Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 28 februarie 2005  privind acordarea, verificarea si plata sprijinului financiar pentru achizitionarea de motorina in vederea efectuarii lucrarilor agricole mecanizate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 28 februarie 2005 privind acordarea, verificarea si plata sprijinului financiar pentru achizitionarea de motorina in vederea efectuarii lucrarilor agricole mecanizate

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 180 din 2 martie 2005
ART. 1
(1) Pentru obţinerea sprijinului financiar aferent motorinei necesare efectuãrii lucrãrilor agricole mecanizate, solicitanţii întocmesc, etapizat, cereri conform modelului prevãzut în anexa nr. 1 şi le depun la primãria în a cãrei razã teritorialã se aflã terenul agricol în exploatare sau ferma zootehnicã în care se executã lucrãri mecanizate, conform tehnologiilor specifice.
(2) Cererile se verificã de şeful centrului agricol comunal sau de şeful serviciului comunitar pentru cadastru şi agriculturã ori de agentul agricol şi se aprobã de primar.
(3) Beneficiarii depun la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cererea aprobatã, fie personal, fie prin şeful centrului agricol comunal, şeful serviciului comunitar pentru cadastru şi agriculturã sau agentul agricol, fie prin prestatorii de servicii împuterniciţi de primãrii.
(4) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, analizeazã cererile aprobate de primari şi elibereazã adeverinţe pentru cantitãţile de motorinã aprobate prin cerere, întocmite conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, persoanelor nominalizate la alin. (3).
(5) Dupã primirea adeverinţei, personal sau prin şeful centrului agricol comunal/şeful serviciului comunitar pentru cadastru şi agriculturã/agentul agricol, beneficiarii se prezintã la depozitele sau la staţiile de distribuţie a motorinei din judeţ ori din judeţele limitrofe aparţinãtoare furnizorilor - astfel cum sunt definiţi la art. 9 din hotãrâre şi achiziţioneazã motorina, în baza adeverinţei în original, achitând un preţ mai mic cu contravaloarea sprijinului financiar.
ART. 2
(1) În conformitate cu prevederile art. 6 din hotãrâre, prestatorii de servicii pot ridica adeverinţele de la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, şi motorina în numele beneficiarilor, pe baza împuternicirilor, a listei cu beneficiarii sprijinului financiar pentru care se face aprovizionarea cu motorinã şi a cererilor aprobate de primarii comunelor.
(2) Împuternicirea şi lista prevãzute la alin. (1) se întocmesc în conformitate cu modelele prevãzute în anexele nr. 3 şi 4.
(3) În baza documentelor prezentate la alin. (1), direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, elibereazã adeverinţe prestatorilor de servicii.
(4) Prestatorii de servicii achiziţioneazã în numele beneficiarilor motorina de la furnizorii de motorinã din judeţ sau din judeţele limitrofe, în baza împuternicirii, listei şi adeverinţelor eliberate de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti.
(5) Prestatorii de servicii care au achiziţionat motorina în numele beneficiarilor au obligaţia sã o pãstreze la dispoziţia beneficiarilor ori sã o predea acestora, în funcţie de solicitãri.
ART. 3
(1) Specialiştii din centrele agricole comunale, serviciile comunitare pentru cadastru şi agriculturã şi agenţii agricoli au urmãtoarele atribuţii:
a) verificã cererile solicitanţilor, urmãrind corectitudinea datelor înscrise de aceştia;
b) stabilesc necesarul de motorinã pe etape, conform solicitãrilor din cerere, în baza gamei de lucrãri şi a consumurilor specifice prevãzute în anexele nr. 5, 6 şi 7;
c) întocmesc listele beneficiarilor de sprijin financiar pentru motorinã, conform opţiunilor acestora;
d) depun la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, cererile pe baza listei întocmite şi ridicã adeverinţele în numele beneficiarilor;
e) predau prestatorilor de servicii listele şi cererile în baza împuternicirii aprobate de primarul comunei;
f) elibereazã beneficiarilor adeverinţe pe care le centralizeazã într-un registru, conform anexei nr. 8;
g) verificã în teren situaţia lucrãrilor prevãzute în cererile de solicitare a motorinei;
h) verificã executarea lucrãrilor corespunzãtor cantitãţilor de motorinã aprobate şi achiziţionate anterior;
i) întocmesc situaţii privind cantitãţile de motorinã pentru fiecare beneficiar, conform anexei nr. 9.
(2) Primarii au urmãtoarele atribuţii:
a) asigurã înregistrarea cererilor;
b) aprobã şi ştampileazã cererile;
c) aprobã şi elibereazã împuternicirile şi listele beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorinã ca anexe la împuterniciri, dupã caz.
(3) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, au urmãtoarele atribuţii:
a) elibereazã beneficiarilor, conform opţiunilor acestora, adeverinţe pe care le centralizeazã, separat pe comune, într-un registru, conform anexei nr. 10, numind prin decizie un specialist pentru calcularea valorii sprijinului financiar, pentru eliberarea adeverinţelor, precum şi pentru înregistrarea şi centralizarea acestora;
b) verificã modul de acordare şi utilizare a motorinei;
c) transmit Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, Direcţiei generale buget-finanţe, pânã la data de 20 a fiecãrei luni, necesarul volumului sprijinului financiar pentru motorina estimatã a fi utilizatã în luna urmãtoare şi situaţia justificativã a sumelor reprezentând utilizarea sprijinului financiar pentru motorina acordatã la perioadã, conform anexelor nr. 11 şi 12;
d) aprobã şi achitã fondurile reprezentând contravaloarea sprijinului financiar aferent motorinei efectiv livrate, în baza decontului justificativ prezentat de furnizori, conform anexei nr. 13.
ART. 4
Beneficiarilor care nu justificã prin lucrãri cantitãţile de motorinã aprobate şi aprovizionate anterior li se aplicã sancţiunile prevãzute la art. 11 din hotãrâre.
ART. 5
Furnizorii, prin depozitele şi staţiile de distribuţie a motorinei din judeţe, livreazã beneficiarilor sau împuterniciţilor, pe baza adeverinţelor eliberate de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cantitãţile de motorinã necesare efectuãrii lucrãrilor agricole, mecanizate, la un preţ redus cu contravaloarea sprijinului financiar instituit prin hotãrâre, şi au urmãtoarele atribuţii:
a) dispun ca personalul din depozitele sau staţiile de distribuţie a motorinei sã efectueze livrarea numai dupã verificarea identitãţii persoanelor solicitante, în raport cu elementele înscrise în adeverinţe sau în împuterniciri;
b) ţin evidenţa beneficiarilor şi a cantitãţilor de motorinã achiziţionate şi pãstreazã adeverinţele în original, precum şi împuternicirile;
c) întocmesc decadal situaţia cantitãţilor de motorinã efectiv livrate pe bazã de adeverinţe şi deconturi justificative, conform anexei nr 13, pe care le transmit direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 6
(1) Pe baza necesarului cantitãţilor de motorinã comunicate de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare aferente.
(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare este însoţitã de situaţia centralizatoare întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 14.
ART. 7
Anexele nr. 1-14 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
la normele metodologice

