Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 7 iunie 2002  cu privire la modul de atestare a suspendarii platii taxei pe valoarea adaugata la organele vamale conform   art. 29 lit. D.c) pct. 1-4 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 7 iunie 2002 cu privire la modul de atestare a suspendarii platii taxei pe valoarea adaugata la organele vamale conform art. 29 lit. D.c) pct. 1-4 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adaugata

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 410 din 13 iunie 2002
CAP. 1
Modul de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale conform <>art. 29 lit. D.c) pct. 1-3 din Legea nr. 345/2002

ART. 1
(1) Potrivit <>art. 29 lit. D.b) din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 371 din 1 iunie 2002, taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor plasate în regim de import se achitã la organul vamal.
(2) Prin derogare de la prevederile de mai sus, potrivit art. 29 lit. D.c) pct. 1-3 din lege, se suspenda plata taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale pentru maşinile industriale, utilajele tehnologice, instalaţiile, echipamentele, aparatele de mãsura şi control, automatizãri, mijloacele de transport destinate realizãrii de activitãţi productive, care au fost produse cu cel mult un an înainte de intrarea lor în ţara şi nu au fost niciodatã utilizate, importate de cãtre întreprinderile mici şi mijlocii, de cãtre societãţile comerciale cu capital majoritar privat, persoane juridice romane, persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate conform <>Decretului-lege nr. 54/1990 , cu modificãrile ulterioare, care îşi au sediul şi îşi desfãşoarã activitatea în zone defavorizate, precum şi de cãtre persoanele impozabile care realizeazã investiţii ce se încadreazã în prevederile <>Legii nr. 332/2001 privind promovarea investiţiilor directe cu impact semnificativ în economie.
(3) Persoanele impozabile care realizeazã investiţii ce se încadreazã în prevederile <>Legii nr. 332/2001 beneficiazã de suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale pentru utilajele tehnologice, instalaţiile, echipamentele, aparatele de mãsura şi control, automatizãri, prevãzute în Lista cuprinzând utilajele tehnologice, instalaţiile, echipamentele, aparatele de mãsura şi control, automatizãri şi produse software, achiziţionate din import, care sunt exceptate de la plata taxelor vamale cuprinsã în anexa la Ordinul ministrului dezvoltãrii şi prognozei şi al ministrului finanţelor publice nr. 228/1.437/2001, precum şi pentru maşinile industriale şi mijloacele de transport destinate realizãrii de activitãţi productive.
(4) Taxa pe valoarea adãugatã se suspenda pe perioada de realizare a investiţiei pana la punerea în funcţiune a acesteia, dar nu mai mult de 12 luni de la data începerii investiţiei, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii şi al investitorilor din zonele defavorizate, şi, respectiv, nu mai mult de 30 de luni de la data înregistrãrii statistice la Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei, în cazul investitorilor care realizeazã investiţii ce se încadreazã în prevederile <>Legii nr. 332/2001 .
ART. 2
(1) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene atesta dreptul de a beneficia de suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã în vama, la cererea importatorilor care îşi au sediul în raza teritorialã a acestora, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1, prin eliberarea unui certificat potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2.
(2) Pentru unitãţile care au sediul în municipiul Bucureşti, certificatul de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale se elibereazã de administraţiile finanţelor publice de sector sau de Direcţia generalã a finanţelor publice a municipiului Bucureşti, dupã caz, la care sunt înregistrate ca plãtitoare de impozite şi taxe.
ART. 3
Beneficiazã de prevederile art. 1 alin. (2) importatorul care îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) este înregistrat la organul fiscal ca plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã;
b) bunurile importate direct sau prin comisionari sa nu facã obiectul comercializãrii ca atare;
c) nu are obligaţii cãtre bugetul de stat rezultate din taxa pe valoarea adãugatã suspendatã la organele vamale.
