Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 8 martie 2001  pentru aplicarea prevederilor   Legii nr. 202/2000 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 8 martie 2001 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 202/2000 privind unele masuri pentru asigurarea respectarii drepturilor de proprietate intelectuala in cadrul operatiunilor de vamuire

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 142 din 22 martie 2001
CAP. 1
Procedura de întocmire, depunere şi rezolvare a cererii de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã

ART. 1
Lista cuprinzând documentele care vor însoţi cererea de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã este prezentatã în anexa nr. 1.
ART. 2
Cererea de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã se întocmeşte conform modelului prezentat în anexa nr. 2, în doua exemplare.
ART. 3
Cererea de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã se depune în scris, în limba romana, la Direcţia Generalã a Vamilor de cãtre titularul dreptului, menţionând calitatea sa referitoare la dreptul de proprietate intelectualã.
ART. 4
Comunicarea soluţiei de acceptare sau de respingere a cererii de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã se face conform modelului prezentat în anexa nr. 3.
Cererea de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã se respinge în cazul în care nu sunt respectate prevederile <>art. 6 pct. 1-3 din Legea nr. 202/2000 .
ART. 5
Direcţia Generalã a Vamilor transmite copii efective de pe cererea de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã direcţiilor regionale vamale interjudetene. Direcţia regionala vamalã interjudeteana transmite aceste copii birourilor vamale de control şi vamuire din subordine şi urmãreşte mãsurile luate de acestea. Mãsurile respective sunt comunicate Direcţiei Generale a Vamilor.
ART. 6
În cazul în care biroul vamal de control şi vamuire a identificat, pe baza unei cereri de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã, un transport conţinând mãrfuri susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã, informeazã în scris, conform modelului prezentat în anexa nr. 4, Direcţia Generalã a Vamilor asupra mãsurii de suspendare a operaţiunii de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor.
ART. 7
Mãrfurile susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã sunt reţinute pe baza adeverintei de reţinere a bunurilor şi sunt pãstrate în depozit necesar cu caracter temporar de cãtre comisionarii în vama sub supraveghere vamalã conform prevederilor <>art. 10-12 din Legea nr. 202/2000 , timp de 10 zile de la data comunicãrii cãtre solicitant a mãsurii de suspendare a operaţiunii de vamuire şi reţinere a mãrfurilor.
ART. 8
Mãsura de suspendare a operaţiunii de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã se anunta în scris de Direcţia Generalã a Vamilor atât declarantului vamal, conform modelului prezentat în anexa nr. 5, cat şi solicitantului cererii, conform modelului prezentat în anexa nr. 6.
Declarantul vamal este obligat sa informeze imediat importatorul, destinatarul sau proprietarul mãrfurilor asupra mãsurii de suspendare a operaţiunii de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor respective.
ART. 9
În termenul prevãzut la <>art. 11 din Legea nr. 202/2000 solicitantul trebuie sa depunã la Direcţia Generalã a Vamilor:
a) dovada formularii unei plângeri în justiţie;
b) documentul din care sa rezulte constituirea unei garanţii echivalente cu valoarea în vama a mãrfurilor susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã.
ART. 10
Dacã la expirarea termenului prevãzut la <>art. 11 din Legea nr. 202/2000 solicitantul nu a fãcut dovada angajãrii unei acţiuni în justiţie şi a constituirii garanţiei, Direcţia Generalã a Vamilor comunica în scris biroului vamal de control şi vamuire ridicarea mãsurii de suspendare a operaţiunii de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor. În acest caz se efectueazã operaţiunea de vamuire.
ART. 11
Prelungirea termenului de 10 zile prevãzut la <>art. 11 din Legea nr. 202/2000 se solicita în scris Direcţiei Generale a Vamilor, menţionându-se motivul acestei prelungiri.

CAP. 2
Acţiuni din oficiu ale autoritãţilor vamale

ART. 12
În situaţia în care în cadrul unui birou vamal de control şi vamuire se depisteaza mãrfuri susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã, se procedeazã la suspendarea operaţiunii de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor şi se informeazã în scris Direcţia Generalã a Vamilor, conform modelului prezentat în anexa nr. 4.
ART. 13
Direcţia Generalã a Vamilor informeazã imediat în scris atât pe titularul dreptului, conform modelului prezentat în anexa nr. 7, cat şi pe declarant, conform modelului prezentat în anexa nr. 8, asupra mãsurii de suspendare a operaţiunilor de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor.
Dacã titularul dreptului depune în termen de 3 zile lucrãtoare cererea de intervenţie a autoritãţilor vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã, se urmeazã procedura prevãzutã la cap. I.

