Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE GENERALE din 16 aprilie 2003  referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE GENERALE din 16 aprilie 2003 referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 320 din 13 mai 2003

A. Dispoziţii generale
1. Scopul controlului financiar preventiv şi categoriile de operaţiuni asupra cãrora se exercita
1.1. Controlul financiar preventiv are drept scop identificarea proiectelor de operaţiuni (denumite în continuare operaţiuni) care nu respecta condiţiile de legalitate şi regularitate şi/sau, dupã caz, de încadrare în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi de angajament şi prin a cãror efectuare s-ar prejudicia patrimoniul public şi/sau fondurile publice.
1.2. Fac obiectul controlului financiar preventiv operaţiunile care vizeazã, în principal:
- angajamentele legale şi angajamentele bugetare*);
- deschiderea şi repartizarea de credite bugetare;
- modificarea repartizãrii pe trimestre şi pe subdiviziuni a clasificatiei bugetare a creditelor aprobate, inclusiv prin virari de credite;
- ordonanţarea cheltuielilor;
- constituirea veniturilor publice, în privinta autorizãrii şi stabilirii titlurilor de încasare;
- concesionarea sau închirierea de bunuri aparţinând domeniului public al statului sau al unitãţilor administrativ-teritoriale;
- vânzarea, gajarea, concesionarea sau închirierea de bunuri aparţinând domeniului privat al statului sau al unitãţilor administrativ-teritoriale;
- alte categorii de operaţiuni stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice.



────────
*) Actul juridic prin care se creeazã (în cazul actelor administrative sau al contractelor) sau se constata (în cazul legilor, hotãrârilor Guvernului, acordurilor, hotãrârilor judecãtoreşti) obligaţii de plata pe seama fondurilor publice este angajamentul legal (corespunzãtor <>art. 2 pct. 3 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice).
Actul administrativ prin care se rezerva creditul bugetar în vederea stingerii prin plata a obligaţiei de plata ce rezulta din execuţia ulterioara a angajamentului legal este angajamentul bugetar (corespunzãtor art. 2 pct. 2 din acelaşi act normativ).

1.3. În funcţie de specificul entitatii publice, conducãtorul acesteia decide exercitarea controlului financiar preventiv şi asupra altor categorii de operaţiuni.
2. Entitatile publice la care, potrivit legii, se organizeazã controlul financiar preventiv
2.1. Entitatile publice, în înţelesul legii, la care se organizeazã controlul financiar preventiv sunt:
- autoritãţile publice şi autoritãţile administrative autonome;
- instituţiile publice aparţinând administraţiei publice centrale şi locale şi instituţiile publice din subordinea acestora;
- regiile autonome de interes naţional sau local;
- companiile sau societãţile naţionale;
- societãţile comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritorialã deţine capitalul majoritar;
- agenţiile, cu sau fãrã personalitate juridicã, care gestioneazã fonduri provenite din finantari externe, rambursabile sau nerambursabile, cum ar fi: unitãţile de management al proiectelor (UMP), unitãţile de coordonare a proiectelor (UCP), Oficiul de plati şi contractare PHARE (OPCP), Agenţia SAPARD, Fondul Naţional de Preaderare, precum şi alte agenţii de implementare a fondurilor comunitare;
- Ministerul Finanţelor Publice, pentru operaţiunile de trezorerie, datorie publica, realizarea veniturilor statului şi a contribuţiei României la bugetul Uniunii Europene;
- autoritãţile publice executive ale administraţiei publice locale, pentru operaţiunile de datorie publica şi realizarea veniturilor proprii.
2.2. Entitatile publice prin care se realizeazã veniturile statului sau ale unitãţilor administrativ-teritoriale vor organiza controlul financiar preventiv conform normelor specifice elaborate în funcţie de modalitãţile prevãzute de legislaţia fiscalã pentru stabilirea titlurilor de încasare şi pentru reducerea, eşalonarea sau anularea acestora.
Regiile autonome, companiile/societãţile naţionale, precum şi societãţile comerciale la care statul sau unitãţile administrativ-teritoriale deţin capitalul majoritar vor elabora, de asemenea, norme specifice de control financiar preventiv, ţinând cont de legislaţia aplicabilã entitatilor care sunt organizate şi funcţioneazã în regim comercial.
2.3. Instituţiilor publice care administreazã patrimoniul public şi gestioneazã fonduri publice le este aplicabil Cadrul general al operaţiunilor supuse controlului financiar preventiv, prevãzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.
În raport de specificul entitatilor publice, conducãtorii acestora vor dispune particularizarea, dezvoltarea şi actualizarea acestuia.
2.4. Controlul financiar preventiv asupra operaţiunilor care reprezintã recuperari de sume utilizate şi constatate ulterior ca necuvenite - atât pentru fonduri interne, cat şi pentru cele aferente finantarilor de la Uniunea Europeanã se va organiza, la structura/structurile responsabile pentru recuperarea unor astfel de sume, prin norme metodologice specifice; aceste norme vor fi elaborate în funcţie de legislaţia ce va fi adoptatã ca urmare a angajamentelor asumate de România prin Documentul de poziţie revizuit, transmis Uniunii Europene.
2.5. În toate cazurile în care entitatile publice gestioneazã fonduri provenite din finantari externe, în normele de exercitare a controlului financiar preventiv vor fi integrate procedurile prevãzute de regulamentele organismelor finanţatoare.
3. Conţinutul controlului financiar preventiv
3.1. Potrivit <>art. 23 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, controlul financiar preventiv se exercita asupra tuturor operaţiunilor care afecteazã fondurile publice şi/sau patrimoniul public.
3.2. Controlul financiar preventiv se exercita asupra documentelor în care sunt consemnate operaţiunile patrimoniale, înainte ca acestea sa devinã acte juridice, prin aprobarea lor de cãtre titularul de drept al competentei sau de cãtre titularul unei competente delegate în condiţiile legii. Nu intra în sfera controlului financiar preventiv analiza şi certificarea situaţiilor financiare şi/sau patrimoniale, precum şi verificarea operaţiunilor deja efectuate.
3.3. Controlul financiar preventiv consta în verificarea sistematica a operaţiunilor care fac obiectul acestuia, din punct de vedere al:
a) respectãrii tuturor prevederilor legale care le sunt aplicabile, în vigoare la data efectuãrii operaţiunilor (control de legalitate);
b) îndeplinirii sub toate aspectele a principiilor şi a regulilor procedurale şi metodologice care sunt aplicabile categoriilor de operaţiuni din care fac parte operaţiunile supuse controlului (control de regularitate);
c) încadrãrii în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament, dupã caz (control bugetar).
3.4. Controlul financiar preventiv al operaţiunilor se exercita pe baza actelor şi/sau documentelor justificative certificate în privinta realitãţii, regularitatii şi legalitãţii, de cãtre conducãtorii compartimentelor de specialitate emitente.
3.5. Operaţiunile ce privesc acte juridice prin care se angajeazã patrimonial entitatea publica se supun controlului financiar preventiv dupã avizarea lor de cãtre compartimentele de specialitate juridicã şi financiar-contabila. La entitatile publice unde nu sunt organizate compartimente de specialitate juridicã şi/sau financiar-contabila, controlul financiar preventiv se va exercita exclusiv prin viza persoanei desemnate de conducãtorul entitatii publice.
3.6. Conducãtorii compartimentelor de specialitate rãspund pentru realitatea, regularitatea şi legalitatea operaţiunilor ale cãror acte şi/sau documente justificative le-au certificat sau avizat. Obţinerea vizei de control financiar preventiv pentru operaţiuni care au la baza acte şi/sau documente justificative certificate sau avizate, care se dovedesc ulterior nereale, inexacte sau nelegale, nu exonereaza de rãspundere şefii compartimentelor de specialitate sau alte persoane competente din cadrul acestora.
B. Controlul financiar preventiv propriu
4. Organizarea controlului financiar preventiv propriu
4.1. Controlul financiar preventiv se organizeazã, de regula, în cadrul compartimentelor de specialitate financiar-contabila. În raport de natura operaţiunilor, conducãtorul entitatii publice poate decide extinderea acestuia şi la nivelul altor compartimente de specialitate în care se iniţiazã, prin acte juridice, sau se constata obligaţii de plata sau alte obligaţii de natura patrimonialã.
4.2. Controlul financiar preventiv se exercita, prin viza, de persoane din cadrul compartimentelor de specialitate desemnate în acest sens de cãtre conducãtorul entitatii publice. Actul de numire, întocmit conform modelului din anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, va cuprinde limitele de competenta în exercitarea acestuia. Persoanele care exercita controlul financiar preventiv sunt altele decât cele care aproba şi efectueazã operaţiunea supusã vizei.
4.3. Viza de control financiar preventiv se exercita prin semnatura persoanei desemnate şi prin aplicarea sigiliului personal, care va cuprinde urmãtoarele informaţii: denumirea entitatii publice; menţiunea "vizat pentru control financiar preventiv"; numãrul sigiliului (numãrul de identificare a titularului acestuia); data acordãrii vizei (an, luna, zi).
4.4. Documentele prezentate la viza de control financiar preventiv se înscriu în Registrul privind operaţiunile prezentate la viza de control financiar preventiv, al cãrui conţinut este redat în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice.
4.5. Termenul pentru pronunţare (acordarea/refuzul vizei) se stabileşte, prin decizie interna, de conducãtorul entitatii publice în funcţie de natura şi complexitatea operaţiunilor cuprinse în Cadrul general şi/sau specific al operaţiunilor supuse controlului preventiv.
5. Procedura de control
5.1. Documentele care privesc operaţiuni asupra cãrora este obligatorie exercitarea controlului financiar preventiv se transmit persoanelor desemnate cu exercitarea acestuia de cãtre compartimentele de specialitate care iniţiazã operaţiunea.
5.2. Documentele privind operaţiunile prin care se afecteazã fondurile publice şi/sau patrimoniul public vor fi însoţite de avizele compartimentelor de specialitate, de note de fundamentare, de acte şi/sau documente justificative şi, dupã caz, de o "Propunere de angajare a unei cheltuieli" şi/sau de un "Angajament individual/global", întocmite conform anexei nr. 1 şi, respectiv, anexei nr. 2 la normele metodologice aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.792/2002 .
5.3. Persoanele desemnate pentru exercitarea controlului financiar preventiv vor prelua documentele şi vor proceda, într-o prima etapa, la verificarea formala a acestora cu privire la: completarea documentelor în concordanta cu conţinutul acestora; existenta semnaturilor persoanelor autorizate din cadrul compartimentelor de specialitate; existenta actelor justificative specifice operaţiunii prezentate la viza.
5.4. Dacã nu sunt respectate cerinţele enunţate la pct. 5.3, documentele sunt returnate emitentului, precizându-se, în scris, motivele restituirii.
5.5. Dupã efectuarea controlului formal, persoanele desemnate sa exercite controlul financiar preventiv înregistreazã documentele în Registrul privind operaţiunile prezentate la viza de control financiar preventiv şi efectueazã verificarea operaţiunii din punct de vedere al legalitãţii, regularitatii şi, dupã caz, al încadrãrii în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament.
5.6. Dacã necesitãţile o impun, în vederea exercitãrii unui control preventiv cat mai complet, se pot solicita şi alte acte justificative, precum şi avizul compartimentului de specialitate juridicã. Întârzierea sau refuzul furnizarii actelor justificative ori avizelor solicitate va fi comunicat conducatorului entitatii publice, pentru a dispune mãsurile legale.
5.7. Dacã în urma verificãrii de fond operaţiunea îndeplineşte condiţiile de legalitate, regularitate şi, dupã caz, de încadrare în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament, se acorda viza prin aplicarea sigiliului şi a semnãturii pe exemplarul documentului care se arhiveaza la entitatea publica.
5.8. Documentele vizate şi actele justificative ce le-au însoţit sunt restituite, sub semnatura, compartimentului de specialitate emitent, în vederea continuãrii circuitului acestora, consemnându-se acest fapt în Registrul privind operaţiunile prezentate la viza de control financiar preventiv.
6. Refuzul de viza
6.1. Dacã în urma verificãrii se constata ca operaţiunile nu întrunesc condiţiile de legalitate, regularitate şi, dupã caz, de încadrare în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament, persoanele desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv vor refuza motivat, în scris, acordarea vizei de control financiar preventiv (anexa nr. 4 la prezentele norme metodologice), consemnand acest fapt în Registrul privind operaţiunile prezentate la viza de control financiar preventiv.
6.2. Refuzul de viza, însoţit de actele justificative semnificative, va fi adus la cunostinta conducatorului entitatii publice, iar celelalte documente se vor restitui, sub semnatura, compartimentelor de specialitate care au initiat operaţiunea.
6.3. Cu excepţia cazurilor în care refuzul de viza se datoreazã depãşirii creditelor bugetare şi/sau de angajament, operaţiunile refuzate la viza se pot efectua pe propria rãspundere a conducatorului entitatii publice.
6.4. Efectuarea pe propria rãspundere a operaţiunii refuzate la viza de control financiar preventiv se face printr-un act de decizie interna emis de conducãtorul entitatii publice. O copie de pe actul de decizie interna va fi transmisã persoanei care a refuzat viza, compartimentului de audit public intern al entitatii publice, precum şi, dupã caz, controlorului delegat.
6.5. Persoanele desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv vor informa Curtea de Conturi, Ministerul Finanţelor Publice şi, dupã caz, organul ierarhic superior al enitatii publice asupra operaţiunilor refuzate la viza şi efectuate pe propria rãspundere.
Informarea organului ierarhic superior se va face de îndatã ce efectuarea operaţiunii a fost dispusã, prin transmiterea unei copii de pe actul de decizie interna şi de pe motivatia refuzului de viza. Conducãtorul organului ierarhic superior are obligaţia de a lua mãsurile legale pentru restabilirea situaţiei de drept.
Dacã prin operaţiunea refuzatã la viza, dar efectuatã pe propria rãspundere de cãtre conducãtorul entitatii publice, se prejudiciazã patrimonial entitatea şi dacã conducãtorul organului ierarhic superior (dupã caz) nu a dispus mãsurile legale, atunci vor fi sesizate inspecţia centrala şi/sau inspectiile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
Informarea Curţii de Conturi se va face cu ocazia efectuãrii controalelor de descãrcare de gestiune sau a altor controale ce intra în competenta sa.
C. Controlul financiar preventiv delegat
7. Organizarea controlului financiar preventiv delegat
7.1. În calitatea sa de organ de specialitate al Guvernului în domeniul finanţelor, Ministerul Finanţelor Publice poate exercita, prin controlori delegaţi numiţi de ministrul finanţelor publice, controlul preventiv la unele entitãţi publice asupra unor operaţiuni care pot afecta execuţia în condiţii de echilibru a bugetelor sau care sunt asociate unor categorii de riscuri determinate prin metodologia specifica analizei riscurilor.
7.2. Controlul preventiv delegat se exercita la nivelul ordonatorilor principali de credite ai bugetelor prevãzute la <>art. 1 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 . De asemenea, ministrul finanţelor publice numeşte unul sau mai mulţi controlori delegaţi pentru operaţiunile derulate prin bugetul trezoreriei statului, pentru operaţiuni privind datoria publica şi pentru alte operaţiuni specifice Ministerului Finanţelor Publice.
7.3. Prin excepţie de la aceasta regula, în temeiul <>art. 30 din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, prin ordin, ministrul finanţelor publice poate decide exercitarea controlului financiar preventiv delegat şi asupra operaţiunilor finanţate sau cofinantate din fonduri publice ale unor ordonatori secundari sau terţiari de credite sau ale unor persoane juridice de drept privat, dacã prin aceştia se deruleazã un volum ridicat de credite bugetare şi/sau de angajament sau pãrţi semnificative din programele aprobate, iar operaţiunile presupun un grad ridicat de risc.
7.4. Pentru asigurarea gestiunii financiare, în condiţii de legalitate, economicitate şi eficienta, a fondurilor acordate României de Uniunea Europeanã şi pentru implementarea procedurilor prevãzute în regulamentele organismelor finanţatoare, ministrul finanţelor publice numeşte controlori delegaţi şi la agenţiile de implementare şi pentru Fondul Naţional de Preaderare.
8. Atribuţii ale controlorului delegat
8.1. Formularea de avize consultative cu privire la conformitatea, economicitatea, eficienta şi eficacitatea unor operaţiuni sau proiecte de acte normative, dacã acestea au impact asupra fondurilor publice. Totodatã, în avizele consultative controlorii delegaţi pot face referire şi la regularitatea sau legalitatea unor operaţiuni care se vor efectua cu certitudine în viitor sau la acţiuni şi/sau inacţiuni administrative care conduc la situaţii de neregularitate sau nelegalitate.
Avizele consultative se întocmesc la:
- initiativa controlorului delegat;
- solicitarea ministrului finanţelor publice;
- solicitarea ordonatorului de credite.
8.2. Analiza îndeplinirii condiţiilor prevãzute de lege pentru includerea în programul de investiţii anexa la proiectul de buget a obiectivelor de investiţii noi şi în continuare, precum şi a actualizãrii valorii acestora în funcţie de evoluţia indicilor de preţuri. Observaţiile formulate în avizele consultative vor fi transmise ordonatorului de credite pentru a fi avute în vedere la definitivarea proiectului de buget.
8.3. Supravegherea execuţiei bugetare în condiţii de echilibru şi de prudentialitate, prin exercitarea controlului prin viza asupra operaţiunilor privind deschideri de credite, repartizari şi retrageri de credite, virari de credite între subdiviziunile clasificatiei bugetare şi între programe, modificarea repartizãrii pe trimestre a creditelor bugetare
8.4. Supravegherea organizãrii, ţinerii, actualizãrii şi raportarii evidentei angajamentelor
8.5. Monitorizarea şi îndrumarea metodologicã a controlului financiar preventiv intern prin procedura vizei, prin avizul consultativ la refuzul de viza de control preventiv intern, prin propuneri de perfecţionare a organizãrii controlului preventiv intern şi prin aplicarea standardelor din domeniu
8.6. Exercitarea controlului financiar preventiv, din punct de vedere al legalitãţii, regularitatii şi, dupã caz, al încadrãrii în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament, pentru operaţiuni care angajeazã patrimonial entitatea publica, dacã prin acestea se afecteazã un volum important din fondurile publice şi exista riscuri asociate semnificative în efectuarea lor.
9. Numirea şi mandatul controlorilor delegaţi
9.1. Numirea controlorilor delegaţi la entitatile publice prevãzute la pct. 7 din prezentele norme metodologice se face prin ordin al ministrului finanţelor publice, la propunerea controlorului financiar şef.
9.2. Prin ordinul de numire controlorul delegat se investeste cu competenta de a exercita, în numele legii, la ordonatorul de credite la care a fost numit, atribuţiile prevãzute la pct. 8 din prezentele norme metodologice.
În temeiul <>art. 16 alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, conducãtorul entitatii publice are obligaţia de a asigura controlorului/controlorilor delegat/delegaţi spaţiul şi dotarea adecvatã, necesare exercitãrii în bune condiţii a atribuţiilor, precum şi cooperarea personalului din serviciile de specialitate şi a persoanelor desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv intern.
9.3. Prin ordinul de numire se stabilesc tipurile de operaţiuni care se supun controlului preventiv delegat, precum şi limitele de la care acesta se exercita.
Dacã în timpul exercitãrii mandatului apare necesitatea modificãrii listei de operaţiuni şi a limitelor valorice, controlorul financiar şef este împuternicit sa opereze aceste modificãri. Controlorul financiar şef îl va informa pe ministrul finanţelor publice asupra modificãrilor aduse şi asupra motivelor care le-au determinat.
9.4. În cazul absentei temporare de la post a controlorului delegat numit prin ordin al ministrului finanţelor publice, controlorul financiar şef este împuternicit sa desemneze un alt controlor delegat care sa îndeplineascã atribuţiile celui dintâi pe durata absentei acestuia.
9.5. Controlorul delegat îşi exercita atribuţiile în mod independent, neputându-i-se impune, pe nici o cale, acordarea sau refuzul vizei de control financiar preventiv. Asupra situaţiilor deosebite apãrute în activitatea sa, controlorul delegat îl poate informa direct sau prin controlorul financiar şef pe ministrul finanţelor publice.
10. Condiţii specifice de exercitare a controlului financiar preventiv delegat
10.1. Controlul financiar preventiv delegat se exercita asupra operaţiunilor care se înscriu în condiţiile fixate prin ordinul de numire. Restul operaţiunilor prin care se afecteazã fondurile şi/sau patrimoniul public intra în competenta exclusiva a controlului preventiv intern.
10.2. Controlul financiar preventiv delegat se exercita asupra operaţiunilor ce intra în competenta sa numai dupã ce acestea au fost supuse controlului preventiv intern. Operaţiunile refuzate la viza de control preventiv intern nu mai sunt supuse controlului preventiv delegat.
10.3. În exercitarea atribuţiilor sale de control asupra operaţiunilor la care s-a stabilit competenta sa, controlorul delegat va urma procedura prevãzutã la pct. 5 din prezentele norme metodologice. Perioada maxima de verificare este de 3 zile lucrãtoare de la prezentarea operaţiunii, însoţitã de toate documentele justificative şi informaţiile solicitate.
În cazuri excepţionale, controlorul delegat are dreptul sa prelungeascã perioada de verificare cu maximum 5 zile lucrãtoare, informandu-l, în acest sens, pe controlorul financiar şef şi ordonatorul de credite.
10.4. Dacã în exercitarea atribuţiilor sale controlorul delegat sesizeazã ca, în mod repetat, controlul preventiv intern a acordat viza pentru operaţiuni care nu întrunesc condiţiile de legalitate, regularitate şi, dupã caz, de încadrare în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament, acesta îl va informa în scris pe ordonatorul de credite pentru a dispune mãsurile ce se impun potrivit responsabilitãţilor prevãzute la art. 22 şi la <>art. 52 alin. (3) din Legea nr. 500/2002 , precum şi la <>art. 14 alin. (4) şi (5) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
10.5. Avizul consultativ, solicitat de cãtre ordonatorul de credite controlorului delegat în cazul refuzului de viza de control preventiv intern, nu constituie un act de pronunţare asupra legalitãţii şi regularitatii operaţiunilor.
11. Regimul refuzului de viza al controlorului delegat
11.1. Dacã în urma parcurgerii procedurii de verificare menţionate la pct. 5 şi 10 din prezentele norme metodologice se constata ca operaţiunile nu întrunesc condiţiile de legalitate, regularitate şi încadrare, dupã caz, în destinaţia şi limitele creditelor bugetare şi/sau de angajament, controlorul delegat va comunica, în scris (anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice), ordonatorului de credite motivele pentru care operaţiunea nu poate fi efectuatã, consemnand acest fapt în Registrul privind operaţiunile prezentate la viza de control financiar preventiv. O copie de pe textul comunicãrii va fi transmisã controlorului financiar şef.
11.2. În situaţia în care ordonatorul de credite considera ca operaţiunea poate fi efectuatã, solicita, în scris, controlorului delegat acordarea vizei, prezentând argumentele corespunzãtoare de legalitate şi regularitate. În caz contrar, operaţiunea se considera retrasã de la viza, iar actele justificative se restituie, sub semnatura, compartimentului de specialitate.
11.3. Dacã controlorul delegat considera întemeiate argumentele ordonatorului de credite, va acorda viza pentru efectuarea operaţiunii. În situaţia în care argumentele sunt considerate neintemeiate sau insuficiente, controlorul delegat va aduce la cunostinta ordonatorului de credite refuzul de viza (anexa nr. 6) şi va restitui, sub semnatura, compartimentelor de specialitate actele justificative.
În situaţii complexe, controlorul delegat poate solicita controlorului financiar şef constituirea, în condiţiile legii, a comisiei pentru formularea opiniei neutre. Aceasta opinie va fi adusã la cunostinta controlorului delegat în 3 zile de la solicitarea sa.
11.4. Termenul pentru pronunţare prevãzut la pct. 10.3 se suspenda pe perioada de la comunicarea motivelor pentru care operaţiunea nu poate fi efectuatã pana la primirea punctului de vedere al ordonatorului de credite şi pe perioada formularii opiniei neutre.
11.5. Cu excepţia cazurilor în care refuzul de viza se datoreazã depãşirii creditelor bugetare sau de angajament, operaţiunile refuzate la viza se pot efectua numai pe propria rãspundere a ordonatorului de credite. Actul de decizie prin care ordonatorul dispune efectuarea operaţiunii pe propria rãspundere va fi adus la cunostinta compartimentului de audit intern şi controlorului delegat care va consemna acest fapt în Registrul privind operaţiunile prezentate la viza de control financiar preventiv.
11.6. Controlorul delegat va informa Ministerul Finanţelor Publice asupra operaţiunilor refuzate la viza şi executate pe rãspunderea ordonatorului de credite, cu ocazia raportarilor lunare transmise controlorului financiar şef, precum şi Curtea de Conturi, cu ocazia controalelor de descãrcare de gestiune sau a altor controale dispuse de aceasta.
12. Raportul naţional anual privind controlul preventiv
12.1. În conformitate cu prevederile <>art. 23 alin. (8) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Ministerul Finanţelor Publice elaboreazã şi transmite spre dezbatere Guvernului, pana la sfârşitul trimestrului I al fiecãrui an, raportul naţional anual privind controlul preventiv.
12.2. În raportul naţional anual privind controlul preventiv se evalueaza activitatea de control financiar preventiv şi capacitatea administrativã a entitatilor publice de integrare a acestuia în sfera responsabilitãţii manageriale prin dezvoltarea unui sistem de control intern eficace, se identifica şi se evalueaza riscurile asociate actelor de gestiune a patrimoniului şi a fondurilor publice şi se formuleazã opinii şi recomandãri cu privire la acţiunile ce trebuie întreprinse în plan legislativ şi administrativ pentru o mai corecta şi eficienta utilizare a resurselor publice.
12.3. În vederea atingerii acestui scop, în raportul naţional anual privind controlul preventiv se va face referire la:
a) rezultatele activitãţii de control financiar preventiv, concretizate în:
- volumul, tipologia şi structura operaţiunilor analizate din punct de vedere al legalitãţii, regularitatii şi, dupã caz, al încadrãrii în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament;
- neautorizarea, prin refuz de viza, a unor operaţiuni care nu întrunesc condiţiile prevãzute de actele normative în vigoare pentru a fi efectuate;
- opiniile formulate prin avizele consultative, orientate spre asigurarea unei mai bune gestiuni financiare, perfecţionarea cadrului normativ, introducerea unor noi standarde de control;
b) factorii de risc decurgând din:
- caracteristicile legislaţiei primare şi secundare în perioada de tranzitie, precum şi din constrangerile bugetare;
- capacitatea entitatilor publice de a organiza sisteme de gestiune bazate pe norme, ghiduri şi proceduri detaliate de efectuare a operaţiunilor, de a optimiza circuitul documentelor, de a defini riguros responsabilitãţile compartimentelor de specialitate şi ale personalului din cadrul acestora şi de a aplica principiul separarii atribuţiilor;
- numãrul, pregãtirea profesionalã şi calificarea personalului;
- neidentificarea operaţiunilor sensibile şi avizarea unor operaţiuni care se dovedesc a fi nelegale sau ineficiente;
- neasigurarea unei independente reale în exercitarea controlului financiar preventiv;
- modul în care conducãtorul entitatii publice trateazã refuzurile de viza şi/sau avizele consultative emise;
c) acţiunile ce au fost sau trebuie întreprinse pentru reducerea riscurilor în administrarea patrimoniului şi/sau fondurilor publice.
12.4. Entitatile publice care administreazã patrimoniul public şi/sau fonduri publice prin bugetele prevãzute la <>art. 1 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 au obligaţia întocmirii rapoartelor trimestriale cu privire la activitatea de control preventiv propriu, care cuprind situaţia statistica a operaţiunilor supuse controlului preventiv şi sinteza motivatiilor pe care s-au întemeiat refuzurile de viza, în perioada raportatã, completate conform machetei cuprinse în anexa nr. 7 la prezentele norme metodologice.
12.5. Instituţiile publice ai cãror conducatori au calitatea de ordonatori secundari sau terţiari de credite depun rapoartele la organul ierarhic superior, la termenele fixate de acesta.
Ministerele, celelalte organe ale administraţiei publice centrale, autoritãţile publice, autoritãţile administrative autonome, agenţiile întocmesc rapoarte pentru activitatea proprie şi centralizeazã rapoartele primite de la entitatile subordonate. Acestea vor fi transmise Ministerului Finanţelor Publice (Direcţia generalã de control financiar preventiv) pana la finele lunii urmãtoare trimestrului la care se referã raportarea.
12.6. Controlorii delegaţi întocmesc rapoarte lunare pe care le transmit controlorului financiar şef. La rapoarte se vor anexa copii de pe: comunicãrile întocmite conform anexei nr. 5, dacã acestea au fost însuşite de ordonator; refuzurile de viza, în care se va mentiona, dacã este cazul, efectuarea operaţiunii pe rãspunderea ordonatorului; avizele consultative emise; alte informaţii solicitate de conducerea Corpului controlorilor delegaţi.
13. Dispoziţii finale
13.1. În anexa nr. 8 se prezintã Codul specific de norme profesionale pentru persoanele care desfãşoarã activitatea de control financiar preventiv propriu.
13.2. Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1

