Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME TEHNICE din 3 februarie 2003  privind aplicarea uniforma a reglementarilor vamale, evidenta operativa, controlul si supravegherea vamala a marfurilor care se introduc sau se scot din zonele libere si din porturile care beneficiaza de facilitatile prevazute in   Ordonanta Guvernului nr. 131/2000 , aprobata si modificata prin Legea nr. 99/2002*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME TEHNICE din 3 februarie 2003 privind aplicarea uniforma a reglementarilor vamale, evidenta operativa, controlul si supravegherea vamala a marfurilor care se introduc sau se scot din zonele libere si din porturile care beneficiaza de facilitatile prevazute in Ordonanta Guvernului nr. 131/2000 , aprobata si modificata prin Legea nr. 99/2002*)

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE - DIRECTIA GENERALA A VAMILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 111 bis din 21 februarie 2003
----------
*) Normele tehnice au fost aprobate prin Decizia nr. 177 din 3 februarie 2003, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 111 din 21 februarie 2003.

CAP. 1
Aplicarea uniforma a reglementãrilor vamale, evidenta operativã, controlul şi supravegherea vamalã a mãrfurilor care se introduc sau se scot din zonele libere

A. Dispoziţii privind autorizarea de cãtre biroul vamal a construcţiilor în zonele libere

1. În vederea autorizãrii construcţiilor din zonele libere se depune o cerere la biroul vamal în a cãrui raza de competenta teritorialã se afla zona libera.
2. Cererea cuprinde descrierea activitãţilor pentru care este destinatã construcţia şi orice alte informaţii care sunt în mãsura sa permitã biroului vamal sa evalueze posibilitatea de efectuare a supravegherii vamale pentru mãrfurile care se afla în zona libera şi pentru operaţiunile care se efectueazã în aceasta zona; cererea se întocmeşte potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme.
3. Dupã analizarea cererii, în situaţia în care se constata ca supravegherea poate fi exercitatã, biroul vamal autorizeaza în scris realizarea construcţiei în conformitate cu prevederile <>art. 127 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României.

B. Introducerea din ţara în zonele libere a mãrfurilor româneşti şi a mãrfurilor strãine importate

4. Mãrfurile româneşti sau mãrfurile strãine importate, vamuite pentru export la un alt birou vamal, se introduc din ţara în zonele libere pe baza declaraţiilor vamale de export şi a documentelor de tranzit, numai dacã acestea, în aplicarea prevederilor art. 81, 84 şi 126 din Codul vamal al României, urmeazã sa pãrãseascã efectiv teritoriul tarii în aceiaşi stare în care se aflau în momentul înregistrãrii declaraţiei vamale de export.
5. Pentru mãrfurile româneşti sau pentru cele strãine importate care se introduc din ţara în zonele libere în vederea depozitarii, realizãrii de construcţii, consumului sau a altor activitãţi, se completeazã şi se depune la biroul vamal în a cãrui raza de competenta teritorialã se afla zona libera un document simplificat, potrivit modelului şi instrucţiunilor de completare cuprinse în anexa nr. 2 la prezentele norme.
6. Documentul simplificat se completeazã de cãtre deţinãtorul depozitului din zona libera, persoana care efectueazã construcţiile, sau persoana care pune în consum mãrfurile, dupã caz.
7. Documentul simplificat se completeazã în 2 exemplare, având urmãtoarele destinaţii:
- exemplarul 1 este pãstrat de titularul operaţiunii de introducere;
- exemplarul 2 este pãstrat de biroul vamal în a cãrui raza de competenta teritorialã se afla zona libera.
8. În cazul introducerilor frecvente de mãrfuri, documentul simplificat face referire la cantitãţile totale estimate de mãrfuri care urmeazã sa fie introduse în zona libera pe o perioada de 30 de zile şi se depune la prima intrare în cadrul acestui interval.
În acest caz, la documentul simplificat se anexeazã o lista specificativa, despre care se fac menţiuni în caseta nr. 4 a acestui document.
Lista specificativa are acelaşi numãr de înregistrare ca şi documentul simplificat; dacã acest fapt nu este posibil se fac menţiuni suplimentare care sa permitã identificarea listei (listelor) specificative care corespund documentului simplificat.
Pe lista specificativa se confirma fiecare operaţiune de introducere a mãrfurilor, atât de titularul operaţiunii, cat şi de agentul vamal desemnat.

C. Scoaterea din zonele libere a mãrfurilor româneşti şi a mãrfurilor strãine importate

9. Mãrfurile româneşti sau cele strãine importate care au fost introduse anterior din ţara în zonele libere, în baza documentului simplificat prevãzut la punctul 5, în vederea depozitarii, realizãrii de construcţii, consumului sau a altor activitãţi, pot fi scoase din ţara direct din zonele libere, cu respectarea condiţiilor referitoare la export şi tranzit şi întocmirea formalitãţilor aferente.
10. La controlul documentar al declaraţiei vamale de export se verifica, dupã caz, şi concordanta acesteia cu datele înscrise în documentele simplificate întocmite cu ocazia intrãrii în zona libera.
În cazul în care se constata concordanta datelor şi se acorda liberul de vama, agentul vamal desemnat de conducerea biroului vamal confirma scoaterea din ţara a mãrfurilor strãine importate sau româneşti introduse anterior în zona libera, prin aplicarea ştampilei personale şi a semnãturii pe exemplarul 1 al documentului simplificat prezentat la intrare, oprind o copie de pe acesta. Copia de pe acest exemplar se anexeazã la exemplarul 2 al documentului, reţinut de biroul vamal la intrarea mãrfurilor.
11. La reintroducerea în ţara din zonele libere a mãrfurilor prevãzute la punctul 9 se utilizeazã documentul simplificat menţionat la punctul 5.
12. Agentul vamal desemnat de conducerea biroului vamal confirma scoaterea mãrfurilor introduse anterior în zona libera prin aplicarea ştampilei personale şi a semnãturii pe exemplarul 1 al documentului simplificat prezentat la intrare şi opreşte o copie de pe acesta. Copia de pe acest exemplar se anexeazã la exemplarul 2 al documentului, reţinut de biroul vamal la intrarea mãrfurilor.
În situaţia în care mãrfurile introduse pe baza unui singur document simplificat sunt reintroduse în ţara în mai multe etape, menţiunile de confirmare ale biroului vamal se fac pe o lista specificativa anexatã la documentul simplificat; în caseta nr. 8 din documentul simplificat se fac referiri privind lista anexatã.
Lista specificativa are acelaşi numãr de înregistrare ca şi documentul simplificat; dacã acest fapt nu este posibil se fac menţiuni suplimentare care sa permitã identificarea listei (listelor) specificative care corespund documentului simplificat.
Pe lista specificativa se confirma fiecare operaţiune de scoatere a mãrfurilor, atât de titularul operaţiunii, cat şi de agentul vamal desemnat.

