Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.371 din 15 decembrie 2006  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Regulamentului Consiliului 259/93/CEE privind supravegherea si controlul transporturilor de deseuri in, inspre si dinspre Comunitatea Europeana, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Conventiei de la Basel privind controlul transportului peste frontiera al deseurilor periculoase si al eliminarii acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.371 din 15 decembrie 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Regulamentului Consiliului 259/93/CEE privind supravegherea si controlul transporturilor de deseuri in, inspre si dinspre Comunitatea Europeana, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Conventiei de la Basel privind controlul transportului peste frontiera al deseurilor periculoase si al eliminarii acestora

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 20 din 12 ianuarie 2007
ORDIN nr. 1.371 din 15 decembrie 2006
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Regulamentului Consiliului 259/93/CEE privind supravegherea şi controlul transporturilor de deşeuri în, înspre şi dinspre Comunitatea Europeanã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Convenţiei de la Basel privind controlul transportului peste frontiera al deşeurilor periculoase şi al eliminãrii acestora
EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI ŞI GOSPODÃRIRII APELOR
Nr. 1.371 din 15 decembrie 2006
MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Nr. 2.225 din 22 decembrie 2006
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 20 din 12 ianuarie 2007


În temeiul <>art. 5 alin. (8) din Hotãrârea Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al <>art. 3 alin. (1) pct. 47 din Hotãrârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 895/2006 pentru aplicarea de la data aderãrii României la Uniunea Europeanã a Regulamentului Consiliului 259/93/CEE privind supravegherea şi controlul transporturilor de deşeuri în, înspre şi dinspre Comunitatea Europeanã, adoptat la 1 februarie 1993,

ministrul mediului şi gospodãririi apelor şi ministrul finanţelor publice emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Normele metodologice de aplicare a prevederilor Regulamentului Consiliului 259/93/CEE privind supravegherea şi controlul transporturilor de deşeuri în, înspre şi dinspre Comunitatea Europeanã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Convenţiei de la Basel privind controlul transportului peste frontiera al deşeurilor periculoase şi al eliminãrii acestora, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Ana Lucia Varga,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

ANEXA

NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor Regulamentului Consiliului 259/93/CEE
privind supravegherea şi controlul transporturilor de deşeuri în, înspre
şi dinspre Comunitatea Europeanã, cu modificãrile şi completãrile
ulterioare, şi ale Convenţiei de la Basel privind controlul transportului
peste frontiera al deşeurilor periculoase şi al eliminãrii acestora

