Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.341 din 30 aprilie 2008  privind aprobarea listelor de cheltuieli eligibile pentru proiectele finantate in cadrul operatiunilor 2.2.3 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.341 din 30 aprilie 2008 privind aprobarea listelor de cheltuieli eligibile pentru proiectele finantate in cadrul operatiunilor 2.2.3 "Dezvoltarea unor retele de centre C-D, coordonate la nivel national si racordate la retele europene si internationale de profil (GRID, GEANT)", 2.2.4 "Intarirea capacitatii administrative" si 2.3.2 "Dezvoltarea infrastructurii de C-D a intreprinderilor, cu crearea de noi locuri de munca pentru C-D" ale Axei prioritare 2 "Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare" din cadrul Programului operational sectorial "Cresterea competitivitatii economice" 2007-2013

EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 363 din 12 mai 2008

În temeiul <>art. 11 alin.(4) din Hotãrârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale,

ministrul economiei şi finanţelor emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã listele de cheltuieli eligibile pentru proiectele finanţate în cadrul operaţiunilor 2.2.3 "Dezvoltarea unor reţele de centre C-D, coordonate la nivel naţional şi racordate la reţele europene şi internaţionale de profil (GRID, GEANT)", 2.2.4 "Întãrirea capacitaţii administrative" şi 2.3.2 "Dezvoltarea infrastructurii de C-D a întreprinderilor, cu crearea de noi locuri de muncã pentru C-D" ale Axei prioritare 2 "Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologicã şi inovare" a Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivitãţii economice" 2007-2013 (POS-CCE), prevãzute în anexele nr. 1-3, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Cheltuielile eligibile pentru operaţiunile menţionate la art. 1 vor respecta prevederile prezentului ordin, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale, precum şi ale schemelor de ajutor de stat aprobate pentru operaţiunile Axei prioritare 2 "Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologicã şi inovare", scheme care se vor publica pe pagina de internet www.mct.ro
ART. 3
(1) Cheltuielile efectuate de beneficiar în cadrul operaţiunilor 2.2.3 "Dezvoltarea unor reţele de centre C-D, coordonate la nivel naţional şi racordate la reţele europene şi internaţionale de profil (GRID, GEANT)" şi 2.2.4 "Întãrirea capacitaţii administrative" sunt considerate eligibile de la data intrãrii în vigoare a Contractului de finanţare semnat între beneficiar şi Organismul intermediar pentru cercetare, în numele şi pentru Autoritatea de management a POS-CCE.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), urmãtoarele cheltuieli aferente operaţiunii 2.2.3 "Dezvoltarea unor reţele de centre C-D, coordonate la nivel naţional şi racordate la reţele europene şi internaţionale de profil (GRID, GEANT)" sunt eligibile de la data de 1 ianuarie 2007, dacã se încadreazã în prevederile <>art. 9 din Hotãrârea Guvernului nr. 759/2007 :
a) cheltuieli pentru elaborarea proiectului tehnic;
b) cheltuieli pentru avize, acorduri, autorizaţii.
(3) Procedurile de achiziţie derulate pentru efectuarea cheltuielilor menţionate la alin. (2) lit. a) se deruleazã în conficeormitate cu prevederile legale în vigoare privind achiziţiile publice.
(4) Cheltuielile efectuate de beneficiar în cadrul operaţiunii 2.3.2 "Dezvoltarea infrastructurii de C-D a întreprinderilor, cu crearea de noi locuri de munca pentru C-D" sunt considerate eligibile de la data confirmãrii scrise din partea Organismului intermediar pentru cercetare cã proiectul îndeplineşte condiţiile de eligibilitate prevãzute în schema de ajutor regional "Finanţarea proiectelor de investiţii iniţiale în cercetare-dezvoltare şi inovare" aferentã operaţiunii. Procedurile de achiziţie derulate pentru efectuarea cheltuielilor în perioada cuprinsã între data confirmãrii scrise cã proiectul îndeplineşte condiţiile de eligibilitate şi data intrãrii în vigoare a contractului de finanţare semnat între beneficiar şi Organismul intermediar pentru cercetare, în numele şi pentru Autoritatea de management a POS-CCE, se deruleazã în conformitate cu instrucţiunile de achiziţii pentru beneficiarii operatori economici privaţi ai POS-CCE, aprobate de cãtre Autoritatea de management a POS-CCE şi publicate în Ghidul solicitantului aferent operaţiunii, dacã nu intrã sub incidenţa prevederile <>art. 9 lit. c) şi c^1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 337/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
Pentru a fi eligibile pentru finanţarea prin operaţiunile menţionate la art. 1 toate cheltuielile trebuie sã facã parte din categoriile de cheltuieli menţionate în prezentul ordin, sã corespundã obiectivelor Axei prioritare 2 "Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologicã şi inovare" şi sã fie coerente cu obiectivele şi rezultatele proiectelor propuse spre finanţare.
ART. 5
Cheltuielile pentru construcţii şi instalaţii aferente operaţiunii 2.2.3 "Dezvoltarea unor reţele de centre C-D, coordonate la nivel naţional şi racordate la reţele europene şi internaţionale de profil (GRID, GEANT)", precum şi cheltuielile cu lucrãri de modernizare/extindere/construcţie de clãdiri şi spaţii aferente operaţiunii 2.3.2 "Dezvoltarea infrastructurii de C-D a întreprinderilor, cu crearea de noi locuri de muncã pentru C-D" trebuie sã respecte prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrãri de intervenţii.
ART. 6
(1) Cheltuielile generale de administraţie sunt eligibile în limita a 20% din costurile directe eligibile ale proiectului.
(2) Metoda de calcul folositã pentru calculul pro-ratei pentru decontarea cheltuielilor generale de administraţie se va stabili de cãtre Autoritatea de management şi se va ataşa în anexa la contractul de finanţare.
ART. 7
Cheltuielile aferente managementului de proiect sunt eligibile pânã la 10% din valoarea eligibilã a proiectului.
ART. 8
(1) Cheltuielile salariale pe proiect se cumuleazã per persoanã cu toate veniturile salariale directe obţinute din contractele de finanţare încheiate din fondurile Axei prioritare 2 "Competitivitate prin cercetare, dezvoltare tehnologicã şi inovare" şi din fondurile bugetare alocate Planului naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare II, pentru perioada 2007 - 2013, şi nu pot depãşi plafoanele prevãzute în anexa nr. 3 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 475/2007 privind aprobarea Planului naţional de cercetare-dezvoltare şi inovare II, pentru perioada 2007 - 2013.
(2) Cheltuielile salariale se deconteazã conform contractului de muncã şi/sau proporţional cu procentul din fişa postului/foaia de prezenţã aferentã atribuţiilor specifice implementãrii proiectului.
ART. 9
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul economiei şi finanţelor,
Eugen Teodorovici,
secretar de stat