D. Introducerea din ţara în zonele libere a mãrfurilor româneşti sau a mãrfurilor strãine importate care participa, împreunã cu alte mãrfuri strãine, la operaţiuni de perfecţionare activa şi scoaterea acestora din zonele libere

13. Introducerea din ţara în zona libera a mãrfurilor româneşti sau a celor strãine importate în vederea participãrii, alãturi de alte mãrfuri strãine, la operaţiuni de perfecţionare activa, se realizeazã potrivit procedurii cuprinse la punctele 5-12.
14. Pentru mãrfurile strãine se solicita, în conformitate cu prevederile art. 188 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, obţinerea autorizaţiei de perfecţionare activa, în cererea de obţinere a autorizaţiei respective, precum şi în autorizaţie, se fac menţiuni privind mãrfurile româneşti.
15. Biroul vamal în a cãrui raza de competenta teritorialã se afla zona libera verifica, funcţie de operaţiunea în cauza, dacã în autorizaţia de perfecţionare activa:
a) este menţionatã zona libera ca loc de desfãşurare a operaţiunilor menţionate;
b) au fost menţionate mãrfurile româneşti şi/sau mãrfurile strãine importate;
c) este menţionat biroul vamal al zonei libere ca birou vamal de încheiere a regimului.
16. Produsele compensatoare sunt scoase din zona libera în afarã tarii cu respectarea condiţiilor referitoare la export şi îndeplinirea formalitãţilor aferente.
17. La controlul documentar al declaraţiei vamale de export se verifica şi concordanta acesteia cu datele înscrise în documentul simplificat întocmit cu ocazia intrãrii în zona libera a mãrfurilor româneşti ori a mãrfurilor strãine importate ce au participat la procesul de perfecţionare activa.
În cazul în care se constata concordanta datelor şi se acorda liberul de vama, agentul vamal desemnat de conducerea biroului vamal confirma scoaterea din ţara a mãrfurilor strãine importate sau româneşti introduse anterior în zona libera prin aplicarea ştampilei personale şi a semnãturii pe exemplarul 1 al documentului simplificat prezentat la intrare, oprind o copie de pe acesta. Copia de pe acest exemplar se anexeazã la exemplarul 2 al documentului, reţinut de biroul vamal la intrarea mãrfurilor.
18. În cazul în care produsele compensatoare nu se mai scot din ţara, în aplicarea prevederilor art. 196, 197 şi 215 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, iar pentru acestea se solicita plasarea sub regimul vamal de import, agentul vamal desemnat de biroul vamal verifica concordanta datelor din declaraţia vamalã cu situaţia mãrfurilor strãine importate sau româneşti introduse anterior în zona libera şi care au participat la operaţiunea de perfecţionare activa şi opereazã corespunzãtor documentul simplificat.
19. La controlul documentar al declaraţiei vamale în detaliu se verifica şi concordanta acesteia cu datele înscrise în documentul simplificat, întocmit cu ocazia intrãrii în zona libera a mãrfurilor româneşti ori mãrfurilor strãine importate ce au participat la procesul de perfecţionare activa.
În cazul în care se constata concordanta datelor şi se acorda liberul de vama, agentul vamal desemnat de conducerea biroului vamal confirma scoaterea din zona libera şi introducerea în ţara a mãrfurilor strãine importate sau româneşti introduse anterior în zona libera şi care au participat la procesul de perfecţionare activa prin aplicarea ştampilei personale şi a semnãturii pe exemplarul 1 al documentului simplificat prezentat la intrare şi opreşte o copie de pe acesta. Copia de pe acest exemplar se anexeazã la exemplarul 2 al documentului, reţinut de biroul vamal la intrarea mãrfurilor.