Verificat,
Centrul agricol/
Serviciul comunitar pentru cadastru şi agriculturã/
Agent agricol

Se aprobã cantitatea de motorinã ............ litri, din care:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Vegetal Cantitate Zootehnie Cantitate
(litri) (litri)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Etapa I - arat Trim. I - lucrãri
- pregãtire terenuri specifice
- semãnat
- fertilizat
- transport tehnologic

Etapa a II-a - întreţinere culturi Trim. II - lucrãri
- transport tehnologic specifice

Etapa a III-a - recoltat
- eliberare terenuri Trim. III - lucrãri
- transport tehnologic specifice
- lucrãri pentru înfiinţarea Trim. IV - lucrãri
culturilor de toamnã specifice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Semnãtura,
...............
Primãria comunei .....................
Nr. de înregistrare ...... data ......
Primar ...............................

Semnãtura,
...............
Ştampila




CERERE

Subsemnatul:
a) persoana juridicã ................, cu sediul în localitatea ..............., înscrisã la registrul comerţului sub nr. ............, reprezentatã de director/preşedinte ................, contabil-şef/director economic ................, cod numeric personal (CNP) ...............;
sau
b) persoana fizicã ..................., domiciliatã în localitatea ............, str. .................. nr. ......, deţinãtoare a B.I./CI seria ....... nr. ........, eliberat/eliberatã la data de ............. de ..........., CNP...............,
având în exploatare suprafaţa de ....... ha şi ......... capete animale/pãsãri, solicit sprijin financiar
pentru cantitatea de ........ litri motorinã necesarã efectuãrii urmãtoarelor lucrãri:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Vegetal Cantitate Zootehnie Cantitate
(litri) (litri)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Etapa I - arat Trim. I - lucrãri
- pregãtire terenuri specifice
- semãnat
- fertilizat
- transport tehnologic

