Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.398/C din 11 mai 2009  privind stabilirea plafonului maxim in limita caruia se poate deconta chiria pentru judecatori, procurori, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.398/C din 11 mai 2009 privind stabilirea plafonului maxim in limita caruia se poate deconta chiria pentru judecatori, procurori, personalul asimilat acestora si magistratii-asistenti

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI SI LIBERTATILOR CETATENESTI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 370 din 2 iunie 2009

Luând în considerare datele provenite de la ordonatorii secundari şi terţiari de credite din sistemul justiţiei, referitoare la preţului chiriei practicat la nivelul pieţei imobiliare,
având în vedere faptul cã ordonatorii de credite au obligaţia de a angaja şi de a utiliza creditele bugetare numai în limita prevederilor şi destinaţiilor aprobate, pentru cheltuieli strict legate de activitatea instituţiilor publice respective şi cu respectarea dispoziţiilor legale,
luând în considerare prevederile <>art. 21 şi 22 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 23 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecãtorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 45/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul justiţiei şi libertãţilor cetãţeneşti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorul general al Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie emit urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Judecãtorii, procurorii, personalul asimilat acestora, magistraţii-asistenţi şi consilierii ministrului justiţiei şi libertãţilor cetãţeneşti, care au dreptul la compensarea diferenţei dintre chiria datoratã pentru o locuinţã de serviciu, potrivit legii, şi chiria plãtitã pe baza contractului de închiriere încheiat în condiţiile legii, beneficiazã de decontare în limita unui plafon lunar, stabilit la nivelul fiecãrui judeţ şi al municipiului Bucureşti, pentru localitãţile în care funcţioneazã instanţe judecãtoreşti şi parchete, potrivit anexei care face parte integrantã din prezentul ordin.
(2) Plafonul maxim se stabileşte în euro, iar decontarea diferenţei contravalorii chiriei lunare se va efectua în lei, la cursul valutar comunicat de Banca Naţionalã a României, valabil la data achitãrii chiriei cãtre proprietar.
ART. 2
În înţelesul prevederilor 23 alin. (1) din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecãtorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 45/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, coroborat cu dispoziţiile <>art. 21 şi 26 din Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prin contract de închiriere încheiat în condiţiile legii se înţelege contractul de închiriere încheiat cu proprietarul locuinţei, persoanã fizicã sau juridicã, fiind exceptate contractele de subînchiriere.
ART. 3
(1) Documentele necesare pentru decontarea chiriei sunt:
a) copie de pe contractul de închiriere, înregistrat potrivit legii la organul fiscal teritorial competent, doar în cazul în care proprietarul locuinţei este persoanã fizicã;
b) declaraţie pe propria rãspundere cã titularul, soţul/soţia acestuia sau copiii aflaţi în întreţinerea acestora nu deţin o locuinţã în proprietate în localitatea în care îşi desfãşoarã activitatea ori nu li s-a atribuit o locuinţã de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale în aceastã localitate dupã data numirii în funcţie în localitatea în care îşi desfãşoarã activitatea;
c) declaraţie pe propria rãspundere cã titularul nu este rudã de gradul I sau II cu proprietarul locuinţei închiriate;
d) declaraţie pe propria rãspundere cã titularul, soţul/soţia acestuia sau copiii aflaţi în întreţinerea lor nu au înstrãinat o locuinţã proprietate personalã dupã data numirii în funcţie în localitatea unde se aflã locuinţa pentru care solicitã decontarea chiriei.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) se depun o singurã datã, dupã încheierea contractului de închiriere. Cererea de decont împreunã cu dovada de platã a chiriei se depun lunar la departamentul economic al ordonatorului principal, secundar sau terţiar de credite, dupã caz.
(3) Pentru contractele de închiriere încheiate cu persoanele juridice nu sunt aplicabile dispoziţiile privitoare la înregistrarea contractului de închiriere la organul fiscal competent.
(4) Dovada plãţii chiriei se poate face cu foaia de vãrsãmânt cu extrasul de cont eliberat şi ştampilat de cãtre banca unde proprietarul are deschis contul bancar sau cu chitanţa eliberatã de proprietar, în cazul plãţii chiriei în numerar, semnatã atât de proprietar, cât şi de chiriaş. În cazul în care proprietarul este persoanã juridicã, dovada plãţii în numerar se va face cu chitanţa şi factura eliberate de acesta.
(5) Orice modificare a situaţiei de fapt care apare pe durata contractului de închiriere va fi comunicatã de beneficiar departamentului economic al instituţiei în cadrul cãreia îşi desfãşoarã activitatea, în termen de 15 zile de la data intervenirii ei.
ART. 4
Sumele plãtite cu titlu de chirie în temeiul prezentului ordin nu constituie drepturi salariale şi nu sunt supuse impozitului pe venit.
ART. 5
Plafoanele stabilite conform anexei pot fi actualizate în raport cu evoluţia preţului chiriei practicat la nivelul pieţei, cu condiţia încadrãrii în limita bugetului alocat anual în acest scop în legea bugetului de stat.
ART. 6
Ministerul Justiţiei şi Libertãţilor Cetãţeneşti, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţionalã Anticorupţie duc la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin.
ART. 7
Prezentul ordin intrã în vigoare la data de 1 iulie 2009.
ART. 8
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 866/C/2008 privind stabilirea plafonului maxim în limita cãruia se poate deconta chiria pentru judecãtori, procurori, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 251 din 31 martie 2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.