E. Introducerea mãrfurilor strãine în zonele libere şi scoaterea acestora

20. Pentru mãrfurile strãine, care se introduc direct din strãinãtate în zonele libere, în vederea simplei depozitari a acestora şi fãrã ca acestea sa fie supuse unor operaţiuni ce impun plasarea sub regim vamal, nu se întocmesc formalitãţi vamale.
Prin excepţie, dacã mãrfurile au circulat anterior sub acoperirea unui titlu de tranzit, acestea, împreunã cu titlul de tranzit, se prezintã biroului vamal pentru confirmarea sosirii mãrfurilor şi încheierea tranzitului.
21. Pentru mãrfurile strãine transportate pe cale fluviala sau maritima care se descarca, comandantul, armatorul sau agentul navei depune la biroul vamal permisul de descãrcare, precum şi manifestul încãrcãturii sau declaraţia de marfa în cazul transportului maritim, dupã caz.
Declaraţia privind proviziile de bord, sau dupã caz, declaraţia privind proviziile navei şi declaraţia privind efectele şi bunurile echipajului, în cazul transportului maritim, se depun în condiţiile prevãzute la art. 15 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.
22. Mãrfurile strãine transportate pe cale feroviara se introduc în zonele libere pe baza actului de transmitere a garniturii de tren, depus la biroul vamal de cãtre transportator în termenul prevãzut în procesul tehnologic de prelucrare a trenului.
Dacã mãrfurile circula sub acoperirea unui titlu de tranzit, acestea, împreunã cu titlul de tranzit, se prezintã biroului vamal pentru confirmarea sosirii mãrfurilor şi încheierea tranzitului.
23. Mãrfurile strãine transportate pe cale rutiera se introduc în zonele libere pe baza titlului de tranzit; acestea, împreunã cu titlul de tranzit, se prezintã biroului vamal pentru confirmarea sosirii mãrfurilor şi încheierea tranzitului.
24. Mãrfurile strãine care au intrat în zonele libere pot pãrãsi teritoriul naţional pe cale fluviala sau maritima, în aceeaşi stare în care au fost introduse, pe baza permisului vamal de încãrcare.
25. Mãrfurile strãine care au intrat în zonele libere pot pãrãsi teritoriul naţional pe cale feroviara, în aceeaşi stare în care au fost introduse, pe baza actului de transmitere a garniturii de tren şi a scrisorii de trasura CIM pe care biroul vamal aplica ştampila "tranzit vamal" sau în baza declaraţiei vamale de tranzit însoţitã de documentul de transport intern, pentru mãrfurile care urmeazã sa pãrãseascã teritoriul naţional printr-un birou vamal de frontiera cu activitate fluviala sau maritima.
26. Mãrfurile strãine care au intrat în zonele libere pot pãrãsi teritoriul naţional pe cale rutiera, în aceiaşi stare în care au fost introduse pe teritoriul tarii, pe baza titlului de tranzit.
27. (1) Mãrfurile strãine introduse în zonele libere în vederea utilizãrii, consumului ori realizãrii unor operaţiuni de prelucrare, montaj, asamblare, adaptare, transformare, reparare, remontare în starea iniţialã, sau altor activitãţi, se plaseaza sub regimul vamal de import, de perfecţionare activa, admitere temporarã, sau transformare sub control vamal, dupã caz.
(2) Mãrfurile strãine procurate de persoanele fizice din magazinele care funcţioneazã în zonele libere, pot fi introduse în ţara cu respectarea tuturor celorlalte condiţii impuse de normele legale în vigoare, numai dacã se face dovada ca magazinele de desfacere a acestor produse au achitat drepturile de import în conformitate cu prevederile art. 132 şi 133 din Codul vamal al României.
Dispoziţiile punctului 24 din anexa nr. 6 la Regulamentul de aplicare a Codului vamal sunt aplicabile.
Introducerea din zonele libere în ţara a mãrfurilor de cãtre persoanele fizice, se realizeazã pe baza bonului de cumpãrare remis de magazin cu ocazia vânzãrii şi prezentat agenţilor vamali la ieşirea din zona libera.
(3) Mãrfurile strãine pentru care nu s-a solicitat acordarea unui regim vamal sau pentru care nu sunt întrunite condiţiile legale privind abandonarea ori distrugerea acestora, nu pot fi consumate sau utilizate în zona libera.
(4) Pentru mãrfurile strãine care stationeaza în zona libera şi fac obiectul operaţiunilor comerciale de vânzare sau transfer de proprietate între diversi operatori în perimetrul zonelor libere, fãrã a intra sub incidenta prevederilor art. 132 şi 133 din Codul vamal, care ulterior acestor operaţiuni pãrãsesc în aceiaşi stare teritoriul zonelor libere:
a) cu destinaţie externa, nu se întocmesc formalitãţi vamale de export sau reexport;
b) cu destinaţie interna, se întocmesc formalitãţi vamale potrivit regimului solicitat.
28. Prin excepţie de la prevederile punctului 27, pentru mãrfurile strãine care au fãcut obiectul vânzãrilor şi care urmeazã a fi utilizate sau consumate în perimetrul zonelor libere, înainte de consum sau utilizare, se aplica prevederile art. 132 din Codul vamal al României.
29. Scoaterea din ţara direct din zonele libere sau introducerea din zonele libere în ţara a mãrfurilor strãine importate sau a produselor compensatoare se face pe baza declaraţiei vamale în detaliu şi a documentului simplificat, în cazul în care la realizarea produselor compensatoare au participat mãrfuri româneşti introduse anterior în zonele libere.
Agentul vamal desemnat de conducerea biroului vamal confirma scoaterea mãrfurilor din zona libera prin verificarea concordanţei dintre documentele simplificate şi declaraţiile vamale, dupã caz.
30. În situaţia în care produsele compensatoare rezultate din plasarea sub regim de perfecţionare activa a mãrfurilor strãine pe baza unei singure declaraţii vamale, la a cãror realizare au participat şi mãrfuri româneşti introduse anterior în zona libera, sunt scoase din zona libera cu destinaţie în interiorul sau în exteriorul tarii, în mai multe etape, menţiunile de confirmare a biroului vamal se fac pe o lista specificativa anexatã la documentul simplificat; în caseta nr. 8 a documentului simplificat se fac referiri privind lista anexatã.
Lista specificativa are acelaşi numãr de înregistrare ca şi documentul simplificat; dacã acest fapt nu este posibil, se fac menţiuni suplimentare care sa permitã identificarea listei (listelor) specificative care corespund documentului simplificat.
Pe lista specificativa se confirma fiecare operaţiune de scoatere a mãrfurilor, atât de titularul operaţiunii, cat şi de agentul vamal desemnat.

F. Conţinutul şi forma evidentei operative a mãrfurilor aflate în zonele libere

31. Biroul vamal în a cãrui raza de competenta teritorialã se afla zona libera şi operatorii care funcţioneazã în zona libera sunt obligaţi sa ţinã evidenta operativã a mãrfurilor şi a operaţiunilor.
32. Evidenta se organizeazã pe baza registrului prezentat în anexa nr. 3, în forma identicã, atât de cãtre fiecare operator din zona libera, cat şi de biroul vamal.
Biroul vamal poate organiza un singur registru centralizator pentru toţi operatorii sau câte un registru pentru fiecare operator.
33. În cazurile în care într-o zona libera mãrfurile trec de la un operator la altul, evidenta operativã ţinuta de primul operator se descarca, iar a celui de-al doilea se incarca cu mãrfurile în cauza.
Încãrcarea şi descãrcarea evidentelor se realizeazã pe baza documentelor de predare-primire dintre operatori în cazul produselor ce fac obiectul simplei depozitari, sau a declaraţiilor vamale în detaliu în cazul mãrfurilor ce fac obiectul plasarii sub regim vamal, dupã caz.
Anterior acestor operaţiuni, este obligatorie înştiinţarea biroului vamal în a cãrui raza de competenta teritorialã se afla zona libera, astfel încât acesta sa opereze similar evidentele proprii.
34. Evidenta operativã a mãrfurilor se închide pe data de 31 decembrie a fiecãrui an calendaristic.
Felurile şi cantitãţile de mãrfuri înscrise în evidenta operativã a fiecãrui operator şi care se afla în zona libera se reporteazã în evidenta corespunzãtoare anului calendaristic care urmeazã.

