Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 4 iunie 2003  privind intocmirea, verificarea si centralizarea raportarilor contabile ale societatilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare, precum si ale brokerilor de asigurare la 30 iunie 2003    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 4 iunie 2003 privind intocmirea, verificarea si centralizarea raportarilor contabile ale societatilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare, precum si ale brokerilor de asigurare la 30 iunie 2003

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 427 din 18 iunie 2003

I. GENERALITATI
Societãţile comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, denumite în continuare asiguratori, precum şi brokerii de asigurare în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 32/2000 privind societãţile de asigurare şi supravegherea asigurãrilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale normelor emise în aplicarea acesteia au obligaţia sa întocmeascã şi sa depunã raportari contabile la 30 iunie 2003 astfel: un exemplar la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor, iar al doilea exemplar, vizat prin aplicarea ştampilei Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, dupã caz, la registratura acestora sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarata, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunãtãţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de cãtre agenţii economici şi alţi contribuabili.
Asiguratorii şi brokerii de asigurare aflaţi în curs de lichidare au obligaţia, pana la terminarea lichidãrii, sa întocmeascã şi sa depunã raportari contabile la 30 iunie 2003 la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
Potrivit <>art. 21 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, pentru verificarea înregistrãrii corecte în contabilitate a operaţiunilor efectuate se întocmeşte lunar balanţa de verificare a conturilor sintetice de cãtre asiguratorii şi brokerii de asigurare, indiferent de forma de organizare şi tipul de proprietate.

II. PREZENTAREA ŞI MODUL DE COMPLETARE A RAPORTARILOR CONTABILE LA 30 IUNIE 2003
Asiguratorii şi brokerii de asigurare, indiferent de forma de organizare şi tipul de proprietate, vor întocmi şi vor prezenta urmãtoarele formulare:
1. Bilanţ (cod 01);
2. Contul de profit şi pierdere se compune din:
● pentru asiguratori:
- Contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02)
- Contul tehnic al asigurãrii de viata (cod 03)
- Contul netehnic (cod 04)
● pentru brokerii de asigurare:
- Contul de profit şi pierdere - brokeri de asigurare (cod 05);
3. Nota informativa (cod 06)
Asiguratorii şi brokerii de asigurare vor înscrie datele de identificare (denumirea societãţii comerciale, adresa, telefonul şi numãrul de la registrul comerţului), precum şi cele referitoare la încadrarea corecta în forma de proprietate şi codul fiscal/codul unic de înregistrare, citeţ, fãrã a se folosi prescurtãri sau iniţiale.
Necompletarea pe prima pagina a formularelor "Bilanţ" şi "Contul de profit şi pierdere" a datelor prevãzute mai sus conduce la imposibilitatea identificarii societãţii şi, în consecinta, se considera ca lucrarea nu a fost depusa, asiguratorii sau brokerii de asigurare fiind sancţionaţi potrivit prevederilor <>art. 36 din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, şi ale <>art. 39 din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Potrivit prevederilor <>art. 3 din Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitãţilor din economia nationala - CAEN, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 301 din 5 noiembrie 1997, actualizatã prin <>Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistica nr. 601/2002 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 908 din 13 decembrie 2002, asiguratorii şi brokerii de asigurare vor înscrie în formularele "Bilanţ" şi "Contul de profit şi pierdere" codul activitãţii desfãşurate, la nivel de patru cifre (cod clasa CAEN).
Datele care se raporteazã în formularul "Contul de profit şi pierdere" şi parţial în formularul "Nota informativa" sunt cumulate de la începutul anului pana la sfârşitul perioadei de raportare. La creanţe şi datorii se înscriu soldurile existente la sfârşitul perioadei, iar la plãţile restante se înscriu sumele de la sfârşitul perioadei de raportare, care au depãşit termenul de plata prevãzut în contracte sau acte normative.
Formularele de raportare, precum şi raportul de gestiune se semneazã de administratorul societãţii şi conducãtorul compartimentului financiar-contabil, iar în lipsa acestora, de cãtre înlocuitorii lor de drept.
Administratorii societãţilor şi persoanele care întocmesc şi semneazã raportarile contabile la 30 iunie 2003 poarta rãspunderea, potrivit legii, asupra realitãţii şi exactitatii datelor cuprinse în acestea.
Persoanele care întocmesc şi semneazã raportarile contabile la 30 iunie 2003 au obligaţia sa respecte prevederile din prezentele norme metodologice, sa asigure respectarea corelatiilor dintre indicatorii din formulare, urmãrind realitatea datelor care se raporteazã, precum şi respectarea termenelor de întocmire şi depunere la organele în drept.
Asiguratorii şi brokerii de asigurare care au în subordine sucursale sau subunitati fãrã personalitate juridicã vor verifica şi vor centraliza balantele de verificare ale acestora, întocmind raportarile contabile la 30 iunie 2003.
Asiguratorii şi brokerii de asigurare romani care au în subordine subunitati fãrã personalitate juridicã ce îşi desfãşoarã activitatea şi au sediul în strãinãtate vor evalua, în lei, rulajele şi soldurile exprimate în devize, din balantele de verificare a conturilor sintetice întocmite şi transmise de acestea, la cursul de schimb a pieţei valutare comunicat de Banca Nationala a României din ultima zi a perioadei de raportare, şi le vor centraliza cu balanţa de verificare întocmitã pentru operaţiunile economico-financiare desfãşurate în ţara.
În situaţia în care operaţiunile subunitatilor proprii în strãinãtate au fost evidentiate în cursul perioadei atât în valuta, cat şi în lei, pentru cuprinderea în raportarile contabile semestriale ale persoanei juridice din ţara, vor fi preluate ca atare soldurile şi rulajele conturilor, exprimate în lei.
Formularele de raportare contabila la 30 iunie 2003 se depun la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, la termenul prevãzut în prezentele norme metodologice, împreunã cu o copie de pe codul fiscal/codul unic de înregistrare, raportul de gestiune (raportul administratorilor), o copie de pe balanţa de verificare a conturilor sintetice (la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, precum şi o copie de pe balanţa de verificare a conturilor analitice (la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor).
Asiguratorii şi brokerii de asigurare au obligaţia de a-şi ridica de la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice discheta cu normele metodologice, modelele formularelor de raportare şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentã.
În aceasta situaţie asiguratorii şi brokerii de asigurare întocmesc şi depun la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice formularele de raportare contabila la 30 iunie 2003, atât în forma scrisã (listate pe suport hârtie), semnate şi stampilate, cat şi pe suport magnetic.
Asiguratorii şi brokerii de asigurare care nu au desfãşurat activitate de la data constituirii pana la 30 iunie 2003 vor depune o declaraţie pe propria rãspundere la Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor şi la unitãţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, care sa cuprindã toate datele de identificare a societãţii:
- denumirea completa (conform certificatului de înmatriculare);
- adresa şi numãrul de telefon;
- numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
- codul fiscal/codul unic de înregistrare;
- capitalul social.

III. TERMENUL PENTRU DEPUNEREA RAPORTARILOR CONTABILE LA 30 IUNIE 2003
Pentru semestrul I 2003 asiguratorii şi brokerii de asigurare au obligaţia sa depunã raportarile contabile la 30 iunie 2003 pana la data de 15 august 2003.
De asemenea, pana la aceeaşi data se depun şi declaraţiile asigurãtorilor şi brokerilor de asigurare care nu au desfãşurat activitate.
Nedepunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2003 sau, dupã caz, a declaraţiilor la termenul prevãzut în prezentele norme metodologice, prezentarea unor raportari contabile pe alte formulare decât cele listate de pe discheta, cele care conţin date eronate, necorelate sau care nu respecta unitatea de mãsura înscrisã la fiecare formular/rând se sancţioneazã conform prevederilor <>art. 36 din Legea nr. 82/1991 , republicatã, şi ale <>art. 39 din Legea nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

