Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 4 aprilie 2002  pentru derularea Programului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 4 aprilie 2002 pentru derularea Programului "Sali de sport", constructii noi, prin Compania Nationala de Investitii "C.N.I." - S.A.

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 246 din 12 aprilie 2002

CAP. 1
Prevederi generale

ART. 1
(1) Derularea investiţiilor în construcţia de sali de sport se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., societate pe acţiuni aflatã sub autoritatea Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(2) Potrivit <>art. 9 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 25/2001 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 117/2002 , Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. coordoneazã constituirea şi atragerea de surse de finanţare pe care le administreazã în vederea realizãrii investiţiilor pentru construcţii de interes public, pe baza proiectelor aprobate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi finanţate de la bugetul de stat şi bugetele locale.
(3) Pentru desfãşurarea obiectului sau de activitate Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. poate propune Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei reglementãri specifice în condiţiile legii.
ART. 2
(1) Construcţiile de sali de sport care se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. se amplaseaza pe terenuri care fac parte din domeniul public sau privat al unitãţilor administrativ-teritoriale. Terenurile destinate acestor construcţii se preiau în folosinta de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., pe perioada realizãrii investiţiei, pe baza de protocol încheiat cu consiliile locale, cu specificaţia expresã ca terenurile sunt libere de orice sarcini.
(2) Terenurile pe care se amplaseaza sãlile de sport care se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. se viabilizeaza de cãtre consiliile locale, conform documentaţiilor urbanistice şi în corelare cu graficele de execuţie semnate de antreprenorul general.
ART. 3
(1) În vederea cuprinderii obiectivelor de investiţii prevãzute la art. 2 în programul de realizare a salilor de sport, consiliile locale vor întocmi, vor actualiza şi vor transmite anual Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei inventarul prevãzut în anexa nr. 1, în cel mult 30 de zile de la aprobarea bugetului de stat.
(2) Necesitatea şi oportunitatea realizãrii salilor de sport vor fi stabilite prin studii de fezabilitate - adaptarea la teren - promovate şi aprobate de consiliile locale şi care se finanţeazã din sursele proprii ale consiliilor locale şi prin studii de fezabilitate - soluţia constructivã - promovate de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. şi aprobate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(3) Elaborarea studiilor prevãzute la alin. (2) se va efectua pe baza temei de proiectare elaborate de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., cu avizul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.

CAP. 2
Promovarea investiţiilor

ART. 4
(1) Pentru obiectivele de investiţii propuse a se finanta anual Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. va prelua de la consiliile locale, prin protocol, terenurile aferente construcţiilor, conform anexei nr. 4. Terenurile aferente construcţiilor vor fi preluate de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. în folosinta gratuita pe durata de realizare a investiţiei, dupã aprobarea studiilor de fezabilitate potrivit art. 3 alin. (2) şi dupã aprobarea finanţãrii acestora prin legea anuala a bugetului de stat.
(2) În protocolul de preluare a studiilor de fezabilitate - adaptare la teren - şi a terenurilor se vor preciza urmãtoarele:
a) condiţia de exceptare de la plata taxei pentru autorizarea construcţiilor;
b) obligativitatea consiliilor locale de a asigura viabilizarea terenurilor aferente construcţiilor de sali de sport, la momentul predãrii acestora;
c) reprezentanţii consiliului local, participanţi la recepţia la terminarea lucrãrilor şi la recepţia finala a obiectivelor de investiţii;
d) condiţiile de transmitere fãrã plata a obiectivelor de investiţii finalizate de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. cãtre consiliile locale;
e) devize financiare pentru cheltuieli efectuate de consiliile locale pentru întocmirea documentaţiei tehnico-economice şi obţinerea avizelor necesare realizãrii obiectivelor de investiţii, pana la predarea acestora cãtre Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A.
ART. 5
În baza datelor transmise de consiliile locale conform art. 3 Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. va întocmi lista-sinteza a salilor de sport propuse a fi finanţate pentru anul în curs, conform anexei nr. 2, şi o va transmite spre analiza Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, care o va supune spre aprobare Guvernului. Lista-sinteza este documentul care va sta la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii privind construcţia de sali de sport şi a fundamentarii alocaţiilor bugetare necesare în vederea finanţãrii acestora, conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 6
Obiectivele de investiţii prevãzute la art. 5 vor fi preluate şi cuprinse în lista de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A. dupã avizarea acestora în Consiliul tehnico-economic al Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.