CAP. 2
Aplicarea uniforma a reglementãrilor vamale, evidenta operativã, controlul şi supravegherea vamalã a mãrfurilor care se introduc sau se scot din porturile care beneficiazã de facilitãţile prevãzute în <>Ordonanta Guvernului nr. 131/2000

A. Dispoziţii privind autorizarea de cãtre biroul vamal a construcţiilor în port

35. Prevederile pct. 1 - 3 din prezentele norme se aplica în mod similar. Modelul cererii pentru autorizarea construcţiilor din port este prezentat în anexa nr. 4 la norme.

B. Introducerea din ţara în port a mãrfurilor româneşti şi a mãrfurilor strãine importate

36. Prevederile pct. 4-8 din prezentele norme se aplica în mod similar. Modelul şi instrucţiunile de completare a documentului simplificat sunt cuprinse în anexa nr. 5 la norme.

C. Scoaterea din port a mãrfurilor româneşti şi a mãrfurilor strãine importate

37. Prevederile pct. 9-12 din prezentele norme se aplica în mod similar.

D. Introducerea din ţara în port a mãrfurilor româneşti sau a mãrfurilor strãine importate, care participa, împreunã cu alte mãrfuri strãine, la operaţiuni de perfecţionare activa - şi scoaterea acestora din port

38. Prevederile pct. 13-19 din prezentele norme se aplica în mod similar.

E. Introducerea mãrfurilor strãine în port şi scoaterea acestora

39. Prevederile pct. 20-30 din prezentele norme se aplica în mod similar.

F. Conţinutul şi forma evidentei operative a mãrfurilor aflate în port

40. Prevederile pct. 31 - 34 din prezentele norme se aplica în mod similar. Modelul şi instrucţiunile de completare a registrului de evidenta operativã a mãrfurilor şi a operaţiunilor sunt prezentate în anexa nr. 6 la norme.

G. Exercitarea supravegherii vamale în port

41. Supravegherea vamalã şi controlul vamal în port se pot realiza de echipe ale autoritãţii vamale de la nivel central, regional sau local.
42. În port, biroul vamal realizeazã supravegherea vamalã în conformitate cu prevederile art. 353 şi 354 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, prin aplicarea, în funcţie de condiţiile de derulare şi de tipul operaţiunii, a uneia sau a mai multor mãsuri, precum:
a) ţinerea operativã a evidentei mãrfurilor şi bunurilor supuse regimului vamal prin înscrierea lor în registrul sau documentele vamale;
b) aplicarea de sigilii vamale la mãrfurile, bunurile şi mijloacele de transport supuse regimului vamal, precum şi la accesul în spaţiile în care acestea se gãsesc;
c) efectuarea de verificãri selective, inopinate la mijloacele de transport încãrcate cu mãrfuri nevamuite sau aflate în tranzit;
d) stabilirea de posturi permanente sau temporare, fixe ori mobile, la locul de acces al persoanelor în porturi, la scara navelor, în depozite sau în alte locuri unde se afla mãrfuri şi alte bunuri supuse vamuirii, precum şi la mijloacele de transport;
e) efectuarea, în cazuri de indicii de frauda vamalã, de verificãri totale la mãrfurile sau bunurile care trec frontiera de stat în anumite perioade sau pentru unele categorii;
f) organizarea de echipe vamale mobile la limitele exterioare ale perimetrelor în care se efectueazã operaţiuni specifice portului;
g) organizarea de posturi vamale fixe la toate locurile de acces al mijloacelor de transport, al persoanelor şi bunurilor în şi din port;
h) mãsuri proprii specifice portului.
Condiţiile materiale necesare în vederea desfãşurãrii activitãţii de supraveghere vamalã în port se stabilesc de administraţia respectivului port, de comun acord cu autoritatea vamalã.
Operatorii portuari şi agenţii economici au obligaţia sa notifice autoritãţii vamale informaţii privind transportul, încãrcarea, descãrcarea, transbordarea, manipularea sau orice alte operaţiuni realizate în port la care sunt supuse mãrfurile prohibite la import sau la export ori cu regim special.
Pentru aceste mãrfuri, operatorii portuari şi agenţii economici sunt obligaţi sa obţinã aprobãrile sau autorizaţiile prevãzute de legile speciale, iar autoritatea vamalã realizeazã o supraveghere specialã.
43. Supravegherea vamalã şi controlul vamal specific se pot realiza şi de cãtre autoritatea vamalã abilitata din cadrul Direcţiei Generale a Vamilor, în conformitate cu prevederile cap. XIII din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.
44. Biroul vamal care funcţioneazã în port colaboreazã cu serviciile de supraveghere vamalã şi lupta impotriva fraudelor vamale şi elaboreazã profilul local de risc.


ANEXA 1
-------
la Norme
--------

Agent economic APROB


.............. ─────
.............. Şeful Biroului vamal .......



CERERE DE AUTORIZARE
pentru efectuarea de construcţii în zona libera

1. Denumirea/sediul agentului economic care efectueazã construcţia
.....................................................................
.....................................................................
2. Beneficiarul construcţiei
..................................................
.....................................................................
3. Denumirea/sediul agentului economic de la care sunt achiziţionate materialele necesare realizãrii construcţiei .........................
4. Materialele de construcţii sunt:
româneşti [] strãine importate [] strãine []
5. Locul de amplasare a construcţiei (denumire concesionar parcela)
...................................................................
6. Destinaţia construcţiei (depozit, sediu social, unitãţi de producţie, magazine, etc.) .......................................


