Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 30 mai 2007  pentru punerea in aplicare a Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 30 mai 2007 pentru punerea in aplicare a Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala

EMITENT: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 398 din 13 iunie 2007

CAP. I
Persoane îndreptãţite sã primeascã subvenţii pentru locuinţã; cuantumul subvenţiei

ART. 1
(1) De subvenţia prevãzutã în Programul naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personalã, denumit în continuare Program, aprobat prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2006 , denumitã în continuare Ordonanţã, pot beneficia categoriile de persoane fizice prevãzute la art. 2 din Program, care au încheiat un contract de construire a unei locuinţe prin credit ipotecar cu agenţi economici specializaţi în construcţia de locuinţe şi/sau cu dezvoltatori de proiecte imobiliare, dupã data intrãrii în vigoare a Ordonanţei.
(2) Cererile de subvenţie se adreseazã consiliilor locale care îşi exercitã autoritatea în raza administrativ-teritorialã în care sunt amplasate terenurile pentru construcţiile de locuinţe. În acest scop, consiliile locale au obligaţia sã stabileascã şi sã dea publicitãţii locul de primire a solicitãrilor şi actele justificative necesare. Actele justificative necesare sunt cele prevãzute de prezentele norme metodologice şi oricare act suplimentar stabilit ca necesar prin hotãrâre a consiliului local.
(3) Cererile de subvenţie se depun, de regulã, înainte de încheierea contractului de împrumut cu instituţiile financiar-bancare specializate în acordarea de credite ipotecare pentru finanţarea construcţiei locuinţelor. În vederea constatãrii îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea subvenţiei prevãzute de lege, solicitanţii acesteia vor depune, odatã cu cererea de subvenţie sau în termenul stabilit de consiliul local la care s-au adresat, urmãtoarele documente justificative:
a) copie autentificatã dupã actul de identitate al titularului cererii;
b) dacã este cazul, o adeverinţã eliberatã de primarul unitãţii administrativ-teritoriale de domiciliu, din care sã rezulte cã se aflã în cel puţin una din urmãtoarele situaţii:
1. au rãmas fãrã adãpost în urma avarierii grave sau distrugerii locuinţelor proprii, datoritã unor calamitãţi naturale sau unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovaţi;
2. sunt evacuaţi din locuinţe situate în construcţii expuse unui risc major, cum ar fi alunecãrile de teren, seismele, inundaţiile;
3. sunt evacuaţi din locuinţe ce fac obiectul unor legi de restituire cãtre foştii proprietari a imobilelor trecute în proprietatea statului sau sunt chiriaşi în astfel de locuinţe;
c) declaraţii notariale ale titularului cererii şi, respectiv, ale membrilor familiei - soţ/soţie şi/sau copii aflaţi în întreţinerea acestuia -, în care sã se specifice:
1. cã nu deţin o altã locuinţã în proprietate sau, dupã caz, cã deţin o singurã locuinţã în proprietate, dar aceasta nu are o suprafaţã construitã desfãşuratã mai mare de 50 m 2 şi cã este singura locuinţã deţinutã în proprietate de unul sau mai mulţi dintre membrii familiei. Pentru titularii de cereri şi, respectiv, membrii familiei - soţ/soţie şi/sau copii aflaţi în întreţinerea acestuia/acesteia - care se încadreazã în situaţiile prevãzute la lit. b) pct. 1 şi 2 declaraţiile notariale se vor referi numai la nedeţinerea în proprietate a unei alte locuinţe decât cea afectatã în urma unor calamitãţi naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovaţi sau, dupã caz, numai la nedeţinerea în proprietate a unei alte locuinţe decât cea din care sunt evacuaţi datoritã faptului cã aceasta este situatã într-o construcţie expusã unui risc major, cum ar fi alunecãrile de teren, seismele, inundaţiile, sau, dupã caz, cã deţin o altã locuinţã în proprietate, dar aceasta nu are o suprafaţã construitã desfãşuratã mai mare de 50 mp. Nu intrã sub incidenţa acestei declaraţii locuinţele deţinute în cotã-parte de proprietate cu alte persoane decât cele din cadrul familiei sau locuinţe care nu au fost retrocedate în naturã în urma aplicãrii legilor cu privire la restituirea proprietãţilor;
