Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 25 octombrie 2001  de aplicare a prevederilor   Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 25 octombrie 2001 de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 719 din 12 noiembrie 2001
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Beneficiazã de drepturile prevãzute de <>Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat familiile şi persoanele singure care locuiesc în România, cu sau fãrã cetãţenie romana, precum şi apatrizii.
ART. 2
Familiile şi persoanele singure care nu au cetãţenie romana beneficiazã de prevederile <>Legii nr. 416/2001 , dacã se afla în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) cetãţenii strãini, pe perioada în care au domiciliul sau, dupã caz, resedinta în România, în condiţiile legii;
b) cetãţenii strãini care au dobândit, în condiţiile legii, statutul de refugiat în România sau cãrora li s-a acordat o alta forma de protecţie prevãzutã de lege;
c) apatrizii care au domiciliul sau, dupã caz, resedinta în România, în condiţiile legii.
ART. 3
În sensul prevederilor <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 , prin sintagma care locuiesc şi gospodãresc împreunã se înţelege persoanele care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au domiciliul sau, dupã caz, resedinta comune;
b) contribuie împreunã la achiziţionarea sau la realizarea unor bunuri şi a unor venituri din valorificarea acestora ori la consumul acestora.
ART. 4
Prin sintagma copiii aflaţi în întreţinere, prevãzutã la <>art. 2 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 , se înţelege, dupã caz:
a) copiii pana la varsta de 18 ani sau, dacã urmeazã o forma de învãţãmânt la cursuri de zi, prevãzutã de lege, pana la împlinirea vârstei de 25 de ani, dacã urmeazã studii superioare cu durata de şcolarizare de maximum 5 ani, sau de 26 de ani, în cazul în care urmeazã studii superioare cu durata de şcolarizare mai mare de 5 ani;
b) copiii în varsta de peste 18 ani care, în condiţiile legii, sunt declaraţi persoane cu handicap accentuat sau grav ori sunt încadraţi în gradul I sau II de invaliditate.
ART. 5
În cazul soţilor despãrţiţi în fapt beneficiazã de prevederile <>Legii nr. 416/2001 fiecare dintre aceştia, dacã sunt îndeplinite condiţiile prevãzute de lege.

CAP. 2
Ajutorul social

SECŢIUNEA 1
Primirea şi soluţionarea cererilor pentru acordarea ajutorului social

ART. 6
Ajutorul social se acorda în completarea veniturilor nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure, pentru asigurarea venitului minim garantat lunar, prevãzut la <>art. 4 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 .
ART. 7
(1) Ajutorul social se acorda pe baza de cerere însoţitã de acte doveditoare privind componenta familiei şi de declaraţia privind veniturile realizate în luna anterioarã depunerii cererii de cãtre membrii acesteia.
(2) Cererea prevãzutã la alin. (1) se completeazã, dupã caz, de cãtre persoana singura sau de cãtre unul dintre membrii familiei, desemnat de aceasta, care are capacitate deplina de exerciţiu a drepturilor civile, sau, în cazurile prevãzute de lege, de cãtre curatorul sau tutorele persoanei îndreptãţite sa beneficieze de ajutor social.
(3) Modelul cererii pentru acordarea ajutorului social este prevãzut în anexa nr. 1.
(4) Modelul declaraţiei privind veniturile realizate de familie este prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 8
(1) Cererea pentru acordarea ajutorului social, însoţitã de actele doveditoare privind componenta familiei şi de declaraţia privind veniturile realizate, se înregistreazã dupã cum urmeazã:
a) la primarul localitãţii sau, dupã caz, la primarul sectorului în a cãrui raza teritorialã solicitantul are domiciliul ori, dupã caz, resedinta;
b) la primarul localitãţii resedinta de judeţ sau, dupã caz, la primarul general al municipiului Bucureşti, în situaţia persoanelor prevãzute la <>art. 3 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 .
(2) În situaţia în care un membru al familiei sau persoana singura care solicita ajutorul social are domiciliul sau resedinta în alta unitate administrativ-teritorialã, cererea va fi însoţitã de o adeverinta eliberata de primarul localitãţii în care aceasta are domiciliul sau resedinta, din care sa rezulte ca nu beneficiazã de ajutor social.
ART. 9
(1) Componenta familiei se dovedeşte cu actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei şi, dupã caz, cu urmãtoarele acte, în copie:
a) certificatele de naştere ale copiilor;
b) certificatul de cãsãtorie;
c) hotãrârea definitiva de încuviinţare a adopţiei, de încredinţare sau plasament familial al minorului, potrivit legii;
d) actul din care sa rezulte calitatea solicitantului de tutore sau curator;
e) acte din care sa rezulte ca un membru al familiei urmeazã o forma de învãţãmânt în condiţiile prevãzute la art. 4 lit. a);
f) acte din care sa rezulte încadrarea, potrivit legii, în categoria persoanelor cu handicap accentuat sau grav ori în gradul I sau II de invaliditate, pentru persoanele aflate în întreţinere;
g) dupã caz, alte acte doveditoare privind componenta familiei.
(2) Actele de identitate prevãzute la alin. (1) sunt, dupã caz, urmãtoarele:
a) buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie, în cazul cetãţenilor romani;
b) carnetul de identitate, legitimatia de şedere temporarã sau documentul de identitate, eliberat de autoritãţile romane competente, în cazul cetãţenilor strãini sau apatrizi.
ART. 10
Soluţionarea cererilor pentru acordarea ajutorului social se realizeazã de persoanele desemnate, din cadrul serviciului de asistenta socialã, prin dispoziţie de cãtre primar.
ART. 11
(1) Cererile pentru acordarea ajutorului social se înregistreazã într-un registru special.
(2) Pentru fiecare solicitant se întocmeşte o documentaţie distinctã, pastrandu-se actele care au stat la baza stabilirii dreptului la ajutor social, cele emise ulterior de primar, precum şi cele depuse ulterior de solicitant.
ART. 12
(1) Pentru soluţionarea cererii pentru acordarea ajutorului social primarul dispune verificarea, în mod obligatoriu, la domiciliul sau, dupã caz, la resedinta solicitantului ajutorului social, a situaţiei ce rezulta din datele înscrise în actele doveditoare.
(2) Verificarea prevãzutã la alin. (1) se realizeazã de personalul din cadrul aparatului de lucru al consiliului local, care întocmeşte ancheta socialã al carei model este prezentat în anexa nr. 3.
(3) La definitivarea anchetei sociale se pot utiliza şi informaţii de la cel puţin doua persoane care cunosc situaţia materialã, socialã şi civilã a persoanelor din gospodãria solicitantului de ajutor social.
(4) La efectuarea anchetei sociale pot participa şi reprezentanţi ai instituţiilor publice sau ai organizaţiilor neguvernamentale care îşi desfãşoarã activitatea pe teritoriul unitãţii administrativ-teritoriale respective.
(5) În cazul persoanelor prevãzute la <>art. 3 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 verificarea prevãzutã la alin. (1) se va efectua la locul desemnat de solicitant.