Data Semnatura autorizata şi ştampila
...... agentului economic
....................................










ANEXA 2


la Norme
--------



┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ │1. Denumirea, sediul, codul fiscal şi numãrul de înregistrare │DOCUMENT DE INTRARE ŞI │
│ │la Oficiul Registrului Comerţului ale solicitantului │IEŞIRE A MĂRFURILOR │
│ 1 │(operator, agent economic, transportator) │ROMÂNEŞTI/STRĂINE │
│ │ │IMPORTATE ÎN/DIN ZONA │
│ │ │LIBERA │
│────│──────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│E │A. Scopul introducerii/scoaterii din zona libera │Numãrul de înregistrare │
│x │ │şi data din registrul de │
│e │ │corespondenta al biroului│
│m s│ │vamal │
│p o│ │ │
│l l│ │ │
│a i│ │ │
│r c│──────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ i│2. Biroul vamal emitent │
│p t│ │
│e a│ │
│n n│ │
│t t│ │
│r │ │
│u │ │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │3. Mãrfurile descrise în caseta 4 sunt: │
└────│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] de origine romana [] strãine importate │
│ │
│[] destinate exportului [] destinate consumului sau utilizãrii în zona libera │
│ │
│[] cu accize [] Fãrã accize │
│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. Felul şi cantitatea mãrfurilor (Nr. crt., denumirea mãrfurilor, mãrci şi numere ale │
│coletelor, cantitatea mãrfurilor) │
│ │
│ │
│ │
│Spaţiul este insuficient pentru descrierea mãrfurilor, descrierea se continua în lista │
│anexa: DA NU │
│ ┌──┐ ┌──┐ │
│ └──┘ └──┘ │
│ │
│Menţiuni: │
│ │
│───────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│5. Locul şi data intrãrii │7. Semnatura şi ştampila agentului vamal │
│ │ │
│Semnatura reprezentantului şi ştampila │Menţiuni │
│titularului │ │
│───────────────────────────────────────────│────────────────────────────────────────────┤
│6. Locul şi data iesirii │8. Semnatura şi ştampila agentului vamal │
│ │ │
│Semnatura reprezentantului şi ştampila │ │
│titularului │Menţiuni │
│───────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────│
┌────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────│
│ │1. Denumirea, sediul, codul fiscal şi numãrul de înregistrare │DOCUMENT DE INTRARE ŞI │
│ │la Oficiul Registrului Comerţului ale solicitantului │IEŞIRE A MĂRFURILOR │
│ 2 │(operator, agent economic, transportator) │ROMÂNEŞTI/STRĂINE │
│ │ │IMPORTATE ÎN/DIN ZONA │
│ │ │LIBERA │
│────│──────────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│E │A. Scopul introducerii/scoaterii din zona libera │Numãrul de înregistrare │
│x │ │şi data din registrul de │
│e │ │corespondenta al biroului│
│m │ │vamal │
│p │ │ │
│l │ │ │
│a v│ │ │
│r a│──────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ m│2. Biroul vamal emitent │
│p d│ │
│e │ │
│n │ │
│t │ │
│r │ │
│u │ │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2 │3. Mãrfurile descrise în caseta 4 sunt: │
└────│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] De origine romana [] Strãine importate │
│ │
│[] destinate exportului [] destinate consumului sau utilizãrii în zona libera │
│ │
│[] Cu accize [] fãrã accize │
│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. Felul şi cantitatea mãrfurilor (Nr. curent, denumirea mãrfurilor, mãrci şi numere ale│
│coletelor, cantitatea mãrfurilor) │
│ │
│ │
│ │
│Spaţiul este insuficient pentru descrierea mãrfurilor, descrierea se continua în lista │
│anexa: DA NU │
│ ┌──┐ ┌──┐ │
│ └──┘ └──┘ │
│ │
│ Menţiuni: │
│ │
│───────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│5. Locul şi data intrãrii │7. Semnatura şi ştampila agentului vamal │
│ │ │
│Semnatura reprezentantului şi ştampila │ │
│titularului │Menţiuni │
│───────────────────────────────────────────│────────────────────────────────────────────┤
│6. Locul şi data iesirii │8. Semnatura şi ştampila agentului vamal │
│ │ │
│Semnatura reprezentantului şi ştampila │Menţiuni │
│titularului │ │
└───────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘




INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE A DOCUMENTULUI SIMPLIFICAT

1. Formularul se completeazã prin dactilografiere sau manual (cu litere de tipar) în casetele nr. 1, 2, 4, 5 şi 6 şi prin marcarea cu X în rubricile din caseta nr. 3, corespunzãtoare mãrfurilor
2. Rubrica A se completeazã de cãtre titularul operaţiunii cu date privind scopul introducerii sau scoaterii de mãrfuri din zona libera.
3. Nu se admit ştersãturi. Modificãrile se pot face prin taierea cu o linie orizontala a înscrisurilor gresite şi scrierea celor corecte alãturat. Orice astfel de modificãri trebuie confirmate de cel care le efectueazã şi de biroul vamal.
4. Spaţiul rãmas necompletat din caseta nr. 4 se bareaza cu o linie oblica, astfel încât sa nu fie posibila o completare ulterioara. Dacã spaţiul nu este suficient, mãrfurile sunt descrise, în mod similar, într-o lista-anexa la care se face referire în caseta nr. 4.
5. Biroul vamal certifica intrarea mãrfurilor în zona libera în caseta nr. 7, pe ambele exemplare, retinand exemplarul 2.
6. În situaţia în care, în aplicarea prevederilor punctului 9 din norme, mãrfurile sunt introduse în zona libera în mai multe etape, pe baza unui singur document simplificat, menţiunile de confirmare a biroului vamal se fac pe o lista-anexa la document, la care se face referire în caseta 7 a documentului simplificat, în dreptul cuvantului "Menţiuni".
7. La ieşirea din zona libera, biroul vamal face certificarea în caseta nr. 8, retinand o copie. Dispoziţiile punctului 8 din norme sunt aplicabile.
8. În situaţia în care, în aplicarea prevederilor punctului 12 din norme, mãrfurile introduse cu un singur document se scot din zona libera în mai multe etape, pe baza unui singur document simplificat, menţiunile de confirmare ale biroului vamal se fac pe o lista-anexa la document, la care se face referire în caseta nr. 8 a documentului, în dreptul cuvantului "Menţiuni".








