Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 3 iunie 2011  privind intocmirea raportarilor periodice cuprinzand informatii statistice de natura financiar-contabila, aplicabile sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit din alte state membre*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 3 iunie 2011 privind intocmirea raportarilor periodice cuprinzand informatii statistice de natura financiar-contabila, aplicabile sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit din alte state membre*)

EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 418 bis din 15 iunie 2011
--------
    *) Aprobate de Ordinul nr. 2 din 3 iunie 2011, Publicat în Monitorul Oficial nr. 418 din 15 iunie 2011.


    CAP. I
    DISPOZIŢII GENERALE

    1. Sucursalele din România ale instituţiilor de credit din alte state membre, denumite în continuare sucursale au obligaţia, potrivit legii, sã întocmeascã raportãri periodice cuprinzând informaţii statistice de naturã financiar - contabilã, la termenele şi în forma stabilite prin normele metodologice.
    2. Raportãrile periodice cuprinzând informaţii statistice de naturã financiar - contabilã privesc ansamblul teritoriului naţional în care sucursala îşi desfãşoarã activitatea, respectiv sucursala însãşi şi sediile secundare subordonate acesteia.

    CAP. II
    STRUCTURA, REGULI GENERALE DE ÎNTOCMIRE, DEPUNERE ŞI TRANSMITERE A RAPORTÃRILOR PERIODICE CUPRINZÂND INFORMAŢII STATISTICE DE NATURÃ FINANCIAR - CONTABILÃ APLICABILE SUCURSALELOR

    Secţiunea 1
    Structura raportãrilor periodice cuprinzând informaţii statistice de naturã financiar-contabilã

    3. Sucursalele au obligaţia sã întocmeascã raportãri periodice cuprinzând informaţii statistice de naturã financiar - contabilã, denumite în continuare raportãri periodice, care trebuie sã ofere o imagine fidelã a poziţiei şi performanţei financiare a sucursalelor pentru respectiva perioadã de timp.
    4. Raportãrile periodice sunt urmãtoarele:
     1. Bilanţul
     2. Contul de profit sau pierdere
     3. Alte informaţii, având urmãtoarea structurã:
      A. Elemente de activ
      B. Elemente de datorii
      C. Elemente în afara bilanţului
      D. Numãr de clienţi

    Secţiunea a 2-a
    Reguli generale de întocmire

    5. (1) La întocmirea raportãrilor periodice de cãtre sucursale se au în vedere prevederile Reglementãrilor contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiarã, aplicabile instituţiilor de credit, aprobate prin Ordinul Bãncii Naţionale a României nr. 27/2010 (denumite în continuare Reglementãrile contabile), ale Regulamentului (CE) nr. 25/2009 al Bãncii Centrale Europene din 19 decembrie 2008 privind bilanţul sectorului instituţii financiare monetare (Reformare) (BCE/2008/32), de numit în continuare Regulamentul BCE, prezentele norme metodologice, Standardele Internaţionale de Raportare Financiarã adoptate potrivit procedurii prevãzute de Regulamentul nr. 1606/2002 al Parlamentului European şi al Consiliului din 19 iulie 2002 privind aplicarea standardelor internaţionale de contabilitate, denumite în continuare IFRS, precum şi alte prevederi legale aplicabile.
    6. Raportãrile periodice sunt întocmite în monedã naţionalã - leu. Elementele exprimate în devize sunt convertite în monedã naţionalã potrivit regulilor prevãzute de Reglementãrile contabile.
    7. În cadrul formularelor, textul inclus între paranteze drepte reprezintã clarificãri ale elementului respectiv.
    8. În general, indicatorii sunt prezentaţi în formulare ca valori pozitive, cu excepţia indicatorilor care trebuie prezentaţi ca valori negative (cu semnul "-").
    9. În scopul întocmirii raportãrilor periodice, sucursalele vor utiliza o singurã metodã în ceea ce priveşte data recunoaşterii în bilanţ a activelor financiare, respectiv data decontãrii (data la care activul este efectiv livrat).
    10. Pentru raportarea instrumentelor financiare deţinute în vederea tranzacţionãrii şi a instrumentelor financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justã prin profit sau pierdere, în bilanţ şi în contul de profit sau pierdere, se va utiliza convenţia "preţului murdar", respectiv veniturile din dobânzi şi din dividende, precum şi cheltuielile cu dobânzile aferente instrumentelor financiare deţinute în vederea tranzacţionãrii şi instrumentelor financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justã prin profit sau pierdere se raporteazã în cadrul postului de câştiguri/pierderi din aceste categorii de instrumente.
    11. Informaţiile referitoare la contul de profit sau pierdere, precum şi cele privind variaţia diverselor elemente din bilanţ au în vedere sumele înregistrate în conturile de cheltuieli şi venituri, respectiv operaţiunile efectuate de la începutul exerciţiului financiar, pânã la data raportãrii, inclusiv.
    12. (1) Prezentarea raportãrilor periodice este standardizatã, iar informaţiile pe care acestea le furnizeazã sunt sintetizate în antet, pe linii şi pe coloane.
    (2) În antetul raportãrilor periodice figureazã urmãtoarele informaţii:
    a) denumirea sucursalei;
    b) data pentru care se întocmesc raportãrile periodice;
    c) identificarea formularului sau, dupã caz, a formularelor, întrucât o raportare periodicã poate avea unul sau mai multe formulare.
    (2) Liniile formularelor sunt codificate în corelaţie cu Planul de conturi aplicabil sucursalelor, prevãzut de Reglementãrile contabile.
    (3) Coloanele formularelor grupeazã informaţiile în funcţie de necesitãţi.

    Secţiunea a 3-a
    Termene de transmitere şi depunere a raportãrilor periodice

    13. (1) Raportãrile periodice se depun, într-un exemplar, la Banca Naţionalã a României, lunar şi vor fi însoţite, trimestrial, de o copie de pe balanţa de verificare a conturilor sintetice semnatã de persoanele autorizate.
    (2) Raportãrile periodice întocmite de cãtre sucursale, precum şi declaraţiile celor care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii pânã la sfârşitul perioadei de raportare, se transmit şi se depun lunar la Banca Naţionalã a României, în ter men de cel mult 20 de zile calendaristice de la sfârşitul lunii pentru care se face raportarea. În cazul în care ultima zi a termenului de transmitere şi depunere este o zi nelucrãtoare, raportãrile se vor transmite şi depune cel târziu pânã în prima zi lucrãtoare ulterioarã acesteia.
    (3) În cazul în care informaţiile prezentate în raportãrile periodice întocmite pentru sfârşitul exerciţiului financiar înregistreazã modificãri în perioada cuprinsã între data încheierii exerciţiului financiar şi data transmiterii la instituţia de credit strãinã de care aparţine a informaţiilor referitoare la activitatea proprie, sucursalele vor retransmite şi depune respectivele raportãri, în termen de 130 de zile de la încheierea exerciţiului financiar împreunã cu raportãrile aferente exerciţiului financiar curent, transmise şi depuse pânã la respectivul termen.
    (4) În adresa de înaintare cãtre Banca Naţionalã a României, semnatã de persoanele autorizate, se va preciza lista formularelor ce se depun, precum şi faptul cã toate formularele au fost editate în condiţiile prevãzute de normele metodologice.
    (5) La Banca Naţionalã a României, sucursalele vor depune numai acele formulare în care se completeazã cel puţin valoarea unui indicator, corespunzãtor datelor înregistrate în evidenţa contabilã urmare operaţiunilor efectuate în perioada raportatã sau preluãrii soldurilor conturilor respective aferente operaţiunilor din exerciţiile financiare încheiate sau perioadele precedente.
    14. Sucursalele care nu au desfãşurat activitate de la data înfiinţãrii şi pânã la sfârşitul perioadei de raportare, nu întocmesc raportãri periodice pentru perioadele în cauzã, urmând sã depunã la Banca Naţionalã a României o declaraţie pe proprie rãspundere, din care sã rezulte acest lucru, care sã cuprindã toate datele de identificare a sucursalei:
    a) denumirea completã, conform certificatului de înregistrare;
    b) adresa sediului, precum şi numãrul de telefon al conducãtorului sucursalei;
    c) numãrul de înregistrare la registrul comerţului;
    d) codul unic de înregistrare.