ART. 4
(1) Importatorii vor prezenta direcţiei generale a finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cererea însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copii de pe actele de înfiinţare;
b) copie de pe certificatul de înmatriculare;
c) copie de pe documentul care atesta calitatea de plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã;
d) copie legalizatã de pe certificatul de investitor în zona defavorizatã sau certificatul provizoriu de investitor în zona defavorizatã, dupã caz, pentru unitãţile din zonele defavorizate;
e) copie legalizatã de pe dovada înregistrãrii statistice la Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei, în cazul unitãţilor care realizeazã investiţii ce se încadreazã în prevederile <>Legii nr. 332/2001 ;
f) dovada, în original, privind numãrul mediu scriptic anual de salariaţi, eliberata în condiţiile legii de cãtre Camera de munca în a carei raza teritorialã activeazã unitatea respectiva, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii;
g) declaraţie pe propria rãspundere, semnatã de persoana care angajeazã legal unitatea, din care sa rezulte data de începere a investiţiei, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii şi al investitorilor din zonele defavorizate;
h) copie de pe documentul prin care s-a aprobat realizarea investiţiei;
i) certificat de atestare fiscalã, în original;
j) copii de pe contractele externe, comenzile, facturile externe, însoţite de traducere autorizata sau confirmatã pe propria rãspundere de cãtre persoanele care angajeazã legal unitatea importatoare, şi copie de pe contractele de comision, dupã caz;
k) copie de pe deconturile de taxa pe valoarea adãugatã pe ultimele 3 luni, depuse la organul fiscal teritorial, însoţite de copia de pe documentele care atesta achitarea taxei pe valoarea adãugatã, conform decontului.
(2) În urma analizarii documentaţiei prezentate de importator cererea se aproba sau se respinge de comisia constituitã în acest scop. Din comisie fac parte directorul general al direcţiei generale a finanţelor publice, respectiv directorul administraţiei finanţelor publice de sector, şi alţi 4 membri numiţi prin decizie a acestuia.
(3) Direcţiile generale ale finanţelor publice, respectiv administraţiile finanţelor publice de sector, vor tine evidenta certificatelor de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã eliberate, într-un registru de evidenta conform modelului prezentat în anexa nr. 5.
(4) Pe baza aprobãrii se elibereazã importatorilor certificatul de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã în vama.
(5) Certificatul de atestare se elibereazã pentru fiecare obiectiv de investiţii, pe o perioada de maximum 12 luni de la data începerii investiţiei, pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi pentru investitorii din zonele defavorizate, şi de maximum 30 de luni de la data înregistrãrii statistice la Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei, pentru investitorii care realizeazã investiţii ce se încadreazã în prevederile <>Legii nr. 332/2001 .
ART. 5
La declaraţia vamalã de import se anexeazã copia de pe certificatul de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã, obţinut de importator, verificata şi vizata de organul vamal pe baza certificatului original prezentat de importator, şi o declaraţie pe propria rãspundere din care sa rezulte ca obiectivul de investiţii nu a fost pus în funcţiune.
ART. 6
Taxa pe valoarea adãugatã se calculeazã potrivit legii şi se înscrie în declaraţia vamalã de import, fãrã a fi plãtitã la organul vamal.
ART. 7
În perioada de valabilitate a certificatelor de suspendare emise, la cererea importatorilor, însoţitã de documentele prevãzute la art. 4 alin. (1) lit. h)-k), comisia poate aproba suplimentarea acestora.
ART. 8
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare importatorii sunt obligaţi sa achite taxa pe valoarea adãugatã suspendatã, înscrisã în declaraţia vamalã de import.
(2) În cazul în care termenul de suspendare expira într-o zi nelucrãtoare, plata se considera în termen dacã este efectuatã în ziua lucrãtoare imediat urmãtoare.
ART. 9
În situaţia în care organele de control constata nerespectarea prevederilor art. 3 lit. b), vor retine originalul certificatului de suspendare eliberat, pe care îl vor transmite emitentului în vederea anulãrii.