CAP. 3
Prelevarea de probe (esantioane)

ART. 14
Prelevarea de probe se efectueazã cu respectarea prevederilor <>art. 13, 55 şi 56 din Legea privind Codul vamal al României nr. 141/1997 şi ale art. 35, 36, 63 şi 64 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 626/1997 .
ART. 15
În situaţia prevãzutã la <>art. 14 din Legea nr. 202/2000 este necesar ca titularul dreptului de proprietate intelectualã sa depunã la Direcţia Generalã a Vamilor o cerere în care sa menţioneze documentele de pe care solicita copii, precum şi justificarea solicitãrii.
În urma analizarii acestei cereri Direcţia Generalã a Vamilor va decide de pe care dintre documentele solicitate vor fi eliberate copii titularului dreptului.

CAP. 4
Destinaţia mãrfurilor contrafãcute sau pirat

ART. 16
Dacã prin hotãrâre definitiva a instanţei judecãtoreşti se respinge acţiunea titularului dreptului de proprietate intelectualã, atunci:
a) se efectueazã vamuirea;
b) se executa garanţia constituitã de titularul dreptului de proprietate intelectualã, conform art. 21.
ART. 17
Dacã prin hotãrâre definitiva a instanţei judecãtoreşti se admite acţiunea titularului dreptului de proprietate intelectualã, atunci:
a) se confisca mãrfurile care se dovedeşte ca aduc atingere unui drept de proprietate intelectualã;
b) garanţia instituitã se pune la dispoziţie titularului dreptului de proprietate intelectualã, conform art. 21.
ART. 18
Mãrfurile confiscate se înscriu în evidentele biroului vamal de control şi vamuire într-un registru, menţionându-se: importatorul/exportatorul, transportatorul, titularul dreptului de proprietate intelectualã, solicitantul cererii, numãrul cererii, felul mãrfii, cantitatea, marca, destinaţia.
Distrugerea mãrfurilor confiscate se face conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 128/1998 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor legal confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privatã a statului, cu modificãrile ulterioare.
Instituţiile enumerate la <>art. 21 lit. b) din Legea nr. 202/2000 vor face o solicitare scrisã adresatã Direcţiei Generale a Vamilor, în care vor mentiona modul în care vor utiliza bunurile primite cu titlu gratuit şi se vor obliga sa nu comercializeze şi sa nu înstrãineze bunurile respective.