CADRUL GENERAL
al operaţiunilor supuse controlului financiar preventiv
───────────────────────────────────────────────────────





A. DESCHIDEREA, REPARTIZAREA ŞI MODIFICAREA CREDITELOR BUGETARE
┌───┬────────────┬──────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┐
│Nr.│Documentul │ Cadrul legal │ Acte justificative │Modul de efectuare a │
│ │supus │ │ │controlului financiar │
│c │controlului │ │ │preventiv │
│r │financiar │ │ │ │
│t │preventiv │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│1. │Cererea │- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │pentru │500/2002(1) │fundamentare pentru │──────────── │
│ │deschidere │- Legea nr. │solicitarea │- încadrarea creditelor │
│ │de credite │189/1998(2) │deschiderii de │bugetare solicitate în │
│ │bugetare │- O.G. nr. │credite pe baza de │prevederile bugetului │
│ │ │119/1999(3) │elemente de │ordonatorului principal │
│ │ │- Legile │legislaţie specifice│de credite, repartizate │
│ │ │bugetare │fiecãrui ordonator; │pe trimestre şi luni şi │
│ │ │anuale │- solicitarile │detaliate conform │
│ │ │- Aprobãri ale│ordonatorilor: │clasificatiei bugetare; │
│ │ │Guvernului │principali, │- dacã sumele solicitate │
│ │ │privind │secundari şi/sau │sunt stabilite şi în │
│ │ │limitele │terţiari, dupã caz, │funcţie de creditele │
│ │ │lunare de │pentru repartizarea │deschise neutilizate; │
│ │ │cheltuieli │de credite bugetare;│- dacã cererea pentru │
│ │ │- Normele │- situaţia │deschiderea de credite │
│ │ │Ministerului │creditelor bugetare │se încadreazã în │
│ │ │Finanţelor │deschise anterior şi│limitele de cheltuieli │
│ │ │Publice │neutilizate. │aprobate de Guvern; │
│ │ │privind │ │- existenta │
│ │ │deschiderile │ │justificarilor prin care │
│ │ │de credite │ │ordonatorul probeazã │
│ │ │bugetare │ │ca nu va inregistra în │
│ │ │ │ │sold sume neutilizate │
│ │ │ │ │la finele perioadei │
│ │ │ │ │pentru care se solicita │
│ │ │ │ │deschiderea de credite │
│ │ │ │ │bugetare. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│2. │Dispoziţia │- Legea nr. │- solicitarile │Se verifica: │
│ │bugetarã │500/2002(1) │ordonatorilor: │──────────── │
│ │(ordinul de │- Legea nr. │principali, │- încadrarea sumelor │
│ │plata) │189/1998(2) │secundari şi/sau │din dispoziţiile │
│ │pentru │- O.G. nr. │terţiari, dupã caz, │bugetare în creditele │
│ │repartizare │119/1999(3) │pentru repartizarea │bugetare aprobate │
│ │creditelor │- Legile │de credite bugetare │ordonatorilor; │
│ │bugetare │bugetare │(alimentare │repartizate pe │
│ │(alimentari)│anuale │de cont); │trimestre şi luni şi │
│ │sau │- Normele │- fundamentarea │detaliate conform │
│ │borderoul │Ministerului │sumelor înscrise │clasificatiei bugetare; │
│ │centrali- │Finanţelor │în dispoziţiile │- dacã sumele prevãzute │
│ │zator │Publice │bugetare de │pentru repartizare │
│ │al acestor │privind │repartizare pentru │sunt cuprinse în │
│ │documente │deschiderile │bugetul propriu şi │cererea de deschidere │
│ │ │de credite │bugetele │de credite; │
│ │ │bugetare │ordonatorilor │- existenta │
│ │ │ │secundari, │justificarilor prin │
│ │ │ │respectiv │care ordonatorul │
│ │ │ │terţiari, de │probeazã ca nu va │
│ │ │ │credite sau, │inregistra în sold │
│ │ │ │dupã caz, în │sume neutilizate la │
│ │ │ │ordinele de plata. │finele perioadei │
│ │ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │ │solicita repartizarea │
│ │ │ │ │de credite bugetare. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│3. │Documentul │- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │pentru │500/2002(1) │fundamentare a │──────────── │
│ │modificarea │- Legea nr. │propunerii pentru │- dacã modificarea este │
│ │repartizãrii│189/1998(2) │modificarea │în competenta de │
│ │pe trimestre│- O.G. nr. │repartizãrii │aprobare a Ministerului │
│ │a creditelor│119/1999(3) │iniţiale pe │Finanţelor Publice sau a │
│ │bugetare │- Legile │trimestre a │ordonatorilor │
│ │ │bugetare │creditelor. │principali/ secundari, │
│ │ │anuale │ │dupã caz; │
│ │ │ │ │- dacã sumele propuse se │
│ │ │ │ │încadreazã în prevederile│
│ │ │ │ │bugetare; │
│ │ │ │ │- concordanta propunerii │
│ │ │ │ │de modificare cu │
│ │ │ │ │obligaţiile ce decurg din│
│ │ │ │ │acţiuni şi sarcini noi │
│ │ │ │ │sau reprogramate, │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│4. │Documentul │- Legea nr. │- nota de funda- │Se verifica: │
│ │pentru │500/2002(1) │mentare a propunerii│────────────── │
│ │efectuarea, │- Legea nr. │pentru efectuarea │- dacã virarea de credite│
│ │începând cu │189/1998(2) │virarilor de │nu contravine │
│ │trimestrul │- O.G. nr. │credite bugetare. │prevederilor Legii │
│ │al III-lea, │119/1999(3) │ │finanţelor publice, │
│ │a virarilor │- Legile │ │legilor bugetare anuale │
│ │de credite │bugetare │ │sau legilor de │
│ │bugetare; │anuale │ │rectificare; │
│ │- de la un │ │ │- existenta de │
│ │capitol la │ │ │justificãri, detalieri │
│ │alt capitol │ │ │şi necesitaţi privind │
│ │al clasi- │ │ │execuţia pana la finele │
│ │ficatiei │ │ │anului bugetar, a │
│ │bugetare; │ │ │capitolului şi/sau │
│ │- între │ │ │subdiviziunii │
│ │subdiviziuni│ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ale clasi- │ │ │de la care se │
│ │ficatiei │ │ │disponibilizeaza, │
│ │bugetare în │ │ │respectiv a │
│ │cadrul │ │ │capitolului şi/sau │
│ │aceluiaşi │ │ │subdiviziunii │
│ │capitol, │ │ │clasificatiei │
│ │şi bugetele │ │ │bugetare la care │
│ │institu- │ │ │se suplimenteaza │
│ │tiilor │ │ │prevederile │
│ │subordonate;│ │ │bugetare. │
│ │- între │ │ │ │
│ │programe. │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│5. │Dispoziţia │- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │bugetarã de │500/2002(1) │tare a propunerii │──────────── │
│ │retragere a │- Legea nr. │pentru retragerea │- existenta creditelor │
│ │creditelor │189/1998(2) │creditelor bugetare.│bugetare deschise şi │
│ │bugetare, │- O.G. nr. │ │neutilizate; │
│ │sau │119/1999(3) │ │- dacã retragerea de │
│ │borderoul │- Legile │ │credite bugetare este │
│ │centrali- │bugetare │ │temeinic justificatã; │
│ │zator al │anuale │ │- încadrarea operaţiunii │
│ │acestora │ │ │de retragere în termenul │
│ │ │ │ │legal. │
└───┴────────────┴──────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┘