ANEXA 3


la Norme
---------


Registru de evidenta a mãrfurilor care se introduc
sau se scot din zona libera



┌────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ INTRODUCERE │ SCOATERE │
│ │────┬───────┬─────────┬─────────────────┬──────────┬──────────┬────│────┬──────┬─────────┬─────────────────┬──────────┬──────────┬────┤
│ │ │ Data │ │ Documente de │ │ │ │ │ Data │ │ Documente de │ │ │ │
│ Nr.│Ope-│intro- │ Mijloc │ introducere │ │ │ │ │scoa- │ Mijloc │ scoatere │ │ │ │
│în- │ra- │ducerii│ de │───┬───┬────┬────┤Denumirea │Cantitatea│Obs.│Ope-│terii │ de │───┬───┬────┬────┤Denumirea │Cantitatea│Obs.│
│reg.│tor │în zona│transport│ │ │ │Emi-│mãrfurilor│mãrfurilor│ │ra- │ din │transport│ │ │ │Emi-│mãrfurilor│mãrfurilor│ │
│ │ │libera │ │Fel│Nr.│Data│tent│ │ │ │tor │ zona │ │Fel│Nr.│Data│tent│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │libera│ │ │ │ │ │ │ │ │
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │15 │16 │ 17 │ 18 │ 19 │ 20 │ 21 │
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
└────┴────┴───────┴─────────┴───┴───┴────┴────┴──────────┴──────────┴────┴────┴──────┴─────────┴───┴───┴────┴────┴──────────┴──────────┴────┘



INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE A REGISTRULUI DE EVIDENTA A MĂRFURILOR CARE SE INTRODUC SAU SE SCOT DIN ZONA LIBERA

Coloana 1: se completeazã în ordine cronologicã, cu numãrul şi data de înregistrare a documentului simplificat - din registrul de corespondenta al biroului vamal, a titlului de tranzit, a permisului de descãrcare sau a actului de transmitere a garniturii de tren, dupã caz.
Coloana 2: se înscrie denumirea operatorului cãruia îi sunt destinate mãrfurile care se introduc în zona libera.
Coloana 3: se înscrie data introducerii efective a mãrfurilor în zona libera.
Coloana 4: se înscriu numãrul vagonului în cazul transportului în vagoane complete, nr. scrisorii de trasura în cazul coletelor care circula cu documente de transport separate, nr. navei sau al mijlocului de transport rutier.
Coloana 5: se înscrie felul documentelor în baza cãrora se introduc mãrfurile în zona libera.
Coloanele 6 şi 7: se înscriu numãrul de înregistrare şi data documentelor din coloana 5.
Coloana 8: se înscrie emitentul documentului pe baza cãruia mãrfurile se introduc în zona libera.
Coloana 9: se înscrie denumirea comercialã a mãrfurilor care se introduc în zona libera, în termeni suficient de precisi, pentru a permite identificarea şi clasificarea lor imediata şi sigura în Tariful vamal de import al României.
Coloana 10: se înscrie greutatea neta în kg. a mãrfurilor sau, dacã nu este posibil, într-o unitate de mãsura specifica (alta decât kg.), conform Normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea şi completarea declaraţiei vamale în detaliu.
Coloana 11: se înscriu menţiuni privind eventualele operaţiuni de retranzactionare/transfer al mãrfurilor ce pot avea loc între diversi operatori în interiorul zonei libere, sau orice alt fel de observaţii privitoare la mãrfuri şi operaţiuni care nu se regãsesc în celelalte coloane şi care sunt necesare exercitãrii supravegherii vamale.
Coloana 12: se completeazã, în ordinea în care a fost completatã coloana 1, cu denumirea operatorului care scoate mãrfurile din zona libera.
Coloana 13: se completeazã cu data scoaterii efective a mãrfurilor din zona libera.
Coloana 14: se înscriu numãrul vagonului în cazul transportului în vagoane complete, nr. scrisorii de trasura în cazul coletelor care circula cu documente de transport separate, nr. navei sau al mijlocului de transport rutier.
Coloana 15: se înscrie felul documentelor în baza cãrora se scot mãrfurile din zona libera.
Coloanele 16 şi 17: se înscriu numãrul de înregistrare şi data documentelor din coloana 15.
Coloana 18: se înscrie emitentul documentului pe baza cãruia mãrfurile se scot din zona libera.
Coloana 19: se completeazã cu denumirea comercialã a mãrfurilor, în termeni suficient de precisi, pentru a permite identificarea şi clasificarea lor imediata şi sigura în Tariful vamal de import al României.
Coloana 20: se înscrie greutatea neta în kg. a mãrfurilor sau, dacã nu este posibil, într-o unitate de mãsura specifica (alta decât kg.), conform Normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea şi completarea declaraţiei vamale în detaliu.
Coloana 21: se înscriu menţiuni privind eventualele operaţiuni de retranzactionare/transfer al mãrfurilor ce pot avea loc între diversi operatori în interiorul zonei libere, sau orice alt fel de observaţii privitoare la mãrfuri şi operaţiuni care nu se regãsesc în celelalte coloane şi care sunt necesare pentru exercitarea supravegherii vamale.


ANEXA 4
-------
la Norme
---------

Agent economic APROB


.............. ─────
.............. Şeful Biroului vamal


CERERE DE AUTORIZARE
pentru efectuarea de construcţii în port

1. Denumirea/sediul agentului economic care efectueazã construcţia
...................................................................
2. Beneficiarul construcţiei ......................................
3. Denumirea/adresa agentului economic de la care sunt achiziţionate
materialele necesare realizãrii construcţiei ....................
4. Materialele de construcţii sunt:
româneşti [] strãine importate [] strãine []
5. Locul de amplasare a construcţiei
(denumire concesionar parcela) ................................
6. Destinaţia construcţiei (depozit, sediu social, unitãţi de producţie, magazine, etc.) ......................................................
7. Firma constructoare se angajeazã prin prezenta cerere, în funcţie de destinaţia construcţiei descrisã la punctul 6, sa asigure condiţiile necesare în vederea supravegherii vamale (compartimente de mãrfuri separate pentru mãrfuri româneşti şi mãrfuri strãine importate sau strãine), precum şi toate condiţiile prevãzute la art. 360 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României.