    CAP. III
    REGULI SPECIFICE DE ÎNTOCMIRE A RAPORTÃRILOR PERIODICE ŞI MODELELE ACESTORA

    15. (1) Bilanţul este raportarea periodicã care conţine informaţii de bazã privind activele, datoriile şi capitalurile proprii ale sucursalei. La întocmirea acestei raportãri se vor avea în vedere urmãtoarele precizãri:
    a) instrumentele financiare vor fi prezentate pe categorii de instrumente financiare, respectiv se are în vedere abordarea de portofoliu;
    b) instrumentele financiare sunt prezentate pe categorii de active şi datorii financiare, cu o defalcare suplimentarã în funcţie de tipul de instrument;
    c) poziţia "Numerar" include deţinerile de bancnote şi monede naţionale şi strãine aflate în circulaţie şi folosite în mod obişnuit pentru a face plãţi;
    d) în cadrul componentei de capitaluri proprii a instrumentelor financiare sunt cuprinse toate obligaţiile contractuale, inclusiv cele care provin dintr-un instrument derivat, care vor avea sau pot avea ca rezultat livrarea viitoare a instrumentelor de capitaluri proprii ale emitentului, împreunã cu componenta de capitaluri proprii a instrumentelor financiare compuse (instrumente nederivate) emise de entitate;
    e) poziţia "Rezerve" include rezultatul reportat (rezerve legale, rezerve statutare etc.), împreunã cu alte rezerve, câştiguri şi pierderi actuariale, recunoscute direct în capitalul propriu şi pierderile cumulate;
    f) poziţiile "Alte active" şi "Alte datorii" includ activele şi datoriile care, datoritã naturii lor, nu pot fi prezentate într-unul din celelalte poziţii de bilanţ (de exemplu, stocurile).
    (2) "Bilanţul" are urmãtorul format:

    1. Bilanţul



    DENUMIREA SUCURSALEI:
    DATA RAPORTÃRII:

                                                                     - lei -
 ┌─────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────┐
 │ ACTIV │ Cod │ Valoare │
 │ │Poziţie │contabilã│
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Numerar şi echivalente de numerar │ 010 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Numerar │ 011 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Depozite la vedere şi echivalente de numerar │ 012 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Active financiare deţinute în vederea tranzacţionãrii │ 020 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │-Instrumente derivate deţinute în vederea tranzacţionãri │ 021 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente de capitaluri proprii │ 022 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 023 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 024 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Active financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea│ │ │
 │justã prin profit sau pierdere │ 030 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente de capitaluri proprii │ 031 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 032 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 033 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Active financiare disponibile în vederea vânzãrii │ 040 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente de capitaluri proprii │ 041 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 042 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 043 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe │ 050 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 051 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 052 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Investiţii pãstrate pânã la scadenţã │ 060 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente de datorie │ 061 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Credite şi creanţe │ 062 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Instrumente derivate - contabilitatea de acoperire │ 070 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirea valorii juste │ 071 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirea fluxurilor de trezorerie │ 072 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirea valorii juste a unui portofoliu împotriva │ │ │
 │riscului de ratã a dobânzii │ 073 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirea fluxurilor de trezorerie aferente unui │ │ │
 │portofoliu împotriva riscului de ratã a dobânzii │ 074 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Modificãrile de valoare justã aferente elementelor │ │ │
 │acoperite în cadrul unei operaţiuni de acoperire a │ │ │
 │valorii juste a unui portofoliu împotriva riscului │ │ │
 │de ratã a dobânzii │ 080 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Imobilizãri corporale │ 090 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Imobilizãri corporale │ 091 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Investiţii imobiliare │ 092 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Imobilizãri necorporale │ 100 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Creanţe privind impozitele │ 120 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Creanţe privind impozitul curent │ 121 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Creanţe privind impozitul amânat │ 122 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte active │ 130 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Active imobilizate şi grupuri destinate cedãrii, │ │ │
 │clasificate drept deţinute în vederea vânzãrii │ 140 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Total activ │ 150 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii financiare deţinute în vederea tranzacţionãrii │ 200 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Instrumente derivate deţinute în vederea tranzacţionãri│ 201 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Poziţii scurte │ 202 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Depozite │ 203 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Datorii constituite prin titluri │ 204 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Alte datorii financiare │ 205 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii financiare desemnate ca fiind evaluate la │ │ │
 │valoarea justã prin profit sau pierdere │ 210 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Depozite │ 211 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Datorii constituite prin titluri │ 212 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Alte datorii financiare │ 213 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii financiare evaluate la cost amortizat │ 220 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Depozite │ 221 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Datorii constituite prin titluri │ 222 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Alte datorii financiare │ 223 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Instrumente derivate - contabilitatea de acoperire │ 230 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirea valorii juste │ 231 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirea fluxurilor de trezorerie │ 232 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirea valorii juste a unui portofoliu împotriva │ │ │
 │ riscului de ratã a dobânzii │ 233 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirea fluxurilor de trezorerie aferente unui │ │ │
 │portofoliu împotriva riscului de ratã a dobânzii │ 234 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Modificãrile de valoare justã aferente elementelor │ │ │
 │acoperite în cadrul unei operaţiuni de acoperire a valori│ │ │
 │juste a unui portofoliu împotriva riscului de ratã a │ │ │
 │dobânzii │ 240 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Provizioane │ 250 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Provizioane pentru beneficiile angajaţilor │ 251 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Restructurare │ 252 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Cauze legale în curs de soluţionare şi litigii │ │ │
 │privind impozitele │ 253 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Angajamente de creditare şi garanţii │ 254 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Alte provizioane │ 255 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii privind impozitele │ 260 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Datorii privind impozitul curent │ 261 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Datorii privind impozitul amânat │ 262 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte datorii │ 270 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii incluse în grupuri destinate cedãrii, clasificate│ │ │
 │drept deţinute în vederea vânzãrii │ 280 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │TOTAL DATORII │ 300 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte capitaluri proprii │ 410 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Componenta de capitaluri proprii a instrumentelor │ │ │
 │financiare compuse │ 411 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Alte instrumente de capitaluri proprii │ 412 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Rezerve din reevaluare şi alte diferenţe │ │ │
 │de evaluare aferente: │ 420 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Imobilizãrilor corporale │ 421 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Imobilizãrilor necorporale │ 422 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Conversiei valutare │ 423 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Acoperirii fluxurilor de trezorerie [partea eficientã] │ 424 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Activelor financiare disponibile în vederea vânzãrii │ 425 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Activelor imobilizate şi grupurilor destinate cedãrii, │ │ │
 │clasificate drept deţinute în vederea vânzãrii │ 426 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Altor elemente │ 427 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Rezerve │ 430 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │TOTAL CAPITALURI PROPRII │ 440 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │TOTAL DATORII ŞI CAPITALURI PROPRII │ 500 │ │
 └─────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────┘