B. ANGAJAMENTE LEGALE DIN CARE REZULTA DIRECT SAU INDIRECT
OBLIGAŢII DE PLATA
┌───┬────────────┬──────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┐
│Nr.│Documentul*)│ Cadrul legal │ Acte justificative │Modul de efectuare a │
│ │supus │ │ │controlului financiar │
│c │controlului │ │ │preventiv │
│r │financiar │ │ │ │
│t │preventiv │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│1. │Contract/ │- Legea nr. │- programul anual de│Se verifica: │
│ │comanda de │500/2002(1) │achiziţii publice; │──────────── │
│ │achiziţii │- Legea nr. │- documentul de │- dacã achiziţia publica │
│ │publice │189/1998(2) │aprobare de cãtre │este prevãzutã în │
│ │ │- Legile │conducãtorul │programul anual; │
│ │ │bugetare │entitatii publice a │- existenta creditelor │
│ │ │anuale │procedurii │bugetare sau a │
│ │ │- O.G. nr. │selectate de │creditelor de │
│ │ │119/1999(3) │achiziţie; │angajament, │
│ │ │- O.U.G. nr. │- actul de aprobare │dupã caz; │
│ │ │60/2001 (4) │a documentaţiilor │- respectarea │
│ │ │- Legea nr. │tehnico-economice │legalitãţii şi │
│ │ │133/1999(5) │ale obiectivelor │regularitatii specifice │
│ │ │- O.G. nr. │de investiţii; │procedurii de achiziţie │
│ │ │20/2002 (6) │- anunţul/invitaţia │publica; │
│ │ │- Codul │de participare la │- existenta aprobãrii de │
│ │ │comercial │procedura; │cãtre conducãtorul │
│ │ │- Codul civil │- documentaţia │autoritãţii contractante │
│ │ │- O.G. nr. │pentru elaborarea │a hotãrârii comisiei de │
│ │ │9/2000 (7) │şi prezentarea │evaluare / juriului │
│ │ │- H.G. nr. │ofertei; │privind stabilirea │
│ │ │53/1999 (8) │- actul de numire │ofertei câştigãtoare; │
│ │ │- H.G. nr. │a comisiei de │- rezervarea creditelor │
│ │ │461/2001 (9) │evaluare/negociere │prin angajament bugetar │
│ │ │- H.G. nr. │sau a juriului, │la nivelul valorii │
│ │ │244/2001 (10) │dupã caz; │angajamentului legal; │
│ │ │- H.G. nr. │- ofertele │- existenta avizului │
│ │ │182/2002(11) │prezentate; │compartimentului │
│ │ │- Ordinul nr. │- hotãrârea comisiei│juridic. │
│ │ │1012/2001 │de evaluare/ │ │
│ │ │emis de │juriului privind │ │
│ │ │ministrul │stabilirea ofertei │ │
│ │ │finanţelor │câştigãtoare; │ │
│ │ │publice(12) │- alte documente │ │
│ │ │- Ordinele │specifice. │ │
│ │ │nr. 1013/ │ │ │
│ │ │873/2001 │ │ │
│ │ │(13) şi nr. │ │ │
│ │ │1014/874/ │ │ │
│ │ │2001(14) │ │ │
│ │ │emise în │ │ │
│ │ │comun de │ │ │
│ │ │ministrul │ │ │
│ │ │finanţelor │ │ │
│ │ │publice şi │ │ │
│ │ │de ministrul │ │ │
│ │ │lucrãrilor │ │ │
│ │ │publice │ │ │
│ │ │transportu- │ │ │
│ │ │rilor şi │ │ │
│ │ │locuinţei │ │ │
│ │ │- Alte acte │ │ │
│ │ │normative │ │ │
│ │ │specifice │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│2. │Contract / │- Legea nr. │- programul anual │Se verifica: │
│ │comanda de │500/2002(1) │de achiziţii │──────────── │
│ │achiziţii │- Legea nr. │publice; │- dacã achiziţia publica │
│ │publice │189/1998(2) │- actul de aprobare │este prevãzutã în │
│ │finanţate │- Legile │a documentaţiilor │programul anual; │
│ │integral │bugetare │tehnico-economiceale│- existenta creditelor │
│ │sau │anuale │obiectivelor de │bugetare sau a │
│ │parţial │- O.G. nr. │investiţii; │creditelor de │
│ │din │119/1999(3) │- documentele │angajament, dupã caz; │
│ │credite │- O.U.G. nr. │privind achiziţia, │- respectarea │
│ │externe │60/2001 (4) │întocmite în │legalitãţii şi │
│ │rambur- │- Legea nr. │conformitate cu │regularitatii specifice │
│ │sabile │133/1999(5) │prevederile │procedurii de achiziţie │
│ │şi/sau │- O.G. nr. │legislaţiei romane │publica; │
│ │din │20/2002 (6) │şi cu reglemen- │- încadrarea obiectului │
│ │fonduri │- Codul │ţãrile │contractului în │
│ │externe │comercial │organismelor │categoria de cheltuieli │
│ │nerambur- │- Codul civil │internaţionale; │considerate eligibile, │
│ │sabile │- H.G. nr. │- acordul sau │în conformitate cu │
│ │ │53/1999 (8) │convenţia de │acordul sau convenţia │
│ │ │- H.G. nr. │finanţare externa. │de finanţare externa │
│ │ │461/2001 (9) │ │şi cu regulile fiecãrui │
│ │ │- H.G. nr. │ │organism finanţator; │
│ │ │244/2001 (10) │ │- existenta avizelor │
│ │ │- H.G. nr. │ │organismului finanţator │
│ │ │182/2002(11) │ │pe documentaţie şi pe │
│ │ │- Ordinul nr. │ │caietele de sarcini; │
│ │ │1012/2001 │ │- rezervarea creditelor │
│ │ │emis de │ │prin angajament bugetar; │
│ │ │ministrul │ │- existenta avizului │
│ │ │finanţelor │ │compartimentului │
│ │ │publice(12) │ │juridic. │
│ │ │- Ordinele │ │ │
│ │ │nr. 1013/ │ │ │
│ │ │873/2001 │ │ │
│ │ │(13) şi nr. │ │ │
│ │ │1014/874/ │ │ │
│ │ │2001(14) │ │ │
│ │ │emise în │ │ │
│ │ │comun de │ │ │
│ │ │ministrul │ │ │
│ │ │finanţelor │ │ │
│ │ │publice şi │ │ │
│ │ │de ministrul │ │ │
│ │ │lucrãrilor │ │ │
│ │ │publice │ │ │
│ │ │transportu- │ │ │
│ │ │rilor şi │ │ │
│ │ │locuinţei │ │ │
│ │ │- Acordul sau │ │ │
│ │ │convenţia de │ │ │
│ │ │finanţare │ │ │
│ │ │externa şi │ │ │
│ │ │legea de │ │ │
│ │ │ratificare / │ │ │
│ │ │hotãrârea │ │ │
│ │ │Guvernului de │ │ │
│ │ │aprobare │ │ │
│ │ │- Alte acte │ │ │
│ │ │normative │ │ │
│ │ │specifice │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│3. │Contract de │- Legea nr. │- solicitarea │Se verifica: │
│ │finanţare │500/2002(1) │finanţãrii şi │───────────── │
│ │(prevãzut la│- Legea nr. │justificarea │- dacã solicitarea │
│ │art. 4 │189/1998(2) │acesteia; │finanţãrii are temei │
│ │alin. (2) │- Legile │- documentul din │legal; │
│ │din │bugetare │care sa rezulte ca │- existenta creditelor │
│ │Ordonanta │anuale │solicitantul poate │bugetare; │
│ │de urgenta │- O.G. nr. │beneficia de │- rezervarea creditelor │
│ │a Guvernului│119/1999(3) │finanţare; │prin angajament bugetar │
│ │nr. 60/2001)│- O.U.G. nr. │- programul, │la nivelul valorii │
│ │ │60/2001 (4) │proiectul sau │angajamentului legal; │
│ │ │- O.G. nr. │acţiunea în care se │- dacã în contractul de │
│ │ │51/2001 (15) │încadreazã │finanţare este prevãzutã │
│ │ │- Alte acte │solicitarea │obligativitatea aplicãrii│
│ │ │normative │finanţãrii; │prevederilor Ordonanţei │
│ │ │specifice │- nota de │de urgenta a Guvernului │
│ │ │ │fundamentare şi │nr. 60/2001 pentru │
│ │ │ │devizul de │atribuirea contractului │
│ │ │ │cheltuieli aprobate │de achiziţie publica; │
│ │ │ │de ordonatorul de │- existenta avizului │
│ │ │ │credite finanţator, │compartimentului juridic.│
│ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│4. │Acord │- Legea nr. │- fundamentarea │Se verifica: │
│ │subsidiar de│500/2002(1) │propunerii de acord │──────────── │
│ │împrumut / │- Legea nr. │subsidiar. │- încadrarea obiectului │
│ │acord │189/1998(2) │ │acordului subsidiar în │
│ │subsidiar │- O.G. nr. │ │prevederile acordului de │
│ │ │119/1999(3) │ │credit extern; │
│ │ │- Acordul de │ │- concordanta termenilor │
│ │ │împrumut │ │acordului subsidiar cu │
│ │ │extern / │ │cei din acordul de │
│ │ │contract de │ │credit extern; │
│ │ │finanţare │ │- existenta avizului │
│ │ │- Actul │ │compartimentului │
│ │ │normativ de │ │juridic. │
│ │ │ratificare a │ │ │
│ │ │Acordului de │ │ │
│ │ │împrumut │ │ │
│ │ │extern sau a │ │ │
│ │ │Contractului │ │ │
│ │ │de finanţare │ │ │
│ │ │extern, dupã │ │ │
│ │ │caz │ │ │
│ │ │- Alte acte │ │ │
│ │ │normative │ │ │
│ │ │specifice │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│5. │Proiect de │- Legea nr. │- fundamentarea │Se verifica: │
│ │convenţie de│500/2002(1) │propunerii de │──────────── │
│ │garanţie │- Legea nr. │Convenţie. │- încadrarea obiectului │
│ │aferentã │189/1998(2) │ │convenţiei în │
│ │Acordului │- Acordul de │ │prevederile acordului │
│ │de garanţie │împrumut │ │de împrumut extern, │
│ │ │extern │ │acordului de garanţie │
│ │ │încheiat între│ │sau prevederilor │
│ │ │beneficiarul │ │Hotãrârii Guvernului │
│ │ │garanţiei şi │ │dupã caz; │
│ │ │finantatorul │ │- concordanta termenilor │
│ │ │extern │ │Convenţiei cu cei din │
│ │ │- Actul │ │acordul de împrumut │
│ │ │normativ de │ │extern, acordul de │
│ │ │ratificare a │ │garanţie sau │
│ │ │acordului de │ │prevederilor Hotãrârii │
│ │ │garanţie/ │ │Guvernului dupã caz; │
│ │ │Hotãrârea │ │- existenta avizului │
│ │ │Guvernului de │ │compartimentului │
│ │ │aprobare a │ │juridic, │
│ │ │garanţiei │ │ │
│ │ │- Alte acte │ │ │
│ │ │normative │ │ │
│ │ │specifice │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│6. │Proiect de │- Legea nr. │- hotãrârea │Se verifica: │
│ │scrisoare de│500/2002(1) │Comitetului │──────────── │
│ │garanţie │- Legea nr. │Interministerial de │- concordanta termenilor │
│ │pentru │81/1999(39) │Garanţii şi Credite │scrisorii de garanţie cu │
│ │împrumuturi │- H.G. de │de Comerţ Exterior; │cei din acordul de │
│ │externe │aprobare │- nota rezultat al │împrumut extern; │
│ │contractate │- Acordul de │negocierii │- existenta convenţiei │
│ │de agenţi │împrumut │condiţiilor de │de garanţie semnatã de │
│ │economici, │extern │acordare a │garantat; │
│ │regii │- Alte acte │garanţiei de stat. │- existenta avizului │
│ │autonome, │normative │ │compartimentului │
│ │societãţi │specifice │ │juridic, │
│ │naţionale, │ │ │ │
│ │autoritãţi │ │ │ │
│ │ale admi- │ │ │ │
│ │nistratiei │ │ │ │
│ │publice │ │ │ │
│ │centrale, │ │ │ │
│ │garantate │ │ │ │
│ │de stat │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│7. │Proiect │- Legea nr. │- hotãrârea │Se verifica: │
│ │convenţie de│500/2002(1) │Comitetului │──────────── │
│ │garanţie │- Legea nr. │Interministerial de │- existenta semnãturii │
│ │care urmeazã│81/1999(39) │Garanţii şi Credite │reprezentantului legal │
│ │a fi │- H.G. de │de Comerţ Exterior; │al unitãţii │
│ │încheiatã │aprobare │- nota rezultat al │administrativ- │
│ │între │- Acordul de │negocierii │teritoriale garantate; │
│ │Ministerul │împrumut │condiţiilor de │- existenta avizului │
│ │Finanţelor │extern │acordare a │compartimentului │
│ │Publice, │- Alte acte │garanţiei de stat. │juridic. │
│ │în calitate │normative │ │ │
│ │de garant, │specifice │ │ │
│ │şi benefi- │ │ │ │
│ │ciarul │ │ │ │
│ │scrisorii │ │ │ │
│ │de garanţie │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│8. │Proiect │- Legea nr. │- hotãrârea comisiei│Se verifica: │
│ │scrisoare │500/2002(1) │de autorizare │──────────── │
│ │de garanţie │- Legea nr. │constituitã conform │- concordanta termenilor │
│ │pentru │189/1998(2) │H.G nr. 978/2001; │scrisorii de garanţie cu │
│ │împrumut │- Legea nr. │- nota rezultat al │cei din acordul de │
│ │extern │81/1999(39) │negocierii │împrumut extern; │
│ │contractat │- H.G. nr. │condiţiilor de │- existenta convenţiei │
│ │direct de o │978/2001 (22) │acordare a garanţiei│de garanţie semnatã de │
│ │autoritate │- Alte acte │de stat. │garantat; │
│ │a adminis- │normative │ │- existenta avizului │
│ │tratiei │specifice │ │compartimentului │
│ │publice │ │ │juridic, │
│ │locale, │ │ │ │
│ │garantat │ │ │ │
│ │de stat │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│9. │Proiect │- Legea nr. │- hotãrârea comisiei│Se verifica: │
│ │convenţie de│500/2002(1) │de autorizare │──────────── │
│ │garanţie │- Legea nr. │constituitã conform │- existenta semnãturii │
│ │care urmeazã│189/1998(2) │H.G nr. 978/2001; │reprezentantului legal │
│ │a fi │- Legea nr. │- nota rezultat al │al unitãţii │
│ │încheiatã │81/1999(39) │negocierii │administrativ- │
│ │între │- H.G. nr. │condiţiilor de │teritoriale garantate; │
│ │Ministerul │978/2001 (22) │acordare a garanţiei│- existenta avizului │
│ │Finanţelor │- Alte acte │de stat. │compartimentului │
│ │Publice, │normative │ │juridic. │
│ │în calitate │specifice │ │ │
│ │de garant, │ │ │ │
│ │şi reprezen-│ │ │ │
│ │tantul legal│ │ │ │
│ │al unitãţii │ │ │ │
│ │adminis- │ │ │ │
│ │trativ- │ │ │ │
│ │teritoriale,│ │ │ │
│ │în calitate │ │ │ │
│ │de garantat │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│10.│Scrisoare │- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │suplimentarã│500/2002(1) │fundamentare; │─────────── │
│ │(pentru │- Legea nr. │- acceptul │- concordanta între │
│ │acordurile │81/1999(39) │Ministerului │condiţiile din │
│ │de împrumut │- Legea nr. │Finanţelor Publice │scrisoarea suplimentarã │
│ │cu BDCE) │189/1998(2) │privind condiţiile │şi Acordul cadru de │
│ │ │- Acordul de │financiare. │împrumut │
│ │ │împrumut │ │ │
