Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 28 februarie 2003  privind modul de decontare si documentele justificative pentru acordarea asistentei medicale in Romania cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene, cetatenilor statelor cu care Romania a incheiat acorduri, intelegeri, conventii sau protocoale internationale de reciprocitate in domeniul sanatatii si stiintelor medicale, precum si cetatenilor romani aflati pe teritoriul acestor state, in contrapartida    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 28 februarie 2003 privind modul de decontare si documentele justificative pentru acordarea asistentei medicale in Romania cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene, cetatenilor statelor cu care Romania a incheiat acorduri, intelegeri, conventii sau protocoale internationale de reciprocitate in domeniul sanatatii si stiintelor medicale, precum si cetatenilor romani aflati pe teritoriul acestor state, in contrapartida

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 166 din 17 martie 2003

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
În sensul prezentelor norme metodologice, acordurile, înţelegerile, convenţiile sau protocoalele internaţionale cu prevederi în domeniul sãnãtãţii în condiţiile legii sunt denumite în continuare acorduri.
ART. 2
Lista acordurilor la care România este parte, categoriile de persoane care beneficiazã de servicii medicale, precum şi tipul serviciilor medicale prevãzute în aceste acorduri sunt prezentate în anexa nr. 1.
ART. 3
Contravaloarea serviciilor medicale furnizate în condiţiile acordurilor cuprinse în anexa nr. 1 se suporta din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, la tarifele stabilite pentru cetãţenii romani asiguraţi.
ART. 4
MSF şi CNAS vor asigura aplicarea unitarã a modalitãţilor de acordare a asistenţei medicale cetãţenilor statelor cu care România a încheiat acorduri.
ART. 5
(1) În condiţiile apariţiei unor noi acte normative în materie prezentele norme metodologice se vor modifica şi completa în mod corespunzãtor.
(2) Lista acordurilor se va actualiza semestrial în funcţie de semnarea noilor acorduri.

CAP. 2

SECŢIUNEA 1
Acordarea asistenţei medicale în România cetãţenilor statelor cu care România a încheiat acorduri

ART. 6
Cetãţenii statelor cu care România a încheiat acorduri beneficiazã de servicii medicale prevãzute în anexa nr. 1, acordate de furnizorii de servicii medicale la tarifele stabilite pentru cetãţenii romani asiguraţi, în conformitate cu prevederile acordurilor.
ART. 7
Furnizorii de servicii medicale care acorda asistenta medicalã în condiţiile art. 2 pentru cetãţenii strãini vor raporta caselor de asigurãri de sãnãtate în mod distinct serviciile medicale acordate, utilizând formularul prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 8
Acordarea asistenţei medicale dupã depãşirea situaţiei de urgenta, constatatã prin referat medical al şefului de secţie, se face numai în condiţiile acordurilor încheiate.
ART. 9
Furnizorii de servicii medicale transmit caselor de asigurãri de sãnãtate decontul privind serviciile medicale acordate cetãţenilor statelor cu care România a încheiat acorduri, însoţit de documentele justificative care atesta calitatea de beneficiar al acordurilor încheiate de România.
ART. 10
(1) Cetãţenii statelor cu care România a încheiat acorduri vor prezenta, în condiţiile în care acordul nu prevede altfel, un document care sa ateste calitatea de beneficiar al acordului, în baza cãruia primesc asistenta medicalã.
(2) Pentru acele acorduri în cazul cãrora se solicita un document de atestare a calitãţii de asigurat şi acesta nu se prezintã, cetãţeanul strãin va suporta integral contravaloarea serviciilor medicale primite.
ART. 11
(1) Fiecare furnizor de servicii medicale transmite casei de asigurãri de sãnãtate o situaţie statistica referitoare la asistenta medicalã acordatã cetãţenilor strãini, pana pe data de 3 a lunii urmãtoare.
(2) Casele de asigurãri de sãnãtate vor centraliza aceste situaţii şi le vor transmite CNAS în termen de 15 zile de la sfârşitul fiecãrei luni, conform formularului prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 12
(1) CNAS solicita organismelor de legatura ale statelor ai cãror cetãţeni au beneficiat de asistenta medicalã pe teritoriul României, în baza acordurilor, decontarea cheltuielilor aferente serviciilor medicale acordate, conform prevederilor fiecãrui acord.
(2) Moneda în care se solicita efectuarea plãţii este cea prevãzutã în acord. Dacã moneda nu este prevãzutã în acord, plata se efectueazã în euro sau în dolari S.U.A.
(3) În cazul în care CNAS nu primeşte sumele solicitate, are obligaţia de a retransmite solicitarea organismului de legatura în cauza şi se vor face demersuri instrumentate juridic cãtre Ministerul Afacerilor Externe pentru recuperarea sumelor.

SECŢIUNEA a 2-a
Acordarea asistenţei medicale cetãţenilor romani în strãinãtate

ART. 13
Cetãţenii romani aflaţi pe teritoriul statelor cu care România a încheiat acorduri beneficiazã de asistenta medicalã, în condiţiile prevãzute de acordurile la care România este parte.
ART. 14
(1) Cetãţenii romani aflaţi pe teritoriul statelor cu care România a încheiat acorduri vor prezenta, în condiţiile în care acordul nu prevede altfel, un document care sa ateste calitatea de beneficiar al acordului, în baza cãruia primesc asistenta medicalã. În condiţiile în care cetãţenii romani nu prezintã documentele respective, suporta integral contravaloarea serviciilor medicale primite.
(2) Modelele de formulare eliberate sunt cele utilizate pentru aplicarea fiecãrui acord.
(3) Duratele pentru care se pot elibera formularele sunt cele prevãzute în fiecare acord.
(4) În termen de 15 zile de la sfârşitul fiecãrei luni casele de asigurãri de sãnãtate vor transmite cãtre CNAS o situaţie centralizata a cetãţenilor romani care au solicitat documentele menţionate la alin. (1) conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 15
Casele de asigurãri de sãnãtate au obligaţia sa elibereze formularul în funcţie de fiecare acord, pe baza de documente justificative.
ART. 16
CNAS, în conformitate cu prevederile fiecãrui acord, poate transmite organismelor de legatura din strãinãtate acceptul pentru continuarea acordãrii asistenţei medicale dupã depãşirea situaţiei de urgenta.

