Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 26 aprilie 2004  privind modul de reflectare in contabilitatea institutiilor publice a unor operatiuni ce decurg din aplicarea prevederilor   Ordonantei Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementari in domeniul financiar, aprobata si modificata prin   Legea nr. 609/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 26 aprilie 2004 privind modul de reflectare in contabilitatea institutiilor publice a unor operatiuni ce decurg din aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementari in domeniul financiar, aprobata si modificata prin Legea nr. 609/2003

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 418 din 11 mai 2004

CAP. I
Reflectarea în contabilitate a operaţiunilor privind declararea şi colectarea creanţelor bugetare reprezentând contribuţii sociale

ART. 1
(1) În conformitate cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementãri în domeniul financiar, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 609/2003 , începând cu data de 1 ianuarie 2004 activitatea privind declararea şi colectarea creanţelor bugetare reprezentând contribuţii sociale se realizeazã de Ministerul Finanţelor Publice prin unitãţile fiscale teritoriale.
(2) În realizarea atribuţiilor de mai sus, Ministerul Finanţelor Publice, prin unitãţile fiscale teritoriale, organizeazã evidenţa pe plãtitori, persoane juridice şi persoane fizice, care au calitatea de angajator, respectiv evidenţa centralizatã pe categorii de venituri, evidenţã care trebuie sã ofere informaţiile necesare organizãrii şi conducerii evidenţei contabile sintetice şi analitice a creanţelor bugetului asigurãrilor sociale de stat, fondului iniţial pentru funcţionarea sistemului de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale, bugetului asigurãrilor pentru şomaj, bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
ART. 2
(1) Administraţiile finanţelor publice municipale, orãşeneşti, comunale, precum şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, dupã caz, au obligaţia ca pânã la data de 10 a lunii urmãtoare celei de raportare sã transmitã la direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti informaţiile privind evidenţa centralizatã, pe categorii de venituri.
(2) Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili transmit pânã la data de 15 a lunii urmãtoare celei de raportare informaţiile privind evidenţa centralizatã, pe categorii de venituri privind contribuţiile sociale, unitãţilor teritoriale ale Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, prin casele de asigurãri de sãnãtate teritoriale, Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã.
ART. 3
(1) Compartimentele cu atribuţii în organizarea şi conducerea contabilitãţii veniturilor bugetare din unitãţile teritoriale ale Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, prin casele de asigurãri de sãnãtate teritoriale, Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã organizeazã şi conduc contabilitatea drepturilor constatate şi a veniturilor încasate aferente bugetelor pe care le administreazã potrivit legii, respectiv bugetul asigurãrilor sociale de stat, fondul iniţial pentru funcţionarea sistemului de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(2) În scopul raportãrii prin conturile de execuţie a veniturilor şi cheltuielilor bugetelor de mai sus, contabilitatea sinteticã şi analiticã se organizeazã astfel:
a) contabilitatea sinteticã a drepturilor constatate şi a veniturilor încasate privind contribuţiile sociale se conduce cu ajutorul conturilor sintetice de gradul I şi II, prevãzute în Planul de conturi general pentru instituţiile publice, care se modificã şi se completeazã cu conturile prevãzute în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentele norme metodologice.
Funcţiunea conturilor nou-introduse şi a celor care îşi modificã funcţiunea este prevãzutã în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentele norme metodologice.
Monografia privind înregistrarea în contabilitate a principalelor operaţiuni privind contribuţiile sociale este prezentatã în anexa nr. 3 care face parte integrantã din prezentele norme metodologice;
b) contabilitatea analiticã a drepturilor constatate şi a veniturilor încasate privind contribuţiile sociale prevãzute în anexele nr. 1-4 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor secţiunii a 5-a din <>cap. I din Ordonanţa Guvernului nr. 86/2003 privind reglementarea unor mãsuri în materie financiar-fiscalã, referitoare la activitãţile de declarare şi colectare a creanţelor bugetare reprezentând contribuţii sociale, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.644/2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 855 din 2 decembrie 2003, se conduce pe categorii de venituri, pe structura clasificaţiei bugetare funcţionale, aprobatã prin <>Ordinul ministrului finanţelor nr. 1.394/1995 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, distinct pentru fiecare buget, respectiv pe capitole şi subcapitole de venituri.
(3) Contabilitatea drepturilor constatate şi a veniturilor încasate privind contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice care nu au calitatea de angajat, asigurate pe bazã de declaraţii sau contract de asigurare, pentru care activitatea de colectare a rãmas în sarcina instituţiilor prevãzute la <>art. 27 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 86/2003 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 609/2003 , se organizeazã şi se conduce pe baza declaraţiilor sau contractelor de asigurare, extraselor de cont şi documentelor justificative anexate acestora, primite de la Trezoreria Statului, sau altor documente emise de creditorul bugetar ori de alte entitãţi abilitate de lege.
ART. 4
Evidenţa contabilã a drepturilor constatate şi a veniturilor încasate privind contribuţiile sociale se realizeazã distinct pentru bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pe baza situaţiilor centralizate transmise de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi Direcţia generalã de administrare a marilor contribuabili, dupã cum urmeazã:
1. Situaţia centralizatoare privind drepturile constatate şi veniturile încasate în luna .... pentru bugetul asigurãrilor pentru şomaj (anexa A care face parte integrantã din prezentele norme metodologice);
2. Situaţia centralizatoare privind drepturile constatate şi veniturile încasate în luna .... pentru bugetul asigurãrilor sociale de stat (anexa B care face parte integrantã din prezentele norme metodologice);
3. Situaţia centralizatoare privind drepturile constatate şi veniturile încasate în luna .... pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate (anexa C care face parte integrantã din prezentele norme metodologice).
ART. 5
Pe baza datelor din evidenţa contabilã sinteticã şi analiticã, unitãţile teritoriale ale Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, prin casele de asigurãri de sãnãtate teritoriale, Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, Casei Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã efectueazã raportãri lunare, precum şi raportãri trimestriale şi anuale prin sistemul situaţiilor financiare asupra modului de executare a veniturilor şi cheltuielilor bugetului aprobat, precum şi a veniturilor neîncasate în anexa "Situaţia veniturilor neîncasate la ..." (anexa nr. 22), anexã care face parte integrantã din sistemul situaţiilor financiare.

CAP. II
Reflectarea în contabilitate a plãţilor efectuate de cãtre instituţiile publice finanţate din bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate

ART. 6
(1) În conformitate cu prevederile <>art. 27 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 86/2003 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 609/2003 , Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale, Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, prin casele de asigurãri de sãnãtate teritoriale, Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Apãrãrii, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autoritãţii Judecãtoreşti, Casa Asigurãrilor de Sãnãtate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi unitãţile din subordinea acestora efectueazã "cheltuieli în limita aprobatã prin buget şi a creditelor deschise, în condiţiile legii".
(2) În aplicarea prevederilor de mai sus, prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.819/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind deschiderea şi repartizarea/retragerea creditelor bugetare din bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 938 din 24 decembrie 2003, au fost stabilite procedurile privind deschiderea, retragerea/repartizarea creditelor bugetare, precum şi conturile deschise la Trezoreria Statului pentru efectuarea cheltuielilor prevãzute în buget.
ART. 7
Instituţiile publice au obligaţia sã respecte procedurile privind parcurgerea celor patru faze ale execuţiei bugetare a cheltuielilor, respectiv angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor, precum şi sã organizeze, sã conducã evidenţa şi sã raporteze angajamentele bugetare şi legale potrivit prevederilor <>Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.792/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenţa şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 37 din 23 ianuarie 2003.
ART. 8
(1) Plãţile efectuate din bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate prin conturile de cheltuieli deschise la unitãţile Trezoreriei Statului se înregistreazã în contabilitatea instituţiilor pe seama cãrora au fost deschise cu ajutorul contului 700 "Finanţarea bugetarã privind anul curent".
(2) Contul 700 "Finanţarea bugetarã privind anul curent" se dezvoltã în analitic astfel:
- finanţarea din bugetul asigurãrilor sociale de stat (cont 700.03) corespunzãtor plãţilor efectuate din contul de la Trezoreria Statului 25 "Cheltuielile bugetului asigurãrilor sociale de stat";
- finanţarea din bugetul asigurãrilor pentru şomaj (cont 700.04) corespunzãtor plãţilor efectuate din contul de la Trezoreria Statului 29 "Cheltuielile bugetului asigurãrilor pentru şomaj";
- finanţarea din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate (cont 700.05) corespunzãtor plãţilor efectuate din contul de la Trezoreria Statului 27 "Cheltuielile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".
(3) Contabilitatea analiticã a plãţilor efectuate se ţine pe articole şi alineate în cadrul fiecãrui subcapitol sau capitol de cheltuieli al bugetului aprobat instituţiei publice.

CAP. III
Înregistrarea cheltuielilor efective ale instituţiilor publice finanţate din bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate

ART. 9
(1) Cheltuielile efective ale instituţiilor publice finanţate din bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, reprezentând cheltuieli de personal, cheltuieli materiale şi servicii, cheltuieli de capital (amortizarea activelor fixe corporale sau necorporale), se înregistreazã în contabilitate cu ajutorul contului 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget".
(2) Contabilitatea analiticã în cadrul contului 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget" se organizeazã pe articole şi alineate în cadrul fiecãrui subcapitol sau capitol de cheltuieli al bugetului aprobat instituţiei publice.
(3) În conformitate cu prevederile <>art. 18 alin. (5) din Legea contabilitãţii nr. 82/1991 , republicatã, rezultatul execuţiei bugetare se stabileşte anual prin închiderea conturilor de cheltuieli efective şi a conturilor de surse din care au fost efectuate.
(4) La finele anului soldul debitor al contului 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget" se închide prin debitul contului 700 "Finanţarea bugetarã privind anul curent". Soldul debitor sau creditor al contului 700 "Finanţarea bugetarã privind anul curent" rãmas dupã închiderea contului de cheltuieli se transferã asupra contului 702 "Finanţarea din anii precedenţi şi alte surse".
(5) Contul 700 "Finanţarea bugetarã privind anul curent" şi contul 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget" nu prezintã sold la finele anului.

CAP. IV
Determinarea rezultatului execuţiei bugetare

ART. 10
(1) Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor sociale de stat, bugetului asigurãrilor pentru şomaj, bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate se determinã cu ajutorul contului 57 "Rezultatul execuţiei bugetare".
(2) Contul 57 "Rezultatul execuţiei bugetare" se dezvoltã în analitic astfel:
- "Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor sociale de stat" (cont 57.03) care se determinã la finele anului prin închiderea conturilor de venituri (conturile 504 "Veniturile bugetului asigurãrilor sociale de stat" şi 506 "Subvenţii primite de bugetul asigurãrilor sociale de stat") şi cheltuieli bugetare (contul 408 "Cheltuielile bugetului asigurãrilor sociale de stat");
- "Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj" (cont 57.04) care se determinã la finele anului prin închiderea conturilor de venituri (conturile 536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj" şi cheltuieli bugetare (contul 436 "Cheltuielile bugetului asigurãrilor pentru şomaj");
- "Rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" (cont 57.05) care se determinã la finele anului prin închiderea conturilor de venituri (contul 579 "Veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate") şi cheltuieli bugetare (contul 479 "Cheltuielile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate").
(3) Conturile de venituri şi cheltuieli bugetare nu prezintã sold la finele anului.
(4) Conturile de venituri şi cheltuieli bugetare prezentate mai sus, înainte de operaţiunea de închidere de la finele anului, reflectã veniturile încasate în cursul exerciţiului bugetar, respectiv plãţile efectuate potrivit bugetului aprobat.