IV. MODUL DE COMPLETARE A RAPORTARILOR CONTABILE LA 30 IUNIE 2003
Bilanţ (cod 01)
Bilanţul se întocmeşte pe baza ultimei balante de verificare a conturilor sintetice la 30 iunie 2003, puse de acord cu soldurile din balanţa conturilor analitice, încheiatã dupã înregistrarea tuturor documentelor în care au fost consemnate operaţiunile financiar-contabile aferente activitãţii perioadei de raportare.
Pentru completarea formularului pe randuri se fac urmãtoarele precizãri:
01 la 03 - se completeazã cu valoarea cheltuielilor de constituire a persoanei juridice (taxele şi alte cheltuieli de înscriere şi înmatriculare, cheltuielile privind emiterea şi vânzarea de acţiuni, cheltuieli de prospectarea pieţei şi de publicitate şi alte cheltuieli de aceasta natura, legate de înfiinţarea şi dezvoltarea unitãţii); a cheltuielilor de dezvoltare, a concesiunilor, imobilizarilor necorporale de natura superficiei şi a uzufructului, a brevetelor şi altor drepturi şi valori asimilate, diminuate cu valoarea amortizarii şi provizioanele aferente;
04 - se completeazã, de regula în bilanţul consolidat, cu valoarea din costul de achiziţie peste partea celui care achiziţioneazã din valoarea justa a activelor şi datoriilor identificabile achiziţionate la data tranzacţiei de schimb, diminuata cu valoarea amortizarii şi provizioanele aferente;
05 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor necorporale în curs de execuţie, diminuata cu valoarea provizioanelor aferente, precum şi cu valoarea avansurilor acordate furnizorilor pentru livrãri de bunuri, executãri de lucrãri şi prestãri de servicii pentru imobilizari necorporale;
06 - se completeazã cu valoarea altor imobilizari necorporale, inclusiv programe informatice create de persoanele juridice sau achiziţionate de la terţi, diminuata cu valoarea amortizarii şi provizioanele aferente;
08 şi 09 - se completeazã cu valoarea plasamentelor în imobilizari corporale şi în curs de execuţie de natura terenurilor şi construcţiilor, precum şi cu valoarea avansurilor şi a plasamentelor în imobilizari corporale în curs de execuţie, diminuata cu valoarea amortizarii şi provizioanele aferente;
11 la 15 - se completeazã cu valoarea plasamentelor deţinute la societãţile din cadrul grupului şi sub forma intereselor de participare şi a altor plasamente în imobilizari financiare, diminuata cu provizioanele aferente;
17 la 23 - se completeazã cu valoarea altor plasamente financiare (acţiuni, titluri cu venit variabil şi unitãţi la fondurile comune de plasament, obligaţiuni şi alte titluri cu venit fix, pãrţi în fonduri comune de investiţii, împrumuturi ipotecare, alte împrumuturi, depozite la instituţiile de credit şi alte plasamente financiare), diminuata cu provizioanele aferente;
25 - se completeazã cu valoarea plasamentelor financiare de natura sumelor depuse de cãtre reasigurator sau reţinute de cedent de la reasigurator, diminuata cu provizioanele aferente;
26 - se completeazã cu valoarea plasamentelor aferente contractelor în unitãţi de cont, diminuata cu provizioanele aferente;
28 la 30 - se completeazã cu valoarea rezervelor tehnice aferente contractelor cedate în reasigurare;
32 şi 33 - se completeazã cu valoarea sumelor de încasat de la societãţile din cadrul grupului şi a sumelor de încasat din interese de participare, diminuata cu provizioanele aferente;
35 la 37 - se completeazã cu valoarea creanţelor privind primele de asigurare brute subscrise, precum şi cu valoarea creanţelor privind intermediarii în asigurãri şi a creanţelor provenite din operaţiuni de coasigurare;
39 - se completeazã cu valoarea creanţelor provenite din operaţiuni de reasigurare, diminuata cu provizioanele aferente;
40 - se completeazã cu valoarea altor creanţe, diminuata cu provizioanele aferente;
42 la 49 - se completeazã cu valoarea imobilizarilor corporale (la valoarea de intrare în societate) şi a stocurilor, precum şi cu valoarea avansurilor şi a imobilizarilor corporale în curs de execuţie, diminuata cu valoarea amortizarii şi provizioanele aferente;
51 - se completeazã cu valoarea disponibilitãţilor bãneşti aflate în conturi la bãnci şi în casierie, acreditive şi avansuri de trezorerie;
52 - se completeazã cu valoarea acţiunilor proprii;
53 - se completeazã cu valoarea altor elemente de activ;
54 la 56 - se completeazã cu valoarea cheltuielilor anticipate sau efectuate în avans şi a cheltuielilor de achiziţie reportate;
59 - se completeazã cu valoarea capitalului social subscris;
60 - se completeazã cu valoarea capitalului social subscris cu ocazia constituirii societãţii sau majorãrii capitalului social şi vãrsat la sfârşitul perioadei;
61 - se completeazã cu valoarea primelor de emisiune, fuziune, de aport la capital şi celor de conversie a obligaţiunilor în acţiuni;
62 la 66 - se completeazã cu sumele reprezentând diferenţele din reevaluare potrivit dispoziţiilor legale a elementelor de activ şi de pasiv, dispuse prin acte normative, a rezervelor de capital constituite pe categorii de rezerve (rezerve legale, rezerve pentru acţiuni proprii, rezerve statutare sau contractuale şi alte rezerve), precum şi a rezervelor din conversie rezultate din conversia elementelor monetare legate de o investiţie neta într-o entitate externa conform IAS 21;
81 - se completeazã cu valoarea împrumuturilor primite pe baza emisiunilor de titluri sau împrumuturilor subordonate la termen sau pe durata nedeterminatã;
82 la 92 şi 94 - se completeazã cu valoarea rezervelor tehnice constituite în baza prevederilor <>Legii nr. 32/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a normelor emise în aplicarea acesteia;
95 la 97 - se completeazã cu valoarea provizioanelor pentru riscuri şi cheltuieli;
98 - se completeazã cu valoarea depozitelor depuse de cãtre reasigurator sau reţinute de la acesta pe baza contractelor de reasigurare şi a dobânzilor aferente acestora;
99 şi 100 - se completeazã cu valoarea datoriilor fata de societãţile din cadrul grupului şi a datoriilor privind interesele de participare;
101 - se completeazã cu valoarea datoriilor provenite din operaţiuni de asigurare directa;
102 - se completeazã cu valoarea datoriilor provenite din operaţiuni de reasigurare;
103 la 105 - se completeazã cu valoarea împrumuturilor din emisiuni, prezentându-se separat împrumuturile în monede convertibile diminuate cu valoarea primelor de rambursare a obligaţiunilor şi a altor sume datorate instituţiilor de credit, precum şi a altor datorii fiscale, inclusiv datoriile pentru asigurãrile sociale;
106 - se completeazã cu valoarea veniturilor înregistrate în avans la sfârşitul perioadei de raportare.
Contul de profit şi pierdere
Pentru prezentarea contului de profit şi pierdere la data de 30 iunie 2003, asiguratorii, în funcţie de activitatea de asigurare pe care o desfãşoarã, vor completa formularul "Contul tehnic al asigurãrii generale" (cod 02), formularul "Contul tehnic al asigurãrii de viata" (cod 03) şi formularul "Contul netehnic" (cod 04).
Brokerii de asigurare vor întocmi formularul "Contul de profit şi pierdere" (cod 05).
Pentru completarea acestor formulare asiguratorii şi brokerii de asigurare vor prelua datele din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli, respectiv din rulajele creditoare ale conturilor de venituri, cumulate de la începutul anului. Pentru situaţiile în care au fost efectuate înregistrãri în creditul conturilor de cheltuieli sau în debitul conturilor de venituri (operaţiunile contabile privind reasigurarea, corectãri prin înregistrãri inverse etc.), datele sunt reprezentate de soldurile conturilor de venituri şi cheltuieli, înainte de a fi transferate asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulate de la începutul anului.
Contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02)
01 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor 702 "Venituri din prime brute subscrise privind asigurãrile generale directe", 704 "Venituri din prime brute subscrise aferente acceptarilor la asigurãrile generale", din care se va scãdea rulajul debitor al contului 7082 "Prime brute subscrise anulate aferente asigurãrilor generale";
02 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor 7093 "Prime brute subscrise cedate aferente asigurãrilor generale directe" şi 7094 "Prime brute subscrise cedate aferente acceptarilor la asigurãri generale";
03 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 615 "Cheltuieli privind rezerva de prima", iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de prima, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului;
04 - se completeazã cu rulajul creditor al contului 6197 "Partea cedata reasiguratorului din rezerva de prime", iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în debitul contului 6197, reprezentând diminuarea sau anularea rezervei de prime aferente reasigurãrii, datele se preiau din soldul contului, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului;
06 - se completeazã cu cota din venitul net din plasamente transferata din Contul netehnic (cod 04) în Contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02). Aceasta cota transferata din Contul netehnic se adauga la Contul tehnic al asigurãrii generale (rd. 06) şi se scade din Contul netehnic (rd. 17).
07 - datele se preiau din rulajele creditoare ale conturilor de venituri în legatura directa cu activitatea de asigurãri generale (de exemplu diferenţele favorabile de curs valutar care apar între data subscrierii şi data încasãrii primelor aferente contractelor de asigurãri generale încheiate în valuta), diminuate cu rulajele debitoare ale conturilor care reprezintã cedarile în reasigurare, aferente;
09 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor 602 "Cheltuieli privind daunele şi prestaţiile la asigurãrile generale directe" şi 605 "Cheltuieli privind daunele şi prestaţiile la asigurãrile generale acceptãri";
10 - se completeazã cu sumele reprezentând daunele care au intrat în sarcina reasiguratorului care se preiau din rulajul creditor al contului 705 "Venituri din servicii prestate";
11 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 627 "Cheltuieli privind rezerva de daune aferentã asigurãrilor generale" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de daune, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului), diminuat cu rulajul creditor al contului 6297 "Partea cedata reasiguratorului din rezervele de daune avizate privind asigurãrile generale" şi 6298 "Partea cedata reasiguratorului din rezervele de daune neavizate";
13 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 634 "Cheltuieli privind rezerva pentru riscuri neexpirate" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva pentru riscuri neexpirate, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului);
14 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 633 "Cheltuieli privind rezerva de catastrofa" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de catastrofa, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului), diminuat cu rulajul creditor al contului 6392 "Partea cedata reasiguratorului din rezerva de catastrofa";
15 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 635 "Cheltuieli privind alte rezerve tehnice" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind alte rezerve tehnice, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului), diminuat cu rulajul creditor al contului 6195 "Partea cedata reasiguratorului din alte rezerve tehnice privind asigurãrile generale";
17 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 632 "Cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului), diminuat cu rulajul creditor al contului 6193 "Partea cedata reasiguratorului din rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri privind asigurãrile generale";
18 - cheltuielile de achiziţie includ cheltuielile ocazionate de încheierea contractelor de asigurare. Ele cuprind atât cheltuielile direct imputabile, cum sunt comisioanele de achiziţii şi cheltuielile de deschidere a dosarelor sau de admitere a contractelor de asigurare din portofoliu, cat şi cheltuielile imputabile indirect, cum sunt comisioanele de încasare, cheltuielile de publicitate sau cheltuielile administrative legate de prelucrarea cererilor şi de întocmirea contractelor. În cazul asigurãrilor generale, cheltuielile de achiziţie vor include şi comisionul de reinnoire a contractelor. Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã natura care includ cheltuielile de achiziţie ale perioadei;
19 - datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã natura care au devenit scadente în perioada de raportare (sume care au fost înregistrate în perioada anterioarã raportarii în contul 472 "Cheltuieli de achiziţie reportate" şi care au devenit scadente în perioada de raportare);
20 - cheltuielile de administrare cuprind în special cheltuielile pentru încasarea primelor, de administrare a portofoliului, cheltuielile de gestionare a participarilor la beneficii şi risturnuri, precum şi cheltuielile de reasigurare acceptate şi cedate. Ele cuprind de regula şi cheltuielile de personal şi cele cu amortizarea imobilizarilor corporale, în mãsura în care acestea nu trebuie contabilizate în cheltuieli de achiziţie, cheltuieli cu daunele sau cu plasamentele. Datele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã natura;
