Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.461 din 8 iulie 1996  privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, referitoare la executarea silita asupra bunurilor mobile    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 1.461 din 8 iulie 1996 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creantelor bugetare, referitoare la executarea silita asupra bunurilor mobile

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 193 din 19 august 1996

    Ministru de stat, ministrul finanţelor,
    în baza prevederilor art. 109 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare şi ale art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 449/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, republicată,
    emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, referitoare la executarea silită asupra bunurilor mobile, anexă la prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţia generală de evaluare şi executare silită a veniturilor statului, Direcţia generală de contabilitate publică şi trezorerie a statului, Direcţia generală a vămilor şi unităţile sale teritoriale, direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene şi a municipiului Bucureşti şi unităţile lor subordonate vor lua măsuri pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
    ART. 3
    Prezentul ordin se va publica în Monitorul Oficial al României.

               Ministru de stat, ministrul finanţelor,
                         Florin Georgescu


    ANEXA 1

                            NORME METODOLOGICE
    pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind
    executarea creanţelor bugetare, referitoare la executarea silită asupra
                             bunurilor mobile

    TITLUL III
    Executarea silită
    1. Referitor la art. 45
    1.1 Bunurile mobile urmăribile ale debitorului sunt supuse executării silite prin modalităţile prevăzute de lege, în măsura în care este necesar pentru acoperirea creanţei bugetare. În acest scop, după comunicarea somaţiei, activitatea de executare silită continuă prin sechestrarea bunurilor mobile supuse urmăririi, în cazul în care acestea nu au fost anterior indisponibilizate prin aplicarea sechestrului asigurator.
    1.2 Bunurile mobile urmăribile ale debitorului, aflate la domiciliul, la reşedinţa sau la sediul acestuia ori în alt loc, vor fi identificate şi sechestrate de îndată, în măsura necesară acoperirii creanţei şi pentru a se evita înstrăinarea acestora până la momentul valorificării.
    1.3 În scopul celor menţionate la pct. 1.1, debitorul (persoana fizică sau juridică), în condiţiile legii, este obligat să prezinte organului de executare toate bunurile mobile pe care le are în proprietate exclusivă, în proprietate comună sau indiviză, să-i dea informaţii complete asupra tuturor acestor bunuri, precizând locul unde se află fiecare, asupra bunurilor mobile pe care le deţine, dar sunt proprietatea altor persoane, precum şi să prezinte orice documente şi evidente referitoare la bunurile menţionate.
    1.4 Vor fi supuse sechestrării, în primul rând, bunurile mobile propuse de debitor, dacă organul de executare va considera că:
    - bunurile mobile propuse pot fi sechestrate potrivit legii;
    - valoarea lor estimativă acoperă creanţa bugetară;
    - valorificarea acestora se poate realiza în condiţii optime.
    1.5 Dacă nu s-a ajuns la o înţelegere cu debitorul persoană juridică în privinţa bunurilor mobile prezentate, cât şi în caz de neprezentare sau de refuz neîntemeiat de a le prezenta, vor fi supuse sechestrării bunurile mobile alese de organul de executare şi cele identificate de acesta, în următoarea ordine:
    a) în primul rând vor fi supuse sechestrării bunurile mobile care nu sunt nemijlocit predestinate ciclului de producţie. Din această categorie fac parte hârtiile de valoare, devizele, utilajele care nu servesc activităţii de producţie, mijloacele de transport, obiectele de design etc.;
    b) în al doilea rând vor fi supuse sechestrării producţia finită, alte bunuri mobile care nu sunt nemijlocit predestinate pentru desfăşurarea activităţii de producţie;
    c) în al treilea rând vor fi supuse sechestrării maşinile-unelte, utilajele şi alte bunuri mobile;
    d) în al patrulea rând vor fi supuse sechestrării bunurile mobile ce se află temporar în posesia altor persoane în baza contractelor de arendă, de împrumut, de încheiere etc. Bunurile mobile vor fi sechestrate numai în cazurile în care, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, a avut loc rezoluţia contractului, precum şi dacă s-a produs rezilierea contractului, fără ca, până la data rezilierii, bunurile gajate să fi fost trecute în proprietatea creditorului gajist.
    1.6 La determinarea bunurilor mobile ce constituie materii prime sau materiale necesare pentru desfăşurarea activităţii de producţie a debitorului, organul de executare va ţine seama de explicaţiile scrise ale debitorului sau ale reprezentantului acestuia, bazate pe obiectul de activitate confirmat de documentele legale de înfiinţare şi pe evidenţa sa contabilă, precum şi pe orice alte acte referitoare la desfăşurarea activităţii de producţie.
    1.7 În cazul persoanelor fizice debitoare se vor sechestra bunurile mobile proprii ale acestora.
    Atunci când acestea lipsesc sau valoarea lor nu acoperă integral creanţa bugetară, vor fi sechestrate şi bunurile mobile comune ale soţilor în măsura necesară acoperirii creanţei bugetare.
    1.8 Bunurile mobile comune ale soţilor pot fi executate silit pentru obligaţiile bugetare comune ale soţilor. Dacă valoarea acestor bunuri nu acoperă integral creanţa bugetară, pot fi sechestrate şi bunurile mobile proprii ale soţilor.

