Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.223 din 20 octombrie 1999  pentru aprobarea Precizarilor metodologice privind stingerea unor obligatii de plata potrivit prevederilor   art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1999    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.223 din 20 octombrie 1999 pentru aprobarea Precizarilor metodologice privind stingerea unor obligatii de plata potrivit prevederilor art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1999

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 509 din 21 octombrie 1999
Ministrul finanţelor,
în baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 447/1997 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în conformitate cu prevederile <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1999,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Precizãrile metodologice privind stingerea unor obligaţii de plata potrivit prevederilor <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1999, prezentate în anexa.
ART. 2
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes


ANEXA 1

PRECIZĂRI METODOLOGICE
privind stingerea unor obligaţii de plata potrivit prevederilor <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1999

În aplicarea prevederilor <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 se emit urmãtoarele precizãri metodologice:
1. Sumele de încasat de la bugetul local de cãtre regiile autonome, societãţile comerciale şi serviciile publice, de interes local, reprezentând subvenţii aferente energiei termice livrate populaţiei şi transportului urban, în comun, de cãlãtori, sunt cele reflectate în contabilitatea unitãţilor respective la data de 30 septembrie 1999 în conturile corespunzãtoare care reflecta aceste relaţii financiare.
2. În vederea stingerii acestor creanţe de încasat ale unitãţilor menţionate la pct. 1 cu obligaţiile cãtre bugetul de stat ale furnizorilor de energie electrica, termica, gaze naturale şi produse petroliere, astfel cum se prevede la <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 , se va proceda astfel:
2.1. Regiile autonome, societãţile comerciale şi serviciile publice, de interes local, întocmesc, pe baza balanţei de verificare la 30 septembrie 1999, situaţia-model prezentatã în anexa nr. 1, în 3 exemplare. La aceasta situaţie se anexeazã nota de fundamentare din care sa rezulte modul de justificare a subventiei totale solicitate.
Anexa nr. 1 (în 3 exemplare) şi nota de fundamentare se depun la consiliile locale sau judeţene, dupã caz, şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, de la care au de încasat subvenţiile cuvenite.
Pentru datoriile prevãzute la pct. 1 din anexa nr. 1 se obţine în prealabil confirmarea unitãţilor furnizoare respective.
2.2. Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, dupã verificarea şi confirmarea subventiei datorate, transmit anexa nr. 1 (în 3 exemplare) direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, prin serviciul buget, urmãreşte încadrarea în limita maxima prevãzutã în anexa nr. 16 la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 .
2.3. Dupã verificare direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat confirma încadrarea în limita prevãzutã în anexa nr. 16 la <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 , dupã care doua exemplare se remit ordonatorului principal de credite respectiv.
Ordonatorul principal de credite transmite un exemplar al anexei nr. 1, confirmatã de direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat, regiei autonome, societãţii comerciale sau serviciului public care a emis documentul respectiv.
3. Pe baza documentului primit (anexa nr. 1), fiecare regie autonomã, societate comercialã sau serviciu public, de interes local, întocmeşte documentul prezentat în anexa nr. 2, pentru fiecare unitate furnizoare de energie electrica, termica, gaze naturale şi produse petroliere (Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A.), dupã caz, fata de care are obligaţii de plata evidentiate la data de 30 septembrie 1999 în contabilitatea proprie.
Anexa nr. 2 se întocmeşte în 5 exemplare care se transmit direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în raza cãrora unitãţile furnizoare subordonate Companiei Naţionale de Electricitate - S.A., Societãţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. şi Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A., dupã caz, îşi au sediul fiscal.
4. Direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat analizeazã documentele primite şi, împreunã cu organele fiscale subordonate care conduc evidenta obligaţiilor bugetare, procedeazã astfel:
- verifica întocmirea corecta a documentului prezentat în anexa nr. 2, potrivit prezentelor precizãri metodologice;