CAP. 3
Decontarea asistenţei medicale cetãţenilor romani în strãinãtate, conform acordurilor

ART. 17
(1) Deconturile primite de la organismele de legatura din strãinãtate vor fi verificate de CNAS pentru fiecare caz.
(2) Verificarea se referã la:
● dacã persoana care a primit asistenta medicalã era indreptatita sa o primeascã conform acordului;
● dacã asistenta medicalã era cea prevãzutã în acord;
● în cazul în care a fost acordatã asistenta medicalã dupã depãşirea situaţiei de urgenta, dacã aceasta era aprobatã de CNAS.
(3) Rezultatul verificãrii va fi adus la cunostinta organismului de legatura din strãinãtate, conform acordului de la primirea decontului, cu justificarea faptului pentru care se refuza decontarea unor servicii medicale.
(4) Plata asistenţei medicale acordate cetãţenilor romani în strãinãtate se efectueazã conform acordurilor.
(5) Moneda în care se efectueazã plata este cea prevãzutã în acord. Dacã aceasta nu este prevãzutã, plata se efectueazã în euro sau în dolari S.U.A.
ART. 18
Sumele pentru decontarea plãţii asistenţei medicale acordate cetãţenilor romani în strãinãtate, conform acordurilor, se suporta din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate la tarifele prevãzute pentru cetãţenii romani asiguraţi.

CAP. 4
Dispoziţii finale

ART. 19
Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, ca autoritate competenta nationala în domeniul sãnãtãţii publice, are urmãtoarele atribuţii:
a) asigura, rãspunde, coordoneazã şi controleazã, dupã caz, organizarea activitãţii de asistenta medicalã acordatã în cazul aplicãrii acordurilor;
b) asigura supravegherea şi controlul respectãrii prezentelor norme metodologice de cãtre toţi furnizorii de servicii medicale, colaborand în acest scop cu Casa Nationala de Asigurãri de Sãnãtate, Colegiul Medicilor din România, Colegiul Farmacistilor din România şi Ordinul Asistentilor Medicali din România, cu autoritãţile publice locale şi cu alte instituţii abilitate;
c) aplica mãsurile corespunzãtoare în situaţiile în care se constata de cãtre organele abilitate nerespectarea prevederilor legale.
ART. 20
CNAS este organismul de legatura pentru aplicarea acordurilor cu prevederi în domeniul sãnãtãţii.
ART. 21
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------



ACORDURI
privind asistenta medicalã gratuita pe baza
de reciprocitate pentru membrii misiunilor diplomatice,
încheiate de Ministerul Afacerilor Externe
┌───┬──────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────┐
│NR.│ ŢARA │ DOCUMENT │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.│Republica P. │Acord, prin schimb de note verbale, între R.P.Romana şi│
│ │Albania │R.P. Albania privind acordarea pe baza de reciprocitate│
│ │ │de asistenta medicalã gratuita membrilor misiunilor │
│ │ │diplomatice şi a altor resortisanti, semnat la │
│ │ │Bucureşti, la 31.10.1959, intrat în vigoare la data │
│ │ │semnãrii │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.│Republica P. │Acord prin schimb de note verbale, între R.P.Romana şi │
│ │Bulgaria │R.P.Bulgaria privind acordarea de asistenta medicalã │
│ │ │gratuita personalului ambasadelor, semnat la Bucureşti,│
│ │ │la 11.06.1959, intrat în vigoare la 01.07.1959 │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.│R.P.D.Coreene │Acord prin schimb de note verbale, privind asistenta │
│ │ │medicalã gratuita pentru personalul ambasadelor │
│ │ │R.P.Romane şi R.P.D.Coreene, semnat la Bucureşti la │
│ │ │01.06.1959, intrat în vigoare la 01.07.1959 │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.│Republica Cuba │Înţelegere între Guvernul R.P.Romane şi Guvernul │
│ │ │Republicii Cuba cu privire la acordarea asistenţei │
│ │ │medicale gratuite membrilor ambasadelor celor doua │
│ │ │tari, semnat la Bucureşti, la 29/30.01.1968, intrat în │
│ │ │vigoare la data de 01.02.1968 │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.│R.S.F. Iugoslavia │Acord între Guvernul R.S.România şi R.S.F.Iugoslavia │
│ │ │privind acordarea asistenţei medicale personalului │
│ │ │diplomatic şi funcţionarilor reprezentantelor │
│ │ │permanente ale celor doua tari, semnat la Bucureşti │
│ │ │la 19.05.1958, intrat în vigoare la data semnãrii │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │Acordul se aplica şi în relaţiile dintre România şi │
│ │ │F.R.I. Macedonia, ca urmare a acordului încheiat la │
│ │ │Skopje, la data de 8.03.1996 a Protocolului privind │
│ │ │cadrul juridic bilateral, intrat în vigoare la data de │
│ │ │10.07.1998 şi publicat în MO nr.252/07.07.l998 │
│ │ │Acordul se aplica şi în relaţiile dintre România şi │
│ │ │Bosnia şi Hertegovina. │
│ │ │Se aplica "de facto" şi în relaţiile dintre România şi │
│ │ │Croatia (personalul ambasadei României la Zagreb │
│ │ │beneficiind de asistenta medicalã gratuita în aceleaşi │
│ │ │condiţii ca populaţia localã care are asigurãri │
│ │ │sociale) │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6.│R.P. Mongole │Înţelegere, prin schimb de note verbale, între Guvernul│
│ │ │R.S. România şi Guvernul R.P.Mongole privind acordarea │
│ │ │pe baza de reciprocitate de asistenta medicalã gratuita│
│ │ │membrilor ambasadelor celor doua tari, semnatã la │
│ │ │Bucureşti, la 2 şi 16.07. şi 30.08.1965, intrata în │
│ │ │vigoare la data semnãrii-Acordul nu se aplica în │
│ │ │prezent deoarece România şi Mongolia nu mai au misiuni │
│ │ │diplomatice acreditate la Ulan Bator, respectiv │
│ │ │Bucureşti │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7.│U.R.S.S. │Înţelegere, prin schimb de note verbale, între Guvernul│
│ │ │R.S. România şi Guvernul U.R.S.S. privind acordarea, pe│
│ │ │baza de reciprocitate, de asistenta medicalã gratuita │
│ │ │membrilor ambasadelor celor doua tari, precum şi altor │
│ │ │categorii de cetãţeni, semnatã la Bucureşti, la │
│ │ │26.11.1968, intrata în vigoare la data de 01.12.1968 │
│ │ │-acordul se aplica numai în relaţiile dintre România şi│
│ │ │Federaţia Rusa │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8.│R.P. Ungare │Acord, prin schimb de note verbale, între Guvernul │
│ │ │R.P. Romane şi Guvernul R.P.Ungare privind acordarea, │
│ │ │pe baza de reciprocitate, de asistenta medicalã │
│ │ │membrilor ambasadelor şi altor reprezentanţi ai ţãrilor│
│ │ │respective semnat la Bucureşti la 21.02.1959, intrat în│
│ │ │vigoare la 01.03.1959 │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │- personalul roman aflat în misiune în Republica │
│ │ │Ungara, cat şi personalul Ambasadei Republicii Ungare │
│ │ │la Bucureşti vor beneficia, de asemenea, numai de │
│ │ │asistenta medicalã de urgenta. │
├───┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9.│Republica Polona │Acord, prin schimb de note verbale, din 16 septembrie │
│ │ │2002, respectiv 18 septembrie 2002, privind acordarea │
│ │ │de asistenta medicalã gratuita pentru membrii │
│ │ │Ambasadei României la Varsovia şi ai Ambasadei │
│ │ │Republicii Polone la Bucureşti │
└───┴──────────────────┴───────────────────────────────────────────────────────┘





