Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.018 din 26 septembrie 2006  pentru aprobarea Procedurii de inregistrare EMAS    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.018 din 26 septembrie 2006 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare EMAS

EMITENT: MINISTERUL MEDIULUI SI GOSPODARIRII APELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 878 din 27 octombrie 2006

În baza prevederilor art. 9 din <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 50/2004 privind Stabilirea procedurii de organizare şi coordonare a schemelor de management de mediu şi audit (EMAS) în vederea participãrii voluntare a organizaţiilor la aceste scheme, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>art. 5 alin. (8) din Hotãrârea Guvernului nr. 408/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul mediului şi gospodãririi apelor emite prezentul ordin.

ART. 1
Se aprobã Procedura de înregistrare EMAS, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Sulfina Barbu

Bucureşti, 26 septembrie 2006.
Nr. 1.018.


ANEXĂ

PROCEDURA DE ÎNREGISTRARE EMAS

CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
(1) Organismul naţional competent pentru aplicarea Procedurii de înregistrare EMAS este constituit din Comitetul consultativ EMAS şi Biroul EMAS, conform prevederilor art. 7 alin. (4) din <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 50/2004 privind Stabilirea procedurii de organizare şi coordonare a schemelor de management de mediu şi audit (EMAS) în vederea participãrii voluntare a organizaţiilor la aceste scheme, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Prezenta procedurã se aplicã tuturor organizaţiilor sau pãrţilor organizaţiilor care solicitã înregistrare EMAS.
ART. 2
(1) Competenţa pentru acordarea înregistrãrii EMAS revine Comitetului consultativ EMAS.
(2) Comitetul consultativ EMAS decide prin vot acordarea înregistrãrii EMAS dupã evaluarea documentelor necesare înregistrãrii EMAS şi a informaţiilor deţinute cu privire la organizaţia solicitantã, conform prevederilor art. 12 alin. (3) din <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 50/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Calitatea de membru titular al Comitetului consultativ EMAS se pierde, prin excludere, la propunerea majoritãţii celorlalţi membri titulari ai Comitetului consultativ EMAS, ca urmare a constatãrii încãlcãrii prevederilor art. 5 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comitetului consultativ EMAS şi a Biroului EMAS, aprobat prin <>Ordinul ministrului mediului şi gospodãririi apelor nr. 790/2006 .