- stinge obligaţiile cãtre bugetul de stat (pe categorii de impozite, în ordinea prevãzutã în <>Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 ) ale unitãţilor furnizoare, în limita subvenţiilor confirmate de ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale. Aceasta operaţiune se înscrie în spaţiul rezervat în anexa nr. 2, sub semnatura persoanelor autorizate;
- transmite câte un exemplar al anexei nr. 2 cãtre:
. unitatea localã care a initiat documentul;
. consiliul local în subordinea cãruia se afla unitatea localã care primeşte subvenţii de la bugetul local;
. unitatea furnizoare de energie electrica, termica, gaze naturale şi produse petroliere;
. organul fiscal teritorial în raza cãruia unitãţile furnizoare îşi au sediul fiscal.
5. În situaţia în care la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat se constata ca obligaţiile de plata cãtre bugetul de stat (pct. 3.1 din anexa nr. 2) sunt sub nivelul obligaţiilor de plata cãtre furnizori (pct. 2 din anexa nr. 2), documentul prezentat în anexa nr. 2 se transmite Direcţiei generale a finanţelor publice şi controlului financiar de stat a municipiului Bucureşti, pentru Compania Nationala de Electricitate - S.A. şi Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A., şi, respectiv, a judeţului Sibiu, pentru Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A., care procedeazã astfel:
- verifica şi confirma obligaţiile cãtre bugetul de stat ale centralei societãţilor respective, în cazul în care acestea sunt plãtitoare, în mod centralizat, de impozite;
- stabilesc suma din impozite care se stinge, reprezentând obligaţiile regiei autonome, societãţii comerciale şi serviciului public, de interes local.
Anexa nr. 2 astfel completatã se transmite unitãţilor prevãzute la pct. 4 din prezentele precizãri metodologice, cu deosebirea ca se retine un exemplar şi la direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat.
6. Anexa nr. 2, vizata şi confirmatã de cãtre organele fiscale, reprezintã documentul justificativ de înregistrare a operaţiunilor respective în contabilitate, astfel:
6.1. În contabilitatea trezoreriei statului:
a) În execuţia de casa a bugetului de stat Organul fiscal teritorial care conduce evidenta pe plãtitori a impozitelor stinge la partida unitãţilor respective impozitele prevãzute la pct. 3.2 şi 4.2 din anexa nr. 2.
În contabilitatea veniturilor bugetului de stat se crediteaza contul de venituri al bugetului de stat 20, deschis pe fiecare capitol şi subcapitol, cu suma suportatã din impozit de cãtre agentul economic respectiv pentru stingerea obligaţiilor regiei autonome, societãţii comerciale sau serviciului public, de interes local, în baza <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 , prin debitul contului 20 ...... cod fiscal trezoreria statului, care se intituleaza "Impozit pe profit (accize, taxa pe valoarea adãugatã etc.) utilizat conform <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 ".
Acest cont se deschide distinct pentru fiecare impozit din care s-au stins obligaţiile conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 .
b) În execuţia de casa a bugetului local
Cu suma înscrisã la pct. 3.2 şi 4.2 din anexa nr. 2 se crediteaza contul de venituri al bugetului local 21.37.02.05 "Subvenţii cuvenite în condiţiile <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 " prin debitul contului de cheltuieli al bugetului local 24.63.02 sau 24.68.02, dupã caz, titlul 34 "Subvenţii".
6.2. În contabilitatea regiilor autonome, societãţilor comerciale şi serviciilor publice, de interes local Sumele cuvenite de la bugetul local, evidentiate în conturile de activ, se sting cu obligaţiile corespunzãtoare cãtre unitãţile subordonate Companiei Naţionale de Electricitate - S.A., Societãţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. şi Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A., evidentiate în conturile de pasiv.
6.3. În contabilitatea unitãţilor furnizoare din subordinea Companiei Naţionale de Electricitate - S.A., Societãţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. şi Societãţii Naţionale a Petrolului "Petrom" - S.A.
Creanţele de încasat de la regiile autonome, societãţile comerciale şi serviciile publice, de interes local, pentru livrarea de energie electrica, termica, gaze naturale şi produse petroliere, evidentiate în conturi de activ, se sting cu obligaţiile cãtre bugetul de stat din impozite (analitic pe categorii de impozite), evidentiate în conturi de pasiv.
7. Operaţiunile financiare prevãzute mai sus se vor încheia pana la data de 15 noiembrie 1999.
La terminarea operaţiunilor direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor raporta Ministerului Finanţelor - Direcţia generalã a bugetului de stat, fax 410.77.67, pana la data de 25 noiembrie 1999, rezultatele acţiunii de stingere a obligaţiilor, potrivit anexei nr. 3.

