Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 23 ianuarie 2003  de aplicare a   Legii nr. 507/2002 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice de catre persoane fizice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 23 ianuarie 2003 de aplicare a Legii nr. 507/2002 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice de catre persoane fizice

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 108 din 20 februarie 2003
NORME METODOLOGICE din 23 ianuarie 2003
de aplicare a <>Legii nr. 507/2002 privind organizarea şi desfãşurarea unor activitãţi economice de cãtre persoane fizice
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 108 din 20 februarie 2003

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme, reglementeazã modul de punere în aplicare a prevederilor <>Legii nr. 507/2002 privind organizarea şi desfãşurarea unor activitãţi economice de cãtre persoane fizice, denumita în continuare lege.
ART. 2
(1) Pe teritoriul României, în condiţiile legii, pot desfasura activitãţi economice în toate domeniile, meseriile şi ocupatiile, în mod independent, sau pot constitui asociaţii familiale:
a) cetãţenii romani;
b) cetãţenii statelor membre ale Uniunii Europene, şi anume: Franta, Anglia, Germania, Danemarca, Suedia, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Olanda, Irlanda, Finlanda, Austria şi Luxemburg;
c) cetãţenii statelor aparţinând Spaţiului Economic European, şi anume: Norvegia, Liechtenstein, Islanda şi Elvetia.
(2) Nomenclatorul profesiilor reglementate prin legi speciale, prevãzut la art. 1 alin. (2) din lege, este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 3
(1) Sunt membri de familie, în sensul dispoziţiilor art. 2 alin. (1) din lege, soţul, sotia şi copiii care au împlinit varsta de 16 ani, rezultaţi din cãsãtorie sau din afarã cãsãtoriei, precum şi cei adoptati de ambii soţi sau numai de unul dintre aceştia, care locuiesc în aceeaşi localitate.
(2) În cazul cetãţenilor romani asociaţia familialã se constituie din membrii de familie domiciliaţi în aceeaşi localitate, iar în cazul cetãţenilor care provin din statele membre ale Uniunii Europene şi din statele aparţinând Spaţiului Economic European, aceasta se constituie din membrii de familie care îşi au resedinta în aceeaşi localitate.
(3) Asociaţia familialã este reprezentatã în relaţiile cu terţii de persoana din initiativa cãreia s-a înfiinţat sau de persoana imputernicita de aceasta, în baza unei procuri autentificate.
ART. 4
(1) Persoanele fizice care desfãşoarã prin forte proprii activitãţi economice în mod independent, precum şi persoanele fizice care sunt membre ale asociaţiilor familiale trebuie sa fie asigurate în mod obligatoriu în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, potrivit prevederilor <>Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate, potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate.
(2) Persoanele prevãzute la alin. (1), care au împlinit varsta de 18 ani, sunt obligate sa depunã Declaraţia de asigurare în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale la casa teritorialã de pensii în a carei raza îşi au domiciliul.
(3) Pentru a beneficia de drepturile acordate de sistemul asigurãrilor pentru şomaj persoanele fizice prevãzute la alin. (1), care au împlinit varsta de 18 ani, trebuie sa încheie contractul de asigurare pentru şomaj cu agenţia pentru ocuparea forţei de munca în a carei raza îşi au domiciliul sau, dupã caz, resedinta, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de munca, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) Drepturile şi obligaţiile angajaţilor proprii de a fi asiguraţi în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, în sistemul asigurãrilor sociale de sãnãtate şi în sistemul asigurãrilor pentru şomaj se exercita în condiţiile prevãzute de legile care reglementeazã aceste domenii, menţionate la alin. (1) şi (3).
ART. 5
Persoanele fizice care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent şi asociaţiile familiale înfiinţate în condiţiile prevãzute de lege nu pot angaja persoane cu contract individual de munca pentru desfãşurarea activitãţilor autorizate.
ART. 6
Persoanele fizice, respectiv membrii asociaţiei familiale, pot desfasura activitãţi economice în mod independent sau, dupã caz, în cadrul asociaţiilor familiale, numai dacã:
a) îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 4 alin. (1) din lege;
b) deţin autorizaţia eliberata în condiţiile legii;
c) sunt înregistrate la registrul comerţului şi la organele fiscale teritoriale.

CAP. 2
Autorizarea. Condiţii pentru desfãşurarea activitãţii

ART. 7
(1) Persoana fizica ce desfãşoarã activitãţi economice în mod independent şi asociaţia familialã au dreptul de a deţine câte o singura autorizaţie şi de a desfasura numai activitãţile pentru care sunt autorizate.
(2) Pentru desfãşurarea altei activitãţi care nu este prevãzutã în autorizaţie este necesarã completarea autorizaţiei potrivit prevederilor legii, completare care va fi înscrisã la pct. 10 "Menţiuni privind completarea, modificarea, suspendarea sau anularea autorizaţiei" din formularul de autorizaţie prevãzut în anexa nr. 4.
(3) Persoanele fizice pot realiza, în condiţiile stabilite de dispoziţiile legale în vigoare, activitãţi de formare profesionalã prin ucenicie la locul de munca, dacã aceste activitãţi au fost prevãzute în autorizaţia emisã.
ART. 8
(1) Autorizaţia pentru desfãşurarea de cãtre persoane fizice a unor activitãţi economice în mod independent, precum şi pentru înfiinţarea şi funcţionarea de asociaţii familiale, denumita în continuare autorizaţie, se elibereazã, la cerere, dupã cum urmeazã:
a) pentru persoanele fizice sau membrii asociaţiilor familiale care au domiciliul în România, autorizaţia se elibereazã de cãtre primãrii comunelor, oraşelor, municipiilor, respectiv ai sectoarelor municipiului Bucureşti, pe a cãror raza teritorialã aceştia îşi au domiciliul;
b) pentru persoanele fizice sau membrii asociaţiilor familiale care nu au domiciliul în România, autorizaţia se elibereazã de cãtre primãrii comunelor, oraşelor, municipiilor, respectiv ai sectoarelor municipiului Bucureşti, pe a cãror raza teritorialã aceştia îşi au resedinta.
(2) Pentru eliberarea autorizaţiei asociaţiei familiale, în cazul în care membrii asociaţiei familiale au domiciliul în municipiul Bucureşti, în sectoare diferite, competenta de eliberare a autorizaţiei aparţine primarului sectorului pe a cãrui raza teritorialã îşi are domiciliul persoana din initiativa cãreia se înfiinţeazã asociaţia familialã.
(3) Persoana din initiativa cãreia se înfiinţeazã asociaţia familialã va declara pe propria rãspundere, sub sancţiunea legii penale, la primãria sectorului la care solicita obţinerea autorizaţiei, ca asociaţia familialã nu a fost autorizata sa desfãşoare activitãţi economice în mod independent şi de primarul unui alt sector al municipiului Bucureşti.
ART. 9
(1) Autorizaţia cuprinde în mod obligatoriu:
a) datele de identificare a emitentului autorizaţiei;
b) datele de identificare a persoanei fizice care va desfasura activitãţi economice în mod independent/a persoanei din initiativa cãreia se înfiinţeazã asociaţia familialã şi a membrilor acesteia;
c) activitatea principala şi, dupã caz, activitãţile secundare pentru care se elibereazã autorizaţia, codificate conform Clasificarii activitãţilor din economia nationala - CAEN, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 656/1997 , actualizatã prin <>Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistica nr. 601/2002 ;
d) clasa de 4 cifre;
e) locul de desfãşurare a activitãţii principale şi, dupã caz, a activitãţilor secundare;
f) durata de valabilitate a autorizaţiei;
g) data eliberãrii autorizaţiei şi numãrul de înregistrare al acesteia.
(2) Forma şi conţinutul formularului "Autorizaţie", emis în temeiul dispoziţiilor legii, sunt prevãzute în anexa nr. 4.
(3) Formularul cu regim special "Autorizaţie" va fi tipãrit cu respectarea reglementãrilor în vigoare privind achiziţiile publice.
(4) Autorizaţia este valabilã pe perioada în care sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea activitãţii care a fãcut obiectul autorizãrii.
(5) Dacã ulterior datei emiterii autorizaţiei persoana autorizata nu mai îndeplineşte condiţiile legale de desfãşurare a activitãţii economice respective, autorizaţia îşi pierde valabilitatea, anularea urmând a fi înscrisã la pct. 10 al autorizaţiei deţinute.
(6) Persoana autorizata are obligaţia sa aducã la cunostinta emitentului autorizaţiei orice modificare intervenita cu privire la condiţiile legale prevãzute de art. 4 din lege.
(7) Durata de valabilitate a autorizaţiei emise cetãţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi/sau cetãţenilor din Spaţiul Economic European nu poate fi mai mare decât durata valabilitãţii permisului de şedere în România.
ART. 10
Pentru obţinerea autorizaţiei prevãzute de lege şi a certificatului de înregistrare, potrivit reglementãrilor legale în vigoare, se vor parcurge urmãtoarele etape:
a) depunerea documentaţiei menţionate la art. 7 alin. (1) lit. a)-f) din lege;
b) efectuarea de cãtre primãria unitãţii administrativ-teritoriale menţionate la art. 5 alin. (1) sau (2) din lege a procedurilor pentru obţinerea acordurilor şi avizelor ce se elibereazã de instituţiile abilitate, potrivit dispoziţiilor legale, necesare desfãşurãrii activitãţilor, precum şi a autorizaţiei speciale prevãzute la art. 4 alin. (1) lit. d) din lege, dupã caz, potrivit anexei nr. 3;
c) eliberarea autorizaţiei prevãzute de lege, în termen de 15 zile de la data emiterii de cãtre instituţiile abilitate a acordurilor şi avizelor, precum şi a autorizaţiei speciale prevãzute de art. 4 alin. (1) lit. d) din lege, dupã caz;
d) transmiterea de cãtre primar a unei copii de pe autorizaţia emisã, certificatã pentru conformitate cu originalul, precum şi a cererii de înregistrare prevãzute în anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.345/2002 pentru stabilirea modelului şi a conţinutului cererii de înregistrare şi ale certificatului de înregistrare a comerciantului, la Biroul unic din cadrul Oficiului registrului comerţului de pe lângã tribunal, în vederea atribuirii codului unic de înregistrare şi a eliberãrii certificatului de înregistrare, potrivit prevederilor <>art. 3 alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 privind simplificarea unor formalitãţi administrative pentru înregistrarea şi autorizarea functionarii comercianţilor, republicatã, cu modificãrile ulterioare.
ART. 11
(1) În vederea emiterii autorizaţiei prevãzute de lege, persoana fizica sau reprezentantul asociaţiei familiale trebuie sa depunã la registratura primãriei unitãţii administrativ-teritoriale menţionate la art. 5 alin. (1) din lege o documentaţie care va cuprinde:
a) cererea-tip completatã potrivit anexei nr. 2, semnatã de solicitant sau, în cazul infiintarii asociaţiei familiale, semnatã de toţi membrii acestei asociaţii;
b) cazierul judiciar al persoanei solicitante sau al fiecãrui membru al asociaţiei familiale, în original;
c) copii certificate de secretarul primãriei de pe actul de identitate al persoanei solicitante sau, dupã caz, al fiecãrui membru al asociaţiei familiale;
d) certificatul medical eliberat în condiţiile legii, privind starea sãnãtãţii persoanei fizice, respectiv a fiecãrui membru al asociaţiei familiale, care sa le permitã desfãşurarea activitãţii pentru care se solicita autorizaţia, în original;
e) copii certificate de secretarul primãriei de pe documentele care atesta calificarea profesionalã a persoanei fizice, respectiv a membrilor asociaţiei familiale, în condiţiile art. 8 şi 9 din lege, şi, dupã caz, de pe autorizaţia specialã emisã de organele competente, potrivit legii;
f) copii certificate de secretarul primãriei de pe documentele doveditoare a dreptului de folosinta al persoanei fizice/membrilor asociaţiei familiale asupra spaţiului/spaţiilor în care se vor desfasura activitãţile principale şi, dupã caz, activitãţile secundare, care fac obiectul autorizãrii;
g) copii certificate de secretarul primãriei de pe autorizaţia specialã prevãzutã la art. 4 alin. (1) lit. d) din lege;
h) dupã caz, declaraţiile pe propria rãspundere pentru acordurile şi avizele emise de cãtre instituţiile abilitate sau documentele necesare pentru obţinerea acestor acorduri şi avize, potrivit anexei nr. 3;
i) cererea de înregistrare în registrul comerţului şi la organele fiscale teritoriale, prevãzutã în anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.345/2002 , completatã în dublu exemplar.
(2) Pentru cetãţenii romani, instituţiile abilitate pot elibera, la cerere, adeverinte prin care sa se confirme eliberarea certificatelor prevãzute la art. 9 alin. (1) lit. b), c) şi e) din lege, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare. Adeverinta-tip eliberata în condiţiile prezentului alineat este prezentatã în anexa nr. 5.
(3) În vederea emiterii autorizaţiei prevãzutã de lege, persoana fizica sau reprezentantul asociaţiei familiale, cetãţean al unui stat membru al Uniunii Europene sau cetãţean al unui stat din Spaţiul Economic European, trebuie sa depunã la registratura primãriei unitãţii administrativ-teritoriale în care îşi are resedinta, menţionatã la art. 5 alin. (2) din lege, o documentaţie care va cuprinde:
a) cererea-tip completatã potrivit anexei nr. 2, semnatã de solicitant sau, în cazul asociaţiei familiale, semnatã de toţi membrii acesteia;
b) certificatul medical eliberat în condiţiile legii, privind starea sãnãtãţii persoanei fizice, respectiv a fiecãrui membru al asociaţiei familiale, care sa le permitã desfãşurarea activitãţii pentru care se solicita autorizaţia, în original;
c) copii legalizate sau copii certificate de secretarul primãriei de pe permisele de şedere eliberate de organele abilitate ale Ministerului de Interne din raza teritorialã în care îşi au resedinta persoanele fizice cetãţeni strãini, prevãzute la art. 1 alin. (1) din lege;
d) documentele care atesta pregãtirea profesionalã, conform prevederilor art. 9 alin. (2) din lege, respectiv, dupã caz, atestatul de recunoaştere şi echivalare, eliberat de Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii prin Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, sau atestatul de recunoaştere a pregãtirii profesionale, eliberat de Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale conform prevederilor art. 9 alin. (2) lit. b) din lege, al cãrui model va fi stabilit prin ordin al ministrului muncii şi solidaritãţii sociale;
e) copii certificate de secretarul primãriei de pe documentele doveditoare a dreptului de folosinta al persoanei fizice/membrilor asociaţiei familiale asupra spaţiului/spaţiilor în care se vor desfasura activitãţile principale şi, dupã caz, activitãţile secundare, care fac obiectul autorizãrii;
f) copii certificate de secretarul primãriei de pe autorizaţia specialã prevãzutã la art. 4 alin. (1) lit. d) din lege;
g) dupã caz, declaraţiile pe propria rãspundere pentru acordurile şi avizele emise de cãtre instituţiile abilitate sau documentele necesare pentru obţinerea acestor acorduri şi avize, potrivit anexei nr. 3;
h) cererea de înregistrare în registrul comerţului şi la organele fiscale teritoriale, prevãzutã în anexa nr. 1 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.345/2002 , completatã în dublu exemplar.
(4)*) În vederea eliberãrii atestatului prevãzut la alin. (3) lit. d) se vor lua în considerare şi certificatele care atesta recunoaşterea experienţei profesionale, emise de autoritãţile sau organismele competente din statele membre ale Uniunii Europene sau din Spaţiul Economic European, pentru activitãţile economice prevãzute în anexa nr. 6.
(5) În cazul în care se constata ca activitatea pentru care se solicita emiterea autorizaţiei prevãzute de lege nu respecta Planul de urbanism general aprobat, cererea de autorizare poate fi modificatã în mod corespunzãtor.

------------
*) Textul acestui alineat are în vedere prevederile Directivei Parlamentului European şi a Consiliului nr. 1999/42/CE din 7 iunie 1999, de stabilire a unui mecanism de recunoaştere a diplomelor pentru activitãţile profesionale reglementate de directivele privind mãsuri de liberalizare şi mãsuri tranzitorii şi de completare a sistemului general de recunoaştere a diplomelor.