CAP. II

SECŢIUNEA 1
Depunerea şi conţinutul solicitãrii de înregistrare EMAS

ART. 3
(1) În vederea obţinerii înregistrãrii EMAS organizaţia înainteazã Biroului EMAS din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului solicitarea de înregistrare EMAS, care trebuie sã conţinã urmãtoarele documente:
a) cererea de înregistrare EMAS, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1;
b) documentele de susţinere a solicitãrii înregistrãrii EMAS, prevãzute la art. 12 alin. (1) lit. a) şi b) din <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 50/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) se depun în 3 exemplare pe suport hârtie şi într-un exemplar pe suport electronic.
(3) La data depunerii solicitãrii de înregistrare EMAS data validãrii declaraţiei de mediu nu trebuie sã depãşeascã 8 luni.
ART. 4
(1) Pentru obţinerea înregistrãrii EMAS a unei organizaţii care opereazã pe mai multe amplasamente, cererea de înregistrare EMAS se completeazã pentru fiecare amplasament.
(2) Organizaţiile care opereazã pe amplasamente temporare pot obţine înregistrarea EMAS numai dacã se face dovada cã acestea sunt incluse în procedura de verificare efectuatã de cãtre verificatorul de mediu.
(3) Pentru înregistrarea EMAS a mai multor organizaţii independente care îşi desfãşoarã activitatea într-o zonã restrânsã ca o singurã organizaţie comunã, acestea trebuie sã demonstreze cã exercitã o responsabilitate comunã în gestionarea problemelor de mediu şi a impactului semnificativ asupra mediului.
(4) Organizaţiile pentru care nu poate fi definit corespunzãtor un amplasament specific pot obţine înregistrarea EMAS numai prin integrarea acestuia în sistemul de management de mediu şi prin descrierea precisã în declaraţia de mediu a domeniului de activitate şi a infrastructurii.
ART. 5
(1) Biroul EMAS efectueazã analiza preliminarã şi stabileşte dacã documentele sunt corect întocmite şi dacã organizaţia îndeplineşte condiţiile legale pentru obţinerea înregistrãrii EMAS. În funcţie de rezultatul analizei preliminare, documentele sunt supuse analizei propriu-zise efectuate de Comitetul consultativ EMAS.
(2) Biroul EMAS verificã dacã:
a) toate secţiunile relevante din cererea de înregistrare EMAS sunt completate corect;
b) au fost depuse toate documentele de susţinere a solicitãrii înregistrãrii;
c) organizaţia sau partea din organizaţie întruneşte toate condiţiile legale pentru obţinerea înregistrãrii EMAS, în special respectarea tuturor cerinţelor de reglementare din domeniul protecţiei mediului;
d) verificatorul de mediu care a condus verificarea şi validarea informaţiilor organizaţiei este acreditat pentru domeniul de activitãţi al organizaţiei pentru care se solicitã înregistrarea EMAS.
ART. 6
(1) Dacã cerinţele prevãzute la art. 5 nu sunt îndeplinite, Biroul EMAS realizeazã, în termen de 10 zile lucrãtoare de la primirea solicitãrii, dupã caz, urmãtoarele:
a) comunicã în scris conducerii organizaţiei respingerea motivatã a solicitãrii, concomitent cu returnarea documentelor depuse, fãrã a mai înregistra organizaţia în baza de date;
b) solicitã în scris conducerii organizaţiei completãri la documentele depuse.
(2) Organizaţia are obligaţia sã transmitã completãrile la documentele depuse, în termen de 15 zile de la primirea solicitãrii. Nerespectarea termenului atrage respingerea solicitãrii şi returnarea documentaţiei depuse.
ART. 7
Dacã cerinţele prevãzute la art. 5 sunt îndeplinite, Biroul EMAS realizeazã, în termen de 10 zile lucrãtoare de la primirea solicitãrii, urmãtoarele:
a) înregistreazã cererea de înregistrare EMAS în baza de date privind înregistrarea EMAS şi atribuie organizaţiei un numãr de cod;
b) informeazã în scris conducerea organizaţiei cu privire la începerea procedurii de înregistrare EMAS;
c) înştiinţeazã Comitetul consultativ EMAS şi Comisia de acreditare în legãturã cu primirea solicitãrii şi cu rezultatul analizei preliminare. Biroul EMAS convoacã Comitetul consultativ EMAS în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data înştiinţãrii;
d) dispune afişarea informaţiei privind depunerea solicitãrii de înregistrare EMAS a organizaţiei pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a agenţiei teritoriale pentru protecţia mediului în a cãrei razã de competenţã se aflã organizaţia sau acea parte a organizaţiei pentru care se solicitã înregistrarea EMAS;
e) solicitã agenţiei teritoriale pentru protecţia mediului în a cãrei razã de competenţã se aflã organizaţia sau acea parte a organizaţiei pentru care se solicitã înregistrarea EMAS situaţia respectãrii în ultimii 2 ani de la data depunerii solicitãrii a reglementãrilor de mediu şi fixeazã un termen de 10 zile pentru primirea informaţiilor solicitate.

SECŢIUNEA a 2-a
Evaluarea observaţiilor pãrţilor interesate

ART. 8
(1) Pãrţile interesate pot sã îşi facã cunoscutã opinia şi sã transmitã Biroului EMAS, în scris, comentariile asupra solicitãrii de înregistrare EMAS, în termen de 30 de zile de la data afişãrii informaţiei prevãzute la art. 7 lit. d).
(2) Biroul EMAS transmite în scris conducãtorului organizaţiei comentariile primite din partea pãrţilor interesate, în termen de 5 zile de la primirea acestora.
(3) Comentariile justificate ale pãrţilor interesate se supun analizei Comitetului consultativ EMAS în cadrul primei întruniri de verificare a conformitãţii organizaţiei solicitante.