    2. Referitor la art. 46
    2.1 Organul de executare va întocmi un proces-verbal de sechestru, care trebuie să cuprindă datele menţionate la art. 46 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996, conform modelului anexat.
    2.2 În cazul în care debitorul nu este de faţă, refuză sau nu poate să semneze procesul-verbal de sechestru, organul de executare va face menţiune despre aceste împrejurări.
    Un exemplar al procesului-verbal de sechestru se va înmâna debitorului şi un altul, dacă este cazul, custodelui.
    Când debitorul nu este de faţă sau refuză primirea procesului-verbal de sechestru, acesta se va afişa la domiciliul sau la sediul său, despre aceasta încheindu-se un proces-verbal semnat de organul de executare şi de persoanele majore care au asistat la aplicarea sechestrului, care, împreună cu procesul-verbal de sechestru, se va păstra la dosarul de executare.

    3. Referitor la art. 48
    3.1 Pentru păstrarea bunurilor mobile sechestrate, organul de executare poate lua una dintre următoarele măsuri:
    - să aplice sigiliu asupra bunurilor mobile sechestrate, lăsându-le pe loc;
    - să numească un custode pentru paza lor.
    3.2 Bunurile mobile sechestrate se pot lăsa în custodia debitorului. Dacă debitorul refuză să primească în custodie bunurile mobile sechestrate ori nu este prezent la aplicarea sechestrului, sau dacă există pericolul ca debitorul să înstrăineze, să substituie ori să deterioreze bunurile sechestrate, sau atunci când consideră necesar, organul de executare va proceda la sigilarea sau la ridicarea şi depozitarea lor. În cazul ridicării bunurilor mobile, organul de executare poate numi custode pe creditor sau pe o altă persoană.
    3.3 Sechestrul prin ridicarea bunurilor mobile este obligatoriu în cazul în care se sechestrează obiecte din metale rare ori pietre preţioase, mijloace de plată străine, titluri de valoare, sume de bani, obiecte de artă, colecţii de valoare sau obiecte de muzeu.
    Obiectele din metale rare ori pietre preţioase, mijloacele de plată străine sau titlurile de valoare se predau, spre păstrare, de către organul de executare, unităţilor bancare competente sau altor unităţi abilitate, de la caz la caz.
    Obiectele de artă, colecţiile de valoare, precum şi obiectele de muzeu se predau muzeelor sau altor unităţi abilitate.
    Sumele de bani vor fi consemnate pe numele debitorului, la dispoziţia organului de executare, la unităţile abilitate în acest sens.
    În toate cazurile, bunurile menţionate mai sus vor fi predate, în termen de cel mult 48 de ore de la ridicare, unităţilor abilitate de către organul de executare, care va păstra dovada predării sau consemnării acestora, după caz, la dosarul de executare.
    3.4 Custode este persoana care consimte la primirea bunurilor mobile în custodie. Custodele va semna procesul-verbal de sechestru la data încheierii acestuia, când este de faţă. Dacă predarea bunurilor mobile în custodie se face ulterior sechestrării, precum şi în toate cazurile în care organul de executare procedează la schimbări în ce priveşte bunurile date în custodie sau persoana custodelui, despre aceasta se va încheia proces-verbal distinct, semnat de organul de executare, precum şi de cel care primeşte bunurile în custodie.
    3.5 Custodele, altul decât debitorul sau creditorul, va primi pentru activitatea depusă o indemnizaţie lunară stabilită de organul de executare.
    3.6 Custodele trebuie să fie o persoană majoră şi solvabilă. Când organul de executare apreciază că este util, poate fi numit custode chiar debitorul, un lucrător al acestuia, o rudă sau un afin. Dacă este necesar, organul de executare poate cere custodelui depunerea unei cauţiuni.
    3.7 Custodele răspunde de orice pagubă cauzată creditorului prin neglijenţa sa.
    În îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin, custodele este obligat:
    - să asigure păstrarea bunurilor mobile sechestrate;
    - să asigure întreţinerea bunurilor mobile primite în custodie, precum şi să menţină calitatea lor;
    - să permită controlul organului de executare asupra condiţiilor de păstrare şi întreţinere a bunurilor mobile, precum şi asupra stadiului acestora;
    - să nu folosească sau să nu dispună de bunurile mobile aflate în custodie decât cu acordul organului de executare;
    - să restituie bunurile mobile aflate în custodie la solicitarea scrisă a organului de executare.
    Nerespectarea de către custode a obligaţiilor ce-i revin potrivit legii poate atrage, după caz, răspunderea sa civilă ori penală.