SECŢIUNEA a 2-a
Stabilirea cuantumului şi plata ajutorului social

ART. 13
(1) În vederea stabilirii cuantumului ajutorului social persoana desemnatã de primar completeazã fişa de calcul al ajutorului social pe baza datelor din cerere, din actele doveditoare depuse de solicitant, precum şi a celor rezultate din ancheta socialã.
(2) Modelul fisei de calcul al ajutorului social este prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 14
Dacã familia sau persoana singura are în proprietate terenuri, clãdiri, spaţii locative sau alte bunuri, mobile ori imobile, în vederea stabilirii venitului net lunar al familiei sau al persoanei singure se va proceda dupã cum urmeazã:
a) în cazul în care obţine fructe civile, naturale sau industriale, se ia în calcul venitul mediu lunar obţinut în anul precedent;
b) în cazul în care nu obţine fructe civile, naturale sau industriale, se ia în calcul valoarea cea mai mare dintre valoarea de vânzare şi valoarea de utilizare a acestora.
ART. 15
(1) În aplicarea prevederilor <>art. 8 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 consiliile locale vor stabili anual, prin hotãrâre, urmãtoarele:
a) limitele minime ale veniturilor medii lunare ce s-ar putea obţine din vânzarea terenurilor, clãdirilor, spaţiilor locative sau a altor bunuri, mobile ori imobile;
b) limitele minime ale veniturilor medii lunare ce s-ar putea obţine din utilizarea terenurilor, clãdirilor, spaţiilor locative sau a altor bunuri, mobile ori imobile.
(2) Prin sintagma locuint minima, prevãzutã la <>art. 8 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 , se înţelege locuinta definitã la <>art. 2 lit. a) din Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care îndeplineşte cerinţele minimale prevãzute în anexa nr. 1 la aceasta lege.
ART. 16
(1) Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţa între nivelurile prevãzute la <>art. 4 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure, rezultat din fişa de calcul.
(2) În cazul soţilor despãrţiţi în fapt, la stabilirea venitului net lunar al familiei sau al persoanei singure nu se iau în considerare veniturile celuilalt soţ.
ART. 17
(1) În cazul în care un membru al familiei sau persoana singura beneficiara de ajutor social face dovada ca lucreazã pe baza de contract individual de munca sau de convenţie civilã de prestãri de servicii, cuantumul ajutorului social, calculat în condiţiile prevãzute la art. 16 alin. (1), se majoreazã cu 15%.
(2) Majorarea cuantumului ajutorului social, prevãzutã la alin. (1), se aplica o singura data, indiferent de numãrul membrilor de familie care lucreazã pe baza de contract individual de munca sau convenţie civilã de prestãri de servicii.
ART. 18
(1) Cererea pentru acordarea ajutorului social, însoţitã de actele doveditoare, fişa de calcul al ajutorului social şi ancheta socialã sunt prezentate primarului care dispune, dupã caz, acordarea sau neacordarea ajutorului social.
(2) Pe baza dispoziţiei primarului, în termen de 5 zile de la emiterea acesteia, se transmite solicitantului comunicarea privind acordarea sau, dupã caz, neacordarea ajutorului social, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5.
(3) Ajutorul social se acorda începând cu luna urmãtoare celei în care s-a înregistrat cererea.
(4) Pentru cererile înregistrate în luna ianuarie 2002 ajutorul social se acorda începând cu luna ianuarie 2002.
(5) Titularul ajutorului social este persoana prevãzutã în dispoziţia primarului, iar beneficiarul acestuia este familia sau, dupã caz, persoana singura.
(6) Schimbarea titularului ajutorului social, în condiţiile prevãzute la <>art. 13 din Legea nr. 416/2001 , se realizeazã pe baza de ancheta socialã, prin dispoziţie a primarului, care se aduce la cunostinta celor interesaţi.
ART. 19
(1) Primarul poate organiza acordarea ajutorului social în bani, în natura sau prin plata unor cheltuieli de întreţinere şi de încãlzire a locuinţei.
(2) În vederea respectãrii condiţiilor care au stat la baza acordãrii dreptului la ajutor social primãrii pot dispune efectuarea periodicã de noi anchete sociale, în condiţiile prevãzute la art. 12.
ART. 20
(1) Plata ajutorului social în bani se face lunar pe baza de stat de plata, mandat poştal sau în cont curent personal.
(2) Data plãţii ajutorului social şi modalitatea de plata a acestuia se stabilesc de cãtre primar prin dispoziţie care se aduce la cunostinta titularilor.
(3) Pentru persoanele prevãzute la <>art. 3 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 plata ajutorului social se realizeazã în ultima zi lucrãtoare a lunii curente.
ART. 21
(1) În funcţie de rezultatele anchetei sociale acordarea ajutorului social se poate organiza şi în natura, prin asigurarea, pentru toţi sau pentru o parte din membrii familiei, respectiv pentru persoana singura, a unor alimente şi medicamente, precum şi a altor bunuri sau produse stabilite de primar.
(2) Contravaloarea bunurilor şi produselor prevãzute la alin. (1) nu poate depãşi cuantumul ajutorului social calculat pentru luna în care se acorda.

SECŢIUNEA a 3-a
Obligaţiile titularilor şi ale beneficiarilor de ajutor social

ART. 22
Titularul ajutorului social are obligaţia sa comunice primarului în scris orice modificare intervenita cu privire la veniturile şi la numãrul membrilor familiei, în termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.
ART. 23
(1) Persoanele apte de munca din familiile beneficiare de ajutor social, precum şi persoanele singure apte de munca beneficiare de ajutor social, care nu realizeazã venituri din salarii sau din alte activitãţi desfãşurate, potrivit legii, ca membru asociat sau persoana autorizata sa desfãşoare o activitate independenta, au obligaţia de a efectua lunar, cel mult 72 de ore, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrãri de interes local.
(2) În vederea aplicãrii prevederilor alin. (1) primãrii întocmesc lunar un plan de acţiuni sau de lucrãri de interes local, repartizate pe persoane, fãrã a se putea depãşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igiena a muncii.
ART. 24
(1) Persoanele apte de munca ce nu realizeazã venituri din salarii sau din alte activitãţi desfãşurate, potrivit legii, ca membru asociat sau ca persoana autorizata sa desfãşoare o activitate independenta au obligaţia sa dovedeascã, din 3 în 3 luni, cu adeverinta eliberata de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de munca, urmãtoarele:
a) sunt luate în evidenta pentru încadrarea în munca;
b) nu au refuzat nejustificat un loc de munca;
c) nu au refuzat nejustificat participarea la un program de pregãtire profesionalã.
(2) Sunt exceptate de la obligaţia de a prezenta adeverinta eliberata de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de munca persoanele prevãzute la <>art. 7 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 .
ART. 25
În sensul prevederilor art. 23 şi 24, persoane apte de munca sunt persoanele care:
a) au varsta cuprinsã între 16 ani şi varsta stabilitã de lege pentru pensionare;
b) nu urmeazã o forma de învãţãmânt cursuri de zi, prevãzutã de lege;
c) au starea de sãnãtate şi capacitatea fizica şi psihicã care le fac apte pentru prestarea unei munci.

SECŢIUNEA a 4-a
Modificarea cuantumului ajutorului social, suspendarea şi încetarea plãţii ajutorului social

ART. 26
(1) Cuantumul ajutorului social se modifica în urmãtoarele situaţii:
a) venitul net lunar al familiei sau, dupã caz, al persoanei singure ori numãrul membrilor familiei diferã fata de cel avut iniţial în vedere la calculul ajutorului social;
b) persoanele apte de munca prevãzute la art. 23 alin. (1) refuza nejustificat efectuarea acţiunilor sau lucrãrilor de interes local;
c) persoanele apte de munca prevzaute la art. 23 alin. (1) nu prezintã, din 3 în 3 luni, adeverinta eliberata de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de munca.
(2) În cazurile prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c) cuantumul ajutorului social al familiei se modifica prin excluderea din numãrul membrilor de familie a persoanelor respective.
ART. 27
În cazul beneficiarului, persoana singura şi apta de munca ce nu este salariata şi nu realizeazã venituri din alte activitãţi desfãşurate ca membru asociat sau ca persoana autorizata sa desfãşoare o activitate independenta, plata ajutorului social se suspenda în urmãtoarele situaţii:
a) nu prezintã, din 3 în 3 luni, adeverinta prevãzutã la art. 24 alin. (1);
b) refuza nejustificat efectuarea acţiunilor sau lucrãrilor de interes local prevãzute la art. 23 alin. (1).
ART. 28
Modificarea cuantumului ajutorului social sau, dupã caz, suspendarea plãţii acestuia se face prin dispoziţie scrisã a primarului, începând cu luna urmãtoare celei în care s-au constatat motivele prevãzute la art. 26 alin. (1) şi la art. 27, şi se comunica titularului în termen de 15 zile de la data emiterii acesteia.
ART. 29
(1) În cazul modificãrii cuantumului ajutorului social în condiţiile prevãzute la art. 26 alin. (1) lit. c) şi, respectiv, al suspendãrii acestuia în condiţiile prevãzute la art. 27 lit. a), prezentarea de cãtre titular, în termen de 3 luni de la data emiterii dispoziţiei primarului, a adeverintei eliberate de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de munca atrage, dupã caz:
a) recalcularea cuantumului ajutorului special, prin includerea în numãrul membrilor de familie a persoanelor respective;
b) reluarea plãţii ajutorului social, în cazul persoanei singure.
(2) Recalcularea cuantumului ajutorului social sau reluarea plãţii acestuia se face prin dispoziţie scrisã a primarului, începând cu luna urmãtoare prezentãrii adeverintei eliberate de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de munca.
(3) Drepturile de ajutor social corespunzãtoare perioadei în care plata ajutorului social a fost suspendatã sau în care cuantumul acestuia a fost modificat, în condiţiile prevãzute la art. 26 alin. (1) lit. c), respectiv la art. 27 lit. a), se acorda titularului dacã adeverinta eliberata de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de munca se referã la perioada de modificare sau, dupã caz, de suspendare.
ART. 30
(1) Plata ajutorului social înceteazã în urmãtoarele situaţii:
a) veniturile nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure depãşesc nivelurile prevãzute la <>art. 4 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 ;
b) familia sau persoana singura care primeşte ajutor social îşi schimba domiciliul sau resedinta în alta unitate administrativ-teritorialã;
c) plata ajutorului social a fost suspendatã şi în termen de 3 luni de la data suspendãrii nu a fost depusa adeverinta prevãzutã la art. 24 alin. (1).
(2) Plata ajutorului social înceteazã începând cu luna urmãtoare celei în care au fost constatate situaţiile prevãzute la alin. (1).
(3) Încetarea plãţii ajutorului social se face prin dispoziţie a primarului şi se comunica în scris titularului în termen de 5 zile de la data emiterii acesteia.

