Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 3 iulie 2003  pentru derularea Programului Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 3 iulie 2003 pentru derularea Programului "Sali de sport" prin Compania Nationala de Investitii "C.N.I." - S.A.

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 535 din 24 iulie 2003
CAP. I
Prevederi generale

ART. 1
(1) Potrivit legii, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. desfãşoarã activitãţi de interes public sau social pe baza programelor de interes public ori social în domeniul construcţiilor, aprobate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
(2) Pentru desfãşurarea obiectului sau de activitate, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. poate elabora propuneri Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului privind programele de interes public sau social în domeniul construcţiilor.
(3) Potrivit obiectului sau de activitate, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. urmãreşte asigurarea resurselor financiare pentru programele de interes public sau social în domeniul construcţiilor şi executa aceste programe, inclusiv Programul "Sali de sport", în perioada 2001-2004, aprobate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, conform legii.
(4) Derularea investiţiilor în construcţia de sali de sport se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., societate pe acţiuni care funcţioneazã sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
ART. 2
(1) Construcţiile de sali de sport care se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. se amplaseaza pe terenuri proprietate publica sau privatã a statului ori a unitãţilor administrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
(2) Terenurile aparţinând domeniului privat al statului sau unitãţilor administrativ-teritoriale, destinate construcţiilor prevãzute la alin. (1), se preiau în folosinta, potrivit legii, de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., pe perioada realizãrii investiţiei, pe baza de protocol încheiat cu beneficiarii, cu specificaţia expresã ca terenurile sunt libere de orice sarcini.
(3) Terenurile pe care se amplaseaza sãlile de sport ce se realizeazã prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. se viabilizeaza de cãtre beneficiari, conform documentelor urbanistice şi în corelare cu graficele de execuţie semnate de antreprenorul general, cu respectarea reglementãrilor în vigoare.
(4) În sensul prezentelor norme metodologice, prin beneficiari se înţelege statul, prin autoritãţile publice, precum şi autoritãţile publice locale.
ART. 3
(1) În vederea cuprinderii obiectivelor de investiţii prevãzute la art. 2 în programul de realizare a salilor de sport, beneficiarii întocmesc, actualizeazã şi transmit, pentru anul bugetar pentru care se elaboreazã proiectul de buget, inventarul prevãzut în anexa nr. 1. Listele de investiţii anexa la bugetul de stat anual se întocmesc pe baza fişelor fiecãrui obiectiv de investiţii şi cuprind numai obiectivele ale cãror documentaţii tehnico-economice au fost elaborate şi aprobate, inclusiv utilitatile aferente, potrivit prevederilor legale.
(2) Necesitatea şi oportunitatea realizãrii salilor de sport sunt stabilite prin studii de prefezabilitate promovate şi finanţate de beneficiari şi aprobate de consiliile locale, în condiţiile legii.
(3) Studiile de fezabilitate sunt promovate de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. şi aprobate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
(4) Elaborarea studiilor prevãzute la alin. (3) se efectueazã pe baza proiectului-tip elaborat de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. şi aprobat de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

