şi comerţului nr. 268/2006 de modificare a <>Ordinului ministrului industriei şi resurselor nr. 88/2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 469 din 31 mai 2006;
c) <>Ordinului ministrului economiei şi comerţului nr. 324/2005 pentru aprobarea Regulamentului privind monitorizarea şi controlul specialiştilor atestaţi pentru lucrãrile de montaj pentru utilaje, echipamente şi instalaţii tehnologice industriale, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 95/1999 privind calitatea lucrãrilor de montaj al dotãrilor tehnologice industriale, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 440/2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 782 din 29 august 2005, cu modificãrile ulterioare.

CAP. II
Procedura de reatestare

ART. 7
Specialistul atestat conform prevederilor legale solicitã reatestarea, înainte de expirarea termenului de valabilitate al certificatului, prin depunerea unei cereri de reatestare, conform modelului prezentat în anexa la prezentul regulament.
ART. 8
Comisia de atestare va programa o sesiune de examene de reatestare, ce se va desfãşura la Centrul de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni, data examenului fiind fãcutã publicã pe site-ul Centrului de Pregãtire pentru Personalul din Industrie Buşteni.
ART. 9
Examenul pentru reatestarea specialiştilor va cuprinde douã etape, şi anume:
a) evaluarea activitãţii desfãşurate în perioada de la obţinerea certificatului de atestare şi actualizarea informaţiilor referitoare la obligaţiile legale ce revin specialiştilor atestaţi;
b) susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor.
ART. 10
În raport cu activitatea desfãşuratã şi confirmatã pe bazã de documente, conform prevederilor <>Ordinului ministrului economiei şi comerţului nr. 324/2005 , cu modificãrile ulterioare, evaluarea se noteazã cu maximum 10 puncte, iar proba scrisã se noteazã de asemenea cu maximum 10 puncte. Rezultatul examenului este reprezentat de media aritmeticã a celor douã note, iar condiţiile de promovare sunt cele prevãzute de Regulamentul aprobat prin <>Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 88/2003 , modificat prin <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 268/2006 .
ART. 11
Specialiştii care nu promoveazã examenul de reatestare vor putea obţine un nou atestat prin participarea la cursurile aferente modulului 2 de pregãtire a specialiştilor, organizate de persoane juridice de drept public sau privat, avizate conform prevederilor <>art. 11 din Ordonanţa Guvernului nr. 95/1999 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 440/2002 , denumite furnizori de formare profesionalã, finalizate cu susţinerea lucrãrii de absolvire şi a examenelor aferente, conform Regulamentului aprobat prin <>Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 88/2003 , modificat de <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 268/2006 .
ART. 12
Specialiştii ale cãror certificate de atestare au fost suspendate pe o perioadã de 6 luni, conform prevederilor <>art. 44 din Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 88/2003 , modificat prin <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 268/2006 , pot solicita reatestarea, care se va obţine în condiţiile art. 11 din prezentul regulament.
ART. 13
La solicitarea persoanelor interesate se pot organiza activitãţi de pregãtire de scurtã duratã, în condiţiile regulamentului aprobat prin <>Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 88/2003 , modificat prin <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 268/2006 , în vederea clarificãrii unor probleme profesionale, actualizãrii informaţiilor legislative, inclusiv a celor legate de aplicarea legislaţiei europene.
ART. 14
La eliberarea noului ceritificat de atestare tehnico-profesionalã şi a legitimaţiei vor fi depuse la emitent vechiul certificat, legitimaţia şi 3 fotografii recente, necesare pentru eliberarea noilor documente. Noile documente vor pãstra seria şi numãrul de identificare deţinute anterior, ştampila pãstrându-şi valabilitatea.
ART. 15
Cheltuielile ocazionate de reatestarea specialiştilor sunt suportate în condiţiile prevãzute de art. 17 din Regulamentul aprobat prin <>Ordinul ministrului industriei şi resurselor nr. 88/2003 , modificat prin <>Ordinul ministrului economiei şi comerţului nr. 268/2006 .