2. cã nu au primit sprijin de la bugetul de stat sub formã de subvenţii pentru construirea sau cumpãrarea unei locuinţe. Nu intrã sub incidenţa acestei declaraţii sprijinul primit de persoanele care se încadreazã în situaţiile prevãzute la lit. b) pct. 1 şi 2 pentru locuinţa afectatã în urma unor calamitãţi naturale sau a unor dezastre ori accidente de care nu se fac vinovate sau din care sunt evacuate datoritã faptului cã aceasta este situatã într-o construcţie expusã unui risc major;
3. este prima locuinţã pe care o construiesc prin credit ipotecar. Nu intrã sub incidenţa acestei declaraţii locuinţele persoanelor care se încadreazã în situaţiile prevãzute la lit. b) pct. 1 şi 2;
d) extras de carte funciarã din care sã rezulte cã solicitantul de subvenţie deţine un drept real sau de folosinţã asupra terenului pe care se realizeazã construcţia locuinţei;
e) documente edificatoare care sã dovedeascã o formã de înregistrare ca persoanã juridicã autorizatã în domeniul construcţiilor civile, în conformitate cu prevederile legale, a antreprenorului prin care se realizeazã construcţia locuinţei (certificatul de înmatriculare/înregistrare la Registrul comerţului şi obiectul de activitate, pe domenii, în conformitate cu prevederile din statutul propriu);
f) o copie a contractului de construire a locuinţei;
g) graficul de execuţie a lucrãrilor de construcţie;
h) un deviz general de cheltuieli, întocmit şi certificat de antreprenorul general, dupã modelul prevãzut în anexa nr. 1.
(4) Solicitãrile vor fi analizate de o comisie formatã din 5-9 membri din rândul consilierilor locali şi al personalului din aparatul de specialitate al primarului, constituitã în acest scop prin hotãrâre a consiliului local.
(5) Comisia constituitã potrivit alin. (4) analizeazã lunar, în primele 5 zile lucrãtoare ale lunii, cererile depuse în luna anterioarã. Dupã analizarea tuturor cererilor depuse în luna anterioarã, în baza solicitãrilor verificate şi însuşite, comisia va întocmi şi va afişa, în cadrul aceluiaşi termen, listele nominale cu solicitanţii declaraţi eligibili şi neeligibili. Sunt consideraţi solicitanţi eligibili pentru acordarea de subvenţii solicitanţii care îndeplinesc, în mod cumulativ, toate condiţiile prevãzute în Program.
(6) Contestaţiile cu privire la stabilirea dreptului la subvenţii pentru construirea unei locuinţe proprietate personalã vor fi adresate primarului în termen de 7 zile de la afişarea listelor prevãzute la alin. (5) sau, dupã caz, de la data luãrii la cunoştinţã de cãtre solicitant a respingerii cererii.
(7) Primarul va asigura soluţionarea contestaţiilor în termen de 15 zile de la primire, în condiţiile legii.
(8) Consiliul local aprobã prin hotãrâre listele nominale, în cel mult 30 de zile de la data expirãrii termenului de depunere a contestaţiilor.
ART. 2
(1) Pentru determinarea cuantumului subvenţiei se va avea în vedere valoarea locuinţei, stabilitã prin însumarea cheltuielilor prezentate în devizul general al construcţiei, fãrã a cuprinde cheltuielile pentru obţinerea şi amenajarea terenului, cheltuielile pentru asigurarea utilitãţilor, garajele, indiferent de locul de amplasare al acestora, precum şi anexele gospodãreşti nelegate structural de clãdire.
(2) În stabilirea cuantumului subvenţiei de care pot beneficia solicitanţii eligibili, stabiliţi potrivit prevederilor art. 1 alin. (5) sau, dupã caz, ale art. 1 alin. (7), se va avea în vedere suma determinatã prin aplicarea unui procent de 20% la valoarea echivalentã în euro a locuinţei, stabilitã conform alin. (1), la cursul leu/euro de la data încheierii contractului de credit ipotecar.
(3) Cuantumul subvenţiei este egal, de regulã, cu suma în lei stabilitã conform alin. (2), în cazul când aceasta nu depãşeşte valoarea echivalentã în lei a 10.000 de euro şi nu este mai mare decât valoarea în lei a creditului ipotecar contractat, în caz contrar limitându-se la valoarea echivalentã în lei a 10.000 de euro şi/sau la valoarea în lei a creditului ipotecar contractat.