    4. Referitor la art. 49
    4.1 Când debitorul nu are altă avere decât mărfuri destinate vânzării ori dacă există pericolul evident de înstrăinare, de substituire sau de sustragere de la urmărire a bunurilor mobile urmăribile ale debitorului, sechestrul va putea fi aplicat o dată cu comunicarea somaţiei de plată. În acest caz, sechestrul se va aplica numai după ce această măsură, la cererea organului de executare, va fi autorizată de către instanţa judecătorească competentă prin ordonanţa preşedinţială.

    5. Referitor la art. 50
    5.1 Organul de executare va ridica sau va primi bunurile mobile de la custode, verificând dacă acestea sunt în totalitate şi în starea în care s-au predat, dând în acest sens custodelui o chitanţă de eliberare.
    Această operaţiune va fi consemnată în proces-verbal încheiat cu ocazia vânzării, precum şi în orice alte situaţii la care se referă pct. 3.4.

    6. Referitor la art. 52
    6.1 Evaluarea bunurilor mobile sechestrate se poate face de către persoane juridice sau persoane fizice specializate, cum ar fi: Corpul experţilor de pe lângă Ministerul Justiţiei, persoane specializate din cadrul societăţilor de asigurare-reasigurare sau al societăţilor bancare, precum şi alte persoane juridice, care au menţionat în actul de înfiinţare desfăşurarea unei astfel de activităţi.

    7. Referitor la art. 54
    7.1 În cazul vânzării în regim de consignaţie, organul de executare va preda bunurile mobile sechestrate unităţii care se ocupă cu vânzarea în regim de consignaţie. Predarea se face pe baza unui proces-verbal de predare-primire, întocmit în dublu exemplar, din care fiecare ia câte un exemplar, conform modelului anexat.
    7.2 Procesul-verbal de predare-primire va cuprinde în mod obligatoriu următoarele date:
    - numele şi prenumele persoanelor între care are loc predarea-primirea bunurilor mobile;
    - numărul şi data legitimaţiilor acestor persoane;
    - denumirea fiecărui bun mobil, cu descrierea caracteristicilor sale;
    - valoarea fiecărui bun mobil;
    - data şi locul predării-primirii bunurilor mobile;
    - semnătura organului de executare şi a reprezentantului unităţii de vânzare în regim de consignaţie.
    Bunurile mobile predate unităţilor de vânzare în regim de consignaţie vor fi imediat etichetate şi expuse la vedere pentru vânzare.
    7.3 Când, în perioada de expunere spre vânzare, debitorul achită suma datorată, organul de executare va comunică unităţii de vânzare în regim de consignaţie să înceteze vânzarea bunurilor. Bunurile mobile nevândute vor fi ridicate de către organul de executare pe baza de proces-verbal de predare-primire.
    Bunurile mobile predate de organul de executare unităţii de vânzare în regim de consignaţie nu pot fi vândute în rate.
    Sumele realizate din vânzarea acestor bunuri se varsă în termen de 2 zile lucrătoare în contul indicat de organul de executare, după reţinerea comisionului legal.
    7.4 Organul de executare va verifica periodic, la sediul unităţii de vânzare în regim de consignaţie, felul cum aceasta îşi aduce la îndeplinire sarcinile în legătură cu vânzarea bunurilor mobile şi virarea sumelor încasate. Despre cele constatate, organul de executare va întocmi o notă de constatare.
    7.5 Pentru valorificarea prin vânzare directă către cumpărători, organul de executare va aduce la cunoştinţă, prin publicaţie de vânzare, conform modelului anexat, afişată la sediul organului de executare în a cărui rază teritorială se află bunurile mobile supuse executării silite, termenul de vânzare, bunurile ce urmează a fi vândute, ora şi locul vânzării. Publicaţia de vânzare se comunică şi celor interesaţi să cumpere bunurile mobile puse în vânzare.
    7.6 Vânzarea bunurilor mobile se face chiar dacă se prezintă un singur cumpărător. În cazul când se prezintă pentru cumpărare mai mulţi solicitanţi, organul de executare va vinde bunurile mobile celui care oferă cel mai mare preţ.

