Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE nr. 21.137 din 6 august 2001  privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE nr. 21.137 din 6 august 2001 privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 588 din 19 septembrie 2001
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) În baza prevederilor <>art. 1 din Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru completarea surselor de finanţare necesare în vederea construcţiei, modernizãrii, întreţinerii şi repararii drumurilor publice se înfiinţeazã Fondul special al drumurilor publice, gestionat de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(2) Prezentele norme metodologice au fost reactualizate conform prevederilor <>art. II din Legea nr. 264/2001 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice.
(3) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în calitate de administrator de fonduri, îndeplineşte atribuţiile ordonatorului principal de credite, stabilite de <>Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) În sensul prezentelor norme metodologice, prin producãtor de carburanţi auto, denumit în continuare producãtor, se înţelege persoana fizica sau juridicã, dupã caz, care prelucreaza ţiţei sau alte produse petroliere în rafinariile proprii sau ale terţilor şi obţine carburanţi auto asa cum sunt clasificati în Tariful vamal de import al României.
(5) În categoria de producãtor de carburanţi auto este inclusã şi persoana fizica sau juridicã, dupã caz, care prelucreaza prin procedee de aditivare, indiferent de natura aditivului utilizat, benzine inferioare sau carburanţi din grupa motorinelor sau combustibililor lichizi usori, în urma cãrora rezulta carburanţi auto asa cum au fost definiţi la alineatul precedent.

CAP. 2
Elaborarea bugetului Fondului special al drumurilor publice

ART. 2
(1) Bugetul Fondului special al drumurilor publice se elaboreazã conform Normelor metodologice ale Ministerului Finanţelor Publice şi se fundamenteazã la termenele prevãzute pentru fundamentarea bugetului de stat, prin <>Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei elaboreazã, o data cu lucrãrile proiectului bugetului de stat, proiectul bugetului Fondului special al drumurilor publice, care se fundamenteazã, conform anexelor nr. 1 şi nr. 1.1, pe elementele prezentate de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", dupã care va fi prezentat Ministerului Finanţelor Publice la termenul stabilit.
(3) Bugetul Fondului special al drumurilor publice se aproba anual ca anexa la legea bugetului de stat.
(4) Veniturile anuale ale bugetului Fondului special al drumurilor publice se fundamenteazã de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei la termenele prevãzute pentru elaborarea bugetului de stat în <>Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pe baza datelor statistice ale anului anterior şi a prognozelor pentru anul de referinta, pe categoriile de surse ale veniturilor stabilite potrivit clasificatiei bugetare.
ART. 3
(1) Fondul special al drumurilor publice se repartizeazã astfel:
a) 65% pentru drumurile naţionale;
b) 35% pentru drumurile judeţene, comunale şi pentru strazile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi, din localitãţi rurale şi urbane.
(2) Din încasãrile la Fondul special al drumurilor publice se pot efectua cheltuielile prevãzute în anexa nr. 2.
(3) Criteriile pe baza cãrora se elaboreazã şi se fundamenteazã programele anuale şi, respectiv, se aloca sumele din Fondul special al drumurilor publice sunt prevãzute în anexa nr. 3.
(4) În cazuri bine justificate, pe parcursul execuţiei bugetare anuale, dar nu mai târziu de 31 octombrie, Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, la propunerea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu avizul direcţiilor de specialitate din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, poate aproba modificarea repartizãrii sumelor pe obiective, pe lucrãri şi, respectiv, pe luni, cu condiţia încadrãrii în sumele prevãzute pe capitole de cheltuieli şi, respectiv, pe trimestre din bugetul anual aprobat.
(5) În situaţia în care, potrivit art. 137 alin. (3) din Constituţie, legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurãrilor sociale de stat nu au fost adoptate cu cel puţin 3 zile înainte de expirarea exerciţiului bugetar, se aplica în continuare bugetul Fondului special al drumurilor publice aprobat pentru anul precedent, pana la adoptarea noului buget.
(6) Angajarea şi efectuarea cheltuielilor se vor face pe structura aprobatã, în limita surselor financiare prevãzute şi realizate în acest buget, dar numai pentru cele pentru care exista certitudinea continuãrii şi cuprinderii în bugetul anului urmãtor.
(7) Obiectivele şi lucrãrile finanţate din Fondul special al drumurilor publice se aproba prin programe anuale care stau la baza elaborãrii bugetului acestui fond.
(8) Programele anuale pentru drumurile naţionale se elaboreazã şi se fundamenteazã de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".
(9) Programele anuale pentru drumurile aflate în administrarea consiliilor judeţene şi locale se supun verificãrii şi controlului conform prevederilor <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 pentru exercitarea controlului privind utilizarea sumelor alocate consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Fondul special al drumurilor publice şi se vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" prin grija unitãţilor sale teritoriale organizate potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.275/1990 privind înfiinţarea Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(10) Programele anuale pentru drumurile din administrarea consiliilor locale, altele decât cele aflate în administrarea municipiilor, vor fi incluse în programele consiliilor judeţene.
(11) Propunerile consiliilor locale se vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", prin grija consiliilor judeţene.
(12) Programele pentru consiliile judeţene şi locale se transmit Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" dupã aprobarea bugetului Fondului special al drumurilor publice, cu încadrarea stricta în veniturile alocate în acest scop, pe capitole de cheltuieli.
(13) Programele anuale, cu repartizarea pe trimestre şi luni a bugetului Fondului special al drumurilor publice, se avizeazã de Consiliul de administraţie al Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", de Direcţia generalã pentru dezvoltarea infrastructurii, investiţii şi concesiuni, de Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, de secretarul de stat care coordoneazã Departamentul transporturilor terestre şi se aproba de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei.

CAP. 3
Constituirea obligaţiilor la Fondul special al drumurilor publice şi restituirea sumelor reprezentând cota unica plãtitã