ANEXĂ
la regulament


Domnule preşedinte,
Subsemnatul ............................, de profesie .................., domiciliat în .................., posesor al buletinului/cãrţii de identitate seria ...... nr. ............., CNP ......................, în conformitate cu prevederile Regulamentului pentru reatestarea tehnico-profesionalã a specialiştilor verificatori de proiecte, a responsabililor tehnici cu execuţia şi a experţilor tehnici de calitate şi extrajudiciari pentru lucrãrile de montaj al dotãrilor tehnologiei industriale, solicit înscrierea la examenul de reatestare, precizând urmãtoarele:
* Atestat nr. ..................... din ....................................
* categoria specialistului: ................................................
* domeniile ................................................................
* locul de muncã ......................... telefon ............, fax ..........., e-mail ..........

Activitatea desfãşuratã de la data atestãrii:


┌───┬──────────────────────────────┬─────┬─────┬───────┬───────────────────────┐
│Nr │ │Punc-│Auto-│ Eva- │ │
│crt│ Activitatea │taj │eva- │ luare │ Observaţii │
│ │ │maxim│luare│comisie│ │
├───┼──────────────────────────────┼─────┼─────┼───────┼───────────────────────┤
│ 1.│Raportare periodicã la finele │ 30 │ │ │Conform anexelor nr. 3,│
│ │fiecãrui semestru (fişele) │ │ │ │5, 7 la Ordinul minis- │
│ │ │ │ │ │trului economiei şi │
│ │ │ │ │ │comerţului nr. 324/2005│
├───┼──────────────────────────────┼─────┼─────┼───────┼───────────────────────┤
│ 2.│Participare la activitãţile de│ 30 │ │ │Art. 8 la Ordinul │
│ │instruire-informare organizate│ │ │ │ministrului economiei │
│ │de Ministerul Economiei şi │ │ │ │şi comerţului nr. │
│ │Finanţelor │ │ │ │324/2005 │
├───┼──────────────────────────────┼─────┼─────┼───────┼───────────────────────┤
│ 3.│Întocmire de materiale în │ 10 │ │ │Organizate de Ministerul
│ │domeniul lucrãrilor de montaj │ │ │ │Economiei şi Comerţului│
│ │în vederea participãrii │ │ │ │ │
│ │la instruire-informare │ │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────┼─────┼─────┼───────┼───────────────────────┤
│ 4.│Lucrãri publicate în domeniul │ 10 │ │ │ │
│ │montajului dotãrilor │ │ │ │ │
│ │tehnologice industriale │ │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────┼─────┼─────┼───────┼───────────────────────┤
│ 5.│Activitãţi prestate în │ 20 │ │ │Incluse în fişele de │
│ │conformitate cu obiectul │ │ │ │raportare semestrialã │
│ │atestãrii │ │ │ │ │
├───┼──────────────────────────────┼─────┼─────┼───────┼───────────────────────┤
│ │ TOTAL PUNCTAJ: │ 100 │ │ │ │
└───┴──────────────────────────────┴─────┴─────┴───────┴───────────────────────┘



Documentele anexate în susţinerea cererii:
- fişele (în copie) aferente raportãrii semestriale, confirmate de Ministerul Economiei şi Finanţelor;
- datele aferente participãrii la activitãţile de instruire-informare organizate de Ministerul Economiei şi Finanţelor (confirmate de organizator prin adeverinţa eliberatã, proces-verbal etc.);
- lista cu materialele prezentate la activitãţile de instruire-informare în scopul comunicãrii din experienţa activitãţilor aferente lucrãrilor de montaj al dotãrilor tehnologice industriale (confirmate prin procese-verbale);
- lista cu lucrãrile publicate în intervalul de referinţã: numele autorilor, titlul lucrãrii, editura, anul;
- lista, confirmatã de beneficiar, aferentã consultanţelor de specialitate acordate.

Semnãtura
..................

Data ..............

---------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016