ART. 12
(1) În termen de 15 zile calendaristice de la data emiterii autorizaţiei, în condiţiile prevãzute de dispoziţiile legii, persoanele fizice/asociaţiile familiale care urmeazã sa desfãşoare activitãţi economice sunt obligate sa se înregistreze la registrul comerţului, care va comunica înregistrarea la organele fiscale teritoriale, conform reglementãrilor legale în vigoare. În acest scop primãriile vor transmite la oficiile teritoriale ale registrului comerţului cererea de înregistrare şi documentele necesare, dupã caz.
(2) Biroul unic din cadrul Oficiului registrului comerţului va elibera certificatul de înregistrare, conţinând codul unic de înregistrare, în termen de 7 zile de la înregistrarea cererii, potrivit <>art. 3 alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 , republicatã.
(3) Oficiul registrului comerţului va comunica lunar autoritãţilor administraţiei publice locale situaţia persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care s-au înregistrat în registrul comerţului.
(4) Comunicarea se va transmite de cãtre oficiile registrului comerţului de pe lângã tribunalele judeţene la prefecturile judeţene, care vor retransmite primãriilor emitente ale autorizaţiilor situaţia persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care s-au înregistrat în registrul comerţului.
(5) Pentru municipiul Bucureşti, Oficiul registrului comerţului va comunica lunar primãriilor care au emis autorizaţii situaţia persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care s-au înregistrat în registrul comerţului.
(6) Conform reglementãrilor legale în vigoare, nerespectarea termenului de 15 zile prevãzut la alin. (1) atrage nulitatea de drept a autorizaţiei emise în condiţiile legii.
ART. 13
(1) Pentru completarea autorizaţiei, potrivit art. 6 alin. (2) din lege, persoana fizica sau, dupã caz, reprezentantul asociaţiei familiale trebuie sa depunã la registratura primãriei unitãţii administrativ-teritoriale menţionate la art. 8 din prezentele norme o documentaţie care va cuprinde:
a) cererea-tip, completatã potrivit anexei nr. 2, semnatã de solicitant sau, în cazul asociaţiei familiale, semnatã de toţi membrii asociaţiei;
b) certificatul medical eliberat în condiţiile legii, privind starea sãnãtãţii persoanei fizice, respectiv a fiecãrui membru al asociaţiei familiale, care sa le permitã desfãşurarea activitãţii secundare pentru care se solicita autorizaţia, în original;
c) copii legalizate sau copii certificate de secretarul primãriei de pe documentele care atesta calificarea profesionalã a persoanei fizice, respectiv a membrilor asociaţiei familiale, pentru desfãşurarea activitãţilor secundare, în condiţiile art. 8 şi 9 din lege, şi, dupã caz, de pe autorizaţia specialã emisã de organele competente, potrivit legii, pentru desfãşurarea activitãţilor economice a cãror exercitare necesita o autorizare specialã;
d) acordurile şi avizele eliberate de instituţiile abilitate, potrivit dispoziţiilor legale, necesare desfãşurãrii activitãţilor pentru care se solicita autorizarea, în original sau în copii legalizate.
(2) Cererea de autorizare sau de completare a autorizaţiei, dupã caz, se soluţioneazã în termen de 15 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii acesteia, însoţitã de documentaţia completa prevãzutã de lege, la autoritatea administraţiei publice locale emitente.
(3) Modificãrile intervenite cu privire la autorizaţia emisã în condiţiile legii se completeazã de autoritatea emitenta la pct. 10 pe versoul formularului de autorizaţie prezentat în anexa nr. 4.
(4) Cererea de modificare a autorizaţiei şi înscrisurile doveditoare vor fi depuse la registratura primãriei unitãţii administrativ-teritoriale care a emis autorizaţia şi va fi soluţionatã în termen de 15 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii.

CAP. 3
Anularea şi suspendarea autorizaţiei

ART. 14
(1) Anularea autorizaţiei se realizeazã prin dispoziţia autoritãţii administraţiei publice locale emitente, în urmãtoarele cazuri:
a) în baza cererii de renunţare, formulatã de persoana fizica sau de reprezentantul asociaţiei familiale;
b) în cazul în care una dintre condiţiile de acordare a autorizaţiei nu mai este îndeplinitã;
c) ca urmare a constatãrii neîndeplinirii condiţiilor prevãzute de lege şi/sau a aplicãrii unei sancţiuni de cãtre organele de control abilitate, caz în care organele de control au obligaţia de a comunica mãsura dispusã primãriei emitente a autorizaţiei, în termen de 24 de ore de la rãmânerea definitiva a acestei mãsuri.
(2) Cererea de renunţare la autorizaţie se adreseazã în scris autoritãţii administraţiei publice locale emitente de cãtre persoana fizica/reprezentantul asociaţiei familiale şi se soluţioneazã în termen de 15 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii.
(3) În cazul în care persoana fizica/reprezentantul asociaţiei familiale autorizate doreşte modificarea formei de organizare (persoana fizica sau asociaţie familialã) menţionate în autorizaţie, autorizaţia iniţialã se anuleazã la cerere, prin dispoziţie a autoritãţii administraţiei publice emitente, urmând a se elibera o alta autorizaţie în condiţiile legii.
ART. 15
Suspendarea pe perioada determinata a autorizaţiei se realizeazã prin dispoziţie a autoritãţii administraţiei publice locale emitente, pentru motive temeinice, în baza cererii de întrerupere temporarã a activitãţii, formulatã de persoana fizica sau de reprezentantul asociaţiei familiale.
ART. 16
(1) La data rãmânerii lor definitive mãsurile de anulare, de modificare sau de suspendare a autorizaţiei vor fi comunicate Oficiului registrului comerţului şi organelor fiscale competente de cãtre autoritatea administraţiei publice locale emitente.
(2) Anularea autorizaţiei atrage radierea, din oficiu, din registrul comerţului a persoanei fizice/asociaţiei familiale care desfasura activitãţi economice în baza autorizaţiei anulate potrivit legii.
(3) Persoana fizica/reprezentantul asociaţiei familiale are obligaţia depunerii autorizaţiei deţinute, în original, la registratura autoritãţii administraţiei publice locale emitente, dupã cum urmeazã:
a) la data formularii cererii de renunţare sau de suspendare a autorizaţiei, ca anexa la aceasta;
b) în termen de maximum 24 de ore de la data la care una dintre condiţiile de acordare a autorizaţiei nu mai este îndeplinitã;
c) în termen de maximum 24 de ore de la data anulãrii autorizaţiei, ca urmare a constatãrii neîndeplinirii condiţiilor prevãzute de lege şi/sau a aplicãrii unei sancţiuni de cãtre organele de control abilitate.
(4) Mãsura anulãrii autorizaţiei poate fi contestatã în instanta, în condiţiile legii.

CAP. 4
Sancţiuni

ART. 17
(1) Potrivit dispoziţiilor legii, se sancţioneazã conform prevederilor legale în vigoare urmãtoarele fapte:
a) exercitarea de cãtre persoanele fizice sau asociaţiile familiale de activitãţi economice fãrã autorizaţie emisã în condiţiile legii, fapta ce constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit legii penale;
b) neînregistrarea asociaţiilor familiale sau a persoanelor fizice care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent la registrul comerţului sau la organele fiscale teritoriale.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac conform prevederilor legale.
ART. 18
(1) Persoana fizica care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent sau asociaţia familialã cãreia i-a fost anulatã autorizaţia ca urmare a aplicãrii unei sancţiuni poate solicita o noua autorizare numai dupã expirarea unui an de la comunicarea mãsurii de anulare, rãmasã definitiva.
(2) Persoana fizica care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent sau asociaţia familialã cãreia i-a fost anulatã a doua oara autorizaţia ca urmare a aplicãrii unei sancţiuni poate solicita o noua autorizare numai dupã expirarea a 3 ani de la comunicarea ultimei mãsuri de anulare, rãmasã definitiva.
(3) În cazul în care persoana fizica care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent sau asociaţia familialã solicita o noua autorizare fãrã respectarea termenelor prevãzute la alin. (1) şi (2), cererea va fi respinsã ca inadmisibila.

CAP. 5
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 19
(1) Persoanele fizice care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent şi asociaţiile familiale care au obţinut autorizaţii eliberate în baza <>Decretului-lege nr. 54/1990 privind organizarea şi desfãşurarea unor activitãţi economice pe baza liberei iniţiative, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, îşi pot desfasura activitatea în baza acestora pe o perioada de un an de la data intrãrii în vigoare a legii, data la care autorizaţiile eliberate în baza <>Decretului-lege nr. 54/1990 , cu modificãrile ulterioare, îşi înceteazã de drept valabilitatea.
(2) Dupã expirarea termenului prevãzut la alin. (1), în vederea continuãrii activitãţii persoanele fizice care desfãşoarã activitãţi economice în mod independent şi asociaţiile familiale au obligaţia obţinerii autorizaţiei în condiţiile legii.
(3) La expirarea termenului de un an prevãzut de lege, Oficiul registrului comerţului va transmite autoritãţilor administraţiei publice locale situaţia persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care au fost autorizate potrivit dispoziţiilor <>Decretului-lege nr. 54/1990 , cu modificãrile ulterioare, şi care au fost radiate din registrul comerţului prin efectul legii.
ART. 20
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1

Nomenclatorul profesiilor exercitate în baza unor legi speciale,
profesii exceptate de la aplicarea prevederilor <>Legii nr. 507/2002


┌─────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────┐
│DENUMIREA │ ACTUL NORMATIV CARE REGLEMENTEAZÃ EXERCITAREA │
│PROFESIEI │ PROFESIEI │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ARHITECT │<>Legea nr. 184/2001 , privind organizarea şi exercitarea │
│ │profesiei de arhitect, cu modificãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ASISTENT │<>Legea nr. 461/2001 privind exercitarea profesiunii de │
│MEDICAL │asistent medical, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea │
│ │Ordinului Asistentilor Medicali din România, cu completãrile│
│ │şi modificãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│AUDITOR │<>Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 75/1999 privind │
│FINANCIAR │activitatea de audit financiar, aprobatã prin Legea │
│ │nr. 133/2002. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│AVOCAT │<>Legea nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea │
│ │profesiei de avocat, republicatã, cu completãrile şi │
│ │modificãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│CADRU DIDACTIC │<>Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, │
│ │cu modificãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│COMISAR │<>Legea nr. 30/1991 privind organizarea şi funcţionarea │
│ │controlului financiar şi a Garzii financiare, cu │
│ │modificãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│CONSILIER ÎN │<>Ordonanta Guvernului nr. 66/17.08.2000 privind organizarea │
│PROPRIETATE │şi exercitarea profesiei de consilier în proprietate │
│INDUSTRIALA │industriala, republicatã. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│CONSULTANT FISCAL│<>Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea şi │
│ │exercitarea activitãţii de consultanţa fiscalã, aprobatã │
│ │prin <>Legea nr. 198/2002 . │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│CONTROLOR DELEGAT│<>Ordonanta Guvernului nr. 119/1999 privind auditul intern │
│ │şi controlul financiar preventiv, cu modificãrile şi │
│ │completãrile ulterioare, aprobatã prin <>Legea nr. 301/2002 . │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│DIRECTOR AGENŢIE │<>Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 privind condiţiile de │
│DE TURISM │acordare a licenţei şi brevetului de turism. │
│DETAILIST │ │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│DIRECTOR AGENŢIE │<>Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 privind condiţiile de │
│DE TURISM TOUR- │acordare a licenţei şi brevetului de turism. │
│OPERATOARE │ │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│DIRECTOR HOTEL │<>Hotãrârea Guvernului nr. 238/2001 privind condiţiile de │
│ │acordare a licenţei şi brevetului de turism. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│EXECUTOR │<>Legea nr. 188/2000 privind executorii judecãtoreşti, cu │
│JUDECÃTORESC │modificãrile şi completãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│EXPERT CONTABIL │<>Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea │
│ │activitãţii de expertiza contabila şi a contabililor │
│ │autorizaţi, republicatã, aprobatã prin <>Legea nr. 42/1995 . │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│EXPERT VAMAL │<>Legea nr. 141/1997 privind Codul Vamal al României, cu │
│ │modificãrile ulterioare │
│ │<>Hotãrârea Guvernului nr. 1114/2001 pentru aprobarea │
│ │Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, cu │
│ │modificãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│FARMACIST │<>Legea nr. 81/1997 privind exercitarea profesiunii de │
│ │farmacist, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea │
│ │Colegiului Farmacistilor din România, cu modificãrile şi │
│ │completãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│INSTITUTOR │<>Ordinul ministrului educaţiei şi cercetãrii nr. 3342/2002 │
│ │pentru aprobarea metodologiei privind încadrarea │
│ │personalului didactic în învãţãmântul preuniversitar. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│MEDIC │<>Legea nr. 74/1995 privind exercitarea profesiunii de medic, │
│ │înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului │
│ │Medicilor din România, cu modificãrile şi completãrile │
│ │ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│MEDIC VETERINAR │<>Legea nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea │
│ │profesiunii de medic veterinar, cu modificãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│NOTAR PUBLIC │<>Legea nr. 36/1995 a notarilor publici şi a activitãţilor │
│ │notariale, republicatã. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│PILOT DE AVION │Ordinul ministrului transporturilor nr. 248/1996 . │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│PILOT DE BALON │Ordinul ministrului transporturilor nr. 245/1996 . │
│LIBER │ │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│PILOT DE │Ordinul ministrului transporturilor nr. 248/1996 . │
│ELICOPTER │ │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│PILOT DE PLANOR │Ordinul ministrului transporturilor nr. 245/1996 . │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│PILOT FLUVIAL │Ordinul ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi │
│ │locuinţei nr. 947/2001 pentru aprobarea Regulamentului │
│ │privind standardele de instruire, confirmarea competentei │
│ │şi eliberarea brevetelor/certificatelor de capacitate pentru│
│ │personalul navigant maritim; │
│ │Ordinul ministrului lucrãrilor publice transporturilor şi │
│ │locuinţei nr. 984/2001 pentru aprobarea Regulamentului │
│ │privind eliberarea brevetelor şi certificatelor de │
│ │capacitate naţionale pentru personalul navigant fluvial │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│PILOT MARITIM │Ordinul ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi │
│ │locuinţei nr. 947/2001 pentru aprobarea Regulamentului │
│ │privind standardele de instruire, confirmarea competentei │
│ │şi eliberarea brevetelor/certificatelor de capacitate pentru│
│ │personalul navigant maritim; │
│ │Ordinul ministrului lucrãrilor publice transporturilor şi │
│ │locuinţei nr. 984/2001 pentru aprobarea Regulamentului │
│ │privind eliberarea brevetelor şi certificatelor de │
│ │capacitate naţionale pentru personalul navigant fluvial. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│POLIŢIST │<>Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│POMPIER │<>Legea nr. 121 din 16 octombrie 1996 privind organizarea şi │
│ │funcţionarea Corpului Pompierilor Militari. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│PRACTICIAN ÎN │<>Ordonanta Guvernului nr. 79/1999 privind organizarea │
│REORGANIZARE ŞI │activitãţii practicienilor în reorganizare şi lichidare, │
│LICHIDARE │aprobatã prin <>Legea nr. 505/2002 . │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│RESTAURATOR │<>Legea nr. 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural│
│ │naţional mobil, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. │
├─────────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────┤
│TRADUCÃTOR │<>Legea nr. 178/1997 pentru autorizarea şi plata interpretilor│
│AUTORIZAT │şi traducatorilor folosiţi de organele de urmãrire penalã, │
│ │de instanţele judecãtoreşti, de birourile notarilor publici,│
│ │de avocaţi şi de Ministerul Justiţiei. │
└─────────────────┴────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 2

Forma şi conţinutul cererii-tip, formulatã de cãtre persoanele fizice sau asociaţiile familiale, pentru emiterea Autorizaţiei prevãzutã de dispoziţiile <>Legii nr. 507/2002
Nr. înregistrare.................

DOMNULE PRIMAR,

Subsemnatul, (Nume şi prenume) ................................. identificat cu ................................. Sria ............. Nr. ................; C.N.P. [][][][][][][][][][][][][][]
Cu domiciliul: Judeţul/Municipiul ........................................... Localitatea ................................... Str. .......................... Nr. ........ Bl. ......., Sc. ........., Et. ...., Ap. ......, Sector ......, cod poştal ................. telefon ..................................
va solicit eliberarea autorizaţiei prevãzutã de <>Legea nr. 507/2002 , pentru desfãşurarea de activitãţi economice, dupã cum urmeazã:

1. Forma de organizare: Persoana fizica [] Asociaţie familialã []
2. Asociaţie familialã/Denumire ...................................