ART. 4
(1) Sursele Fondului special al drumurilor publice se constituie prin aplicarea unei cote unice egale cu echivalentul în lei a 110 euro/tona la motorina şi 125 euro/tona la benzina, pentru:
a) carburanţii auto livrati la intern de producãtori, precum şi pentru carburanţii auto consumati de aceştia;
b) carburanţii auto importati.
(2) Suma datoratã bugetului Fondului special al drumurilor publice se stabileşte în raport de cursul oficial al Bãncii Naţionale a României, valabil la data efectuãrii plãţii de cãtre producãtori sau importatori în contul Fondului special al drumurilor publice.
(3) Cota unica prevãzutã la alin. (1) se va reflecta în nivelul preţului cu ridicatã şi al preţului cu amãnuntul, fãrã sa între în baza de impozitare a taxei pe valoarea adãugatã.
(4) Obligaţia de a calcula şi de a vãrsa sumele datorate la Fondul special al drumurilor publice revine producãtorilor din ţara şi/sau importatorilor de carburanţi auto, persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate şi de deţinãtorul produsului importat, de regimul vamal aplicabil sau de facilitãţile vamale acordate.
(5) Producãtorii vor tine evidenta, pe sortimente, a întregii cantitãţi de carburanţi auto livrati la intern, conform anexei nr. 4, care va fi transmisã Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în termen de 10 zile de la finele lunii pentru care se face raportarea.
(6) Pentru cantitãţile de carburanţi auto consumate de producãtori aceştia vor determina obligaţiile fata de bugetul Fondului special al drumurilor publice conform anexei nr. 5, suma datoratã fiind preluatã conform anexei nr. 8. Anexa nr. 5 se va pãstra la producãtor în vederea prezentãrii cu ocazia controalelor ce vor fi efectuate de organele abilitate.
(7) Importatorii vor tine evidenta, pe sortimente de carburanţi auto, a importurilor şi a livrãrilor, potrivit anexei nr. 6, care va fi transmisã Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în termen de 10 zile de la finele lunii pentru care se face raportarea.
(8) Toate cantitãţile de carburanţi auto livrate la intern de producãtori şi/sau de importatori şi cele utilizate pentru consum propriu de producãtori sau de unitãţile acestora vor fi exprimate obligatoriu în documentele de livrare sau de consum, precum şi în evidentele patrimoniale, şi în tone.
(9) Nu se vor restitui sume persoanelor fizice sau persoanelor juridice care au procurat carburanţi auto de la producãtori din ţara sau de la importatori şi au utilizat respectivele cantitãţi de carburanţi auto în domeniile transportului feroviar, naval, al agriculturii şi al apãrãrii naţionale, în cazul în care acestea nu figureazã în situaţiile livrãrilor de carburanţi auto (anexa nr. 4) şi/sau în situaţia carburantilor auto importati şi a livrãrii acestora (anexa nr. 6).
(10) Persoanele juridice, proprietare ale rafinariilor care prelucreaza, pentru persoane fizice sau juridice, produse petroliere în urma cãrora rezulta carburanţi auto, vor tine evidenta prestaţiilor potrivit anexei nr. 7, care va fi transmisã Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei pana la data de 10 a fiecãrei luni pentru luna expiratã.
(11) Producãtorii din ţara şi/sau importatorii de carburanţi auto vor întocmi lunar şi vor transmite Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, pana la data de 10 a fiecãrei luni pentru luna expiratã, situaţia sumelor reprezentând cota unica virata conform anexei nr. 8.
ART. 5
(1) Persoanele fizice şi juridice care achiziţioneazã carburanţi auto în scopul utilizãrii în domeniile transportului feroviar, naval, al agriculturii şi al apãrãrii naţionale au obligaţia sa declare producãtorului sau importatorului, dupã caz, pe propria rãspundere, scopul achiziţiei. Cumpãrãtorii sunt obligaţi sa emita comanda însoţitã de declaraţie pe propria rãspundere, întocmitã conform modelului prezentat în anexa nr. 9.
(2) Declaraţia pe propria rãspundere va fi întocmitã în 3 exemplare, dintre care unul va rãmâne la producãtor şi/sau la importator şi doua vor fi reţinute de cumpãrãtor.
(3) Pentru livrãrile efectuate pe baza comenzilor şi declaraţiilor prevãzute la alin. 1 producãtorii din ţara şi importatorii de carburanţi auto au obligaţia sa înscrie în documentele de livrare emise, precum şi în evidentele lor patrimoniale, pe propria rãspundere, pentru fiecare cantitate de carburant auto livrata pe piata interna, sortimentul şi cantitatea livrata, cursul de schimb al euro şi suma totalã a cotei unice transformata în lei, ce poate fi solicitatã pentru restituire de persoanele fizice sau juridice menţionate la alin. (1). Cursul de schimb al euro ce va fi luat în calcul este cel comunicat de Banca Nationala a României, valabil la data efectuãrii livrãrii pentru producãtorii din ţara, respectiv cel valabil la data efectuãrii importului pentru importatori.
(4) Persoanele fizice şi juridice definite la alin. (1) nu beneficiazã de restituirea sumelor achitate reprezentând cota unica decât pentru cantitãţile de carburanţi auto achiziţionate direct de la producãtorii interni sau importatori.
(5) Persoanele fizice şi juridice care achiziţioneazã carburanţi auto pentru alte scopuri decât utilizarea în domeniile prevãzute la alin. (1) suporta cota unica.
(6) Persoanele fizice şi juridice definite la alin. (1) nu sunt în drept sa solicite restituirea cotei pentru cantitãţile de carburanţi auto utilizate la alimentarea autovehiculelor înmatriculate, cu excepţia tractoarelor utilizate pentru efectuarea lucrãrilor agricole mecanizate.
(7) Contravaloarea comisioanelor bancare sau a taxelor poştale aferente operaţiunilor de restituire se suporta de beneficiarii sumelor respective.
ART. 6
(1) Persoanele fizice şi juridice care utilizeazã carburanţi auto în domeniile transportului feroviar, naval, al agriculturii şi al apãrãrii naţionale sunt în drept sa solicite Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei restituirea sumelor reprezentând contravaloarea în lei a cotei unice plãtitã producãtorilor sau importatorilor pentru carburanţii auto achizitionati pentru domeniile respective de activitate, prezentând urmãtoarea documentaţie:
- cererea de restituire, întocmitã pe propria rãspundere, conform modelului prezentat în anexa nr. 10, însoţitã de situaţia întocmitã conform modelelor prezentate în anexele nr. 10a), 10b), 10c) sau 10d), dupã caz;
- un exemplar al declaraţiei pe propria rãspundere, întocmitã conform modelului prezentat în anexa nr. 9, înregistratã şi la vânzãtor;
- copiile de pe facturile fiscale, certificate pe propria rãspundere de cãtre solicitant sau de reprezentantul sau legal, ca fiind conforme cu originalul, din care sa rezulte sortimentul şi cantitatea achizitionata, precum şi contravaloarea în lei a cotei unice aferente;
- copiile certificate pe propria rãspundere ca fiind conforme cu originalul de pe documentele care atesta efectuarea plãţii contravalorii carburantilor auto pentru care se solicita restituirea cotei unice, inclusiv copia de pe extrasul de cont, în cazul în care plata a fost efectuatã prin banca;
- copia certificatã pe propria rãspundere ca fiind conformã cu originalul de pe statut, din care sa rezulte obiectul de activitate (numai pentru persoanele juridice).
(2) Înainte de depunere sau transmitere prin posta la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei cererile de restituire vor fi prezentate pentru avizare, în funcţie de domeniul de activitate al solicitantului, la Direcţia generalã reglementãri şi calitatea serviciilor în transportul feroviar sau la Direcţia generalã a transporturilor maritime, pe Dunare şi cai navigabile din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, la Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în funcţie de domiciliul solicitantului, sau la direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale.
(3) Cererile de restituire vor fi analizate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, dupã care, pe baza notei de restituire întocmite de Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, avizatã de Direcţia generalã juridicã şi contencios din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi aprobatã de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei sau de inlocuitorul lui de drept, se va efectua restituirea sumelor.
(4) Restituirea sumelor se va face în termen de cel mult 30 de zile de la data primirii solicitãrii, prin ordin de plata sau mandat poştal, conform menţiunii din cerere.
(5) Cererea de restituire a sumelor va fi onorata la plata de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, dacã sunt îndeplinite toate condiţiile cerute de prezentele norme metodologice.

CAP. 4
Încasarea veniturilor la Fondul special al drumurilor publice

ART. 7
(1) Virarea sumelor datorate conform prevederilor art. 4 din prezentele norme metodologice se face prin ordin de plata emis de persoanele juridice în contul Fondului special al drumurilor publice 301813633330 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti, pe seama Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, cont în care se vor incasa veniturile şi din care se vor efectua plãţile.
(2) Persoanele fizice sau juridice, producãtori din ţara sau importatori de carburanţi auto, indiferent de forma de organizare, de titularul dreptului de proprietate şi de deţinãtorul produsului importat, de regimul vamal aplicabil sau de facilitãţile vamale acordate, au obligaţia de a mentiona pe documentele de plata cãtre bugetul Fondului special al drumurilor publice urmãtoarele informaţii:
- cantitatea de carburanţi auto, pe sortimente (benzina şi/sau motorina), pentru care s-a virat suma;
- perioada pentru care s-a calculat obligaţia şi se efectueazã plata.
(3) Pentru achitarea unor obligaţii restante se va emite un ordin de plata distinct, în care se va defalca suma reprezentând cota unica şi majorãrile de întârziere stabilite ca urmare a neachitarii la termen şi integral a sumelor datorate, cu menţionarea perioadei la care se referã suma achitatã.
(4) Achitarea sumelor reprezentând obligaţia la Fondul special al drumurilor publice se poate face zilnic, dar nu mai târziu de data de 10 a lunii urmãtoare celei pentru care sunt datorate sumele respective.
(5) Pentru neplata în termen de sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice de agenţii economici, aceştia datoreazã majorãri de întârziere pentru fiecare zi de întârziere conform legislaţiei fiscale. Sumele aferente majorãrilor de întârziere se vireazã în contul Fondului special al drumurilor publice 301813633330 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis pe seama Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti.

CAP. 5
Utilizarea sumelor pentru finanţarea cheltuielilor aprobate din Fondul special al drumurilor publice

ART. 8
(1) Din sumele colectate în Fondul special al drumurilor publice Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei aloca sume Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" pentru finanţarea cheltuielilor, dupã urmãtoarea procedura:
- pentru drumurile naţionale unitãţile teritoriale transmit, lunar, Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", pana la data de 27 a fiecãrei luni, cereri justificative pentru cheltuielile curente şi de capital necesare în luna urmãtoare, conform modelului prezentat în anexele nr. 11a) şi 11b);
- pentru drumurile judeţene şi comunale cererile justificative [anexele nr. 11a) şi 11b], întocmite de consiliile judeţene şi consiliile locale, se transmit Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" pana la data de 27 a fiecãrei luni, prin unitãţile teritoriale din subordine.
(2) Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" prezintã ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, lunar, pana la data de 5 a fiecãrei luni, cererile justificative pentru necesarul de cheltuieli ce urmeazã sa se efectueze în luna respectiva, conform anexelor nr. 12a), 12b) şi 12c), atât pentru drumuri naţionale, cat şi pentru drumuri judeţene şi comunale. Datele se fundamenteazã cu încadrarea în prevederile programelor aprobate şi în limita disponibilitãţilor colectate în contul Fondului special al drumurilor publice, existente în ultima zi a lunii precedente. Cererile vor fi prezentate spre aprobare ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, dupã avizarea de cãtre Direcţia generalã pentru dezvoltarea infrastructurii, investiţii şi concesiuni, Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare şi de secretarul de stat care coordoneazã direcţiile de specialitate din transporturile terestre.
(3) Situaţia repartizãrii sumelor pe subunitatile Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi, respectiv, pe consiliile judeţene şi locale, asa cum a fost aprobatã de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei, se transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".
(4) Cu sumele primite în plus fata de cheltuielile prezentate prin deconturile justificative întocmite de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi de consiliile judeţene şi locale se vor diminua sumele rezultate din cererile justificative întocmite pentru luna urmãtoare.
ART. 9
(1) Dupã verificarea şi aprobarea cererilor justificative Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei vireazã, pana la data de 10 a fiecãrei luni, sumele fundamentate conform art. 8, în contul 50.25 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice pentru efectuarea de cheltuieli", deschis pe seama Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".
(2) Din contul 50.25 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice pentru efectuarea de cheltuieli" Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" va repartiza fondurile în contul 50.25 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice pentru efectuarea de cheltuieli", deschis pe seama direcţiilor regionale de drumuri şi poduri la unitãţile teritoriale de trezorerie şi contabilitate publica, respectiv în contul 28.31.02.03 "Venituri din fondul pentru drumuri publice", deschis pe seama consiliului judeţean sau local, dupã caz.
(3) Din sumele încasate în contul 28.31.02.03 "Venituri din fondul pentru drumuri publice" consiliul judeţean va vira sumele aferente fiecãrui buget local în contul 28.31.02.03 "Venituri din fondul pentru drumuri publice".
ART. 10
Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" va evidenţia distinct în contabilitatea proprie cota de 65% pentru drumurile naţionale şi cota de 35% pentru drumurile judeţene, comunale şi pentru strazile care se vor amenaja în perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane, precum şi sumele repartizate din aceste cote.
ART. 11
(1) Rãspunderea pentru modul de utilizare a sumelor din Fondul special al drumurilor publice revine Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi unitãţilor din subordinea sa, pentru sumele aferente drumurilor naţionale din administrare şi, respectiv, consiliilor judeţene şi locale, pentru drumurile din administrarea acestora.
(2) Sumele primite din Fondul special al drumurilor publice de consiliile judeţene şi locale se utilizeazã pentru realizarea programelor finanţate din Fondul special al drumurilor publice şi se înregistreazã la capitolul bugetar 96.02 "Cheltuieli cu destinaţie specialã", subcapitolul 96.02.02 "Cheltuieli din Fondul special al drumurilor publice".
(3) Cheltuielile de capital finanţate din Fondul special al drumurilor publice se efectueazã în conformitate cu Normele metodologice emise de Ministerul Finanţelor, aprobate prin <>Ordinul nr. 2.487/1996 , modificate prin <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.169/1997 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 din 30 iunie 1997.
ART. 12
Fondurile rãmase neutilizate la sfârşitul anului se restituie de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", de unitãţile teritoriale de drumuri ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi de consiliile judeţene şi locale Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în contul 301813633330 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice", deschis la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti.
ART. 13
Soldul Fondului special al drumurilor publice rãmas neutilizat la 31 decembrie se reporteazã cu aceeaşi destinaţie şi se utilizeazã de cãtre Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în anul urmãtor pentru finanţarea cheltuielilor prevãzute sa se efectueze în acel an.