CAP. 2
Modul de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale conform <>art. 29 lit. D.c) pct. 4 din Legea nr. 345/2002

ART. 10
(1) Potrivit <>art. 29 lit. D.b) din Legea nr. 345/2002 , taxa pe valoarea adãugatã aferentã bunurilor plasate în regim de import se achitã la organul vamal.
(2) Prin derogare de la prevederile de mai sus, potrivit <>art. 29 lit. D.c) pct. 4 din Legea nr. 345/2002 , se suspenda plata taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale pentru maşinile industriale, utilajele, instalaţiile, echipamentele care se importa în vederea efectuãrii şi derulãrii investiţiilor prin care se realizeazã o unitate productiva noua, se dezvolta capacitatile existente sau se retehnologizeaza fabrici, secţii, ateliere, precum şi pentru maşinile agricole, pe termen de 120 de zile de la data efectuãrii importului. De asemenea, se suspenda plata taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale, pe termen de 60 de zile, pentru materiile prime care nu se produc în ţara sau sunt deficitare, importate în vederea realizãrii obiectului de activitate.
ART. 11
Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia generalã de politica şi legislaţie fiscalã, atesta dreptul de a beneficia de suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã în vama, la cererea importatorilor, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3, prin eliberarea unui certificat de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 4.
ART. 12
Beneficiazã de prevederile art. 10 alin. (2) importatorul care îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) este înregistrat la organul fiscal ca plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã;
b) bunurile importate direct sau prin comisionari sa nu facã obiectul comercializãrii ca atare, cu excepţia celor importate de unitãţi special autorizate care asigura pentru mai mulţi consumatori - unitãţi productive - necesarul de materii prime ce nu se produc în ţara sau sunt deficitare;
c) nu are obligaţii cãtre bugetul de stat rezultate din taxa pe valoarea adãugatã suspendatã la organele vamale;
d) cuantumul taxei pe valoarea adãugatã pentru care se solicita suspendarea sa fie de minimum 500.000 mii lei;
e) materiile prime pentru care se solicita suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale sunt cuprinse în anexa nr. 6.
ART. 13
(1) Importatorii vor prezenta Direcţiei generale de politica şi legislaţie fiscalã din cadrul Ministerului Finanţelor Publice cererea şi urmãtoarele documente:
a) copie de pe actele de înfiinţare;
b) copie de pe certificatul de înmatriculare;
c) copie de pe documentul care atesta calitatea de plãtitor de taxa pe valoarea adãugatã;
d) copie de pe documentul prin care s-a aprobat realizarea unitãţii productive noi, dezvoltarea capacitãţilor existente sau retehnologizarea fabricilor, secţiilor, atelierelor, pentru care se importa utilajele, instalaţiile, echipamentele, maşinile industriale, precum şi copie de pe documentul prin care se aproba achiziţionarea din import a maşinilor agricole;
e) fundamentarea necesarului de materii prime pentru care se solicita suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã în vama;
f) copie de pe contractele externe, comenzile, facturile externe, însoţite de traducere autorizata sau confirmatã pe propria rãspundere de cãtre persoanele care angajeazã legal unitatea importatoare, şi copie de pe contractele de comision, dupã caz;
g) copie legalizatã de pe contractele încheiate cu unitãţi productive de cãtre unitãţile special autorizate care asigura necesarul de materii prime ce nu se produc în ţara sau sunt deficitare pentru mai mulţi consumatori - unitãţi productive;
h) copie de pe deconturile de taxa pe valoarea adãugatã pe ultimele 3 luni, depuse la organul fiscal teritorial, însoţite de copia de pe documentele care atesta achitarea taxei pe valoarea adãugatã de plata, conform decontului;
i) adeverinta eliberata de organul fiscal teritorial, din care sa rezulte datoriile fata de bugetul de stat şi respectarea prevederilor legale pentru importurile efectuate în baza certificatelor eliberate anterior.
(2) În urma analizarii documentaţiei prezentate de importator cererea se aproba sau se respinge de comisia constituitã în acest scop prin ordin al ministrului finanţelor publice.
(3) Pe baza aprobãrii se elibereazã importatorilor certificatul de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã în vama.
ART. 14
La declaraţia vamalã de import se anexeazã copia de pe certificatul de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã, obţinut de importator, verificata şi vizata de organul vamal pe baza certificatului original prezentat de importator.
ART. 15
(1) Taxa pe valoarea adãugatã se calculeazã potrivit legii şi se înscrie în declaraţia vamalã de import, fãrã a fi plãtitã la organul vamal. Lunar Direcţia Generalã a Vamilor va lua mãsuri pentru a transmite Direcţiei generale de politica şi legislaţie fiscalã din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, pana la data de 20 a lunii urmãtoare celei în care s-au înregistrat la organul vamal declaraţiile vamale de import, situaţia centralizata a importurilor realizate efectiv în regimul de suspendare prevãzut de lege şi acordat potrivit prezentelor norme metodologice.
(2) Lunar, pana la data de 30 a lunii urmãtoare celei în care s-a transmis situaţia centralizata a importurilor realizate efectiv în regim de suspendare, Direcţia generalã de politica şi legislaţie fiscalã din cadrul Ministerului Finanţelor Publice va transmite direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, situaţia importurilor efectuate în baza certificatelor de suspendare, în scopul verificãrii, acestea fiind obligate sa comunice trimestrial Direcţiei generale de politica şi legislaţie fiscalã lista cuprinzând unitãţile care nu au respectat prevederile prezentelor norme metodologice.
(3) În situaţia în care organele de control constata nerespectarea prevederilor art. 12 lit. b), acestea vor retine originalul certificatului de suspendare eliberat, pe care îl vor transmite Direcţiei generale de politica şi legislaţie fiscalã din cadrul Ministerului Finanţelor Publice în vederea anulãrii.
(4) O noua cerere de suspendare a plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale nu poate fi aprobatã timp de 6 luni de la data anulãrii certificatului de suspendare eliberat anterior.
ART. 16
(1) Certificatele de suspendare emise sunt valabile pentru importurile realizate într-o perioada de 12 luni de la data eliberãrii.
(2) Suspendarea plãţii taxei pe valoarea adãugatã este de 60 de zile pentru materiile prime care nu se produc în ţara sau sunt deficitare, importate în vederea realizãrii obiectului de activitate, respectiv de 120 de zile calendaristice pentru maşinile industriale, utilajele, instalaţiile, echipamentele care se importa în vederea efectuãrii şi derulãrii investiţiilor prin care se realizeazã o unitate productiva noua, se dezvolta capacitatile existente sau se retehnologizeaza fabrici, secţii, ateliere, precum şi pentru maşinile agricole, calculate din ziua urmãtoare celei în care a fost înregistratã declaraţia vamalã de import la organul vamal.
(3) În perioada de valabilitate a certificatelor de suspendare emise, la cererea importatorilor, însoţitã de documentele prevãzute la art. 13 alin. (1) lit. d)-i), comisia poate aproba suplimentarea acestora.
ART. 17
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare importatorii sunt obligaţi sa achite taxa pe valoarea adãugatã înscrisã în declaraţia vamalã de import.
(2) În cazul în care termenul de suspendare expira într-o zi nelucrãtoare, plata se considera în termen dacã este efectuatã în ziua lucrãtoare imediat urmãtoare.
ART. 18
Certificatele de suspendare emise în baza prevederilor <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 566/2000 , cu completãrile ulterioare, îşi menţin valabilitatea pana la expirarea termenului prevãzut în acestea, pentru importurile menţionate în acestea.