Sediu: Judeţul/Municipiul ............... Localitatea ...................... Str. ........................................ Nr. ..... Bl. ......., Sc. ......, Et. ...., Ap. ..., Sector ...,

Reprezentatã prin: .............................................; identificat cu ............ Seria ...... Nr. ......... C.N.P. [][][][][][][][][][][][][] cu domiciliu în Judeţul/Municipiul .................... Localitatea ............... Str. .............................. Nr......... Bl. ......., Sc. ......, Et. ...., Ap. ..., Sector ......., cod poştal .................. telefon ...............
Membrii asociaţi: (Nume şi prenume) ............................ identificat cu ......... Seria ......, Nr. ........., C.N.P. [][][][][][][][][][][][][] domiciliul: Judeţul/Municipiul ................... Localitatea ................. Str. ......................... Nr. .... Bl. ...., Sc. ...., Et. ..., Ap. ....., Sector ......, cod poştal .......... telefon ...................

(Nume şi prenume) ............................, identificat cu ............ Seria ....... Nr. ...., C.N.P. [][][][][][][][][][][][][]
Cu domiciliul: Judeţul/Municipiul .......................................... Localitatea ....................................... Str. ....................... Nr. ....... Bl. ......., Sc. ....., Et. ....., Ap. ......, Sector ......, cod poştal .......... telefon ...................

(Nume şi prenume) .............................................., identificat cu ........... Seria ......, Nr. ....., C.N.P. [][][][][][][][][][][][][]
Cu domiciliul: Judeţul/Municipiul ....................................... Localitatea ............................... Str. ................... Nr. ......, Bl. ....., Sc. ......., Et. ..., Ap. ......, Sector ....., cod poştal .......... telefon ..........

(Nume şi prenume) ......................................, identificat cu ..... Seria ....... Nr. ...., C.N.P. [][][][][][][][][][][][][]
Cu domiciliul: Judeţul/Municipiul ...................... Localitatea ........ Str. ....................... Nr. ....., Bl. ....., Sc. ....., Et. ...., Ap. ...., Sector ....... cod poştal .......... telefon ...................

3. Obiectul activitãţii(Conform clasificarii activitãţilor din economia nationala-CAEN Rev.1).....................................................
......................................................................
3.1. Activitatea principala: ................................ [][][][]
3.2. Activitãţi secundare:
a) .......................................................... [][][][]
b) .......................................................... [][][][]
c) .......................................................... [][][][]
4. Locul desfãşurãrii activitãţilor ..................................
5. Durata desfãşurãrii activitãţii*):.................................
6. Înscrisuri doveditoare depuse: ....................................



┌────┬────────────────────────────┬─────────────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Tipul actului │ Emitent │Numãr pagini │
│Crt.│ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼─────────────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────┴─────────────────────┴─────────────┘

7. Declaraţii pe propria rãspundere depuse:
....................................................................
....................................................................
....................................................................

8. Alte menţiuni: ..................................................
....................................................................
....................................................................

Data formularii cererii: ...................

Semnatura solicitantului: ................

Semnãturile membrilor asociaţiei familiale:

..............................
..............................
..............................
..............................
..............................


Domnului Primar al ..................................................


*) Pentru pct. 5 - "Durata desfãşurãrii activitãţii", se va mentiona perioada pentru care se solicita autorizarea (determinata sau nedeterminatã) şi, dupã caz, durata permisului de şedere pentru cetãţenii staini prevãzuţi de lege.


ANEXA 3

Autorizaţii speciale, acorduri şi avize necesare desfãşurãrii activitãţilor pentru care se solicita autorizarea, potrivit dispoziţiilor legale
A. 1. Lista activitãţilor supuse autorizãrii sanitare prin procedura de evaluare (conform CAEN Rev.1)
1511 - Producţia şi conservarea carnii
1512 - Producţia şi conservarea carnii de pasare
1513 - Prepararea produselor din de carne (inclusiv din carne de pasare)
1520 - Prelucrarea şi conservarea pestelui şi a produselor din peste
1532 - Fabricarea sucurilor de fructe şi legume
1533 - Prelucrarea şi conservarea fructelor şi legumelor
1543 - Fabricarea margarinei şi produselor comestibile similare
1551 - Fabricarea produselor lactate şi a branzeturilor
1552 - Fabricarea inghetatei
1581 - Fabricarea painii; fabricarea produselor proaspete de patiserie
1582 - Fabricarea biscuitilor, piscoturilor şi alte produse similare
1584 - Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase
1585 - Fabricarea macaroanelor, taiteilor, cus-cusului şi a altor produse fainoase similare
1588 - Fabricarea preparatelor alimentare omogenizate şi alimentelor dietetice
1589 - Fabricarea altor produse alimentare n.c.a.
1596 - Fabricarea berii
1598 - Producţia de ape minerale şi bãuturi racoritoare nealcoolice
2442 - Fabricarea preparatelor farmaceutice
2452 - Fabricarea parfumurilor şi a produselor cosmetice (de toaleta)
4100 - Captarea, tratarea şi distribuţia apei
5020 - Întreţinerea şi repararea autovehicolelor
5117 - Intermedieri în comerţul cu produse alimentare, bãuturi şi tutun
5132 - Comerţ cu ridicatã al carnii şi produselor din carne
5133 - Comerţ cu ridicatã al produselor lactate, oualelor, uleiurilor şi grasimilor comestibile
5138 - Comerţ cu ridicatã specializat al altor alimente, inclusiv peste; crustacee şi moluste
5221 - Comerţ cu amãnuntul al fructelor şi legumelor proaspete
5227 - Comerţ cu amãnuntul, în magazine specializate, al produselor alimentare
5222 - Comerţ cu amãnuntul al carnii şi al produselor din carne
5223 - Comerţ cu amãnuntul al pestelui, crustaceelor şi molustelor
5224 - Comerţ cu amãnuntul ai painii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase
5231 - Comerţ cu amãnuntul al produselor farmaceutice
5510 - Hoteluri
5521 - Tabere de tineret şi refugii montane
5522 - Campinguri, inclusiv parcuri pentru rulote
5523 - Alte mijloace de cazare
5530 - Restaurante
5540 - Baruri
5551 - Cantine
5552 - Alte unitãţi de preparare a hranei
6024 - Transporturi rutiere de mãrfuri
7470 - Activitãţi de întreţinere şi curatare a clãdirilor
8010 - învãţãmânt primar
8021 - învãţãmânt secundar general
8511 - Activitãţi de asistenta spitaliceasca şi sanatoriala
8531 - Activitãţi de asistenta socialã, cu cazare
8532 - Activitãţi de asistenta socialã fãrã cazare
9002 - Colectarea şi tratarea altor reziduuri
9272 - Alte activitãţi recreative.
9302 - Coafura şi alte activitãţi de infrumusetare
9304 - Activitãţi de întreţinere corporalã
6024 - Transporturi rutiere de mãrfuri
Procedura autorizãrii sanitare este reglementatã de <>Ordinul Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei nr. 117/2002 şi se deruleazã prin Direcţiile de sãnãtate publica judeţene şi a Municipiului Bucureşti.

A.2. Pentru restul activitãţilor necuprinse în lista nu este necesarã autorizarea.


B.1. OBIECTIVELE ŞI ACTIVITÃŢILE PENTRU CARE SE EMIT AUTORIZAŢII SANITARE VETERINARE


┌────┬─────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │Clasa│ Denumirea activitãţii conform clasei │Denumirea obiectivu-│
│crt.│CAEN │ CAEN Rev. 1 │lui conform legisla-│
│ │Rev.1│ │tiei veterinare │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┼
│ 1.� │Creşterea pasarilor │Statie de incubatie │
│ │ │ │tip gospodãresc │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Tabara de vara │
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │pentru animale │
│ │ │veterinare │ │
│ │ │ │ │
│ � │Creşterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, │Stana │
│ │ │magarilor, catarilor şi asinilor │ │
│ │ │ │ │
│ � │Creşterea altor animale │Stupina │
│ │ │ │ │
│ � │Alte activitãţi de servicii personale n.c.a. │Menajerie │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 2.� │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Punct de insamantari│
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │artificiale la │
│ │ │veterinare │animale │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 3.� │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Genoteca de animale │
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │ │
│ │ │veterinare │ │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi ale gradinilor botanice şi │Expoziţie de animale│
│ │ │zoologice şi ale rezervaţiilor │şi gradina zoologica│
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul în magazine nespecializate│Magazin pentru │
│ │ │a altor produse n.c.a. │comercializare │
│ │ │ │animale de companie,│
│ │ │ │pãsãri şi peşti │
│ │ │ │exotici şi/sau │
│ │ │ │hrana, momeli şi │
│ │ │ │alte asemenea │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 4.� │Creşterea bovinelor │Ferma de animale- │
│ │ │ │bovine │
│ │ │ │ │
│ � │Creşterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, │Ferma de animale- │
│ │ │magarilor, catarilor şi asinilor │ovine │
│ │ │ │ │
│ � │Creşterea porcinelor │Ferma de animale- │
│ │ │ │porcine │
│ │ │ │ │
│ � │Creşterea pasarilor │Ferma de animale- │
│ │ │ │pãsãri │
│ │ │ │ │
│ � │Creşterea altor animale │Ferma: albine, │
│ │ │ │iepuri, animale cu │
│ │ │ │blana, viermi de │
│ │ │ │mãtase, diverse │
│ │ │ │alte animale. │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi în ferme mixte (cultura vegetala │Ferma animale │
│ │ │combinata cu creşterea animalelor) │ │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul prin standuri şi pieţe │Târg de animale │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Staţiune de monta │
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │naturala la animale │
│ │ │veterinare │ │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi veterinare │Institute sanitare │
│ │ │ │veterinare de │
│ │ │ │referinta x │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul al produselor farmaceutice│Punct farmaceutic │
│ │ │ │veterinar │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi veterinare │Cabinet medical │
│ │ │ │veterinare │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de testãri şi analize tehnice │Laborator de control│
│ │ │ │furaje x │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de testãri şi analize tehnice │Laborator sanitar │
│ │ │ │veterinar x │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi veterinare │Dispensar sanitar │
│ │ │ │veterinar │
│ │ │ │ │
│ � │Creşterea altor animale │Canisa, adapost │
│ │ │ │pentru caini │
│ │ │ │ │
│ � │Alte activitãţi de servicii personale nca │Şcoala pentru dresaj│
│ │ │ │caini │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi veterinare │Clinici veterinare │
│ │ │ │universitare x │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 5.� │Piscicultura │Bazine piscicole │
│ │ │ │pentru creşterea │
│ │ │ │materialului │
│ │ │ │piscicol │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de întreţinere şi curatare a │Statie (punct) de │
│ │ │clãdirilor │spalare şi │
│ │ │ │dezinfecţie mijloace│
│ │ │ │de transport │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 6.� │Creşterea pasarilor │Statie de incubatie │
│ │ │ │tip industrial │
│ │ │ │ │
│ � │Piscicultura │Bazine piscicole │
│ │ │ │pentru material │
│ │ │ │biologic │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul al produselor │Farmacie veterinara │
│ │ │farmaceutice │ │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul al articolelor medicale │Unitãţi de tehnica │
│ │ │şi ortopedice │medicalã veterinara │
│ │ │ │ │
│ � │Creşterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, │Herghelie │
│ │ │magarilor, catarilor şi asinilor │ │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Depozit de material │
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │seminal │
│ │ │veterinare │ │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Baze de achiziţie │
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │a animalelor │
│ │ │veterinare │ │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi veterinare │Clinica veterinara │
│ │ │ │sau spital veterinar│
│ │ │ │ │
│ � │Alte activitãţi de servicii personale nca │Pensiune pentru │
│ │ │ │animale de companie │
│ │ │ │ │
│ � │Coafura şi alte activitãţi de infrumusetare │Frizerie pentru │
│ │ │ │animalele de │
│ │ │ │companie │
│ │ │ │ │
│ � │Depozitari │Depozit de produse │
│ │ │ │de uz veterinar │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Ferma de carantina, │
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │centre colectare │
│ │ │veterinare │animale │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de întreţinere şi curatare a │Unitãţi de │
│ │ │clãdirilor │dezinfecţie, │
│ │ │ │dezinsecţie şi │
│ │ │ │deratizare │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Unitãţi de │
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │reproducţie şi de │
│ │ │veterinare │selecţie animala │
│ │ │ │ │
│ � │Fabricarea produselor pentru hrana animalelor │Fabrica pentru hrana│
│ │ │de companie │animalelor x │
│ │ │ │ │
│ � │Cercetare, dezvoltare în ştiinţe fizice şi │Unitãţi de cercetare│
│ │ │naturale │ştiinţificã, x │
│ │ │ │inclusiv cele care │
│ │ │ │utilizeazã animale │
│ │ │ │de experienta │
│ │ │ │ │
│ � │Fabricarea produselor pentru hrana animalelor │Unitãţi specializate│
│ │ │de ferma │pentru producerea │
│ │ │ │unor biostimulatori,│
│ │ │ │premixuri şi │
│ │ │ │nutreturi x │
│ │ │ │medicamentate │
│ │ │ │ │
│ � │Fabricarea preparatelor farmaceutice │Unitãţi pentru │
│ │ │ │producerea unor │
│ │ │ │biopreparate x │
│ │ │ │sau medicamente de │
│ │ │ │uz veterinar │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de servicii pentru creşterea │Unitãţi de recoltare│
│ │ │animalelor, cu excepţia activitãţilor │material seminal │
│ │ │veterinare │ │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 7.� │Fabricarea produselor pentru hrana animalelor │Fabrica de nutreturi│
│ │ │de ferma │combinate x │
│ │ │ │ │
│ � │Fabricarea preparatelor farmaceutice │Fabrica producãtoare│
│ │ │ │de medicamente, x │
│ │ │ │biopreparate şi alte│
│ │ │ │produse de uz │
│ │ │ │veterinar │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 8.� │Activitãţi de pompe funebre şi siminare │Puţuri seci, │
│ │ │ │cimitire de animale,│
│ │ │ │crematorii │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 9.� │Comerţ cu ridicatã al produselor lactate, │Centru colectare │
│ │ │oualor, uleiurilor şi grasimilor comestibile │lapte │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu ridicatã al produselor lactate, │Centru colectare │
│ │ │oualor, uleiurilor şi grasimilor comestibile │oua │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu ridicatã specializat al altor │Centru colectare │
│ │ │alimente, inclusive peste, crustacee şi │miere │
│ │ │moluste │ │
│ │ │ │ │
│ � │Cantine │Cantina │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 10� │Colectarea │Unitãţi prelucrare │
│ │ │ │industriala a │
│ │ │ │cadavrelor, produse │
│ │ │ │de origine animala │
│ │ │ │confiscate, │
│ │ │ │subproduse │
│ │ │ │necomestibile │
│ │ │ │ │
│ � │Colectarea │Incineratoare pentru│
│ │ │ │produse de origine │
│ │ │ │animala confiscate, │
│ │ │ │subproduse │
│ │ │ │necomestibile │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 11� │Producţia şi conservarea carnii │Centru de tãiere │
│ │ │ │ │
│ � │Depozitari │Depozit subproduse │
│ │ │ │necomestibile │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu ridicatã specializat al altor │Centru colectare │
│ │ │alimente, inclusive peste, crustacee şi │peste │
│ │ │moluste │ │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu ridicatã specializat al altor │Centru colectare │
│ │ │alimente, inclusiv peste, crustacee şi │batracieni, │
│ │ │moluste │gasteropode, │
│ │ │ │crustacee, fructe │
│ │ │ │de mare │
│ │ │ │ │
│ � │Fabricarea produselor lactate şi a │Centru colectare, │
│ │ │branzeturilor │prelucrare lapte │
│ │ │ │ │
│ �/│Prepararea, produselor din carne (inclusiv │Carmangerie, │
│ � │din carnea de pasare)/ comerţ cu amãnuntul │macelarie │
│ │ │al carnii şi al produselor din carne │ │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de ambalare │Unitãţi portionare, │
│ │ │ │preambalare carne şi│
│ │ │ │produse din carne │
│ │ │ │ │
│ � │Prelucrarea şi conservarea pestelui şi a │Atelier prelucrare │
│ │ │produselor din peste │peste, produse din │
│ │ │ │peste │
│ │ │ │ │
│ � │Activitãţi de ambalare │Unitãţi portionare, │
│ │ │ │preambalare produse │
│ │ │ │lactate │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu ridicatã a produselor lactate, │Unitãţi colectare │
│ │ │oualor, uleiurilor şi grasimilor comestibile │depozitare oua │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu ridicatã specializat al altor │Unitãţi de colectare│
│ │ │alimente, inclusiv peste, crustacee şi moluste│şi prelucrare │
│ │ │ │miere, alte produse │
│ │ │ │apicole │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 12� │Prepararea, produselor din carne (inclusiv │Atelier preparate │
│ │ │din carnea de pasare) │carne │
│ │ │ │ │
│ � │Alte unitãţi de preparare a hranei │Catering │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 13� │Depozitari │Depozit alimentar, │
│ │ │ │depozit frigorific │
│ │ │ │ │
│ � │Restaurante │Restaurant │
│ │ │ │indiferent de │
│ │ │ │specific │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul al carnii şi al produselor│Hala pentru │
│ │ │din carne │desfacere produse de│
│ │ │ │origine animala │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 14� │Fabricarea inghetatei │Fabrica inghetata │
│ │ │ │ │
│ �/│Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei │Laborator cofetarie │
│ � │şi a produselor zaharoase/fabricarea painii; │şi/sau laborator │
│ │ │fabricarea produselor proaspete de patisserie │patiserie │
│ │ │ │ │
│ � │Prelucrarea şi conservarea pestelui şi a │Unitãţi prelucrare │
│ │ │produselor din peste │batracieni, │
│ │ │ │gasteropode, │
│ │ │ │crustacee, fructe de│
│ │ │ │mare │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 15� │Prepararea, produselor din carne(inclusiv din │Fabrica produse din │
│ │ │carnea de pasare │carne: conserve, │
│ │ │ │semiconserve, │
│ │ │ │preparate din carne,│
│ │ │ │salamuri crude │
│ │ │ │ │
│ � │Prepararea, produselor din carne (inclusiv │Fabrica │
│ │ │din carnea de pasare │semipreparate │
│ │ │ │culinare din carne │
│ │ │ │şi mixte │
│ │ │ │ │
│ � │Producţia şi conservarea carnii │Unitãţi de transare │
│ │ │ │carne │
│ │ │ │ │
│ � │Producţia şi conservarea carnii │Unitãţi prelucrare │
│ │ │ │membrane naturale │
│ │ │ │ │
│ � │Fabricarea cleiurilor şi gelatinelor │Unitãţi fabricaţie │
│ │ │ │membrane artificiale│
│ │ │ │ │
│ � │Prelucrarea şi conservarea pestelui şi a │Fabrica conserve, │
│ │ │produselor din peste │semiconserve peste │
│ │ │ │ │
│ � │Fabricarea produselor lactate şi a │Fabrica produse │
│ │ │branzeturilor │lactate │
│ │ │ │ │
│ � │Fabricarea altor produse alimentare n.c.a. │Fabrica produse din │
│ │ │ │oua │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 16�-│Producţia şi conservarea carnii/Producţia şi │Abator │
│ � │conservarea carnii de pasare │ │
│ │ │ │ │
│ � │Depozitari │Antrepozit │
│ │ │ │frigorific │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul în magazine nespecializate│ │
│ │ │cu vânzare predominanta de produse alimentare,│ │
│ │ │bãuturi şi tutun │Supermarket │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 17�/│Producţia şi conservarea carnii/Prepararea, │Combinat de carne │
│ � │produselor din carne(inclusiv din carnea de │ │
│ │ │pasare │ │
└────┴─────┴──────────────────────────────────────────────┴────────────────────┘