CAP. 6
Raportarea utilizãrii sumelor din Fondul special al drumurilor publice

ART. 14
(1) Lunar, pana la data de 16, unitãţile teritoriale de drumuri ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" vor verifica şi apoi vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare (anexa nr. 13a), întocmit de consiliile judeţene şi locale pentru care au fost stabilite sarcini conform prevederilor <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 pentru exercitarea controlului privind utilizarea sumelor alocate consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Fondul special al drumurilor publice.
(2) De asemenea, lunar, pana la data de 16, unitãţile teritoriale de drumuri naţionale vor transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" deconturile justiticative privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare [anexa nr. 13a)], întocmite pentru activitatea proprie.
ART. 15
(1) Lunar, pana la data de 20, pe baza datelor rezultate din balantele de verificare contabile, Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" va depune la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei decontul justificativ privind utilizarea sumelor primite pana la sfârşitul lunii anterioare din Fondul special al drumurilor publice [anexa nr. 13b)] atât de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" (pentru drumurile naţionale), cat şi de consiliile judeţene şi locale. Anexat se va prezenta o copie de pe deconturile justificative primite de la unitãţile teritoriale de drumuri ale Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi, respectiv, de la consiliile judeţene şi locale.
(2) Deconturile justificative se vor întocmi pe baza datelor rezultate din balantele contabile lunare, [anexele nr. 13a) şi 13b)].
(3) Deconturile justificative anuale se întocmesc pe baza balanţei de verificare anuale şi se depun la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei pana la data de 25 ianuarie pentru anul expirat. Pentru sumele neutilizate şi virate dupã data de 25 ianuarie de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi, respectiv, de consiliile judeţene şi locale, dupã caz, se percep majorãri de întârziere conform prevederilor legale.
(4) Înregistrarea pe cheltuielile Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei a sumelor utilizate din Fondul special al drumurilor publice se face pe baza decontului justificativ prezentat de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România", avizat de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, şi se aproba de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei.
ART. 16
Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei va raporta lunar, Ministerului Finanţelor Publice, pana la data de 18 a lunii urmãtoare, contul de execuţie a Fondului special al drumurilor publice pe structura bugetului aprobat ca anexa la legea bugetului de stat. Trimestrial raportarea execuţiei se va face conform metodologiei raportarilor pentru aceste perioade.
ART. 17
Controlul utilizãrii sumelor alocate de la bugetul Fondului special al drumurilor publice se executa potrivit prevederilor <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 457/1997 pentru exercitarea controlului privind utilizarea sumelor alocate consiliilor judeţene şi consiliilor locale din Fondul special al drumurilor publice, precum şi altor reglementãri în vigoare.

CAP. 7
Contabilitatea execuţiei Fondului special al drumurilor publice

ART. 18
La nivelul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei:
a) conturi contabile utilizate:
- 148 "Disponibil din Fondul special al drumurilor publice";
- 220 "Debitori (analitic "Debitori din Fondul special al drumurilor publice");
- 348 "Fondul special al drumurilor publice";
- 448 "Cheltuieli din Fondul special al drumurilor publice";
b) înregistrãri contabile:
- primirea sumelor virate de persoanele fizice şi persoanele juridice plãtitoare ale sumelor ce se constituie în Fondul special al drumurilor publice
148 = 348
- virarea sumelor cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" în vederea efectuãrii cheltuielilor prevãzute de lege
220 = 148
- la prezentarea deconturilor justificative de cheltuieli
448 = 220
- la sfârşitul anului, închiderea contului de cheltuieli
348 = 448
ART. 19
(1) La nivelul consiliilor judeţene şi locale:
- sume încasate de consiliile judeţene şi locale, reprezentând venituri din Fondul special al drumurilor publice:



103 = 502
"Disponibil al "Venituri cu destinaţie
bugetului local la specialã ale bugetului
trezoreria statului" local" subcapitolul
31.02.03



- cheltuieli efectuate de ordonatorii de credite, preluate pe baza extraselor de cont prezentate de unitãţile trezoreriei statului şi a conturilor de execuţie ale acestora:



402 = 103
"Cheltuielile cu destinaţie "Disponibil al bugetului
specialã ale bugetului local la trezoreria statului"
local" subcapitolul
98.02.09

- sume încasate şi virate bugetelor locale de cãtre consiliul judeţean:

103 = 502
"Disponibil al bugetului "Venituri cu destinaţie
local la trezoreria statului" specialã ale bugetului
local" subcapitolul
31.02.03

şi

502 = 103
"Venituri cu destinaţie "Disponibil al bugetului
specialã ale bugetului local la trezoreria statului"
local" subcapitolul
31.02.03



(2) Evidenta analitica a încasãrilor şi cheltuielilor efective în cadrul conturilor de disponibil şi cheltuieli se organizeazã distinct, pe subdiviziunile clasificatiei veniturilor şi cheltuielilor Fondului special al drumurilor publice, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.394/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Sumele cheltuite din Fondul special al drumurilor publice se raporteazã la direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, trimestrial, de cãtre consiliile judeţene şi locale, în darea de seama contabila privind execuţia bugetului, pe formularul "Disponibil din mijloace cu destinaţie specialã" (anexa nr. 15) şi, respectiv, pe formularul "Contul de execuţie al Fondului special al drumurilor publice la data de...................." [anexa nr. 15b)]. Un exemplar din contul de execuţie se transmite Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" pana la data de 20 a lunii urmãtoare încheierii fiecãrui trimestru.
ART. 20
(1) La nivelul Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" repartizarea, utilizarea şi gestionarea fondurilor primite de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" se vor reflecta în contabilitatea proprie, potrivit metodologiei stabilite pentru agenţii economici.
(2) Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi unitãţile sale teritoriale de drumuri evidenţiazã sumele primite şi folosirea acestora prin conturile contabile prevãzute în Planul de conturi general aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 704/1993 , pentru aprobarea regulamentului de aplicare a <>Legii contabilitãţii nr. 82/1991 .
(3) În evidenta contabila a Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" înregistrãrile contabile vor fi:
a) primirea sumelor de la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei:
5121 = %
481 - cota de 65% cuvenitã Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România";
462 - cota de 35% cuvenitã consiliilor judeţene şi locale;
b) virarea sumelor de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România":
- la direcţiile regionale de drumuri şi poduri
481 = 5121
- la consiliile judeţene şi locale
462 = 5121.
ART. 21
(1) Din sumele repartizate conform programelor anuale aprobate se suporta şi taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor finanţate şi executate din Fondul special al drumurilor publice, creditele interne, creditele externe, împrumuturile nerambursabile sau contribuţia Guvernului României la creditele contractate.
(2) Regimul taxei pe valoarea adãugatã aferente lucrãrilor executate în antrepriza sau în regie proprie de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sau de subunitatile sale este cel stabilit prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 17/2000 privind taxa pe valoarea adãugatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi prin normele metodologice pentru aplicarea acesteia, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 401/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 22
Agenţii economici care datoreazã sume în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 118/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, înregistreazã cronologic în evidenta contabila sumele datorate Fondului special al drumurilor publice în creditul contului 447 "Fonduri speciale - taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic "Sume datorate Fondului special al drumurilor publice" prin debitul contului 635 "Cheltuieli cu alte impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate", analitic distinct.