│ │ │extern │ │ │
│ │ │- Legea de │ │ │
│ │ │ratificare │ │ │
│ │ │- Alte acte │ │ │
│ │ │normative │ │ │
│ │ │specifice │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│11.│Angajament │- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │de plati │500/2002(1) │fundamentare. │──────────── │
│ │pentru │- Legea nr. │ │- concordanta între │
│ │împrumuturi │189/1998(2) │ │scadentele cuprinse în │
│ │externe │- Legea nr. │ │angajamentul de plata │
│ │primite de │81/1999(39) │ │şi cele din scrisoarea │
│ │România │- Acordul de │ │suplimentarã. │
│ │de la BDCE │împrumut │ │ │
│ │ │extern │ │ │
│ │ │- Legea de │ │ │
│ │ │ratificare │ │ │
│ │ │- Alte acte │ │ │
│ │ │normative │ │ │
│ │ │specifice │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│12.│Contract de │- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │concesionare│500/2002(1) │tare a concesionarii│──────────── │
│ │sau │- Legea nr. │sau închirierii; │- existenta creditelor │
│ │închiriere │189/1998(2) │- documente │bugetare; │
│ │în care │- Legea nr. │specifice privind │- respectarea │
│ │entitatea │213/1998(16) │derularea │prevederilor legale şi a │
│ │publica este│- Legea nr. │operaţiunii de luare│procedurilor privind │
│ │concesionar │219/1998(17) │în concesiune sau │concesionarea sau │
│ │sau chiriaş │- O.G. nr. │de închiriere. │închirierea; │
│ │ │119/1999(3) │ │- rezervarea creditelor │
│ │ │- O.U.G. nr. │ │prin angajament bugetar │
│ │ │60/2001(4) │ │la nivelul valorii │
│ │ │- H.G. nr. │ │angajamentului legal; │
│ │ │461/2001(9) │ │- existenta avizului │
│ │ │- Alte acte │ │compartimentului │
│ │ │normative │ │juridic. │
│ │ │specifice │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│13.│Acord pentru│- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │schimb de │500/2002(1) │tare a proiectului │──────────── │
│ │experienta │- Legea nr. │de acord; │- existenta creditelor │
│ │sau documen-│189/1998(2) │- devizele de │bugetare; │
│ │tare, pe │- O.G. nr. │cheltuieli aferente │- concordanta termenilor │
│ │baza de │119/1999(3) │acţiunilor ce │din acord privind │
│ │reciproci- │- O.G. nr. │urmeazã a fi │obligaţiile financiare │
│ │tate, fãrã │80/2001 (19) │derulate în cadrul │cu prevederile cadrului │
│ │transfer de │- Legea nr. │acordului │legal existent │
│ │valuta │4/1991(18) │ │(cheltuieli de protocol, │
│ │ │- H.G. nr. │ │delegare, taxe); │
│ │ │552/1991 (20) │ │- încadrarea devizelor │
│ │ │- Alte acte │ │de cheltuieli ale │
│ │ │normative │ │acţiunilor ce urmeazã a │
│ │ │specifice │ │fi derulate în cadrul │
│ │ │ │ │acordului, în limitele │
│ │ │ │ │legale de cheltuieli; │
│ │ │ │ │- rezervarea creditelor │
│ │ │ │ │prin angajament bugetar │
│ │ │ │ │la nivelul obligaţiilor │
│ │ │ │ │financiare decurgând din │
│ │ │ │ │angajamentul legal; │
│ │ │ │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului │
│ │ │ │ │juridic. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│14.│Actul intern│- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │de decizie │500/2002(1) │tare a acţiunii de │──────────── │
│ │privind │- Legea nr. │protocol, a │- existenta creditelor │
│ │organizarea │189/1998(2) │manifestãrii sau a │bugetare; │
│ │acţiunilor │- O.G. nr. │acţiunii cu caracter│- concordanta dintre │
│ │de protocol,│119/1999(3) │specific; │natura obligaţiilor │
│ │a unor │- O.G. nr. │- documente │financiare care fac │
│ │manifestãri │80/2001(19) │transmise de │obiectul actului intern │
│ │cu caracter │- H.G. nr. │parteneri cu privire│de decizie şi │
│ │cultural- │552/1991(20) │la participarea │prevederile cadrului │
│ │ştiinţific, │- Alte acte │la acţiune. │legal existent; │
│ │sau a altor │normative │ │- încadrarea valorii │
│ │acţiuni cu │specifice │ │devizului/categoriei de │
│ │caracter │ │ │cheltuieli în limitele │
│ │specific, │ │ │prevãzute de normele │
│ │inclusiv │ │ │legale; │
│ │devizul │ │ │- rezervarea creditelor │
│ │estimativ pe│ │ │prin angajament bugetar │
│ │categorii de│ │ │la nivelul obligaţiilor │
│ │cheltuieli │ │ │financiare decurgând din │
│ │ │ │ │angajamentul legal; │
│ │ │ │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului │
│ │ │ │ │juridic. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│15.│Actul intern│- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │de decizie │500/2002(1) │fundamentare a │─────────── │
│ │privind │- Legea nr. │deplasarii în │- existenta creditelor │
│ │deplasarea │189/1998(2) │strãinãtate; │bugetare; │
│ │în strãinã- │- O.G. nr. │- documente, │- concordanta dintre │
│ │tate, │119/1999(3) │invitaţii şi │natura şi cuantumul │
│ │inclusiv │- O.U.G. nr. │comunicãri scrise │obligaţiilor │
│ │devizul │144/2001(27) │de la partenerul │financiare care fac │
│ │estimativ de│- H.G. nr. │extern, privitoare │obiectul actului │
│ │cheltuieli │518/1995(24) │la acţiunea şi │intern de decizie şi │
│ │ │- H.G. nr. │condiţiile │prevederile cadrului │
│ │ │478/2001 (25) │efectuãrii │normativ existent │
│ │ │- H.G. nr. │deplasarii în │(transport, cazare, │
│ │ │189/2001(26) │strãinãtate; │diurna, alte │
│ │ │- Alte acte │- nota mandat │cheltuieli); │
│ │ │normative │privind deplasarea. │- rezervarea creditelor │
│ │ │specifice │ │prin angajament bugetar │
│ │ │ │ │la nivelul obligaţiilor │
│ │ │ │ │financiare decurgând │
│ │ │ │ │din angajamentul legal. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│16.│Actul intern│- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │de decizie │500/2002(1) │tare a delegarii/ │──────────── │
│ │privind │- Legea nr. │detaşãrii; │- existenta creditelor │
│ │delegarea │189/1998(2) │- acceptul scris al │bugetare; │
│ │sau │- O.G. nr. │persoanei detasate. │- concordanta dintre │
│ │detasarea │119/1999(3) │ │natura şi cuantumul │
│ │în ţara a │- Codul muncii│ │obligaţiilor │
│ │personalului│(Legea nr. │ │financiare care fac │
│ │inclusiv │53/2003) (21) │ │obiectul actului de │
│ │devizul │- Legea nr. │ │decizie privind delegarea│
│ │estimativ de│188/1999(28) │ │sau detasarea şi │
│ │cheltuieli │- H.G. nr. │ │prevederile cadrului │
│ │ │543/1995(29) │ │normativ existent │
│ │ │- Alte acte │ │(transport, cazare, │
│ │ │normative │ │diurna, alte cheltuieli) │
│ │ │specifice │ │- rezervarea creditelor │
│ │ │ │ │prin angajament bugetar │
│ │ │ │ │la nivelul obligaţiilor │
│ │ │ │ │financiare decurgând din │
│ │ │ │ │angajamentul legal. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│17.│Ordinul/ │- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │actul intern│500/2002(1) │tare şi dosarul │──────────── │
│ │de decizie │- Legea nr. │angajãrii/avansarii │- existenta creditelor │
│ │privind: │189/1998(2) │personalului; │bugetare: │
│ │- angajarea │- Legile │- propunerea pentru │- respectarea │
│ │sau │bugetare │acordarea salariului│reglementãrilor legale │
│ │avansarea │anuale │de merit/numirea │privind angajarea şi │
│ │personalului│- O.G. nr. │personalului de │încadrarea personalului │
│ │- acordarea │119/1999(3) │execuţie pe funcţii │în limita posturilor │
│ │salariului │- Codul muncii│de conducere/ │aprobate şi stabilirea │
│ │de merit; │(Legea nr. 53/│acordarea altor │drepturilor salariale; │
│ │- numirea cu│2003) (21) │drepturi salariale, │- rezervarea creditelor │
│ │caracter │- Legea nr. │ │prin angajament bugetar │
│ │temporar a │188/1999(28) │ │la nivelul obligaţiilor │
│ │personalului│- Legea nr. │ │financiare decurgând │
│ │de execuţie │154/1998(30) │ │din angajamentul legal; │
│ │pe funcţii │- O.U.G. nr. │ │- existenta avizului │
│ │de │24/2000 (31) │ │compartimentului juridic.│
│ │conducere; │- O.G. nr. │ │ │
│ │- acordarea │32/1998(32) │ │ │
│ │altor │- Alte acte │ │ │
│ │drepturi │normative │ │ │
│ │salariale │specifice │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│18.│Contractul │- O.G. nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │de comodat │119/1999(3) │fundamentare; │───────────── │
│ │în care │- Codul civil │- devizul cheltu- │- existenta creditelor │
│ │entitatea │(art. 1560 şi │ielilor ce urmeazã │bugetare; │
│ │publica are │urmãtoarele) │a fi suportate de │- dacã devizul/ │
│ │calitatea de│ │comodatar, aprobat │categoriile de cheltuieli│
│ │comodatar │ │de conducãtorul │se încadreazã în limitele│
│ │ │ │entitatii publice. │legale; │
│ │ │ │ │- rezervarea creditelor │
│ │ │ │ │prin angajament bugetar │
│ │ │ │ │la nivelul cheltuielilor │
│ │ │ │ │ce urmeazã a fi suportate│
│ │ │ │ │de entitatea publica; │
│ │ │ │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului juridic,│
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│19.│Acordul de │- Legea nr. │- anunţul de │Se verifica: │
│ │proiect │500/2002(1) │intenţie; │───────────── │
│ │între │- Legea nr. │- scrisorile de │- existenta creditelor │
│ │autoritatea │189/1998(2) │intenţie şi │bugetare şi/sau │
│ │publica şi │- O.G. nr. │documentele │creditelor de │
│ │investitor │119/1999(3) │ataşate acestora; │angajament; │
│ │(prevãzut la│- Legea nr. │- decizia/ordinul │- respectarea │
│ │art. 6 alin.│213/1998(16) │de numire a comisiei│regularitatii specifice │
│ │(l) din │- O.G. nr. │de evaluare şi │acordului de proiect; │
│ │Ordonanta │16/2002(33) │selectare a │- stabilirea termenilor │
│ │Guvernului │- H.G. nr. │scrisorilor de │acordului, în │
│ │nr. 16/2002)│621/2002(34) │intenţie; │concordanta, cu cadrul │
│ │ │- Alte acte │- procesul verbal │normativ existent; │
│ │ │normative │de evaluare şi │- rezervarea creditelor │
│ │ │specifice │selectare a │prin angajament bugetar; │
│ │ │ │scrisorilor de │- existenta avizului │
│ │ │ │intenţie; │compartimentului juridic.│
│ │ │ │- studiul de │ │
│ │ │ │prefezabilitate │ │
│ │ │ │aprobat. │ │
│ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│20.│Contract de │- Legea nr. │- ordinul/decizia de│Se verifica: │
│ │parteneriat │500/2002(1) │numire a comisiilor │ │
│ │public- │- Legea nr. │de negociere; │──────────── │
│ │privat │189/1998(2) │- studiul de │- existenta creditelor │
│ │ │- O.G. nr. │fezabilitate; │bugetare şi/sau │
│ │ │119/1999(3) │- proces verbal de │creditelor de angajament;│
│ │ │- Legea nr. │negociere; │- respectarea │
│ │ │213/1998 (16) │- decizia cuprinzând│regularitatii specifice │
│ │ │- Legea nr. │lista investitorilor│contractului de │
│ │ │33/1994(35) │ierarhizati; │parteneriat │
│ │ │- O.G. nr. │- comunicarea │public-privat; │
│ │ │16/2002(33) │deciziei cãtre │- stabilirea termenilor │
│ │ │- H.G. nr. │investitori; │contractului în │
│ │ │621/2002(34) │- contestaţii şi │concordanta cu │
│ │ │- Alte acte │rãspunsurile la │prevederile cadrului │
│ │ │normative │contestaţii; │normativ; │
│ │ │specifice │- acordul pãrţilor │- rezervarea creditelor │
│ │ │ │privind crearea unei│prin angajament bugetar; │
│ │ │ │companii de proiect │- existenta avizului │
│ │ │ │sau stabilirea unei │compartimentului juridic.│
│ │ │ │alte forme de │ │
│ │ │ │asociere între │ │
│ │ │ │acestea. │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│21.│Convenţie │- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │pentru │500/2002(1) │tare privind │──────────── │
│ │acordarea de│- Legile │acordarea │- existenta de credite │
│ │împrumuturi │bugetare │împrumutului şi │nerezervate prin │
│ │conform │anuale │solicitarea │angajament bugetar │
│ │art. 69 din │- O.G. nr. │instituţiei publice │şi legal; │
│ │Legea nr. │119/1999(3) │interesate; │- dacã instituţia publica│
│ │500/2002 │- Codul civil │- graficul de │solicitanta a │
│ │ │(art. 1576 şi │rambursare a │împrumutului se │
│ │ │urmãtoarele) │împrumutului. │încadreazã în prevederile│
│ │ │- Actul │ │art. 69 din Legea nr. │
│ │ │normativ de │ │500/2002; │
│ │ │înfiinţare a │ │- dacã instituţia publica│
│ │ │unor │ │solicitanta a │
│ │ │instituţii │ │împrumutului a întocmit │
│ │ │publice/ │ │un program credibil de │
│ │ │activitãţi │ │realizare a veniturilor │
│ │ │finanţate │ │proprii în vederea │
│ │ │integral din │ │rambursarii împrumutului;│
│ │ │venituri │ │- rezervarea creditelor │
│ │ │proprii │ │prin angajament bugetar │
│ │ │ │ │la nivelul valorii │
│ │ │ │ │împrumutului; │
│ │ │ │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului juridic.│
└───┴────────────┴──────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┘