ANEXA 1
-------
la precizãrile metodologice
---------------------------
Consiliul Local ......................
Judeţul ..............................
Firma*) ..............................
Cod fiscal ...........................

DOCUMENT
nr. ....../ ....... 1999 pentru aplicarea prevederilor <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │ Suma │
│crt.│ │- mii lei - │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────│────────────│
│1. │Datorii cãtre furnizorii de energie electrica, termica, │ │
│ │gaze naturale şi produse petroliere │........, │
│ │din care: │ │
│ │- Compania Nationala de Electricitate - S.A. │......... │
│ │- Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. │......... │
│ │- Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. │......... │
│ │ │ │
│ │ Confirmãm datele de mai sus, │ │
│ │ │ │
│ │ Compania Societatea Societatea │ │
│ │ Nationala Nationala Nationala │ │
│ │de Electricitate - S.A. de Gaze Naturale a Petrolului │ │
│ │ "Romgaz" - S.A. "Petrom" - S.A.│ │
│ │ │ │
│ │ Director, Director, Director, │ │
│ │ Contabil-şef, Contabil-şef, Contabil-şef,│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





────────────
*) Regie autonomã, societate comercialã, servicii publice, de interes local.






┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │ Suma │
│crt.│ │- mii lei - │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────│────────────│
│ 2. │Subvenţii cuvenite şi neîncasate de la bugetul local │ .......... │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────│────────────│
│ 3. │Obligaţii de plata cãtre furnizorii mentionati la pct. 1, │ │
│ │care urmeazã a fi stinse în limita subventiei cuvenite │ ........., │
│ │din care: │ │
│ │- Compania Nationala de Electricitate - S.A. │........... │
│ │- Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. │........... │
│ │- Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A. │........... │
│ │ │ │
│ │ Raspundem pentru datele de mai sus, │ │
│ │ Director (firma), Contabil-şef, │ │
│ │ │ │
│ │ Consiliul Local .......... │ │
│ │ ─────────────── │ │
│ │Am verificat şi confirmãm subvenţia cuvenitã de la bugetul │ │
│ │local în suma de .......... mii lei. │ │
│ │ │ │
│ │ Ordonator principal de credite, Contabil-şef, │ │
│ │ │ │
│ │ Direcţia generalã a finanţelor publice │ │
│ │ ─────────────────────────────────────── │ │
│ │ şi controlului financiar de stat ....... │ │
│ │ ──────────────────────────────────────── │ │
│ │ │ │
│ │ Confirmãm încadrarea în limita maxima prevãzutã │ │
│ │ în <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 . │ │
│ │ │ │
│ │ Director general, Şef serviciu, │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2
-------
la precizãrile metodologice
---------------------------
Consiliul Local ........................
Judeţul ................................
Firma*1) ...............................
Cod fiscal .............................

DOCUMENT
nr. ......./ ....... 1999 de stingere a obligaţiilor de plata potrivit prevederilor <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 , în relaţia cu*2) ...........

În baza documentului nr. ..../.... 1999, avizat de ordonatorul principal de credite al bugetului local al ......... şi de Direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului financiar de stat .........., urmeazã a se efectua stingerea obligaţiilor cãtre*2) ......., pe seama datoriilor cãtre bugetul de stat, astfel cum rezulta din cele de mai jos:



- mii lei -
1. Subventie cuvenitã pentru energie termica şi
transport urban, în comun, de cãlãtori, confirmatã
de ordonatorul principal de credite, din care pentru:
- energie termica ............
- transport urban, în comun, de cãlãtori ............
2. Obligaţii de plata cãtre*2) ......................,
care se sting în limita subventiei cuvenite ............