CAP. 5
Aspecte financiare

ART. 19
Sumele încasate, reprezentând echivalentul în lei al tarifului de 500 euro, la cursul de schimb valutar stabilit conform prevederilor <>Legii nr. 141/1997 , constituie venituri ale autoritãţii vamale, care se utilizeazã şi se gestioneazã în regim extrabugetar, potrivit Normelor metodologice privind încasarea, administrarea, contabilizarea şi gestionarea veniturilor extrabugetare constituite din taxe pentru prestaţii vamale, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.477/1998 .
Echivalentul în lei al tarifului de 500 euro se încaseazã fie în numerar prin casieria Direcţiei Generale a Vamilor, fie prin virament cu ordin de plata în contul Direcţiei Generale a Vamilor nr. 50.03 "Disponibil din mijloace extrabugetare ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti.
ART. 20
Constituirea garanţiei de cãtre titularul dreptului de proprietate intelectualã în favoarea Direcţiei Generale a Vamilor, echivalenta cu valoarea în vama a mãrfurilor reţinute, se face în urmãtoarele moduri:
a) în lei, printr-un depozit banesc.
În acest caz garanţia se vireazã în contul Direcţiei Generale a Vamilor nr. 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specialã", deschis la Direcţia de trezorerie a municipiului Bucureşti;
b) printr-o scrisoare de garanţie bancarã emisã de o banca agreatã de autoritatea vamalã.
Scrisoarea de garanţie bancarã se depune la Direcţia Generalã a Vamilor şi se transmite în copie birourilor vamale de control şi vamuire în care se va face operaţiunea de vamuire a mãrfurilor care aduc atingere unui drept de proprietate intelectualã.
Originalul scrisorii de garanţie bancarã se pãstreazã la Direcţia Generalã a Vamilor.
ART. 21
Dacã instanta judecãtoreascã respinge acţiunea titularului dreptului de proprietate intelectualã, se procedeazã dupã cum urmeazã:
a) dacã, pe baza hotãrârii judecãtoreşti definitive, suma prejudiciata depãşeşte suma reprezentând garanţia depusa de titularul dreptului de proprietate intelectualã, Direcţia Generalã a Vamilor executa aceasta garanţie în limitele sumei, în favoarea importatorului; pentru recuperarea diferenţei importatorul, proprietarul sau destinatarul mãrfurilor se adreseazã titularului dreptului de proprietate intelectualã.
Direcţia Generalã a Vamilor aduce la cunostinta în scris titularului dreptului de proprietate intelectualã faptul ca garanţia a fost executatã, conform hotãrârii judecãtoreşti definitive, în favoarea importatorului, proprietarului sau destinatarului mãrfurilor;
b) dacã suma prejudiciata este egala cu suma reprezentând garanţia depusa de titularul dreptului de proprietate intelectualã, Direcţia Generalã a Vamilor executa aceasta garanţie conform hotãrârii judecãtoreşti definitive.
Direcţia Generalã a Vamilor aduce la cunostinta în scris titularului dreptului de proprietate intelectualã faptul ca garanţia a fost executatã, conform hotãrârii judecãtoreşti definitive, în favoarea importatorului;
c) dacã, pe baza hotãrârii judecãtoreşti definitive, suma prejudiciata este mai mica decât suma reprezentând garanţia depusa de titularul dreptului de proprietate intelectualã, Direcţia Generalã a Vamilor executa aceasta garanţie în limitele sumei, iar diferenţa se restituie acestuia.
Direcţia Generalã a Vamilor aduce la cunostinta în scris titularului dreptului de proprietate intelectualã demobilizarea sumei rãmase disponibile, conform hotãrârii judecãtoreşti definitive.
În cazul prevãzut la <>art. 20 din Legea nr. 202/2000 se restituie integral titularului dreptului de proprietate intelectualã garanţia, şi anume:
a) în cazul constituirii garanţiei printr-un depozit banesc în lei se vireazã suma respectiva titularului dreptului de proprietate intelectualã printr-un ordin de plata;
b) în cazul constituirii garanţiei prin scrisoare de garanţie bancarã Direcţia Generalã a Vamilor îşi da acordul scris privind disponibilizarea garanţiei aferente scrisorii de garanţie bancarã, depusa de titularul dreptului de proprietate intelectualã.
ART. 22
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

LISTA
cuprinzând documentele care însoţesc cererea de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã

1. Certificatul de înmatriculare la registrul comerţului, pentru persoanele juridice (copie)
2. Contractul de societate, pentru persoanele juridice (copie)
3. Buletinul/cartea de identitate sau alt act de identitate echivalent, pentru persoane fizice (copie)
4. Brevetul de invenţie sau certificatul de înregistrare, eliberat de autoritãţile competente, sau alte documente din care sa rezulte calitatea de titular al dreptului de proprietate intelectualã
5. Licentele înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mãrci sau la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor
6. Cesiunile înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mãrci
7. Certificatul de protecţie tranzitorie, publicat în Buletinul Oficial de Proprietate Industriala
8. Certificatul privind brevetele europene valide în România, publicat în Buletinul Oficial de Proprietate Industriala
9. Procura, dacã este cazul.




ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
Direcţia Generalã a Vamilor
Nr. ............/ .........