21 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 705 "Venituri din servicii prestate";
23 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli în legatura directa cu activitatea de asigurãri generale (de exemplu, diferenţele nefavorabile de curs valutar care apar între data subscrierii şi data încasãrii primelor aferente contractelor de asigurãri generale încheiate în valuta), diminuate cu rulajele creditoare ale conturilor care reprezintã cedarile în reasigurare aferente;
24 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 638 "Cheltuieli privind rezerva de egalizare" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de egalizare, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului);
25 - se completeazã cu rulajul creditor al contului 6391 "Partea cedata reasiguratorului din rezerva de egalizare".
Contul tehnic al asigurãrii de viata (cod 03)
01 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor 701 "Venituri din prime brute subscrise privind asigurãrile de viata directe", 703 "Venituri din prime brute subscrise aferente acceptarilor la asigurãrile de viata", din care se va scãdea rulajul debitor al contului 7081 "Prime brute subscrise anulate aferente asigurãrilor de viata";
02 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor 7091 "Prime brute subscrise cedate aferente asigurãrilor de viata directe" şi 7092 "Prime brute subscrise cedate aferente acceptarilor la asigurãri de viata";
04 la 07 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 76 "Venituri din plasamente şi alte venituri" care sunt aferente plasamentelor referitoare la asigurãrile de viata;
08 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 782 "Venituri din provizioane privind plasamentele";
09 şi 11 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 763 "Alte venituri privind plasamentele";
12 - sumele se preiau din rulajele creditoare ale conturilor de venituri în legatura directa cu activitatea de asigurãri de viata (de exemplu, diferenţele favorabile de curs valutar care apar între data subscrierii şi data încasãrii primelor aferente contractelor de asigurãri de viata încheiate în valuta);
15 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor 601 "Cheltuieli privind daunele şi prestaţiile la asigurãrile de viata directe" şi 604 "Cheltuieli privind daunele şi prestaţiile la asigurãrile de viata acceptãri";
16 - se completeazã cu sumele reprezentând daunele care au intrat în sarcina reasiguratorului care se preiau din rulajul creditor al contului 705 "Venituri din servicii prestate";
18 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 626 "Cheltuieli privind rezerva de daune aferentã asigurãrilor de viata" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva de daune, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului);
19 - se completeazã cu rulajul creditor al contului 6296 "Partea cedata reasiguratorului din rezervele de daune avizate privind asigurãrile de viata";
22 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 611 "Cheltuieli privind rezerva matematica" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva matematica, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului);
23 - se completeazã cu rulajul creditor al contului 6191 "Partea cedata reasiguratorului din rezervele matematice";
25 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 612 "Cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri aferentã asigurãrilor de viata" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului);
26 - se completeazã cu rulajul creditor al contului 6192 "Partea cedata reasiguratorului din rezerva pentru participare la beneficii şi risturnuri privind asigurãrile de viata";
28 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 613 "Cheltuieli privind alte rezerve tehnice aferente asigurãrilor de viata" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind alte rezerve tehnice, reprezentând diminuarea acesteia, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului);
29 - se completeazã cu rulajul creditor al contului 6194 "Partea cedata reasiguratorului din alte rezerve tehnice privind asigurãrile de viata";
31 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 614 "Cheltuieli privind rezervele tehnice aferente contractelor în unitãţi de cont" (iar în situaţia în care au fost efectuate înregistrãri în creditul contului de cheltuieli privind rezervele tehnice aferente contractelor în unitãţi de cont, reprezentând diminuarea acestora, datele se preiau din soldul contului de cheltuiala, înainte de a fi transferat asupra contului 121 "Profit şi pierdere", cumulat de la începutul anului);
32 - se completeazã cu rulajul creditor al contului 6196 "Partea cedata reasiguratorului din rezervele tehnice pentru contractele în unitãţi de cont";
33 - cheltuielile de achiziţie includ cheltuielile ocazionate de încheierea contractelor de asigurare. Ele cuprind atât cheltuielile direct imputabile, cum sunt comisioanele de achiziţii şi cheltuielile de deschidere a dosarelor sau de admitere a contractelor de asigurare din portofoliu, cat şi cheltuielile imputabile indirect, cum sunt comisioanele de încasare, cheltuielile de publicitate sau cheltuielile administrative legate de prelucrarea cererilor şi de întocmirea contractelor. În cazul asigurãrilor de viata comisionul de reinnoire va fi inclus în cheltuielile de administrare. Sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã natura care includ cheltuielile de achiziţie ale perioadei;
34 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã natura care au devenit scadente în perioada de raportare (sume care au fost înregistrate în perioada anterioarã raportarii în contul 472 "Cheltuieli de achiziţie reportate" şi care au devenit scadente în perioada de raportare);
35 - cheltuielile de administrare cuprind în special cheltuielile pentru încasarea primelor, de administrare a portofoliului, cheltuielile de gestionare a participarilor la beneficii şi risturnuri, precum şi cheltuielile de reasigurare acceptatã şi cedata. Ele cuprind de regula şi cheltuielile de personal şi cele cu amortizarea imobilizarilor corporale, în mãsura în care acestea nu trebuie contabilizate în cheltuieli de achiziţie, cheltuieli cu daunele sau cu plasamentele. Sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli dupã natura, referitoare la aceste cheltuieli;
36 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 705 "Venituri din servicii prestate";
38 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 66 "Cheltuieli cu plasamentele şi alte cheltuieli";
39 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 682 "Cheltuieli cu provizioanele privind plasamentele";
40 şi 42 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 "Cheltuieli privind plasamentele";
43 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli în legatura directa cu activitatea de asigurãri de viata (de exemplu, diferenţele nefavorabile de curs valutar care apar între data subscrierii şi data încasãrii primelor aferente contractelor de asigurãri de viata încheiate în valuta);
44 - se determina cota din venitul net din plasamente aferentã Contului tehnic al asigurãrii de viata, care se transfera în Contul netehnic. Aceasta cota transferata va fi scãzutã din Contul tehnic al asigurãrii de viata (cod 03) rd. 44 şi va fi adãugatã la Contul netehnic (cod 04) rd. 12.
Contul netehnic (cod 04)
01 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 27 din Contul tehnic al asigurãrii generale col. 1 şi 2;
02 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 28 din Contul tehnic al asigurãrii generale col. 1 şi 2;
03 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 45 din Contul tehnic al asigurãrii de viata col. 1 şi 2;
04 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 46 din Contul tehnic al asigurarii de viata col. 1 şi 2;
05 la 08 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 76 "Venituri din plasamente şi alte venituri" care sunt aferente plasamentelor, altele decât cele aferente asigurãrilor de viata;
09 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 782 "Venituri din provizioane privind plasamentele", altele decât cele aferente asigurãrilor de viata;
10 - sumele se preiau din rulajul creditor al contului 763 "Alte venituri privind plasamentele";
12 - se completeazã cu suma înscrisã la rd. 44 din Contul tehnic al asigurãrii de viata;
14 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 66 "Cheltuieli cu plasamentele şi alte cheltuieli", altele decât cele aferente asigurãrilor de viata;
15 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 682 "Cheltuieli cu provizioanele privind plasamentele";
16 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 "Cheltuieli privind plasamentele";
17 - se completeazã cu cota din venitul net din plasamente care se transfera din Contul netehnic (cod 04) în Contul tehnic al asigurãrii generale (cod 02) rd. 06;
18 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor de venituri care nu au fost evidentiate în Contul tehnic al asigurãrii generale, respectiv în Contul tehnic al asigurãrii de viata;
19 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli care nu au fost evidentiate în Contul tehnic al asigurãrii generale, respectiv în Contul tehnic al asigurãrii de viata, diminuate cu provizioanele aferente;
22 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor de venituri din grupa 77 "Venituri extraordinare";
23 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli din grupa 67 "Cheltuieli extraordinare";
26 şi 27 - se vor prelua din balanţa de verificare de la data de 30 iunie 2002, respectiv 30 iunie 2003, veniturile totale, respectiv cheltuielile totale, înregistrate de societate la aceste date;
30 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 6911 "Cheltuieli cu impozitul pe profit curent", calculat în conformitate cu legislaţia fiscalã.
Contul de profit şi pierdere-brokeri de asigurare (cod 05)
01 la 05 - se completeazã cu sumele înscrise în rulajul creditor al contului 707 "Venituri din activitatea de brokeraj";
07 şi 08 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 76 "Venituri din plasamente şi alte venituri";
09 - sumele se completeazã cu rulajul creditor al contului 782 "Venituri din provizioane privind plasamentele";
10 - sumele se completeazã cu rulajul creditor al contului 763 "Alte venituri privind plasamentele";
12 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale grupei 66 "Cheltuieli cu plasamentele şi alte cheltuieli";
13 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 682 "Cheltuieli cu provizioanele privind plasamentele";
14 - sumele se preiau din rulajul debitor al contului 663 "Cheltuieli privind plasamentele";
16 - sumele se preiau din rulajele creditoare ale conturilor de venituri din grupele 72 "Venituri din producţia de imobilizari", 73 "Venituri din subvenţii de exploatare", 75 "Alte venituri din exploatare", 76 "Venituri din plasamente şi alte venituri" şi contul 781 "Venituri din provizioane privind activitatea de exploatare";
17 - sumele se preiau din rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli din grupele 64 "Cheltuieli cu personalul, impozite, taxe şi vãrsãminte asimilate", 65 "Alte cheltuieli de exploatare", 66 "Cheltuieli cu plasamentele şi alte cheltuieli" şi 68 "Cheltuieli cu amortizarile şi provizioanele";
20 - se completeazã cu rulajele creditoare ale conturilor de venituri din grupa 77 "Venituri extraordinare";
21 - se completeazã cu rulajele debitoare ale conturilor de cheltuieli din grupa 67 "Cheltuieli extraordinare";
28 - se completeazã cu rulajul debitor al contului 6911 "Cheltuieli cu impozitul pe profit curent", calculat în conformitate cu legislaţia fiscalã.
Nota informativa (cod 06)
Pe randuri formularul se completeazã astfel:
03 la 10 - se completeazã cu soldul creanţelor care se preiau din soldurile conturilor menţionate pe randurile respective;
12 la 19 - se completeazã cu soldul datoriilor, care se preiau din soldurile conturilor menţionate pe randurile respective;
23 la 25 şi 27 la 36 - se completeazã cu sumele care se vor prelua din soldurile creditoare ale conturilor de datorii menţionate pe randurile respective;
37 - se completeazã cu numãrul mediu de salariaţi, care reprezintã o medie aritmetica simpla, calculatã prin împãrţirea sumei efectivelor zilnice de salariaţi din an - inclusiv din zilele de repaus sãptãmânal, sarbatori legale şi alte zile nelucrãtoare - la numãrul total al zilelor calendaristice (365 de zile). În zilele de repaus sãptãmânal, sarbatori legale şi alte zile nelucrãtoare se ia în calcul ca efectiv numãrul salariaţilor din ziua precedenta, cu excepţia celor al cãror contract a încetat în acea zi. În cazul când societatea a fost înfiinţatã sau şi-a încetat activitatea în cursul anului, se iau în calcul efectivele zilnice numai pe perioada în care a funcţionat, iar suma rezultatã se împarte la numãrul total al zilelor calendaristice din an. Salariaţii care nu sunt angajaţi cu norma intreaga vor fi incluşi în numãrul mediu proporţional cu timpul de lucru prevãzut în contractul de munca (de exemplu, cel care lucreazã jumãtate din norma intreaga se ia în calculul efectivului zilnic cu 0,5; norma didactica se considera egala cu programul normal de lucru: 40 de ore/saptamana). Salariaţii detasati se iau în calculul numãrului mediu la unitatea de la care îşi încaseazã drepturile salariale.