CAP. 3
Derularea finanţãrii şi realizãrii investiţiilor

ART. 7
(1) Studiile de fezabilitate vor fi supuse aprobãrii potrivit competentelor stabilite prin lege.
(2) Prin ordin al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei se vor aproba indicatorii tehnico-economici, în condiţiile legii.
ART. 8
(1) Dupã aprobarea bugetului de stat şi a listei-sinteza cu amplasarea salilor de sport Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. va stabili prioritatea obiectivelor de investiţii în vederea asigurãrii finanţãrii, pe surse de finanţare, prin întocmirea listei obiectivelor de investiţii cu finanţare integrala sau parţialã de la bugetul de stat pe anul în curs, pe care Direcţia generalã pentru dezvoltarea infrastructurii, investiţii şi concesiuni din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei o va supune spre aprobare ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei. Pe baza acestei liste se vor întocmi fişele obiectivelor de investiţii conform programului specializat al Ministerului Finanţelor Publice.
(2) Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. comunica consiliilor locale respective lista obiectivelor de investiţii noi care urmeazã sa fie finanţate în anul în curs şi solicita transmiterea terenurilor de construcţie aferente, conform protocoalelor încheiate în condiţiile art. 4.
ART. 9
Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. deschide la Direcţia trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti un cont special, pe care îl comunica Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei - Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare, în vederea virarii alocaţiilor de la bugetul de stat pentru finanţarea construcţiei de sali de sport.
ART. 10
Dupã obţinerea terenurilor de construcţie Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. întocmeşte documentaţia de licitaţie, organizeazã şi desfãşoarã, potrivit legii, procedurile pentru achiziţia proiectãrii şi execuţiei lucrãrilor.
ART. 11
(1) Dupã încheierea contractului pentru executarea lucrãrilor de construcţii-montaj, în funcţie de sursele de finanţare, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. va transmite direcţiilor de specialitate ale Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei eşalonarea valoricã a execuţiei, în vederea finanţãrii. Decontarea cheltuielilor necesare realizãrii obiectivelor de investiţii cuprinse în devizul general se asigura pe surse de finanţare.
(2) Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. asigura urmãrirea şi supravegherea tehnica a lucrãrilor, recepţia la terminarea lucrãrilor de construcţii-montaj, conform graficului-anexa la contract, şi punerea în funcţiune a obiectivelor de investiţii, participa împreunã cu reprezentanţii consiliului local la recepţia finala, la expirarea perioadei de garanţie.
(3) Supravegherea tehnico-economicã a lucrãrilor de construcţii-montaj se realizeazã de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. prin personal propriu atestat.
(4) Decontarea lucrãrilor se face pe stadii fizice de execuţie.
ART. 12
Derularea investiţiilor privind construirea de sali de sport, inclusiv a finanţãrii acestora din resurse de la bugetul de stat, se realizeazã conform programului prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 13
Finanţarea construcţiei de sali de sport se efectueazã conform prevederilor prezentelor norme metodologice şi ale <>Ordinului ministrului finanţelor nr. 1.169/1997 pentru modificarea şi completarea normelor metodologice aprobate prin <>Ordinul ministrului de stat, ministrul finanţelor, nr. 2.487/1996 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 134 din 30 iunie 1997.
ART. 14
Dupã efectuarea recepţiei la terminarea lucrãrilor Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. va preda prin protocol terenul şi obiectivul de investiţii realizat. Protocolul va cuprinde în mod explicit şi imperativ obligativitatea transmiterii în mod gratuit a acestor obiective de investiţii cãtre consiliile locale.
ART. 15
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

CONSILIUL LOCAL .............