    8. Referitor la art. 55
    8.1 Vânzarea la licitaţie se face la locul unde se află bunurile mobile, la domiciliul sau sediul debitorului sau în alt loc stabilit de organul de executare, în orice zi lucrătoare, între orele 8,00-18,00. În cazuri urgente, organul de executare va solicita preşedintelui instanţei judecătoreşti competente încuviinţarea vânzării şi în zilele nelucrătoare.
    8.2 Vânzarea prin licitaţie se face de către organul de executare printr-un funcţionar al său, asistent, atunci când se consideră necesar, de un reprezentant al organului de poliţie.
    8.3 Vânzarea la licitaţie se face în mod public de către organul de executare silită, care va oferi bunurile mobile spre vânzare prin trei anunţuri succesive.
    Preţul de la care începe licitaţia este cel prevăzut în procesul-verbal de sechestru.
    În raport cu natura şi destinaţia lor, bunurile mobile se vor vinde, fiecare în parte sau mai multe împreună, ţinându-se seama, în toate cazurile, ca prin modul de vânzare acestea să nu se deprecieze.
    Bunurile mobile se adjudecă în aceeaşi zi aceluia care, la al treilea anunţ, oferă preţul cel mai mare, vânzarea putându-se face chiar dacă se prezintă numai un singur solicitant.
    8.4 În cazul în care nu există nici un amator pentru bunul mobil oferit spre vânzare, se va trece la încercarea de a se vinde celelalte bunuri sechestrate, iar dacă nu se prezintă nici un amator pentru nici unul dintre aceste bunuri mobile, licitaţia se va amâna.
    8.5 Dacă licitaţia nu se poate termina în ziua fixată, ea poate fi continuată în ziua următoare, organul de executare urmând să întocmească în fiecare zi de licitaţie un proces-verbal, conform modelului anexat.
    8.6 Vânzarea se va opri în momentul în care, la valoarea obţinută, se pot acoperi cheltuielile de executare, creanţele bugetare şi majorările de întârziere, iar debitorului i se va restitui bunurile mobile rămase şi, dacă este cazul, surplusul de preţ.

    9. Referitor la art. 57
    9.1 Dacă la primul termen de licitaţie nu se oferă preţul prevăzut în procesul-verbal de sechestru, în termen de 60 de zile se va fixa o nouă licitaţie, pentru care preţul de începere se va putea reduce cu 10% .
    Pentru această licitaţie se vor îndeplini din nou formele de publicitate a vânzării. Dacă nu se va obţine nici acest preţ, bunurile mobile vor fi vândute la cel mai mare preţ oferit.
    9.2 Bunurile mobile sechestrate, care nu au putut fi valorificate în vreunul dintre modurile prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996, se restituie debitorului.

    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR
    Direcţia generală .................
    Unitatea .......................... Nr. ....... din ........
    Localitatea .......................
    Str. .................. nr. .......
    Dosar de executare nr. ......./....