CAP. 8
Controlul constituirii obligaţiilor şi vãrsarea sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice

ART. 23
(1) Controlul asupra calculului sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice şi al respectãrii termenului de plata de cãtre producãtori şi importatori, precum şi controlul asupra concordanţei dintre utilizarea realã şi cea din declaraţia data pe propria rãspundere (anexa nr. 9), coroborat cu cererea de restituire (anexa nr. 10), prevãzute la art. 6, la utilizatori, se realizeazã conform programelor de control aprobate de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei. Controlul se executa de Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" şi de organele de specialitate ale Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei constituite în mod distinct pentru aceasta activitate.
(2) La solicitarea organelor de control persoanele juridice au obligaţia sa punã la dispoziţie documente, situaţii şi justificãri, pe propria rãspundere, în legatura cu modul de determinare şi achitare a obligaţiilor de plata la Fondul special al drumurilor publice, respectiv de utilizare în consum a carburantilor pentru care se solicita restituirea contravalorii cotei unice.
(3) În cazul neprezentarii documentelor solicitate de organele de control se vor aplica prevederile <>Legii nr. 87/1994 pentru combaterea evaziunii fiscale.
ART. 24
Efectuarea controlului se va realiza cu respectarea prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 625/1998 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Rutiere Romane - A.R.R., ale <>Ordinului ministrului transporturilor nr. 313/1997 pentru exercitarea controlului privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, precum şi ale altor reglementãri în vigoare.
ART. 25
Termenul de prescripţie pentru efectuarea controlului şi pentru constatarea obligaţiilor la Fondul special al drumurilor publice este de 5 ani de la data expirãrii termenului de plata.
ART. 26
(1) În cazul constatãrii de cãtre organul de control a utilizãrii pentru alimentarea autovehiculelor care circula pe drumurile publice a carburantilor auto achizitionati în alte scopuri, contrar declaraţiei date de cumpãrãtori pe propria rãspundere şi pentru care s-a solicitat şi s-a obţinut de la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei restituirea sumelor reprezentând cota unica, aceştia datoreazã urmãtoarele:
a) suma reprezentând cota unica restituitã;
b) majorãrile de întârziere aferente sumelor restituite, calculate potrivit legislaţiei fiscale, începând cu data restituirii sumelor de cãtre Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(2) Organele de control pot solicita, iar cumpãrãtorii de carburanţi care solicita restituirea cotei datorate au obligaţia sa ţinã, pe baza documentelor legal întocmite, evidenta contabila şi gestionara distinctã a utilizãrii carburantilor auto pe activitãţi, respectiv cele pentru care sunt în drept sa solicite cota şi altele.
(3) Procesele-verbale întocmite în urma controalelor efectuate vor fi prezentate Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, în vederea urmãririi încasãrii debitelor şi a majorãrilor de întârziere.
ART. 27
(1) Sumele achitate eronat în contul Fondului special al drumurilor publice pot fi utilizate pentru achitarea obligaţiilor ulterioare ale producãtorului şi/sau ale importatorului ori pot fi solicitate, pentru restituire, Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(2) Persoanele fizice sau juridice care solicita restituirea sumelor vor anexa la cerere documentele justificative din care sa rezulte suma datoratã şi dovada plãţii.
(3) Sumele vor fi restituite de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, scop în care se va încheia o nota de restituire, vizata de Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare şi de Direcţia generalã juridicã şi contencios şi aprobatã de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei.
(4) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei este în drept sa verifice, prin Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sau prin organele proprii abilitate, temeinicia cererii de restituire.
(5) Verificarea şi restituirea sumelor virate în plus sau eronat se vor efectua în termen de 30 de zile lucrãtoare de la data înregistrãrii cererii la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, avându-se în vedere prevederile <>art. 86-91 din Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã prin <>Legea nr. 108/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 2.051/1997 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor din <>Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 , referitoare la compensarea, restituirea şi scãderea, pentru cauze de insolvabilitate, a obligaţiilor bugetare.
(6) Sumele solicitate pentru restituire nu pot fi reţinute din propria initiativa a persoanei juridice din obligaţiile de plata ulterioare transmiterii cererii de restituire Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
ART. 28
Contravaloarea comisioanelor bancare sau a taxelor poştale aferente operaţiunilor de restituire menţionate la art. 27 se suporta de beneficiarii sumelor respective.
ART. 29
Executarea creanţelor la bugetul Fondului special al drumurilor publice se face potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã prin <>Legea nr. 108/1996 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 14/1999 privind unele mãsuri specifice pentru asigurarea resurselor Fondului special al drumurilor publice şi executarea silitã a creanţelor la bugetul acestui fond, prin organele de executare din cadrul Autoritãţii Rutiere Romane - A.R.R.

CAP. 9
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 30
Recepţia obiectivelor şi a lucrãrilor executate în regie sau cu terţi se face în conformitate cu reglementãrile specifice în vigoare.
ART. 31
(1) În sensul prezentelor norme metodologice carburanţii auto sunt acei carburanţi clasificati la urmãtoarele coduri din Tariful vamal de import al României:
- 2710.00.27, 2710.00.29, 2710.00.32 pentru benzina pentru motoare cu conţinut de plumb, care sa nu depãşeascã 0,013 g/l;
- 2710.00.34, 2710.00.36 pentru benzina pentru motoare cu conţinut de plumb de peste 0,013 g/l;
- 2710.00.66, 2710.00.67, 2710.00.68 pentru motorina.
(2) Dacã la controlul efectuat de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Nationala a Drumurilor din România" sau de organele de specialitate ale Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei se constata înscrieri eronate în Declaraţia vamalã de import privind carburanţii auto importati, Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei va sesiza, în scris, Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generalã a Vamilor şi Ministerul de Interne.
(3) În cazul în care, cu ocazia controalelor efectuate, se constata alimentarea autovehiculelor care circula pe drumurile publice şi cu alţi carburanţi decât cei nominalizaţi la alin. (1), persoanele fizice sau juridice care au efectuat alimentarea datoreazã sume la bugetul Fondului special al drumurilor publice, determinate prin aplicarea cotei unice aferente categoriei din care fac parte carburanţii astfel utilizaţi.
ART. 32
(1) Lunar, pana pe data de 15, pentru stabilirea realã a obligaţiilor de plata ale importatorilor de carburanţi auto, Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Generalã a Vamilor, va transmite Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei situaţia privind importurile de carburanţi pentru luna anterioarã, pentru carburanţii definiţi la art. 31 alin. (1).
(2) Situaţia privind importurile de carburanţi auto va cuprinde urmãtoarele date:
- denumirea, sediul social şi codul fiscal al importatorului (destinatar);
- numãrul şi data declaraţiei vamale şi, dacã este cazul, ale declaraţiei vamale complementare;
- felul carburantului importat;
- codul mãrfurilor;
- cantitatea importata conform Declaraţiei vamale de import şi declaraţiei complementare;
- valoarea în vama a carburantilor importati;
- biroul vamal prin care s-a efectuat vamuirea.
ART. 33
(1) Anexele nr. 1-13 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.
(2) Restituirea sumelor solicitate de cãtre persoanele fizice sau juridice pentru cantitãţile de carburanţi auto achiziţionate dupã data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I, a <>Legii nr. 264/2001 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, utilizate în domeniile transportului feroviar, naval, al agriculturii şi al apãrãrii naţionale, se va face conform prezentelor norme metodologice.
(3) Prezentele norme metodologice se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin grija Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".

p. Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei,
Ion Selaru,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina
secretar de stat



ANEXA 1

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE,
TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

BUGETUL
Fondului special al drumurilor publice pe anul ............

- mii lei -
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ca- Sub- Tit- Denumirea Program Repartizarea
pi- ca- lu/ indicatorului anual pe trimestre
tol pi- Arti- ──────────────
tol col I II III IV
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0012 VENITURI - TOTAL
2512 I. VENITURI CURENTE
3312 A. VENITURI FISCALE
1212 A.2. IMPOZITE INDIRECTE
1712 ALTE IMPOZITE INDIRECTE *)
07 Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru
carburanţii auto livrati la
intern de cãtre producãtor şi
asupra valorii în vama pentru
carburanţii auto importati
Cota asupra preţului cu ridicatã,
exclusiv accizele, pentru
carburanţii auto livrati la
intern de cãtre producãtor şi
asupra valorii în vama pentru
carburanţii auto importati - de
restituit
5012 CHELTUIELI - TOTAL
01 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
27 Reparaţii, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor
naţionale şi societãţilor
comerciale cu capital majoritar
de stat
85 RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE
ŞI PLATI DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE
LA CREDITELE EXTERNE CONTRACTATE
DE ORDONATORII DE CREDITE
8501 Rambursãri de credite externe
8502 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite externe
88 RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE
AFERENTE ACESTORA
8801 Rambursãri de credite interne
8802 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite interne
6812 ACŢIUNI ECONOMICE TRANSPORTURI
ŞI COMUNICAŢII
6912 a) pentru drumuri naţionale
01 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI
SERVICII**)
27 Reparaţii, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor
naţionale şi societãţilor
comerciale cu capital majoritar
de stat
85 RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE ŞI
PLATI DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITELE EXTERNE CONTRACTATE DE
ORDONATORII DE CREDITE
8501 Rambursãri de credite externe
8502 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite externe
88 RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE,
PLATI DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA
CREDITE INTERNE
8801 Rambursãri de credite interne
8802 Plati de dobânzi şi comisioane la
credite interne
05 Drumuri şi poduri
7012 b) pentru drumuri judeţene,
comunale şi strãzi care se vor
amenaja în perimetrele destinate
construcţiilor de locuinţe noi
din localitãţi rurale şi urbane
7112 ACŢIUNI ECONOMICE TRANSPORTURI ŞI
COMUNICAŢII
01 CHELTUIELI CURENTE
20 CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII
27 Reparaţii, întreţinere şi
administrare
28 Reparaţii capitale
70 CHELTUIELI DE CAPITAL
73 Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor
naţionale şi societãţilor
comerciale cu capital majoritar
de stat
9812 EXCEDENT/DEFICIT
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Inclusiv încasãrile din restantele din anii precedenti care în execuţie se vor evidenţia distinct.
**) Inclusiv diferenţa rãmasã neacoperita de la bugetul de stat pentru contribuţia partii romane la lucrãrile realizate din împrumuturi externe.