         PERSOANA AUTORIZATÃ, PERSOANA AUTORIZATÃ,
      Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele
        şi ştampila sucursalei şi semnãtura




    16. (1) Contul de profit sau pierdere este raportarea periodicã care conţine informaţii de bazã privind veniturile şi cheltuielile legate de activitatea sucursalei. La întocmirea acesteia se vor avea în vedere urmãtoarele precizãri:
    a) veniturile şi cheltuielile din operaţiuni continue sunt raportate în contul de profit sau pierdere separat de activitãţile întrerupte. Elementele de venituri sau cheltuieli din operaţiunile continue sunt prezentate dupã naturã. Principalele poziţii sunt defalcate în pãrţi componente, cu referire la categoriile de instrumente financiare din bilanţ;
    b) câştigurile sau pierderile aferente activelor şi datoriilor financiare sunt prezentate în secţiunea principalã a contului de profit sau pierdere, pe bazã netã;
    c) veniturile sau cheltuielile din activitãţi întrerupte sunt prezentate ca o unicã sumã netã;
    d) veniturile din dobânzi şi cheltuielile cu dobânzile aferente instrumentelor financiare deţinute în vederea tranzacţionãrii şi instrumentelor financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justã prin profit sau pierdere, vor fi raportate drept câştiguri sau pierderi nete aferente acestor categorii de instrumente, prin utilizarea "convenţiei preţului murdar". Poziţiile "Venituri din dobânzi.
    Instrumente derivate - Contabilitatea de acoperire, riscul de ratã a dobânzii" şi "Cheltuieli cu dobânzile. Instrumente derivate - Contabilitatea de acoperire, riscul de ratã a dobânzii" includ sumele aferente acestor instrumente derivate clasificate în categoria "contabilitate de acoperire", care acoperã riscul ratei dobânzii. Ele trebuie sã fie raportate ca venituri şi cheltuieli din dobânzi, deoarece corecteazã veniturile şi cheltuielile cu dobânzile aferente elementelor acoperite de care acestea sunt legate;
    e) poziţia "Venituri din dobânzi - alte active" include sumele reprezentând venituri din dobânzi ce nu au fost prezentate în alte posturi, cum ar fi veniturile din dobânzi aferente numerarului şi echivalentelor de numerar şi activelor imobilizate şi grupurilor destinate cedãrii, clasificate drept deţinute în vederea vânzãrii, câştigul aşteptat aferent activelor utilizate în cadrul planurilor de beneficii determinate post-angajare etc.;
    f) poziţia "Cheltuieli cu dobânzile - alte datorii" include sumele reprezentând cheltuieli cu dobânzile ce nu au fost prezentate în alte posturi, cum ar fi cheltuieli cu dobânzile aferente datoriilor incluse în grupuri destinate cedãrii, clasificate drept deţinute în vederea vânzãrii, creşteri ale valorii contabile a unui provizion care reflectã trecerea timpului, cheltuielile cu dobânda aferente planurilor de beneficii determinate post-angajare etc.;
    g) poziţia "Deprecierea activelor financiare evaluate la cost (instrumente de capitaluri proprii necotate şi instrumente derivate legate de acestea)" include pierderi din deprecieri decurgând din aplicarea regulilor din IAS 39.66.
    (2) "Contul de profit sau pierdere" are urmãtorul format:

    2. Contul de profit sau pierdere



    DENUMIREA SUCURSALEI:
    DATA RAPORTÃRII:

                                                                      - lei -
 ┌─────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────┐
 │ DENUMIRE INDICATOR │ Cod │ Valoare │
 │ │Poziţie │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │OPERAŢIUNI CONTINUE │ X │ X │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Venituri din dobânzi │ 010 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Active financiare disponibile în vederea vânzãrii │ 011 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe │ 012 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Investiţii pãstrate pânã la scadenţã │ 013 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Instrumente derivate - Contabilitatea de acoperire, │ │ │
 │riscul de ratã a dobânzii │ 014 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte active │ 015 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Cheltuieli cu dobânzile │ 020 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii financiare evaluate la cost amortizat │ 021 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Instrumente derivate - Contabilitatea de acoperire, │ │ │
 │riscul de ratã a dobânzii │ 022 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte datorii │ 023 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Venituri din taxe şi comisioane │ 030 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Cheltuieli cu taxe şi comisioane │ 040 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Câştiguri (pierderi) realizate aferente activelor şi │ │ │
 │datoriilor financiare care nu sunt evaluate la valoarea │ │ │
 │justã prin profit sau pierdere - net │ 050 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Active financiare disponibile în vederea vânzãrii │ 051 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe │ 052 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Investiţii pãstrate pânã la scadenţã │ 053 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii financiare evaluate la cost amortizat │ 054 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Altele │ 055 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Câştiguri sau pierderi privind activele şi datoriile │ │ │
 │financiare deţinute în vederea tranzacţionãrii - net │ 060 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Câştiguri sau pierderi privind activele şi datoriile │ │ │
 │financiare desemnate ca fiind evaluate la valoarea justã │ │ │
 │prin profit sau pierdere - net │ 070 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Câştiguri sau pierderi din contabilitatea │ │ │
 │de acoperire - net │ 80 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Diferenţe de curs de schimb [câştig (pierdere)] - net │ 90 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Câştiguri (pierderi) din derecunoaşterea activelor, │ │ │
 │altele decât cele deţinute în vederea vânzãrii - net │ 100 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte venituri din exploatare │ 110 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte cheltuieli de exploatare │ 120 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Cheltuieli administrative │ 130 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Cheltuieli cu angajaţii │ 131 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Cheltuieli generale şi administrative │ 132 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Amortizarea │ 140 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Imobilizãri corporale │ 141 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Investiţii imobiliare │ 142 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte imobilizãri necorporale │ 143 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │(Provizioane) reluãri de provizioane │ 150 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Deprecierea activelor financiare care nu sunt evaluate │ │ │
 │la valoarea justã prin profit sau pierdere │ 160 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Active financiare evaluate la cost [instrumente de │ │ │
 │capitaluri proprii necotate şi instrumente derivate │ │ │
 │legate de acestea] │ 161 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Active financiare disponibile în vederea vânzãrii │ 162 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Împrumuturi şi creanţe │ 163 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Investiţii pãstrate pânã la scadenţã │ 164 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Deprecierea activelor nefinanciare │ 170 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Imobilizãri corporale │ 171 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Investiţii imobiliare │ 172 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte imobilizãri necorporale │ 173 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Altele │ 174 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Profitul sau pierderea din active imobilizate şi grupuri │ │ │
 │destinate cedãrii, clasificate drept deţinute în vederea │ │ │
 │vânzãrii, care nu pot fi considerate activitãţi întrerupt│ 180 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Total profit sau pierdere din operaţiuni continue înainte│ │ │
 │de impozitare │ 190 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Cheltuieli sau venituri cu impozitul aferent profitului │ │ │
 │sau pierderii din operaţiuni continue │ 191 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Total profit sau pierdere din operaţiuni continue dupã │ │ │
 │impozitare │ 200 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Profit sau pierdere din activitãţi întrerupte dupã │ │ │
 │impozitare │ 210 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Total profit sau pierdere aferent/ã exerciţiului │ 220 │ │
 └─────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────┘