Data Semnatura autorizata şi ştampila
...... agentului economic
.................................










ANEXA 5


la Norme
--------



┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────┐
│ │1. Denumirea, sediul, codul fiscal şi numãrul de înregistrare │DOCUMENT DE INTRARE ŞI │
│ 1 │la oficiul Registrului Comerţului ale solicitantului │IEŞIRE A MĂRFURILOR │
│ │(operator, agent economic, transportator) │ROMÂNEŞTI/STRĂINE │
│────│──────────────────────────────────────────────────────────────┤IMPORTATE ÎN/DIN PORT │
│ │ │ │
│ │ │ │
│E │A. Scopul introducerii/scoaterii din port │Numãrul de înregistrare │
│x │ │şi data din registrul de │
│e │ │corespondenta al biroului│
│m s│ │vamal │
│p o│ │ │
│l l│ │ │
│a i│ │ │
│r c│──────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ i│2. Biroul vamal emitent │
│p t│ │
│e a│ │
│n n│ │
│t t│ │
│r │ │
│u │ │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1 │3. Mãrfurile descrise în caseta 4 sunt: │
│────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ [] de origine romana [] strãine importate │
│ │
│ [] destinate exportului [] destinate consumului sau utilizãrii în port │
│ │
│ [] cu accize [] fãrã accize │
│─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. Felul şi cantitatea mãrfurilor (Nr. curent, denumirea mãrfurilor, mãrci şi numere ale │
│coletelor, cantitatea mãrfurilor) │
│ │
│ │
│ │
│Spaţiul este insuficient pentru descrierea mãrfurilor; descrierea se continua în lista anexa:│
│ DA NU │
│ ┌──┐ ┌──┐ │
│ └──┘ └──┘ │
│ │
│Menţiuni: │
│ │
│ │
│────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┤
│5. Locul şi data intrãrii │7. Semnatura şi ştampila agentului vamal│
│ │ │
│Semnatura reprezentantului şi ştampila titularului │Menţiuni │
│────────────────────────────────────────────────────│────────────────────────────────────────┤
│6. Locul şi data iesirii │8. Semnatura şi ştampila agentului vamal│
│ │ │
│Semnatura reprezentantului şi ştampila titularului │Menţiuni │
│────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────│
│────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────│
│ │1. Denumirea, sediul, codul fiscal şi numãrul de înregistrare │DOCUMENT DE INTRARE ŞI │
│ 2 │la oficiul Registrului Comerţului ale solicitantului │IEŞIRE A MĂRFURILOR │
│ │(operator, agent economic, transportator) │ROMÂNEŞTI/STRĂINE │
│────│──────────────────────────────────────────────────────────────┤IMPORTATE ÎN/DIN PORT │
│ │ │ │
│ │ │ │
│E │A. Scopul introducerii/scoaterii din port │Numãrul de înregistrare │
│x │ │şi data din registrul de │
│e │ │corespondenta al biroului│
│m │ │vamal │
│p │ │ │
│l │ │ │
│a v│ │ │
│r a│──────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ m│2. Biroul vamal emitent │
│p a│ │
│e │ │
│n │ │
│t │ │
│r │ │
│u │ │
│────│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2 │3. Mãrfurile descrise în caseta 4 sunt: │
└────│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] de origine romana [] strãine importate │
│ │
│[] destinate exportului [] destinate consumului sau utilizãrii în port │
│ │
│[] cu accize [] fãrã accize │
│────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. Felul şi cantitatea mãrfurilor (Nr. curent, denumirea mãrfurilor, mãrci şi numere ale│
│coletelor, cantitatea mãrfurilor) │
│ │
│ │
│ │
│Spaţiul este insuficient pentru descrierea mãrfurilor, descrierea se continua în lista │
│anexd: DA NU │
│ ┌──┐ ┌──┐ │
│ └──┘ └──┘ │
│ │
│Menţiuni: │
│ │
│ │
│───────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│5. Locul şi data intrãrii │7. Semnatura şi ştampila agentului vamal │
│ │ │
│Semnatura reprezentantului şi ştampila │Menţiuni │
│titularului │ │
│───────────────────────────────────────────│────────────────────────────────────────────┤
│6. Locul şi data iesirii │8. Semnatura şi ştampila agentului vamal │
│ │ │
│Semnatura reprezentantului şi ştampila │Menţiuni │
│titularului │ │
└───────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘




INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE A DOCUMENTULUI SIMPLIFICAT

1. Formularul se completeazã prin dactilografiere sau manual (cu litere de tipar) în casetele 1, 2, 4, 5, 6 şi prin bifare cu X în rubricile corespunzãtoare mãrfurilor din caseta 3.
2. Rubrica A se completeazã de cãtre titularul operaţiunii cu date privind scopul introducerii sau scoaterii de mãrfuri din port.
3. Nu se admit ştersãturi. Modificãrile se pot face prin taierea cu o linie orizontala a înscrisurilor gresite şi prin scrierea celor corecte alãturat. Orice astfel de modificãri trebuie confirmate de cel care le efectueazã şi de biroul vamal.
4. Spaţiul rãmas necompletat din caseta 4 se bareaza cu o linie oblica, astfel încât sa nu fie posibila o completare ulterioara. Dacã spaţiul nu este suficient, mãrfurile sunt descrise, în mod similar într-o lista anexa la care se face referire în aceasta caseta.
5. Biroul vamal certifica intrarea mãrfurilor în port în caseta 7, pe ambele exemplare, retinand exemplarul 2.
6. În situaţia în care, în aplicarea prevederilor punctului 9 din norme, mãrfurile sunt introduse în port în mai multe etape, pe baza unui singur document simplificat, menţiunile de confirmare a biroului vamal se fac pe o lista anexa la document, la care se face referire în dreptul cuvantului "menţiuni" din caseta 7 a documentului simplificat.
7. La ieşirea din port, biroul vamal face certificarea în caseta 8, retinand o copie. Dispoziţiile punctului 9 din norme sunt aplicabile.
8. În situaţia în care în aplicarea punctului 14 din normele tehnice, mãrfurile introduse cu un singur document se scot din port în mai multe etape, pe baza unui singur document simplificat, menţiunile de confirmare ale biroului vamal se fac pe o lista anexa la document, la care se face referire în caseta 8 a documentului simplificat, în dreptul cuvantului "Menţiuni". Dispoziţiile punctului 14 din norme sunt aplicabile.