INVENTARUL
salilor de sport noi, propuse a fi finanţate în cadrul Programului
"Sali de sport", construcţii noi, prin Compania Nationala de Investiţii



┌──────────┬──────┬──────┬───────────────────────┬────────┬────────┬───────────┐
│Denumire │Stadiu│Termen│ Amplasament │ Sume │Valoarea│Contribuţia│
│localitate│fizic │ PIF ├─────────┬─────┬───────┤necesare│ lucra- │consiliilor│
│instituţia│ │ │Suprafata│Plan │Stadiul│finali- │ rilor │ locale │
│ de inva- │ │ │ (ha) │urba-│viabi- │ zarii │ execu- │ pentru │
│ tamant │ │ │ │nis- │lizarii│ (mil. │ tate │viabilizare│
│ │ │ │ │tic │ │ lei) │ (mil. │ (mil. lei)│
│ │ │ │ │ │ │ │ lei) │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
│localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴────────┴────────┴───────────┘


PRIMAR,






ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

Compania Nationala de Investiţii Se aproba
----------
Ministrul lucrãrilor Publice
Transporturilor şi Locuinţei


Propunem spre aprobare
Secretar de Stat


LISTA
salilor de sport propuse a fi finanţate conform
<>Ordonanţei nr. 25/2001 , în anul ......



┌──────────┬──────┬──────┬───────────────────────┬────────┬────────┬───────────┐
│Denumire │Stadiu│Termen│ Amplasament │ Sume │ Suma │ Sume de │
│localitate│fizic │ PIF ├─────────┬─────┬───────┤necesare│solici- │la bugetul │
│instituţia│ │ │Suprafata│Plan │Stadiul│finali- │tata de │ local │
│ de inva- │ │ │ (ha) │urba-│viabi- │ zarii │la buge-│ (mil. lei)│
│ tamant │ │ │ │nis- │lizarii│ (mil. │tul de │ │
│ │ │ │ │tic │ │ lei) │stat pen│ │
│ │ │ │ │ │ │ │tru │ │
│ │ │ │ │ │ │ │anul ...│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ mil.lei│ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴────────┴────────┴───────────┤
│ I. INVESTIŢII ÎN CONTINUARE │
├──────────┬──────┬──────┬─────────┬─────┬───────┬────────┬────────┬───────────┤
│Localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
│localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ TOTAL I │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴────────┴────────┴───────────┤
│II. INVESTIŢII NOI │
├──────────┬──────┬──────┬─────────┬─────┬───────┬────────┬────────┬───────────┤
│Localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
│localitate│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ TOTAL II │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼───────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴────────┴────────┴───────────┘

VIZAT

Direcţia Generalã Economicã, Direcţia Generalã pentru Dezvoltare
şi Relaţii Bugetare Infrastructura şi Investiţii


DIRECTOR GENERAL C.N.I. DIRECTOR TEHNIC C.N.I.



DIRECTOR ECONOMIC C.N.I.