CAP. 3
Dispoziţii comune

ART. 19
Importurile realizate în condiţiile prezentelor norme metodologice se vor reflecta în documentele de evidenta şi în decontul de taxa pe valoarea adãugatã, astfel:
a) în jurnalul pentru cumpãrãri corespunzãtor destinaţiei bunurilor importate, în coloanele 9 şi 10 se înscriu datele cuprinse în declaraţia vamalã de import, iar contribuabilii care au obligaţia sa conducã evidenta contabila în partida dubla vor efectua înregistrarea:
4428=446
Aceste operaţiuni nu se evidenţiazã în decontul lunar de taxa pe valoarea adãugatã;
b) la data efectuãrii plãţii operaţiunea se reflecta în contabilitate astfel:
4426=4428
şi, concomitent, cu suma achitatã la bugetul de stat:
446=512
Operaţiunea se evidenţiazã în acelaşi Jurnal de cumpãrãri în coloanele 7 şi 8 şi se cuprinde în decontul lunar de taxa pe valoarea adãugatã;
c) taxa pe valoarea adãugatã înscrisã în Declaraţia vamalã de import, compensata total sau parţial cu taxa pe valoarea adãugatã de rambursat, rezultatã din decontul lunii precedente, se reflecta în contabilitate astfel:
4426=4428
şi, concomitent,
446=4424
Operaţiunea se evidenţiazã în Jurnalul de cumpãrãri în coloanele 7 şi 8 şi se cuprinde în decontul lunar de taxa pe valoarea adãugatã.
ART. 20
(1) Pentru nerespectarea termenului de plata prevãzut în prezentele norme metodologice se datoreazã majorãri de întârziere şi penalitãţi de întârziere pentru neplata în termen a obligaţiilor bugetare, pentru fiecare zi calendaristicã, respectiv luna sau fracţiune de luna, calculate din ziua urmãtoare celei în care a fost înregistratã declaraţia vamalã de import la organul vamal şi pana la data plãţii efective, a compensãrii sau a acordãrii unor înlesniri la plata în conformitate cu <>Ordonanta Guvernului nr. 11/1996 privind executarea creanţelor bugetare, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 108/1996 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Prevederile de mai sus se aplica şi pentru nerespectarea termenului de plata de 60 de zile, respectiv de 120 de zile, scadent dupã intrarea în vigoare a prevederilor prezentului ordin, pentru importurile prevãzute în certificatele de suspendare aprobate în baza <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 566/2000 , cu completãrile ulterioare.
ART. 21
În caz de divizare, fuziune, lichidare, dizolvare fãrã lichidare unitãţile care beneficiazã de amânarea exigibilitatii taxei pe valoarea adãugatã au obligaţia de a achitã taxa pe valoarea adãugatã înainte de declanşarea acestor operaţiuni şi de a anunta concomitent organul fiscal sau Direcţia generalã de politica şi legislaţie fiscalã din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, dupã caz, care a emis certificatul de suspendare a plãţii taxei pe valoarea adãugatã la organele vamale.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
------------------------

CERERE
de suspendare a plãţii taxei pe valoarea adãugatã aferente importurilor, în baza prevederilor <>art. 29 lit. D.c) pct. 1-3 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã

1. Denumirea solicitantului .....................................
2. Localitatea ..................................., str. ..................................... nr. ......., judeţul/sectorul ......
3. codul fiscal al plãtitorului de T.V.A. ..........................
4. Organul fiscal la care este înregistrat plãtitorul de T.V.A. .........................................................
5. Valoarea importului (mii lei) .....................................
6. Se marcheaza cu "x":
- maşini industriale ...................................... []
- utilaje tehnologice ..................................... []
- instalaţii .............................................. []
- echipamente ............................................. []
- aparate de mãsura şi control ............................ []
- automatizãri ............................................ []
- mijloace de transport ................................... []
7. Data începerii investiţiei (ziua/luna/anul) ........
8. Data prognozata pentru punerea în funcţiune a investiţiei (luna/anul) .......................................
9. Date ale contractelor/comenzilor/facturilor externe:
nr. ....., data ....., furnizor extern ......., valoare .........
nr. ....., data ....., furnizor extern ......., valoare .........
nr. ....., data ....., furnizor extern ......., valoare .........
nr. ....., data ....., furnizor extern ......., valoare .........
10. Anexãm urmãtoarele documente justificative:
..................................................................
..................................................................
Numele şi prenumele ....... Funcţia ........... Data .............


Semnatura şi ştampila
.................................
(se semneazã de cãtre persoanele
care angajeazã solicitantul)


ANEXA 2
-------
la normele metodologice
------------------------

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE
A JUDEŢULUI .....................
ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE A SECTORULUI ....


CERTIFICAT
de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã
Nr. ... data ....


În conformitate cu prevederile <>art. 29 lit. D.c) pct. 1-3 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã se suspenda plata în vama a taxei pe valoarea adãugatã, calculatã potrivit legii şi înscrisã în declaraţia vamalã de import, pentru maşinile industriale, utilajele tehnologice, instalaţiile, echipamentele, aparatele de mãsura şi control, automatizãri, mijloacele de transport, care au fost produse cu cel mult un an înainte de intrarea lor în ţara şi nu au fost niciodatã utilizate, care fac obiectul urmãtoarelor contracte, comenzi sau facturi externe:
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
Atestarea se referã la importul efectuat de ........./(denumirea beneficiarului).............................., localitatea ................, str. ...................... nr. .., judeţul/sectorul ......, codul fiscal al plãtitorului de T.V.A. .................... .
Prezentul certificat este valabil pentru importurile realizate pana la punerea în funcţiune a investiţiei, dar nu mai târziu de data de ....................................... .


Director general,

ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------


CERERE
de suspendare a plãţii taxei pe valoarea adãugatã aferente importurilor, în baza prevederilor <>art. 29 lit. D.c) pct. 4 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã

1. Denumirea solicitantului .....................................
2. Localitatea ........, str. ..... nr. ..., judeţul/sectorul ...
3. codul fiscal al plãtitorului de T.V.A. .......................
4. Organul fiscal la care este înregistrat plãtitorul de T.V.A. .....
5. Cifra de afaceri anuala (mii lei):
5.1. realizatã în anul precedent .............................
5.2. prevãzutã pentru anul în curs ...........................
6. Valoarea importului (mii lei) ............, din care:
6.1. materii prime ...........................................
6.2. se marcheaza cu "x":
- maşini industriale .................. []
- utilaje ............................. []
- instalaţii .......................... []
- echipamente ......................... []
- maşini agricole ..................... []
7. Importul de materii prime, cuprins la pct. 6.1:
7.1. denumirea şi poziţia tarifara .......................
7.2. produsele fabricate .................................
8. Importul de utilaje, instalaţii etc., cuprins la pct. 6.2:
8.1. se marcheaza cu "x" obiectul de investiţii:
- unitate productiva noua ........................... []
- dezvoltare de capacitãţi existente ................ []
- retehnologizare de fabrici, secţii, ateliere ...... []
8.2. date ale contractelor/comenzilor/facturilor externe:
nr. ....., data ....., furnizor extern ......., valoare .........
nr. ....., data ....., furnizor extern ......., valoare .........
nr. ....., data ....., furnizor extern ......., valoare .........
nr. ....., data ....., furnizor extern ......., valoare .........
9. Anexãm urmãtoarele documente justificative: ....................
...................................................................
...................................................................
Numele şi prenumele ........ Funcţia ......... Data ...............

Semnatura şi ştampila
...................................
(se semneazã de cãtre persoanele
care angajeazã solicitantul)


ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
DIRECŢIA GENERALĂ DE POLITICA ŞI LEGISLAŢIE FISCALĂ


CERTIFICAT
de atestare a suspendãrii plãţii taxei pe valoarea adãugatã
Nr. ... data ....

În conformitate cu prevederile <>art. 29 lit. D.c) pct. 4 din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã se suspenda plata în vama a taxei pe valoarea adãugatã, calculatã potrivit legii şi înscrisã în declaraţia vamalã de import, pentru:
I. o perioada de 120 de zile de la data înregistrãrii la organul vamal a declaraţiei vamale de import aferente utilajelor, instalaţiilor, echipamentelor, maşinilor industriale şi maşinilor agricole, care fac obiectul urmãtoarelor contracte, comenzi sau facturi externe:
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
nr. ......, data ......., furnizor ..........., valoare ........
II. o perioada de 60 de zile de la data înregistrãrii la organul vamal a declaraţiei vamale de import aferente materiilor prime (denumirea, cantitatea):
1. ..............................................................
2. ..............................................................
3. ..............................................................
4. ..............................................................
5. ..............................................................
Atestarea se referã la importul efectuat de ...../(denumirea beneficiarului)...................................., localitatea ..........................., str. .................. nr. ...., judeţul/sectorul ....................., codul fiscal al plãtitorului de T.V.A. ....
Prezentul certificat este valabil pentru importurile realizate pana la data de .................


Director general,



ANEXA 5


la normele metodologice
-----------------------


REGISTRU
privind evidenta certificatelor de atestare a
suspendãrii taxei pe valoarea adãugatã



┌────┬──────────────┬───────┬─────────────────────┬───────────┐
│Nr. │ Denumirea │ Codul │ Nr. certificatului │ Felul │
│crt.│solicitantului│fiscal │emis şi data emiterii│bunurilor*)│
├────┼──────────────┼───────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼───────┼─────────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴───────┴─────────────────────┴───────────┘



--------------
*) Maşini industriale, mijloace de transport destinate realizãrii de activitãţi productive, utilaje tehnologice, instalaţii, echipamente, aparate de mãsura şi control, automatizãri.

Prezentul registru conţine ... pagini numerotate de la 1 la ...., fiecare fila fiind parafatã/stampilata în data de ....................... .

Conducãtorul unitãţii,
...........................
(semnatura şi ştampila)


ANEXA 6
--------
la normele metodologice
------------------------

LISTA
cuprinzând materiile prime care nu se produc în ţara sau sunt deficitare, importate în vederea realizãrii obiectivului de activitate, pentru care se suspenda plata taxei pe valoarea adãugatã în vama, pe termen de 60 de zile, conform <>art. 29 D c) 4, din Legea nr. 345/2002 privind taxa pe valoarea adãugatã



┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│Nr.│ Denumirea categoriei de produse │ Poziţia │
│crt│ │ tarifara │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 1│Sperma de bovine │0511.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 2│Cartofi pentru samanta │0701.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 3│Rãdãcini-altele (ciuin) │0714.20.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 4│Piper │0904.11.00 │
│ │ │0904.12.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 5│Vanilie │0905.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 6│Scortisoara │0906 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 7│Cuisoare │0907.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 8│Nucsoara, condimente din coaja din nucsoara, cardamon │0908 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 9│Seminţe de anason, de badian, de marar, de coriandru, │ │
│ │de chimion, de chimen │0909 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 10│Ghimbir, sofran, curcuma, cimbru, foi de dafin, │ │
│ │condimente de curry, şi alte mirodenii │0910 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 11│Orez destinat insamantarii │1006.10.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 12│Malt, prajit sau neprajit │1107 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 13│Seminţe de soia destinate insamantarii │1201.00.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 14│Seminţe de în destinate insamantarii │1204.00.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 15│Seminţe de rapita destinate insamantarii │1205.10.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 16│Seminţe de canepa │1207.99.91 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 17│Seminţe de lucerna │1209.21.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 18│Seminţe de trifoi (Trifolium spp) │1209.22 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 19│Agar-Agar │1302.31.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 20│Uleiuri de cocos (ulei de copra), de miez de palmier │ │
│ │sau de babassu şi fracţiunile lor, chiar rafinate, │ │
│ │dar nemodificate chimic │1513 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 21│Boabe de cacao întregi sau sparte, crude sau prajite │1801.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 22│Coji de boabe de cacao, pelicule şi late resturi de cacao │1802.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 23│Pasta de cacao degresata sau nedegresata │1803 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 24│Unt, grãsimi şi ulei de cacao │1804.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 25│Pudra de cacao, fãrã adaos de zahãr sau alţi indulcitori │1805.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 26│Suc de portocale congelat │2009.11.99 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 27│Suc de grapefruit concentrat │2009.20.99 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 28│Amestecuri de sucuri tropicale │2009.90.97 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 29│Concentrate de proteine şi substanţe proteice texturate │2106.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 30│Fãina, pudra şi aglomerate sub forma de pelete, din │ │
│ │peste sau crustacee, din moluste sau din alte │ │
│ │nevertebrate acvative │2301.20.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 31│Turte şi alte reziduuri solide, chiar macinate sau │ │
│ │aglomerate sub forma de pelete, rezultate din │ │
│ │extractia uleiului de soia │2304.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 32│Lapte furajer │2309.90.70 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 33│Preamestecuri (premixuri) │2309.90.93 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 34│Uleiuri brute din petrol sau din minerale bituminoase │2709.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 35│Gaz natural (lichefiat) │2711.11.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 36│Hidroxid de potasiu în soluţie apoasa │2815.20.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 37│Oxid de zinc │2817.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 38│Clorura de aluminium │2827.32.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 39│Ditioniti şi sulfoxilati de sodiu │2831.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 40│Sulfat de cupru │2833.25.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 41│Sulfat de fier │2833.29.50 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 42│Fosfati de calciu cu un conţinut de fluor sub 0.005% │ │
│ │din greutatea produsului anhidru, în stare uscata │2835.26.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 43│Polifosfati │2835.39.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 44│Alţi cromati şi dicromati, percromati(bicromatul de potasiu) │2841.50.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 45│Saruri simple, duble sau complexe ale acizilor de seleniu │ │
│ │sau de telur │2842.90.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 46│Hidrochinone │2907.22.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 47│Acid metacrilic şi sarurile sale │2916.13.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 48│Acid lactic │2918.11.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 49│Acid tartric │2918.12.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 50│Acid citric │2918.14.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 51│Acizi ascorbic şi fenilantranilic │2918.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 52│Dicamba │2918.90.20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 53│Lizina şi esterii ei, saruri pentru uz furajer │2922.41.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 54│Colina şi sarurile acesteia │2923.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 55│Alţi compuşi cu funcţie nitril(acetonitril) │2926.90.95 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 56│Alţi derivati organici de hidrazine sau hidroxilamine │ │
│ │(dietilen-hidroxilamina) │2928.00.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 57│Metionina(DCI) pentru uz furajer │2930.40.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 58│Cistina pentru uz furajer │2930.90.14 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 59│Alţi tiocompusi organici (TDDM) │2930.90.70 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 60│Alta fenazona şi derivatii ei (analgin, metamizon sodiu) │2933.11.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 61│Alţi compuşi a cãror structura un ciclu piridina │ │
│ │necondensata (cloropiramin HCL, bisacodil) │2933.39.99 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 62│Alte lactame │2933.79.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 63│Vitamina A şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.21.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 64│Vitamina Bl şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.22.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 65│Vitamina B2 şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.23.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 66│Acidul pantotenic (Vitamina B3)şi derivatii lui │ │
│ │pentru uz furajer │2936.24.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 67│Vitamina B6 şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.25.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 68│Vitamina B 12 şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.26.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 69│Vitamina C şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.27.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 70│Vitamina E şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.28.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 71│Vitamina B9 şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.29.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 72│Vitamina H şi derivatii ei pentru uz furajer │2936.29.30 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 73│Amestecuri de vitamine, chiar în soluţie │2936.90.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 74│Antiseruri │3002.10.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 75│Superfosfati │3103.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 76│Sulfat de potasiu │3104.30.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 77│Ceara utilizata în industria construcţiilor de autoturisme │34.04.90.90│
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 78│Materiale de lustruit şi preparate similare pentru │ │
│ │caroserii, altele decât cele pentru lustruirea metalelor │34.05.30.00│
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 79│Insecticide, fungicide, ierbicide, inhibatori de germinare │ │
│ │şi stimulatori de creştere pentru plante, dezinfectanti, │ │
│ │rodenticide │3808 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 80│Agenţi de apretare sau finisare de tipul celor folosiţi │ │
│ │în industria textila sau în industrii similare │3809.91.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 81│Agenţi de apretare sau finisare de tipul celor folosiţi │ │
│ │în industria pielariei sau în industrii similare │3809.93.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 82│Initiatori şi acceleratori de reactie utilizaţi în │ │