NOTA:
Cheltuielile se vor efectua în limita veniturilor încasate.



ANEXA 1.1


FUNDAMENTAREA
bugetului Fondului special al drumurilor publice pe anul .....

- mii lei -
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod Realizari Programul Propu-
Denumirea indicatorilor rând în anul pentru neri
precedent anul pentru
curent anul
bugetar
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. VENITURI - TOTAL 01
Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv
accizele, pentru carburanţii auto livrati
la intern de cãtre producãtori şi asupra
valorii în vama pentru carburanţii auto
importati 02
Cota asupra preţului cu ridicatã, exclusiv
accizele, pentru carburanţii auto livrati
la intern de cãtre producãtori şi asupra
valorii în vama pentru carburanţii auto
importati - de restituit
2. CHELTUIELI - TOTAL
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII,
din care:
- Reparaţii, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
CHELTUIELI DE CAPITAL,
din care:
- Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor naţionale şi
societãţilor comerciale cu capital
majoritar de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE ŞI PLATI
DE DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITELE
EXTERNE CONTRACTATE DE ORDONATORII DE
CREDITE,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la
credite externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE
DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITE INTERNE,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la credite
interne
a) Pentru drumuri naţionale
ACŢIUNI ECONOMICE TRANSPORTURI ŞI
COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII*),
din care:
- Reparaţii, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
CHELTUIELI DE CAPITAL,
din care:
- Investiţii ale regiilor autonome,
societãţilor şi companiilor naţionale şi
societãţilor comerciale cu capital
majoritar de stat
RAMBURSĂRI DE CREDITE EXTERNE ŞI PLATI DE
DOBÂNZI ŞI COMISIOANE LA CREDITELE EXTERNE
CONTRACTATE DE ORDONATORII DE CREDITE,
din care:
- Rambursãri de credite externe
- Plati de dobânzi şi comisioane la
credite externe
RAMBURSĂRI DE CREDITE INTERNE, PLATI DE
DOBÂNZI ŞI COMISIOANE AFERENTE ACESTORA,
din care:
- Rambursãri de credite interne
- Plati de dobânzi şi comisioane la
credite interne
b) Pentru drumuri judeţene, comunale şi
strãzi care se vor amenaja în perimetrele
destinate construcţiilor de locuinţe noi
din localitãţi rurale şi urbane
ACŢIUNI ECONOMICE TRANSPORTURI ŞI
COMUNICAŢII
CHELTUIELI CURENTE
CHELTUIELI MATERIALE ŞI SERVICII,
din care:
- Reparaţii, întreţinere şi administrare
- Reparaţii capitale
CHELTUIELI DE CAPITAL,
din care:
- Investiţii ale regiilor autonome şi ale
societãţilor comerciale cu capital
majoritar de stat
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



*) Inclusiv diferenţa rãmasã neacoperita de la bugetul de stat pentru contribuţia partii romane la lucrãrile realizate din împrumuturi externe.

ANEXA 2


LISTA
cuprinzând principalele cheltuieli finanţate din Fondul special
al drumurilor publice

I. Cheltuieli curente,
din care:
1. Cheltuieli pentru administrare, întreţinere şi reparaţii curente şi periodice la drumurile publice, lucrãrile de arta, construcţiile, utilajele, echipamentele şi mijloacele de transport specifice sectorului de drumuri, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente,
din care:
- cheltuieli cu salariile personalului care executa lucrãri de întreţinere şi reparaţii la drumurile naţionale, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Cheltuieli pentru reparaţii capitale la drumurile publice, lucrãri de arta şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, achiziţii de terenuri, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente,
din care:
- cheltuieli cu salariile personalului care executa lucrãri de reparaţii capitale şi reparaţii, cu excepţia celui prevãzut la <>art. 6 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.275/1990 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
3. Contribuţia cu fonduri a partii romane la realizarea lucrãrilor de reabilitare a drumurilor naţionale.
4. Comisionul şi alte cheltuieli de administrare a Fondului special al drumurilor publice:
- comision, taxe de timbru, cheltuieli de judecata.
II. Cheltuieli de capital,
din care:
- cheltuieli de capital pentru drumurile publice, autostrazi, lucrãri de arta şi construcţii, inclusiv taxa pe valoarea adãugatã aferentã lucrãrilor astfel nominalizate, variatia stocului de materiale, avansurile la începerea lucrãrilor, avansurile lunare acordate potrivit prevederilor legale, cheltuieli pentru licitaţii, achiziţii de terenuri, taxe, avize şi autorizaţii, precum şi pentru serviciile aferente;
III. Rambursãri de credite externe şi plati de dobânzi şi comisioane la creditele externe contractate de ordonatorii de credite
IV. Rambursãri de credite interne şi plati de dobânzi şi comisioane la creditele interne.

ANEXA 3

CRITERIILE
de repartizare a sumelor în cadrul programelor anuale din Fondul
special al drumurilor publice

1. Pentru drumurile naţionale din administrarea Administraţiei Naţionale a Drumurilor din România
Repartizarea surselor financiare anuale pentru drumurile naţionale se face lunar şi pe activitãţi, în conformitate cu anexa nr. 2 la normele metodologice, în funcţie de lungimea reţelei de administrare şi de necesitãţile reţelei, pe categorii de lucrãri.
2. Pentru drumurile judeţene şi comunale din administrarea consiliilor judeţene şi locale
Repartizarea surselor financiare anuale se face de cãtre Administraţia Nationala a Drumurilor din România, în baza propunerilor consiliilor judeţene sau locale, dupã caz, în funcţie de starea tehnica a reţelei, de datele din recensãmântul de trafic şi de lungimea reţelei din administrare, folosind urmãtoarele elemente:
K1 = l x mza/L x MZA,
în care:
l = lungimea totalã a drumurilor locale de pe raza judeţului;
mza = media zilnica anuala (vehicul etalon/24 de ore) pe raza judeţului;
L = lungimea totalã a drumurilor locale din România.
MZA = media zilnica anuala pe drumurile locale din România;
K2 = rezultat în baza stãrii tehnice a reţelei şi a urgentelor stabilite de judeţe;
K = K1 x K2.
În cadrul cheltuielilor curente se va prevedea o cota de minimum 15% din totalul volumului acestora pentru acţiuni şi lucrãri privind siguranta circulaţiei rutiere.
3. Pentru perimetrele destinate construcţiilor de cvartale de locuinţe noi în localitãţile rurale şi urbane.
Repartizarea surselor financiare anuale se face de cãtre direcţia de specialitate din Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în funcţie de proiectele de viabilizare a respectivelor perimetre.



ANEXA 4

Agentul economic .......................
Subunitatea ............................
Nr. de înregistrare ....................


SITUAŢIA
privind livrãrile de carburanţi auto

Sortimentul ...........................

┌─┬────────────┬─────────────────────────────────────┬────────┬──────┬─────────┐
│ │ Factura │ Cumpãrãtor │ │ │ │
│ │ fiscalã │ │ │ │ │
│ ├───────┬────┼─────────┬───────────┬───────────────┤ │ │ │
│N│Numãrul│Data│Denumirea│Localitatea│ Nr. din │Cantita-│ Curs │Valoarea │
│r│ │ │ │ în care │ registrul │tea li- │ de │ cotei │
│ │ │ │ │are sediul │ comerţului, │ vrata │schimb│incluse │
│c│ │ │ │social sau │pentru persoane│ -tone- │-lei/ │ în │
│r│ │ │ │domiciliul │ juridice, sau │ │ euro-│factura │
│t│ │ │ │ │ seria şi nr. │ │ │ -lei- │
│ │ │ │ │ │ actului de │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ identitate, │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ pentru │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ persoane │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ fizice │ │ │ │
├─┼───────┼────┼─────────┼───────────┼───────────────┼────────┼──────┼─────────┤
│0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├─┼───────┼────┼─────────┼───────────┼───────────────┼────────┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴───────┴────┴─────────┴───────────┴───────────────┴────────┴──────┴─────────┘



Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.


Director,
.............



ANEXA 5

Agentul economic ..............................
Subunitatea ........................................
Nr. de înregistrare ............................

SITUAŢIA
privind carburanţii auto folosiţi în scop propriu

Sortimentul carburantului .......................
┌────┬────────────┬──────────────────────┬───────────────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Documentul │ Scopul utilizãrii │ Cantitatea folositã pentru│ Suma │
│crt.├───────┬────┤ │alimentare (tone) │datoratã │
│ │Numãrul│Data│ │ │(în euro)│
├────┼───────┼────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼───────┼────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴───────┴────┴──────────────────────┴───────────────────────────┴─────────┘




Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Director,
...........................




ANEXA 6

Agentul economic ..............................
Subunitatea ...................................
Nr. de înregistrare ...........................