CAP. 3
Ajutorul pentru încãlzirea locuinţei

ART. 31
În baza prevederilor art. 22 şi ale <>art. 28 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 ajutorul pentru încãlzirea locuinţei se acorda în perioada 1 noiembrie-31 martie familiilor sau persoanelor singure beneficiare de ajutor social, dupã cum urmeazã:
a) prin achitarea la furnizor a cheltuielilor pentru consumul de energie termica, în limita sumei prevãzute la <>art. 22 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 416/2001 , pe familie sau persoana singura care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei energia termica în sistemele centralizate;
b) prin achitarea la furnizor a cheltuielilor pentru consumul de gaze naturale, în limita sumei prevãzute la <>art. 22 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 416/2001 , pe familie sau persoana singura care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale;
c) în lei, prin majorarea cuantumului lunar al ajutorului social cu suma prevãzutã la <>art. 22 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 416/2001 , pe familie sau persoana singura care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei lemne, cãrbuni sau combustibili petrolieri;
d) în natura, prin acordarea de lemne, cãrbuni sau combustibili petrolieri, în limita sumei prevãzute la <>art. 22 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 416/2001 , pe familie sau persoana singura, în cazul în care acestea sunt utilizate pentru încãlzirea locuinţei.
ART. 32
(1) Ajutorul pentru încãlzirea locuinţei se acorda lunar, la cererea titularului de ajutor social, întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 6, depusa la primarul localitãţii, dupã cum urmeazã:
a) pana la data de 25 a lunii curente pentru luna anterioarã;
b) cu 10 zile înainte de data stabilitã pentru plata ajutorului social.
(2) În situaţiile prevãzute la art. 31 lit. a) şi b) cererea este însoţitã, dupã caz, de unul dintre urmãtoarele acte doveditoare privind consumul de energie termica sau de gaze naturale în luna anterioarã:
a) dovada eliberata de asociaţia de locatari sau proprietari, din care sa rezulte suma datoratã pentru cheltuielile cu încãlzirea locuinţei;
b) factura însoţitã de contractul individual pentru furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale.
(3) În cazul în care titularul ajutorului social nu este titularul contractului individual de furnizare a energiei termice sau a gazelor naturale, ajutorul pentru încãlzirea locuinţei se acorda cu condiţia prezentãrii unui contract de furnizare a energiei termice sau a gazelor naturale, încheiat de un membru al familiei beneficiare de ajutor social.
ART. 33
(1) Plata ajutorului pentru încãlzirea locuinţei, în situaţiile prevãzute la art. 31 lit. a) şi b), se efectueazã dupã cum urmeazã:
a) dacã suma datoratã este mai mare decât ajutorul cuvenit, primarul aproba achitarea cãtre furnizor a sumei reprezentând ajutorul prevãzut de <>Legea nr. 416/2001 , iar diferenţa se achitã direct de cãtre titularul ajutorului;
b) dacã suma datoratã este egala cu ajutorul cuvenit, primarul aproba achitarea cãtre furnizor a acestei sume;
c) dacã suma datoratã este mai mica decât ajutorul cuvenit, primarul aproba achitarea cãtre furnizor a acestei sume, iar diferenţa pana la limita ajutorului prevãzut de <>Legea nr. 416/2001 se plãteşte titularului de ajutor social.
(2) Plata ajutorului pentru încãlzirea locuinţei, în situaţia prevãzutã la art. 31 lit. c), se efectueazã lunar, la data stabilitã pentru plata ajutorului social.
(3) Acordarea ajutorului pentru încãlzirea locuinţei, în situaţia prevãzutã la art. 31 lit. d), se poate realiza lunar sau în alt mod stabilit de comun acord între primar şi beneficiar, precum şi în funcţie de posibilitãţile locale.
(4) Acordarea ajutorului pentru încãlzirea locuinţei se evidenţiazã prin completarea unei fise de calcul, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7.
ART. 34
Sumele reprezentând cheltuielile cu încãlzirea locuinţei privind consumul de energie termica sau de gaze naturale, plãtite direct de beneficiari, precum şi cele achitate de primari furnizorilor se vor colecta în conturile de tip escrow, deschise la bãnci comerciale de cãtre distribuitorii şi producãtorii de energie termica sau de gaze naturale.

CAP. 4
Ajutorul social care se acorda sotiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu

ART. 35
În aplicarea prevederilor <>art. 23 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 centrele militare organizeazã activitatea de primire, înregistrare şi soluţionare a cererilor pentru acordarea ajutoarelor, asigura evidenta şi plata acestora.
ART. 36
(1) Acordarea ajutorului social lunar se realizeazã la cererea sotiei celui care satisface serviciul militar obligatoriu, înregistratã la centrul militar care a efectuat încorporarea.
(2) La cererea prevãzutã la alin. (1) se anexeazã actul de identitate al solicitantei, certificatul de cãsãtorie, actele doveditoare privind veniturile nete realizate în luna anterioarã depunerii cererii, precum şi, dupã caz, urmãtoarele acte doveditoare:
a) certificatele de naştere ale copiilor în varsta de pana la 7 ani;
b) dovada din care sa rezulte ca solicitanta este gravida, începând cu luna a IV-a de sarcina;
c) decizia de încadrare în gradul I sau II de invaliditate;
d) dupã caz, actele prevãzute la art. 9 alin. (1) lit. c).
ART. 37
Stabilirea veniturilor se realizeazã pe baza declaraţiei privind veniturile realizate de familie, prevãzutã la art. 7 alin. (4).
ART. 38
(1) În urma verificãrii îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea ajutorului social lunar cererile sunt aprobate sau, dupã caz, respinse de comandantul centrului militar, în termen de 15 zile de la data înregistrãrii acestora.
(2) În cazul respingerii cererii se comunica solicitantei motivele care au stat la baza acestei decizii.
ART. 39
(1) Plata ajutorului social se efectueazã începând cu luna urmãtoare depunerii cererii şi înceteazã începând cu luna urmãtoare celei în care nu mai sunt îndeplinite condiţiile legale care au stat la baza acordãrii acestuia.
(2) Pe perioada executãrii pedepsei cu închisoarea de cãtre militari ajutorul pentru sotiile acestora se suspenda, plata urmând sa fie reluatã începând cu luna în care cei în cauza au revenit la unitãţile militare.
ART. 40
Plata ajutorului social se efectueazã lunar prin mandat poştal, stat de plata sau în cont curent personal.
ART. 41
Sotiile celor care satisfac serviciul militar obligatoriu, beneficiare de ajutor social, au obligaţia sa comunice în scris centrelor militare orice modificare a situaţiilor care au stat la baza acordãrii acestuia, în termen de 15 zile de la data la care a intervenit modificarea.
ART. 42
Fondurile necesare plãţii ajutorului social pentru sotiile celor care satisfac serviciul militar obligatoriu se suporta din bugetul de stat şi sunt administrate şi gestionate de Ministerul Apãrãrii Naţionale.
ART. 43
Ministerul Apãrãrii Naţionale poate emite precizãri privind procedura de acordare de cãtre centrele militare a ajutorului social sotiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu.