                       PROCES-VERBAL DE SECHESTRU

    Încheiat astăzi ..........., luna ........., anul .......... ora ........,
             în localitatea ................, str. ........... nr. .....
    În temeiul art. 46 alin. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996,
subsemnatul ......................... având funcţia de .....................,
cu legitimaţia nr. .........., am procedat la sechestrarea bunurilor mobile
ale debitorului ......................., din localitatea ..................
str. ................. nr. ......, nr. rol/cod fiscal ............, care, deşi
i s-a comunicat somaţia nr. ................. din .............., nu a efectuat
plata sumelor datorate constând în:
┌────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ │ Actul normativ │ │
│ │ în baza căruia │ Suma (lei) │
│ Natura debitului │ a fost stabilită ├──────────────┬───────────────┤
│ │ obligaţia de plată │ Debit │ Majorări*) │
├────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────┼───────────────┤
├────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────┼───────────────┤
├────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────┼───────────────┤
├────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────┼───────────────┤
├────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────┴───────────────┤
│ TOTAL: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    Pentru realizarea creanţelor bugetare s-a procedat la sechestrarea bunurilor mobile prevăzute în anexa, parte integrantă din prezentul proces-verbal.
    Sechestrul s-a aplicat în prezenţa următoarelor persoane:
    ........, domiciliat în ......., legitimat cu ......, în calitate de ......;
    ........, domiciliat în ......., legitimat cu ......, în calitate de ..... .
    Asupra bunurilor mobile sechestrate au fost aplicate măsuri spre neschimbare, constând în: **) ..................................................
bunurile fiind lăsate în custodia .............., din localitatea ............., str. ............. nr. ..., care va depozita bunurile în localitatea ................., str. ............. nr. ........ .
    În legătură cu bunurile mobile sechestrate, dl (dna) ......................
menţionează că nu au fost/au fost sechestrate anterior..........................
    Persoanele de faţă la aplicarea sechestrului formulează următoarele obiecţii: .....................................................................
    Bunurile mobile sechestrate sunt indisponibilizate cât timp durează executarea silită. În cazul în care obligaţia bugetară nu se achită în termen de 30 de zile, se va proceda la valorificarea acestora conform legii.
    Drept care s-a încheiat prezentul proces-verbal de sechestru în ........... exemplare, dintre care unul pentru organul de executare, unul s-a înmânat debitorului ..............................................***)
    .............................................................****)

       Semnătura reprezentantului Semnătura debitorului (sau a persoanei
         organului de executare majore cu care locuieşte)

           ................. .................................

                                         Semnăturile martorilor ..............
                                         Semnătura custodelui ................
------------------------
       *) Pentru neplata în termen a sumelor datorate, se vor calcula majorări de întârziere conform dispoziţiilor legale, în continuare aplicându-se cota de ...
      **) Punere de sigilii, custodia sau ridicarea de la locul unde se află, menţionându-se bunurile mobile supuse acestor măsuri.
     ***) Un exemplar, custodelui şi câte unul creditorilor gajişti, dacă este cazul.
    ****) Se va face menţiunea dacă debitorul nu este de faţă, refuză sau nu poate să semneze procesul-verbal de sechestru.


    ANEXĂ
la Procesul-verbal de sechestru din .............
-------------------------------------------------


    Dosar de executare
    Nr. ......./..............

 ┌──────────────────────────────────────────────┬─────────────┬────────────────┐
 │ Denumirea bunurilor mobile, │ │ Valoarea │
 │ descriere, stare de uzură, semne │ Cantitatea │ estimativă │
 │ particulare de identificare │ │ - lei - │
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┼─────────────┼────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────────────┴─────────────┴────────────────┤
 │ TOTAL: │
 └─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

         Semnătura reprezentantului Semnătura debitorului
           organului de executare (sau a persoanei majore cu care locuieşte)
            ................... ........................

                                      Semnăturile martorilor .................
                                      Semnătura custodelui .................


    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR

    Direcţia generală ....................
    Unitatea ............................. Nr. ..... din ...........
    Localitatea ..........................
    Str. .................../nr. .........
    Dosar de executare nr. ........./ ....


                       PROCES-VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE*)

    Încheiat astăzi ................, luna ........, anul ....... ora ....., în localitatea ............., str. ................ nr. ...
    În temeiul art. 54 alin. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare şi al pct. 7.2. din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor referitoare la executarea silită asupra bunurilor mobile, subsemnatul .........................., având funcţia de ......................, cu legitimaţia nr. ......./..............., am predat următoarele bunuri mobile, sechestrate prin procesul-verbal încheiat la data de ............, înregistrat sub nr. ......../................, care vor fi supuse vânzării în regim de consignaţie.

┌────────────────────────────────┬──────┬────────────┬────────────┬────────────┐
│ Denumirea bunurilor mobile, │ │ │ Preţul │ Valoarea │
│ descriere, uzură, semne │ U.M. │ Cantitatea │ unitar/U.M.│ - lei- │
│ particulare de identificare │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
├────────────────────────────────┼──────┼────────────┼────────────┼────────────┤
└────────────────────────────────┴──────┴────────────┴────────────┴────────────┘

    Subsemnatul ..........................., legitimat cu ...................., în calitate de reprezentant al ....................., am primit bunurile mobile enumerate mai sus.
    Bunurile mobile preluate vor fi imediat etichetate şi expuse la vedere pentru vânzare şi nu pot fi vândute în rate.
    Sumele realizate din vânzarea acestor bunuri mobile se varsă în termen de două zile lucrătoare în contul nr. ......................., după reţinerea
comisionului de .................% .