ANEXA 1


────────
la normele metodologice
────────────────────────

COMPLETARI SI MODIFICARI
in functiunea unor conturi din Planul de conturi
general pentru institutiile publice





┌──────────────────────────────────────────────────┬──┬──────┬─────────┬───────┐
│ │C │Sinte-│ Sintetic│Functia│
│ │L │tic │ de │ │
│ DENUMIREA CONTULUI │A │ │ gradul │ │
│ │S │ │ II │ │
│ │A │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│ A. CONTURI CARE ISI MODIFICA FUNCTIUNEA │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil al bigetului asigurarilor pentru somaj │ 1│ 116│ │ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil din fondul de rezerva constituit │ │ │ │ │
│potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr │ 1│ 129│ │ A │
│150/2002 │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil al bugetului Fondului national unic │ │ │ │ │
│de asigurari sociale de sanatate │ 1│ 179│ │ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Debitori │ 2│ 220│ │ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Debitori ai bugetului asigurarilor pentru somaj │ 2│ │ 220.34*)│ A │
│ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Debitori ai bugetului Fondului national unic de │ │ │ │ │
│asigurari sociale de sanatate │ 2│ │ 220.35*)│ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Debitori ai Fondului pentru functionarea │ │ │ │ │
│sistemului pentru accidente de munca si boli │ │ │ │ │
│profesionale │ 2│ │ 220.36*)│ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Imprumuturi acordate agentilor economici │ 2│ 223 │ │ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Creditori │ 2│ 231 │ │ P │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Creditori ai bugetului asigurarilor pentru somaj │ 2│ │ 231.34 │ P │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Creditori ai bugetului Fondului national unic │ 2│ │ 231.35 │ P │
│de asigurari sociale de sanatate │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Creditori ai Fondului pentru functionarea │ │ │ │ │
│sistemului pentru accidente de munca si boli │ │ │ │ │
│profesionale │ 2│ │ 231.36 │ P │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Fond de rezerva constituit potrivit Ordonatei de │ 3│ 350 │ │ P │
│Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Rezultatul executiei bugetare │ 5│ 57 │ │ B │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Rezultatul executiei bugetului asigurarilor │ 5│ │ 57.04 │ B │
│pentru somaj │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Rezultatul executiei bugetului Fondului national │ │ │ │ │
│unic de asigurari asociale de sanatate │ 5│ │ 57.05 │ B │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Venituri de realizat │ 5│ 531 │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Venituri de realizat ale bugetului asigurarilor │ │ │ │ │
│pentru somaj │ 5│ │ 531.34 │ P │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Venituri de realizat ale bugetului Fondului │ │ │ │ │
│national unic de asigurari sociale de sanatate │ 5│ │ 531.35 │ P │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Venituri de realizat ale Fondului │ │ │ │ │
│pentru functionarea sistemului pentru accidente │ │ │ │ │
│de munca si boli profesionale │ 5│ │ 531.36 │ P │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│B. CONTURI NOU INTRODUSE │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil al institutiilor publice din venituri │ │ │ │ │
│incasate prin intermediul cardurilor │ 1│ 117 │ │ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil al institutiilor publice din venituri │ │ │ │ │
│incasate pentru bugetul de stat prin intermediul │ 1│ │ 117.01 │ A │
│cardurilor │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil al institutiilor publice din venituri │ │ │ │ │
│incasate pentru bugetul asigurarilor sociale de │ 1│ │ 117.03 │ A │
│stat prin intermediul cardurilor │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil al institutiilor publice din venituri │ │ │ │ │
│incasate pentru bugetul Fondului national unic de │ │ │ │ │
│asigurari sociale de sanatate prin intermediul │ │ │ │ │
│cardurilor │ 1│ │ 117.04 │ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil al institutiilor publice din venituri │ │ │ │ │
│incasate pentru bugetul asigurarilor pentru │ │ │ │ │
│somaj prin intermediul cardurilor │ 1│ │ 117.05 │ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Disponibil al institutiilor publice din venituri │ │ │ │ │
│proprii incasate prin intermediul cardurilor │ 1│ │ 117.06 │ A │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Veniturile bugetului asigurarilor pentru somaj │ 5│ 536 │ │ P │
├──────────────────────────────────────────────────┼──┼──────┼─────────┼───────┤
│Veniturile bugetului Fondului national unic de │ │ │ │ │
│asigurari sociale de sanatate │ 5│ 579 │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴──┴──────┴─────────┴───────┘


_____________
*) Se dezvolta in analitic pe structura clasificatiei bugetare.


ANEXA 2


────────
la normele metodologice
────────────────────────

FUNCŢIUNEA CONTURILOR NOU INTRODUSE SI A CELOR CARE
ISI MODIFICA FUNCŢIUNEA

Contul 116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj"

Cu ajutorul acestui cont, Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca si agenţiile teritoriale ţin evidenţa disponibilului bugetului asigurãrilor pentru şomaj.
Contul 116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj" este un cont de activ. În debitul contului se înregistreazã veniturile bugetare încasate din contribuţii ale angajatorilor si ale persoanelor juridice asimilate angajatorului, contribuţii individuale, contribuţii incasate de la persoanele care incheie contract de asigurare pentru şomaj, alte venituri potrivit legii, iar in credit plãţile de casa efectuate reprezentând cheltuieli ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj potrivit legii.
Soldul debitor al contului reprezintã disponibilul bugetului asigurãrilor pentru şomaj la trezoreria statului. La nivelul agenţiilor judeţene de şomaj contul 116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj" poate prezenta sold creditor in situaţia in care nivelul cheltuielilor depãşeşte nivelul veniturilor.
Contul 116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj" se debiteazã prin creditul conturilor:
13 "Casa"
- cu sumele depuse în numerar în contul de venituri deschis la unitãţile de trezorerie a statului, pe structura clasificaţiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj;
105 "Disponibil al instituţiei publice"
- cu sumele virate din contul de la banca comerciala in contul de venituri al bugetului asigurãrilor pentru şomaj deschis la trezoreria statului reprezentând împrumuturi rambursate din cele care au fost acordate pentru înfiinţarea si dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii;
117.05 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate pentru bugetul asigurãrilor pentru şomaj prin intermediul cardurilor"
- cu sumele incasate, reprezentând veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj pe structura clasificaţiei bugetare (concomitent: 531.34 = 536);
220.34 "Debitori ai bugetului asigurãrilor sociale pentru şomaj"
- cu sumele încasate în cursul anului din contribuţii şi alte venituri ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj, pe structura clasificaţiei bugetare (concomitent 531.34 = 536);
536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele incasate in contul de venituri, reprezentând donaţii si/sau sponsorizãri ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj;
- cu sumele incasate in contul de venituri al bugetului asigurãrilor pentru şomaj a dividendelor;
- cu sumele incasate reprezentând alte venituri incasate, potrivit legii.
Contul 116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj" se crediteazã prin debitul conturilor:
231.34 "Creditori ai asigurãrilor sociale pentru şomaj"
- cu sumele restituie din bugetul asigurãrilor pentru şomaj la cererea cotribuabilului sau din oficiu (concomitent 536 = 531.34);
- cu sumele restituite din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor, potrivit legii (concomitent 536 = 531.34);
436 " Cheltuielile bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele înregistrate lunar, reprezentând plaţi de casa, efectuate pe structura clasificatiei bugetare;
536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele neutilizate din donaţii si/sau sponsorizãri restituite transmitatorilor potrivit "Contului de execuţie a donaţiilor/sponsorizãrilor";
- cu sumele virate din contul de venituri in contul de cheltuieli a contravalorii donaţiilor si/sau sponsorizãrilor ce urmeazã a se restitui transmitatorilor;
- cu sumele restituie, potrivit legii reprezentând venituri incasate in plus.

Contul 117 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate prin intermediul cardurilor"

Cu ajutorul acestui cont instituţiile publice care gestioneazã potrivit legii, veniturile bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de stat, bugetului asigurãrilor pentru şomaj, bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, dupã caz, înregistreazã sumele incasate de la bãncile comerciale achitate de persoane fizice prin intermediul cardurilor de debit si al cardurilor de credit reprezentând impozite, taxe, contribuţii, amenzi, dobânzi, penalitãţi de intarziere, si alte obligaţii de plata datorate .
Contul 117 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate prin intermediul cardurilor" este un cont de activ, în debitul contului se înregistreazã sumele incasate provenind din impozite, taxe, contribuţii, amenzi, dobânzi, penalitãţi de intarziere, si alte obligaţii de plata datorate, iar în credit sumele virate in contul de disponibil al instituţiilor publice care gestioneazã potrivit legii, veniturile bugetului de stat, bugetului asigurãrilor sociale de star, bugetului asigurãrilor pentru şomaj, bugetului fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate .
Soldul debitor reprezintã disponibilul instituţiilor publice din venituri incasate la un moment dat, prin intermediul cardurilor.
Contul 117 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri încasate prin intermediul cardurilor" se desfãşoarã în conturi sintetice de gradul II astfel:
- 117.01 Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate pentru bugetul de stat prin intermediul cardurilor
- 117.03 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate pentru bugetul asigurãrilor sociale de stat prin intermediul cardurilor"
- 117.04 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate prin intermediul cardurilor"
- 117.05 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate pentru bugetul asigurãrilor pentru şomaj prin intermediul cardurilor"
Contul 117 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate prin intermediul cardurilor" se debiteazã prin creditul contului:
Contul 220 "Debitori"
- cu sumele încasate în cursul anului din contribuţii şi alte venituri bugetare pe structura clasifîcaţiei fiecãrui buget, prin intermediul cardului;
Contul 117 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate prin intermediul cardurilor" se crediteazã prin debitul conturilor:
101 "Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului"
- cu sumele încasate în cursul anului, reprezentând venituri ale bugetului de stat pe structura clasificaţiei veniturilor bugetului de stat (concomitent 117.01 = 220.31);
103 "Disponibil al bugetului asigurãrilor sociale de stat"
- cu sumele incasate în cursul anului, reprezentând veniturile bugetului asigurãrilor sociale de stat pe structura clasificaţiei bugetului asigurãrilor sociale de stat (concomitent 531.33 = 504);
116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele încasate reprezentând veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj pe structura clasificaţiei bugetare (concomitent 531.34 = 536);
179 "Disponibil al Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele încasate reprezentând veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de, sãnãtate, pe structura clasificaţiei bugetare (concomitent 531.35 = 579).

Contul "129 Disponibil din fondul de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 "

Cu ajutorul acestui cont, Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, ţine evidenţa disponibilului din fondul de rezerva aferent bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
Contul 129 "Disponibil din fondul de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 " este un cont de activ. În debitul contului se înregistreazã sumele incasate pentru constituirea fondului de rezerva la nivelul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, in limita prevãzuta de lege, iar in credit, sumele utilizate potrivit legii.
Soldul debitor al contului reprezintã disponibilul fondului de rezerva aferent bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, la trezoreria statului.
Contul 129 "Disponibil din fondul de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 " se debiteazã prin creditul contului:
350 "Fond de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 "
- cu sumele aferente constituirii fondului de rezerva, in limita si condiţiile prevãzute de lege (concomitent 579 = 179).
Contul 129 "Disponibil din fondul de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 " se crediteazã prin debitul contului;
350 "Fond de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 "
- cu sumele virate din fondul de rezerva in contul de venituri al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, potrivit legii.
179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- la finele anului, cu sumele virate din fondul de rezerva in contul disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pentru acoperirea deficitului bugetului din anul curent.

Contul 179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"

Cu ajutorul acestui cont. Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, prin casele de asigurãri de sãnãtate, respectiv a municipiului Bucureşti ţin evidenţa disponibilului bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
Contul 179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" este un cont de activ. În debitul contului se înregistreazã veniturile bugetare încasate din contribuţii ale angajatorilor si ale persoanelor juridice asimilate angajatorului, contribuţii individuale, contribuţii datorate de persoanele care incheie contract de asigurare pentru asigurãri sociale de sãnãtate, alte venituri potrivit legii, iar in credit plãţile de casa reprezentând cheltuieli ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, potrivit legii.
Soldul debitor al contului reprezintã disponibilul bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, la trezoreria statului. La nivelul caselor de sãnãtate contul 179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" poate prezenta sold creditor când nivelul cheltuielilor depãşeşte nivelul veniturilor.
Contul 179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se debiteazã prin creditul conturilor:
13 "Casa"
- cu sumele depuse în numerar în contul de venituri deschis la unitãţile de trezorerie a statului, pe structura clasificaţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate;
117.04 "Disponibil al instituţiilor publice din venituri incasate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate prin intermediul cardurilor"
- cu sumele incasate reprezentând venituri ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pe structura clasificaţiei bugetare, (concomitent 531.35 = 579);
129 "Disponibil din fondul de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 "
- la finele anului, cu sumele virate din fondul de rezerva in contul disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pentru acoperirea deficitului bugetului din anul curent;
220.35 "Debitori ai bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele încasate în cursul anului provenite din contribuţii şi alte venituri ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pe structura clasificaţiei bugetare (concomitent 531.35 = 579);
579 "Veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele incasate in contul de venituri, reprezentând donaţii si/sau sponsorizãri ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate;
- cu sumele virate din fondul de rezerva in contul de venituri al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, potrivit legii;
- cu sumele incasate in contul de venituri al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, a dividendelor;
- cu sumele incasate reprezentând alte venituri incasate, potrivit legii
Contul 179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se crediteazã prin debitul conturilor:
231.34 "Creditori ai bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".
- cu sumele plãtite, din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite contribuabililor, potrivit legii (concomitent 579 = 231.35);
479 "Cheltuielile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele înregistrate lunar, privind plaţi de casa efectuate pe structura clasificatiei bugetare;
579 " Veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele reprezentând constituirea fondului de rezerva al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, in limita si condiţiile prevãzute de lege;.
- cu sumele virate din contul de venituri in contul de cheltuieli a contravalorii donaţiilor si/sau sponsorizãrilor ce urmeazã a se restitui transmitatorilor.
- cu sumele ramase neutilizate din donaţii si/sau sponsorizãri restituite transmitatorilor potrivit "Contului de execuţie a donaţiilor/ sponsorizãrilor"
- cu sumele restituie, potrivit legii reprezentând venituri incasate in plus.