ART. 1
(1) Prezentele norme metodologice au fost elaborate în temeiul <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 895/2006 pentru aplicarea de la data aderãrii României la Uniunea Europeanã a Regulamentului Consiliului 259/93/CEE privind supravegherea şi controlul transporturilor de deşeuri în, înspre şi dinspre Comunitatea Europeanã, adoptat la 1 februarie 1993, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 638 din 25 iulie 2006. Actul normativ comunitar preluat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 895/2006 este denumit în continuare Regulament.
(2) Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului desemnatã în baza <>art. 3 din Hotãrârea Guvernului nr. 895/2006 ca autoritate competenta pentru aplicarea prevederilor Regulamentului şi ale Convenţiei de la Basel, la care România a aderat prin Legea nr. 6/1991, aplica prezentele norme metodologice pentru controlul intrãrii şi iesirii transporturilor de deşeuri pe şi de pe teritoriul României.
(3) Prezentele norme metodologice se aplica tuturor categoriilor de deşeuri prevãzute de Regulament şi de Convenţia de la Basel.
(4) La aplicarea prezentelor norme metodologice se tine seama de prevederile <>art. 2 din Hotãrârea Guvernului nr. 895/2006 referitoare la perioadele de tranzitie acordate României pentru implementarea Regulamentului.
(5) Autoritãţile competente aplica prezentele norme metodologice pentru controlul transporturilor de deşeuri.
(6) Costurile pentru punerea în aplicare a procedurii notificãrii/autorizãrii sunt suportate de notificator.
Introducerea deşeurilor în România pentru punerea acestora în libera circulaţie
ART. 2
Introducerea în România a deşeurilor prevãzute de Regulament şi de Convenţia de la Basel pentru punerea acestora în libera circulaţie este permisã numai în scopul valorificãrii.
ART. 3
(1) Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului autorizeaza introducerea în ţara a deşeurilor în scopul valorificãrii, pe baza urmãtoarelor documente, completate în limba romana sau în limba engleza:
a) formularul de notificare completat de notificator/expeditor, conform instrucţiunilor prevãzute în anexa nr. 1;
b) formularul de expediţie/transport completat de notificator/expeditor, conform instrucţiunilor prevãzute în anexa nr. 2.
(2) Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului autorizeaza introducerea în ţara a deşeurilor în vederea valorificãrii numai dacã notificatorul prezintã documentele prevãzute la art. 6 din Regulament.
(3) Pe lângã documentele prevãzute la alin. (2), notificatorul trebuie sa prezinte o dovada scrisã din partea agenţiei judeţene pentru protecţia mediului unde este înregistrat deţinãtorul instalaţiei de valorificare, prin care sa se precizeze ca instalatia este autorizata pentru valorificarea deşeurilor care fac obiectul notificãrii.
(4) Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului analizeazã documentaţia şi ia o decizie privind aprobarea sau neaprobarea transportului deşeurilor.
(5) La luarea deciziei privind transportul deşeurilor, Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului tine seama de prevederile art. 7, 8 şi 9 din Regulament.
(6) Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului isi da acordul pentru realizarea operaţiunii de introducere în ţara a deşeurilor, prin înscrierea în formularul de notificare a perioadei de valabilitate a acestuia, prin semnarea şi aplicarea ştampilei în casuta 25 a formularului de notificare prevãzut în anexa nr. 1.
(7) Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului, când autorizeaza introducerea în ţara a deşeurilor pentru valorificare, trebuie sa prevadã în caseta 26 a formularului de notificare din anexa nr. 1 condiţii specifice impuse pentru valorificarea acestora.
(8) La impunerea de condiţii specifice în caseta 26 a formularului de notificare din anexa nr. 1 se tine seama de prevederile art. 7 din Regulament şi de cele ale legislaţiei naţionale specifice, adoptate pentru reglementarea pe plan intern a anumitor categorii de deşeuri cum sunt deşeurile de anvelope, hainele uzate, precum şi altele, dupã caz.
(9) Dacã în urma analizei documentaţiei se constata ca nu sunt îndeplinite toate cerinţele, Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului solicita notificatorului/expeditorului sau, dupã caz, destinatarului deşeurilor completãri ale acesteia.
Introducerea deşeurilor în România pentru tranzit
ART. 4
(1) Introducerea deşeurilor în România pentru tranzitul acestora prin Comunitate în vederea eliminãrii sau valorificãrii în afarã Comunitãţii este autorizata de Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului în conformitate cu prevederile art. 23 şi 24 din Regulament.
(2) În cazul tranzitului deşeurilor prevãzute la alin. (1) transportul deşeurilor trebuie însoţit de urmãtoarele documente, completate în limba romana sau în limba engleza:
a) permisul de tranzit al cãrui model este prezentat în anexa nr. 3 şi care este emis de Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului, pentru aprobarea tranzitului de deşeuri pe teritoriul României. Permisul de tranzit este valabil numai însoţit de autorizaţiile de import şi tranzit emise de celelalte autoritãţi competente;
b) în cazul tranzitului cu deşeuri prin state membre, deşeurile pãrãsind Comunitatea, copia exemplarului de control T5, prevãzut în anexa nr. 63 la Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificãrile ulterioare.
(3) Introducerea deşeurilor în România pentru punerea în libera circulaţie a acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene este permisã numai pe baza permisului de tranzit al cãrui model este prezentat în anexa nr. 3 şi care este emis de Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului. Permisul de tranzit este valabil numai însoţit de autorizaţiile de import şi tranzit emise de celelalte autoritãţi competente.
Scoaterea deşeurilor din România
ART. 5
(1) Scoaterea deşeurilor din România pentru punerea în libera circulaţie a acestora, în vederea eliminãrii sau valorificãrii într-un stat membru al Uniunii Europene, se autorizeaza de cãtre Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului în conformitate cu prevederile art. 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 şi 11 din Regulament.
(2) Scoaterea deşeurilor din România în afarã Uniunii Europene se autorizeaza de cãtre Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului în conformitate cu prevederile art. 14, 15, 16, 17 şi 18 din Regulament.
Alte dispoziţii
ART. 6
Garda Nationala de Mediu, prin comisariatele judeţene, în cadrul acţiunilor de control, inspecteaza şi controleazã dacã transporturile de deşeuri pe teritoriul României sunt însoţite de urmãtoarele documente:
a) formularul de notificare prevãzut în anexa nr. 1, semnat şi stampilat de Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului sau de autoritatea competenta din statul de destinaţie în casutele 24 şi 25, având numãr unic de înregistrare;
b) formularul de expediţie/transport prevãzut în anexa nr. 2, semnat şi stampilat de cãtre notificator/expeditor în casuta 22, purtând acelaşi numãr unic de înregistrare ca şi notificarea;
c) permisul de tranzit prevãzut în anexa nr. 3 şi, în cazul tranzitului cu deşeuri prin state membre, deşeurile pãrãsind Comunitatea, copia exemplarului de control T5 prevãzut în anexa nr. 63 la Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93 de stabilire a unor dispoziţii de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.913/92 de instituire a Codului vamal comunitar, cu modificãrile ulterioare.
Controlul efectuat de autoritatea vamalã
ART. 7
(1) La frontiera de stat a României, care reprezintã şi frontiera externa a Uniunii Europene, autoritatea vamalã permite introducerea în România a deşeurilor numai pe baza urmãtoarelor documente:
a) formularul de notificare, semnat şi stampilat de Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului sau de autoritatea competenta din statul de destinaţie în casutele 24 şi 25, având numãr unic de înregistrare;
b) formularul de expediţie/transport, semnat şi stampilat de cãtre notificator/expeditor în casuta 22, purtând acelaşi numãr unic de înregistrare ca şi notificarea.
(2) Autoritatea vamalã permite introducerea în România a mijloacelor de transport pana la data limita la care expira autorizarea operaţiunii. Aceasta data este înscrisã în casuta 25 a formularului de notificare.
(3) Dacã autoritatea vamalã permite intrarea în România a mijloacelor de transport încãrcate cu deşeuri, aceasta semneazã şi stampileaza formularul de expediţie/transport în casuta 27, coloana intrare, şi anuleazã coloana ieşire printr-o linie în diagonala, pentru tranzitul deşeurilor.
(4) Autoritatea vamalã verifica valabilitatea documentelor prevãzute la alin. (1) şi concordanta dintre datele înscrise în documentele anexate la declaraţia vamalã.
(5) La frontiera de stat a României, care reprezintã şi frontiera externa a Uniunii Europene, autoritatea vamalã permite scoaterea deşeurilor de pe teritoriul României pe baza urmãtoarelor documente:
a) formularul de notificare, semnat şi stampilat de autoritatea competenta de destinaţie în casutele 24 şi 25, având numãr unic de înregistrare;
b) formularul de expediţie/transport, semnat şi stampilat de cãtre notificator/expeditor în casuta 22, purtând acelaşi numãr unic de înregistrare ca şi notificarea;
c) documentele prevãzute la alin. (7), dupã caz.
(6) În cazul în care Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului considera ca pentru scoaterea deşeurilor de pe teritoriul României pentru a ieşi din Comunitate nu este necesarã autorizarea acestora conform prevederilor prezentelor norme metodologice, va comunica în scris deţinãtorului de deşeuri ca nu sunt necesare formularul de notificare şi formularul de expediţie/transport. Aceasta comunicare oficialã scrisã este prezentatã la biroul vamal pentru a se permite scoaterea deşeurilor din ţara în aceste cazuri.
(7) În situaţia în care România este stat de tranzit, asa cum este definit la art. 2 lit. n) din Regulament, pe lângã documentele prevãzute la alin. (1) deţinãtorul deşeurilor trebuie sa prezinte şi permisul de tranzit prevãzut în anexa nr. 3; în cazul tranzitului cu deşeuri prin state membre, deşeurile pãrãsind Comunitatea pentru a fi eliminate sau valorificate în afarã acesteia, deţinãtorul deşeurilor trebuie sa prezinte, pe lângã documentele prevãzute la alin. (1), şi permisul de tranzit şi copia exemplarului de control T5 prevãzut în anexa nr. 63 la Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2.454/93.
(8) Documentele de transport internaţional, inclusiv cele prevãzute la art. 6, însoţesc incarcatura pe tot timpul transportului.
(9) În cazul transportului pe calea feratã, în lipsa oricãruia dintre documentele de transport internaţional şi a celor prevãzute la art. 6, mijlocul de transport este primit şi reţinut în punctele de frontiera de intrare ale României, urmând ca destinatarul sa prezinte documentele necesare în cel mult 48 de ore, în caz contrar mijlocul de transport fiind redirijat în afarã teritoriului tarii, potrivit convenţiilor internaţionale feroviare la care România este parte.
Controlul transporturilor pentru care exista suspiciuni
ART. 8
Transporturile de deşeuri pentru care exista suspiciuni cu privire la mãrfurile sau documentele prezentate autoritãţii vamale urmeazã a fi controlate, la solicitarea autoritãţii vamale, de cãtre personalul împuternicit din cadrul autoritãţii publice prevãzute la <>art. 5 din Hotãrârea Guvernului nr. 895/2006 .
ART. 9
Birourile vamale solicita, prin convocare scrisã transmisã prin fax sau e-mail, dupã caz, potrivit modelului stabilit în anexa nr. 4, participarea la controlul vamal a reprezentanţilor autoritãţilor prevãzute la art. 8. Aceştia confirma prin fax sau e-mail, în cadrul termenului fixat de autoritatea vamalã, participarea la controlul vamal şi nominalizeaza persoana desemnatã.
ART. 10
Reprezentanţii desemnaţi conform prevederilor art. 9, denumiţi agenţi de control, participa la control având competentele stabilite în anexa nr. 5.
ART. 11
În cazul în care, în urma unui control, se constata ca documentele insotitoare sunt incomplete, sunt completate eronat sau exista suspiciuni în privinta mãrfurilor transportate, autoritãţile publice prevãzute la art. 8 dispun returnarea mijlocului de transport în ţara de expediţie.
ART. 12
(1) Toate mijloacele de transport care transporta deşeuri pe teritoriul României vor urma traseul stabilit de transportator şi aprobat de Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului, în momentul autorizãrii operaţiunii de transport al deşeurilor.
(2) Dacã, din motive independente de transportator, nu poate fi urmat traseul stabilit, transportatorul va anunta agenţia judeteana pentru protecţia mediului pe teritoriul cãreia se afla, oferind informaţii despre numãrul formularului de notificare, numãrul mijlocului de transport, traseul pe care urmeazã a se deplasa, numele, prenumele şi un numãr de telefon ale conducatorului mijlocului de transport.
ART. 13
Dacã mijloacele de transport care transporta deşeuri sunt descoperite ca utilizeazã alt traseu decât cel stabilit, cu excepţia cazurilor menţionate la art. 12 alin. (2), acestea vor fi însoţite de cãtre organele de poliţie pana la traseul stabilit, cheltuielile fiind suportate de deţinãtorul deşeurilor.
ART. 14
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
------------------------

INSTRUCŢIUNI PENTRU COMPLETAREA FORMULARULUI DE
NOTIFICARE

Copia Formularului de Notificare semnat şi stampilat de
autoritãţile competente însoţeşte fiecare transport de deşeuri