         PERSOANA AUTORIZATÃ, PERSOANA AUTORIZATÃ,
      Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele
        şi ştampila sucursalei şi semnãtura



    17. (1) La întocmirea raportãrii periodice "Alte informaţii" se vor avea în vedere urmãtoarele precizãri:
    a) raportarea periodicã 3.A prezintã informaţii referitoare la valoarea contabilã brutã, amortizãri şi ajustãri de depreciere constituite, precum şi valoarea contabilã netã a tuturor activelor sucursalelor;
    b) raportarea periodicã 3.B prezintã informaţii privind depozitele atrase, pe tipuri de depozite, precum şi datoriile subordonate. Pentru completarea acestei raportãri se vor avea în vedere urmãtoarele:
    b1) accepţiunea termenilor este cea prevãzutã de Regulamentul BCE;
    b2) depozitele atrase de la clientela nebancarã, nu cuprind depozitele evaluate la valoarea justã. Conform liniilor tabelului, acestea sunt detaliate pe tipuri de depozite, respectiv conturi curente, depozite la vedere, depozite la termen, depozite colaterale, depozite rambursabile dupã notificare, precum şi certificate de depozit şi carnete şi librete de economii, nenegociabile,
    b3) datoriile ataşate şi sumele de amortizat aferente depozitelor atrase de la clientela nebancarã, reprezentând dobânzi de plãtit, calculate potrivit înţelegerilor contractuale şi neajunse la scadenţã, precum şi celelalte sume care sunt avute în vedere la calculul ratei efective a dobânzii, se înscriu la poziţia "Datorii ataşate şi sume de amortizat".
    b4) datoriile subordonate emise sub forma de titluri de valoare trebuie sã fie clasificate ca "datorii constituite prin titluri";
    b5) datoriile subordonate sub forma depozitelor sau împrumuturilor vor fi clasificate ca "depozite".
    c) raportarea periodicã 3.C cuprinde informaţii privind angajamentele de creditare, garanţiile financiare, alte angajamente date sau primite, atât revocabile cât şi irevocabile, alte active şi datorii contingente, precum şi garanţiile reale date şi primite. La întocmirea raportãrii se vor avea în vedere urmãtoarele precizãri:
    a) "Angajamentele de creditare" reprezintã angajamentele ferme de a acorda credite conform unor termeni şi condiţii prestabilite; cu excepţia celor care sunt instrumente derivate deoarece acestea pot fi decontate net în numerar sau prin livrarea sau emiterea altui instrument financiar;
    b) "Garanţiile financiare" reprezintã contractele care respectã definiţia din IAS 39.9 şi IFRS 4A pentru contractele de garanţii financiare;
    c) "Alte angajamente" cuprinde elementele care nu sunt incluse în categoriile precedente;
    d) poziţiile "Angajamente de creditare date - din care: îndoielnice", "Garanţii financiare date din care îndoielnice" şi "Alte angajamente date - din care îndoielnice" includ valoarea noţionalã a acestor angajamente de creditare, garanţii financiare şi a altor angajamente a cãror contrapartidã nu şi-a îndeplinit obligaţiile;
    e) "Valoarea noţionalã" este valoarea care reprezintã cel mai bine expunerea maximã la riscul de credit a entitãţii raportoare, fãrã a se lua în considerare vreun colateral deţinut sau alte ameliorãri ale condiţiilor creditului [a se vedea IFRS 7.36(a)]. În principal, trebuie utilizate urmãtoarele criterii:
    (i) pentru garanţii financiare, valoarea noţionalã este valoarea maximã pe care entitatea ar putea fi nevoitã sã o plãteascã dacã garanţia ar fi executatã; şi
    (ii) pentru angajamentele de creditare, valoarea noţionalã este valoarea totalã pe care entitatea s-a angajat sã o acorde drept credit.
    d) raportarea periodicã 3.D prezintã numãrul de clienţi ai sucursalei. Pentru completarea acestui tabel se vor avea în vedere persoanele cu care, în desfãşurarea activitãţilor prevãzute la art. 18 şi la art. 20 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sucursala a negociat o tranzacţie care se deruleazã şi în prezent, precum şi orice persoanã care beneficiazã de serviciile respectivei sucursale.
    (2) Raportarea periodicã "Alte informaţii" are urmãtoarele formate:

    3. Alte informaţii
    3.A : Elemente de activ



    DENUMIREA SUCURSALEI:
    DATA RAPORTÃRII:

 ┌───────────────────────────────────────────┬────────┬───────────┬──────┬──────┐
 │ │ Cod │Amortizãri │Active│Active│
 │ │Poziţie │şi ajustãri│ nete │ brute│
 │ │ │ pentru │ │ │
 │ │ │depreciere │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │ A │ B │ 1 │ 2 │ 3 │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │Operaţiuni de trezorerie şi operaţiuni │ │ │ │ │
 │interbancare │ 100 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Casa şi alte valori │ 110 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Casa │ 113 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Numerar în ATM-uri şi ASV-uri │ 116 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Alte valori │ 119 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Cont curent şi depozite la BNR │ 120 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Conturi de corespondent la instituţii │ │ │ │ │
 │ de credit (nostro) │ 130 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Depozite la instituţii de credit │ 140 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Credite acordate instituţiilor de credit │ 150 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Operaţiuni reverse repo şi titluri │ │ │ │ │
 │ luate cu împrumut │ 160 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Valori de recuperat │ 170 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe restante nedepreciate │ 180 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe restante nedepreciate │ 183 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 186 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe depreciate │ 190 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe depreciate │ 193 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 196 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 200 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │Operaţiuni cu clientela │ 300 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe comerciale │ 310 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Credite de trezorerie │ 320 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Credite de consum şi vânzãri în rate │ 330 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Credite pentru finanţarea operaţiunilor │ │ │ │ │
 │ de comerţ exterior │ 340 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Credite pentru finanţarea stocurilor şi │ │ │ │ │
 │ pentru echipamente │ 350 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Credite pentru investiţii imobiliare │ 360 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Alte credite acordate clientelei │ 370 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Credite acordate instituţiilor financiare│ 380 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Operaţiuni reverse repo şi titluri luate │ │ │ │ │
 │ cu împrumut │ 390 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Conturi curente debitoare │ 400 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Valori de recuperat │ 410 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe restante nedepreciate │ 420 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe restante nedepreciate │ 423 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 426 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe depreciate │ 430 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe depreciate │ 433 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 436 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 440 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │Operaţiuni cu titluri şi operaţiuni diverse│ 500 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Active financiare deţinute în vederea │ │ │ │ │
 │ tranzacţionãrii │ 510 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │din care, credite şi creanţe │ 511 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Active financiare desemnate ca fiind la │ │ │ │ │
 │ valoare justã prin profit sau pierdere │ 520 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │din care, credite şi creanţe │ 521 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Active financiare disponibile în vederea │ │ │ │ │
 │ vânzãrii │ 530 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │din care, credite şi creanţe │ 531 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Investiţii pãstrate pânã la scadenţã │ 540 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │din care, credite şi creanţe │ 541 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Instrumente de capitaluri proprii │ │ │ │ │
 │ evaluate la cost │ 550 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Instrumente derivate │ 560 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Conturi de decontare privind operaţiunile│ │ │ │ │
 │ cu titluri │ 570 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Decontãri intrabancare │ 580 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Beneficii ale angajaţilor şi conturi │ │ │ │ │
 │ asimilate │ 590 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Asigurãri sociale, protecţia socialã şi │ │ │ │ │
 │ conturi asimilate │ 600 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Bugetul statului, fonduri speciale şi │ │ │ │ │
 │ conturi asimilate │ 610 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Debitori diverşi │ 620 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Decontãri din operaţiuni în asocieri │ │ │ │ │
 │ în participaţie │ 630 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Conturi de stocuri │ 640 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Conturi de regularizare │ 650 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe restante nedepreciate │ 660 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe restante nedepreciate │ 662 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 665 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe depreciate │ 670 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe depreciate │ 672 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 675 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 680 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │Active imobilizate │ 700 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Credite subordonate │ 710 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Imobilizãri în curs, imobilizãri │ │ │ │ │
 │ necorporale si corporale │ 720 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe din operaţiuni de leasing │ │ │ │ │
 │ financiar │ 730 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe restante nedepreciate │ 740 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe restante nedepreciate │ 742 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 745 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe depreciate │ 750 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe depreciate │ 752 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 755 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │- Creanţe ataşate şi sume de amortizat │ 760 │ │ │ │
 ├───────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼──────┼──────┤
 │Total │ 800 │ │ │ │
 └───────────────────────────────────────────┴────────┴───────────┴──────┴──────┘