Bucureşti, 30 aprilie 2008.
Nr. 1.341.


ANEXA 1

LISTA CHELTUIELILOR ELIGIBILE
pentru proiectele finanţate în cadrul
operaţiunii 2.2.3 "Dezvoltarea unor reţele de centre C-D,
coordonate la nivel naţional si racordate la reţele
europene si internaţionale de profil (GRID, GEANT)"
a Axei prioritare 2 "Competitivitate prin
cercetare, dezvoltare tehnologicã şi inovare"
din cadrul Programului operaţional sectorial
"Creşterea competitivitãţii economice" 2007-2013

1. Cheltuieli pentru achiziţia de active corporale:
1.1 echipamente IT şi pentru comunicaţii;
1.2 echipamente conexe pentru funcţionarea centrelor GRID şi reţelei RoEduNet (de exemplu, surse de putere, aparate de climatizare etc.).
2. Cheltuieli pentru achiziţia de active fixe necorporale:
2.1 aplicaţii informatice;
2.2 licenţe.
3. Cheltuieli de personal pentru realizarea de aplicaţii informatice, altele decât cele achiziţionate conform pct. 2.1:
3.1 cheltuieli salariale;
3.2 cheltuieli de deplasare în scopul dezvoltãrii aplicaţiilor informatice (diurnã, cazare, transport persoane).
4. Cheltuieli pentru proiectare:
4.1 proiectare şi inginerie: proiect tehnic, detalii de execuţie, verificarea tehnicã a proiectãrii, elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor aferente obiectivului de investiţie;
4.2 cheltuieli efectuate pentru expertizarea tehnicã pentru lucrãri de intervenţii la construcţii existente.
5. Cheltuieli pentru obţinere de avize, acorduri şi autorizaţii (obţinerea/prelungirea valabilitãţii certificatului de urbanism, obţinerea/prelungirea valabilitãţii autorizaţiei de construire, obţinerea avizelor şi acordurilor pentru racorduri şi branşamente la reţele publice de apã, canalizare, gaze, termoficare, energie electricã, telefonie etc.; obţinerea acordului de mediu; obţinerea avizului PSI; alte avize, acorduri şi autorizaţii)
6. Cheltuieli cu organizarea procedurilor de achiziţie publicã (cheltuieli aferente întocmirii documentaţiei de atribuire şi multiplicãrii acesteia; cheltuieli cu onorariile, transportul, cazarea şi diurna membrilor desemnaţi în comisiile de evaluare; anunţuri şi corespondenţã în legãturã cu procedurile de achiziţie publicã)
7. Cheltuieli pentru construcţii şi instalaţii:
7.1 modernizãri de clãdiri şi spaţii în mãsura în care sunt necesare pentru asigurarea condiţiilor de funcţionare a echipamentelor achiziţionate pe proiect;
7.2 instalaţii aferente precum: instalaţii electrice, instalaţii de încãlzire, ventilare, climatizare, PSI, telecomunicaţii.
8. Cheltuieli pentru asistenţã tehnicã:
8.1 servicii pentru instalarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor (dacã nu sunt cuprinse în costurile de achiziţie);
8.2 asistenţã tehnicã de specialitate pentru punerea în funcţiune a centrelor GRID;
8.3 asistenţã tehnicã de specialitate pentru pregãtirea personalului de exploatare.
9. Cheltuieli pentru servicii de audit pentru proiect, cu respectarea prevederilor contractului de finanţare/ în cazul în care sunt solicitate de cãtre AM/OI
10. Cheltuieli pentru activitatea de diseminare a rezultatelor propuse proiectului:
10.1 cheltuieli de deplasare la conferinţe şi alte manifestãri ştiinţifice;
10.2 taxã de participare la conferinţe şi alte manifestãri ştiinţifice.
11. Cheltuieli de informare şi publicitate pentru proiect
12. Cheltuieli aferente managementului de proiect
12.1 cheltuieli de personal pentru echipa care asigurã managementul proiectului (salariale şi de deplasare);
12.2 transport bunuri;
12.3 biroticã.
13. Cheltuieli generale de administraţie:
13.1 servicii de comunicaţii (internet, telefon, servicii poştale şi de curierat);
13.2 plata utilitãţilor (energia electricã, apã, canalizare, salubritate, energie termicã, gaze naturale);
13.3 cheltuieli salariale pentru personalul administrativ.