ACORDURI
încheiate de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei sau de alte
organisme guvernamentale în numele Ministerului Sãnãtãţii
şi Familiei cuprinzând prevederi referitoare la acordarea
gratuita a asistenţei de sãnãtate, pe baza de reciprocitate,
cetãţenilor uneia dintre pãrţile contractante

┌──┬───────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ Ţara │ Document │ Prevederi privind gratuitatea │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 1│Albania │Nu este document MSF │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 2│Regatul │În vigoare prin │ │
│ │Unit al │reconductie tacitã │ │
│ │Marii │ │ │
│ │Britanii şi│ │ │
│ │Irlandei de│ │ │
│ │Nord │ │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 3│Republica │În vigoare prin │Servicii diferenţiate pe grupe de │
│ │Armenia │reconductie tacitã │pacienti │
│ │ │ │Art. 6.1 Aflaţi temporar pe │
│ │ │ │teritoriul tarii şi în interes de │
│ │ │ │serviciu conf. art. 1 şi 2: îngrijire│
│ │ │ │medicalã, medicatie şi materiale │
│ │ │ │sanitare gratuite; │
│ │ │ │Art. 6.2 Turişti: îngrijire medicalã │
│ │ │ │în acord cu reglementãrile privind │
│ │ │ │proprii cetãţeni pînã cînd │
│ │ │ │repatrierea este posibila dpdv │
│ │ │ │medical; │
│ │ │ │Art. 6.3 Toţi cetãţenii: │
│ │ │ │- în caz de boli transmisibile cu │
│ │ │ │impact epidemiologic major: │
│ │ │ │îngrijire medicalã gratuita │
│ │ │ │- în caz de deces: servicii medico- │
│ │ │ │legale, inclusiv imbalsamarea, │
│ │ │ │exclusiv transportul = gratuite │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 4│Republica │În vigoare │6.a.Toţi cetãţenii pt. servicii │
│ │Bulgaria │ │medicale în caz de accidente, boli │
│ │ │ │contagioase şi îmbolnãviri subite ce │
│ │ │ │pericliteazã viata şi pînã la │
│ │ │ │posibilitatea medicalã a repatrierii:│
│ │ │ │gratuitate. │
│ │ │ │6.b Toţi cetãţenii cu patologie │
│ │ │ │diferita de 6.a aflaţi temporar pe │
│ │ │ │teritoriul celeilalte pãrţi: servicii│
│ │ │ │(inclusiv transport) contr-cost la │
│ │ │ │tarifele stabilite de MSF │
│ │ │ │6.d Toţi cetãţenii în caz de deces: │
│ │ │ │servicii medico-legale, dar exclusiv │
│ │ │ │transportul; │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 5│China │În vigoare prin │Asistenta medicalã pe baza de │
│ │ │reconductie tacitã │reciprocitate │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 6│Cipru │În vigoare │6.1 Cetãţeni aflaţi în vizita: pentru│
│ │ │ │boli acute = asistenta medicalã │
│ │ │ │gratuita │
│ │ │ │6.2. Alte categorii: asistenta │
│ │ │ │contra-cost la tarifele tarii gazda │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 7│Cuba │În vigoare │7.1. În caz de urgente medicale şi │
│ │ │ │chirurgicale: asistenta medicalã, │
│ │ │ │medicatie, materiale sanitare │
│ │ │ │gratuite pînã la posibilitatea │
│ │ │ │medicalã a repatrierii; │
│ │ │ │7.3 Toţi cetãţenii: în caz de boli │
│ │ │ │transmisibile cu impact epidemiologic│
│ │ │ │major: îngrijire medicalã gratuita; │
│ │ │ │7.5 Toţi cetãţenii: în caz de deces: │
│ │ │ │servicii medico-legale, inclusiv │
│ │ │ │imbalsamarea, exclusiv transportul= │
│ │ │ │gratuite │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 3│Egipt │În vigoare prin │În caz de imbolnavire acuta = │
│ │ │reconductie tacitã │asistenta medicalã gratuita │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 9│Grecia │În vigoare │Vizitatori: în caz de îmbolnãviri │
│ │ │ │acute sau alte urgente: asistenta │
│ │ │ │medicalã gratuita │
│ │ │ │În caz de deces:la cerere şi contra- │
│ │ │ │cost servicii de medicina- legalã şi │
│ │ │ │transport │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│10│Yugoslavia │Nu este acord MSF │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│11│Liban │În vigoare │Experţi în vizite oficiale: în caz de│
│ │ │ │urgente medico-chirurgicale, pe baza │
│ │ │ │de reciprocitate şi în instituţii │
│ │ │ │publice: asistenta medicalã gratuita │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│12│Republica │În vigoare │Toţi cetãţenii aflaţi temporar pe │
│ │Moldova │ │teritoriul celeilate pãrţi şi │
│ │ │ │peronalul diplomatic: în caz de │
│ │ │ │urgente medico-chirurgicale şi în caz│
│ │ │ │de boli transmisibile cu impact │
│ │ │ │epidemiologic major: îngrijire │
│ │ │ │medicalã gratuita pînã la │
│ │ │ │posibilitatea medicalã a repatrierii,│
│ │ │ │eventual transportul pînã la granita │
│ │ │ │Toţi cetãţenii: în caz de deces: │
│ │ │ │servicii medico-legale, inclusiv │
│ │ │ │imbalsamarea, exclusiv transportul= │
│ │ │ │gratuite │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│13│Federaţia │În vigoare prin │Asistenta medicalã şi îngrijire │
│ │Rusa │reconductie tacitã │în condiţiile prevãzute pentru │
│ │ │ │cetãţenii proprii; │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│14│Siria │În vigoare │Toţi cetãţenii: în caz de deces: │
│ │ │ │servicii medico-legale, inclusiv │
│ │ │ │imbalsamarea, exclusiv transportul = │
│ │ │ │gratuite │
│ │ │ │Studenţi: asistenta şi îngrijiri │
│ │ │ │medicale ca şi propriilor studenţi; │
│ │ │ │Asistenta medico-chirurgicala: │
│ │ │ │gratuita │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│15│Tunisia │În vigoare │Experţi: asistenta medicalã gratuita │
│ │ │ │pe baza de reciprocitate │
│ │ │ │Toţi cetãţenii: în caz de boli │
│ │ │ │transmisibile cu impact epidemiologic│
│ │ │ │major: îngrijire medicalã gratuita │
│ │ │ │Toţi cetãţenii: în caz de deces: │
│ │ │ │servicii medico-legale, inclusiv │
│ │ │ │imbalsamarea, exclusiv transportul = │
│ │ │ │gratuite │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│16│Turcia │În vigoare │Cetãţenii aflaţi pe teritoriul │
│ │ │ │celeilalte pãrţi temporar şi în │
│ │ │ │interes de serviciu: în caz de │
│ │ │ │urgente şi accidente, boli │
│ │ │ │contagioase: asistenta medico- │
│ │ │ │chirurgicala gratuita. │
│ │ │ │Turişti: în cazuri de boli │
│ │ │ │contagioase: îngrijiri medicale ca şi│
│ │ │ │propriilor cetãţeni pînã la │
│ │ │ │posibilitatea medicalã a repatrierii;│
│ │ │ │Toţi cetãţenii: în caz de deces: │
│ │ │ │servicii medico-legale, inclusiv │
│ │ │ │imbalsamarea, exclusiv transportul= │
│ │ │ │gratuite │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│17│Ucraina │În vigoare │Cetãţenii aflaţi pe teritoriul │
│ │ │ │celeilalte pãrţi temporar şi în │
│ │ │ │interes de serviciu: asistenta │
│ │ │ │medico-chirurgicala gratuita, │
│ │ │ │inclusiv medicatie şi materiale │
│ │ │ │sanitare │
│ │ │ │Turişti: în cazuri de urgenta │
│ │ │ │medico-chirurgicala asistenta şi │
│ │ │ │îngrijiri medicale ca şi propriilor │
│ │ │ │cetãţeni pînã la posibilitatea │
│ │ │ │medicalã a repatrierii; │
│ │ │ │Toţi cetãţenii: în caz de deces: │
│ │ │ │servicii medico-legale, inclusiv │
│ │ │ │imbalsamarea, exclusiv transportul= │
│ │ │ │gratuite │
└──┴───────────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘






ACORDURI INTERNAŢIONALE
încheiate de Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii,
în care exista prevederi referitoare la asigurarea
asistenţei medicale
┌──┬───────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ Ţara │ Document │ Prevederi │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│1.│Republica │Program de colaborare │- lector - condiţiile asigurãrii │
│ │Austria │culturalã între Guvernul │medicale se vor stabili în contractul│
│ │ │României şi Guvernul │de munca │
│ │ │Republicii Austria pentru│- experţi-se asigura, în caz de │
│ │ │anii 2002-2005, urmeazã │îmbolnãviri acute sau accidente, │
│ │ │sa între în vigoare │tratamentul primar şi de urgenta │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│2.│Regatul │Program de colaborare │- în caz de urgenta sau boala acuta, │
│ │Danemarcei │romano-danez pentru │partea primitoare va acoperi │
│ │ │1997-1999, în vigoare │costurile necesare pentru asistenta │
│ │ │ │medicalã │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│3.│Republica │Programul executiv al │- pentru vizite scurte(mai puţin de o│
│ │Arabã Egipt│Acordului de colaborare │luna) se asigura îngrijire medicalã │
│ │ │în domeniile educaţiei, │gratuita în caz de accidente, boli │
│ │ │ştiinţei şi culturii │transmisibile sau acute │
│ │ │între Guvernul României │- bursieri-îngrijire medicalã │
│ │ │şi Guvernul Republicii │gratuita în caz de accidente, boli │
│ │ │Arabe Egipt pentru anii │transmisibile sau acute │
│ │ │1999-2001, în vigoare │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│4.│Statul │Programul pentru │- pentru vizite scurte(mai puţin de o│
│ │Israel │cooperare în domeniul │luna)-se asigura îngrijire medicalã │
│ │ │culturii, educaţiei şi │gratuita în caz de urgenta, în acord │
│ │ │ştiinţei între Guvernul │cu legislaţia Statului sau │
│ │ │României şi Guvernul │- bursieri- asigura costurile pentru │
│ │ │Statului Israel pentru │îngrijire medicalã gratuita în caz de│
│ │ │anii 2002-2006, urmeazã │urgenta │
│ │ │sa între în vigoare │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ │Statul │Program pentru │- pentru vizite scurte-îngrijire │
│ │Israel │implementarea Acordului │medicalã gratuita în caz de urgenta, │
│ │ │de cooperare în domeniul │în acord cu legislaţia interna │
│ │ │culturii, educaţiei şi │- bursieri-se asigura costurile │
│ │ │ştiinţei între Guvernul │pentru îngrijire medicalã gratuita │
│ │ │României şi Guvernul │în caz de urgenta │
│ │ │Statului Israel pentru │ │
│ │ │anii 1998-2001, în │ │
│ │ │vigoare │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│5.│Republica │Programul de colaborare │- lector-asigurare medicalã în caz de│
│ │Italiana │culturalã romano- italian│boli acute sau accident │
│ │ │pentru anii 2002-2005, │- bursieri italieni-partea romana │
│ │ │urmeazã sa între │asigura asistenta medicalã în caz de │
│ │ │în vigoare │boala şi accidente │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ │ │Programul executiv al │- bursieri-asistenta medicalã │
│ │ │acordului cultural dintre│gratuita în caz de imbolnavire şi │
│ │ │Guvernul României şi │accidente, cu excepţia bolilor │
│ │ │Guvernul Republicii │incurabile şi a protezelor dentare │
│ │ │Italiene pentru anii │- profesori sau experţi- asistenta │
│ │ │1995-1998, în vigoare │medicalã gratuita în caz de urgenta │
│ │ │ │-lectorii italieni - asistenta │
│ │ │ │medicalã gratuita în caz de maladie │
│ │ │ │acuta sau accident │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│6.│Regatul │Programul de cooperare în│- specialişti-beneficiazã de │
│ │Spaniei │domeniul educaţiei, │asistenta medicalã, în cazul unei │
│ │ │culturii, tineretului şi │îmbolnãviri neprevãzute sau în caz de│
│ │ │sportului între România │accident, fãrã plata medicamentelor, │
│ │ │şi Spania pentru anii │cu excepţia serviciului stomatologic │
│ │ │1999-2002 │sau a tratamentului maladiilor │
│ │ │ │cronice │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ │ │ │- bursierii spanioli vor beneficia de│
│ │ │ │asigurare medicalã în cazul unei │
│ │ │ │îmbolnãviri neprevãzute sau în caz de│
│ │ │ │accident, în aceleaşi condiţii ca şi │
│ │ │ │studenţii romani, în conformitate cu │
│ │ │ │legislaţia în vigoare │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│7.│Albania │Protocol de colaborare │- bursieri-asistenta medicalã de │
│ │ │între MEC şi Min. │urgenta în condiţiile prevãzute │
│ │ │Învãţãmântului şi │pentru studenţii proprii. │
│ │ │Ştiinţei din Albania │- lectorii şi familiile acestora- │