CERERE
de intervenţie a autoritãţii vamale pentru
respectarea unui drept de proprietate intelectualã

I. Datele de identificare a solicitantului
1. Numele şi prenumele*) .................................................
2. Adresa**) .............................................................
3. Oraşul/Judeţul ........................................................
4. Ţara ..................................................................
5. Telefon ...............................................................
6. Fax ...................................................................
7. E-mail ................................................................
8. Procura nr. ........ (dacã este cazul)

II. Statutul solicitantului
[] Deţinãtor al unui drept de proprietate intelectualã (marca de produs
sau de serviciu, indicaţie geograficã, brevet de invenţie/certificat de
protecţie tranzitoriu, certificat complementar de protecţie, model sau
desen industrial, drept de autor, drepturi conexe)
[] Persoana autorizata
[] Reprezentant legal

III. Informaţii privind mãrfurile autentice purtãtoare ale dreptului de
proprietate intelectualã
(conform <>art. 6 pct. 2 din Legea nr. 202/2000 ):

a) Descrierea detaliatã a produsului (forma, culoarea, dimensiunile,
marca), însoţitã de fotografii şi/sau orice alta reprezentare grafica clara
a siglei respective, eventual o mostra
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
b) Denumirea şi semnul figurativ (desene, etichete, sigle etc.) aplicate
pe produs sau pe ambalaje
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
c) Descrierea ambalajului
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
d) Locul sau locurile de fabricaţie a mãrfurilor, denumirea fabricantilor
şi sediul
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
e) Indicarea societãţilor autorizate:
- sa importe .............................................................
..........................................................................
- sa exporte .............................................................
..........................................................................
- sa fabrice .............................................................
- sa comercializeze ......................................................
........................................................... aceste produse
f) Locuri de comercializare ..............................................
..........................................................................
g) Alte elemente de identificare .........................................
..........................................................................

IV. Informaţii privind bunurile reclamate***) (conform prevederilor art. 6
pct. 3 din <>Legea nr. 202/2000 )
a) Descrierea detaliatã a produsului reclamat, care sa permitã autoritãţii
vamale sa îl recunoascã, eventual fotografii, alte reprezentari grafice
clare, mostre ...............................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
b) Precizarea semnelor distinctive în raport cu produsul original
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
c) Indicarea ţãrilor de origine şi/sau de provenienta banuite
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
d) Indicarea denumirii şi sediului principal al firmei şi/sau al
persoanelor implicate ori banuite în importul sau exportul mãrfurilor
reclamate ...................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
e) Modul de transport utilizat şi indicarea firmei de transport implicate,
menţionându-se denumirea şi sediul, dacã este posibil .......................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
f) Birourile vamale de control şi vamuire în care este posibil sa soseascã
mãrfurile reclamate .........................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
g) Intervalul de timp în care este posibil sa soseascã mãrfurile reclamate
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................

V. Persoana care urmeazã sa fie contactata în cazul reţinerii mãrfurilor
care aduc atingere unui drept de proprietate intelectualã

1. Numele şi prenumele ...................................................
2. Adresa ................................................................
3. Telefon ...............................................................
4. Fax ...................................................................
5. E-mail ................................................................

VI. Documente ataşate [conform prevederilor art. 6 pct. 1 lit. c) şi d)
din <>Legea nr. 202/2000 ]

..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................

VII. Durata solicitatã pentru intervenţia autoritãţii vamale este valabilã
pana la ........ (maximum un an)

VIII. Alte informaţii utile

..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................

............ ..................

(data) (semnatura)****)

-----------
*) Pentru persoanele juridice se va preciza denumirea persoanei juridice.
**) Pentru persoanele juridice se va preciza sediul persoanei juridice.
***) În mãsura în care aceste informaţii sunt cunoscute.
****) Pentru persoanele juridice semnatura va fi însoţitã şi de ştampila.





ANEXA 3


la normele metodologice
-----------------------

DIRECŢIA GENERALĂ A VAMILOR
Nr. ...........


DECIZIA AUTORITĂŢII VAMALE
Cãtre ...........


Cererea de intervenţie nr. .......... a autoritãţii vamale pentru
respectarea unui drept de proprietate intelectualã, depusa la Direcţia
Generalã a Vamilor în data de ........:
- a fost acceptatã şi devine efectivã dupã achitarea echivalentului în lei
al sumei de 500 euro în contul Direcţiei Generale a Vamilor, conform
prevederilor <>art. 8 din Legea nr. 202/2000 ;
- a fost respinsã din urmãtoarele motive:
..........................................................................
..........................................................................
Durata intervenţiei autoritãţii vamale pentru respectarea dreptului de
proprietate intelectualã este de un an de la data la care cererea devine
efectivã.


Director general,
.....................