┌──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Casuta 1 │Numele complet, adresa, numãr telefon/fax al notificatorului/expeditorului de │
│ │deşeuri şi numele, adresa, numãrul de telefon/fax al persoanei care poate fi │
│ │contactata pentru a furniza informaţii în timpul transportului şi asupra │
│ │oricãrui incident care poate apare în timpul transportului. Dacã expeditorul │
│ │este un mandatar/broker de deşeuri, se înscrie şi numãrul înregistrãrii │
│ │/certificatului de broker de deşeuri. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 2 │Numele complet, adresa, numãr telefon/fax al importatorului/destinatarului de │
│ │deşeuri şi numele, adresa, numãrul de telefon/fax al persoanei care poate fi │
│ │contactata pentru a furniza informaţii în timpul, transportului şi asupra │
│ │oricãrui incident care poate aparea în timpul transportului. Dacã importatorul/│
│ │destinatarul de deşeuri este posesorul instalaţiei de recuperare /eliminare a │
│ │deşeurilor, se poate înscrie "identic cu casuta 8". │
│ │Dacã importatorul/destinatarul de deşeuri este un mandatar/broker, adicã altul │
│ │decât posesorul instalaţiei de recuperare a deşeurilor, se completeazã şi │
│ │casuta 2 şi casuta 8. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 3 │Indica tipul notificãrii: │
│ │ A) dacã notificarea este pentru un transport sau mai multe transporturi │
│ │ (notificare generalã) │
│ │ B) dacã deşeurile sunt destinate: │
│ │ (i) pentru operaţii de eliminare fãrã recuperare (Anexa IV A din │
│ │ Convenţie) │
│ │ (ii) pentru operaţii de recuperare (Anexa IV B din Convenţie) │
│ │ C) informaţiile solicitate privind pre-autorizarea instalaţiei vor fi │
│ │ completate de pãrţile care fac parte din OECD (nu sunt solicitate sub │
│ │ Convenţia de la Basel) │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 4 │Indica numãrul total de transporturi programat a fi efectuat într-o anumitã │
│ │perioada de timp. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 5 │Indica estimarea cantitãţii totale pe care exportatorul isi propune sa o │
│ │transporte (în kilograme sau în litri), într-o anumitã perioada de timp. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 6 │Indica data planificata pentru primul transport şi data ultimului transport, │
│ │care trebuie sa fie de maximum 12 luni de la data primului transport. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 7 │Numele complet, adresa, numãr telefon/fax al transportatorului şi numele, │
│ │adresa, numãrul de telefon/fax al persoanei care poate fi contactata pentru a │
│ │furniza informaţii în timpul transportului şi asupra oricãrui incident care │
│ │poate apare în timpul transportului de deşeuri. Dacã sunt mai mulţi │
│ │transportatori, sau pentru transporturile multimodale, se completeazã "vezi │
│ │lista ataşatã" şi se ataşeazã în anexa lista transportatorilor. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 8 │Numele complet, adresa, numãr telefon/fax al posesorului instalaţiei de │
│ │recuperare/eliminare a deşeurilor. Dacã locaţia instalaţiei este diferita, │
│ │se va completa şi adresa acesteia, numãr telefon/fax, persoana de contact. │
│ │De asemenea, se completeazã şi numãrul autorizaţiei de mediu pentru │
│ │valorificarea deşeurilor şi limita de valabilitate. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 9 │Se înscrie codul "R" de recuperare sau "D" de eliminare (codurile se regãsesc │
│ │înscrise pe formularul de notificare). Pentru importuri în România, este │
│ │interzis codul "D". Dacã este necesar, atasati informaţii suplimentare │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 10 │Numele complet, adresa, numãr telefon/fax al generatorului(expeditorului) de │
│ │deşeuri şi numele, adresa, numãrul de telefon/fax al persoanei care poate fi │
│ │contactata pentru a furniza informaţii în timpul transportului şi asupra │
│ │oricãrui incident care poate aparea în timpul transportului. Pentru mai mulţi │
│ │generatori va fi ataşatã lista în anexa. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 11 │Se înscrie codul fiecãrui mod de transport utilizat (codurile se regãsesc │
│ │înscrise pe formularul de notificare). Dacã se utilizeazã transport │
│ │multimodal, vor fi înscrise codurile pentru toate modurile de transport. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 12 │Se înscrie codul pentru fiecare mod de ambalare al deşeurilor (codurile se │
│ │regãsesc înscrise pe formularul de notificare). │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 13 │Denumirea sub care sunt cunoscute deşeurile, împreunã cu denumirea chimica, a │
│ │constituientilor, concentraţie şi compoziţie. Dacã este cazul, se ataşeazã fişa│
│ │tehnica de securitate. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 14 │Se înscrie codificarea caracteristicilor fizice ale deseului (codurile se │
│ │regãsesc înscrise în formularul de notificare). │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 15 │Se iescrie codul de identificare al deseului - în statul exportator/expeditor; │
│ │în statul importator/destinatar; Codul Internaţional de Identificare al │
│ │Deşeurilor (IWIC)şi Codul European al Deşeurilor (EWC) │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 16 │Indica codul de identificare al deseului conform OECD │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 17 │Indica codul de identificare al deseului Y prevãzut în Convenţia de la Basel │
│ │şi Ghidul OECD. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 18 │Se înscrie codul de periculozitate (codurile se regãsesc înscrise în formularul│
│ │de notificare) - reprezintã proprietãţile periculoase ale deseului. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 19 │Se înscrie identificarea numãrului UN şi clasa UN (codurile se regãsesc │
│ │înscrise în formularul de notificare) │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 20 │Se înscrie codul tarii pentru fiecare autoritate competenta şi punctul de │
│ │intrare/ieşire pentru ţara de expediţie, de tranzit şi de destinaţie. Când nu │
│ │este cunoscut codul tarii se înscrie numele tarii. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 21 │Se înscrie numele punctului de intrare/ieşire din Uniunea Europeanã │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 22 │Se înscrie numãrul de anexe care conţin informaţii care nu au putut fi incluse │
│ │în formular. │
│ │Toate anexele se vor referi la numãrul formularului de notificare. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 23 │Se completeazã în original cu numele notificatoralui/expeditorului, persoana de│
│ │contact, semnatura şi ştampila. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 24 │Este completatã de autoritatea competenta de destinaţie şi indica acordul │
│ │preliminar pentru operaţiunea de import, cat şi startul perioadei de evaluare. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 25 │Este completatã de autoritatea competenta de destinaţie indicând autorizarea │
│ │/consimţãmântul sau obiecţiile privind operaţiunea de import. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 26 │Aceasta casuta poate fi utilizata de autoritatea competenta, pentru înscrierea │
│ │de condiţii specifice sau sa explice obiecţiile lor privind transportul de │
│ │deşeuri. │
└──────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