│ │ │pentru anii 1999-2001, │asistenta medicalã şi internari în │
│ │ │prelungit pana la 7 │spital, gratuit, în caz de urgenta │
│ │ │octombrie 2002. │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│8.│Armenia │Program de colaborare în │- studenţi şi stagiari-asistenta │
│ │ │domeniile culturii, │medicalã de urgenta în regimul │
│ │ │educaţiei, şi ştiinţei │studenţilor proprii, în conformitate │
│ │ │între Guvernul României │cu legislaţia interna │
│ │ │şi Guvernul Republicii │- profesori-ajutor medical de urgenta│
│ │ │Armenia pentru anii 2001,│în caz de imbolnavire subita sau │
│ │ │2002, 2003 şi 2004 │accident şi asistenta medicalã în │
│ │ │ │conformitate cu legislaţia în vigoare│
│ │ │ │a Partii Contractante primitoare │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│9.│Belarus │Înţelegere de colaborare │- studenţi, doctoranzi, persoane │
│ │ │între Min.Educaţiei │venite la specializare, profesori- │
│ │ │Naţionale şi Min. │asistenta medicalã gratuita în │
│ │ │Învãţãmântului din │instiutile medicale de stat(cu │
│ │ │Republica Belarus, semnat│excepţia bolilor cronice şi a │
│ │ │la 14 februarie 1998 │protezelor dentare) │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│10│Bulgaria │Program între Guvernul │- bursieri-asistenta medicalã şi │
│ │ │României şi Guvernul │spitalizare în caz de imbolnavire │
│ │ │Republicii Bulgaria │acuta sau urgenta medico-chirurgicala│
│ │ │privind colaborarea în │potrivit prevederilor legislaţie în │
│ │ │domeniile ştiinţei, │vigoare │
│ │ │învãţãmântului şi │- lectorii şi familiile lor-asistenta│
│ │ │culturii pentru anii │medicalã gratuita, în caz de │
│ │ │1996-1998, prelungit prin│imbolnavire acuta sau urgenta │
│ │ │schimb de note verbale │medico-chirurgicala. │
│ │ │pana la semnarea noului │ │
│ │ │Program │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│11│Belgia │Program de cooperare │- bursierii la specializare sau │
│ │ │pentru anii 2001-2002 │cercetare-asigurare de sãnãtate şi │
│ │ │între Guvernul Flandrei │asigurare de rãspundere civilã │
│ │ │şi Guvernul României │(conform legislaţiei belgiene) şi │
│ │ │în aplicarea Acordului de│asigurare de sãnãtate, cu excepţia │
│ │ │cooperare încheiat │maladiilor cronice şi a protezelor │
│ │ │între Guvernul Flandrei │dentare (în România) │
│ │ │şi Guvernul României │- bursierii pentru bursele de vara- │
│ │ │ │asigurare de sãnãtate şi asigurare de│
│ │ │ │rãspundere civilã (conform │
│ │ │ │legislaţiei belgiene) şi asigurare de│
│ │ │ │sãnãtate (cu excepţia cheltuielilor │
│ │ │ │de medicamente) în caz de boala sau │
│ │ │ │accident, cu excepţia maladiilor │
│ │ │ │cronice şi a protezelor dentare(în │
│ │ │ │România) │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│12│Cehia │Înţelegere între MEC şi │- persoanele primite în baza aceste │
│ │ │Min. Învãţãmântului, │înţelegeri - beneficiazã de asistenta│
│ │ │Tineretului şi Sportului │medicalã în volum strict necesar, în │
│ │ │al Republicii Cehe │caz de imbolnavire acuta sau accident│
│ │ │privind colaborarea în │cu excepţia afectiunilor cronice şi │
│ │ │domeniul învãţãmântului │dentare │
│ │ │pe anii 2002-2005, semnat│ │
│ │ │la data de 12 aprilie │ │
│ │ │2002 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│13│China │Înţelegere între MEC şi │- pentru vizitele delegaţilor şi │
│ │ │Min Învãţãmântului al │pentru persoanele pentru cursurile de│
│ │ │Republicii Populare │vara- asistenta medicalã în caz de │
│ │ │Chineze privind │urgenta în conformitate cu │
│ │ │colaborarea în domeniul │reglementãrile interne în vigoare │
│ │ │învãţãmântului în │- bursieri-asistenta medicalã în │
│ │ │perioada 2002-2004 │regimul studenţilor proprii │
│ │ │ │- lectori-asistenta medicalã în │
│ │ │ │regimul cadrelor proprii │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│14│Iugoslavia │Program de colaborare în │- bursieri-asistenta medicalã │
│ │ │domeniul învãţãmântului, │gratuita, cu excepţia bolilor cronice│
│ │ │ştiinţei şi culturii, │şi a protezelor dentare │
│ │ │între Guvernul României │- lectori-asistenta medicalã în │
│ │ │şi Guvernul Federal al │conformitate cu reglementãrile │
│ │ │Republicii Iugoslavia │interne în vigoare. │
│ │ │pentru anii 1998, 1999 şi│ │
│ │ │2000, prelungit pana la │ │
│ │ │intrarea în vigoare a │ │
│ │ │unui nou Program. │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│15│Georgia │Program de colaborare în │- bursieri-asistenta medicalã │
│ │ │domeniul învãţãmântului │gratuita cu excepţia bolilor cronice │