Etapa a II-a - întreţinere culturi Trim. II - lucrãri
- transport tehnologic specifice

Etapa a III-a - recoltat
- eliberare terenuri Trim. III - lucrãri
- transport tehnologic specifice
- lucrãri pentru înfiinţarea Trim. IV - lucrãri
culturilor de toamnã specifice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Declar pe propria rãspundere cã în etapa ...... am mai solicitat sprijin financiar pentru cantitatea de ..... litri motorinã şi am consumat urmãtoarele cantitãţi, pe lucrãri, astfel:


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Vegetal Cantitate Zootehnie Cantitate
(litri) (litri)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Etapa I - arat Trim. I - lucrãri
- pregãtire terenuri specifice
- semãnat
- fertilizat
- transport tehnologic

Etapa a II-a - întreţinere culturi Trim. II - lucrãri
- transport tehnologic specifice

Etapa a III-a - recoltat
- eliberare terenuri Trim. III - lucrãri
- transport tehnologic specifice
- lucrãri pentru înfiinţarea Trim. IV - lucrãri
culturilor de toamnã specifice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate şi mã oblig sã respect prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 141/2005 .
Solicit ca adeverinţa sã fie ridicatã de la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului ............ /municipiului Bucureşti, astfel:
a) personal;
b) de cãtre şeful Centrului agricol/Serviciului comunitar pentru cadastru şi agriculturã/agentul agricol din comuna ..............;
c) de cãtre prestatorul de servicii .................... împuternicit de Primãria ....................
Prezenta cerere s-a întocmit în 3 (trei) exemplare şi dupã aprobare un exemplar rãmâne la primãrie şi un exemplar la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ................

Beneficiar,
..................
(Semnãtura
şi
ştampila, dupã caz)


ANEXA 2
la normele metodologice

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ............
Nr. ......... din ...............*)

ADEVERINŢĂ

Se adevereşte prin prezenta cã:
persoana juridicã ................, cu sediul în localitatea .............., înscrisã la registrul comerţului sub nr. ........, reprezentatã de director/preşedinte ................., contabil-şef/director economic .............,cod
numeric personal (CNP) ..................;
sau
persoana fizicã ................, domiciliatã în localitatea ..............., str. ............. nr. ..., deţinãtoare a B.I./CI seria ..... nr. ........, eliberat/eliberatã la data de ................. de .............., CNP .................,
având în exploatare suprafaţa de ......... ha şi .......... capete animale/pãsãri beneficiazã de prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 141/2005 pentru a achiziţiona o cantitate de ........ litri motorinã.

Director executiv, Director executiv adjunct,
....................... ............................
(numele, prenumele, semnãtura (numele, prenumele şi semnãtura)
şi ştampila)

--------
*) Reprezintã numãrul curent şi data din registrul prevãzut în anexa nr. 10.


ANEXA 3
la normele metodologice

Primãria comunei ......

ÎMPUTERNICIRE
Nr. ....... din ............

Primãria comunei .............., reprezentatã de ............., în calitate de primar, şi ..................., în calitate de secretar de primãrie, împuterniceşte pe prestatorul de servicii ......................,
reprezentat prin
a) persoana juridicã ............, cu sediul în localitatea .........., înscrisã la registrul comerţului sub nr. .........., reprezentatã de director/preşedinte ............., contabil-şef/director economic ................ cod numeric personal (CNP) .................;
sau
b) persoana fizicã ................., domiciliatã în localitatea ..................., str. ..................
nr. ......, deţinãtoare a B.I./CI seria ........ nr. ..........., eliberat/eliberatã la data de ...............
de ..................., CNP ...............,
pentru a ridica adeverinţele de la Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ................., în numele beneficiarilor prevãzuţi în lista care face parte integrantã din prezenta împuternicire, şi pentru a achiziţiona cantitatea de motorinã care se cuvine beneficiarilor prevãzuţi în listã.
Prestatorul de servicii ................... se obligã sã ridice adeverinţele, sã cumpere motorinã în numele beneficiarului, sã o pãstreze sau sã o predea acestuia.
Prestatorul de servicii va achiziţiona în numele beneficiarului motorinã la un preţ redus cu contravaloarea sprijinului financiar.
Prezenta împuternicire s-a întocmit în 4 (patru) exemplare, din care un exemplar rãmâne la primãrie, un exemplar la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, un exemplar la furnizor şi un exemplar la prestatorul de servicii.