SECŢIUNEA a 3-a
Evaluarea solicitãrii de înregistrare EMAS

ART. 9
(1) Toate documentele solicitãrii de înregistrare EMAS ale organizaţiei, care au trecut de analiza preliminarã a Biroului EMAS, se supun analizei detaliate efectuate de Comitetul consultativ EMAS.
(2) Documentele trebuie sã fie corect întocmite şi sã prezinte Comitetului consultativ EMAS toate informaţiile necesare pentru luarea deciziei.
(3) La întrunirea de verificare a conformitãţii organizaţiei solicitante, în vederea obţinerii înregistrãrii EMAS, poate fi convocat şi verificatorul de mediu acreditat care a condus verificarea şi validarea informaţiilor conţinute în documentele de susţinere a solicitãrii.
(4) Comitetul consultativ EMAS poate solicita Comisiei de acreditare referinţe care sã demonstreze cã activitãţile verificatorului de mediu în legãturã cu organizaţia solicitantã s-au desfãşurat corect.
ART. 10
(1) Dacã la prima întrunire de verificare a conformitãţii organizaţiei solicitante Comitetul consultativ EMAS constatã cã organizaţia nu îndeplineşte toate condiţiile legale pentru obţinerea înregistrãrii EMAS, în special a cerinţelor de reglementare din domeniul protecţiei mediului, se trece la etapa de evaluare a neconformitãţii cu prevederile legale din domeniul protecţiei mediului.
(2) Dacã se constatã cã în ultimii 2 ani de la data solicitãrii obţinerii înregistrãrii EMAS organizaţia a încãlcat cerinţele de reglementare din domeniul protecţiei mediului şi a produs un impact asupra mediului, verificatorul de mediu şi organizaţia au obligaţia sã semneze şi sã transmitã Comitetului consultativ EMAS o declaraţie validatã de cãtre verificatorul de mediu, prin care sã dovedeascã cã daunele au fost reparate şi cã s-au luat toate mãsurile pentru a preveni apariţia altor situaţii similare.
(3) Comitetul consultativ EMAS, prin Biroul EMAS, solicitã de la autoritãţile competente pentru controlul respectãrii mãsurilor de protecţie a mediului, desemnate conform legislaţiei din domeniul protecţiei mediului, urmãtoarele:
a) informaţii suplimentare asupra prejudiciului adus mediului;
b) copie de pe actele de constatare a contravenţiilor, întocmite de agenţii constatatori;
c) copie de pe actele de constatare şi cercetare a infracţiunilor, întocmite de organele de urmãrire penalã, conform competenţelor legale.
ART. 11
În cazul în care existã neclaritãţi privind informaţiile furnizate în documentaţia de susţinere a solicitãrii, Comitetul consultativ EMAS, prin Biroul EMAS, solicitã organizaţiei informaţii suplimentare asupra secţiunilor respective.
ART. 12
(1) Comitetul consultativ EMAS fixeazã un termen de 15 zile lucrãtoare pentru primirea informaţiilor şi documentelor suplimentare prevãzute la art. 10 şi 11.
(2) Reprogramarea întrunirii Comitetului consultativ EMAS pentru evaluarea completãrilor la documentaţia depusã nu trebuie sã depãşeascã 30 de zile lucrãtoare de la data primirii completãrilor solicitate.
(3) Biroul EMAS înştiinţeazã în scris organizaţia cu privire la reprogramarea întrunirii Comitetului consultativ EMAS şi despre motivul luãrii acestei decizii.
ART. 13
(1) Comitetul consultativ EMAS decide continuarea procedurii de înregistrare EMAS dacã, dupã primirea informaţiilor şi a documentelor suplimentare prevãzute la art. 10 şi 11, se constatã cã organizaţia face dovada respectãrii tuturor cerinţelor legale necesare obţinerii înregistrãrii EMAS.
(2) Biroul EMAS comunicã în scris organizaţiei continuarea procedurii de înregistrare EMAS.

