Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME TEHNICE din 20 aprilie 2005  de efectuare a supravegherii vamale la eliberarea si livrarea marcajelor pentru produse accizabile de la Compania Nationala Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME TEHNICE din 20 aprilie 2005 de efectuare a supravegherii vamale la eliberarea si livrarea marcajelor pentru produse accizabile de la Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A.

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA A VAMILOR - AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 379 din 5 mai 2005
Activitatea de supraveghere vamalã a eliberãrii şi livrãrii marcajelor pentru produse accizabile (produse din tutun sau bãuturi alcoolice îmbuteliate) va fi în sarcina Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile.
În vederea efectuãrii supravegherii vamale, persoanele care importã produse accizabile pe baza autorizaţiei de importator, denumite în continuare persoane autorizate, au obligaţia de a pune la dispoziţie, la momentul ridicãrii marcajelor de la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A., o cutie metalicã prevãzutã cu un sistem de închidere care sã permitã sigilarea acesteia de cãtre autoritatea vamalã. Dimensiunile cutiei metalice vor fi lãsate la libera apreciere a persoanelor autorizate, în funcţie de cantitatea uzualã de marcaje care va fi preluatã de la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A.
Supravegherea vamalã a eliberãrii şi livrãrii marcajelor pentru produse accizabile se va desfãşura dupã cum urmeazã:

1. Persoanele autorizate ca importatori de produse accizabile, înainte cu 48 de ore faţã de data la care Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. va finaliza comanda de executare a marcajelor, au obligaţia de a transmite prin fax cãtre Autoritatea Naţionalã a Vãmilor Direcţia supraveghere şi control vamal o înştiinţare cu privire la data la care se vor face eliberarea şi livrarea acestora.
2. La ora şi data stabilite de comun acord, un reprezentant legal al persoanei autorizate beneficiare a marcajelor, împreunã cu un reprezentant al Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile, se va prezenta la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. în vederea ridicãrii marcajelor comandate.
3. Eliberarea şi livrarea marcajelor de cãtre reprezentantul autorizat al Companiei Naţionale "Imprimeria Naţionalã" - S.A. cãtre reprezentantul persoanei autorizate se vor face pe baza unui proces-verbal de predare-primire, pus la dispoziţie de cãtre producãtorul marcajelor.
4. Reprezentantul Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile va analiza concordanţa dintre datele înscrise pe factura fiscalã emisã de Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. pentru persoana autorizatã şi datele din procesul-verbal de predare-primire menţionat la pct. 3, iar în cazul în care nu apar inadvertenţe, va contrasemna acest proces-verbal.
5. Reprezentantul autoritãţii vamale va sigila cutia metalicã în care au fost introduse marcajele eliberate de Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. şi va întocmi în acest sens un proces-verbal de sigilare, conform anexei nr. 1 care face parte integrantã din prezentele norme tehnice. Procesul-verbal de sigilare se va întocmi în douã exemplare, exemplarul nr. 1 fiind înmânat reprezentantului persoanei autorizate, iar exemplarul nr. 2 rãmânând la reprezentantul autoritãţii vamale. La exemplarul nr. 2 al procesului-verbal de sigilare se vor anexa fotocopii de pe procesul-verbal de predare-primire şi factura/facturile eliberate de Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. cãtre persoana autorizatã care a preluat marcajele, ce vor face parte integrantã din acesta.
6. Reprezentantul persoanei autorizate se va deplasa cu marcajele aflate sub sigiliu vamal la biroul vamal unde se vor întocmi formalitãţile de vãmuire în vederea efectuãrii exportului temporar sau a introducerii în zona liberã, dupã caz.
7. La biroul vamal de destinaţie, lucrãtorul vamal desemnat sã gestioneze astfel de activitãţi va controla integritatea cutiei metalice în care se aflã marcajele şi integritatea sigiliului vamal aplicat pe aceasta, confruntând seria acestuia cu seria menţionatã în procesul-verbal de sigilare. În cazul în care nu s-au constatat nereguli, lucrãtorul vamal va desigila cutia metalicã şi va întocmi un proces-verbal de desigilare, în douã exemplare, conform anexei nr. 2 care face parte integrantã din prezentele norme tehnice. Dupã desigilare se va trece la inventarierea marcajelor din cutia metalicã, ale cãror elemente de identificare sunt menţionate în procesul-verbal de predare-primire încheiat între Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. şi persoana autorizatã şi pe factura/facturile precizate în acesta. Procesul-verbal de desigilare se va întocmi în douã exemplare, exemplarul nr. 1 fiind înmânat reprezentantului persoanei autorizate, iar exemplarul nr. 2 rãmânând spre arhivare, împreunã cu celelalte documente folosite la vãmuire, la biroul vamal de destinaţie.
8. Dupã efectuarea formalitãţilor de vãmuire pentru exportul temporar sau a introducerii în zona liberã a marcajelor, lucrãtorul vamal va transmite prin fax la Direcţia supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile (telefon: 021.313.57.52) o fotocopie a procesului-verbal de desigilare, împreunã cu o fotocopie a declaraţiei vamale de export temporar al marcajelor sau a documentului de intrare a mãrfurilor în zona liberã, dupã caz.
9. Orice nereguli constatate de cãtre biroul vamal cu ocazia operaţiunilor de desigilare, inventariere, export temporar sau introducere în zona liberã a marcajelor ce au fãcut obiectul supravegherii vamale vor fi consemnate într-un raport detaliat, ce va fi transmis în mod operativ la Direcţia supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile.
10. Reprezentantul Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile, responsabil cu activitatea de supraveghere vamalã a eliberãrii şi livrãrii marcajelor de la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A., va arhiva exemplarul nr. 2 al procesului-verbal de sigilare şi exemplarul nr. 2 al procesului-verbal de desigilare, împreunã cu fotocopia declaraţiei vamale de export temporar a marcajelor sau a documentului de intrare în zona liberã a acestora.
11. La nivelul Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile se va deschide un registru de evidenţã a sigiliilor vamale utilizate în activitatea de supraveghere vamalã a marcajelor, eliberate şi livrate de la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A. persoanelor autorizate ca importatori de produse din tutun şi de bãuturi alcoolice îmbuteliate.
12. Funcţionarul vamal din cadrul Direcţiei supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile, desemnat cu evidenţa sigiliilor vamale, va opera în registru prin scãderea sigiliilor utilizate la operaţiunile de supraveghere vamalã a marcajelor. Operarea în registru se va face în ziua aplicãrii sigiliului vamal, pe baza procesului-verbal de sigilare.