Contul 350 "Fond de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 "

Cu ajutorul acestui cont, Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, ţine evidenţa fondului de rezerva a bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, constituit potrivit legii.
Contul 350 "Fond de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 " este un cont de pasiv. În creditul contului se înregistreazã fondul de rezerva constituit in limita si condiţiile prevãzute de lege din veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri, iar in debit sumele utilizate, potrivit legii.
Soldul creditor al contului reprezintã fondul de rezerva aferent bugetului din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
Contul 350 "Fond de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 " se crediteazã prin debitul contului:
129 "Disponibil din fondul de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 "
- cu sumele aferente constituirii fondului de rezerva, in limita si condiţiile prevãzute de lege (concomitent 579 = 179).
Contul 350 "Fond de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 " se debiteazã prin creditul contului:
57.05 "Rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- la finele anului, cu sumele utilizate din fondul de rezerva pentru acoperire deficitului bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate in anul curent;
129 "Disponibil din fondul de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 "
- cu sumele virarate din fondul de rezerva in contul de venituri al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, potrivit legii

Contul 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget"

Cu ajutorul acestui cont instituţiile publice finanţate de la buget ţin evidenta cheltuielilor efectuate potrivit bugetului aprobat in condiţiile legii (consumuri de materiale, combustibil, prestãri de servicii si lucrãri executate, salarii cuvenite personalului, pensii si alte drepturi de asigurãri sociale etc).
Contabilitatea analitica se tine pe articole si alineate in cadrul fiecãrui capitol sau subcapitol al bugetului aprobat.
Contul 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget" este un cont de activ. În debitul acestui cont se înregistreazã, in cursul anului, totalitatea cheltuielilor efectuate, iar in credit, la finele anului totalul cheltuielilor efectuate pentru închiderea conturilor de cheltuieli. Soldul contului inaintea operaţiunilor de închidere de la sfârşitul anului, reprezintã cheltuielile efectuate in cursul anului.
Contul 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget" se debiteazã prin creditul conturilor:
13 "Casa"
- cu sumele plãtite in numerar, care prin natura lor se înregistreazã direct in contul de cheltuieli;
118 "Disponibil din contravaloarea in lei a sumelor încasate in valuta"
- cu sumele plãtite in valuta din donaţii si/sau sponsorizãri din conturile deschise la bãncile comerciale, care prin natura lor se înregistreazã direct in contul de cheltuieli;
119 "Disponibil cu destinaţie speciala si de redistribuire"
- cu sumele reprezentând donaţii si/sau sponsorizãri primite in anul precedent, care prin natura lor se înregistreazã direct in contul de cheltuieli;
159 "Alte valori"
- cu valoarea timbrelor poştale si alte valori utilizate;
220 "Debitori"
- cu valoarea documentelor de cheltuieli depuse de personalul instituţiei pentru justificarea avansurilor primite;
230 "Decontãri cu personalul"
- la finele lunii, cu salariile si alte drepturi cuvenite personalului, pe baza statului de salarii;
233 "Decontãri privind asigurãrile sociale"
- cu sumele din contribuţii sociale datorate bugetului asigurãrilor sociale de stat, bugetului asigurãrilor pentru şomaj, bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate;
234 "Furnizori"
- cu preţul de înregistrare al materialelor achiziţionate, lucrãrilor executate si serviciilor prestate;
600 "Materiale"
- cu preţul de înregistrare al materialelor consumate efectiv;
700 "Finanţarea bugetara privind anul curent"
- cu plãţile efectuate care prin natura lor se înregistreazã direct in contul de cheltuieli;
Contul 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget" se crediteazã prin debitul conturilor:
220 "Debitori "
- cu sumele trecute in sarcina persoanelor vinovate pentru cheltuieli nelegale;
700 "Finanţarea bugetara privind anul curent"
- la finele anului, închiderea contului de cheltuieli al instituţiilor publice finanţate de la buget.

436 "Cheltuieli din fondul pentru plata ajutorului de şomaj"

Cu ajutorul acestui cont, Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca si agenţiile teritoriale ţin evidenţa cheltuielilor efectuate din bugetul asigurãrilor pentru şomaj pe structura clasficatiei bugetare, potrivit legii.
Contul 436 "Cheltuieli din fondul pentru plata ajutorului de şomaj" este un cont de activ. În debitul contului se înregistreazã in cursul anului cheltuielile bugetului asigurãrilor pentru şomaj, pe structura clasificatiei bugetare, potrivit legii, iar in credit la finele anului cu totalul plaţilor efectuate, pentru închiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.
Soldul debitor al contului, înaintea operaţiunilor de închidere reprezintã cheltuielile bugetului asigurãrilor pentru şomaj efectuate in cursul anului.
Contul 436 "Cheltuieli din fondul pentru plata ajutorului de şomaj" se debiteazã prin creditul contului:
116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele înregistrate lunar, reprezentând plaţi efectuate pe structura clasificatiei bugetare;
536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele înregistrate lunar, reprezentând plaţi efectuate din bugetului asigurãrilor pentru şomaj care se suporta din contribuţia datorata de angajator, potrivit legislaţiei in vigoare;
Contul 436 "Cheltuieli din fondul pentru plata ajutorului de şomaj" se crediteazã prin debitul contului:
57.04 "Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- la finele anului, cu totalul plaţilor efectuate in cursul anului, pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.

479 "Cheltuieli din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"

Cu ajutorul acestui cont, Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, si casele de asigurãri de sãnãtate judeţene respectiv a municipiului Bucureşti, ţin evidenţa cheltuielilor efectuate din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pe structura clasificatiei bugetare, potrivit legii.
Contul 479 "Cheltuieli din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" este un cont de activ. În debitul contului se înregistreazã in cursul anului cheltuielile bugetului Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, reprezentând plaţi efectuate pe structura clasifîcatiei bugetare, potrivit legii, iar in credit la finele anului, totalul plaţilor efectuate pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.
Soldul debitor al contului, inaintea operaţiunilor de inchidere reprezintã cheltuielile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate efectuate in cursul anului.
Contul 479 "Cheltuieli din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se debiteazã prin creditul contului;
179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele inregistrate lunar, reprezentând plaţi de casa efectuate pe structura clasifîcatiei bugetare;
Contul 479 "Cheltuieli din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se crediteazã prin debitul contului:
57.05 "Rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- la finele anului, cu totalul plaţilor efectuate in cursul anului, pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.

Contul 536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj"

Cu ajutorul acestui cont, Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca si agenţiile teritoriale ţin evidenţa veniturilor bugetului asigurãrilor pentru şomaj provenite din încasarea din contribuţii, ale angajatorilor si ale persoanelor juridice asimilate angajatorului, contribuţii individuale, contribuţii ale persoanelor care incheie contract de asigurare pentru şomaj si alte venituri, pe structura clasifîcatiei bugetare, potrivit legii.
Contul 536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj" este un cont de pasiv. În creditul contului se înregistreazã in cursul anului veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj incasate pe surse, pe structura clasificatiei bugetare, potrivit legii, iar in debit sumele restituite din contul de disponibil reprezentând venituri incasate in plus sau eronat, iar la finele anului, totalul veniturilor incasate pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.
Soldul creditor al contului, inaintea operaţiunilor de inchidere reprezintã veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj incasate in cursul anului.
Contul 536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru somaj" se crediteazã prin debitul conturilor:
105 "Disponibil al instituţiei publice"
- cu sumele reprezentând împrumuturile rambursate, acordate pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit legii, inclusiv dobânda aferenta;
116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor sociale pentru şomaj"
- cu sumele incasate in contul de venituri, reprezentând donaţii si/sau sponsorizãri ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj;
- cu sumele încasate in contul de venituri al bugetului asigurãrilor pentru şomaj a dividendelor;
- cu sumele incasate reprezentând alte venituri incasate, potrivit legii.
436 "Cheltuieli din fondul pentru plata ajutorului de şomaj"
- cu sumele înregistrate lunar, reprezentând plaţi efectuate din bugetului asigurãrilor pentru şomaj care se suporta din contribuţia datorata de angajator, potrivit legislaţiei in vigoare;
531.34 "Venituri de realizat ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele reprezentând veniturile bugetului pe structura clasificaţiei veniturilor bugetului asigurãrilor pentru şomaj incasate prin casierie sau unitãţile teritoriale de trezorerie a statului (concomitent 13 = 220.34 si 116 = 220.34);
- cu sumele provenite din contribuţii şi alte venituri ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj, incasate de la persoane fizice prin intermediul cardului (concomitent 117.05 = 220.34 sau 116 = 117.05);
- cu sumele încasate de la cumparator/adjudecator in urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea veniturilor bugetului asigurãrilor pentru şomaj (concomitent 116 = 220.34);
- cu sumele compensate provenite din contribuţii ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj, achitate in plus in perioadele anterioare (concomitent 231.34 = 220.34);
Contul 536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj" se debiteazã prin creditul conturilor:
57.04 "Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- la finele anului, cu totalul veniturilor incasate in cursul anului, pentru închiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare;
116 "Disponibil al bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele neutilizate din donaţii si/sau sponzorizari restituite transmitatorilor potrivit "Contului de execuţie a donaţiilor/sponsorizãrilor";
- cu sumele virate din contul de venituri in contul de cheltuieli a contravalorii donaţiilor si/sau sponsorizãrilor ce urmeazã a se restitui transmitatorilor;
- cu sumele restituie, potrivit legii reprezentând venituri incasate in plus.
231.34 "Creditori ai bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- cu sumele de plãtit de la bugetul asigurãrilor pentru şomaj reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu intarziere a sumelor cuvenite potrivit legii (concomitent 231.34 = 116);
531.34 "Venituri de realizat ale bugetului asigurãrilor sociale pentru şomaj"
- cu sumele restituite la cererea contribuabilului sau din oficiu si diminuarea veniturilor încasate;

Contul 579 "Veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"

Cu ajutorul acestui cont, Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate si casele de asigurãri de sãnãtate judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, ţin evidenţa veniturilor bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, provenite din contribuţii ale angajatorilor si ale persoanelor juridice asimilate angajatorului, contribuţii individuale, contribuţii ale persoanelor care incheie contract de asigurare pentru sãnãtate si alte venituri, pe structura clasifîcatiei bugetare, potrivit legii.
Contul 579 "Veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" este un cont de pasiv. În creditul contului se înregistreazã in cursul anului veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate incasate pe surse, pe structura clasifîcatiei bugetare, potrivit legii, iar in debit sumele restituite din contul de disponibil reprezentând venituri incasate in plus sau eronat, iar la finele anului, totalul veniturilor incasate pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.
Soldul creditor al contului, înaintea operaţiunilor de inchidere reprezintã veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate incasate in cursul anului.
Contul 579 "Veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se crediteazã prin debitul conturilor:
179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele incasate in contul de venituri reprezentând donaţii si/sau sponsorizãri ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate;
- cu sumele virate din fondul de rezerva in contul de venituri al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, potrivit legii;
- cu sumele incasate in contul de venituri al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, a dividendelor;
- cu sumele incasate reprezentând alte venituri incasate, potrivit legii.
531.35 "Venituri de realizat ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri socialede sãnãtate"
- cu sumele reprezentând veniturile bugetului pe structura clasificatiei veniturilor bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, incasate prin casierie sau unitãţile teritoriale de trezorerie a statului (concomitent 13 = 220.35 sau 179 = 220.35);
- cu sumele provenite din contribuţii şi alte venituri ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, incasate prin intermediul cardului de la persoane fizice (concomitent 117.04 = 220.35 si 179 = 117.04);
- cu sumele compensate provenite din contribuţii ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, achitate in plus in perioadele anterioare (concomitent 231.35 = 220.35);
- cu sumele încasate de la cumparator/adjudecator in urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi realizarea veniturilor bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate (concomitent 179 = 220.35);
Contul 579 "Veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se debiteazã prin creditul conturilor:
57.05 "Rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- la finele anului, cu totalul veniturilor incasate in cursul anului, pentru închiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare;
179 "Disponibil al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele reprezentând constituirea fondului de rezerva al bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, in limita si condiţiile prevãzute de lege;
- cu sumele virate din contul de venituri in contul de cheltuieli a contravalorii donaţiilor si/sau sponsorizãrilor ce urmeazã a se restitui transmitatorilor.
- cu sumele ramase neutilizate din donaţii si/sau sponsorizãri restituite transmitatorilor potrivit "Contului de execuţie a donaţiilor/ sponsorizãrilor";
- cu sumele restituie, potrivii legii reprezentând venituri incasate in plus;
231.35 "Creditori ai bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele de plãtit de la bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau rambursarea cu întârziere a sumelor cuvenite potrivit legii (concomitent 231.35 = 179);
531.35 "Venituri de realizat ale bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- cu sumele restituite la cererea contribuabilului sau din oficiu si diminuarea veniturilor incasate.