SECŢIUNEA a 4-a
Refuzul solicitãrii înregistrãrii EMAS

ART. 14
(1) Comitetul consultativ EMAS, în urma analizei detaliate, decide refuzul solicitãrii înregistrãrii EMAS în urmãtoarele cazuri:
a) documentele nu sunt corect întocmite şi/sau nu prezintã Comitetului consultativ EMAS toate informaţiile necesare pentru luarea deciziei;
b) Comitetul consultativ EMAS primeşte un raport de supraveghere de la Comisia de acreditare, în care se demonstreazã cã activitãţile verificatorului de mediu nu s-au realizat într-o manierã corespunzãtoare, care sã garanteze cã organizaţia solicitantã îndeplineşte cerinţele necesare obţinerii înregistrãrii EMAS;
c) pe baza informaţiilor primite de la autoritãţile teritoriale pentru protecţia mediului Comitetul consultativ EMAS este informat de Biroul EMAS cã organizaţia solicitantã nu întruneşte toate condiţiile legale pentru obţinerea înregistrãrii EMAS, în special în ceea ce priveşte respectarea tuturor cerinţelor de reglementare din domeniul protecţiei mediului;
d) organizaţia nu transmite informaţiile prevãzute la art. 11 în termenul prevãzut la art. 12 alin. (1).
(2) Refuzul solicitãrii înregistrãrii EMAS va ţine seama de cauzele şi de gravitatea abaterii de la cerinţele legale pentru obţinerea înregistrãrii EMAS şi se decide în urma consultãrii:
a) pãrţilor interesate;
b) agenţiilor teritoriale pentru protecţia mediului şi comisariatelor teritoriale ale Gãrzii Naţionale de Mediu în a cãror razã de competenţã se aflã organizaţia sau acea parte a organizaţiei pentru care se solicitã obţinerea înregistrãrii EMAS.
ART. 15
(1) În cazul refuzului solicitãrii înregistrãrii EMAS, organizaţia reia procedura de înregistrare EMAS de la etapa iniţialã.
(2) Biroul EMAS informeazã în scris organizaţia, în termen de 10 zile lucrãtoare de la data întrunirii Comitetului consultativ EMAS, asupra motivaţiei refuzului solicitãrii înregistrãrii EMAS, concomitent cu returnarea documentelor depuse.

SECŢIUNEA a 5-a
Acordarea înregistrãrii EMAS

ART. 16
(1) Comitetul consultativ EMAS decide prin vot acordarea înregistrãrii EMAS dacã informaţiile cuprinse în documentele necesare obţinerii înregistrãrii EMAS sunt concludente şi dacã în urma evaluãrii observaţiilor pãrţilor interesate în legãturã cu organizaţia se constatã cã aceasta îndeplineşte toate condiţiile legale pentru obţinerea înregistrãrii EMAS.
(2) În cazul deciziei favorabile de acordare a înregistrãrii EMAS, Biroul EMAS, în termen de 5 zile de la luarea deciziei, realizeazã urmãtoarele:
a) atribuie un numãr de înregistrare şi include organizaţia în Lista organizaţiilor înregistrate EMAS;
b) îl informeazã pe conducãtorul organizaţiei despre acordarea înregistrãrii EMAS şi solicitã dovada achitãrii tarifului de înregistrare.
ART. 17
(1) Dupã primirea dovezii privind achitarea tarifului de înregistrare, Biroul EMAS elaboreazã Certificatul de înregistrare EMAS.
(2) Certificatul de înregistrare EMAS se semneazã de reprezentantul cu funcţie de conducere al autoritãţii publice centrale pentru protecţia mediului, membru în cadrul Comitetului consultativ EMAS, şi se transmite organizaţiei solicitante.
(3) Certificatul de înregistrare EMAS este valabil o perioadã de 3 ani de la data înregistrãrii.

SECŢIUNEA a 6-a
Depunerea şi conţinutul solicitãrii de reînnoire a înregistrãrii EMAS

ART. 18
(1) În vederea obţinerii reînnoirii înregistrãrii EMAS, organizaţia înainteazã Biroului EMAS din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului solicitarea de reînnoire a înregistrãrii EMAS, care trebuie sã conţinã urmãtoarele documente:
a) cererea de reînnoire a înregistrãrii EMAS, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2;
b) documentele de susţinere a solicitãrii de reînnoire a înregistrãrii EMAS, prevãzute la art. 13^1 alin. (1) din <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor, apelor şi mediului nr. 50/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) se depun cu cel puţin 60 de zile înainte de data expirãrii Certificatului de înregistrare EMAS existent, în 3 exemplare pe suport hârtie şi într-un exemplar pe suport electronic.
ART. 19
(1) Procedura de reînnoire a înregistrãrii EMAS parcurge procedura de înregistrare EMAS.
(2) În cazul în care Comitetul consultativ EMAS decide reînnoirea înregistrãrii EMAS, Biroul EMAS emite un nou Certificat de înregistrare EMAS dupã ce organizaţia face dovada achitãrii tarifului de înregistrare EMAS.