x - se autorizeaza de cãtre autoritatea veterinara centrala.

Nota: Obiectivele şi activitãţile care fac obiectul controlului sanitar veterinar şi care nu sunt cuprinse în prezenta anexa, se supun inspecţiei sanitare veterinare conform reglementãrilor sanitare veterinare în vigoare şi funcţioneazã pe baza declaraţiei pe propria rãspundere a comerciantului.

B.2. Activitãţi supuse autorizãrii sanitare veterinare prin Declaraţie pe propria rãspundere

Obiective şi activitãţi care funcţioneazã pe baza declaraţiei pe propria rãspundere



┌────┬─────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │Clasa│ Denumirea activitãţii conform clasei │Denumirea obiectivu-│
│crt.│CAEN │ CAEN Rev. 1 │lui conform legisla-│
│ │Rev.1│ │tiei veterinare │
├────┼─────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────┤
│ 1 � │Comerţ cu amãnuntul al carnii şi al produselor│Punct desfacere │
│ │ │din carne │carne │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul al pestelui, crustaceelor │Punct desfacere │
│ │ │şi molustelor │peste │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul în magazine specializate │Punct desfacere │
│ │ │al produselor alimentare │lapte, oua, altele │
│ │ │ │ │
│ � │Comerţ cu amãnuntul în magazine nespecializate│Punct alimentar, │
│ │ │cu vânzare predominanta de produse alimentare,│magazin alimentar şi│
│ │ │bãuturi şi tutun. │mixt. │
│ │ │ │ │
│ � │Restaurante │fast-food, snack │
│ │ │ │bar, brasserie, │
│ │ │ │bufet, rotiserie │
└────┴─────┴──────────────────────────────────────────────┴────────────────────┘



Nota: nu sunt supuse controlului sanitar veterinar şi nu se autorizeaza sanitar veterinar: stand, toneta, dozator inghetata, alte unitãţi de desfacere similare.


C. Autorizarea din punct de vedere al protecţiei muncii

FORMULAR: Declaraţie pe propria rãspundere pentru protecţia muncii*)

DECLARAŢIE PE PROPRIA RÃSPUNDERE
privind respectarea legislaţiei de protecţie a muncii

Subsemnatul __________________________, cetãţean ___________, posesor al CI/BI seria______, numãrul _______, eliberat(a) de _______________, C.N.P. ____________, pasaport nr. ___________, eliberat de _______________, cu domiciliul/resedinta în localitatea ________________ strada______________, Nr. __, bl. __, apt. __ jud./sector ____________, telefon_________________, Fax ____________ e-mail ___________ imi desfasor activitatea în mod independent/ asociaţie familialã.
Cunoscând ca falsul în declaraţii este pedepsit de lege,

DECLAR PE PROPRIA RÃSPUNDERE

urmãtoarele:
1. cunosc şi voi respecta prevederile actelor normative în vigoare privind securitatea şi sãnãtatea în munca;
2. activitatea pentru care solicit autorizaţia pentru desfãşurarea de cãtre persoane fizice a unor activitãţi economice în mod independent sau pentru înfiinţarea şi funcţionarea de asociaţii familiale, care sunt enumerate mai jos, se va desfasura în conformitate cu prevederile <>Legii protecţiei muncii nr. 90/1996 republicatã, modificatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 238/2002 , Normelor generale de protecţie a muncii, Normelor specifice de securitate a muncii, standardelor de securitate şi a altor reglementãri în vigoare, generale sau specifice activitãţii respective;
3. în cazul în care imi schimb sau imi extind activitatea, voi face noua declaraţie pe propria rãspundere, corespunzãtoare noilor condiţii;
4. activitãţile pe care le efectuez sunt:

Codul CAEN Rev 1 Denumirea Activitãţi:

_________________ ________________________
_________________ ________________________
_________________ ________________________
_________________ ________________________
_________________ ________________________

Semnatura/ştampila,


------------
*) Declaraţia pe propria rãspundere privind respectarea normelor de protecţia muncii se va întocmi în doua exemplare, care se vor depune la primãrie. Primãria va comunica un exemplar din Declaraţia pe propria rãspundere privind respectarea normelor de protecţia muncii la inspectoratul teritorial de munca.


D. Autorizarea din punct de vedere al protecţiei mediului



┌────┬────┬────────────────────────┬──────┬──────────────────┬─────────────────┐
│Nr. │CAEN│ Activitate │Impact│Impact redus - │ Impact │
│crt.│Rev.│ │nesem-│proced. simplifica│ semnificativ- │
│ │ 1 │ │nifica│ta cu verific. │ proced. │
│ │ │ │tiv - │conformitatii │ completa │
│ │ │ │nu │ │ │
│ │ │ │este │ │ │
│ │ │ │necesa│ │ │
│ │ │ │ra │ │ │
│ │ │ │autori│ │ │
│ │ │ │zarea │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 1.�│Cultivarea cerealelor, │X, cu │ │*) │
│ │ │porumbului şi a altor │excep-│ │ │
│ │ │plante n. c. a. │tia de│ │ │
│ │ │ │la*) │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 2.�│Cultivarea legumelor, a │X, cu │ │*) │
│ │ │specialitatilor │excep-│ │ │
│ │ │horticole şi a produse- │tia de│ │ │
│ │ │lor de sera │la *) │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 3.�│Cultivarea fructelor, │X, cu │ │*) │
│ │ │nucilor, a plantelor │excep-│ │ │
│ │ │pentru bãuturi şi │tia de│ │ │
│ │ │mirodenii │la*) │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 4.�│Creşterea animalelor │< 20 │ ≥ 20 capete │≥ 100 capete │
│ │ │activitatea fermelor │capete│ │ │
│ │ │pentru obţinerea │ │ │ │
│ │ │laptelui │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 5.�│Creşterea ovinelor şi │< 500 │≥ 500 capete │≥ 1000 capete │
│ │ │caprinelor, cabalinelor,│capete│ │ │
│ │ │magarilor, catarilor şi │ │ │ │
│ │ │asinilor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 6.�│Creşterea porcinelor │< 500 │≥ 500 capete │≥ 2000 locuri │
│ │ │ │capete│ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 7.�│Creşterea pasarilor │<10000│≥ 10.000 │≥ 40.000 locuri │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 8.�│Creşterea altor animale │< 500 │≥ 500 │≥ 1.000 │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 9.�│Activitãţi mixte în │Cumu- │Cumulat cf. poz. │ │
│ │ │ferme mixte (cultura │lat cf│ant. │ │
│ │ │vegetala combinata cu │poz. │ │ │
│ │ │creşterea animalelor) │ant │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 10.�│Activitãţi de servicii │ │numai pt, │Proiecte de │
│ │ │anexe agriculturii; │ │chimizarea solului│gospodãrire a │
│ │ │gradinarit peisagistic │ │şi tratamente │apelor pentru │
│ │ │(arhitectura peisagera) │ │fitosanitare; Ser-│agricultura, │
│ │ │ │ │vicii de imbunata-│inclusiv irigaţii│
│ │ │ │ │tiri funciare şi │şi desecãri │
│ │ │ │ │irigaţii │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 11.�│Activitãţi de servicii │< 200 │≥ 200 scroafe │≥ 750 locuri │
│ │ │pentru creşterea animale│scroa-│ │ │
│ │ │lor, cu excepţia │fe │ │ │
│ │ │activitãţilor veterinare│ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 12.�│Vanatoare, ocrotirea │ │ │Procedura │
│ │ │vânatului, inclusiv │ │ │specifica │
│ │ │activitãţi de servicii │ │ │ │
│ │ │anexe │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 13.�│Silvicultura şi │ │numai pentru │ │
│ │ │exploatare forestierã │ │lucrãri de │ │
│ │ │ │ │amenajare │ │
│ │ │ │ │a bazinelor │ │
│ │ │ │ │torentiale şi de │ │
│ │ │ │ │impadurire a │ │
│ │ │ │ │terenurilor │ │
│ │ │ │ │excesiv degradate │ │
│ │ │ │ │prin eroziune şi │ │
│ │ │ │ │degradare │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 14.�│Servicii auxiliare │x │ │ │
│ │ │silviculturii şi │ │ │ │
│ │ │exploatãrii forestiere │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 15.�│Pescuitul │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 16.�│Piscicultura │ │ │x │