COMUNITATEA EUROPEANÃ (a) TRANSPORT DE DEŞEURI PESTE FRONTIERA
Formularul de notificare
┌──────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────┐
𗈕. Notificator/expeditor 𗈗. Notificare cuprinzând (1): │ │
│ (nume, adresa) şi nr. de │A (i) Un singur transport │RO │
│ înregistrare unde este cazul:│ (expediţie) [] └───────────────────────┤
│ │ (ii) Notificare generalã [] B (i) Eliminare (fãrã │
│ │ mai multe transporturi valorificare) []│
│ │ (expeditii) (ii) Operatia de │
│ Tel: Fax: │ valorificare []│
│ │ C*Instalaţii de valorificare │
│ │ autorizate ..... da [] │
│ Persoana de legatura: │ nu [] │
│ │ │
│ │* se completeazã numai în cazul │
│ │ B (ii) │
├──────────────────────────────┼───────────────────────────────────┬───────────────────────┤
𗈖. Destinatar (nume, adresa) 𗈘. Numãrul total de transporturi 𗈙. Cantitatea totalã │
│ şi numãr de înregistrare │ planificate │ planificata* │
│ unde este cazul: │ │ kg │
│ │ │ ............... │
│ │ │ litri │
│ Tel: fax: │ │*) autoritãţile │
│ │ │competente solicita │
│ │ │ cantitatea în kg │
│ Persoana de legatura: ├───────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 𗈚. Primul transport │ Ultimul transport │
│ │ nu înainte de: │ nu dupã; │
├──────────────────────────────┤ │ │
𗈛. Transportator (i)* (nume, ├───────────────────────────────────┴───────────────────────┤
│ adresa) şi numãr de │ │
│ înregistrare unde este cazul:𗈜.Instalaţii (facilitãţi) de eliminare/valorificare (nume; │
│ │ amplasament, adresa): │
│ │ │
│ │ │
│ Tel: fax: │ Tel: fax: │
│ Persoana de legatura: │ Nr. de înregistrare, unde este │
│ │ cazul: │
│ * atasati o lista dacã sunt │ Limita valabilitãţii autorizaţiei: │
│ mai mulţi │ Persoana de legatura: │
├──────────────────────────────┤ │
󧓒. Generator/producãtor de ├───────────────────────────────────────────────────────────┤
│ deşeuri (nume şi adresa): 𗈝.Numãr de cod al operaţiunii de eliminare/valorificare (2)│
│ │ şi tehnologia folositã: * │
│ │ * atasati, dacã este necesar, detalii │
│ │ │
│ Tel: fax: ├───────────────────────────────────┬───────────────────────┤
│ Persoana de legatara: 󧓓. Modalitãţi de transport (2): 󧓔.Tipuri de ambalare │
│ Procesul şi locul generarii │ │ (2): │
│ deşeurilor │ ├───────────────────────┤
│ *(atasati, dacã este necesar,│ 󧓖.Caracteristici │
│ detalii) │ │ fizice (2): │
├──────────────────────────────┤ │ │
󧓕. Denumirea şi compozitia │ │ │
│ chimica a deşeurilor: │ │ │
├──────────────────────────────┴───────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│ 󧓙.Numãrul Y(2): │
󧓗. Codul de identificare al │ │
│ deşeurilor: │ │
│în statul exportator/expeditor: Codul Internaţional de ├───────────────────────┤
│în statul importator/destinatar: Identificare al Deşeurilor 󧓚.Numãrul H(2): │
│Cod vamal (sistem armonizat HS) (IWIC): │ │
│ Catalogul European al │ │
│ Deşeurilor (EWC): │ │
│ Altele (specificati): │ │
├──────────────────────────────┬───────────────────────────────────┴───────────────────────┤
│ │ │
󧓘. Clasificarea OECD(1): 󧓛. Numãrul de identificare al ONU Clasa ONU (2): │
│ │ │
│galben [] roşu [] şi numãrul:│ │
│ │ │
│ altele* [] * atasati detalii│ │
├──────────────────────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────┤
󧓜. Statele de implicate (2), numerele de cod ale autoritãţilor competente (unde este │
│ cazul) şi punctele de frontiera de intrare şi ieşire: │
│ │
│ Statul exportator/expeditor Statele tranzitate Statul importator/destinatar │
├───────────────┬──────────────┬──────────────────┬────────────────┬───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├───────────────┴──────────────┴─────┬────────────┴────────────────┴───────────────────────┤
󧓝. Birouri vamale de intrare 󧓟. Declaraţia notificatorului/exportatorului: │
│ şi/sau ieşire (Comunitatea │ │
│ Europeanã): │ │
│ │ │
│ │ Declar pe propria rãspundere ca datele şi │
│ Intrare: │ informaţiile de mai sus sunt complete şi corecte. │
│ │ Declar de asemenea ca imi asum obligaţiile │
│ │ contractuale scrise stabilite conform legii şi ca │
│ │ asigurarea sau garanţia financiarã depusa sunt în │
│ │ mãsura sa acopere transportul peste frontiera al │
│ ┌──────────────┤ deşeurilor. │
│ Ieşire: 󧓞. │ │
│ │Numãr anexe │ Nume: Semnatura: │
│ │ataşate │ Data: │
├─────────────────────┴──────────────┴─────────────────────────────────────────────────────┤
│ Pentru utilizare de cãtre autoritãţile competente │
├──────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┤
󧓠. Se completeazã de cãtre statul importator/ 󧓡.Autorizarea* (acceptul, permisiunea)│
│destinatar (pentru UE şi OECD) şi de statul de │pentru transportul deşeurilor peste │
│ tranzit (pentru Pãrţi ale Convenţiei de la Basel)│frontiera acordat de autoritatea │
│ │competenta a (numele tarii) │
│ │ │
│Notificare primitã Confirmare trimisa │ emis pe data de: │
│ pe data de: pe data de: │ │
│ │ │
│ │Numele autoritãţii competente, │
│ │semnatura şi/sau ştampila │
│ │ │
│Numele autoritãţii competente, semnatura şi/sau │ │
│ ştampila │ │
│ │ Autorizaţia expira pe data de: │
│ │ Condiţii specifice (1) │
│ │ nu [] da [] │
│ │ │
│ │vezi caseta 26 de pe verso │
│ │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘

(1) Se bifeaza cu X în casetele corespunzãtoare
(2) A se vedea codurile de pe verso;
Autoritãţile competente solicita cantitatea deşeurilor în kg


Lista abrevierilor utilizate în formularul de notificare

Operaţiuni de eliminare/valorificare (caseta 9)

Operaţiuni de eliminare Operaţiuni de valorificare




────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────
D1 Depozitarea pe sol sau în subsol (de exemplu, R1 Utilizarea ca material combustibil
depunerea în depozite de gunoi) sau ca mijloc de producere a energiei

D2 Tratarea prin contact cu solul (de exemplu R2 Recuperarea sau regenerarea
biodegradarea deşeurilor lichide sau a namolurilor solventilor
depozitate pe sol)

D3 Injectare în subteran (de exemplu, injectarea R3 Reciclarea/recuperarea subst.
de deşeurilor pompabile în puţuri, saline sau organice care nu sunt utilizate
staturi geologice) ca solventi

D4 Descãrcarea pe suprafeţe (de exemplu descãrcarea R4 Reciclarea sau recuperarea
de deşeuri lichide sau de namoluri în depresiuni, metalelor şi compusilor metalici
iazuri sau lagune)

D5 Depozitarea pe teren special amenajat (de R5 Reciclarea sau recuperarea altor
exemplu, dispunerea în celule etanse separate, materiale anorganice
acoperite şi izolate unele de altele şi de mediul
înconjurãtor)

D6 Evacuarea deşeurilor solide în mediul acvatic, R6 Regenerarea acizilor sau a bazelor
exceptând marile şi oceanele

D7 Evacuarea în mari/oceane inclusiv ingroparea R7 Valorificarea produselor folosite
în subsolul marin la captarea poluantilor

D8 Tratament biologic nespecificat la un alt R8 Valorificarea produselor din
punct din prezenta lista, din care rezulta, catalizatori
în final, compuşi sau amestecuri care sunt
eliminate prin intermediul oricãrei operaţiuni
enumerate la D1-D12.

D9 Tratament fizico-chimic nespecificat la un alt R9 Rerafinarea uleiurilor uzate sau
puct din prezenta anexa, din care rezulta, în alte reutilizari ale acestora
final, compuşi sau amestecuri care sunt eliminate
prin intermediul oricãrei operaţiuni enumerate la
D1-D12 (de exemplu: evaporare, uscare, calcinare,
etc);

D10 Incinerare pe sol; R10 Împrãştierea pe sol, în beneficiul
agriculturii sau pentru reconstrucţie
ecologica, inclusiv operaţiunile de
compostare şi alte procese de
transformare biologica

D11 Incinerare pe mare; R11 Utilizarea deşeurilor obţinute în
urma oricãrei operaţiuni menţionate
la punctele R1-R10

D12 Stocare permanenta (de exemplu, introducerea R12 Schimb de deşeuri între deţinãtori
de containere cu deşeuri într-o mina); pentru a putea fi supuse uneia dintre
operaţiunile menţionate la punctele
R1-R11
D13 Amestecare înainte de a se încadra în oricare R13 Stocarea de deşeuri în scopul de a
dintre operaţiunile D1-D12 fi supuse uneia dintre operaţiunile
menţionate la R1-R12, exclusiv
depozitarea temporarã înaintea
colectãrii, în zona de producere.