A. CORELATII ÎN CADRUL FORMULARELOR

1. BILANŢ (cod 01)
- se verifica pentru asiguratori şi brokerii de asigurare


1. rd. 07 col.1 şi 2 = rd. 01 la 06 col.1 şi 2
2. rd. 10 col.1 şi 2 = rd. 08 + 09 col.1 şi 2
3. rd. 16 col.1 şi 2 = rd. 11 la 15 col.1 şi 2
4. rd. 24 col.1 şi 2 = rd. 17 la 23 col.1 şi 2
5. rd. 27 col.1 şi 2 = rd. 10+16+24+25+26 col.1 şi 2
6. rd. 31 col.1 şi 2 = rd. 28 la 30 col.1 şi 2
7. rd. 34 col.1 şi 2 = rd. 32+33 col.1 şi 2
8. rd. 38 col.1 şi 2 = rd. 35 la 37 col.1 şi 2
9. rd. 47 col.1 şi 2 = rd. 42 la 46 col.1 şi 2
10. rd. 50 col.1 şi 2 = rd. 48+49 col.1 şi 2
11. rd. 57 col.1 şi 2 = rd. 54 la 56 col.1 şi 2
12. rd. 58 col.1 şi 2 = rd. 07+27+31+34+38+39+40+41+47+
+50+51+52+53+57 col.1 şi 2
13. rd. 59 col.1 şi 2 >= rd. 60 col.1 şi 2
14. rd. 67 col.1 şi 2 = rd. 63 la 66 col.1 şi 2
15. rd. 93 col.1 şi 2 = rd. 82 la 92 col.1 şi 2
16. rd.107 col.1 şi 2 = rd. 59+61+62+67+68-69+70-71+72-73+74-
-75+76-77+78-79-80+81+93+94+95 la 106 col.1 şi 2
17. rd. 58 col.1 şi 2 = rd.107 col.1 şi 2

2. CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE

2.1 CONTUL TEHNIC AL ASIGURĂRII GENERALE (cod 02)
- se verifica numai pentru asiguratori

1. rd. 05 col.1 şi 2 = rd. 01-02-03+04 col.1 şi 2
2. rd. 12 col.1 şi 2 = rd. 09-10+11 col.1 şi 2
3. rd. 16 col.1 şi 2 = rd. 13+14+15 col.1 şi 2
4. rd. 22 col.1 şi 2 = rd. 18+19+20-21 col.1 şi 2
5. rd. 26 col.1 şi 2 = rd. 24-25 col.1 şi 2
6. rd. 27 col.1 şi 2 = rd. 05+06+07-12-16-17-22-23-26 col.1 şi 2
dacã rd. 05+06+07 col.1 şi 2 >= rd. 12+16+17+22+23+26 col.1 şi 2
7. rd. 27>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 28=0 col.1 şi 2
8. rd. 28 col.1 şi 2 = rd. 12+16+17+22+23+26-05-06-07 col.1 şi 2
dacã rd. 05+06+07 col.1 şi 2 <= rd. 12+16+17+22+23+26 col.1 şi 2
9. rd. 28>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 27=0 col.1 şi 2

2.2 CONTUL TEHNIC AL ASIGURĂRII DE VIATA (cod 03)
- se verifica numai pentru asiguratori

1. rd. 03 col.1 şi 2 = rd. 01-02 col.1 şi 2
2. rd. 10 col.1 şi 2 = rd. 04+05+08+09 col.1 şi 2
3. rd. 13 col.1 şi 2 = rd. 15-16+18-19 col.1 şi 2
4. rd. 20 col.1 şi 2 = rd. 22-23+25-26+28-29 col.1 şi 2
5. rd. 30 col.1 şi 2 = rd. 31-32 col.1 şi 2
6. rd. 37 col.1 şi 2 = rd. 33+34+35-36 col.1 şi 2
7. rd. 41 col.1 şi 2 = rd. 38+39+40 col.1 şi 2
8. rd. 45 col.1 şi 2 = rd. 03+10+11+12-13-20-30-37-41-42-43-44 col.1 şi 2
dacã rd. 03+10+11+12 col.1 şi 2 >= rd. 13+20+30+37+41+42+43+44 col.1 şi 2
9. rd. 45>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 46=0 col.1 şi 2
10. rd. 46 col.1 şi 2 = rd. 13+20+30+37+41+42+43+44-03-10-11-12 col.1 şi 2
dacã rd. 03+10+11+12 col.1 şi 2 <=rd. 13+20+30+37+41+42+43+44 col.1 şi 2
11. rd. 46>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 45=0 col.1 şi 2

2.3 CONTUL NETEHNIC (cod 04)
- se verifica numai pentru asiguratori

1. rd. 11 col.1 şi 2 = rd. 05+06+09+10 col.1 şi 2
2. rd. 13 col.1 şi 2 = rd. 14+15+16 col.1 şi 2
3. rd. 20-21 col.1 şi 2 = rd. 01-02+03-04+11+12-13-17+18-19 col.1 şi 2
4. rd. 20>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 21=0 col.1 şi 2
5. rd. 21>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 20=0 col.1 şi 2
6. rd 24-25 col.1 şi 2 = rd. 22-23 col.1 şi 2
7. rd. 24>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 25=0 col.1 şi 2
8. rd. 25>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 24=0 col.1 şi 2
9. rd. 28-29 col.1 şi 2 = rd. 26-27 col.1 şi 2
10. rd. 28-29 col.1 şi 2 = rd. 20+24-21-25 col.1 şi 2
11. rd. 28>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 29=0 col.1 şi 2
12. rd. 29>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 28=0 col.1 şi 2
13. rd. 32-33 col.1 şi 2 = rd. 28-29-30-31 col.1 şi 2
14. rd. 32>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 33=0 col.1 şi 2
15. rd. 33>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 32=0 col.1 şi 2

2.4 CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE - BROKERI DE ASIGURARE (cod 05)
- se verifica numai pentru brokerii de asigurare

1. rd. 06 col.1 şi 2 = rd. 01+02+03+04+05 col.1 şi 2
2. rd. 11 col.1 şi 2 = rd. 07+08+09+10 col.1 şi 2
3. rd. 15 col.1 şi 2 = rd. 12+13+14 col.1 şi 2
4. rd. 18-19 col.1 şi 2 = rd. 06+11-15+16-17 col.1 şi 2
5. rd. 18>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 19=0 col.1 şi 2
6. rd. 19>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 18=0 col.1 şi 2
7. rd. 22-23 col.1 şi 2 = rd. 20-21 col.1 şi 2
8. rd. 22>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 23=0 col.1 şi 2
9. rd. 23>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 22=0 col.1 şi 2
10. rd. 24 col. 1 şi 2 = rd. 06+11+16+20 col.1 şi 2
11. rd. 25 col. 1 şi 2 = rd. 15+17+21 col.1 şi 2
12. rd. 26-27 col.1 şi 2 = rd. 24-25 col.1 şi 2
13. rd. 26>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 27=0 col.1 şi 2
14. rd. 27>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 26=0 col.1 şi 2
15. rd. 30-31 col.1 şi 2 = rd. 26-27-28-29 col.1 şi 2
16. rd. 30>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 31=0 col.1 şi 2
17. rd. 31>=0 col.1 şi 2 dacã rd. 30=0 col.1 şi 2