│ │ │între MEC şi Min. │şi a protezelor dentare │
│ │ │Învãţãmântului din │- lectori - asistenta medicalã de │
│ │ │Georgia pentru anii │urgenta, cu excepţia bolilor cronice │
│ │ │2002-2004, semnat la 2 │şi a protezelor dentare. │
│ │ │iulie 2002 │- participanţii la cursurile de vara-│
│ │ │ │asistenta medicalã şi spitalizare │
│ │ │ │gratuite în caz de boli transmisibile│
│ │ │ │şi urgente medico-chirurgicale │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│16│Slovenia │Program executiv de │- bursieri-asistenta medicalã în │
│ │ │colaborare în domeniile │aceleaşi condiţii ca şi propriilor │
│ │ │educaţiei, ştiinţei şi │studenţi │
│ │ │culturii, între Guvernul │- lectori-asistenta medicalã în │
│ │ │României şi Guvernul │aceleaşi condiţii ca şi cadrele │
│ │ │republicii Slovenia │didactice proprii. │
│ │ │pentru anii 2001, 2002, │ │
│ │ │2003, 2004 şi 2005, │ │
│ │ │semnat la 8 iulie 2002 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│17│Polonia │Înţelegere de colaborare │- bursieri, educatori, cadre │
│ │ │între Min.Educaţiei │didactice şi lectori (precum şi │
│ │ │Naţionale din România şi │familiilor acestora) asistenta │
│ │ │Min. Educaţiei Naţionale │medicalã gratuita în unitãţile de │
│ │ │din Republica Polona │asistenta medicalã publice (cu │
│ │ │pentru perioada 1997- │excepţia bolilor cronice şi │
│ │ │2000(este expirat dar │a protezelor dentare) │
│ │ │schimburile de studenţi │ │
│ │ │şi lectori se desfãşoarã │ │
│ │ │în baza Acordului │ │
│ │ │interguvernamental şi în │ │
│ │ │condiţiile financiare ale│ │
│ │ │acestei Înţelegeri) │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│18│Slovacia │Program de colaborare │- pentru persoanele trimise în cadrul│
│ │ │între MEC şi Min. │acestui Program de asistenta medicalã│
│ │ │Învãţãmântului din │de urgenta, în conformitate cu │
│ │ │Republica Slovaca pentru │normele interne ale statului primitor│
│ │ │anii 2001-2004, semnat la│ │
│ │ │Bratislava, la 19 │ │
│ │ │februarie 2002 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│19│Grecia │Program de colaborare │- pentru persoanele trimise în cadrul│
│ │ │între Guvernul României │acestui Program, asistenta medicalã │
│ │ │şi Guvernul Republicii │gratuita în caz de urgenta │
│ │ │Elene în perioada 1999- │ │
│ │ │2002, semnat la Atena, la│ │
│ │ │13 martie 1999 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│20│Rebublica │Program Romano- Francez │- asigurare de sãnãtate, cu excepţia │
│ │Franceza │de cooperare culturalã, │bolilor cronice şi a protezelor │
│ │ │ştiinţificã şi tehnica │dentare(în România) şi asigurare │
│ │ │pentru anii 2001-2004 │pentru boala şi maternitate, în │
│ │ │ │conformitate cu legislaţia în vigoare│
│ │ │ │(în Franta) │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│21│Tunisia │Progam de colaborare │- bursieri-asistenta medicalã │
│ │ │culturalã, ştiinţificã şi│gratuita, în spitalele publice, în │
│ │ │tehnica pentru anii 2000,│caz de boala transmisibila │
│ │ │2001 şi 2002 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│22│Vietnam │Program de aplicare a │- bursieri şi delegaţi-asistenta │
│ │ │Acordului între Guvernul │medicalã şi spitalizare gratuita │
│ │ │României şi Guvernul │ │
│ │ │Republicii Socialiste │ │
│ │ │Vietnam în domeniile │ │
│ │ │culturii, ştiinţei, │ │
│ │ │învãţãmântului şi │ │
│ │ │sportului pe anii │ │
│ │ │1999-2004 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│23│Regatul │Protocol al Comisiei │- se acorda asistenta medicalã pentru│
│ │Unit al │Mixte Consacrate │urgente în caz de imbolnavire şi │
│ │Marii │Cooperãrii în Domeniile │pentru urgente stomatologice, în │
│ │Britanii şi│învãţãmântului, ştiinţei │condiţii similare celor asigurate │
│ │Irlandei de│şi culturii între Regatul│propriilor cetãţeni │
│ │Nord │Unit al Marii Britanii şi│ │
│ │ │Irlandei de Nord şi │ │
│ │ │România pe perioada 1999-│ │
│ │ │2002 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│24│Republica │Program de colaborare în │- se va acorda tratament medical de │
│ │India │domeniile educaţiei, │urgenta, în conformitate cu │
│ │ │ştiinţei şi culturii │reglementãrile interne în vigoare în │
│ │ │între Guvernul României │ţara sa │
│ │ │şi Guvernul Republicii │ │
│ │ │India pe anii 1997, 1998 │ │
│ │ │şi 1999 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│25│Republica │Program de Aplicare a │- bursieri-asigurarea serviciilor de │
│ │Turcia │Acordului de Schimburi │asistenta medicalã gratuita, cu │
│ │ │în Domeniile │excepţia şi interventiilor │