D14 Reambalare înainte de a se încadra în oricare
din operaţiunile D1-D13

D15 Stocare înainte de efectuarea oricãrei NOTA: Operaţiunile de depozitare nu
operaţiuni menţionate la D1-D12, cu excepţia sunt relevante pentru sistemul de
depozitarii temporare înaintea colectãrii, control al OECD
pe zona de producere

────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────

Tipuri de transport Tipuri de ambalare │ Clasa ONU şi numãrul H
(caseta 11) (caseta 12) │ (casetele 18 şi 19)

R= sosea 1. Bidon │ ONU H Denumire (etichetare)
T= cale feratã 2. Butoi de lemn │ 1 H1 Explozive
S= pe mare 3. Canistra │ 3 H3 Lichide inflamabile
A= aerianã 4. Cutie │ 4.1 H4.1 Solide inflamabile
W= ape interioare 5. Sac │ 4.2 H4.2 Substanţe sau deşeuri
6. Ambalaj compozit │ care se pot aprinde
│ spontan
│ 4.3 H4.3 Substanţe sau deşeuri
│ care în contact cu apa
│ emit gaze inflamabile
7. Recipient sub presiune │ 5.1 H5.1 Oxidanti
8. Vrac │ 5.2 H5.2 Peroxizi organici
9. Altele (specificati) │ 6.1 H6.1 Otravuri (acute)
│ 6.2 H6.2 Substanţe infectioase
────────────────────────────────────────────────────┤
Caracteristici fizice (clasa 14) │
1. Pulverulent/pulbere 5. Lichid │ 8 H8 Corozivi
2. Solid 6. Gazos │ 9 H10 Eliberare de gaze toxice
│ în contact cu aerul
│ sau apa
3. Vascos/pasta 7. Altele (specificati) │ 9 H11 Toxice
4. Namol │ 9 H12 Ecotoxice
│ 9 H13 Capabile, prin orice
│ mijloc, dupã evacuare, sa
│ formeze alte materiale
│ care poseda oricare din
│ caracteristicile
│ enumerate mai sus
────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────
Codurile ţãrilor din OECD (caseta 20)

Australia: AU Finlanda: FI Irlanda: IE Olanda: NL Suedia: SE
Austria: AT Franta: FR Italia: IT Noua Zeelanda: NZ Elvetia: CH
Belgia: BE Germania: DE Japonia: JP Norvegia: NO Turcia: TR
Canada: CA Grecia: GR Luxemburg: LU Portugalia: PT Marea Britanie: GB
Danemarca: DK Islanda: IS Mexic: MX Spania: ES S.U.A.: US

Pentru alte state se vor folosi abrevierile din standardul ISO 3166

26. Condiţii specifice pentru aprobarea deplasãri



ANEXA 2
-------
la normele metodologice
------------------------

INSTRUCŢIUNI PENTRU COMPLETAREA FORMULARULUI DE EXPEDIŢIE/TRANSPORT

Formularul de expediţie/transport se completeazã şi se transmite la AMPM la nr. Fax 0040214934350, cu trei zile înaintea efectuãrii fiecãrui transport.

Originalul Formularului de expediţie/transport completat însoţeşte fiecare transport pana la destinaţie.

Dupã completarea de cãtre destinatar a cantitãţii de deşeuri primite, Formularul de expediţie/transport se transmite la ANPM la nr. fax 0040214934350




┌──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Casuta 1 │Numele complet, adresa, numãr telefon, fax al notificatorului/expeditorului de │
│ │deşeuri numele, adresa, numãrul de telefon/fax al persoanei care poate fi │
│ │contactata pentru a furniza informaţii în timpul transportului şi asupra │
│ │oricãrui incident care poate apare în timpul transportului. Dacã notificatorul/│
│ │expeditorul este un mandatar/broker de deşeuri, se înscrie şi numãrul de │
│ │înregistrare/certificatului de broker de deşeuri. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 2 │Numãrul de telefon/fax al persoanei care poate fi contactata pentru a furniza │
│ │informaţii în timpul transportului şi asupra oricãrui incident care poate │
│ │aparea în timpul transportului. Dacã importatorul/destinatarul de deşeuri │
│ │este posesorul instalaţiei de valorificare /eliminare a deşeurilor, se poate │
│ │înscrie "identic cu casuta 8". │
│ │Dacã importatorul/destinatarul de deşeuri este un mandatar/broker adicã altul │
│ │decât posesorul instalaţiei de valorificare a deşeurilor, se completeazã şi │
│ │casuta 2 şi casuta 8. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 3 │Se înscrie numãrul FORMULARULUI DE NOTIFICARE. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 4 │Se înscrie numãrul de ordine a transportului. În cazul în care notificarea │
│ │este pentru un singur transport, va fi înscris numãrul 1. Pentru mai multe │
│ │transporturi, vor fi înscrise în ordine crescatoare numerele începând cu │
│ │numãrul 1. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 5 │Numele complet, adresa, numãr telefon/fax al transportatorului şi numele, │
│ │adresa, numãrul telefon/fax al persoanei care poate fi contactata pentru a │
│ │furniza informaţii în timpul transportului şi asupra oricãrui incident care │
│ │poate aparea în timpul transportului de deşeuri. Aceasta casuta se completeazã │
│ │cu datele de identificare al organizatorului transportului în cazul │
│ │transportului multimodal. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 6 │Se completeazã în cazul transportului multimodal. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 7 │Se completeazã în cazul transportului multimodal. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 8 │Numele complet, adresa, numãr telefon/fax al posesorului instalaţiei de │
│ │recuperare a deşeurilor. Dacã locaţia instalaţiei este diferita, se va │
│ │completa şi adresa acesteia, numãr telefon/fax, persoana de contact. De │
│ │asemenea, se completeazã şi numãrul autorizaţiei de mediu şi limita de │
│ │valabilitate │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 9 │Se insrie codul "R" de valorificare sau "D" de eliminare (codurile se │
│ │regãsesc înscrise pe formularul de notificare). Pentru importuri în România, │
│ │este interzis codul "D". Dacã este necesar, atasati informaţii suplimentare. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 10 │Se completeazã cu datele de identificare a mijlocului de transport, data │
│ │efectuãrii transportului, semnatura şi ştampila reprezentantului │
│ │transportatorului. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 11 │Se completeazã cu datele de identificare a mijlocului de transport, data │
│ │efectuãrii transportului, semnatura şi ştampila reprezentantului │
│ │transportatorului. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 12 │Se completeazã cu datele de identificare a mijlocului de transport, data │
│ │efectuãrii transportului, semnatura şi ştampila reprezentantului │
│ │transportatorului. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 13 │Denumirea sub care sunt cunoscute deşeurile, împreunã cu denumirea chimica, a │
│ │constituentilor, concentraţie şi compoziţie. Dacã este cazul, se ataşeazã fişa │
│ │tehnica de securitate. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 14 │Se înscrie codificarea caracteristicilor fizice ale deseului (codurile se │
│ │regãsesc înscrise în formularul de (notificare). │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 15 │Se înscrie codul de identificare a deseului - în statul exportator/expeditor; │
│ │în statul importator/destinatar; Codul Internaţional de Identificare al │
│ │Deşeurilor (IWIC) şi Codul European al Deşeurilor (EWC) │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 16 │Se înscrie codul de identificare a deseului conform OECD │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 17 │Se completeazã de expeditor cu cantitatea de deşeuri din documentele de │
│ │însoţire. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 18 │Se înscrie numãrul total de cotete aflate în mijlocul de transport. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 19 │Se înscrie identificarea numãrului UN şi clasa UN (codurile se regãsesc │
│ │înscrise în formularul de notificare) │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 20 │Se precizeazã dacã sunt condiţii speciale de manipulare. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 21 │Data prevãzutã pentru efectuarea transportului │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 22 │Se înscrie numele persoanei care furnizeazã informaţiile incluse în formular, │
│ │data, semnatura şi ştampila în original. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 23 │Se completeazã de cãtre destinatar în cazul în care nu este posesorul │
│ │instalaţiei de valorificare. Se completeazã cu data privind cantitatea primitã,│
│ │cantitatea respinsã (dacã este cazul; în cazul în care o anumitã cantitate este│
│ │respinsã, va fi contactata imediat autoritatea competenta de mediu). Se │
│ │completeazã cu data primirii deşeurilor, numele celui care le-a primit, │
│ │semnatura şi ştampila. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 24 │Se completeazã de cãtre destinatar în cazul în care este posesorul instalaţiei │
│ │de valorificare. Se completeazã cu date privind cantitatea primitã, cantitatea │
│ │respinsã (dacã este cazul; în cazul în care o anumitã cantitate este respinsã, │
│ │va fi contactata imediat autoritatea competenta de mediu). Se completeazã cu │
│ │data primirii deşeurilor, numele celui care le-a primit, semnatura şi ştampila.│
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 25 │Este completatã dupã ce procesul de valorificare al deşeurilor care fac │
│ │obiectul transportului a fost finalizat. Se completeazã, se semneazã şi se │
│ │stampileaza de cãtre posesorul instalaţiei de valorificare. În max. 180 de │
│ │zile de la primirea deşeurilor se transmite la notificator/expeditor şi la │
│ │autoritatea competenta de mediu la nr. Fax. 004021/4934350. │
├──────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Casuta 26,│Aceste casute vor fi utilizate de autoritãţile vamale din statul de expediţie, │
│ 27,28 │din statele de tranzit şi din statul de destinaţie. │
└──────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