p. Ministrul justiţiei
şi libertãţilor cetãţeneşti,
Gabriel Tãnãsescu,
secretar de stat

Preşedintele Consiliului Superior
al Magistraturii,
Virgil Viorel Andreieş,

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie
şi Justiţie,
Nicolae Popa

p. Procurorul general
al Parchetului de pe lângã
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,
Gabriela Scutea

Procurorul-şef al
Direcţiei Naţionale Anticorupţie,
Daniel Marius Morar

ANEXĂ

Plafoane pentru decontarea chiriilor pe localitãţi


┌────┬─────────────────────┬──────────────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │ │ │ Plafon maxim │
│crt.│ Judeţul │ Localitatea │ (în euro) │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 1. │Municipiul Bucureşti │ │ 600 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 2. │Alba │Alba Iulia │ 190 │
│ │ │Câmpeni │ 120 │
│ │ │Aiud │ 150 │
│ │ │Blaj │ 120 │
│ │ │Sebeş │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 3. │Arad │Arad │ 190 │
│ │ │Ineu │ 120 │
│ │ │Lipova │ 120 │
│ │ │Gurahonţ │ 100 │
│ │ │Chişineu-Criş │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 4. │Argeş │Piteşti │ 340 │
│ │ │Câmpulung │ 225 │
│ │ │Curtea de Argeş │ 190 │
│ │ │Costeşti │ 150 │
│ │ │Topoloveni │ 225 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 5. │Bacãu │Bacãu │ 300 │
│ │ │Oneşti │ 105 │
│ │ │Moineşti │ 135 │
│ │ │Podu Turcului │ 105 │
│ │ │Buhuşi │ 105 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 6. │Bihor │Oradea │ 340 │
│ │ │Beiuş │ 250 │
│ │ │Marghita │ 270 │
│ │ │Aleşd │ 250 │
│ │ │Salonta │ 250 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 7. │Bistriţa-Nãsãud │Bistriţa │ 300 │
│ │ │Nãsãud │ 100 │
│ │ │Beclean │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 8. │Botoşani │Botoşani │ 270 │
│ │ │Dorohoi │ 120 │
│ │ │Sãveni │ 100 │
│ │ │Darabani │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 9. │Braşov │Braşov │ 375 │
│ │ │Fãgãraş │ 120 │
│ │ │Rupea │ 120 │
│ │ │Zãrneşti │ 210 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 10.│Brãila │Brãila │ 300 │
│ │ │Fãurei │ 100 │
│ │ │Însurãţei │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 11.│Buzãu │Buzãu │ 190 │
│ │ │Râmnicu Sãrat │ 150 │
│ │ │Pãtârlagele │ 100 │
│ │ │Pogoanele │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 12.│Caraş-Severin │Reşiţa │ 250 │
│ │ │Caransebeş │ 250 │
│ │ │Oraviţa │ 100 │
│ │ │Moldova Nouã │ 120 │
│ │ │Bozovici │ 100 │
│ │ │Bocşa │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 13.│Cãlãraşi │Cãlãraşi │ 270 │
│ │ │Olteniţa │ 150 │
│ │ │Lehliu-Garã │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 14.│Cluj │Cluj-Napoca │ 450 │
│ │ │Turda │ 150 │
│ │ │Dej │ 120 │
│ │ │Huedin │ 120 │
│ │ │Gherla │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 15.│Constanţa │Constanţa │ 340 │
│ │ │Medgidia │ 120 │
│ │ │Hârşova │ 120 │
│ │ │Mangalia │ 300 │
│ │ │Cernavodã │ 120 │
│ │ │Bãneasa │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 16.│Covasna │Sfântu Gheorghe │ 150 │
│ │ │Târgu Secuiesc │ 150 │
│ │ │Întorsura Buzãului │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 17.│Dâmboviţa │Târgovişte │ 225 │
│ │ │Gãeşti │ 100 │
│ │ │Pucioasa │ 120 │
│ │ │Rãcari │ 100 │
│ │ │Moreni │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 18.│Dolj │Craiova │ 300 │
│ │ │Bãileşti │ 120 │
│ │ │Filiaşi │ 120 │
│ │ │Şegarcea │ 120 │
│ │ │Calafat │ 120 │
│ │ │Bechet │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 19.│Galaţi │Galaţi │ 250 │
│ │ │Tecuci │ 165 │
│ │ │Târgu Bujor │ 100 │
│ │ │Lieşti │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 20.│Giurgiu │Giurgiu │ 205 │
│ │ │Bolintin-Vale │ 150 │