CAP. II
Promovarea investiţiilor

ART. 4
(1) Pentru obiectivele de investiţii propuse a fi finanţate anual, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. preia de la beneficiari, potrivit legii, terenurile aferente construcţiilor, conform protocolului prevãzut în anexa nr. 2.
Acestea sunt preluate pe durata de realizare a investiţiei, dupã aprobarea listei obiectivelor de investiţii privind construcţia de sali de sport de cãtre Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului şi obţinerea surselor de finanţare, în condiţiile legii.
(2) Pentru obiectivele de investiţii referitoare la finalizarea unor structuri începute, propuse a se finanta prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., acestea sunt preluate, pe durata de realizare a investiţiei, o data cu preluarea terenurilor aferente, în condiţiile legii (anexa nr. 3).
(3) Beneficiarii investiţiilor rãspund de punerea la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A. a devizului general actualizat, cu menţionarea tuturor decontãrilor efectuate pana la data predãrii-preluãrii de cãtre aceasta.
(4) Valoarea decontãrilor efectuate este reactualizata la nivelul lunii precedente predãrii-primirii prin protocol pentru execuţie, prin grija şi sub responsabilitatea beneficiarului de investiţie.
(5) Valorile lucrãrilor rãmase de executat, stabilite pe baza proiectelor tehnice, a detaliilor de execuţie şi a caietelor de sarcini, sunt incluse în devizul general pentru deschiderea finanţãrii şi decontarea lucrãrilor de construcţii-montaj, care cuprinde atât valoarea lucrãrilor decontate iniţial, reactualizata în preţurile de la data la care s-a stabilit valoarea lucrãrilor rãmase de executat, cat şi valoarea necesarã pentru punerea în funcţiune, inclusiv racorduri la utilitãţi.
ART. 5
În baza datelor transmise de beneficiari, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. întocmeşte lista-sinteza a salilor de sport propuse a fi finanţate, conform anexei nr. 4, şi o transmite spre aprobare Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului. Lista-sinteza astfel aprobatã este documentul care va sta la baza întocmirii listei obiectivelor de investiţii privind construcţia de sali de sport şi a fundamentarii alocaţiilor bugetare necesare în vederea finanţãrii acestora, conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 6
(1) Obiectivele de investiţii prevãzute la art. 5 sunt preluate şi cuprinse în lista de investiţii a Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A. dupã avizarea acestora în Consiliul tehnico-economic al Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
(2) Prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului se aproba indicatorii tehnico-economici, în condiţiile legii.

CAP. III
Derularea finanţãrii şi realizãrii investiţiilor

ART. 7
(1) Pentru asigurarea optima a finanţãrii, în lista-sinteza se cuprind, în ordinea prioritatii, obiectivele de investiţii, pe surse de finanţare, lista pe care Direcţia generalã investiţii şi concesiuni din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului o supune spre aprobare ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului.
(2) Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. comunica beneficiarilor lista obiectivelor de investiţii care urmeazã a fi finanţate în anul în curs şi solicita transmiterea terenurilor de construcţie aferente şi a structurilor începute, acolo unde este cazul, conform protocoalelor încheiate în condiţiile art. 4.
ART. 8
Prin grija Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A. se declanseaza procedurile de atribuire a contractului de lucrãri, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ART. 9
Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. deschide la Trezoreria municipiului Bucureşti un cont special, pe care îl comunica Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget, în vederea virarii alocaţiilor de la bugetul de stat pentru finanţarea construcţiei de sali de sport.
ART. 10
(1) Dupã încheierea contractului pentru executarea lucrãrilor de construcţii, în funcţie de sursele de finanţare, Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. transmite direcţiilor de specialitate ale Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului eşalonarea valoricã a execuţiei, în vederea finanţãrii. Decontarea cheltuielilor necesare realizãrii obiectivelor de investiţii cuprinse în devizul general se asigura pe surse de finanţare.
(2) Compania Nationala de Investiţii "C.N.I."-S.A. asigura urmãrirea şi supravegherea tehnica a lucrãrilor, recepţia la terminarea lucrãrilor de construcţii-montaj conform graficului anexa la contract şi punerea în funcţiune a obiectivelor de investiţii, participa împreunã cu reprezentanţii beneficiarilor la recepţia finala la expirarea perioadei de garanţie.
(3) Supravegherea tehnico-economicã a lucrãrilor de construcţii se realizeazã de Compania Nationala de Investiţii "C.N.I."-S.A. prin personal atestat.
(4) Decontarea lucrãrilor se face pe stadii fizice de execuţie.
ART. 11
Finanţarea construcţiei de sali de sport se efectueazã conform prevederilor legale.
ART. 12
(1) Dupã efectuarea recepţiei la terminarea lucrãrilor Compania Nationala de Investiţii "C.N.I."-S.A. va preda beneficiarului, prin protocol, terenul şi obiectivul de investiţii realizat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
(2) Protocolul, prevãzut în anexa nr. 5, cuprinde în mod explicit şi imperativ obligativitatea transmiterii cu titlu gratuit a obiectivelor de investiţii cãtre beneficiar.
ART. 13
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

Beneficiar .................