CAP. II
Proceduri privind acordarea subvenţiei pentru locuinţã

ART. 3
(1) Consiliile locale vor stabili şi vor aproba, în condiţiile art. 1, o singurã datã, pentru familiile sau persoanele care sunt solicitanţi eligibili, subvenţii de la bugetul de stat pentru realizarea locuinţelor proprietate personalã.
(2) Pentru solicitanţii înscrişi în listele prevãzute la art. 1 alin. (5) sau, dupã caz, la art. 1 alin. (7), primarii, în calitate de ordonatori de credite, vor elibera câte o adeverinţã întocmitã dupã modelul prevãzut în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice, prin care vor certifica faptul cã deţinãtorii acesteia au dreptul la subvenţia prevãzutã de lege pentru construirea unei locuinţe proprietate personalã, precum şi cuantumul subvenţiei.
(3) Adeverinţa emisã conform alin. (2) are valabilitate de utilizare 90 de zile de la data eliberãrii.
ART. 4
(1) Posesorii adeverinţelor emise conform art. 3 alin. (2) au obligaţia ca în perioada de valabilitate a acestora sã depunã la compartimentul de specialitate al primarului urmãtoarele documente şi informaţii:
a) o copie a contractului de împrumut încheiat cu o instituţie financiar-bancarã specializatã în acordarea de credite ipotecare, împrumut destinat finanţãrii construcţiei locuinţei pentru care primeşte subvenţia de la bugetul de stat;
b) o scrisoare bancarã emisã de instituţia financiar-bancarã cu care a încheiat contractul de împrumut, în care sã se specifice:
1. acordul ca suma reprezentând subvenţia de la bugetul de stat sã fie acceptatã ca ratã de platã a împrumutului, cu scadenţã la data recepţiei la terminarea lucrãrilor de construcţie a locuinţei, şi contul în care aceasta poate fi viratã;
2. obligaţia de a nu aproba titularului contractului de împrumut cesionarea parţialã sau totalã a contractului cãtre alte persoane fizice sau juridice, în cazul în care acesta nu face dovada returnãrii cãtre bugetul de stat, în condiţiile prevãzute de lege, a subvenţiei primite pentru construcţia locuinţei finanţate din împrumutul respectiv;
c) data recepţiei şi punerii în funcţiune a locuinţei, reconfirmatã de antreprenorul de specialitate sau de dezvoltatorul proiectului imobiliar, dupã caz.
(2) Nedepunerea în totalitate a documentelor prevãzute la alin. (1), prezentarea acestora dupã expirarea termenului de valabilitate a adeverinţei emise conform art. 3 alin. (2) şi/sau neacceptarea parţialã sau totalã de cãtre instituţia financiar-bancarã a cerinţelor prevãzute la alin. (1) lit. b) exonereazã ordonatorii de credite de obligaţia asigurãrii alocaţiilor de la bugetul de stat pentru acordarea subvenţiilor respective.
ART. 5
(1) În baza listelor nominale întocmite de comisie potrivit art. 1 alin. (5) sau, dupã caz, aprobate de consiliul local conform art. 1 alin. (7), dupã soluţionarea contestaţiilor, se vor determina sumele reprezentând subvenţiile, sume care se vor defalca pe ani şi trimestre, în funcţie de datele de recepţie şi punere în funcţiune a locuinţelor, comunicate de solicitanţi.
(2) Propunerile anuale de subvenţie, stabilite conform alin. (1), se vor întocmi conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice şi se vor transmite Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor la data fundamentãrii proiectului bugetului de stat pentru anul în care se pun în funcţiune locuinţele respectivilor beneficiari de subvenţie.
(3) În baza cererilor de subvenţie prevãzute la alin. (2), Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor va fundamenta creditele bugetare necesare şi va solicita cuprinderea acestora în legea bugetului de stat anual.
ART. 6
(1) Pentru primirea efectivã a subvenţiei, beneficiarii acesteia o vor solicita la primãriile la care sunt luaţi în evidenţã, dupã finalizarea şi recepţionarea locuinţei, la cererea respectivã ataşând în mod obligatoriu urmãtoarele documente:
a) o copie a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor pentru locuinţã;
b) un exemplar autentic sau o copie autentificatã a procesului-verbal de predare-primire a locuinţei;
c) un extras la zi al contului precizat în scrisoarea bancarã depusã la primãrie conform prevederilor art. 4 alin. (1) lit. b).
(2) Pentru primirea alocaţiilor de la bugetul de stat destinate plãţii subvenţiilor de cãtre consiliile locale se procedeazã astfel:
a) consiliile locale solicitã lunar, în scris, Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, pânã la data de 6 a lunii în curs, necesarul de fonduri pentru plata subvenţiilor cãtre solicitanţii prevãzuţi la alin. (1) şi ale cãror locuinţe au fost executate, recepţionate şi date în folosinţã pânã la finele lunii anterioare. Solicitarea va fi însoţitã de câte o copie a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor pentru fiecare locuinţã;
b) dupã analizã şi aprobare, Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor solicitã Ministerului Economiei şi Finanţelor alocaţii bugetare cu aceastã destinaţie;
c) dupã primirea alocaţiilor bugetare, Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor vireazã suma cu ordin de platã din contul de cheltuieli bugetare în contul consiliului local "Venituri din fondul pentru locuinţe", deschis la Trezoreria Statului din municipiul reşedinţã de judeţ, respectiv din municipiul Bucureşti.
(3) Cheltuielile efectuate de consiliile locale în limita resurselor prevãzute la alin. (2) lit. c) se evidenţiazã în contul de cheltuieli ale bugetului local nr. 26.96.02.04 "Cheltuieli din fondul de locuinţe", deschis la unitãţile Trezoreriei Statului.
(4) Autoritãţile administraţiei publice locale în a cãror rãspundere s-au preluat evidenţa, urmãrirea şi acordarea subvenţiilor vor plãti sumele cuvenite în conturile beneficiarilor, în 5 zile de la primirea sumelor prevãzute la alin. (2) lit. c).