│ │ │Învãţãmântului, Ştiinţei,│chirurgicale care nu sunt urgente, a │
│ │ │Culturii şi Artei între │protezelor dentare şi bolilor cronice│
│ │ │Guvernul Republicii │- lectori-tratament medical şi │
│ │ │România şi Republicii │spitalizare gratuite în caz de │
│ │ │Turcia pentru anii │urgenta sau boala acuta. │
│ │ │1997-2001, prelungit pana│ │
│ │ │la intrarea în vigoare │ │
│ │ │a noului Program │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│26│Republica │Program de colaborare │- partea primitoare va suporta şi │
│ │Columbia │Culturalã, ştiinţificã şi│garanta cheltuielile de îngrijire │
│ │ │în Domeniul educaţiei │medicalã în cazuri de urgenta în │
│ │ │pentru anii 2001-2003 │conformitate cu reglementãrile │
│ │ │între Guvernul României │interne ale fiecãrui stat │
│ │ │şi Guvernul Republicii │ │
│ │ │Columbia, nesemnat încã │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│27│Regatul │Program Cultural între │- partea primitoare va asigura │
│ │Hasemit al │Guvernul României şi │asistenta medicalã în caz de urgenta │
│ │Iordaniei │Guvernul Regatului │ │
│ │ │Hasemit al Iordaniei │ │
│ │ │pentru anii 2001, 2002 şi│ │
│ │ │2003 │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│28│Republica │Program de Aplicare a │- delegaţii-pentru vizite de scurta │
│ │Irak │Acordului de Colaborare │durata, vor primi gratuit asistenta │
│ │ │în domeniile culturii, │medicalã în spitale publice, │
│ │ │învãţãmântului şi │cu excepţia bolilor cronice │
│ │ │ştiinţei, între Guvernul │şi a protezelor dentare │
│ │ │României şi guvernul │- studenţi bursieri-pentru vizite de │
│ │ │Republicii Irak pentru │lungã durata, asigurare medicalã │
│ │ │anii 2000, 2001 şi 2002 │gratuita, în aceleaşi condiţii ca │
│ │ │ │pentru proprii studenţi, cu excepţia │
│ │ │ │bolilor cronice şi a protezelor │
│ │ │ │dentare │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│29│Republica │Programul executiv al │- bursieri-asistenta medicalã, în │
│ │Peru │Acordului de cooperare │aceleaşi condiţii ca şi pentru │
│ │ │în domeniile culturii, │proprii studenţi │
│ │ │educaţiei, ştiinţei, │ │
│ │ │tineretului şi sportului │ │
│ │ │între Guvernul României │ │
│ │ │şi Guvernul Republicii │ │
│ │ │Peru pentru anii 2002- │ │
│ │ │2004, nesemnat încã │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│30│Japonia │Programul pentru │- voluntarii japonezi în România- pe │
│ │ │Voluntari al Cooperãrii │perioade misiunii, asistenta medicalã│
│ │ │Japoneze Transoceanice │gratuita, în condiţii egale cu │
│ │ │ │cetãţenii romani │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│31│Suedia │Program romano-suedez de │- se va asigura asistenta medicalã │
│ │ │colaborare în domeniul │gratuita, incluzând tratamentul în │
│ │ │culturii, ştiinţei şi │spital, în caz de imbolnavire subita │
│ │ │educaţiei pentru anii │sau accident │
│ │ │1997-1999, prelungit │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│32│Republica │Programul de aplicare a │- bursierii finlandezi-asistenta │
│ │Finlanda │Acordului de colaborare │medicalã, în condiţii identice celor │
│ │ │între Guvernul republicii│pentru studenţii romani │
│ │ │Socialiste România şi │ │
│ │ │Guvernul Republicii │ │
│ │ │Finlanda în domeniile │ │
│ │ │culturii, ştiinţei şi în │ │
│ │ │alte domenii aferente, │ │
│ │ │pentru perioada 2002-2006│ │
│ │ │nesemnat încã │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│33│Regatul │Program de colaborare în │- bursieri- tratament medical gratuit│
│ │Norvegiei │domeniile culturii, │cu excepţia bolilor cronice şi │
│ │ │educaţiei şi cercetãrii │protezelor dentare, în aceleaşi │
│ │ │dintre Guvernul României │condiţii ca şi pentru proprii │
│ │ │şi Guvernul Regatului │studenţi │
│ │ │Norvegiei │ │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│34│Republica │Program cultural de │- experţi-se suporta asigurarea │
│ │Islamica │colaborare între Guvernul│medicalã în caz de urgenta │
│ │Iran │României şi Guvernul │- bursieri-se asigura îngrijire │
│ │ │Republicii Islamice Iran,│medicalã în aceleaşi condiţii ca │
│ │ │pentru anii 2003-2006 │pentru proprii studenţi │
├──┼───────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│35│Republica │Program de aplicare a │- se va asigura tratament medical │
│ │Arabã │Acordului de colaborare │gratuit în caz de urgenta, la un │
│ │Siriana │culturalã dintre Guvernul│spital de stat │
│ │ │României şi Guvernul │ │
│ │ │R.A. Siriene pentru anii │ │
│ │ │1998-2000, prelungit │ │
└──┴───────────┴─────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘



ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------



FORMULAR DE RAPORTARE
cãtre CNAS referitor la cetãţenii strãini care beneficiazã
de asistenta medicalã în baza acordurilor

Casa de Asigurãri de Sãnãtate ...................
┌───────┬───────┬───────┬───────┬──────────────────────┬──────┬───────┬──────┐
│Numele/│CNP/ │Documen│Domici-│ Asistenta medicalã │Tarif/│Servi- │ Suma │
│prenume│Seria │te jus-│liul │ acordatã în │zi/ │ciul │totalã│
│le │pasapor│tifica-│(ţara/ ├───────┬──────┬───────┤secţie│medical│ │
│ │tului │tive │oraşul)│Spita- │Secţia│Durata │ │/urgen-│ │
│ │ │privind│ │lul │ │spitali│ │te │ │
│ │ │calita-│ │ │ │zarii │ │ │ │
│ │ │tea de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │asigu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rat │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴──────┴───────┴──────┴───────┴──────┘


Formularul se întocmeşte în doua exemplare de cãtre casa de asigurãri de sãnãtate, din care un exemplar se înainteazã CNAS pana la data de .......... .



FORMULAR
pentru cetãţenii strãini care beneficiazã de asistenta medicalã
în România în baza acordurilor

Spitalul ..................
┌────────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┐
│ Secţia │ Numele │CNP/ │Domici- │Perioa-│ Durata │Tarif/ │Servi- │ Suma │
│ │ şi │Seria │liul │da de │spitali-│zi/ │ciul │totalã │
│ │prenume-│pasapor│(ţara/ │inter- │zarii │secţie │medical/│ │
│ │le │tului │oraşul) │nare │ │ │urgente │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┘


Formularul se întocmeşte în doua exemplare, din care un exemplar rãmâne la furnizorul de servicii medicale, iar celãlalt se depune la casa de asigurãri de sãnãtate de cãtre reprezentantul legal al unitãţii sanitare pana la data de ........................ .




FORMULAR
pentru cetãţenii romani care beneficiazã de asistenta medicalã
în strãinãtate în baza acordurilor

Casa de Asigurãri de Sãnãtate.................
┌─────────┬─────────┬─────────┬────────────┬─────────┬────────┬─────────┬──────┐
│Numele/ │CNP/Seria│Domici- │ Perioada de│Seria şi │Ţara de │Serviciul│Suma │
│prenumele│pasaportu│liul │asigurare în│nr. │destina-│medical/ │totalã│
│ │lui │(ţara/ │strãinãtate │formular │tie │urgente │ │
│ │ │oraşul) │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴─────────┴─────────┴────────────┴─────────┴────────┴─────────┴──────┘



-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016