Contul 57.04 "Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj"

Cu ajutorul acestui cont Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Munca si agenţiile teritoriale, stabilesc la sfarsitur anului rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj.
Contul 57.04 "Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor sociale pentru şomaj" este un cont bifunctional. În debitul contului se înregistreazã la finele anului, totalul cheltuielilor efectuate in cursul anului pentru finanţarea acţiunilor aprobate prin bugetul asigurãrilor pentru şomaj, potrivit legii, iar in credit la finele anului cu totalul veniturilor realizate in cursul anului
Soldul creditor al contului, reprezintã excedentul bugetului asigurãrilor pentru şomaj, iar soldul debitor al contului, reprezintã deficitul bugetului asigurãrilor pentru şomaj.
Contul 57.04 "Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj" se debiteazã prin creditul contului:
436 "Cheltuieli din fondul pentru plata ajutorului de şomaj"
- la finele anului, cu totalul plaţilor efectuate in cursul anului, pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.
Contul 57.04 "Rezultatul execuţiei bugetului asigurãrilor pentru şomaj" se crediteazã prin debitul contului:
536 "Veniturile bugetului asigurãrilor pentru şomaj"
- la finele anului, cu totalul veniturilor incasate in cursul anului, pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.

Contul 57.05 "Rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"

Cu ajutorul acestui cont Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, si casele de asigurãri de sãnãtate judeţene respectiv a municipiului Bucureşti, stabilesc la sfârşitul anului rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
Contul 57.05 "Rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" este un cont bifunctional. În debitul contului se înregistreazã la finele anului, totalul cheltuielilor efectuate in cursul anului pentru finanţarea acţiunilor aprobate prin bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, potrivit legii, iar in credit la finele anului, totalul veniturilor realizate in cursul anului.
Soldul creditor al contului, reprezintã excedentul bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, iar soldul debitor al contului, reprezintã deficitul bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate stabilit la sfârşitul anului.
Contul 57.05 "Rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se debiteazã prin creditul contului:
479 "Cheltuieli din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- la finele anului, cu totalul plaţilor efectuate in cursul anului, pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.
Contul 57.05 "Rezultatul execuţiei bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate" se crediteazã prin debitul contului:
350 "Fond de rezerva constituit potrivit <>Ordonanţei de Urgenta a Guvernului nr. 150/2002 "
- la finele anului, cu sumele utilizate din fondul de rezerva pentru acoperire deficitului bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate in anul curent;
579 "Veniturile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate"
- la finele anului, cu totalul veniturilor incasate in cursul anului, pentru inchiderea contului si stabilirea rezultatului execuţiei bugetare.

Contul 700 "Finanţarea bugetara privind anul curent"

Cu ajutorul acestui cont, instituţiile publice finanţate de la buget ţin evidenta finanţãrii bugetare privind anul curent.
Contul 700 "Finanţarea bugetara privind anul curent" este un cont de pasiv. In creditul acestui cont, instituţiile publice finanţate de la buget ţin evidenta plaţilor efectuate in limita aprobata in buget si a creditelor deschise, potrivit legii, iar in debit, in cursul anului se evidenţiazã sumele recuperate din finanţarea anului curent, pentru reconstituirea creditelor bugetare (restituiri de avansuri acordate in anul curent, restituiri de sume ridicate din contul de cheltuieli in anul curent) iar la finele anului, totalul cheltuielilor efective, pentru inchiderea contului de cheltuieli.
Soldul creditor al contului reprezintã in cursul anului, totalul plaţilor efectuate din contul de cheltuieli deschis la unitãţile trezoreriei statului.
La finele anului, dupã inchiderea contului de cheltuieli efective, respectiv contul 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget", soldul contului 700 "Finanţarea bugetara privind anul curent" se transfera asupra contului 702 "Finanţarea de la buget privind anii precedenţi si alte surse".
Contul 700 "Finanţarea bugetara privind anul curent" se dezvolta in analitic astfel:
- Finanţarea din bugetul asigurãrilor sociale de stat (cont 700.03) corespunzãtor plaţilor efectuate din contul de la trezoreria statului 25 "Cheltuielile bugetului asigurãrilor sociale de stat".
- Finanţarea din bugetul asigurãrilor pentru şomaj (cont 700.04) corespunzãtor plaţilor efectuate din contul de la trezoreria statului 29 "Cheltuielile bugetului asigurãrilor pentru şomaj".
- Finanţarea din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate (cont 700.05) corespunzãtor plaţilor efectuate din contul de la trezoreria statului 27 "Cheltuielile bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate".
Contul 700 "Finantarea bugetara privind anul curent" se crediteazã prin debitul conturilor:
105 "Disponibil al instituţiei publice"
- alimentarea contului din banca comerciala pentru derularea împrumuturilor acordate pentru înfiinţarea si dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii acordate din bugetul asigurãrilor pentru şomaj;
110 "Disponibil pentru sume de mandat si sume in depozit"
- cu sumele prevãzute de lege a fi pãstrate in cont la finele anului;
119 "Disponibil cu destinaţie speciala si de redistribuire"
- cu sumele primite din donaţii si sponsorizãri ramase neutilizate la finele anului;
13 "Casa"
- cu sumele ridicate in numerar din contul de finanţare bugetara;
159 "Alte valori"
- cu valoarea timbrelor fiscale si poştale, a bonurilor valorice pentru carburanţi auto etc., plãtite din contul de finanţare;
220 "Debitori"
- cu sumele care urmeazã a fi recuperate de la diverşi debitori urmare unor plaţi efectuate din contul de finanţare;
- cu sumele depuse drept garanţie altor unitãţi pentru servicii ce urmeazã a fi efectuate (convorbiri telefonice, energie electrica, termica etc.)
231 "Creditori"
- cu sumele virate altor instituţii reprezentând reţineri de la personalul instituţiei (rate, chirii, diferite popriri);
232 "Decontãri cu bugetul statului"
- cu sumele virate din contul de finanţare bugetara, reprezentând venituri pentru bugetul de stat;
- cu sumele virate din contul de finanţare bugetara, in contul de venituri al bugetului de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, bugetul asigurãrilor pentru şomaj, a contravalorii donaţiilor si/sau sponsorizãrilor primite;
233 "Decontãri privind asigurãrile sociale"
- cu sumele virate din contul de finanţare bugetara, reprezentând venituri pentru bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate;
234 "Furnizori"
- cu sumele plãtite furnizorilor pentru materiale achiziţionate, lucrãri executate si servicii prestate;
235 "Decontãri privind contribuţia la constituirea fondului de şomaj"
- cu sumele virate din contul de finanţare bugetara, reprezentând venituri pentru bugetul asigurãrilor pentru şomaj;
410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget"
- cu plãţile efectuate care prin natura lor se înregistreazã direct in contul de cheltuieli;
702 "Finanţarea de la buget privind anii precedenţi si alte surse"
- la finele anului, cu soldul debitor rãmas, dupã inchidera contului de cheltuieli efective, respectiv contul 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget"
Contul 700 "Finanţarea bugetara privind anul curent" se debiteazã prin creditul conturilor:
105 "Disponibil al instituţiei publice"
- cu sumele restituite din contul deschis la banca comerciala reprezentând împrumuturi acordate pentru infiintarea si dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii din bugetul asigurãrilor pentru şomaj si neutilizate;
13 "Casa"
- cu sumele in numerar ramase nefolosite, depuse in contul de finanţare bugetara;
220 "Debitori"
- cu sumele virate de diverşi debitori in contul de finanţare bugetara pentru stingerea creanţelor (in cazul in care provin din anul curent);
232 "Decontãri cu bugetul statului"
- cu sumele aferente reîntregirii contului de cheltuieli bugetare ca urmare a restituirii echivalentului in lei sau valuta, datorate transmitatorilor provenite din donaţii si/sau sponsorizãri;
410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget"
- la finele anului, închiderea contului de cheltuieli al instituţiilor publice finanţate de la buget;
702 "Finanţarea de la buget privind anii precedenţi si alte surse"
- la finele anului, cu soldul creditor rãmas dupã inchidera contului de cheltuieli efective, respectiv 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget"

702 "Finanţarea de la buget privind anii precedenţi si alte surse"

Cu ajutorul acestui cont instituţiile publice finanţate de la buget ţin evidenta mijloacelor bugetare provenite din finanţarea anilor precedenţi.
Contul 702 "Finanţarea de la buget privind anii precedenţi si alte surse" este un cont de pasiv. In creditul acestui cont se inregistreaza contravaloarea debitorilor activelor fixe, a materialelor si altor active preluate, iar in debit valoarea debitorilor, activelor fixe, materialelor si a altelor active care se scad din evidenta potrivit actelor normative in vigoare. Soldul creditor al contului reprezintã mijloacele bugetare provenite din finanţarea anilor precedenţi.
Contul 702 "Finanţarea de la buget privind anii precedenţi si alte surse" se crediteazã prin debitul conturilor:
013 "Active fixe corporale"
- cu valoarea de intrare (cost de producţie) a activelor fixe corporale realizate din producţie proprie;
- cu valoarea de înregistrare in contabilitate (valoare justa) a activelor fixe corporale constatate plus la inventar;
02 "Active fixe necorporale"
- cu valoarea de înregistrare in contabilitate a activelor fixe necorporale primite prin donaţie, transfer cu titlu gratuit;
- cu valoarea de înregistrare in contabilitate (cost de producţie) a activelor fixe necorporale realizate din producţie proprie;
220 "Debitori"
- cu valoarea debitorilor preluaţi de la alte unitãţi cu ocazia comasãrii unor instituţii;
600 "Materiale"
- cu preţul de înregistrare al materialelor preluate cu ocazia comasãrii unor instituţii;
- cu diferentele de preţ rezultate din reevaluarea stocurilor de materiale efectuata in baza reglementarilor in vigoare, care mãresc valoarea acestora
700 "Finanţarea bugetara privind anul curent"
- la finele anului, cu soldul creditor rãmas dupã inchidera contului de cheltuieli efective, respective 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget"
Contul 702 "Finanţarea de la buget privind anii precedenţi si alte surse" se debiteazã prin creditul conturilor:
06 "Active fixe in curs"
- cu valoarea de înregistrare a investiţiei terminate, in situaţia in care activul fix rezultat nu se supune amortizãrii;
220 "Debitori"
- cu creanţele înregistrate, scãzute din activul instituţiei ca urmare a insolvabilitãţii, prescripţiei, potrivit reglementarilor in vigoare.
232 "Decontãri cu bugetul statului"
- cu sumele virate la buget direct de cãtre debitorii care provin din anii precedenţi si pentru care aceştia fac dovada depunerii sumelor respective (concomitent 232 = 220)
600 "Materiale"
- cu preţul de inregistrare al materialelor degradate, care nu mai pot fi refolosite si cu diferentele valorice rezultate in urma declasãrii materialelor, in conformitate cu reglementãrile in vigoare;
- cu diferentele de preţ rezultate din reevaluarea stocurilor de materiale, efectuata in baza reglementarilor irs vigoare, care micşoreazã valoarea acestora;
- cu preţul de inregistrare al materialelor distruse din cauza calamitãţilor.
700 "Finanţarea bugetara privind anul curent"
- la finele anului, cu soldul debitor rãmas, dupã închiderea contului de cheltuieli efective, respectiv contul 410 "Cheltuielile instituţiei publice finanţate de la buget".