ANEXA 4


la normele metodologice
-----------------------

Nr. ...........



Cãtre
Direcţia Generalã a Vamilor

În conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) şi ale art. 16 din Legea
nr. 202/2000 va informãm asupra acţiunii de suspendare a operaţiunii de
vamuire şi de reţinere a mãrfurilor pe baza:
- cererii de intervenţie a autoritãţii vamale nr. .......;
- acţiunii din oficiu.
Anexãm urmãtoarele documente prezentate pentru operaţiunea de*) .........:
- ........................................................................
- ........................................................................
- ........................................................................
- ........................................................................
- ........................................................................
- ........................................................................
- ........................................................................


Şef birou vamal de control şi vamuire,
........................................

------------
*) Regimul vamal solicitat.



ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

Nr. ...........




DECIZIA DIRECŢIEI GENERALE A VAMILOR
Cãtre ............

În conformitate cu prevederile <>art. 10 din Legea nr. 202/2000 şi în baza Cererii de intervenţie a autoritãţii vamale nr. ...... Direcţia Generalã a Vamilor decide suspendarea operaţiunii de vamuire şi reţinerea mãrfurilor susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã, pe o perioada de ........ .
Mãrfurile suspectate ca aduc atingere unui drept de proprietate intelectualã au fost reţinute în data de ...... la Biroul vamal de control şi vamuire ....... .
Prezenta decizie se referã la:
- marca;
- felul mãrfii;
- cantitatea;
- originea mãrfurilor;
- importator/exportator.
În continuare veţi anunta imediat importatorul, destinatarul sau proprietarul mãrfurilor despre mãsura de suspendare a operaţiunii de vamuire şi reţinere a mãrfurilor menţionate mai sus.

Director general,
.....................



ANEXA 6
-------
la normele metodologice
-----------------------

Nr. ...........




DECIZIA DIRECŢIEI GENERALE A VAMILOR
Cãtre ............

În urma acceptãrii Cererii nr. ........ de intervenţie a autoritãţii vamale pentru respectarea unui drept de proprietate intelectualã, devenitã efectivã începând cu data de ........ şi cu valabilitatea de 1 an de la data de ........, Direcţia Generalã a Vamilor decide suspendarea operaţiunii de vamuire şi reţinerea mãrfurilor susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã, conform prevederilor <>art. 10 din Legea nr. 202/2000 .
Prezenta decizie se referã la:
- marca;
- felul mãrfii;
- cantitatea;
- originea mãrfurilor;
- importator/exportator.
În continuare veţi proceda conform prevederilor <>art. 11 din Legea nr. 202/2000 .


Director general,
.....................

ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------

Nr. ...........




DECIZIA DIRECŢIEI GENERALE A VAMILOR
Cãtre ............

În conformitate cu prevederile <>art. 16 din Legea nr. 202/2000 Direcţia Generalã a Vamilor decide suspendarea operaţiunii de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã.
Prezenta decizie se referã la:
- marca;
- felul mãrfii;
- cantitatea;
- originea mãrfurilor;
- importator/exportator.
Mãrfurile au fost reţinute în data de ........ la Biroul vamal de control şi vamuire ......... .
În continuare veţi proceda în conformitate cu prevederile <>art. 18 din Legea nr. 202/2000 .


Director general,
.....................

ANEXA 8
-------
la normele metodologice
-----------------------

Nr. ...........




DECIZIA DIRECŢIEI GENERALE A VAMILOR
Cãtre ............

În conformitate cu prevederile <>art. 16 din Legea nr. 202/2000 Direcţia Generalã a Vamilor decide suspendarea pe o perioada de 3 zile lucrãtoare a operaţiunii de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor susceptibile sa aducã atingere unui drept de proprietate intelectualã.
Mãrfurile suspectate ca aduc atingere unui drept de proprietate intelectualã au fost reţinute în data de ........ la Biroul vamal de control şi vamuire .......... .
Prezenta decizie se referã la:
- marca;
- felul mãrfii;
- cantitatea;
- originea mãrfurilor;
- importator/exportator.
În continuare veţi anunta imediat importatorul, destinatarul sau proprietarul mãrfurilor despre mãsura de suspendare a operaţiunii de vamuire şi de reţinere a mãrfurilor menţionate mai sus.


Director general,
.....................

-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016