├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 17.�│Extractia şi prepararea │ │ │x │
│ │ │carbunelui superion │ │ │ │
│ │ │(PCS > 23865 kJ/kg) │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 18.�│Extractia şi prepararea │ │ │x │
│ │ │carbunelui inferior │ │ │ │
│ │ │(PCS < 23865 kJ/kg) │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 19.�│Extractia şi prepararea │ │ │x │
│ │ │turbei │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 20.�│Extractia │ │ │x │
│ │ │hidrocarburilor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 21.�│Activitãţi de servicii │ │ │x │
│ │ │anexe extractiei │ │ │ │
│ │ │petrolului şi gazelor │ │ │ │
│ │ │naturale (exclusiv │ │ │ │
│ │ │prospectiunile) │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 22.�│Extractia şi prepararea │ │ │ │
│ │ │minereurilor radioactive│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 23.�│Extractia şi prepararea │ │ │ │
│ │ │minereurilor feroase │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 24.�│Extractia şi prepararea │ │ │ │
│ │ │minereurilor neferoase │ │ │ │
│ │ │şi rare (exclusiv │ │ │ │
│ │ │minereurile radioactive)│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 25.�│Extractia pietrei pentru│ │ │x │
│ │ │construcţii │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 26.�│Extractia pietrei │ │ │ │
│ │ │calcaroase, gipsului şi │ │ │ │
│ │ │a cretei │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 27.�│Extractia de ardezie │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 28.�│Extractia pietrisului şi│ │ │ │
│ │ │nisipului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 29.�│Extractia argilei şi │ │ │ │
│ │ │caolinului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 30.�│Extractia şi prepararea │ │ │ │
│ │ │minereurilor pentru │ │ │ │
│ │ │industria chimica şi a │ │ │ │
│ │ │ingrasamintelor naturale│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 31.�│Extractia sarii │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 32.�│Alte activitãţi │ │ │ │
│ │ │extractive │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 33.�│Producţia şi conservarea│ │ │ │
│ │ │carnii │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 34.�│Producţia şi conservarea│ │ │ │
│ │ │carnii de pasare │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 35.�│Prepararea produselor │ │ │ │
│ │ │din carne (inclusiv din │ │ │ │
│ │ │carne de pasare) │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 36.�│Prelucrarea şi │ │ │ │
│ │ │conservarea pestelui şi │ │ │ │
│ │ │a produselor din peste │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 37.�│Prelucrarea şi │ │ │ │
│ │ │conservarea cartofului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 38.�│Fabricarea sucurilor de │ │ │ │
│ │ │fructe şi legume │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 39.�│Prelucrarea şi │ │ │ │
│ │ │conservarea fructelor şi│ │ │ │
│ │ │legumelor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 40.�│Fabricarea uleiurilor şi│ │ │ │
│ │ │grasimilor brute │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 41.�│Fabricarea uleiurilor şi│ │ │ │
│ │ │grasimilor rafinate │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 42.�│Fabricarea margarinei şi│ │ │ │
│ │ │produselor comestibile │ │ │ │
│ │ │similare │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 43.�│Fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │lactate şi a │ │ │ │
│ │ │branzeturilor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 44.�│Fabricarea inghetatei │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 45.�│Fabricarea produselor de│ │ │ │
│ │ │morarit │ │< 300 t/zi │≥ 300 t/zi │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 46.�│Fabricarea amidonului şi│ │ │ │
│ │ │a (produselor din amidon│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 47.�│Fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │pentru hrana │ │ │ │
│ │ │animalelor de ferma │ │<300 t/zi │≥ 300 t/zi │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 48.�│Fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │pentru hrana animalelor │ │ │ │
│ │ │de companie patiserie │ │< 300 t/zi │≥ 300 t/zi │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 49.�│Fabricarea painii │ │ │ │
│ │ │fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │proaspete de patiserie │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 50.�│Fabricarea biscuitilor, │ │ │ │
│ │ │piscoturilor şi a altor │ │ │ │
│ │ │produse similare │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 51.�│Fabricarea zahãrului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 52.�│Fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │din cacao, a ciocolatei │ │ │ │
│ │ │şi a produselor │ │ │ │
│ │ │zaharoase │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 53.�│Fabricarea macaroanelor,│ │ │ │
│ │ │taiteilor, cus-cus-ului │ │ │ │
│ │ │şi a altor produse │ │ │ │
│ │ │fainoase similare │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 54.�│Prelucrarea │ │x │ │
│ │ │ceaiului şi cafelei │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 55.�│Fabricarea condimentelor│ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 56.�│Fabricarea preparatelor │ │ │ │
│ │ │alimentare omogenizate │ │ │ │
│ │ │şi alimentelor dietetice│ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 57.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │alimentare n.c.a. │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 58.�│Fabricarea bãuturilor │ │ │ │
│ │ │alcoolice distilate │ │< 1000 l/zi │≥ 1000 l/zi │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 59.�│Fabricarea alcoolului │ │ │ │
│ │ │etilic de fermentaţie │ │< 1000 l/zi │≥ 1000 l/zi │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 60.�│Fabricarea vinurilor │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 61.�│Fabricarea cidrului şi a│ │ │ │
│ │ │altor vinuri din fructe │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 62.�│Fabricarea altor bãuturi│ │x │ │
│ │ │nedistilate, obţinute │ │ │ │
│ │ │prin fermentare │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 63.�│Fabricarea berii │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 64.�│Fabricarea maltului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 65.�│Producţia de ape │ │ │ │
│ │ │minerale şi bãuturi │ │ │ │
│ │ │racoritoare │ │ │ │
│ │ │nealcoolice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 66.�│Fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │din tutun │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 67.�│Pregãtirea fibrelor şi │ │ │ │
│ │ │filarea în fire de │ │ │ │
│ │ │bumbac şi tip bumbac │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 68.�│Pregãtirea fibrelor şi │ │ │ │
│ │ │filarea în fire de lana │ │ │ │
│ │ │cardata şi tip lana │ │ │ │
│ │ │cardata │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 69.�│Pregãtirea fibrelor şi │ │ │ │
│ │ │filarea în fire de lana │ │ │ │
│ │ │pieptanata şi tip lana │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 70.�│Pregãtirea şi filarea în│ │ │ │
│ │ │fire a fibrelor tip în │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 71.�│Prelucrarea şi rasucirea│ │ │ │
│ │ │matasii naturale şi │ │ │ │
│ │ │artificiale (inclusiv │ │ │ │
│ │ │din scame) şi a firelor │ │ │ │
│ │ │sintetice │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 72.�│Fabricarea atei de cusut│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 73.�│Pregãtirea fibrelor şi │ │ │ │
│ │ │filarea altor tipuri de │ │ │ │
│ │ │fire │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 74.�│Tesaturi din bumbac şi │ │ │ │
│ │ │din fire tip bumbac │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 75.�│Tesaturi din lina │ │ │ │
│ │ │cardata şi din fire tip │ │ │ │
│ │ │lana cardata │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 76.�│Tesaturi din lana │ │ │ │
│ │ │pieptanata şi din fire │ │ │ │
│ │ │tip lana pieptanata │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 77.�│Tesaturi din mãtase şi │ │ │ │
│ │ │din fire tip mãtase │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 78.�│Tesaturi din alte │ │ │ │
│ │ │textile │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 79.�│Finisarea materialelor │ │ │ │
│ │ │textilei │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 80.�│Fabricarea de articole │ │ │ │
│ │ │confectionate din │ │ │ │
│ │ │textile (cu excepţia) │ │ │ │
│ │ │imbracamintei şi │ │ │ │
│ │ │lenjeriei de corp) │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 81.�│Fabricarea de covoare şi│ │ │ │
│ │ │mochete │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 82.�│Fabricarea de franghii, │ │ │ │
│ │ │sfori şi plase │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 83.�│Fabricarea de textile │ │ │ │
│ │ │netesute şi a │ │ │ │
│ │ │articolelor din acestea │ │ │ │
│ │ │cu excepţia confecţiilor│ │ │ │
│ │ │din îmbrãcãminte) │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 84.�│Fabricarea altor │ │ │ │
│ │ │articole textile n.c.a. │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 85.�│Fabricarea de metraje │ │ │ │
│ │ │prin tricotare sau │ │ │ │
│ │ │crosetare │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 86.�│Fabricarea de ciorapi, │ │ │ │
│ │ │sosete şi ciorapi │ │ │ │
│ │ │pantalon, tricotati sau │ │ │ │
│ │ │crosetati │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 87.�│Fabricarea de pulovere, │ │ │ │
│ │ │veste şi articole │ │ │ │
│ │ │similare tricotate sau │ │ │ │
│ │ │crosetate │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 88.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │de îmbrãcãminte din │ │ │ │
│ │ │piele │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 89.�│Fabricarea de articole │ │ │ │
│ │ │de îmbrãcãminte pentru │ │ │ │
│ │ │lucru │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 90.�│Fabricarea altor │ │ │ │
│ │ │articole de îmbrãcãminte│ │ │ │
│ │ │(exclusiv lenjeria de │ │ │ │
│ │ │corp) │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 91.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │de enjerie de corp │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 92.�│Fabricarea altor │ │ │ │
│ │ │articole de îmbrãcãminte│ │ │ │
│ │ │şi accesorii n.c.a. │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 93.�│Prepararea şi vopsirea │ │Fabricarea │Prepararea şi │
│ │ │blanurilor; fabricarea │ │articolelor din │vopsirea │
│ │ │articolelor din blana │ │blana │blanurilor │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 94.�│Tabacirea şi finisarea │ │ │ │
│ │ │pieilor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 95.�│Fabricarea de articole │ │ │ │
│ │ │de voiaj şi │ │ │ │
│ │ │marochinarie, a │ │ │ │
│ │ │articolelor de │ │ │ │
│ │ │harnasament │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 96.�│Fabricarea incaltamintei│ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 97.�│Taierea şi rindeluirea │ │X │instalaţii pentru│
│ │ │lemnului; impregnarea │ │ │impregnarea │
│ │ │lemnului │ │ │lemnului cu │
│ │ │ │ │ │solventi organici│
│ │ │ │ │ │cu o capacitate │
│ │ │ │ │ │de consum > │
│ │ │ │ │ � kg/h sau │
│ │ │ │ │ � t/an. │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 98.�│Fabricarea de produse │ │ │ │
│ │ │stratificate din lemn │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
│ 99.�│Fabricarea de elemente │ │ │ │
│ │ │de dulgherie şi │ │ │ │
│ │ │tâmplãrie pentru │ │ │ │
│ │ │construcţii │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea ambalajelor │ │ │ │
│ │ │din lemn │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │din lemn │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │din pluta, paie şi │ │ │ │
│ │ │impletituri │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea celulozei │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea hârtiei şi │ │ │ │
│ │ │cartonului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea hârtiei şi │ │ │ │
│ │ │cartonului ondulat şi a │ │ │ │
│ │ │ambalajelor din hârtie │ │ │ │
│ │ │sau carton │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea produselor de│ │ │ │
│ │ │uz gospodãresc şi │ │ │ │
│ │ │sanitar din hârtie sau │ │ │ │
│ │ │carton │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │de papetarie │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea tapetului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor │ │ │ │
│ │ │articole din hârtie şi │ │ │ │
│ │ │carton n.c.a. │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Editarea cãrţilor │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Editarea ziarelor │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Editarea revistelor şi a│ │ │ │
│ │ │periodicelor │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Editarea înregistrãrilor│ │ │ │
│ │ │sonore │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte activitãţi de │ │ │ │
│ │ │editare │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Tipãrirea ziarelor │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte activitãţi de │ │ │ │
│ │ │tipãrire n.c.a │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Legatorie │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Servicii pregãtitoare │ │ │ │
│ │ │pentru pretiparire │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte lucrãri de │x │ │ │
│ │ │tipografie │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Reproducerea │ │ │ │
│ │ │înregistrãrilor audio │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Reproducerea │ │ │ │
│ │ │înregistrãrilor video │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Reproducerea │ │ │ │
│ │ │înregistrãrilor │ │ │ │
│ │ │informatice │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea produselor de│ │ │ │
│ │ │cocserie │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │obţinute din prelucrarea│ │ │ │
│ │ │ţiţeiului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Prelucrarea │ │ │ │
│ │ │combustibililor nucleari│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea gazelor │ │ │ │
│ │ │industriale │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea colorantilor │ │ │ │
│ │ │şi a pigmentilor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │chimice anorganice de │ │ │ │
│ │ │baza │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │chimice organice de baza│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │ │
│ │ │ingrasamintelor şi │ │ │ │
│ │ │produselor azotoase │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea materialelor │ │ │ │
│ │ │plastice în forme │ │ │ │
│ │ │primare │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea cauciucului │ │ │ │
│ │ │sintetic în forme │ │ │ │
│ │ │primare │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea pesticidelor │ │ │ │
│ │ │şi a altor produse │ │ │ │
│ │ │agrochimice │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea vopselelor, │ │ │ │
│ │ │lacurilor, cernelii │ │ │ │
│ │ │tipografice şi │ │ │ │
│ │ │masticurilor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │x │
│ │ │produselor farmaceutice │ │ │ │
│ │ │de baza │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea preparatelor │ │ │ │
│ │ │farmaceutice │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea sapunurilor, │ │ │ │
│ │ │detergentilor şi a │ │ │ │
│ │ │produselor de │ │ │ │
│ │ │întreţinere │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea parfumurilor │ │ │ │
│ │ │şi a produselor │ │ │ │
│ │ │cosmetice (de toaleta) │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea explozivilor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea cleiurilor şi│ │ │ │
│ │ │gelatinelor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea uleiurilor │ │ │ │
│ │ │esenţiale │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea preparatelor │ │ │ │
│ │ │chimice de uz fotografic│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea suportilor │ │ │ │
│ │ │destinaţi │ │ │ │
│ │ │înregistrãrilor │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │chimice n.c.a. │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea fibrelor şi │ │ │ │
│ │ │firelor sintetice şi │ │ │ │
│ │ │artificiale │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea anvelopelor │ │ │ │
│ │ │şi a camerelor de aer │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Resaparea pneurilor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │din cauciuc │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea placilor, │ │ │ │
│ │ │foliilor, tuburilor, │ │ │ │
│ │ │profilelor din material │ │ │ │
│ │ │plastic │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │de ambalaj din material │ │ │ │
│ │ │plastic │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │din material plastic │ │ │ │
│ │ │pentru construcţii │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │din material plastic │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea sticlei plate│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Prelucrarea şi │ │ │ │
│ │ │fasonarea sticlei plate │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │din sticla │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea fibrelor din │ │ │ │
│ │ │sticla │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de sticlarie │ │ │ │
│ │ │tehnica │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │ceramice pentru uz │ │ │ │
│ │ │gospodãresc şi │ │ │ │
│ │ │ornamental │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de obiecte │ │ │ │
│ │ │sanitare din ceramica │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea izolatorilor │ │ │ │
│ │ │şi pieselor izolante din│ │ │ │
│ │ │ceramica │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de produse │ │ │ │
│ │ │ceramice de uz tehnic │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │ceramice │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │ceramice refractare │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea placilor şi │ │ │ │
│ │ │dalelor din ceramica │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea caramizilor, │ │ │ │
│ │ │tiglelor şi altor │ │ │ │
│ │ │produse pentru │ │ │ │
│ │ │construcţii, din argila │ │ │ │
│ │ │arsa │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea cimentului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea varului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea ipsosului │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea elementelor │ │x │ │
│ │ │din beton pentru │ │ │ │
│ │ │construcţii │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
� �│Fabricarea │ │x │ │
│ │ │elementelor │ │ │ │
│ │ │din ipsos │ │ │ │
│ │ │pentru │ │ │ │
│ │ │construcţii │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │ │
│ │ │betonului │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │ │
│ │ │mortarului │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │ │
│ │ │produselor │ │ │ │
│ │ │din azbociment │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor │ │ │ │
│ │ │elemente din beton, │ │ │ │
│ │ │ciment şi ipsos │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Taierea fasonarea şi │ │ │ │
│ │ │finisarea pietrei │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de produse │ │ │ │
│ │ │abrazive │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │din minerale nemetalice │ │ │ │
│ │ │n.c.a. │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de metale │ │ │ │
│ │ │feroase sub forme │ │ │ │
│ │ │primare şi cea de │ │ │ │
│ │ │feroaliaje │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de tuburi ţevi│ │ │ │
│ │ │din fonta │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de tuburi) │ │ │ │
│ │ │(ţevi) din oţel │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Tragere la rece │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Laminare larece │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia altor profile │ │ │ │
│ │ │obţinute la rece │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│ Trefilare │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia metalelor │ │ │ │
│ │ │preţioase │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Metalurgia aluminiului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia plumbului, │ │ │ │
│ │ │zincului şi cositorului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│ Metalurgia cuprului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia altor metale │ │ │ │
│ │ │neferoase │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Turnarea fontei │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Turnarea otelului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Turnarea metalelor │ │ │ │
│ │ │neferoase usoarex │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Turnarea altor metale │ │ │ │
│ │ │neferoase │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de │ │ │ │
│ │ │construcţii metalice şi │ │ │ │
│ │ │pãrţi componente ale │ │ │ │
│ │ │structurilor metalice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de elemente │ │ │ │
│ │ │de dulgherie şi │ │ │ │
│ │ │tâmplãrie din metal │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de rezervoare,│ │ │ │
│ │ │cisterne şi containere │ │ │ │
│ │ │metalice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de radiatoare │ │ │ │
│ │ │şi cazane pentru │ │ │ │
│ │ │încãlzire centrala │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia generatoarelor│ │ │ │
│ │ │de aburi (cu excepţia │ │ │ │
│ │ │cazanelor pentru │ │ │ │
│ │ │încãlzire centrala) │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea produselor │ │ │ │
│ │ │metalice obţinute prin │ │ │ │
│ │ │deformare plastica │ │ │ │
│ │ │metalurgia pulberilor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Tratarea şi acoperirea │ │ │ │
│ │ │metalelor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Operaţiuni de mecanicã │ │ │ │
│ │ │generalã │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea produselor de│ │ │ │
│ │ │tãiat şi de uz casnic │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea uneltelor de │ │ │ │
│ │ │mina │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │de feronerie │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de recipienţi│ │ │ │
│ │ │containere şi alte │ │ │ │
│ │ │produse similare din │ │ │ │
│ │ │oţel │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea ambalajelor │ │ │ │
│ │ │din metale uşoare │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │din fire metalice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de suruburi, │ │ │ │
│ │ │buloane, lanturi şi │ │ │ │
│ │ │arcuri │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor │ │ │ │
│ │ │articole din metal │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de motoare │ │ │x │
│ │ │şi turbine (cu excepţia │ │ │ │
│ │ │motoarelor pentru │ │ │ │
│ │ │avioane, vehicule şi │ │ │ │
│ │ │motociclete) │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de pompe şi │ │ │(în cazul │
│ │ │compresoare │ │x │instalaţiilor │
│ │ │ │ │ │complexe) │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │de robinetarie │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea lagarelor, │ │ │ │
│ │ │angrenajelor şi │ │ │ │
│ │ │organelor mecanice de │ │ │ │
│ │ │transmisie │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea cuptoarelor │ │x │(instalaţii ce │
│ │ │industriale şi │ │ │utilizeazã │
│ │ │arzatoarelor │ │ │azbest)>200t/an) │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │ │
│ │ │echipamentelor de │ │ │ │
│ │ │ridicat şi manipulat │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │Procedura │
│ │ │echipamentelor │ │ │specifica │
│ │ │industriale de ventilare│ │ │ │
│ │ │şi condiţionare a │ │ │ │
│ │ │aerului (cu excepţia │ │ │ │
│ │ │celor pentru uz casnic) │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor │ │ │ │
│ │ │echipamente de │ │ │ │
│ │ │utilizare generalã │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea tractoarelor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor maşini │ │ │ │
│ │ │şi utilaje agricole şi │ │ │ │
│ │ │forestiere │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea maşinilor │ │ │x │
│ │ │- unelte portabile │ │ │ │
│ │ │acţionate electric │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor maşini │ │ │ │
│ │ │- unele pentru │ │ │ │
│ │ │prelucrarea metalului │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor maşini │ │ │ │
│ │ │- unelte n.c.a. │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea utilajelor │ │ │ │
│ │ │pentru metalurgie │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea utilajelor │ │ │ │
│ │ │pentru mine, extracţie │ │ │ │
│ │ │şi construcţii │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea utilajelor │ │ │ │
│ │ │pentru prelucrarea │ │ │ │
│ │ │produselor alimentare, │ │ │ │
│ │ │bãuturilor şi tutunului │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea utilajelor │ │ │ │
│ │ │pentru industria │ │ │ │
│ │ │textila, a imbracamintei│ │ │ │
│ │ │şi a pielariei │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea utilajelor │ │ │ │
│ │ │pentru industria hârtiei│ │ │ │
│ │ │şi cartonului │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor maşini │ │ │ │
│ │ │şi utilaje specifice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea armamentului │ │ │Procedura │
│ │ │şi muniţiei │ │ │specialã │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de maşini şi │ │ │Procedura │
│ │ │aparate electrocasnice │ │x │specifica pt.cele│
│ │ │ │ │ │ce utilizeazã │
│ │ │ │ │ │ODS │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea de aparate │ │ │ │
│ │ │neelectrice, de uz │ │ │ │
│ │ │casnic │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea maşinilor │ │ │ │
│ │ │ de birou │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │ │
│ │ │calculatoarelor şi a │ │ │ │
│ │ │altor echipamente │ │ │ │
│ │ │electronice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de motoare, │ │x │ │
│ │ │generatoare şi │ │ │ │
│ │ │transformatoare │ │ │ │
│ │ │electrice │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de aparate │ │ │ │
│ │ │pentru distribuţia şi │ │ │ │
│ │ │comanda electricitatii │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de fire, │ │ │ │
│ │ │cabluri electrice şi │ │ │ │
│ │ │optice izolate │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de acumulatori│ │ │ │
│ │ │bmaterii şi pile │ │ │ │
│ │ │electrice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de lampi │ │ │ │
│ │ │electrice şi echipamente│ │ │ │
│ │ │de iluminat │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de componente │ │ │ │
│ │ │electrice pentru motoare│ │ │ │
│ │ │şi vehicule n.c.a. │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia altor │ │ │ │
│ │ │componente electrice │ │ │ │
│ │ │n.c.a. │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia tuburilor │ │ │ │
│ │ │electronice şi a altor │ │ │ │
│ │ │componente electronice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de │ │ x │ │
│ │ │emitatoare radio - │ │ │ │
│ │ │televiziune, │ │ │ │
│ │ │echipamente şi aparate │ │ │ │
│ │ │telefonice şi │ │ │ │
│ │ │telegrafice │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de receptoare │ │ x │ │
│ │ │de radio şi televiziune │ │ │ │
│ │ │aparate de înregistrare │ │ │ │
│ │ │şi reproducere audio │ │ │ │
│ │ │sau video │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de aparatura │ │ │ │
│ │ │şi instrumente medicale│ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de aparatura │ │x │ │
│ │ │şi instrumente de │ │ │ │
│ │ │(mãsura, verificare şi │ │ │ │
│ │ │control (cu excepţia │ │ │ │
│ │ │echipamentelor de │ │ │ │
│ │ │mãsura, reglare şi │ │ │ │
│ │ │control pentru procesele│ │ │ │
│ │ │industriale) │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de echipamente│ │ │ │
│ │ │de mãsura, reglare şi │ │ │ │
│ │ │control pentru procesele│ │ │ │
│ │ │industriale │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de aparatura │ │ │ │
│ │ │şi instrumente optice) │ │ │ │
│ │ │şi fotografice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de ceasuri │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de │ │ │ │
│ │ │autovehicule │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de caroserii, │ │ │ │
│ │ │remorci şi semiremorci │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de piese şi │ │ │ │
│ │ │accesorii pentru │ │ │ │
│ │ │autovehicule şi motoare │ │ │ │
│ │ │de autovehicule │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Construcţii şi reparaţii│ │ │ │
│ │ │de nave │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Construcţii şi reparaţii│ │ │ │
│ │ │de ambarcatiuni sportive│ │ │ │
│ │ │şi de agrement │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Construcţia şi repararea│ │ │Fabricarea │
│ │ │materialului rulant │ │ │echipamentelor │
│ │ │ │ │ │de cale feratã │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Construcţii şi reparaţii│ │ │ │
│ │ │de aeronave şi nave │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de motociclete│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de biciclete │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de vehicule │ │ │ │
│ │ │pentru invalizi │ │x │cu motor │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia altor mijloace│ │ │ │
│ │ │de transport n.c.a. │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de scaune │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia mobilierului │ │x │ │
│ │ │pentru birou şi magazine│ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia mobilierului │ │ │ │
│ │ │pentru bucatarii │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia altor tipuri │ │ │ │
│ │ │de mobiliere │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de saltele │ │ │ │
│ │ │şi somiere │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Baterea monedelor şi │ │ │instalaţii pt. │
│ │ │medaliilor │ │x │tratarea │
│ │ │ │ │ │suprafeţei │
│ │ │ │ │ │metalelor pe │
│ │ │ │ │ │baza chimica sau │
│ │ │ │ │ │electrolitica │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea bijuteriilor │ │x │instalaţii pt. │
│ │ │şi articolelor similare │ │ │tratarea │
│ │ │din metale şi pietre │ │ │suprafeţei │
│ │ │preţioase │ │ │metalelor pe baza│
│ │ │ │ │ │chimica sau │
│ │ │ │ │ │electrolitica │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea │ │ │ │
│ │ │instrumentelor muzicale │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea articolelor │ │ │ │
│ │ │pentru sport │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea jocurilor şi │ │ │ │
│ │ │jucariilor │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea bijuteriilor │ │ │instalaţii pt. │
│ │ │de fantezie │ │x │tratarea │
│ │ │ │ │ │suprafeţei │
│ │ │ │ │ │metalelor pe │
│ │ │ │ │ │baza chimica │
│ │ │ │ │ │sau electrolitica│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Confecţionarea maturilor│x │ │ │
│ │ │şi periilor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Fabricarea altor produse│ │ │ │
│ │ │manufacturiere │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Recuperarea deşeurilor │ │ │procedura │
│ │ │şi resturilor metalice │ │ │specifica │
│ │ │reciclabiie │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Recuperarea deşeurilor │ │ │procedura │
│ │ │şi resturilor nemetalice│ │ │specifica │
│ │ │reciclabiie │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de energie │ │ │x │
│ │ │electrica │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transportul │ │ │ │
│ │ │energiei electrice │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Distribuţia şi │ │x │ │
│ │ │comercializarea energiei│ │ │ │
│ │ │electrice │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia gazelor │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Distribuţia şi │ │ │ │
│ │ │comercializarea │ │ │ │
│ │ │combustibililor gazosi, │ │ │ │
│ │ │prin conducte │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Productia şi distribuţia│ │ │ │
│ │ │energiei termice şi a │ │ │ │
│ │ │apei calde │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Demolarea construcţiilor│ │ │ │
│ │ │terasamente şi │ │ │ │
│ │ │organizare de santiere │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de foraj şi │ │ │ │
│ │ │sondaj pentru │ │ │ │
│ │ │construcţii │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Construcţii de clãdiri │ │ │Proiecte de │