ANEXA 3


la normele metodologice
-----------------------


PROGRAM
de derulare a investiţiilor privind
construcţiile de sali de sport noi


┌────┬──────────────────────────────┬─────────────┬──────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Obiective │ Executa │ Coordoneazã şi │ Termene │
│crt.│ │ │ rãspund │ │
├────┼──────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼──────────────────────────────┼─────────────┼──────────────────┼─────────┤
│ 1 │Inventarierea solicitãrilor │Consiliul lo-│Consiliul local, │ -anual- │
│ │din teritoriu pentru construi-│cal pe terito│împreunã cu Compa-│ │
│ │rea de sali de sport noi, a │riul cãrora │nia Nationala de │ │
│ │amplasamentelor de construcţie│se afla │Investiţii. │ │
│ │şi a lucrãrilor tehnico- │amplasamente-│ │ │
│ │edilitare aferente acestora. │le │ │ │
│ │Evaluarea cheltuielilor nece- │ │ │ │
│ │sare pentru construirea de │ │ │ │
│ │sali de sport şi a lucrãrilor │ │ │ │
│ │tehnico-edilitare (anexa nr.1)│ │ │ │
│ │Propunerea listei de investi- │Compania │Compania Nationala│ │
│ │tii a fi finanţate în an. │Nationala de │de Investiţii │ │
│ │ │Investiţii │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ 2 │Elaborarea şi aprobarea progra│Compania │Ministerul Lucrãri│Dupã │
│ │mului anual de construcţii │Nationala de │lor Publice, │finaliza-│
│ │sali de sport noi, conform │Investiţii la│Transporturilor şi│rea │
│ │anexei nr. 2 şi promovarea │propunerea │Locuinţei. │inventari│
│ │hotãrârii de Guvern pentru │consiliilor │- Direcţia Gene- │erii pre-│
│ │detalierea listei-sinteza │locale, cu │rala pentru │vazute la│
│ │ │avizul │Dezvoltarea Infra-│pct. 1 în│
│ │ │Ministerului │structurii Investi│anul 2002│
│ │ │Lucrãrilor │tii şi Concesiuni.│şi o data│
│ │ │Publice, │- Direcţia Genera-│cu fun- │
│ │ │Transporturi-│la Economicã şi │damentare│
│ │ │lor şi │Relaţii Bugetare. │a bugete-│
│ │ │Locuinţei. │- Compania │lor loca-│
│ │ │ │Nationala de │le şi de │
│ │ │ │Investiţii │stat, │
│ │ │ │ │anual, │
│ │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │urmãtorii│
│ │ │ │ │ani. │
│ │ │ │ │ │
│ │Condiţii şi ordine de │ │ │ │
│ │prioritate │ │ │ │