│ │ │Comana │ 150 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 21.│Gorj │Târgu Jiu │ 150 │
│ │ │Târgu Cãrbuneşti │ 100 │
│ │ │Novaci │ 110 │
│ │ │Motru │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 22.│Harghita │Miercurea-Ciuc │ 270 │
│ │ │Odorheiu Secuiesc │ 190 │
│ │ │Topliţa │ 150 │
│ │ │Gheorgheni │ 140 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 23.│Hunedoara │Deva │ 225 │
│ │ │Hunedoara │ 190 │
│ │ │Petroşani │ 120 │
│ │ │Orãştie │ 100 │
│ │ │Brad │ 105 │
│ │ │Haţeg │ 105 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 24.│Ialomiţa │Slobozia │ 160 │
│ │ │Urziceni │ 160 │
│ │ │Feteşti │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 25.│Iaşi │Iaşi │ 450 │
│ │ │Paşcani │ 120 │
│ │ │Hârlãu │ 120 │
│ │ │Rãducãneni │ 225 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 26.│Ilfov │Buftea │ 150 │
│ │ │Cornetu │ 150 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 27.│Maramureş │Baia Mare │ 225 │
│ │ │Sighetu Marmaţiei │ 130 │
│ │ │Vişeu de Sus │ 100 │
│ │ │Târgu Lãpuş │ 100 │
│ │ │Dragomireşti │ 100 │
│ │ │Şomcuta Mare │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 28.│Mehedinţi │Drobeta-Turnu Severin │ 190 │
│ │ │Strehaia │ 120 │
│ │ │Orşova │ 150 │
│ │ │Vânju Mare │ 120 │
│ │ │Baia de Aramã │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 29.│Mureş │Târgu Mureş │ 350 │
│ │ │Sighişoara │ 270 │
│ │ │Reghin │ 150 │
│ │ │Târnãveni │ 150 │
│ │ │Luduş │ 150 │
│ │ │Sângeorgiu de Pãdure │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 30.│Neamţ │Piatra-Neamţ │ 375 │
│ │ │Roman │ 120 │
│ │ │Târgu-Neamţ │ 150 │
│ │ │Bicaz │ 150 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 31.│Olt │Slatina │ 190 │
│ │ │Caracal │ 120 │
│ │ │Corabia │ 100 │
│ │ │Balş │ 100 │
│ │ │Scorniceşti │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 32.│Prahova │Ploieşti │ 300 │
│ │ │Câmpina │ 175 │
│ │ │Vãlenii de Munte │ 175 │
│ │ │Mizil │ 120 │
│ │ │Sinaia │ 180 │
│ │ │Urlaţi │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 33.│Satu Mare │Satu Mare │ 300 │
│ │ │Carei │ 180 │
│ │ │Negreşti-Oaş │ 200 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 34.│Sãlaj │Zalãu │ 150 │
│ │ │Şimleu Silvaniei │ 150 │
│ │ │Jibou │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 35.│Sibiu │Sibiu │ 340 │
│ │ │Mediaş │ 100 │
│ │ │Agnita │ 100 │
│ │ │Avrig │ 200 │
│ │ │Sãlişte │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 36.│Suceava │Suceava │ 225 │
│ │ │Câmpulung Moldovenesc │ 120 │
│ │ │Rãdãuţi │ 120 │
│ │ │Fãlticeni │ 100 │
│ │ │Vatra Dornei │ 225 │
│ │ │Gura Humorului │ 135 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 37.│Teleorman │Alexandria │ 200 │
│ │ │Roşiori de Vede │ 150 │
│ │ │Turnu Mãgurele │ 120 │
│ │ │Videle │ 120 │
│ │ │Zimnicea │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 38.│Timiş │Timişoara │ 375 │
│ │ │Lugoj │ 190 │
│ │ │Deta │ 150 │
│ │ │Sânnicolau Mare │ 150 │
│ │ │Fãget │ 135 │
│ │ │Jimbolia │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 39.│Tulcea │Tulcea │ 190 │
│ │ │Babadag │ 120 │
│ │ │Mãcin │ 120 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 40.│Vaslui │Vaslui │ 225 │
│ │ │Bârlad │ 190 │
│ │ │Huşi │ 100 │
│ │ │Murgeni │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 41.│Vâlcea │Râmnicu Vâlcea │ 300 │
│ │ │Drãgãşani │ 120 │
│ │ │Horezu │ 150 │
│ │ │Brezoi │ 100 │
│ │ │Bãlceşti │ 100 │
├────┼─────────────────────┼──────────────────────────────┼───────────────┤
│ 42.│Vrancea │Focşani │ 205 │
│ │ │Panciu │ 100 │
│ │ │Adjud │ 100 │
└────┴─────────────────────┴──────────────────────────────┴───────────────┘


__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016