SITUAŢIA
privind carburanţii auto importati şi livrarea acestora

Sortimentul carburantului .......
┌─────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│ Informaţii privind importul│ Informaţii privind livrarea │
├───┬──────┬─────────┬────────┼───────┬─────────────────┬─────┬──────┬─────────┤
│DVI│Canti-│Cursul │ Suma │Factura│ Cumpãrãtor │Can- │Cursul│Valoarea │
├─┬─┤tatea │de schimb│datoratã│fiscalã│ │tita-│de │cotei │
│N│D│impor-│valutar │Fondului├─┬─────┼─┬───────┬───────┤tea │schimb│incluse │
│u│a│tata │la data │special │N│Data │D│Locali-│Numãrul│li- │valu- │în fac- │
│m│t│-kg- │virarii │al dru- │u│ │e│tatea │din re-│vra- │tar la│tura │
│a│a│ │sumei │murilor │m│ │n│în care│gistrul│ta │data │- lei - │
│r│ │ │cãtre │publice │a│ │u│are │comer- │ │vira- │ │
│u│ │ │Fondul │- lei - │r│ │m│sediul │tului, │- kg-│rii │ │
│l│ │ │special │ │u│ │i│social │pentru │ │sumei │ │
│ │ │ │al dru- │ │l│ │r│sau │persoa-│ │cãtre │ │
│ │ │ │murilor │ │ │ │e│domici-│ne ju- │ │Fondul│ │
│ │ │ │publice │ │ │ │a│liul │ridice │ │speci-│ │
│ │ │ │-lei/ │ │ │ │ │ │sau │ │al al │ │
│ │ │ │euro - │ │ │ │ │ │seria │ │drumu-│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │şi nr. │ │rilor │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │actului│ │publi-│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de iden│ │ce │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │titate,│ │- lei/│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │pentru │ │euro -│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │persoa-│ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ne fi- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │zice │ │ │ │
├─┼─┼──────┼─────────┼────────┼─┼─────┼─┼───────┼───────┼─────┼──────┼─────────┤
│1│2│ 3 │ 4 │ 5 │6│ 7 │8│ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
├─┼─┼──────┼─────────┼────────┼─┼─────┼─┼───────┼───────┼─────┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴──────┴─────────┴────────┴─┴─────┴─┴───────┴───────┴─────┴──────┴─────────┘



Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Director,
.................


ANEXA 7

Agentul economic ..............................
Subunitatea ...................................
Nr. de înregistrare ...........................

SITUAŢIA
privind prelucrarea de produse petroliere pentru terţi,
în urma cãrora rezulta carburanţi auto
┌───────────────────────────┬─────────────┬────────────────┬───────────────────┐
│ Beneficiarul │ │ │ Documentul de │
├─────────┬──────┬──────────┤ │ │punere la dispozi- │
│Denumirea│Sediul│Numãrul │Sortimentul │Cantitatea pusã │tie │
│ │social│ din │de carburant │la dispoziţie ├─────┬───────┬─────┤
│ │ │Registrul │auto rezultat│beneficiarului │felul│numãrul│data │
│ │ │comerţului│ │(proprietarului)│ │ │ │
│ │ │ │ │ - tone - │ │ │ │
├─────────┼──────┼──────────┼─────────────┼────────────────┼─────┼───────┼─────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├─────────┼──────┼──────────┼─────────────┼────────────────┼─────┼───────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴──────┴──────────┴─────────────┴────────────────┴─────┴───────┴─────┘



Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Director,
.............



ANEXA 8

Agentul economic ..............................
Subunitatea ...................................
Nr. de înregistrare ...........................

SITUAŢIA
privind sumele reprezentând cota unica virata la Fondul special
al drumurilor publice
┌─┬──────────┬───────────┬───────────┬──────────┬──────────────────────────────┐
│N│Documentul│ Cantitatea│Cota unica │Cursul de │ Suma virata în lei pentru │
│r│ │pentru care│ │schimb │ │
│ │ │se efectu- │ - euro/ │valutar │ │
│c│ │eaza plata │ tona - │la data │ │
│r│ │ │ │efectuãrii│ │
│t│ │ - tone - │ │plãţii │ │
│ ├───────┬──┼─────┬─────┼─────┬─────┤ - lei/ ├─────────┬─────────┬──────────┤
│ │Numãrul│D │Ben- │Moto-│Ben- │Moto-│euro - │ │ │ │
│ │ │a │zina │rina │zina │rina │ │Benzina │Motorina │ Total │
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼──┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│0│ 1 │2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │8 =3x5x7 │9 =4x6x7 │10 =8+9 │
├─┼───────┼──┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┴──┼─────┴─────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ 125 │ 110 │ │ │ │ │
└─┴──────────┴───────────┴─────┴─────┴──────────┴─────────┴─────────┴──────────┘



● Situaţia include şi cantitãţile de carburanţi auto utilizate de producãtori sau de unitãţile acestora în scop propriu.
● Declaram pe propria rãspundere ca sumele virate acoperã integral obligaţiile de plata la bugetul Fondului special al drumurilor publice.
● Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Director,
...................



ANEXA 9

Cumpãrãtor .................................... Furnizor ...................
(denumirea persoanei juridice Calitatea ..................
sau numele şi prenumele persoanei (producãtor/
fizice) importator)

Nr. şi data de înregistrare ..................... Sediul social ..............

Numãrul din Registrul
comerţului ..................
Numãrul şi data de
înregistrare .............



DECLARAŢIE
Subsemnatul ......................., în calitate de beneficiar/reprezentant*) legal al unitãţii beneficiare, cu domiciliul/sediul*) în .............., judeţul ..............., posesor al buletinului/cãrţii de identitate (se completeazã de persoana fizica) seria ............ nr. ......., solicit în nume propriu/pe seama unitãţii*) .............., în baza comenzii/contractului ......../(nr. şi data emiterii)....., achiziţionarea cantitãţii de ....... tone de ....../(sortimentul) ........ de la ......./(denumirea producãtorului sau importatorului de la care s-a achiziţionat produsul)........ .

Declar pe propria rãspundere ca aceasta cantitate de ...... tone de ......./(sormitemtul) ........ nu va fi utilizata pentru alimentarea autovehiculelor care circula pe drumurile publice. Cantitatea de carburanţi achizitionata va fi utilizata în domeniul ........./(Se specifica domeniul conform <>art. 4 din Legea nr. 264/2001 .) ..... .

În cazul utilizãrii carburantului auto, în totalitate sau parţial, în alte scopuri decât cel declarat, ma oblig sa nu solicit restituirea contravalorii cotei aferente cantitãţii de carburant auto utilizat în acest scop.
Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Semnatura persoanei fizice beneficiare
sau a reprezentantului legal al unitãţii
achizitoare**)

Data
.....................
(în cifre şi în litere)

NOTA:
Lipsa vreunui element din declaraţie, precum şi eventualele modificãri neautentificate sub semnatura emitentului atrag de drept nulitatea documentului.



──────────────
*) Se taie ceea ce nu este valabil.
**) Semnatura reprezentantului legal al unitãţii achizitoare va fi însoţitã de ştampila unitãţii.


ANEXA 10

Nr. şi data de înregistrare ......................................


CERERE DE RESTITUIRE
a sumelor reprezentând cota unica aferentã cantitãţilor de carburant auto,
achiziţionate în luna ........./ 200 .....,
pentru utilizare în domeniul ........................

Subsemnatul*) ......, reprezentat prin ......./(numele reprezentantului)........., în calitate de ........., legitimat cu ....../(actul de identitate) .......... seria ....... nr. ....., eliberat de ............ la data de .............., solicit restituirea sumei de ............ lei, reprezentând contravaloarea cotei aferente cantitãţii de ........ tone benzina şi .......... tone motorina, conform urmãtoarelor documente anexate în baza art. 6 din Normele metodologice privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice nr. 3.705/MM/21.137.

(Se vor enumera documentele anexate.)

Solicit restituirea în contul nr. ............., deschis la Banca ............ pe numele ................. sau pe adresa ............................... .

1. Declar pe propria rãspundere ca nu am mai solicitat restituirea parţialã a contravalorii cotei unice la data de .......**).
2. Declar pe propria rãspundere ca nu am mai solicitat şi nu mi-a fost restituitã contravaloarea cotei unice în baza acestor documente**).
În cazul constatãrii de cãtre organele de control abilitate prin lege a neadevarului celor declarate, ma oblig sa suport consecinţele juridice ce decurg din sãvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, prevãzutã la art. 292 din Codul penal, precum şi sa achit la bugetul Fondului special al drumurilor publice sumele rezultate din aplicarea cotei unice asupra cantitãţii de carburanţi auto utilizaţi la alimentarea autovehiculelor, inclusiv a majorãrilor de întârziere calculate potrivit legislaţiei fiscale în vigoare.

Semnatura
.....................

Vizat***)
...............
──────────────────
*) Numele şi prenumele (pentru persoane fizice) sau denumirea (pentru persoane juridice).
**) Se taie ce nu este valabil.
***) Se completeazã, dupã caz:
- Direcţia generalã reglementãri şi calitatea serviciilor în transportul feroviar;
- Direcţia generalã a transporturilor maritime pe Dunare şi cai navigabile;
- Direcţia susţinerea producãtorilor agricoli;
- Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale.






ANEXA 10a)

Solicitant ......./(numele, pentru persoane fizice, sau denumirea,
pentru persoane juridice).........

Nr. şi data de înregistrare ............................................

SITUAŢIA
privind sumele solicitate a fi restituite pentru activitatea de transport
feroviar
┌────┬───────────────────────────────┬───────────┬───────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Sortimentul de carburant auto │Cantitatea │Suma solicitatã│Documentele │
│crt.│ utilizat în perioada ........ │utilizata │a fi restituitã│în care se │
│ │ │ - tone - │ - lei - │regãsesc │
│ │ │ │ │datele pri- │
│ │ │ │ │vînd canti- │
│ │ │ │ │tatile utili-│
│ │ │ │ │zate │
├────┼───────────────────────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼───────────────────────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴───────────┴───────────────┴─────────────┘




● Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Semnatura
..................

Vizat


──────
Direcţia generalã reglementãri şi calitatea
serviciilor în transportul feroviar





ANEXA 10b)

Solicitant ......../(numele, pentru persoane fizice, sau denumirea,
pentru persoane juridice) ......

Nr. şi data de înregistrare ............................................