ANEXA 3


la normele metodologice
-----------------------




MONOGRAFIA
privind înregistrarea în contabilitate a principalelor operaţiuni
privind contribuţiile sociale
┌──┬───────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬───────┐
│I │ BUGETUL ASIGURĂRILOR PENTRU ŞOMAJ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│A │Înregistrarea veniturilor bugetului asigurãrilor pentru │ │ │
│ │ şomaj │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea veniturilor bugetului asigurãrilor pentru │ │ │
│ │ şomaj │ 220.34│ 531.34│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea majorãrii debitelor cu dobânzile si │ 220.34│ 531.34│
│ │penalitãţile de întârziere │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea majorãrii creanţelor bugetare pe baza actelor│ 220.34│ 531.34│
│ │de control sau a altor modalitãţi legale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea sumelor încasate de la cumparator/adjudecator│ 116 │ 220.34│
│ │in urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
│ │şi realizarea veniturilor bugetului asigurãrilor pentru │ │ │
│ │şomaj (conturi 28.. de venituri de trezorerie) │ │ │
│ │ concomitent │ 531.34│ 536 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea prin intermediul cardului, de la persoane fizice,│ 117.05│ 220.34│
│ │in cursul anului a sumelor provenite din contribuţii şi │ │ │
│ │alte venituri ale bugetului asigurãrilor pentru şomaj, │ │ │
│ │pe structura clasificaţiei bugetare │ 116 │ 117.05│
│ │ concomitent │ 531.34│ 536 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea dividendelor aferente acţiunilor dobândite ca│ │ │
│ │urmare a conversiei in acţiuni a creanţelor bugetare, pe │ 220.34│ 531.34│
│ │baza comunicãrii efectuate de societatea comerciala │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea dividendelor in contul 50.51" Disponibil din │ 119 │ 220.34│
│ │dividende încasate de la sociatati comerciale" │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea obligaţiei de virare a dividendelor in contul│ 531.34│ 232 │
│ │de venituri al bugetului asigurãrilor pentru şomaj │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea virãrii dividendelor in contul de venituri al│ 232 │ 119 │
│ │bugetului asigurãrilor pentru şomaj │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea incasarii dividendelor in contul de venituri │ 116 │ 536 │
│ │al bugetului asigurãrilor pentru şomaj │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea prin casierie sau unitãţile teritoriale de │ 13 │ 220.34│
│ │trezorerie a statului a veniturilor bugetului │ 116 │ 13 │
│ │asigurãrilor pentru şomaj pe structura clasificaţiei │ 116 │ 220.34│
│ │ │ 531.34│ 536 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Compensarea la cerere sau din oficiu, a creanţelor │ 220.34│ 220.34│
│ │bugetului asigurãrilor pentru şomaj, pe structura │ │ │
│ │clasificaţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Stingerea creanţei bugetare a debitorului in limita sumelor│ │ │
│ │obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii │ 220.34│ 531.34│
│ │silite, exclusiv taxa pe valoarea adãugata, pe baza │ │ │
│ │procesului verbal de adjudecare (in roşu) │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Conversia in acţiuni a unor creanţe ale bugetului │ 03 │ 313 │
│ │asigurãrilor pentru şomaj in baza unor acte normative │ │ │
│ │speciale si stingerea creanţei bugetare (in roşu) │ 220.34│ 531.34│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Trecerea bunurilor imobile in proprietatea publica a │ % │ 306 │
│ │statului si stingerea creanţei bugetului asigurãrilor │ │ │
│ │pentru şomaj (in roşu) │011,012│ │
│ │ │ 013 │ │
│ │ │ 220.34│ 531.34│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Scutirea sau reducerea creanţelor bugetului asigurãrilor │ │ │
│ │pentru şomaj prin acordarea inlesnirilor la plata, potrivit│ 220.34│ 531.34│
│ │legii │ │ │
│ │Anularea creanţelor bugetului asigurãrilor pentru │ │ │
│ │şomaj in condiţiile prevãzute de lege │ │ │
│ │Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│ │Prescripţia dreptului de a cere executarea silita a │ │ │
│ │creanţelor bugetului asigurãrilor pentru şomaj (in roşu) │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │ Restituirea sumelor încasate in plus │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele de restituit la cererea contribuabilului sau din │ │ │
│ │oficiu reprezentând veniturile bugetului asigurãrilor │ │ │
│ │pentru şomaj achitate in plus │ 220.34│ 231.34│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele restituite la cererea contribuabilului sau din │ 231.34│ 116 │
│ │oficiu si diminuarea veniturilor incasate │ 536 │ 531.34│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Compensarea sumelor datorate din contribuţiile bugetului │ 231.34│ 220.34│
│ │asigurãrilor pentru şomaj cu cele achitate in plus in │ │ │
│ │perioadele anterioare, potrivit legii │ 531.34│ 536 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele de plãtit de la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, │ 536 │ 231.34│
│ │reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau │ │ │
│ │rambursarea cu intarziere a sumelor cuvenite potrivit legii│ 231.34│ 116 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│B │ Înregistrarea cheltuielilor efectuate de instituţiile │ │ │
│ │ publice finanţate din bugetul asigurãrilor pentru şomaj │ │ │
│ │ si închiderea conturilor de cheltuieli │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Efectuarea plaţilor bugetul asigurãrilor pentru şomaj │ % │ 700 │
│ │prevãzute in buget, in limita creditelor bugetare aprobate,│220,231│ │
│ │pe structura clasificatiei bugetare (contul 29 cheltuieli │232,234│ │
│ │din trezorerie). │ 410 │ │
│ │ │ etc. │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, închiderea contului de cheltuieli al │ │ │
│ │instituţiilor publice finanţate din bugetul asigurãrilor │ │ │
│ │pentru şomaj. │ 700 │ 410 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, preluarea diferenţei intre soldul │ │ │
│ │contului de finanţare bugetara (700) si contul de │ │ │
│ │cheltuieli (410) in situaţia in care soldul contului 700 │ 702 │ 700 │
│ │este mai mic decât soldul contului 410. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, preluarea diferenţei intre soldul │ 700 │ 702 │
│ │contului de finanţare bugetara (700) si contul de │ │ │
│ │cheltuieli (410) in situaţia când soldul contului 700 este │ │ │
│ │mai mare decât soldul contului 410 │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele ridicate in numerar din contul de finanţare bugetara│ 13 │ 700 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului,sumele virate in contul de mandat din cele│ │ │
│ │returnate in contul de finanţare bugetara si care urmeazã a│ 110 │ 700 │
│ │se restitui beneficiarilor de drepturi de asigurãri │ │ │
│ │pentru şomaj │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│C │ Înregistrarea cheltuielilor bugetului asigurãrilor pentru │ │ │
│ │ şomaj │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Lunar, înregistrarea plaţilor de casa, pe structura │ │ │
│ │clasificatiei bugetare │ 436 │ 116 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Lunar, înregistrarea sumelor reprezentând plaţi efectuate │ │ │
│ │din bugetul asigurãrilor pentru şomaj care se suporta din │ 436* │ 536 │
│ │contribuţia sociala datorata de angajator, potrivit │ │ │
│ │legislaţiei in vigoare; │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Alimentarea contului deschis la Banca Comerciala pentru │ │ │
│ │derularea imprumuturilor acordate din bugetul asigurãrilor │ 105 │ 700 │
│ │pentru şomaj pentru infiintarea si dezvoltarea │ │ │
│ │întreprinderilor mici si mijlocii. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Împrumuturi acordate din contul deschis la Banca Comerciala│ 223 │ 105 │
│ │pentru infiintarea si dezvoltarea întreprinderilor mici si │ │ │
│ │mijlocii potrivit legii. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Rambursarea imprumuturilor acordate pentru înfiinţarea si │ 105 │ % │
│ │dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii, potrivit │ │ 223 │
│ │legii, inclusiv dobânda aferenta. │ │ 536 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Virarea sumelor reprezentând împrumuturi pentru înfiinţarea│ │ │
│ │si dezvoltarea întreprinderilor mici si mijlocii rambursate│ │ │
│ │(din contul de la Banca Comerciala in contul de venituri la│ 116 │ 105 │
│ │bugetul asigurãrilor pentru şomaj cont 42,06.06 ). │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Restituirea din contul de la Banca Comerciala a sumelor │ │ │
│ │neutilizate, din cele aferente imprumuturilor pentru │ 700 │ 105 │
│ │infiintarea si dezvolt. intreprinderilor mici si mijlocii │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│D.│ Închiderea conturilor de venituri si cheltuieli si │ │ │
│ │ stabilirea rezultatului execuţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, totalul plaţilor efectuate in cursul │ 57.04 │ 436 │
│ │anului, pentru închiderea contului si stabilirea │ │ │
│ │rezultatului execuţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, totalul veniturilor incasate in cursul │ 536 │ 57.04 │
│ │anului, pentru închiderea contului si stabilirea │ │ │
│ │rezultatului execuţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│II│ BUGETUL FONDULUI NATIONAL UNIC DE │ │ │
│ │ ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│A │Înregistrarea veniturilor bugetului Fondului naţional unic │ │ │
│ │de asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea veniturilor bugetului Fondului naţional unic │ 220.35│ 531.35│
│ │de asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea majorãrii debitelor cu dobânzile si │ 220.35│ 531.35│
│ │penalitãţile de întârziere │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea majorãrii creanţelor bugetare pe baza actelor│ 220.35│ 531.35│
│ │de control sau a altor modalitãţi legale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea sumelor încasate de la cumparator/adjudecator│ 179 │ 220.35│
│ │in urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite şi│ │ │
│ │realizarea veniturilor bugetului Fondului naţional unic de │ │ │
│ │asigurãri sociale de sãnãtate (contul 26 de venituri de │ │ │
│ │trezorerie) │ │ │
│ │ concomitent │ 531.35│ 579 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea de la persoane fizice prin intermediul cardului a│ │ │
│ │sumelor provenite din contribuţii şi alte venituri ale │ │ │
│ │bugetului │ 117.04│ 220.35│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pe│ │ │
│ │structura clasificaţiei bugetare; │ 179 │ 117.04│
│ │ Concomitent │ 531.35│ 579 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea dividendelor aferente acţiunilor dobândite ca│ │ │
│ │urmare a conversiei in acţiuni a creanţelor bugetare, pe │ 220.35│ 531.35│
│ │baza comunicãrii efectuate de societatea comerciala │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea dividentelor in contul 50.51" Disponibil din │ 119 │ 220.35│
│ │dividende incasate de la societãţi comerciale" │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea obligaţiei de virare a dividendelor in contul│ 531.35│ 232 │
│ │de venituri al bugetului Fondului natipnal unic de │ │ │
│ │asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea virãrii dividendelor in contul de venituri │ 232 │ 119 │
│ │bugetului Fondului naţional unic de asigurãri sociale de │ │ │
│ │sãnãtate │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea incasarii in contul de venituri al bugetului │ 179 │ 579 │
│ │Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea prin casierie sau unitãţile teritoriale de │ 13 │ 220.35│
│ │trezorerie a statului a veniturilor bugetului Fondului │ 179 │ 13 │
│ │naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate pe │ │ │
│ │structura clasificaţiei veniturilor │ 179 │ 220.35│
│ │Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate │ 531.35│ 579 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Compensarea la cerere sau din oficiu a creanţelor bugetului│ 220.35│ 220.35│
│ │Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, pe│ │ │
│ │structura clasificaţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Stingerea creanţei bugetare a debitorului in limita sumelor│ │ │
│ │obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii │ 220.35│ 531.35│
│ │silite, exclusiv taxa pe valoarea adãugata, pe baza │ │ │
│ │procesului verbal de adjudecare (in roşu) │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Conversia in acţiuni a unor creanţe ale bugetului Fondului │ 03 │ 313 │
│ │naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate in baza unor│ │ │
│ │acte normative speciale si stingerea creanţei bugetare │ │ │
│ │(in roşu) │ 220.35│ 531.35│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Trecerea bunurilor imobile in proprietatea publica a │ % │ 306 │
│ │statului si stingerea creanţei bugetului Fondului naţional │011,012│ │
│ │unic de asigurãri sociale de sãnãtate (in roşu) │ 013 │ │
│ │ │ 220.35│ 531.35│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Scutirea sau reducerea creanţelor bugetului Fondului │ │ │
│ │naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate prin │ 220.35│ 531.35│
│ │acordarea înlesnirilor la plata, potrivit legii │ │ │
│ │Anularea creanţelor bugetului Fondului naţional unic de │ │ │
│ │asigurãri sociale de sãnãtate in condiţiile prevãzute │ │ │
│ │de lege │ │ │
│ │Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│ │Prescripţia dreptului de a cere executarea silita a │ │ │
│ │creanţelor Fondului naţional unic de asigurãri sociale │ │ │
│ │de sãnãtate (in roşu) │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │ Restituirea sumelor incasate in plus │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele de restituit, la cererea contribuabilului sau din │ │ │
│ │oficiu reprezentând veniturile bugetului Fondului naţional │ 220.35│ 231.35│
│ │unic de asigurãri sociale de sãnãtate achitate in plus │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele restituite la cererea contribuabilului sau din │ 231.35│ 179 │
│ │oficiu si diminuarea veniturilor incasate │ 579 │ 531.35│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Compensarea sumelor datorate din, contribuţiile bugetului │ 231.35│ 220.35│
│ │Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, │ 531.35│ 579 │
│ │cu cele achitate in plus in perioadele anterioare, potrivit│ │ │
│ │legii │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele de plãtit de la bugetul Fondului naţional unic de │ 579 │ 231.35│
│ │asigurãri sociale de sãnãtate, reprezentând dobânzi │ │ │
│ │calculate pentru restituirea sau rambursarea cu intarziere │ │ │
│ │a sumelor cuvenite potrivit legii │ 231.35│ 179 │
│ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│B │ Înregistrarea cheltuielilor efectuate de instituţiile │ │ │
│ │ publice finanţate din bugetul Fondului naţional unic de │ │ │
│ │ asigurãri sociale de sãnãtate si închiderea conturilor │ │ │
│ │ de cheltuieli │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Efectuarea plaţilor prevãzute in buget, in limita │ % │ │
│ │creditelor bugetare, pe structura clasificatiei bugetare │220,231│ │
│ │contul 27 cheltuieli din trezorerie) │232,234│ 700 │
│ │ │410 etc│ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, inchiderea contului de cheltuieli al │ │ │
│ │instituţiilor publice finanţate din bugetul Fondului │ 700 │ 410 │
│ │naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, preluarea diferenţei intre soldul │ │ │
│ │contului de finanţare bugetara (700) si contul de │ 702 │ 700 │
│ │cheltuieli (410) in situaţia in care soldul contului 700 │ │ │
│ │este mai mic decât soldul contului 410. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, preluarea diferenţei intre soldul │ 700 │ 702 │
│ │contului de finanţare bugetara (700) si contul de │ │ │
│ │cheltuieli (410) in situaţia când soldul contului 700 este │ │ │