SECŢIUNEA a 7-a
Suspendarea şi anularea înregistrãrii EMAS

ART. 20
(1) Organizaţia înregistratã EMAS are obligaţia sã actualizeze anual informaţiile din declaraţia de mediu, iar în cazul schimbãrii acestora, sã valideze anual informaţiile cuprinse în declaraţia de mediu şi sã punã aceste informaţii la dispoziţia publicului şi a altor pãrţi interesate.
(2) Biroul EMAS, prin agenţiile teritoriale pentru protecţia mediului, asigurã verificarea respectãrii prevederilor alin. (1).
(3) În cazul constatãrii nerespectãrii prevederilor alin. (1), Biroul EMAS înştiinţeazã Comitetul consultativ EMAS.
ART. 21
(1) Comitetul consultativ EMAS suspendã sau anuleazã, dupã caz, înregistrarea EMAS în situaţia în care:
a) primeşte un raport de supraveghere de la Comisia de acreditare, în care se demonstreazã cã activitãţile verificatorului de mediu nu s-au realizat într-o manierã corespunzãtoare, care sã garanteze cã organizaţia îndeplineşte cerinţele necesare menţinerii înregistrãrii EMAS;
b) Biroul EMAS înştiinţeazã Comitetul consultativ EMAS cã organizaţia nu respectã prevederile art. 20 alin. (1);
c) Biroul EMAS înştiinţeazã Comitetul consultativ EMAS despre sesizãrile scrise, primite de la agenţia teritorialã pentru protecţia mediului sau de la comisariatele teritoriale ale Gãrzii Naţionale de Mediu şi de la alte pãrţi interesate, cã organizaţia nu mai îndeplineşte toate condiţiile legale pentru menţinerea înregistrãrii EMAS, în special în ceea ce priveşte respectarea tuturor cerinţelor de reglementare din domeniul protecţiei mediului;
d) Biroul EMAS înştiinţeazã Comitetul consultativ EMAS cu privire la primirea unei declaraţii de renunţare la înregistrarea EMAS, semnatã de conducãtorul organizaţiei, prin care se solicitã anularea înregistrãrii EMAS.
ART. 22
(1) Comitetul consultativ EMAS se întruneşte în termen de 15 zile de la data primirii informaţiilor prevãzute la art. 21 pentru stabilirea modalitãţii şi termenului de consultare cu pãrţile interesate şi cu autoritãţile publice competente, în vederea începerii procedurii de suspendare sau de anulare a înregistrãrii EMAS, în funcţie de natura şi de amploarea nerespectãrii condiţiilor legale necesare menţinerii înregistrãrii EMAS.
(2) În termen de 5 zile de la data întrunirii Comitetului consultativ EMAS, Biroul EMAS informeazã în scris Comisia de acreditare, verificatorul de mediu care a verificat şi validat informaţiile organizaţiei, autoritatea publicã teritorialã pentru protecţia mediului, comisariatul teritorial al Gãrzii Naţionale de Mediu în a cãrei razã de competenţã se aflã organizaţia, pãrţile interesate şi conducãtorul organizaţiei despre începerea motivatã a procedurii de suspendare a înregistrãrii EMAS şi termenul fixat pentru consultare, care nu trebuie sã depãşeascã 15 zile lucrãtoare.
ART. 23
(1) Dupã efectuarea consultãrilor, în termen de 10 zile, Biroul EMAS convoacã Comitetul consultativ EMAS în vederea analizãrii neconformitãţilor organizaţiei, pe baza dovezilor furnizate de pãrţile consultate. În funcţie de amploarea neconformitãţilor, Comitetul consultativ EMAS decide asupra suspendãrii înregistrãrii EMAS pentru o perioadã de timp determinatã, dar nu mai mare de un an, sau asupra anulãrii înregistrãrii EMAS.
(2) În termen de 5 zile de la luarea deciziei, Biroul EMAS comunicã organizaţiei decizia de suspendare sau de anulare a înregistrãrii EMAS şi motivele care au stat la baza acesteia.
ART. 24
(1) Dupã înlãturarea neconformitãţilor care au dus la suspendarea înregistrãrii EMAS, dar nu mai târziu decât termenul limitã pentru care s-a dispus suspendarea, organizaţia solicitã Comitetului consultativ EMAS ridicarea suspendãrii înregistrãrii EMAS şi transmite Biroului EMAS documentele doveditoare privind conformarea.
(2) În termen de 10 zile lucrãtoare de la primirea documentelor prevãzute la alin. (1), Biroul EMAS solicitã autoritãţilor competente situaţia conformãrii şi convoacã Comitetul consultativ EMAS în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(3) Comitetul consultativ EMAS analizeazã solicitarea organizaţiei de ridicare a suspendãrii şi decide în consecinţã.
(4) Biroul EMAS informeazã organizaţia în termen de 10 zile în legãturã cu decizia şi, în cazul unei decizii favorabile, înscrie ridicarea suspendãrii în Registrul naţional EMAS.
ART. 25
(1) Dacã organizaţia nu a înlãturat neconformitãţile în termenul limitã pentru care s-a decis suspendarea, Biroul EMAS înştiinţeazã Comitetul consultativ EMAS asupra acestui fapt.
(2) Comitetul consultativ EMAS decide anularea înregistrãrii EMAS în termen de 30 de zile de la data înştiinţãrii, iar Biroul EMAS informeazã în termen de 5 zile organizaţia asupra anulãrii înregistrãrii EMAS.
(3) Organizaţia cãreia i s-a anulat înregistrarea EMAS poate sã solicite o nouã înregistrare EMAS, în condiţiile respectãrii tuturor condiţiilor legale necesare obţinerii înregistrãrii EMAS, şi sã reia procedura de înregistrare EMAS de la etapa iniţialã.

