Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.306 din 20 decembrie 2005  privind aprobarea Procedurii de aprobare, modificare, anulare si casare a actelor de punere in valoare pentru produsele lemnoase provenite din fondul forestier, altul decat cel proprietate publica a statului, precum si din vegetatia forestiera din afara fondului forestier    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.306 din 20 decembrie 2005 privind aprobarea Procedurii de aprobare, modificare, anulare si casare a actelor de punere in valoare pentru produsele lemnoase provenite din fondul forestier, altul decat cel proprietate publica a statului, precum si din vegetatia forestiera din afara fondului forestier

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 32 din 13 ianuarie 2006
În temeiul <>art. 9 şi 117 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Procedura de aprobare, modificare, anulare şi casare a actelor de punere în valoare pentru produsele lemnoase provenite din fondul forestier, altul decât cel proprietate publicã a statului, precum şi din vegetaţia forestierã din afara fondului forestier, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Autoritatea publicã centralã care rãspunde de silviculturã, structurile teritoriale ale acesteia şi ocoalele silvice controleazã modul în care se aplicã prezentul ordin.
ART. 3
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 319/2002 pentru aprobarea procedurii de aprobare, modificare şi casare a actelor de evaluare a volumului de lemn provenit din fondul forestier, altul decât cel proprietate publicã a statului, administrat prin ocoale silvice proprii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 599 din 13 august 2002.
ART. 4
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Bucureşti, 20 decembrie 2005.
Nr. 1.306.


ANEXĂ
PROCEDURA
de aprobare, modificare, anulare şi casare a actelor de punere în valoare pentru produsele lemnoase provenite din fondul forestier, altul decât cel proprietate publicã a statului, precum şi din vegetaţia forestierã din afara fondului forestier