│ │ │şi lucrãri de geniu │ │ │dezvoltare urbana│
│ │ │ │ │ │inclusiv │
│ │ │ │ │ │construcţia de │
│ │ │ │ │ │centre comerciale│
│ │ │ │ │ │şi parcari │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de învelitori, │ │ │ │
│ │ │sarpante; şi terase la │ │ │ │
│ │ │construcţii │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Construcţii de │ │ │ │
│ │ │autostrazi, drumuri, │ │ │ │
│ │ │aerodroame şi baze │ │ │ │
│ │ │sportive │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Construcţii hidrotehnice│ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte lucrãri speciale │ │ │ │
│ │ │de construcţii │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de instalaţii │ │ │Construcţia │
│ │ │electrice │x │ │liniilor │
│ │ │ │ │ │electrice aeriene│
│ │ │ │ │ │cu o tensiune de │
│ │ │ │ │ � kV sau mai │
│ │ │ │ │ │mulţi şi o │
│ │ │ │ │ │lungime de │
│ │ │ │ │ │peste 15 km. │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de izolaţii şi │ │ │Procedura │
│ │ │protecţie anticoroziva │ │x │specifica │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de instalaţii │ │ │ │
│ │ │tehnico-sanitare │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte lucrãri de │ │ │ │
│ │ │instalaţii │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de ipsoserie │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de tâmplãrie şi │ │ │ │
│ │ │dulgherie │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de pardosire şi │ │ │ │
│ │ │clacare a pereţilor │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Lucrãri de vopsitorie, │ │ │ │
│ │ │zugraveli şi montari de │ │ │ │
│ │ │geamuri │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte lucrãri de finisare│x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea utilajelor │ │ │ │
│ │ │de construcţii şi │ │ │ │
│ │ │demolare, cu personal │ │ │ │
│ │ │de deservire aferent │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu autovehicule │<100mp│ ≥ 100 mp │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Întreţinerea şi │ │x │cu staţii de │
│ │ │repararea │ │ │vopsire sau │
│ │ │autovehiculelor │ │ │spalare/epurare │
│ │ │ │ │ │ape uzate │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu piese şi │ │x (baterii şi │ │
│ │ │accesorii pentru │ │ulei de motor) │ │
│ │ │autovehicule │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu motociclete, │ │x (baterii şi ulei│ │
│ │ │piese şi accesorii │ │de motor; │ │
│ │ │aferente şi reparaţii │ │repararea şi │ │
│ │ │ │ │întreţinerea │ │
│ │ │ │ │motocicletelor │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul a │ │ │ │
│ │ │carburantilor pentru │ │ │ │
│ │ │autovehicule │ │ │x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în comerţul│x │ │centru comercial │
│ │ │cu materii prime │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │agricole, animale vii, │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │materii prime textile │ │ │ │
│ │ │şi cu semiproduse │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în comerţul│x │ │centru comerciali│
│ │ │cu combustibil, minerale│ │ │şi/sau unitate │
│ │ │şi produse chimice │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │pentru industrie │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în comerţul│ │ │centru comercial │
│ │ │cu material lemnos şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │de construcţii │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în comerţul│x │ │centru comercial │
│ │ │cu maşini, echipamente │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │industriale, nave şi │ │ │dotatã cu │
│ │ │avioane │x │ │parcare │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în comerţul│ │ │centru comercial │
│ │ │cu mobila, articole de │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │menaj şi de fierãrie │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în comerţul│ │ │centru comercial │
│ │ │cu textile, confecţii, │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │incaltaminte şi│ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │din piele │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în comerţul│ │ │centru comercial │
│ │ │cu produse alimentare, │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │bauturii şi tutun │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în comerţul│ │ │centru comercial │
│ │ │specializat în vânzarea │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │produselor cu caracter │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │specific, n.c.a. │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Intermedieri în │ │ │centru comercial │
│ │ │comerţul cu produse │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │diverse │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │x │ │centru comercial │
│ │ │cerealelor, seminţelor │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │şi furajelor │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │Procedura │
│ │ │florilor şi al plantelor│x │ │specifica pt. │
│ │ │ │ │ │flora salbatica │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │Procedura │
│ │ │animalelor vii │x │ │specifica pt. │
│ │ │ │ │ │fauna salbatica │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │pieilor brute şi al │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │pieilor prelucrate │x │ │dotatã cu │
│ │ │ │ │ │parcare │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │tutunului neprelucrat │x │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu │
│ │ │ │ │ │ pareare │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │x │ │comerciali şi/sau│
│ │ │fructelor şi legumelor │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │proaspete │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │x │ │centru comercial │
│ │ │carnii şi produselor din│ │ │şi/sau unitate │
│ │ │carne │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │x │ │centru comercial │
│ │ │produselor lactate, │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │oualor, uleiurilor şi │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │grasimilor comestibile │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │x │ │centru comercial │
│ │ │bãuturilor │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │x │ │centru comercial │
│ │ │produselor din tutun │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │x │ │centru comercial │
│ │ │zahãrului, ciocolatei şi│ │ │şi/sau unitate │
│ │ │produselor zaharoase │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã cu │x │ │centru comercial │
│ │ │cafea, ceai, cacao şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │condimente │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã, │x │ │centru comercial │
│ │ │specializat, al altor │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │alimete, inclusiv peste,│ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │crustacee şi moluste │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã, │x │ │centru comercial │
│ │ │nespecializat, de │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │produse alimentare, │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │bãuturi şi tutun │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │x │ │centru comercial │
│ │ │produselor textile │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │imbracamintei şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │incaltamintei │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │aparatelor electrice │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │şi de uz gospodãresc şi │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │al aparatelor de radio │ │ │ │
│ │ │şi televizoarelor │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │produselor din ceramica │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │sticlarie,tapete şi │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │produse de întreţinere │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │produselor cosmetice şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │de parfumerie │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │ │
│ │ │produselor farmaceutice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │altor bunuri de consum, │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │nealimentare n.c.a │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │instalaţii de │
│ │ │combustibililor │ │x │depozitare a │
│ │ │solizi, lichizi şi │ │ │produselor │
│ │ │gazosi şi al produselor │ │ │petroliere │
│ │ │derivate │ │ │petrochimice │
│ │ │ │ │ │şi chimice │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │ │
│ │ │metalelor şi │ │ │ │
│ │ │minereurilor │ │ │ │
│ │ │metalice │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │materialului lemnos şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │de construcţii │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │ │
│ │ │echipamentelor şi │ │ │ │
│ │ │furniturilor, de │ │ │ │
│ │ │fierãrie, pentru │ │ │ │
│ │ │instalaţii sanitare │ │ │ │
│ │ │şi de încãlzire │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │numai pt. │ │
│ │ │produselor chimice │ │Fitosanitare │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │ │
│ │ │altor produse │ │ │ │
│ │ │intermediare n.c.a │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │x │ │
│ │ │deşeurilor şi resturilor│ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │maşinilor - unelte │x │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │maşinilor pentru │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │industria miniera şi │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │construcţii │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │maşinilor pentru │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │idustria textila, │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │maşinilor de cusut şi │ │ │ │
│ │ │de tricotat │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │calculatoarelor, │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │echipamentelor │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │periferice şi │ │ │ │
│ │ │software-ului │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │altor maşini şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │echipamente de birou │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │altor componente şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │echipamente electronice │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │altor aparaturi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │utilizate în industrie, │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │comerţ şi transport │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │maşinilor, accesoriilor │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │şi uneltelor agricole, │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │inclusiv al tractoarelor│x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu ridicatã al │ │ │centru comercial │
│ │ │altor produse │x │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul în │ │ │centru comercial │
│ │ │magazine nespecializate,│ │ │şi/sau unitate │
│ │ │cu vânzare predominanta │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │de produse alimentare, │ │ │ │
│ │ │bãuturi şi tutun │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul în │ │ │centru comercial │
│ │ │magazine nespeciaiizate,│ │ │şi/sau unitate │
│ │ │cu vânzare predominanta │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │de produse nealimentare │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │centru comercial │
│ │ │fructelor şi legumelor │x │ │şi/sau unitate │
│ │ │proaspete │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │centru comercia │
│ │ │carnii şi al produselor │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │din carne │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�,�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │Procedura │
│ │ │pestelui, crustaceelor │ │ │specifica sau pt.│
│ │ │şi molustelor │x │ │centru comercial │
│ │ │ │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │centru comercial │
│ │ │painii produselor de │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │patiserie şi produselor │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │zaharoaselor │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │centru comercial │
│ │ │bãuturilor │x │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │centru comercial │
│ │ │produselor din tutun │x │ │şi/sau unitate │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul, în │ │ │centru comercial │
│ │ │magazine specializate, │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │al produselor alimentare│x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │ │
│ │ │produselor farmaceutice │ │x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │ │
│ │ │articolelor medicale şi │ │ │ │
│ │ │ortopedice │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │centru comercial │
│ │ │produselor cosmetice şi│ │ │şi/sau unitate │
│ │ │de parfumerie │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │centru comercial │
│ │ │textilelor │x │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │centru comercial │
│ │ │imbracamintei │x │ │şi/sau unitate │
│ │ │ │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │x │ │centru comercial │
│ │ │incaltamintei şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │articolelor din piele │ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │x │ │centru comercial │
│ │ │mobilei, al articolelor │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │de iluminat şi al altor │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │articole de uz casnic. │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │x │ │centru comercial │
│ │ │articolelor şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │aparatelor electromena- │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │jere, al aparatelor │ │ │ │
│ │ │radio şi televizoarelor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul cu │ │ │centru comercial │
│ │ │articole de fierãrie, │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │cu articole din sticla │ │ │dotatã cu parcare│
│ │ │şi cu cele pentru vopsit│x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │x │ │centru comercial │
│ │ │cãrţilor, ziarelor şi │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │articolelor de papetarie│ │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul, în │ │ │centru comercial │
│ │ │magazine specializate, │ │ │şi/sau unitate │
│ │ │al altor produse n.c.a. │x │ │dotatã cu parcare│
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul al │ │ │ │
│ │ │bunurilor de ocazie │ │ │ │
│ │ │vândute prin magazine │x │ │ │
├────┼────┼┼───────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul prin│ │ │ │
│ │ │corespondenta │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul prin│x │ │ │
│ │ │standuri şi pieţe │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Comerţ cu amãnuntul care│ │ │ │
│ │ │nu se efectueazã prin │ │ │ │
│ │ │magazine │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Reparaţii de │ │ │ │
│ │ │incaltaminte şi ale │ │ │ │
│ │ │altor articole din piele│x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Reparaţii de articole │ │ │ │
│ │ │electrice de uz │ │ │ │
│ │ │gospodãresc │x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Reparaţii de │ │ │ │
│ │ │ceasuri şi bijuterii │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte reparaţii de │ │ │ │
│ │ │articole personale │ │ │ │
│ │ │n.c.a. │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Hoteluri │ │ x │în afarã zonelor │
│ │ │ │ │ │urbane │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Tabere de tineret │ │ │în afarã zonelor │
│ │ │şi refugii montane │ x │ │urbane │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Campinguri, inclusiv │ │ │Campinguri perma-│
│ │ │parcuri pentru rulote │ │ │nente şi parcari │
│ │ │ │ │ │caravane │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte mijloace de cazare │ x │ │Sate de vacanta │
│ │ │ │ │ │şi complexe │
│ │ │ │ │ │hoteliere în │
│ │ │ │ │ │afarã zonelor │
│ │ │ │ │ │urbane şi lucrãri│
│ │ │ │ │ │aferente │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Restaurante │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Baruri │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Cantine │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte unitãţi de │ │ │ │
│ │ │preparare a hranei │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transporturi pe calea │ │ │ │
│ │ │feratã │ │ x │la distanţe mari │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte transporturi │ │ │- Tramvai, cai │
│ │ │terestre de cãlãtori │ │ │ferate suspendate│
│ │ │pe baza de grafic │ x │ │sau subterane, │
│ │ │ │ │ │linii suspendate │
│ │ │ │ │ │sau similare de │
│ │ │ │ │ │un anumit tip, │
│ │ │ │ │ │utilizate exclu- │
│ │ │ │ │ │siv sau în │
│ │ │ │ │ │principal pentru │
│ │ │ │ │ │transportul de │
│ │ │ │ │ │pasageri; │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transporturi cu taxiuri │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transporturi terestre de│ │ │ │
│ │ │cãlãtori, ocazionale │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transporturi rutiere de │ │Numai pt. │ │
│ │ │mãrfuri │ │substanţe şi │ │
│ │ │ │ │deşeuri │ │
│ │ │ │ │periculoase │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transporturi prin │ │pt. Transport de │Instalaţii │
│ │ │conducte │ │deşeuri │industriale │
│ │ │ │ │ │pentru transpor- │
│ │ │ │ │ │tul gazelor, │
│ │ │ │ │ │aburului şi apei │
│ │ │ │ │ │calde │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transporturi │ │ x │Porturi maritime │
│ │ │maritime şi de │ │ │de peste 1350 t │
│ │ │coasta │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transporturi pe cai │ │ x │Porturi pentru │
│ │ │navigabile interioare │ │ │traficul pe │
│ │ │ │ │ │cursuri de apa │
│ │ │ │ │ │interne care │
│ │ │ │ │ │permit trecerea │
│ │ │ │ │ │unor vase de │
│ │ │ │ │ │peste 1350 tone │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│ Transporturi aeriene │ │ x │aeroporturi cu o │
│ │ │ dupã grafic │ │ │lungime de baza │
│ │ │ │ │ │a pistei de │
│ │ │ │ │ │decolare de │
│ │ │ │ │ � m sau mai │
│ │ │ │ │ │mult │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│ Transporturi │ │ x │aeroporturi cu o │
│ │ │ aeriene ocazionale │ │ │lungime de baza a│
│ │ │ │ │ │pistei de deco- │
│ │ │ │ │ │lare de 2100 m │
│ │ │ │ │ │sau mai mult │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Transporturi │ │ │ │
│ │ │spatiale │ │ │ x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Manipulari │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Depozitari │ │x (cu proceduri) │instalaţii de │
│ │ │ │ │specifice dupã │depozitare a pro-│
│ │ │ │ │caz) │duselor petroli- │
│ │ │ │ │ │ere, petrochimice│
│ │ │ │ │ │şi chimice │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi │ │ x │Piste permanente│
│ │ │anexe transporturilor │ │ │de curse şi tes- │
│ │ │terestre │ │ │tare auto, depo- │
│ │ │ │ │ │zite carburanţi, │
│ │ │ │ │ │incineratoare │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi anexe │ │ x │Ateliere repara- │
│ │ │transporturilor pe apa │ │ │tii, depozite │
│ │ │ │ │ │carburanţi │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi anexe │ │ x │Ateliere repara- │
│ │ │transporturilor aeriene │ │ │tii, depozite │
│ │ │ │ │ │carburanţi │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale agenţi- │ x │ │ │
│ │ │ilor de voiaj şi a │ │ │ │
│ │ │tur-operatorilor; │ │ │ │
│ │ │activitãţi de asistenta │ │ │ │
│ │ │turistica n.c.a. │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale altor │ │ │ │
│ │ │agenţii de transport │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţile poştei │ x │ │ │
│ │ │naţionale │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de curier │ │ │ │
│ │ │(altele decât cele │ │ │ │
│ │ │de posta nationala) │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Telecomunicaţii │ x │ │echipamente fixe │
│ │ │ │ │ │destinate trans- │
│ │ │ │ │ │miterii electrice│
│ │ │ │ │ │sau radio elec- │
│ │ │ │ │ │trice de semnale │
│ │ │ │ │ │cu putere │
│ │ │ │ │ │> 500 kw │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale bãncii │ │ │ │
│ │ │centrale (naţionale) │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi de │ │ │ │
│ │ │intermedieri monetare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de creditare │ │ │ │
│ │ │pe baza de contract │ │ │ │
│ │ │(leasing financiar) │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi de │ │ │ │
│ │ │creditare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte tipuri de │ │ │ │
│ │ │intermedieri financiare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de asigurãri │ │ │ │
│ │ │pe viata │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale caselor │ x │ │ │
│ │ │de pensii (cu excepţia │ │ │ │
│ │ │celor din sistemul │ │ │ │
│ │ │public de asigurãri │ │ │ │
│ │ │sociale) │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi de │ │ │ │
│ │ │asigurãri (exceptând │ │ │ │
│ │ │asigurãrile de viata) │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Administrarea pieţelor │ │ │ │
│ │ │financiare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de interme- │ │ │ │
│ │ │diere a tranzacţiilor │ │ │ │
│ │ │financiare şi adminis- │ │ │ │
│ │ │trare a fondurilor │ │ │ │
│ │ │(agenţi financiari) │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi auxiliare │ x │ │ │
│ │ │intermedierilor finan- │ │ │ │
│ │ │ciare (cu execptia │ │ │ │
│ │ │caselor de asigurãri │ │ │ │
│ │ │şi de pensii) │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi auxiliare ale│ │ │ │
│ │ │caselor de asigurãri şi │ │ │ │
│ │ │de pensii │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Dezvoltare (promovare) │ │ │ │
│ │ │imobiliarã │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Cumpãrarea şi vânzarea │ │ │ │
│ │ │de bunuri imobiliare │ │ │ │
│ │ │proprii │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea şi subinchi-│ x │ │ │
│ │ │rierea bunurilor │ │ │ │
│ │ │imobiliare proprii │ │ │ │
│ │ │sau închiriate │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Agenţii imobiliare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Administrarea imobilelor│ │ │ │
│ │ │pe baza de tarife sau │ │ │ │
│ │ │contract │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea autoturis- │ x │ │Unitate dotatã │
│ │ │melor şi utilitarelor │ │ │cu parcare │
│ │ │de capacitate mica │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea altor │ x │ │Unitate dotatã │
│ │ │mijloace de transport │ │ │cu parcare │
│ │ │terestru │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea mijloacelor │ x │ │Cursuri de apa │
│ │ │de transport pe apa │ │ │interne şi por- │
│ │ │ │ │ │turi pentru │
│ │ │ │ │ │traficul pe │
│ │ │ │ │ │cursuri de apa │
│ │ │ │ │ │interne care │
│ │ │ │ │ │permit trecerea │
│ │ │ │ │ │unor vase de │
│ │ │ │ │ │peste 1350 tone │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea mijloacelor │ │ │aeroporturi cu o │
│ │ │de transport aerian │ x │ │lungime de baza │
│ │ │ │ │ │a pistei de │
│ │ │ │ │ │decolare de │
│ │ │ │ │ � m sau mai │
│ │ │ │ │ │mult │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea maşinilor şi│ │ │ │
│ │ │echipamentelor agricole│ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea maşinilor şi│ x │ │ │
│ │ │echipamentelor pentru │ │ │ │
│ │ │construcţii fãrã │ │ │ │
│ │ │personal de deservire │ │ │ │
│ │ │aferent │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea maşinilor şi│ x │ │ │
│ │ │echipamentelor de birou,│ │ │ │
│ │ │inclusiv a calculatoare-│ │ │ │
│ │ │lor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea altor maşini│ │ │ │
│ │ │şi echipamente n.c.a. │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Închirierea bunurilor │ │ │ │
│ │ │personale şi gospo- │ │ │ │
│ │ │daresti n.c.a. │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Consultaţii în domeniul │ │ │ │
│ │ │echipamentelor de calcul│ │ │ │
│ │ │(hardware) │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Editare de programe │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Consultanţa şi furnizare│ │ │ │
│ │ │de alte produse software│ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
� �│Prelucrarea informatica │ │ │ │
│ │ │a datelor │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi legate de │ x │ │ │
│ │ │bazele de date │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Întreţinerea şi repa- │ x │ │ │
│ │ │rarea maşinilor de birou│ │ │ │
│ │ │de contabilizat şi a │ │ │ │
│ │ │calculatoarelor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi legate │ x │ │ │
│ │ │de informatica │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Cercetare-dezvoltare în │ │inclusiv pentru │ │
│ │ │ştiinţe fizice şi │ │organisme modifi- │ │
│ │ │naturale │ │câte genetic │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Cercetare-dezvoltare în │ x │ │ │
│ │ │ştiinţe sociale şi │ │ │ │
│ │ │umaniste │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de contabi- │ x │ │ │
│ │ │litate, revizie conta- │ │ │ │
│ │ │bila, consultaţii în │ │ │ │
│ │ │domeniul fiscal │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de studiere │ x │ │ │
│ │ │a pieţei şi de sondaj │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de consultan-│ x │ │ │
│ │ │ta pentru afaceri şi │ │ │ │
│ │ │ management │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţile de │ x │ │ │
│ │ │management ale │ │ │ │
│ │ │holdingurilor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de arhitec- │ x │ │ │
│ │ │tura, inginerie şi ser- │ │ │ │
│ │ │vicii de consultanţa │ │ │ │
│ │ │tehnica legatã de │ │ │ │
│ │ │acestea │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de testãri şi│ │ │ │
│ │ │analize tehnice │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Publicitate │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Selecţia şi plasarea │ │ │ │
│ │ │forţei de munca │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de investi- │ x │ │ │
│ │ │gatie şi protecţie a │ │ │ │
│ │ │bunurilor şi persoanelor│ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de întreţine-│ x │ │ │
│ │ │re şi curatare a │ │ │ │
│ │ │clãdirilor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi fotografice │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de ambalare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de secreta- │ x │ │ │
│ │ │riat şi traducere │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale centrelor│ x │ │ │
│ │ │de intermediere │ │ │ │
│ │ │telefonica │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi de │ x │ │ │
│ │ │servicii prestate în │ │ │ │
│ │ │principal întreprinde- │ │ │ │
│ │ │rilor │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Servicii de administra- │ x │ │ │
│ │ │tie generalã │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Reglementarea activita- │ x │ │ │
│ │ │tilor organismelor care │ │ │ │
│ │ │presteazã servicii în │ │ │ │
│ │ │domeniul îngrijirii │ │ │ │
│ │ │sãnãtãţii,învãţãmântului│ │ │ │
│ │ │culturii şi al altor │ │ │ │
│ │ │Activitãţi sociale, │ │ │ │
│ │ │excluzând protecţia │ │ │ │
│ │ │socialã │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Controlul activitãţilor │ │ │ │
│ │ │economice │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Servicii de sustinere a │ │ │ │
│ │ │administraţiilor publice│ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de afaceri │ │ │ │
│ │ │externe │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de apãrare │ │ │ │
│ │ │nationala │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de justiţie │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de ordine │ │ │ │
│ │ │publica │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de protecţie │ │ │ │
│ │ │civilã │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de protecţie │ │ │ │
│ │ │socialã obligatorie │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte forme de învãţãmânt│ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de asistenta │ │ │În afarã zonelor │
│ │ │socialã cu cazare │ x │ │urbane │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de asistenta │ │ │ │
│ │ │socialã fãrã cazare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Colectarea şi tratarea │ │ │ │
│ │ │apelor uzate │ │ │ x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Colectarea şi tratarea │ │ │ │
│ │ │apelor uzate │ │ │ x │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale organiza-│ x │ │ │
│ │ │tiilor economice şi │ │ │ │
│ │ │patronale │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale organiza-│ │ │ │
│ │ │tiilor profesionale │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale sindica- │ │ │ │
│ │ │telor salariaţilor │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale organiza-│ │ │ │
│ │ │tiilor religioase │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale organiza-│ │ │ │
│ │ │tiilor politice │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi asocia- │ │ │ │
│ │ │tive n.c.a. │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Producţia de filme cine-│ │ │ │
│ │ │matografice şi video │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Distribuţia de filme │ x │ │ │
│ │ │cinematografice şi video│ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Proiectia de filme │ │ │ │
│ │ │cinematografice │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de radio şi │ │ │ │
│ │ │televiziune │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Creaţie şi interpretare │ │ │ │
│ │ │artisticã şi literarã │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de gestionare│ │ │ │
│ │ │a salilor de spectacole │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Balciuri şi parcuri de │ │ │ │
│ │ │distracţii │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi de │ │ │ │
│ │ │spectacole n.c.a. │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale │ │ │ │
│ │ │agentiilor de presa │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale biblio- │ │ │ │
│ │ │tecilor şi arhivelor │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale muzeelor,│ │ │ │
│ │ │conservarea monumentelor│ │ │ │
│ │ │şi clãdirilor istorice │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale grãdini- │ │ x │Parcuri tematice │
│ │ │lor botanice şi │ │ │ │
│ │ │zoologice şi ale │ │ │ │
│ │ │rezervaţiilor naturale │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale bazelor │ │ │ │
│ │ │ sportive │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi sportive│ │ x │Piste permanente │
│ │ │ │ │ │de curse şi tes- │
│ │ │ │ │ │tare a autovehi- │
│ │ │ │ │ │culelor, ateliere│
│ │ │ │ │ │reparaţii │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Jocuri de noroc şi │ │ │ │
│ │ │pariuri │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi │ │ │ │
│ │ │recreative │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Spalarea, curatarea şi │ │ │ │
│ │ │vopsirea textilelor şi │ │ │ │
│ │ │ blanurilor │ │ x │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Coafura şi alte activi- │ │ │ │
│ │ │tati de infrumusetare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de pompe │ │ │ │
│ │ │funebre şi similare │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi de intreti- │ │ │ │
│ │ │nere corporalã │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Alte Activitãţi de ser- │ │ │ │
│ │ │vicii personale n.c.a. │ x │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale persona- │ │ │ │
│ │ │lului angajat în gospo- │ │ │ │
│ │ │dãrii particulare │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi desfãşurate │ x │ │ │
│ │ │în gospodãrii private, │ │ │ │
│ │ │de producere a bunurilor│ │ │ │
│ │ │destinate consumului │ │ │ │
│ │ │propriu │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale gospoda- │ x │ │ │
│ │ │riilor private, de │ │ │ │
│ │ │servicii pentru scopuri │ │ │ │
│ │ │proprii │ │ │ │
├────┼────┼────────────────────────┼──────┼──────────────────┼─────────────────┤
�.�│Activitãţi ale organiza-│ x │ │ │
│ │ │tiilor şi organismelor │ │ │ │
│ │ │extrateritoriale │ │ │ │
└────┴────┴────────────────────────┴──────┴──────────────────┴─────────────────┘