CAP. 5
Alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi

ART. 44
(1) Alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi se acorda la cerere, o singura data, pentru fiecare dintre primii 4 copii nou-nãscuţi vii.
(2) În sensul prevederilor alin. (1) prin sintagma copil nou-nãscut se înţelege copilul în varsta de pana la 6 luni.
(3) Cererea prevãzutã la alin. (1) se înregistreazã la primãria localitãţii în care domiciliazã mama sau, dupã caz, în care a fost înregistratã naşterea copilului.
(4) În cazul în care naşterea a fost înregistratã în alta localitate decât cea în care domiciliazã mama, cererea va fi însoţitã de o adeverinta eliberata de primarul localitãţii de domiciliu sau, dupã caz, al celei în care a fost înregistratã naşterea, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocaţia pentru copilul nou-nãscut.
(5) Actele doveditoare pentru stabilirea şi acordarea dreptului privind alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi sunt certificatul de naştere în original al copilului pentru care se solicita alocaţia, declaraţia pe propria rãspundere privind rangul copilului nou-nãscut, precum şi, dupã caz, copiile de pe certificatele de naştere ale copiilor nãscuţi anterior.
ART. 45
(1) În urma analizei cererii şi a actelor doveditoare primarul dispune, în cel mult 10 zile de la data înregistrãrii cererii, dupã caz, acordarea sau neacordarea alocaţiei pentru copiii nou-nãscuţi.
(2) În cazul neacordarii alocaţiei pentru copiii nounascuti motivele care au stat la baza acestei dispoziţii sunt comunicate solicitantului în termen de 5 zile de la data emiterii acesteia.
ART. 46
(1) Alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi se acorda în cuantumul prevãzut de actele normative în vigoare la data naşterii copilului.
(2) Fondurile necesare pentru plata alocaţiei pentru copiii nou-nãscuţi se suporta din bugetul de stat şi sunt administrate şi gestionate de Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale.
ART. 47
(1) Dispoziţiile primarului privind acordarea alocaţiilor pentru copiii nou-nãscuţi se transmit direcţiei de munca şi solidaritate socialã judenete, respectiv Direcţiei generale de munca şi solidaritate socialã a municipiului Bucureşti, denumita în continuare direcţie teritorialã.
(2) Pe baza dispoziţiilor prevãzute la alin. (1) direcţia teritorialã solicita Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale necesarul de credite bugetare în vederea plãţii alocaţiilor pentru copiii nou-nãscuţi.
ART. 48
(1) Sumele primite de la Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale sunt virate de cãtre direcţia teritorialã în conturile deschise cu aceasta destinaţie de cãtre primar.
(2) Plata alocaţiei pentru copiii nou-nãscuţi se efectueazã de primar, pe stat de plata, în termen de 10 zile de la data primirii sumelor prevãzute la alin. (1).
ART. 49
Dupã efectuarea plãţii alocaţiei pentru copiii nou-nãscuţi plãtitorul are obligaţia de a înscrie pe versoul certificatului de naştere original menţiunea "Achitat alocaţia pentru copilul nou-nãscut", data, semnatura şi ştampila.

CAP. 6
Alte ajutoare

ART. 50
Guvernul poate aproba prin hotãrâre, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale, acordarea de ajutoare de urgenta familiilor sau persoanelor singure aflate în una dintre situaţiile prevãzute la <>art. 28 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 .
ART. 51
(1) Propunerea de acordare a ajutoarelor de urgenta are la baza solicitarea unui membru de familie sau a persoanei singure, precum şi ancheta socialã prin care se certifica existenta situaţiilor de necesitate sau, dupã caz, a situaţiilor deosebite în care se afla familiile sau persoanele singure.
(2) Ancheta socialã prevãzutã la alin. (1) este efectuatã de direcţia teritorialã în colaborare cu serviciul de asistenta socialã din cadrul aparatului de lucru al consiliului local în a cãrui raza teritorialã locuieşte solicitantul, conform modelului prevãzut în anexa nr. 8.
(3) Ancheta socialã este avizatã de primar şi de prefect.
ART. 52
Fondurile necesare pentru plata ajutoarelor de urgenta prevãzute la art. 50 se suporta din bugetul de stat şi sunt administrate şi gestionate de Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale.
ART. 53
Primarul poate acorda, în limita fondurilor existente, ajutoare de urgenta familiilor sau persoanelor singure aflate în una dintre situaţiile prevãzute la <>art. 28 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 .
ART. 54
Dispoziţia primarului de acordare a ajutoarelor de urgenta are la baza solicitarea unui membru de familie sau a persoanei singure, precum şi ancheta socialã efectuatã de serviciul de asistenta socialã din cadrul aparatului de lucru al consiliului local, conform modelului prevãzut în anexa nr. 8, prin care se certifica situaţiile de necesitate sau, dupã caz, situaţiile deosebite în care se afla familiile sau persoanele singure.
ART. 55
Fondurile necesare pentru plata ajutoarelor de urgenta prevãzute la art. 53 se suporta din bugetele locale.
ART. 56
Ajutoarele de urgenta prevãzute la art. 50 şi 53 se pot acorda în bani sau în natura.
ART. 57
Familiile şi persoanele singure care se afla în una dintre situaţiile prevãzute la <>art. 28 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 pot primi, pentru aceeaşi situaţie, ajutoare de urgenta suportate atât de la bugetul de stat, cat şi de la bugetul local.
ART. 58
În cazul decesului unei persoane din familiile beneficiare de ajutor social sau al persoanei singure beneficiare de ajutor social primãrii pot dispune acordarea unui ajutor reprezentând o parte din cheltuielile cu inmormantarea.
ART. 59
Ajutorul prevãzut la art. 58 se acorda unei singure persoane care poate fi, dupã caz, soţul sau sotia supravietuitoare, copilul, pãrintele, tutorele, curatorul, moştenitorul în condiţiile dreptului comun sau, în lipsa acestuia, persoanei care dovedeşte ca a suportat cheltuielile cu inmormantarea.
ART. 60
(1) Ajutorul prevãzut la art. 58 se acorda pe baza de cerere însoţitã de urmãtoarele acte, dupã caz:
a) certificatul de deces, în original şi în copie;
b) actul de identitate al solicitantului;
c) acte de stare civilã ale solicitantului din care sa rezulte relaţia de rudenie cu decedatul sau, dupã caz, acte care atesta calitatea de moştenitor, tutore, curator;
d) dovezi privind suportarea cheltuielilor cu inmormantarea.
(2) Cererea şi actele doveditoare prevãzute la alin. (1) se înregistreazã la primarul localitãţii unde familia din care a fãcut parte persoana decedata sau, dupã caz, persoana singura decedata a beneficiat de ajutor social.
ART. 61
Ajutorul prevãzut la art. 58 se suporta din bugetul local, din fondurile alocate pentru plata ajutorului social şi poate fi acordat în bani sau în natura.

CAP. 7
Dispoziţii finale

ART. 62
(1) În aplicarea prevederilor <>art. 27 din Legea nr. 416/2001 echilibrarea bugetelor locale ale unitãţilor administrativ-teritoriale în vederea asigurãrii sumelor necesare pentru plata ajutorului social şi a ajutorului pentru încãlzirea locuinţei se realizeazã prin repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
(2) Criteriile de repartizare a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat se stabilesc anual prin legea bugetului de stat.
ART. 63
(1) Repartizarea pe unitãţi administrativ-teritoriale, respectiv pe sectoarele municipiului Bucureşti, a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat se realizeazã în cursul anului prin hotãrâre a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la solicitarea primarilor.
(2) La repartizarea unor venituri ale bugetului de stat în bugetele locale vor fi avute în vedere numãrul beneficiarilor de ajutor social şi ajutor pentru încãlzirea locuinţei, precum şi nivelurile fondurilor alocate cu aceasta destinaţie din bugetele locale.
ART. 64
Cheltuielile administrative necesare pentru aplicarea <>Legii nr. 416/2001 se suporta din bugetele locale ale unitãţilor administrativ-teritoriale sau, dupã caz, din bugetul de stat.
ART. 65
(1) În aplicarea prevederilor <>art. 31 alin. (3) din Legea nr. 416/2001 primãrii au obligaţia sa transmitã direcţiilor teritoriale, pana la data de 10 a fiecãrei luni pentru luna anterioarã, un raport statistic privind aplicarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 , conform modelului prevãzut în anexa nr. 9.
(2) Pana la data de 20 a fiecãrei luni direcţiile teritoriale transmit Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale Raportul statistic lunar privind aplicarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 la nivelul judeţului, respectiv la nivelul municipiului Bucureşti.
ART. 66
(1) În vederea asigurãrii în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate a persoanelor din familiile beneficiare de ajutor social în condiţiile <>Legii nr. 416/2001 , pentru care plata contribuţiei se realizeazã de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale, primãrii au obligaţia sa transmitã direcţiilor teritoriale, pana la data de 10 a lunii curente pentru luna expiratã, situaţia privind persoanele adulte din familiile beneficiare de ajutor social, pentru care plata contribuţiei de asigurãri sociale de sãnãtate se asigura de la bugetul de stat, prevãzutã în anexa nr. 10.
(2) Pe baza situaţiilor prevãzute la alin. (1) direcţiile teritoriale solicita Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale creditele bugetare necesare plãţii contribuţiei de asigurãri sociale de sãnãtate, conform legii.
ART. 67
Ministerul Apãrãrii Naţionale va transmite semestrial Ministerului Muncii şi Solidaritãţii Sociale, pana la data de 20 a lunii urmãtoare expirãrii semestrului, numãrul de beneficiari ai ajutorului social lunar acordat sotiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu.
ART. 68
În aplicarea prevederilor <>art. 33 din Legea nr. 416/2001 Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale va elabora instrucţiuni de îndrumare şi de verificare de cãtre direcţiile teritoriale a prevederilor legii, care se aproba prin ordin al ministrului muncii şi solidaritãţii sociale.
ART. 69
În vederea asigurãrii venitului minim garantat direcţiile teritoriale şi consiliile locale acorda gratuit consultanţa de specialitate prin îndrumarea persoanelor şi familiilor în vederea întocmirii actelor necesare, identifica persoanele şi familiile îndreptãţite sa beneficieze de ajutor social şi realizeazã mediatizarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 .
ART. 70
Drepturile stabilite în baza actelor normative prevãzute la <>art. 35 din Legea nr. 416/2001 se vor achitã pana la data de 31 decembrie 2001.
ART. 71
Anexele nr. 1-10 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1