TRANSPORT DE DEŞEURI PESTE FRONTIERA

COMUNITATEA EUROPEANÃ (a) FORMULAR DE EXPEDIŢIE/TRANSPORT




┌──────────────────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
𗈕. Notificator 𗈗. Nunarul corespunzãtor 𗈘. Numãrul în serie │
│ (nume, adresa) şi nr. de │ formularului de notificare │ al transportului │
│ înregistrare unde este cazul:├────────────────────────────┴──────────────────────────────┤
│ 𗈜. Instalaţiile (facilitãţile) de eliminare/valorificare │
│ Tel: Fax: │ (nume, amplasament, adresa): │
│ │ tel: fax: │
│ Persoana de legatura: │ Nr. de înregistrare unde este cazul: │
│ │ Limita valabilitãţii autorizaţiei │
│ │ Persoana de legatura │
├──────────────────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────┤
𗈖. Destinatar (nume, adresa) 𗈝. Nr. de cod al operaţiunii de │
│ şi numãr de înregistrare │ eliminare/valorificare (2) │
│ unde este cazul: │ şi tehnologia utilizata: │
│ Tel: fax: │ │
│ Persoana de legatura: │ │
├──────────────────────────────┼───────────────────────────────────┬───────────────────────┤
𗈙. Primul transportator 𗈚. Al doilea transportator 𗈛.Ultimul transportator│
│ (nume,adresa): │ (nume,adresa)(3): │ (nume,adresa): │
│ │ │ │
│ Nr. de înregistrare: │ Nr. de înregistrare: │ Nr. de înregistrare: │
│ (unde este cazul) │ (unde este cazul) │ (unde este cazul) │
│ │ │ │
│ tel: fax │ tel: fax │ tel: fax │
├──────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────┤
󧓒. Tipul mijloacelor de 󧓓. Tipul mijloacelor de 󧓔.Tipul mijloacelor de│
│ transport │ transport │ transport │
│ │ │ │
│Data efectuãrii transportului:│Data efectuãrii transportului: │ Data efectuãrii │
│ │ │ transportului: │
│Semnatura reprezentantului │ Semnatura reprezentantului │ Semnatura reprezentan-│
│transportatorului │ transportatorului: │tului transportatorului│
├──────────────────────────────┴───────────────────────────────────┼───────────────────────┤
󧓕. Denumirea deseului 󧓖.Caracteristici │
│ │ fizice (2): │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
󧓗. Codul de identificare al 󧓙.Cantitatea prezenta*│
│ deseului conform Anexei nr. 1: │ kg │
│ │ litri │
│ sau Codul Internaţional de │ │
│ Codul în statul exportator/ Identificare al Deşeurilor │*autoritãţile competente
│ expeditor: (IWIC): │ solicita cantitatea │
│ Codul în statul importator/ Codul în Catalogul European al │ în kg │
│ destinatar: Deşeurilor (EWC): │ │
│ Codul vamal(Sistemul armonizat Altele (specificati): ├───────────────────────┤
│ HS) 󧓚. Numãr de containere│
├──────────────────────────────┬───────────────────────────────────┴───────────────────────┤
│ │ │
󧓘. Clasificarea OECD(1): 󧓛. Numãrul de identificare al ONU Clasa ONU: │
│ │ │
│galben [] roşu [] şi numãrul:│ │
│ │ │
│ altele* [] * atasati detalii│ │
├──────────────────────────────┴─────┬─────────────────────────────────────────────────────┤
󧓜. Cerinţe speciale de manipulare: 󧓞. Declaraţia notificatorului: │
│ │ │
│ │ Declar pe propria rãspundere ca datele şi │
│ │ informaţiile de mai sus sunt complete şi corecte. │
│ │ Declar de asemenea ca imi asum obligaţiile │
│ │ contractuale scrise stabilite conform legii şi ca │
│ │ asigurarea sau garanţia financiarã depusa sunt în │
│ │ mãsura sa acopere transportul peste frontiera al │
├────────────────────────────────────┤ deşeurilor şi ca s-au obţinut toate autorizãrile │
󧓝. Data curenta a transportului │ necesare de la autoritãţile competente implicate │
│ │ │
│ │ Nume: Semnatura: │
│ │ Data: │
├────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────┤
│ Se completeazã de cãtre destinatar/reprezentantul instalaţiei de eliminare/valorificare │
├──────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┤
󧓟. Incarcatura primitã de cãtre destinatar 󧓡. Declar ca valorificarea deşeurilor │
│(în cazul în care nu este reprezentantul │ descrisã anterior este completa │
│ instalaţiei de eliminare/valorificare) │ │
│ │ │
│ Cantitatea kg [] litri [] acceptatã [] │ │
│ primitã respinsã* [] │ │
│ │ │
│ Data: Nume: Semnatura: │ │
│ │ Data: │
│ * a se contacta imediat autoritãţile competente │ │
│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┤ │
󧓠. Incarcatura recepţionatã la instalatia │ Numele: │
│ de eliminare/valorificare │ │
│ │ │
│ Cantitatea kg [] litri [] acceptatã [] │ │
│ recepţionatã: respinsã* [] │ Semnatura: │
│ │ │
│ Data: Nume: Semnatura: │ │
│ │ │
│ Metoda de eliminare/valorificare │ │
│ │ │
│ * a se contacta imediat autoritãţile competente │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┘



Lista abrevierilor utilizate în formularul de expediţie/de transport

OPERAŢIUNI DE ELIMINARE/VALORIFICARE (caseta 9)

OPERAŢIUNI DE ELIMINARE (NU VALORIFICARE) OPERAŢIUNI DE VALORIFICARE





────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────
D1 Depozitarea pe sol sau în subsol (de exemplu, R1 Utilizarea ca material combustibil
depunerea în depozite de gunoi) sau ca mijloc de producere a energiei

D2 Tratarea prin contact cu solul (de exemplu R2 Recuperarea sau regenerarea
biodegradarea deşeurilor lichide sau a namolurilor solventilor
depozitate pe sol)

D3 Injectare în subteran (de exemplu, injectarea R3 Reciclarea/recuperarea subst.
deşeurilor pompabile în puţuri, saline sau organice care nu sunt utilizate
staturi geologice) ca solventi

D4 Descãrcarea pe suprafeţe (de exemplu descãrcarea R4 Reciclarea sau recuperarea
de deşeuri lichide sau de namoluri în depresiuni, metalelor şi compusilor metalici
iazuri sau lagune)

D5 Depozitarea pe teren special amenajat (de R5 Reciclarea sau recuperarea altor
exemplu, dispunerea în celule etanse separate, materiale anorganice
acoperite şi izolate unele de altele şi de mediul
înconjurãtor)

D6 Evacuarea deşeurilor solide în mediul acvatic, R6 Regenerarea acizilor sau a bazelor
exceptând marile şi oceanele

D7 Evacuarea în mari/oceane inclusiv ingroparea R7 Valorificarea produselor folosite
în subsolul marin la captarea poluantilor

D8 Tratament biologic nespecificat la un alt R8 Valorificarea produselor din
punct din prezenta lista, din care rezulta, catalizatori
în final, compuşi sau amestecuri care sunt
eliminate prin intermediul oricãrei operaţiuni
enumerate la D1-D12.