SECŢIUNEA a 8-a
Soluţionarea contestaţiilor

ART. 26
(1) Împotriva deciziei Comitetului consultativ EMAS privind refuzul înregistrãrii EMAS, a deciziei de suspendare sau de anulare a înregistrãrii EMAS organizaţia poate sã depunã contestaţie.
(2) Contestaţia se motiveazã în scris şi se înainteazã Biroului EMAS în termen de 30 de zile de la data comunicãrii deciziei.
(3) Comitetul consultativ EMAS soluţioneazã contestaţia în termen de 10 zile de la depunerea acesteia.
(4) În urma analizãrii contestaţiei, Comitetul consultativ EMAS decide cu votul majoritãţii membrilor sãi admiterea sau respingerea acesteia.
(5) În cazul admiterii contestaţiei, Comitetul consultativ EMAS dispune, dupã caz, înregistrarea EMAS, anularea suspendãrii, respectiv revocarea deciziei de anulare a înregistrãrii EMAS.
(6) Decizia privind soluţionarea contestaţiei se comunicã de cãtre Biroul EMAS contestatarului, în scris, în termen de 5 zile.
ART. 27
În cazul în care organizaţia nu depune contestaţie în termenul prevãzut la art. 26 alin. (2) sau în cazul respingerii contestaţiei de cãtre Comitetul consultativ EMAS, în termen de 5 zile, Biroul EMAS are obligaţia:
a) sã anuleze organizaţia din Lista organizaţiilor înregistrate EMAS, dacã Comitetul consultativ EMAS a decis anularea înregistrãrii EMAS;
b) sã înscrie suspendarea sau anularea înregistrãrii EMAS în Registrul naţional EMAS;
c) sã dispunã afişarea informaţiei privind suspendarea sau anularea înregistrãrii EMAS a organizaţiei pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi a agenţiei teritoriale pentru protecţia mediului în a cãrei razã de competenţã se aflã organizaţia sau acea parte a organizaţiei.

CAP. III
Dispoziţii finale

ART. 28
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta anexã.