CAP. III
Dispoziţii finale

ART. 7
(1) Sumele constituite conform art. 6 alin. (2) lit. d) şi rãmase disponibile în condiţiile neutilizãrii acestora pânã la data de 10 decembrie a anului bugetar se returneazã la bugetul de stat la propunerea ordonatorului principal de credite. Cu aceste sume se reîntregeşte Fondul de rezervã la dispoziţia Guvernului.
(2) Eventualele sume care se returneazã de beneficiarii de subvenţie în aplicarea prevederilor art. 4 alin. (1) pct. 2 se încaseazã şi se vireazã la bugetul de stat prin grija ordonatorilor creditelor bugetare din care s-a efectuat plata subvenţiei respective.
ART. 8
Trezoreriile teritoriale ale statului vor admite la platã subvenţiile pentru construcţia de locuinţe proprietate personalã care fac obiectul prezentelor norme metodologice, în conformitate cu instrucţiunile şi/sau cu metodologiile aprobate de Ministerul Economiei şi Finanţelor.
ART. 9
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1


───────
la normele metodologice
────────────────────────

DEVIZ GENERAL
de cheltuieli necesare pentru construirea locuinţei proprietate personalã

Beneficiar: .........................
Antreprenor general: .......................
Contract de construire nr. ....... din data de ...................

- în lei/euro la cursul lei/euro de .... din data de .......*1) -





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Valoare (inclusiv TVA)
crt Denumirea capitolelor ────────────────────────────
de cheltuieli*2) TOTAL din care numai
pentru locuinţã
────────────────────────────
lei euro lei euro
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 2 3 4 5 6
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Cheltuieli pentru proiectare x x x x
2. Cheltuieli pentru asistenţã tehnicã x x x x
3. Cheltuieli pentru construcţii x x x x
4. Alte cheltuieli x x x x
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: x x x x
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Rãspund pentru realitatea datelor,

BENEFICIAR LOCUINŢĂ
Nume şi prenume: .........................
Cod numeric personal (CNP): .................
Semnãturã ...........................

