Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE nr. 8.100 din 4 iulie 2001  privind constituirea si utilizarea veniturilor cu destinatie speciala pentru aviatia civila    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE nr. 8.100 din 4 iulie 2001 privind constituirea si utilizarea veniturilor cu destinatie speciala pentru aviatia civila

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 467 din 15 august 2001

ART. 1
Veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã se constituie în condiţiile prevãzute de <>Ordonanta Guvernului nr. 47/1998 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al aviaţiei civile, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 212/2001 şi modificatã prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2001 .
ART. 2
Acţiunile şi lucrãrile finanţate din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã sunt cuprinse în anexa nr. 1.
ART. 3
În baza propunerilor de programe anuale, primite de la agenţii economici şi de la instituţiile publice cu specific de aviatie civilã, Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei întocmeşte un program anual cu repartizarea pe trimestre şi pe luni a cheltuielilor cu destinaţie specialã. Acest program este avizat de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, de secretarul de stat care coordoneazã activitatea aviaţiei civile şi este supus spre aprobare ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei.
Repartizarea pe trimestre a cheltuielilor cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã, aprobatã de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, se transmite Ministerului Finanţelor Publice.
Agenţii economici şi instituţiile publice cu specific de aviatie civilã vor transmite Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei propuneri de programe anuale pana la data de 31 martie a anului anterior celui pentru care se elaboreazã proiectul legii bugetului de stat.
Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei solicita, la aceleaşi termene, persoanelor juridice care datoreazã sume în conformitate cu prevederile <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 47/1998 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 212/2001 , cu modificãrile ulterioare, propunerile privind sumele pe care acestea le vor vira la bugetul de stat ca venituri cu destinaţie specialã.
ART. 4
Repartizarea anuala a sumelor alocate din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã se stabileşte de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei - Direcţia generalã a aviaţiei civile, în funcţie de necesitãţile unitãţilor de aviatie civilã, justificate prin programele transmise conform art. 3 alin. 1.
Criteriile de repartizare a sumelor din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã sunt cuprinse în anexa nr. 2.
Cheltuielile aprobate prin bugetul de stat din venituri cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã reprezintã limite maxime care nu pot fi depasite.
ART. 5
Unitãţile care beneficiazã de alocaţii din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã transmit lunar Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, pana la data de 20 a fiecãrei luni, cereri justificative pentru cheltuieli curente necesare în luna urmãtoare, cu respectarea normelor de deschidere existente (Normele metodologice nr. 2.447/1991 şi Normele comune emise de ministrul finanţelor nr. 90.957/1999 şi de ministrul transporturilor nr. 869/TB/1999), conform anexelor nr. 3, 3a şi 4.
Datele se fundamenteazã cu încadrarea în prevederile programelor aprobate.
Cererile vor fi prezentate ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei de cãtre Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare numai dupã obţinerea avizului secretarului de stat care are în coordonare activitatea aviaţiei civile şi a direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
Repartizarea sumelor pe beneficiari se va face în limita disponibilitãţilor colectate şi existente în contul veniturilor cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã la data respectiva. Situaţia repartizãrii, astfel cum a fost aprobatã de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, se transmite unitãţilor beneficiare dupã aprobarea cererii de deschidere de credite bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice.
Lunar sumele rezultate din cererile justificative întocmite pentru luna urmãtoare se vor diminua cu sumele primite în plus fata de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative.
ART. 6
Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, prin Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, solicita deschiderea creditelor bugetare începând cu data de 10 a lunii, în limita veniturilor încasate pana la finele lunii anterioare la subcapitolul 17.01.27 "Venituri cu destinaţie specialã din cotele aplicate asupra veniturilor realizate în domeniul aviaţiei civile".
ART. 7
Prezentele norme metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 8
Pe data publicãrii prezentelor norme metodologice în Monitorul Oficial al României, Partea I, îşi înceteazã aplicabilitatea Normele metodologice nr. 3.909/T.B./21.858 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al aviaţiei civile, emise de Ministerul Transporturilor şi de Ministerul Finanţelor, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 56 din 4 februarie 2000.

p. Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei,
Ion Selaru,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

ANEXA 1


────────
la normele metodologice
────────────────────────

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

LISTA
cuprinzând acţiunile şi lucrãrile finanţate din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã

a) Acţiuni şi lucrãri pentru aeroporturi de interes naţional:
a) 1. cheltuieli curente
a) 1.1. lucrãri de reparaţii capitale pentru obiectivele care aparţin, conform legii, domeniului public;
a) 2. cheltuieli de capital:
a) 2.1. lucrãri de investiţii pentru obiectivele care aparţin, conform legii, domeniului public;
a) 2.2. achiziţionarea de tehnica de aviatie cu specific aeroportuar.
b) Acţiuni şi lucrãri pentru aeroporturi de interes local transferuri:
b) 1. cheltuieli curente:
b) 1.1. lucrãri de reparaţii capitale pentru obiectivele care aparţin, conform legii, domeniului public;
b) 2. cheltuieli de capital:
b) 2.1. lucrãri de investiţii pentru obiectivele care aparţin, conform legii, domeniului public;
b) 2.2. achiziţionarea de tehnica de aviatie cu specific aeroportuar
c) Achiziţionarea de tehnica pentru aviaţia civilã, privind proprietatea privatã a statului, utilizata în domeniile specifice de interes public:
c) 1. cheltuieli curente:
c) 1.1. achiziţionarea pieselor şi subansamblurilor necesare în vederea efectuãrii lucrãrilor de reparaţii capitale la aeronavele utilizate pentru pregãtirea, perfecţionarea şi instruirea în zbor a personalului aeronautic civil, aflate în dotarea centrelor sau a şcolilor cu specific de aviatie, care îşi desfãşoarã activitatea cu avizul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, precum şi în dotarea Aeroclubului României;
c) 2. cheltuieli de capital:
c) 2.1. achiziţionarea tehnicii pentru aviaţia civilã, necesarã pentru pregãtirea şi perfecţionarea teoreticã şi practica a personalului aeronautic civil în centre sau şcoli cu specific de aviatie, care îşi desfãşoarã activitatea cu avizul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei;
c) 2.2. achiziţionarea de tehnica pentru instruirea în zbor a personalului aeronautic sportiv în cadrul Aeroclubului României;
c) 2.3. achiziţionarea de tehnica necesarã pentru desfãşurarea activitãţilor de verificare a echipamentelor de protecţie a navigaţiei aeriene, de cãutare-salvare, ambulanta aerianã, transport sanitar de urgenta, de intervenţie în caz de calamitati, de cãtre unitãţi de aviatie civilã aflate sub autoritatea Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei
d) Asigurarea condiţiilor de desfãşurare şi de executare a programelor de formare, pregãtire, instruire şi perfecţionare a personalului din aviaţia civilã:
d) 1. cheltuieli curente:
d) 1.1. lucrãri de reparaţii capitale aferente infrastructurii centrelor şi şcolilor de aviatie civilã;
d) 1.2. finanţarea cheltuielilor necesare pentru efectuarea lucrãrilor de reparaţii capitale la aeronavele utilizate pentru pregãtirea, perfecţionarea şi instruirea în zbor a personalului aeronautic civil, aflate în dotarea centrelor sau a şcolilor cu specific de aviatie, care îşi desfãşoarã activitatea cu avizul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, precum şi în dotarea Aeroclubului României, cu excepţia cheltuielilor pentru achiziţionarea pieselor şi subansamblurilor necesare în vederea efectuãrii acestor lucrãri;
d) 1.3. finanţarea programelor de formare, pregãtire, perfecţionare şi instruire a personalului aeronautic civil care îşi desfãşoarã sau îşi va desfasura activitatea în unitãţi de aviatie civilã, indiferent de forma de organizare a acestora;
d) 1.4. transferuri neconsolidabile (burse pentru Academia Romana de Aviatie, conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 15/1999 privind înfiinţarea Academiei Romane de Aviatie);
d) 2. cheltuieli de capital:
d) 2.1. lucrãri de investiţii aferente infrastructurii centrelor şi şcolilor de aviatie civilã;
d) 2.2. finanţarea cheltuielilor necesare pentru dotarea centrelor sau a şcolilor cu specific de aviatie care îşi desfãşoarã activitatea cu avizul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi care au ca obiect de activitate pregãtirea, perfecţionarea şi instruirea în zbor a personalului aeronautic civil.

ANEXA 2
────────
la normele metodologice
────────────────────────

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

CRITERII
de repartizare a sumelor din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã

a) Pentru aeroporturile de interes naţional
Repartizarea sumelor din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã se face de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei direct aeroporturilor în cauza, pe activitãţi, în funcţie de programele anuale aprobate prin hotãrâre a Guvernului şi de sumele disponibile în contul de venituri cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã.
Programele anuale vor fi elaborate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei pe baza programelor individuale justificate transmise de aeroporturile de interes naţional, a strategiei Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei privind aviaţia civilã şi a sumelor anuale alocate acestor aeroporturi din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã.
Se va acorda prioritate programelor de reparaţii capitale şi de investiţii cu impact direct asupra siguranţei traficului.
b) Pentru aeroporturile de interes local
Repartizarea sumelor din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã se face de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, sub forma de transferuri, consiliilor judeţene de care aparţin aeroporturile în cauza, pe activitãţi, în funcţie de programele anuale aprobate prin hotãrâre a Guvernului şi de sumele disponibile în contul veniturilor cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã.
Programele anuale vor fi elaborate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei pe baza programelor transmise de aeroporturile de interes local, a strategiei privind aviaţia civilã şi a sumelor anuale alocate acestor aeroporturi din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã.
Se va acorda prioritate programelor de reparaţii capitale şi de investiţii cu impact direct asupra siguranţei traficului.
Dupã aprobarea bugetului de stat, în termen de 5 zile Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, prin Direcţia generalã a aviaţiei civile, va transmite consiliilor judeţene de care aparţin aeroporturile în cauza sumele repartizate pentru anul bugetar respectiv sub forma de transferuri, în vederea cuprinderii şi aprobãrii acestor sume în bugetele proprii ale judeţelor.
Pentru celelalte acţiuni şi lucrãri prevãzute în anexa nr. 1 la elaborarea programelor anuale se va tine seama de traficul existent şi prognozat pentru aeroporturile care solicita finanţarea din aceste venituri.
c) Pentru achiziţionarea de tehnica pentru aviaţia civilã privind proprietatea privatã a statului, utilizata în domeniile specifice, de interes public, şi pentru asigurarea condiţiilor de desfãşurare şi de executare a programelor de formare, pregãtire, instruire şi perfecţionare a personalului din aviaţia civilã
Repartizarea sumelor alocate din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã se face în funcţie de necesitãţile justificate, pentru fiecare categorie de lucrãri, de cãtre Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, prin programele anuale de lucrãri, aprobate prin hotãrâre a Guvernului.
Elaborarea programelor anuale de finanţare a acţiunilor şi lucrãrilor prevãzute în anexa nr. 1 se va face în baza strategiei Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei privind aviaţia civilã, avându-se în vedere sumele anuale repartizate din veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã, alocate pentru aceste acţiuni şi lucrãri.