         PERSOANA AUTORIZATÃ, PERSOANA AUTORIZATÃ,
      Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele
        şi ştampila sucursalei şi semnãtura




   3.B - Elemente de datorii




                                                                      - lei -
 ┌─────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────┐
 │ │ Cod │ Valoare │
 │ │Poziţie │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Depozite atrase de la clientela nebancarã │ 100 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Conturi curente │ 110 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Conturi de depozite │ 120 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Depozite la vedere │ 121 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Depozite la termen │ 122 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Depozite colaterale │ 123 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Depozite rambursabile dupã notificare │ 124 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Certificate de depozit, carnete şi librete de economii │ 130 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Certificate de depozit │ 131 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Carnete şi librete de economii │ 132 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii ataşate şi sume de amortizat │ 140 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii subordonate │ 200 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Depozite │ 210 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Datorii constituite prin titluri │ 220 │ │
 └─────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────┘

         PERSOANA AUTORIZATÃ, PERSOANA AUTORIZATÃ,
      Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele
        şi ştampila sucursalei şi semnãtura



   3.C - Elemente în afara bilanţului




                                                                      - lei -
 ┌─────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────┐
 │ │ Cod │ Valoarea│
 │ │Poziţie │naţionalã│
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Angajamente de creditare │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Date │ 100 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Din care: îndoielnice │ 110 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Primite │ 200 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Garanţii financiare │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Garanţii date │ 300 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Din care: îndoielnice │ 310 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Garanţii primite (inclusiv instrumente derivate │ │ │
 │pe riscul de credit) │ 400 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte angajamente │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Date │ 500 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Din care: îndoielnice │ 510 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Primite │ 600 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte active contingente │ 700 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Alte datorii contingente │ 800 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Garanţii reale date │ 900 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Garanţii reale primite │ 1000 │ │
 └─────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────┘

         PERSOANA AUTORIZATÃ, PERSOANA AUTORIZATÃ,
      Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele
        şi ştampila sucursalei şi semnãtura




   3.D - Numãr de clienţi




 ┌─────────────────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────┐
 │ │ Cod │ Numãr │
 │ │Poziţie │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │ A │ B │ 1 │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │Numãr clienţi, din care : │ 050 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Persoane fizice │ 060 │ │
 ├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┤
 │- Persoane juridice │ 070 │ │
 └─────────────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────┘

         PERSOANA AUTORIZATÃ, PERSOANA AUTORIZATÃ,
      Numele, prenumele, semnãtura Numele, prenumele
        şi ştampila sucursalei şi semnãtura




    CAP. IV
    CORESPONDENŢA*1) CU PLANUL DE CONTURI APLICABIL INSTITUŢIILOR DE CREDIT
--------
    *1) Corespondenţa conturilor prevãzutã în prezentul capitol nu are caracter exhaustiv, aceasta putând fi adaptatã in funcţie de specificul operaţiunilor, cu respectarea conţinutului conturilor prevãzute de Ordinul BNR nr. 27/2010