│ │mai mare decât soldul contului 410. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele ridicte in numerar din contul de finanţare bugetara │ 13 │ 700 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, sumele virate in contul de mandat din │ │ │
│ │cele returnate in contul de finanţare bugetara ce urmeazã │ 110 │ 700 │
│ │a se restitui beneficiarilor de drepturi aferente bugetului│ │ │
│ │Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│C │ Înregistrarea cheltuielilor bugetului Fondului naţional │ │ │
│ │ unic de asigurãri sociale de sãnãtate │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Lunar, înregistrarea plaţilor efectuate pe structura │ 479 │ 179 │
│ │clasificatiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│D.│ Închiderea conturilor de venituri si cheltuieli si │ │ │
│ │ stabilirea rezultatului execuţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, cu totalul cheltuielilor efectuate │ 57.05 │ 479 │
│ │in cursul anului, pentru inchiderea contului si stabilirea │ │ │
│ │rezultatului execuţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, cu totalul veniturilor incasate in cursul│ 579 │ 57.05 │
│ │anului, pentru inchiderea contului si stabilirea │ │ │
│ │rezultatului execuţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Constituirea fondului de rezerva aferent bugetului Fondului│ 579 │ 179 │
│ │naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate, in limita │ │ │
│ │si condiţiile prevezute de lege │ 129 │ 350 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, cu sumele virate din fondul de rezerva in│ 350 │ 57.05 │
│ │contul disponibil al bugetului Fondului naţional unic de │ │ │
│ │asigurãri sociale de sãnãtate, pentru acoperirea │ 179 │ 129 │
│ │deficitului bugetului din anul curent │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Utilizarea fondului de rezerva, potrivit legii bugetare │ % │ 700 │
│ │anuale │220,234│ │
│ │ │410 etc│ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
III│ BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│A │Înregistrarea veniturilor bugetului asigurãrilor sociale de│ │ │
│ │ stat │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea veniturilor bugetului asigurãrilor sociale │ │ │
│ │ de stat │ 220.33│ 531.33│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea majorãrii debitelor cu dobânzile si │ 220.33│ 531.33│
│ │penalitãţile de întârziere │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea majorãrii creanţelor bugetare pe baza actelor│ 220.33│ 531.33│
│ │de control sau a altor modalitãţi legale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea sumelor încasate de la cumparator/adjudecator│ 103 │220.33 │
│ │in urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
│ │şi realizarea veniturilor bugetului asigurãrilor sociale │ │ │
│ │de stat (conturi 22 de venituri din trezorerie) │ │ │
│ │ concomitent │ 531.33│ 504 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea prin intermediul cardului de la persoanele fizice│ 117.03│ 220.33│
│ │a sumelor provenite din contribuţii şi alte venituri ale │ │ │
│ │bugetului asigurãrilor sociale de stat pe structura │ │ │
│ │clasificaţiei bugetare; │ 103 │ 117.04│
│ │ concomitent │ 531.33│ 504 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Virarea cotei de 0,5% reprezentând contribuţia de asigurãri│ 504 │ 103 │
│ │pentru accidente de munca si boli profesionale datorata │ │ │
│ │potrivit legii. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea dividendelor aferente acţiunilor dobândite ca│ │ │
│ │urmare a conversiei in acţiuni a creanţelor bugetare, │ 220.33│ 531.33│
│ │pe baza comunicãrii efectuate de societatea comerciala │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea dividendelor in contul 50.51" Disponibil din │ 119 │ 220.33│
│ │dividente incasate de la sociatati comerciale" │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea obligaţiei de virare a dividendelor in contul│ 531.33│ 232 │
│ │de venituri al bugetului asigurãrilor sociale de stat │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea virãrii dividendelor in contul de venituri │ 232 │ 119 │
│ │bugetului asigurãrilor sociale de stat │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea încasãrii in contul de venituri al bugetului │ 103 │ 504 │
│ │asigurãrilor sociale de stat │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea prin caserie sau unitãţile teritoriale de │ 13 │ 220.33│
│ │trezorerie a statului, a veniturilor bugetului asigurãrilor│ 103 │ 13 │
│ │sociale de stat pe structura clasificaţiei veniturilor │ │ │
│ │bugetului asigurãrilor sociale de stat │ 103 │ 220.33│
│ │ │ 531.33│ 504 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Compensarea la cerere sau din oficiu a creanţelor bugetului│ 220.33│ 220.33│
│ │asigurãrilor sociale de stat, pe structura clasificatiei │ │ │
│ │bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Stingerea creanţei bugetare a debitorului in limita sumelor│ │ │
│ │obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii │ 220.33│ 531.33│
│ │silite, exclusiv taxa pe valoarea adãugata, pe baza │ │ │
│ │procesului verbal de adjudecare (in roşu) │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Conversia in acţiuni a unor creanţe ale bugetului │ 03 │ 313 │
│ │asigurãrilor sociale de stat in baza unor acte normative │ │ │
│ │speciale si stingerea creanţei bugetare (in roşu) │ 220.33│ 531.33│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Trecerea bunurilor imobile in proprietatea publica a │ % │ 306 │
│ │statului si stingerea creanţei bugetului asigurãrilor │011,012│ │
│ │sociale de stat (in roşu) │ 013 │ │
│ │ │ 220.33│ 531.33│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Scutirea sau reducerea creanţelor bugetului asigurãrilor │ │ │
│ │sociale de stat prin acordarea înlesnirilor la plata, │ │ │
│ │potrivit legii │ 220.33│ 531.33│
│ │Anularea creanţelor bugetului asigurãrilor sociale de stat │ │ │
│ │in condiţiile prevãzute de lege │ │ │
│ │Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│ │Prescripţia dreptului de a cere executarea silita a │ │ │
│ │creanţelor bugetului asigurãrilor sociale de stat (in roşu)│ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │ Restituirea sumelor încasate, in plus │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele de restituit, la cererea contribuabilului sau din │ │ │
│ │oficiu reprezentând veniturile bugetului asigurãrilor │ │ │
│ │sociale de stat achitate in plus │ 220.33│ 231.33│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele restituite la cererea contribuabilului sau din │ 231.33│ 103 │
│ │oficiu si diminuarea veniturilor incasate. │ 504 │ 531.33│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Compensarea sumelor datorate din contribuţiile bugetului │ 231.33│ 220.33│
│ │asigurãrilor sociale de stat, cu cele achitate in plus in │ 531.33│ 504 │
│ │perioadele anterioare, potrivit legii │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele de plãtit de la bugetul asigurãrilor sociale de stat│ 504 │ 231.33│
│ │reprezentând dobânzi calculate pentru restituirea sau │ │ │
│ │rambursarea cu intarziere a sumelor cuvenite potrivit legii│ 231.33│ 103 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼────── │
│B │ Înregistrarea cheltuielilor efectuate de instituţiile │ │ │
│ │ publice finanţate din bugetul asigurãrilor sociale de │ │ │
│ │ stat si închiderea conturilor de cheltuieli │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Efectuarea plaţilor prevãzute in buget, in limita │ % │ 700 │
│ │creditelor bugetare aprobate pe structura clasificatiei │220,231│ │
│ │bugetare (contul 25 cheltuieli din trezorerie). │232,234│ │
│ │ │410 etc│ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, inchiderea contului de cheltuieli al │ │ │
│ │instituţiilor publice finanţate din bugetul asigurãrilor │ │ │
│ │sociale de stat. │ 700 │ 410 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, preluarea diferenţei intre soldul │ │ │
│ │contului de finanţare bugetara (700) si contul de │ 702 │ 700 │
│ │cheltuieli (410) in situaţia in care soldul contului 700 │ │ │
│ │este mai mic decât soldul contului 410. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, preluarea diferenţei intre soldul │ 700 │ 702 │
│ │contului de finanţare bugetara (700) si contul de │ │ │
│ │cheltuieli (410) in situaţia când soldul contului 700 este │ │ │
│ │mai mare decât soldul contului 410. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele ridicate in numerar din contul de finanţare bugetara│ 13 │ 700 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, sumele virate in contul de mandat din │ │ │
│ │cele returnate in contul de finanţare bugetara si care │ 110 │ 700 │
│ │urmeazã a se restitui beneficiarilor de drepturi aferente │ │ │
│ │bugetului asigurãrilor sociale de stat, drepturi salariale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│C │ Înregistrarea cheltuielilor bugetului asigurãri sociale │ │ │
│ │ de stat │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Lunar, înregistrarea plaţilor efectuate din bugetul de │ │ │
│ │asigurãri sociale de stat care se suporta din contribuţia │ 408* │ 504 │
│ │sociala datorata de angajator, potrivit legislaţiei in │ │ │
│ │vigoare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│D.│ Închiderea conturilor de venituri si cheltuieli si │ │ │
│ │ stabilirea rezultatului execuţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, cu totalul plaţilor efectuate in cursul │ 57.06 │ 408 │
│ │anului, pentru închiderea contului si stabilirea │ │ │
│ │rezultatului execuţiei bugetare. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │La finele anului, cu totalul veniturilor încasate in cursul│ 504 │ 57.06 │
│ │anului, pentru închiderea contului si stabilirea │ │ │
│ │rezultatului execuţiei bugetare. │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Finanţarea cheltuielilor bugetului asigurãrilor sociale de │ 103 │ 710 │
│ │stat din disponibilitãţile de la trezoreria statului │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│IV│ FONDUL DE ASIGURARE PENTRU ACCIDENTE DE │ │ │
│ │ MUNCA SI BOLI PROFESIONALE │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│A │Înregistrarea veniturilor fondului de asigurãri pentru │ │ │
│ │ accidente de munca si boli profesionale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea veniturilor fondului de asigurãri pentru │ 220.36│ 531.36│
│ │accidente de munca si boli profesionale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea majorãrii debitelor cu dobânzile si │ 220.36│ 531.36│
│ │penalitãţile de întârziere │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea majorãrii creanţelor bugetare pe baza actelor│ 220.36│ 531.36│
│ │penalitãţile de control sau a altor modalitãţi legale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea sumelor încasate de la cumparator/adjudecator│ 141 │ 220.36│
│ │in urma valorificãrii bunurilor supuse executãrii silite │ │ │
│ │şi realizarea veniturilor fondului de asigurãri pentru │ │ │
│ │accidente de munca si boli profesionale (contul 22 de │ │ │
│ │venituri din trezorerie) │ │ │
│ │ concomitent │ 531.36│ 341 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea dobânzii aferenta disponibilului fondului iniţial│ 141 │ 341 │
│ │pentru funcţionarea sistemului de asigurare pentru │ │ │
│ │accidente de munca si boli profesionale, potrivit legii │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea dividendelor aferente acţiunilor dobândite ca│ │ │
│ │urmare a conversiei in acţiuni a creanţelor bugetare, │ 220.36│ 531.36│
│ │pe baza comunicãrii efectuate de societatea comerciala │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea dividendelor in contul 50.51 "Disponibil din │ 119 │ 220.36│
│ │dividende încasate de la societãţi comerciale" │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea obligaţiei de virare a dividendelor in contul│ 531.33│ 232 │
│ │de venituri al fondului de asigurãri pentru accidente de │ │ │
│ │munca si boli profesionale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea virãrii dividendelor in contul de venituri al│ 232 │ 119 │
│ │fondului de asigurãri pentru accidente de munca si boli │ │ │
│ │profesionale │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Înregistrarea incasarii in contul de venituri al fondului │ 141 │ 341 │
│ │de asigurãri pentru accidente de munca si boli profesionale│ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │ Stingerea creanţelor bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Încasarea veniturilor fondului de asigurãri pentru │ 13 │ 220.36│
│ │accidente de munca si boli profesionale pe structura │ 141 │ 13 │
│ │clasificaţiei veniturilor fondului de asigurãri pentru │ 141 │ 220.36│
│ │accidente de munca si boli profesionale prin caserie sau │ │ │
│ │unitãţile teritoriale de trezorerie a statului. │ 531.36│ 341 │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Compensarea la cerere sau din oficiu a creanţelor fondului │ 220.36│ 220.36│
│ │de asigurãri pentru accidente de munca si boli profesionale│ │ │
│ │pe structura clasificaţiei bugetare │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Stingerea creanţei bugetare a debitorului in limita sumelor│ │ │
│ │obţinute din valorificarea bunurilor supuse executãrii │ 220.36│ 531.36│
│ │silite, exclusiv taxa pe valoarea adãugata, pe baza │ │ │
│ │procesului verbal de adjudecare (in roşu) │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Conversia in acţiuni a unor creanţe ale fondului de │ 03 │ 313 │
│ │asigurãri pentru accidente de munca si boli profesionale │ │ │
│ │in baza unor acte normative speciale si stingerea creanţei │ │ │
│ │bugetare (in roşu) │ 220.36│ 531.36│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Trecerea bunurilor imobile in proprietatea publica a │ % │ 306 │
│ │statului si stingerea creanţei fondului de asigurãri │011,012│ │
│ │pentru accidente de munca si boli profesionale (in roşu) │ 013 │ │
│ │ │ 220.36│ 531.36│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Scutirea sau reducerea creanţelor fondului de asigurãri │ │ │
│ │pentru accidente de munca si boli profesionale prin │ 220.36│ 531.36│
│ │acordarea inlesnirilor la plata, potrivit legii │ │ │
│ │Anularea creanţelor fondului de asigurãri pentru accidente │ │ │
│ │de munca si boli profesionale in condiţiile prevãzute │ │ │
│ │de lege │ │ │
│ │Constatarea stãrii de insolvabilitate a debitorului │ │ │
│ │Prescripţia dreptului de a cere executarea silita a │ │ │
│ │creanţelor fondului de asigurãri pentru accidente de munca │ │ │
│ │si boli profesionale (in roşu) │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │ Restituirea sumelor încasate in plus │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele de restituit, la cererea contribuabilului sau din │ │ │
│ │oficiu reprezentând veniturile fondului de asigurãri pentru│220.36 │ 231.36│
│ │accidente de munca si boli profesionale achitate in plus │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele restituite la cererea contribuabilului sau din │ 231.36│ 141 │
│ │oficiu si diminuarea veniturilor incasate. │ 141 │ 531.36│
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Compensarea sumelor datorate din contribuţiile fondul de │ 231.36│ 220.36│
│ │asigurãri pentru accidente de munca si boli profesionale, │ 531.36│ 341 │
│ │cu cele achitate in plus in perioadele anterioare, │ │ │
│ │potrivit legii │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │Sumele de plãtit din fondul de asigurãri pentru accidente │ 341 │ 231.36│
│ │de munca si boli profesionale, reprezentând dobânzi │ │ │
│ │calculate pentru restituirea sau rambursarea cu intarziere │ 231.36│ 141 │
│ │a sumelor cuvenite potrivit legii │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼───────┤
│ │*) Deducerile acordate din bugetul asigurãrilor pentru │ │ │
│ │şomaj, bugetul asigurãrilor sociale de stat, potrivit │ │ │
│ │legii, se vor prelua din declaraţiile obligaţiilor │ │ │
│ │bugetare. │ │ │
└──┴───────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───────┘