│ │a1. Preluarea studiilor de │Compania │Compania Nationala│ │
│ │fezabilitate adaptate la teren│Nationala de │de Investiţii │ │
│ │comandate şi achitate de │Investiţii şi│ │ │
│ │consiliile locale. │Consiliile │ │ │
│ │ │locale. │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a2. Elaborare studiu de │Compania │Compania Nationala│ │
│ │fezabilitate- soluţia construc│Nationala de │de Investiţii │ │
│ │tiva-, elaborat de Compania │Investiţii │ │ │
│ │Nationala de Investiţii │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a3. Elaborarea documentaţiei │Compania │Compania Nationala│ │
│ │unitare pentru studiul de │Nationala de │de Investiţii │ │
│ │fezabilitate pe baza celor do-│Investiţii │ │ │
│ │ua studii de fezabilitate │ │ │ │
│ │prevãzute la a1 şi a2. │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a4. Condiţii de amplasare │Consiliile │Consiliile locale │ │
│ │ . terenuri libere de orice │locale │şi Compania │ │
│ │ sarcini │ │Nationala de │ │
│ │ . terenuri viabilizate │ │Investiţii │ │
│ │ . terenuri parţial viabiliza-│ │ │ │
│ │ te sau neviabilizate, cu │ │ │ │
│ │ condiţia includerii în bu- │ │ │ │
│ │ getul local a sumelor nece-│ │ │ │
│ │ sare executãrii acestor lu-│ │ │ │
│ │ crari, care se preiau în │ │ │ │
│ │ folosinta de Compania Na- │ │ │ │
│ │ tionala de Ivestitii, pe │ │ │ │
│ │ perioada realizãrii investi│ │ │ │
│ │ tiei, pe baza de proces ver│ │ │ │
│ │ bal (anexa nr. 4) │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a5. Condiţii de urbanism │Consiliile │Consiliile locale │ │
│ │ . planuri urbanistice aproba-│locale │şi Compania │ │
│ │ te, cu încadrare în planul │ │Nationala de │ │
│ │ urbanistic general (PUG) │ │Investiţii │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a6. Avizarea în Consiliul │Consiliile │Ministerul Lucra- │ │
│ │Tehnico Economic, al Ministeru│locale şi │rilor Publice, │ │
│ │lui lucrãrilor Publice, Trans-│Compania │Transporturilor şi│ │
│ │porturilor şi Locuinţei a su- │Nationala de │Locuinţei. │ │
│ │melor necesare pentru cons- │Invenţii │- Direcţia Genera-│ │
│ │tructia de sali de sport noi. │ │ la pentru Dezvol│ │
│ │În situaţia în care se depases│ │ tarea Infrastruc│ │
│ │te limita de competenta a │ │ turii, Investi- │ │
│ │Ministerului lucrãrilor Publi-│ │ tii şi │ │
│ │ce, Transporturilor şi Locuin-│ │ Concesiuni. │ │
│ │tei, prevãzutã în Legea buge- │ │ │ │
│ │tului de stat pe anul în curs,│ │ │ │
│ │se va solicita şi avizul │ │ │ │
│ │Ministerului Finanţelor │ │ │ │
│ │Publice. │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a7. Pe baza avizului Consiliu-│Ministerul │Ministerul Lucrãri│Dupã ob- │
│ │lui Tehnico Economic al Minis-│Lucrãrilor │lor Publice, Tran-│ţinerea │
│ │terului lucrãrilor Publice, │Publice, Tran│sporturilor şi │avizului │
│ │Transporturilor şi Locuinţei │sporturilor │Locuinţei. │Consiliu-│
│ │şi avizului Ministerului │şi Locuinţei.│- Direcţia Genera-│lui Tehni│
│ │Finanţelor Publice (dupã caz),│- Direcţia │la pentru Dezvol- │co Econo-│
│ │se emite ordin al Ministrului │Generalã pen-│tarea Infrastruc- │mic, al │
│ │Lucrãrilor Publice, Trans- │tru Dezvolta-│turii, Investiţii │Ministeru│
│ │porturilor şi Locuinţei pentru│rea Infra- │şi Concesiuni. │lui Lucra│
│ │aprobarea indicatorilor tehni-│structurii, │- Direcţia Genera-│rilor │
│ │co-economici în condiţiile │Investiţii şi│la Economicã şi │Publice, │
│ │legii. │Concesiuni. │Relaţii Bugetare. │Transpor-│
│ │ │- Direcţia │- Compania Nationa│turilor │
│ │ │Generalã │la de Investiţii │şi Locuin│
│ │ │Economicã şi │ │tei şi al│
│ │ │Relaţii │ │Ministeru│
│ │ │Bugetare. │ │lui Finan│
│ │ │- Compania │ │telor Pu-│
│ │ │Nationala de │ │blice, │
│ │ │Investiţii │ │dupã caz.│
│ │ │ │ │ │
│ │b. În cadrul evaluãrii prelimi│Compania │Compania Nationala│ │
│ │nare a cheltuielilor pentru │Nationala de │de Investiţii, │ │
│ │promovarea şi realizarea │Investiţii, │împreunã cu con- │ │
│ │investiţiilor, se prevãd │împreunã cu │siliile locale │ │
│ │distinct: │consiliile │ │ │
│ │--------- │locale │ │ │
│ │cheltuieli pentru promovarea │ │ │ │
│ │investiţiilor în construcţia │ │ │ │
│ │de sali de sport. │ │ │ │
│ │cheltuieli necesare proiecta- │ │ │ │
│ │rii şi execuţiei lucrãrilor de│ │ │ │
│ │construcţii de sali de sport │ │ │ │
│ │cheltuieli pentru realizarea │ │ │ │
│ │lucrãrilor tehnico-edilitare, │ │ │ │
│ │inclusiv a celor aflate în │ │ │ │
│ │sarcina serviciilor publice │ │ │ │
│ │descentralizate ale ministere-│ │ │ │
│ │lor şi celorlalte autoritãţi │ │ │ │
│ │ale administraţiei centrale, │ │ │ │
│ │organizate în judeţe şi munici│ │ │ │
│ │piul Bucureşti. Aceste cheltu-│ │ │ │
│ │ieli vor fi cuprinse la bugete│ │ │ │
│ │le locale. │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ 3 │Rectificarea programului anual│Compania │Compania Nationala│odatã cu │