│ │industria construcţiilor │3815.90.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 83│Acizi grasi distilati │3823.19.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 84│Polistiren expandabil │3903.11.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 85│Siliconi sub forma primare │3910.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 86│Rezervoare din materiale plastice cu capacitate de │ │
│ │peste 2 l utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │3923.30.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 87│Articole din materiale plastice utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │3926.90.99 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 88│Cauciuc natural │4001 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 89│Furtunuri din cauciuc neramforsate │4009.11.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 90│Furtunuri din cauciuc ramforsate │4009.41.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 91│Curele de transmisie utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │4010.39.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 92│Garnituri utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │4016.93.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 93│Tampoane, chedere şi alte articole din cauciuc utilizate │ │
│ │în industria construcţiilor de autoturisme │4016.99.58 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 94│Hârtie filtru │4823.20.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 95│Lana cardata │5105.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 96│Lana pieptanata în vrac │5105.21.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 97│Lana pieptanata, cu o grosime a fibrei sub 21 microni │5105.29.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 98│Bumbac cardat sau pieptanat │5203.00.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ 99│În brut sau topit │5301.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│100│În zdrobit sau melitat │5301.21.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│101│Canepa bruta sau topita │5302.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│102│Iuta şi alte fibre textile liberine, brute │5303.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│103│Imprimate pentru uz auto, utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │5516.24.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│104│Covoare şi acoperitoare de podea, utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │5705.00.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│105│Pietre abrazive utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │6804.21.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│106│Sticla optica │7004.20.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│107│Parbrize şi alte geamuri utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │7007.21.91 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│108│Oglinzi retrovizoare pentru vehicule utilizate în │ │
│ │industria construcţiilor de autoturisme │7009.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│109│Invelisuri din sticla pentru iluminat electric (baloane │ │
│ │din sticla pentru fabricatia becurilor) │7011.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│110│Feroaliaje │7202 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│111│Semifabricate din fier sau din oteluri nealiate cu un │ │
│ │conţinut de carbon de mai puţin de 0.25% din greutate, │ │
│ │cu secţiunea transversala, patrata sau dreptunghiulara │ │
│ │şi a cãror latime este mai mica decât dublul grosimii, │ │
│ │laminate sau obţinute prin turnare continua şi cu o │ │
│ │grosime care nu depãşeşte 130 mm │7207.11.14 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│112│Produse laminate plate, din fier sau din oteluri nealiate, │ │
│ │cu o latime de minimum 600 mm, laminate la rece, neplacate │ │
│ │şi neacoperite │7209 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│113│Tabla zincata utilizata în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │7210.30.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│114│Laminate zincate utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │7210.49.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│115│Produse laminate plate placate cu aliaj zinc-nichel │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │7210.90.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│116│Laminate plate zincate cu lãţimea de maximum 500 mm, │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │7212.30.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│117│Oteluri inoxidabile în lingouri sau în alte forme │ │
│ │primare; produse semifabricate din oteluri inoxidabile │7218 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│118│Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, cu o │ │
│ │latime de minim 600 mm, simplu laminate la cald, rulate, │ │
│ │cu o grosime peste 10 mm │7219.11.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│119│Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, cu o │ │
│ │latime de minim 600 mm, simplu laminate la cald, rulate, │ │
│ │cu o grosime de minimum 4.75 mm, dar maximum 10 mm │7219.12 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│120│Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, cu o │ │
│ │latime de minim 600 mm, simplu laminate la cald, rulate, │ │
│ │cu o grosime de minimum 3 mm, dar sub 4.75 mm │7219.13 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│121│Produse laminate plate din oteluri inoxidabile, cu o latime │ │
│ │de minim 600 mm, simplu laminate la cald, rulate, │ │
│ │cu o grosime sub 3 mm │7219.14 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│122│Bare şi profile din oteluri inoxidabile │7222 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│123│Sarme din oteluri inoxidabile │7223.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│124│Produse laminate plate din alte oteluri aliate, cu o │ │
│ │latime de minimum 600 mm │7225 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│125│Produse laminate plate din alte oteluri aliate, cu o │ │
│ │latime sub 600 mm │7226 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│126│Bare şi profile din alte oteluri aliate; profile │ │
│ │tubulare pentru foraj, din oteluri aliate sau nealiate │7228 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│127│Sarme, din alte oteluri aliate │7229 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│128│Suruburi utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │7318.15.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│129│Piulite utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │7318.16.50 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│130│Articole din oţel nefiletate utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │7318.29.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│131│Arcuri elicoidale formate la cald utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │7320.20.20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│132│Alte articole din fier sau oţel utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │7326.90.97 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│133│Bare şi profile din cupru │7407 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│134│Sarme de cupru │7408 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│135│Tabla şi banda din cupru rafinat, cu o grosime │ │
│ │peste 0.15 mm, altele decât cele rulate │7409.19.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│136│Praf de zinc │7903.10.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│137│Unelte pentru brosat pentru prelucrarea metalelor │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8207.60.70 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│138│Placute detasabile pentru scule utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8209.00.20 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│139│Broaste, inchizatori şi încuietori de tipul celor │ │
│ │utilizate pentru autoturisme │8301.20.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│140│Alte ornamente, podoabe, decoratiuni, imbinari metalice, │ │
│ │articole de feronerie şi articole similare │ │
│ │pentru autoturisme │8302.30.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│141│Motoare cu capacitatea cilindrica peste 250 cmc, │ │
│ │dar de maxim 1000cmc, destinate autovehiculelor │ │
│ │de la poziţia 87.03 utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8407.33.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│142│Motoare cu capacitatea cilindrica peste 1000 cmc, │ │
│ │destinate autovehiculelor de la poziţia 87.03 │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8407.34.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│143│Pãrţi de motoare utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8409.99.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│144│Cilindri pneumatici utilizaţi în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8412.31.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│145│Pompe de carburant, de ulei sau de lichid rãcire utilizate │ │
│ │în industria construcţiilor de autoturisme │8413.30.99 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│146│Pompe hidraulice cu ulei pentru servodirectie utilizate │ │
│ │în industria construcţiilor de autoturisme │8413.60.41 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│147│Ventilatoare utilizate în industria construcţiilor de │ │