ANEXA A
-------
la normele metodologice
------------------------




Direcţia Generala a Finanţelor Publice
a judeţului

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE PRIVIND DREPTURILE CONSTATATE SI
VENITURILE ÎNCASATE IN LUNA .... PENTRU BUGETUL ASIGURĂRILOR
PENTRU ŞOMAJ

┌────┬─────────────────────────────────────────┬──────────────┬────────┬───────┐
│ │ OPERAŢIUNE │ │ │ │
│NR. │ DENUMIRE │ COD │ COD │ │
│CRT.│ INDICATOR │CLASIFICATIE │ RÂND │ SUMA │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Înregistrarea drepturilor │ │ │ │
│ │constatate privind bugetul │ │ │ │
│ │asigurãrilor pentru şomaj │ │ │ │
│ I │TOTAL din care: │ │ 01 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor si ale │ │ │ │
│ │persoanelor juridice asimilitate │ │ │ │
│ 1 │angajatorului │28.10.06.01 │ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │28.10.06.02 │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │Contribuţii datorate de │ │ │ │
│ │persoanele care încheie contract │ │ │ │
│ 3 │de asigurare pentru şomaj │28.10.06.03* │ │ │
│ 4 │Încasãri din alte surse │28.22.06.30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Drepturi constatate │ │ │ │
│ │reprezentând dobânzi si │ │ │ │
│ │penalitãţi de întârziere TOTAL │ │ │ │
│II │in care: │ │ 02 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor si ale │ │ │ │
│ │persoanelor juridice asimilitate │ │ │ │
│ 1 │angajatorului │28.10.06.01 │ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │28.10.06.02 │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │Contribuţii datorate de │ │ │ │
│ │persoanele care încheie contract │ │ │ │
│ 3 │de asigurare pentru şomaj │28.10.06.03* │ │ │
│ 4 │Încasãri din alte surse │28.22.06.30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Drepturi constatate pe │ │ │ │
│ │baza actelor de control │ │ │ │
│III │ TOTAL din care: │ │ 03 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor si ale │ │ │ │
│ │persoanelor juridice asimilitate │ │ │ │
│ 1 │angajatorului │28.10.06.01 │ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │28.10.06.02 │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │Contribuţii datorate de │ │ │ │
│ │persoanele care încheie contract │ │ │ │
│ 3 │de asigurare pentru şomaj │28.10.06.03* │ │ │
│ 4 │Încasãri din alte surse │28.22.06.30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Venituri bugetare încasate │ │ │ │
│ │prin unitãţile trezoreriei │ │ │ │
│IV │statului TOTAL din care: │ │ 04 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor si ale │ │ │ │
│ │persoanelor juridice asimilitate │ │ │ │
│ 1 │angajatorului │28.10.06.01 │ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │28.10.06.02 │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │Contribuţii datorate de │ │ │ │
│ │persoanele care încheie contract │ │ │ │
│ 3 │de asigurare pentru şomaj │28.10.06.03* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ 4 │Încasãri din alte surse │28.22.06.30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare încasate │ │ │ │
│ │prin compensare la cerere │ │ │ │
│ │sau din oficiu TOTAL din │ │ │ │
│ V │care: │ │ 05 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor si ale │ │ │ │
│ │persoanelor juridice asimilitate │ │ │ │
│ 1 │angajatorului │28.10.06.01 │ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │28.10.06.02 │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │Contribuţii datorate de │ │ │ │
│ │persoanele care încheie contract │ │ │ │
│ 3 │de asigurare pentru şomaj │28.10.06.03* │ │ │
│ 4 │Încasãri din alte surse │28.22.06.30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare stinse │ │ │ │
│ │(încasate) in urma procedurii │ │ │ │
│ │de executare silita TOTAL din │ │ │ │
│ VI │care: │ │ 06 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor si ale │ │ │ │
│ │persoanelor juridice asimilitate │ │ │ │
│ 1 │angajatorului │28.10.06.01 │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │28.10.06.02 │ │ │
│ 3 │Contribuţii datorate de │28.10.06.03* │ │ │
│ 4 │Încasãri din alte surse │28.22.06.30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare stinse prin │ │ │ │
│ │procedurile de scutire, │ │ │ │
│ │reducere, anulare, │ │ │ │
│ │insolvabilitate, si prescripţie │ │ │ │
│VII │TOTAL din care: │ │ 07 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor si ale │ │ │ │
│ │persoanelor juridice asimilitate │ │ │ │
│ 1 │angajatorului │28.10.06.01 │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │28.10.06.02 │ │ │
│ 3 │Contribuţii datorate de │28.10.06.03* │ │ │
│ 4 │încasãri din alte surse │28.22.06.30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Restituiri de sume incasate in │ │ │ │
│ │plus la bugetul asigurãrilor │ │ │ │
│ │pentru şomaj la cererea │ │ │ │
│VIII│contribuabilului │ │ 08 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor si ale │ │ │ │
│ │persoanelor juridice asimilitate │ │ │ │
│ 1 │angajatorului │28.10.06.01 │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │28.10.06.02 │ │ │
│ 3 │Contribuţii datorate de │28.10.06.03* │ │ │
│ 4 │Încasãri din alte surse │28.22.06.30* │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────┴──────────────┴────────┴───────┘



DIRECTOR EXECUTIV,

Notã: Câmpurile marcate cu *) vor fi completate numai dupã preluarea de Ministerul Finanţelor Publice a contribuţiilor respective.


ANEXA B
-------
la normele metodologice
-----------------------



Direcţia Generala a Finanţelor Publice
a judeţului

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
PRIVIND DREPTURILE CONSTATATE ŞI VENITURILE ÎNCASATE
ÎN LUNA ...... PENTRU BUGETUL ASIGURĂRILOR SOCIALE DE STAT