la normele metodologice
-----------------------

CERERE
pentru acordarea ajutorului social

Numele şi prenumele solicitantului:


┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Adresa:
┌─────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│Str. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─────┬─┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─────┬─┬─┬─┬─┬─┬───────┬─┬─┬─┬─┐
│Bl. │ │ │ │ │ │Sc.│ │ │ │ │Ap.│ │ │ │ │O.P. │ │ │ │ │ │Sector │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─────┴─┴─┴─┴─┴─┴───────┴─┴─┴─┴─┘
Localitatea:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Actul de identitate: Eliberat de Circa de Poliţie nr:
┌───┬───┬─────┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐
│*1)│ │Seria│ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───┴─────┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘

La data de:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

Date despre membrii familiei solicitantului*2):

1. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

2. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

3. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
4. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

5. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

6. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

7. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
8. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
9. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
10. Numele şi prenumele:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii: Codul numeric personal*3):
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Relaţia de rudenie*4): Act doveditor*5)
┌─┐ ┌─────┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┘ │Seria│ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

Data:
_________________________ Semnatura:
_____________________


*1) Pentru cetãţenii romani se va specifica tipul de act de identitate:
- B.I. - buletin de identitate
- C.I. - carte de identitate
- C.I.P. - carte de identitate provizorie, iar pentru cetãţenii strãini
sau apatrizi:
- C.I. - carnet de identitate
- L.S.T. - legitimatie de şedere temporarã
- D.I. - document de identitate
*2) În cazul familiilor cu peste 10 membri se va completa o anexa.
*3) Codul numeric personal se va completa din actul de identitate sau din
certificatul de naştere.
*4) Se va completa cu urmãtoarele coduri în funcţie de relaţia de rudenie:
- 02 - pentru soţ/sotie
- 03 - pentru concubin/a
- 04 - pentru copil
*5) - Se vor prezenta, dupã caz:
- certificatele de naştere ale copiilor;
- certificat de cãsãtorie;
- hotãrâre definitiva de încuviinţare a adopţiei, de încredinţare sau
plasament familial a minorului;
- actul din care sa rezulte calitatea de tutore sau curator;
- acte din care sa rezulte încadrarea în categoria persoanelor cu
handicap sau invaliditate.




ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

DECLARAŢIE
privind veniturile realizate de familie

Numele şi prenumele solicitantului:


┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Adresa:
┌─────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│Str. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌─────┬─┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─────┬─┬─┬─┬─┬─┬───────┬─┬─┬─┬─┐
│Bl. │ │ │ │ │ │Sc.│ │ │ │ │Ap.│ │ │ │ │O.P. │ │ │ │ │ │Sector │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─────┴─┴─┴─┴─┴─┴───────┴─┴─┴─┴─┘
Localitatea:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌────────────────────────────────────────────────┬─┬─┐
│A. VENITURI PERMANENTE NETE REALIZATE ÎN LUNA: │ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬───────────────────┐
│Cod│Categoria de venituri │ Actul doveditor*1) │Venitul realizat*2)│
│ │ │ │ (lei) │
├───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴───────────────────┤
│Salariul şi alte drepturi salariale: │
├───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ 01│- pe baza de contract │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de munca │angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 02│- pe baza de convenţie │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │civilã de prestãri │angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │servicii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 03│- salariul asistentului │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personal al persoanei cu│angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 04│- salariul asistentului │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maternal │angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 05│- salariul ingrijitoru- │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lui la domiciliu al per-│angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │soanei varstnice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dependente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 06│- venitul lunar realizat│- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ca membru asociat sau │Administraţia Financiarã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoana autorizata sa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │desfãşoare o activitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │independenta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 07│- indemnizaţia de şomaj │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Pensii:
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Pensii de stat │
├───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ 08│- pensia pentru limita │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de varsta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 09│- pensia anticipata │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 10│- pensia anticipata │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │parţialã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 11│- pensia de invaliditate│- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 12│- pensia de urmaş │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┤
│Pensii militare: │
├───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ 13│- pensia de serviciu │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 14│- pensia de invaliditate│- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 15│- pensia de urmaş │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 16│- pensia I.O.V.R. │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 17│- indemnizaţia pentru │- talon ├─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
│ │persoanele care şi-au │ │
│ │pierdut total sau pãrţi-│ │
│ │al capacitatea de munca │ │
│ │ca urmare a participãrii│ │
│ │la Revoluţie şi pentru │ │
│ │urmaşii acestora │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 18│- pensia socialã pentru │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nevãzãtori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 19│- indemnizaţia de inso- │- talon de pensie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │titor pentru pensionari │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gr. I invaliditate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Alte drepturi de asigurãri sociale
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 20│- indemnizaţia pentru în│- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │capacitatea temporarã de│angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │munca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 21│- indemnizaţia pentru │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │creşterea copilului pana│angajator sau, dupã caz, de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la varsta de 2 sau 3 ani│casa de pensii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 22│- indemnizaţia pentru în│- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │grijirea copilului bol- │angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nav în varsta de pana la│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │7 sau 18 ani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 23│- indemnizaţia de │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maternitate │angajator sau, dupã caz, de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │casa de pensii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Indemnizaţii cu caracter permanent
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 24│- indemnizaţia lunarã │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acordatã magistraţilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inlaturati din justiţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din considerente politi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ce │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 25│- indemnizaţia lunarã │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acordatã persoanelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persecutate din motive │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │politice sau etnice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 26│- indemnizaţia, sporul │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau renta acordatã în- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │valizilor, veteranilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi vãduvelor de rãzboi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 27│- indemnizaţia pentru │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pãrinţii persoanelor ca-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │re au decedat în timpul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Revoluţiei din 1989 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 28│- indemnizaţia de ingri-│- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │jire pentru revolutiona-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rii invalizi gr. I │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 29│- suma fixa acordatã │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mamelor eroilor-martiri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 30│- alocaţia de stat pen- │- talon de plata/adeverinta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tru copii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 31│- alocaţia suplimentarã │- talon de plata/adeverinta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru familiile cu copi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 32│- alocaţia de întreţine-│- adeverinta ├─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
│ │re pentru minorii dati │ │
│ │în plasament familial │ │
│ │sau încredinţaţi, potri-│ │
│ │vit legii, unor familii │ │
│ │sau persoane │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┘
Burse
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 33│- pentru elevi │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │unitatea de învãţãmânt │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 34│- pentru studenţi │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │unitatea de învãţãmânt │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 35│- ajutorul banesc lunar │- talon de plata ├─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
│ │pentru persoanele care │ │
│ │au devenit incapabile de│ │
│ │munca în perioada efec- │ │
│ │tuarii unei pedepse pri-│ │
│ │vative de libertate │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 36│- ajutorul special acor-│- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dat persoanelor cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 37│- ajutorul social lunar │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru sotiile celor ca-│centrul militar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │re satisfac serviciul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │militar obligatoriu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│B. VENITURI NETE ANUALE REALIZATE DIN VÂNZAREA/UTILIZAREA TERENURILOR, │
│CLĂDIRILOR, SPAŢIILOR LOCATIVE SAU ALTOR BUNURI MOBILE ŞI IMOBILE ALTELE │
│DECÂT LOCUINTA MINIMA ŞI BUNURILE NECESARE NEVOILOR FAMILIALE │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────┐
│ Surse de venit │Actul doveditor privind │Venitul realizat*3)│
│ │ proprietatea şi/sau │ (lei) │
│ │ venitul realizat │ │
├───────────────────┬─────────────┼────────────────────────┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│- terenuri │- utilizare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- arenda │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- vânzare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- clãdiri, altele │- chirie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│decât locuinta ├─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- vânzare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- spaţii locative, │- chirie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│altele decât ├─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│locuinta │- vânzare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- alte bunuri mobi-│- utilizare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│le şi imobile ├─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- chirie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- vânzare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴─────────────┴────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│C. ALTE SURSE DE VENIT*4) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────┐
│ Surse de venit │ Acte doveditoare │ Venitul realizat │
│ │ │ (lei) │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│- │ ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- │ ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- │ ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- │ ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- │ ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- │ ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│- │ ├─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
└─────────────────────────────────┴────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

Subsemnatul/a________________________, cunoscând prevederile art. 292 din
Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere ca
datele, informaţiile şi documentele prezentate corespund realitãţii.