│ │autoturisme │8414.59.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│148│Compresoare utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8414.80.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│149│Aparate pentru condiţionarea aerului utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8415.20.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│150│Pãrţi ale ale aparatelor pentru condiţionarea aerului │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8415.90.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│151│Aparate şi dispozitive de încãlzire utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8419.89.98 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│152│Pãrţi aparate de încãlzire utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8419.90.80 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│153│Alte filtre pentru lichide utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8421.29.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│154│Filtre de aer perntru motoare cu combustie interna │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8421.31.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│155│Filtre catalitice utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8421.39.71 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│156│Matrite pentru turnare prin injecţie sau prin comprimare │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8480.41.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│157│Matrite pentru metale utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8480.49.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│158│Matrite pentru turnare cauciuc sau materiale plastice │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8480.71.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│159│Rulmenti cu bile al cãror cel mai mare diametru exterior │ │
│ │este de maximum 30 mm (626 ZZ-diametru exterior 19 mm) │8482.10.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│160│Alţi rulmenti cu bile (6021 ZZYC3 - diametru exterior 32 mm) │ │
│ │(6201 FA227 - diametru exterior 32 mm) │ │
│ │(6202 ZZYC3 - diametru exterior 35 mm) │ │
│ │(6202 22 FA227 - diametru exterior 35 mm) │ │
│ │(6203 ZZYC3 - diametru exterior 40 mm) │8482.10.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│161│Rulmenti cu role cilindrice utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8482.50.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│162│Altele, inclusiv rulmenti combinati utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8482.80.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│163│Manivele şi vibrochene utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8483.10.57 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│164│Angrenaje şi alte organe elementare de transmisie utilizate │ │
│ │în industria construcţiilor de autoturisme │8483.40.85 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│165│Roti frictiune utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8483.40.98 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│166│Motoare electrice de o putere de maximum 750 W utilizate │ │
│ │în industria construcţiilor de autoturisme │85.01.31.90│
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│167│Acumulatoare care funcţioneazã cu electrolit lichid │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8507.10.81 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│168│Distribuitori, bobine de aprindere utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8511.30.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│169│Demaroare utilizate în industria construcţiilor de autoturisme│8511.40.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│170│Alternatoare utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8511.50.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│171│Pãrţi aparate electrice de aprindere utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8511.90.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│172│Lampi şi faruri auto utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8512.20.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│173│Claxoane utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8512.30.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│174│Stergatoare de parbriz, dispozitive antigivraj şi dispozitive │ │
│ │de dezaburire utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8512.40.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│175│Pãrţi aparate de semnalizare şi stergatoare de parbriz │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8512.90.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│176│Aparate elecrice de încãlzire cu ventilator incorporat │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8516.29.91 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│177│Alte aparate pentru protecţia circuitelor electrice, pentru │ │
│ │intensitate de maximum 16 A (termoprotectori) │8536.30.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│178│Relee utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8536.49.00 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│179│Intrerupatoare, separatoare şi comutatoare utilizate în │ │
│ │industria construcţiilor de autoturisme │8536.50.80 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│180│Panouri de comanda numericã ce incorporeaza o masina │ │
│ │automatã de prelucrare a informaţiilor utilizate în │ │
│ │industria construcţiilor de autoturisme │8537.10.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│181│Caroserii utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8707.10.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│182│Centuri de siguranta utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8708.21.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│183│Pãrţi caroserie auto utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8708.29.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│184│Pãrţi pentru frane şi servo-frane utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8708.39.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│185│Cutii de viteza pentru autoturismele de la poziţia 8703, │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8708.40.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│186│Punti cu diferential pentru autoturismele de la poziţia │ │
│ │8703 utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8708.50.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│187│Osii portante şi pãrţi pentru autoturismele de la │ │
│ │poziţia 8703 utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8708.60.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│188│Roti, pãrţi şi accesorii pentru roti, pentru autoturismele │ │
│ │de la poziţia 8703 utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8708.70.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│189│Amortizoare de suspensie, pentru autoturismele de la │ │
│ │poziţia 8703 utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8708.80.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│190│Radiatoare, pentru autoturismele de la poziţia 8703 │ │
│ │utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8708.91.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│191│Tobe şi ţevi de esapament, pentru autoturismele de la │ │
│ │poziţia 8703 utilizate în industria construcţiilor de │ │
│ │autoturisme │8708.92.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│192│Ambreiaje şi pãrţi pentru autoturismele de la poziţia │ │
│ │8703 utilizate în industria construcţiilor de autoturisme │8708.93.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│193│Coloane şi cutii de direcţie utilizate în industria │ │
│ │construcţiilor de autoturisme │8708.94.10 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│194│Perne de aer (air bags) cu sistem de umflare utilizate │ │
│ │în industria construcţiilor de autoturisme │8708.99.11 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│195│Bare stabilizatoare, bare de torsiune şi arbori cardanici │ │
│ │de transmisie utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │8708.99.19 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│196│Alte pãrţi şi accesorii auto, destinate industriei de │ │
│ │montaj pentru autovehicule de la poziţia 8703 │8708.99.98 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│197│Indicatoare de viteza pentru pentru autoturismele de │ │
│ │la poziţia 87.03 utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │9029.20.31 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│198│Pãrţi şi accesorii pentru maşini şi aparate de mãsura │ │
│ │sau control utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │9031.90.80 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│199│Aparatura pentru comanda şi control automat utilizata │ │
│ │în industria construcţiilor de autoturisme │9032.89.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│200│Ceasuri auto utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │9104.00.90 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│201│Pãrţi de scaune auto utilizate în industria construcţiilor │ │
│ │de autoturisme │9401.90.80 │
│ │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘



--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016