       Semnătura reprezentantului Semnătura reprezentantului unităţii
         organului de executare de vânzare în regim de consignaţie
       ......................... ..................................

-----
    *) Se încheie cu ocazia transmiterii bunurilor mobile pentru vânzare în regim de consignaţie.

    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR

    Direcţia generală .................
    Unitatea .......................... Nr. ....... din ........
    Localitatea .......................
    Str. .................. nr. .......
    Dosar de executare nr. ......./....

                       PROCES-VERBAL DE LICITAŢIE*)

    Încheiat astăzi ............ luna .......... anul ........., ora ........, în localitatea ................, str. ........... nr. ....,
    în temeiul art. 56 alin. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996, privind executarea creanţelor bugetare
    Pentru realizarea creanţelor bugetare faţă de debitorul ........./(numele, prenumele/denumirea)............., din localitatea ....................., str. .............. nr. ........., nr. rol/cod fiscal .................., în sumă de .............., specificate în titlul executoriu nr. ..../......, s-au sechestrat bunurile mobile înscrise în procesul-verbal de sechestru încheiat la date de ......./..............., înregistrat sub nr. ...... din ..............., întocmit de .....................
    Valorificarea bunurilor mobile prin vânzare la licitaţie a fost adusă la cunoştinţa publică prin publicarea la data de ............., în ziarele:
    .........................., a publicaţiei de vânzare, care a fost afişată la sediul ......................**) la .....................***), precum şi ...............................****).
    În baza art. 53 alin. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 s-a procedat la valorificarea bunurilor mobile sechestrate şi s-au constatat următoarele:

 ┌────┬──────────────────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┐
 │Nr. │ Bunurile mobile │ Preţul minim │ Preţul │
 │crt.│ care s-au pus în vânzare │ de evaluare │ de adjudecare │
 ├────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
 ├────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
 ├────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
 ├────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
 ├────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
 ├────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
 ├────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┤
 └────┴──────────────────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┘
                                                  TOTAL: ..............

    Adjudecatari ........................................................*****)
                 ..............................................................
                 ..............................................................
                 ..............................................................
                 ..............................................................
    Cu privire la vânzarea la licitaţie, s-au formulat următoarele obiecţii: ..
...............................................................................
...............................................................................
...............................................................................

                                    Semnătura debitorului (sau a înlocuitorului)
                                     ..........................................

          Comisia de licitaţie: Adjudecatari:
     (numele, prenumele, semnătura) (numele, prenumele/denumirea, semnătura)

     .............................. ...............................
     .............................. ...............................
L.S. .............................. ...............................
     .............................. ...............................
     .............................. ................................

-----
    *) Pentru vânzarea la licitaţie a bunurilor mobile.
    **) Organul de executare care organizează licitaţia şi consiliul local pe raza căruia se află bunurile mobile sechestrate.
    ***) Locul stabilit de organul de executare pentru desfăşurarea licitaţiei.
    ****) Alte locuri unde a fost afişată publicaţia de vânzare.
    *****) Numele, prenumele sau denumirea, domiciliul sau sediul, precum şi contul bancar al adjudecatarilor, după caz.


    MODEL

    MINISTERUL FINANŢELOR

    Direcţia generală .................
    Unitatea .......................... Nr. ....... din ........
    Localitatea .......................
    Str. .................. nr. .......
    Dosar de executare nr. ......./....


                            PUBLICAŢIE DE VÂNZARE

                 Anul ............. luna ........... ziua ..........

    În temeiul art. 55 din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, se face cunoscut prin prezenta că în ziua de ............., luna ................, anul ......, ora ....., în localitatea ................., str. ......................., nr. ........, se vor vinde prin .................. următoarele bunuri mobile:

                                                 Preţul minim de la care
         Denumirea bunului mobil: se porneşte licitaţia
                                                         (lei)
 1. .................................. .........................
 2. .................................. .........................
 3. .................................. .........................
 4. .................................. .........................

              Conducătorul organului de executare ...........................
              Numele şi prenumele ...........................................
              Semnătura .....................................................
                                             L.S.


                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016