Data______________


Semnatura
______________________



*1) Se vor anexa pentru fiecare membru al familiei.
*2) Pentru aceeaşi categorie de venituri se va înscrie suma totalã a
acestora.
*3) Se înscrie venitul realizat în anul precedent.
*4) Se vor mentiona veniturile obţinute din alte creanţe legale, convenţii
civile de întreţinere aflate în executare, alte surse.




ANEXA 3


la normele metodologice
-----------------------

Consiliul Local .........................................
Judeţul ............................/Municipiul Bucureşti


ANCHETA SOCIALĂ*1)
pentru acordarea ajutorului social
efectuatã la data ................ anul ......


Urmare cererii d-lui (d-nei) ............... înregistratã cu
nr. ........ data ........, prin care s-a solicitat acordarea ajutorului
social, s-a procedat la verificarea situaţiei de fapt, la adresa ...........
şi s-au constatat urmãtoarele:

A. Date privind familia/persoana singura:
-----------------------------------------

1. Componenta familiei şi veniturile*2) acesteia:
-------------------------------------------------



┌────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬────────┐
│ │ │ Veniturile │ Alte │
│ │ Componenta familiei │ familiei │venituri│
│ ├───────┬─────────────┬───────────┬───────────┼───────┬────────┼────────┤
│ │Nume şi│ C.N.P. │Relaţia de │ Ocupaţia │ Sursa │ Cuantum│Cuantum │
│Nr. │Prenume│data naşterii│ rudenie │ │cod*4) │ (lei) │ (lei) │
│crt.│ │(ZZ/LL/AA) ├────┬──────┼────┬──────┤ │ │ │
│ │ │ │ în │cod*3)│ în │cod*3)│ │ │ │
│ │ │ │clar│ │clar│ │ │ │ │
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼───────┼────────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼───────┼────────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼───────┼────────┼────────┤
├────┼───────┴─────────────┴────┴──────┴────┴──────┼───────┼────────┼────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴────────┘

2. Locuinta:


Tipul locuinţei - cod*3) []

Regimul juridic al locuinţei proprietate - cod*3) []

Nr. camere .........................
Suprafata locativã (mp) ............
Dotarea cu bunuri de folosinta îndelungatã ........................
...................................................................
Condiţii de igiena ................................................
...................................................................
...................................................................
Încãlzirea locuinţei:
- sistem centralizat de furnizare a energiei termice []
- gaze naturale []
- lemne []
- cãrbuni []
- combustibili petrolieri []

3. Locuieşte împreunã cu alte
-----------------------------
- familii []
- persoane singure []

4. Familia deţine în proprietate/folosinta
------------------------------------------
Terenuri:
- tipul de teren .............. suprafata ....................
- tipul de teren .............. suprafata ....................
- tipul de teren .............. suprafata ....................
Clãdiri (altele decât locuinta) ......................................
......................................................................
Spaţii locative (altele decât locuinta) ..............................
......................................................................
Alte bunuri ..........................................................
......................................................................

5. Starea de sãnãtate a familiei .....................................
--------------------------------
......................................................................
6. Nevoi speciale ale membrilor familiei .............................
----------------------------------------
......................................................................

B. Alte aspecte constatate ...........................................
......................................................................

C. Opţiunea solicitantului privind acordarea ajutorului social
- în bani []
- în natura*5) []
......................................................................
......................................................................



Întocmit ______________
Semnatura ______________

Luat la cunostinta
Solicitant ____________

---------------
*1) În cazul gospodãriei se va întocmi separat pentru fiecare
familie/persoana singura;
*2) În cazul gospodãriei se va evidenţia distinct venitul obţinut în comun
de membrii acesteia;
*3) Se va trece codul prevãzut în tabelele Relaţia de rudenie, Ocupaţia,
Tipul locuinţei şi Regimul juridic al locuinţei;
*4) Se va trece, dupã caz, codul, în cazul veniturilor permanente, sau
sursele de venit în cazul veniturilor prevãzute la capitolele B şi C
din Declaraţia privind veniturile realizate;
*5) Se vor mentiona produsele solicitate (alimente, medicamente,
îmbrãcãminte etc.)



┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cod│ Relaţia de rudenie │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 01│titularul │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 02│soţ/sotie │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 03│concubin │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 04│copil (inclusiv copilul luat în adopţie, plasament familial, încredinţare,│
│ │tutela, sau curatela) │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cod│ Ocupaţia │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 01│salariat │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 02│persoana autorizata sa desfãşoare activitãţi independente │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 03│somer (care primeşte indemnizaţie de şomaj) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 04│lucrator ocazional │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 05│pensionar │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 06│fãrã loc de munca │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07│casnic │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08│elev, student │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09│copil de varsta şcolarã care nu urmeazã o forma de învãţãmânt organizatã │
│ │potrivit legii │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10│copil de varsta prescolara │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───┬─────────────────────────────────────┐
│Cod│ Tipul locuinţei │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 01│casa cu curte │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 02│casa fãrã curte │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 03│apartament la bloc │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 04│nu are locuinta/locuinta improvizata │
└───┴─────────────────────────────────────┘

┌───┬─────────────────────────────────────┐
│Cod│ Regimul juridic al locuinţei │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 01│în proprietate │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 02│în închiriere(public/privat) │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 03│în proprietatea unei rude cu care │
│ │locuieşte │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 04│nu are acte pentru locuinta │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 05│alte situaţii │
└───┴─────────────────────────────────────┘





ANEXA 4


la normele metodologice
-----------------------

FIŞA DE CALCUL
al ajutorului social

TITULAR
Numãrul de înregistrare a cererii Numele: ....................
.............../................. Prenumele: .................



┌───┬───────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 1 │Numãrul total al membrilor de familie care se ia în calcul │ .....persoane│
│ │la stabilirea ajutorului social │ │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2 │Venituri net lunar pe familie*1) │ │
│ │ din care: │ ... lei │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │a) Venituri permanente nete realizate în luna anterioarã │ ... lei │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │b) Venituri nete anuale realizate din vânzarea/utilizarea │ │
│ │terenurilor, clãdirilor, spaţiilor locative sau altor bu- │ │
│ │nuri mobile şi imobile altele decât locuinta minima │ │
│ │şi bunurile necesare nevoilor familiale │ │
│ │- venitul mediu lunar │ ... lei │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │c) Din alte surse de venit │ ... lei │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3 │Nivelul venitului minim garantat pe familie, stabilit în │ │
│ │condiţiile legii │ ... lei │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4 │Cuantumul ajutorului social (pct.3) - pct.2) │ ... lei/luna│
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5 │Majorarea ajutorului social (pct. 4 x 15%) │ │
│ │(se aplica numai pentru situaţiile în care persoana singura│ │
│ │sau cel puţin un membru din familie face dovada ca lucrea- │ │
│ │za pe baza de contract de munca sau convenţie civilã de │ │
│ │prestãri servicii) │ ... lei/luna│
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6 │Ajutorul social propus pentru plata (pct.4 + pct.5) │ ... lei/luna│
└───┴───────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘


Întocmit Viza de control financiar preventiv,
..................... ...................
Data ................
Semnatura............



*1) Veniturile nete lunare se calculeazã pe baza datelor înscrise în
declaraţia privind veniturile familiei/persoane singure, precum şi a
limitelor minime stabilite prin hotãrâre a consiliului local.



ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

Consiliul Local ........................................
Judeţul ............................/Municipiul Bucureşti


Domnului/Doamnei
..................
adresa...............


În baza dispoziţiei primarului nr. ..../......., începând cu data de ........, se acorda / nu se acorda/ se modifica / se suspenda / înceteazã ajutorul social în cuantum de ...... lei, pentru familia dlui (d-nei) ........., potrivit cererii nr. ........ /........... .

Motivul neacordarii/modificãrii/suspendãrii/încetãrii ajutorului social:
.......................................................................
.......................................................................
.......................................................................



Primar,
.................

Dispoziţia primarului se poate ataca pe calea contenciosului administrativ în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei.



ANEXA 6


la normele metodologice
-----------------------

CERERE
pentru acordarea ajutorului pentru încãlzirea locuinţei


Numele şi prenumele solicitantului:


┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Adresa:
┌─────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│Str. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─────┬─┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─────┬─┬─┬─┬─┬─┬───────┬─┬─┬─┬─┐
│Bl. │ │ │ │ │ │Sc.│ │ │ │ │Ap.│ │ │ │ │O.P. │ │ │ │ │ │Sector │ │ │ │ │
└─────┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─────┴─┴─┴─┴─┴─┴───────┴─┴─┴─┴─┘
Localitatea:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Actul de identitate: Eliberat de Circa de Poliţie nr:
┌───┬───┬─────┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐
│*1)│ │Seria│ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───┴─────┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘
La data de:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

Titular al ajutorului social în conformitate cu dispoziţia primarului
nr. ......./..........

Tipul de încãlzire a locuinţei*2):
┌───┐
- energie termica furnizatã în sisteme de centralizare ├───┤
- gaze naturale ├───┤
- lemne ├───┤
- cãrbuni ├───┤
- combustibili petrolieri └───┘


Data:
________________ Semnatura:
___________________



*1) Pentru cetãţenii romani se va specifica tipul de act de identitate:
- B.I. - buletin de identitate
- C.I. - carte de identitate
- C.I.P. - carte de identitate provizorie, iar pentru cetãţenii strãini
sau apatrizi:
- C.I. - carnet de identitate
- L.S.T. - legitimatie de şedere temporarã
- D.I. - document de identitate
*2) Se va completa cu un [X] numai casuta care corespunde tipului de
încãlzire al locuinţei.




ANEXA 7


la normele metodologice
-----------------------

FIŞA DE CALCUL
al ajutorului pentru încãlzirea locuinţei,
acordat în anul ..............

Numele şi prenumele
titularului de ajutor social
............................


Sistemul de încãlzire utilizat:
- energie termica []
- gaze naturale []
- lemne []
- cãrbuni []
- combustibili petrolieri []

Cererea nr. ________/_________ de solicitare a ajutorului pentru încãlzirea
locuinţei aferent lunii IANUARIE



┌──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ În cazul utilizãrii energiei │ În cazul utilizãrii de lemne/cãrbuni │
│ termice/gazelor naturale │ /combustibili petrolieri │
├────────────────────────────────┬─────┼────────────────────────────────┬──────┤
│Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │
│lege │ │lege - lei, │ │
│- lei, din care: │ │din care: │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Suma achitatã furnizorului │ │Acordat în natura │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Diferenţa acordatã titularului │ │Acordat în bani - lei │ │
└────────────────────────────────┴─────┴────────────────────────────────┴──────┘

Întocmit Viza de control financiar preventiv
Numele şi prenume__________ Numele şi prenume________________
Data________________________ Data_____________________________
Semnatura___________________ Semnatura________________________



Cererea nr. ________/_________ de solicitare a ajutorului pentru încãlzirea
locuinţei aferent lunii FEBRUARIE

┌──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ În cazul utilizãrii energiei │ În cazul utilizãrii de lemne/cãrbuni │
│ termice/gazelor naturale │ /combustibili petrolieri │
├────────────────────────────────┬─────┼────────────────────────────────┬──────┤
│Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │
│lege │ │lege - lei, │ │
│- lei, din care: │ │din care: │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Suma achitatã furnizorului │ │Acordat în natura │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Diferenţa acordatã titularului │ │Acordat în bani │ │
└────────────────────────────────┴─────┴────────────────────────────────┴──────┘

Întocmit Viza de control financiar preventiv
Numele şi prenume___________ Numele şi prenume________________
Data________________________ Data_____________________________
Semnatura___________________ Semnatura________________________


Cererea nr. ________/_________ de solicitare a ajutorului pentru încãlzirea
locuinţei aferent lunii MARTIE

┌──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ În cazul utilizãrii energiei │ În cazul utilizãrii de lemne/cãrbuni │
│ termice/gazelor naturale │ /combustibili petrolieri │
├────────────────────────────────┬─────┼────────────────────────────────┬──────┤
│Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │
│lege │ │lege - lei, │ │
│- lei, din care: │ │din care: │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Suma achitatã furnizorului │ │Acordat în natura │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Diferenţa acordatã titularului │ │Acordat în bani │ │
└────────────────────────────────┴─────┴────────────────────────────────┴──────┘

Întocmit Viza de control financiar preventiv
Numele şi prenume__________ Numele şi prenume________________
Data________________________ Data_____________________________
Semnatura___________________ Semnatura________________________



Cererea nr. ________/_________ de solicitare a ajutorului pentru încãlzirea
locuinţei aferent lunii NOIEMBRIE

┌──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ În cazul utilizãrii energiei │ În cazul utilizãrii de lemne/cãrbuni │
│ termice/gazelor naturale │ /combustibili petrolieri │
├────────────────────────────────┬─────┼────────────────────────────────┬──────┤
│Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │
│lege │ │lege - lei, │ │
│- lei, din care: │ │din care: │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Suma achitatã furnizorului │ │Acordat în natura │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Diferenţa acordatã titularului │ │Acordat în bani │ │
└────────────────────────────────┴─────┴────────────────────────────────┴──────┘

Întocmit Viza de control financiar preventiv
Numele şi prenume___________ Numele şi prenume________________
Data________________________ Data_____________________________
Semnatura___________________ Semnatura________________________



Cererea nr. ________/_________ de solicitare a ajutorului pentru încãlzirea
locuinţei aferent lunii DECEMBRIE

┌──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
│ În cazul utilizãrii energiei │ În cazul utilizãrii de lemne/cãrbuni │
│ termice/gazelor naturale │ /combustibili petrolieri │
├────────────────────────────────┬─────┼────────────────────────────────┬──────┤
│Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │Cuantumul ajutorului prevãzut de│ │
│lege │ │lege - lei, │ │
│- lei, din care: │ │din care: │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Suma achitatã furnizorului │ │Acordat în natura │ │
├────────────────────────────────┼─────┼────────────────────────────────┼──────┤
│Diferenţa acordatã titularului │ │Acordat în bani │ │
└────────────────────────────────┴─────┴────────────────────────────────┴──────┘

Întocmit Viza de control financiar preventiv
Numele şi prenume___________ Numele şi prenume________________
Data________________________ Data_____________________________
Semnatura___________________ Semnatura________________________





ANEXA 8


la normele metodologice
-----------------------

Direcţia de munca şi solidaritate socialã
Consiliul Local ........................................
Judeţul............................/Municipiul Bucureşti


AVIZAT AVIZAT
Primar*) Prefect*)
------------ ------------

---------------
*) Avizeazã în cazul acordãrii ajutorului de urgenta de la bugetul de stat.