_________
*) Documentul supus controlului financiar preventiv va fi însoţit, dupã caz, de o "Propunere de angajare a unei cheltuieli" şi/sau de un "Angajament bugetar individual/global", întocmite conform anexei nr. 1 şi, respectiv, anexei nr. 2 la "Normele metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenta şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale", aprobate prin <>Ordinul nr. 1792 din 24 decembrie 2002 emis de ministrul finanţelor publice, publicat în Monitorul Oficial nr. 37 din data de 23 ianuarie 2003.



C. ORDONANŢAREA CHELTUIELILOR
┌───┬────────────┬──────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┐
│Nr.│Documentul │ Cadrul legal │ Acte justificative │Modul de efectuare a │
│ │supus │ │ │controlului financiar │
│c │controlului │ │ │preventiv │
│r │financiar │ │ │ │
│t │preventiv │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│1. │Ordonanţate │- Legea nr. │- contractul de │Se verifica: │
│ │de plata │500/2002(1) │achiziţii publice; │──────────── │
│ │privind │- Legea nr. │- factura fiscalã; │- dacã documentele │
│ │achiziţia │189/1998(2) │- documentele care │justificative sunt cele │
│ │publica de │- Legile │sa ateste livrarea │prevãzute de normele │
│ │produse, │bugetare │produselor, │legale; │
│ │servicii sau│anuale │prestarea │- dacã operaţiunea de │
│ │lucrãri │- Legea nr. │serviciilor sau │lichidare privind │
│ │ │82/1991(36) │execuţia lucrãrilor,│realitatea faptelor şi │
│ │ │- O.G. nr. │dupã caz; │exactitatea sumei │
│ │ │119/1999(3) │- factura externa; │datorate este │
│ │ │- Ordinul nr. │- declaraţia vamalã │certificatã de │
│ │ │1792/2002 │de import. │compartimentul de │
│ │ │emis de │ │specialitate prin │
│ │ │ministrul │ │"Bun de plata"; │
│ │ │finanţelor │ │- concordanta valorii │
│ │ │publice (37) │ │cheltuielilor lichidate │
│ │ │- Alte acte │ │cu suma ordonantata la │
│ │ │normative │ │plata şi încadrarea │
│ │ │specifice │ │acesteia în angajamentul │
│ │ │ │ │legal; │
│ │ │ │ │- încadrarea sumei │
│ │ │ │ │ordonanţate la plata │
│ │ │ │ │în subdiviziunea │
│ │ │ │ │corespunzãtoare a │
│ │ │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│2. │Cererea de │- Legea nr. │- avizul de plata │Se verifica: │
│ │valuta │500/2002(1) │înaintat de │──────────── │
│ │adresatã │- O.G. nr. │organismul │- concordanta dintre │
│ │Bãncii │119/1999(3) │internaţional │obligaţiile înscrise în │
│ │Naţionale a │- Legea nr. │finanţator; │acordul de împrumut, │
│ │României în │101/1998(38) │- adresa de │avizul de plata înaintat │
│ │vederea │- Legea nr. │confirmare a │de organismul │
│ │disponibi- │81/1999(39) │obligaţiei de plata │internaţional finanţator │
│ │lizarii de │- Legea de │din partea benefi- │şi cererea de valuta a │
│ │la rezerva │ratificare a │ciarului final al │entitatii publice; │
│ │valutarã a │împrumutului │creditului extern │- dacã operaţiunea de │
│ │statului a │- Alte acte │sau ordin de plata/ │lichidare privind │
│ │sumelor în │normative │extras de cont │realitatea faptelor şi │
│ │valuta │specifice │atestând virarea │exactitatea sumei │
│ │necesare │ │echivalentului în │datorate este certificatã│
│ │achitãrii la│ │lei al obligaţiei │de compartimentul de │
│ │extern a │ │de plata la extern │specialitate prin │
│ │ratelor de │ │în contul entitatii │"Bun de plata"; │
│ │capital │ │publice; │- încadrarea sumei │
│ │dobânzilor, │ │- nota de │ordonanţate la plata în │
│ │comisioa- │ │fundamentare. │subdiviziunea │
│ │nelor şi a │ │ │corespunzãtoare a │
│ │altor │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │costuri │ │ │pentru care exista │
│ │provenite │ │ │angajament bugetar │
│ │din impru- │ │ │şi legal. │
│ │uturi │ │ │ │
│ │externe │ │ │ │
│ │contractate │ │ │ │
│ │direct sau │ │ │ │
│ │garantate │ │ │ │
│ │de stat**) │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│3. │Ordonanţate │- Legea nr. │- avizul de plata │Se verifica: │
│ │de plata │500/2002(1) │emis de finantatorul│──────────── │
│ │privind │- Legea nr. │extern; │- concordanta dintre │
│ │virarea │189/1998(2) │- mesajele swift şi │obligaţiile înscrise în │
│ │cãtre Banca │- O.G. nr. │avizul de lichidare,│acordul de împrumut, │
│ │Nationala a │119/1999(3) │emise de Banca │avizul de plata trimis │
│ │Romanieia │- Legea nr. │Nationala a │de finantatorul extern, │
│ │contra- │101/1998(38) │României; │avizul de lichidare şi │
│ │valorii │- Legea nr. │- cererea de valuta │mesajele swift ale │
│ │în lei a │81/1999(39) │depusa de entitatea │Bãncii Naţionale a │
│ │valutei │- Acordul de │publica; │României şi cererea │
│ │disponibi- │împrumut │- nota de funda- │de valuta a entitatii │
│ │lizate │- Legea de │mentare privind │publice; │
│ │pentru │ratificare a │sursele interne de │- existenta surselor de │
│ │achitarea │împrumutului │acoperire a datoriei│finanţare a contra- │
│ │la extern a │- Alte acte │fata de Banca │valorii în lei a sumei │
│ │obligaţiilor│normative │Nationala a │disponibilizate de Banca │
│ │de plata │specifice │României. │Nationala a României; │
│ │rezultate │ │ │- dacã operaţiunea de │
│ │din imprumu-│ │ │lichidare privind │
│ │turile │ │ │realitatea faptelor şi │
│ │externe │ │ │exactitatea sumei │
│ │contractate │ │ │datorate este certificat │
│ │direct sau │ │ │de compartimentul de │
│ │garantate │ │ │specialitate prin │
│ │de stat │ │ │"Bun de plata"; │
│ │ │ │ │- încadrarea sumei │
│ │ │ │ │ordonanţate la plata în │
│ │ │ │ │subdiviziunea │
│ │ │ │ │corespunzãtoare a │
│ │ │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar │
│ │ │ │ │şi legal. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│4. │Cererea de │- Legea nr. │- acordul, convenţia│Se verifica: │
│ │valuta**) │500/2002(1) │sau protocolul; │──────────── │
│ │sau ordo- │- Legea nr. │- avizul de plata │- concordanta dintre │
│ │nantarea de │189/1998(2) │transmis de │prevederile acordului, │
│ │plata │- O.G. nr. │organismul │convenţiei sau │
│ │externa │119/1999(3) │internaţional │protocolului şi avizul │
│ │reprezentând│- O.G. nr. │ │de plata transmis de │
│ │cotizatii, │41/1994 (40) │ │organismul internaţional,│
│ │respectiv │- Protocoale, │ │inclusiv a termenului │
│ │contri- │acorduri sau │ │de plata; │
│ │butii, taxe │convenţii │ │- încadrarea sumei │
│ │etc. la │încheiate de │ │ordonanţate la plata în │
│ │diverse │entitatea │ │subdiviziunea │
│ │organisme │publica cu │ │corespunzãtoare a │
│ │interna- │organismele │ │clasificatiei bugetare │
│ │tionale │internaţionale│ │pentru care exista │
│ │ │- Legile de │ │angajament bugetar │
│ │ │ratificare │ │şi legal; │
│ │ │ │ │- dacã operaţiunea de │
│ │ │ │ │lichidare privind │
│ │ │ │ │realitatea faptelor şi │
│ │ │ │ │exactitatea sumei │
│ │ │ │ │datorate este │
│ │ │ │ │certificatã de comparti- │
│ │ │ │ │mentul de specialitate │
│ │ │ │ │prin "Bun de plata", │
│ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│5. │Ordonantare │- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │de plata │500/2002(1) │fundamentare; │──────────── │
│ │pentru │- Legea nr. │- documentaţia │- legalitatea şi regu- │
│ │subvenţii, │189/1998(2) │specifica care │laritatea documentaţiei │
│ │transferuri,│- Legile │rezulta din actul │justificative, cores- │
│ │prime sau │bugetare │normativ ce │punzator prevederilor │
│ │alte plati │anuale │reglementeazã │actului normativ care │
│ │din fonduri │- O.G. nr. │operaţiunea şi/sau │reglementeazã operaţiunea│
│ │publice │22/2002(41) │domeniul respectiv. │şi/sau domeniul │
│ │acordate │- Alte acte │ │respectiv; │
│ │agenţilor │normative │ │- dacã operaţiunea de │
│ │economici │specifice │ │lichidare privind │
│ │sau altor │ │ │realitatea faptelor şi │
│ │beneficiari │ │ │exactitatea sumei │
│ │legali │ │ │datoratã este certificatã│
│ │ │ │ │de compartimentul de │
│ │ │ │ │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata"; │
│ │ │ │ │- încadrarea sumei │
│ │ │ │ │ordonanţate la plata în │
│ │ │ │ │subdiviziunea │
│ │ │ │ │corespunzãtoare a │
│ │ │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar şi │
│ │ │ │ │legal │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│6. │Ordonantare │- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │de plata │500/2002(1) │fundamentare; │──────────── │
│ │privind │- Legea nr. │- contractul de │- dacã documentele │
│ │redevenţe, │189/1998(2) │concesionare sau de │justificative sunt cele │
│ │chirii sau │- Legile │închiriere; │prevãzute de normele │
│ │alte │bugetare │- documentele │legale; │
│ │cheltuieli │anuale │justificative emise │- dacã operaţiunea de │
│ │legate de │- O.G. nr. │de concedent sau, │lichidare privind │
│ │concesionare│119/1999(3) │dupã caz, de │realitatea faptelor şi │
│ │sau │- Alte acte │proprietarul bunului│exactitatea sumei │
│ │închiriere │normative │închiriat │datorate este certificatã│
│ │ │specifice │ │de compartimentul de │
│ │ │ │ │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata"; │
│ │ │ │ │- concordanta valorii │
│ │ │ │ │cheltuielilor lichidate │
│ │ │ │ │cu suma ordonantata la │
│ │ │ │ │plata şi încadrarea │
│ │ │ │ │acesteia în angajamentul │
│ │ │ │ │legal; │
│ │ │ │ │- încadrarea sumei │
│ │ │ │ │ordonanţate la plata în │
│ │ │ │ │subdiviziunea │
│ │ │ │ │corespunzãtoare a │
│ │ │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│7. │Ordonanţarea│- Legea nr. │- facturile emise de│Se verifica: │
│ │de plata în │500/2002(1) │furnizori/ │──────────── │
│ │lei, │- O.G. nr. │prestatori/ │- legalitatea şi │
│ │ordonanţarea│119/1999(3) │executanti, cu │regularitatea │
│ │de plata │- Legea nr. │certificarea de │documentaţiei │
│ │externa │81/1999(39) │cãtre beneficiar a │justificative, │
│ │sau │- Acordul │efectuãrii │corespunzãtor │
│ │ordonanţarea│de împrumut │operaţiunii pentru │prevederilor actului │
│ │transferului│- Legea de │care se solicita │normativ care │
│ │valutar │ratificare a │plata; │reglementeazã │
│ │pentru │acordului de │- documentele │operaţiunea; │
│ │plati care │împrumut │justificative de │- concordanta dintre │
│ │se │ │transport, vamuire │facturile certificate │
│ │efectueazã │ │sau situaţii de │de beneficiar, │
│ │din │ │lucrãri ori recepţia│prevederile contractelor/│
│ │conturile │ │bunurilor, dupã caz;│comenzilor şi suma │
│ │speciale ale│ │- acord de împrumut;│ordonantata; │
│ │imprumutu- │ │- acordurile │- dacã operaţiunea de │
│ │rilor │ │subsidiare de │lichidare privind │
│ │guverna- │ │împrumut; │realitatea faptelor şi │
│ │mentale │ │- contractul de │exactitatea sumei │
│ │externe. │ │furnizare/ servicii/│datorate este │
│ │ │ │lucrãri; │certificatã de │
│ │ │ │- nota de │compartimentul de │
│ │ │ │fundamentare. │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata"; │
│ │ │ │ │- încadrarea sumei │
│ │ │ │ │ordonanţate la plata │
│ │ │ │ │în subdiviziunea │
│ │ │ │ │corespunzãtoare a │
│ │ │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar │
│ │ │ │ │şi legal. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│8. │Ordonantare │- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │de plata │500/2002(1) │fundamentare; │──────────── │
│ │externa │- O.G. nr. │- documentaţia │- dacã justificãrile sunt│
│ │privind alte│119/1999(3) │justificativã │corespunzãtoare │
│ │plati decât │- Actele │specifica care │prevederilor din normele │
│ │cele │normative care│rezulta din │legale, inclusiv a celor │
│ │aferente │reglementeazã │actul normativ ce │stipulate în angajamentul│
│ │imprumutu- │speta │reglementeazã │legal; │
│ │rilor │ │operaţiunea şi/sau │- dacã operaţiunea de │
│ │externe. │ │domeniul respectiv. │lichidare privind │
│ │ │ │ │realitatea faptelor şi │
│ │ │ │ │exactitatea sumei │
│ │ │ │ │datorate este certificatã│
│ │ │ │ │de compartimentul de │
│ │ │ │ │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata"; │
│ │ │ │ │- încadrarea sumei │
│ │ │ │ │ordonanţate la plata în │
│ │ │ │ │subdiviziunea │
│ │ │ │ │corespunzãtoare a │
│ │ │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar │
│ │ │ │ │şi legal. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│9. │Ordonantare │- O.G. nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │de plata │119/1999(3) │fundamentare; │──────────── │
│ │prin │- Legea de │- contractul extern;│- concordanta condiţiilor│
│ │acreditiv │ratificare a │- acreditivul │incluse în acreditivul │
│ │simplu sau │acordului de │documentar │emis cu prevederile din │
│ │documentar │împrumut │irevocabil emis de │contractul extern; │
│ │în cadrul │- Alte acte │banca depozitara a │- condiţiile de plata │
│ │unui │normative │contului special. │incluse în contractul │
│ │contract │specifice │ │extern; │
│ │extern │ │ │- încadrarea sumei │
│ │finanţat │ │ │ordonanţate la plata în │
│ │printr-un │ │ │subdiviziunea │
│ │împrumut │ │ │corespunzãtoare a │
│ │extern │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar │
│ │ │ │ │şi legal; │
│ │ │ │ │- dacã operaţiunea de │
│ │ │ │ │lichidare privind │
│ │ │ │ │realitatea faptelor şi │
│ │ │ │ │exactitatea sumei │
│ │ │ │ │datorate este certificatã│
│ │ │ │ │de compartimentul de │
│ │ │ │ │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata". │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│10.│Ordonantare │- Legea nr. │- contractul; │Se verifica: │
│ │de avansuri │500/2002(1) │- solicitarea de │──────────── │
│ │(în lei) │- Legea nr. │acordare a │- dacã acordarea │
│ │acordate │189/1998(2) │avansului; │avansului respecta │
│ │unor terţe │- O.G. nr. │- documentul prin │condiţiile specifice de │
│ │persoane │119/1999(3) │care se constituie │legalitate şi │
│ │juridice în │- H.G. nr. │garanţia legalã. │regularitate; │
│ │cadrul │264/2003 (42) │ │- încadrarea sumei │
│ │contractelor│- Alte acte │ │ordonanţate la plata │
│ │încheiate │normative │ │în subdiviziunea │
│ │ │specifice │ │corespunzãtoare a │
│ │ │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar şi │
│ │ │ │ │legal, precum şi în │
│ │ │ │ │prevederile │
│ │ │ │ │contractului. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│11.│Ordonantare │- Legea nr. │- actul de donaţie │Se verifica: │
│ │de plata │500/2002(1) │sau sponsorizare; │──────────── │
│ │privind │- Legea nr. │- angajamentul legal│- dacã cheltuielile │
│ │cheltuielile│189/1998(2) │(contract, comanda │respecta destinatiile │
│ │ce se │- O.G. nr. │etc.); │stabilite de │
│ │efectueazã │119/1999(3) │- documentele care │transmitatori; │
│ │din fonduri │- Alte acte │atesta livrarea │- dacã documentele │
│ │primite de │normative │produselor, │justificative sunt cele │
│ │la persoane │specifice │prestarea │prevãzute de normele │
│ │juridice sau│ │serviciilor sau │legale: │
│ │fizice cu │ │execuţia lucrãrilor,│- dacã operaţiunea de │
│ │titlu de │ │dupã caz. │lichidare privind │
│ │donaţie sau │ │ │realitatea faptelor │
│ │sponsorizare│ │ │şi exactitatea sumei │
│ │ │ │ │datorate este certificatã│
│ │ │ │ │de compartimentul de │
│ │ │ │ │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata"; │
│ │ │ │ │- concordanta valorii │
│ │ │ │ │cheltuielilor lichidate │
│ │ │ │ │cu suma ordonantata la │
│ │ │ │ │plata şi încadrarea │
│ │ │ │ │acesteia în angajamentul │
│ │ │ │ │legal; │
│ │ │ │ │- încadrarea sumei │
│ │ │ │ │ordonanţate la plata în │
│ │ │ │ │subdiviziunea │
│ │ │ │ │corespunzãtoare a │
│ │ │ │ │clasificatiei bugetare │
│ │ │ │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│12.│Ordonantare │- Legea nr. │- contractul de │Se verifica: │
│ │de plata │500/2.002(1) │finanţare; │──────────── │
│ │privind │- Legea nr. │- documentaţia │- dacã justificãrile sunt│
│ │cheltuielile│189/1998(2) │justificativã │corespunzãtoare │
│ │care fac │- Legile │specifica care │prevederilor din normele │
│ │obiectul │bugetare │rezulta din actul │legale, inclusiv a celor │
│ │contractului│anuale │normativ ce │stipulate în contractul │
│ │de finanţare│- O.G. nr. │reglementeazã │de finanţare; │
│ │prevãzut la │119/1999(3) │operaţiunea şi/sau │- încadrarea sumei │
│ │art. 4(2) │- O.G. nr. │domeniul respectiv. │ordonanţate la plata în │
│ │din │60/2001(4) │ │subdiviziunea │
│ │Ordonanta │- Alte acte │ │corespunzãtoare a │
│ │Guvernului │normative │ │clasificatiei bugetare │
│ │nr. 60/2001 │specifice │ │pentru care exista │
│ │ │ │ │angajament bugetar; │
│ │ │ │ │- dacã operaţiunea de │
│ │ │ │ │lichidare privind │
│ │ │ │ │realitatea faptelor şi │
│ │ │ │ │exactitatea sumei │
│ │ │ │ │datorate este │
│ │ │ │ │certificatã de │
│ │ │ │ │compartimentul de │
│ │ │ │ │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata". │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│13.│Ordonantare │- Decretul nr.│- nota de │Se verifica: │
│ │de plata │209/1976(43) │fundamentare; │──────────── │
│ │privind │- O.G. nr. │- documentul │- concordanta sumelor ce │
│ │avansuri sau│119/1999(3) │specific prin care │urmeazã a fi eliberate ca│
│ │sume │- H.G. nr. │s-a aprobat │avans cu cele prevãzute │
│ │cuvenite │543/1995 (29) │acţiunea şi │în documentul de aprobare│
│ │titularului │- H.G. nr. │devizul acesteia; │a acţiunii sau, dupã caz,│
│ │de decont, │518 /1995 (24)│- decontul │încadrarea sumelor │
│ │care se │- Alte acte │justificativ al │cuvenite titularului de │
│ │acorda prin │normative │cheltuielilor; │decont în limita │
│ │casierie. │specifice │- alte documente │cheltuielilor justificate│
│ │ │ │justificative │prin decont aprobat; │
│ │ │ │specifice. │- dacã operaţiunea de │
│ │ │ │ │lichidare privind │
│ │ │ │ │realitatea faptelor şi │
│ │ │ │ │exactitatea sumei │
│ │ │ │ │datorate este certificatã│
│ │ │ │ │de compartimentul de │
│ │ │ │ │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata". │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│14.│Ordonanta- │- Legea nr. │- centralizatorul │Se verifica: │
│ │rile de │500/2002(1) │lunar al statelor │──────────── │
│ │plata, ale │- Legea nr. │de salarii; │- încadrarea în preve- │
│ │salariilor, │189/1998(2) │- situaţia privind │derile bugetului privind │
│ │altor │- Codul muncii│repartizarea pe luni│numãrul maxim de posturi │
│ │drepturi │(Legea nr. │a cheltuielilor de │şi creditele bugetare │
│ │salariale │53/2003)(21) │personal aprobate; │destinate cheltuielilor │
│ │acordate │- Legile │- situaţia privind │de personal (cheltuieli │
│ │persona- │bugetare │monitorizarea │cu salariile, contribuţii│
│ │lului, │anuale │cheltuielilor de │pentru asigurãrile │
│ │precum şi │- Legea nr. │personal finanţate │sociale de stat, │
│ │ale │154/1998(30) │de la buget, │contribuţii pentru │
│ │obligaţiilor│- O.U.G. nr. │pe luna...; │asigurãrile de şomaj, │
│ │fiscale │24/2000 (31) │- alte documente. │contribuţii pentru │
│ │aferente │- Legea nr. │ │asigurãrile sociale de │
│ │acestora │188/1999(28) │ │sãnãtate etc.); │
│ │ │- O.G. nr. │ │- dacã au fost aplicate │
│ │ │7/2001 (44) │ │cotele legale de │
│ │ │- O.U.G nr. │ │contribuţii; │
│ │ │150/2002 (45) │ │- dacã operaţiunea de │
│ │ │- Legea nr. │ │lichidare privind │
│ │ │19/2000(46) │ │realitatea faptelor şi │
│ │ │- Legea nr. │ │exactitatea sumei │
│ │ │76/2002(47) │ │datorate este │
│ │ │- Legea nr. │ │certificatã de │
│ │ │346/2002(48) │ │compartimentul de │
│ │ │- O.U.G. nr. │ │specialitate prin │
│ │ │147/2002 (49) │ │"Bun de plata"; │
│ │ │- Alte acte │ │- regularitatea │
│ │ │normative │ │completãrii documentului │
│ │ │specifice │ │supus vizei. │
└───┴────────────┴──────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┘
**) Aceste documente au şi funcţia de ordonantare de plata.