│ │de construcţii de sali de │Nationala de │de Investiţii, │aprobarea│
│ │sport în funcţie de sumele │Investiţii, │împreunã cu Minis-│bugetului│
│ │aprobate pentru finanţare. │împreunã cu │terul lucrãrilor │de stat. │
│ │ │Ministerul │Publice, Transpor-│ │
│ │ │Lucrãrilor │turilor şi │ │
│ │ │Publice, │Locuinţei. │ │
│ │ │Transporturi-│ │ │
│ │ │lor şi │ │ │
│ │ │Locuinţei. │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ 4 │Promovarea şi derularea inves-│Compania │Compania Nationala│dupã │
│ │titiilor în construcţia de │Nationala de │de Investiţii, │aprobare │
│ │sali de sport noi. │Investiţii │împreunã cu Minis-│studii de│
│ │ │ │terul lucrãrilor │fezabili-│
│ │ │ │Publice, Trans- │tate în │
│ │ │ │porturilor şi │Consiliul│
│ │ │ │Locuinţei │Tehnico- │
│ │ │ │ │Economic-│
│ │ │ │ │Ministe- │
│ │ │ │ │rul Lucra│
│ │ │ │ │rilor Pu-│
│ │ │ │ │blice, │
│ │ │ │ │Transpor-│
│ │ │ │ │turilor │
│ │ │ │ │şi Locu- │
│ │ │ │ │intei şi │
│ │ │ │ │aprobarea│
│ │ │ │ │indicato-│
│ │ │ │ │rilor │
│ │ │ │ │tehnico- │
│ │ │ │ │economici│
│ │ │ │ │ │
│ │. Întocmirea listelor obiec- │Compania │Ministerul Lucrãri│ │
│ │tivelor de investiţii cu finan│Nationala de │lor Publice, Tran-│ │
│ │tare parţialã sau integrala de│Investiţii │sporturilor şi │ │
│ │la bugetul de stat pe anul în │ │Locuinţei. │ │
│ │curs. │ │- Direcţia Genera-│ │
│ │ │ │la pentru Dezvol- │ │
│ │ │ │tarea Infrastruc- │ │
│ │ │ │turii, Investiţii │ │
│ │ │ │şi Concesiuni. │ │
│ │ │ │- Direcţia Genera-│ │
│ │ │ │la Economicã şi │ │
│ │ │ │Relaţii Bugetare. │ │
│ │ │ │- Direcţia Genera-│ │
│ │ │ │la Relaţii Finan- │ │
│ │ │ │ciar Externe │ │
│ │ │ │ │ │
│ │. Asigurarea deschiderilor de │Compania │- Idem - │ │
│ │finanţare lunarã. │Nationala de │ │ │
│ │ │Investiţii │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a. achiziţia proiectãrii şi │Compania │Compania Nationala│În │
│ │execuţiei lucrãrilor │Nationala de │de Investiţii │termenul │
│ │-------------------- │Investiţii │ │legal │
│ │a.1. pregãtirea, organizarea │ │ │ │
│ │şi desfãşurarea procedurilor │ │ │ │
│ │de achiziţii publice pentru │ │ │ │
│ │achiziţia proiectãrii şi a │ │ │ │
│ │lucrãrilor de execuţie. │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │a.2. autorizarea │Consiliile │Compania Nationala│ │
│ │construcţiilor │locale │de investiţii │ │
│ │ │ │ │ │
│ │b. contractarea proiectãrii şi│Compania │Compania Nationala│ │
│ │execuţiei lucrãrilor. │Nationala de │de Investiţii, │ │
│ │--------------------- │Investiţii │împreunã cu Minis-│ │
│ │ │ │terul lucrãrilor │ │
│ │ │ │Publice, Transpor-│ │
│ │ │ │turilor şi │ │
│ │ │ │Locuinţei │ │
│ │ │ │ │ │
│ │b.2. semnarea contractelor de │Compania │Compania Nationala│În terme-│
│ │antrepriza generalã pe baza │Nationala de │de Investiţii şi │nul legal│
│ │procesului verbal de adjudeca-│Investiţii şi│câştigãtorul │ │
│ │re a licitaţiei. │câştigãtorul │licitaţiei │ │
│ │ │licitaţiei │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │b.3. ordinul de începere a │Compania │Compania Nationala│Conform │
│ │lucrãrilor │Nationala de │de Investiţii │contract │
│ │ │Investiţii │împreunã cu │ │
│ │ │împreunã cu │antreprenorul │ │
│ │ │antreprenorul│general │ │
│ │ │general │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │c. realizarea lucrãrilor de │antreprenorul│Compania Nationala│Conform │
│ │construcţii montaj │general │de Investiţii │contract │
│ │------------------ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │c.1. predare amplasamente │Compania │Compania Nationala│La 5 zile│
│ │ │Nationala de │de Investiţii │dupã sem-│
│ │ │Investiţii │împreunã cu │nare │
│ │ │ │antreprenorul │contract │
│ │ │ │general │ │
│ │ │ │ │ │
│ │c.2. urmãrirea şi supraveghe- │Compania │Compania Nationala│Permanent│
│ │rea tehnica a lucrãrilor. │Nationala de │de Investiţii │ │
│ │ │Investiţii │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │c.3. recepţia la terminarea │Comisia de │Compania Nationala│la │
│ │lucrãrilor de construcţii │recepţie, │de Investiţii │finaliza-│
│ │montaj │reprezentan- │împreunã cu repre-│rea │
│ │ │tii autorita-│zentantii autori- │lucrãri- │
│ │ │tii locale şi│tatii locale şi │lor │
│ │ │antreprenorul│antreprenorul │ │
│ │ │general │general │ │
│ │ │ │ │ │
│ │c.4. punerea în funcţiune şi │Antreprenorul│Consiliile locale │dupã │
│ │darea în exploatare. │general │şi Compania │recepţia │
│ │ │ │Nationala de │lucrãri- │
│ │ │ │Investiţii │lor │
│ │ │ │ │ │
│ │c.5. transmiterea obiectivelor│Consiliile │Consiliile locale │Dupã │
│ │de investiţii consiliilor │locale şi │şi Compania │punerea │
│ │locale prin protocol │Compania │Nationala de │în │
│ │ │Nationala de │Investiţii. │funcţiune│
│ │ │Investiţii │ │ │