ANCHETA SOCIALĂ*1)
pentru acordarea ajutorului de urgenta
în temeiul art. 28 alin.(1) din Legea nr.416/2001
efectueazã la data ___________ anul _______

Urmare verificãrii efectuate la domiciliul/resedinta/locuinta d-lui(d-nei)
................................. adresa ..........................,
s-au constatat urmãtoarele:

A. Date privind familia/persoana singura:
-----------------------------------------

1. Componenta familiei şi veniturile*2) acesteia:
-------------------------------------------------



┌────┬─────────────────────────────────────────────┬────────────────┬────────┐
│ │ │ Veniturile │ Alte │
│ │ Componenta familiei │ familiei │venituri│
│ ├───────┬─────────────┬───────────┬───────────┼───────┬────────┼────────┤
│ │Nume şi│ C.N.P. │Relaţia de │ Ocupaţia │ Sursa │ Cuantum│Cuantum │
│Nr. │Prenume│data naşterii│ rudenie │ │cod*4) │ (lei) │ (lei) │
│crt.│ │(ZZ/LL/AA) ├────┬──────┼────┬──────┤ │ │ │
│ │ │ │ în │cod*3)│ în │cod*3)│ │ │ │
│ │ │ │clar│ │clar│ │ │ │ │
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼───────┼────────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼───────┼────────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼───────┼────────┼────────┤
├────┼───────┴─────────────┴────┴──────┴────┴──────┼───────┼────────┼────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴────────┘

2. Locuinta:


Tipul locuinţei - cod*3) []

Regimul juridic al locuinţei proprietate - cod*3) []

Nr. camere .........................
Suprafata locativã (mp) ............
Dotare cu bunuri de folosinta îndelungatã ........................
..................................................................
Condiţii de igiena ...............................................
..................................................................
..................................................................
Încãlzirea locuinţei:
- sistem centralizat de furnizare a energiei termice []
- gaze naturale []
- lemne []
- cãrbuni []
- combustibili petrolieri []

B. Descrierea situaţiei pentru care se solicita ajutorul de urgenta
(cauze, pagube înregistrate, evaluarea pagubelor s.a.) ..................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................

C. A beneficiat de alte ajutoare pentru situaţia prezentatã:
- în bani (suma/sursa): ...................................
- în natura (tipul/valoarea/sursa):........................
...........................................................
D. Alte aspecte constatate.................................
...........................................................
...........................................................
...........................................................
E. Opţiunea beneficiarilor de acordare a ajutorului de urgenta
- în bani []
- în natura*5) []
..............................................................
..............................................................
F. Propuneri:
- suma ....................
- modul de acordare ...................................

Întocmit______________
Semnatura_____________


Primar/
Directorul direcţiei de munca
şi solidaritate socialã
__________________

Luat la cunostinta
Solicitant___________


------------
*1) În cazul gospodãriei se va întocmi separat pentru fiecare
familie/persoana singura;
*2) În cazul gospodãriei se va evidenţia distinct venitul obţinut în comun
de membrii acesteia;
*3) Se va trece codul prevãzut în tabelele Relaţia de rudenie, Ocupaţia,
Tipul locuinţei şi Regimul juridic al locuinţei;
*4) Se va trece, dupã caz, codul, în cazul veniturilor permanente, sau
sursele de venit în cazul veniturilor prevãzute la capitolele B şi C
din Declaraţia privind veniturile realizate;
*5) Se vor mentiona produsele solicitate (alimente, medicamente,
îmbrãcãminte etc.).




ANEXA 9


la normele metodologice
-----------------------

Consiliul Local ..............................................
Judeţul............................/Municipiul Bucureşti


RAPORT STATISTIC
privind aplicarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 privind
venitul minim garantat
luna ...... anul ......

1. Ajutorul social

1.1. Situaţia cererilor aprobate pentru acordarea ajutorului social


┌─┬────────┬────────────┬─────────┬───────────┬───────┬──────┬─────────────────┐
│N│ Tipul │Numãr cereri│Existente│Aprobate şi│Suspen-│Ieşite│ Existente la │
│r│familiei│înregistrate│la incepu│repuse în │date │ din │sfârşitul lunii │
│c│ │în registrul│tul lunii│ plata │din pla│plata │ raportate │
│r│ │ special │raportate│ │ta în │ în │ │
│t│ ├────┬───────┤ ├────┬──────┤luna │luna │ │
│ │ │în │Cumulat│ │în │Cumu- │rapor- │rapor-│ │
│ │ │luna│de la │ │luna│lat de│tata │tata │ │
│ │ │ra- │incepu-│ │ra- │la în-│ │ │ │
│ │ │por-│tul │ │por-│cepu- │ │ │ │
│ │ │tata│anului │ │tata│tul │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │anului│ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼─────────────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(col.3+col.4-col.│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │6-col.7) │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼─────────────────┤
│1│persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │singure │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼─────────────────┤
│2│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼─────────────────┤
│3│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼─────────────────┤
│4│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼─────────────────┤
│5│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼─────────────────┤
│6│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu peste│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │5 pers. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼─────────────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴────────┴────┴───────┴─────────┴────┴──────┴───────┴──────┴─────────────────┘

1.2. Ajutoare sociale plãtite
┌─┬────────┬─────────┬─────────────┬───────────────────────────────────────────┐
│N│ Tipul │Din care │Numãr familii│ Sume plãtite - mii lei - │
│r│familiei│copii în │şi persoane ├───────────────────────────────┬───────────┤
│c│ │varsta de│ singure │ În luna raportatã │Cumulat de │
│r│ │pana la │beneficiare │ │la incepu- │
│t│ │ 18 ani ├─────┬───────┼────────┬────────┬─────────────┤tul anului │
│ │ │ │ în │Cumulat│Cuvenite│Restante│ Din │ │
│ │ │ │luna │de la │ │ │ suspendãri │ │
│ │ │ │rapor│incepu-│ │ │ │ │
│ │ │ │tata │tul │ │ │ │ │
│ │ │ │ │anului │ │ │ │ │
├─┼────────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼─────────────┼───────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├─┼────────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼─────────────┼───────────┤
│1│persoane│ │ │ │ │ │ │ │
│ │singure │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼─────────────┼───────────┤
│2│familii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 2 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼─────────────┼───────────┤
│3│familii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 3 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼─────────────┼───────────┤
│4│familii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 4 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼─────────────┼───────────┤
│5│familii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 5 │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼─────────────┼───────────┤
│6│familii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu peste│ │ │ │ │ │ │ │
│ │5 pers. │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼─────────┼─────┼───────┼────────┼────────┼─────────────┼───────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴────────┴─────────┴─────┴───────┴────────┴────────┴─────────────┴───────────┘

2. Ajutorul pentru încãlzirea locuinţei
┌──────────────────────────────────┬─────────────────┬─────────────────┐
│ Tipul de │Numãr familii şi │ Sume plãtite │
│ încãlzire │persoane singure │ - mii lei - │
│ │ beneficiare │ │
│ ├─────────┬───────┼─────────┬───────┤
│ │în luna │Cumulat│în luna │Cumulat│
│ │raportatã│ │raportatã│ │
├──────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│Sistem centralizat de furnizare a │ │ │ │ │
│energiei termice │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│Gaze naturale, lemne, cãrbuni, │ │ │ │ │
│combustibili petrolieri │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────┴─────────┴───────┴─────────┴───────┘

3. Ajutoare de urgenta
┌───────────────────────┬────────────────────────┐
│ Numãr beneficiari │Sume plãtite - mii lei -│
├─────────┬─────────────┼─────────┬──────────────┤
│în luna │cumulat de la│în luna │cumulat de la │
│raportatã│ începutul │raportatã│ începutul │
│ │ anului │ │ anului │
├─────────┼─────────────┼─────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │
└─────────┴─────────────┴─────────┴──────────────┘

Primar,

.............

4. Ajutorul pentru inmormantare
┌───────────────────────┬────────────────────────┐
│ Numãr beneficiari │Sume plãtite - mii lei -│
├─────────┬─────────────┼─────────┬──────────────┤
│în luna │cumulat de la│în luna │cumulat de la │
│raportatã│ începutul │raportatã│ începutul │
│ │ anului │ │ anului │
├─────────┼─────────────┼─────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │
└─────────┴─────────────┴─────────┴──────────────┘

Întocmit ...............

Data ...................





ANEXA 10


la normele metodologice
-----------------------

Consiliul Local ..............................
Judeţul ................./Municipiul Bucureşti


SITUAŢIA
privind persoanele adulte*) din familiile beneficiare
de ajutor social, pentru care plata contribuţiei de asigurãri
sociale de sãnãtate se asigura
de la bugetul de stat
luna ...... anul .......



┌────┬───────────────────┬────────┬─────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │Numele şi prenumele│ Adresa │Codul numeric│ Actul de identitate │
│crt.│ │ │ personal ├────────────┬────────┤
│ │ │ │ │ seria │ nr. │
├────┼───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼────────┤
├────┼───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼────────┤
├────┼───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼────────┤
├────┼───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼────────┤
├────┼───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼────────┤
├────┼───────────────────┼────────┼─────────────┼────────────┼────────┤
└────┴───────────────────┴────────┴─────────────┴────────────┴────────┘

Primar, Întocmit
...................... .....................


Data
....................



*) Sunt cuprinse persoanele adulte din familiile beneficiare de ajutor
social, respectiv persoanele singure beneficiare de ajutor social,
care nu au calitatea de asigurat în sistemul asigurãrilor sociale de
sãnãtate.

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016