3. NOTA INFORMATIVA (cod 06)
- se verifica pentru asiguratori şi brokerii de asigurare

1. rd. 01+02 col.1 = 1
2. rd. 11 col.1 la 3 = rd. 03 la 10 col.1 la 3
3. rd. 20 col.1 la 3 = rd. 12 la 19 col.1 la 3
4. rd. 03* col.1 = rd. 03* col.2+3
*) se repeta de la rd. 04 la rd. 20
5. rd. 21 = rd. 22+26+31 la 36 col.1
6. rd. 22 = rd. 23+24+25 col.1
7. rd. 26 = rd. 27 la 30 col.1


B. CORELATII ÎNTRE FORMULARE

Nr. Indicatorii din formular Corespund cu indicatorii din formular
crt. Cod formular Nr. rând Coloana Cod formular Nr. rând Coloana
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1 02 27 1 şi 2 04 01 1 şi 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2 02 28 1 şi 2 04 02 1 şi 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3 03 45 1 şi 2 04 03 1 şi 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4 03 46 1 şi 2 04 04 1 şi 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5 05 30 1 şi 2 01 78 1 şi 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│6 05 31 1 şi 2 01 79 1 şi 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7 01 78 1 şi 2 04 32 1 şi 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│8 01 79 1 şi 2 04 33 1 şi 2 │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

1. Corelatiile de la nr. crt. 5 şi 6 se verifica numai pentru brokerii
de asigurare.
2. Corelatiile de la nr. crt. 1-4 şi 7-8 se verifica numai pentru
asiguratori.


NOMENCLATOR - FORME DE PROPRIETATE

COD DENUMIRE

20 PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat şi privat)

PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat-sub 50%)

21 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi
de stat strãin
22 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat
autohton şi strãin
23 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
24 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

PROPRIETATE MIXTĂ (cu capital de stat - 50% şi peste 50%)

25 Societãţi comerciale cu capital de stat autohton şi de
stat strãin
26 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
şi strãin
27 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat autohton
28 Societãţi comerciale cu capital de stat şi privat strãin

30 PROPRIETATE INDIVIDUALĂ - PRIVATĂ
(cu capital: privat autohton, privat autohton şi strãin,
privat strãin)
34 Societãţi comerciale pe acţiuni
35 Societãţi comerciale cu rãspundere limitatã
37 Societãţi comerciale cu capital de stat, privatizate în
cursul anului 2002



JUDEŢUL ..........|_|_| FORMA DE PROPRIETATE .......|_|_|
UNITATEA .............. ACTIVITATEA PREPONDERENTA
ADRESA loc. ....., sector ..... (denumire clasa CAEN)
str. ............. nr. ........ .................................
bl. ..... ap. ..... sc. ....... COD CLASA CAEN ...........|_|_|_|
TEL. ......... FAX ............ CODUL FISCAL/COD UNIC
NUMĂRUL DIN REGISTRUL DE ÎNREGISTRARE |_|_|_|_|_|_|_|_|_|
COMERŢULUI .......................