Primar, Secretar de primãrie,
........................ .......................
(semnãtura şi ştampila) (semnãtura)

Prestator de servicii,
.......................
(semnãtura şi ştampila, dupã caz)

Înregistrare Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ............. nr. ...... data ..................


ANEXA 4
la normele metodologice

Aprobat
Primar
.....................
(semnãtura şi ştampila)

LISTA*)
beneficiarilor sprijinului financiar pentru motorinã


┌──────┬────────────────────────┬───────────────┬───────────────┬──────────────┐
│ │ Beneficiarul (numele, │Cererea avizatã│ Cantitatea de │ Semnãtura │
│ Nr. │prenumele, domiciliul, │ de primãrie │ motorinã │beneficiarului│
│ crt. │seria şi numãrul actului│ (nr./ data) │ (mii litri) │ │
│ │ de identitate) │ │ │ │
├──────┼────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ 4. │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────┼───────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ ... │ │ │ │ │
├──────┴────────────────────────┴───────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ Total │ │ │
└───────────────────────────────────────────────┴───────────────┴──────────────┘


*) Lista se întocmeşte separat pentru prestatorii de servicii, ca anexã la împuternicirea nr. ... din ..., sau pentru reprezentantul centrului agricol/serviciului comunitar pentru cadastru şi agriculturã/agentului agricol, în vederea ridicãrii adeverinţelor.
Prezenta listã s-a întocmit în 4 (patru) exemplare, din care un exemplar rãmâne la primãrie, un exemplar la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, un exemplar la furnizor şi un exemplar la prestatorul de servicii (dupã caz).


Centrul agricol/Serviciul comunitar
pentru cadastru şi agriculturã/Agentul agricol Împuternicit,
....................................... .......................
(numele, prenumele şi semnãtura) (numele, prenumele, semnãtura
şi ştampila, dupã caz)


ANEXA 5
la normele metodologice

CONSUMURI SPECIFICE DE MOTORINĂ PENTRU LUCRĂRI MECANIZATE


Font 8*
┌────────────┬─────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┬──────┬──────┬──────┬──────┐
│ │ │Pregã-│Semã-│Erbi- │Trata-│Ferti-│Amenda-│Între-│Recol-│Balo- │Trans-│
│Specificare │Arat │titul │nat │cidat │mente │lizat │mente │ţinere│tat │ tat │port │
│ │ │tere- │ │ │fito- │ │ │cul- │ │ │tehno-│
│ │ │nului │ │ │sani- │ │ │turi │ │ │logic │
│ │ │ │ │ │tare │ │ │ │ │ │ │
├────────────┴─────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┤
│Arabil │
├────────────┬─────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│U.M. │ l/ha│ l/ha │ l/ha│ l/ha │ l/ha │ l/ha │ l/ha │ l/ha │ l/t │ l/t │ l/orã│
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │ 26 │ 5,7 │ 5 │ 1,1 │ 6,5 │ 1,7 │ 3,5 │ 3,5 │ 5 │ 2,5 │ 6 │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Nr. lucrãri/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │ 1 │ 2 │ 1 │ 1 │ 2 │ 2 │ 1 │ 3 │ 1 │ 1 │ │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Total/ope- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│raţiune │ 26 │ 11,4 │ 5 │ 1,1 │ 13 │ 3,4 │ 3,5 │ 10,5 │ 5 │ 2,5 │ │
├────────────┴─────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┤
│Legume total │
├────────────┬─────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│U.M. │ l/ha│ l/ha │ l/ha│ l/ha │ l/ha │ l/ha │ │ l/ha │ │ │ l/ha │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │ 28 │ 5,7 │ 5 │ 1,8 │ 2,4 │ 3,3 │ │ 5,3 │ │ │ 38,1 │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Nr. lucrãri/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │ 1 │ 3 │ 1 │ 1 │ 6 │ 4 │ │ 12,5 │ │ │ │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Total/ope- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│raţiune │ 28 │ 17,1 │ 5 │ 1,8 │ 14,4 │ 13,3 │ │ 66,3 │ │ │ 38,1 │
├────────────┴─────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┤
│Pomicultura │
├────────────┬─────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│U.M. │ l/ha│ │ │ l/ha │ l/ha │ l/ha │ │ l/ha │ │ │ l/ha │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │ 21,5│ │ │ 1,6 │ 3,2 │ 2 │ │ 11,8 │ │ │ 44 │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Nr. lucrãri/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │ 0,2│ │ │ 1 │ 12 │ 2 │ │ 6 │ │ │ │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Total/ope- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│raţiune │ 4,3│ │ │ 1,6 │ 38,4 │ 4 │ │ 70,8 │ │ │ 44 │
├────────────┴─────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┤
│Vii nobile │
├────────────┬─────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│U.M. │ l/ha│ │ │ l/ha │ l/ha │ l/ha │ │ l/ha │ │ │ l/ha │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │ 8 │ │ │ 1 │ 7,8 │ 5 │ │ 6,5 │ │ │ 29,2 │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Nr. lucrãri/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │ 1 │ │ │ 1,6 │ 5 │ 1 │ │ 3,5 │ │ │ │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Total/ope- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│raţiune │ 8 │ │ │ │ 39 │ 5 │ │ 22,7 │ │ │ 29,2 │
├────────────┴─────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┤
│Pajişti │
├────────────┬─────┬──────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│U.M. │ │ │ │ │ │ l/ha │ │ l/ha │ l/t │ l/t │ │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Consum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specific │ │ │ │ │ │ 1,7 │ │ 3,5 │ 5 │ 2,5 │ │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Nr. lucrãri/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţiuni │ │ │ │ │ │ 2 │ │ 2 │ 3 │ 6 │ │
├────────────┼─────┼──────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│Total/ope- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│raţiune │ │ │ │ │ │ 3,4 │ │ 7 │ 15 │ 15 │ │
└────────────┴─────┴──────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┘