D. CONCESIONAREA, ÎNCHIRIEREA, TRANSFERUL, VÂNZAREA ŞI SCHIMBUL
BUNURILOR, DIN PATRIMONIUL INSTITUŢIILOR PUBLICE
┌───┬────────────┬──────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┐
│Nr.│Documentul │ Cadrul legal │ Acte justificative │Modul de efectuare a │
│ │supus │ │ │controlului financiar │
│c │controlului │ │ │preventiv │
│r │financiar │ │ │ │
│t │preventiv │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│1. │Contract de │- Legea nr. │- studiul de │Se verifica: │
│ │concesi- │500/2002(1) │oportunitate; │──────────── │
│ │onare/ │- Legea nr. │- caietul de │- încadrarea obiectului │
│ │închiriere │189/1998(2) │sarcini; │contractului în lista │
│ │(entitatea │- Legea nr. │- documentaţia │cuprinzând bunurile care,│
│ │publica este│219/1998 (17) │licitaţiei; │potrivit legii, pot fi │
│ │concedent/ │- O.G. nr. │- documentaţia │concesionate/închiriate; │
│ │titular al │119/1999(3) │procedurii de │- respectarea preve- │
│ │dreptului de│- Legea nr. │negociere directa. │derilor legale │
│ │propri- │213/1998(16) │ │referitoare la │
│ │eitate) │- H.G. nr. │ │desfãşurarea licitaţiei/ │
│ │ │216/1999 (50) │ │negocierii directe; │
│ │ │- Actul │ │- stabilirea termenilor │
│ │ │normativ de │ │contractuali în │
│ │ │aprobare a │ │concordanta cu cadrul │
│ │ │concesiunii/ │ │normativ; │
│ │ │închirierii │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului │
│ │ │ │ │juridic. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│2. │Proces │- O.G. nr. │- referatul de │Se verifica: │
│ │verbal de │19/1995(51) │disponibilizare; │──────────── │
│ │predare │- O.G. nr. │- adresele cãtre/de │- respectarea preve- │
│ │primire │119/1999(3) │la instituţiile │derilor legale │
│ │având ca │- H.G. nr. │publice care doresc │referitoare la │
│ │obiect │841/1995(52) │sa utilizeze bunul │desfãşurarea procedurii │
│ │transferul │- Alte acte │disponibil. │de transmitere fãrã plata│
│ │bunului │normative │ │a bunurilor; │
│ │fãrã plata │specifice │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului │
│ │ │ │ │juridic. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│3. │Contract de │- Legea nr. │- referatul de │Se verifica: │
│ │vânzare/ │500/2002(1) │disponibilizare; │──────────── │
│ │cumpãrare a │- Legea nr. │- decizia de numire │- respectarea preve- │
│ │bunurilor │189/1998(2) │a comisiei de │derilor legale refe- │
│ │disponibi- │- O.G. nr. │evaluare; │ritoare la desfãşurarea │
│ │lizare │119/1999(3) │- raportul de │procedurii de │
│ │(entitatea │- O.G. nr. │evaluare a bunurilor│valorificare prin │
│ │publica are │19/1995(51) │ce urmeazã a fi │licitaţie cu strigare; │
│ │calitatea │- H.G. nr. │vândute; │- stabilirea termenilor │
│ │de vânzãtor)│841/1995(52) │- documentaţia │contractuali în │
│ │ │ │licitaţiei cu │concordanta cu cadrul │
│ │ │ │strigare. │normativ; │
│ │ │ │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului juridic.│
└───┴────────────┴──────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┘

E. ALTE OPERAŢIUNI SUPUSE CONTROLULUI FINANCIAR PREVENTIV
┌───┬────────────┬──────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┐
│Nr.│Documentul │ Cadrul legal │ Acte justificative │Modul de efectuare a │
│ │supus │ │ │controlului financiar │
│c │controlului │ │ │preventiv │
│r │financiar │ │ │ │
│t │preventiv │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│1. │Proces │- O.G. nr. │- nota privind │Se verifica: │
│ │verbal de │119/1999(3) │starea tehnica a │──────────── │
│ │scoatere din│- O.G. nr. │mijlocului fix │- existenta actelor │
│ │funcţiune a │19/1995(51) │propus a fi scos │justificative; │
│ │mijlocului │- Legea nr. │din funcţiune; │- dacã actele justifi- │
│ │fix │15/1994(53) │- act constatator │cative au fost întocmite │
│ │ │- H.G. nr. │al avariei; │şi semnate de persoanele │
│ │ │909/1997(54) │- devizul estimativ │în drept; │
│ │ │- Alte acte │al reparatiei │- dacã sunt îndeplinite │
│ │ │normative │capitale; │condiţiile scoaterii │
│ │ │specifice │- alte acte │din funcţiune. │
│ │ │ │justificative. │ │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│2. │Decontul │- Legea nr. │- actul intern de │Se verifica: │
│ │privind │500/2002(1) │decizie privind │──────────── │
│ │cheltuielile│- Legea nr. │organizarea │- prezentarea în termenul│
│ │ocazionate │189/1998(2) │acţiunilor de │legal a documentelor │
│ │de organi- │- O.G. nr. │protocol, a unor │justificative pentru │
│ │zarea │119/1999(3) │manifestãri cu │cheltuielile efectuate; │
│ │acţiunilor │- O.G. nr. │caracter cultural- │- dacã documentele │
│ │de protocol,│80/2001(19) │ştiinţific, sau a │justificative sunt cele │
│ │a manifesta-│- H.G. nr. │altor acţiuni cu │prevãzute de normele │
│ │rilor cu │552/1991 (20) │caracter specific; │legale din punct de │
│ │caracter │- Alte acte │- documente │vedere al formei şi │
│ │cultural - │normative │justificative │conţinutului; │
│ │ştiinţific │specifice │specifice │- corectitudinea │
│ │sau a altor │ │diferitelor │calculului privind │
│ │acţiuni cu │ │categorii de │cheltuielile justificate │
│ │caracter │ │cheltuieli. │şi, dupã caz, a │
│ │specific │ │ │penalitatilor de │
│ │ │ │ │întârziere; │
│ │ │ │ │- încadrarea │
│ │ │ │ │cheltuielilor în │
│ │ │ │ │plafoanele legale; │
│ │ │ │ │- dacã valoarea │
│ │ │ │ │cheltuielilor │
│ │ │ │ │justificate prin decont │
│ │ │ │ │se încadreazã în │
│ │ │ │ │angajamentul bugetar. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│3. │Decontul de │- Legea nr. │- actul intern de │Se verifica: │
│ │cheltuieli │500/2002(1) │decizie privind │──────────── │
│ │privind │- Legea nr. │deplasarea în │- dacã documentele │
│ │deplasarea │189/1998(2) │strãinãtate; │justificative sunt cele │
│ │în strãinã- │- O.G. nr. │- documente │prevãzute de normele │
│ │tate pentru │119/1999(3) │justificative │legale din punct de │
│ │îndeplinirea│- Decretul nr.│specifice │vedere al formei şi │
│ │unor misiuni│209/1976(43) │diferitelor │conţinutului; │
│ │cu caracter │- H.G. nr. │categorii de │- prezentarea în termenul│
│ │temporar │518/1995(24) │cheltuieli. │legal a documentelor │
│ │ │- Alte acte │ │justificative pentru │
│ │ │normative │ │cheltuielile efectuate; │
│ │ │specifice │ │- corectitudinea │
│ │ │ │ │calculului privind │
│ │ │ │ │cheltuielile justificate │
│ │ │ │ │şi, dupã caz, a │
│ │ │ │ │penalitatilor de │
│ │ │ │ │întârziere; │
│ │ │ │ │- documentul de │
│ │ │ │ │restituire a avansurilor │
│ │ │ │ │nejustificate şi, │
│ │ │ │ │dupã caz, a │
│ │ │ │ │penalitatilor; │
│ │ │ │ │- încadrarea │
│ │ │ │ │cheltuielilor în │
│ │ │ │ │plafoanele legale; │
│ │ │ │ │- dacã valoarea │
│ │ │ │ │cheltuielilor │
│ │ │ │ │justificate prin │
│ │ │ │ │decont se încadreazã │
│ │ │ │ │în angajamentul bugetar. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│4. │Decontul de │- Decretul nr.│- actul intern de │Se verifica: │
│ │cheltuieli │209/1976 (43) │decizie privind │──────────── │
│ │privind │- O.G. nr. │deplasarea în ţara │- dacã documentele │
│ │justificarea│119/1999(3) │sau, dupã caz, │justificative sunt cele │
│ │avansului │- H.G. nr. │referatul aprobat │prevãzute de normele │
│ │acordat │543/1995(29) │privind achiziţia │legale din punct de │
│ │pentru │- H.G. nr. │directa; │vedere al formei şi │
│ │deplasãri în│461/2001 (9) │- documente │conţinutului; │
│ │ţara şi/sau │- Alte acte │justificative │- prezentarea în termenul│
│ │pentru │normative │specifice │legal a documentelor │
│ │achiziţii │cu caracter │diferitelor │justificative pentru │
│ │prin │specific │categorii de │avansul primit; │
│ │cumpãrare │ │cheltuieli. │- corectitudinea │
│ │directa │ │ │calculului privind sumele│
│ │ │ │ │justificate şi, dupã caz,│
│ │ │ │ │a penalitatilor de │
│ │ │ │ │întârziere; │
│ │ │ │ │- documentul de │
│ │ │ │ │restituire │
│ │ │ │ │a avansurilor │
│ │ │ │ │nejustificate şi, │
│ │ │ │ │dupã caz, a │
│ │ │ │ │penalitatilor; │
│ │ │ │ │- încadrarea │
│ │ │ │ │cheltuielilor în │
│ │ │ │ │plafoanele legale; │
│ │ │ │ │- dacã valoarea │
│ │ │ │ │cheltuielilor │
│ │ │ │ │justificate prin │
│ │ │ │ │decont se încadreazã │
│ │ │ │ │în angajamentul bugetar. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│5. │Contractul │- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │de sponso- │500/2002(1) │tare a contractului │──────────── │
│ │rizare în │- Legea nr. │de sponsorizare. │- dacã entitatea publica │
│ │care │32/1994(55) │ │desfãşoarã sau urmeazã sa│
│ │entitatea │- O.G. nr. │ │desfãşoare o activitate │
│ │publica │119/1999(3) │ │din cele prevãzute la art│
│ │este │ │ │4 din <>Legea nr. 32/1994 , │
│ │beneficiar │ │ │cu modificãrile │
│ │al sponso- │ │ │ulterioare; │
│ │rizarii │ │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului juridic.│
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│6. │Actul de │- Legea nr. │- nota de fundamen- │Se verifica: │
│ │donaţie, în │500/2002(1) │tare a actului de │──────────── │
│ │care │- Codul civil │donaţie. │- regimul juridic al │
│ │entitatea │(art. 800 şi │ │bunului/bunurilor care │
│ │publica are │urmãtoarele) │ │fac obiectul donatiei; │
│ │calitatea │- Decretul nr.│ │- dacã bunul/bunurile │
│ │de donatar │478/1954 (23) │ │respective sunt grevate │
│ │ │- O.G nr. │ │de datorii; │
│ │ │119/1999(3) │ │- existenta avizului │
│ │ │ │ │compartimentului │
│ │ │ │ │juridic. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│7. │Dispoziţia, │- Decretul nr.│- decontul de │Se verifica: │
│ │de încasare │209/1976(43) │cheltuieli prezentat│───────────── │
│ │cãtre │- O.G. nr. │de titularul de │- aprobarea de cãtre │
│ │casierie │119/1999(3) │avans; │conducãtorul entitatii │
│ │ │- Alte acte │- decizia de │publice a decontului │
│ │ │normative │imputaţie; │de cheltuieli; │
│ │ │specifice │- alte acte din care│- modul de calcul al │
│ │ │ │rezulta obligaţii │sumei ce urmeazã a fi │
│ │ │ │de plata în sarcina │încasatã; │
│ │ │ │unor persoane. │- dacã dispoziţia de │
│ │ │ │ │încasare este întocmitã │
│ │ │ │ │pentru suma ce urmeazã │
│ │ │ │ │a fi încasatã. │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│8. │Cerere de │- O.G. nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │tragere şi │119/1999(3) │fundamentare; │──────────── │
│ │cerere de │- Legea de │- contractele │- legalitatea şi │
│ │alimentare │ratificare a │interne sau externe;│regularitatea documen- │
│ │a contului │acordului de │- ordinele de plata │telor justificative; │
│ │special în │împrumut │prin care s-au │- încadrarea plãţilor │
│ │cadrul │- Alte acte │efectuat plati în │solicitate în preve- │
│ │imprumutu- │normative │cadrul procedurilor │derile contractului │
│ │rilor │specifice │de refinantare; │intern sau extern; │
│ │externe │ │- alte documente. │- existenta documentului │
│ │(inclusiv a │ │ │organismului finanţator │
│ │avansului) │ │ │internaţional de │
│ │ │ │ │acceptare a contractului │
│ │ │ │ │intern sau extern │
│ │ │ │ │("no objection"); │
│ │ │ │ │- dacã operaţiunea de │
│ │ │ │ │lichidare privind │
│ │ │ │ │realitatea faptelor şi │
│ │ │ │ │exactitatea sumei │
│ │ │ │ │datorate este certificatã│
│ │ │ │ │de compartimentul de │
│ │ │ │ │specialitate prin │
│ │ │ │ │"Bun de plata", │
├───┼────────────┼──────────────┼────────────────────┼─────────────────────────┤
│9. │Solicitare │- Legea nr. │- nota de │Se verifica: │
│ │de tragere │500/2002(1) │fundamentare; │──────────── │
│ │în contul │- Legea nr. │- solicitarea │- legalitatea şi │
│ │benefici- │81/1999(39) │beneficiarului, │regularitatea │
│ │arului │- Legea │însoţitã de │documentelor │
│ │pentru │bugetarã │documente │justificative; │
│ │împrumuturi │anuala │justificative. │- încadrarea sumei în │
│ │externe │- Acordul de │ │subdiviziunea bugetarã │
│ │primite de │împrumut │ │a beneficiarului pentru │
│ │la BDCE │extern │ │care exista angajament │
│ │ │- Legea de │ │legal şi bugetar. │
│ │ │ratificare │ │ │
│ │ │- Acordul │ │ │
│ │ │subsidiar de │ │ │
│ │ │împrumut │ │ │
│ │ │ │ │ │
└───┴────────────┴──────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┘