└────┴──────────────────────────────┴─────────────┴──────────────────┴─────────┘




ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------


Consiliul Local Compania Nationala de Investiţii-SA
...................... Bucureşti
Judeţul ..............
Nr. ..../............. Nr. ...../..........

PROCES-VERBAL
Încheiat astãzi .......


1. Consiliul Local .................. judeţul ..........., reprezentat prin Primar ...................... în calitate de predator
şi
Compania Nationala de Investiţii - CNI SA, cu sediul în Bucureşti, str. Bd. Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, în calitate de primitor,

În conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 25/2001 şi în baza Hotãrârii Consiliului Local ............... nr. ....../..... am procedat la predarea-primirea unui nr. de ........ amplasamente în suprafata totalã de ..... mp, identificate potrivit Carte Funciarã nr. .... nr. top ..........., dupã cum urmeazã:



┌─────────┬───────────────────────────────────┬────────────┬──────────────────┐
│Nr. crt. │ Amplasamentul │ Suprafata │ Categoria de │
│ │ │ - mp- │ folosinta │
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
│ │ TOTAL │ │ │
├─────────┼───────────────────────────────────┼────────────┼──────────────────┤
└─────────┴───────────────────────────────────┴────────────┴──────────────────┘



2. Terenul ce se preda Companiei Naţionale de Investiţii este destinat construirii de sali de sport şi se da în folosinta gratuita pe durata realizãrii construcţiilor.

3. Terenul identificat la pct. 1 face parte din domeniul public sau privat al unitãţilor administrativ-teritoriale, administrat de Consiliul Local ............. şi este degrevat de orice sarcini.


Prezentul a fost încheiat astãzi ........ în 4 exemplare de valoare juridicã egala, câte 2 exemplare pentru fiecare parte.


Am predat Am primit
Consiliul Local Compania Nationala de Investiţii SA
............... Bucureşti

PRIMAR DIRECTOR GENERAL
.......... ...................

DIRECTOR TEHNIC
.................

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016