- Pentru înfiinţarea de plantaţii (vii, pomi, arbuşti), consumul de motorinã este cel prevãzut în proiect.
- În cazul calamitãrii totale a culturii, dupã care se poate înfiinţa o altã culturã, consumul de motorinã va fi cel prevãzut pentru culturile nou-înfiinţate.


ANEXA 6
la normele metodologice

LUCRĂRI ŞI CONSUMURI SPECIFICE PENTRU ALTE LUCRĂRI MECANIZATE


┌─────┬────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────────────┐
│Nr. │ │ │ Consum specific │
│crt. │ Denumirea lucrãrii │ U.M. │ litri/U.M. │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 1.│Arat sol greu 30 cm │ ha │ 32,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 2.│Arat în vie, pe terase şi pante de │ │ │
│ │peste 9° │ │ 8...10 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 3.│Lucrat cu freza │ ha │ 11,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 4.│Tãvãlugit │ ha │ 2,4 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 5.│Pregãtit terenuri cu pante de peste 9° │ ha │ 5,7...7,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 6.│Administrat îngrãşãminte organice MIG │ │ │
│ │(500 m de la platformã) │ ha │ 10,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 7.│Cultivaţie totalã │ ha │ 5,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 8.│Tratamente fitosanitare, în funcţie de │ │ │
│ │ cantitatea de soluţie la hectar │ ha │ 3,2...7,6 │
│ │(un tratament) │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 9.│Plantat cartofi (la 70 cm, cu vitezã │ │ │
│ │redusã) │ ha │ 13,5 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 10.│Rebilonat, prãşit cartofi │ ha │ 6,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 11.│Distrus vreji de cartofi │ ha │ 11,2 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 12.│Recoltat cartofi │ ha │ 17,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 13.│Dislocat sfeclã de zahãr │ ha │ 8,3 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 14.│Recoltat sfeclã de zahãr (KS-6) │ ha │ 22,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 15.│Decoletat sfelcã de zahãr │ ha │ 9,3 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 16.│Dislocat rãdãcinoase │ ha │ 14,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 17.│Recoltat ceapã │ ha │ 18,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 18.│Recoltat cereale pãioase pentru produc- │ │ │
│ │ţii mai mici de 1.500 kg/ha │ ha │ 12,5 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 19.│Recoltat floarea soarelui │ │ │
│ │(1.501-2.000 kg/ha) │ tone │ 9,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 20.│Recoltat cu CP-12 │ tone │ 6,6 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 21.│Recoltat porumb ştiuleţi sub 6 tone/ha │ tone │ 5,5 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 22.│Cosit furaje cu E-301 │ ha │ │
│ │ - sub 10 tone/ha │ │ 4,7 │
│ │ - 10-15 tone/ha │ │ 5,3 │
│ │ - peste 15,1 tone/ha │ │ 8,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 23.│Cosit furaje (U-445 + cositoare) │ ha │ 4,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 24.│Greblat fân │ ha │ │
│ │ - U 650 + greblã │ │ 4,1 │
│ │ - U 445 + greblã │ │ 2,5 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 25.│Recoltat ierboase cu E-280 │ tone │ 0,9 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 26.│Recoltat ierboase cu CSU │ tone │ 1,4 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 27.│Balotat paie la culturi pãioase cu │ │ │
│ │producţia mai micã de 1.500 kg boabe/ha │ tone │ 5,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 28.│Tocat coceni cu CSU │ tone │ 5,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 29.│Curãţat pãşuni cu MCP-2 │ ha │ 15,0 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 30.│Tasat siloz │ tone │ │
│ │ - cu S-650 │ │ 0,4 │
│ │ - cu S-1.500 │ │ 0,7 │
├─────┼────────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────────┤
│ 31.│Pomparea apei cu motopompa │ orã │ 13,0 │
└─────┴────────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────────┘