ANTREPRENOR GENERAL*3)

Certificãm realitatea datelor,

Director/manager
Nume şi prenume: .......................
Semnãturã .......................
L.S.
______________
* 1) cursul lei/euro este cel de la data încheierii contractului de credit ipotecare pentru finanţarea locuinţei.
*2) În capitolele de cheltuieli ale devizului general se cuprind urmãtoarele:
1. Cheltuieli pentru proiectare:
- cheltuieli pentru studii geotehnice, geologice, hidrologice, hidrogeotehnice, fotogrammetrice, topografice şi de stabilitate a terenului pe care se amplaseazã locuinţa;
- cheltuieli pentru obţinerea/prelungirea valabilitãţii certificatului de urbanism;
- cheltuieli pentru obţinerea acordului de mediu;
- cheltuieli pentru obţinerea avizului PSI;
- cheltuieli pentru alte avize şi acorduri prevãzute în certificatul de urbanism;
- taxa pentru obţinerea/prelungirea valabilitãţii autorizaţiei de construire, conform legii;
- cheltuieli pentru elaborarea tuturor fazelor de proiectare, pentru plata verificãrii tehnice a proiectãrii, precum şi pentru elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor aferente obiectivului de investiţie: documentaţii ce stau la baza emiterii avizelor şi acordurilor impuse prin certificatul de urbanism, documentaţii urbanistice, studii/expertize de amplasament;
Individualizarea cheltuielilor de proiectare aferente numai locuinţei se face numai în cazul în care proiectarea pentru reţelele de utilitãţi face obiectul unui contract separat de cel pentru locuinţã.
2. Cheltuieli pentru asistenţã tehnicã
- cheltuieli prevãzute, dupã caz, pentru:
a) plata serviciilor de consultanţã în domeniul managementului investiţiei sau administrarea contractului de execuţie (în cazul când contractul de construire a locuinţei este încheiat cu un dezvoltator de proiecte imobiliare);
b) consultanţã şi asistenţã tehnicã din partea proiectantului, în cazul când acesta nu intrã în tarifarea proiectãrii;
c) plata personalului de supraveghere a executãrii corecte, calitative şi cantitative, a lucrãrilor contractate cu antreprenorul general (inspectori de şantier autorizaţi).
3. Cheltuieli pentru construcţii
- cheltuielile aferente execuţiei tuturor obiectelor cuprinse în obiectivul de investiţie: clãdiri, construcţii anexe, instalaţii aferente construcţiilor, precum: instalaţii electrice, sanitare, instalaţii interioare de alimentare cu gaze naturale, instalaţii de încãlzire, ventilare, climatizare, telefonie, PSI, radio-tv, intranet şi alte tipuri de instalaţii impuse de destinaţia acestora.
Din aceste cheltuieli se defalcã şi se prezintã separat cheltuielile aferente numai locuinţei/apartamentului. În cheltuielile aferente locuinţei nu se cuprind cele destinate realizãrii garajelor, indiferent de locul de amplasare a acestora, precum şi a anexelor gospodãreşti nelegate structural de clãdirea în care este amplasatã locuinţa/apartamentul;
- cheltuielile pentru procurarea şi montajul utilajelor şi echipamentelor incluse în instalaţiile funcţionale (ascensoare, instalaţii de ventilaţie, centrale termice proprii şi altele asemenea);
- cheltuielile pentru dotãri PSI.
4. Alte cheltuieli
- cheltuieli estimate de cãtre proiectant ca fiind necesare creãrii condiţiilor de desfãşurare a activitãţii de construcţii-montaj - organizare de şantier;
- cheltuieli pentru plata unor comisioane, taxe şi cote legale - se cuprind, dupã caz: comisionul bãncii finanţatoare, cota aferentã inspecţiei pentru controlul calitãţii lucrãrilor de construcţii, cota pentru controlul statului în amenajarea teritoriului, urbanism şi pentru autorizarea lucrãrilor de construcţii, cota aferentã Casei Sociale a Constructorilor, valoarea primelor de asigurare din sarcina antreprenorului generale, precum şi alte cheltuieli de aceeaşi naturã, stabilite în condiţiile legii;
- costul creditului ipotecar - se cuprind comisioanele şi dobânzile aferente creditului.
În cazul locuinţelor situate în clãdiri colective (apartamente) se vor prezenta cheltuielile pe categorii în cote-pãrţi aferente locuinţei
* 3) În cazul locuinţelor construite pentru dezvoltatori de proiecte imobiliare, certificarea datelor din devizul general se va efectua prin grija acestora.