BILANŢ
la data de 30 iunie 2003

01 - mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────┐
│ ACTIV │Nr │ Sold la │
│ │rd ├─────────┬─────────┤
│ │ │începutul│sfârşitul│
│ │ │anului │perioadei│
│ │ │ │ de │
│ │ │ │raportare│
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ A │ B │ 1 │ 2 │
├─────┬────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│A │ ACTIVE NECORPORALE │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ I │Imobilizari necorporale │ │ │ │
│ │Cheltuieli de constituire (501-58011-58021) │ 01│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Cheltuielile de dezvoltare │ │ │ │
│ │(503-58013-58023-59013-59023) │ 02│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Concesiuni, brevete, licenţe, mãrci, drepturi şi│ │ │ │
│ │valori similare şi alte imobilizari necorporale,│ │ │ │
│ │dacã au fost: (505-58015-58025-59015-59025) │ 03│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Fondul comercial, în cazul în care a fost │ │ │ │
│ │achiziţionat (507-58017-58027-59017-59027) │ 04│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Avansuri şi imobilizari necorporale în curs │ │ │ │
│ │de execuţie (523+524-59213-59223) │ 05│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte imobilizari necorporale │ │ │ │
│ │(508-58018-58028-59018-59028) │ 06│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.01 la 06) │ 07│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│B │ PLASAMENTE │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ I │Plasamente în imobilizari corporale şi în curs │ │ │ │
│ │Terenuri şi construcţii (211-281-291) │ 08│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Avansuri şi plasamente în imobilizari corporale │ │ │ │
│ │în curs de execuţie (231+232-293) │ 09│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.08 + 09) │ 10│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ II │Plasamente deţinute la societãţile din cadrul │ │ │ │
│ │grupului şi sub forma de interese de │ │ │ │
│ │participare şi alte plasamente în imobilizari │ │ │ │
│ │financiare │ │ │ │
│ │Titluri de participare deţinute la filiale din │ │ │ │
│ │cadrul grupului (261-29611-29621) │ 11│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Titluri de creanta şi împrumuturi acordate │ │ │ │
│ │societãţilor din cadrul grupului │ │ │ │
│ │(26711+26721+26731+26741-29615-29625) │ 12│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Participari la societãţile în care exista │ │ │ │
│ │interese de participare (263-29613-29623) │ 13│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Titluri de creanta şi împrumuturi acordate │ │ │ │
│ │societãţilor în care exista interese de │ │ │ │
│ │participare │ │ │ │
│ │(26713+26723+26733+26743-29617-29627) │ 14│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte plasamente în imobilizari financiare │ │ │ │
│ │(262+264+265+26712+26714+26722+26724+26732+ │ │ │ │
│ │26734+26742+26744-29612-29622-29614-29624- │ │ │ │
│ │29616-29626-29619-29629) │ 15│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.11 la 15) │ 16│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte plasamente financiare. │ │ │ │
│ III│Acţiuni, alte titluri cu venit variabil şi │ │ │ │
│ │unitãţi la fondurile comune de plasament │ │ │ │
│ │(2711+2712-29711-29721) │ 17│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Obligaţiuni şi alte titluri cu venit fix. │ │ │ │
│ │(2721+2722-29712-29722) │ 18│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Pãrţi în fonduri comune de investiţii (273+274) │ 19│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Împrumuturi ipotecare (26715+26725-29631) │ 20│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte împrumuturi (26716+26726-29632) │ 21│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Depozite la instituţiile de credit │ │ │ │
│ │(26717+26727+26737+26747-29641-29651) │ 22│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte plasamente financiare (278-297) │ 23│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.17 la 23) │ 24│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ IV │Depozite la societãţi cedente (268-29642-29652) │ 25│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│C │PLASAMENTE AFERENTE CONTRACTELOR ÎN UNITĂŢI │ │ │ │
│ │DE CONT (241-294) │ 26│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL PLASAMENTE (rd.10+16+24+25+26) │ 27│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│D │PARTEA DIN REZERVELE TEHNICE AFERENTE │ │ │ │
│ │CONTRACTELOR CEDATE ÎN REASIGURARE │ │ │ │
│ │Partea din rezervele tehnice aferente │ │ │ │
│ │contractelor cedate în reasigurare la │ │ │ │
│ │asigurãri generale (3922+3935+395+397+398+399) │ 28│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Partea din rezervele tehnice aferente │ │ │ │
│ │contractelor cedate în reasigurare la │ │ │ │
│ │asigurãri de viata (391+3921+3931+396) │ 29│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Partea din rezervele tehnice aferente │ │ │ │
│ │contractelor în unitãţi de cont cedate │ │ │ │
│ │reasiguratorului (3941+3942) │ 30│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.28 la 30) │ 31│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│E │CREANŢE │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Sume de încasat de la societãţile din cadrul │ │ │ │
│ │grupului (4511+4518-49511-49521) │ 32│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Sume de încasat din interese de participare │ │ │ │
│ │(4521+4528-49512-49522) │ 33│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.32+33) │ 34│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ I │Creanţe provenite din operaţiuni de asigurare │ │ │ │
│ │directa │ │ │ │
│ │Asiguraţi (401*) │ 35│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Intermediari în asigurãri (404) │ 36│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte creanţe provenite din operaţiuni de │ │ │ │
│ │asigurare directa (4051+4052) │ 37│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.35 la 37) │ 38│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ II │Creanţe provenite din operaţiuni de reasigurare │ │ │ │
│ │(411*+412*-491) │ 39│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ III│Alte creanţe (425+428*+431*+437*+438*+441*+ │ │ │ │
│ │4424+4428*+443*+444*+445+446*+447*+448*+ │ │ │ │
│ │4581+461-496+54512+54522+464+475*) │ 40│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ IV │Creanţe privind capitalul subscris şi nevarsat │ │ │ │
│ │(456-49513-49523) │ 41│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│F │ALTE ELEMENTE DE ACTIV │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ I │Imobilizari corporale şi stocuri │ │ │ │
│ │Echipamente tehnologice │ │ │ │
│ │(51112+51122-58112-58122-59112-59122) │ 42│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Aparate şi instalaţii de mãsurare, control şi │ │ │ │
│ │reglare (51113+51123-58113-58123-59113-59123) │ 43│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Mijloace de transport │ │ │ │
│ │(51114+51124-58114-58124-59114-59124) │ 44│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Mobilier, aparatura birotica, echipamente de │ │ │ │
│ │protecţie a valorilor umane şi materiale şi │ │ │ │
│ │alte active corporale │ │ │ │
│ │(51116+51126-58116-58126-59116-59126) │ 45│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Avansuri şi imobilizari corporale în curs │ │ │ │
│ │de execuţie (52112+52113+52118+52122+52123 │ │ │ │
│ │+52128+52212+52213+52214+52218+52222+52223 │ │ │ │
│ │+52224+52228-59211-59221) │ 46│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.42 la 46) │ 47│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Stocuri │ │ │ │
│ │Materiale consumabile (531-593) │ 48│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Materiale de natura obiectelor de │ │ │ │
│ │inventar (532-594) │ 49│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.48 + 49) │ 50│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ II │Casa şi conturi la bãnci │ │ │ │
│ │(542+543+544+547+551+552) │ 51│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ III│Acţiuni proprii (541) │ 52│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ IV │Alte elemente de activ (548) │ 53│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│G │CHELTUIELI ÎN AVANS │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ I │Dobânzi şi chirii înregistrate în avans (471) │ 54│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ II │Cheltuieli de achiziţie reportate (472) │ 55│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ III│Alte cheltuieli înregistrate în avans (473) │ 56│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.54 la 56) │ 57│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL ACTIV (rd.07+27+31+34+38+39+40+41+47 │ │ │ │
│ │ +50+51+52+53+57) │58 │ │ │
├─────┴────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ PASIV │ │ │ │
├─────┬────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│A │CAPITAL ŞI REZERVE │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ I │Capital │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Capital social (1011+1012+1013) din care: │ 59│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │ - capital subscris vãrsat (10112+10122+10132) │ 60│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ II │Prime de capital (1041+1042) │ 61│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ III│Rezerve din reevaluare (1051+1052) │ 62│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ IV │Rezerve │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerve legale (10611+10621) │ 63│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerve pentru acţiuni proprii (10612+10622) │ 64│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerve statutare sau contractuale (10613+10623)│ 65│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte rezerve (10618+10628)+/-(1071+1072) │ 66│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.63 la 66) │ 67│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ V │Rezultatul reportat │ │ │ │
│ │Profitul nerepartizat(sold creditor 11711+11721)│ 68│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Pierdere neacoperita (sold debitor 11711+11721) │ 69│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezultatul reportat provenit din adoptarea │ │ │ │
│ │pentru prima data a IAS mai puţin IAS 29 │ │ │ │
│ │(sold creditor 11712+11722) │ 70│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezultatul reportat provenit din adoptarea │ │ │ │
│ │pentru prima data a IAS mai puţin IAS 29 │ │ │ │
│ │(sold debitor 11712+11722) │ 71│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezultatul reportat provenit din modificarea │ │ │ │
│ │politicilor contabile │ │ │ │
│ │(sold creditor 11713+11723) │ 72│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezultatul reportat provenit din modificarea │ │ │ │
│ │politicilor contabile │ │ │ │
│ │(sold debitor 11713+11723) │ 73│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezultatul reportat provenit din corectarea │ │ │ │
│ │erorilor fundamentale │ │ │ │
│ │(sold creditor 11714+11724) │ 74│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezultatul reportat provenit din corectarea │ │ │ │
│ │erorilor fundamentale │ │ │ │
│ │(sold debitor 11714+11724) │ 75│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezultatul reportat reprezentând surplusul │ │ │ │
│ │realizat din rezerve din reevaluare (sold │ │ │ │
│ │creditor 11715+11725) │ 76│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezultatul reportat reprezentând surplusul │ │ │ │
│ │realizat din rezerve din reevaluare │ │ │ │
│ │(sold debitor 11715+11725) │ 77│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ VI │Rezultatul exerciţiului │ │ │ │
│ │Profit (121) │ 78│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Pierdere (121) │ 79│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ VII│Repartizarea profitului (129) │ 80│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│B │DATORII SUBORDONATE (1631+1632) │ 81│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│C │REZERVE TEHNICE │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerva de prime (315) │ 82│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerve matematice (311) │ 83│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerva pentru participare la beneficii şi │ │ │ │
│ │risturnuri privind asigurãrile de viata (312) │ 84│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte rezerve tehnice (313) │ 85│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerva pentru participare la beneficii şi │ │ │ │
│ │risturnuri privind asigurãrile generale (332) │ 86│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerva de daune privind asigurãrile │ │ │ │
│ │generale (327) │ 87│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerva de daune privind asigurãrile │ │ │ │
│ │de viata (326) │ 88│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerva de egalizare (338) │ 89│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerva pentru riscuri neexpirate (334) │ 90│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Rezerva de catastrofa (333) │ 91│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte rezerve tehnice (335) │ 92│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL (rd.82 la 92) │ 93│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│D │REZERVE TEHNICE AFERENTE CONTRACTELOR ÎN │ │ │ │
│ │UNITĂŢI DE CONT (314) │ 94│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│E │PROVIZIOANE PENTRU RISCURI ŞI CHELTUIELI │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Provizioane pentru pensii şi alte obligaţii │ │ │ │
│ │similare (15115+15125) │ 95│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Provizioane pentru impozite (15116+15126) │ 96│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Alte provizioane (15111+15113+15114+15118+ │ │ │ │
│ │15121+15123+15124+15128) │ 97│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│F │DEPOZITE PRIMITE DE LA REASIGURATORI │ │ │ │
│ │(1651+1652+16818+16828) │ 98│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│G │DATORII │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Sume datorate societãţilor din cadrul grupului │ │ │ │
│ │(16411+16421+16815+16825+26911+26921 │ │ │ │
│ │+4511**+4518**) │ 99│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Sume datorate privind interesele de participare │ │ │ │
│ │(16412+16422+16816+16826+26912+26922 │ │ │ │
│ │+4521**+4528**) │100│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ I │Datorii provenite din operaţiuni de asigurare │ │ │ │
│ │directa (402+404+405**) │101│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ II │Datorii provenite din operaţiuni de │ │ │ │
│ │reasigurare (411**+412**) │102│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ III│Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni, │ │ │ │
│ │(16111+16114+16115+16117+16118+16121+16124 │ │ │ │
│ │+16125+16127+16128+16811+16821-1691-1692) │103│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ IV │Sume datorate instituţiilor de credit │ │ │ │
│ │(16211+16212+16214+16215+16217+16218+16221+ │ │ │ │
│ │16222+16224+16225+16227+16228+16812+16822) │104│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ V │Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi │ │ │ │
│ │datorii pentru asigurãrile sociale │ │ │ │
│ │(16213+16216+16223+16226+1671+1672+16817+ │ │ │ │
│ │16827+421+422+423+424+426+427+4281**+ │ │ │ │
│ │431+437+4381+441**+4423+443+4428**+444**+ │ │ │ │
│ │446**+447**+448**+4511**+4518**+4521**+ │ │ │ │
│ │4528**+4551+4558+456**+457+4582**+462+463+ │ │ │ │
│ │475**+249+26913+26923+279+549+54511+54521+ │ │ │ │
│ │5461+5462) │105│ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│H │VENITURI ÎN AVANS │ │ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │Venituri înregistrate în avans (131+4741+4742) │106│ │ │
│ ├────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ │TOTAL PASIV │ │ │ │
│ │(rd.59+61+62+67+68-69+70-71+72-73+74-75+76- │ │ │ │
│ │77+78-79-80+81+93+94+95 la 106) │107│ │ │
└─────┴────────────────────────────────────────────────┴───┴─────────┴─────────┘

*) soldurile debitoare ale conturilor respective
**) soldurile creditoare ale conturilor respective


ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
Numele, prenumele Numele, prenumele
semnatura şi şi semnatura
ştampila unitãţii




JUDEŢUL ..........|_|_| FORMA DE PROPRIETATE .......|_|_|
UNITATEA .............. ACTIVITATEA PREPONDERENTA
ADRESA loc. ....., sector ..... (denumire clasa CAEN)
str. ............. nr. ........ .................................
bl. ..... ap. ..... sc. ....... COD CLASA CAEN ...........|_|_|_|
TEL. ......... FAX ............ CODUL FISCAL/COD UNIC
NUMĂRUL DIN REGISTRUL DE ÎNREGISTRARE |_|_|_|_|_|_|_|_|_|
COMERŢULUI .......................


CONTUL TEHNIC AL ASIGURĂRII GENERALE
la data de 30 iunie 2003


02 - mii lei -
┌──────────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────┐
│ │Nr │Realizari aferente │
│ Denumire indicator │rd │ perioadei de │
│ │ │ raportare │
│ │ ├─────────┬─────────┤
│ │ │an │an curent│
│ │ │precedent│ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│1. Venituri din prime, nete de reasigurare │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│a) venituri din prime brute subscrise (+) │ 01│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│b) prime cedate în reasigurare (-) │ 02│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│c) variatia rezervei de prime (+/-) │ 03│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│d)variatia rezervei de prime, cedate în │ │ │ │
│ reasigurare (+/-) │ 04│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│TOTAL (rd.01-02-03+04) │ 05│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ 2. Cota din venitul net (diferenţa între veniturile │ │ │ │
│şi cheltuielile din plasamente) al plasamentelor │ │ │ │
│transferata din contul netehnic (+) │ 06│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ 3. Alte venituri tehnice,nete de reasigurare (+) │ 07│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ 4. Cheltuieli cu daunele, nete de reasigurare │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│a) daune plãtite: │ 08│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│sume brute │ 09│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│partea reasiguratorilor (-) │ 10│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│b) variatia rezervei de daune, neta de │ │ │ │
│ reasigurare: (+/-) │ 11│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│TOTAL (rd. 09-10+11) │ 12│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│5. Variatia altor rezerve tehnice, nete de │ │ │ │
│ reasigurare, din care: │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│a) Variatia rezervei pentru riscuri neexpirate (+/-) │ 13│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│b) Variatia rezervei de catastrofa (+/-) │ 14│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│c) Variatia altor rezerve tehnice (+/-) │ 15│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│TOTAL (rd 13+14+15) │ 16│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│6. Variatia rezervei pentru participare la beneficii │ │ │ │
│ şi risturnuri (+/-) │ 17│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│7. Cheltuieli de exploatare nete │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│a) cheltuieli de achiziţie │ 18│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│b) variatia sumei cheltuielilor de achiziţie │ │ │ │
│ reportate (+/-) │ 19│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│c) cheltuieli de administrare │ 20│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│d) comisioane primite de la reasiguratori şi │ │ │ │
│ participari la beneficii (-) │ 21│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│TOTAL (rd 18+19+20-21) │ 22│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│8. Alte cheltuieli tehnice, nete de reasigurare │ 23│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│9. Variatia rezervei de egalizare(+/-) │ │ │ │
│ suma bruta │ 24│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│partea reasiguratorilor (-) │ 25│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│ TOTAL (rd. 24-25) │ 26│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│10. Rezultat tehnic al asigurãrii generale │ │ │ │
│ Profit (rd. 05+06+07-12-16-17-22-23-26) │ 27│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────┼─────────┤
│Pierdere (rd. 12+16+17+22+23+26-05-06-07) │ 28│ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────┴───┴─────────┴─────────┘


ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
Numele, prenumele Numele, prenumele
semnatura şi şi semnatura
ştampila unitãţii


JUDEŢUL .................|_|_| FORMA DE PROPRIETATE ........|_|_|
UNITATEA ..................... ACTIVITATEA PREPONDERENTA
ADRESA loc. ...... sector .... (denumire clasa CAEN)


bl. ....... ap. ...... sc. ... COD CLASA CAEN ...........|_|_|_|
TEL ........... FAX ..........
NUMĂRUL DIN REGISTRUL CODUL FISCAL/COD UNIC
COMERŢULUI ................... DE ÎNREGISTRARE -|_|_|_|_|_|_|_|


CONTUL TEHNIC AL ASIGURĂRII DE VIATA
la data de 30 iunie 2003

03 - mii lei -


┌─────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────────┐
│ Denumirea indicatorilor │ │ Realizari aferente │
│ │ │ perioadei de │
│ │Nr.│ raportare │
│ │rd.├────────────┬──────────┤
│ │ │an precedent│ an curent│
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ A │ 0 │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│1. Venituri din prime, nete de reasigurare │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) venituri din prime brute subscrise (+) │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) prime cedate în reasigurare(-) │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd. 01-02) │ 03│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│2.Venituri din plasamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) Venituri din participari la societãţile │ │ │ │
│în care exista interese de participare, cu │ │ │ │
│prezentarea distinctã a veniturilor din │ │ │ │
│plasamente la societãţile din cadrul grupului │ 04│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) Venituri din alte plasamente cu prezentarea │ │ │ │
│distinctã a veniturilor din plasamente la │ │ │ │
│societãţile din cadrul grupului: │ 05│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│venituri provenind din terenuri şi construcţii │ 06│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│venituri provenind din alte plasamente │ 07│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) Venituri din diminuarea sau anularea │ │ │ │
│provizioanelor cu plasamentele │ 08│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│d) Venit provenit din realizarea plasamentelor │ 09│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd. 04+05+08+09) │ 10│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│3. Plusvalori nerealizate din plasamente │ 11│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│4. Alte venituri tehnice, nete de reasigurare │ 12│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│5. Cheltuieli cu daunele, nete de reasigurare │ │ │ │
│TOTAL(rd. 15-16+18-19) │ 13│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a)sume plãtite: │ 14│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- sume brute │ 15│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasiguratorilor (-) │ 16│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) variatia rezervei de daune (+/-) │ 17│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma bruta │ 18│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasiguratorilor (-) │ 19│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│6. Variatia rezervelor tehnice privind │ │ │ │
│asigurãrile de viata │ │ │ │
│TOTAL (rd. 22-23+25-26+28-29) │ 20│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) variatia rezervei matematice │ 21│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma bruta │ 22│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasiguratorilor (-) │ 23│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) variatia rezervei pentru participare la │ │ │ │
│ beneficii şi risturnuri │ 24│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma bruta │ 25│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasiguratorilor (-) │ 26│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) variatia altor rezerve tehnice │ 27│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma bruta │ 28│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasiguratorilor (-) │ 29│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│7. Variatia rezervelor tehnice privind │ │ │ │
│contractele în unitãţi de cont (+/-) │ │ │ │
│TOTAL(rd.31-32) │ 30│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- suma bruta │ 31│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│- partea reasiguratorilor │ 32│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│8. Cheltuieli de exploatare nete: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) cheltuieli de achiziţii │ 33│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) variatia sumei cheltuielilor de achiziţii │ │ │ │
│ reportate │ 34│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) cheltuieli de administrare │ 35│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│d) comisioane primite de la reasiguratori şi │ │ │ │
│participari la beneficii (-) │ 36│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd. 33+34+35-36) │ 37│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│9.Cheltuieli cu plasamente: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) cheltuieli de gestionare a plasamentelor, │ │ │ │
│inclusiv cheltuielile cu dobânzile │ 38│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) cheltuieli privind constituirea provizioanelor│ │ │ │
│pentru plasamente │ 39│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) pierderi provenind din realizarea │ │ │ │
│plasamentelor │ 40│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd. 38+39+40) │ 41│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│10. Minusvalori nerealizate din plasamente │ 42│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│11. Alte cheltuieli tehnice, nete de reasigurare │ 43│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│12. Cota din venitul net al plasamentelor │ │ │ │
│transferata în contul netehnic │ 44│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│13. Rezultatul tehnic al asigurãrii de viata │ │ │ │
│Profit(rd. 03+10+11+12-13-20-30-37-41-42-43-44) │ 45│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 13+20+30+37+41+42+43+44-03-10- │ │ │ │
│11-12) │ 46│ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴──────────┘


ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
Numele, prenumele Numele, prenumele
semnatura şi şi semnatura
ştampila unitãţii


JUDEŢUL .................|_|_| FORMA DE PROPRIETATE ........|_|_|
UNITATEA ..................... ACTIVITATEA PREPONDERENTA
ADRESA loc. ...... sector .... (denumire clasa CAEN)


bl. ....... ap. ...... sc. ... COD CLASA CAEN ...........|_|_|_|
TEL ........... FAX ..........
NUMĂRUL DIN REGISTRUL CODUL FISCAL/COD UNIC
COMERŢULUI ................... DE ÎNREGISTRARE -|_|_|_|_|_|_|_|


CONTUL NETEHNIC
la data de 30 iunie 2003

04 - mii lei -


┌─────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────────┐
│ │ │ Realizari aferente │
│ │ │ perioadei de │
│ Denumirea indicatorilor │Nr.│ raportare │
│ │rd.├────────────┬──────────┤
│ │ │an precedent│ an curent│
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ A │ 0 │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│1. Rezultatul tehnic al asigurãrii generale │ │ │ │
│Profit │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│2. Rezultatul tehnic al asigurãrii de viata │ │ │ │
│Profit │ 03│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere │ 04│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│3. Venituri din plasamente │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) Venituri din participari la societãţile în │ │ │ │
│care exista interese de participare, cu │ │ │ │
│prezentarea distinctã a veniturilor din │ │ │ │
│plasamente la societãţile din cadrul grupului │ 05│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) Venituri din alte plasamente cu prezentarea │ │ │ │
│distinctã a veniturilor din plasamente la │ │ │ │
│societãţile din cadrul grupului: │ 06│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│venituri provenind din terenuri şi construcţii │ 07│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│venituri provenind din alte plasamente │ 08│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) Venituri din diminuarea sau anularea │ │ │ │
│provizioanelor cu plasamentele │ 09│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│d) Venituri provenind din realizarea │ │ │ │
│plasamentelor │ 10│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL (rd. 05+06+09+10) │ 11│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│4. Cota din venitul net al plasamentelor │ │ │ │
│transferata din contul tehnic al asigurãrii │ │ │ │
│de viata │ 12│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│5. Cheltuieli cu plasamentele │ │ │ │
│TOTAL (rd 14+15+16) │ 13│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) cheltuieli de gestionare a plasamentelor, │ │ │ │
│inclusiv cheltuielile cu dobânzile │ 14│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) cheltuieli privind constituirea provizioanelor│ │ │ │
│ pentru plasamente │ 15│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) pierderi provenind din realizarea │ │ │ │
│plasamentelor │ 16│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│6. Cota din venitul net al plasamentelor │ │ │ │
│transferata în contul tehnic al asigurãrilor │ │ │ │
│generale │ 17│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│7. Alte venituri netehnice │ 18│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│8. Alte cheltuieli netehnice, inclusiv │ │ │ │
│provizioanele │ 19│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│9. Rezultatul curent - │ │ │ │
│Profit (rd.01-02+03-04+11+12-13-17+18-19) │ 20│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 13-11-12+17-18+19-01+02-03+04) │ 21│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│10. Venituri extraordinare │ 22│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│11. Cheltuieli extraordinare │ 23│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│12. Rezultatul extraordinar │ │ │ │
│Profit (rd. 22-23) │ 24│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd 23-22) │ 25│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│13. Venituri totale │ 26│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│14. Cheltuieli totale │ 27│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│15. Rezultatul brut │ │ │ │
│Profit (rd. 26-27); (20-21+24-25); │ 28│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd 27-26); (rd 21-20+25-24); │ 29│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│16. Impozit pe profit │ 30│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│17. Alte impozite (care nu figureazã la │ │ │ │
│ poziţiile precedente) │ 31│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│18. Rezultatul net al exerciţiului │ │ │ │
│Profit (rd. 28-30-31) │ 32│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│Pierdere (rd. 29+30+31) │ 33│ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴──────────┘


ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
Numele, prenumele Numele, prenumele
semnatura şi şi semnatura
ştampila unitãţii