ANEXA 1


────────
la normele tehnice
──────────────────





AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR
Direcţia supraveghere şi control vamal
Nr. ........../EM/ ......./....... 200...

PROCES - VERBAL DE SIGILARE

Subsemnatul ........, având funcţia de ......... la Serviciul coordonare
echipe mobile din cadrul Direcţiei supraveghere şi control vamal, conform
prevederilor pct. 29 alin. (2) din normele metodologice de aplicare a
titlului VII din <>Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin
<>Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004 , cu modificãrile şi completãrile
ulterioare, asigurând supravegherea vamalã a eliberãrii şi livrãrii
marcajelor de la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A.
pentru ......., am sigilat în cutia metalicã ce aparţine persoanei
autorizate cantitatea de ........ bucãţi marcaje pentru produsele
accizabile din import (produse din tutun/bãuturi alcoolice îmbuteliate).
Elementele de identificare a marcajelor sunt evidenţiate în Procesul-verbal
de predare-primire nr. ....., încheiat între Compania Naţionalã "Imprimeria
Naţionalã" - S.A. şi persoana autorizatã, şi pe Factura/facturile
nr. ......., menţionate în acesta. O fotocopie a acestor documente se va
anexa la prezentul proces-verbal şi va face parte integrantã din acesta.
Pentru sigilare a fost aplicat sigiliul vamal nr. .................... .
Sigilarea s-a efectuat în prezenţa reprezentantului ................, în
persoana domnului/doamnei ......., legitimat/legitimatã cu BI/CI
seria ..... nr. ..... şi având funcţia de ................ .
Cutia metalicã sigilatã în care se aflã marcajele este transportatã în
mijlocul de transport auto cu numãrul de înmatriculare .............. la
Biroul vamal ......., unde se vor întocmi formalitãţile de vãmuire pentru
exportul temporar/introducerea în zona liberã ........... al/a marcajelor.

Am sigilat, Am asistat la sigilare,
.............. ......................



ANEXA 2


────────
la normele tehnice
────────────────────





AUTORITATEA NAŢIONALĂ A VĂMILOR
Direcţia Regionalã Vamalã
Biroul vamal
Nr. ........./...........200...

PROCES - VERBAL DE DESIGILARE
Subsemnatul ......., având funcţia de ..... la Biroul vamal ........ din
cadrul Direcţiei Regionale Vamale ............., am verificat documentele
(Procesul-verbal de sigilare nr. ........ şi Factura/facturile
fiscalã/fiscale nr. ......, emisã/emise de Compania Naţionalã "Imprimeria
Naţionalã" - S.A.) primite de la domnul/doamna .........., reprezentant
al ........., care s-a legitimat cu BI/CI seria ....... nr. ....... .
Dupã verificarea documentelor, în prezenţa reprezentantului persoanei
autorizate s-a trecut la desigilarea cutiei metalice pe care s-a aplicat
sigiliul vamal nr. ...... de cãtre funcţionarul vamal al Direcţiei
supraveghere şi control vamal - Serviciul coordonare echipe mobile.
În cutia metalicã s-a inventariat cantitatea de ........... bucãţi marcaje
(timbre tabac/banderole pentru bãuturi alcoolice îmbuteliate), ale cãror
elemente de identificare sunt menţionate pe Procesul-verbal de
predare-primire nr. ....., încheiat între Compania Naţionalã "Imprimeria
Naţionalã" - S.A. şi persoana autorizatã, şi pe factura/facturile
menţionate în acesta.
Pentru transportul cutiei metalice de la Compania Naţionalã "Imprimeria
Naţionalã" - S.A. la Biroul vamal ....... s-a folosit mijlocul de transport
auto cu numãrul de înmatriculare .................. .
La operaţiunea de desigilare s-au constatat urmãtoarele nereguli:
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................

Am desigilat, Am asistat la desigilare,
............... .....................


____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016