INVENTARUL
salilor de sport propuse a fi finanţate în cadrul
Programului "Sali de sport"
prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I."-S.A.


┌──────────────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ Denumirea │ Amplasament │Contribuţie de la beneficiari│
│localitãţii, ├──────────┬───────────┬─────────┼────────┬─────────┬──────────┤
│instituţiei de│Suprafata │ Planul │ Stadiul │Viabili-│Sistemati│Refacerea │
│ învãţãmânt, │ (ha) │urbanistic │viabiliza│zare │zare │conditi- │
│amplasamentul │ │ │rii │(milioa-│verticala│ilor de │
│ │ │ │ │ne lei) │(milioane│mediu │
│ │ ├───┬───┬───┤ │ │ lei) │(milioane │
│ │ │PUG│PUZ│PUD│ │ │ │ lei) │
├──────────────┼──────────┼───┼───┼───┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├──────────────┼──────────┼───┼───┼───┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│Localitate │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────┼───┼───┼───┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────┼───┼───┼───┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│Obiectiv │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────┼───┼───┼───┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────┼───┼───┼───┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
│localitate: │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────┼───┼───┼───┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────┼──────────┼───┼───┼───┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
│GENERAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────┴──────────┴───┴───┴───┴─────────┴────────┴─────────┴──────────┘

Conducãtorul unitãţii,
.............................




ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------


Beneficiar
.................... Compania Nationala de Investiţii
.................... "C.N.I."-S.A.
Nr. ......./ ....... Nr. ......./ .......



PROTOCOL
încheiat astãzi .............

1. Beneficiarul .........................................., cu sediul în .........................., reprezentat prin ......................, în calitate de predator, şi Compania Nationala de Investiţii "C.N.I."-S.A., cu sediul în municipiul Bucureşti, bd. Dinicu Golescu nr. 38, sectorul 1, în calitate de primitor,
în baza Hotãrârii ..................... nr. ...../.............., am procedat la predarea-primirea unui nr. de ........ amplasamente, în suprafata totalã de ......... mp, identificate potrivit Cãrţii funciare nr. ..............., nr. topo ........., dupã cum urmeazã:



┌────┬────────────────────────┬──────────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr. │ Amplasamentul │ Suprafata │ Categoria de folosinta │
│crt.│ │ (mp) │ │
├────┼────────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼────────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ T O T A L: │ │ │
└────┴────────────────────────┴──────────────────┴─────────────────────────────┘



2. Terenul ce se preda Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I."-S.A. este destinat construirii de sali de sport şi se da în folosinta gratuita pe durata realizãrii construcţiilor.
3. (Beneficiarul) ...................................... se obliga sa asigure suprafeţele de teren necesare pentru depozitare şi pentru organizarea şantierului, precum şi racordurile pentru utilitãţi (apa, gaz, energie, canalizare etc.), aferente construcţiei, pana la limita amplasamentului şantierului, conform graficului de execuţie anexa la contractul de execuţie a lucrãrilor.
4. Terenul identificat la pct. 1 face parte din domeniul public sau privat al statului/unitãţii administrativ-teritoriale, fiind administrat de ............................, şi este liber de orice sarcini.
Prezentul protocol a fost încheiat în doua exemplare de valoare juridicã egala, câte un exemplar pentru fiecare parte.



Am predat Am primit


Beneficiar, Compania Nationala
.................... de Investiţii "C.N.I."-S.A.
Conducãtorul unitãţii,
.........................

Director general,
..........................
Director tehnic,
..........................