LEI
┌────┬─────────────────────────────────────────┬──────────────┬────────┬───────┐
│ │ OPERAŢIUNE │ │ │ │
│NR. │ DENUMIRE │ COD │ COD │ │
│CRT.│ INDICATOR │CLASIFICATIE │ RÂND │ SUMA │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Înregistrarea drepturilor │ │ │ │
│ │constatate privind bugetul │ │ │ │
│ │asigurãrilor sociale de stat │ │ │ │
│ I │TOTAL din care: │ │ 01 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 1 │angajatori │22.09.04.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ │salariaţi si alte persoane │ │ │ │
│ 2 │asimilate │22.09.04.03 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │ Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │ sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 3 │ alte persoane asigurate │22.09.04.07* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │ Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │ sociale de stat datorate │ │ │ │
│ 4 │ de persoanele aflate in şomaj │22.09.04.08 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ 5 │ Încasari din alte surse │22,04,30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Drepturi constatate │ │ │ │
│ │reprezentând dobânzi si │ │ │ │
│ │penalitãţi de întârziere │ │ │ │
│II │TOTAL din care: │ │ 02 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 1 │angajatori │22.09.04.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ │salariaţi si alte persoane │ │ │ │
│ 2 │asimilate │22.09.04.03 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 3 │alte persoane asigurate │22.09.04.07* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │22.09.04.08 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ 5 │Încasari din alte surse │22,04,30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Drepturi constatate pe │ │ │ │
│ │baza actelor de control │ │ │ │
│ │TOTAL din care: │ │ │ │
│III │ │ │ 03 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 1 │angajatori │22.09.04.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ │salariaţi si alte persoane │ │ │ │
│ 2 │asimilate │22.09.04.03 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 3 │alte persoane asigurate │22.09.04.07* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │22.09.04.08 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ 5 │Încasari din alte surse │22,04,30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Venituri bugetare incasate │ │ │ │
│ │prin unitãţile trezoreriei │ │ │ │
│ │statului TOTAL din care: │ │ │ │
│IV │ │ │ 04 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 1 │angajatori │22.09 04.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ │salariaţi si alte persoane │ │ │ │
│ 2 │asimilate │22.09.04.03 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 3 │alte persoane asigurate │22.09.04.07* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │22.09.04.08 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ 5 │Încasari din alte surse │22,04,30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare │ │ │ │
│ │incasate prin compensare │ │ │ │
│ │la cerere sau din oficiu │ │ │ │
│ │TOTAL din care: │ │ │ │
│ V │ │ │ 05 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 1 │angajatori │22.09.04.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ │salariaţi si alte persoane │ │ │ │
│ 2 │asimilate │22.09.04.03 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 3 │alte persoane asigurate │22.09.04.07* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │22.09.04.08 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ 5 │Încasari din alte surse │22,04,30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare stinse │ │ │ │
│ │(încasate) in urma │ │ │ │
│ │procedurii de executare │ │ │ │
│ │silita TOTAL din care: │ │ │ │
│ VI │ │ │ 06 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 1 │angajatori │ 22.09.04.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ │salariaţi si alte persoane │ │ │ │
│ 2 │asimilate │22.09.04.03 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 3 │alte persoane asigurate │22.09.04.07* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │22.09.04.08 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ 5 │Încasari din alte surse │22,04,30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare stinse │ │ │ │
│ │prin procedurile de │ │ │ │
│ │scutire, reducere, anulare, │ │ │ │
│ │insolvabilitate, si │ │ │ │
│ │prescripţie TOTAL din │ │ │ │
│VII │care: │ │ 07 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii ale angajatorilor │ │ │ │
│ │si ale persoanelor juridice │ │ │ │
│ 1 │asimilitate angajatorului │22.09.04.02 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ 2 │Contribuţii individuale │22.09.04.03 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii datorate de │ │ │ │
│ │persoanele care încheie │ │ │ │
│ │contract de asigurare pentru │ │ │ │
│ 3 │şomaj │22.09.04.07* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │22.09.04.08 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ 5 │Încasari din alte surse │22,04,30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Restituiri de sume incasate │ │ │ │
│ │in plus la bugetul │ │ │ │
│ │asigurãrilor sociale de stat │ │ │ │
│ │la cererea contribuabilului │ │ │ │
│VIII│TOTAL din care: │ │ 08 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 1 │angajatori │22.09.04.02 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ │salariaţi si alte persoane │ │ │ │
│ 2 │asimilate │22.09.04.03 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate de │ │ │ │
│ 3 │alte persoane asigurate │22.09.04.07* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii pentru asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de stat datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │22.09.04.08 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ 5 │Încasari din alte surse │22,04,30* │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────┴──────────────┴────────┴───────┘



DIRECTOR EXECUTIV,

Notã: Câmpurile marcate cu *) vor fi completate numai dupã preluarea de Ministerul Finanţelor Publice a contribuţiilor respective.


ANEXA C
--------
la normele metodologice
-----------------------


Direcţia Generala a Finanţelor Publice
a judeţului

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE PRIVIND DREPTURILE CONSTATATE
SI VENITURILE ÎNCASATE IN LUNA .... PENTRU
BUGETUL FONDULUI NATIONAL UNIC DE ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE

LEI
┌────┬─────────────────────────────────────────┬──────────────┬────────┬───────┐
│ │ OPERAŢIUNE │ │ │ │
│NR. │ DENUMIRE │ COD │ COD │ │
│CRT.│ INDICATOR │CLASIFICATIE │ RÂND │ SUMA │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Înregistrarea drepturilor │ │ │ │
│ │constatate privind │ │ │ │
│ │bugetului Fondului unic de │ │ │ │
│ │asigurãri sociale de │ │ │ │
│ I │sãnãtate TOTAL din care │ │ 01 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de la persoane │ │ │ │
│ │juridice sau fizice, care │ │ │ │
│ 1 │angajeazã personal salariat │26.12.16.01 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţia datorata de │ │ │ │
│ │persoanele asigurate care au │ │ │ │
│ 2 │calitatea de angajat │26.12.16.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţia datorata de alte │ │ │ │
│ 3 │persoane asigurate │26.12.16.03* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Contribuţii de asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │26.12.16.04 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Persoane care satisfac │ │ │ │
│ 5 │stagiul militar in termen │26.35.16.01 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care executa │ │ │ │
│ │pedepse private de libertate │ │ │ │
│ 6 │sau aflate in arest preventiv │26.35.16.02 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ 7 │Încasari din alte surse │26.22.16.30* │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care se afla in │ │ │ │
│ │concediu medical sau in │ │ │ │
│ │concediu medical pentru │ │ │ │
│ 8 │îngrijire copil │26.36.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Drepturi constatate │ │ │ │
│ │reprezentând dobânzi si │ │ │ │
│ II │penalitãţi de întârziere │ │ 02 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de la persoane │ │ │ │
│ │juridice sau fizice, care │ │ │ │
│ 1 │angajeazã personal salariat │26.12.16.01 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de │ │ │ │
│ │persoanele asigurate care au │ │ │ │
│ 2 │calitatea de angajat │26.12.16.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de alte │ │ │ │
│ 3 │persoane asigurate │26 12.16.03* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │26.12.16.04 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care satisfac │ │ │ │
│ 5 │stagiul militar in termen │26.35.16.01 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care executa │ │ │ │
│ │pedepse private de libertate │ │ │ │
│ 6 │sau aflate in arest preventiv │26.35.16.02 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ 7 │Încasari din alte surse │26.22.16.30* │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care se afla in │ │ │ │
│ │concediu medical sau in │ │ │ │
│ │concediu medical pentru │ │ │ │
│ 8 │îngrijire copil │26.36.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Drepturi constatate pe │ │ │ │
│ │baza actelor de control │ │ │ │
│III │TOTAL din care: │ │ 03 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de la persoane │ │ │ │
│ │juridice sau fizice, care │ │ │ │
│ 1 │angajeazã personal salariat │26.12.16.01 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de │ │ │ │
│ │persoanele asigurate care au │ │ │ │
│ 2 │calitatea de angajat │26.12.16.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de alte │ │ │ │
│ 3 │persoane asigurate │26.12.16.03* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │26.12.16.04 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care satisfac │ │ │ │
│ 5 │stagiul militar in termen │26.35.16.01 │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care executa │ │ │ │
│ │pedepse private de libertate │ │ │ │
│ 6 │sau aflate in arest preventiv │26.35.16.02 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ 7 │Încasari din alte surse │26.22 16 30* │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care se afla in │ │ │ │
│ │concediu medical sau in │ │ │ │
│ │concediu medical pentru │ │ │ │
│ 8 │îngrijire copil │26.36.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Venituri bugetare încasate │ │ │ │
│ │prin unitãţile trezoreriei │ │ │ │
│ │statului TOTAL din care: │ │ │ │
│ IV │ │ │ 04 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de la persoane │ │ │ │
│ │juridice sau fizice,care │ │ │ │
│ 1 │angajeazã personal salariat │26.12.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de │ │ │ │
│ │persoanele asigurate care au │ │ │ │
│ 2 │calitatea de angajat │26.12.16.02 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de alte │ │ │ │
│ 3 │persoane asigurate │26.12.16.03* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │26.12.16.04 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care satisfac │ │ │ │
│ 5 │stagiul militar in termen │26.35.16.01 │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care executa │ │ │ │
│ │pedepse private de libertate │ │ │ │
│ 6 │sau aflate in arest preventiv │26.35.16.02 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ 7 │Încasari din alte surse │26.22.16.30* │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care se afla in │ │ │ │
│ │concediu medical sau in │ │ │ │
│ │concediu medical pentru │ │ │ │
│ 8 │ingrijire copil │26.36.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare stinse │ │ │ │
│ │prin compensare la │ │ │ │
│ │cerere sau din oficiu │ │ │ │
│ V │TOTAL din care: │ │ 05 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de la persoane │ │ │ │
│ │juridice sau fizice,care │ │ │ │
│ 1 │angajeazã personal salariat │26.12.16.01 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de │ │ │ │
│ │persoanele asigurate care au │ │ │ │
│ 2 │calitatea de angajat │26.12.16.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de alte │ │ │ │
│ 3 │persoane asigurate │26.12.16.03* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │26.12.16.04 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care satisfac │ │ │ │
│ 5 │stagiul militar in termen │26.35.16.01 │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care executa │ │ │ │
│ │pedepse private de libertate │ │ │ │
│ 6 │sau aflate in arest preventiv │26.35.16.02 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ 7 │Încasari din alte surse │26.22.16.30* │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care se afla in │ │ │ │
│ │concediu medical sau in │ │ │ │
│ │concediu medical pentru │ │ │ │
│ 8 │ingrijire copil │26.36.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare stinse in │ │ │ │
│ │urma proceduri de │ │ │ │
│ │executare silita TOTAL din │ │ │ │
│ VI │care: │ │ 06 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de la persoane │ │ │ │
│ │juridice sau fizice,care │ │ │ │
│ 1 │angajeazã personal salariat │26.12.16.01 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de │ │ │ │
│ │persoanele asigurate care au │ │ │ │
│ 2 │calitatea de angajat │26.12.16.02 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de alte │ │ │ │
│ 3 │persoane asigurate │26.12.16 03* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │26.12.16.04 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care satisfac │ │ │ │
│ 5 │stagiul militar in termen │26.35.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care executa │ │ │ │
│ │pedepse private de libertate │ │ │ │
│ 6 │sau aflate in arest preventiv │26.35.16.02 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ 7 │Încasari din alte surse │26.22.16.30* │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care se afla in │ │ │ │
│ │concediu medical sau in │ │ │ │
│ │concediu medical pentru │ │ │ │
│ 8 │îngrijire copil │26.36.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Creanţe bugetare stinse │ │ │ │
│ │prin procedurile de │ │ │ │
│ │scutire, reducere, anulare, │ │ │ │
│ │insolvabilitate, si │ │ │ │
│ │prescripţie TOTAL din │ │ │ │
│VII │care: │ │ 07 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de la persoane │ │ │ │
│ │juridice sau fizice,care │ │ │ │
│ 1 │angajeazã personal salariat │26.12.16.01 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ ├───────┤
│ │Contribuţia datorata de │ │ │ │
│ │persoanele asigurate care au │ │ │ │
│ 2 │calitatea de angajat │26.12.16.02 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ ├───────┤
│ │Contribuţia datorata de alte │ │ │ │
│ 3 │persoane asigurate │26.12.16.03* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ ├───────┤
│ │Contribuţii de asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │26.12.16.04 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤ ├───────┤
│ │Persoane care satisfac │ │ │ │
│ 5 │stagiul militar in termen │26.35.16.01 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ ├───────┤
│ │Persoane care executa │ │ │ │
│ │pedepse private de libertate │ │ │ │
│ 6 │sau aflate in arest preventiv │26.35.16.02 │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ 7 │Încasari din alte surse │26.22.16.30* │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care se afla in │ │ │ │
│ │concediu medical sau in │ │ │ │
│ │concediu medical pentru │ │ │ │
│ 8 │ingrijire copil │26.36.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Restituiri de sume │ │ │ │
│ │incasate in plus la │ │ │ │
│ │bugetul Fondului unic de │ │ │ │
│ │asigurãri sociale de │ │ │ │
│ │sãnãtate la cererea │ │ │ │
│ │contribuabilului TOTAL │ │ │ │
│VIII│din care: │ │ 08 │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de la persoane │ │ │ │
│ │juridice sau fizice,care │ │ │ │
│ 1 │angajeazã personal salariat │26.12.16.01 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de │ │ │ │
│ │persoanele asigurate care au │ │ │ │
│ 2 │calitatea de angajat │26.12.16.02 │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţia datorata de alte │ │ │ │
│ 3 │persoane asigurate │26.12.16.03* │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Contribuţii de asigurãri │ │ │ │
│ │sociale de sãnãtate datorate │ │ │ │
│ 4 │de persoanele aflate in şomaj │26.12.16.04 │ │ │
│ ├─────────────────────────────────────────┼──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care satisfac │ │ │ │
│ 5 │stagiul militar in termen │26.35.16.01 │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼───────┤
│ │Persoane care executa │ │ │ │
│ │pedepse private de libertate │ │ │ │
│ 6 │sau aflate in arest preventiv │26.35.16.02 │ │ │
│ │ ├──────────────┼────────┼───────┤
│ 7 │Încasari din alte surse │26.22.16.30* │ │ │
│ │ ├──────────────┤ │ │
│ │Persoane care se afla in │ │ │ │
│ │concediu medical sau in │ │ │ │
│ │concediu medical pentru │ │ │ │
│ 8 │ingrijire copil │26.36.16.01 │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────┴──────────────┴────────┴───────┘



DIRECTOR EXECUTIV,

Notã: Câmpurile marcate cu *) vor fi completate numai dupã preluarea de Ministerul
Finanţelor Publice a contribuţiilor respective.

-----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016