SITUAŢIA
privind sumele solicitate a fi restituite pentru activitatea de
transport naval
┌────┬───────────────────────────────┬───────────┬───────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Sortimentul de carburant auto │Cantitatea │Suma solicitatã│Documentele │
│crt.│ utilizat în perioada ........ │utilizata │a fi restituitã│în care se │
│ │ │ - tone - │ - lei - │regãsesc │
│ │ │ │ │datele pri- │
│ │ │ │ │vînd canti- │
│ │ │ │ │tatile utili-│
│ │ │ │ │zate │
├────┼───────────────────────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼───────────────────────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴───────────┴───────────────┴─────────────┘


● Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Semnatura
...............

Vizat


────-
Direcţia generalã a transporturilor maritime,
pe Dunare şi cai navigabile





ANEXA 10c)

Solicitant ......../(numele, pentru persoane fizice, sau denumirea,
pentru persoane juridice).........
Nr. şi data de înregistrare ...........................................

SITUAŢIA
privind sumele solicitate a fi restituite pentru activitatea în domeniul
agriculturii
┌────┬────────┬───────────────┬──────────────────┬─────────────┬───────────────┐
│Nr. │Perioada│Lucrãri agricol│Suprafata de teren│Consumul de │ Cantitatea │
│crt.│ │ efectuate │agricol lucrata │carburant │ utilizata │
│ │ │ │ - ha - │auto pe │ │
│ │ │ │ │hectar │ - tone - │
│ │ │ │ │ - l/ha - │ │
├────┼────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼────────┼───────────────┼──────────────────┼─────────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴───────────────┴──────────────────┴─────────────┴───────────────┘



Suma solicitatã este de ......................... lei.

● Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.


Semnatura
................

Vizat


─────
Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara





ANEXA 10d)

Solicitant ........../(numele, pentru persoane fizice, sau denumirea,
pentru persoane juridice)...........

Nr. şi data de înregistrare ............................................

SITUAŢIA
privind sumele solicitate a fi restituite pentru activitatea în domeniul
apãrãrii naţionale
┌────┬───────────────────────────────┬───────────┬───────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Sortimentul de carburant auto │Cantitatea │Suma solicitatã│Documentele │
│crt.│ utilizat în perioada ........ │utilizata │a fi restituitã│în care se │
│ │ │ - tone - │ - lei - │regãsesc │
│ │ │ │ │datele pri- │
│ │ │ │ │vînd canti- │
│ │ │ │ │tatile utili-│
│ │ │ │ │zate │
├────┼───────────────────────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼───────────────────────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴───────────┴───────────────┴─────────────┘



● Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Semnatura
....................

Vizat*)



──────────
*) Viza va fi data de direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale, care coordoneazã activitatea respectiva.







Anexa 11a)

DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI ŞI PODURI ........................
Consiliul judeţean .............................................
Consiliul local ................................................
Nr. .................. /data ...................................

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente care se finanţeazã
din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ..... anul 200....

- mii lei -
┌───┬───────────────────────────────────────────────┬─────┬────────────────────┐
│ Nr│ │ │ din care: │
│crt│ │ ├──────┬───────┬─────┤
│ │ │TOTAL│Între-│Repara-│Con- │
│ │ │ │ţinere│tii │tri- │
│ │ Explicaţii │ │şi re-│capita-│butia│
│ │ │ │para- │le │Gu- │
│ │ │ │tii │ │ver- │
│ │ │ │ │ │nului│
├───┼───────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼───────┼─────┤
│ 1.│Valoarea programului anual aprobat │ │ │ │ │
│ 2.│Valoarea programului cumulat pana la │ │ │ │ │
│ │finele lunii pentru care se face solicitarea │ │ │ │ │
│ 3.│Valoarea realizarilor cumulate de la │ │ │ │ │
│ │începutul anului pana la finele lunii │ │ │ │ │
│ │precedente lunii în care se face solici- │ │ │ │ │
│ │tarea │ │ │ │ │
│ 4.│Sumele cumulate de la începutul anu- │ │ │ │ │
│ │lui, alocate pana la finele lunii prece- │ │ │ │ │
│ │dente lunii pentru care se face │ │ │ │ │
│ │solicitarea în baza cererilor justificative │ │ │ │ │
│ │anterioare │ │ │ │ │
│ 5.│Sumele de alocat conform programului │ │ │ │ │
│ │(2-4) │ │ │ │ │
│ 6.│Sumele primite în plus fata de decon- │ │ │ │ │
│ │tul justificativ prezentat la finele lunii │ │ │ │ │
│ │precedente lunii în care se face solici- │ │ │ │ │
│ │tarea │ │ │ │ │
│ 7.│Sumele de alocat conform programului │ │ │ │ │
│ │corectat cu sumele primite în plus (5-6) │ │ │ │ │
│ 8.│Sume de alocat în limita disponibilului │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴───────┴─────┘


Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.
D.R.D.P.




Director, Director economic,
..................... .........................


CONSILIUL JUDEŢEAN

Vizat
Preşedinte, Contabil-şef, ─────
.............. .................. Director D.R.D.P.,
...................

CONSILIUL LOCAL

Vizat
Primar, Contabil-şef, ─────
.............. .................. Director D.R.D.P.,
....................



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie, a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.
Rândul 8 se va completa de Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.




ANEXA 11b)

DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI ŞI PODURI ......................
Consiliul judeţean ...........................................
Consiliul local ..............................................
Nr. ....................... /data ............................

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile de capital care se finanţeazã
din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ........ anul 200....

- mii lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Explicaţii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Valoarea programului anual aprobat
2. Valoarea programului cumulat pana la finele lunii pentru care se face
solicitarea
3. Valoarea realizarilor cumulate de la începutul anului pana la finele
lunii precedente lunii în care se face solicitarea
4. Sumele cumulate de la începutul anului, alocate pana la finele lunii
precedente lunii pentru care se face solicitarea în baza cererilor jus-
tificative anterioare
5. Sumele de alocat conform programului (2-4)
6. Sumele primite în plus fata de decontul justificativ prezentat la finele
lunii precedente lunii în care se face solicitarea
7. Sumele de alocat conform programului corectat cu sumele primite în
plus (5-6)
8. Sumele de alocat în limita disponibilului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.
D.R.D.P.


Director, Director economic,
................... ........................

CONSILIUL JUDEŢEAN
Vizat
Preşedinte, Contabil-şef, ─────
............... ................... Director D.R.D.P.,
................

CONSILIUL LOCAL
Vizat
Primar, Contabil-şef, ─────
............... .................... Director D.R.D.P.,
..................



NOTA:
În anexa se va prezenta repartizarea sumelor de alocat pentru lucrãrile nominalizate în programele aprobate, cu precizarea, pentru fiecare poziţie, a indicatorilor 1-7 din cererea justificativã.
Rândul 8 se va completa de Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.




ANEXA 12a)

ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Nr. .........../data ...........................

Aprobat
───────
Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile curente care se finanţeazã
din Fondul special al drumurilor publice pentru luna .... anul 200.....
privind drumurile naţionale/drumurile locale

- mii lei -
┌────┬─────────────────────────────────────────────┬─┬─────────────────────────┐
│ │ │T│ din care: │
│ │ │O├──────┬───────┬──────────┤
│Nr. │ │T│Între-│Repara-│Contri- │
│crt.│ Explicaţii │A│ţinere│tii │butia │
│ │ │L│şi re-│capita-│Guvernului│
│ │ │ │para- │le │ │
│ │ │ │tii │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼─┼──────┼───────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ 1.│ Valoarea programului anual aprobat │ │ │ │ │
│ 2.│ Valoarea programului cumulat pana la │ │ │ │ │
│ │ finele lunii pentru care se face solicita- │ │ │ │ │
│ │ rea │ │ │ │ │
│ 3.│ Valoarea realizarilor cumulate de la │ │ │ │ │
│ │ începutul anului pana la finele lunii │ │ │ │ │
│ │ precedente lunii în care se face solici- │ │ │ │ │
│ │ tarea │ │ │ │ │
│ 4.│ Sumele cumulate de la începutul anu- │ │ │ │ │
│ │ lui, alocate pana la finele lunii prece- │ │ │ │ │
│ │ dente lunii pentru care se face │ │ │ │ │
│ │ solicitarea în baza cererilor justificative│ │ │ │ │
│ │ anterioare │ │ │ │ │
│ 5.│ Sumele de alocat conform programului │ │ │ │ │
│ │ (2-4) │ │ │ │ │
│ 6.│ Sumele primite în plus fata de decon- │ │ │ │ │
│ │ tul justificativ prezentat la finele lunii │ │ │ │ │
│ │ precedente lunii în care se face solici- │ │ │ │ │
│ │ tarea │ │ │ │ │
│ 7.│ Sumele de alocat conform programului │ │ │ │ │
│ │ corectat cu sumele primite în plus (5-6) │ │ │ │ │
│ 8.│ Sume de alocat în limita disponibilului │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────┴─┴──────┴───────┴──────────┘
Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
.................... ........................


MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Avizat
──────

Secretar de stat, Direcţii de specialitate:
...................




NOTA:
În anexa se va prezenta, pentru drumurile naţionale, repartizarea sumelor de alocat în limita disponibilului pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Administraţia Nationala a Drumurilor din România întocmeşte separat pentru drumurile locale o anexa în care se prezintã centralizat pentru fiecare consiliu judeţean şi local indicatorii 1-8.
Rândul 8 se va completa de Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.



ANEXA 12b)

ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Nr. ............../data ........................