JUDEŢUL .................|_|_| FORMA DE PROPRIETATE ........|_|_|
UNITATEA ..................... ACTIVITATEA PREPONDERENTA
ADRESA loc. ...... sector .... (denumire clasa CAEN)


bl. ....... ap. ...... sc. ... COD CLASA CAEN ...........|_|_|_|
TEL ........... FAX ..........
NUMĂRUL DIN REGISTRUL CODUL FISCAL/COD UNIC
COMERŢULUI ................... DE ÎNREGISTRARE -|_|_|_|_|_|_|_|


CONTUL DE PROFIT ŞI PIERDERE
la data de 30 iunie 2003

BROKERI DE ASIGURARE

05 - mii lei -


┌─────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────────┐
│ │ │ Realizari aferente │
│ │ │ perioadei de │
│ Denumirea indicatorilor │Nr.│ raportare │
│ │rd.├────────────┬──────────┤
│ │ │an precedent│ an curent│
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ A │ 0 │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│1. Venituri din activitatea de brokeraj: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) negocierea contractelor de asigurare │ │ │ │
│şi reasigurare │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) efectuarea inspectiilor de risc │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) regularizari în caz de daune │ 03│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│d) comisariat de avarii │ 04│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│e) alte activitãţi în legatura cu obiectul │ │ │ │
│de activitate │ 05│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd.01+02+03+04+05) │ 06│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│2. Venituri din plasamente: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) Venituri din participari la societãţile în │ │ │ │
│care exista interes de participare, cu │ │ │ │
│prezentarea distinctã a veniturilor din │ │ │ │
│plasamente la societãţile din cadrul grupului │ 07│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) Venituri din alte plasamente, cu prezentarea │ │ │ │
│distinctã a veniturilor din plasamente la │ │ │ │
│societãţile din cadrul grupului │ 08│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) Venituri din diminuarea sau anularea │ │ │ │
│provizioanelor cu plasamentele │ 09│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│d) Venituri provenind din realizarea │ │ │ │
│plasamentelor │ 10│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL(rd.07+08+09+10) │ 11│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│3. Cheltuieli cu plasamentele: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│a) Cheltuieli de gestionare a plasamentelor, │ │ │ │
│inclusiv cheltuielile cu dobânzile │ 12│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│b) Cheltuieli privind constituirea de provizioane│ │ │ │
│pentru plasamente │ 13│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│c) Pierderi provenind din realizarea │ │ │ │
│plasamentelor │ 14│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│TOTAL (rd. 12+13+14) │ 15│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│4. Alte venituri │ 16│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│5. Alte cheltuieli │ 17│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│6. Rezultatul curent │ │ │ │
│ Profit (rd.06+11-15+16-17) │ 18│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ Pierdere (rd. 15+17-06-11-16) │ 19│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│7. Venituri extraordinare │ 20│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│8. Cheltuieli extraordinare │ 21│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│9. Rezultatul extraordinar │ │ │ │
│ Profit (rd.20-21) │ 22│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ Pierdere( rd.21-20) │ 23│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│10. Venituri totale (rd.06+11+16+20) │ 24│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│11. Cheltuieli totale (rd.15+17+21) │ 25│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│12. Rezultatul brut │ │ │ │
│ Profit (rd.24-25) │ 26│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ Pierdere (rd.25-24) │ 27│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│13. Impozitul pe profit │ 28│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│14. Alte impozite (care nu figureazã la │ │ │ │
│poziţiile recedente) │ 29│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│15. Rezultatul net al exerciţiului │ │ │ │
│ Profit (rd.26-28-29) │ 30│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼────────────┼──────────┤
│ Pierdere (rd.27+28+29) │ 31│ │ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───┴────────────┴──────────┘

ADMINISTRATOR, ÎNTOCMIT,
Numele, prenumele Numele, prenumele
semnatura şi şi semnatura
ştampila unitãţii



NOTA INFORMATIVA
la 30 iunie 2003
06 - mii lei -
┌─────────────────────────────────────────────────┬───┬───────────────────────┐
│ I. Date privind rezultatul înregistrat │Nr.│ Nr. unitãţi Sume │
│ │rd.├─────────────┬─────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│Societãţi care au înregistrat profit │ 01│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────────┼─────────┤
│Societãţi care au înregistrat pierdere │ 02│ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼─────────────┴─────────┤
│II. Date informative privind situaţia │ │ Termen de lichiditate │
│creanţelor şi datoriilor │ │ a activului │
│ │ ├──────────┬─────┬──────┤
│ │ │ Sold │sub │peste │
│ │ │(col. 2+3)│1 an │ 1 an │
│ │ ├──────────┼─────┼──────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 3 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Creanţe │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Creanţe imobilizate (267+268) │ 03│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Sume de încasat de la societãţile din cadrul │ │ │ │ │
│grupului (4511+4518) │ 04│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Sume de încasat din interese de participare │ │ │ │ │
│(4521+4528) │ 05│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Creanţe provenite din operaţiuni de asigurare │ │ │ │ │
│directa (401*+404+405) │ 06│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Creanţe provenite din operaţiuni de reasigurare │ │ │ │ │
│(411*+412*) │ 07│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Creanţe fata de bugetul de stat │ │ │ │ │
│(441 *+4424+4428*+444*+446*+448*) │ 08│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Alte creanţe (425+428*+431*+437* │ │ │ │ │
│438*+443+445+447*+ │ │ │ │ │
│4581+461+54512+54522+464+475*) │ 09│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Cheltuieli înregistrate în avans (471+472+473) │ 10│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│TOTAL CREANŢE (rd. 03 la 10) │ 11│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┴─────┴──────┤
│ │ │Termen de exigibilitate│
│ │ │ a pasivului │
│ Datorii │ ├──────────┬─────┬──────┤
│ │ │ Sold │sub │peste │
│ │ │(col. 2+3)│1 an │ 1 an │
│ │ ├──────────┼─────┼──────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 3 │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Împrumuturi din emisiuni de obligaţiuni │ │ │ │ │
│(16111+16114+16115+16117+16118+16121+16124+ │ │ │ │ │
│16125+16127+16128+16811+16821) │ 12│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Sume datorate societãţilor din cadrul grupului │ │ │ │ │
│şi sume datorate privind interesele de │ │ │ │ │
│participare │ │ │ │ │
│(16411+16412+16421+16422+16815+ │ │ │ │ │
│16816+16825+16826+26911+26912+ │ │ │ │ │
│26921+26922+4511**+4521**+4518**+4528**) │ 13│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Sume datorate instituţiilor de credit │ │ │ │ │
│(16211+16212+16214+16215+16217+ │ │ │ │ │
│16218+16221+16222+16224+16225+ │ │ │ │ │
│16227+16228+16812+16822) │ 14│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Datorii provenite din operaţiuni de asigurare │ │ │ │ │
│directa(402+404+405**) │ 15│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Datorii provenite din operaţiuni de reasigurare │ │ │ │ │
│ (411**+412**) │ 16│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Datorii fata de bugetul statului │ │ │ │ │
│(441**+4423+4428**+444**+446**+448**) │ 17│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Alte datorii, inclusiv datorii fiscale şi datorii│ │ │ │ │
│pentru asigurãrile sociale │ │ │ │ │
│(16213+16216+16223+16226+1671+1672 │ │ │ │ │
│+16817+16827+421+422+423+424+426+ │ │ │ │ │
│427+4281**+431+437+4381+ │ │ │ │ │
│443++447**+ │ │ │ │ │
│+4511**+4518**+4521**+4528**+4551+ │ │ │ │ │
│4558+456**+457+4582**+462+463+ │ │ │ │ │
│475**+249+26913+26923+279+549+ │ │ │ │ │
│54511+54521+5461+5482) │ 18│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│Venituri înregistrate în avans (131+4741+4742) │ 19│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┼─────┼──────┤
│TOTAL DATORII (rd. 12 la 19) │ 20│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼──────────┴─────┴──────┤
│III. Date privind plãţile restante │ │ SUME │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Plati restante - total │ │ │
│(rd. 22+26+31 la 36) din care: │ 21│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Obligaţii restante provenite din operaţiuni │ │ │
│de asigurare directa şi reasigurare │ │ │
│(402+404+405**+411**+412**) │ │ │
│Total (rd. 23+24+25) │ 22│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│ peste 30 zile │ 23│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│ peste 90 zile │ 24│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│ peste un an │ 25│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Obligaţii restante fata de bugetul asigurãrilor │ │ │
│sociale total (rd. 27 la 30) din care: │ 26│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Contribuţii pentru asigurãri sociale de stat │ │ │
│datorate de angajatori, salariaţi şi alte │ │ │
│persoane asimilate (4311+4312) │ 27│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Contribuţii pentru fondul asigurãrilor sociale │ │ │
│de sãnãtate datorate de angajatori şi de │ │ │
│persoanele asigurate (4313+4314) │ 28│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Contribuţii pentru ajutorul de şomaj datorate │ │ │
│de angajatori şi de persoanele asigurate │ │ │
│(4371+4372) │ 29│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Alte datorii sociale (4381) │ 30│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Obligaţii restante fata de bugetele fondurilor │ │ │
│speciale (443+447) │ 31│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Obligaţii restante fata de alţi creditori │ │ │
│(161+164+167+168+269+279+421+423+424+ │ │ │
│426+427+4281+451+457+4582+462) │ 32│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit │ │ │
│la bugetul de stat (441+442+444+446+448) │ 33│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Impozite şi taxe neplãtite la termenul stabilit │ │ │
│la bugetele locale (441+442+444+446+448) │ 34│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Credite bancare nerambursate la scadenta(162+546)│ 35│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│Dobânzi restante (16812+16822+54617+54627) │ 36│ │
├─────────────────────────────────────────────────┼───┼───────────────────────┤
│ IV. Numãr mediu de salariaţi │ 37│ │
└─────────────────────────────────────────────────┴───┴───────────────────────┘

* soldurile debitoare ale conturilor respective
** soldurile creditoare ale conturilor respective


Administrator Întocmit



--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016