Raspundem pentru datele de mai sus,

Director, Contabil-şef,

3. Organ fiscal teritorial ...........................
3.1. Am verificat şi confirmãm datoriile cãtre bugetul
de stat ale*2) ............
............., în suma totalã de ...........,
din care (desfãşurate pe impozite):
a) ................................... ............
b) .................................... ............
c) ..................................... ............
d) ..................................... ............
3.2. În baza art. 45 din Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 140/1999, în limita subventiei
cuvenite, se sting obligaţiile cãtre bugetul
de stat ale*2) ............, în suma totalã de ...........,
din care (desfãşurate pe impozite):
a) ................................... ............
b) .................................... ............
c) ..................................... ............
d) ..................................... ............
3.3. Obligaţii ale regiei autonome, societãţii
comerciale, serviciului public, de interes
local, rãmase nelichidate la nivelul organelor
financiare teritoriale (pct. 2-pct. 3.1) ............

Operaţiune efectuatã cu respectarea prevederilor
<>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 140/1999

Director, Şef serviciu,

4. Direcţia generalã a finanţelor publice şi controlului
financiar de stat a municipiului Bucureşti sau a
judeţului Sibiu, dupã caz
4.1. Confirmãm ca Societatea ............................
................ are obligaţii cãtre bugetul de stat
în suma totalã de ..........,
din care (desfãşurate pe impozite):
a) ................................... ............
b) .................................... ............
c) ..................................... ............
d) ..................................... ............
4.2. În baza art. 45 din Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 140/1999 se sting obligaţii
cãtre bugetul de stat, în suma totalã de ............,
din care (desfãşurate pe impozite):
a) ................................... ............
b) .................................... ............
c) ..................................... ............
d) ..................................... ............

Director general, Director impozite,




───────────────
*1) Regie autonomã, societate comercialã, serviciu public, de interes local.
*2) Se întocmeşte distinct pentru: Compania Nationala de Electricitate - S.A., Societatea Nationala de Gaze Naturale "Romgaz" - S.A. şi Societatea Nationala a Petrolului "Petrom" - S.A.

ANEXA 3


la precizãrile metodologice
---------------------------



Direcţia generalã a finanţelor publice
şi controlului financiar de stat ...........................

SITUAŢIA
privind stingerea unor obligaţii de plata conform <>art. 45 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Explicaţii │ Suma │
│crt.│ │- mii lei - │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────│────────────│
│ 1. │Subvenţii cuvenite de la bugetele locale şi │ │
│ │neîncasate pentru: │ ......... │
│ │- energie termica │ ......... │
│ │- transport urban, în comun, de cãlãtori │ ......... │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────│────────────│
│ 2. │Obligaţii ale regiilor autonome, societãţilor comerciale │ │
│ │şi serviciilor publice, de interes local, cãtre: │ ......... │
│ │- subunitati ale Companiei Naţionale de Electricitate │ │
│ │ - S.A. │ ......... │
│ │- subunitati ale Societãţii Naţionale de Gaze Naturale │ │
│ │ "Romgaz" - S.A. │ ......... │
│ │- subunitati ale Societãţii Naţionale a Petrolului │ │
│ │ "Petrom" - S.A. │ ......... │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────│────────────│
│ 3. │Stingerea de cãtre organele fiscale a obligaţiilor de │ │
│ │plata prevãzute la pct. 2 - total │ ........, │
│ │din care (desfãşurate pe impozite): │ │
│ │a) ................................... │ ......... │
│ │b) .................................... │ ......... │
│ │c) ..................................... │ ......... │
│ │d) ..................................... │ ......... │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────│────────────│
│ 4. │Limita maxima pe judeţ, stabilitã în anexa nr. 16 la │ │
│ │<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 │ ......... │
│ │ │ │
│ │ Director general, Şef serviciu, │ │
│ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016