Aprobat
───────
Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru cheltuielile de capital care se finanţeazã
din Fondul special al drumurilor publice pentru luna ...... anul 200....
privind drumurile naţionale/drumurile locale

- mii lei -
┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Nr.│ │
│ crt│ Explicaţii │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │ Valoarea programului anual aprobat │
│ 2. │ Valoarea programului cumulat pana la finele lunii pentru care se face │
│ │ solicitarea │
│ 3. │ Valoarea realizarilor cumulate de la începutul anului pana la finele │
│ │ lunii precedente lunii în care se face solicitarea │
│ 4. │ Sumele cumulate de la începutul anului, alocate pana la finele lunii │
│ │ precedente lunii pentru care se face solicitarea în baza cererilor │
│ │ justificative anterioare │
│ 5. │ Sumele de alocat conform programului (2-4) │
│ 6. │ Sumele primite în plus fata de decontul justificativ prezentat la │
│ │ finele lunii precedente lunii în care se face solicitarea │
│ 7. │ Sumele de alocat conform programului corectat cu sumele primite în │
│ │ plus (5-6) │
│ 8. │ Sumele de alocat în limita disponibilului │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
................... .....................

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Avizat
────────

Secretar de stat, Direcţii de specialitate:
..................




NOTA:
În anexa se va prezenta, pentru drumurile naţionale, repartizarea sumelor de alocat în limita disponibilului pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate.
Rândul 8 se va completa de Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
Administraţia Nationala a Drumurilor din România întocmeşte separat pentru drumurile locale o anexa în care se prezintã centralizat, pentru fiecare consiliu judeţean şi local, indicatorii 1-8.



ANEXA 12c)

ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Nr. ...................../data .................

Aprobat
───────
Ministru,

CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind sumele necesare pentru rambursãri de credite interne (externe)
şi plati de dobânzi şi comisioane la credite, care se finanţeazã din
Fondul special al drumurilor publice pentru drumuri naţionale
luna ..... anul 200 .....

- mii lei -
┌──┬──────────────────────────────────────────────┬─┬──────────────────────────┐
│ │ │T│ din care: │
│Nr│ │O├──────────┬───────────────┤
│c │ │T│Rambursãri│ Plati de │
│r │ Explicaţii │A│de credite│dobânzi şi │
│t │ │L│ │comisioane │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├──┼──────────────────────────────────────────────┼─┼──────────┼───────────────┤
│1.│ Valoarea programului anual aprobat │ │ │ │
│2.│ Valoarea programului cumulat pana la │ │ │ │
│ │ finele lunii pentru care se face solicita- │ │ │ │
│ │ rea │ │ │ │
│3.│ Valoarea realizarilor cumulate de la │ │ │ │
│ │ începutul anului pana la finele lunii │ │ │ │
│ │ precedente lunii în care se face solici- │ │ │ │
│ │ tarea │ │ │ │
│4.│ Sumele cumulate de la începutul anu- │ │ │ │
│ │ lui, alocate pana la finele lunii prece- │ │ │ │
│ │ dente lunii pentru care se face │ │ │ │
│ │ solicitarea în baza cererilor justificative │ │ │ │
│ │ anterioare │ │ │ │
│5.│ Sumele de alocat conform programului │ │ │ │
│ │ (2-4) │ │ │ │
│6.│ Sumele primite în plus fata de decon- │ │ │ │
│ │ tul justificativ prezentat la finele lunii │ │ │ │
│ │ precedente lunii în care se face solici- │ │ │ │
│ │ tarea │ │ │ │
│7.│ Sumele de alocat conform programului │ │ │ │
│ │ corectat cu sumele primite în plus (5-6) │ │ │ │
│8.│ Sume de alocat în limita disponibilului │ │ │ │
└──┴──────────────────────────────────────────────┴─┴──────────┴───────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
.................. ....................

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Avizat
──────

Secretar de stat, Direcţii de specialitate:
......................



NOTA:
Prezenta anexa se întocmeşte separat pentru rambursãri de credite, plati de dobânzi şi comisioane la credite interne şi externe.
Rândul 8 se va completa de Administraţia Nationala a Drumurilor din România în limita disponibilului comunicat de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.



ANEXA 13a)

DIRECŢIA REGIONALA DE DRUMURI ŞI PODURI ...................
Consiliul judeţean ........................................
Consiliul local ...........................................
Nr. ............./data ....................................

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din Fondul special al drumurilor publice
pentru luna............... anul 200.....

- mii lei -
┌────┬──────────────────────────────────────────┬─────────────────┬────────────┐
│ Nr.│ Explicaţii │Luna pentru care │Cumulat de │
│crt.│ │se justifica │la începutul│
│ │ │ │ anului │
├────┼──────────────────────────────────────────┼─────────────────┼────────────┤
│I. │Sume alocate din Fondul special al │ │ │
│ │drumurilor publice pentru efectuarea de: │ │ │
│ │A. Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ │- Reparaţii, întreţinere şi administrare │ │ │
│ │- Reparaţii capitale │ │ │
│ │- Contribuţia cu fonduri a partii romane │ │ │
│ │ la realizarea lucrãrilor de reabilitare │ │ │
│ │ a drumurilor naţionale │ │ │
│ │B. Cheltuieli de capital │ │ │
│II. │Sume utilizate pentru cheltuieli totale, │ │ │
│ │din care: │ │ │
│ │A. Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ │- Reparaţii, întreţinere şi administrare │ │ │
│ │- Reparaţii capitale │ │ │
│ │- Contribuţia cu fonduri a partii romane │ │ │
│ │ la realizarea lucrãrilor de reabilitare │ │ │
│ │ a drumurilor naţionale │ │ │
│ │B. Cheltuieli de capital │ │ │
│III.│ Diferenţa de regularizat (I-II) │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────────┴─────────────────┴────────────┘

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.
D.R.D.P.



Director, Director economic,
................... ........................

CONSILIUL JUDEŢEAN
Vizat
Preşedinte, Contabil-şef, ─────
............... ................... Director D.R.D.P.,
................

CONSILIUL LOCAL
Vizat
Primar, Contabil-şef, ─────
............... .................... Director D.R.D.P.,
..................



NOTA:
În anexa se vor preciza:
● pentru cheltuieli curente - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi lunar) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate;
● pentru cheltuieli de capital - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi lunar) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri conform programelor aprobate.



ANEXA 13b)

ADMINISTRAŢIA NATIONALA A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA
Nr. ................./data .....................

Aprobat
───────
Ministru,

DECONT JUSTIFICATIV
privind sumele primite din Fondul special al drumurilor publice
pentru luna .......... anul 200.....

- mii lei -

┌─────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬───────────────┐
│ Nr. │ Explicaţii │Luna pentru care │ Cumulat de la │
│ crt.│ │ se justifica │ începutul │
│ │ │ │ anului │
├─────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ I. │ Sume alocate din Fondul special al │ │ │
│ │ drumurilor publice, pentru │ │ │
│ │ efectuarea de: │ │ │
│ │ A. Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ │ - Reparaţii, întreţinere şi │ │ │
│ │ administrare │ │ │
│ │ - Reparaţii capitale │ │ │
│ │ - Contribuţia cu fonduri a partii │ │ │
│ │ romane la realizarea lucrãrilor │ │ │
│ │ de reabilitare a drumurilor │ │ │
│ │ naţionale │ │ │
│ │B. Cheltuieli de capital │ │ │
│ │C. Rambursãri de credite externe, │ │ │
│ │ plati de dobânzi şi comisioane, │ │ │
│ │ din care: │ │ │
│ │ - Rambursãri de credite externe │ │ │
│ │ - Plati de dobânzi şi comisioane │ │ │
│ │D. Rambursãri de credite interne, │ │ │
│ │ plati de dobânzi şi comisioane, │ │ │
│ │ din care: │ │ │
│ │ - Rambursãri de credite interne │ │ │
│ │ - Plati de dobânzi şi comisioane │ │ │
│II. │ Sume utilizate pentru cheltuieli │ │ │
│ │ totale, din care: │ │ │
│ │A. Cheltuieli curente, din care: │ │ │
│ │- Reparaţii, întreţinere şi │ │ │
│ │ administrare │ │ │
│ │- Reparaţii capitale │ │ │
│ │- Contribuţia cu fonduri a partii │ │ │
│ │ romane la realizarea lucrãrilor │ │ │
│ │ de reabilitare a drumurilor │ │ │
│ │ naţionale │ │ │
│ │B. Cheltuieli de capital │ │ │
│ │C. Rambursãri de credite externe │ │ │
│ │ şi plati de dobânzi şi comisioanele│ │ │
│ │ aferente acestora, din care: │ │ │
│ │- Rambursãri de credite externe │ │ │
│ │- Plati de dobânzi şi comisioane │ │ │
│ │D. Rambursãri de credite interne, │ │ │
│ │ plati de dobânzi şi comisioane │ │ │
│ │ aferente acestora, din care: │ │ │
│ │- Rambursãri de credite interne │ │ │
│ │- Plati de dobânzi şi comisioane │ │ │
│III. │Sume utilizate pentru alte cheltuieli │ │ │
│ IV. │Diferenţa de regularizat (I-II-III) │ │ │
└─────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴───────────────┘
Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director general, Director economic,
................... ......................

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE, TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Avizat
──────

Secretar de stat, Direcţii de specialitate:
......................



NOTA:
În anexa se vor preciza:
● pentru cheltuieli curente - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi lunar) pentru lucrãrile nominalizate conform programelor aprobate;
● pentru cheltuieli de capital - repartizarea veniturilor şi cheltuielilor (cumulat şi lunar) pe obiective, utilaje, echipamente şi alte dotãri conform programelor aprobate.



──────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016