ART. 1
Personalul silvic care realizeazã, verificã şi aprobã lucrãrile de punere în valoare a masei lemnoase pe picior poartã întreaga rãspundere privind marcarea arborilor, inventarierea acestora, stabilirea elementelor dendrometrice, precum şi calculele primare care stau la baza elaborãrii actelor de punere în valoare, individual, solidar şi în ordine ierarhicã.
ART. 2
(1) Competenţa de aprobare a actelor de punere în valoare revine conducãtorului structurii teritoriale a autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã pentru urmãtoarele categorii de acte de punere în valoare:
a) acte de punere în valoare de produse principale care promoveazã regenerarea naturalã;
b) acte de punere în valoare de produse accidentale rezultate ca urmare a unor defrişãri aprobate în condiţiile legii;
c) acte de punere în valoare de produse accidentale constituite ca urmare a producerii de doborâturi de vânt suprapuse peste marcãri iniţiale.
(2) Ocoalele silvice transmit în scris la structurile teritoriale ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã actele de punere în valoare prevãzute la alin. (1) numai dupã ce au fost însuşite sub semnãturã de inginerul care coordoneazã activitatea de fond forestier în cadrul ocolului silvic respectiv şi de şeful de ocol.
(3) Conducãtorul structurii teritoriale a autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã aprobã actul de punere în valoare, în scris, pe exemplarul original al acestuia.
ART. 3
(1) Competenţa de aprobare a actelor de punere în valoare revine şefului ocolului silvic pentru urmãtoarele categorii de acte de punere în valoare:
a) acte de punere în valoare de produse principale care nu promoveazã regenerarea naturalã;
b) acte de punere în valoare de produse secundare;
c) acte de punere în valoare de produse accidentale, cu excepţia celor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. b) şi c);
d) acte de punere în valoare de produse provenite din tãieri de igienã.
(2) Şeful ocolului silvic aprobã actul de punere în valoare, în scris, pe exemplarul original al acestuia, numai dacã actul de punere în valoare respectiv este avizat de inginerul care coordoneazã activitatea de fond forestier în cadrul ocolului silvic.
ART. 4
Actele de punere în valoare care se supun aprobãrii conducãtorului structurii teritoriale a autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã sau, dupã caz, şefului ocolului silvic trebuie sã fie înregistrate în Registrul actelor de punere în valoare al ocolului silvic respectiv, denumit în continuare registru.
ART. 5
(1) Anularea actului de punere în valoare este acţiunea care se realizeazã în cazul neaprobãrii acestuia, prin rezoluţie datatã, de cãtre personalul silvic cãruia îi revine competenţa de aprobare potrivit prevederilor art. 2 sau 3.
(2) Actul de punere în valoare se anuleazã prin inscripţionarea cuvântului "ANULAT" pe diagonala stângã jos - dreapta sus a primei pagini din exemplarul original al acestuia.
(3) În termen de 30 de zile de la data rezoluţiei de neaprobare a actului de punere în valoare în cazul competenţei prevãzute la art. 3 şi, respectiv, de la data comunicãrii rezoluţiei de neaprobare în cazul competenţei prevãzute la art. 2, se realizeazã demarcarea arborilor marcaţi care au fãcut obiectul actului de punere în valoare neaprobat.
(4) La dosarul actului de punere în valoare care se anuleazã, se depune obligatoriu procesul-verbal de demarcare avizat de inginerul care coordoneazã activitatea de fond forestier în cadrul ocolului silvic respectiv şi aprobat de şeful de ocol.
(5) În cazul anulãrii actului de punere în valoare se face menţiunea "Neaprobat, anulat" în registru, poziţia respectivã din registru nemaiputând fi utilizatã pentru înregistrarea altui act de punere în valoare.
(6) Personalul silvic cãruia îi revine competenţa de aprobare potrivit prevederilor art. 2 sau 3, în situaţiile prevãzute la alin. (1), este obligat sã dispunã şi sã urmãreascã stabilirea în condiţiile legii a rãspunderii materiale individuale pentru personalul silvic care a realizat punerea în valoare în cazul actelor de punere în valoare care nu pot fi aprobate.
(7) Rãspunderea materialã prevãzutã la alin. (6) se referã inclusiv la cheltuielile înregistrate la demarcarea arborilor conform prevederilor alin. (3).
ART. 6
(1) Modificarea unui act de punere în valoare este acţiunea de corectare a acestuia, care se realizeazã în cazuri justificate, în conformitate cu prevederile normelor tehnice pentru evaluarea masei lemnoase destinate exploatãrii şi/sau cu prevederile normelor privind stabilirea termenelor, modalitãţilor şi perioadelor de exploatare a masei lemnoase din pãduri şi din vegetaţia forestierã din afara fondului forestier naţional în vigoare.
(2) Modificarea unui act de punere în valoare se efectueazã în conformitate cu prevederile normelor tehnice pentru evaluarea masei lemnoase destinate exploatãrii, în urmãtoarele situaţii:
a) corectarea actului de punere în valoare pe baza estimãrilor mai exacte atunci când volumul iniţial a fost estimat în baza volumului mediu la hectar la produsele accidentale rezultate din doborâturi şi/sau rupturi de vânt şi zãpadã în masã;
b) corectarea actului de punere în valoare în cazul constatãrii prejudiciilor de exploatare şi/sau produselor accidentale apãrute ulterior pe aceeaşi suprafaţã, prin marcarea şi includerea acestora în actul de punere în valoare concomitent cu demarcarea altor arbori în schimb, din cei neexploataţi, din marcarea iniţialã;
c) corectarea actului de punere în valoare prin adãugarea creşterilor anuale, dupã caz;
d) corectarea actului de punere în valoare pe baza rezultatelor verificãrii atunci când diferenţele constatate la verificarea lucrãrilor de punere în valoare se încadreazã în limitele prevãzute de normele tehnice pentru aplicarea prezentei proceduri;
e) corectarea actului de punere în valoare prin refacerea lucrãrilor de punere în valoare din teren şi a calculelor care stau la baza întocmirii actului de punere în valoare atunci când diferenţele constatate la verificarea lucrãrilor de punere în valoare impun aceastã procedurã potrivit normelor tehnice.
ART. 7
Competenţa de a dispune modificarea actelor de punere în valoare aprobate revine personalului silvic care le-a aprobat potrivit prevederilor art. 2 sau 3, dupã caz.
ART. 8
(1) Casarea actului de punere în valoare este acţiunea de anulare a unui act de punere în valoare aprobat, în situaţiile în care se renunţã definitiv la executarea tãierii pentru care s-a fãcut marcarea respectivã.
(2) Actele de punere în valoare pot fi casate numai în cazuri de amânare de la tãiere temeinic justificate.
(3) În situaţiile prevãzute la alin. (2) se va aproba trecerea pe costuri a cheltuielilor de punere în valoare, precum şi a celor de demarcare.
ART. 9
(1) Competenţa de a dispune casarea actelor de punere în valoare aprobate revine personalului silvic care le-a aprobat potrivit prevederilor art. 2 sau 3, dupã caz.
(2) Actul de punere în valoare se caseazã prin inscripţionarea cuvântului "CASAT" pe diagonala stânga jos - dreapta sus a primei pagini din exemplarul original al acestuia.
(3) În termen de 30 de zile de la data rezoluţiei de casare a actului de punere în valoare în cazul competenţei prevãzute la art. 3 şi, respectiv, de la data comunicãrii rezoluţiei de casare în cazul competenţei prevãzute la art. 2, se realizeazã verificarea în teren a suprafaţei arboretului parcurs cu marcare şi se executã demarcarea arborilor cu mãrci rãmase vizibile.
(4) La dosarul actului de punere în valoare care se caseazã, se depune obligatoriu procesul-verbal de verificare şi demarcare avizat de inginerul care coordoneazã activitatea de fond forestier în cadrul ocolului silvic respectiv şi aprobat de şeful de ocol.
(5) În cazul casãrii actului de punere în valoare se face menţiunea "Casat" în registru, poziţia respectivã din registru nemaiputând fi utilizatã pentru înregistrarea altui act de punere în valoare.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016