F. LISTA ACTELOR NORMATIVE CUPRINSE ÎN COLOANA a 2-a DIN CADRUL GENERAL
┌────┬───────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ ACTUL NORMATIV │ Publicat în │
│crt.│ │Monitorul Oficial│
│ │ │ al României │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│1 │<>Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice │597/13.VIII.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│2 │<>Legea nr. 189/1998 privind finanţele publice locale │404/22.X.1998 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│3 │<>Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 privind controlul │ │
│ │intern şi controlul financiar preventiv │430/31.VIII.1999 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│4 │<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind │ │
│ │achiziţiile publice │241/11.V.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│5 │<>Legea nr. 133/1999 privind stimularea │ │
│ │întreprinzãtorilor privati pentru înfiinţarea şi │ │
│ │dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii │349/23.VII.1999 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│6 │<>Ordonanta Guvernului nr. 20/2002 privind achiziţiile │ │
│ │publice prin licitaţii electronice │86/01.II.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│7 │<>Ordonanta Guvernului nr. 9/2000 privind nivelul │ │
│ │dobânzii legale pentru obligaţii bãneşti │26/25.I.2000 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│8 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 53/1999 privind aprobarea │ │
│ │Clasificarii produselor şi serviciilor asociate │ │
│ │activitãţilor - CPSA │78 bis/25.II.1999│
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│9 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 461/2001 pentru aprobarea │ │
│ │Normelor de aplicare a Ordonanţei de urgenta a │ │
│ │Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice │268/24.V.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│10 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 244/2001 pentru aprobarea │ │
│ │Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 133/1999 │ │
│ │privind stimularea întreprinzãtorilor privati pentru │ │
│ │înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi │ │
│ │mijlocii │101/28.II.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│11 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 182/2002 privind lista │ │
│ │autoritãţilor contractante care au obligaţia de a │ │
│ │aplica prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/2002 │ │
│ │privind achiziţiile publice prin licitaţii electronice │158/05.III.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│12 │<>Ordinul nr. 1012/2001 al ministrului finanţelor publice│ │
│ │privind aprobarea structurii, conţinutului şi modului │ │
│ │de utilizare a Documentaţiei standard pentru elaborarea│ │
│ │şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de │ │
│ │produse │336/25.VI.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│13 │<>Ordinul nr. 1013/873/2001 al ministrului finanţelor │ │
│ │publice şi al ministrului lucrãrilor publice, │ │
│ │transporturilor şi locuinţei privind aprobarea │ │
│ │structurii, conţinutului şi modului de utilizare a │ │
│ │Documentaţiei standard pentru elaborarea şi prezentarea│ │
│ │ofertei pentru achiziţia publica de servicii │340/27.VI.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│14 │<>Ordinul nr. 1014/874/2001 al ministrului finanţelor │ │
│ │publice şi al ministrului lucrãrilor publice, │ │
│ │transporturilor şi locuinţei privind aprobarea │ │
│ │structurii, conţinutului şi modului de utilizare a │ │
│ │Documentaţiei standard pentru elaborarea şi prezentarea│ │
│ │ofertei pentru achiziţia publica de lucrãri │357/04.VII.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│15 │<>Ordonanta Guvernului nr. 51/1998 privind îmbunãtãţirea │ │
│ │sistemului de finanţare a programelor şi proiectelor │ │
│ │culturale │296/13.VIII.1998 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│16 │<>Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica şi │ │
│ │regimul juridic al acesteia │448/24.XI.1998 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│17 │<>Legea nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor │459/30.XI.1998 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│18 │<>Legea nr. 4/1991 privind încheierea şi ratificarea │ │
│ │tratatelor │5/12.I.1991 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│19 │<>Ordonanta Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea │ │
│ │unor normative de cheltuieli pentru autoritãţile şi │ │
│ │instituţiile publice │542/01.IX.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│20 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 552/1991 privind normele de │ │
│ │organizare în ţara a acţiunilor de protocol │176/29.VIII.1991 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│21 │Codul muncii (<>Legea nr. 53/2003 ) │72/05.II.2003 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│22 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 978/2001 privind constituirea,│ │
│ │componenta şi funcţionarea comisiei de autorizare a │ │
│ │contractãrii sau garantarii de împrumuturi externe de │ │
│ │cãtre autoritãţile administraţiei publice locale │656/18.X.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│23 │<>Decretul nr. 478/1954 privitor la donaţiile fãcute │ │
│ │statului │46/10.XII.1954 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│24 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 518/1995 privind unele │ │
│ │drepturi şi obligaţii ale personalului roman trimis în │ │
│ │strãinãtate pentru îndeplinirea unor misiuni cu │ │
│ │caracter temporar │154/19.VII.1995 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│25 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 478/2001 privind transportul │ │
│ │spre/dinspre România al unor persoane care folosesc ca │ │
│ │mijloc de transport avionul │276/29.V.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│26 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 189/2001 privind unele mãsuri │ │
│ │referitoare la efectuarea deplasarilor în strãinãtate, │ │
│ │în interes de serviciu, de cãtre demnitarii şi │ │
│ │asimilaţii acestora din administraţia publica │50/30.I.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│27 │<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 144/2001 privind │ │
│ │îndeplinirea de cãtre cetãţenii romani, la ieşirea din │ │
│ │ţara, a condiţiilor de intrare în statele membre ale │ │
│ │Uniunii Europene şi în alte state │725/14.XI.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│28 │<>Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor │ │
│ │publici │600/08.XII.1999 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│29 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 543/1995 privind drepturile │ │
│ │bãneşti ale salariaţilor instituţiilor publice şi │ │
│ │regiilor autonome cu specific deosebit pe perioada │ │
│ │delegarii şi detaşãrii în alta localitate, precum şi în│ │
│ │cazul deplasarii, în cadrul localitãţii, în interesul │220/13.IX.1996 │
│ │serviciului │(republicare) │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│30 │<>Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a │ │
│ │salariilor de baza în sectorul bugetar şi a │ │
│ │indemnizaţiilor pentru persoane care ocupa funcţii de │ │
│ │demnitate publica │266/16.VII.1998 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│31 │<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind │ │
│ │sistemul de stabilire a salariilor de baza pentru │ │
│ │personalul contractual din sectorul bugetar │138/31.III.2000 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│32 │<>Ordonanta Guvernului nr. 32/1998 privind organizarea │ │
│ │cabinetului demnitarului din administraţia publica │ │
│ │centrala │42/30.I.1998 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│33 │<>Ordonanta Guvernului nr. 16/2002 privind contractele de│ │
│ │parteneriat public-privat │94/02.II.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│34 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 621/2002 pentru aprobarea │ │
│ │normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei │ │
│ │Guvernului nr. 16/2002 privind contractele de │ │
│ │parteneriat public-privat │481/05.VII.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│35 │<>Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauza de │ │
│ │utilitate publica │139/02.VI.1994 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│36 │Legea contabilitãţii (<>Legea nr. 82/1991 ) │629/26.VIII.2002 │
│ │ │(republicare) │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│37 │<>Ordinul nr. 1792/2002 al ministrului finanţelor │ │
│ │publice, pentru aprobarea Normelor metodologice privind│ │
│ │angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata │ │
│ │cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi │ │
│ │organizarea, evidenta şi raportarea angajamentelor │ │
│ │bugetare şi legale │37/23.I.2003 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│38 │<>Legea nr. 101/1998 privind Statutul Bãncii Naţionale a │ │
│ │României │203/01.VI.1998 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│39 │<>Legea nr. 81/1999 privind datoria publica │215/17.V.1999 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│40. │<>Ordonanta Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea │ │
│ │plãţii cotizaţiilor la organismele internaţionale │ │
│ │interguvernamentale la care România este parte │241/29.VIII.1994 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│41 │<>Ordonanta Guvernului nr. 22/2002 privind executarea │ │
│ │obligaţiilor de plata ale instituţiilor publice, │ │
│ │stabilite prin titluri executorii │81/01.II.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│42 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 264/2003 privind stabilirea │ │
│ │acţiunilor şi categoriilor de cheltuieli, criteriilor, │ │
│ │procedurilor şi limitelor pentru efectuarea de plati │ │
│ │în avans din fondurile publice │177/20.III.2003 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│43 │<>Decretul nr. 209/1976 pentru aprobarea Regulamentului │ │
│ │operaţiunilor de casa │64/06.VII.1976 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│44 │<>Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe │ │
│ │venit │435/03.VIII.2001 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│45 │<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind │ │
│ │organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurãri │ │
│ │sociale de sãnãtate │838/20.XI.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│46 │<>Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi │ │
│ │alte drepturi de asigurãri sociale │140/01.IV.2000 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│47 │<>Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru │ │
│ │şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de munca │103/06.II.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│48 │<>Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente │ │
│ │de munca şi boli profesionale │454/27.VI.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│49 │<>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 147/2002 pentru │ │
│ │reglementarea unor probleme financiare şi pentru │ │
│ │modificarea unor acte normative │821/13.XI.2002 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│50 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 216/1999 pentru aprobarea │ │
│ │Normelor metodologice - cadru de aplicare a Legii │ │
│ │nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor │140/06.IV.1999 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│51 │<>Ordonanta Guvernului nr. 19/1995 privind unele mãsuri │ │
│ │de perfecţionare a regimului achiziţiilor publice, │ │
│ │precum şi a regimului de valorificare a bunurilor │ │
│ │scoase din funcţiune, aparţinând instituţiilor publice │188/18.VIII.1995 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│52 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 841/1995 privind procedurile │ │
│ │de transmitere fãrã plata şi de valorificare a │ │
│ │bunurilor aparţinând instituţiilor publice │253/07.XI.1995 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│53 │<>Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului │242/31.V.1999 │
│ │imobilizat în active corporale şi necorporale │(republicare) │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│54 │<>Hotãrârea Guvernului nr. 909/1997 pentru aprobarea │ │
│ │Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 15/1994 │ │
│ │privind amortizarea capitalului imobilizat în active │ │
│ │corporale şi necorporale, modificatã şi completatã prin│ │
│ │<>Ordonanta Guvernului nr. 54/1997 │4/08.I.1998 │
├────┼───────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│55 │<>Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea │129/25.V.1994 │
└────┴───────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘



Nota: lista actelor normative cuprinse în coloana a 2-a din Cadrul general se completeazã cu reglementãrile legale de modificare a acestora, precum şi cu orice alte acte normative existente sau urmând a fi emise, aplicabile operaţiunilor respective.



ANEXA 2

Denumirea entitatii publice
Nr. ......./...............

DECIZIE/ORDIN

Domnul/Doamna _____________ din cadrul (denumirea compartimentului)
având funcţia de ________________ este desemnat/desemnatã sa exercite
controlul financiar preventiv în perioada ____________ .
Competenta persoanei desemnate se referã la urmãtoarele documente
şi operaţii:
┌────┬─────────────┬─────────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea │ │ │
│crt.│documentului │ Limita │ Observaţii │
│ │(operaţiunii)│ valoricã │ │
├────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├────┼─────────────┼─────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└────┴─────────────┴─────────────────┴─────────────────────────────┘

Ordonator de credite
────────────────────






ANEXA 3

Denumirea entitatii publice

REGISTRUL
privind operaţiunile prezentate la viza de
control financiar preventiv
┌─┬────────────┬──────────┬────────┬───────┬────────┬────────┬────────┬────────┐
│N│Denumirea │Conţinutul│Compar- │Data │Valoarea│Valoarea│Data │Obser- │
│r│documentului│operati- │timentul│prezen-│opera- │opera- │restitu-│vatii │
│ │Nr./data │unilor │emitent │tarii │tiunilor│tiunilor│irii │ │
│c│emiterii │înscrise │ │la viza│pentru │pentru │actelor │ │
│r│ │în docu- │ │ a │care s-a│care s-a│justifi-│ │
│t│ │mente │ │docu- │acordat │refuzat │cative/ │ │
│ │ │ │ │mentu- │viza │viza │semna- │ │
│ │ │ │ │lui │ │ │tura │ │
├─┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├─┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴────────┴────────┘




ANEXA 4

Denumirea entitatii publice
Nr. .................../..................

Domnului/Doamnei ...............................
(conducãtorul entitatii publice)
În conformitate cu prevederile <>art. 24 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va aduc la cunostinta refuzul de viza de control financiar preventiv intern pentru ....../(tipul documentului, numãrul şi data emiterii, suma, compartimentul emitent) din urmãtoarele motive: ......../(se vor preciza actele normative şi condiţiile prevãzute de acestea care se considera a fi nerespectate dacã s-ar efectua operaţiunea înscrisã în documente) .......
În situaţia în care dispuneti efectuarea operaţiunii pe rãspunderea dumneavoastrã, în condiţiile <>art. 25 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aceasta se poate face numai cu încadrarea în creditele bugetare aprobate.
Actul (decizie, ordin) prin care dispuneti efectuarea operaţiunii ....../(se nominalizeaza operaţiunea) ...... va însoţi documentele justificative pe baza cãrora operaţiunea se înregistreazã şi în contul de ordine şi evidenta 912 "Documente respinse la viza de control financiar preventiv" şi se întocmesc informarile prevãzute de lege. ........./(persoana desemnatã cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu) .......


ANEXA 5

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
CORPUL CONTROLORILOR DELEGAŢI
Controlor delegat ....................
Nr. .............../..................

Domnului/Doamnei ....................
(numele şi funcţia ordonatorului de credite)
Denumirea instituţiei ...................

În conformitate cu prevederile <>art. 17 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va informez ca ............/(datele de identificare a operaţiunii prezentate la viza: denumirea documentului, suma, nr./data, compartimentul emitent)............ nu îndeplineşte condiţiile prevãzute de lege pentru a fi efectuatã, dupã cum urmeazã: ............. (se vor preciza actele normative şi condiţiile prevãzute de acestea care se considera a fi nerespectate dacã s-ar efectua operaţiunea înscrisã în document)...............
Dacã consideraţi ca operaţiunea îndeplineşte condiţiile de legalitate, regularitate şi, dupã caz, încadrare în creditele bugetare şi/sau de angajament, va rog sa-mi transmiteti, în scris, argumentele dumneavoastrã.
Precizez ca pentru intervalul de timp de la data comunicãrii prezentei şi pana la înregistrarea punctului dumneavoastrã de vedere, perioada prevãzutã la art. 18 din acelaşi act normativ se suspenda.

Controlor delegat,

ANEXA 6

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
CORPUL CONTROLORILOR DELEGAŢI

Controlor delegat .....................
Nr. ................./.................

Domnului/Doamnei .........................
(numele şi funcţia ordonatorului de credite)
Denumirea instituţiei ....................

În conformitate cu prevederile <>art. 17 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, va aduc la cunostinta refuzul de viza de control financiar preventiv pentru suma de ................. lei, la ........./(denumirea documentului şi a operaţiunii propuse la viza, nr./data, compartimentul emitent) .............
din urmãtoarele motive: ........../(se vor preciza actele normative şi condiţiile prevãzute de acestea care se considera a fi nerespectate dacã s-ar efectua operaţiunea înscrisã în document; de asemenea, se vor face referiri la argumentele prezentate de ordonatorul de credite)...........
În situaţia în care dispuneti, în condiţiile <>art. 25 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, efectuarea operaţiunii pe rãspunderea dumneavoastrã, aceasta se poate face numai cu încadrarea în creditele bugetare aprobate. Actul (ordin, decizie) prin care dispuneti efectuarea operaţiunii (se nominalizeaza operaţiunea) va însoţi documentele justificative pe baza cãrora operaţiunea se înregistreazã şi în contul de ordine şi evidenta 912 "Documente respinse la viza de control financiar perventiv" şi se întocmesc informarile prevãzute de lege cãtre Ministerul Finanţelor Publice şi Curtea de Conturi.