ANEXA 2


───────
la normele metodologice
───────────────────────

Consiliul Local al ....................
Primãria ....................
Nr. .................... din ....................

ADEVERINŢĂ
Se adevereşte prin prezenta cã domnul/doamna ......., nãscut/nãscutã în ......, judeţul/sectorul ....., la data de ......, fiul/fiica lui ........ şi al/a ....., legimat/legitimatã cu buletinul/cartea de identitate seria ...... nr. ....., eliberat/eliberatã de .........., la data de .........., domiciliat/domiciliatã în localitatea ....., str. ....... nr. ...., bl. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ...., întruneşte condiţiile prevãzute de Programul naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personalã, aprobat prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru a beneficia de o subvenţie de la bugetul de stat pentru construirea unei locuinţe proprietate personalã în ........ (adresa) conform Contractului ..... (nr./data) ....., încheiat cu ..... (numele antreprenorului/dezvoltatorului de proiect imobiliar).
Subvenţia este în cuantum de ...... lei şi devine exigibilã la platã în beneficiul sus-numitului/sus-numitei în urmãtoarele condiţii:
- sus-numitul/sus-numita are încheiat un contract de împrumut (prin credit ipotecar) cu o instituţie financiar-bancarã specializatã, împrumut destinat finanţãrii construcţiei locuinţei pentru care primeşte subvenţia de la bugetul de stat;
- cuantumul subvenţiei nu poate depãşi valoarea creditului ipotecar contractat; în cazul creditelor cu valoare mai micã decât cuantumul subvenţiei, acesta se aliniazã la valoarea creditului;
- instituţia financiar-bancarã cu care a încheiat contractul de credit ipotecar acceptã şi confirmã prin scrisoare bancarã:
1. ca subvenţia de la bugetul de stat sã se constituie în ratã de platã a împrumutului, cu scadenţã dupã data recepţiei la terminarea lucrãrilor de construcţie a locuinţei;
2. sã-şi ia obligaţia de a nu aproba titularului contractului de împrumut cesionarea parţialã sau totalã a contractului cãtre alte persoane fizice ori juridice, în cazul în care acesta nu face dovada returnãrii cãtre bugetul de stat, în condiţiile prevãzute de lege, a subvenţiei primite pentru construcţia locuinţei finanţate din împrumutul respectiv.
Prezenta adeverinţã este valabilã în condiţiile în care este acceptatã de instituţia financiar-bancarã în termen de 90 de zile de la data eliberãrii acesteia.

Primar,
............
L.S.

ANEXA 3
───────
la normele metodologice
───────────────────────

Consiliul Local al ....................
Primãria ....................

CERERE
de alocaţii de la bugetul de stat pentru acordarea subvenţiilor prevãzute de Programul naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personalã, aprobat prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2006





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Categorii Nr. Subvenţia Subvenţia
crt. de beneficiari cazuri totalã medie pe
- lei - beneficiari
- lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Tineri cãsãtoriţi care la data contractãrii
locuinţei au fiecare vârsta de pânã la
35 de ani
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Persoane sau familii rãmase fãrã adãpost în
urma avarierii grave sau distrugerii
locuinţelor proprii, datoritã unor calamitãţi
naturale sau unor dezastre ori accidente de
care nu se fac vinovaţi
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Persoane şi familii evacuate din locuinţe
situate în construcţii expuse unui risc major,
cum ar fi alunecãrile de teren, seismele,
inundaţiile
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Persoane sau familii evacuate şi chiriaşii
din locuinţe ce fac obiectul unor legi de
restituire cãtre foştii proprietari a
imobilelor trecute în proprietatea statului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Ne asumãm întreaga rãspundere pentru exactitatea datelor
cuprinse în prezentul document.

Primar, Director economic,
........... ..................
L.S.
_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016