------------
*) Numai dacã implica:
Proiecte de restructurare a exploataţiilor rurale;
Proiecte de utilizare a terenurilor necultivate sau a ariilor semi-naturale;
Defrisari iniţiale şi defrisari în scopul schimbãrii folosinţei terenurilor;
Recuperarea terenurilor din mare
**) Pentru activitãţile prevãzute la coloana "Impact nesemnificativ" nu este necesarã autorizarea. Pentru celelalte activitãţi se va respecta procedura de autorizare, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

E. Autorizarea din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor

Autorizarea din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor se va face cu respectarea legislaţiei în domeniu.
Categorii de construcţii şi amenajãri care se supun avizãrii/autorizãrii de prevenire şi stingere a incendiilor:
1. clãdiri civile definite conform normelor tehnice ca "înalte" sau "foarte înalte", indiferent de aria construitã sau de destinaţie;
2. încãperi sau grupuri de încãperi, definite conform normelor tehnice ca "sali aglomerate", amplasate în clãdiri independente sau în clãdiri multifunctionale, indiferent de aria construitã, regimul de înãlţime sau de destinaţie;
3. clãdiri independente sau spaţii amenajate în clãdiri multifunctionale, având destinaţia de comerţ, producţie sau depozitare, cu aria desfasurata mai mare de 400 mp;
4. spaţii amenajate în clãdiri de locuit, având destinaţia de comerţ, producţie sau depozitare, indiferent de aria construitã;
5. clãdiri sau spaţii amenajate în clãdiri, având destinaţia de alimentaţie publica, cu aria desfasurata mai mare de 400 mp sau capacitate de peste 100 de persoane;
6. spaţii publice amenajate la subsolul, demisolul sau pe terasa clãdirilor, indiferent de destinaţie, aria construitã sau numãrul de persoane;
7. clãdiri cu destinaţia de cazare temporarã (hoteluri, moteluri, cãmine), indiferent de numãrul de locuri;
8. sedii ale autoritãţilor publice, indiferent de aria desfasurata;
9. clãdiri sau spaţii amenajate în clãdiri, având destinaţia de birouri, învãţãmânt, financiar-bancarã, de asigurãri şi burse, cu aria desfasurata mai mare de 500 mp;
10. clãdiri sau spaţii amenajate în clãdiri, având destinaţia de îngrijire a sãnãtãţii, cu peste 40 de paturi sau cu aria desfasurata mai mare de 1.000 mp;
11. spaţii amenajate în clãdiri, destinate supravegherii, îngrijirii sau cazarii (adapostirii) copiilor preşcolari, batranilor, persoanelor cu handicap sau lipsite de adapost, indiferent de aria construitã;
12. clãdiri sau spaţii accesibile publicului, având destinaţia de gara, autogara, aerogara şi statie de metrou, indiferent de aria desfasurata;
13. lacasuri de cult accesibile publicului sau destinate vieţii monahale, indiferent de aria desfasurata sau de numãrul de persoane;
14. clãdiri şi amenajãri sportive, având mai mult de 600 de locuri pe scaune în interior sau mai mult de 5.000 de locuri pe scaune în aer liber;
15. amenajãri temporare pentru spectacole sau întruniri, cu capacitatea mai mare de 300 de persoane, sau având destinaţia comercialã, cu suprafata mai mare de 2.500 mp;
16. depozite şi sisteme de alimentare a consumatorilor cu gaze petroliere lichefiate (GPL), stocate în rezervoare sau grupuri de rezervoare cu capacitatea totalã mai mare sau egala cu 5.000 litri, sau puncte de livrare cãtre populaţie a buteliilor cu gaze petroliere lichefiate (GPL), având capacitatea totalã mai mare de 750 kg;
17. staţii publice de distribuţie a carburantilor pentru autovehicule, cu capacitatea de stocare mai mare de 50 mc lichide petroliere sau mai mult de 5.000 litri gaze petroliere lichefiate (GPL), precum şi staţiile transportabile de distribuţie a carburantilor la autovehicule, indiferent de capacitatea de depozitare;
18. clãdiri sau spaţii amenajate în clãdiri, destinate parcarii sau întreţinerii şi repararii a peste 50 de autovehicule.