ANEXA 7
la normele metodologice

LUCRĂRI ŞI CONSUMURI SPECIFICE DE MOTORINĂ
LA LUCRĂRILE DIN FERMELE ZOOTEHNICE


┌────────────────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────┐
│ │ │ Consum │
│ Denumirea lucrãrii │ Utilajul │ specific │
│ │ │ litri/orã │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│Încãrcat gunoi din platformã │ U-650 + cupã │ 7,4 │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│Încãrcat baloţi şi furaje │ TIH-445 │ 2,6 │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│Încãrcat furaje concentrate │ TIH-445 │ 2,6 │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│Evacuat gunoi cu pompa tocãtor │ U-650 + pompa tocãtor │ 4,62 │
│(lichide, semilichide) │ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│Transport dejecţii │ U-650 + remorca │ 7,2 │
│ │ tehnologicã │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────────┤
│Tasat siloz de suprafaţã │ S-1.500 │ 10 │
└────────────────────────────────────┴─────────────────────────┴─────────────┘




ANEXA 8
la normele metodologice

Primãria Comunei ....................
Centrul agricol/
Serviciul comunitar pentru cadastru
şi agriculturã/Agent agricol ............

REGISTRU
privind eliberarea adeverinţelor pentru
achiziţionarea motorinei cu sprijin financiar


┌────┬────────┬──────────┬────────────┬───────────┬────────────┬──────────────┐
│Nr. │ │ │ Nr./data │ Motorina │ Valoarea │ Semnãtura │
│crt.│ Data │Beneficiar│adeverinţei │ aprobatã │ sprijinului│beneficiarului│
│ │ │ │ │ (litri) │ financiar │ (mii lei) │
├────┼────────┼──────────┼────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼──────────┼────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴──────────┴────────────┴───────────┴────────────┴──────────────┘




ANEXA 9
la normele metodologice

Beneficiar: ....
Suprafaţa/capete animale ........ Primãria Comunei ................
................. alte activitãţi
Categorii de folosinţã: - arabil
- vie
- pomi
- etc.

SITUAŢIA
privind cantitãţile de motorinã pentru fiecare beneficiar

- litri -


┌────┬───────┬─────┬───────────┬───────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Cererea│Total│ Total │ Cantitatea de motorinã normatã pentru │
│crt.│Nr/data│moto-│ motorinã │ lucrãri agricole │
│ │ │rinã │ ├────┬─────┬─────┬─────┬─────┬──────┬──────┬────┤
│ │ │nece-│ │ │Pre- │Semã-│Fer- │Erbi-│Trans-│Recol-│ *) │
│ │ │sarã │ │Arat│gãti-│nat │tili-│cidat│port │ tat │ │
│ │ │ │ │ │re │ │zat │ │tehno-│ │ │
│ │ │ │ │ │tere-│ │ │ │logic │ │ │
│ │ │ │ │ │nuri │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ 0 │ X │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │aprobatã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 1. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │justificatã│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │aprobatã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 2. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │justificatã│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │aprobatã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 3. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │justificatã│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │aprobatã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 4. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │justificatã│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │aprobatã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 5. │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │justificatã│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │aprobatã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│... │ │ X ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │ │justificatã│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴───────┼─────┼───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ TOTAL │ │aprobatã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ GENERAL │ ├───────────┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────┼──────┼────┤
│ │ │justificatã│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────┴─────┴───────────┴────┴─────┴─────┴─────┴─────┴──────┴──────┴────┘
*) Alte lucrãri (se vor nominaliza).