D9 Tratament fizico-chimic nespecificat la un alt R9 Rerafinarea uleiurilor uzate sau
puct din prezenta anexa, din care rezulta, în alte reutilizari ale acestora
final, compuşi sau amestecuri care sunt eliminate
prin intermediul oricãrei operaţiuni enumerate la
D1-D12 (de exemplu: evaporare, uscare, calcinare,
etc);

D10 Incinerare pe sol; R10 Împrãştierea pe sol, în beneficiul
agriculturii sau pentru reconstrucţie
ecologica, inclusiv operaţiunile de
compostare şi alte procese de
transformare biologica

D11 Incinerare pe mare; R11 Utilizarea deşeurilor obţinute în
urma oricãrei operaţiuni menţionate
la punctele R1-R10

D12 Stocare permanenta (de exemplu, introducerea R12 Schimb de deşeuri între deţinãtori
de containere cu deşeuri într-o mina); pentru a putea fi supuse uneia dintre
operaţiunile menţionate la punctele
R1-R11
D13 Amestecare înainte de a se încadra în oricare R13 Stocarea de deşeuri în scopul de a
dintre operaţiunile D1-D12 fi supuse uneia dintre operaţiunile
menţionate la R1-R12, exclusiv
depozitarea temporarã înaintea
colectãrii, în zona de producere.

D14 Reambalare înainte de a se încadra în oricare
din operaţiunile D1-D12

D15 Stocare înainte de efectuarea oricãrei
operaţiuni menţionate la D1-D12, cu excepţia
depozitarii temporare înaintea colectãrii,
pe zona de producere

Caracteristici fizice (clasa 14)

1. Pulverulent/pulbere 5. Lichid
2. Solid 6. Gazos
3. Vascos/pasta 7. Altele (specificati)
4. Namol

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Codurile ţãrilor din OECD (casetele 26-27-28)

Australia: AU Finlanda: FI Irlanda: IE Olanda: NL Suedia: SE
Austria: AT Franta: FR Italia: IT Noua Zeelanda: NZ Elvetia: CH
Belgia: BE Gemiania: DE Japonia: JP Norvegia: NO Turcia: TR
Canada: CA Grecia; GR Luxemburg: LU Portugalia: PT Marea Britanie: GB
Danemarca: DK Islanda: IS Mexic: MX Spania: ES S.U.A.: US

Pentru alte state se vor folosi abrevierile din standardul ISO 3166

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Se utilizeazã de birourile vamale │
├───────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┤
󧓢. Statul exportator/ expeditor │ 27. Stampilele birourilor vamale │
│ │ ale statelor de tranzit │
│ Biroul vamal de ieşire ├─────────────────────────┬────────────────────────────┤
│ │ Numde statului (1): │ Numde statului (1): │
│ ├────────────┬────────────┼────────────┬───────────────┤
│ │ Intrare │ Ieşire │ Intrare │ Ieşire │
│Deseul prezentat anterior a │ │ │ │ │
│pãrãsit statul: │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│Ştampila: │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│Semnatura: │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────┼────────────┴────────────┴────────────┴───────────────┤
󧓤. Statul importator/dstinatar │ Numde statului (1): │ Numde statului (1): │
│ ├────────────┬────────────┼────────────┬───────────────┤
│ │ Intrare │ Ieşire │ Intrare │ Ieşire │
│Deseul prezentat anterior a │ │ │ │ │
│intrat în statul: │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│Ştampila: │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│Semnatura: │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴───────────────┘
(1 A se vedea codurile statelor menţionate



ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------


┌─────┐
│ │ ROMÂNIA
│STEMA│ MINISTERUL MEDIULUI ŞI GOSPODÃRIRII APELOR
│ │ AGENŢIA NATIONALA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI
└─────┘
Bucureşti, Aleea Lacul Morii nr. 151, sector 6. cod 060841
Tel: +40-21-493 4350; +40-746-22 66 55; fax: +40-21-493 4350
e-mail: preşedinte@anpm.ro; www.anpm.ro


CABINET PREŞEDINTE

Nr. de înregistrare Data:
Notificare Nr. .......

Transportul deşeurilor peste frontiera
Regulamentul Consiliului nr. 259/93/CEE privind supriavegherea şi controlul transporturilor de deşeuri în, înspre şi dinspre Comunitatea Europeanã
<>Hotãrârea de Guvern nr. 895/2006 , art. 3.

Permis de Tranzit

Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului desemnatã ca autoritate competenta romana, permite tranzitarea teritoriului României de la firma ...(numele complet, adresa, ţara) la firma...., (numele complet, adresa, ţara) privind transportul urmãtoarelor deşeuri destinate (recuperãrii/eliminãrii):



Notificarea EWC OECD Descrierea Cantitatea
Nr. Cod Cod deseului Kg
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Permisul este valabil pe teritoriul României, pana la data .............
Punct de intrare în Comunitatea Europeanã:
Punct de ieşire din Comunitatea Europeanã:
Traseul care va fi urmat pe teritoriul României:

Permisul de tranzit este valabil cu respectarea în mod obligatoriu a urmãtoarelor condiţii;
1. Modul de ambalare şi transport: în concordanta cu prevederile ADR privind transportul pe drumurile publice.
2. Tranzitarea României va respecta traseul indicat prin acest permis de tranzit, fãrã descãrcare/transbordare.
3. Orice accident sau/şi poluarea mediului care are loc pe timpul transportului trebuie sa fie raportatã Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului iar notificatorul/expeditorul este obligat sa remedieze situaţia pe cheltuiala lui.
4. Dacã transportul deseului nu s-a fãcut în concordanta cu termenii din contract, expeditorul este obligat sa transporte deşeurile înapoi în ţara de expediţie, pe cheltuiala lui.
5. Acest permis de tranzit este valabil numai cu consimţãmântul Autoritãţilor Competente din Statele interesate.
6. Expeditorul va transmite la Agenţia Nationala pentru Protecţia Mediului la numãrul de fax 00400214934350, cu 3 zile lucrãtoare înainte de plecarea fiecãrui transport, copia de pe formularul de expediţie/transport, completat cu toate datele pentru transport.


PREŞEDINTE

Se transmite la:

ANEXA 4
la normele metodologice
-----------------------

Convocarea autoritãţilor de control din Ordinul
ministrului mediului şi gospodãririi apelor şi al ministrului
finanţelor publice nr. 2.225/1.371/2006

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
AGENŢIA DE ADMINISTRARE FISCALÃ
AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR
Biroul vamal.............
Nr. ....../......
CONVOCARE
În conformitate ca prevederile art. ..... şi ...... din Ordinul Comun al Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor şi al Ministerului Finanţelor Publice nr. ....., va solicitam sa participati la controlul vamal al deşeurilor ........ încãrcate pe mijlocul de transport ........ în ziua de .... pana la ora ...., la sediul nostru situat în ......


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele şi prenumele
crt. Autoritatea competenta de control persoanei
împuternicite
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Garda Nationala de Mediu - Ministerul Mediului
şi Gospodãririi Apelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Autoritãţile de sãnãtate publica judeţene şi a
municipiului Bucureşti - Ministerul Sãnãtãţii Publice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii
Rurale şi Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranta Alimentelor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Comisia Nationala pentru Reciclarea Materialelor -
Ministerul Economiei şi Comerţului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Şef birou vamal,
................



ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

Competentele agenţilor de control prevãzuţi la art. 10
din normele metodologice
(A)
- Verifica documentele de însoţire a transportului de deşeuri în cauza;
- Verifica, dupã desigilarea mijlocului de transport, efectuatã de cãtre autoritatea vamalã:
- identitatea deşeurilor;
- inscriptionarea pe etichete şi ambalaje, denumirea expeditorului;
- tipul şi starea ambalajelor şi a mijloacelor de transport, urmãrind menţinerea integritãţii transportului deşeurilor pana la destinaţie, în scopul protecţiei calitãţii mediului.