F. Pentru celelalte autorizaţii speciale, acorduri şi avize necesare desfãşurãrii activitãţilor economice se vor respecta procedurile speciale, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare în domeniile respective.


ANEXA 4

Forma şi conţinutul formularului: Autorizaţie emisã în temeiul dispoziţiilor <>Legii nr. 507/2002


PRIMÃRIA ...............
PRIMAR .................


AUTORIZAŢIE*)

Nr. [][][][][][] din [][]/[][]/[][]
Z Z L L A N

Eliberata în baza <>Legii nr. 507/2002

1. Forma de organizare: Persoana fizica [] Asociaţie familialã []
2. Cetãţenia ............................ durata permisului de şedere în România ..........................
3. Persoana fizica/Nume şi prenume ....................... identificat cu ..................... Seria ...... Nr. ..............; C.N.P. [][][][][][][][][][][][][]
Domiciliu/resedinta: Judeţul ............. Localitatea ..........
Str. ................ Nr. ........... Bloc ......... Scara ....... Etaj ...... Apartament .........
Cod poştal .......... telefon ............ fax ...........
4. Asociaţie familialã/Denumire ........................ Reprezentatã prin ...........................; identificat cu ...... Seria ..... Nr. ..............; C.N.P. [][][][][][][][][][][][][] cu domiciliu/resedinta în judeţul ............................
Localitatea ...................... str. ............... nr. ......
Bloc ......... Scara ...... Etaj ...... Apartament ...... cod poştal .............. telefon ............ fax.........
5. Numele şi prenumele membrilor asociaţi
.....................................................
.....................................................
.....................................................
6. Obiectul activitãţii*1) ................................
6.1. Activitatea principala: .............................. [][][][]
6.2.Activitãţi secundare;
a)......................................................... [][][][]
b)......................................................... [][][][]
C)......................................................... [][][][]
7. Locul desfãşurãrii activitãţii/lor:
- la domiciliul consumatorului/clientului ...............
- Sediu fix*2) ..........................................
..........................................
..........................................
..........................................
8. Durata valabilitãţii autorizaţiei: .....................
9. Alte menţiuni: .........................................


PRIMAR, SECRETAR,

10. Menţiuni privind completarea, modificarea, suspendarea sau anularea autorizaţiei:

---------------
*) Orice modificãri ale datelor prevãzute de autorizaţie, inclusiv înfiinţarea de puncte de lucru se vor mentiona pe verso.
*1) Conform clasificarii activitãţilor din economia nationala - CAEN Rev. 1.
*2) Se va completa în clar adresa sediului fix şi secundar



┌────┬─────────────────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┐
│Nr. │Menţiuni privind comple- │Motivul de │Data înscrierii│Semnãturi │
│crt.│tarea, modificarea, │drept şi de │menţiunii │autorizate │
│ │suspendarea sau anularea │fapt │ │pentru inscri-│
│ │autorizaţiei │ │ │erea menţiuni-│
│ │ │ │ │lor │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ PRIMAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ SECRETAR, │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────────┘




ANEXA 5


FORMULARUL
de adeverinta emis de instituţiile abilitate pentru
persoanele fizice/asociaţii familiale romane


Instituţia abilitata
Data eliberãrii ............




ADEVERINTA


Se confirma faptul ca certificatul*) de .................. seria .................. nr. ..........., emis pe numele ................. de cãtre ...................... la data de .............. cu nr. ......, a fost eliberat în conformitate cu prevederile**) ................... .



Director executiv, Întocmit,
................... ............





-----------
*) Se va completa tipul certificatului: de calificare, de absolvire, de competente.
**) Se vor preciza actele normative în baza cãrora s-au eliberat certificatele.




ANEXA 6


LISTA
activitãţilor din economia nationala şi perioada solicitatã
ca experienta profesionalã recunoscuta în unul dintre statele
membre ale Uniunii Europene şi Spaţiul Economic European


Cod CAEN Denumire Durata
recunoscuta*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Secţiune/Subsectiune/
Diviziune/
Grupa/Clasa*)

A AGRICULTURA, VANATOARE, SILVICULTURA
01 Agricultura, vanatoare şi servicii anexe VI
02 Silvicultura, exploatarea forestierã şi servicii anexe VI

B PESCUITUL ŞI PISCICULTURA

BA PESCUITUL ŞI PISCICULTURA
05 Pescuitul, piscicultura şi serviciile anexe I

C INDUSTRIA EXTRACTIVA

CA INDUSTRIA EXTRACTIVA DE PRODUSE ENERGETICE
10 Extractia şi prepararea carbunelui VI
11 Extractia hidrocarburilor şi servicii anexe VI
12 Extractia şi prepararea minereurilor radioactive VI

CB INDUSTRIA EXTRACTIVA DE PRODUSE NEENERGETICE
13 Extractia şi prepararea minereurilor metalifere I
14 Alte activitãţi extractive I

D PRODUSE ALE INDUSTRIEI PRELUCRATOARE

DA INDUSTRIA ALIMENTARA, A BÃUTURILOR ŞI A TUTUNULUI
15 Industria alimentara şi a bãuturilor I
16 Fabricarea produselor din tutun I

DB INDUSTRIA TEXTILA ŞI A PRODUSELOR TEXTILE
17 Fabricarea produselor textile I
18 Fabricarea articolelor de îmbrãcãminte, aranjarea
şi vopsirea blanurilor I

DC INDUSTRIA PIELARIEI ŞI INCALTAMINTEI
19 Tabacirea şi finisarea pieilor; fabricarea
articolelor de voiaj şi marochinarie, a
harnasamentelor şi a incaltamintei I

DD FABRICAREA LEMNULUI ŞI A PRODUSELOR DE LEMN
20 Fabricarea lemnului şi a produselor din lemn şi
pluta, cu excepţia mobilei; fabricarea articolelor
din impletitura de pai şi alte materiale I

DE FABRICAREA CELULOZEI, HÂRTIEI ŞI A PRODUSELOR DIN
HÂRTIE; EDITAREA ŞI TIPÃRIREA PUBLICAŢIILOR
21 Fabricarea celulozei, hârtiei şi a produselor din hârtie I
22 Edituri, poligrafie şi reproducerea pe suporti
a înregistrãrilor I

DF FABRICAREA PRODUSELOR DE COCSERIE, A PRODUSELOR
OBŢINUTE PRIN RAFINAREA PETROLULUI ŞI A
COMBUSTIBILILOR NUCLEARI
23 Industria de prelucrare a ţiţeiului, cocsificarea
carbunelui şi tratarea combustibililor nucleari I

DG FABRICAREA SUBSTANŢELOR, A PRODUSELOR CHIMICE ŞI A
FIBRELOR ŞI FIRELOR SINTETICE ŞI ARTIFICIALE
24 Fabricarea substanţelor şi a produselor chimice I

DH FABRICAREA PRODUSELOR DIN CAUCIUC ŞI MASE PLASTICE
25 Fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice I

DI FABRICAREA ALTOR PRODUSE DIN MINERALE NEMETALICE
26 Fabricarea altor produse din minerale nemetalice I

DJ INDUSTRIA METALURGICA ŞI A PRODUSELOR DIN METAL
27 Industria metalurgica I
28 Industria construcţiilor metalice şi a produselor
din metal (exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii) I

DK INDUSTRIA DE MAŞINI ŞI ECHIPAMENTE
29 Industria de maşini şi echipamente I

DL INDUSTRIA DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ŞI OPTICE
30 Industria de mijloace ale tehnicii de calcul şi de birou I
31 Industria de maşini şi aparate electrice I
32 Industria de echipamente pentru radio, televiziune
şi comunicaţii I
33 Industria de aparatura şi instrumente medicale, de
precizie, optice şi fotografice, ceasornicarie I

DM INDUSTRIA MIJLOACELOR DE TRANSPORT
34 Industria mijloacelor de transport rutier I
35 Industria altor mijloace de transport n.c.a. I

DN ALTE ACTIVITÃŢI INDUSTRIALE
36 Producţia de mobilier şi alte activitãţi industriale n.c.a. I
37 Recuperarea deşeurilor şi resturilor de materiale reciclabile I

E ENERGIE ELECTRICA ŞI TERMICA, GAZE ŞI APA

EA ENERGIE ELECTRICA ŞI TERMICA, GAZE ŞI APA
40 Producţia şi furnizarea de energie electrica şi
termica, gaze şi apa VI
41 Captarea, tratarea şi distribuţia apei VI

F CONSTRUCŢII

FA CONSTRUCŢII
45 Construcţii I

G COMERŢUL CU RIDICATÃ ŞI CU AMÃNUNTUL; REPARAREA
AUTOVEHICULELOR, MOTOCICLETELOR ŞI A BUNURILOR
PERSONALE ŞI DE UZ GOSPODÃRESC

GA COMERŢ CU RIDICATÃ ŞI CU AMÃNUNTUL, REPARAREA ŞI
ÎNTREŢINEREA AUTOVEHICULELOR, MOTOCICLETELOR ŞI
A BUNURILOR PERSONALE ŞI CASNICE
50 Comerţ cu ridicatã şi cu amãnuntul, întreţinerea şi
repararea autovehiculelor şi a motocicletelor; comerţ
cu amãnuntul al carburantilor pentru autovehicule VI
51 Comerţ cu ridicatã şi servicii de intermediere în
comerţul cu ridicatã (cu excepţia comerţului cu
autovehicule şi motociclete) IV
52 Comerţ cu amãnuntul (cu excepţia comerţului cu
autovehicule şi motociclete); reparea bunurilor
personale şi gospodãreşti VI

H HOTELURI ŞI RESTAURANTE

HA HOTELURI ŞI RESTAURANTE
55 Hoteluri şi restaurante VI

I TRANSPORT, DEPOZITARE ŞI COMUNICAŢII

IA TRANSPORT, DEPOZITARE ŞI COMUNICAŢII
60 Transporturi terestre; transporturi prin conducte I
61 Transporturi pe apa I
62 Transporturi aeriene I
Activitãţi anexe şi auxiliare de transport, activitãţi
ale agentiilor de turism I
Posta şi telecomunicaţii I

O ALTE ACTIVITÃŢI DE SERVICII COLECTIVE,
SOCIALE ŞI PERSONALE

OA ALTE ACTIVITÃŢI DE SERVICII COLECTIVE,
SOCIALE ŞI PERSONALE
90 Eliminarea deşeurilor şi a apelor uzate; asanare,
salubritate şi activitãţi similare I
92 Activitãţi recreative, culturale şi sportive VI
93 Alte activitãţi de servicii personale III

P ACTIVITÃŢI ALE PERSONALULUI ANGAJAT ÎN GOSPODÃRII
PARTICULARE

PA ACTIVITÃŢI ALE PERSONALULUI ANGAJAT ÎN GOSPODÃRII
PARTICULARE
95 Activitãţi ale personalului angajat în gospodãrii
personale VI

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



---------------
*) Pentru grupele şi clasele din cadrul diviziunilor cuprinse în prezenta Anexa, potrivit actualizãrii clasificarii activitãţilor din economia nationala, aprobatã prin <>Ordinul nr. 601/2002 , al Institutului Naţional de Statistica, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 908/13.12.2002, perioada solicitatã ca experienta profesionalã recunoscuta într-unul din statele membre ale Uniunii Europene şi spaţiul economic european este perioada specifica fiecãrei diviziuni din care fac parte.

Legenda:
--------
I. a) 6 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al întreprinderii;
b) 3 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 3 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
c) 3 ani consecutivi cu titlu independent pentru care solicitantul dovedeşte ca a exercitat cu titlu salarial timp de 5 ani activitatea profesionalã pentru care solicita autorizarea;
d) 5 ani consecutivi în funcţii de conducere din care cel puţin în funcţii de conducere tehnice implicând responsabilitatea unui sector din întreprindere, dacã beneficiarul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 3 ani recunoscuta de statul membru sau consideratã valabilã de un organism profesional.
În cazul lit. a) şi c) se considera ca activitatea nu trebuie sa fi încetat pentru o perioada mai mare de 10 ani de la data depunerii cererii.

II. a) 6 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al întreprinderii;
b) - 3 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 3 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
- 4 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 2 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
c) 3 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a exercitat activitatea respectiva cu titlul salarial timp de 5 ani;
d) - 5 ani consecutivi cu titlu salarial pentru care beneficiarul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 3 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
- 6 ani consecutivi cu titlu salarial pentru care beneficiarul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 2 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
În cazul lit. a) şi c) se considera ca activitatea nu trebuie sa fi încetat pentru o perioada mai mare de 10 ani de la data depunerii cererii.

III. a) 6 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al întreprinderii;
b) 3 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 3 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
c) 3 ani consecutivi cu titlu independent pentru care solicitantul dovedeşte ca a exercitat cu titlu salarial timp de 5 ani activitatea profesionalã pentru care solicita autorizarea.
În cazul lit. a) şi c) se considera ca activitatea nu trebuie sa fi încetat pentru o perioada mai mare de 10 ani de la data depunerii cererii.

IV. a) 5 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor de întreprindere;
b) 2 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 3 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
c) 3 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 2 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
d) 2 ani consecutivi cu titlu independent pentru care solicitantul dovedeşte ca a exercitat cu titlu salarial timp de 3 ani activitatea profesionalã pentru care solicita autorizarea;
e) 3 ani consecutivi cu titlul salarial pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã de cel puţin 2 ani atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;

V. a) 3 ani cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al întreprinderii cu condiţia ca activitatea sa nu fi încetat cu mai mult de 2 ani în urma de la data depunerii cererii;
b) 3 ani în calitate de conducãtor al întreprinderii cu condiţia ca activitatea sa nu fi încetat cu mai mult de 2 ani în urma de la data depunerii cererii, cu excepţia cazului în statul în care va exercita activitatea acorda o perioada mai lungã pentru întreruperea activitãţii;

VI. a) 3 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al întreprinderii;
b) 2 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional;
c) 2 ani consecutivi cu titlu independent sau în calitate de conducãtor al unei întreprinderi pentru care solicitantul dovedeşte ca a exercitat activitatea respectiva cu titlul salarial timp de 3 ani;
d) 3 ani consecutivi cu titlul salarial pentru care solicitantul dovedeşte ca a primit pentru activitatea respectiva o formatie profesionalã prealabilã atestata de un certificat recunoscut de statul membru sau de un organism profesional.
În cazul lit. a) şi c) se considera ca activitatea nu trebuie sa fi încetat pentru o perioada mai mare de 10 ani de la data depunerii cererii.

--------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016