ANEXA 10
la normele metodologice

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ..............

REGISTRU
privind eliberarea adeverinţelor pentru
achiziţionarea motorinei cu sprijin financiar
pentru beneficiarii din comuna ........................



┌────┬──────┬───────┬─────────┬────────┬───────────┬──────────────┬────────────┐
│Nr. │ │ │Cererea │Motorina│ Valoarea │ Datele de │ Semnãtura │
│crt.│ Data │Benefi-│avizatã │aprobatã│sprijinului│identificare │ persoanei │
│ │ │ciarul │ de │ (litri)│ financiar │ a persoanei │ care preia │
│ │ │ │primãrie │ │ (mii lei) │ care preia │adeverinţele│
│ │ │ │(nr/data)│ │ │ adeverinţele │ │
├────┼──────┼───────┼─────────┼────────┼───────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼───────┼─────────┼────────┼───────────┼──────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────┴───────┴─────────┴────────┴───────────┴──────────────┴────────────┘




ANEXA 11
la normele metodologice

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã .............

SITUAŢIA
cantitãţilor de motorinã estimate şi volumul
sprijinului financiar necesar pe luna ......... 2005

Cantitatea de motorinã estimatã ....................... mii litri
Volumul sprijinului financiar estimat ................. mii lei

Director executiv, Director executiv adjunct,
..................... ......................


ANEXA 12
la normele metodologice

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ................

SITUAŢIA JUSTIFICATIVĂ
a sumelor reprezentând sprijinul financiar
pentru motorina acordatã în luna ........ 2005

Volumul sprijinului financiar estimat .............. mii lei
Volumul sprijinului financiar acordat .............. mii lei
Plãţile efectuate .............. mii lei
Rest de acoperit .............. mii lei


Director executiv, Director executiv adjunct,
..................... ......................


ANEXA 13
la normele metodologice

Furnizorul ......................*)
Nr. ....... din ..................

DECONT JUSTIFICATIV
privind cantitãţile de motorinã livrate în
condiţiile <>Hotãrârii Guvernului nr. 141/2005
şi volumul sprijinului financiar în decada ..................


┌────┬──────────────────┬──────────────┬──────────────────────┬───────────────┐
│ │ │ Adeverinţa │Cantitatea de motorinã│ Valoarea │
│Nr. │ Factura fiscalã │de la direcţia│ (litri) │ sprijinului │
│crt.│ chitanţa fiscalã │ pentru agri- ├──────────┬───────────┤ financiar de │
│ │ (nr./data) │ culturã şi │ │ Efectiv │ recuperat │
│ │ │ dezvoltare │Aprobatã │ livratã │ - mii lei - │
│ │ │ ruralã │ │ │(5.000 mii lei │
│ │ │ (nr./data) │ │ │ x col. 4) │
├────┼──────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼──────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼──────────────┼──────────┼───────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────┴──────────────┴──────────┴───────────┴───────────────┘

Director executiv, Director economic (Contabil-şef),
................... ............................

*) Antetul trebuie sã conţinã cel puţin denumirea completã, adresa, codul
fiscal, numãrul de înregistrare la registrul comerţului, banca şi numãrul
de cont.




ANEXA 14
la normele metodologice

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR
ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind acordarea de la bugetul de stat
a sumelor reprezentând sprijinul financiar
pentru cantitatea de motorinã utilizatã
pentru efectuarea lucrãrilor agricole mecanizate,
conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 141/2005 , pe luna ............

1. Cantitatea de motorinã estimatã ................. mii litri
2. Volumul sprijinului financiar estimat ................. milioane lei
3. Volumul sprijinului financiar acordat ................. milioane lei
4. Plãţile efectuate ................. milioane lei
5. Suma acordatã şi nedecontatã (pct. 3 - pct. 4) ............. milioane lei
6. Suma necesarã a fi acordatã în luna ... (pct. 2 - pct. 5) ......... milioane lei

Aprobat,
Ordonator principal de credite
............................

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016