(B)
Preleva esantioane pentru verificare, în cazurile de prezumţie de neconformitate cu datele înscrise în documentele de însoţire, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor care pot afecta viata sau sãnãtatea oamenilor, animalelor ori calitatea mediului înconjurãtor, precum şi în scopul prevenirii şi combaterii traficului ilegal de deşeuri periculoase.
a) Orice prelevare conţine trei esantioane identificabile oricând. Dintre aceste esantioane unul este destinat verificãrii de cãtre laboratoare acreditate de determinare a caracteristicilor deşeurilor, al doilea este destinat pãstrãrii la laborator ca proba-martor, iar al treilea, pãstrãrii de cãtre deţinãtorul deşeurilor, ca proba-martor.
Mãrimea esantioanelor, modul de prelevare, ambalare, transport şi pãstrare a acestora se stabilesc în stricta conformitate cu standardele în domeniu, iar analizele se efectueazã de cãtre laboratoare acreditate pe baza standardelor specifice; toate acestea sunt menţionate în actul de control ale cãrui elemente de conţinut sunt prezentate în anexa 5a.
Destinatarul sau transportatorul, dupã caz, este obligat sa emita o comanda cãtre un laborator acreditat, indicat de cãtre agentul de control, în vederea analizarii esantionului de deşeuri. Comanda va fi înscrisã în actul de control.
Prelevarea probelor se face de cãtre specialiştii din cadrul laboratoarelor acreditate. Aceşti specialişti trebuie sa se asigure ca transportul şi conservarea esantioanelor se face la timp şi corect.
În toate cazurile esantioanele prelevate vor fi corect sigilate. Aceste sigilii se vor aplica pe o eticheta compusa din doua taloane (anexele 5b1 şi 5b2 la prezentele norme metodologice), ce se vor separa, dupã completare şi semnare, astfel:
- un talon va fi preluat de cãtre specialistul laboratorului, dupã ce acesta verifica integritatea sigiliului;
- cel de-al doilea talon rãmâne la agentul de control.
Posesorii celor trei esantioane nu au dreptul sa distruga sau sa modifice starea esantionului dat în grija lor.
Agentul de control este obligat sa se asigure ca esantioanele vor ajunge la laboratoarele indicate pentru efectuarea analizelor în maximum 24 de ore de la prelevare.
b) Dupã informarea scrisã a autoritãţii vamale cu privire la prelevarea esantioanelor şi instituirea interdicţiei de continuare a operaţiunilor de vamuire, mijloacele de transport încãrcate cu deşeuri rãmân sub supravegherea autoritãţii vamale.
c) Laboratoarele indicate de agentul de control pentru analizarea esantioanelor vor folosi numai metode şi proceduri conform standardelor specifice.
Laboratorul indicat de agentul de control pentru a efectua analizele unui anumit esantion va întocmi un raport de testare privind determinarile (buletin de analiza) imediat ce a finalizat analizele respective, dar nu mai târziu de 3 ore de la încheierea acestor operaţii, consemnand rezultatele analizelor efectuate asupra esantionului.
Raportul de testare va fi pus la dispoziţie agentului de control, în termen de maximum 24 de ore de la data finalizarii testarilor.

(C)
I. În funcţie de rezultatele operaţiunilor de control prevãzute la lit. A se stabilesc urmãtoarele:
a) Dacã în urma operaţiunilor de control prevãzute la lit. A nu se constata neconformitãţi, transportul de deşeuri se va dirija spre biroul vamal la care a fost înregistrat mijlocul de transport în cauza, în vederea definitivãrii operaţiunii de vamuire a deşeurilor.
b) Dacã la operaţiunile de control prevãzute la lit. A se constata neconformitãţi privind documentele de însoţire a transportului în cauza, se aplica sancţiuni contravenţionale conform <>art. 9 din Hotãrârea Guvernului nr. 895/2006 . Dupã completarea documentelor în conformitate cu prevederile legale, transportul de deşeuri se va dirija spre biroul vamal la care a fost înregistrat mijlocul de transport în cauza, în vederea definitivãrii operaţiunii de vamuire a deşeurilor pentru introducerea acestora în ţara.
c) Dacã în urma operaţiunilor de control prevãzute la lit. A se constata neconformitãţi referitoare la identitatea deşeurilor, existând suspiciuni ca acestea nu ar putea fi valorificate fãrã ca mediul sa fie afectat, atunci se continua controlul conform prevederilor lit. B.

II. Rezultatul controlului prevãzut la lit. B se menţioneazã în actul de control (anexa 5a la prezentele norme metodologice) şi în funcţie de acest rezultat se stabilesc urmãtoarele:
a) Dacã în urma controlului privind identitatea deşeurilor se constata ca acestea se pot valorifica de cãtre destinatar fãrã a fi afectate sãnãtatea populaţiei şi mediul, se ridica interdicţia de continuare a operaţiunilor de vamuire pentru introducerea în ţara a deşeurilor.
b) Dacã în urma controlului se constata ca deşeurile nu se pot valorifica de cãtre destinatar, se iau urmãtoarele mãsuri:
b^1) retumarea în strãinãtate a transportului de deşeuri în cauza;
b^2) extinderea, dupã caz, a controlului şi la destinatar pentru verificarea respectãrii de cãtre acesta a prevederilor legislaţiei referitoare la introducerea în ţara a deşeurilor şi la valorificarea acestora;
b^3) aducerea la cunostinta organelor de cercetare penalã, dupã caz, despre existenta unor neconformitãţi la introducerea în ţara a deşeurilor.

III. Actul de control este întocmit în 4 exemplare şi va fi transmis:
- autoritãţii vamale;
- transportatorului şi destinatarului;
- autoritãţii din care face parte agentul de control;
- organelor de cercetare penalã, dupã caz.


ANEXA 5a
--------
la normele metodologice
-----------------------

Conţinutul actului de control

Actul de control se întocmeşte conform procedurilor specifice institutei din care face parte agentul constatator şi va conţine obligatoriu urmãtoarele date:
- Denumirea autoritãţii competente care efectueazã controlul
- Firma transportatoare (denumirea completa, adresa, telefon, fax, telex, e-mail)
- Reprezentantul transportatorului (numele, prenumele, actul de identitate, seria/nr).
- Mijlocul de transport ....... tip. .....,/nr. înmatriculare

Elemente referitoare la deşeurile transportate:
- Deseul supus transportului (poziţia, codul, denumirea)
- Cantitatea ...........................
- Mãrimea esantioanelor......................
- Metoda utilizata la analiza/încercarea esantionului...............
- Alte documente.

Date privind esantioanele prelevate pentru analizarea/încercarea în laborator


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


Comanda nr. ......../.........
- Esantioanele au fost expediate prin ..... la .......
- Rezultatele analizelor şi încercãrilor vor fi comunicate în scris pana la data de .............
- Constatãri fãcute în timpul desfãşurãrii controlului: ..........
- Mãsuri stabilite în baza constatãrilor:
- Deseul,(codul, denumirea)
- Cantitatea aflatã la deţinãtor
- Mãrimea esantionului
- Marcajul/sigiliul
- Persoanele care au fost prezente la esantionare şi au primit spre pãstrare probele - martor


ANEXA 5b1
---------
la normele metodologice
-----------------------


Denumirea autoritãţii competente care efectueazã controlul .......
ETICHETA PENTRU ESANTION
(Talonul care rãmâne pentru esantion la agentul de control)
Denumirea deseului.................. (poziţia, codul)
Locul prelevarii....................
Data prelevarii.............. ora.........
Numerele aplicate esantioanelor prelevate ...................
Actul de control în baza cãruia s-a prelevat proba nr. .... data .......
Nr. de înregistrare la laborator .........................
Data .... ora ......, valoarea esantioanelor .......
Declaraţia deţinãtorului deşeurilor ................
Numele, funcţia şi semnatura agentului de control...........
Numele, funcţia şi semnatura specialistului de la laborator .......


ANEXA 5b2
---------
la normele metodologice
-----------------------

Denumirea autoritãţii competente care efectueazã controlul...............
Loc pentru sigiliu
ETICHETA PENTRU ESANTION
(Talon volant - pentru laborator)
Nr. de înregistrare la laborator
Data...., ora..., denumirea deseului.........(poziţia, codul)
Denumirea destinatarului.......................
Denumirea expeditorului........................
Denumirea transportatorului...................
Numele, funcţia Semnatura transportatorului şi semnatura agentului de control .......
Numele, funcţia şi semnatura specialistului de la laborator ..............
Actul de control în baza cãruia s-a prelevat proba nr....... data .........
---------------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016