ANEXA 2

LISTA CHELTUIELILOR ELIGIBILE
pentru proiectele finanţate în cadrul
operaţiunii 2.2.4 "Întãrirea capacitãţii administrative"
a Axei prioritare 2 "Competitivitate prin
cercetare, dezvoltare tehnologicã şi inovare"
din cadrul Programului operaţional sectorial
"Creşterea competitivitãţii economice" 2007-2013

1. Cheltuieli cu achiziţionarea de servicii pentru întãrirea capacitãţii administrative:
1.1 servicii de consultanţã pentru management instituţional;
1.2 servicii de consultanţã pentru valorizarea rezultatelor din cercetare şi pentru acces la instrumente financiare;
1.3 servicii de consultanţã pentru promovare instituţionalã.
2. Cheltuieli pentru achiziţia de active corporale: echipamente IT şi pentru comunicaţii
3. Cheltuieli pentru achiziţia de active fixe necorporale:
3.1 aplicaţii informatice;
3.2 licenţe (pentru aplicaţii şi sisteme de gestionare a instituţiei).
4. Cheltuieli cu achiziţionarea de publicaţii, abonamente şi cotizaţii pe durata proiectului şi în scopul realizãrii obiectivelor operaţiunii:
4.1 taxe de acces la baze de date;
4.2 abonamente la publicaţii ştiinţifice;
4.3 achiziţionarea de publicaţii ştiinţifice în format tipãrit şi/sau electronic;
4.4 abonamente la biblioteci de specialitate.
5. Cheltuieli de informare şi publicitate pentru proiect
6. Cheltuieli aferente managementului de proiect:
6.1 cheltuieli de personal (salariale şi de deplasare);
6.2 transport bunuri;
6.3 biroticã.


ANEXA 3

LISTA CHELTUIELILOR ELIGIBILE
pentru proiectele finanţate în cadrul operaţiunii 2.3.2
"Dezvoltarea infrastructurii de C-D a întreprinderilor,
cu crearea de noi locuri de muncã pentru C-D" a
Axei prioritare 2 "Competitivitate prin cercetare,
dezvoltare tehnologicã şi inovare" din cadrul Programului operaţional sectorial
"Creşterea competitivitãţii economice" 2007-2013

1. Cheltuieli pentru achiziţia de teren (sunt eligibile în limita a 10% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului)
2. Cheltuieli cu lucrãri de modernizare/extindere/construcţie clãdiri şi spaţii
3. Cheltuieli pentru achiziţie de active corporale:
3.1 echipamente IT şi pentru comunicaţii;
3.2 instalaţii, echipamente şi instrumente independente pentru cercetare.
4. Cheltuieli pentru achiziţia de active fixe necorporale:
4.1 aplicaţii informatice;
4.2 licenţe.
5. Cheltuieli pentru achiziţionarea de clãdiri şi spaţii

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016