ANEXA 3
────────
la normele metodologice
────────────────────────

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Avizat
Direcţia generalã a finanţelor publice
a judeţului ........... / municipiului Bucureşti

NOTA
de fundamentare şi justificare a sumelor din venituri
cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã
pentru ....... la data de .........
┌────┬────────────────────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬─────────┐
│Nr. │ │Prevederi│Realizari│Cheltuieli│Propuneri│
│crt.│ │bugetare │în luna │prelimi- │pentru │
│ │ Indicatorul │ │preceden-│nate pen- │luna*) │
│ │ │ │ta (cumu-│tru luna │.........│
│ │ │ │lat de la│în curs │ │
│ │ │ │începutul│ │ │
│ │ │ │anului) │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ I. │CHELTUIELI - TOTAL, │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ 1. │Cheltuieli curente - total, │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │
│ │ - cheltuieli materiale şi │ │ │ │ │
│ │ servicii │ │ │ │ │
│ │ - reparaţii capitale │ │ │ │ │
│ │ - transferuri │ │ │ │ │
│ │ - burse │ │ │ │ │
│ │ - transferuri pentru │ │ │ │ │
│ │ drumuri, cai ferate, │ │ │ │ │
│ │ aviatie şi navigaţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ 2. │Cheltuieli de capital │ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┘

Director general,
..................
Director economic,
...................

Vizat
─────
pentru controlul financiar preventiv





──────────
*) Luna urmãtoare celei în care se solicita deschiderea de credite bugetare.





ANEXA 3 a)
───────────
la normele metodologice
────────────────────────

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Avizat
──────
Direcţia generalã a finanţelor publice
a judeţului .......... / municipiului Bucureşti


NOTA
de fundamentare şi justificare a sumelor din venituri
cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã
pentru aeroportul de interes local ........, la data de .............
┌─────────────────────────────────────┬─────────┬─────────┬──────────┬─────────┐
│ │Prevederi│Realizari│Cheltuieli│Propuneri│
│ │bugetare │în luna │prelimi- │pentru │
│ Indicatorul │ │preceden-│nate pen- │luna*) │
│ │ │ta (cumu-│tru luna │.........│
│ │ │lat de la│în curs │ │
│ │ │începutul│ │ │
│ │ │anului) │ │ │
├─────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├─────────────────────────────────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
│ Cheltuieli curente │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ - transferuri - cu drept de │ │ │ │ │
│ utilizare │ │ │ │ │
│ pentru: │ │ │ │ │
│ - cheltuieli materiale şi │ │ │ │ │
│ servicii (reparaţii capitale) │ │ │ │ │
│ - cheltuieli de capital │ │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┘


Director general,
..................

Director economic,
..................

Vizat
─────
pentru controlul financiar preventiv





──────────
*) Luna urmãtoare celei în care se solicita deschiderea de credite bugetare.





ANEXA 4
────────
la normele metodologice
────────────────────────

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Aprobat
────────
Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente care se finanţeazã din
veniturile cu destinaţie specialã pentru aviaţia civilã
pentru .............. pe luna .........., anul .........

- mii lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la finele trimestrului solicitat
3. Sumele alocate pana la finele lunii precedente celei în care se solicita
deschiderea de credite bugetare
4. Valoarea realizarilor cumulate de la începutul anului pana la finele lunii
precedente celei în care se solicita deschiderea de credite bugetare
5. Sumele necesare (2-3)
6. Sumele de justificat
7. Sumele de alocat (5-6)
8. Sumele alocate conform documentelor prezentate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general,
..................

Director economic,
..................

Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei

Avizat
──────

Secretar de stat, Direcţii de specialitate
..........................






─────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016