    1. Bilanţul




┌───────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ COD │ PLAN DE CONTURI │
│POZIŢIE│ │
├───────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Activ │
├───────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │101+102+109+1111+1112 + ex*2).1113 + ex.1114 + ex.1115 ±ex.1171+121 + 1271 + 1311 + ex.1312 + ex.1313 │
│ │+ ex.1314 ± ex.1317 + 1411+ex.1412 ± ex.1417 + 1521+ex.1522+1523+ex.1524 ± ex.1527 + ex.1611±ex.1617 ± ex.181│
│ │± ex.182 - ex.191- ex.192- ± ex.193± ex. 201 ± ex.202 ±ex. 203 ± ex.204 ± ex.205 ± ex.206 ± ex.209 + 2311 │
│ │+ ex.2312 ± ex.2317 + 2431 + ex.2432 + 2433 + ex.2434 ± ex.2437 + 2511(solduri debitoare)*3) ± 25171+ ex.2611│
│ │± ex.2617 ± ex.281 ± ex.282- ex.291- ex.292 - ex.293+ex.3011+ ex.3021 +ex.303+ex.304+ex.305 + ex.333(solduri │
│ │debitoare) + ex.3362+ ex.3371 +341 (sold debitor)*4) + 3515 + 35192 + ex.3521 (sold debitor) +ex. 3522 (sold │
│ │debitor) + ex.35262+ ex.3531 (sold debitor) + ex.35324 + ex.35328 (sold debitor) + ex.3533 (sold debitor) │
│ │+ ex.3534 + ex.3536 (sold debitor) + ex.3538 (sold debitor) + ex.35392 ± ex.355+ ex.3571 + ex.371 +ex.375 │
│ │+ ex.378 ± ex.381 ± ex.382- ex.391- ex.392 ± ex.471 ± ex.481 ± ex.482 ± ex.493 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 011 │101 +102 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 012 │109+1111+1112 + ex.1113+ ex.1114 + ex.1115 ±ex.1171+121 + 1271+1311 +ex.1312+ ex.1313 + ex.1314 ± ex.1317 │
│ │+ 1411+ex.1412 ± ex.1417 + 1521+ex.1522+1523+ex.1524± ex.1527 +ex.1611±ex.1617± ex.181 ± ex.182 │
│ │- ex.191- ex.192 - ex.193± ex. 201 ± ex.202 ±ex. 203 ± ex.204 ± ex.205 ± ex.206 ± ex.209 + 2311 + ex.2312 │
│ │± ex.2317 + 2431 + ex.2432 + 2433 + ex.243c4 ± ex.2437 + 2511 (solduri debitoare) ± 25171+ ex.2611 ± ex.2617 │
│ │± ex.281 ± ex.282 - ex.291- ex.292 - ex.293+ex.3011+ ex.3021 + ex.303 + ex.304 + ex.305 + ex.333(solduri │
│ │debitoare) + ex.3362 + ex.3371 + 341 (sold debitor) + 3515 + 35192 + ex.3521 (sold debitor) + ex. 3522 │
│ │sold debitor) + ex.35262 + ex.3531 (sold debitor) + ex.35324 + ex.35328 (sold debitor) + ex.3533 (sold │
│ │ebitor) + ex.3534 + ex.3536 (sold debitor) + ex.3538 (sold debitor) + ex.35392 + ex.355+ ex.3571 + ex.371 │
│ │ ex.375 + ex.378 ± ex.381 ± ex.382- ex.391- ex.392 ± ex.471 ± ex.481 ± ex.482 ± ex.493 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 020 │ex.3011+311(solduri debitoare) +ex.305 - ex.3912 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 021 │311(solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 022 │ex.30111 +ex.305 - ex.3912 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 023 │ex.30112 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 024 │ex.30113 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 030 │ex.3021 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 031 │ex.30211 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 032 │ex.30212 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 033 │ex.30213 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │ex.303+ex.305 - ex.3912 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 041 │ex.3031 + ex.305 - ex.3912 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 042 │ex.3032 + ex.3037 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 043 │ex.3033 + ex.3037 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 050 │ex.1113 + ex.1114 + ex.1115 ± ex.1171 + ex.1312 + ex.1313 + ex.1314 ± ex.1317 + ex.1412 ± ex.1417 +e x.1522 │
│ │+ ex.1524 ± ex.1527 + ex.1611 ± ex.1617 ± ex.181 ± ex.182 - ex.191 - ex.192 - ex.193 ± ex.201 ± ex.202 │
│ │± ex.203 ± ex.204 ± ex.205 ± ex.206 ± ex.209 + ex.2312 ± ex.2317 + ex.2432 + ex.2434 ± ex.2437 + ex.2611 │
│ │± ex.2617 ± ex.281 ± ex.282 - ex.291 - ex.292 - ex.293 + ex.3032+ ex.3037 + ex.3041 + ex.3047 + ex.333 │
│ │solduri debitoare) + ex.3362 + ex.3371 + ex.3521 (sold debitor) + ex. 3522 (sold debitor) + ex.35262 │
│ │+ ex.35324 + ex.35328 (sold debitor) + ex.3533 (sold debitor) + ex.3534 + ex.3536 (sold debitor) + ex.3538 │
│ │sold debitor) + ex.35392 ± ex.355 + ex.3571+ ex.371 + ex.375 + ex.378 ± ex.381± ex.382 - ex.39111 - ex.392 │
│ │+ 401 + 402 ± 407 ± ex.471 ± ex.481 ± ex.482 - ex.493 ± 494 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 051 │ex.3032 + ex.3037 + ex.3041 + ex.3047 - ex.39111 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 052 │ex.1113 + ex.1114 + ex.1115 ± ex.1171 + ex.1312 + ex.1313 + ex.1314 ± ex.1317 + ex.1412 ± ex.1417 + ex.1522 │
│ │+ ex.1524 ± ex.1527+ ex.1611 ± ex.1617 ± ex.181 ± ex.182 - ex.191 - ex.192 - ex.193 ± ex.201 ± ex.202 │
│ │± ex.203 ± ex.204 ± ex.205 ± ex.206 ± ex.209 + ex.2312± ex.2317 + ex.2432 + ex.2434 ± ex.2437 + ex.2611 │
│ │± ex.2617 ± ex.281 ± ex.282 - ex.291 - ex.292 - ex.293 + ex.333 (solduri debitoare) + ex.3362 + ex.3371 │
│ │+ ex.3521 (sold debitor) + ex. 3522 (sold debitor) + ex.35262 + ex.35324 + ex.35328 (sold debitor) │
│ │+ ex.3533 (sold debitor) + ex.3534 + ex.3536 (sold debitor) + ex.3538 (sold debitor) + ex.35392 + ex.3571 │
│ │± ex.355 + ex.371 + ex.375+ ex.378 ± ex.381 ± ex.382 - ex.392 + 401 + 402 ± 407 ± ex.471 ± ex.481 ± ex.482 │
│ │- ex.493 - 494 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 060 │ex.304 - ex.3911 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 061 │ex.3041 + ex.3047 - ex.39111 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 062 │ex.3042 + ex.3047 - ex.39112 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 070 │312 (solduri debitoare) + 313 (solduri debitoare) + 314 (solduri debitoare) + 315 (solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 071 │312 (solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 072 │313 (solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 073 │314 (solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 074 │315 (solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 080 │316 (solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 090 │432 + 442-4612-49212-4923 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 091 │432 + 4421 + 4422 + 4423 + 4424 - 46121- 46122- 46123 - 46124 - 49212 - 49231- 49232 - 49233 - 49234 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 092 │4425 - 46125 - 49235 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │431 + 441 - 4611 - 4922 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 120 │3531(sold debitor) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 121 │35311 (sold debitor) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 122 │35312 (sold debitor) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 130 │3611 + ex.3612 + 3613 + 362 + 3723 (sold debitor) + 3729 (sold debitor) + 3799 (solduri debitoare) - ex.393 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 140 │ex.3612 + 363 - ex.393 │
│ │ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ DATORII │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 200 │3012 + 311(solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 201 │311 (solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 202 │30121 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 203 │30122 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 204 │30123 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 205 │30129 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 210 │3022 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 211 │30221 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 212 │30222 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 213 │30229 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 220 │112 ± 1172 + 122 + 1272 ± 132 ± 142 ± 151 ± 162 ± 232 ± 241 + 2511(solduri creditoare) ± 25172 ± 253 ± 254 │
│ │± 262 ± 321 ± 322 ± 325 ± 326 + 331 + 332 + 333 (solduri creditoare) + 334 + 335 + 3361 + 3372 +341 │
│ │sold creditor) + 3511 + 3512 + 3513 + 3514+ 3516 + 3517 + 3518 + 35191 + 3521 (sold creditor) + 3522 │
│ │sold creditor) + 35261 + 35323 + 35328 (sold creditor) + 3533 (sold creditor) + 3536 (sold creditor) │
│ │+ 3538 (sold creditor) + 35391 + 354 + 356 + 3572 + 376 + 377 + 3791 + 472 + 531 +532 ± 537 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 221 │112 ± 1172 + 122 + 1272 ± 132 ± 142 ± 151 ± 232 ± 241 + 2511(solduri creditoare) ± ex.25172 ± 253 ± 254 │
│ │±ex.356 + 472 + 5312 + 5322 ± ex.537 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 222 │± 321 ± 322 ± 325 ± 326 + 5311 + 5321 ± ex.537 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 223 │± 162 ± 262 + 331 + 332 + 333 (solduri creditoare) + 334 + 335 + 3361 + 3372 +341 (sold creditor) + 3511 │
│ │+ 3512 + 3513 +3514 + 3516 + 3517 + 3518 + 35191 + 3521 (sold creditor) + 3522 (sold creditor) + 35261 │
│ │+ 35323 + 35328 (sold creditor) + 3533 (sold creditor) + 3536 (sold creditor) + 3538 (sold creditor) │
│ │+ 35391 + 354 + ex.356 + 3572 + 376 + 377 + 3791 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 230 │312 (solduri creditoare) + 313 (solduri creditoare) + 314 (solduri creditoare) + 315 (solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 231 │312 (solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 232 │313 (solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 233 │314 (solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 234 │315 (solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 240 │316 (solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 250 │551 + 552 + 553 + 554 + 555 + 559 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 251 │552 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 252 │554 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 253 │553 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 254 │ex.551 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 255 │ex.551 + 555 + 559 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 260 │3531 (sold creditor) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 261 │35311 (sold creditor) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 262 │35312 (sold creditor) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 270 │3723 (sold creditor) + 3729 (sold creditor) + 3799 (solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ CAPITALURI PROPRII │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 400 │502 ± 504 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 410 │525+527+529 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 411 │527 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 412 │525 + 529 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 420 │516 + 521 + 522 + 523 + 526 + 524 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 421 │5162 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 422 │5161 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 423 │521 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 424 │523 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 425 │522 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 426 │526 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 427 │524 + 525 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 430 │512 + 513 + 514 + 519 + 581 ± 591 ± 592 │
└───────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