ANEXA 6


la Norme
--------


Registru de evidenta a mãrfurilor care se introduc
sau se scot din port



┌────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ INTRODUCERE │ SCOATERE │
│ │────┬───────┬─────────┬─────────────────┬──────────┬──────────┬────│────┬──────┬─────────┬─────────────────┬──────────┬──────────┬────┤
│ │ │ Data │ │ Documente de │ │ │ │ │ Data │ │ Documente de │ │ │ │
│ Nr.│Ope-│intro- │ Mijloc │ introducere │ │ │ │ │scoa- │ Mijloc │ scoatere │ │ │ │
│în- │ra- │ducerii│ de │───┬───┬────┬────┤Denumirea │Cantitatea│Obs.│Ope-│terii │ de │───┬───┬────┬────┤Denumirea │Cantitatea│Obs.│
│reg.│tor │în port│transport│ │ │ │Emi-│mãrfurilor│mãrfurilor│ │ra- │ din │transport│ │ │ │Emi-│mãrfurilor│mãrfurilor│ │
│ │ │ │ │Fel│Nr.│Data│tent│ │ │ │tor │ port │ │Fel│Nr.│Data│tent│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │15 │16 │ 17 │ 18 │ 19 │ 20 │ 21 │
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
│────│────│───────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────│────│──────│─────────│───│───│────│────│──────────│──────────│────┤
└────┴────┴───────┴─────────┴───┴───┴────┴────┴──────────┴──────────┴────┴────┴──────┴─────────┴───┴───┴────┴────┴──────────┴──────────┴────┘




INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE A REGISTRULUI DE EVIDENTA A MĂRFURILOR CARE SE INTRODUC SAU SE SCOT DIN PORT

Coloana 1: se completeazã în ordine cronologicã, cu numãrul şi data de înregistrare a documentului simplificat - din registrul de corespondenta al biroului vamal, a titlului de tranzit, a permisului de descãrcare sau a actului de transmitere a garniturii de tren, dupã caz.
Coloana 2: se înscrie denumirea operatorului cãruia îi sunt destinate mãrfurile care se introduc în port.
Coloana 3: se înscrie data introducerii efective a mãrfurilor în port.
Coloana 4: se înscriu numãrul vagonului în cazul transportului în vagoane complete, nr. scrisorii de trasura în cazul coletelor care circula cu documente de transport separate, nr. navei sau al mijlocului de transport rutier.
Coloana 5: se înscrie felul documentelor în baza cãrora se introduc mãrfurile în port.
Coloanele 6 şi 7: se înscriu numãrul de înregistrare şi data documentelor din coloana 5.
Coloana 8: se înscrie emitentul documentului pe baza cãruia mãrfurile se introduc în port.
Coloana 9: se înscrie denumirea comercialã a mãrfurilor care se introduc în port, în termeni suficient de precisi, pentru a permite identificarea mãrfurilor, precum şi clasificarea lor imediata şi sigura în Tariful vamal de import al României.
Coloana 10: se înscrie greutatea neta în kg. a mãrfurilor sau, dacã nu este posibil, într-o unitate de mãsura specifica (alta decât kg.) conform Normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea şi completarea declaraţiei vamale în detaliu.
Coloana 11: se înscriu menţiuni privind eventualele operaţiuni de retranzactionare/transfer al mãrfurilor ce pot avea loc între diversi operatori portuari în interiorul portului - în aplicarea punctului 34 din normele tehnice, sau orice alt fel de observaţii privitoare la mãrfuri şi operaţiuni care nu se regãsesc în celelalte coloane şi care sunt necesare exercitãrii supravegherii vamale.
Coloana 12: se completeazã, în ordinea în care a fost completatã coloana 1, cu denumirea operatorului care scoate mãrfurile din port.
Coloana 13: se completeazã cu data scoaterii efective a mãrfurilor din port.
Coloana 14: se înscriu numãrul vagonului în cazul transportului în vagoane complete, nr. scrisorii de trasura în cazul coletelor care circula cu documente de transport separate, nr. navei sau al mijlocului de transport rutier.
Coloana 15: se înscrie felul documentelor în baza cãrora se scot mãrfurile din port.
Coloanele 16 şi 17: se înscriu numãrul de înregistrare şi data documentelor din coloana 15.
Coloana 18: se înscrie emitentul documentului pe baza cãruia mãrfurile se scot din port.
Coloana 19: se completeazã cu denumirea comercialã a mãrfurilor, în termeni suficient de precisi, pentru a permite identificarea mãrfurilor, precum şi clasificarea lor imediata şi sigura în Tariful vamal de import al României.
Coloana 20: Se înscrie greutatea neta în kg. a mãrfurilor sau, dacã nu este posibil, într-o unitate de mãsura specifica (alta decât kg.), conform Normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea şi completarea declaraţiei vamale în detaliu.
Coloana 21: se înscriu menţiuni privind eventualele operaţiuni de retranzactionare/transfer al mãrfurilor ce pot avea loc între diversi operatori portuari în interiorul portului, în aplicarea punctului 34 din normele tehnice, sau orice alt fel de observaţii privitoare la mãrfuri şi operaţiuni care nu se regãsesc în celelalte coloane şi care sunt necesare pentru exercitarea supravegherii vamale.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016