ANEXA 7

________________________________________
(Denumirea entitatii publice raportate)

RAPORT
privind activitatea de control financiar preventiv
pe trimestrul ________/anul ______

Cap. I- Operaţiuni supuse vizei de control financiar preventiv
┌────┬─────────────────────────────┬─────────┬────────────┬─────────┬──────────┐
│Nr. │Operaţiuni cu efect financiar│Corespon-│Total opera-│din care │din aces- │
│crt.│asupra fondurilor publice sau│denta │tiuni supuse├─────────┤tea: │
│ │a patrimoniului public │operati- │vizei de │refuzat ├──────────┤
│ │ │unilor │control fi- │la viza │Neefectu- │
│ │ │din col.1│nanciar │ │ate ca │
│ │ │cu docu- │preventiv │ │urmare a │
│ │ │mentele │ │ │refuzului │
│ │ │supuse │ │ │de viza │
│ │ │controlu-├─────┬──────┼───┬─────┼────┬─────┤
│ │ │lui fi- │Nu- │Valoa-│Nu-│Va- │Nu- │Va- │
│ │ │nanciar │mar │re │mar│loa- │mar │loa- │
│ │ │înscrise │ope- │(mil. │ope│re │ope-│re │
│ │ │în col. 1│rati-│lei) │ra-│(mil.│ra- │(mil.│
│ │ │din Anexa│uni │ │ti-│lei) │ti- │lei) │
│ │ │nr. 1- │ │ │uni│ │uni │ │
│ │ │Cadrul │ │ │ │ │ │ │
│ │ │general │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│ │Total(rd.1+rd.2+rd.3+rd.4+ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rd.5+rd.6+rd.7): │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│ 1. │Deschideri,repartizari, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │alimentari,retrageri şi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │modificãri ale creditelor │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bugetare - total(1.1+1.2+1.3+│ │ │ │ │ │ │ │
│ │1.4), din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│1.1.│Deschideri de credite │ A1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│1.2.│Repartizari de credite/ali- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mentari de conturi │ A2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│1.3.│Virari de credite bugetare │ A4 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│1.4.│Alte operaţiuni │A3;A5 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│2. │Angajamente legale - total │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(2.1+2.2+2.3+2.4+2.5+2.6+2.7)│ │ │ │ │ │ │ │
│ │din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│2.1.│Acte administrative din care │B14;B15; │ │ │ │ │ │ │
│ │rezulta obligaţii de plata │B16;B17 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│2.2.│Contracte de prestãri │ │ │ │ │ │ │ │
│ │servicii, furnizãri de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bunuri, executii de lucrãri │B1;B2 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│2.3.│Contracte/acorduri de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │finanţare sau cofinantare │B3 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│2.4.│Contracte/acorduri de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │împrumut; prospecte de │B4;B10; │ │ │ │ │ │ │
│ │emisiune │B21 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│2.5.│Contracte/acorduri de │B5;B6;B7;│ │ │ │ │ │ │
│ │garantare │B8;B9 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│2.6.│Contracte de închiriere, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │concesionare, participare, │B12;B18; │ │ │ │ │ │ │
│ │parteneriat etc. │B19;B20 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│2.7.│Alte acte juridice din care │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rezulta obligaţii de plata │B11;B13 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│3. │Ordonantari de avansuri │C10;C13 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│4. │Ordonantari de plati -total │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(4.1+4.2+4.3+4.4+4.5+4.6+ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │4.7), din care: │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│4.1.│Drepturi de personal şi │ │ │ │ │ │ │ │
│ │obligaţii fiscale aferente │C14 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│4.2.│Pensii, ajutoare, rente │ │ │ │ │ │ │ │
│ │viagere şi alte asemenea │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│4.3.│Servicii prestate, bunuri │ │ │ │ │ │ │ │
│ │livrate, lucrãri executate │C1;C9;C11│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│4.4.│Rambursãri, dobânzi, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │comisioane şi alte costuri │ │ │ │ │ │ │ │
│ │aferente împrumuturilor │C2;C3 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│4.5.│Subvenţii, transferuri, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prime, alte forme de sprijin │C5 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│4.6.│Finantari/cofinantari │C12 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│4.7.│Alte obligaţii │C4;C6;C7;│ │ │ │ │ │ │
│ │ │C8 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│5. │Operaţiuni financiare/de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │plasament │E8;E9 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│6. │Operaţiuni privind activele │ │ │ │ │ │ │ │
│ │(vânzãri, închirieri, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │concesionari, gajari, │D1;D2;D3;│ │ │ │ │ │ │
│ │transferuri de bunuri etc.) │D4;E1 │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼─────┼──────┼───┼─────┼────┼─────┤
│7. │Alte operaţiuni │E2;E3;E4;│ │ │ │ │ │ │
│ │ │E5;E6;E7 │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────┴─────────┴─────┴──────┴───┴─────┴────┴─────┘




ANEXA 8

COD SPECIFIC
de norme profesionale pentru pesoanele care desfãşoarã
activitatea de control financiar preventiv propriu

CAP. 1
Dispoziţii generale

1. Prevederile prezentului cod se aplica persoanelor numite pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu şi persoanelor care îndeplinesc aceasta atribuţie pe baza de contract, în condiţiile legii, la entitatile publice, asa cum acestea sunt definite în <>Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Scopul acestui cod este stabilirea principalelor norme profesionale pe care persoanele desemnate cu exercitarea acestei activitãţi trebuie sa le îndeplineascã, precum şi crearea cadrului unitar pentru numirea, suspendarea, schimbarea sau destituirea persoanelor care desfãşoarã activitãţi de control financiar preventiv propriu la entitatile publice.

CAP. 2
Condiţiile necesare a fi îndeplinite de persoanele ce se numesc în activitatea de control financiar preventiv propriu şi principiile care stau la baza exercitãrii acestei activitãţi

3. Pot fi numite, în vederea exercitãrii controlului financiar preventiv propriu, persoanele care sunt angajate ale entitatii publice sau, dupã caz, au capacitatea legalã de a încheia un contract pentru îndeplinirea acestei atribuţii şi care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au numai cetãţenie romana şi domiciliul în România;
b) cunosc limba romana, scris şi vorbit;
c) au capacitate deplina de exerciţiu;
d) au o stare de sãnãtate corespunzãtoare, atestata pe baza de examen medical de specialitate;
e) au studii superioare economice sau juridice. Prin excepţie, când nu exista persoane cu pregãtire superioarã care sa îndeplineascã prezentele condiţii, pot fi numite pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu şi persoane cu studii medii de specialitate economicã;
f) au o vechime efectivã în domeniul finanţelor publice de minimum 3 ani, în cazul instituţiilor publice, şi de minimum 3 ani în domeniul financiar-contabil, în cazul celorlalte entitãţi publice;
g) nu au fost condamnate pentru sãvârşirea unei infracţiuni care le-ar face incompatibile cu exercitarea acestei activitãţi;
h) prezintã minimum doua scrisori de recomandare.
Persoanele care exercita controlul financiar preventiv propriu sunt, de regula, numite din cadrul compartimentului financiar-contabil, putând însã face parte şi din alte compartimente de specialitate; persoanele respective trebuie sa fie altele decât cele care iniţiazã, aproba şi efectueazã operaţiunea supusã vizei.
4. Exercitarea atribuţiilor de control financiar preventiv de cãtre persoanele desemnate se realizeazã pe baza urmãtoarelor principii:
a) Competenta profesionalã. Persoana desemnatã sa exercite controlul financiar preventiv propriu trebuie sa cunoascã şi sa aplice cu consecventa şi fermitate prevederile legale în domeniu, asigurând legalitatea şi regularitatea proiectelor de operaţiuni ce fac obiectul vizei, precum şi încadrarea acestora în limitele creditelor bugetare sau ale creditelor de angajament. În acest scop, aceasta are obligaţia sa cunoascã în permanenta toate reglementãrile legale specifice domeniului în care îşi exercita atribuţiile de acordare a vizei de control financiar preventiv propriu.
b) Independenta decizionala în condiţiile separarii atribuţiilor. Persoana desemnatã sa exercite controlul financiar preventiv propriu este independenta în luarea deciziilor şi acesteia nu i se poate impune în nici un fel acordarea sau refuzul vizei de control financiar preventiv propriu. Pentru actele sale, întreprinse cu bunacredinta, în exerciţiul atribuţiilor sale şi în limita acestora, cu respectarea prevederilor legale, persoana respectiva nu poate fi sancţionatã sau schimbatã din aceasta activitate. Conducerea entitatii publice în care se exercita activitatea de control financiar preventiv propriu este obligatã sa ia mãsurile necesare pentru separarea atribuţiilor de aprobare, efectuare şi control al operaţiunilor, astfel încât acestea sa fie încredinţate unor persoane diferite.
c) Obiectivitate. În exercitarea activitãţii de control financiar preventiv propriu şi, mai ales, în luarea deciziei de a acorda sau respinge viza, persoana desemnatã trebuie sa verifice sistematic şi temeinic proiectele de operaţiuni, sa nu cedeze unor prejudecati, presiuni sau influente ce i-ar putea afecta aprecierea corecta a acestora, sa dea dovada de impartialitate, sa aibã o atitudine neutra, lipsitã de subiectivism.
d) Conduita morala. Persoana desemnatã cu exercitarea activitãţii de control financiar preventiv propriu trebuie sa fie de o probitate morala recunoscuta, sa aibã o conduita corecta, sa dea dovada de comportare profesionalã ireprosabila, la nivelul celor mai înalte standarde. Aceasta trebuie sa aibã o comportare demna în societate, sa-şi desfãşoare activitatea astfel încât sa aibã o buna reputaţie.
e) Confidenţialitate. Persoana desemnatã sa exercite activitate de control financiar preventiv propriu este obligatã sa pãstreze secretul de stat, secretul de serviciu, dupã caz, în legatura cu conţinutul proiectelor de operaţiuni ce fac obiectul vizei, sa nu divulge în nici un fel informaţiile unei terţe persoane, cu excepţia cazurilor în care este autorizata în mod expres de cãtre cei în drept sau în situaţia în care furnizarea informatiei reprezintã o obligaţie legalã sau profesionalã.
f) Incompatibilitate. Nu pot fi desemnate sa exercite activitate de control financiar preventiv propriu persoanele aflate în curs de urmãrire penalã, de judecata sau care au fost condamnate, pentru fapte privitoare la abuz în serviciu, fals, uz de fals, înşelãciune, dare sau luare de mitã şi alte infracţiuni prin care au produs daune patrimoniului persoanelor fizice sau juridice.
Dacã în cazul urmãririi penale, al judecaţii sau dupã condamnare a intervenit amnistia, persoana în cauza nu poate sa fie desemnatã pentru exercitarea activitãţii de control financiar preventiv propriu timp de doi ani de la data aplicãrii amnistiei. Persoana cãreia i s-a suspendat condiţionat executarea pedepsei nu poate sa exercite aceasta activitate în cursul termenului de încercare şi pe parcursul a doi ani de la expirarea acestui termen.
Nu pot fi desemnate pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu persoanele care sunt soţi sau rude de gradul I cu conducãtorul entitatii publice pe lângã care urmeazã sa exercite aceasta activitate, precum şi acele persoane care pot sa se afle într-o situaţie de conflict de interese în legatura cu operaţiunile care îi sunt supuse spre avizare. Persoana desemnatã sa exercite activitatea de control financiar preventiv propriu nu poate fi implicata, prin sarcinile de serviciu, în aprobarea, efectuarea şi înregistrarea operaţiunilor supuse controlului financiar preventiv propriu.
5. Persoanele desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu trebuie sa-şi imbunatateasca cunoştinţele şi practica profesionalã printr-o pregãtire continua.
Conducerea entitatii publice va asigura condiţiile necesare pregãtirii profesionale.

CAP. 3
Numirea, suspendarea, schimbarea sau destituirea persoanelor desemnate sa exercite activitate de control financiar preventiv propriu

6. Persoanele care urmeazã sa exercite activitate de control financiar preventiv propriu sunt numite astfel:
a) la instituţiile publice la care se exercita funcţia de ordonator principal de credite al bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de stat, precum şi al bugetului oricãrui fond special, de cãtre conducãtorul instituţiei, prin act de decizie interna şi cu acordul Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generalã de control financiar preventiv, acord ce se emite conform urmãtoarei proceduri:
- ordonatorul principal de credite stabileşte, dintre persoanele care îndeplinesc condiţiile de la pct. 3 din prezentul cod, pe acelea care urmeazã sa fie numite pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu şi solicita, în scris, Ministerului Finanţelor Publice emiterea acordului pentru numire, transmitand şi urmãtoarele documente:
● curriculum vitae;
● minimum doua scrisori de recomandare;
● lucrare de conceptie privind organizarea şi exercitarea controlului financiar preventiv propriu în condiţiile specifice instituţiei respective;
● declaraţie privind respectarea prevederilor referitoare la incompatibilitãţile prevãzute la pct. 4 lit. f) din prezentul cod.
La stabilirea persoanelor care urmeazã sa exercite controlul financiar preventiv propriu, ordonatorul principal de credite va avea în vedere limitarea numãrului acestora la strictul necesar, în funcţie de volumul şi complexitatea operaţiunilor supuse vizei;
- Direcţia generalã de control financiar preventiv din cadrul Ministerului Finanţelor Publice analizeazã documentele primite, dupã caz poarta consultãri directe cu persoana propusã pentru numire şi, în termen de 10 zile de la primirea solicitãrii, se pronunţa;
- dupã obţinerea acordului, conducãtorul instituţiei poate emite decizia interna de numire a persoanei/persoanelor care urmeazã sa exercite activitatea de control financiar preventiv propriu. Emiterea deciziei interne de numire fãrã acordul Ministerului Finanţelor Publice este nelegalã.
La instituţiile publice la care se numesc doua sau mai multe persoane care sa exercite activitatea de control financiar preventiv propriu, ordonatorul principal de credite va nominaliza dintre acestea o persoana care va avea şi responsabilitatea coordonãrii controlului financiar preventiv propriu din instituţia publica respectiva şi va comunica Ministerului Finanţelor Publice numele acestei persoane;
b) la celelalte entitãţi publice, prin decizia conducatorului acestora, cu acordul entitatii publice ierarhic superioare.
7. Suspendarea, schimbarea sau destituirea din activitatea de exercitare a atribuţiilor de control financiar preventiv propriu se face prin act de decizie interna a conducatorului entitatii publice, cu acordul entitatii publice ierarhic superioare.
În cazul instituţiilor publice la care se exercita funcţia de ordonator principal de credite al bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de stat, precum şi al bugetului oricãrui fond special, suspendarea, schimbarea sau destituirea se face cu acordul Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generalã de control financiar preventiv, acord ce se emite conform urmãtoarei proceduri:
- conducãtorul instituţiei publice respective notifica Ministerului Finanţelor Publice intenţia de suspendare, schimbare sau destituire a persoanei desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu, precum şi motivele avute în vedere;
- Direcţia generalã de control financiar preventiv din cadrul Ministerului Finanţelor Publice analizeazã motivele, poate avea consultãri directe cu persoana propusã pentru suspendare, schimbare sau destituire şi, în termen de 10 zile, se pronunţa în scris;
- în cazul obţinerii acordului, conducãtorul instituţiei publice procedeazã la emiterea deciziei interne. Emiterea deciziei interne de suspendare, schimbare sau, dupã caz, destituire din exercitarea atribuţiilor de control financiar preventiv propriu, fãrã acordul Ministerului Finanţelor Publice, este nelegalã.
Pe durata suspendãrii, schimbãrii sau, dupã caz, destituirii, conducãtorul entitatii publice numeşte o alta persoana pentru îndeplinirea activitãţii de control financiar preventiv propriu, pentru o perioada care nu poate depãşi 30 de zile consecutive.
8. Principalele situaţii în care persoana desemnatã cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu poate fi suspendatã sunt:
- se afla în concediu de maternitate sau în concediu pentru incapacitate temporarã de munca;
- efectueazã serviciul militar;
- este în curs de urmãrire penalã, de judecata sau este arestata preventiv, în condiţiile Codului de procedura penalã;
- se afla în alte situaţii în care intervine suspendarea raporturilor de munca.
9. Principalele situaţii în care persoana desemnatã cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu poate fi schimbatã sunt:
- a devenit incompatibilã pentru aceasta activitate;
- a sãvârşit o abatere disciplinarã (a încãlcat normele legale, regulamentul intern etc.) fata de care aceasta schimbare reprezintã sancţiune disciplinarã pentru persoana respectiva;
- la cererea persoanei în cauza, pe motiv de boala sau din alte considerente;
- în urma rapoartelor de control sau audit s-au constatat operaţiuni vizate pentru control financiar preventiv propriu care s-au dovedit nelegale şi/sau neregulate;
- la modificarea locului de munca de cãtre angajator. 10. Destituirea din funcţie a persoanelor care exercita activitatea de control financiar preventiv propriu se face pentru cauze care conduc la încetarea raporturilor de munca.

CAP. 4
Evaluarea activitãţii persoanei care exercita control financiar preventiv propriu

11. Evaluarea activitãţii persoanei care exercita control financiar preventiv propriu se face de cãtre conducãtorul entitatii publice, cu acordul entitatii publice care a avizat numirea.
Instituţiile publice la care se exercita funcţia de ordonator principal de credite al bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de stat, precum şi al oricãrui fond special transmit Ministerului Finanţelor Publice, în vederea emiterii acordului acesteia, urmãtoarele documente:
- propunerea ordonatorului principal de credite cu privire la evaluarea persoanei desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu pe anul respectiv;
- extrase din rapoartele auditului public intern şi Curţii de Conturi, unde este cazul, privind activitatea de control financiar preventiv.
Ministerul Finanţelor Publice îşi va exprima acordul pentru evaluarea anuala a persoanei desemnate cu exercitarea controlului financiar preventiv propriu, numai în situaţia în care a primit de la instituţia publica respectiva şi raportul prevãzut în anexa nr. 7 la normele metodologice.




───────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016