--------
    *2) Sintagma "ex." se referã la prezentarea extrasului din soldul contului respectiv, care corespunde conţinutului poziţiei din situaţiile financiare la care se referã.
    *3) În cazul conturilor bifuncţionale, sintagma "solduri debitoare", respectiv, "solduri creditoare" se referã la prezentarea distinctã a sumei soldurilor analitice debitoare şi, respectiv, creditoare, componente ale soldului contului sintetic bifuncţional.
    *4) În cazul conturilor bifuncţionale, sintagma "sold debitor", respectiv, "sold creditor" se referã la prezentarea soldului contului sintetic bifuncţional (debitor sau creditor) rezultat din însumarea tuturor soldurilor conturilor analitice ale acestuia, indiferent de natura lor.


    2. Contul de profit sau pierdere




┌───────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ COD │ PLAN DE CONTURI │
│POZIŢIE│ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ OPERAŢIUNI CONTINUE │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 010 │ex.7011 + ex.7012 + ex.7013 + ex.7014 + ex.7015 + ex.7017 + ex.7018 - ex.6617 + ex.7021 + ex.7022 + ex.7023 │
│ │+ ex.7024 + ex.7027 + ex.7028 - ex.6627 + ex.70331 + ex.70341 + ex.7037 + ex.7038 - ex.66327 + ex.7041 │
│ │+ ex.7048 - ex.66437 + ex.7051 + ex.7052 + ex.7058 - ex.66447 + 7076 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 011 │ex.70331 - ex.66327 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 012 │ex.7011 + ex.7012 + ex.7013 + ex.7014 + ex.7015 + ex.7017 + ex.7018 - ex.6617 + ex.7021 + ex.7022 + ex.7023 │
│ │+ ex.7024 + ex.7027 + ex.7028 - ex.6627 + ex.70331 + ex.70341 + ex.7037 + ex.7038 - ex.66327 + ex.7041 │
│ │+ ex.7048 - ex.66437 + ex.7051 + ex.7052 + ex.7058 - ex.66447 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 013 │ex.70341 - ex.66327 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 014 │7076 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 020 │6011 + 6012 + 6013 + 6014 + 6015 + 6017 + 6022 + 6023 + 6024 + 6025 + 6026 + 6027 + 6036 + 6037 + 6041 + 6051│
│ │+ 6052 + 6076 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 021 │6011 + 6012 + 6013 + 6014 + 6015 + 6017 + 6041 + 6022 + 6023 + 6024 + 6025 + 6026 + 6027 + 6036 + ex.6037 │
│ │+ 6051 + 6052 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 022 │6076 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 030 │7019 + 7029 + 7039 + 7049 + 7059 + 7069 + 70749 + 7071 + 7072 + 708 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 040 │6019 + 6029 + 6039 + 6049 + 6059 + 6069 + 60749 + 6071 + 6072 + 608 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 050 │ex.70336 + ex.70342 + ex.70352 + ex.7036 + ex.7037 - ex.6033 - ex.6034 - ex.6035 - ex.6037+(767 ± 668) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 051 │ex.70336+ex.70352 - ex.6033 - ex.6035 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 052 │ex.70336 + ex.70342 +(767 - 668) - ex.6033 - ex.6034 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 053 │ex.70342 - ex.6034 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 054 │ex.7036 + ex.7037 - ex.6037 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 060 │ex.70311 + ex.70312 + 70741 + 70742 + 70743 + 70744 + 70745 + 70746 + ex.742 - ex.60311 - ex.60312 - 60741 │
│ │- 60742 - 60743 - 60744 - 60745 - 60746 - ex.6312 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 070 │ex.70321 + ex.70322 - ex.60321 - ex.60322 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 080 │70747 + 70751 + 70752 + 70753 - 60747 - 60751 - 60752 - 60753 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 090 │7061- 6061 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │ex. 70311 + ex.70321 + ex.70336 + ex.70352 + 746 + ex.749 - ex.60311 - ex.60321 - ex. 6033 - ex.6035 │
│ │- ex.609 - 646 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 110 │7042 + ex.709 + 741 + 744 + 747 + 748 + ex.749 + 781 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 120 │ex.609 + 6311 + 633 + 641 + 644 + 647 + ex.649 + 681 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 130 │6042 + 611 + 612 + 617 + 621 + 632 + 634 + 635 + 641 + ex.649 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 131 │611 + 612 + 617 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 132 │6042 + 621 + 632 + 634 + 635 + 641 + ex.649 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 140 │651 + 652 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 141 │ex.652 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 142 │ex.652 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 143 │651 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 150 │6651 + 6652 + 6653 + 6654 + 6655 + 6659 - 765 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 160 │6611 + 6612 + 6613 +6621 + 6622 + 6623 + 6631 +66321 +66322 + 66323 + 66431 + 66432 + 66433 + 66441 + 66442 │
│ │+ 66443 - 761 - 762 - 7631 - 7632 - 7643 - 7644 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 161 │66313 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 162 │ex.66311 - ex.76311 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 163 │6611+ 6612 + 6613 +6621 + 6622 + 6623 + ex.66311 + ex.66312 + 66321 + 66322 + 66323 +66431 + 66432 + 66433 │
│ │+ 66441 + 66442 + 66443 - 761 - 762 - ex.7631 - 7632 - 7643 - 7644 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 164 │ex.66312 - ex.76312 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 170 │6633 + 6642 - 7633 - 7642 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 171 │ex.66421 + ex.66423 - 76421 - ex.76423 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 172 │ex.66423 - ex.76423 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 173 │ex..66421 - 76421 + 66422 - 76422 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 174 │6633 - 7633 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 180 │ex.74997 - 633 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 191 │ex.691 + ex.692 - ex.791 │
└───────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    3. Alte informaţii