ANEXA 3


la normele metodologice
-----------------------

FIŞA DE EVALUARE A OBIECTIVULUI
din ........... str. ..... nr. ...

Beneficiar .............
CF nr. .................
Nr. topo ...............

A. Schita bunului imobil

B. Descrierea studiului fizic/valoric al lucrãrilor de executat



┌────┬────────────────┬──────────┬──────────┬────────┬───────┬────────┬───────┐
│Nr. │ Valoarea │ Valoarea │ Lucrãri │ Data │Autori-│Suprafa-│Obser- │
│crt.│ lucrãrilor │ restului │ de │intreru-│zatia │ta │vatii │
│ │ executate │ de │expertiza,│perii │ de │construc│ │
│ ├────────┬───────┤ executat,│consoli- │lucrãri-│cons- │tiei │ │
│ │neactu- │actuali│actualiza-│dãri │lor │tructie│ (mp) │ │
│ │alizata │zata │ta │ (valoric)│ │ │ │ │
├────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼───────┼──────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴───────┴──────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┘

Întocmit (proiectant) ................... Data .................





ANEXA 4


la normele metodologice
-----------------------

Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. Se aproba
Ministrul transporturilor,
construcţiilor şi turismului

Propunem spre aprobare
----------------------
Secretar de stat


LISTA - SINTEZA
a salilor de sport propuse a fi finanţate în anul ....



┌────┬────────────┬─────────────────┬──────────────────┬───────────────────────┐
│Nr. │ │ │ │ │
│crt.│ Judeţul │ Localitatea │ Amplasamentul │ Structurile existente│
├────┼────────────┼─────────────────┼──────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────────────┼──────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────────────┼──────────────────┼───────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴─────────────────┴──────────────────┴───────────────────────┘

Vizat



Direcţia generalã economicã Direcţia generalã investiţii
şi concesiuni

Director general Director tehnic
al Companiei Naţionale de Investiţii al Companiei Naţionale de
"C.N.I." - S.A. Investiţii "C.N.I." - S.A.
................................ ........................

Director economic
al Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A.
.......................................................


ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

Compania Nationala de Investiţii Beneficiarul ..........
"C.N.I." - S.A.
Nr. ......../................. Nr. ......../...........


PROTOCOL
încheiat astãzi ...............

1. Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., cu sediul în ............................................................, reprezentatã prin .................................., în calitate de predator,
şi
2. Beneficiar ......................................., reprezentat prin .............................., în calitate de primitor,
în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii "C.N.I." - S.A., aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 117/2002 , cu modificãrile ulterioare, şi ale Normelor metodologice pentru derularea Programului "Sali de sport" prin Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A., aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 818/2003, am procedat la predarea-primirea imobilului situat în ............., compus din sala de sport în cadrul (se menţioneazã unitatea de învãţãmânt) .............., şi a terenului în suprafata de ................. mp, aferent construcţiei.
Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. transmite în mod gratuit imobilul şi terenul aferent construcţiei sãlii de sport (se menţioneazã beneficiarul) ........................................
Noul beneficiar nu poate schimba destinaţia investiţiei şi anume "sala de sport".
Beneficiarul ............................................ se angajeazã sa întreţinã clãdirea "sala de sport" pe perioada de funcţionare.
Prezentul protocol s-a încheiat ca urmare a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrãrilor nr. .... din ............. şi anuleazã orice documente încheiate anterior între pãrţi.
O data cu predarea-primirea efectuatã pentru imobilul sus-menţionat, s-a predat beneficiarului ................................ şi cartea tehnica a construcţiei.
Prezentul protocol de predare-primire, în conformitate cu legislaţia în vigoare, a fost încheiat în 4 exemplare cu valoare juridicã egala, câte doua exemplare pentru fiecare parte.



Am predat Am primit


Compania Nationala de Investiţii "C.N.I." - S.A. Beneficiar,
.............
Director general,
.............................
Director economic,
.............................

---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016