ANEXA 1



Nr. înregistrare organizaţie: Nr. înregistrare ANPM:
Data: Data:

CERERE DE ÎNREGISTRARE EMAS
- model -
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. Date privind organizaţia │
├──────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┤
│Denumire │ │
│ │ │
├──────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Nr. Înreg. Reg. Com. │ │
├─────────┬────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Adresa │Strada, numãrul │ │
│sediului ├────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│ │Localitate │ │
│ ├────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│ │Judeţ │ │
│ ├────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│ │Cod poştal │ │
├─────────┴────────────────────┴────────────────────────────┬─────────────────┤
│Telefon/Fax │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Adresa de e-mail │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Persoanã de contact │ │
│Responsabil declaraţie de mediu │ │
│(nume, date de contact) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Reprezentant legal │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Codul CAEN al activitãţilor │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬────────┤
│Categoria de activitãţi cade sub incidenţa legislaţiei │ DA │ NU │
│privind prevenirea şi controlul integrat al poluãrii (se │ │ │
│va marca corespunzãtor) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│Situaţia reglementãrii din punct de vedere al │Tipul │Numãrul │
│protecţiei mediului │actului │Actului │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┴────────┤
│Numãr de angajaţi │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬────────┤
│IMM (se va marca corespunzãtor) │ DA │ NU │
└───────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│2. Descrierea organizaţiei │
├─────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┤
│Descrierea activitãţii │ │
│organizaţiei/amplasamentului │ │
│pentru care se solicitã înregistare EMAS │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Organigrama organizaţiei │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Planul de situaţie al amplasamentului │ │
│Subcontractori │ │
└─────────────────────────────────────────┴─────────────────-─────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3. Numãrul şi descrierea amplasamentelor pentru care se solicitã │
│ înregistare EMAS*) │
├─────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┤
│Numãr amplasament........... │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Denumirea amplasamentului │ │
├─────────┬───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Adresa │Strada, numãrul │ │
│sediului ├───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ │Localitate │ │
│ ├───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ │Judeţ │ │
│ ├───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│ │Cod poştal │ │
├─────────┴───────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Persoana de contact │ │
│Responsabil declaraţie de mediu │ │
│(nume, date de contact) │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Reprezentant legal │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Codul CAEN al activitãţilor │ │
│ │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Numãr de angajaţi │ │
├─────────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Telefon/fax │ │
│adresa email/pagina web │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────┬─────────────────┤
│Categoria de activitãţi cade sub │DA │NU │
│incidenţa legislaţiei privind prevenirea │ │ │
│şi controlul integrat al poluãrii │ │ │
│(se va marca corespunzãtor) │ │ │
├─────────────────────────────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│Situaţia reglementãrii din punct de │Tipul │Numãrul │
│vedere al protecţiei mediului │actului │actului │
└─────────────────────────────────────────┴─────────────────┴─────────────────┘


*) Se va compieta pentru fiecare amplasament în parte.
Dacã organizaţia este identicã cu amplasamentul aceastã paginã
nu se completeazã.



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4. Date privind verificatorul de mediu*) │
├──────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────┤
│Nume │ │
│Date de contact │ │
├──────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. Certificatului de │ │
│acreditare │ │
├──────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────┤
│Domeniul │ │
│acreditãrii**) │ │
├──────────────────────────┴───────────┬──────────────────────────────────────┤
│Data planificatã pentru urmãtoarea │ │
│declaraţie de mediu │ │
└──────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘


*) se va completa pentru fiecare verificator de mediu care a participat la
verificarea şi validarea informaţiilor;
**) se va anexa copia dupã certificatul de acreditare a verificatorului
de mediu.

Conducãtorul organizaţiei îşi asumã rãspunderea pentru corectitudinea
informaţiilor incluse în documentele de susţinere a solicitãrii înregistrãrii
EMAS, iar rãspunderea pentru corectitudinea informaţiilor validate revine
verificatorului de mediu care a realizat verificarea şi validarea informaţiilor.



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│5. Date privind organismul naţional competent pentru aplicarea │
│procedurii de înregistrare EMAS │
├──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire │ │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Adresã │ │
├──────────────┼───────────────────────┬────────┬─────────────────────────────┤
│Telefon │ │Fax │ │
└──────────────┴───────────────────────┴────────┴─────────────────────────────┘

┌────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ Întocmit la data │ │
├────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Numele │ │
│conducãtorului │ │
│organizaţiei │ │
│Funcţia │ │
│Semnãtura │ │
└────────────────────────┴─────────────────────────────┘




ANEXA 2



Nr. înregistrare organizaţie: Nr. înregistrare ANPM:
Data: Data:

CERERE DE REÎNNOIRE A ÎNREGISTRĂRII EMAS
- model -
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. Date privind organizaţia │
├──────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┤
│Denumire │ │
│ │ │
├──────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Nr. Înreg. Reg. Com. │ │
├─────────┬────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│Adresa │Strada, numãrul │ │
│sediului ├────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│ │Localitate │ │
│ ├────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│ │Judeţ │ │
│ ├────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤
│ │Cod poştal │ │
├─────────┴────────────────────┴────────────────────────────┬─────────────────┤
│Telefon/Fax │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Adresa de e-mail │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Persoanã de contact │ │
│Responsabil declaraţie de mediu │ │
│(nume, date de contact) │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Reprezentant legal │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Codul CAEN al activitãţilor │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬────────┤
│Categoria de activitãţi cade sub incidenţa legislaţiei │ DA │ NU │
│privind prevenirea şi controlul integrat al poluãrii (se │ │ │
│va marca corespunzãtor) │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼────────┤
│Situaţia reglementãrii din punct de vedere al │Tipul │Numãrul │
│protecţiei mediului │actului │Actului │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┴────────┤
│Numãr de angajaţi │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┬────────┤
│IMM (se va marca corespunzãtor) │ DA │ NU │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────┴────────┤
│Numãr de înregistrare EMAS │ │
│Data obţinerii înregistrãrii EMAS │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│2. Descrierea organizaţiei │
├───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│Descrierea activitãţii │ │
│organizaţiei/amplasamentului │ │
│pentru care se solicitã înregistare EMAS │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Organigrama organizaţiei │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Planul de situaţie al amplasamentului │ │
│Subcontractori │ │
└───────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3. Numãrul şi descrierea amplasamentelor pentru care se solicitã │
│ reînnoirea înregistrãrii EMAS*) │
├───────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│Numãr amplasament............ │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Denumirea amplasamentului │ │
├───────────┬───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Adresa │Stradã, numãr │ │
│ │Localitate │ │ │ │Judeţ │ │
│ │Cod poştal │ │
├───────────┴───────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Persoana de contact │ │
│Responsabil declaraţie de mediu │ │
│(nume, date de contact) │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Reprezentant legal │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Codul CAEN al activitãţilor │ │
│ │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Numãr de angajaţi │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Telefon/fax │ │
│adresa email/pagina web │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────┬───────────────────┤
│Categoria de activitãţi cade sub incidenţa │DA │NU │
│legislaţiei privind prevenirea şi controlul│ │ │
│integrat al poluãrii │ │ │
│(se va marca corespunzãtor) │ │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────────────┤
│Situaţia reglementãrii din punct de vedere │Tipul │Numãrul │
│al protecţiei mediului │actului │actului │
└───────────────────────────────────────────┴─────────────┴───────────────────┘


*) Se va completa pentru fiecare amplasament în parte.
Dacã organizaţia este identicã cu amplasamentul aceastã paginã nu se
completeazã.



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4. Date privind verificatorul de mediu *) │
├───────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┤
│Nume │ │
│Date de contact │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. Certificatului de │ │
│acreditare │ │
├───────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
│Domeniul │ │
│acreditãrii **) │ │
├───────────────────────┴───────────────┬─────────────────────────────────────┤
│Data planificatã pentru urmãtoarea │ │
│declaraţie de mediu │ │
└───────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘


*) se va completa pentru fiecare verificator de mediu care a participat la
verificarea şi validarea informaţiilor;
**) se va anexa copia dupã certificatul de acreditare a verificatorului
de mediu.

Conducãtorul organizaţiei îşi asumã rãspunderea pentru corectitudinea
informaţiilor incluse în documentele de susţinere a solicitãrii de reînnoire
a înregistrãrii EMAS, iar rãspunderea pentru corectitudinea informaţiilor
validate revine verificatorului de mediu care a realizat verificarea şi
validarea informaţiilor.



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│5. Date privind organismul naţional competent pentru aplicarea │
│procedurii de înregistrare EMAS │
├──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Denumire │ │
├──────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Adresã │ │
├──────────────┼───────────────────────┬────────┬─────────────────────────────┤
│Telefon │ │Fax │ │
└──────────────┴───────────────────────┴────────┴─────────────────────────────┘

┌────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ Întocmit la data │ │
├────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Numele │ │
│conducãtorului │ │
│organizaţiei │ │
│Funcţia │ │
│Semnãtura │ │
└────────────────────────┴─────────────────────────────┘



----------





Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016