   3.A - Elemente de activ: active la valoare brutã - coloana 3




┌───────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ COD │ PLAN DE CONTURI │
│POZIŢIE│ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │10 + 111 + 1171 + 121 + 1271 + 131 + 141 + 151 + 161 ± 181 ± 182 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 110 │101 + 102 + 109 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 113 │101 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 116 │102 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 119 │109 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 120 │111 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 130 │121 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 140 │1311 + 1312 + 1313 + 1314 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 150 │1411 + 1412 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 160 │1521 + 1522 + 1523 + 1524 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 170 │1611 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 180 │181 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 183 │1811 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 186 │1817 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 190 │182 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 193 │1821 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 196 │1827 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 200 │1171 + 1271 ± 1317 ± 1417 ± 1527 ± 1617 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 300 │201 + 202 + 203 + 204 + 205 + 206 + 209 + 231 + 243 + 2511 (solduri debitoare) ± 25171 + 261 ± 281 ± 282 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 310 │2011 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 320 │2021 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 330 │2031 + 2032 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 340 │2041 + 2042 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 350 │2051 + 2052 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 360 │2061 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 370 │2091 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 380 │2311 + 2312 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 390 │2431 + 2432 + 2433 + 2434 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 400 │2511(solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 410 │2611 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 420 │281 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 423 │2811 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 426 │2817 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 430 │282 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 433 │2821 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 436 │2827 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 440 │± 2017 ± 2027 ± 2037 ± 2047 ± 2057 ± 2067 ± 2097 ± 2317 ± 2437 ± 25171 ± 2617 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 500 │3011 + 3021 + 303 + 304 + 305 + 31(solduri debitoare) + 333(solduri debitoare) + 3362 + 3371 │
│ │+ 341(sold debitor) + 3515 + 35192 + 3521(solduri debitoare) + 3522(solduri debitoare) + 35262 │
│ │+ 3531(solduri debitoare) + 35324 + 35328 (solduri debitoare) + 3534 + 3536 (solduri debitoare) │
│ │+ 3538(solduri debitoare) + 35392 ± 355 + 3571 + 36 + 371 + 3723(solduri debitoare) + 3729(solduri debitoare)│
│ │ + 375 + 378 + 3799(solduri debitoare) ± 381 ± 382 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 510 │3011 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 520 │3021 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 530 │3031 + 3032 + 3033 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 540 │3041 + 3042 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 550 │305 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 560 │31(solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 570 │333(solduri debitoare) + 3362 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 580 │341(sold debitor) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 590 │3515 + 35192 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 600 │3521(solduri debitoare) + 3522(solduri debitoare) + 35262 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 610 │3531(solduri debitoare) + 35324 + 35328 (solduri debitoare) + 3534 + 3536 (solduri debitoare) │
│ │+ 3538(solduri debitoare) + 35392 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 620 │3551 + 3552 + 3556 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 630 │3571 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 640 │361 + 362 + 363 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 650 │371 + 3723(solduri debitoare) + 3729(solduri debitoare) + 375 + 378 + 3799(solduri debitoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 660 │381 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 662 │3811 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 665 │3817 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 670 │382 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 672 │3821 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 675 │3827 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 680 │3037 + 3047 + 3371 ± 3557 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 700 │401 + 402 ± 407 + 43 + 44 ± 471 ± 481 ± 482 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 710 │401 + 402 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 720 │431 + 432 + 441 + 442 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 730 │4711 + 4712 + 4713 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 740 │481 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 742 │4811 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 745 │4817 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 750 │482 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 752 │4821 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 755 │4827 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 760 │± 407 ± 4717 │
└───────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




   3.B - Elemente de datorii





┌───────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ COD │ PLAN DE CONTURI │
│POZIŢIE│ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 100 │2511(solduri creditoare) ± 25172 ± 253 ± 254 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 110 │2511(solduri creditoare) │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 120 │2531 + 2532 + 2533 + 2534 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 121 │2531 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 122 │2532 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 123 │2533 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 124 │2534 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 130 │2541 + 2542 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 131 │2541 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 132 │2542 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 140 │± 25172 ± 2537 ± 2547 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 200 │ex.30221 + ex.30222 + 531 + 532 ± 537 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 210 │ex.30221 + 5312 + 5322 ± ex.537 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 220 │ex.30222 + 5311 + 5321 ± ex.537 │
└───────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



   3.C - Elemente în afara bilanţului




┌───────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ COD │ PLAN DE CONTURI │
│POZIŢIE│ │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 110 │901 + 903 + 9811 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 110 │9811 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 200 │902 + 904 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 300 │911 + 913 + 9812 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 310 │9812 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 400 │912 + 914 + ex.9516 + ex.9526 + ex.9536 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 500 │922 + 971 + 9819 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 510 │9819 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 600 │921 + 972 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 700 │993 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 800 │994 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 900 │962 │
├───────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1000 │961 │
└───────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    CAP. V
    CONTROLUL RAPORTĂ?RILOR PERIODICE

    1) Controlul raportãrii periodice "Bilanţul"
    Controlul vertical
    010 = 011 + 012
    020 = 021 + 022 + 023 + 024
    030 = 031 + 032 + 033
    040 = 041 + 042 + 043
    050 = 051 + 052
    060 = 061 + 062
    070 = 071 + 072 + 073 + 074
    090 = 091 + 092
    120 = 121 + 122
    150 = 010 + 020 + 030 + 040 + 050 + 060 + 070 + 080 + 090 + 100 + 120 + 130 + 140
    200 = 201 + 202 + 203 + 204 + 205
    210 = 211 + 212 + 213
    220 = 221 + 222 + 223
    230 = 231 + 232 + 233 + 234
    250 = 251 + 252 + 253 + 254 + 255
    260 = 261 + 262
    300 = 200 + 210 + 220 + 230 + 240 + 250 + 260 + 270 + 280
    410 = 411 + 412
    420 = 421 + 422 + 423 + 424 + 425 + 426 + 427
    440 = 400 + 410 + 420 + 430
    500 = 300 + 440
    150 = 500

    2) Controlul raportãrii periodice "Contul de profit sau pierdere"
    Controlul vertical
    010 = 011 + 012 + 013 + 014 + 015
    020 = 021 + 022 + 023
    050 = 051 + 052 + 053 + 054 + 055
    130 = 131 + 132
    140 = 141 + 142 + 143
    160 = 161 + 162 + 163 + 164
    170 = 171 + 172 + 173 + 174
    190 = 010 + 030 ± 050 ± 060 ± 070 ± 080 ± 090 ± 100 + 110 ± 020 ± 040 ± 120 ± 130 ± 140 ± 150 ± 160 ± 170 ± 180
    200 = 190 ± 191
    220 = 200 ± 210

    3) Controlul raportãrii periodice "Alte informaţii"
    3.A - Elemente de activ
    a) Controlul orizontal
    Pentru fiecare linie se va respecta urmãtoarea corelaţie:
    col.1 + col.2 = col.3
    b) Controlul vertical
    110 = 113 + 116 + 119
    100 = 110 + 120 + 130 + 140 + 150 + 160 + 170 + 180 + 190 + 200
    180 = 183 + 186
    190 = 193 +196
    300 = 310 + 320 + 330 + 340 + 350 + 360 + 370 + 380 + 390 + 400 + 410 + 420 + 430 + 440
    420 = 423 + 426
    430 = 433 + 436
    500 = 510 + 520 + 530 + 540 + 550 + 560 + 570 + 580 + 590 + 600 + 610 + 620 + 630 + 640 + 650 + 660 + 670 + 680
    660 = 662 + 665
    670 = 672 + 675
    700 = 710 + 720 + 730 + 740 + 750 + 760
    740 = 742 + 745
    750 = 752 + 755
    800 = 100 + 300 + 500 + 700
    c) Corelaţia între raportarea periodicã 3.A şi "Bilanţ"
    3.A - Elemente de activ relaţia 1. Bilant
            800 (col. 2) = 150
    3.B - Elemente de datorii
    Controlul vertical
    100 = 110 + 120 + 130 + 140
    120 = 121 + 122 + 123 + 124
    130 = 131 + 132
    200 = 210 + 220

                         --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016